.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Ocak 2022 Perşembe

STSL 20 Çaykur Rizespor - Beşiktaş




Tarih: 09 Ocak 2021 Pazar 19.00

Stadyum: Didi Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Alper Ulusoy (Bjk Karnesi 7G 5B 1M)

Eksik Oyuncular:  Mert Günok, Georges Nkoudou, Necip Uysal, Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup, Rachid Ghezzal, Serdar Saatçi, Can Bozdoğan, Güven Yalçın, Salih Uçan, Mehmet Topal / Yannick Bolaise

Cezalı Oyuncular:  - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

28 Yorum:

carlito dedi ki...

Önder hoca ve takımda ciddi sayıda oyuncu covid olmuş durumda.. İngilterede italyada vs. takır takır maçlar ertelenirken bizde ise şu maçın ertelenmesi gündem bile değil.. yönetim bu konuda bir şey yapıyor mu diye merak dahi etmiyorum, ne zaman işe yarar bir hak arayışlarını gördük ki zaten!

Emrah D dedi ki...

kramponu olan tesislere gitsin herhalde biz oynayacağız

Armagan Kaymaz dedi ki...

Bildiğim kadarıyla lig başlamadan önce bir protokol imzalandı kulüpler ve yayıncı arasında maçların ertelenmeyeceğine ve 9 kişi altında kalınırsa hükmen mağlup sayılacağına dair.

Mayor dedi ki...

Beyler Okan Buruk neden boşta?
Sizce teklif yapildi veya yapilacak mi? Su an gelirse yipratilir daha sezon bitmeden. Siz ne dusunuyorsunuz?

yilmaz dedi ki...

Ben maçın ertelenmesi ertelenmemesinde değilim de, ortada bir dedikodu dönüyor. Ne kulüp açıklamalarında ne de TFF açıklamlarında Beşiktaş'ın erteleme başvurusu yaptığı, ne de TFF'nin reddettiği bilgisi var. Ama internette tüm haber sitelerinde bu iki olay son dakika haberi olarak geçti. Gerçekten çok tuhaf bi ortam.

Ayrıca TFF kendisine kulüplerden gelen her talebi reddetme gibi bir yol izliyor son 3-4 senedir. Ligde kapasitenin çok üstünde takım oynattırıp, sonra sıkışık fikstür sebebiyle erteleme taleplerini reddetmek tam Türk işi.

Mayor dedi ki...

Emirhan'in resmini bile bulamamis Bein.

GeceGezgini dedi ki...

Turkiye'ye 4-3-3 denen garabet sistemi getiren kimse, selamlarimi iletiyorum kendisine

GeceGezgini dedi ki...

Umarim ikinci yarida Necip in yerine de birisini izleyebiliriz. Cok kotu gercekten :(

Barreto dedi ki...

Önder hoca mı yoksa Halim hoca mı üç stoper oynatıyor acaba?

Huzeyfe dedi ki...

Hem eldeki bekler hem de stoperler belki 3-5-2’ye daha uygun.
Bunları deneyeceğimize kalede rotasyon yaparak şampiyonluktan koptuk.

Huzeyfe dedi ki...

Batshuayi kadar savruk ve dağınık forvet çok az bulunur. Sanırsın genç oyuncu o, tecrübeli olan Emirhan.

Pheaglix dedi ki...

sorun 4-3-3 degil. sorun kendi komfor alanindan disari cikmayi asla istemeyen/beceremeyen teknik direktorler. @huzeyfe'nin soyledigi gibi, biz elimizdeki oyunculari oynatabilecegimiz alternatif formasyonlar denemek yerine kalede rotasyon yapiyorduk ilk yarida. aynisi sadece uclu savunma degil, cift forvet icin de gecerli. bats iki gidim daha yetenekli olsa, guven'in de iki gidim daha futbol akli olsa uc ya da dort atmistik coktan.

bats demisken, yine atamayana atarlar kuralini isletti. ben abartildigi kadar kotu bir forvet oldugunu dusunmuyorum ama kacirdigi bazi pozisyonlar "cok pozisyona girip cok kaciran" forvet tipinin bile kacirmamasi gereken cinsten. yedigimiz golden bir iki dakika once kacirdigi gol de oyle bir goldu.

bundan sonra gelecek hoca muhtemelen malum trabzon'lu arkadas olacak (not: yukarida bahsettigim komfor alanindan cikmayan insanlarin basinda geliyor kendisi. takimda saglam sadece 11 stoper olsun, yine 4-2-3-1 oynatir). ama yine de ortada belirsizlik var ve kimin gelecegi kesin degil. ama eger bir sekilde 3-5-2 ilk opsiyonumuz olacaksa elimizde ne varsa abou tarzi forvet bulmaya ayirmamiz lazim.

Unknown dedi ki...

Umut Meraş, Kenan Karaman kadar kötü oyuncu.
Montero tokat yer, Montero ikinci sarıdan oyundan atılır; adeta bu yılın özeti gibiydi, teşekkürler yönetim.

GeceGezgini dedi ki...


Heralde cogu Besiktas'li gibi Emirhan icin maci izleyeyim dedim ama Necip sagolsun icine etti. Bu adam nasil bu takimda onlarca yildir top oynayabiliyor anlayamiyorum.

Eger bu takimda genclesme ve yeniden yapilanma yapilacaksa Necip'ten baslanmali.

Vida & Welinton & Necip in icinde oldugu tum anlarda futbol IQ'muz eksilere geriledi. Zekasiz olan adamlari takimdan gondereceksin ya, cok net.

Onun disinda 3-5-2 ve 3-4-3 arasi oynadigimiz macta fena degildik. Tabi Rize'nin ligin en kotu takimi oldugunu da unutmamak lazim. Güven ve Batshuayi gol disinda iyiydiler ama 50 tane de kacirilmaz ya, inanamiyorum kacan gollere. Abu'yu arayacagimizi dusunuyordum ama bu kadar degil.


Ersin de ilk goldeki hatasi yuzunden ikinci golde topa cikmadi ve sacma sapan 2 hata ile 2 gol yedik.

Yani bir mac icinden olabilecek en kotu seyi yasadik resmen:D Atanlarimiz ne kadar finishing sorunu yasadiysa, tutanimiz da bir o kadar yumurtlayacagi gunu sectik.

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Kadroyu gordugumde kupa macindaki gibi Montero solbek onde Umut oynar dedim, ama 3'lu cikip oynadik. Aslinda 3'lu icin kadromuz elverisli. Bu ligde 3'lude oynayacak wingback'leri say desen hem Ridvan hem Rosier kafadan sayilir.
Stoperde 1 ekstra oyuncu olunca savruklugumuz azalmis. Yine 2 gol yedik sacma sapan sekilde, ama biri Ersin'in hediyesi digeri duran top. Oyun icinde defans daha fazla guven verdi, ama bu belki de Rize'nin hucum kalitesiyle alakali da olabilir.

Diger oyuncular dondugunde Josef-Pjanic onlerinde Ghezzal olabilir. Teixera da ikinci forvet olarak oynarsa cok daha verimli olur. Adami israrla hic alakasi olmayan orta sahada oynatiyoruz, anlam veremiyorum.

Batshuayi hayal kirikligi, ama biraz da sistemle alakali bu. Gol vurusu kotu, eyvallah, ama bir sekilde defansi mesgul edip takimi pozisyona sokuyor. Yaninda gol vurusu iyi bir adam olunca daha faydali olur. Ilk etapta Teixeira, ikinci etapta Guven'le birlikte oynarsa daha faydali olur. Kagit uzerinde mukemmel ikili gibi duran Teixeira-Batshuayi'nin bu sezon 1 kere bile cift forvette denenmemis olmasi da aslinda teknik direktorlerin ne kadar boktan ve geleneceki oldugunu da gosteriyor.

Bizim icin lig coktan bitti zaten. Hedef kalmamisken Emirhan sayisini arttirmaliyiz. Hepimiz biliyoruz ki bu kadar sakat olmasa Emirhan forma sansi bulamayacakti. Gelecek sene takimda olmayacak Larin ve yetenek olarak bu formayi hak etmeyen Kenan'i vs izlemeye devam edecektik.

Sezonun geri kalaninda Serdar ve Emirhan dahil genc sayisini 4-5'e cikarmak lazim. Gelecek sene takimda kalacak oyuncularla bir potpori yapip tamamen gelecek seneye yatirim yapmak lazim. Vida, Larin gibi yuksek maas alan, artik performans veremeyen oyuncular oynamasin artik, hicbir faydasini goremiyoruz. Gelecek sene takimda kalacak Ghezzal, Teixeira gibi oyunculara forma sansi vermek lazim artik genclerle birlikte.

Josef buyuk karakter. Hem Montero'ya tepkisi, hem son dakikada hakeme bakisi ruhunu ozetliyor. Bu karakterde 1 adam daha olsa sirtimiz yere gelmez.

---------------------Ersin------------------------

---------Serdar------Welinton------Montero----------

Rosier---------Pjanic--------Josef----------Ridvan

---------------------Ghezzal-------------------------

---------------Batshuayi------Teixeira--------------

Abartirsak Batshuayi (alternatifi yok gerci) ve Pjanic'i bile kesebiliriz aslinda. Altyapida bir forvet var mi bilmiyorum, ama o oynayabilir. Pjanic yerine Salih ve kalmasini istiyorsak Oguzhan ve Salih olabilir. Elimizde hem zaman hem firsat varken takimda kalmasini istedigimiz oyuncularla simdiden sozlesme imzalayip kafalari netlestirmek, gidecekleri de ayiklamak lazim.

Oguzhan, Guven, Can , Larin, Vida artik netlesmeli.
Takimda uzun sureli dusunuyorsak bir sonraki sezon sozlesmesi bitecek Serdar, Ridvan, Ersin'le de uzatip kafalari rahatlatmak lazim. Bu tur planlamalar, dusunceler cok basic, ama bu tur basit isleri bile yapmayan sacma sapan bir yonetim var. Allah sonumuzu hayir etsin.

turgay dedi ki...

Mükemmel bir dizilimle çıktık. Beşiktaşta nedense herşey mecbur kalınca ortaya çıkıyor. Bu acayip bir olay. Ne zaman eksik kalsak bize uygun çağa uygun oyunu oynuyoruz.

Hep dedik bir oyuncu yoksa yedeği olan oyuncu o bölgenin majör adamı olmalı. Necip ten stoper yaratmadılar. Güvenden sol açık yaratmadılar. Herkes pozisyonunda oynadı ama düzen önemliydi. Bu düzeni Rize gibi kötü bir takım karşısında denemek şans tabii daha 17dk da 3 gol atabilirdik.ama atamadık.

Batshuayi eleştiriliyor ancak kayseri maçı sonrası ilk kez adam yanında biriyle oynadı. Evet pozisyonları harcadı ama güven de harcadı Emirhan da harcadı. Kalecileri değiştirsek olay farklı bile olurdu. Ersini umarım sezon sonu satarız. Kendisi için de iyi olur.

Son olarak necip güven ve umutu zamanında kenara alsak olay değişik olabilirdi. Hocalarımız daha özgüvenli olmalı. Zor değil. Kenarda yanındaki genç adamlar sahadaki yorulan oyunculardan daha iyidir. Bugün umarım başlangıç olur herkes için. Bu düzenin değişme cesareti devam eder. Ancak Rize gerçekten rezalet takım. Bunu da unutmamak lazım

Huzeyfe dedi ki...

Ersin iki golde de hatalı ama daha büyük yanlış bizim savunma çizgimiz. Ersin’e iki golde de yeterli alan açmadık çıkıp alması için.

turgay dedi ki...

İlk gol net faul. Var ve hakem bunu nasıl çözemediler güçlü başkana sormak lazım.

yilmaz dedi ki...

Batshuai'nin kaçırdığı goller ve Gökhan'ın iyi performansı ile kaybedilen bir maç oldu.

Bir kaç gözlemim olacak.

Birincisi bence Beşiktaş bu sezonun en güzel oyunlarından birini oynadı. Bu maçın önüne belki ilk haftalardaki Malatya maçı geçebilir. İşin ilginç yanı, daha önce kötü oynadığımız maçlarda paçayı kurtarmamızı sağlayan Ersin'in bu maçta hatalı gol yemesiydi. Ersin'in Sergen Hoca'nın ilk sezonundaki deplasmandaki Kayseri maçından sonra hatalı çıkış yapıp gol yedirdiği ilk maç bu. Benim için kalecilerin yan top çıkışları, kaleciliklerini gösterir. Ersin 40 50 maçta bir böyle hata yapacaksa sorun yok, ama bir sezonda 4-5 kez yaparsa Cenk Gönen ve Hakan Arıkangiller klasmanına girer.

İkincisi, Batshuai aslında çok iyi oynadığı bir maçı, hem bizim için hem kendisi için krize soktu. Gol kaçırsa da ilk yarı bence çok iyiydi. Şu yanlışa düşüyoruz, Bats yerine şu olsaydı 4 olurdu. Evet son vuruşlara bakarsak öyle, ama o oyuncu Bats kadar buluşabilecek miydi topla mesela? Yakaladığı pozisyonların çok azı net servis. Çoğunda kendi emeği de var. Ama Emirhan'ın al da at dediği topu karadeniz'e yollayınca o da koptu maçtan. Hoca Güven'i çıkaracağına onu çıkartsa maçı alırdık bence. Bats'da da Güven'de de gol atamamaktan daha tehlikeli gördüğüm bir sorun var. Ortasahada kaleden uzakta topla buluştuklarında, uygun olana değil, kendilerini de aksiyonun içine sokma ihtimali olan oyuncuya atıyorlar topu. Ben bu tarz pozisyonları pek iyi niyetli görmüyorum. Talisca da çok yapardı bunu, ama atıyordu kerata :)

Üçüncüsü, ülke her yönden b.k gibi giderken Türk Futbolu kimin şeyinde bilmem ama, eğer ülke futbolunu yeniden Avrupa ayarına getirmek gibi bir plan varsa, ilk önce küçülmemiz gerektiğini net şekilde gösteren bir maçtı. Küçülme derken kulüp bazıda değil, tüm takımların küçülmesinden bahsediyorum. Bu da aslında çok kolay, yayın ihalesinde devlet işin içine girmezse, şu futbol ortamında mevcut paraların 10'da birini bile alamaz kulüpler. Almanya ikinci liginden gelen oyuncuya verdiğin 800b€ verdiğin maaş gözüne çok gözükür mesela. O zaman söke söke Emirhan'ı oynatırsın. Her takımda 10 tane Emirhan'dan bir tanesi "olur", 20 takımda 20 tane oyuncu eder. Yoksa para var nasılsa diye yedeğin yedeğinin yedeğinin yedeğini bile dışarıdan getirirsen, Emirhan'ı göremezsin bile, tabi tüm takım Covid ya da cırcır olmazsa.

Cihane dedi ki...

Sergen Can Bozdoğani baya bir övmüstu sezon basinda. Fiziği çok iyi bizim altyapimizdaki çocuklar çok cılız felan demişti. Emirhan hem fizik, hem teknik olarak Can dan ilerde.
352 baya bir fark etti. Hatırladıkça sinirleniyorum, Sergen 15 maç kaybetti de böyle bir şey denemedi.
Batshuayi ve Vida yi yollayıp altyapıdan bir iki oyuncuya daha şans vermeliyiz.

Basar dedi ki...

Uzun süredir yazmıyorum. Herkese merhaba.

Ekonominin ve Türk futbolunun gidişatı belli. Şu an gittiğimiz yön doğru, eldeki pahallı kontratlardan da bir an önce kurtulmak lazım. Mümkün olduğunca genç oyuncuyu eldeki kadroyla harmanlamak en doğrusu.

Bu işi papazlaşmış hocalar yapamaz. Düzgün mantaliteli yabancılar gelmeyecekse eldeki hocalar gayet yeterli. Gördüğümüz üzere taktiksel olarak ligdeki hocalardan aşağı kalır yanları yok (hatta daha iyi bile olabilirler) Bu işin Kadıköy'de bordo-mavi kravat takan, oyuncuya mobbing yapan hocalar yapamaz. Bize uzak, Allah'a yakın...

Basar dedi ki...

İlave olarak...

Benim anladığım futbol piyasası şöyle dönüyor. Menejerler-hocaları ve oyuncuları var. Bu yüzden daha çok menejer odaklı oyuncular sahada gözüküyor veya kulüplerin bütçesinden yiyor. Misal Kenan'ın ne milli takımda ne Beşiktaş'ta işi yok. Bu da genç oyuncuların önünü kapatıyor. Yine Kenan'ın oynadığı oyun kadarını alttan gelen bir çok oyuncu da oynar.

Bu sebeple, küçülerek ileri gidebilmek için papaz hocalardan uzak durmak lazım. Papazların oyun bilgisi kısıtlı, kendi oyuncu grupları var, yeni işler denemeye ve genç oyuncuya kapalılar.

yilmaz dedi ki...

Medyada ağız birliği etmiş Beşiktaş yazarları ve muhabirleri, Batshuai'yi yerden yere vuruyor. Net bir şekilde Burak için kulis yapıyorlar. Batshuai sezon başında da böyleydi, bize gelmeden önce de böyleydi. Adamın kariyeri hep böyle geçti. Ne transfer sezonunda itiraz etti bu adamlar, ne de ilk yarının ortalarına doğru bundan daha da formsuzken sesleri çıktı. Şimdi transfer sezonunda, hiç bir iddiası kalmamışken takımın, üstelik Bats'ın geri gönderilmesi mümkün değilken "beşiktaş'a forvet lazım" tweet'leri atmaları niyetlerini çok belli ediyor.

Cihane dedi ki...

bu sezon sonuna kadar hedefimiz ne? Yonetim bir plani var mi?
Tepkilere gore klubu yonetmetmeye devam ederlerse secimi kaybederler.

turgay dedi ki...

Seçimi kaybetmeleri için karşılarına vasıflı bir aday çıkmalı. Ben Beşiktaş muhalefetinde şuan vasıflı bir aday göremiyorum. Aslında var ama onlar böyle şeylerle uğraşmıyor.

BJK4EVER dedi ki...

Gokhan Gonul, Alex de Souza, Muslera.
Bu 3'u garip bir sekilde efendi olarak adlediliyor medya'da.

Gokhan Gonul surekli hakeme itiraz eden bir tip. Saha disinda sakatlanip zamana gecirip oyunu durdurmak icin saha icine yuvarlandigini bilirim. Dun hakeme yarim saat dokunmadim bile diye itiraz ettigi pozisyonun sonucunda oyuncumuz sakatlandi, sezonu kapatti deniyor. Ama sorsan 'efendi'.

Alex de Souza efendi, ama kac defa takimi yenildiginde rakibin tabanina bastigini, sakatlamaya yonelik hareket yaptigini hatirliyorum. Kirmizi gormemesi de tamamen hakemlerin on yargisi iste. Sorsan efendi.

Muslera sempatikmis. Sokayim oyle sempatiklige. Her mac 2 defa 40 metre depar atar hakeme itiraz etmek icin. Normal sartlarda her attigi deparda sari kart gormesi gereken bu herif asla kart gormez. Birde kalesini terk ettiginde attigi (ve sonucunda cezalandirilmadigi) ucan tekmeler var ki o da ayri mesele. Efendiligi sadece takimi kazandigida isleyen bir sark kurnazi bu da.

Bu tur cakma efendiler de hep rakipten cikar mesela. Besiktas'li oyuncu icin hic bu tur seyler soylenmez. Mesela Atiba cok efendi lafini duymadim. Sacma sapan sekilde cizgiye basti diye atildiginda bile. Ama Muslera icin cok efendi diye temcit pilavi gibi tekrarlanir.

Bir de Emre Belozoglu saha disinda aslinda cok iyi biri kalibi var. En komigi de Besiktas'li yazarlarin da buna canak tutmasi. Biri de cikip 'bana ne lan saha disinda saha icinde herif bogaz kesiyor nah cekiyor onu konussaniza' diyemiyor. Sonra bu olusan algi'da bogaz kesenler alkislanir, ama Montero itildigi halde kirmizi kart gorur.

Ne yonetimin ne de Besiktas'li gazetecilerin umrumda degil bunlar. Yazik.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Takip ettiğim oyuncu Tannane’yi Göztepe almış, hay sıçam böyle işe.

Yorum Gönder

Ara