.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Ocak 2022 Perşembe

STSL 21 Beşiktaş - Gaziantep FK


Tarih: 14 Ocak 2022 Cuma 20.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Arda Kardeşler (BJK Karnesi  8G 0B 1M)

Eksik Oyuncular:  Umut Meraş, Atiba Hutchinson, Georges Kevin Nkoudou, Mert Günok / Papy Djilobodji, Pawel Olkowski, Doğan Erdoğan, Jefferson, Nouha Dicko, Steven Caulker

Cezalı Oyuncular:  Domagoj Vida, Francisco Montero / -

9 Yorum:

turgay dedi ki...

Hoca netleştiğine göre yazalım.

Önder hoca seneye yok. Bunu bilerek kaybedeceği ne oldugunu düşünerek sahaya çıkmalı. Özkaynak deyip hala stoperde vida wellinton oynatacaksa, hala atibadan vazgeçmeyecekse, hala yedekten töreyi kenanı alacaksa, ilk fırsatta stoperde sağ bekte orta sahada necipi oynatacaksa bu işi kabul etmemeliydi. Benim hocadan beklentim gelecek seneki Türk oyuncu kadrosunu şekillendirmesidir. Daha fazla serdar, daha fazla semih, daha fazla Emirhanlar, kenardan korkmadan Azad, avtandil hatta ümraniyeden çağırılması gereken kartalı tercih etmesidir. Daha farklı dizilişler denemesidir. Ağzıyla kuş tutsa ancak Şenol Güneş'in yardımcısı olacak birinin daha cesaretli daha özgüvenli daha korkusuz olmasını bekliyorum. Rize maçı hariç bu özgüveni göremedim. Umarım fazla duygusal romantik açıklamalara daha realist uygulamalar da görürüz. Ben önder karaveli olsam standardımı vizyonsuz bir başkan ve yönetime sahip Beşiktaş ile sınırlandırmam. Görünen hocanın benim gibi düşünmediği. Umarım yanılırım.

fidddas dedi ki...

benim bu yıldan üç beklentim var.
1- ikinci olmak (olamıyorsak fener ve gs altında ligi bitirmemek)
2- kupa kupadır, türkiye kupasını almak
3- önümüzdeki sezon ilk 18de olmaya aday altyapı ve genç oyuncuları ya takımda ya kirada(biraz hayal ama) yeni sezona hazırlamak

bunun için önder hoca uygun bir isim. görevine alıştıkça cesaretlenip, profesyonelleşecektir. bir anda görevi kucağında bulunca duygusal olarak patlama yaşaması çok normal ve insani durum bence. bu duruma alıştıkça eğer yeteneği varsa cesur hamleler yapacaktır. rize maçında 3lüyü denemesi bile olumlu bir sinyal, denemekten çekinmediğini, taktik olarak kafa yorduğunu gösterir.

1-2 oyuncu hariç sonunda uzun süredir üzerimize yapışmış bir çok kontrattan çıkıyoruz. takım faydalı şekilde eksiliyor, kış dönemini zaten genç oyuncu hariç transfersiz geçeceğiz gibi duruyor ancak eğer yaz döneminde de transfer histerisine girmeden mantıklı transferler yapabilirsek seneye yarışmacı bir takım kuracak potansiyelimiz var. eğer yöneticiler kendi pr transferlerini yapmak istiyorlarsa umarım bunu 1-2 oyuncu da bırakırlar.

bu blogda hep konuşulduğu ve neredeyse herkesin fikir birliği olduğu gibi 13-14 oyunculuk ana kadroyu kurmak ve kalanını 22 yaş altı altyapıdan, gurbetçilerden, yabancılardan oluşturmak çok rahat çalışacak bir yöntem.
yeni sezon öncesi beklentim ise
- yeni sezonun hocasını olabildiğince erken belirlemek (önder hoca kalsın demek için şu an erken bence)
- yeni sezon transferlerini ilk antremanda sahaya çıkarmak, hoca erken belirlenirse transferlerde beraber çalışılır.


bu arada antebe 5 atarız.
-

GeceGezgini dedi ki...

Gecenki mac postunda Pjanic'e bagimliligimizdan bahsetmisti bir arkadas. Eksisozluk'te Besiktas hakkinda cok guzel analizler paylasan bir yazarin bir yazisini paylasacagim bu konuya da hafiften deginen;



""

peki altyapıdan nasıl oyuncu çıkar?

öncelikle altyapıda belirlediğin hedef oyuncuyu, buna göre hazırlayıp belli bir yaşa kadar eğitimi dahil her şeyini kulüp kültürü ile yetiştirmen gerekir. a takımında oynanan sistem ne ise, u-10'dan itibaren bu sistemi ezberlemesi gerekiyor.

tesis, doğru antrenörler, psikologlar, diyetisyenler ve fizyoterapistler. buraları biliyorsunuz...

peki, oyuncunun gelişimi için alt liglere kiralamak gerekirse nasıl bir yol izlenmeli? öncelikle gönderdiğiniz takımın sistemi sizinle aynı olmalı.

bir diğer konu ise, takımın başında, sizin takımınızın kültürünü tanıyan bir teknik direktör olmalı. üstelik bu teknik direktör yenilikçi, dünya trendlerini bilen, gönderdiğiniz oyuncu hakkında analizler yapabilecek yetenekte olmalı.

oyuncuyu, sizin oynatmayı düşündüğünüz pozisyonda oynatmalı. oyuncuyu gerçekten geliştirmeli.

şimdi recep uçar'ı neden yazdığımı anladınız mı? beşiktaş'ta yardımcı hocalık yapmış, takımını lider götüren, pro-lisans sahibi, yenilikçi bir hoca.

şimdi "altyapıdan oyuncu nasıl çıkar?" kısmına geri dönüyoruz. hedef oyuncuyu belirledik: kartal kayra.

8 numara da oynayan, yumuşak görünen kartal, bugün denizlispor'a karşı 6 numarada regista gibi oynadı. ve oyunu gerçekten müthiş yönetti. şimdi istatistiklerine geçelim.

78 kere topla buluştu, %90 başarılı pas yaptı. %50 isabetli uzun top, %50 isabetli orta yaptı. ki 1 asisti var. 11 ikili mücadelenin 6'sını kazandı. 3 top çaldı.

aklınıza kim geldi?

tabii ki önder hoca ile 6 numarada oynayan pjanic!

şimdi altyapıdan oyuncu nasıl çıkar?

bu sene kartal kayra, ümraniye'de sezonu 6 numarada tamamlar. ümraniye üst lige çıkar. seneye de pjanic, kiralık olduğu için kulübüne koyar. beşiktaş da gözü kapalı kartal'ı 6 numaraya, josef'i önüne, oğuzhan ya da can'ı da yanına koyar.

transfere hiç para harcamadan, pjanic'li sistemi tekrar işletmiş oluruz ve altyapı oyuncusunu değerlemiş oluruz. bu kararlar alınırken hiç tereddüt edilmemeli, hemen kartal 6 numaraya koyulmalı ki, o da kendisini bu psikolojiye hazırlasın.

altyapıdaki hedef futbolcuları, doğru takımlara, doğru hocalara göndererek, kulüp kültürünü, alt ligde de devam ettirerek geliştirmek çok önemli.

örnek salzburg - liefering ilişkisi. daha önce yazmıştım, bir inceleyin.

yani, "hadi altyapıdan futbolcu oynat" demekle, altyapıdan futbolcu çıkmıyor. 1 tane değer buldunuz mu, üzerine bir çatı inşa etmeniz gerekiyor. kartal kayra ise bu kısmı, doğru takım ve doğru hoca ile aşmış durumda.

umarım seneye takımımızda görür, birlikte başarılara ulaşırız.""


Yazari tanimam etmem ama merak edenler icin linkini de buraya koyuyorum; https://eksisozluk.com/biri/fixqoydu

Armagan Kaymaz dedi ki...

Onur Özgen(@ozgenonur)

"Beşiktaş, bir Süper Lig maçına dört özkaynak oyuncusuyla en son 23 Mayıs 1999’da Sakaryaspor’a karşı çıkmıştı (Savaş Kaya, Aydın Tuna, Yasin Sülün, Nihat Kahveci). 8272 gün önce."

BJK4EVER dedi ki...

Keske 3'luyle devam etseydik, takima yakistirmistim gecen hafta. Ama olsun, cikabilecek en guzel, mantikli 11 cikmis yine de.
Sergen'in abuk subuk tercihlerinde sonra boyle mantikli isler gorunce insan gercekten aciyor o gunlere.

Pheaglix dedi ki...

muhtemelen elde stoper kalmadigi icin uclu ile cikmadik. ghezzal'i daha rahat oldugu yerde oynatabilmek icin de olabilir. ayrica larin'in oynamamasi da bence olumlu. eger makul bir ucrete sozlesme imzalamayacaksa su saatten sonra sezon sonunda gidecek birini oynatmanin anlami yok.

Huzeyfe dedi ki...

Pjanic ve Bats motivasyonunu kaybetmiş belli ki. Yani Pjanic oynayabilsin diye sistem dizayn edildi ama dikine attığı isabetli pas görmedim 45 dakikada. Seri pas da yapmıyoruz, çok yavan bir oyun. Duran toptan ancak gol buluruz.

turgay dedi ki...

Çok kötü oyun. Temel nedeni hareketsizlik ve temposuzluk. Orada da sorun inatla pjanicin oyun kurmasına mahkum kalmak. O da tüm topları sağa yığdı sağolsun. Serdar varken necip hatalı tercih. Oyun okuma yapılamıyor. Töre değişikliğine hiç anlam veremedim hemde 75.dkda. Gol tesadüf eseri geldi. Kısacası önder hoca klasik Türk hocalarından risk almayan yıldız oyuncusundan çözüm bekleyen geçen hafta iyi oynayan genç oyuncusunu ilk 11 başlatıp ilk değişikliği onunla yapan. Ama sırıtan yabancı yıldızlarına dokunamayan. Şu lig hızlıca geçse de bitse. Çekilecek çile değil Beşiktaş.

Cihane dedi ki...

Yalnız Koeman akıllı hocaymis.

Yorum Gönder

Ara