.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Şubat 2022 Perşembe

STSL 24 Beşiktaş - Fraport Antalyaspor



Tarih: 06 Şubat 2022 Pazar 19.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Abdülkadir Bitigen (BJK Karnesi  2G 1B 2M)

Eksik Oyuncular:  Umut Meraş, Georges Kevin Nkoudou, Mert Günok, Josef De Souza / Ufuk Akyol, Harun Alpsoy

Cezalı Oyuncular: - / -

47 Yorum:

carlito dedi ki...

yeni stat açıldığından beri güney üstteydim, bu maç için kapalı alttan bilet aldım.. rakipler ve rezil hakem yönetimlerine karşı evsahibi olmanın getirmesi gereken baskı unsurunu uzun süredir oluşturamıyorduk, kapalı alt tribünün saha yakınlığı avantajıyla bunun için en uygun yer olduğunu düşünüyorum.. eğer bilet fiyatlarındaki uygunluk sürer ve yeni sezonda da bu tribünün kombine fiyatları makul tutulursa, bu yıldan itibaren stadımızın avantajlarından gerçek anlamda yararlanabiliriz..
tabii seyircisiz oynamak daha iyi diye düşünen bazı düşük zekalılar da var (burada da olabilir) bunları kaale dahi almıyorum.. pazar günü uzun süredir özlediğimiz derecede ateşli bir stadyum ortamı olacak, bunun için sabırsızlanıyorum..

bu hafta Önder hocanın geldiğinden beri nihayet bir kamp süresi geçirebilmiş olmasının etkisiyle yeni bir sayfa açacağına inanıyorum.. yapılan kondisyon yüklemelerinin ve taktik çalışmaların karşılığının alınacağını ve bu haftadan itibaren hem iyi futbol, hem 3 puan birleşiminin daha çok yakalanacağını düşünüyorum.. umuyorum her şey yolunda gider ve Önder hoca sezon sonuna kadar yapacaklarıyla tüm dinazor sevicilerinin heveslerini kursağında bırakarak yeni sezona kendini atabilir..

Huzeyfe dedi ki...

Standart futbol izleyicisi basit tezahürat yapar, hakem ıslıklar, rakip ıslıklar. Totalde standart iç saha desteği sağlar.
Bizde malum gruplar döndüğünden beri bu yok. 2015-2018 arasındaki hava kayboldu, 2000’lerin başına döndük. Adanaspor maçından itibaren son yirmi dakikaları bu sene takımdan daha kötü geçiriyor tribün.

Son üç şampiyonluğumuzun ikisinden biri statsız (İstanbul dışında Beşiktaş seyircisi muazzam), biri seyircisiz ortamda gelmiş. Tesadüf değil. Malum grup oldukça bu böyle. Bunu inkar edince zeka seviyeniz yükselmiyor.

carlito dedi ki...

2014/15 sezonunda stadımız olmadığı için anadolu'da şamar oğlanına çevrilmiş ve son haftalarda şampiyonluğu bırakmıştık.. bir sonraki sezon ise son 3 maçın yeni açılan stadımızda müthiş bir atmosferde olmasının avantajını yaşadık ve evimizde şampiyonluğu söke söke aldık..
sonraki talisca'lı sezon yine full tribünlerle daha rahat bir şampiyonluk geldi.. geçen sezon ise sadece biz değil her stat boştu, rakip tribün baskısını da hiç yaşamadık, bu da bir avantaj oldu..
stadyum atmosferini inkar eden bunu hiç canlı canlı yaşamamıştır.. inönü stadı zamanının son dönemlerinin başarısız geçmesi tribünle değil, kulübün seba'nın son yıllarından itibaren berbat yönetilmesiyle ilgiliydi..

gerçek bir tribün ortamının takıma ne kadar pozitif katkı verebileceğini yarın herkes tekrardan görecek...

Huzeyfe dedi ki...

2004-2011 arası yeni açık kapalıdaydım. Atmosferi de biliyorum, maçların tribün kavgası ayırmakla geçtiğini de hatırlıyorum.
15-16’fa dört maçı yeni statta oynadık. Aptal yerine koymayın insanı, deplasman performansıyla şampiyon olduk.
Ayrıca 15-16 ve 16-17’de malum gruplar yoktu tribünde, standart futbol izleyicisi vardı. Bunu savunuyorum zaten ben.

Kulübün berbat yönetilmesiyle filan alakası yok. “Sabote etmeyin UEFA’ya gidelim” diyenleri gördü bu gözler. Tribünü gruplardan arındırmadıkça bir cacık olmaz.

turgay dedi ki...

Necip-vida stoper tandeminin oyunu ne kadar kilitlediğini çözemeyen bir antrenör grubu Beşiktaşa yarar sağlamaz. Topu geriden iyi oyuna sokan stoperlerinşz yoksa pjanic ve gezzala mecbur kalırsınız. Rakipler bu 2 adana önlem aldığında tıkanırsınız. Josef kaptırılan topları almak için 3 kişilik oynamaya devam eder. Sonuç olarak ortaya rakibin hatasını kovalayan kısır bir oyun çıkar. Boş romantizm bitmediği sürece de Beşiktaş daha çok kaybeder.

turgay dedi ki...

çok acayip kadro seçimi var. futbolun kendilerini bıraktıklarından haberi olmayan topal ve töre, sezon sonu kesin gidecek vida, larin kadroda. uşaktan geri çağırdığın sağ bek alternatifi kerem, mevcut stoperlerin en çok gelecek vaat edeni serdar, ağzımızdan düşürmediğimiz demir ege, emirhan delibaş gibi oyuncular kadroda yok. planlama yapıyor, köprü olacak falan denen hocanın yaptığı romantizme karşılık bu abuk işlerini nasıl açıklayacak merak ediyorum. gerçekten inanılmaz inandırıcı planlanma vs. gibi sözler.

Cihane dedi ki...

Montero Serdar tandemi gormeyeceksek Karaveli nin TD olmasının ne esprisi var? Sergen in 4141 i tek fark Oğuzhan 11de. Eğer bunları izyeceksek bir an önce gelsin Şenol olmadı Rıza.

BJK4EVER dedi ki...

Turk insani ortalama olarak gerizekali. Cehaletten bahsetmiyorum, zeka'dan bahsediyorum. Aziz Nesin az bile soylemis aslinda.

Turk futbol seyircisi Turk insaninin ortalamasindan bile daha gerizekali.

Besiktas seyircisi ise (daha dogrusu maclara giden kesim diyelim) Turk futbol seyircisinden bile daha gerizekali durumda.

Bu sene stada giden kitlede gorduk zaten. Takim zaten seyirciye ihtiyac duymuyorsa ve kendinden gucluyse zararlari dokunmuyor. Takim sendelemeye baslayinca ise mudahale edemeyip zarar veriyorlar ve bizi dibe atiyorlar. 3-5 kurus bilet/kombine geliri disinda bu kitlenin hicbir faydasi yok kulube.

Ben yonetimde olsam mac gunleri Besiktas'ta guzel bir mekan kiralayip bedava tiner ve raki dagitirim bu kitleyi oraya cekmek icin. Bilet fiyatlarini da saglam koklerim ki bu mal tinerci tayfa kesinlikle gelemesin ve o tiner partisinin masraflari az-cok ciksin. Boylece statta cok guzel bir ortam olur. Istisnalari tenzih ederim, ama genel kitle boyle olunca boyle basa boyle tarak gerekiyor.

Ama boyle birsey tabii ki olmayacak. Hem futbolcular hem yonetim 'bizim seyircimiz dunyada 1 tane hersey muhtesem taraftarimiz' gibi suslu cumleler kurup takim sahada hakem tarafindan katledilirken sarki soyleyen bu mallarin gotunu kaldiracak. Gercek maalesef bu.

BJK4EVER dedi ki...

@turgay,

Bizim camia'da bir mallik var, gerizekalilik var. Bunlarin hepsini liyakatsizlik basligi altinda da toplayabilirsin aslinda.
Bir yandan altyapi fetisisti gibi surekli aciklamalar yapacaksin. Ama diger yandan altyapidan cikmis oynayan en iyi 3 oyuncunun sozlesmesi 1 sene sonra bitecek ve bu konuda elin kolun bagli olacak. Altyapidan oynayan 2 oyuncun sirf alternatifleri yok ve paran yok diye zorla oynayacak, diger 2 potansiyelini gostermis oyuncun da onlarin yerinde oynayan oyuncular bok gibi performans sergilerken kenarda bekleyecek. Ve bunlari oynatmayan da bu arada senin altyapiyi biliyor genclere dokunacak diye getirdigin adam bu arada.

Besiktas'in basinda bulunanlar bu kulubu zerre hak etmiyor. Yonetiminden tut antrenorune kadar. Buna Onder Karaveli de dahil. Ben de bu adami aciklamalarina baktigimda degisik bir profil sandim, ama Sergen gibi birsey cikti maalesef.

Hersey Turk'lukle alakali babacim. Genlerde mi birsey var bilmiyorum, ama mallik, liyakatsizlik default olarak yukleniyor. Yillardir cika cika en basarilari Fatih Terim ve Senol Gunes iste, oradan hesaplayin. Turk futbolunu kurtaracak sey yabanci sinirlamasi degil, yerli yasagi (bak sinirlama demiyorum, yasak diyorum). Futbolcusundan tut yonetimine kadar.

GeceGezgini dedi ki...

Enteresan; 3-5-2 oynuyoruz. Can ve Emirhan orta 2'lide. Teixeira ilk defa gole bu kadar yakin ve Ghezzal yedek.

BJK4EVER dedi ki...

Necip'in onlibero oldugu sacma defansif bir 4-1-4-1 olmayip mac oncesi verildigi gibi 3-4-3'e yakin cikacaksak cok guzel. Umarim oyle olur. Teixeira'yi sonunda ideale yakin bir rolde gorecegiz. Emirhan'in ilk 11 oynamasi da guzel.

Emre Toraman dedi ki...

Kadro baya sempatik. Rosier-Rıdvan-Can-Emirhan-Batshuayi dinamizmi + Pjanic-Teixeira klası oyun vaad ediyor. Defans da 3'lü için ideal.

Huzeyfe dedi ki...

Söylemek acı veriyor ama Pjanic kara delik orta sahada. Daha da ileri gidiyorum, sezonu mundar eden transfer. 10 kişi oynuyoruz buna karşılık muazzam bir top dağıtımı filan yapmıyor.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Sağ kanat pert.
Necip-Ghezzal değişikliği, Rosier üçlü savunmaya, önde Pjanic-Ghezzal-Alex 3’ü ve Rosier bindirmeleri sağı işler.

BJK4EVER dedi ki...

Su 15. dakikadaki pozisyon benim icin ligin ozeti. Vida yerdeyken catir catir devam ettiler pozisyodan faydalanmak icin. Hakem de oyunu falan kesmedi.
Biz olsak o pozisyonda sigir gibi efendilik adina topu disari atardik, atagi pic ederdik. Efendiyiz ya.
Baslayim hakemlere de, Anadolu takimlarina ve yatmalarina da.
Bizim 'efendi' oyuncularimiz topu disari atiyorsa onlara da baslayim.
Neyse, daha agir konusmayim bari.

Huzeyfe dedi ki...

3’lü savunmada hücumda 3 stoperin birde geride beklediğini görmemiştim daha önce. Alan paylaşımını beceremiyoruz, zaten herkes birbirine duracağı yeri gösteriyor, oradan belli. Ayrıca dikkatli izlerseniz bazen 4 oyuncu yanyana tek bir rakip yok, bazen 1 oyuncu 4 rakip arasında. Kargaşa var bayağı.

BJK4EVER dedi ki...

Amk sigirlari gitsenize hakemin yanina. Kabak gibi el var, ne diye mal gibi dikiliyorlar? Hakkinizi arasaniza!

GeceGezgini dedi ki...

Emirhan-Ghezzal ve Necip-Welinton yaparsak maci aliriz gibi.

turgay dedi ki...

3lü oynarken dikkat edilmesi gereken konu bence dinamizimden çok topun ve alanın kullanılması. Şimdi vida ve Necip top kullanamıyor ama alanda koruyamıyor. Orta sahandaki oyuncular yine topu ve alanı kullanamıyor haliyle ortaya çıkan şeye futbol diyemiyorsunuz. Böyle oynayacaksak necip ve vida yerine serdar ve wellinton can'ın yerine Oğuzhan. Bats ve alexin de pozisyonu değişmeli. Hep söylüyorum batshuayi 9 numara değil. Ona alanı vermek lazım yoksa yapamıyor. Populist olacağım diye bu oyunu oynayamayan oyuncularla macera arıyor romantik hocamız.

Pheaglix dedi ki...

kimse kusura bakmasin ama besiktas taraftari maca kendi lehine etki etme acisindan (hakemi baskilama, rakibi baskilama, vs.) dort buyuk takim icerisinde acik ara en kotusu, hatta bazi anadolu takimlarindan bile daha kotu olabilir. al iste, dogru-yanlis elle oynama pozisyonu oldu, hakem aleyhimize karar verdi (ki formalari degistir, kosa kosa verirdi penaltiyi), iki dakika sonra yine sarki turku soylemeye basladilar. 60-90 arasi gole ihtiyacin olur, turku soylerler. hakem baska buyuk takima yapamayacagi sekilde seni ic sahada dogruyordur, turku soylerler. 85'te 1 farkla ondesindir ama rakip akin akin geliyordur, maci sallamayip gundogdu soylerler. ceza yedirttigini bile bile ayni boktan, bayik tezahurati neredeyse her ic saha macinda yapip kulube ceza odetirler. besiktas taraftari futbolculari etkileme ve goze guzel gorunme acisindan iyi, ama "taraftar destegiyle" mac kazandirtacak bir taraftar degil. aksine, 60-90 arasi takimi uyutuyor.

Huzeyfe dedi ki...

Kadro teoride iyi gözükse de detaylar eksik. Mesela Can niye solda? İçeri kateden oyuncu. Pjanic ve Can orta sahayı niye simetrik paylaşmıyor? Rosier yalnız sağda bu yüzden. Necip niye ikili stoper pozisyonunda bekliyor?

Armagan Kaymaz dedi ki...

Altyapı eleştirilerini biraz abartılı buluyorum çünkü en basiti bu hafta çıkan 20 takım arasında en genç ilk 11 bizde (25.9). Çoğu takımın 28-30 yaş bandında olduğunu belirtmeliyim.

26 yaş eğer kadro iyiyse seni en az 4 yıl götürür, sadece gençleri elden kaçırmalıyım, 1m€ya kadar çıkalım. Zaten kadro dışılardan kurtulunca 5m€ civarında yük kalkacak üstümüzden. Bu paranın bir kısmını bizim çocuklara aktarmamız gerek. 200-300b gibi komik miktara oynuyorlar çünkü banko ilk 11 olmalarına ve iyi performanslarına rağmen.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Ki tek tek bakmadım ama bu yaş ortalaması oynanan 480 lig maçı arasında ilk 20’ye girer herhalde,genç Beşiktaş🦅

BJK4EVER dedi ki...

Tribunde kes mal gibi topluluk yerine adam akilli seyirci olsa heakem o 2 penaltiyi vermemezlik de edemezdi, o son dakikada kirmizi karti da cikartmaya gucu yetmezdi.

Sahada Josef haric 15 tane sut cocugu, tribunde de tinerci toplulugu olunca boyle oluyor maalesef.

Kesin cozum mac gunleri bedava tiner partisi duzenleyip bilet fiyatlarini arsa cikartmak ve bu tinercileri tribunden kovmak. Baska bir cozumu yok maalesef.

Armagan Kaymaz dedi ki...

3-4-3,3-5-2, 3-4-2-1 her neyse işte ilk yarı tutmadı.
4-1-4-1’le son 20-30 dk baya sağlam bastırdık ama süre yetmedi.
Takım formasyon değişikliğine hazır değildi, özellikle alan paylaşımı konusunda yetersiz kaldık hücumda.

Huzeyfe dedi ki...

Hakem resmen ezdi bizi. Art niyetli olmadığına inanmak zor.
Oyunu, tercihleri, değişiklikleri beğenmedim. Emirhan’ı Ghezzal olmadan Can’ı Josef olmadan oynatmanın ne anlamı var yani? Kiminle top oynayacak bu çocuklar?
Güven Bats değişikliği de saçmaydı.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Bu arada hayvan gibi savunma yapacağı belli olan takıma 3 stoperle çıkmak saçmaydı bence. Bence diziliş doğru ama seçimler yanlıştı: o 3’lüden biri beklerden biri(Rosier veya Rıdvan) olmalı eğer hücumcu bir oyun kurguluyorsan.

Yani 5 kişiyi koydun geriye, tamam top kaçırmıyorsun Ersin’in kritik müdahaleleriyle, tamam ama öndeki 5’li de bu şekilde işlevsiz hale geliyor. Boşluk bulamadılar yani.

BJK4EVER dedi ki...

Bence kagit uzerinde 3'lu icin cok musait kadromuz var. Ana fikir zaten ofansif olarak kenarlarda 2 tane topla iliskisi iyi olan (dripling veya pas olarak) oyuncuyu koyup 2 taraftan da hucum edebilmek.
Gelenekci 4'lulerde genelde 1 tane defansif bek, bazen defansif bir 6 numara kullaniliyor. Iyi bir 3'lude bunu tek adam +2 yarim stoperle kapatiyorsun.
Bu kafayla zaten modern 3'lulerde artik bekler kullaniliyor. Azpilicueta, Walker, Piszcek, Pavard, Lucas Herhandez, daha sayarsin.

Bence Necip bunun icin son derece musait. Pas kabiliyeti pas kabiliyeti dusuk bir stopere gore iyi, gayet de dinamik ve topla cikan bir oyuncu. Bence Montero da 3'lu icin musait. 2'li stoperdeki defolari ortaya cikmiyor, pas ozelligi de iyi.

Ama bu oyunculari cok daha ofansif konumlandirman lazim. Bunu yapmayinca 5'li oynuyorsun zaten ve sistem hicbir ise yaramiyor. Bence 3'lunun ise yaramamasi oyuncularin direktifleri almamasi veya uygulamamasi ve otomasyon'un olmamasiyla alakali. Bence hem stoperler hem wingback'ler oldukca uygun.

Onun disinda Larin, Vida, Batshuayi, Pjanic; bu 4'luye veda etmek lazim. Larin ve Vida'yi artik ucuza kalmaya vs ikna etmemek lazim. Vida'nin performansi belli, yasi da belli. Hic ugrasmayip oraya baba bir stoper almak lazim. 3'lu oynasak da 4'lu oynasak da o yabanci stoper lazim ve gelmeli. Elimizde Montero ve Welinton da dururken 3. bir fark yaratmayacak vasat bir stopere gerek yok. Yolu acik olsun.

Ayni sey Larin icin de gecerli. 1 sene sistem ve arka direkte bos kaleye gol atmanin ekmegini yedi. Ama onun disinda cok cok etkisiz. Teknigi berbat, hizlanma sifir, pas kabiliyeti yok, son vurusu cok cok kotu. Arka direkte bos kaleye atamiyorsa veya vurus icin cok net bir acisi yoksa gol kacirma sansi 80% adamin. Bu kadar kisitli bir adam anca rotasyon/yardimci forvet olur, o da bu paralara olmaz. Mevcut maasi bile fazla bana gore uzatmak icin, konusulan 2-2.5 milyon euro'lari gectim zaten.

Pjanic iyi hava topcusu, kusursuz bir sistemin muhtesem bir parcasi olabilir, ama bizi asiyor. Pjanic'i oynatmak icin takimi ona gore dizayn etmek lazim. Gerek yok, yolu acik olsun.

Batshuayi olmadi, olmayacak da. Bu kadar maliyetli bir adamsan bazi seyleri cok iyi yapabilmen lazim. 40 milyon euro'lik complete PL forveti performansi haliyle olmayacakti, ama Besiktas'in ideal 9 numara performansina yaklasmadi bile. Son vurusunu ben sorun etmiyorum, eyvallah. Ama baska birseyleri yapabilmesi lazim. Fizigini kullanamiyor, top tutamiyor. Uzun top attin mi aynen sekiyor. Pas istasyonu degil, hiz yok, top teknigi vasat. Playmaker ozelligi yok. Dripling eh iste, bos alan bulursa. Yani Batshuayi nasil bir performans sergiler. Yaninda cok fizikli bir forvet olursa, 1 tane golcu sahte 9 veya uzak forvet olursa driplingci presci yardimci forvet olur belki. O da olme essegim olme mevzusuna donuyor. Pjanic gibi o da fazla komplikle bir adam, gerek yok bu maliyetlerde.

Seneye kadroyu iyice bosaltip transfer sayisini kisitli tutup cok net rol adami almak lazim. 1 tane fizikli Webo, Diouf, Nonda tarzi fizikli santrfor. 1 tane forvetin durumuna gore kaliteli bir uzak forvet, veya cift forvet oynayacaksak gol vurusu guvenilir bir forvet olabilir.

Fernandes cok iyi bir baslangic. Josef-Fernandes ikilisi uyumlu ve ligin ustunde. Ama etrafini iyi duzmek lazim. Bu seneki gibi cok iyi futbol oynayalim, goze hos gelen futbol oynayalim yerine daha pragmatik, fiziksel gucu ve temposu yuksek, ligin dinamiklerine gore is yapacak bir takim yapmak lazim. Ve 1-2 tane cok net Josef tarzi hakemleri etkisi altina alacak, rakiple dalasacak, takimi atesleyecek stoper sart.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Kendime sözüm var
Hakem konuşmamalıyım
Hakem konuşmamalıyım
Hakem konuşmamalıyım

https://twitter.com/nocontextjk/status/1490383317736247297?s=21

BJK4EVER dedi ki...

------------------Ersin------------------

-----Necip/Serdar-Stoper---Montero-------

Rosier-----Josef-----Gedson--------Ridvan

-------Ghezzal---Forvet---Teixeira--------

Uclu oynayinca boyle birseye denk geliyor. Bence olabilitesi var, ama 4. yerli kim olacak tam muamma. Josef ve Gedson yedek kalmaz, yoksa Oguzhan, Salih, Can alternatif olarak var. Forvete yerli imkansiz, oyle bir profil yok.

Yabanci sinirlamasi bas agritacak ama. 4. yerliyi bulmak cok cok zor olacak.
Takimin kalbi orta sahada kaliteden feragat etmeden yerlileri savunmaya toplamak en mantiklisi. Defolari kapatmak icin de merkeze 1 tane cok cok iyi yabanci stoper. Umut Meras'i sol stoperlestirmeyi en azindan denemek mantikli olabilir.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Rosier sağ 3’lü de,
Ghezzal kanat,
Emirhan sağ açık(3. türk)
Güven Alex yerine sol açık(4. türk)
Alex forvet ama yerine sağlam bitirici bir upgrade gelmeli

ama bence hiç zorlamam, Pjanic gidince geçen seneki bildiğimiz Josef’in çapa olduğu 4-1-4-1 döner,
savunmayı Serdar/Necip-Montero,
sol iç ve kanadı Güven-Emirhan-Oğuzhan-Türk transferle(Kenan’ı şutluyoruz hiç beklemeden)le tamamlayıp yerli olayını düzgünce kapatıp,
Alex’i kesecek sağlam yabancı forvet-Umut Nayır tarzı 3.Türk forvet ve
Ghezzal’i yedekleyecek iyi kanat(Gökhan bye bye)

yapıp kafam rahat yoluma bakar, ezberlediğim oyunu oynar sezon ortasında macera aramam.


Armagan Kaymaz dedi ki...

Flood gibi oldu, kirlilik için kusura bakmayın ama aklımdayken yazayım:

- Bjk 2.81-Ant 0.23 xg, oyunun hakkı 0-0 değildi bence.

- Geçen sene 12 direk(40 hafta), bu sezon ise şimdiden 16 direk(daha 24. hafta). Bu sayı 8-10 arası olsaydı herhalde 4 maç üzerinde +8 puan yazıp, 45 puanla çok rahat 2.lik şansını konuşurduk. Cidden şanssız bir dönemden geçiyoruz…

Cihane dedi ki...

yeni birseyler denedigi icin en azin bu noktada onder hocayi elestirmiyorum. performans konusu baska tabi.
Yalniz bir nokta cok sikintili. hem taktigi hem ilk 11 gunler oncesinden twitterda bulmak mumkun. bu sergen zamaninda da boyleydi.

Huzeyfe dedi ki...

Aboubakar gol kralı olmuş Afcon’da.
Bu arada El Nassr’da Taliscayla beraberlermiş. Ne acayip dünya.

turgay dedi ki...

hocaya cesareti konusunda birşey demek doğru olmaz kendi adıma. ancak eleştirilecek nokta oyuncu seçimleri. 3lünün sağ stoperi başlayan necip maçı 8 numara olarak tamamladı. bu bile oyuncu seçimindeki hataları gösteriyor.

maçın içinde dikkatimi çeken bir konu da geçen sezon bittiğinde rosier rıdvan'ın ne kadar önündeyse şuanda rıdvan rosier'in o kadar önünde. rıdvan'ın gelişiminin durmaması çok güzel bir detay. keza ersin'i uzun bir aradan sonra ilk kez bu kadar beğendim. çizgi kaleciliği ne kadar kötüyse bu oyundaki duruşu da o kadar dikkat çekici.

serdar saatçi için sezon içerisinde sampdoria iddiaları vardı. bu çocuk gidecek düşüncesindeyim. şuanda oynayan stoperlerden daha iyi olduğu bir gerçek. değerlendirilmemesini anlayamıyorum. aynı hataları vida ve necip yaparken serdar'ın düşünülmemesi gerçekten enteresan. çocuk bunları gördükçe daha da soğuyordur takımdan.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Aha bu da ilki
https://twitter.com/batuhanbayazit/status/1490365156282576899?s=21

turgay dedi ki...

hocayı asıl eleştirmemiz gereken konu oyuncu değişiklikleri. ilk yarı istenilen oyun ortaya çıkmamış. rosier necipin arkası otoban oldu diye ileriye çıkamıyor. orta sahandaki 2 genco etkisiz kalmış. alex geriye gelip top almaktan ileride kalamıyor. yani 4 oyuncun etkisiz durumda. sen 2.yarıya aynı 11 ile başlayıp formasyonu değiştiriyorsun ama oyunculardan o bölgelerin (can sol açık, emirhan sağ açık) oyuncuları olmamasına rağmen performans bekliyorsun. değişim içinde 63.dakikaya kadar sabrediyorsun. oyundan çıkanlar da bu oyuncular :) 10 dk sonra da maçın en etkisiz 2 adamını çıkarıyorsun (necip-alex) önce çıkması gerekenlere bi 10dk daha dayanıyorsun.

bunları alt alta yazdığımızda aslında kenardan maçın doğru analiz edilmediği buna bağlı olarak da oyuna doğru müdahalelerin yapılamadığını anlıyoruz. sergen yalçın döneminde olduğu gibi aynı. geçiş dönemi için getirilen hocadan fazlasını istiyoruz ama baktığınızda gerek rize (hadi eksiktik diyelim) gerek malatya gerekse de antalya maçlarında oyuna müdahale kadro seçimi konusunda maalesef hatalar var. bu da 6 puana neden oldu.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Altyapı konusunda bir ekleme daha:
Ligde u21 oyunculara süre verme açısından en yakın rakibimize 3 kat fark atmış durumdayız. (3198 dk vs 1040 dk karagümrük)
Kaynak: https://twitter.com/is_xs/status/1490696354376605701?s=21

@turgay

Katılıyorum.

Ben aslen 3'lü savunma fikrini beğendim, Pjaniç'in savunma defolarını azaltıp performans maksimizasyonu için ideal yapı ama orta saha kurgusu başarılı değildi bence. Emirhan ve Teixeira'nın rollerini anlayamadık mesela. 3-4-3'de ileriyi 3'leyen iki oyuncu mu yoksa 3-6-1'de Bats'ın arkasındaki 2 oyuncu mu ? İkisi de 23 defa topla buluşmuşlar, akıl alır gibi değil. Bu oyuncuları topla buluşturmak konusunda organizasyonel problem var. Kanat beklere yeterince yaklaşmadıkları için merkezdeki ciddi sıkışıklıktan hiçbirşey üretemedik. Fikir güzel ama içi doldurulmamış.

İkinci yarıyı konuşmaya gerek yok. 5 senelik Beşiktaş formasyonu, ezberle oyunu almak zaten beklenen birşey ama bir özgüven zedelenmesinden de söz etmek mümkün gibi görünüyor.

beagle dedi ki...

Gedson Rize'de 19 dk +uzatma oynayip 45 dklık istatistik yaptı. Sezonu degistiren hata budur.

Onun dışında Pep gelse Vida Welinton Necip Montero grubu ile savunma yapamaz. Size/Cüsse ve fizik güç yok.

Önder Hocanin Serdar a takik olduğu haberleri de çok olumsuz. Kendi pamuk ipliğine bagli kariyeri için bize Serdarı kaybettiriyor. Farkinda degil ki, kendi tek artisi olan genç takim hocaligi ile de çelişiyor.

Yeni bir transfer sezonu öncesi tekrarlayalim, transferle kadroya oyuncu sayısı değil zor bulunan özellik kazandırmaliyiz :
GOL, FIZIK, ÜSTÜN ATLETIZM

Bu bakişla Salih, Pjanic, Montero, Welinton gibi transferler yapmamaliyiz. Az alın işe yarasın.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Aha konya kupada elenmis, pazar gunu savas cikacak sampiyonluk adaylari arasinda 😄

turgay dedi ki...

keşke gedsonu rize yerine konya'ya verseydik

fidddas dedi ki...

bizim uzun zamandır çözülmemiş problemlerimiz var ortasahada bir türlü o 3 oyuncu bulunamıyor, biri olunca diğeri ile uyumsuz oluyor. alakasız transferler ile buna tüy dikmeye devam ediyoruz. sene başında almamız gereken gedsonu sene ortasında alıp kiraya verdik. gerçi gedson gelse bile bu durumda 8-10 oynayacak adam yok. alex tam bir fiyasko oldu tahmin ettiğim üzere.

umarım seneye 4lü oynayacaksak 8-10 oynayan kişiyi 3lü oynayacaksak 3-4-2-1 de ghezzalin yanında oynayacak kişiyi bulmuş oluruz. orası hala tam değil. hem skor verecek hem takım oyununa katkı verecek kişi için salih, oğuzhan, ljajic, mensah, talisca (skoru iyiydi ama oyuna katkısı azdı), denedik. hiçbiri tam istediğimizi vermedi.

geçen sene arka direk larin şansı ve ghezzalin üstün performansı ve abuşun oynadığı zamanda
ljajic ve mensahın eksiklerini kapatması ile olayı çözdük.

seneye için
(3-4-2-1)
ersin
serdar - transfer - montero
rosier josef gedson rıdvan
ghezzal transfer
transfer

4 yerli : ersin-serdar-rıdvan-yerli stoper

(4-1-4-1)
ersin
rosier transfer montero rıdvan
josef
ghezzal gedson transfer transfer
transfer
4 yerli : ersin-rıdvan-yerli stoper-yerli sol açık(güven)
diye öngörüyorum ben.


bu maç özelinde ise 3lü denemesi iyiydi, en azında üzerine düşünülmüş ama sahaya istenilen kadar yansımadı. üzerine ısrar edilirse daha iyi olacaktır. ghezzal bize 3lü formasyonunda da katkı verebilir. hazır hiç iddia kalmamışken denemelere devam etmek gerekiyor. artık ikincilik de hayal oldu ama kupa alınırsa sezonu erken açmadan avrupa kupalarında olunabilir. (avrupada olmak her zaman iyidir. )

3lü önerisi
3-4-1-2
ersin
wellinton - serdar - montero
rosier josef pjanic rıdvan
emirhan
ghezzal bats

wellintonun öne hamleli olması pjanici biraz daha ileri itecektir. diğer iki stoperde wellintonun sakarlıklarını kapatmada yardımcı olabilir.

beagle dedi ki...

Yönetim 3lü savunma oynatan hoca ariyor yazilari görüyorum. Turkiye'de 3lü savunma direk 5li savunma oluyor. Sen Rosier ve Rıdvana artık orta sahasin diyince bu adamlar yılda 5-10 gol atmayacak. Maç içinde aşagi yukari ayni oyunu oynayacaklar. Aman diyeyim. 442 versiyonlarindan vazgecmeyelim onu bile zor oynuyoruz.

BJK4EVER dedi ki...

Ben 3'lunun olabilecegini dusunuyorum. Ama defansif mi ofansif mi olur, ve ne kadar olur biraz da takimin geri kalanina bagli.
Eger 3'lu dusunuyorsak bence Ridvan-Rosier mukemmel kanatlar. Ciger var, pas kabiliyeti var, dinamizm var, ofansif kabiliyet (gol anlaminda olmasa da) var. Ama o zaman gerideki 3'luyu stoperden degil de 1 stoper+2 oyuna katilan defans oyuncusu olarak secip Ridvan, Rosier ve diger 2 orta oyuncusunu itmen lazim.
Yoksa geride yine stoper, orta sahada Josef vs oynayacaksa evet o 3'lunun mantigi kalmiyor. Bence basimizda cesaretli, taktisyen bir hoca olsaydi mutlaka geride N'Sakala-Vida-Necip'ten olusan bir 3'lu denerdi. Vida yerine Welinton, Necip yerine S. Saatci de olabilir pek farketmez.

Pheaglix dedi ki...

su turnuvada penaltilara kalmadan tur gecemeyecegiz herhalde. gerci iyi oluyor, seri penaltilar olmasa takimi penalti atarken goremeyecegiz.

yilmaz dedi ki...

Valla hukuki olarak haklarıdır, ama şu maçta bir tur primi filan verilecekse, Ersin'den başka hiç birinin hakettiğini düşünmüyorum. Bu kadar lakayıtlık fazla ama.

Herkes Bats'ı diline doladı (ki ben de çok okkalı küfürler ettim, özellikle son dakikadaki şutuna) ama Ghezzal neydi dün akşam? Kaç tane amatör takım futbolcusu vuruşu yaptı ben sayamadım. Takım gol kaçırdıkça iyice zıvanadan çıkıyor. Dün akşamki maçta atılan hiç bir şut gol tehlikesi üretmedi.

Şu anda hücumda ayağına en çok güvendiğim oyuncu Güven. bir şekilde ceza sahasında sadece onu topla buluşturmak gerekiyor. Ama o, takımın geri kalanının yapmadığı hücuma top taşıma işini de yapıyor.

Takım, savunma anlamında biraz toparlandı ama hücum konusu Tigana zamanına filan döndü. Ben üretmemekten de kötüsü, oyuncuların gol atmayı dünyanın en ulaşılamaz şeyi olarak gördüğünü filan düşünüyorum. Nasıl beceriyorlar bilmiyorum ama vuramıyorlar topa. Vurdukları da rakibe çarpıyor. Bats şu an üvey evlat olduğu için ona yükleniyor ama dün Ghezzal en az 5 pozisyonu yanlış şut tercihleriyle yedi.

Takımda dün akşam görevini yapan tek oyuncu Ersin'di. Hadi bir de savunma oyuncuları aksamadı diyelim. Geri kalanın bırak tur primini, maç sonu pozunda bile yer almaya hakkı yok bence.

Yorum Gönder

Ara