.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Temmuz 2022 Salı

Geleneksel Kadro Anketi 22/23


Selamlar EkşiBeşiktaş tayfası.

Geleneksel EkşiBeşiktaş Kadro anketimizi bu kez biraz daha erkene alıyoruz zira kadronun büyük oradan tamamlandığını öngrebiliriz. Sistemi de Valerien İsmail'in aktif olarak tercih ettiği 3-4-3'e göre şekillendiriyoruz. Buyursunlar :


96 Yorum:

Ozan Kayadelen dedi ki...

Cenk Tosun'u sol forvete koyamadım :)

GeceGezgini dedi ki...

Bu sene sanki agirlikli 3-4-1-2 oynayacak gibiyiz. O yuzden sol forvet = 2. forvet, sag forvet de 10 numaraya denk gelecek gibi.

GeceGezgini dedi ki...

Abi Rosi'yi sag stoper opsiyonlarinda gormemek, Josef i de merkez stoper opsiyonlarinda gormemek biraz uzdu ama yapacak bisey yok :)

Huzeyfe dedi ki...

Sağ stopere transfer sağ orta sahaya Rosier’i seçtim. Beklentim sağ stoperde Rosier, kenarda transfer-Fassnacht.
Ayrıca önde 1-2 oynayacağız büyük oranda bence.
Sezon başında Emirhan veya Salih’in ortada olacağını düşünerek tahmini 11’im şöyle.
Ersin
Rosier-Saiss-Montero
Fassnacht (Boyd)-Salih(Emirhan)-Gedson-Rıdvan
Ghezzal
Weghorst-Muleka

Oyuncu değişiklikleri yabancı sınırlaması açısından kolay, Kenan-Boyd, Cenk-Muleka, Atiba-Gedson, Welinton-Rosier, Emrecan-Montero, Umut-Rıdvan, vs.

BJK4EVER dedi ki...

Ersin
Welinton
Saiss
Emrecan
Rosier
Josef
Gedson
Ridvan
Ghezzal
Weghorst
Muleka

11'ine oy verdim. Rosier sag stoper konusunda hala emin degilim. Cok iyi bir sagwingback oldugunu dusunuyorum ve onu kestigimizde mevcut sag kanat Boyd, Kenan Karaman veya N'Koudou olacagi icin mantigi cozemiyorum. Kaldi ki stoper oynamak icin kalibi ve fizigi iyi degil.

Onun disinda Josef'in eksikliginde Salih oynar, gerekirse Emrecan yerine Montero defansta yer alabilir.

koşu mesafesi dedi ki...

Valérien Ismaël, büyük ihtimalle ilk 11'in eski sezonlardaki kadar önemli olmadığı ve özellikle hücum hattındaki oyuncuları sürekli zinde tutacak şekilde 5 değişiklik hakkını sonuna kadar kullandığı bir strateji izletecek. Eski takımlarındaki tecrübelerde bunun nüveleri görülmüş.
Örneğin; Ghezzal-Weghorst-Muleka'lı maça başlayan hücum hattı ilk 45 sonrası yerlerini Emirhan Delibaş-Cenk Tosun-Kenan Karaman'a bırakıyor gibi veya tam tersi. Mesela 60'ıncı ya da 70'inci dakikada da kanat oyuncuları Rosier ile Rıdvan Yılmaz da yerlerini Boyd ve Umut Meraş'a bırakıyor gibi. Beklentim bu yönde.

carlito dedi ki...

Huzeyfe'nin yazdıklarına katılıyorum.. Fassnacht transferi çok önemli, onu koparabilirsek sağ kanat beki olarak yüksek skor katkısı alabileceğimiz bir isme sahip olmuş oluruz.. Ama Rosier de kolay vazgeçilecek bir oyuncu değil, o durumda onu sağ stopere alıştırabilir hoca.. Rosier sağ stoperde yapamaz diye kestirip atmamak lazım.. önünde hücumcu bir kanat varken, hızıyla geride çok fayda verebilir.. Fassnacht'ın olamadığı maçlarda da eski yerine geçer, bu bizi şimdilik sağ stoper transferi yapma mecburiyetinden de kurtarır..
bu durumda savunmadaki tek sıkıntı hava topları olur, çünkü Saiss ve Emrecan/Montero olmak üzere sadece iki tane uzun boylu oyuncu kalıyor 11'de.. bu arada benim 11'imde sol stoper direkt Emrecan'a teslim.. hocanın Montero'dan hemen vazgeçeceğini sanmıyorum ama benim Emrecan'dan ümidim büyük, kısa zamanda sisteme adapte olabileceğini düşünüyorum.. Montero'da olan topu oyuna sokma meziyetlerine de sahip.. ayrıca 3 yerli zorunluluğu açısından elimizi rahatlatır..
orta sahada da Gedson'un partnerini hiç düşünmeden Emirhan yaparım, 15/16 Oğuzhan piyangosunu çıkartabileceğimiz yegane adam Emirhan.. sezon boyunca ideal kadro oyuncusu olursa gol+asist katkısı olarak çift haneli rakamlara ulaşacağına eminim.. Salih ve Cenk ise kulübede yer almakla birlikte hemen her maç süre alabilirler diye düşünüyorum..

fidddas dedi ki...

benim seçimlerim transfer bağımlısı ergen :) seçimleri gibi oldu ama geçen sene başında 10+ sakat verince biraz çekindiğim için bu şekilde yaptım.
ersin
transfer-saiss-emrecan
transfer-transfer-gedson-rıdvan
ghezzal-weghorst-transfer

şeklinde yaptım. ama neden yaptım:)

- sağ stoper için transfer istememin sebebi rosier, necip, wellinton 3lüsünden tam emin
olmamamdan kaynaklanıyor ama aslında transfer kesinlikle şart değil. tahminimce wellinton merkez stoperin rotasyonunda olacak, rosier eğer ispanya kampında sağ stopere yeterli görülürse bu durumda transfer yapılmayacak. biraz yumuşak karın olmasına rağmen o yüzden aslında transfer kesinlikle şart değil.
- sağ kanat beki için sanırım hem blog hem taraftar fassnacht konusunda hemfikir. bana kalırsa da hem üretkenliği arttırmak hem oyunu çeşitlendirmek için buraya bir oyuncu gerekiyor. fassnacht bir çok bölgede oynamış bir oyuncu olduğu için 3lüye göre transfer yapıldı konusuna da girmemiş oluyor. alalım onu oraya :) alternatifler rosier, kenan ve belki boyd.
- merkez ortasaha için daha önce zaten yazmıştım. josefi o bölgede hiç düşünmüyorum, atibanın da dünya kupasından sonra bırakacağını düşünüyorum. emirhan ilk akternatif ve olması gereken ama onu da forvet olarak görelim diyenler var. bence merkez orta saha için 4 alternatif lazım. gedson-kartal bir alternatif dersek ikinci taraf emirhan-salih kalıyor. salihe kampa rağmen hala güvenemiyorum. ve eğer orta sahadan patlarsak 3lü 4lü farketmez dağılırız gibi geliyor bana. o yüzden ikinci öncelik de burası bence.

- sol forvet için aday çok muleka, cenk, delibaş, nkoudou, boyd var. ileriyi 1-2 kuracaksak weghorst-muleka-cenk rotasyonu var. delibaş orada süre alacaktır kesinlikle ancak nkoudunun sağlığına boydun performansına hiç güvenmiyorum. böyle olunca sağ forvet tarafında da ghezzalin her zaman sağlıklı olması sorunu olacağından bir alternatif transferin yapılması iyi olur bence.

öncelik sırasına göre sağ kanat bek-merkez orta saha-sol forvet-sağ stoper olarak düşünebiliriz. ancak bu transferlerin hepsi olmaz, ama ben 2 tane transfer geleceğini düşünüyorum.

bu sene çok ağır kontratlardan kurtulduk. ancak hala çıkmamız gereken 2-3 kontrat kaldı. nkoudou, boyd, wellinton, utku ve kenandan çıkmamız lazım. transfer olursa çıkarız yada çıkarsak transfer olur gibi duruyor. çünkü hoca 25 kişilik kadro istiyor. fazla kalabalık olmaması iyidir.

fidddas dedi ki...

eksik kalmış. bir de sol kanat bekte sadece rıdvan var. umut meraşın orayı kotarabilmesi 4lüde bile mümkün değil. rıdvana bişey olması durumunda hele forvet 1-2 olacaksa sol tarafımız felç olur. oranın forvetten gelecek tek alternatif yedeği boyd. nkoudou orayı bir maç oynarsa 3 maç saktlıkla kaçırır, öyle bir efor verebileceğini düşünmüyorum.

carlito dedi ki...

Fassnacht harici yeni transfer olmayacağı varsayımıyla, şu anki tabloda Saiss, Gedson, Rıdvan ve Ghezzal olmazsa olmaz isimler.. yokluklarında yerlerinde illaki birileri oynar ama mevcut kadroda yerlerini layığıyla dolduracak oyuncular yok.. hatta maçlar başlayınca Weghorst için de aynısını söyleyeceğimizi düşünüyorum, 2 tane daha üst seviye forvetimiz olsa da Weghorst'un hücumdaki oyun kurulumlarındaki yeteneklerinin yerini başkasının tutabileceğinden şüpheliyim.. Muleka ile Cenk birbirine alternatif olacak gibi..
tabii ideal kadroda en az 5 ismin olmazsa olmazlığı her takım için geçerli.. şampiyonluk yolunda bu oyuncuların ciddi sakatlıklar yaşamaması için biraz da şanslı olmak gerekiyor.. son şampiyonlukta bu şans son haftalara kadar yanımızda olmuştu (Ersin, Rıdvan, Josef, Rosier, Ghezzal, Aboubakar) umarım bu sene de öyle olur..

fidddas dedi ki...

bu arada orta saha için tolga ciğerci gündeme gelmiş. bence hem ucuz hem de açık kapatacak bir hamle olur. orta sahada bir yerli alternatif daha oluşur. çalışkan ve disiplinli, yedek olmayı sorun etmeyecek, yerli pasaportlu bir oyuncu, ismael hocanın seveceği bir tarz. ben şimdiye kadar gündeme gelmemiş olmasına şaşırmıştım. olursa destekleyeceğin bir transfer olur.

GeceGezgini dedi ki...

Bence hazir bu kadar guzel bir altyapi-A takim ortami yakalamisken Tolga Cigerci'ye gerek yok. Yakalanan "koley havasi" ni bozabilir bu transfer.

fidddas dedi ki...

ben ciğercinin çok ortam bozacak biri olduğunu görmedim. işinde gücünde bir topçu gibi. benim açımdan orta sahada topu ileriye taşıyabilecek bir yerli alternatif ucuzsa iyidir.
bu arada herkesin sol kanat bek adayı rıdvan büyük ihtimalle yeni sezonda büzümle olmayacak. sol tarafta umut meraş, boyd, nkoudou ile sezon bitmez.

GeceGezgini dedi ki...

Sola Münch ya da Deli Ibo lazim :)

Ya da oraya da Fassnacht! :d

Emrah D dedi ki...

Muleka cigersiz gibi sol kanat olabilir aslinda

carlito dedi ki...

son gelen haberler Rıdvan'a gelen tekliflerin reddedilemeyecek seviyeye ulaştığı yönünde.. bu durumda Rıdvan kardeşimiz İspanya kampından İstanbul'a hiç dönmeyebilir..
ben 3 yerli zorunluluğundan dolayı Rıdvan'ın gitmesine hep karşıydım ama 7 milyon£+bonuslar+sonraki satıştan pay gibi koşullar gerçekten sağlanıyorsa yapacak bir şey yok, satılacaktır.. bu satış gerçekleşirse taşlar biraz daha yerinden oynayacak.. sol tarafı aynı kalitede doldurabilecek bir yerli bulunması zor, o bölgeye bir yabancı sözkonusu olabilir.. bu durumda kaleci harici 2 yerli kontenjanı için Emrecan, Emirhan, Salih, Cenk gibi isimlerin forma şansları daha da artmış olacak..

Huzeyfe dedi ki...

Aslında Rıdvan’ın yerine N’koudou olur. Ancelotti’nin Vinicius’u geride konumlandırması gibi bu adamı yüzü dönük topla buluşturup ileri koşturmak kötü fikir değil. Ama öyle bir beklentim yok. VI belli ki tutmuyor N’koudou’yu.
Rıdvan giderse işler karışır biraz. Umut Meraş’ı ben beğenmiyorum, hocanın da beğendiğini düşünmüyorum.
Ya Cenk Muleka’nın yerine kadroya girer yada Salih veya Emirhan orta ikiliye dahil olur. Josef dönene kadar sorun değil de, ondan sonrası karışık.

BJK4EVER dedi ki...

Tolga Cigerci Josef'le alakali dusunuluyorsa sacma.
Josef'in kalitesiyle alakasi yok. Anca rotasyonda alternatif olur, ki o seviyede zaten Emirhan-Salih-Kartal ve hatta Necip'le yeterince adam var zaten.
Ha, GS'de 4-2-3-1'de soldaki oyununa bakarak sag ve sol beke devsirme alternatif olarak dusunuyorsak olabilir. Zira kendisi dana gibi kosar, ama dinamiklik/oyun zekasi/pozisyon becerisi/hiz acisindan nasil olur bilemem.

Ridvan giderse sikinti buyuk. Kalite acisindan yeri asla, asla dolmaz. Ve Tayfur Bingol disinda bir alternatifimiz ve olmaz maalesef. Ki bunu bilen Alanya Tayfur icin daha fazla bile isteyebilir. Ridvan'dan gelecek 7 milyon'un 3'u Tayfur'a gidecekse o para ne ise yarayacak?

Huzeyfe dedi ki...

Güven’le niye yenilemedik ben anlamadım. Genç, yerli, kaliteli gol vuruşu var, çalışkan. Üstelik önde ikili oynuyoruz, verimli olabileceği bir formasyon. Oğuzhan Akgün daha mı iyi oyuncu?

carlito dedi ki...

Oğuzhan Akgün'ün son vuruşları daha temiz ;) süre bulursa şahit olacak herkes..

Huzeyfe dedi ki...

2.lig kırmızı torbada epey süre almış. Oynadığı takım da 3.lige düşmüş. Bence Güven’le karşılaştırılacak oyuncu değil.

GeceGezgini dedi ki...

Ridvan da gittigine göre sol acik icin ya transfer ya da takim icinden beyin firtinasi yapmamiz gerekecek.

Benim aklima Emirhan Delibas i orada denemek geliyor ama fizigi ne kadar kaldirir, hic emin degilim.

yilmaz dedi ki...

@GeceGezgini

İlk taşı ben atayım. Umut Meraş'a ayılan bayılan biri olmasam da, Rıdvan'dan gelen parayı doğrudan kasaya koyma taraftarıyım. Hocanın orta sahada asimetrik bi dörtlü kurabileceğini düşünüyorum. Umut daha statik, rossier daha git-gelli gibi. nKoudu güvenilir bir oyuncu olmasa da tempo sorunu yaşadığımız maçlarda girebilir oyuna.

Tabii sayısal eksiklik yaşacağız, ona bi çözüm bulmak lazım ama ben olsam 1 milyonu geçirmem bonservis harcaması olarak. Tayfur Alanya'da değil başka bi anadolu takımında olsa kandırırız ama, bunlara takas desek bi bakmışız İlkhan ya da Delibaş kiralık gitmiş, %50'sini de kaptırmışız. Bence son güne kadar akşam pazarını beklemek iyi fikir.

Genel olarak hocanın önceliğinin sol kanat bek olduğunu düşünmüyorum.

Emre Toraman dedi ki...

Ben aslında Emrecan Terzi'den ümitliydim ama hazırlık maçlarında hiç süre bulamamasının sebebi sakatlıkmış ve İspanya kampına da götürülmedi zaten. Sonu benzemesin, İsmail Köybaşı'nın potansiyelli olduğu yılları anımsatmıştı bana izlediğim sınırlı sürelerde. 4'lünün bekinde defansif ve fizik olarak zayıf kalabilir ama 5'lide özellikle hücum temposu ve orta kalitesiyle fark yaratabilir diye düşünüyorum.

Can Bozdoğan'ın mali şartlarını kolaylayabilirsek ya da 1 sezon daha kiralık olursa bana fena fikir gelmiyor aslında.

Rosier'in hücumcu wing back performansına çok güvenemiyorum ben bir de. Özellikle 3-4-3'de önünde Ghezzal'le değil de 3-4-1-2 oynayacağımızda defansif konumlandırmak gereken kanat bile olabilir. İki sebebi var bu güvensizliğimin:
- Sporting'de 5'liyi oynayamamış olması ve hatta yanlış hatırlamıyorsam sevmemiş ve adapte olmak istememiş olması.
- Şampiyon olduğumuz sezon Kasımpaşa maçında sağ açıkta Tyler Boyd'u andıran performansı. Çabasında problem olmasa da markaj altındaki oyunu fazla tahmin edilebilir. Rıdvan bu konuda bence fersah fersah önündeydi mesela Rosier'in.

turgay dedi ki...

rıdvan'ın kalmayacağı çok önceden belliydi. oraya alternatif bakıyor olmalıydık çok uzun zamandır. çünkü bu adamın menajeri bizimle devam etmeyecekti. bu sene olmazsa seneye zaten olmayacak birini bence yine iyi parayla gönderdik. yönetimin hatası geçen sene başında sözleşme yapmamak rıdvanla. neyse fiziki şartları nedeniyle avrupada çok tutunamaz bence. özellikle iskoçya gibi fizik olarak çok sağlam olmanız gereken bir ligde işi gayet zor. yanlış ülke seçti menajeri.

benim ilk 11im

emre
wellinton-sais-emrecan
transfer-gedson-emirhan-transfer
ghezzal
ww-muleka

-aslında emreyi yazma nedenim ersinin satılması gerektiğini düşünmem. baktığımız zaman topu oyuna sokmada başarılı olduğunu görüyoruz bu kampta. uzun menzilli topları başarılı atmaya başladı. ben transfer sezonu bitene kadar ersinin gideceğini düşünüyorum. alt yapıdan gelen oyuncuların potansiyellerine baktığımızda da ersinin gitmesi iyi olacak.

-wellinton yazma nedenim orayı oynama pratiği. yoksa transfer şart. sais konusunda zaten hemfikiriz ama onu da daha hazırlık maçı oynatamadık. sol stoper zaten türk rotasyonu nedeniyle emrecan.

-fassnacht iki kanat bekini de kotarabilir. ama şuan başka takımda oynadığı için bizim oyuncumuz değil. bu nedenle rosierin güven vermeyen performansı nedeniyle transfer şart sağ kanata. gedson ve emirhan vaat ettikleriyle beni heyecanlandırıyor. sol kanat rıdvan olsa da transferin şart olduğu bir yerdi. şimdi 2 tane almalıyız. umut git gel de çok yoruluyor ve sakatlık geçmişi de pek güven veren cinsten değil. bu nedenle orta saha bölgesine 2 oyuncu şart.

-ghezzal zaten 1 numaramız. alternatifi olmayan 2 oyuncudan 1i. arkasında delibaş ve hasic onunla oynarken umarım birşeyler kaparlar.

-mr.w bu sistemin olmazsa olmazı. yanına muleka olur cenk olur oğuzhan olur ama onsuz zor olur.

velhasıl bu takımın tavanı bence düşük. sistem bu ligde bizi çok ileriye taşımaz gibi. yapılacak transferler satılabilir oyuncular üzerinden olmalı. ayrıca ben hala olmayan parayı nasıl harcadığımızı düşünüyorum. gerçekten bu kadar borç içinde 10 milyonun üzerinde para harcadık.

Huzeyfe dedi ki...

Wolves maçını izleyen var mı? İyi oynuyoruz ama kenarlar Boyd ve Umut’la pek olmuyor açıkçası. En az bir belki iki transfer lazım. Rıdvan’ı çok ararız. Ayrıca ortada Welinton solda Necip çok kötü. Saiss, Montero, Emrecan umarım lig başlayana kadar hazır olur.

turgay dedi ki...

Kötü oyuncularla kötü takım oluyorsunuz hangi sistemi oynarsanız oynayın

yilmaz dedi ki...

adamı geriden uzun top oynuyor diye eleştiriyorduk, adam en olamayacak maçta, en olmayacak stoper hattıyla geriden pasla çıkmaya çalışıyor. Umarım bir şeyler deniyordur. Lucescu'nun AEK maçı gibi olur inşallah.

Huzeyfe dedi ki...

İlk 20-25 dakika biz önde bastık. Son 20-25 dakika Wolves. Skor 3-0 da 0-3 de olabilirdi. Aslında geriden topla çıkmaya çalışmıyorduk ama Montero’nun yaptığı uzun oynama işini geri üçlüden hiçkimse yapamadı. Zeminin de etkisi var. Hoca Umut’a bağırıyordu 30. dakika civarlarında, geride bekleme diye. Gem Boyd hem Umut pozisyon almayı beceremediler.

koşu mesafesi dedi ki...

Wolverhampton maçında Beşiktaş sahaya Ersin/Roiser-Welinton-Necip/Boyd-Salih-Gedson-Umut/Ghezzal-Muleka-Weghorst 11'i ile çıktı.

İlk yarıdan notlar:
İngiliz ekibi çok güçlü, güle oynaya 3 tane attılar.
Necip Uysal sol stoper olmaz, bir gol yedirdi, oranın maden olduğunu anlayan rakip sağdan iki gol daha buldu. Ismael dayanamadı Necip'i sağ stopere, Rosier'i sol açığa kaydırdı ilk yarı bitmeden.
Welinton, herkesi çalımlayan Nouri'ye zekice yaptığı tackle harici vasattı.
Rosier hızıyla rakip forvetten önce geriye sarkması dışında stoperlik vasfı gösteremedi.
Ersin defansla uyumsuz.
Gedson ve Salih dönüşümlü kendilerini gösteriyorlar. Ahenk gerek.
Boyd'un yaptığı hareketleri Ghezzal yapsa shorts videosu editlenmişti bile. Bu formasyonda çok mantıklı bir kullanım olacak sağ forveti sağ kanat yapmak. Kondisyonlu olması cabası.
Umut kulübeye değil, rezerv lig kadrosuna göz kırpıyor. Emirhan Delibaş sol kanatta denenmeli.
Ghezzal, vasatın altı.
Muleka kayboluyor.
Weghorst çok iyi başladı, sonra kayboldu.

BJK4EVER dedi ki...

Kalemize her gelen ilk topun gol olma sikintisini cozmek lazim. Takim iyi oynarken aninda oglu yiyor ve moralman cokuyor. Mainz macinda da aynisi olmustu, yine aynisi oldu. Kale'ye herhangi bir yerli pasaporta sahip vatandas koysak bu kadar oynar zaten. Keske Ridvan yerine Ersin gitseydi. Hatta Ersin bu saatten sonra gitse ve yerine kimse gelmese bile daha hayirli olur, oradan gelen para degerlendirilir belki.

Rosier sag stoper sikinti veriyor, stoper degil kafadan zaten. Stoperlestirilecek bek meziyetine de sahip degil, bunu yapacaksak elimizde Umut var zaten. Bu duzenle cikinca hem wingback'in forvetten bozma, hem sag stoperin stoper degil, hem sol stoperin hayatinda orada oynamamis, hem sol wingback'in dinamik degil.

Rosier sag wingback, Necip sag stoper, Umut Meras sol stoper, Boyd sol wingback olsa bile daha oturakli olur sanki.

Huzeyfe dedi ki...

Umarım biri hocaya nerede olduğunu söylüyordur. Kelle almaya bilenmiş, yeniçeriler gibi Beşiktaş taraftarı.

yilmaz dedi ki...

Yalnız sosyal medya yıkılıyor baya. Bir taraftar grubu var, sosyal medyada güzel organize oluyorlar. Şu maçla hiç bir alakası olmayan ceyhun kazancı'yı eleştiriyorlar. Çünkü Weghorst muleka transferlerinin son kullanma tarihi geçti. Taraftara yeni oyuncaklar lazım. Ceyhun da günlerdir yeni oyuncak almıyor bu sümüklülere.

Bunu bilerek mi yapıyorlar, yoksa aşırı duygusallıktan mı bilmiyorum. Taraftar iyice kendini sezon başlamadan hoca göndertecek, takımın yöneticilerini ve profesyonellerini itibarsızlaştırarak aldıkları kararları değersizleştirecek bir çizgiye doğru gidiyor. Geçen sene yönetimi iyi kötü Sergen ile pazarlık halindeyken güçsüz düşürüp, 45 gün gecikmeli sezon açılışı yaptıran taraftar, ilk yenilgide Valerien'in, Ceyhun Kazancı'nın da kellesini istiyor.

Tamamen plastik bir taraftarlık bu. Ne sahayla ilgililer, ne oyuncuyla, ne takımla. Sadece kendilerini "ait" hissetikleri takım, transferde rakip tarafın altında kalmasın yeter.

Cihane dedi ki...

Bence yapılmaya çalışılan şey çok radikal. Onun için çok riskli ve sanırım uzun vadede yaşama şansı da pek yok.
Çok teknik detaya girmeye gerek yok aslında. Idolu Diego Simone olan bir hocamız var. Başarılı olsa da oynayacağı oyun, Beşiktaş'a pek uymayacak, ve çoğu kimseyi tatmin etmeyecek. Hocanın tek şansı şampiyonluk. Onda bile taraftarın yarısı karşısında olacak.

Huzeyfe dedi ki...

Yapılmaya çalışılan zor birşey, birçok oyuncunun ezberinin dışında. Bunlar haklı eleştiriler. Beğenirsiniz beğenmezsiniz ayrı konu. Ama hocanın idolü Antonio Conte. Oynatmaya çalıştığı şey de o.

koşu mesafesi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
koşu mesafesi dedi ki...

Teknik direktör seçimi öncesinde; ligi tanıyan hoca olsun, yerli olsun, spor camiasını tanısın, muhabbetlerini şimdi daha net anladım. Oyun taktiğini veya sporcu yönetimini kastetmiyormuş basiretli taraftar ve spor yorumcuları. Gayet güçlü bir takımın as kadrosuna karşı beklenmeyen sakatlıklar ve transferler yüzünden ön taraf hariç ideal 11'in uzağında sahaya çıktı Beşiktaş. "Hazırlık maçı"nda sezon boyunca hiç oynamayacağı türden "(İngiltere Premier Liginden) yabancı bir takıma" karşı mağlubiyet aldı. Üst üste iki farklı Avrupa turnuvasından (Yunan ve Portekiz takımlarına) elenmedi bu kez.
Sosyal medya, Ismael'i takıntılı ve "Beşiktaş'ın hocası olamayacak çapta" yaptı bile. Bu kadar yangın yapılması, amatör futbol analizinden ziyade başka saiklerle taraftar yönlendiriliyor hissi veriyor. Takıntılı dedikleri Ismael, Necip'i Montero ve Saiss'in sakatlığı ile Emrecan'ın kampa yeni katılması sebebiyle "hazırlık maçında" "1 kez" "sol stoperde" denedi. Takıntılı dedikleri hocanın takıntısı "üçlü" defans oynamak. Takıntılı dedikleri hoca, üçlü stoperde bekleri de denedi, elinde oyuncu olsa belki orta sahaları da deneyecekti. Takıntılı dedikleri hoca Boyd'u forvette ve kanatta denedi. Rosier'i stoper, sağ açık ve sol açıkta denedi.
Kenarda maç izlerken deneyen ve sürekli oyuncu değiştiren teknik direktör yerine "favori oyuncuları olan", "ligi bilen", "hakemleri tanıyan", "basın toplantısında aforizma kullanan" veya "kanka tavsiyesiyle kadro kuran" teknik direktör tercih edenleri de saygıyla karşılıyorum. Bazen başarı, sistemli ve profesyonel çalışma yerine farklı şekillerde gelebiliyor.

turgay dedi ki...

gerçekten çok hızlı yaşıyoruz hayatı. mainz maçından sonra bir çok insan överken içinden geçeriz ligin derken bu maçtan sonra da tekrar eleştiriler yapılıyor. bu kadar uçlarda yaşamamak lazım hayatı. gollere baktığımız zaman bireysel hataların çok olduğunu görüyoruz. ilk gole kadar gayet önde basan iyi top yapan bir takımdık. sonrası zaten çok konuşulacak bişey değil.

conte'yi ben beğeniyorum. gittiği her takımda başarılı olmuş bir adamın sistemini beğenmemek ego tatmini bence. conte'yi veya simeoneyi beğenmek onları referans almanın eleştirilmesi saçma. beğenmediğimiz simeone'nin real ve barca'nın önünde 2 tane ispanya ligi şampiyonluğu avrupa kupası ve şampiyonlar ligi finali var. yani kendimizi nerede görüyoruz ben gerçekten hayret ediyorum. hocanın sistemi lige uygun değil diyoruz da jorge jesus 4lü oynatıyor diye lige uygun mu oynattığı oyun? ezbere transfer değil adamın istediklerini alıyor fenerbahçe ama ben hiç fener camisında lan bu adamın gidince biz bu adamları neremize sokacağız demiyor kimse. açık konuşalım şenol güneş boşta olmasa hocayı eleştirenlerin en az yarısı sesini keser.

hoca için 12 maçtır takımı yönetiyor hala umut vermiyor oyunu deniyor. adamın oynatmak istediği sistem ve tutuculuğunu dünya biliyor. ilk kez hayatında takım yönetmiyor bu hoca. adamın sistemine bağlı biri. haliyle necip sol stoperde oynar sol kanat bek de oynar. performans vermez ama oynar.

burada eleştirilmesi gereken yer yönetimdir. çünkü hocayı getirirken neler yaşayacağını biliyor olmalısın. eleştiriyi hocaya değil yönetime yapmalı insanlar. bu hoca bizden gidince de bunu oynatacak. ben beşiktaşta yapamadım artık 4lü oynayacağım demeyecek. bir kere bu inattan vazgeçelim adam 4lü oynatmayacak birileri istiyor diye. ama hala 4lü oynatsana diye adama twitterdan yazıyorlar. bu kafayla çok tartışmamak lazım.

bir eleştirimde şu kendini otorite sayan fenomenlere. abi sizin başka sosyalleşeceğiniz yerler yok mu bütün gün twit atıp insanları dolduruyorsunuz ilk maçta dalacak insanlar sahaya 4lü oyna diye. bu kadar dünyadan uzak yaşamamak lazım. sistem bu oyuncularla başarısız olacak zaten. en az 2 tane savunma 2 tane kanat toplamda 4 oyuncu almamız lazım. üstüne bu fiziksel olarak her maç ayrı yorulacak oyuncular için kenarda en az onların kadar iyi oyuncuların olması lazım. zaten bu pratikte bu hocanın başarılı olması için çok şanslı olması gerek. bu kadar insanları kutuplaştırmaya bu kadar doldurmaya gerek yok.

carlito dedi ki...

@turgay
son cümlendeki sorunun cevabını ben vereyim, evet başka sosyalleşecek yerleri yok, hatta başka bir hayatları bile yok! :) Beşiktaş ile bilgili dağarcıkları da Şenol Güneş dönemine kadar dayanıyor, daha önceki yılları hatırlayacak yaşta bile değiller.. dünya futbolu hakkındaki bilgileri de yok denecek kadar az.. işte böyle dünkü çocuklar onbinlerce insanı etkisi altına almış durumda maalesef.. bunların yüzünden Ismael hoca sürekli diken üstünde çalışmak zorunda kalacak..

son hazırlık maçı oynanacağı sırada bir işim vardı, maçı mı izlesem işimi mi halletsem derken 11'i görünce maçı izlememeye karar verdim.. çünkü paok'tan yarım saatte 3 gol yiyen, lens'in sağ bek oynadığı maçın bir benzeriydi benim için.. sonradan gördüm ki aynı şekilde ilk yarıda 3 tane yemişiz, hiç şaşırmadım..
bu takımın savunmasına belkemiği olarak alınan oyuncu daha takımla çalışamadı bile bir defa.. Saiss'i ve yanında oynayacak olan Emrecan'ı veya yeni bir sağ stoperi görmeden yorum yapmak anlamsız.. hoca neyin olup neyin olmayacağını test ederek anlamak istiyor.. biz welinton'u 2 yıldır izliyoruz ve orta stoper olmayacağını az çok tahmin edebiliyoruz, hoca da görünce anlıyordur merak etmeyin.. rosier sağ stoper olur mu olmaz mı tartışması yapıyoruz, hoca da "tartışmaya gerek yok, bir deneyeyim görelim" diyor! hazırlık maçları bunun için var, skor almak için değil.. nitekim nelerin olmayacağını görmemizi sağlayan faydalı bir süreç oluyor..
geri üçlü eksiklerin tamamlanmasından sonra oturunca ve kanatlara düşünülen transferler takıma katılınca (sol kanat direkt 11 oyuncusu olacak zaten) takımı asıl yorumlayabileceğimiz tablo oluşacak.. bu da ligin ilk haftasını bulacak gibi..

lakin asıl sorun, yazının başında sözünü ettiğim baş belası güruh.. gs'ye gelen her hocanın üzerinde kurulan terim baskısını, bu düşük iq'lular da şenol güneş ile kurmaya çalışıyor.. Ismael hoca lige iyi bir başlangıç yapmaya mecbur, yoksa bizim gibiler de onu kurtaramaz.. Ceyhun Kazancı'nın özellikle bu durumu ona iyi izah etmesi ve hocanın en azından ilk haftalarda biraz daha sonuca yönelik planlar yapması gerektiğini idrak ettirmesi lazım.. yoksa bir çuval incir berbat olacak..

YSY dedi ki...

@carlito

Son cümlene ilave edeyim :)

Bu sefer de başka bir güruh çıkıp bu hoca yenilikçi değil, günü kurtarıyor, e bunu zaten sergende yapardı, pragmatist gibi yorumlarla geliyor. Vallahi futbolcudan fazla yorulduk :))

GeceGezgini dedi ki...

Chelsea, bildiginiz gibi 3'lü oynayan, Ismael'le ayni okul mezunu Tuchel'in yonettigi mavililer, ve dün Arsenal'den 4 yediler hazirlik maçinda.

Reddit'de yorumlara baktim, gercekten tüm dünya ayni pattern i gosteriyor bu tarz olaylarda. Bunun Besiktas'i, Chelsea'si, Gs'si yok. Bizde nasil Senol'cular palazlaniyorsa, adamlarda da Conte'ciler palazlanmis :D

Bize dönersek; adi ustunde HAZIRLIK maci. Baska söze gerek yok bence. Takim gidip de Wolves u nasil yenerim hazirligi yapmiyor. Bu macin anlami; hangi oyuncu nerede nasil performans gosteririn HAZIRLIGi.

Cihane dedi ki...

Neyin doğru olduğunu değilde Türkiye de neyin başarılı olabileceğini tartışmak lazım bence. Beşiktaş'a kontratak oynatmak çok riskli, çünkü bu kulübün kültüründe bu yok. Şampiyon olursak amenna yoksa medya, senolcular felan değil direk taraftar yollar hocayi da yönetimi de.

Huzeyfe dedi ki...

Yukarıda bahsi geçen güruhla iletişim kurmak imkansız olduğu için konuyu değiştirmeye çalışayım.
Hoca ve oyunla ilgili eleştirilerin bazıları tutarlı ve makul. O eleştirilere odaklanarak oyunla ilgili konuşabiliriz. Benim dikkatimi çeken bir nokta, hocanın geçen seneye göre daha fazla geriden ayağa çıkmak istemesi. Tottenham bunu yapıyor, geri üçlüde bir tane top taşıyabilen bek, bir tane isabetli uzun-orta mesafe pas atabilen çapadan devşirme stoper oynatıyorlar. Wolves maçında Rosier Welinton Montero olsaydı mantıklı olurdu. Hem Necip hem Umut olmadı. Neyse, buradaki amaç topu kaleciden başlayarak ters taraftan oyuna sokup rakip hatları kendilerine göre sağ tarafa yıkmak, sonra hızlıca topu Rosier’e aktarmak, onun driplingle veya pasla önündeki kenar oyuncusuna topu taşıması, forvetlerin kenara açılması ve Ghezzal’ın içeri koşusuyla bir veya iki pas sonra şut pozisyonu bulmak. Bunun benzerini Dier, Davies, Kane ve Son’la yapıyor Conte ve paslar doğru atıldığında neredeyse imkansız savunmak. Ama Boyd Umut Necip Welinton’la zor böyle oyunlar. Geriye tembel paslar attık. Üstüne Jimenez gibi elit seviyede şok presi yapabilen bir oyuncu vardı karşılarında. Kafa travması yaşamasa çoktan ilk 4 transferini yapmıştı bu adam Premier Ligde.
İkinci nokta, geriden uzun topla daha direkt çıkış. Yine geriden o topu oynayamadığımız için görmedik ama Weghorst stoperini sırtına alıp göğsüyle topu indirebilen, sonra da doğru pası verebilen oyuncu. Burada da yine amaç Ghezzal’ı bloklar arasında yüzü kaleye dönük topla buluşturmak. Wolves maçında bir kere yapabildik benim hatırladığım, pozisyon oldu.
Üstüne bir de önde sert presle kapacağımız toplarla bulacağımız pozisyonlar var.
Genel olarak oyun bu. Kontratak demek zor buna çünkü rakibi geride karşılamıyoruz, bilakis rakip ceza sahasında kaleciye prese gidiyoruz. Ama topu dolaştırmak diye birşey de yok. Çok direkt oyun, biraz dan dun vuruyormuşuz gibi gözüküyor zaman zaman ama aslında bir amacı var.
Geride Emrecan ve/veya Montero lazım. Saiss’e çok ihtiyaç var. Rosier sağ stoperi yapabilir ama ben biraz isteksiz gördüm. İki kenara da transfer lazım. Boyd istekli ama yetmiyor. Oğuzhan solda olabilir ama fizik kapasite yok. Umut olmaz bence. Bu formatın kenar oyuncuları bekten değil kenar forvetten devşirme olmalı. Orta ikili Salih Gedson çok kötü değil, Josef dönene kadar idare eder ama İlkhan orada çok acemi henüz. Pozisyon bilgisi, biraz tecrübe lazım. Delik deşik olduk Wolves maçının ikinci yarısında çünkü Emirhan o presi yapamadı. Ayağına top gelince heyecanlanıyor insan ama erken biraz. Salih çok hareketli olmasa da doğru zamanda doğru yerdeydi. Gedson’a birşey olursa işimiz çok çok zor. Ön üçlüde sıkıntı yok. Orada da Weghorst’un yedeği Cenk değil. Zamanında göndermeseydik aslında bu oyunda Umut Nayır iyi yedek olurdu.

Son olarak, Ersin’i çok dağınık gördüm. Hadi ayağından kaçırdığı top neyse de frikikten sektirdiği bir top vardı, olmaz öyle kalecilik. Kafası başka yerde gibi. Bilemiyorum.

Huzeyfe dedi ki...

Ek olarak, bu ne biçim oyun organize atak yok diyen çok insan gördüm. Onu da anlıyorum birçok insanın daha önce görmediği birşey oynuyoruz. Ama tavsiyem Tottenham izleyin bu sene.

fidddas dedi ki...

wolves maçı kadrosunu 4lü dizelim (boyd hariç)()4-1-4-1

ersin
rosier necip wellinton umut
gedson
ghezzal salih boyd(emirhan) muleka
weghorst

twitterda bir anda welinton, umut falan badem gözlü olmuş. şu geri dörtlü zaten herhangi bir formatı oynayamaz ve wolves bize önde şiddetli bastığında yine topu çıkaramaz ve ileri vurur.
ayrıca transferlerin 3lü ile alakası yok. transfere hızlı girdik, yönetimde transfer %80 bitti falan diyince ortalık karıştı. takımın 3lüde de 4lüde de transfere ihtiyacı var. saissin milli takımda sakatlanmış olması defansın beyni olarak alınan oyuncunun olmaması hazırlık maçlarında gerçek durumu görmemizi engelledi. üstüne bir de josef sakatlanınca belki de saissi yedekleyecek tek kişi de denklem dışı kalmış oldu. ayrıca montero da sakat.
rosier uzun süredir düşüşte, wellinton ve umut bu takıma geldiğinden beri içine sinen biri var mıdır acaba?

bence 3lüye en haklı eleştiri 2 temel eleştiri var.
1- özellikle 1-2 oynandığında ghezzali ortaya çektiğinde sağ kanat bek rosier oraya yetmiyor. rosierin daha iyi top yapması ve ileriye top taşıması gerekiyor. böyle olunca da ghezzalin etkinliği düşüyor.
2. 3lü oynamak çok zor. özellikle sağ ve sol stoperler (bunların orijinal mevkileri aslında stoper olmak zorunda değil. 4lünün defansif bekleri veya defansif orta sahalar boyları ortalama üstü ise çok uygun oluyor.) için alışması zaman alan bir sistem. oyun onlar üzerinden kurulmaya başlayıp kanat bekler ile genişletiliyor. benim de yanıldığım rosierin mesela bunu yapabileceği idi. şu anda kadar yapamadı.

transferlerin iyi tarafı hiç biri safkan 3lü stoperi veya kanat beki değil. ileride elimize çakılacak oyuncu yok. acil şekilde sağ ve sol kanat beklerin alınması, defansa sağ stoper üzerinden takviye yapılması ve ortasahaya bir kişi gerekiyor.
ayrıca nkoudou, boyd, wellinton ile hızlıca vedalaşmak gerekiyor. yapılacak transferlerin sadece sağ stoperi 3lü olduğu için gerekli. rosier böyle devam ederse zaten sağ bek için de bizi uğraştıracak.

Emrah D dedi ki...

Bayern'in altyapisindan Yusuf Kabadayi'yi al koy sol kanada koy gec

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş, Alaves'e karşı ilk yarıda Ersin/Necip-Welinton-Berkay/Rosier-Gedson-Salih-Boyd/Ghezzal-Muleka-Weghorst 11'i ile mücadele etti. Fırsatçı Muleka golünü yazdı.

V.Ismael'in sistemi ile ilgili dikkatimi çeken iki yeni şey var. Birincisi, oyuncuları gerçek pozisyonlarından farklı yerlerde oynatarak aslında en formda 11'i kurma şansı var. Mesela Umut Meraş aksıyor mu sol tarafta sol bek orijinli veya sol ayaklı şart değil diyor. Belki bu kaydırmalar ile en formda 11 oyuncu bulunabilir.
İkincisi, beklendiği üzere pozisyonlara takılmadan en formda, en koşan, en basan, en savaşan 11 oyuncuyu sahada görmek istiyor. Ghezzal ilk sezonunda böyle koşsa neler olurdu neler. Boyd bu yüzden favorisi. Necip'ten daha ısıran stoper mi var mesela? Bu minvalde bakılacak olursa kadro seçimleri daha net anlaşılacaktır.

BJK4EVER dedi ki...

Elestirilere kulak asmamak lazim. Sanki klasik 4-2-3-1 oynatip surekli ayni oyunculari oynatan, bir futbol mantigi olmayan, 60'tan ezbere degisiklik yapan klasik yerli antrenor gelse takim ucacakti.

Madem 3'lu yerine 4'lu oynatmakla oluyor neden gecen sene dagildi takim. Sacma sapan elestiriler.

Adam birseyler deniyor, iyi-kotu futbol felsefesi var, ortaya koymaya calisiyor. Lige, takima ne kadar uyacak gorecegiz, ama cok net bir oyun tarzi yerlestirmeye calisan bir adami bu kadar agir elestirmek de dogru degil.

Onun disinda bence Ridvan'in satilmasi sanildigindan cok daha buyuk etki yapacak. Bir defa bizim takimi 3'luye uygun kilan en onemli 2-3 nedenden biri yok oldu. Umut ve Boyd Ridvan'in verebileceklerinin yarisini zor verir. Oraya Tayfur Bingol'u alsan da yetismez. Yabanci alsan baska bir bolgeye yerli koyacaksin, total kalite yine dusecek. Ki 15-20 milyon euro degere ulasma potansiyeli olan 21 yasindaki bir solbeki 5-6 milyona satip yerini asil mevkisi solbek olmayan, degerinin 75%ini sirf pasaportundan dolayi bulan, 29 yasindaki solbeki 2-3 milyona almak cok sacma bir hamle totalde. Ridvan ve Tayfur'un arasindaki fark 7-8 milyon euro olmali, 2 milyon euro degil.

Ridvan'in satisi ve stoperde yeterli quantity saglanamadiktan sonra bana da 3'lu mantikli gelmiyor. 4'luye donup orta sahaya (Josef'in eksikligine ragmen) agirlik vermek daha mantikli. Ghezzal'in serbest oyunda su ana kadar sag kanattaki etkiyi verememesi ve Rosier-Ghezzal baglantisinin kopmasi da iyi bir arguman. Umut Meras'i daha mantikli kullanmak da arguman. Bu denklemde sadece Emrecan bosa cikiyor.

-------------------Ersin--------------------

Rosier------Welinton------Saisss-------Umut

--------------------Josef---------------------

Ghezzal-------Gedson---------Salih---------Muleka

--------------------Weghorst------------------------

Muleka kaleden uzaklasinca Larin'in yasattigi sikintilari yasatir mi bakmak lazim. Josef'in eksikliginde Salih geride Gedson-Emirhan onde olabilir. Ridvan'in gidisinden sonra daha mantikli geliyor. Biraz da sampiyon oldugumuz senedeki gibi Rosier-Ghezzal uzerinden pivot forvet (Aboubakar-Weghorst), defansif solbek (N'Sakala-Umut) kullanip sol acigi forvete sokmak (Larin-Muleka) uzerinden takim kurgulanabilir. Ne olacak gorecegiz. Ama mantigim Ridvan'in gidisiyle sampiyonluk sansimizin bir anda 20%-30% indigini soyluyor.

Huzeyfe dedi ki...

Ne oluyor diye oturdum maçın tekrarını izledim. Ne olduğunu anlamış değilim hala. Ama çok güzel temizlik yaptım Twitter’da.
İnsanlar delirmiş gerçekten. Paok’tan 30 dakikada 3 yiyip Avrupa’dan elendi bu takım daha 2 sene önce. Şimdi hazırlık maçından hoca mı kovuyoruz? Ne yapsaydı hoca, Sergen gibi kamp yerine tatil mi yapsaydı?

turgay dedi ki...

benım gördüğüm oyundaki temel sıkıntı zaten tahmin edileceği üzere orta sahaların topla münasabetlerinin sınırlı kalması. bunun nedeni de rakiplerin baskılarını doğru konumlandırmaları. yani total baskı yapıyor oluşları. arkadaki 5liye aynı oranda baskı yaptılar tüm rakipler. bu da bizimle topla çıkamayıp twitter ahalisinin dediği gibi uzun vurmamıza neden oluyor. topu tutamadığımız için de atak yapamıyoruz. ne zaman top bize geçiyor kimse ne yapacağını bilmiyor. bu nedenle gerideki 3lünün muhakkak yaratıcı top kullanabilen adamlar olması lazım. hatta kalecinin de. şuana kadar oyunun tat vermemesinin nedeninin bu olduğunu düşünüyorum.

dikkat ederseniz ataklarımız hep gedson-salih ve emirhanın topu alıp dikine gitmelerinden geldi. bunun nedeni işte pas istasyonu olacak tüm oyuncuların baskı altında olmaları. aslında konumlandırma olarak yanlış da duruyor olabilirler. fotoğraflara bakmak lazım detaylı incelemek için. takımın başına bence de 4lü oynayacak bir hoca geldiğinde rakiplerin önüne geçme şansımız var bu arada. ancak 3lüyle de geçebiliriz. bu oyun zor ama uygulandığında fark yaratan bir oyun.

geçende de dediğim gibi temel konu yönetimin bu oyuna hazırlıklı olmayışı. rıdvan ve rosierin yeterli olmadığı çok açık ortayken, savunma oyuncuların bu oyuna uygun değilken buralara halen doğru sayıda takviye gelmeyişi büyük sıkıntı. ben hala tezimin arkasındayım hoca milli arada kovulacaktır. oraya kadar ne puan toplarsa karımıza. gidişat bunu gösteriyor maalesef.

YSY dedi ki...

Ne oldu abi şimdi 4'lü ye mi döndük :) valla yönetim hocayı iyi kontrada bıraktı.

Unknown dedi ki...

Haberlere servis edilen, Ismael'in 4-3-3 e gectigi ve onu deneyecegini baskan ve Kazanci'ya soyledigi ve baskanin; istedigini yapmakta ozgursun dedigi.

Icimden bir ses tam tersi oldugunu soyluyor ama ben kimim sonucta di mi:D Ileride hoca kitabini cikarirsa anlariz neyin ne oldugunu.

Isin garip tarafi tum kampi, hazirlik maclarini 3-4-1-2 oynayip , ligin baslamasina 1 hafta kala sistem degistirmek.. Tam TR'de olacak isler gercekten👏🏻👏🏻👏🏻

Huzeyfe dedi ki...

Uykusuz’da Adamlar vardı, bilmiyorum devam ediyor mu. Anti klişe timi. Anahtar kelimeler üçlü, dörtlü, ligi bilen, büyük takım hocası, Şenol

BJK4EVER dedi ki...

Ridvan'in satisiyla bence sampiyonluk sansimiz sifira yakindi. Emirhan'in gidisiyle birlikte sifirlandi.
Bu saatten sonra ya Ridvan ve Emirhan'dan gelen para sacma vasat Anadolu topcularina gidecek, ki bu skandal olur. Ya da gitmeyecek ve sahaya Necip, Kenan Karaman'la vs cikacagiz, o da en az o kadar skandal.

Birkac hafta evvel genclerin sozlesme mevzulari ortaya ciktiginda 10-15 bin teklif edildi vs gibi haberler icin o kadar da degildir diye yorum yapmistir. Ama ogrendim ki, nasil ki Turk milletinin cahilligini asla hafife almamalisin, ayni sekilde Besiktas yonetimin beceriksizligini de asla hafife almamaliymissin.

Asil skandal bence 4.5 milyon euro'luk cikis maddesi degil de, 17 yasinda A takima cikip sure almis, ilk 11'de hatiri sayilir sayida mac oynama sansi yuksek oyuncu'ya kufur eder gibi 10 bin tl aylik maas vermek. Cocugun anasina kufretsen daha iyi. Vallahi buyuk skandal. Ve Emirhan'in bonservisine sevinenler vs var, ama su bir gercek ki sampiyonluk sansin yok ve o paraya seneye takimla birlikte olma sansi sifir olan Weghorst'a gitti bile. Gitti yani. Bosa gitti, cunku bu anlamsizliklar sayesinde seneye yarismaci bile olamayacaksin. Bu sekilde daha baslamadan sezonun bitmesi cok uzucu.

Aslinda yarin ana avrat kufredip yonetimi gondermeleri gerekir, ama laz baskan tinercileri mamalamistir. Onlar anca Fikret Orman paralar nerede diye bagirsin.

Cihane dedi ki...

Emirhan giderse yönetim de gider

Huzeyfe dedi ki...

Abartmıyor muyuz biraz? Beşiktaş altyapısından 17 yaşında genç futbolcuyu 4.5’a satabiliyorsa iyi bence. Messi olsa farketmez. Çiğ yetenek. Pro çıktığı maç sayısı belki 10. Şampiyonluk ihimalimiz yüzde 20’ydi, belki 19.9 olmuştur.
Kaldı ki oyuncu gidebiliyorsa gider, kim olsa gider. 10 yaşında çocuğa sorsan gitmek istiyor, Emirhan niye kalsın?

Cihane dedi ki...

Bence tepki az bile. Emirhan çok büyük potansiyel. Olur diye garantisi yok vede Emirhan için bu bataklıktan kurtulması iyi ama her durumda Beşiktaş'i yönetenlerin büyük başarısızlıkları söz konusu.

turgay dedi ki...

emirhanın menajeri mirsadmış ben daha yeni öğrendim. adamın bizimle sözleşme imzalaması bile büyük kıyak arkadaşlar. mirsad normalde onu sezon başı götürürdü de ne oldu sözleşme yaptı bizimle iyi araştırmak lazım. muhakkak bir çıkarı vardı sözleşmede yoksa böyle kıymetli bir adamı sözleşme uzatmadan 4,5 falan verdirmeden götürürdü. belki de emirhan istedi sözleşme yapmayı bilemiyorum.

neyse sonuç olarak kıymetli parçamızı kaybediyoruz gibi görünüyor. burada herkese bok atabiliriz ancak dünya piyasasında bu tür işler hep var ve devam edecek. çünkü menajerler üzerlerine yatırım yaptıkları adamları öyle sana bana yar etmiyorlar. sürekli haberler çıktı hatırlarsınız Emirhan'ın özel hocaları Emirhan'ın Sırbistan'da antrenmanları falan diye. bunları bu çocuk mu finanse ediyordu sizce? ya da beşiktaş kulübü mü karşılıyordu bunları? hayır tabii. bunları menajeri karşılıyor ve karşılığında da bu adamdan para kazanmayı hayal ediyor. fırsatını bulduğunda da işte böyle hepimiz şaşkına dönüyoruz. yaptıkları sözleşmeyi en ince ayrıntısına kadar bilen bir adamın bunu neden yaptılar dememesi gerek. bu benim başıma gelecek ve ben de tedbirlerimi buna göre almalıyım diyecek.

sonuç olarak menajerleri hafife almayalım. çok büyük paraların döndüğü bu ortamda real madrid başkanı bile olsan menajerler sana adam vermez. elindekini de alır. burada güçlü ve alternatifli olman lazım. bizdeki sorun güçlü ve alternatifli olduğunu sanan adamların yönetimde olması. rıdvandan ve emirhandan alınacak paraların bir kısmının altyapıya gitmesi gerekiyor ki yeni oyuncuları çıkarmaya devam edelim. bununla övünebilirler bak güzel mazeret olur.

bir de son olarak fikret orman sevdalıları çıkmışlar şimdi işte şunu şu kadara sattı falan filan diyorlar. adamın o satışlardan aldığı paralar nerede?

koşu mesafesi dedi ki...

@turgay
Medya okuryazarlığı açısından güzel yakalamışsın. Genç oyuncu, özel antrenörler eşliğinde yeni sezona hazırlanıyor ve bu medyaya servis ediliyor. Bir konu hakkında standart dışı haber çıktığında genelde altından bir şeyler çıkıyor. Diğer taraftan, Serdar Saatçı Fatih Aksoy benzeri bir yol izledi. Rıdvan ve Ersin ile sözleşme uzatılıp zamanında! federasyona gönderilmeme komedisi zaten biliniyor. Bunların bilinmeyen yönlerini belki hiç öğrenemeyeceğiz. Benim mantığımın almadığı; genç ve altyapıdan çıkan potansiyelli ve geçen sezon katkı sağlamış futbolcuya, orta yaşlı ve transferle gelen futbolcunun maaşı yanında futbol piyasası tabiriyle çerez parası önerilmesi. Ya tasarruf altyapıdan başlıyor ya da futbol dünyasında adı konulmamış bir devrecilik sistemi var. Kulüp başkanı dahil bu sisteme karşı çıkmıyor. Lensler için Ümraniye tatil tesisleri, gençler için "anasının evi" uygun görülüyor.
Sezona dair ümitleri azaltan en önemli haber ise teknik direktörün birden 4'lü defans sistemine dönme kararı haberleri. Müdahale varsa bu proje bu saatten sonra dikiş tutmaz. Sampdoria maçı bugün saat 19:00'da TRT Spor'da. Maç, açık kanalda ve ligin hemen öncesi hazırlık maçından öte bir anlam yüklenecektir.

koşu mesafesi dedi ki...

@Huzeyfe
Sen de haklısın. 3 sene futbolcu satışı yapamadıktan sonra 3'e 5'e bakmadan bir şekilde girdi sağlanmasına sevinmeli yönetim. Bonservislerin potansiyelin altında kalması ve gençlerin uçup gitmesi bardağın boş tarafı iken bir sezonda birden fazla oyuncu satabilmek sıfır oyuncu satmaya nazaran dolu bardak. Döviz kuru malum iken ve taraftar her sezon transfer beklerken, oyuncu satışı olmadan bu değirmen dönmez.

Cihane dedi ki...

Yalnız 3 e 5 e bakmadan lafı çok saçma sapan. Pazarda kavun mu satıyorsun? Bu adamı 5 dakika izleyen, çocuğun çok yetenekli olduğunu anlar. Resmen skandal. Umarım taraftar keser cezayı akşama

Huzeyfe dedi ki...

Skandal filan değil abi, dünyanın başka bir yerinde 17 yaşında bu kadar maç oynamış başka bir futbolcu gösterin, bakalım kaça satılmış. Red Bull Salzburg Haaland’ı 4 sene önce 18 yaşında 8 milyona almış. Bu, Haaland İsveçte 25 maça çıkıp 12 gol attıktan sonra. Üstelik adam U19 şampiyonasında oynuyor, bir sürü uluslararası turnuvada oynamış. Emirhan ne kadara satılabilirdi? Bizim elimizde oyuncuyu ikna etmek için hiçbir koz yok. Avrupa bu yüzden önemli. Bir de ironik yani, Avrupa’yı boşver ligi koyalım diyen adamlar bu transfer ücretini beğenmeyen adamlar aynı zamanda. Emirhan’ın ederi bu kadar kardeşim, aksini iddia eden örneğini göstersin ben ikna olurum.

fidddas dedi ki...

hoşgeldin balkan ligleri. Bundan sonra alt yapıdan yetişen gençler 18inden gün aldığı gibi en fazla bu rakamlara en iyi ihtimalle orta sıra takımına kötü ihtimalle iyi takımların U23 lerine transfer olur.
Emirhanın bonservisi bir yıllık yayın gelirimiz.
Oyuncuları oynatsak da oynatmasak da çok bir şeyin değişeceğini sanmıyorum.

Huzeyfe dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Huzeyfe dedi ki...

@ fidddas
Avrupa’da sıfır çekmeyecek hocalar, oyunlar, oyuncular lazım. Cenk’i nasıl pazarladı bu takım? Everton “CL’de iki sezonda 5 gol atmış forvet” satın aldı.
Bu olmadıkça Beşiktaş altyapısından 5-6’dan fazla bonservisle oyuncu satılmaz. Bu ligde Avcı, Sergen gibi teknik direktörler şampiyon olabiliyorsa zaten dediğin Balkan ligleri seviyesine düşmüşüz demektir.

Emre Toraman dedi ki...

Yani ilk bakışta 4.5 milyon bana da düşük gibi geliyor ama bu kadar skandal seviyesinde düşükse Torino dışındaki kulüpler armut mu topluyor? Rıdvan için de aynı durum geçerli aslında, kapıda kuyruk oldular da biz mi duymadık? Bilmiyorum yani, belki 5'er 10'ar kulüpler menajerleriyle görüşmüştür de biz sadece menajerin onayladıklarını duymuşuzdur ama illa ki duyardık heralde ben 8 veririm, yok ben 10 veririm diyen olsaydı kulübe.

fidddas dedi ki...

@Emre Toraman
emirhanın vaad ettiğine göre düşük bir bedel bu. ancak ülkede yetişen oyuncular henüz avrupa liglerinde yeterince test edilmedi. bu çocuklar giden ilk sayılabilecek temsilciler olduğu için bunların durumuna göre bonservisler artabilir ama tabii bu çocukların durumuna bağlı. çağlar testten geçti ama ozan kabak fiyasko oldu. ard arda 5-10 tane daha başarılı çocuk giderse o zaman işler biraz değişir. ama yine de bu bonservis olarak 15-20 milyon seviyelerine çıkarak bize yansımaz.
@huzeyfe
bizim altyapıdan 20-22 yaşında bir çocuğu biz 25-30a zor satarız. bunun bir çok sebebi var ama bence en önemli sebebi bu çocuklar ülkedeki bir çok insan gibi bu ülkeye de bu takıma da inanmıyorlar. burada bir yıl daha kalıp daha iyi olacaklarına inanmıyorlar. o yüzden sözleşmeye 1-2 yıl kala hepsinin biti kanlanıyor, ya sözleşmeye çıkış maddesi koyuyorlar ya da kendilerine yatırım yapmış ve ailelerini de ikna etmiş menajerlerinin takımlarına gidiyorlar.
hoca dedi ki ben rıdvanı ikna edemedim, burada bir yıl daha kalsa ve iyi olacağı sol kanat bek pozisyonunda beraber çalışsak daha iyi olacağına ikna edemedim. rıdvan burada ismael hocaya inanmıyor değil beşiktaşa inanmıyor. hoca 5 hafta sonra kovulduğunda yerine umut meraş oynayacak, nsakala oynayacak ya da başka bir kazma oynayacak. milli takımda da yerine berkan kutlu oynatıldı hem de 3lü sistemde. ama şimdi şu kesin, sürekli milli takıma çağrılacak. ve cimbomda süre bulamayan altaylı sol bekten veya trabzonlu oyuncunun önünde olacak. biz bunları görüyoruz da oyuncular bunu görmüyor mu?
ya 2 sene önce ahmet gülay denen çocuk beşiktaşın alt yapısında olmak yerine alanyada yedek kalmayı ve kadroya girememeyi tercih etti. serdar saatçi kendini takımdan kovdurmak için elinden geleni yaptı. ( o menajerin oyuncularına bakın, çoğu 4 büyüklerin altyapılarındaki genç oyuncular, kalanlarda alanyaspor altyapısında zaten. bir de merih demiral var. )
bu adam çocuklara ve ailelere sizi merih yapıcam diyip altyapılarda at oynatıyor, bizim yöneticiler ve teknik direktörler buna çanak tutuyor.

emirhan gibi olayların tekrarlamaması için çok ciddi bir yapılanma gerekir, oyun sisteminden bağımsız bu çocuklara değer verecek ve takımın büyüklüğünü hissetirecek hocalar gerekir, bu çocuklara dönersiniz ananızın evine demeyecek yönetimler gerekir. yoksa 17 yaşındaki çocuğu himayesine alıp sözleşmesine maddeyi zorunlu tutacak menajer bugün mirsad yarın başkası olur.

bugün sol bek başlayan oğuzhan akgün geçen yılı ergene velimeşesporda geçirdi ve tam süre almadı, altınordudan soyunma odasında sigara içtiği için kovuldu(bu şekilde okudum, bilgi yanlışsa düzeltin lütfen).

turgay dedi ki...

bence ülke balkan ülkelerine dönecekse ben razıyım. en azından yetenekli gencolar avrupada dolanır ve ülke ikliminden kaçıp gelişmelerini sürdürürler. ülke eskisi gibi olsa bu çocukların ben bu kadar erken gideceklerini düşünmüyorum. ben bile halim vaktim yerindeyken acaba fırsat olurda kaçabilir miyim ülkeden diyorum. geçen gün eğitimde 40-45 yaş arası birine kendini 10 sene sonra nerede görüyorsun diye sorduklarında ülkeden ayrılmazsan muhtemelen ya mezarda ya da hapiste dedi. bunu diyen adamın aylık maaşı 20bin lira civarı. açlık sınırın 22bin liraya dayandığı bu zamanlarda insanlar buradan kaçmak için fırsat kolluyor. haliyle emirhan'ın durumuna birde buradan bakmak lazım. evet ekonomik olarak daha iyi şartları olacaktır ama 17 yaşında italya gibi bir yerde yaşayıp eğer yeteneklerine paralel çalışma ahlakını da geliştirirse çok başka şeylerden bahsedebiliriz. bu fırsatı kullanmak istemiş olabilir.

ha şu son durumları takip ettiğimde yönetimin büyük oyuna getirildiği de ortada. mirsad muhtemelen bunlara 1 sene burada oynasın seneye götürürüm demiş olabilir. onlarda tıpkı avcıda olduğu gibi söze güvendiler. ama mirsad büyük şebeke. adamın italya'da fali ramadani ile iş yaptığını herkes biliyor. adamın büyük çevresi var ve haliyle istediği oyuncuyu istediği takıma verebilir. bu nedenle emirhan'ın torino birlikteliği çok şaşırtıcı değil. zamanlama olarak kötü oldu tabi.

fidddas dedi ki...

benim balkan liglerine döneriz dediğim ise ligin ekonomisi gittikçe küçülüyor. verilere göre küçülmeye devam edecek. bunun üzerine bir de organizasyon sıkıntıları gelince yetiştirdiğin oyuncuları elinde tutman gittikçe zorlaşacak.
orta, kuzey avrupa ve balkan ligleri zaten parsellenmiş durumda. türkiye nispeten yeni keşfedilmiş bir pazar. yani dikkatler yeni yeni bu seviyede buraya dönüyor. mesela ali akman, ömer faruk çok olmadı avrupada. rıdvan ve emirhan olur mu belli değil ama eğer olursa o zaman senin altyapılarına bağlantılı oldukları menajerler ile çökmeye başlayacaklar. 18 yaşından gün almış her oyuncunu (eğer aileye kulüple bağlantılı olmayan bir iş bulurlarsa daha da erken) almaya başlayacaklar. eğer buna önlem alamazsan yetiştirme bedeli ile oyuncular elinden bir bir çıkacak. çünkü senin yayın gelirin olan 5 milyon euro orta sıra bir avrupa takımı için alınabilecek bir risk.

Huzeyfe dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Emirhan ya da X bir oyuncu gider, gitmez ancak hala yetkili (Futbol Sube Sorumlusu, Sportif Direktor, Basin Sozcusu, Genel Sekreter veya Baskan) hic kimsenin tenezzül edip de resmi bir aciklama yapmamasi herkesi sinirlendiren olsa gerek. (Instagram'dan atilan sacma post u aciklamadan saymiyorum)

Millet durumu habercilerden veya basina servis edilen bilgilerden ogrenmeya calisiyor. Akillarinca toplum muhendisciligi oynayip tepkiyi egip bukmeye calisiyorlar.


Futbol romantikligi olacak ancak kisisel olarak en üzücü olan, artik öz kaynak oyuncularinin, genç oyuncularin Besiktas'i bir hayal olarak görmemeleri. Üzücü fakat onlara da kizamiyorum. Ben de ilk firsatta TR'den kaçanlardan oldum sonuçta.

Fakat herkes gibi kizdigim nokta yönetimin is bilmezligi, Besiktas'i ikinci is olarak görenlerin, liyakatsiz insanlarin yönetimde bulunmasi ve bu saçma sapan hatalari yapmasi. Geçen sene eylülden bu yana yapilan hatalarin 1/10 unu yapsak kapi önüne konulacak yerlerde calisiyordur burada yazanlarin cogu. Ancak Besiktas'in yonetimindeki insanlar klubu babalarinin mali gibi yönetip, piskin piskin yerlerinde oturuyorlar. Bunu kabullenmek cok zoruma gidiyor iste.

Emrah D dedi ki...

aylik 4 asgari ucret tutarina cikis kontrati olmayan 5 yillik sozlesmeye imza atmayi a takim kadrosuna alinmanin on sarti yaparak orta vadede bu is cozulur.

gelen paranin da bir kismini Cihan Canak, Safa Yildirim ve Yusuf Kabadayi'ya harcarsak kisa surede cok daha fazlasini cikaririz.

Huzeyfe dedi ki...

Ghezzal belki bütün hazırlık dönemindeki en kötü maçını oynadı. Sosyal medyadaki, medyadaki yorumlara bakıyorum sistem değişince herşey güzel olmuş. Ortalık yıkılıyordu Ghezzal verimsiz diye. Tık yok. Herşey bir ezber üzerinden dönüyor, çok yorucu birşey Beşiktaş için umutlu olmak.

koşu mesafesi dedi ki...

Rıdvan ve Ersin'in sözleşmelerinin TFF'ye gönderilmeme sebebi limit mevzusundanmış. Artık kadro dışı 4'lünün de sözleşmesi bittiğine göre bütçe planlaması daha akıllıca yapılır herhalde. Emirhan İlkhan'ın gidişi üzerinden yine taraftar depresyona girdi. En duygusal taraftar Beşiktaş'ta o kesin. Bu arada sen Emirhan İlkhan'ı oynatmayarak koruduğunda kaybettin. Bizim evladımız az paraya oynar dediğinde kaybettin. Rıdvan Yılmaz'ı da N'sakala ve Umut Meraş'tan sonra konumlandırarak kaybettin. Gelin itiraf edelim, Emirhan konusunda tepki gösteren taraftarlardan yüzde 90'ı yeni sezonun ilk onbirinde orta ikiliye Josef-Gedson yazıyordu.
Depresyona gerek yok. Hiç transfer yapılmasa bile; Ersin(Emre/Mert)/Welinton(Necip)-Saiss(Berkay)-Montero(Emrecan)/Rosier(Boyd/Kenan)-Gedson(Atiba)-Salih(Kartal-Josef)-Oğuzhan Akgün(Umut Meraş)/Ghezzal(Emirhan/Hasic)-Weghorst(Cenk)-Muleka(N'Koudou) şeklinde gayet alternatifli bir kadro var.
12 yabancı kontenjanı dolu, sol kanada Masuaku gelirse bir yabancı transferi daha yapılıp sezon açılabilir.

Cihane dedi ki...

Bence taraftari kizdiran sey, Emirhan gibi bagira bagira gelen bir yetenekten bile alinmasi gereken verimin alinamamasi. Bu kadar bariz bir sureci bile yonetemeyen insanlara Besiktasin gelecegini teslim etmek ne kadar mantikli?

Unknown dedi ki...

Elindeki yetenekleri uc kurusa kaptir, Piyasa degeri 4.5M Euro olan Nkodou ile sözlesme fesih et. Neden abi neden ? Bir allahin kulu cikip neden bir aciklama yapmiyor su sacmaliklar icin. Kimi uyutmaya calisiyorlar anlamiyorum gercekten.

fidddas dedi ki...

4 gün sonra lig maçı var. ama yönetim sağolsun bizim gündem saçma sapan yerlerde dolanıyor.
eğer 4lü çıkarsak
ersin
rosier wellinton saiss oğuzhan akgün
salih kartal gedson
ghezzal weghorst mulak

eğer 3lü çıkarsak (3-4-3)
ersin
wellinton saiss emrecan
rosier salih gedson oğuzhan akgün
ghezzal weghorst muleka

eldeki kadro ile bu kadrolar olur gibi. yeni transfer olursa 21e girer ancak 11e sanmam.
her iki kadroda da ciddi üretim problemi yaşayacağız ancak çağdaş atan bizim durumumuz üzerinden çok gaza gelmiş görünüyor, yenebileceğini düşünerek sahaya çıkacaktır, ki bu da bizim galibiyet almamızı kolaylaştırır. kalan 30 günlük transfer süresinde umarım 3lü 4lü fark etmeden üretim problemini çözecek oyuncular transfer edilir.
eğer edilmez ise bek orta kafa gol, bek santrafor indir gol metodu ile geçen bir sezon izleriz gibi.

İşler karıştı anketi güncellemek gerekecek biraz :D

Benim bütün bu süreçte sinirlendiğim 2 nokta var:

1. Dezenformasyon: Bir duyumcu tayfası işi haberleştirmeden üfürükten birşey salıyor ve koca bir camia ona göre tepki veriyor. Yok adama 10 bin teklif edilmişmiş, yok işin 2 sene geçmişi varmış anlatırsa olay çıkarmışmış. Anlat kardeşim haberci değil misin sen ? Niye herşeyi senin sikik yorumlarından öğreniyorum ? Neyi biliyorsan anlat?

Emirhan mevzusunda çocuk serbest kalma maddesini ben istedim diyor, madde eklenmese seneye bedavaya gidecekti muhtemelen zira yapılan PR çalışması, Vlahoviç'le konulan boy boy fotolar, 2 senedir PT ile çalışmalar filan bu çocuğun vizyonunu aşacak işler. Bu plan çoktan yapılmış belliki. Burada biraz elin kolun bağlanmış olması durumu var.

Lakin bu Beşiktaş yönetiminin bu kadar özkaynak vurgusuna rağmen altyapıdaki çocukların kariyer planından bir haber olduğu gerçeğini değiştirmez. Bu işi koordine edeecek denen Mehmet Ekşi, Önder Karaveli ve bu isimlerin yöneticisi pozisyonundaki Ceyhun Kazancı bu konuda direkt olarak sorumludur.Bu çocuklarla kariyerleri üzerine hiçbir konuşma yapılmamış olması dümdüz skandaldır. Bu adamlar üzerine gelecek planı yapıp ne istediklerinden bir haber olamazsın.

Ha Emirhan'a bir kulübün kaderini değiştirecek bir elmas muamelesinin neden yapıldığını da hiç anlamıyorum orası ayrı bir konu.

BJK4EVER dedi ki...

Bence yonetimde net Fikret Orman kompleksi var. Kendi hatali transferleri yokmus gibi davraniyorlar, ama F. Orman doneminden kalma kim varsa bilet kesmeye bayiliyorlar. Kadronda zaten spriter tek bir oyuncu var, bir tane daha alman gerekirken onu da zarara ugrama pahasina gonderiyorsun. Sakatliklari can sikici, istikrari ve efektifligi tartislir, ama kulubede her zaman iyi bir silahtir N’Koudou,
Kapali savunmalari acma konusundaki maharetimiz soru isaretiyken hizliyla adam eksiltip denge bozacak, ters eslesme yaratacak iyi bir silahi bos yere gonderiyorsun. Benim sezona dair umutlarim tamamen bitti. Gitmis bir de yabanci solbek almis sigirlar. Artik Necip ve Kenan Karaman’in takimin anasini bellemesini guzelce izleriz sezon boyu. Takimda satilacak ilk ve tek yerl Ersin iken ona musteri bulamayip takimda tuttular sagolsunlar. Iskence gibi bir sezon bizi bekliyor. Bu yonetim Demiroren yonetimiyle yarisir seviyede bence.

Unknown dedi ki...

@Ovunc, 2. maddeyi de bekliyoruz :)

Emirhan'a bir kulubun kaderini degistirecek elmas muamelesi neden yapiliyor konusu bence hipotez asamasinda.

Eger Emirhan 1 sene daha kalsaydi ve bu 1 sene icinde +30mac ilk 11 ciksaydi ve cift haneli gol veya asist katkisi verseydi ve sonucunda kendisini cift haneli bir rakama satsaydik Besiktas'in kaderini degistirebilirdi, peki nasil degistirebilirdi;

- Finansal olarak degistirirdi. Alt yapidan yetismis adami 18 yasindayken cift haneli rakamlara satmis olmamiz 5 buyuk ligin TSL ve Besiktas'a daha fazla fokuslanmasini saglayabilirdi

- Besiktas alt yapisina, scout agina vs daha fazla yatirim yapabilirdi


- Alt yapidaki oyuncular ve Besiktas profesyonelleri Emirhan'in yaptigini yapip, alt yapiya PT ve tutup, fiziksel, pskolojik yatirim yapabilirdi

Ha bu saydiklarimin hic birisi de olmayabilir, veya hepsi de olabilir. Ancak Onder Ozen+Bilic ve Altinsay+Luce dönemleri disinda planli ilerledigimiz hicbir dönem olmadigi icin, ilk ihtimalin olmasi oldukca yuksek olurdu.

carlito dedi ki...

Ceyhun Kazancı'nın son açıklamalarına göre Emirhan'ın parası henüz ödenmemiş.. Ama transferin buradan dönmesi mucize olur artık..
8 numaraya iki oyuncu alacaklarını söylemiş, bunu duyduğuma sevindim.. Şampiyonluk yarışında iddialı olmak istiyorsak Gedson'un yanına Antalyalı Fernando tarzı bir transfer lazım.. Josef, Atiba ve Salih ile yetinemeyiz..

Masuaku ise bir risk transferi.. Yetenek olarak ligin üzerinde görünse de ne performans verir bilemiyoruz, sakatlıkları nükseder mi soru işareti.. Eğer Rosier gibi verim alınırsa satın alma için belirlenen rakam uygun, zorunlu olmaması da olumlu..
Ancak daha çok üçlü savunmaya uygun bir kanat bek profilinde.. dörtlü oynarsak sol bekte ne yapar bilmiyorum.. O durumda sol önde kimi kullanırız, N'Koudou mu oynar, Cenk ile Muleka nerede nasıl şans bulur.. Bunları biraz da oynayacağımız formasyon ve oyuncuların form durumları belirleyecektir..

Bu arada N'Koudou demişken, Kazancı onun da kalmasına karar verdiklerini, bu nedenle Keny transferini askıya aldıklarını söylemiş.. Belli ki N'Koudou ikna edilemedi, sezon sonu da bedelsiz olarak bırakmak zorunda kalacağız.. Bu saatten sonra yapılacak şey yararlanmaya çalışmak..
Sanırım 1 sağ stoper, biri yerli biri yabancı olmak üzere 2 tane de orta saha alıp transfer defterini kapatırlar.. sağ kanada bir takviye de ihtimal dahilinde..

Emrah D dedi ki...

yerli sol kanat adaylarim Cihan Canak ve Yusuf Kabadayi'ya ek olarak yerli 8 numara tavsiyem de Safa Yildirim

yilmaz dedi ki...

Emirhan konusunda beceriksizlik filan var tabii de, asıl olay, daha reşit olmamış bir oyuncu, Beşiktaş'ta 20 maça bile çıkmadan neden gitmek istiyor? Kulübün ilk önce düzeltmesi gereken konu bu konu bence. Ceyhun'u kovunca mı olacak bu durum yoksa taraftardan başlayarak bir bilinçlenme ile mi olacak orasını bilemem. Ama Masuaku transferinin sessiz sedasız, keyifsiz bir şekilde gerçekleşmesi, Emirhan olayının gölgesinde kalması güzel bir gelişme.

O rize maçına çıkmadan önce bu oyuncunun 15-20m€ potansiyelli bir oyuncu olduğunu anlamak da meziyet. Anlamamak rezalet diyemem. Ama beceri budur. Beşiktaş oyuncularının potansiyellerini ölçemiyor. Bu konuda özeleştiri yapması gerek. İşin Mirsad'a sövme tarafını taraftar yapar zaten. Kulüp kendi üstüne düşeni yapmalı.

Polyanna'lık yapmak gerekirse, bu olaydan bi ders alırsak, böyle durumlarla daha az karşılaşırız. Kulüpler eninde sonunda kurtuluşun oyuncu yetiştirmekte olduğunu görecekler. Bizim "biz üst yapı takımıyız karşim, biz yetişmiş oyuncu alırız" takımları olmadığımızı anlayacaklar.

Huzeyfe dedi ki...

Ya gerçekten Emirhan 20 milyonluk oyuncu potansiyelinde mi? Necip altyapıdan gelirken Lampard güzellemesi yapan adamların değerlendirmesi bu. Ben henüz Emirhan’ın hangi pozisyonu oynadığını bile anlamış değilim. Meziyet olarak dikine dripling var iyi güzel de, pozisyonun gerektirdiği başka birşey yok. Onu da İtalyada denesin dizini eline verirler.

Cihane dedi ki...

Ilerde basip, top kapip gol aramaktan baska bir hucum planimizin olmadigi iyice aciga cikti. Bence gecen sene Sergen ile yasadigimiz sezondan daha buyuk bir fiyasko sezonu geliyor. Bir kac mac hayvan gibi kosup goz boyuyan galibiyetler aldiktan sonra cok pis dagilacagimizi on goruyorum.

koşu mesafesi dedi ki...

Valerien Ismael'in oyunu sadece ön alanda baskı ve top kapmaya dayanmıyor. Uzun topları forvet hattına göndermek suretiyle ortasahayı bypass edebiliyor. Defansta seyir zevki olmayan paslaşmaları izletmektense topu hızlıca gol bölgesine taşıyan bir takım formatı hedefliyor gibi. Dikine futbol diye bir şey çıkardılardaki dikine futbolu amaçlıyor.
Öte yandan, bir futbolcu ile anlaşıp kadrodakini gönderemeyince transferi askıya almak çok komik. Keny sezon sonunda yüzde 95 ihtimalle oynadığı takımda N'Koudou'dan daha çok maç oynamış ve daha fazla skor katkısı yapmış olacak diyebiliriz. Aynı hayale taraftar daha kaç kere aldanacak? N'Koudou'dan 3 maç verim almak için, her ihtiyacın olduğunda asgari verim sağlayan Boyd yollanmıştı. Hasic'in önü tıkandı. Mantıklı bir teknik direktör 25 maç kaçıracak yüzde 85 performanslı bir kanat oyuncusu yerine maç kaçırmayan ama yüzde 55-60 performans verecek bir kanat oyuncusunu tercih eder. Yine sezon başı, herkes N'Koudou'yu ideal 11'lerde falan düşünüyor. N'Koudou bu geçmişi ile pozisyonunun ancak üçüncü alternatifi olur, o da kontenjan müsaitse.

yilmaz dedi ki...

@Huzeyfe hiç oynamadan 4.5m€ görmüş. 2 sene düzenli oynasa ve formunu sabit tutsa 19 yaşında olacak ve 4 kat değerlenmesi saçma mı geliyor sana? Driplingci orta saha oyuncuları futbolun en kıymetli oyuncuları, dolayısıyla "potansiyel" olarak 15-20 milyon görmesi gayet olası.

Şu necip Lampard geyiğini de bi bırakamadık gitti. Adam çıktığında gayet potansiyelliydi ve oynadığı mevkiinin tanımı yapılırken dönemin en parlak oyuncusunun ismi kullanılıyordu. Bu tanımlardan, dünyada Lampard'dan sonra ikinci adam olacağını çıkarmış olmak bence çok doğru değil.

Necip çıktığı dönemde de daha fazla hücum aksiyonlarında yer alıyordu. Sonra farklı pozisyonlara evrildi ve olmadı. Bi ismi karikatürize etmeye o kadar bayılıyoruz ki.

Otuzuncu teknik direktör de iki antrenman sonra ilk Necip'i yazmaya başladı bile kadroya. Bi 30 teknik direktör sonra da gönderirsiniz inşallah.

Bu takım bu sene çok can yakar. Beli dönen teknik bir 6 numara, skorer bir sol açık, bir de sağ stoper lazım.

Yani mertens, kaan ayhan(zoraki), grillitsch

Ersin, kaan, emrecan yerliler olur. Necip hepsini yedekler. Anç para harcamazsa şampiyonluk hayalll.

fidddas dedi ki...

hazır 8 numara arıyorken zehirli oku atayım, sivasa kerem atakan kesgin için 3-4 milyon euro vereceğimize diri bir oğuzhan özyakup ile imzalamasak mı :)))
Hayıııır diyenleri duyar gibiyim:)

Emrah D dedi ki...

@fidddas valla ozi gedson orta sahasi hayaller kurdurur

Huzeyfe dedi ki...

@Yılmaz
Necip Lampard olacaktı demekle tu kaka demek arasında koca bir spektrum var. İkincisini demedim. Büyütmeye gerek yok. Abartıyoruz diyorum. Necip’i de abartıyorduk, Batuhan’ı da Serdar Özkan’ı da, Aydın Karabulut’u da bunlar gibi bir sürü altyapı oyuncusunu da abarttık. Emirhan 4.5 milyonluk bir oyun oynamadı. Burada kazığı yiyen biz miyiz yoksa Torino mu? Benim kurcalamak istediğim konu bu. İkincisine hiç ihtimal verilmiyor ama bence daha olası. Sanki Torino Emirhan’dan kesin 50 milyon Euro kazanacakmış gibi bir algı var. Bunun gerçekleşme ihtimali %1 filan. Aynı yetenek seviyesinde sürüyle oyuncu var 17 yaşında. Sakatlık, aldıkları süre, çalışma etikleri vs tonla parametre var. Neyse, bir dahaki yaza konuşuruz artık.

yilmaz dedi ki...

@Huzeyfe bir dahaki seneye Emirhan'ın Adanademirspor'a kiralanması, oyuncunun potansiyelinin olmadığını göstermez, potansiyelini karşılayamadığını gösterir. 4.5m€'nun da oyuncunun oynadığı oyuna değil potansiyeline verildiğini söylemeye gerek yoktur heralde.


Huzeyfe dedi ki...

Evet oyuncunun potansiyeline yatırım yapılır. Ben de buradaki riske dikkat çekmeye çalışıyorum. Beşiktaş’ın Emirhan’ı birkaç sene oynatıp satmaya çalışması Türkiye’de kaç defa işe yaramış bir yöntem? Tam tersine aksi örnekler daha fazla değil mi? Hazır 4.5 milyon kazanmak varken 20 için onu da riske atmak şart değil hatta bazen daha mantıklı. Özellikle de bizim gibi finansal olarak batık bir kulüp için %100 4.5 milyon mu yoksa %5-10 ihtimalle 20 milyon mu? Risk analizi yaparsanız ilki tercih edilir. Bunu niye iki taraflı bir konu olarak tartışamıyoruz?

Yorum Gönder

Ara