.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Ocak 2022 Cumartesi

STSL 23 Öznur Kablo Yeni Malatyaspor - Beşiktaş




Tarih: 
22 Ocak 2022 Cumartesi 13.30

Stadyum: Yeni Malatya Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Zorbay Küçük (Bjk Karnesi 2G)

Eksik Oyuncular:  Mert Günok, Georges Nkoudou, Umut Meraş / Didier Ndong, Oussama Haddadi, Haqi Osman, Godfred Donsah, Wallace

Cezalı Oyuncular:  - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

30 Yorum:

Armagan Kaymaz dedi ki...

2. yarı Pjanic-Emirhan yaparım diyecektim ama Josef sakatlandı. Atiba bu kadar hareketli Malatya hücumunu tek başına kapatabilir mi emin değilim.

turgay dedi ki...

Kenan 3 defa vurması gereken topa vuramadığı batshuayi de şımarık olduğundan golü atamadık. Şimdi uğraş dur. Emirhan sağlıklıysa atibanın yerine girmeliydi.

Pheaglix dedi ki...

ilk 15-20 dakika fena degildik. eger alex, kenan ya da bats golu atabilse rahatlayacaktik. 20'den sonraki oyun tamamen cop.

ikinci yarida ortaya mutlaka degisiklik lazim. atiba-pjanic-alex uclusu 45 dakikayi degil 5 dakikayi zor goturur. alex'in kondisyonuna gore kenan/can yapip alex'i sola atmak hem ortayi toparlar hem de bizi kenan'dan kurtarir. alex devam edemeyecek gibiyse de yerine guven girebilir. ayrica sag kanadi yine unuttuk. tamam tum toplari saga yigmayalim ama sola da yigmayalim. bu takimin sag kanadi oyun merkezi olmaya daha elverisli ama biz oyunu sola yikip ani capraz toplarla rosier'i kacirmaya calisiyoruz. onder hoca ne yapar bilmiyorum ama 20'den sonraki oyun devam ederse uyuya uyuya berabere kaliriz.

yilmaz dedi ki...

Büyük takımlar kısır skora yatmaz. Şunu öğrenemedik gitti. Büyük takımın alameti farikası, rakibe o maçı 85'de çevirme hayali kurdutmamasıdır. Bu sezonda 2 kez olur 3 kez olur. Daha fazla olmaz. Biz 4 maçtır bunu yapıyoruz. İkisini vermedik ikisini verdik.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Direkler, ucuz penaltıyı vs. geçtim, taktik olarak birkaç nokta var aklıma takılan:
1- Kapalı savunmaya 22 orta açmak nasıl bir mantık, 5-2 hücumdayken ceza sahası içindeyken nasıl mucizevi bir pas bekleniyor?(3:22 isabet oranı)
2- Normalde kanat ağırlıklı hücum ederken bu maçta neden kalabalık merkezden delmeye çalıştık?
3- Kanatlarda kısa paslarla 2ye 3leri zorlamamız lazımken neden bu kadar uzun top denedik?(Sezon ort. 19,2 başarılı uzun top, bu maç 31)
Son olarak 5 net pozisyondan 4ü kaçmış, bu şekilde bir gol yediğinde nasıl öne geçeceksin muamma.

Cihane dedi ki...

Penaltı tamamen Necip tercihi ile alakalı. Texeria nin çıkması yanlış. Kenan facia.bari Rıza gelsin kimseyi bulamıyorlarsa.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Skor taraftarlığı yapmayayım bu arada, bence gayet iyi oynadık 1. ve 2. bölgelerde ama son bölmede yanlış tercihler ve bitirici yetersizliği nedeniyle hiç haketmediğimiz bir sonuç aldık.
Defans konusunda baya gelişme var son maçlarda. Penaltı sayılmazsa 0,5 xg ile bitirdi malatya. Ha bu penaltıysa rize’nin ilk golü de direkt iptal, hatta sarı kart. Yani bu kadar adaletsizlik kısır oyunla birleşince iş içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

BJK4EVER dedi ki...

Besiktas olarak Turk futbolu'nda kural koyma agirligimiz maalesef yok, ama kendi kulubumuz icinde agirligi koyalim bari.
Futbolumuzu kirleten ne varsa hepsi yerli. Turk futbolunun cozumu her alanda yerli sinirlamasi, hatta yasagi koymak. Yabanci hakemler, yabanci yoneticiler, yabanci antrenorler, yabanci futbolcular net cozum.

Onder Karaveli tipik yerli antrenor sacmaliklarini yapmamak icin ideal profile sahip. Taraftari oldugu kulupte, kariyer beklentisi sifira yakin, kariyer/maddiyat kaygisi yok, devraldigi takimda beklenti sifir, altyapi'yi ondan iyi bilen yok.
Bu sartlarda bile ezbere sistem, hak etmeyen ezbere oyuncular ve ezbere oyuncular oynaniyorsa zorlamaya gerek yok.

Tolerans gostermeye de gerek yok. Olmayacak, belli. Senol Gunes'le de olmaz. Riza Calimbay'la da olmaz. Adam gibi bir yabanci antrenor getirin, eline yetkiyi verin, yanina cahil tecrubesiz boktan bir futbolcu eskisini yardimci diye koymayin, ustune de kotu karakterli ayak kaydirma pesinde yerli bir sportif direktor koymayin, adam gibi calisma firsati verin. Menajer ittirmesi transferlerinizi adama empoze etmeyin, sonra gorun basari'yi.

Ama hala Necip'i, Kenan Karaman'i, Atiba'yi oynatacak tipleri izlemeyelim.

Cihane dedi ki...

Katılmıyorum. Malatya kendi sahasından çıkmadı.

BJK4EVER dedi ki...

@Armagan Kaymaz,

Skor taraftarligi yapmayacaksak niye sahada Emirhan, Serdar vs yok da hala Batshuayi, Pjanic, Vida, Necip'i izliyoruz?
Ya gelecek sene'nin hazirligini yapacaksin, ya da 2.ligi on plana koyuyorsan ne yapip edip bu maci alacaksin.
Ikisini de yapmiyorsan bu donem bosa geciyor demektir. Yarim sezon az-buz bir sure degil. Tamamen cope atiyoruz, yazik.

Barreto dedi ki...

Takımın hücumda kabızlığı ayyuka çıkmışken üzerine bir de Kenan'ı oynatıyorsan intihar ediyorsun demektir. Gençleştirme operasyonu böyle olmaz. Son üç maça bakınca takımı Şenol Güneş'mi yoksa Sergen Yaçın'mı uzaktan yönetiyor anlayamadım. Lanet olsun içimizdeki futbol ve Beşiktaş sevgisine diye yazasım geliyor. Ama en iyisi yazmayayım ben. İyi ki varsın Beşiktaş.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Tamam rakip direkt futbol oynuyor da, çıkamamalarının bir sebebi de önde kaybettiğin topları geri kazanma yüzdemizin iyi olması. Bu anlamda orta saha ve savunma üstüne düşeni yaptı bence.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Hadi geçen maç Emirhan eksikti ve Necip-Vida ikilisini bozmak istemedi diyelim. Yine de 2 maçtır sol kanat konusunda Güven’i arka plana atıp saçmalıyor bence de ama gençler konusunda yorum yapmak için çok erken daha.(Can’ı dahil etmesi için de Pjanic’i kesip Josef’i geri yerine oyması lazım en mantıklı yöntem ama o kadar cüretkar değil haliyle.)

Murat dedi ki...

çok kısa.. Rosier neredeyse hiç çıkmıyor hücuma..gerçi çıktığında da berbat kötü kullanıyor ayrı ama eskiye göre sıfıra yakın Ghezzal'in yakınlarında gördüğümüz anların sayısı

Pjannic iyi futbolcu, Del Solar vardı o da iyi futbocuydu

turgay dedi ki...

bu maç töre'nin oyuna girmemesi üzücü oldu. sergen yalçın'ın oynatıp önder hocanın oynatmadığı bir tek mehmet topal kaldı. onu da oynatırsa tamamdır. ne biçim sezon oluyor inanın artık aklım almıyor. ayrıca o nasıl penaltı ya? lan bize gelince herkes aslan mübarek

Huzeyfe dedi ki...

Beşiktaş kulübünün plansızlığı ve bir stratejisi olmaması beni deli ediyor. Sosyal medya tepkisiyle kulüp yönetiyorlar.
Yönetimin pozisyonu şu: İnfial oluşturacak bir tepki yoksa hiçbirşey yapmamak. Taraftarın skorlara tepkisi normal olarak rakip gördüğü Gs ve Fb’ye göre değişiyor. Ve biz resmen bu konjonktüre bağlı olarak nehirde dal gibi sürükleniyoruz.
Nerden baksan tutarsızlık, rezillik başka birşey değil.
Acıklı olan Beşiktaş’ı bu adamlardan daha iyi yönetecek birileri var mı soru işareti.

yilmaz dedi ki...

Şimdi "önümüzdeki sezonların planları" derken bazı acı gerçekler de var. Örneğin şu anda hiç performans vermeyen Kenan Alex Salih gibi oyuncular en az 3 sene bizimle. Belki Kenan'ın orada oynamayacağını görmek, Larin'in orada oynayacağını görmekten daha fazla şey öğretecek bize. Bu yüzden ben Kenan ve Alex tercihlerini çok eleştirmiyorum.

Ha bu da bize ders olur umarım. Kenan çok tipik bir "Türk takımı kazıklama metası"dır. Oyuncuyla ilgili değil söylediğim, belki de dünya iyisi bir çocuktur, belki çocukluk hayali Beşiktaş'tı. Burada konu bireyler değil, herşeyi "almaya" meyilli kafa. Tüm kulüplerin "he" dediği, kuralı yazılmış, aslında geleceği kaçınılmaz olman yabancı sınırlaması kuralını kendi kendine doğrulttuğun bir silah yaparsan böyle olur işte.

Neyse biraz ders olmuş gibi yine de. Uzun zamandır bizim başkan "Kaan Ayhan hayallerimi süslüyor" açıklaması yapmıyor mesela. Sene başında 1.85'lik, bir sonraki satışı neredeyse imkansız, İtalya'nın orta-alt karar takımlarından birinde tek maç oynamamış adama 8m€ vermek için can atıyorduk yerli diye. Şimdi yalandan da olsa Serdar Necip filan diyoruz.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Ha Güven’i yedekten koymayı kafaya koyduysa dön 3-5-2’ye:
Bats-Alex
Rıdvan-Emirhan-Josef-Pjanic-Ghezzal
Welinton-Serdar-Rosier
Ersin

Ha bunu bu şekilde bu sezon asla yapmaz gibi ama yazayım dedim yine de.

beagle dedi ki...

Öyle kayıtsızca izliyorum ki olanları. Sezon Pjanici getirdiğinde başlamadan bitti. Adam 0 golle her maç oynayacak, 6 değil 8 değil 10 hiç değil. Sen onun yarattığı zaafı gidermek için kalan herkesin üzerinden geçeceksin.

Bazen bir yanlış transfer, çifte şampiyon takimi bu hale getirir işte.

Tonla başka eksik hata yok mu? Var tabi. Ama çoğu geçen yıl da vardı. Takımın fizik gücünü düsüren Pjanic + Alex ve firsat varken degistirmedigin Montero seçimleri ile şampiyon takimi bu hale getiriyorsun.

Transfer sezonunda bunlari unutmadan tartisiriz. Umalim da kondisyoner takimi biraz toparlasin. Larin de kontrat imzalayıp kendine gelsin.

beagle dedi ki...

Rakamlara da bakarsak bizim ligde maç başına 2+ atıp 1- yiyip (A/Y > 2) tutturursan 2.2 ve üstü puan yakalarsan Şampiyon oluyorsun.

23 maçta 35 atıp 31 yemişiz. Savunmamiz kötü görünse de aslında ofansif yetersizlik daha fazla. Gerekenden 12 az atip 8 fazla yemişiz. Fakat sezonu kim batırdı diye oylasak Vida başta çıkar.

Bugün bu haldeysek transfer sezonundaki berbat planlama, Sergenin gec imzası ve kondüsyon en önemli faktörlerdir.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Yazın sözleşmesi bitecek oyunculara şöyle bir bakayım dedim, benim icin öne cikan isimlerin net aldiklari maaslari ve yaşları:
forvet- Dyzuba(?,33), Origi(2m€,26)
Orta saha - Pascal Gross(1,7m€,30,amc,bayadır takipteyim, umarım temas kurulur onunla)
Defans-Ben Mee(1,6m€,32,burnleyle seneye championshipte oynamak istemez herhalde), Saiss(0,75m€,31), Pieper(0,04m€-20/21sezonu,24),Schlotterbeck(0,05m€,22)(Pieper dışında hepsi sol ayaklı)

Bonservise para vermeyeceksek forvet ve defans işi halledilir ama Larin’in bölgesi için alternatifler kısıtlı cidden. 2,5m€ uçuk bir maaş olur bu kurlarla ama 1,6ya da bu kalitede nasıl bulunur bilmiyorum 🤷🏻‍♂️ Altyapıdan birisi olsa süper olur yoksa kiralıkla yamarız artık orayı.

Cihane dedi ki...

Besiktasin bu seneki hedefleri:
Pjanic, Tore ve Betshuayi nin dususe gecen kariyerlerine ivme kazandirmak.
Vida nin hayat standartlarinin korumasina ve seneye de devam ettirmesine katkida bulunmak.
Yonetim kurulunda isteyenlere football manager oynatmak.
Onder Karaveli nin senye bir anadolu takimina kapagi atmasina yardim etmek.
Alt yapi, oz kaynak diye bol bol demagoji yapmak.

Cihane dedi ki...

Eski yöneticilerden biri silahlı çatışmada öldürülmüş. Sanırım mafya babalarının avukatlığını yapıyormuş. Bütün Beşiktaş muhabirleri ne kadar üzüldüklerini yazıyorlar Twitterda.

yilmaz dedi ki...

Rıdvan'ın menajerinin ve Serdar Saatçı'nın açıklamalarının bazıları, genç oyuncuların çekirdeğinde olduğu bir kadronun o kadar da kolay olmadığını gösteriyor. Ayrıca dün de GS'nin genç oyuncusu Fransa'ya gitti. Bizim Rıdo'ya da Fransa'da ilgi olduğu söyleniyor. Ersin zaten öyle.

Mehmet Demirkol artık ürettiğimiz oyuncuları tutmanın da çok zor olacağını söylemişti bir kaç kez yorumlarında. Hükümete fazla giydirmemeye çalışsa da, bu ekonomik durumda, bizim 15 milyon TL önereceğimiz maaş, Lyon için 1m€ demek. Bizim bu 15 milyonu bile geri kazanacağımız şüpheliyken, Lyon'un katakulli ile senden bedavaya ya da çok cüzi ücretle aldığı oyuncudan, 4 sene sağa sola kiralayarak bile verdiği parayı fazlasıyla çıkarması mümkün.

Ekonomi o kadar kötü durumda ki, artık "genç oyunculara yer vermeliyiz" dönemini de kaçırdık. Gözü açılan çocuk kaçıyor. Doktor, mühendis gider de futbolcu gitmez mi? O da gidiyor.

Tabii oyuncularla uzun süreli sözleşme imzalamanın bazı kriterleri var galiba. O kadarına hakim değilim. Ama bir oyuncuyu sahaya çıkmadan onda potansiyel olduğunu görüp uzun vadeli sözleşmeler yapmak lazım. Bu ise deneme yanılma ile yapılabilecek bir iş değil, işin kötüsü.

Emrah D dedi ki...

@yılmaz:

Ekonomik durumdan ötürü genç futbolcu çıkar oynat dönemini bile kaçırmış olabileceğimize katılıyorum ama bizde de büyük hata var. Ersin ve Rıdvan'ın geleceğimizde neredeyse kesin ilk 11, en kötü ihtimal kesin ilk 18 olduğu 19/20 sezonu bittiğinde belliydi. Hadi o zaman biraz muallaktı desek şampiyon olduğumuz 20/21 sezonunun sonunda baya ayan beyan belliydi. O zaman kontratlarının bitmesine 2 sene vardı (şimdi 1 buçuk var). Larin'in yüksek performans verdiği ilk sezon kontratının sondan bir önceki sezonuna denk geldi onu vakitlice uzatamamayı anlarım ama 2021 yazında Ersin'e de Rıdvan'a da kontratlarının bitiminden itibaren 5'er senelik kontratı makul bir maaşa imzalayıp ikisini de 2028'e kadar bağlayabilirdik. Şimdi bakalım nasıl olacak umarım menejerler çok akıl bulandırmaz.

yilmaz dedi ki...

@Emrah

Aslında söylemek istediğim de o. Ekonomik durum bu vaziyetteyken, çocukların akıllarının kolay çelinebileceğini görmek ve ona göre aksiyon almak gerekiyordu. Aynı fikirdeyim seninle, "ülkenin ekonomisi bu yapacak bi şey yok" demekle yönetici olunmaz, önemli olan senin kendi önlemlerini alman. Almadığın gözüküyor işte.

Cihane dedi ki...

Çocukların akıllarının çekilmesine gerek yok. Sağ beke 1.5 milyon Euro verirken, sol beki 300-500 bin Euroya kapatmaya çalışıp, olmazsa sattı bizi gerçek Beşiktaşlı değilmiş demek kolay. Ama iyi yöneticilik bu değil malesef. 500 bin Euro için Abu yu kaçırıp 1.5 senedir futobl oynamayan adama 5 milyon gömmek de iyi yöneticilik değil Benfica nin pazarlamayamadigi adama 10 milyon Euro bağlamak da değil. Umarım yanılırim.

BJK4EVER dedi ki...

Dorukhan
Larin
Vida

Ilerleyen gunlerdeki dedikodulara gore Guven, Ridvan, Serdar, Ersin.
Herkes mi paragoz? Zamaninda masaya otursan sikinti dogmaz.
Sen sozlesme icin son aylari beklersen, hele ki basarili bir oyuncuda, tabii ki sikinti cikar.
Dunyada sozlesmesi biten oyuncular sadece bizimkiler mi?
Geciniz.

Larin'le gecen sene'nin devre arasinda masa etrafina oturulmaliydi. Anlasamadigin anda satacaktin 3'e 5'e bakmadan. Aboubakar keza oyle (gerci o konuda yonetimi sucu daha hafif bence).

Guven'le gecen sene'nin devre arasinda, olmadi yazin uzatacaktin. Serdar, Ridvan ve Ersin'le gecen sene 6 seneligine uzatacaktin.

Sen uzatmazsan boyle sikintilar dogar. Tamamen liyakatsizlik, beceriksizlik, baska birsey degil. Sorun hep ayni. Besiktas yonetimi yonetmiyor, kendisine verilen yetkiyi kullanmiyor. Sadece bekleyip gelisen olaylara gore pozisyon aliyor hepsi bu.

Huzeyfe dedi ki...

Son paragrafa %100 katılıyorum. Akıntıda sürükleniyoruz kulüp olarak.

baiardojaavan dedi ki...

Play 1xBet Casino: Claim 100% Up To €200
With a wide range 1xbet app of games available, you'll find a fun and rewarding way to play titanium water bottle for real money and have the titanium carabiners best citizen promaster titanium odds to win. titanium boiling point This is where you'll find an

Yorum Gönder

Ara