.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Mayıs 2022 Cuma

STSL 36 Beşiktaş - Fenerbahçe


Tarih: 
07 Mayıs 2022 Pazar 19.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Arda Kardeşler (BJK Karnesi  9G 1B 1M)

Eksik Oyuncular: Mert Günok, Can Bozdoğan, Domagoj Vida / Kim Min Jae, Atilla Szalai, Miguel Crespo, Dimitros Pelkas

Cezalı Oyuncular: Valentin Rosier, Francisco Montero / Serdar Aziz

19 Yorum:

Fenerde stoper yok.

carlito dedi ki...

valla bizde de stoper yok.. montero ve vida oynamayacak, rosier de cezalı..
muhtemelen serdar-welinton-umut şeklinde bir üçlü ile çıkacağız.. umut hafta içinde sol stoperde denenmiş diye duydum.. belki sağda serdar yerine necip de olabilir, ama ben serdar'ı oynatacağını tahmin ediyorum..
sağda kimi kullanacağı belirsiz.. kerem kalafat'ı oynatacağını sanmam, kenan deniyor ama ne alaka? n'koudou'yu sağa çekebilir veya emirhan sağda oynayabilir, ama bu sistemde ileri geri ne kadar dayanabilirler bilmem.. sağ taraf tamamen belirsiz.. ortada da josef'in yanında kimin oynayacağı muamma, atiba mı olur yoksa emirhan ortada mı oynar göreceğiz.. solda rıdvan garanti, ileride de ghezzal ve batshuayi banko.. sol önde n'koudou veya larin oynar..

ama fener'deki eksikler daha kritik.. kimler oynamasın deseler sayacağım isimler kim min je, serdar aziz, szalai, crespo ve arda olurdu, hepsi yok! savunmada bu kadar dezavantajlı oldukları bir günde yakalamışken evimizde kazanamazsak madara oluruz açıkçası.. ha, benim açımdan hocayı bu sezonla değerlendirmem, ama yeni sezona biraz kredi kazanarak girmesi açısından önemli bir maç.. ayrıca 5.liği de alabilirsek, ts'nin kupayı alması halinde konferans ligine gidebiliriz, orası da dişimize göre olabilir..
attığımız gol olsun...

GeceGezgini dedi ki...

Eger yazilanlar dogruysa Kenan sagda mantikli bir hamle bence. Kenan'in kisitli yetenekleri ofans icin yeterli olmasa da, wing back icin yeterli bence. Ayrica kondisyonu, boy avantajinin da olmasi onu yeni Hilbert imiz yapabilir.

turgay dedi ki...

Emirhan baya baya pjanicten çok katkı verdi. Demekki adamı kenarda unutmamak lazımmış önder hocam.
Ben hala hocanın kalacağını düşünmüyorum ama kalacaksa bizi dönüştürürken kendisinin de dönüşmesi. Set oynatamazsa seneye bizden Arap ligine bile gidemez

Cihane dedi ki...

Emirhan ile Serdar i bu sezon dogru durust oynatmayan kisi halen besiktastan ekmek yiyor daha kotusu gencleri ilgilendiren kararlar aliyor.
Bizim hocanin oynattigi oyunu, Ersun Yanal yirmi sene once Ankaragucune oynatiyordu. Konferans ligine katilirsak bu oyunla is yapariz ama seneye ligde cogu anadolu takimina puan kaybederiz.
turgayin dedigi gibi donusmesi sart.

BJK4EVER dedi ki...

Ben bu oyunla sampiyon olamayacagimizi dusunmuyorum.
Buna benzer oyunla Gerets'li GS, Ersun Yanal'li FB ve gecen sene biz sampiyon olduk.
Dun Larin kerestesi yerine biraz gol vurusu olan bir adam olsa mac en az 3-1 bitmisti. Set oyunu yok diye elestirilen takim Giresun maci haric butun maclarda gayet iyi pozisyon uretti. Ama hucum oyuncularinin gol vurusu 10 uzerinden 2/3 olunca boyle oluyor.
Seneye duran toplari calisma firsatimiz olunca, oyuncular kondisyon olarak hazir olunca (veya atletik oyuncular alininca), gol vurusu iyi seviyede en azindan 1 belki 2 forvet gelince, Gedson gibi gol katkisi verebilecek bir orta saha gelince daha iyi olacak.
Sag kanattan hucum arka direk Larin gol taktigiyle gecen sene sampiyon olduk yahu, alt tarafi Turkiye ligi, buyutmeye gerek yok.
Ama yapilmasi gerekenler, defolar cok net ortaya cikiyor.

- Ersin hala israrla kalesine gelen ilk toplari iceri almaya devam ediyor, fena olmayan bir paraya satilip yerine Mert veya baska bir yerli kaleci gelirse cok da kaybimiz olmayabilir;
- Batshuayi olmayacak, seneye olmasin da;
- Larin'in sozlesmesinin uzamasinin hala ihtimal olarak konusulmasi bile abes;
- stoperlerimiz fena degil ama 1 baba stoper sart;
- Emirhan, Ridvan ve Serdar'in sozlesmelerinin hala yenilenmemis olmasi skandal;

GeceGezgini dedi ki...

Maci 2,09 gol beklentisi ile bitirip (Fener 0.8) maci kazanamamak uzucu olsa da;

Kenan - sag bek
Umur - sol stoper

Serdar ve Emirhan 90dk ilk 11

denemelerini gormek onemli. Umarim seneye hocanin sistemine uygun isimleri kadroya takviye yapip Anadolu takimlarini da, 3 buyukleri de yenecek bir duruma geliriz.

turgay dedi ki...

@4ever

65ten sonra bitti oyun. A planı tamamen devre dışı kaldı. B planı olarak set oynaman lazım veya başka bişey. akşam ekstra bir tribün ve çömez bir hakem olmasa 49da josef 60 gibi de wellinton atılmıştı. bu nedenle alternatifli oyun kurgulamak lazım. alternatif üretemediğin vakit kasımpaşa gibi maç yaşama ihtimalin yüksek.

YSY dedi ki...

Bence adım adım ilerlenmesi gereken konular var. Bunlardan fizik kalitesi, sahadaki diziliş ve sonrasında geçiş oyunu hoca için öncelik barındıran konular bence. Hocanın geçmişi ve kültürü açısından set oyununu da göz önünde bulundurabileceğini düşünüyorum.

yilmaz dedi ki...

İsmael hocanın 3-4-3 oynatması ile uzun top, önde press oyunu oynatmasını ayrı ayrı değerlendirirsek bence daha anlamlı bir yorum olur.

3-4-3 Avrupa'da, top class takımların da, kalbur üstü takımların da, puan başarı beklentisi olmayan takımların da oynadığı bir diziliş şekli. Bür hoca bu dizilişte ısrar ediyorsa bunda bir sorun yok. E görüldüğü gibi, kadrodan çok enterasan alternatifler de çıkabiliyor.

Ama hocanın oynatmaya çalıştığı oyun tarzı biraz sorunlu. Bu oyunda esneklik gösterip göstermeyeceği bence bizdeki kariyerini belirleyecek.

Hocanın kadroyu, rakipleri ve maçı analizi ise bence şimdilik iyi gidiyor. Giresun ve Kasımpaşa maçlarından sonra çözüm için çift forvete dönmesi bence suyun akışını değiştirmeye yönelik iyi bir hamleydi. Tabii bizim çift forveti toplayınca yarım forvet olmuyor orası ayrı.

Dünkü maç özelinde de, Önce Bats ardından Ghezzal'in çıkışıyla 1-1'e razı olduğunu gösterdi. Bu benim için çok büyük bir eksi, çünkü puan durumuna hiç bakmamış anlaşılan. Pamuk ipliğine bağlı avrupa katılımı ihtimali, bu beraberlik ile beraber tamamen ortadan kayboldu. Hoca kendi kariyeri için, kendinden güçlü ve formda bir takıma yenilmeyerek bir artı puan yazdırdı belki ama Beşiktaş'ın son çeyrek buçuk hedefine tutunamamasını da göz ardı etti.

Cihane dedi ki...

Ismaael hocanin hakkini verelim yalniz Emirhan iyi top oynayinca ne Pjanic in, ne Alex in yuzune bakiyor.

carlito dedi ki...

@yilmaz

sen de puan durumuna çok dikkat etmemişsin sanırım dostum, tamamen ortadan kaybolan bir şey yok.. alanya'dan ikili averajda üstünüz.. biz 2 maçımızı alırsak onların 1 yenilgisiyle 5. olabiliriz.. çünkü karagümrük de 1 puan önümüzde ama bu hafta kadıköy'e gidiyorlar, kazanmaları zor.. ama son hafta alanya'yı ağırlayacaklar, o maçta ise favoriler bence..
bizse bu hafta rize'den 7 yemiş göztepe'ye gidiyoruz, haftaya da konya'yı ağırlayacağız.. bu iki maçı alamazsak zaten avrupa potasına girmeyi de hak ettiğimizi söyleyemeyiz..
tabii tüm bu hesaplar kupayı trabzonun alacağı üzerine yapılıyor, ama sivas finale çıkarsa sürpriz yapabilir diye düşünüyorum..

öte yandan konferans ligine gitmek seneye lig hedeflerimiz için hayırlı olur mu, yoksa birden fazla kulvarı kaldırmakta zorlanır mıyız, onu da yeni sezon yapılanmasını görmeden kestirebilmek zor.. ben her halükarda avrupa'da olmamızı istiyorum tabii.. hem gelir yönünden, hem de ilerleme şansımızın olabileceği bir turnuva olmasından dolayı.. avrupada 2017'den beri madara oluyoruz, biraz façayı düzeltme şansımız olabilirdi..

BJK4EVER dedi ki...

Gelecek sene Konferans liginde olursak lige bye-bye diyebiliriz. Zaten butcemiz kisitli kadromuz genis olamayacak, bir de bu eforlu oyun anlayisiyla hepten pert oluruz.
2 senedir Avrupa'dan aninda elenen takimlarin ligi goturmesi tesaduf degil. Bizim Turk takimlari 2 kulvari maalesef kaldiramiyor.

yilmaz dedi ki...

@carlito ben yorum yazana kadar yazacağım yorum anlamsız oldu. Trabzon'un elenmesiyle artık önümüzdeki sene domestik bir takımız.

Yine de açıklayayım, ben matematiksel bir bitişten değil, kafa olarak bir bitişten bahsetmiştim. Alanya, karagümrük hatta Antalya beşinciliğe bu kadar asılırken, biz feneri kıstırmış ve fena da oynamazken, anlamsız bir koruma iç güdüsüne kapıldık. Ayrıca o puan kaybı ile, Başakşehir'i geçemeyeceğimiz de kesinleşti.

Avrupa'da olma konusuna şöyle bakıyorum. Öncelikle subjektif yorumum, Avrupa'da olmak benim için elzemdir. Ceza yediğimiz dönemler hariç, en son 2000 yılında mı ne Avrupa'ya kalifiye olamadık. O seneyi bile hatırlıyorum çok buruk geçmişti. Şimdi bunca sene sonra aynı hissiyatı yaşamak üzer beni.

Biraz daha objektif yorumum da, Beşiktaş yep yeni bir kadro ile sezona başlayacak ve açık konuşalım gelecek sezonun şampiyonluk adayı değil. Hatta bence sıralamada üçüncü ya da dördüncü sıralarda gelir şampiyonluk ihtimalinde. Böyle bir sezonda, görece dişine göre bir kupada son 16 ya da bir çeyrek final görmek, oluşturulacak kadroya bir özgüven sağlar, hocaya da en azından sezonu bitirme kredisi. Bundan dolayı çok önemli görüyordum.

Şimdi son yıllara bakınca, AL'de elemeleri geçip ilk turda elenme, AL'de gruplardan elenme, ŞL'de ilk eleme turunda elenme, ŞL gruplarında 0 çekip ilk turda elenme, avrupa'ya kalifiye olamama. Rezalet bir tablo ve 90'lı yılların başına döndük resmen ve bunu çevirebilmenin yollarından biri de kupa 3'te biraz düşük profil takım tokatlamaktı. Ama şimdi o ihtimal bile kalmadı. Uzaktan bakınca da bu kadar dramatik gözüküyor mu bilmiyorum ama ben bir taraftar olarak hakikaten ağır bir çöküş görüyorum.

carlito dedi ki...

@yilmaz
aynen boşuna yazdık o kadar yorumu :) trabzon'un finalde kaybedebileceğini düşünüyordum ama dün elenmesini beklemiyordum açıkçası..
evet avrupa'da hiç olamamak yürek burkan bir durum, ama gidip de rezil olmaktansa bir sezon daha olmayıp gelişim göstermeyi, sonraki sezon gittiğimizde oturmuş bir takım olup iz bırakmayı tercih ederim..
belki böylesi daha hayırlı oldu, seneye büyük ölçüde yeni kurulan bir takım olacağız ve iki kulvarı kaldırabilmemiz pek mümkün olamazdı..

ancak lig şampiyonluğu için aday bile olmadığımıza katılmıyorum.. son şampiyonluğumuz için de dördüncü, beşinci aday olarak gösteriliyorduk! bu iş tamamen doğru kadro mühendisliğine bakıyor.. esas aday bile olamayacak olan bence galatasaray olacak, ağır bir yönetimsel kaos içindeler ve işler oturana kadar sezonu kaybederler.. fb'nin yeni hocası ve transfer döneminin nasıl geçireceği belirleyici olacak..
bizde ise hoca ve sistem belli, önemli olan yegane konu kadro kurulumu.. gedson dışındaki yapacağımız 5-6 transferin isabeti sezonun kaderini belirleyecek..
trabzon'un kadrosunu koruması ve takviye etmesi halinde yine şampiyonlukta ilk aday olacağını düşünüyorum, ama onlardan sonra ikinci aday olamamamız için bir sebep yok..

yilmaz dedi ki...

@carlito

bilmiyorum, yaşayıp göreceğiz ama ben gelecek sezon için şampiyonluktan çok ümitli değilim. Hocanın oyun felsefesi bizi 38 hafta götüremeyecek gibi geliyor.

carlito dedi ki...

seneye 19 takımlı, bay geçmeli bir şekilde oynayacağız ligi, tekrar bir değişiklik olmazsa.. 36 hafta olacak yani, belki o kadarını götürür :)

BJK4EVER dedi ki...

Neyin ne olacagi hic belli olmuyor da, seneye aday olamayiz demek icin cok erken. Bence her turlu bizim butcemizde bir takim adaydir bu boktan ligde. Ayriyeten;

- Trabzon gelecek sene asla bu sene gordugu destegi goremeyecek, buna konjunktur asla izin vermez. Ustelik Avrupa da olacagi icin yipranacak. Zaten ikinci yaridaki cokusleri de malum. Seneye ilk 3'e giremezlerse sasirmam.
- GS darmaduman, ama yeni yonetimle iyi bir yapilanmaya gidip surpriz yapabilirler.
- Fenerbahce Ismail Kartal'la devam etme gafletine dusecek sanki. Ben asil surprizin FB olacagini dusunuyorum ve gelecek sene erken kopup sampiyonluga veda edecegini dusunuyorum.

Basaksehir'in kadrosu iyi, uyum yakaladilar. Onlar lige tutunacak bence. Alanya, Hatay, Konya gibi takimlarda biraz da butce ve transfere bagli olur, ama 1-2 takim surpriz sekilde yarisa tutunabilir.

Bu takimlarin arasinda gayet sansimiz olur. Kadro kalitemiz zaten belirli bir seviyenin ustunde. Asil onemli olan key noktalara dogru transferleri yapmak. Santrfor, sol acik ve stoperde toplam 30 uzerinden 24'luk isabet tutturmak sart.

yilmaz dedi ki...

Umarım sizin dediğiniz olur. Ben sonuçta bir futbol gurusu değilim ama, 40 yıllık Beşiktaşlı hislerim bana iyi bir sezon geçirmeyeceğimizi söylüyor. Böyle derim, önümüzdeki sezon nisanda motorları maviliklere süreriz, bilemem. Olabilir tabii ki, yapmadık mı yaptık.

Umarım Ceyhun başkan, hocanın talepleri haricinde bir liste de yapıyordur. Yeni alınacak oyuncuların -olası bir "post ismael" dönemde- farklı bir oyunu da kotarabiliyor olması kilit önemde olacak bence. Hoca şu anda topun ağzında değil ama yeni sezonun başlaması ile, olumsuz bir durumda ilk giden o olacak.

Burası Türkiye. yabancı hoca kıyma makinesi var burada. 100 yıldır yabancı hoca savunuculuğu yapan ben bile Ismael hocadan sonrasını konuşmaya başladım baksanıza :)

Yorum Gönder

Ara