.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Mayıs 2022 Cumartesi

STSL 37 Göztepe - Beşiktaş


Tarih: 
15 Mayıs 2022 Pazar 16.00

Stadyum: Gürsel Aksel Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Ümit Öztürk (Bjk Karnesi 9G 2B 2M)

Eksik Oyuncular:  Mert Günok, Miralem Pjaniç, Domagoj Vida, Rıdvan Yılmaz, Ersin Destanoğlu, Oğuzhan Özyakup, Mehmet Topal, Gökhan Töre / Atınç Nukan, Wilker Angel

Cezalı Oyuncular: -/ -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır.

3 Yorum:

Huzeyfe dedi ki...

Bence hocanın Beşiktaş'ı şampiyon yapma ihtimali çok düşük değil. Ismael'in oyununa benzer şekilde 2016-2017'de Conte Chelsea'yi şampiyon yaptı. Hatta üst üste 13 maç kazandılar, taktik olarak alt edilemiyordu filan. Yedinci haftada 4'lüden 3'lü savunmaya geçmişti. Hatırlamayanlar için kanatlarda Moses ve Alonso, göbekte Kante ve Matic, önde Diego Costa- Hazard-Pedro, stoperde Azpilicueta-Cahill-David Luiz olan takım.
Bir sonraki sene Diego Costa ve Matic ayrıldıktan sonra bu başarının tekrarı gelmemişti.

Bence Ismael'in geleceği de transfer döneminde belli olur. Bir kere forvet çok önemli, güçlü bir oyuncu olması lazım. Batshuayi'de herşey vardı ama mental olarak sıkıntı var bence. Bir kere hiç yedek kulübesinden çıkmamış, bir türlü kendini ispatlama düşüncesinden kurtulamıyor. Kısmet. Bence kabul edilebilir riskti, tutmadı.

Mutlaka bir tane yüksek topları süpürecek stopere ihtiyaç var. Solda Montero-Umut götürür belki ama sağda da stoper lazım. Welinton'un sözleşmesi bitiyor mu bilmiyorum, belki Necip yedekler ama yine de oraya as stoper lazım. Ben Serdar Saatçi'yi beğenmiyorum. Daha doğrusu oyuncuyu anlamış değilim, çok iyi yaptığı şey ne tam olarak? Bende bıraktığı izlenim vasat oyuncu.

Ortada Josef-Gedson'u izlemek lazım ama bence gayet yeterli.

Diğer tartışma konusu, ben genel kanının aksine hocanın ikinci bir oyuna ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Benim gördüğüm oyun anlayışı uzun oyna, üçüncü bölgede pres yap, topu kazan ve geçişte pozisyon bul şeklinde. Topu önde kazanamazsak presi bırakıyoruz, geriye yaslanıp derin savunuyoruz. Yeter ki doğru savunalım, basit hata sayısını azaltalım. Ben şahsen sorun görmüyorum bu oyunda.
Bence Guardiola kompleksine kapılıyor Türkiye'de büyük takımlar. Dünya üzerinde sürekli yerleşik rakibi pasla kırmaya çalışan iki tane takım ya var ya yok. İngiltere'de, hatta İtalya'da kontra ataktan atılan gol sayısı 2015'ten beri artıyor. Liverpool, Tottenham, West Ham bu işin piri takımlar. Conte'nin Tottenham'ı gidip Man City'yi deplasmanda yendi. Şampiyonlar ligi biletini aldılar sayılır.

Hücum oyunu oynamayan şampiyon olamaz diye düşünüyordum ben de 2021'e kadar ama oyun değişiyor. Bunu görmek mümkün. Manchester City gibi yarım düzine atamıyorsanız, futbol az ve öz oynayandan yana.

Türkiye'ye özel bir durum da yok. Ne Sergen ne Avcı öyle aman aman bir hücum futboluyla şampiyon olmadı. Temelde Ismael'in oynattığı oyun Sergen Yalçın'ın oyunuyla çok farklı değil. Geriden çıkarken daha direkt oynatsa da Ismael, Sergen'in de topu öne taşımak için çok aman aman bir planı yoktu. Bence Ismael'in takımı olacaksa deplasman şampiyonu olur. İçerde duran top organizasyonu ve eforla gol bulmak zorunda. Zor geçecek maçlar az çok belli. Orada 0-0'ı son ana kadar korumayı öğrenirsek şampiyon olabiliriz diye düşünüyorum.

BurkayJK dedi ki...

Vay be, buralarda kimse kalmamış.

Dünyanın bütün Beşiktaşlıları, Whatsapp gruplarında birleşin!

GeceGezgini dedi ki...

Sadece oyuncularin maasini odemeyi yoneticilik sanan, pintiliginden elindeki herkesi bedavaya elinden kaciran (Aboubakar) ya da kaciracak olan (Ersin, Ridvan, Serdar, Emirhan), geldiginden beri hicbir oyuncu satisi yapamayan ve agzindan cikani kulagi duymayan bir baskanimiz var maalesef.

Yorum Gönder

Ara