.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Ağustos 2022 Perşembe

STSL 04 Beşiktaş -Demir Grup Sivasspor

 



Tarih: 
29 Ağustos 2022 Pazartesi 21.45

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Volkan Bayarslan (BJK Karnesi  3G 0B 0M)

Eksik Oyuncular: Josef De Souza, Atiba Hutchinson, Rachid Ghezzal /  -

Cezalı Oyuncular: - / -

43 Yorum:

koşu mesafesi dedi ki...

Bu maç özelinde Sivasspor'un Malmö eşleşmesinden nasıl çıkacağı epey önemli. İlk maç öncesi Uğur Çiftçi'nin biz favoriyiz özgüveni, maçtaki skorun ardından ikinci maç öncesi Rıza Çalımbay'a Malmö için "Avrupa'nın en güçlü takımlarından" dedirtmiş. Sivasspor eşleşmeden nasıl çıkacak ve Beşiktaş'a karşı ne tarz bir oyun seçecek, tüm bunlar maçın hikayesine farklı şekilde etki edebilir.

Olası ilk 11; Ersin/Rosier-Necip-Saiss-Masuaku/Berkay-Salih-Gedson/N'Koudou-Weghorst-Muleka

Ayrıca bu maç öncesi pazar günü Trabzonspor ve Galatasaray karşılaşacak. Pazartesi akşamı ise Fenerbahçe 19:15 seansında Eskişehir'de Konyaspor önüne çıkacak. Bu maçların skorları da Beşiktaş'ın oyun planı ve oyun iştahına etki edecektir.

fidddas dedi ki...

bu akşam sivas-malmö maçından beklentim. 2 farklı sivas galibiyeti ile maçın uzaması ve sonrasında uzatmada sivasın turu geçmesi olacaktır.
sivasın dar bir kadrosu var, her yıl kalitesi ve genişliği azalıyor kadrolarının. gençleştirmeyi bir türlü yap(a)mıyorlar.
ama rıza hocam ve sayesinde sivas oyunu kilitleme konusunda uzmanlar. bizim maça enerjileri kalır mı bilemiyorum. ben oyun iştahımızın sivası yenmeye yeteceğini düşünüyorum.
ilk 15-20 dakikada duran top golü ile öne geçeriz gibi geliyor bana. tabii bir de 60tan sonra sahaya enerji atmak gerektiğinde ne yapılacağı önemli.

carlito dedi ki...

Ben sivasspor'un tur atlayabileceğine pek ihtimal vermiyorum.. Rıza hocamın hatırına turu geçsinler isterim ama ilk maçta 2 farklı yenilgi işi çok zora soktu, muhtemelen kazansalar bile tura yetecek skoru elde edemeyecekler..
tabii tüm enerjilerini bu maça dökmeler bize yarar, pazartesi günü onlara göre daha dinç bir şekilde çıkacağız sahaya..
aynı gün konya'da oynayacak olan fb'nin puan kaybı yaşaması da sürpriz olmaz, başakşehir de bu hafta bay geçeceği için sivas galibiyeti liderliği de getirebilir.. dolayısıyla bizim takım için yeterli motivasyon kaynağı da olacaktır..
Dele Alli'nin bu hafta oynayacağını sanmam, belki bir ihtimal kulübede olabilir.. ama coşkulu bir galibiyeti kenardan izlemesi bile oyuncunun şevkini arttırır..

trabzon-gs derbisinde ise 3 haftadır madara olan Trabzonun, seyircisi önünde kazanarak ayağa kalkmak isteyeceğini ve bunu başaracağını öngörüyorum.. g.saray'da zaten iki seferdir gomis ile çekirge sıçrıyor, üçüncüsü zor.. belki bir beraberlik çıkartabilirler, en iyi olasılıkla..
bana göre trabzon'un kazanması da bizim için daha hayırlı.. onların gazı geçen sene alındı zaten, öyle bir hakem desteğini de bir daha zor bulurlar.. g.saray ise her daim en sinsi tehlikedir, çünkü onlar kadar kötü futbol oynarken bile şampiyonluklar kazandırılmış bir kulüp daha dünyada yok! ivme kazanamadan, ne kadar erken havlu atarlarsa o kadar iyi..

fidddas dedi ki...

cimbomun hakem ve medya itelemesi hariç en büyük avantajları camialarının kendi kendini durup dururken yeme potansiyeli en düşük takım olmaları.
trabzon, fenerbahçe ve bizim için ortalık bir anda yangın yerine dönebiliyor. galatasaray sakin kalmayı başarabiliyor genelde (gerçi şampiyonluk araları uzadıkça onlarda da yangın artacaktır), en önemlisi @carlitonun dediği gibi kötü değil berbat futbol oynarken aldıkları en az 3-4 şampiyonlukları(hakemler de sağlam itelemiştir çoğu zaman) var.
mesela sergen hocanın aldığı şampiyonluk normal şartlarda bizim camianın alabileceği gibi değil, çünkü iş o son dakikaya geldiğinde biz hep kaybederdik.
bu sebeple onların yarıştan 10. haftadan önce kopmaları ya da umutlarının tükenmesi herkesin hayrına olur.

yilmaz dedi ki...

Sivas oyunu iyi kilitleyen ve geniş alana yayarak skor bulabilen bi takım. Her ne kadar bize ters gelebilecek bir tarzları olsa da, fizik kalite olarak bizimle baş etmeleri zor. Sürpriz gol bulabilirler ama kazanırız bence. Bu arada umarım tur atlarlar, ama atlamazlarsa da ülke futbolunun hayrına olur. Bizim takımların arenası en fazla konferans ligi, ki onu bile beceremiyoruz, Konya Vaduz'a elendi.

Cihane dedi ki...

oyun bozmak denince bu ligin krali riza hoca.
eger ki sivas bizi kitlerse, bizim hocanin buna karsi ne hamleler yapacagini merak ediyorum.

koşu mesafesi dedi ki...

Rakip Sivasspor dün Malmö'ye elendi, yoluna Konferans Ligi'nde devam edecek. Bu yeni statüye alışmak zaman alacak. Beşiktaş'ın Avrupa'da oynamadığı bir sezonda Avrupa maçlarının tadı da olmuyor. Bu arada ülke futbolunun kurtuluşu, iç çekişmeleri bırakıp yerel rakiplerle değil küresel rakiplerle mücadele etmekten geçiyor. 90'lı yılların başında söz konusu Avrupa maçıysa Fenerlisi Galatasaraylısı Beşiktaşlısı birbirini tutardı. Sonra yerel maç ertelemelerine tanınan toleranslar suistimal edilip kazanılan puanlar yerel rekabette done olarak kullanılmaya başlanınca bulunduğumuz yere geldik.

Dele Alli transferi efektiyle pazartesi dolu bir tribün bekliyorum. Ligin seyirlik maç takvimi Avrupa maçları nedeniyle pazar-pazartesi akşamlarına sıkıştırılmış durumda. Sivasspor perşembe oynadığı için Beşiktaş ile pazartesi gece oynayacak. Ama Beşiktaş Avrupa kupalarında olmadığına göre bundan sonraki haftalarda bol bol cumartesi maçı oynaması normal olacaktır. Gerisini prime time ve reyting hassasiyetlerine göre yayıncı kuruluş şekillendirir. Maç keyfi dediğin de hafta sonu olur tabi.

Pek çok kişi bu maçın Rıza Hocanın organize savunma ve direkt hucüm konusundaki yetkinliğine de dayarnarak İsmael'in kapanan takımlara karşı test edilmesi açısından önemli bir sınav olduğunu düşünüyor ama Sivasspor bu sene neredeyse bütün metriklerde ligin sonlarında.

Bu sene kalesine en fazla şu atılan takımlardan biri, ligin en az şut atan takımlarından biri, dribling ile adam geçmede yine sondan 5., penaltı dışında gol atamadılar. Top kapma dışında ligin ilk 10'unda oldukları bir istatistik yok. Üstüne Malmö maçlarında da fizik olarak geride oldukları göze çarptı.

Sanılanın aksine rahat kazanacağız gibi geliyor bana.

Ovunc
Sivas oyuncuları maç seçeceği için geçmiş istatistiklerin çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Maçın ayrıca prime time'da olması ekstra bir motivasyon verecektir rakibe. Gergin geçen, kafa kafaya bir maç bekliyorum. Taraftar sabırla izleyip hakemi baskı altına almalı.

Huzeyfe dedi ki...

Bu maçta en çok merak ettiğim hocanın Dele için kimi keseceği. Tercihim ve tahminim N’koudou.
Genel kanının aksine bence iyi oynamıyor. N’koudou’nun tercihlerinin her zamanki gibi berbat olduğunu ama sistem sayesinde yararlı gözüktüğünü düşünüyorum. Karagümrük maçındaki ilk golde topu bomboş bekinin önüne yuvarlamak yerine içeri çekti, Gedson’a vermek yerine çalım attı, Salih’e vermek yerine bir çalım daha attı, sonra da önü kapalı Rosier’e verdi ve içeri koştu. Pozisyon gol oldu ama rakip Karagümrük olmasa o çalımlardan biri top kaybıyla sonuçlanır muhtemelen geriye koşmak zorunda kalırdık. İkinci golde de ceza sahası üzerinden oyunu açmak için attığı top çok riskliydi. Sonrasında da gidip Masuaku’yu kesti. Alanya maçında da 1.dakikada görmediği kırmızı kart yüzünden hakemin gazabına uğradık.
Çok atletik ve hızlı oyuncu, fiziksel olarak çok üstün, futbol zekası da bir o kadar düşük.
Ayrıca ekstra motive oynaması da kontrat senesi olduğu için. Alırsa ya sakatlanır ya yatar, o tip bir adam. Bence Dele’ye ve Muleka’ya odaklanmak kadro mühendisliği açısından daha mantıklı. Dele’nin bonservisi makul, alınıp bir iki sene sonra satılabilir.
Biraz spesifik konu ama birkaç gündür aklımda, burada dursun.

Emre Toraman dedi ki...

@Huzeyfe
Sezonluk vadede kağıt üzerinde ve şimdiden karar verilebilecek bir konu değil bence bu. Josef'in dönüşüne kadarki oyunlar ve Josef'in nasıl döneceği önemli olacak.

Nkoudou'yu bu maçta ilk 11'den kesmek için ya büyük bir kredin ya da sağlam bir tazminatın olması lazım. Kontrat senesi veya Dünya Kupası motivasyonuyla da oynuyor olsa formda görünürken kesmek olası bir kötü sonuçta Ismael'in takımı kaybetmesine yol açabilir, bu da zaten kadro mühendisliğini başlamadan bitirir.

Dele'nin yedek başlayacağını düşünüyorum. Maçın gidişatına göre çıkması gereken oyuncu belli olacaktır. İlk ihtimal Berkay ama gidişata göre diğer ortasahalar, kanatlar ve Necip bile ihtimaller arasında.

Bir ihtimal de Berkay'ı direkt kesebilir ama kulübe geçen haftakiyle aynı olacak demek bu. Josef dönene kadar Salih-Gedson-Dele'li 4-2-3-1 zaten ilk ihtimallerden görünüyor. Bu formasyondan Ismael oyunu çıkar mı, zor gibi ama denemek zorunda kalacak muhtemelen.

BJK4EVER dedi ki...

N’Koudou su son 2 mactaki performansini kac maca ve sezonun tamamina yayabilecek mi dibine kadar tartisilir da, su Karagumruk macina kotu de demezsin be abi. Adamlarin icinden gecti yahu. Guvenilir mi gorecegiz, ama su anki performansi tartisilmaz.
Ayrica surekli yaptigimiz birsey var; bazi oyuncularin eksiklerini abartiyoruz. Evet, N’Koudou’nun oyun zekasi tabii ki istenilen seviyede degil. Bu yuzden yetenegi ve hizi dogrultusunda skor katkisi da yapamiyor, eyvallah. Iyi de bu adam bunlari yapsa zaten Tottenham’dan ayrilmaz veya en kotu Burnley tadinda bir takima gider, Turkiye’nin yanindan bile gecmez. Turkiye’ye gelen adam tabii ki defolu olacak.
N’Koudou kadar hizli, adam eksiltebilen ve ustelik sakatlanmayip her sezon 10 gol 10 asist yapan adami al bakalim alabilecekmisin bu maddi durumunla.

Yarin muhtemelen Dele Alli yedek baslar, mantikli olan da o zaten. Karagumruk macina kiyasla belki Muleka yerine Cenk veya hazir hale gelirse Ghezzal oynar, onun disinda degisiklik mantikli gozukmuyor.
Dele Alli de orta saha’da Berkay’in yerine oyuna girecek ilk oyuncu olabilir, veya duruma gore Salih’in yerine belki.

dominic molise dedi ki...

@4ever'a katiliyorum. N'Koudou resmen dalga gecti gecen mac. sürekliligi yok tamam ama son mac uzerinden konusuyorsak son kesilecek adam N'Koudou. Berkay kesilecektir muhtemelen. ben gecen mac maalesef muleka ve gedson'u pek begenmemistim. Gedson'dan cikis bekliyorum bu mac ancak bir ihtimal muleka da yedek baslayabilir. gol atmis olmasina ragmen takima uyum saglayabildigini soylemek guc. salih de tam yerini bulmusken 6'ya cekilirse yazık olur aslinda. su an takimin en formda ikinci oyuncusu bence. tum bunlarin isiginda sanki ideal kadrom su;

rosi, weli, Saiss, masu,
salih, gedson
Emirhan, allí, nkoudou,
ww

BJK4EVER dedi ki...

GS bali iyice devreye girdigine gore nasil bir sezon olacagi az cok belli oluyor. Trabzon’daki kadro’ya bak. Ugurcan, Hamsik, Bakasetas, Visca, Omur, hicbiri yok. Ugurcan bizim maca kadar artik form tutar ve yine hayatinin macini oynar. Adamlardaki sansa bak. Yorgunluk da cabasi.

koşu mesafesi dedi ki...

Hasic, Boyd ve Montero gönderilecek haberlerini anlayamıyorum. Bir tane kulüp başkanının, Kulüpler Birliği toplantısında aklına gelen fikir üzerine dere geçerken yabancı kontenjanında değişiklik yapılmadı mı? Başka bir kulübün başkanı bizzat açıklamadı mı? Lig uzun, hem sakatlığı hem kart cezası durumları hem de formsuzluğu var. Yeni statüde imkan varsa bu oyuncular takımda kalmalı.

fidddas dedi ki...

hasic ve monteronun takımda kalmasında bence de sakınca olmaz.
ancak boyd klübede olduğu her maç, bu adam sürekli koşuyor, çabalıyor diye sahaya atılma riski oluşur. boydun bize faydası yok zararı var. bir an önce vedalaşılmalı, aynısı kenan karaman için de geçerli.

Unknown dedi ki...

Bence Kenan Karaman in kadroda tutulmasinin tek sebebi Rosier i yedeklemesi icin.

Montero nun gidecegi dogru ise, o zaman 3 lu defansa donmeyecegimiz resmilesmis demektir. Saiss i Emrecan yedekler, Welinton'u da Necip veya yeni sag stoper transferi.

Boyd un gitmesine de hic karsi degilim acikcasi. Hucumdaki 3 pozisyon icin (Sag acik, sol acik ve forvet) elimizde; Weghorst, Cenk, Muleka, Ghezzal, Nkodou, Emirhan Delibas, Oguzhan Akgun var. Avrupa'da olmadigimiz bir sezonda, ne kadar genis kadro o kadar homurdanma ve bas agrisi demek.

yilmaz dedi ki...

Dele Alli transferini elzem görenlerden değilim. Bence o bölgedeki ihitacımız daha gösterişsiz ve performansı güvenilir bir isimle kapatılabilirdi. Fakat madem alındı, şimdi bir şeyler söylemek lazım:

Bu oyuncu, tüm avrupa kulüpleri tarafından "biraz futbola dönse" diye beklenen bir oyuncu. Dolayısıyla madem bir risk alındı, bu riskin karşılı sadece süper lig şampiyonluğu olmamalı. Bence henüz çok fazla form tutmadan, oyuncunun da gönlünü edip 6 milyonu everton'a yollamak gerekir. Bu oyuncu form tutarsa bizde hayatta kalmaz. Form tutmak dediğim de 3 maç üst üste 11 çıkması filan. bir şekilde oyuncuyla anlaşıp çok geçmeden bonservisi alınmalı. Madem risk alıyoruz, böyle alalım.

Çünkü eğer form tutarsa en az 20-30'lara tekrar çıkar piyasası. Tutmazsa da yapacak bir şey yok, 6m€ eksidesin. Ama diğer türlü Beşiktaş Dele Alli'den bir şey kazanmayacak. Şampiyon olsa zaten maaşını kurtaracak kadar prim vermiyor TFF. ŞL zaten kaf dağının ardında. Bu oyuncudan para kazanmanın tek yolu, riske girip bonservisini alıp, parlatıp satmak. Tabii bizde kalmak istemesine zerre ihtimal vermiyorum. Orasını nasıl becerirler bilmiyorum.

Cihane dedi ki...

Yazılanlar doğru ise Dele Allı bugün oynayacak, hatta ilk 11 ihtimali de var. Zayıf yakaladığımız Sivasa karşı iyi oynar bir de gol felan atarsa, bir maçta ne kadar doğru transfer olduğu, yönetimin ne kadar büyük iş yaptığı yazılacak. Hatta kendini tutamayan bir kaç köşe yazarı Beşiktaş'ınv şampiyonluğun en büyük favorisi olduğunu iddia edecekler.

Huzeyfe dedi ki...

Bu dizilişle Kayseri maçında ön alan baskısını doğru kuramadık. Bakalım Dele-Kartal farkı oyuna nasıl yansıyacak.

Huzeyfe dedi ki...

Ön alan baskısı yok. Çok yavaş oynuyoruz. Kaliteyle attık ama oyunu hiç beğenmedim ilk 20 dakikada.

yilmaz dedi ki...

@huzeyfe hiç bir takımın bir maçta 30 gol atma zorunluluğu yok. Ligin toplamından daha iyi oynuyor takım.

Unknown dedi ki...

Beyler su macta da keyif almiyorsaniz , hayattan da pek keyif aldiginizi soyleyemem..

Emre Toraman dedi ki...

Salih-Gedson-Dele'li 4-2-3-1'den Ismael oyunu çıkmaz diye düşünüyordum, possesion futboluna geçmek hiç de mantıksız değil aslında. Bakalım değişiklikler nasıl olacak, yine oyunu verecek miyiz yoksa tehdit etmeye devam edebilecek miyiz.

Takim ucuyor ben bile sırıtmıyom

Huzeyfe dedi ki...

Oynadıkça daha iyi yerleştik sahaya ama başlarda sallandık biraz. İlk 20 dakika için söyledim sadece. Yanıldığım için de mutluyum.

Hoca takımı dinlendirmek istiyor ama yedekler tırt. Josef, ghezzal falan dönünce işler daha iyi olacak.

Huzeyfe dedi ki...

N’koudou deli etti beni, Quaresma’nın tahta bacaklısı. Ghezzal dönünce umarım kesik yer. 10-0 olacak maçı yine tedirgin bitirdik.

yilmaz dedi ki...

Yaratılan algının aksine, hocanın set oyununu da gayet güzel oynatabildiğini, gömülen takımları da çözebildiğini gördük. Ki zaten her maç bir korner organizasyonundan golümüz var. Kapalı savunmaları çözmenin en iyi yollarından biri de bu değil mi?

Oyuncu değişikliklerini de maç özelinde değerlendirirsek oyunu geriye götürdüğünü görürüz. Ama işin bir de sezon boyu olacaklar kısmı var. Sakatlık, ceza, formsuzluk, milli takımdan dönmeyenler vs. Bu kadro sıklıkla rotasyon gerektirecek. Olabildiğince oyuncuyu hazır tutmak çok önemli.

Hoca bence bir miktar kredi yarattı kendine. Twitter JK şimdilik kılıçlarını kınlarına soktu. Başakşehir maçını dört gözle bekliyorlardır eminim.

Türkiye ligini bilmeyen, yabancı hocaların hastasıyız.
Kamu spotumuzu da verelim: "Türk teknik direktörler yasaklansın"

Emre Toraman dedi ki...

Sivas'ın oyunu almayı Karagümrük kadar bilmemesinden de kaynaklanmış olabilir ama bugün 2. yarıyı geçen maça göre daha iyi öldürdük. Ghezzal/Nkoudou benzeri oyunu sürükleyebilen yaratıcı bir alternatife daha ihtiyacımız olduğu net. Dembele bu oyuncudur umarım. Delibaş hazırlık döneminde bu kadar formdayken kullanmamış olmamız şaşırtıcı.

Serdar Saatçı'yı bir şekilde kazanırsak tam Saiss'in yanında parlatmalık oyuncu, yazık ediyor kendine.

koşu mesafesi dedi ki...

İlk yarıdaki oyun ve uyum, bu takımın harika bir kadro mühendisliği var dedirtti. Beşiktaş Avrupa liglerinde gördüğümüz ligini domine eden takımlar gibi "lig içinde biraz parlayan" Muleka'yı hoop kadroya katmış. Bu lige uygun santrafor Weghorst ile beraber sahaya sürmüş. Bu ligin bug'ı hızlı sol kanat forveti yanlarına eklemiş. Forvet arkasında 1.88'lik Dele Alli koyarak filli olarak bazen Alli, Weghorst ve Muleka ile üçlü forvete dönmüş. Ortasahada dinamo olsun diye Gedson gibi bir driplingçiyi basit futbol oynar hale getirmiş. Saiss'i yanına koyarak Necip'in stoper oyununu yükseltmiş. Bekleri üstün teknikli seçerek hücum silahlarını çeşitlendirmiş. Bunlar ilk yarı etkisiyle yazılabilecek satırlar.

İkinci yarı ise yerli rotasyonu için rahat bir kendini gösterme imkanıydı. Skor kopmuş ama oyuna giren yerli oyuncular, özellikle bazıları hayal kırıklığıydı. Maça başlayan kadronun eforu ile sonradan oyuna giren yerlilerin hevesi arasında dağlar kadar fark vardı. Şekillenen as kadroya mukabil mevcut yedeklerin kendini gösterebilmesi için oyuna girdiğinde amiyane tabirle "topu yemesi" falan gerek.

Yalnız takım Ghezzal'sız daha mı iyi oynuyor yoksa 2 maçtır tesadüf mü ediyor? Hatta Rosier önünde Ghezzal olmadığında sağ tarafı daha mı iyi kullanıyor yoksa? Ghezzal ve Josef'in de epey efor göstermeleri gerekecek ilk 11'e girebilmek için mevcut durumda.

Alli'de biraz sakillik var gibi. Kafayı futbola veremezse fayda gelmez bundan. Bir erkek tırnağını niye boyar amk. Kafa gidik değildir inşallah

GeceGezgini dedi ki...

Dele Alli'den istedigimi aldim ilk mac icin acikcasi;

- Takima ekstra bir pas istasyonu oldu orta sahada.
- Surekli adam adama savundular ve boylece rakipten 1 kisiyi oyundan dusurdu.
- Ceza sahasina kosu atarak orta sahaya pas opsiyonlari yaratti
- Nkodou ile arkadas gibi duruyorlar fakat saha icinde Nkodou hic pas vermedi adama. Cok rahat maci 1 golle bitirebilirdi
- Son olarak da Ilk golun tekrarini izlerseniz; ceza sahasina girip defansi ustune cekiyor, weghorst da kendi defansini ustune cekiyor ve Muleka'nin önü o sayede aciliyor.


Bence onumuzdeki mac cok daha efektif oynayacak. Weghorst ile cok iyi anlasacagini ve Weghorst'un yeni Harry Kane'i olacagini dusunuyorum. Cunku profiller oldukca benziyor. Ikisi de cok iyi pasör forvetler.

Murat dedi ki...

Ilk yaridaki futbol keyif verici madde gibiydi gercekten, ama Salih yerine Nkoudu cikabilirdi, iyi oynamasi bir yana en kilit oyuncu gibi oynuyor Salihp, saskinim, Saiss de guven veriyor, defansta guven veren savunmaci colde vaha gibiymis...

BJK4EVER dedi ki...

Uzun zamandan beri bir mactan bu kadar zevk almamistim. Stattaki atmosfer de cok cok iyiydi, herkes havaya girmis. Valerien Ismael’e tesekkurler. Yabanci olsun camurdan olsun. Hele ki bu adami Anadolu takimi antrenoru diye nitelendiren Sergen’ciler, Senol’cular o kadar komik duruma dusuruyor ki kendini. Adam klasik yerli antrenorlerin yapacagi bircok seyi yapmiyor;

- ilk yarilari cope atmiyoruz, aksine baskili oynuyoruz
- klasik Turk antrenoru kafasiyla 2, en azindan 1 klasik 6 numarayla oynamak yerine catir catir 3 tane 8’le oynuyoruz korkmadan
- degisiklikleri oyun ve skor ne olursa olsun ayni dakikalarda, ayni oyuncularla yapmak yerine duruma gore yapiyoruz (iyi veya kotu)
- duran toplar ve hucum setleri cok net birseylerin calisildigini herkesin kafasina vura vura gosteriyor

Helal olsun. Dun ayri bir parantez hak eden oyuncu bence Necip’ti. Harbiden guven verdi. Necip’i stoperde oynatmanin mantikli olmasini saglayacak butun seyleri yapti. Hiziyla kontralari kesti, topla dripling yaparak cikti, mesafe kat etti. Ustelik bunlari yaparken kontrolsuz sacma fauller, erken sari kartlar vs de olmadi. Bu sekilde oynarsa catir catir oynasin Necip.

Degisiklikler elestirilmis, ama gayet mantikliydi bence. Aslen bitmis macta yarin oburgun yerli sikintisi cekersek yedeklerden kime ve ne kadar guvenebilirim diye gormek istedim. Acikcasi hem Berkay hem Umut hem Kenan iyi sinav veremedi, ama bu da bir veridir. Dele Alli kendisinden beklendigi sekilde ceza alani kosulariyla fark yaratmadi, ama zaman zaman klasini ve farkini gosterdi. Fiziksel olarak da 60 dakika tempoyu gayet iyi kaldirdi.

Benim icin mactaki tek negatif sey Kenan Karaman’in oyuna girerken isliklanmasi. Gayet guzel bir ortam varken hic gerek yoktu. Bu isliklanma da tek tuk degildi, tribunlerin cogu organize sekilde islikladi adami. Uzucu ve gereksiz.

Ama ben takimdan cok mutluyum, cok umutluyum. Dele Alli nasil kullanilacak merak ediyordum, belli ki 3 tane 8’le cat cat oynayacagiz.
Josef ve Ghezzal donunce kulube guclenecek. Josef’in ilk 11’de baslamasi zor, ama ikinci yarilarda kilit vurmak icin iyi bir koz olur her turlu.
Ghezzal bence takim bu kadar iyiyken yedek kalir, kalmali. N’Koudou veya Muleka formdan duserse yine oynar her turlu.

Transferde Ersin’e teklif varsa gitmeli, hele ki konusulan rakamlar dogruysa. Ajax 3 kaleci’yi listeye almis, Ersin 1. sirada degil. Ama bir sekilde transfer ihtimali varsa karsi cikmamak lazim. Dun yine ayaklariyla sacma sapan isler yapti, kaleyi bulan ilk az cok zor topu yine iceri aldi. Emre oynasa yerine hic fark etmez.
Onun disinda yabanci stoper (Denayer, Isak Hein) niye zorlaniyor anlamiyorum. Ilk 11’de yer yok. Saiss’e alternatif yeterince var zaten. Welinton ve Montero da dururken cok gereksiz. Montero gitse bile hatta gereksiz. Koray Gunter veya Kaan Ayhan’a kimse birsey demez zaten.
Sirk Dembele cok mantikli olur. Hem N’Koudou olmadiginda oyuncu tiplemesi olarak yerine oynayacak biri olur, hem de one gectigimiz maclarda kenardan oyuna alacabilegimiz bir kontra atak tehdidi olur Boyd veya Kenan’in yerine.
Josef ve Ghezzal donunce oyuna girip katki saglayacak 3 oyuncu oluyor kulubede. 1 tane kanat daha alinirsa bu rakam 4’e cikar. Atiba, Berkay vs eklenince 5 cikiyor zaten, bu da yeterli olur. Rosier’e gercek bir alternatif hala yok, ama yabanci kontenjani doluyken ve iyi kotu Necip, Kenan varken gelmeyecek galiba.
1 yerli stoper ve 1 yabanci kanatla kadro gayet tamamlanmis olur.

turgay dedi ki...

Bence ghezzal takıma girdiğinde nkoudou'dan daha çok katkı verecek. Nkoudou gereksiz bencil ve pas açısını göremeyen bir adam. Ayrıca sakatlık geçmişi nedeniyle güvenilmez biri. Muleka sola geçer 2.forvet olarak orada devam eder.

Çalışkan ve bir önceki maçtan ders çıkaran hoca görmek beni mutlu ediyor. Her maç bir öncekine göre daha olumlu işler görüyoruz. Bakalım şimdilik iyi ama sezon uzun. Hocanın konsantrasyon sorunu olmaz oyuncularda performans vermeye devam ederse işler başka yere gider. Tabi yönetim de hocayı desteklemeye devam etmeli.

YSY dedi ki...

Erken havaya girilmediğini görmek beni mutlu etti. Geriye düşüldüğünde veya bir şekilde yoğun baskı sonucu gol gelmeyip pilin bittiği dakikalara gelindiğinde ne olacak merak ediyorum. Hocanın bütün sezon tulum çıkarmasını beklemiyorum tabiki ama yarın rakipler önlem alacaktır ve diğer alternatif planların da çok iyi işlemesi gerek uzun vadede.

Huzeyfe dedi ki...

Hocanın gerçekten övgüyü hak eden birçok özelliği var. Vole’de Önder Özen detaylı anlattı Beşiktaş’ın duran top organizasyonlarını. Ben böyle birşey görmedim, bir maçta üç farklı organizasyon denedik. Çok detaya girmeyeyim ama fırsatınız olursa izleyin.
Maç içinde de çok ilginç dokunuşları vardı hocanın. İlk yarıda bir ara Masuaku’yu orta içe yaklaştırıp topla çıkarken sırtı dönük istasyon olarak kullandı. Sivas N’koudou’ya çalışmıştı, çizgiyi kapattılar ve hoca maç içinde öyle bir çözüm buldu gibi geldi bana (belki başka bir sebebi de olabilir).
Adı geçmişken söyleyeyim, futbolda her zaman IQ doğal fitness ve hızı döver. O da olsa Real Madrid’de oynardı klişesine girmeyelim. İkisi de lazım. İkisinden de biraz olan futbolcuyu tercih ederim. Dümdüz maçkolik istatistiklerine bakın, 66 defa topla buluşup 38 pas verebilmiş. İsabet yüzdesi düşük, şut pası yok, asist yok. Bütün maç top ezdi. Yaptığı tek olumlu hareket Dele’nin koşuyla içeriyi boşaltması sayesinde oldu. Hele ikinci yarı öyle toplar ezdi ki ilk yarıdan aldığım zevki mundar etti. Bunları özellikle iyi oynarken söyledim geçen hafta, adamın bütün tercihleri yanlış. Dele bundan bıkıp sağ tarafa yaklaştı, üstüste 3-4 pozisyon bulduk. Ghezzal dönünce umarım N’koudou da kulübeye döner. Quaresma panik atakları yaşatıyor bana.
Necip’le ilgili yıllar önce omurilik soğanından oynuyor demiştim. Hala aynı fikirdeyim. Necip’e oyunu ezberlettiğin zaman çok faydalı oyuncu. Dünkü performansı hocanın eseri. Yıllarca her gelen hocanın Necip’i oynatması ama zaman zaman çok kötü performanslar izlememiz hocalarla ilgiliymiş demek ki. Sivas maçında topla iki şey yaptı, 1. Terste N’koudou demarke ise çapraz attı. 2. Rosier veya Muleka’ya sırtı dönük atmadı, tekte Saiss’e döndü. Sonuç olarak topu oyalamadık geride ve ayağa hızlı çıktık. Maç içinde karar vermek gibi bir sorumluluk almadı ki zaten yapamadığı birşey. Net bir görev adamı. Hatta Dele defans arkasına 3 defa koşu attı, top gelse karşı karşıya kalacağı pozisyonlar. Ama Necip bakmadı bile.

Bence VI büyük fırsat Beşiktaş için. Aynı şekilde Beşiktaş da onun için fırsat. Bu tarz ilişkiler faydalı oluyor.
Avrupa futbolunu izlemiyorum veya ben transfere karışmam diyen hocalar sana Weghorst’u, Masuaku’yu, Saiss’i getiremiyor. Bütün yaz geliyorum, gelmiyorum, milli takıma gidiyorum gitmiyorum papatya falı açan hocalar takımlarını fiziksel olarak hazırlayamıyor. İlla ki yabancı olması bence yeterli değil, yüksek profilli hedefsiz bir yığın yabancı hoca var. Çok denedik. Devamı gelir inşallah.

Zaitsev dedi ki...

Rotasyonu yapıncaya kadar benim açımdan çok keyifli maç oldu ama rotasyon sonrası özellikle son 20 dakika epey saçmaladık. Pozisyonda bulduk ama değişiklikler oyunu Sivas'a doğru döndürdü.

Nkoudou bir el bombası. Kime zarar vereceği belli değil. Sahada ve çevresinde saygı duyduğu veya kabullendiği bir oyuncu yoksa kendi kafasına göre takılıyor. Masuaku, Rıdvan gibi çok bindirmiyor fark ettiyseniz.

Sivas'tan gelen Kerem Atakan'ı beğendim. Biraz çekingenlik vardı ama topla güzel işler yaptı. Berkay'da topla saçmaladığı pozisyon haricinde iyiydi. Berkay'ı Josef'e zimmetlemek lazım. Alsın çalıştırsın.

Cenk efendi de böyle oynayacak ise oynamasın. Hala gol atayım kendimi göstereyim derdinde. Artık bunlara ihtiyacı olmadığını birisinin anlatması lazım. Ne pres var ne düzgün pas var ne de oyun takibi var. Geldi jogging yaptı çıktı. Böyle yapacak ise önde Kenan Karaman oynasın. En azından düzgün pres yapar, duvar olur.

Ersin'in yediği diğer goller tartışılır ama bu maçta yediğimiz gol yüzüne top gelmesin diye ilk kapattığı yeri açıp köşeyi gösteren Saiss'e yazar(O karşılama hareketinin başka bir izahı yok). Pozisyon alan çoğu kaleci o topu çıkaramazdı.

Necip iyi stoper olacak potansiyele sahipti ama bu yatırımı tam olarak kimse yapmadı ona. Eski stoperlerden biri görevlendirilip Necip stopere tamamen çevrilebilirdi. Hep yama olarak kullandılar. Necip'in defosu pozisyon karışınca veya hafif kaos olunca bilinçaltındaki orta saha oyuncusu ortaya çıkıyor ve rakibe öyle hamle yapıyor. DMC gibi hamle yapınca da yerini kaybediyor. Karagümrük maçında oldu böyle bir pozisyon mesela.

Sarper dedi ki...

Maçla ilgili ufak yorumlarımı paylaşmak isterim:

1. N'koudou'nun oynadığı oyundan bir tek ben mi rahatsızım diye düşünürken burada da benzer görüşlerin olmasından cesaret bularak şunu söylemek isterim. N'koudou tipik bir sözleşmesi sona ermek üzere olan futbolcu performansı gösteriyor gibi geliyor bana. Bireysel performansını öne çıkarmaya çalışıyor, spektaküler hareketler görmek isteyen taraftarın da gözüne hoş geliyor belki fakat oyunun içine ediyor. Fakat takım zaten spektaküler oynamaya başladı, umarım da öyle devam eder. Oyun daha da oturdukça, N'koudou'nun ortaya koyduğu bireysellik konusunda taraftar da rahatsız olacaktır. Zaten Ghezzal döndüğünde, Dele Alli'nin kesik yemeyeceğini düşünürsek kendisini takımın önde olduğu 2. yarılarda takımın enerjisini artırıcak, topu rakip sahada tutacak oyuncu rolü için daha uygun görüyorum.

2. Geçen hafta sadece lig için stopere ihtiyaç var mı diye sormuştum, sanırım şu anda bu oyun anlayışıyla (topu kendi ceza sahamıza yaklaştırmadığımız anlayışla) stopere transfer çok elzem değil, rosier yedeği daha öncelikli geliyor bana.

3. Josef döndüğünde orta saha kurgusunu çok merak ediyorum.

4. Masuaku ve Weghorst'un bonservisi alınmalı, Ersin para ediyorken satılmalı diye düşünüyorum.

5. Duran toplardan gol atma beklentimiz arttıkça oyunu izlemesi daha keyifli oluyor. Ligdeki rakipler bizi duran topa zorlarken tekrar düşünmek zorunda kalacak. Zaten hızlı oyunda rakip abandone olurken, duran oyunda sahip olduğumuz silahlar rakiplerin savunmasından fazla oldukça oyun keyif vermeye devam edecek. Hoca her gün bu konuda takımın üzerine koyuyor.

BJK4EVER dedi ki...

N’Koudou elestirilerine kesinlikle katilmiyorum. Performansi ne kadar istikrarli olacak veya sakatlanacak mi gorecegiz, ama ustun performansini ben taktiksel kaliteye bagliyorum.
Diger takimlarda hep surekli dusuk tempo ve bol pasla oynarken asla dogru yerde dogru anda pozisyonla bulusmuyordu. Simdi mesela evelemeden gevelemeden direkt oyun oynayinca cok daha kolay teke tek kaliyor. Ve surekli cizgiye yapisiyor ve cok daha kolay bosa cikiyor. Bu mesele net teknik direktor direktifiyle olan birsey, tesaduf degil.
Ve N’Koudou gibi adamlarin performansini arttiran sey orta sahanin oyun zekasi ve pas kalitesi. Oguzhan’la mesela kac defa birlikte oynadi N’Koudou? Kisitli sayida. Mensah, Dorukhan, Atiba gibi pas konusunda ozurlu oyuncularla oynayinca elbette efektif olamaz. Salih takima girince ve takim adam gibi organize edilince onun da performansi artti haliyle.

Nkoudou konusuna ben de katılmıyorum. Her takımda düzen dışına çıkan bireysel yaratıcıya ihtiyaç vardır ki BJK 2 hafta üstüste Nkoudou'nun sol bekten sağ açığa gönderdiği cross pas hücum setini de oynuyor.

Biraz bencil davrandığına katılıyorum. O da bu kadar sene arka planda kalmış, kontrat senesinde ve yerine alternatif bakılan bir oyuncu için fazlasıyla normal değil mi ?

BJK, Nkoudou'nun ön görülmezliğine şuan için çok muhtaç olduğunu sanmıyorum ama alternatif veya ana plan olarak getirdiği çeşitlilik çok değerli.

Zaitsev dedi ki...

Nkoudou gibi oyun değiştiren bir adama ihtiyacımız var. Tek olayımız onu kontrol altında tutmak. Benim gözlemim Nkoudou, saygı duyduğu veya yeteneğini kabul ettiği oyuncular ile daha paylaşımcı ve efektif oynuyor. Bakıldığı zamanda değişiklikler oluncaya veya skoru yakalayıncaya kadar epey etkili oluyor. Yani takımın başlangıç planında sorun yok ve Nkoudou kontrol altında tutulabiliyor.

Sıkıntı değişiklikler sonrası başlıyor. Nkoudou topu ona versem ne olacak moduna bağlayıp kendi takılıyor. Sivas maçının 2ci yarısı Salih-Weghorst ve Dela Alli çıkınca adam koptu gitti. Onun kaptırdıkları, Cenk'in gezinmesi, Kenan ve Umut'un şaşkınlığı derken top tutamadık ve oyun bize döndü.

Yorum Gönder

Ara