.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Mayıs 2022 Cuma

STSL 38 Beşiktaş - İttifak Holding Konyaspor




Tarih: 21 Mayıs 2022 Cumartesi 19.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Sarper Barış Saka (BJK Karnesi  2G 1B -M)

Eksik Oyuncular: Mert Günok, Miralem Pjaniç, Welinton, Domagoj Vida, Ersin Destanoğlu, Rıdvan Yılmaz / -

Cezalı Oyuncular: Valentin Rosier, Josef De Souza / -

30 Yorum:

yilmaz dedi ki...

Bu sezonki sezon finaline benzerini en son Samet Hoca'nın sezonunda yaşamıştık. O sezon da çok fazla sözleşmesi biten oyuncu vardı. Yeniler gelecekti. O sezondan mayanın tuttuğu oyuncular vardı vs.

Öncelikle Oğuzhan konusundan başlamam gerekirse:

Bu blog'da performansı yetersiz bulunsa da kendisine takıntılı derecede nefret besleyen pek kimse yoktu, fakat sosyal medyanın genelinde ve tribünde durum öyle değil. Şimdilerde timsah gözyaşları dökseler de, Oğuzhan'ın veda maçında bile sahaya çıkamayacak durumda olmasında taraftarın %80, Oğuzhan'ın %20 payı vardır. O yüzden, benim için twitter tayfanın döktüğü gözyaşlarının bir geçerliliği yok. Oğuzhan'ın da son maçta oynamaması isabet olmuş. Küçücük bir kulak tıkama protestosunu bile hazmedemeyen, talisca medel bilmem ne transferleriyle gözü dönüp şirazesi kayan taraftarın veda maçında da uslu duracağına zerre kadar inanmıyorum.

Oğuzhan oynadığı dönemde çok büyük bir iz bırakıp ayrılıyor. Ben Beşiktaş'taki kariyerini kabaca ilk dönemi başarılı, ikincisi yetersiz olarak iki bölüme ayırıyorum. Son dönemlerdeki performansı ile sözleşme uzatılması pek doğru olmazdı zaten.

Ben gelecek sezondan "başarı" anlamında çok ümitli değilim, ama bir yapılanma kurulabileceğini düşünüyorum ve bu yapılanmanın orta vadede bize bir şeyler kazandıracağını düşünüyorum. Kaderin cilvesi ise, benzer bir yapılanmanın son mirası olan oyuncunun, bu maçta esame listesinde yer almadan Beşiktaş kariyerini bitirmesi oldu.

Maçı da alırız bence bu arada.

turgay dedi ki...

oğuzhan için üzgünüm. yeteneklerine ihanet eden çalışma azmi ile kol gibi kontratı sonrası kendisinden verim alamadık. biz türkiyede insanların az para kazansın ama çok iş yapsın mantığıyla yaşadığımız için tribünün genel tepkisinin sebebi o kontratla bu performansı nasıl verir düşüncesidir. ozzy beşiktaşın bir dönemine damga vurmuş herkesin gözünün pasını silmiş ama içinde yenemediği bazı şeyler yüzünden eşiği atlayamamış bir oyuncudur. keşke avrupadan teklif aldığında arkasına bakmadan gitseydi. keşke o kol gibi kontratın ona ödenmeyeceğini bilseydi. keşke karı kız peşinde harcadığı zamanı vücudunu korumak ve geliştirmek üzerine harcasaydı. ben çok üzgünüm bu şekilde ayrılmamızdan. keşke kalsaydı ve yeni yapılanmada rolü olabilseydi. ama 5 sene önce yapması gereken ayrılığı şimdi yapıyor. yine geç kaldı. belki apo hunter hocasıyla 30 yaşında bir zıplama daha yapabilir.

Cihane dedi ki...

Yeteneklerine diyecek laf yok ama 10 sene oynayıp bunun sadece 2 senesinde verimli olduğunu düşünüyorum. Ben Oğuzhan gibi "ruhsuz" topculari pek sevmem. Yeteneği az olsa bile mesela Olcay a daha çok yakıştırıyorum formayı. Bu benim kişisel görüşüm.

BJK4EVER dedi ki...

Maas'la ilgili kismi Oguzhan icin kismen kullanirsin da, Guven ne olacak? Cocuk yillarca citir-cerez parasina oynadi, ondan da nefret ettiler.

Ben durumu Besiktas taraftarinin genel olarak futboldan bir bok anlamamasina ve birine kafayi takti mi agziyla kus tutsa bir daha bakis acisini degistirmemesine bagliyorum. Talisca'yi bile topsuz oyundan yok gol atmaktan baska ne yapiyor ki diye elestiren bir kitle yahu, niye ciddi'ye alacaksin ki? Dorukhan'i da sevmiyordu taraftarin geneli, Trabzonspor'da nasil muthis faydali oldugunu gorduk mesela.

Ben Oguzhan ve Guven'in Turkiye'de kalirlarsa ve FB-GS'ye gitmezlerse cok basarili olacaklarini dusunuyorum. Hatta Dorukhan'i da gecerler, hele ki Trabzon'a giderlerse. Hamsik ve Bakasetas'in alternatifi olarak o takimda kendilerine karsi adil davranan bir taraftar toplulugu onunde basarili olurlar. Onun disinda Basaksehir, Alanya, Hatay gibi takimlarda cok basarili olacaklarini dusunuyorum. Bekleyip gorecegiz zaten. Sonrasinda da bizimkiler de bizdeyken oynamiyorlardi vs diye sacmalarlar. Hos, Ismael'in oynatmaya calistigi futbolda bence hem Oguzhan hem Guven'in yeri kesinlikle yok, o acidan kayip olmaz. Ama ben ikisine de cok net haksizlik yapildigini ve bekleneni verememelerinin nedeninin kendilerinden cok etraftakiler oldugunu dusunuyorum.

GeceGezgini dedi ki...

Son macimiz ve izleyeyim diyorum ama gercekten kalite cok dusuk. Bir de her pozisyona faul calan bu hakemlerle bizim sistemimizin calismasi mucize. Heralde aleyhimize caldigi 10 faulun 8'i yanlistir.

can dedi ki...

@BJK4Ever

Soylediklerinin coguna katiliyorum. Ozellikle Besiktas taraftarinin futboldan zerre kadar anlamadigi yorumuna. Uc buyuk takimin da stadyumunda mac izledim, her zaman sahada oynanan oyunla en alakasiz taraftar bizimki. Hele ki bir oyuncuya takti mi bizim tribunler o is bitiyor.

Ama Oguzhan'in herhangi bir yerde ust duzey futbol oynayabilecegine inanmiyorum. FM'de bazi oyuncular 20lerin ortasinda, hatta basinda zirve yaparlar, sonra dususe gecerler. Oguzhan da oyle, senelerdir iniste, takimdan, oyundan bagimsiz olarak.

Bu arada Kenan Karaman sezonun ilk golunu atti su satirlari yazarken. Guleyim mi aglayayim mi bilmiyorum.

YSY dedi ki...

Aslında ozzy nin düşüşü sosa-gomez ayrıldıktan sonra başladı. Sonraki seneki şampiyonlukta da idare eder vaziyetteydi. Bilicin tahtaya ilk 11 i yazarken ilk yazdığı isim ozzy olurken sonrasında bu adama uygun oyun ve oyuncu profili bir türlü oluşturulamadı. O oynanana oyunda eridi de eridi zaten. Bu topraklara talisca falan lazım, vurucak giricek fantastik goller vs. Ben olaya böyle bakıyorum. Artık kendisine yeni kariyerinde başarılar. Modern futbolda 30 yaş eğer kendine de iyi bakarsan hayat yeni başlıyor demektir. Şayet iyi çalışırsa bundan sonrası içinde neden olmasın.

YSY dedi ki...

@can

Rosier satılıp kenan karamandan iyi bir right back olur mu ? :))

BJK4EVER dedi ki...

Yanlis hatirliyorsun, aksine Bilic Oguzhan'i surekli yedek birakiyordu tipki Cenk Tosun gibi, surekli Veli-Atiba'yi kullaniyordu. Cenk'in onune de M. Pektemek'i koymustu. Oguzhan Senol Gunes'in ilk senesinde ilk defa surekli ilk 11'de oynamaya basladi. Gerci o da Senol Gunes'ten ziyade Veli'nin sakatlanmasi ve Lucas transferinin yatmasiyla alakaliydi.

GeceGezgini dedi ki...

Daha hic sag bek oynama ihtimali ortada yokken Kenan Karaman'in yeni Hilbert'imiz olabilecegini yazmistim. Buralari okudugunu biliyorum Valerien!

yilmaz dedi ki...

Kenan'ın ofanstayken değil, bir defans oyuncusuyken skor katkısı yapması trajikomik bir durum. Fener maçında penaltı aldı, konya maçında da duran toptan gol attı. Duran toptan gol attığında takımın stoperi olmuş olması da hakikaten enteresan.

Önder hocayı Kenan ve Texeira'yı oynatıyor diye eleştirdiklerinde "bu adamlar en az 2 sene daha bizimle, o yüzden takımda bir yer bulunması önemli" demiştim. Kenan'a bir pozisyon bulundu. Hatta hoca bizzat sağ bek için bir transfer yapılmayacağını söyledi. Tex de gidecek heralde.

Bu üçlü dörtlü muhabbeti değil de, takımın pozisyon üretmeyen ve kaostan skor bulmaya çalışan yapısı çok rahatsız ediyor. Sanki her maç bi karambol, penaltı filan olmasa gol atamayacakmışız gibi oynuyor takım. Bütün sezon böyle nasıl geçer bilmiyorum. Onun dışında hocanın işine önem verdiği, futbol konusunda herkesinkiyle çatışsa bile bir fikri olduğu, rakipleri (kısmen), kadroyu çalıştığı belli.

Açıkçası ben "büyük takım oyunu" takıntısına da karşıydım. Eldeki oyuncu kalitesi yetersiz olmasına rağmen sürekli set oyunu deneyip, 34'ü etkisiz 36 şut çekip 1-1 biten maçlara da ifrit oluyordum ama bu da 180 derece zıttı. Bunun bir ortası yok heralde, bilemedim valla.

Ayrıca şunu da yazmazsam içimde kalır. Batshuai bir pozisyonda bir şut çekti, topu 5 kişinin arasından ama birine bile değdirmeden auta atmayı başardı. Bence bu adamın yeteneklerini biraz fazla hafife alıyoruz :)

fidddas dedi ki...

sonunda berbat bir sezonu bitirdik ve kurtulduk. uzun zamandır geçirdiğimiz en kötü sezondu. puan vs olarak sanırım feda ve öncesinden bile kötü bir sezon geçirdik. hatta bu kötü sezon takımın her organı için geçerli. yönetim, teknik heyet, oyuncu vs hepsi ile berbat bir sezondu.
- 38 maçta 56 atop 48 yemişiz ve averajımız sadece 8 ve puanımız 59.
- bu kadar düşük averaj uzun zamandır olmamıştır sanırım.
- puan ortalaması olarak 1.55 daha önce belki olmuştur ama gol ortalaması olarak 1.47 atmak ve averaj ortalaması olarak 0.21 gerçekten felaket istatistik.
- senenin en iyi noktası kendi yetiştirdiğimiz topçulara lig ortalamasının epey üzerinde süre vermiş olmamızdı tabi hemen ardından en kötü kısım olan yönetimin bu yetiştirdiğimiz oyuncuları yok pahasına kaybedecek olmak için elinden geleni yapması geliyor.
- bu sezon bu kadar kötü olmayabilirdi bence eldeki kadro şampiyon olmak için oldukça yeterliydi. ancak sezon başı takımın hazırlanmayıp yatması, şl maçlarında ultra yüksek efor sebebiyle 7. haftadan takımın bütün kasları patır patır atmaya başladı.
- üstüne hem asıl katkı beklenen hem ekstra katkı beklenen oyuncuların hiçbirinden yeterliye yakın bile katkı alamamamız geldi. eğer başlarda şl yorgunluğu ile beraber ard arda puan kaybetmemiş olsak ve şanslı 3-4 galibiyet ile o dönemi geçebilsek takım ritm yakalayıp devamını getirebilirdi.
- sezon öyle veya böyle bitti. en berbat sezon olarak kodlandı benim açımdan :).

seneye neler olacak?
- bence hocanın sistemi kısır değil ancak ilk golü, özellikle alt ve orta sıra takımlarına karşı mutlaka bizim bulmamız gerekiyor.
- bu sene sol forvetten çok az katkı aldık, üstüne golcümüz çok cömertti. bu da ghezallin skor katkısını düşük gösterdi. bizim en değerli parçamız hala ghezzal ve işlemesi için sol forvetimizin skor katkısının normalin üzerinde olması gerekiyor.
- orta ikili de buna uygun olarak iki tane box to box olmak zorunda. zaten 3 tane defans kullanıyoruz. eğer biri gedson ise diğeri de onun biraz daha hücuma destek veren versiyonu olmak zorunda. josef alt ve orta sıra takımlar için stoperlerin ortasında kafaya oynanan maçlar için orta ikilide kullanılabilir. iyi bir sağ stoper bulursak eğer geriyi çözmüş oluruz. sol stoperi montero ve umut meraş götürür bir şekilde.
- sağ bek bir şekilde çözülecek gibi ancak sol bek için rıdvan giderse senaryosu baya kötü.
- bakalım nasıl bir transfer dönemi geçecek. avrupa olmadığı için ve kasımda lige ara verileceği için kasıma kadar fizik fark ile lige ağırlık koymak gerekiyor. bu sezon trabzonun yaptığı gibi rakiplerin maç trafiği avantajını kullanarak kasım başına kadar 2-3 maçlık fark açmak ve sonrasında 1 ay yeniden dinlenip ligin ikinci yarısına başlamak mantıklı.
- geçen sezonların aksine bu sezon erken form tutmak daha çok işe yarayacaktır.

yilmaz dedi ki...

Yönetimin, başkanın yüzlerce hatası vardır belki ama, bu sezon özelinde birinci madde, taraftar tepkisinden çekinip, Sergen'in yan çizmeye başladığı 45 günlük süreçteki ilk haftanın sonunda, yeni bir hoca getirmemesi en büyük hatasıdır. ŞL'de oynayacak bir takıma hoca bulmak hiç de zor değilken, takımın sezon başı kampı almadan, taktik çalışmadan sezona başlamasına göz yumması kadar facia bir hatası yoktur benim gözümde.

Bu sene olan hemen tüm problemlerin sebebi, sezon başında yaşanan ve taraftarın, medyanın herkesin işin içine girdiği, Beşiktaş Yönetim Kurulu'nun sağlıklı bir karar almasına fırsat vermediği o "karanlık dönem"dir. Hatta bir iddiam, Ceyhun Kazancı'nın sportif direktör olması da, başkanın o dönem yaşadığı çaresizliği bir daha yaşamak istememesindendir.

Ya hiç unutmuyorum, hatırladıkça da gülmekten alamıyorum kendimi, adam devletin kanalında, "Beşiktaş Sergen Yalçın'a 3m€ maaş vermelidir" dedi. Senad Ok adı da. Lan sanki babasının parasını dağıtıyor. Bir de rakam veriyor. Bilançolara filan hakim demek ki adamımız. 2.5€ veriyormuş, 3 versinmiş. aradaki 500b€ çakıltaşı çünkü. Sergen Beşiktaş'ı şampiyon yapmış, o yüzden ne istiyorsa vermeliymişiz. E benim ergen taraftarım da izlemiyor mu bunları izliyor, "Sergen kırmızı çizgimizdir, 500b€ için sözleşme imzalamamak Beşiktaş'a ihanettir, yönetim istifa". Sergen bunları tutsa bunları yazın diye, bir yıllık 50 bin TL bile vermez. 500b€ adama çerez parası gözüküyor, kaldı ki daha hocanın kendisinin takımı yönetmek istemediği konusuna girmedim bile.

İsmael hocam şimdiden hazırlık maçı programını yapmış bile (sayı olarak). Plan program konusunda kendisine güveniyorum. Ama oynattığı oyun ile ilgili çok ciddi endişelerim var. Sezon başlayınca göreceğiz ama ben yine iyi bir sezon beklemiyorum şahsen.

turgay dedi ki...

35 senelik hayatımda bu kadar kötü beşiktaş seyretmiş olmanın acısıyla gerek voleybol gerek bilardo gerekse de dövüş sporlarına merak saldım. anç vizyonu beni farklı sporlara yönlendirdi sağolsun.

sezon başında burada isyan etmiştim bir şeyi çözün de rahatlayalım diye. sonrasında bence herkesin hem fikir olduğu bir konu olan transfer başarısı çıktı ortaya. o zamanda söyledim bu takımın defans ve sağ bek sorunu olduğu göründüğü kadar iyi transfer dönemi geçirmediğimizdi.

herkesin hemfikir olduğu konu rezalet kamp dönemi geçirmemiz. oyuncuların bir bir patlaması takımın bir türlü havaya girememesi üstüne rezalet hakem performansları ile ocak gelmeden ligden koptuk. yönetimin kulüp yönetmekten çok kendi çıkarlarını yönetmesi takımı bir ok konuda yalnız bırakmasını da unutmamak lazım. hakikaten demirören döneminde bile bu kadar yalnız kalmamıştı kulüp. yalanda da olsa eser gürler sonuç alırdık ama bu laz lobisi maalesef bizi yerle bir etti.

ismael hocayı anlamaya çalışalım. adamın hayata ve futbola bakışı ile kurulan kadronun alakası yok. buna rağmen hazır olduğunda emirhan, can, serdar gibi oyuncuları çekinmeden oynattı. kenan'dan sağ kanat verimi aldı. hatalarından ders alıp 3-4-3ten 3-4-1-2ye döndü. tabi bu dizilişte ghezzalın fiziksel olarak yıpranması çok oldu ama ben seneye onu yine 3-4-3ün sağ kanadı oynatacak düşüncesindeyim. ancak ne yaparsa yapsın oynattığı oyuna cevap verecek oyuncu topluluğuna sahip değil. haliyle görüntü itibariyle vasat performans ortaya çıktı.

26 şutla en fazla direği bulan takımız. bununla beraber hatırladığım kadarıyla 3 deplasman galibiyetimiz var. en çok penaltısı verilmeyen takımız. şampiyonun kullandığı ve kaçırdığı 5 penaltının ciddi incelenip tekrar ettirildiği bir ligde bana absürt geliyor bu durum. ayrıca nerdeyse tüm maçlarda kalemize gelen ya 1 ya da 2. toplar gol oldu. sürekli geriye düşen ya da bireysel hatalardan gol yiyen taraftık.

seneye ne olur bilmiyorum fiddas güzel noktalara değinmiş ancak bu vizyonsuz yönetimden nasıl transferler gelir hoca ne kadar mutlu olur bunlar benim için soru işareti. dileğim uzun süreli kontratlar ile takımın 2-3 senesini baltalamamaları. ancak zor görünüyor.

BJK4EVER dedi ki...

Hoca acisindan ben rahatim. Kaos futbolu ligimizde is yapiyor. Biz de Sergen Yalcin'la 2 sene evvel buna benzer bir futbolla sampiyon olduk. Belki 3'lu degildi ve daha az direkt bir oyun anlayisi vardi, ama biz de takim olarak tamamen stoperleri one cikarip onde basip, mumkun oldugunca hizli bir sekilde rakip kaleye gidiyorduk.
Tabii orta sahaya 2 tane sistemle alakasi olmayan adam eklenince (Teixeira, Pjanic) ve Aboubakar'in yeri tam dolmayinca patladik. Sakatliklar de ustune tuz-biber oldu.
Ama oyun anlayisi olarak sampiyon oldugumuz sene de oyle defansif bir oyun anlayisi yoktu, veya net bir pas takimi da degildik.
Takimda cozulmesi gereken bazi seyler var, o da yonetimin isi.
Benceki soru isareti de hoca'dan ziyade yonetimde. Onlar gereken butce'yi ve serbestligi saglayacak mi gorecegiz. Dogru oyunculari elde tutabilmek de onemli olacak.
Bu arada hoca Atiba'nin biletini kesmis. Benden kendisine kocaman bir arti puan.

can dedi ki...

Sergen'in rezilliklerini es gecmemek lazim ama yonetim hakkinda biri eksisozlukte cok guzel yazmis, aynen alintiliyorum:

"bence bu başarısızlığın en büyük sebebi yönetimin kararsızlıkları. sene başında sergenle devam edilmiyordu, taraftar gazıyla devam edildi. full yıldızlarla kadro kuruldu, sergen gidince daha sezonun yarısına gelmemişken alt yapı hocasını getirip gençlere yatırım modeline geçiyoruz dediler. bu süreçte koskocaman bir devre arası büyük bir masalla geçildi. dolayısıyla kulüp zihnen ocak ayında sezonu kapattı. oysaki trabzonspor arayı bu kadar açmamıştı o dönemde, en kötü ikincilik ve türkiye kupası hala masadaydı. genç projesinin yıldızı önder karavelli ile sözleşme yapıldı, 2 maç sonra sahada o gençlerin hiçbirini göremedik. önder karavelli ile işler iyi gitmemeye başlayınca sistem hocası getiriyoruz söylemleri başladı. pinhero diye yola çıktılar getiremediler. önder ile işler iyice kötü gidince valerien ismail'i takımın başına getirdiler. bakın tüm bunlar 1 sezon daha tamamlanmadan oldu. hiçbir büyük takım bu kadar kısa süre içerisinde birbirinden farklı yollara sapmaz. bu bildiğin taraftarı uyutmadır. ayrıca hiçbir büyük takım daha sezonun yarısından fazlası oynanmamışken liderle fark açıldı ya seneye bakarız artık demez. yönetim burada çok ağır çuvalladı."


can dedi ki...

@YSY
Bu yonetim yapar mi yapar! Ben Rosier'in yedegi olarak Kenan Karaman'la yola cikacaksak da hic bosuna seneye yarismaya calismayalim derim. (Umarim hoca ve Kenan beni yaniltirlar)

Bu arada yonetimin martavallarindan biri su: "Bu sene butcemiz 45 milyon euro idi, bu sene 25'e inecek." Yahu giden 14 adamin toplam maasi 20 milyon euro civarinda zaten. Hic kimseyi almasan bile ancak o rakama iniyorsun. Kaldi ki en az 7-8 transfer yapmak zorundasin (Gedson+ 2 santrafor, 1 sol kanat, 2 stoper, 1 orta saha vs.)

Martaval olmasindan endiselendigim bir sey de Ceyhun Kazanci'nin "transferleri bitirdik" sozu. Sezon bitti, Basaksehir bugun ilk transferini acikladi bile. Bakalim o "biten" transferler kimmis ve ne zaman aciklanacak!

BJK4EVER dedi ki...

Beni sinir eden nokta aynen kararsizlik ve isleri yarim yamalak yapmak. Yani sezonu kapatmak dogru mu elbette tartisilir. Hele ikincilik gibi bir hedef gayet ortadayken. Trabzon'un 2. yarida nasil cuvalladigini da gorduk. Hos, mevcut hakem yonetimleri ve Trabzon 'sempatisi' varken sampiyonlugu bize zaten yedirmezlerdi, o ayri mesele.

Ama kontagi kapatmak icin bir neden o kadar da net yoktu. Haaaaa, kontagi kapattin eyvallah. O zaman yapacagin ilk is devre arasinda genclerle+Guven vs herkimse 5 yillik sozlesme imzalayip onlarla devam etmek ve Vida, Larin, Pjanic'i vs kadro disi birakmakti. Madem kontagi kapadin tamamen gelecek seneye yatirim yap. Hatta Salih Ucan'i geri cagirip forma sansi ver vs.
Ikinci yarida Larin ve Vida'nin aldigi her dakika tamamen ziyan. Batshuayi'nin aldigi her dakika ziyan. Devre arasi simdiden takima isinsin diye 1 tane adam bile almadik. Trabzon en kotu olarak Bakasetas'i aldi, Berat ve Yunus Malli zarini atti mesela (tutmadi o ayri mesele, ama tutmadigini zamaninda gorup Siopis ve Gervinho'yu zamaninda aldilar mesela).

25 milyon euro maas butcesi biraz utopik bir hedef. Trabzon'un su an butcesi ne kadar bilemem, ama onlar da ortulu odenekten birsey veriyor mu belli degil. Ki vermiyorsa bile international pazar'dan alacagin bir adamin Trabzon'dan isteyecegi ucretle BJK/FB/GS'den isteyecegi ucret zaten ayni degil. Kafadan en azindan 25% buyuk takim mark-up'i koyman lazim.

3 tane saglam 2.5 milyon euro maasli yabanci=7.5 milyon euro.
5 tane orta halli-iyi ilk 11 icin yabanci 1.5 milyon euro maasli=7.5 milyon euro.
6 tane rotasyon ve genc yabanci 750K maasli=4.5 milyon euro.
6 tane ilk 11 ve rotasyonda oynayacak yerli 1.25 milyon euro maasli=7.5 milyon euro.
5 tane back-up veya altyapidan cikma kadro tamamlayicisi 200k euro maasli=1 milyon euro

Tamamen ideal sartlarda bile cikmiyor. Ki bence 2.5 milyon euro'ya tartisilmaz adam bulmak da kolay degil o kadar. Ve bu rakamlarda bonus vs yok. Elimizdeki yonetim Serdar Saatci, Ridvan Yilmaz'i vs bile tutamiyorsa zaten bu tur hesaplara girmeye gerek de yok.

GeceGezgini dedi ki...

Vay bee, bir Ozzy gecti Besiktasimizdan :.(

GeceGezgini dedi ki...

Seneye 3'lu defans oynayacagimizi, elimizdeki stoperlerin yetersizligini , kanat beklerimizin 4'luye daha uygun olduklarini vs varsayarsak eldeki oyuncularla olusturdugum su kadro sizce cok mu extreme olur;

Ersin/Emre (GK)

Rosier(DCR) - Josef (DC) - Umut/Montero (DCL)

Kenan/Nkodou (WBR) - Gedson(MC) - Emirhan (MC) - Ridvan (WBL)

Ghezzal (AMCL) - Nkodou/Teixeira (AMCR)

Guven/Larin (FC)


Sanki ofanstaki oyunculari 1 tik geriye getirerek 3 tane sabit stoperle oynamanin zaafini azaltabiliriz gibime geliyor. Nasil ki FB Ferdi'den sol kanat bek yaratti, biz de Kenan'dan sag kanat bek, Rosier'den sag stoper, Umut'tan sol stoper, Josef'ten de ofansa ciktigimizda 6 numaraya evrilecek bir merkez stoper yaratabilirsek, topla hakimiyeti cok daha iyi bir takima donebiliriz.

Cunku transfer doneminden ayagi cok iyi top yapan, hizli sag ve sol stoperler bulabilecegimize pek ihtimal vermiyorum. Nasil ki Kyle Walker, Alaba kanat beklerden stoperlere evrildilerse, biz de benzerini deneyebiliriz. Sonucta TSL'den bahsediyoruz.

GeceGezgini dedi ki...

hem bu sayede 2 farkli hucum planimiz da olabilir gibime geliyor;

1)Orta sahada rakibe gore eksik kaldigimiz senaryolarda Josef orta sahaya yaklasir, Rosi ve Umut stoper olarak kalir ve boylece 3'lu orta saha gibi hareket edebiliriz. Ghezzal ve Nkodou cizgiye yaklasir ve bir nevi 4-3-3 ya da 2-5-3 gibi hareket ederiz.

2) Orta sahada Emirhan ve Gedson'un yeterli oldugu senaryoda (bence cogu macta boyle olacak), Rosi ve Umut kenarlara acilir, Ridvan ve Kenan'i one iterler, Ghezzal ve Nkodou ceza sahasina kadar girer ve gercek bir 3-4-3 oynariz

yilmaz dedi ki...

Blog yeteri kadar hareketli değil, hareketlendireyim biraz :)

Bence önümüzdeki sezonun sürprizi Salih Uçan olacak. Takıma katılacak ve beklenenden fazla katkı verecek.

Hadi vurun beni :)

carlito dedi ki...

yeni sezon kadro planlaması üzerine bir post açılsa da biraz beyin fırtınası yapsak.. umut verici bazı isimlerin bittiği ve bitmek üzere olduğu konuşuluyor...

Salih için kesinlikle katılmıyorum, Farioli, Çağdaş atan gibi hoca takımlarında başarılı olur. Ben Emirhan'ın üstüne katarak geleceğini düşünüyorum, kalırsa Boyd hocanın sistemine uyumlu, Kenan gene uyumlu.

Saiss çok iyi transfer,, isimsiz biri gelmezse forvet için de güzel isimler geçiyor ben sistemin başarısız olacağını düşünüyorum bu yüzden aynı zamanda 4'lü formasyon uyumlu isimler almak da önemli transfer konusunda. Uzun boylu isimlerin isminin geçmesi güzel ancak Ceyhun Kazancı aynı zamanda genç ve sayılabilecek oyuncuların alınacağını vurgulamıştır, çıkan isimler var ondrejka gibi ancak 11 için ismi geçen oyuncular bu grupta değil.

BJK4EVER dedi ki...

Salih'in dinamizm eksikligi bu oyunda fazla goze carpar bence de. Oguzhan, Pjanic gibi gereksiz sanki.
Adi gecen Wout Weghorst aslinda tam aradigimiz pivot santrfor. Gol vurusu konusunda asiri kazma da degil. Gelebilirse net is yapar bence, maliyet olarak da o kadar ucuk olacagini zannetmiyorum.
Sadece bu tur adamlardaki sikinti tuttugu an elinde tutamaman. Simdi 1 senelik kiralarsin, ama iyi oynarsa seneye bonservisini alman imkansiz. Boyle boyle hep basa donuyoruz maalesef.

Huzeyfe dedi ki...

Weghorst hem sisteme hem lige uygun forvet. Bundesliga istatistikleri de gayet iyi hem de istikrarlı.
Bence İngiltere’ye ger dönemez, 29 yaşında. Beşiktaş’la şampiyonlar ligine katılabilirse gideceği daha iyi bir takım var mı emin değilim. Almasına alabiliriz de almalı mıyız bilemiyorum. 30 yaşında 4 yıllık taş gibi sözleşme ister.

yilmaz dedi ki...

Salih konusunda biraz trollük yapmaya çalıştığım doğrudur, yine de sakin bir ortasaha oyuncusu tercih edeceğimiz durumlar olacak gibi. Bence kadro derinliğinde geçen senekinden daha fazla rol alacak. Hatta olası bir teknik direktör değişikliğinde, "yeni hocanın kenarda bırakılan oyunculara yönelmesi prensibi" gereği, yararlanmaya çalışacağını düşünüyorum.

Ben genel olarak pivot santrforları pek sevmem ama hakedenin hakkını da vermek lazım. Bizim takımda da hep bu tip satrforlar iş yapıyor. Hatta Abou bile pivot olarak oynadığı ikinci sezonunda, görece daha faydalı oldu takıma. Hoca belli ki bu tip bir santrfor arıyor. Ayrıca adamın ayağı baya baya temiz. Ben çok ısındım şimdiden, ama bu kadar dillendirilip olmazsa, yerine oynayan oyuncunun vay haline.

Huzeyfe dedi ki...

Saiss iyi transfer, gösterişsiz oyuncu. Hocanın stoperi yalnız. Açık alanda ağır kalabilir, derin savunan bir takımda oynuyor 6 yıldır. Ama iyi oynuyor, son dört senenin üçünde Wolverhampton ligin en az gol yiyen 5. takımı. İstikrarlı oyuncu, sık kart görmez, ayağı fena değil. Solak ama üçlünün merkezinde de oynamışlığı var. Sakatlık geçmişi temiz, 2-3 sene rahat oynar. Vida’dan sonra seviye atlarız diye düşünüyorum.

YSY dedi ki...

Şu forvet transferi klasik yine uzadı. Bitirin şu işi vaktinde de bir kere de kafa rahat kampa gidelim be kardeşim.

BJK4EVER dedi ki...

Siz yoksa bir planlamanin oldugunu, transferlerin kampa yetisecegini falan mi zannettiniz haha. Bu yonetim F. Orman yonetiminden kotu, Demiroren yonetimi ile yarisir seviyede.
Ridvan'in satisi da skandal, diger transferler de skandal. Roman Saiss transferi var kagit ustunde, o da ne kadar aradigimiz lider, savunmayi bir seviye uste cikaracak stoper gorecegiz.
Ama yerli kuralinin olacagi belli olan yerde Ridvan'i 6 milyon euro gibi uluslararasi piyasada komik bir paraya satmak zorunda kaliyorsun (altyapindan cikmis 20 yasinda cocukla bile sozlesme uzatamaycaak kadar capin olmadigi icin), ki o 6 milyon'sa birde (3+imkansiz bonuslar gibi birsey olma ihtimali de yuksek), yerine de Altay'in forvetten bozma, sadece 1 sezon solbek oynamis, Ridvan'in 10'da 1'i yeteneginde olmayan adamina 2 milyon euro teklif ediyorsun vs.
Elindeki Serdar Saatci'yle sozlesme yenileyemiyorsun, Abdulkerim'e vs dunya para dokme pesindesin.
Valerien Ismael'e guveniyorum ben, ama bu yonetimin tamamen sicip batirma ihtimali cok yuksek. Bugun Atiba'yla sozlesme yenilenecek diye okudum. Takima verecegi hicbirsey kalmamis, istedigimiz oyunla uzaktan yakindan alakasi olmayan, bos yere 1 yabanci kontenjani kaplayacak adamla hala sozlesme uzatmak istiyorsa o yonetim de istifa etsin, buna izin verip sesini cikart(a)mayan hoca da istifa etsin.
Bizi yine kahir dolu bir sezon bekliyor, o belli oldu bence.

Yorum Gönder

Ara