.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Şubat 2022 Cuma

STSL 25 Adana Demirspor - Beşiktaş

 


Tarih: 14 Şubat 2022 Pazartesi 20.00

Stadyum: Yeni Adana Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Ali Şanalan (Bjk Karnesi 6G 1B 1M)

Eksik Oyuncular:  Mert Günok, Georges Nkoudou, Valentin Rosier / Arijanet Muriç, Simon Deli, Tarık Çamdal, Younes Belhanda 

Cezalı Oyuncular:  Miralem Pjaniç / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır.

19 Yorum:

Huzeyfe dedi ki...

3’lü tartışmasına katılmak istedim. Sadece kanatlara odaklanmak doğru değil bence. Ne Kaan Dobra ne de Üzülmez olağanüstü gol/asist yapıyordu. Esas geride oyun kurabilen 3 tane stoperle oynuyorduk ve onların ağır olması problem yaratmıyordu. Hücum ederken de savunma yaparken de ekstra adamımız oluyordu.
Geçen lig maçında maçın ilk yarısında bir pozisyon oldu, orta yuvarlağın gerisinde Necip Vida Montero geniş açılı bir üçgen kurmuşlar, önlerinde Pjanic, top çeviriyorlar. Rakip sadece Pjanic’e yaklaşıyor. Böyle 3’lü oynarsan tabi ki olmaz. Direk 5-3-2 oyna daha iyi.
3’lüyü tecrübesi olmayan stoperlerle oynamak çok zor, bu açıdan beagle haklı. Montero olur, Victor Ruiz olurdu. Necip, Vida olmaz. Serdar’ı bilemiyorum. Ya Güney Amerikalı veya İspanyol olacak, alışkanlığı olsun. Veya İtalyan ekolünden gelecek. En güzeli hoca bu işleri bilse de genç oyunculara öğretse ama o zor bayağı.

Emrah D dedi ki...

3lü defansa bir eyyorlama da benden gelsin:

Benim görüşüme göre günümüz futbolunda 3lü defansta en fazla 1 stoper olmalı, diğer 2 oyuncu boy sorunu olmamak kaydıyla ya orta saha ya bek orijinli olmalı.

Vida'ya istediği maaşı muhtemelen veremeyiz, seneye elimizde olacak stoperler içinde ilki Montero oluyor yaşı ve kontratını düşünecek olursak. Hızı çok olmadığı için üçlünün kenarlarında oynarsa arkası boş kalıyor bu sefer kanat oyuncusu bek gibi oynamak zorunda kalabiliyor bu bağlamda ortada oynamalı.

Sağ tarafa Josef'i stoper olarak koyarım boyu yerinde sertliği yerinde pas yeteneği yerinde.

Sol tarafa da Montero'dan hızlı, 1.95 üstü solak bir stoper lazım. Bir ara Zagadou lafı geçmişti gerçekçi değil ama tam kafamdaki kasa bu. Atletizm olarak Afrika kökenli altyapı olarak Fransız kökenli oyuncular ancak bu boy/hız/pas kombosunu sağlar gibi geliyor bu bağlamda solbek geçmişleri de olan Till Cissokho veya Naby Sarr biri 28 biri 22 yaşında istediğimiz şey tecrübe mi dinamizm mi diye düşünerek karar verilip kontrat bitimi bedavaya alınabilecek iki stoper bence.

turgay dedi ki...

nedense bu maçla alakalı 1-0a bağlayıp kazanacağız havası var bende ama hayırlısı. adana demir tarafı baya bilenmiş gibi bize anlamadım ama nedenini öyle görünüyor.

Huzeyfe dedi ki...

İzlediğim en iyi hakem performanslarından biriydi. Hakem kendisini denklemden çıkardı ve maçın akışını sağladı. Ucuz fauller çalmadı, gördüğünü çaldı, avantajları oynattı, maçın önüne geçmedi. Tebrik ediyorum.
Seneye Gedson, Josef ve Alex’le nurtopu gibi bir 4-2-3-1’imiz oldu. Şenol Güneş loading.
Bunu demişken, 4-2-3-1’ke ne oynanır sorusuna cevap gibi bir ilk devre oldu. Rakibin üstüne geliyorsa çok güzel hücuma çıkarsın (öne geçtik, net pozisyonlar bulduk). Hücum yapmadığın anda savunma da yapamazsın (golden itibaren oyunu da topu da verdik).

BJK4EVER dedi ki...

Skorlara falan uzulmuyorum da, su 4 aylik donemi cope atiyoruz ona uzuluyorum. Trabzon rakiplere bu farki attiysa gecen sene A.Avci ile yaptigi on hazirligin buyuk etkisi var.
Adam en azindan 1 devrede takim savunmasini oturttu, disiplin yerlestirdi, oyunculari tanidi, Berat ve Bakasetas'i takima kazandirdi. Sert bir 6 numara istemisti de butce yetmemisti. Serkan Asan ve Yusuf Sari'yi kullandi bari.

Bize bakiyorum da, hala Vida ve Larin oynuyor. Larin bok gibi oynuyor, hayvan gibi kontrat istiyor. Yabanci sinirlamasi olmasa neyse, yedek forvet olarak vs kalabilir de adamin sana verebilecegi birsey yok. Ne sol acik ne de forvet olarak yeterli degil. Yollari ayir iste, oynatma.

Aynisi Vida icin gecerli. Seneye 4 yerli zorunlu, biri mutlaka stoper olacak, yoksa kadro cikmiyor. Yerli bir stoperin yaninda Vida-Welinton-Montero'dan birini kullanacak degilsin. Baba bir stoper alacaksan Vida'yi tutmanin anlami ne? Welinton ve Montero da varken zaten Vida kalmaz, o da ayri mesele.

Hadi transfer butcemiz kisitli, hadi daha genis pazar olsun diye yazi bekliyoruz, devre arasinda kimseyi alamadik, eyvallah. O zaman elinde yerli olarak kim varsa oynat da bari onu gorelim yahu. Yerli stoper olarak Serdar Saatci'yi oynat. Hem cocuga umut var, sozlesme imzalamasini kolaylastir. Sol acik veya forvet arkasinda yerli oynatma ihtimalimiz dogabilir. Forvet arkasi Guven olsun, veya Ridvan'i sol aciklastirmayi deneyim Umut-Ridvan yap mesela. O da bir deneme, o da birsey. En azindan seneye hazirlik mesela.

Su an zaten cope atilmis bir seneyi cope atiyoruz, yetmiyor gelecek seneyi de cope atiyoruz. Harbiden ne yapmaya calisiyoruz, neyin pesindeyiz hic anlamiyorum. Kulupte hayvan kadar maas alan bir suru profesyonel var, hepsi mi akil tutulmasi yasiyor anlamiyorum ki.

Zaitsev dedi ki...

Orta sahamızda Necip Atiba ve sonra Atiba Mehmet vardı ama kağıt havlu gibi yırtıp geçtiler. Savunamayıp top tutamayacaksak niye bu adamlarla oynuyoruz? Niye Salih’i elde tutmuyoruz? Can niye oynatılmıyor? Texeira sakatlanmadıysa niye Larin çıkmaz mesela?

Önder hoca da eşiği geçemedi maalesef. Gün geçtikçe bazı oyunculara saplanmaya başladı. Bu sene kayıp sene olacaksa Atiba-Wellington tercih edilmemeli. Larin daha az kullanılmalı. Ben olsam Güvenle de vedalaşırım. Umudu olan arkadaşlar var ama ben hiçbir zaman istikrarlı bir katkı vereceğine inanmıyorum.

Cihane dedi ki...

Böyle bir sezon da bile yedekten Mehmet topal oyuna giriyor ama proje, gençler özkaynak felan masalllari anlatıyorlar.

turgay dedi ki...

amazon prime'da tottenham belgeselini seyrediyorum. önce bayern münih belgeselini seyrettim. muhteşem bir organizasyon izlemenizi tavsiye ederim. neyse tottenham kısmında dün akşam sözleşmesi biten oyuncularla ilgili bir kaç anekdotu paylaşayım sizlerle de beşiktaşla empati yapalım. eriksen(-ki kendisi tottenham'ın tarihinin en çok asist yapan oyuncusuymuş bilmiyordum), alderwireld ve vertonghen'in sözleşmeleri bitiyor. mourinho genel anlamda diyor ki 6 ay sonra serbest kalacak bir oyuncuyu motive etmek çok zor. maça aldığınız bir oyuncu sakatlanma riskini alabilecek mücadeleye girer mi? kafası rahat değilken oyuna ne kadar konsantre olabilir? en önemlisi de takıma ne kadar aidiyet hisseder? başkan da eriksen özelinde diyor ki adama ulaşamıyoruz. bizimle konuşmuyor. sen bir kez daha dener misin konuşmayı?

şimdi gelelim bize. 15 tane futbolcu seneye yok. yok çünkü daha 1 tanesiyle bile sözleşme yapamadık. sözleşme yapamadığımız gibi 4 tanesi dün 11 başladı. larin neden düştü diyoruz değil mi? cevabını vermiş mourinho. neden risk alsın adam ya sakatlanırsa ya 6 ay sonra kendine takım bulamazsa?

bakınız 15 futbolcu çok fazla. medya da şişirilen beşiktaş seneye yeni takım kuracak algısı kadar kötü bir şey yok bence. elinizdeki adamlar seneye zaten yokuz deyip kendilerini motive edemezse nasıl performans alacaksınız? hocanız bile seneye muhtemelen dışlanacak şenol güneş tarafından. bence alt yapıya bile dönmeyecek önder hoca. o da bunu bildiğinden kendine teknik direktörlük için puan kazandırmaya çalışıyor ki seneye takım bulsun. bu kadar saçma organizasyonun içinden başarı çıkması olası mı?

çok uzatmayayım benim seneye yeni takım kurma isteğim yüzünden 1 seneyi kaybedecek zamanımın olması için bayern münih gibi bir organizasyonum olmalı. bu var mı bizde? cevap hayırsa şuan yaşadıklarımız yüzünden ahmet nur çebi bir daha başkan olmamalı. onun yönetiminde bu zihniyette olanlar bir daha yönetim kadrolarının içinde olmamalı. ama biz bir sonraki seçimde yine bu zihniyeti seçmek zorundayız. çünkü muhalefet yok. çünkü beşiktaş düşüncesinde olanların çoğu kendi reklamının peşinde. tuzu kuru kimse beşiktaş'a hizmet edelim demiyor. bu işi delilik olarak görüyor. bu nedenle ne divan toplantılarına ne de seçimli genel kurullara katılıyorlar. sonra baba parasıyla bişeyler elde etmiş adamlar vizyonsuzca görgüsüzce bizi temsil ediyor.

Cihane dedi ki...

Onder hocanin seneye takim bulmak icin ugrasmasina. aslinda diyecek birsey yok. Herkesin kendini kurtarmaya calistigi ortamda normal bir durum bu.
Ama problem su ki, bize oz kaynaktir, alt yapidir, Serpil hamdi tuzun edebiyati yapip, genclere Sergen kadar bile sans vermezsen orada sorun vardir. Sen teknik direktor becerilerinden dolayi degil genclerle sans vereceksin diye o koltuga geldin. Baya baya buyuk hayal kirikligi yaratti.

turgay dedi ki...

bence gençlere şans vermek bir yönetim kararıdır. vida,larin, mehmet topal, töre, wellinton hatta oğuzhan ve atiba gibi oyuncuları kadro dışı bırakıp alanı açman lazım. bunu idareten getirdiğin hocaya yaptırmamalısın. adama 1 maç larini oynatmadı tüm medya eksiksiz fazlasız adama yüklendiler. sen çıkıp bizim kararımız değildi hoca yapmış dersen hoca da banane amk o zaman alın oynatıyorum deyip hiçbişey yapmayan adamı 97dk sahada tutar.

ya da ne genci kardeşim her maç 3 milyon lira bizim paraya ihtiyacımız var önder hocam sen altyapı devam şenol bey geliyorsanız gelin gelmiyorsanız ahmet mehmet rıza biriniz geliyorsunuz maç kazanmalıyız kupa kazanmalıyız 2. olalım trabzon tökezler falan demeleri gerekirken, şu maçı kazanırsa kalır kazanamazsa bakarız, gençlik projesi vs. diye dalga geçerseniz sonuç böyle olur.

fidddas dedi ki...

benim hocaya verdiğim süre doldu ve durum olumsuz. oyunda bir fark yaratamadı. topal vs. oyuncular kadro dışı bırakılmadığı için eli sürekli onlara gidiyor. ben daha fazla altyapı oyuncusu kullanmasını beklerdim.
bundan sonra kendi açımdan tek hedef kupa ve cimbomun küme düşme mücadelesi :). berbat bir sezon geçiriyoruz ama cimbom potanın bir sıra üzerinde falan bitirirse benim için unutulmaz bir sezon olur.

Barreto dedi ki...

@Turgay, çok doğru bir noktaya temas etmişsin. Ve fakat bizim coğrafyamızdan Bayern'in kötü bir kopyasının çıkması için bile buradaki halkın oradaki halkla kurumlarıyla birlikte değiş tokuş edilmesi gerek. Veya bazı kulüplerin yabancılarca alınıp yönetilmesi de olabilir. Ama yabancılar bizim kulüpleri niye satın alsın ki? O yüzden ŞL, PL, F1, NBA varken, vakti olan birinin eğlence amaçlı Türkiye'deki bir maçı izlemesi akıl ile açıklanması pek zor bir durum.

yilmaz dedi ki...

Ghezzal'in sola çekip yaptığı, veremli os.ruğu şiddetli şutlar bi bana mı batıyor? Hadi Bats'a Larin'e alıştık da, bu adam de böyle 10 dakika 3 atağı yedi. Attığı toplar da dışarı filan da değil kalecinin kucağına. Daha sakatlanmasaymış çıkmayacakmış da.

Yediğimiz gol çok bariz bir yerleşim hatası. Eyvallah. Ama 45 dakika boyunca senin kaleni döverlerse, bi yerinden gedik verirsin. Bu iş böyledir. Beşiktaş o kadar çok davet etti ki rakibi, o maçın 1-0 bitmesi mucize olurdu. Mucize de olmadı işte. Tıpkı deplasmandaki Lyon maçı, içeride rakip 9 kişi ile 1-1 berabere kaldığımız fener maçı gibi.

Hocanın altyapıdaki görevine geri dönmesi gerekiyor anlaşılan. Bu da sezon sonunda olacak. Biz bu sezonu böyle bitireceksek vay halimize. Şu halde bu takımın kupa mupa alması mümkün değil.

yilmaz dedi ki...

@Cihane üstad herşeyi anlıyorum da, adam "maçın o dakikasında Emirhan mı girer oyuna" diye eleştiriliyor, nasıl Sergen'den az şans veriyor oluyor? Necip'i sağ beke çekip topal atiba ortasahası da yapmadı Kerem sakatlanana kadar. Sergen Rıdvan'ı bile hep yetersiz gördü, gitti NSkala varken bir de yedek yerli bek aldırdı. Eldeki oyuncularla bundan daha fazla gençleşmek şu anda pek mümkün değil bence.

Hadi Can ile Güven dersen katılırım, ama Can özellikle Kasımpaşa maçından sonra yok oldu. O zamandan sonra oynadığı maçların hiç birinde yeterli performans gösteremedi. Bence de Emirhan varken 1.8m€ bonservis verilecek oyuncu değil.

Kolay fikstürü çok hasarla geçtik. Şimdi Altay maçından sonra zoe fikstür başlıyor. Ben bu kadar düşeceğimizi tahmin etmemiştim, bir şekilde ilk 5'de yer buluruz diyordum, ama şu görüntü değişmezse, Antep ile Kayseri bile geçebilir bizi.

Bence Güven'den başka bir oyuncuyla sözleşme yenilememek gerekiyor. Ama Güven'e de artık takımın bir parçası olduğu hissettirilmeli ve ona göre davranması istenmeli. Bir maç oynayıp 10 maç kendi halinde takılırsa, bi faydası olmaz ne kendine, ne bize.

Cihane dedi ki...

O dakikada Emirhan mi girer diyen adama zaten anlatabilecek bisey yok diye düşünüyorum. Sergen in Rıdvan takıntısı vardı ama Ersin e güvenen de Sergendi.
Karaveli ne kadar insiyatif alabiliyor bilmiyoruz ama Beşiktaş'ın geleceğini felan düşündüğü yok, seneye birinci ligten bir takım kovaladığı çok açık.
Yönetimin seçim var aman kimseyi kusturmeyelim stratejisi koca bir sezonu çöpe attı. Başkan iyi idarebilse Beşiktaş a yararı olabilecek bir insan var çevresi kötü sanki :)

Huzeyfe dedi ki...

Sergen Ersin’e güvenmiyordu. Karius bırakıp gidince mecbur kalmıştı. İlk geldiği sezon devre arasında “yabancı hakkını kalede kullanmak istemiyoruz yoksa kaleci almak istiyorduk” diye açıklaması var. Bir sonraki sezon da gidip Mert’i aldırtan Sergen. Sonra saçma sapan bir kaleci rotasyonuyla sezonu mundar eden de Sergen.

Karaveli’yi herkes oyuncu tercihlerinden dolayı eleştiriyor ama bence esas eleştiri bir oyun kurgulayamamış olması. Bir 3’lü deniyor bir 4’lü deniyor, hiçbirini oynamayı beceremiyor takım. Oyun olarak ne yapmaya çalışıyoruz belli değil. Bunlar daha büyük problem. Tamamen futbolcuların ezberine göre şekilleniyor oyun. Atiba Welinton girdi takıma, Sergen-ball tarzı birşey oynadık. Gol de sağdan organizasyonla geldi. Ayrıca fizik olarak sene başından beri bitik durumdayız, 60 dakika ancak top oynayabiliyoruz.
Zaten ŞG geliyor yani, tartışacak pek de birşey yok hocayla ilgili.

Cihane dedi ki...

Katilmiyorum. Sergenin bu seneki performansi faciaydi ve gitmesine cok sevindim. Bu kafayla devam edecekse umarim bir daha da gelmez.
Ama Ersin ve Utku ile devam edecegim diyen de Sergendi. Tabi bu kararda Murat Sahin in ne kadar etkisi var bilmiyoruz ama simdi oyle gorunmese bile cok riskli bir karardi o zaman itibariyle. Mert in gelmesi de yanlis degildi. Hem Ersin artik kaleyi almisti, hem de Sampiyonlar ligini dusunup tecrubeli bir kaleci almak bence gayet mantikli bir karardi.


yilmaz dedi ki...

@Cihane burada Sergen-Önder seçimi yapmaya çalışmıyorum, ama en azından Sergen Önder'den daha fazla gençlere şans veriyordu cümlesi doğru bir cümle değil. Ben tartışmayı "ne kadar genç oynattın" noktasına da çekmek istemiyorum. Ama mesela geçen sene Bilal Rossier'in olmadığı maçlarda bir kez bile forma giymedi. Şimdi Rossier'in olmadığı maçta Kerem oynadı. Dahası devre arası kaşar bir yedek sağ bek de alınabilirdi, Kerem geldi. hocanın mı tercihi bilmiyoruz, ama Sergen hoca ya da standart çinko-karbon pil bir Türk hocası Kerem'i kabul eder miydi emin değilim.

Bu söylediklerim oynanan oyundan, skorlardan, oyuna müdahelelerden apayrı bağımsız bir konu. Hiç bir mazeret ADS maçındaki görüntüyü açıklayamaz. Manchester deplasmanında skoru korumaya çalıştığımız maç gibi oldu. Manchester olunca ok ama kendi liginde yarıştığın takıma karşı bu oyunun, skorun izah edilecek tarafı yok. İster atiba, josef topal tüm 40'lıklarla oyna, ister 11 tane kerem, emirhan ile oyna.

Ben bir yönetici olsam ve bir oy hakkım olsa, şu maç benim için kredinin tamamen bittiği maçtır derim. Benim gözümde tekrar kredi kazanması için hocanın, 5-6 maç oyun+skor alması gerek. İkisi ayrı ayrı da yetmez.

BJK4EVER dedi ki...

Niye surekli genc oyunculari oynatmayi cok matah birseymis gibi dillendiriyoruz onu da anlamiyorum. Bizim de taraftarimiz cok bagiriyor gibi biz cok genc oynatiyoruz da sacma sapan bir avuntu cumlesi oldu.
Bana ne genc oynatiyorsan anasini satayim. Genclerle sampiyon olabiliyormusun? Eh iste. Gencleri satabiliyormusun? Buyuk bir ihtimalle 1 senelik donem icerisinde Ridvan, Ersin, S.Saatci ve G.Yalcin bonservissiz ayrilmis olacak. Ya da tutmak icin gec kaldigimiz icin abuk subuk sacma maaslar verecegiz? Ne anladim bu isten?

Gote got demeyi ogrenmeliyiz. Sergen de genc oynatmaya can atmiyordu, O. Karaveli de oyle.
Sergen Karius varken hep Karius'u oynatti. Bok gibi oynayan Karius'u hep tercih etti. Ersin'i anca Karius apar topar sezon ortasinda ayrilinca zorunlu olarak oynatti. Ertesi sene de yabanci kontenjani dolu oldugu icin ve butce cok kisitli oldugu icin guvenmek zorunda kaldi. Yoksa o donem V. Babacan, S. Kulbilge gundeme gelmisti, fiyat tuzlu geldigi icin alamamistik. Ertesi sene zaten bosa cikinca aninda Mert Gunok geldi ve bu sene guvendigin bir 1. kaleciyi hic oturtmayacagin kadar yedek oturdu Ersin ve Mert'e kac mac sans verdi. Sorsan ama Sergen genclere guveniyor.
Ridvan'da da aynisi oldu. Caner sakatlaninca ve takimdan zorla kesilince alternatif olmadigi icin zorla oynatildi. Bu ara gecen sene yabanci kontenjani yokken cogunlukla N'Sakala oynadi. Ridvan bu sene biraz daha fazla oynadiysa da yabanci kontenjani oldugu icin. Sergen kendisine guvendigi icin degil. Yabanci kontenjaninin olmadigi CL'de kim oynamis bir bakin gorursunuz zaten.

O. Karaveli de Emirhan'a falan guvenmedi. Goreve geldiginde Emirhan'i bilmiyormuydu bu adam altyapidan? Kac mac 1 dakika sure alamadi. Ne zaman takimda 15 sakat/hasta oldu zorla oynatmak durumunda kaldi. Sonra super performans sergileyince cocuk rotasyona sokmak zorunda kaldi. Bak, rotasyona sokmak zorunda kaldi diyorum. Kimse cikip da 15 sakat varken zorla, lutfen forma verdigi genci ben kesfettim ben guvendim diye boburlenmesin.

Niye kendimizi ve baskalarini salak yerine koyuyoruz anlamiyorum. Ha, bana gore gencler illa ki oynamasin. Bana ne gencinden yaslisindan, kim basariya goturecekse o oynasin. O kafadayim ben. Ama genclere anca 15 eksik olunca sans veriyorsan, genclerle sozlesme yenileme zahmetine bile girmiyorsan altyapi, plan-program diye boburlenmeyeceksin. Ve zaten kayip bir sezon varken ve onumuzdeki seneler yerli ve genc oynatma kurallari sikilasacakken elinde genc ve yerli kim varsa maksimum sure verip denememeyi de anlamiyorum ama.

Yorum Gönder

Ara