.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Ekim 2021 Perşembe

STSL 09 Medipol Başakşehir - Beşiktaş

 

Tarih: 15 Ekim 2021 Cuma 20.00

Stadyum: Başakşehir Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Atilla Karaoğlan (Bjk Karnesi 23G 13B 14M)

Eksik Oyuncular:  Mehmet Topal, Miralem Pjaniç, Kevin Nkoudou, Kenan Karaman / Ömer Ali Şahiner

Cezalı Oyuncular:  - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

67 Yorum:

carlito dedi ki...

Uzun zaman sonra nihayet ideale yakın bir kadroyla oynayacağımız için heyecanlıyım. Gerçi bu sefer de Sergen hoca tribünde olacak ama olsun. Yukarıda yazılan eksik oyunculara ilaveten N'Sakala da maç kadrosunda yokmuş, ama Pjanic haricinde eksikler çok da kafaya takılacak gibi değil. Pjanic'in de Sporting Lizbon maçına saklanması gayet mantıklı.

Ersin

Rosier Welinton Vida Rıdvan

Josef

Ghezzal Atiba Oğuzhan Larin

Batshuayi

Tahminimce bu 11 ile çıkarız. Montero, Can, Güven gibi isimler de 11'e göz kırpabilecek oyuncular ama bunların kulübede olacağını düşünüyorum.
Ghezzal ile Oğuzhan'ın beraber oynayabildiği az sayıdaki sürelerde iyi anlaşabildiğini görmüştük, bu maç için bu ikiliye güveniyorum, Pjanic'i aratmayacaklarını umuyorum. Larin de umarım formda döner, olmadı Güven hazır kıta bekliyor zaten. Gerisi zaten ne verebileceğini bildiğimiz isimler.
Vurduğumuz gol olsun, o emre b. denen karakter fakirini ilk maçında morartmak nasip olsun...

BJK4EVER dedi ki...

N'Sakala bir daha kolay kolay forma sansi bulamaz. Solbek rotasyonu 2 yerliyle doldu, stoperde de Serdar da eklendi rotasyona. Sozlesmesi bitince gider zaten.

Stoperde Serdar'i kesmek haksizlik olabilir, ama CL maci icin Welinton'u isindirip gormek de mantikli olabilir. Vida'yi dinlendirip Serdar-Welinton yapacagini sanmam.

Orta sahada Atiba insallah oynamaz, artik gitmiyor, olmuyor. Can veya kendisine ozguven asilayip form durumunu yukseltmek icin Salih daha mantikli olur. Alex Teixeira riske edilmez bence, Sporting macina saklanir. Atiba artik son yarim saatin adami olmali.

Sol kanatta da Guven oynar umarim. CL'de zaten yok, bari ligde formdayken hak ettigi formayi alsin. Guven, Oguzhan gibi oyuncular ne zaman iyi oynasa ertesi mac yedek kaliyor zaten, adamlara hak ettigi formayi vermiyoruz. Sonra da niye oynamiyorlar niye istikrar yok cart curt. Adam cayir cayir formdayken bir anda pat diye kesersen ne yapsin adam? Larin'in CL'de ise yarayacagi tek mac sali gunku mac olabilir, dinlenip sali gunu oynasin iste.

Benim gormeyi umdugum kadro:

-----------------Ersin-----------------

Rosier-----Welinton---Vida-----Ridvan

Ghezzal--Oguzhan--Josef--Salih---Guven

------------------Batshuayi----------------

Pheaglix dedi ki...

nsakala sl maclarinda oynar, ligde de ortasaha ve sol forvette yerli oynattigimizda oynar (guven-oguzhan/salih/can). stoperde serdar oynarsa da oynar. seneye yabanci siniri ayni kalir ya da kaldirilirsa da mutlaka sozlesme uzatiriz. eger planlandigi gibi dusurulurse o zaman uzatmayabiliriz. sergen seviyor adami. 17/18'de senol gunes'in mobbingi/adam kayirmaciligi vardi, simdi de sergen'in n'sakala sevdasi var. ille bir handikapimizin olmasi gerekiyor herhalde :)

bence de ortasahada oguzhan ile baslamaliyiz, ama esas kritik olan larin yerine guven'le baslamamiz. eger oraya guven'i oturtabilirsek hem guven'i kazaniriz, ki yabanci garabeti icinde yerli alternatif fazlasiyla degerli, hem de larin'e karsi koz kazanmis oluruz. adam su hali ile vazgecilmez oldugunun farkinda ve baska yerde asla kazanamayacagi sozlesmeyi talep ediyor. eger guven orada yeterli bir alternatif olabilirse larin'in yeni sozlesmesini daha makul yerlere cekebiliriz, ya da restini gorup sozlesme uzatmayabiliriz. yine deger kazandigimiz oyuncuyu kaybetmis oluruz, ama bunun olacagi gecen sezon ortasindan belliydi zaten.

basaksehir'i de ne yapip edip yarim sifir bile olsa gecmemiz gerekiyor. bu mactan sonra felaket bir fiksturumuz var. tek bir mac ile avrupa'ya veda edebiliriz, iki-uc mac ile de ligde erkenden ciddi handikapa dusebiliriz. umarim su maci kazasiz belasiz geceriz de sporting maclari ve derbilere kafamiz rahat gireriz.


fidddas dedi ki...

fikstürde sezonun en zor kısmına geldik. milli maç arasına kadar başakşehir, sporting, galatasaray, hatay(d), sporting (d), trabzon oynayıp milli maçlardan sonra da alanya(d), ajax oynayacağız. kasım sonunda hem lig hem avrupada ne olacağımız aşağı yukarı belli olacak. lig için hala marj olur tabii ama ritmi kaybetme ihtimali var.

bu sürece aşağı yukarı tam kadro başlıyoruz, stadın zemini düzelmiş, milli maçlara çok oyuncu göndermedik. elimizdeki takım ligi domine edebilecek ve avrupa liginde yarı final hayali kurdurabilecek bir kadro.

şu saatten sonra bütün olay sergen hocada artık.

başkaşehir maçından çekinmiyorum. uzun süreden beri sallanan bu takım artık eskisi gibi kabusumuz değil. ilk yarıdan öne geçip, maçı öldürmemizi bekliyorum.

fikstüre puan vermek gerekirse

başakşehir 3, sporting 3, galatasaray 3, hatay(d) 1, sporting (d) 1, trabzon 1, alanya d 3, ajax 3

diye tahmin ediyorum.

beagle dedi ki...

Ben Pjanicin takimi bozuyor oldugundan şüpheliyim. Sonuçta Ghezzal iyi bir sağaçık değil, takimin hücum beyni olarak faydaliyken, pjanicle taca çıkıyor.

Texeira ve Larin olan maçları Josef-Atiba/Oguzhan ile oynasak daha kolay ustunluk saglarız.

Basar dedi ki...

Başakcity maçlarından oldum olası nefret etmişimdir. Çoğunlukla da bunları yendiğimiz senelerde hatta bir ara yenilmediğimiz diyeyim)

Bu camianın varlığını hep bu şehrin takımlarına ters bulmuşumdur. Evet sadece bizim değil 3 büyüklerin, Sarıyer, Beykoz, Beylerbeyi, Karagümrük, Kasımpaşa... İlaveten çocuklara spor yapacak alanlar yaratılacağına zaten hali hazırda bir sürü takımı olan şehre başka bir takım yaratmak bana hep mantıksız geldi. 10 yaşında çocuğum olduğu için çok net biliyorum bu şehirde çocuklara futbol, basket, voleybol, yüzme, tenis (veya başka bir dal) altyapı kursu bulmak son derece zor. Hele hele dar gelirli kesimlerin çocuklarının spor yapması (mahalle arası denilen şey de kalmadığı için) neredeyse imkansız. Keşke bu takıma harcanan milyonlarca dolar şehrin altyapı spor takımlarına harcansaydı. O zaman belki milli takıma iyi bir golcü bile bulurduk.

Emre ilk maçı olduğu için yatıp kalkıp bu maça hazırlanmıştır. Bir de fenerde oynattığı oyun fena değildi. O yüzden zor bir maç olabilir. Oğuzhan'daki yükselişin bu maçta da devam edeceğini düşünüyorum. Yeni sakatlıklıklar olmazsa önümüzdeki maçları götürebilecek kadro derinliğimiz var.

Barreto dedi ki...

@beagle hocam sen şüphe etme bence, Ghezzal ve Pjanic'i aynı anda 11'de etkili biçimde kullanamayan her kim ise öncelikle o kendisinden şüphe etsin.

Emre Toraman dedi ki...

Guven ve Oguzhan'i gormek sevindirici. Guven'i 11 baslatinca kulubeden Larin hamlesi sansi da oluyor, tersi senaryoda Guven cok yeterli bir hamle olmayabiliyor.

Atiba yerine Can'i tercih ederdim.

Kalede formsuzluk da yokken kupa disinda rotasyon yapmak pek populer bir fikir degil, umarim bir faydasi vardir.

GeceGezgini dedi ki...

Arkaya sarkma potensiyelleri oldugu, topu bize birakacaklari su macta Atiba ve Mert tercihler biraz soru isareti ama bakalip gorecegiz.

Orta saha kurgusunda da Pjanic'in olmadigi bir macta Atiba/Can/Salih hepsi soru isareti olacakti.

Ek not Can icin; acikcasi hala et mi tavuk mi karar veremedim ne oldugunu su ana kadar:) Orta sahalarimiz arasinda en dusuk pas istatistigi %76 ile kendisinde. Hava topu kazanmada da mac basina %0.3 ile son sirada, ancak mac basina %1.3 dripling ile tum takimda en iyi 2. sirada.


Bu maci cok bekledik ve bence futbolcular da oyle. Rachid'in 1 gol 1 asist ile show yaptigi Ozy'nin senenin ilk golunu attigi, Guven'in kaldigi yerden devam ettigi bir mac olacak ve 4-1 alacagiz gibi hissediyorum.

GeceGezgini dedi ki...

Atiba lutfen ya, her topu istisnasiz her topu kaybettin ama ya

Huzeyfe dedi ki...

Öyle sektirilecek aman aman bir şut değildi yani. Bu gereksiz lüzumsuz genç diye iyi oynasa da oyuncuyu kesme hastalığı bıktırdı.
Atiba Mert Welinton filan bu adamların oynadığını Can Serdar Ersin oynasa 10 hafta forma yüzü göremezler.

Huzeyfe dedi ki...

Rosier inanılmaz temposuz. Bu haliyle Necip’ten iyi sağ bek değil açıkçası.
Oğuzhan acayip silik. Kırk yılın başı forma bulmuşsun futbol oyna be oğlum, boş boş geziniyorsun.

Zaitsev dedi ki...

Feci bir kadro tercihi ama belki haksız çıkarım diye yazmak için bekledim. Bu orta saha tercihi sadece Ghezzal’in ayağına bakar ki onu da iyi tıkadılar. Kaldık Rıdvan’ın yaratıcılığına. Bunun üstüne Atibanın berbat oyunu ve Ozzynin aman top bende kalmasın oyunu ile iyicene opsiyonsuz kaldık.

Visca topu sağa çektiğinde gol dedim ama golü Mertin saçmalaması sonucu yiyeceğimizi düşünmemiştim. Çok yazık.

Pheaglix dedi ki...

neyse ki kalede rotasyon yaptik, yoksa ersin de sakatlanabilirdi, ya da daha farkli geride olabilirdik.

BJK4EVER dedi ki...

Muhtemelen 10 hafta sonra soyleyecegimi, post sonunda soylemem gerektigini en basta soyleyecegim. Devre arasina 5 puandan fazla puan farkiyla girilirse Sergen kovulmali, yerine adam gibi bir yabanci antrenor getirilmeli.

Bu sacmaligin aciklamasi olamaz. Boyle bir kadroyla bu puan durumu aciklanamaz. Belli ki Senol Gunes doneminde yasanan tekrar yasanacak, umarim ANC Fikret Orman'in dustugu hataya dusmez.

Saha iciyle ilgili konusacak birsey yok. Bazi oyuncular konsantre degil, hiz hazir degil. Bazi istekli, konsantre oyunculari da bozuyorlar maalesef.

Atiba berbat otesi, ama zaten belli. Belli ki bu sene takimin kanseri o olacak ve forma adaleti konusunda hicbir sekilde dogru davranmayan antrenorumuz Atiba'ya hak ettiginin 10 kati fazla forma verecek. Biz de kanser olup bu sacmaligi seyredecegiz.

Kale konusunda rotasyonu da anlayan beri gelsin. Dunyadaki 21038213809123 takim ve antrenorleri sigir, bu isi bilmiyor, bir bizim dahi teknik ekibimiz biliyor. Madem Ersin'den memnun degilsin aldirirsin adam gibi bir yabanci kaleci. Madem kontenjan yok Ersin oynayacak, o zaman Utku kalir 2. kaleci olarak tartisma olmaz. Madem Mert'i aldin bir sekilde o zaman yedek kaleci olarak tutacaksin. Dunyada kalede rotasyon yapan tek takim bizim, tek teknip ekip bizimkisi, helal olsun.

Bu sene zorlu Avrupa fiksturu ve idare edilmesi zor genis kadro gelince asil teknik ekibin mahareti ortaya cikacak demistik. Su ana kadarki performanslari berbat otesi, gecen senenin Senol Gunes donemindeki gibi tesadufi bir sampiyonlukla hatalari ortbas ettigini gosteriyor.

turgay dedi ki...

Bu kadar geride neden bastığımız ben anlamadım. Sırf atiba var diye mi orta sahada basıp rakibin oyun kurmasına izin veriyoruz acaba?

Batshuayi neden buralara düştüğünü gösteren güzel maç. Bu kadar bariz ofsaytları açıklayamıyorum başka türlü.

Atiba çok silik. Can daha tempolu ve topu iyi kullanan adam. Neden kesilir anlamadım

Kalede rotasyon olmaz. Kim iyiyse o oynar. Ersin iyi oynar. Mertte Ersin'in hata yapmasını bekler. Çok saçma iş şu kaleci işi.

Atiba kesin çıkmalı. Skoru şu oyunla alamayız. Ön alanda baskı yapamazsak işimiz zor. Bu kadar ağır ve top kaptıracak savunmaya orta sahada beklemek bana mantıklı gelmedi.

Zaitsev dedi ki...

Ghezzal harici komple orta 3lü değiştirilmeli. 60-65e kadar beklersek 2yi de yiyebiliriz.

Koskoca maçta orta sahada tek olumlu pası atmış olsa da Güven dediğim noktaya gelmiş. 2 gol atıp Ronaldo moduna almış. Basit oynamalı ki şansı devam etsin.

Emre Toraman dedi ki...

Atiba'yı çıkarıp Ghezzal'i 10'a, Larin'i sağa koymak hiç de büyük bir risk değil aslında ama görme ihtimalimiz yok tabi böyle bir değişikliği.

fidddas dedi ki...

kalede rotasyon sevdası bitirecek bizi.
alex girer ikinci yarı ama atiba yerine oğuzhan çıkarsa şaşırmayın. atiba ne ya artık. niye vedalaşamıyoruz bu adamla biz.

BJK4EVER dedi ki...

Atiba-Josef-Ghezzal-Rosier cok kotu, silik.
Hadi digerleri mac cevirir bir sekilde, ama Atiba mutlaka cikmali.

Normalde 46'da Atiba cikar Teixeira girer, Guven cikar Larin girer, ama bizde tabii ki oyle olmayacak. Muhtemelen degisiklik icin 70'e kadar macin iyice elden kaymasini bekleriz, cikan ilk adam da Oguzhan olur, Atiba'nin dede performansini mac sonuna kadar izleriz.

dominic molise dedi ki...

kalede rotasyon olmaz, atiba bitmis. oguzhan topcu degil.

hepsi bir yana, bizim takim hakikaten neden bu kadar geride karsiliyor rakibi? batsman dedigin adami tek olayi zaten presle top kapmak. kaldi ki dustugu ofsaytlara burak dusmez.

rosier formsuz, ghezzal cabaliyor ama yetersiz, atiba oguzhan yok. ridvan tum taclari rakibin ayagina birakti. guven'in bir tane olumlu pasi yok.

bu nasil mac yahu? ben daha cok hazirlandim bu maca.

basaksehir'in defans gobegi agir ve yasli/tecrubesiz. orta saha les. kanatlar deniz ve visca. forvet tahta okaka.

cok basit bir oyun var; basaksehir'in gobek tamamen yeteneksiz. ortadan vurucaksin. bunu bir tek ben mi gordum? orta uclusunu say deseniz sayamam adamlarin su an, topla oynamadilar bile. defans gobegi de resmen ben yeteneksizim diye bagiriyor. ben bi bok anlamadim bu isten.

GeceGezgini dedi ki...

Cikanlar okey de neden Necip-Alex ? en son bunu yaptigimizda maci veriyorduk..

Bjkever kafa ütüleme la. Vikvikvik. Maç izletmiyon amk.

BJK4EVER dedi ki...

Sasirdim degisiklikleri gorunce. Keske oguzhan kalsaydi veya giren necip degil de salih veya can olsaydi, ama olsun. Bu da birsey, insallah ceviririz.

dominic molise dedi ki...

ya bir de 4-2-3-1'e geciyorsan hocam neden necip yerine can'i dusunmezsin? josef belli ki tek oynamayi seviyor.
koy iste josef'in onune can ve onune alex'i. neyin kafasi bu? alex varsa neden necip gorucez biz (bu yorum yabanci siniri dusunmeden yapildi)

Emre Toraman dedi ki...

Josef-Necip ile Teixeira arasından geçecek trenin boyutu maçın akibetini belirler. Salih-Oğuzhan gibi bağlantı oyuncuları tam da Teixeira için lazım aslında.

dominic molise dedi ki...

ilk 10 dakika gol gelmezse boku yedik. ilk yaridan yatma emareleri gosterdiler cunku. basta deniz turuc olmak uzere.

dominic molise dedi ki...

avci yatsana reloading.

turgay dedi ki...

Bence değişiklikler yanlış. Sadece atiba çıksa kafiydi. Ya değiştiriyoruz ya da çok değiştiriyoruz. 3 oyuncu değişikliği acil geri gelmeli

Huzeyfe dedi ki...

Berbat değişiklikler. Oyun tamamen gitgele dönecek. Geriden top çıkaramayacağız. Üstelik bunu daha önce yaşadık yani. Hiç ders almıyor hoca. Ezber işlere devam.

dominic molise dedi ki...

al hocam rosi'yi. atilicak belli ki, koy can'i. maci alirsa orta saha alir.

GeceGezgini dedi ki...

Son iki gol de Welinton a yazar abi.

Abi onu gectim, niye bir tek bizim topcular yere dusuyor surekli. Hadi oyuncu tercihleri yanlis, yahu kramponu da mi secemiyoruz

Huzeyfe dedi ki...

Değişiklikler olduğu anda maçın böyle geçeceği belli yani. Bu orta sahayla top çıkarırken kaybedip geçişte delik deşik olacağımız çok belli. Bunu göremeyen, iki hafta arada takımını hazırlayamayan hoca için çok şey söylenir.

turgay dedi ki...

Hocaya birinin şampiyonlar liginde 0 çeksen bile ligde kazandığın sürece sorun yok demesi lazım. Bu kadar kötü olmaya hakkı yok kimsenin. Ersini beğenmem ama ilk ve ikinci golü yemezdi.

GeceGezgini dedi ki...

Serdar - Montero ikilisi Haaland'i durdurdu ama bizim Welinton denen iq yoksunu arkadas ve Vida; Okaka denen odun yarmasini durduramadilar.

Welinton oynadigi icin Vida solda oynamak zorunda kaliyor. Vida solda oynayinca da resmen saatli bombaya donusuyor.

Bu takim Vida-Montero oynamak zorunda baska yolu yok.

Maalesef komple Sergen'e yaziyor tabi ki bunlarda. Bu secimleri yapip sucu oyuncuya neden kotu oynuyorsun diye kizamasin. Bu secimleri yaptigin icin yeniliyoruz.

Gecmis olsun.

BJK4EVER dedi ki...

Sikeyim boyle teknik ekibi de takimi da. Insanda biraz utanma olur. Sirf su feto'cu kucuk eniste tarafindan paspas edilmemek icin bile insan biraz ugrasir, bizim teknik ekibi bocek gibi ezdi resmen.

Teixeira ve Larin etkili oldu, ama beklenildigi gibi Necip basi kesik tavuk gibi dolanip durdu iste. Yine de 2 tane degisiklik yapti teknik ekip helal olsun derken bu sefer de diger degisiklikleri yapmayi unuttular.

Rosier bu kadar berbat oynuyorken ve sari kartliyken cikmaliydi. Necip zaten berbatti, kenarda Salih ve Can dururken girmesi hataydi, girdikten sonra cikmamasi da hata.

Anlasilan o ki bu sene tekrar paramizla rezil olacagiz. Yine tarihimizin en iyi kadrolarindan biri sacma bir teknik ekibin inatlari ve takintilari yuzunden bok edilecek, seneye de yine feda diyip 1-2 sene daha belimizi dogrultamayacagiz.

Herkese tebrikler ve tesekkurler, yine taraftarin bir hafta sonunu daha zehir ettiniz. Alin Sporting macini da kiciniza sokun. Umarim o macta da yeniliriz de 3 mac sonunda 0 puanla Sabri abi'nin dedigi gibi essegin bullugunu aliriz. Belki ondan sonra aklimiz basimiza gelir de lige gereken onemi veririz.

Zaitsev dedi ki...

Bu kafayla gidersek başkanımızın hayali olan Şenol abi devre arası gelmeden takımın başına geçer.

Emre Toraman dedi ki...

Onceki macla ayni kaleci: 5 mac 3 gol
Onceki mactan farkli kaleci: 5 mac 12 gol

dominic molise dedi ki...

@4ever'a katiliyorum, beceremeyecekseniz oynamayalim.
insallah lizbon'dan iki macta da tokat yeriz. sonra oynasin mert.

YSY dedi ki...

Ben teknik taktik analizden ziyade işin psikololik kısmındayım çünkü mental sıkıntı var gibi geldi bana. Milli aradan sonra takım nasıl böyle sahaya çıkar? Bu kadar motivasyonsuzluk olur mu ? Sanki sezon bitmiş bitsede gitsek der gibi oynadık, özellikle ilk yarıyı. Yani ciddi anlamda gariplik var, atiba sanmıyorum ki antremanlarda bu maçtan farklı davransın ? Hal böyleyse ki ben farklı olduğunu sanmıyorum bu adam nasıl ilk 11 çıktı ? Acaba maç öncesi kampları kaldırdı onun etkisi mi ?

Herşeye rağmen bizim önceliğimiz lig olmalı. Şl düşünülerek kadrodan tasarruf yapılmamalı.

Barreto dedi ki...

Hoca ders çıkarır umarım. İlk yarı 1-0 yenildik, 2. Yarı 2-2 berabere kaldık. Takım genel olarak iştahsız, yavaş ve hareketsizdi. İlk yarı Mert, Atiba, Rosier ve Ozzy berbattı. Bence devrede Atiba-Can değişikliği yapılmalı gidişata göre Alex ve Larin sonra alınmalıydı. Hoca aynı anda 3 değişiklikten hiç sonuç alamadığı halde bunu yapmaya devam ediyor. Kaleci rotasyonu ise en hafif ifadeyle saçmalık. Şampiyonlar ligi bizi bayağı kıracak öyle gözüküyor. Atiba bu haliyle 20 kişilik maç kadrosuna bile giremez. Pjanic takıma dönerse orta sahadaki yetersizlik ortadan kalkar. Fakat kalecimiz böyle gol yerse, Rosier formsuz devam ederse, takım ısırmazsa işimiz var.

Milli ara yaramamış, Texeria ve Rıdvan dışında herkes çok uyuşuk göründü gözüme. Rıdvan yediğimiz ikinci golde adamını indirse iyiydi. İBB'den tokat yemeyi unutmuştuk. Eski günlere döndüm adeta.
Bu arada Bjkever arada bir neşelen ve oğlum. Kalp krizi geçireceksin bir gün amk :)

Armagan Kaymaz dedi ki...

Mert benim gözümde tam bir yedek kaleci, ötesi yok. kalede rotasyon nasıl olur anlam veremiyorum.
Yenilen 2. ve 3. goller net sarı kartla geçiştirilebilirdi, baya amatörce ve aptalcaydı hızlı gelişen atağı durdurmamak.
Geçen postta puan olarak son sezonun ortalamasını yakaladık demiştim, belki yine tuttururuz bir ara ama takım o ışığı hiç vermiyor. Bir an önce Aralık olsa da sadece lige odaklansak diye düşünmeye başladım artık. Hayırlısı.

turgay dedi ki...

bu kadar sakatlıktan çıkan oyuncunun biranda form tutmasını beklemek doğru değil. ancak sakatlıktan çıkan oyuncuların hepsinin hemen oynatmak da doğru değil. serdar defansta form yakalamışken kesmek, can özgüven kazanmış ve takıma alışmışken kesmek, güveni ve oğuzhanı hemen devrede değiştirmek bence yanlış işler. kaleci konusunda fikrimi söyledim. referans alacaksa hoca chelsea güzel örnek. 80 milyon verdikleri kalecileri yedek oturuyor 2 senedir. kalede rotasyon olmaz. mert veya ersin oynasın ama biri sürekli oynasın. şenol hocanın caner ve adriano aynı oynasın diye dünya tarihinde olmayan her maç sol bek değişikliği yapması gibi gereksiz işlere zamanımız yok.

daha önce burada da belirttiğim gibi 3 oyuncunun aynı anda değişip sahaya olumlu etkinin çıkacağını düşünmek kolaycılık. hele hele 3 oyuncunun 2sini aynı bölgeden değiştirmek işimize yaramıyor. üstüne oyuncuların konfor alanlarını da değiştiriyoruz. necip arkada josef önde işe yaramayacağını biliyor olmalıydık. josefin geride çok daha iyi bir oyuncuya dönüşmesine rağmen ondan farklılar beklemek çok saçma. halbuki 1 değişiklik yapıp oyunun gidişatına göre kalan değişiklikleri mantıklı saatlerde yapsak belki başakşehirin kontra oyununa daha çabuk reaksiyon verebilirdik. 45te 3 tane değiştirip sonra 2 değişikliği unutmak veya kullanmamak da büyük hata. gezzal-rosier çok kötüydü. keza rıdvan 2. yarı baya düştü. buralara neden hamle yapmadı hoca anlayamadık. komple motivasyonsuz çıkılmış maça. bu iyi görüntü değil sezonun geri kalanı için.

bu maçında genelinde çok kötüydük. çok çok iyi değerlendirilmesi gereken bir sezon yaşıyoruz. yine para harcadığımız ve oyuncuların geçmişine yatırım yaptığımız bir dönemde yine başarısız bir şekilde ilerliyoruz.

Zaitsev dedi ki...

Atiba-Ozzy orta sahasını son 5 senede kim gördüyse nefes aldırmadı bu ligde. Hatta bu işin sırrını çözen takım İBBydi. Presle baskıyla sindirdiler bu 2liyi. Hala Süper ligde bir maça sonucu belli olan Ozzy-Atiba ikilisi ile çıkmayı da nasıl düşünebiliyorlar anlamıyorum.

yilmaz dedi ki...

Maç sonu sinirim geçmişken sabahın köründe sakin kafa ile fikirlerimi yazayım ben de.

1. İlk yarısı kötü de oynasak, kafa kafaya giden bir maçta üstelik de skor 1-0, yani çevrilebilecek bir skor iken neden üç değişiklik yapılır? Çıkan oyuncuların hepsi kötüydü, kabul. Bu yapılan değişiklikler maçı kazanmayı değil, kötü oyuncuları cezalandırmak için değişiklik yapıldığını gösteriyor. Bence Atiba'nın yerine Can, Güven'in yerine de Alex girse topu yere indirir ve daha üretken olurduk.

Ayrıca, maçta bu 3 değişiklik dışında hiç bir oyuncu değişikliği yapılmaması, kulübeye güvenilmediğini gösteriyor. Kulübeye güvenmiyorsan üç oyuncuyu aynı anda değiştirmemelisin. Çünkü kalan 45 dakikada hiç bir hamle şansın kalmıyor.

2. Başta Güven olmak üzere, Alex ve kısmen Ghezzal'de ciddi bir "ben atacam" havası görüyorum. Bu iş tehlikeli olmaya başladı. Hadi Güven'i geç bundan sonra forma yüzü göremez, Alex'in bu havada olması inanılmaz kötü bir şey. Daha 3 yıllık kontratı var, adam şimdiden bizden başka bir takım gibi oynuyor. Ghezzal de en az bir iki pozisyonda pas vermek yerine kendisine şut açısı ararken pozisyon kaybettirdi.

3. Şu oyunu Sporting maçlarında da oynarsak geçmiş olsun, Fener'in rekorunu egale ederiz. Şu oynanan oyunla, Avrupa'nın ilk 150 takımından puan almak bile mümkün değil. Maç boyu tek bir tane bile organize pozisyon yok. Bats'ın kendi kişisel pres becerisi sayesinde bulduk pozisyonların hepsini. Gol de öyle geldi zaten.

Bir an önce kendisini toplaması lazım takımın. Joseph bile çok kötüydü bugün. Bu haftalarda kaybedilen puanlar çok mühim değil, telafisi var. Fakat oyun bir çöküşe giderse, o kötü işte. Bundan sonra her maç orta saha kurgusu değişecek, bakın görün. Şenol'un Oğuzhan, Tolgay, Medel, Atiba'yı her maçta farklı kombinasyonlarda sahaya çıkarttığı bir takıma döneriz. Bu olursa Batshuai'in preslerinden ve Ghezzal'ın duran toplarından başka gol bulmak imkansızlaşmaya başlar.

yilmaz dedi ki...

Kamu spotumu yine buraya yapıştırayım,

"Türk teknik direktörler yasaklanmalı"

BJK4EVER dedi ki...

Abi Teixeira konusunda niye sasirdiniz, sezon basinda kac defa tartisilmadi mi zaten? Adamin durumu bu yani, o tip bir oyuncu.
Istemiyorsan alacaktin disiplinli top teknigi muhtesem olmasa da kosan-basan Fernando Martins gibi bir 8 numara, oradan ilerleyecektin.

Ben herseye ragmen Teixeira'dan umutluyum. Dun 1-2 pozisyonda denk getirdi adamlarin yanindan dalga gecer gibi gecti. Attigi gol de kolay degil. Ligimizden 10 tane random adam secsen 9'u o topu kaleye gonderemez, kalecinin kapattigini gorurup yandan kavis verdi adam, hem de zayif ayagiyla. Klas kokan bir gol.

Teixeira'yi en cok ben istememistim herhalde, ama simdi tersini dusunuyorum. Anladim ki bizim teknik ekip iyi falan degilmis, sadece egrisi dogrusuna denk gelmis. Takimi karman-corman sacma sapan sekilde idare edecekleri belli oldu, bari Teixeira Pjanic gibi adamlar kisisel gayretiyle mac alir da lige tutunuruz bari.

Ben gecen seneki takim ve duzen'e bakarak da umutlanamiyorum. Takimin ana isletim parcalarindan birini antrenorumuz 1 dakika izleyip begenmis kuryeyle son dakika yetismis, diger asil istedigi sagbek degildi ama mecburen alinmis. Bir digeri icin gitsin raporu verilmis, sonra para olmadigi belli olunca yedek santrfor olarak tutulmus zorunluluktan solacik oynayip parlamis.

Bilmiyorum, ama bizim ihtiyacimiz egrisi dogrusuna denk geldiginde is yapan bir antrenor mu olmali. Iyiyim diyen antrenor Serdar Saatci'yi 45 yasindaki M.Topal dahil 5 stoper sakatlandiktan sonra zorla oynatmaz, adamdaki potansiyeli gorup cat diye Welinton'u kesip oynatir. Su ana kadarki 10 maclik bolum tam anlamiyla takke dustu kel gorundu seklinde geciyor. Su toparlaniriz vs kelimeleri de cok tehlikeli. Fiksture bakildiginda 3-5 haftaya kadar bir anda 7-8 puan geriye dusmemiz cok da uzak ihtimal degil. Devre arasinda toparlariz vs diye umuyorsak daha cok umariz. Karsimizda bu sefer Erol Bulut yok, bala gore alamazsin sampiyonlugu.

GeceGezgini dedi ki...

Sergen'in; ben bu A plani oyunu oynatmak istiyorum ve bu oyunu da her oyuncu ile oynarim zihniyetinden cikmasi gerekiyor.

Maalesef kalecimizden forvetimize kadar bu A plani oyunu oynayacak, birbirinin ikamesi olan adam sayisi cok az.

O yuzden acilen A planini gozden gecirmesi, ona gore bir 11'de israr etmesi ve kadroyu gecen seneki gibi 14-15 kiside tutmasi gerekiyor.

Mert-Vida-Welinton ile oynadigin oyun farkli Ersin-Montero-Vida ile oynadigin oyun farkli olur.

Josef-Pjanic-Ozy ile oynadigin oyun Josef-Necip-Teixieira ile oynadigin oyundan farkli olur.

Sergen Necip'ten Pjanic'in yaptigi seyi bekliyor, Welinton sakarindan Montero'nun yaptgini, Mert'ten de Ersin'in yaptigini. Onu gectim galiba malzemecilerden de ayni seyi bekliyor olmali ki kramponlari bile A planina gore ayarlamisiz, bir tek bizim oyuncular ilk defa yagmurlu havada oynuyormus gibilerdi. Inanamiyorum gercekten :D

YSY dedi ki...

Birazda bence sergen penceresinden olaya yaklaşmak gerekiyor. Sonuçta ilk defa iki kulvarda koşuyor ve bu sefer küme düşmemek için değil. Daha önceki tecrübeleri yere düşmüş takımı yerden alıp belirli bir yere koymaktı ve kaybedecek birşeyi yoktu, o konuda zaten meziyetini gösterdi. Bundan sonrası ise daha önce hiç karşılaşmadığı ve tecrübesi olmadığı bir pozisyon. Biraz bazı şeyleri deneye yanıla veya görerek ilerliyor gibi geliyor bana. Millet boşuna 3-5 sene tecrübeli bir hoca yanında staj yapmıyor. Belki diyeceksiniz kardeşim 35 yaşında nagelsmann örneği var ama sergen onun geçtiği tedrisattan geçse zaten ohoo değil biz memleketin sırtı yere gelmez. Belki sergenin yanında murat şahin yerine edin terzic tarzı birileri olsa belki sergenin bu eksiğini bir miktar daha kapatabilir.

Huzeyfe dedi ki...

@YSY

Haklısın. Ama artık düşmemeye oynayan bir hoca değil, şampiyon takımın hocası. Zirvede kalmak zor çünkü kendini yenilemek zorundasın. Sene başından beri çıktığımız her maçta rakipler sağ tarafı kapatıyorlar, bir yerlerde boş alan var demektir bu. Niye bunu kullanmıyoruz? Üstelik de ters tarafta Rıdvan gibi bir bek varken. Bunu bazı maçlarda yaptık ama ben oyun planı olarak uygulandığını göremiyorum. Bir örnek sadece, ama hocanın detaya inmediğini gösteriyor.
Nasıl ki oyuncularından ŞL seviyesinde koşmasını istiyorsa Sergen de hoca olarak o seviyeye çıkmalı. Oyuna daha çok çalışmalı, oyuncularını lig için ekstra motive etmek gerektiğini ligde geri düşmeden farketmeli.
Elinde 16-17 tane üst düzey futbolcu var. Buradan birden fazla ve yeni oyun düzenleri çıkartamıyorsa gidip yabancı hoca getirsin yönetim. Ligde kadro üstünlüğümüz varken yerli hocaya çok da ihtiyacımız yok açıkçası.

beagle dedi ki...

Normalde hocalara giydiririm ama şu anki saçma durumda en büyük sorun Batshuayi.

Ofsayt sanatçısı, kafa toplarinda yok, tay gibi koşturmaktan doğru yerde patlama da yok. Koşarak kimi geçti mesela? poposu, hatali geri pas ve penalti istatistigini iyi gösterse de, sahadaki santrafor oyunu ve seçimleri hiç iyi değil.

Sezon Texeira ve Larine kaliyor. Sözleşme işini bir an önce çözmek gerek.

Zaitsev dedi ki...

Bu maç sadece maça Ozzy ve Atiba ile başlaması yüzünden direk Sergen hocaya yazar. Diğer oyuncu tercihlerine girmiyorum bile.

Ofsayt işi tek taraflı bir olay değil. Ofsayta düşüyor diye bir oyuncuya ihale bırakılmaz. Batsuayi dağınık bir oyuncu ama dikkat edilmesi gereken de bir oyuncu ayrıca. Sen bu adamın etrafını Güven gibi her an yoldan çıkabilecek, Ozzy gibi top bana uzak Allaha yakın olsun felsefesine sahip, Atiba gibi her topa 4 kere dokunan adamlar koyarsan Batsuayinin defoları da göze batar.

İlk yarı orta sahaya yakın bir yerde Ozzynin pasında kaldığı ofsayt mesela Batsuayi’ye mi yazar yoksa önünde 20-30 metre top sürebilecek mesafesi varken hiçbir şeyi kontrol etmeden tekte uzun oynayan Ozzy’ye mi? Bence 2sine de yazar.

Şenol hoca is loading. Felsefeye ve gerilime hazır olalım.

BJK4EVER dedi ki...

Batshuayi ligin en iyi golcusu. Onun etrafini dolduramiyorsan sende sorun var demektir. Benim hatirladigim kadariyla 2 pozisyonda ben 'adam kabak gibi ofsaytta gormuyormusun mal' tepkisi verdim. Bunlar da ani gelisen, santrforun kolay kolay ofsayttan kacamayacagi pozisyonlardi.
Oyun zekasi dusuk oyunculari doldurursan takima 5 metre kabak gibi ofsayttaki adama pas da atarlar, normal.

GS macini seyrettim, gozlerim kanada. Su GS gibi futbol oynayan bir takimla bu mevcut kadromuzla ayni puandaysak bizim icin utanc'tir. Pazartesi bunlari yenemezsek zaten Sergen vs hepsi defolup gitsin.

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

GS macinin bu arada pazartesi olmasi ile ilgili bir sikayet, ayaklanma gorduk mu medyada? Yoksa ben mi kacirdim?
GS ve FB su ana kadar 2 defa persembe gunu Avrupa kupasi maci oynamis. 2 macin sonrasinda da pazar gunu oynamislar. Bu arada Marsilya maci da deplasmandi bu haftaki mac gibi.
Neden bu haftaya ozel olarak pazartesi gunune aliniyor mac? Besiktas taraftari pazar gunu rahat rahat maca gitmek yerine pazartesi gunu is cikisi gidemesin diye mi?
Niye biz bu tur durumlarda hep haksizliga ugruyoruz ve sesimiz cikmiyor?

turgay dedi ki...

Yönetimin kendini övmek veya kendini korumak dışında konuşmadığını çoğu kez gördük. Adamların derdi kendi pr'ları. Bu nedenle ben pek şaşırmıyorum. Keşke Şenol Güneş değil de 3-5-2 oynatacak bir hoca getirseler. Ancak sevdaları renge değil adama oldugundan ocakta gelir Şenol hocası ve anlamsız bitmeyen cümleleri.

beagle dedi ki...

takim topla rakip sahadayken aval aval ofsaytta duran adam suçludur. Koşu atip, zamaninda pas alamayana birşey denmez.

Batshuayi ofsayt cizgisine ozen gostermiyor. ayan beyan ortada.

carlito dedi ki...

ben bu blog'u anlamıyorum ya.. hiçbir yerde Beşiktaş'ın gündeminde bile olmayan şeyler burada gündemmiş gibi konuşuluyor. Sergen defolsun gitsin diyen var, devre arası Şenol'u getirirler diyen var! Hangi dünyada yaşıyorsunuz siz abicim? sırf bu yüzden uzun süre girmemiştim buraya, herşey güzelken bile moral bozmaktan başka bir şeye yaramıyor diye.. ama bu yüzden birkaç arkadaşın güzel analizlerini de okumaktan mahrum kalıyordum.. lakin bu gidişle yine aynı şeyi yapacağım galiba..

Sergen hocanın kredisi o kadar kolay bitmez kardeşim. bu sene şampiyon olamasak da bitmez. mesele sadece başarı değil, biz böyle bir lider karakterli hocayı 20 sene bekledik, bir 20 sene daha bulamayız gönderirsek. Sergen Yalçın bu kulübün geleceğidir.
Şenol Güneş ise bir daha bu kulübün önünden geçemeyecek, kariyerinin sonuna gelmiş bir adamdır.. saçma sapan gündemler yaratmayın artık...

Barreto dedi ki...

@carlito, yerinde bir müdahale olmuş.

Özellikle kaybedilen maçların hemen ardında burada her kusuru hocada arayan ciddi bir depresif haleti ruhiye oluyor. Bu tarz yorumlar deşarj olmak dışında bir anlam taşımıyor. Ciddiye almamak lazım.

Sergen Hocanın pek çok eksiğinden bahsedebiliriz elbette. Bence o da gelişiyor ve daha iyi olacak.

Geçen sezon kazanılan şampiyonluk olağanüstü tatmin sağlamıştır muhakkak.

Aynı motivasyonu bu sezon hem hocanın hem oyuncuların sağlaması pek kolay olmayacak.

Pep Guardiola'nın tecrübesiz olmasına rağmen Barca'nın başına geçmesi ile ilgili Johan Cruyff yaptığı seçimi şöyle açıklamış;

"The biggest test for a coach at a team like Barca is the strength to make decisions and the ability to talk to the press, because they don't help and you have to manage that. After that, it's easy for those who know football. But there aren't many who know."

Yazının tamamı için:
https://www.goal.com/en-us/news/1956/europe/2016/03/24/21659412/how-cruyff-changed-the-modern-game

Elbette seviye olarak Guardiola ve Sergen Yalçın'ı aynı kefeye koymuyorum. Ama karar verme, kararını kabul ettirme, basını yönlendirme ve kamu oyu oluşturma konularında hocanın hakkını teslim ediyor herkes. Ayrıca Sergen Hocanın teknik direktör olarak futbolu iyi bildiği kanaatindeyim. Bunda zeki olmasının yani sıra S.H. Tüzün, Milne, Terim, Lucescu gibi döneminin en üst seviye hocalarıyla çalışmasının önemli payi vardır.

Bu anlamda Cruyff'un hoca tercihi kriterleri açısından Sergen Yalçın'ın durumu ile Barca'da yeni başlayan Guardiola arasında ciddi benzerlik var kanaatimce.
Adil mücadele ortamını bozan GS-FB kapütülasyonları olmasa ligi uzun süre domine ederiz.

Sergen hoca, taktiksel çeşitlilik ve oyuna müdahale anlamında gelişirse ciddi seviye atlayabilir.

Şöyle bitireyim, kendi izlediğim dönemde Milne'nin 4 sezonu 88-92, Scala'nın yarım sezonu, Lucescu'nun 1,5 sezonu, Güneş'in ilk sezonu en lezzetli oyunların oynandığı zamanlardı. Sergen Hocanın takımı 1,5 sezonda sık sık bu lezzeti verdi bize. Bu sezona henüz başlayamadık.

Huzeyfe dedi ki...

İfrat tefrit olmuş biraz.
Beşiktaş ligi ilk 2’de bitiremediyse (ŞL olasılığı yoksa) hocasıyla devam etmemeli. Finansal ve sportif anlamda mantıklı olan budur.
Avrupa treni kaçmak üzere, ligde de 9 hafta geçti. Lütfedip başlasa artık Sergen hocamız..

Barreto dedi ki...

@Huzeyfe doğru, biraz öyle oldu. İfrat olunca dengelemek için tefrit çıkagelir genelde. Neticede burası taraftar blogu, yoksa diyalektik ilerlemeye çalışırdık.

Hocanın sözleşmesi 1 yıl nasıl olsa, göndermek isteyince durmaz zaten.

BJK4EVER dedi ki...

Kimseyi ilah, vazgecilmez ilan etmeye gerek yok. Komunikasyon kesinlikle onemli, liderluk ruhunu hepimiz ozledik. Ama teknik olarak hatalar yapildigi surece bu basarili olmasini engeller. Sonucta Sergen Besiktas'in teknik direktoru, menajeri veya yoneticisi degil.

Gecen seneden beri bazi seylerde hala ilerleme yok. Hala oyuncu degisiklikleri cogu zaman takimi ileri goturmuyor, aksine geri goturuyor. Hala forma adaleti ve oyuncu tercihleri konusunda cok fazla soru isareti var. Sakatliklari sadece teknik ekibe yuklemek dogru olmaz, major hata olarak gormuyorum, ama bunda da bir paylari mutlaka var.

Ve sonuc olarak oyle ya da boyle 9 macta 5 galibiyet almis bir Besiktas var, ustelik bu kadroyla. Ustelik su ana kadarki fiksturde herhangi bir derbi maci ve cok zorlu Anadolu takimlariyla fazla mac yapmadan. Sakatliklar tabii ki bahane olabilir, ama kaybedilen Gaziantep ve Basaksehir maclarini sakatliklara baglayamazsin. Ayni sekilde Adana Demirspor macini da sakatliklara baglayamazsin.

Senol Gunes icin de 3. sezonunda ligde geriye dustugumuzde guzel seyler soyleniyordu. Bizi 2 sene sampiyon yapti, buyuk filozof, herkes tarafindan seviliyor, buyuk dusunur, pozisyonu ve kredisi tartisilmaz vs. Sonuc olarak 3. seneyi bitirdi, 4. seneyi de bitirdi. Simdi, gidisinden 3 yil sonra nasil anildigini hepimiz biliyoruz. Sergen'le vaktinde vedalasmazsan o da ayni sekilde anilir. Kimseye gereksiz bir kredi vermeye, baglanmaya, ilah ilan etmeye gerek yok. Futbolcu gereken performansi gostermezse yollarini ayirmaya bakarsin. Antrenor performans gostermezse ve isik vermezse yollarini ayirmaya bakarsin. Yonetim bekleneni vermezse taraftar olarak istifaya davet edersin, istifaya zorlarsin, olmadi kongre'de secmezsin olur biter.

Mesele sadece kovmak vs de degil. Kriz ortaminda degiliz belki, ama gidisat iyi degil ve dikkat etmezsek 3 haftaya kalmaz hem CL hem ligde iddiamiz bitme noktasina gelebilir. Su ana kadarki gidisatin cok kotu oldugunu, bazi seylerin degismesi gerektiginin farkindamiyiz o konuda emin olamiyorum. Herkes laylaylom takiliyor sanki. Rahatsizligim ondan. Mesela pazartesi gunu bir derbi macimiz var. Ilk defa bu sezon persembe mac yapan bir takim ligdeki macini pazar degil de pazartesi oynuyor. Bunun olmasi icin hicbir mantikli sebep yok. Bu seneki fikstur nasil yapildi vs gorduk, Marsilya ve Frankfurt'ta mac yapip pazar gunu Istanbul ve Rize'de mac yapti takimlar. Ama ne hikmetse bu mac Istanbul'da pazartesi oynanacak. Ve rakibimiz fiksture bakarak hakki olmayan 1 gun ekstra dinlenmeyi kapti ve bizim taraftarimiz pazar gunu yerine pazartesi mac yapacak. Ve kimse bu konuyla ilgili agzini acmiyor, garip degil mi?

Zaitsev dedi ki...

@ carlito

Hocam Sergen'in kredisi yüksektir ama 2-3 maç daha aynı kafayla maç kaybedersen ne Sergen kalır ne de yönetim.

Sergen hocayı bu yönetim Avrupa şampiyonası sonuna kadar taraftarın gazını almak için getirdi. Başarısız olsaydı da istediniz denedik diyeceklerdi. Sergen hoca şampiyon olunca işler karıştı. Sezon başı bile işi yokuşa sürdüler o kadar. İlk fırsatta bu yönetim ŞG'yi kapıdan sokar.

Sergen hoca kendini geliştirmiyor. Wellington'a saplandı. Kaç tane penaltı yaptı, kaç tane ıskası var belli değil adamın. İmkanı olsa Nsakala'dan vazgeçmez. 3 yerli elini bağlıyor.

Forma adaleti ile Güven'e formayı veriyor ama Serdar'ı veya Can'ı kesmekten çekinmiyor. Ki bu Güven'in ben amatör takipçi halimle gol attıktan sonra ertesi maç Ronaldo'ya bağlayıp yoldan çıktığını burada defalarca yazdım.

Bütün antrenörler Ozzy-Atiba'yı görünce ellerini ovalıyor. Kendisi bile zamanında bunlar üzerinde baskı uygulardı ama gidip bu 2li ile maça çıkıyor. Bu durumun sadece rakipler mi farkında? Abdullah Avcı'da denedi bu 2liyi aldı boyunun ölçüsünü.

Bu ligde şampiyon olamamak demek eksi 250-300 milyon kasa demek. Herkes planını kadrosunu buna göre yapacak.

turkkant dedi ki...

Başakşehir maçında takımı hocanın psikolojik olarak maça bu kadar kötü hazırlaması ciddi eleştirilecek bir durum.

Sergen Yalçın açısından bu ve önceki sene antrenörlük kariyerinin dönüm noktası olacak.

Büyüklere gelen tüm hocalar için bu durum geçerli aşağı yukarı. İlk sene başarılı olarak ilk engeli atladı. Bu engeli atlayamayan Rıza Çalımbay, İsmail Kartal, Rasim Kara, Bülent Korkmaz, ve hatta Hagi, bir daha geri gelemediler. İlkinde başarısız oldun mu, pek ikinci şansın olmuyor. Tek istisna herhalde Ertuğrul Sağlam'dır -ki o bile ikinci kez büyük takım çalıştıramadı.

İkinci test bir sonraki sene geliyor. Okan Buruk, Hamza Hamzaoğlu bu ikinci testi geçemediler. Sergen Yalçın şu an bu aşamada. Bu sene şampiyon olursa, ondan sonrası artık daha kolay. İki sene şampiyon oldun mu Terim-Denizli-Güneş kulübüne girmiş oluyorsun. Sonra milli takım, tekrar büyük takım filan işler sonrasında çok daha kolay olacaktır.

Umarım bu fırsatı kaçırmaz. Şansına, karşısında gümbür gümbür bir rakip yok. GS gördüğün en zayıf (tecrübesiz) kadroyla yarışıyor, Trabzon yaşlı, en ciddi rakip Fener ise yılların özgüvensizliği ile winner günlerini arıyor. Tersine, bayağı güçlü bir kadro kurdu Beşiktaş.

Bence hoca iki kritik hata yaptı.

Birincisi, sezon başı hazırlığını iyi yapmadı. Çeşme'de uzun tatiller, iptal edilen yurt dışı kampları vb. açıkçası Sergen gibi rahat bir karakterden bu olasılığı bekliyordum. Sakatlıkların çokluğunda bence bu bir faktör.

İkincisi, geçen seneki oyunun bu sene devam edeceğini umdu. Halbuki kadro bir sene daha yaşlandı, ve şampiyonluk tatmini yaşamış çoğu 30+ oyuncu aynı özveriyle bu sene oynayamıyor (haliyle). Zaten performası artan iki oyuncunun 23 yaş altı olması (Ersin-Rıdvan) tesadüf değil. Atiba kontakt kapadı. Onun ikamesi Pjanic ise bambaşka bir tip oyuncu. Önde baskı, aşırı tempo, Ş. Ligi seviyesinde koşmalıyız filan, o futbol Salih-Pjanic-Oğuzhan-Texeria gibi oyuncularla (Ş. ligi maçları da varken) oynanmaz. Bir vites düşürüp daha olgun bir oyunu oturtmamız lazımdı. Bunun yerine hoca 90 model spor arabayla 200 km basmaya kalktı. Haliyle olmadı. Benzer sorunu Ş. Güneş'in ikinci şampiyonluğunda da yaşamıştık, ama Ş. Güneş hoca bu sorunları öngörüp daha pas oyununa geçmişti.

Hoca çok şanslı. Fener kendini tam öne atacakken Trabzon yenilgisi bizim ekmeğimize yağ sürdü. Bu hafta Fener kazansa (ki kırmızı olmasa muhtemelen alırlar gibiydi) fark beşe çıkacaktı. Bu durumda kötü bir Lisbon maçı, sonrası olası bir GS maçı hüsranı (derbidir her şey olur) işleri çok kötü bir duruma sokabilirdi. Düşünün ki bu durumda Fener iç sahada kazansa kendimizi bir anda 7-8 puan geride bulacaktık. Şimdi bu durumlar yaşansa dahi en kötü ihtimal psikolojik sınır olan 5-6 puanlarda geride olacağız.




Huzeyfe dedi ki...

@turkkant

Mustafa Denizli de hiçbir zaman iki sene üstüste şampiyonluk yaşamadı.
Bence arka arkaya şampiyonluk uzun süreli bir teknik direktör kariyeri için şart değil. Önemli olan arada bir milli takıma gidip soluklanması, sonra başka bir kulüple yeniden şampiyon olması.

Sergen’in karakter ve hoca olarak profiline bakınca sanki Denizli’nin kariyerine benzer bir geleceği olacakmış gibi geliyor bana.
Bu sene olmayacak sanki, Mustafa Denizli’nin ikinci sezonlarını anımsatıyor bana: Yaptığının aynısını bir daha yapmaya çalışıyorsun çünkü yaklaşımın detaycı değil totalci, onu da her sene yenilemeye imkan yok.

2008-2009’da oyunu kenardan açıyorduk, Yusuf-Ghezzal. Orta sahada mücadeleye odaklı oyuncuları kullanıyorduk, Ekrem Dağ Uğur İnceman filan oynuyordu. Delgado’yu kullanamıyorduk.
Oyun da benziyor, oyuncular da benziyor. İkinci senesinde pahalı transferler yaptık Nihat ve Ferrari gibi. Aynı kadroyu korumamıza rağmen ne ligde ne Avrupa’da başarılı olabildik.
Korkutucu derecede benzer.

turkkant dedi ki...

@Huzeyfe

Haklısın Denizli ile benzeyebilir, karakterleri de yakın. Denizli ertesi sene Neuchatel Xamax maçıyla büyük sükse yaptı. Sergen'in şampiyon olamazsa Avrupa'da bir başarı göstermesi lazım. Ben yine de bu sene kadro olarak rakiplerimize baya ağır bastığımızı ve Sergen'in ortalama bir performansının şampiyonluğu getirebileceğini düşünüyorum.

Yorum Gönder

Ara