.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Eylül 2021 Perşembe

STSL 07 Altay - Beşiktaş


Tarih: 
24 Eylül 2021 Cuma 20.00

Stadyum: Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Fırat Aydınus (Bjk Karnesi 23G 13B 14M)

Eksik Oyuncular:  Alex Teixeira, Domagoj Vida, Kevin N'koudou, Mitchy Batshuayi, Welinton, Necip Uysal, Mehmet Topal, Rachid Ghezzal / Andre Poko, Cesar Pinares, Martin Rodrigues, Ahmed Yasser 

Cezalı Oyuncular:  Valentin Rosier / Khaly Thiam

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

96 Yorum:

yilmaz dedi ki...

Oldu olacak Joseph'i de dinlendirelim

Ersin
Ns serdar montero rıdvan
Atiba ozzie
Töre pjanic güven
Kenan

Umut'u beke alıp Rıdvan'ı öne de atabiliriz

Huzeyfe dedi ki...

Necip olmadan Josef’i dinlendiremeyiz maalesef. Bence beklediğimizden daha rahat bir maç olacak ve kazanacağız.

Pheaglix dedi ki...

net puan kaybi maci. kanatta kim oynarsa oynasin oyunu sag kanata yikma aliskanligimiz var, ki ortada guven solda kenan (ya da tam tersi) olursa yine ayni seyi yapmak zorundayiz. tore kusura bakmasin da su haliyle ana opsiyonun tore oldugu bir doksan dakikayi tesadufler haric kazanabilecegimize inanmiyorum. guven de ayri mesele. eger biraktigi yerden devam ederse tore ve guven ile basketbolda "8 seconds or less" hucumunun futbolda top kaybi karsiligini yasariz.

muhtemelen oyun antalya macinin ilk yarisina benzeyecek. eger bu kez iki gol yemeyip araya bir duran top golu sikistirirsak kazaniriz. yoksa bir puan iyidir. neyse ki maci evimizde oynamiyoruz da josef'i kaybetme riskimiz daha az.

fidddas dedi ki...

Ersin
Nsakala serdar montero umut
Josef
Pjanic oğuzhan
Kenan güven rıdvan

En uygunu böyle sanki.

Armagan Kaymaz dedi ki...

_________ Ersin
Nsakala atıba montero rıdvan
__________Josef
Salih Ozi Töre Pjanic Kenan




Emre Toraman dedi ki...

Rıdvan'ı tamamen false back gibi kullanıp Gökhan'ı sol önde kullanmak fena olmayabilir aslında. Hücumdaki doğal yerleşimini 3-1-4-2'e benzetebiliriz böyle bir kadronun ve etkili olabilir bence:

https://tactical-board.com/2170e44cc95c3c_bfuk

Gökhan, Ümraniye hazırlık maçında fena değildi ve etkinliği tamamen çizgiye indiği pozisyonlardaydı, solda olursa hem bunları daha iyi yapacak hem de oyun kurulumundan biraz uzak duracaktır.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Bu arada çarşının serdar ortaç hakkında attığı tweet tek kelimeyle iğrenç. Maçta salak salak marş söylemek başka, birisini kadına benzeterek aşağılamaya çalışmak bambaşka. Ki gezi zamanın onlar hakkındaki canlı gördüklerimi hala gururla anlatırım, Umarım şu seksist kafadan bir an önce sıyrılırlar yoksa yazık ki ne yazık.

turgay dedi ki...

töre illa oynayacaksa sahte 9 oynasın. duran top kullanmasın. mümkün olduğunca biz onu sahada ceza sahası yakınları hariç topla buluşturmayalım. ne kadar az top kullanırsa o kadar zararı azalır. zaten 90dk oynayacağı için önümüzdeki 3-4 maç o da sakat olacak. o zaman kafamız daha rahat olur.

yilmaz dedi ki...

ben bu maça direkt 0 puan yazmakta hiç bi sıkıntı görmüyorum. Bence Ajax maçına fiziksel tek bir olumsuzluk bile yansımamalı. 2-0'dan maç çevirmek için harcayacağımız efor bile külliyen zarar bence. Bu yüzden kesinlikle Joseph'i dinlendirmeliyiz. Eldeki 4 orta sahadan bir 3lü yapılabilir.

Bence Ajax maçından sonrası yokuş aşağı. Bu yüzden öncelik Ajax maçı olmalı. "Ajax maçı daha önemli" demiş miydim?

Emre Toraman dedi ki...

Ben kafa karıştırmamak için ŞL, AL, Lig ve Kupa Çeyrek/Yarı Final+ maçlarını birebir aynı öncelikte görme taraftarıyım ya. Elbet her arenanın kendince avantajları ve dezavantajları var ama herhangi birini önceliklendirmek için diğerini riske atmak mantıklı gelmiyor çoğu zaman. Saha içinde yorgunluk belirtileri gösterince ismine, maçına ve önemine bakmadan çıkararak dinlendirmek daha makul geliyor.

Barreto dedi ki...

Montero'da yokmuş, bu maçta 1 puan büyük başarı olur.

Emre Toraman dedi ki...

Kaleci hariç 10 mevkide 13 oyuncu. Gökhan, Rıdvan, Oğuzhan ve Salih gibi sakatlığa meyilli, Nsakala gibi sezon öncesi sahada baygınlık/kriz geçirmiş, Atiba ve Umut gibi sakatlıktan yeni çıkmış, Josef ve Pjanic gibi dinlenmeye ihtiyacı olan ve profesyonel dakikası 17 olan Serdar Saatçı gibi oyuncular var. Yedek kalecinin oyuncu olarak girmesi veya maçı 9-10 kişi tamamlamamız hiç sürpriz olmaz.

BJK4EVER dedi ki...

Allah'tan mac bu aksam. Yarin aksam olsa yarin'a kadar birkac kisi daha sakatlanip lisansli 11 oyuncu cikaramayacagiz herhalde.
Bir umut seyredecegiz ama sacma sapan bir hal aldi iyice.

Biraz da bizim ve Turk takimlarinin genel transfer stratejisini bu baglamda degerlendirmek lazim. Ajax'ta sakatlik olmaz, cunku adamlar 10 milyon euro bonservis verip 22 yasinda son 2 sezon full oynamis tay gibi Guney Amerika'li aliyor.

Biz 5 sene evvelki performansina guvenerek 6 ay topa degmemis Teixeira, son 2 sene 10 mac yapmamis Batshuayi'yi vs aliyoruz. Buna altyapidan gelen fiziksel eksikligi, genel olarak yasli bir kadro kurmamizi ve rotasyonu oturtamayan bir teknip ekibi ekle, sonuc gayet dogal oluyor.

Emre Toraman dedi ki...

Şu maça 2-3 tane daha U19 oyuncusu götürmemek de anlaşılmaz, kabul edilemez hata sınıfına çok net girer bu arada. "Gerek yok yea" dışında da hiç bir gerekçe aklıma gelmiyor. Takımın havasını mı bozacaklar, hazır olmayan genç oyuncuların kariyeri mi negatif etkilenecek? Şu şartlarda aşırı mantık dışı gerekçeler.

yilmaz dedi ki...

@Emre Toraman Türk Teknik Direktörler yasaklanmalı.

BJK4EVER dedi ki...

Haklisin. Genclere onem vermek oyle yabanci kalecin sezon ortasi kactiktan sonra zorda kalip yerli kaleci oynatmakla olmuyor. Veya gecen sene butun sezon yedek biraktigin solbeki yabanci sinirlamasi nedeniyle zorla oynatmak durumunda kalip cok iyi performansini izlemekle de olmuyor.

Altyapi'da ligler oynanmamasi bu oyuncularin antrenman yapmasina, kendini hazir tutmasina, A takimla birkac oyuncunun idmana cikmasina engel degil.

Su macta sacma sapan sekilde N'Sakala sagbek Atiba stoper oynayacagina pek ala altyapi'dan 2 oyuncu cikartilip oynayabilirdi orijinal mevkisinde. Atla deve degil, FB de sezon basinda birkac 17-18 yasinda oyuncu oynatti, ne oldu yani? Kume mi dustuler?

Tas gibi kadromuz var. Bu sene birkac maci erken koparip rahat bitirme ihtimalimiz oldukca yuksek, her ne kadar sezon sikintili baslasa da. Genclere yavas yavas forma sansi gerecek bir rahatliga, yapiya ulasiyor. Ama su durumda oynatacak 1 tane genc oyuncu bile yok.

Emre Toraman dedi ki...

@BJK4EVER

Bir de U19 daha geçen hafta içi Dortmund'la maç da oynadı ve son dakikalarda yediği golle 2-3 kaybetti. Altyapıdaki oyuncular da öyle Yolspor oyuncusu kıvamında değil demek ki.

Serkbal dedi ki...

Stoperde atiba nın yanına kaleci mert denenebilinir

theotheo dedi ki...

Dansözlük ne zamandan makul oldu ln haha

yilmaz dedi ki...

Yeni sakat var mı beyler?

yilmaz dedi ki...

neyse U19'dan üç oyuncuyu götürmüşler izmir'e

Serkbal dedi ki...

Saat 13.30 itibari ile yok

BJK4EVER dedi ki...

Otobusten soyunma odasina kadar sedye'yle gotursunler oyunculari bari. Bu sanssizlikla otobusten inerken de sakatlanir birileri.

BJK4EVER dedi ki...

https://www.duhuliye.com/futbol/o-yoneticiden-flas-sozler-vodafone-park-bizi-mahvetti-h46688.html

Piskinlige bak. Bir de zemin'in sucunu stadin yapilmasina baglamislar ne alakaysa. Hem kendi suclarini kabul etmiyorlar, hem sucu baskasina atiyorlar. Vay arkadas.

Huzeyfe dedi ki...

U19 oyuncuları için, Can, Güven, Oğuzhan ve diğer oynayamayan oyuncular için muazzam şans.

Burayı okuyan yoktur ama yine de evrene mesaj:
Çıkın top oynayın gençler. Böyle bir sezonda, Pjanic gibi Josef gibi oyuncularla beraber Beşiktaş forması giyeceksiniz. Yeteneğinizden bağımsız olarak özveriyle oynayın, mücadele edin. Rıdvan ve Ersin böyle bu takımın ana parçası oldular.

Bence rahat maç olacak, 2-0 kazanacağız.

BJK4EVER dedi ki...

O kadar da enseyi karartmaya gerek yok. O kadar kisi eksik ve defansta ideal pozisyonunda olmayan oyuncular var, ama genel kadro kalitemiz ve ozellikle orta sahamiz rakipten fersah fersah ustun. 10 kisi eksik kadromuz bile rakibe gore cok ustun. Bizim burun kivirdigimiz Kenan Karaman herhangi bir Anadolu takiminda, mesela Altay'da banko oynar ve takimin onemli oyuncusu olur.

Sikinti bu oyuncu toplulugunun birbiriyle oynama aliskanligi olmamasi, ama bir sekilde kendilerini gostermek icin oynayacaklar ve maci getirecekler. Oyle tarihi fark, sansimiz 0 vs gibi bir durum oldugunu dusunmuyorum. Altay'da da zaten eksikler var.

beagle dedi ki...

Valla herkes yedekler formsuzlar kendini kanitlasin diyor da, bence Pjanic kendini gosterip, geride kolayciliga kacmayip, rakip ceza alani tarafinda oynayip, bu maçi alsin. World Classan bugun gosterecen.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Mert hariç kadro ideal bence, Antalya maçı sonrasında ligde ve şl’de kale için rotasyon defterini kapatmış olmamız lazımdı, hayırlısı. 4-6-0’la neler yapabileceğimize bakalım bakalım.

Sarper dedi ki...

Gökhan töre futbolu bırakmış.

Tek iyi oynayan Pjanic'de sakatlandı. Töre, Kenan berbat oynuyor. Galibiyet mucize olur.

Pheaglix dedi ki...

son bes yildir sakatliktan on mac kacirmayan pjanic de sakatlandi. bize versinler dordunculugumuzu, maclarin kalanini oynamayalim. en azindan oynayan oyuncularin varsa mac basi ucretlerinden kurtuluruz.

bu arada elle oynamada var direkt hakem kararini degistirebiliyor mu? ofsayt gibi gorece objektif kararlarda tekrar izleme tavsiyesi yerine hakem var kararini uyguluyor, ama diger pozisyonlarda var'in hakeme pozisyonu inceleme tavsiyesi vermesi, hakemin de izleyip karar vermesi gerekmiyor mu? var protokolu tum nihai kararlarin orta hakeme ait oldugunun altini ciziyordu diye hatirliyorum. yorum gerektirebilecek pozisyonda orta hakemin pozisyonu izlemeden tavsiye uzerine karar degistirmesi protokole aykiri degil mi, ben mi yanlis biliyorum?

BJK4EVER dedi ki...

Su orospu cocugunun oguzhana girisi sari degilse ne sari acaba? Sikeyim boyle hakemi de ligi de rakibi de.

Düdüklünün yine götü başı ayrı oynuyor. Kenan'a yapılan hareket net penaltı ama adamın umrunda değil.

Huzeyfe dedi ki...

@BJK4EVER

Aynısını yazmaya gelmiştim. Ne kadar saçma abi ya, dakika 80 olmadan kart çıkarmıyor hakemler. O dakikadan sonra rakibe üflesen sarı oluyor.

BJK4EVER dedi ki...

Bu amk yavsaklari kendi oyunculari yatarken atak yapiyor oyunu kesmiyor da donen top bizim tehlikeli ataga donusunce niye agliyor?
Neden biz net bir sekilde biz topi bundan sonra disari atmayacagiz rakipler de bizim icin atmasin diyemiyoruz? Bu anadolu yavsaklarina niye bu kadar tolerans gosteriyoruz? 5 gram top oynamazlar oynamak istemezler surekli faul yaparlar rakibi sakatlamak isterler hep de magduru oynarlar. Topunun koku kazinsa futbolumuz bi nefes alir.

Huzeyfe dedi ki...

Kenan, Güven, Töre biraz daha toparlarsa alabiliriz maçı. Umarım Oğuzhan’da sakatlık yoktur, sanki var gibi.

met1903 dedi ki...

Bizim için hiçbir şey adilce değilken adilce oynamaya çalışmak kelimenin tam anlamıyla enayiliktir, fenere, gs'ye gelen herkese kapının girişinde çirkeflik dersi verilirken bizimkiler kerizliği öğretiyor büyük ihtimalle, yerde yatan oç Anadolu takımı oyuncusu için topu dışarı atmak başka türlü açıklanamaz başka türlü.

beagle dedi ki...

Oguzhan Ridvan Atiba Serdar iyiler, Güven de çok fit göründü, Salih ve Töreyi de oyuna iyice katıp, şaşirtici bir oyun üstünlüğü alabiliriz her an.
Bu çocuklara hakaret etme değil gurur duyma günü bu.

Pheaglix dedi ki...

@orda

kenan'a yapilan hareket penaltiysa kenan bir zahmet itiraz etsin. sirf gs ve fb degil, ligdeki her takim en ufak pozisyonda hakemi inceleme istemeye mecbur birakiyor ama bizim anlamsiz bir minnoslugumuz var o konuda.

su maci tesaduf disinda alabilmemizin bir yolu yok. belki formasyon degistirip bir seyler olmasini bekleyebiliriz. mesela kenan-salih degisikligi yapip ileride tore-guven ile garip bir 4-4-2 diamond deneyebiliriz, ne bileyim. oyuna en ufak mudehale sansimiz kalmadi neredeyse.

bu arada puan kaybi bu yuzden olmayacak ama kalede rotasyon ol-maz. eger ersin ya da mert uc gunde bir mac yapmaktan sakatlanacak durumdalarsa hemen yeni kaleci bakalim.

F.N. dedi ki...

Bu kadar sakatlığın bir açıklaması olması lazım. Darbe almadan sakatlanıyor oyuncular. Bir yönetici antrenör vs çıkıp açıklama yapmalı. Bu gidişle Ajax maçına u19 ile çıkacağız.
Eldeki kadro ile oynanacak oyun ancak bu kadar. Şansa bala bir gol bulma harici gol atma şansımızı görmüyorum. Bir de nsakala'ya tutmamız gerekiyor. Adam rakip oyunculardan daha tehditkar bizim için

Zaitsev dedi ki...

Rıza Çalımbay şu haliyle Nsakala ve Törenin oynadığın topun toplamının 5 katını filan oynar.

Serdar Saatçi şu kadroda bile bu kadar oynayabiliyorsa biz Wellington ve Montero ile niye vakit kaybediyoruz.

Pjanic sakatlandı mı yoksa başlarım böyle işe diyip hiç kasmadan çıkayım mı dedi anlamadım :) Adam sola döneyim diyor ortada kimse yok. inş önemli birşeyi yoktur.
Oynayabilecek ne kadar genç varsa paldır küldür kiraya verirsek olacağı buydu. Ersin az sonra forvet hattında :)

Huzeyfe dedi ki...

Serdar topla çok sakin, ayağı da çok iyi. Ama sertlik lazım biraz daha. Bizim altyapıdan gelen stoperlerin hepsi böyle neredeyse, orada oyuncu bakan hocalar Türkiye’de oynanan futboldan bihaber herhalde.

Bence maçla ilgili değerlendirmeler biraz abartı. Bu ligde gol atmak zor değil. Ajax maçından korkalım tamam ama Altay’la oynuyoruz. Ceyhun Gülselam arapası atmaya çalışıyor filan. Töre birazcık kaldırsa totosunu zorlanmadan alabiliriz.

Sarper dedi ki...

@Zaitsev +1 milyon

Emre Toraman dedi ki...

Gökhan'ı hiç sola atmadan maçı bitirirsek çok üzüleceğim. Bir şeyleri farklı yapmak lazım.

BJK4EVER dedi ki...

@met1903

Gecen hafta konusulan saha disi avantaj mevzusuna geliyor olay. GS'yi bilmem de FB olsaydi kesinlikle oyuna devam ederdi. Hatta gol olsa rakibe de diklenirlerdi geri adim atmazlardi. Ozan Tufan, Emre Belozoglu gibi tiplerin diklenmesi tam gozumun onune geliyor.

Yavsaklar hucum ederken topu disari atmiyorsan sen de donus ataginda atmayacaksin. Atiyorsan malsin, gerizekalisin, senin hakkini dibine kadar da yerler. Ayni yavsak 2 dakika sonra kalkti kopek gibi kostu iste.

Bu tur anlarda Pascal'i ozluyorum. Sahada olsaydi buna izin vermezdi, diklenen rakibe de oyle bir cevap verirdi ki adamlar fissss diye sonerdi. Bu tepkiyi de Guven, K. Karaman, Atiba, S. Ucan gibi tiplerle veremiyorsun iste. Sahada o karaktere yakin bi Josef var, o da kart riski yuksek oldugu icin girmiyor bu olaylara.

Bu tur pozisyonlar beni asiri sinirlendiriyor. Umarim Sergen mactan sonra su verilmeyen sari kartlar ve yerde yatma mevzusuyla ilgili birsey soyler, kendini de frenlemez!

BJK4EVER dedi ki...

Adamlar su el pozisyonuna bile 10 kisi itiraz edecek kadar kancik olmus. Biz bu lig icin fazla enayiyiz.

met1903 dedi ki...

N'sakala'nın böyle bir bok yiyeceği belliydi kaç maçtır sinyalleri veriyor, oraya koyacak altyapı oyuncun yoksa vur kilidi gitsin, futbolu bırakmış töre'ye kaç dakika tahammül edeceğiz bakalım.

Zaitsev dedi ki...

Dakika 67. Kontra sayılabilecek bir atak yapıyoruz. Önde Kenan, Töre ve Güven gibi kas hafızası ile oynayan adamlarla oynuyoruz. Ozzy bu atakta sağa doğru giderken ceza sahası içine bakmadan pas atmayı deniyor. İşte Ozzy bu yüzden bizde artık olmaz. Ezbere sorumluluk almayan bir oyun.

Murat dedi ki...

Töre'nin başına ne geldi acaba :)

Pheaglix dedi ki...

sag beke koyacak oyuncu vardi ama "genc oyuncu rosier ile rekabete giremeyecekse takimda yeri yok" diye kiraya gonderdik. nsakala'nin yaptigi salaklik ama golu simdi yemesek mac sonuna kadar yiyecektik. esas salaklik sut cekmek yerine kalenin icine girmeye calisan forvetimsi oyuncuda. kenan'dan epey umutluydum ve hala gormek istedigim yerde (full kadro, sol forvet) oynamadi ama tercihleri ve oynadiginda yaptiklari/yapamadiklari bana asla olmayacak hissini veriyor. takima yeni olcay aldik derken sakatlanmayan pektemek aldik gibi.

tore de bir daha garbage time dahil forma yuzu goremez umarim. tore'siz 10 kisi oynasak altay az daha ustumuze gelir de kontra falan buluruz.

Sarper dedi ki...

Serdar niye daha önce süre almadı acaba?

Zaitsev dedi ki...

@ Sarper

Bizde genç oyuncu ancak mecbur kaldığımızda oynar.

can dedi ki...

Bu maç bende Sergen’in forma adaleti konusunda çok ciddi soru işaretleri doğurdu. Maçın en iyileri Oğuzhan, Serdar (!!!) Güven, Rıdvan forma ya hiç görmemiş ya da az gören oyuncular. Buna karşın sahte 9 oynadığı bir maç dışında 1 senedir her maç leş oynayan, ayakta duramayan Töre hep birinci alternatif. Ayıp walla.

met1903 dedi ki...

N'sakala Beşiktaş tarihinin en kötü oyuncusu olabilir mi?

Sarper dedi ki...

nskala çok nasipsiz.
futboldan nasibini alamamış.çok yazık

Kenan kale boş olsa gol atamaz. Garip bir forvet tipi.

Pheaglix dedi ki...

forma adaleti konusuna katiliyorum. su maci gordukten sonra gaziantep, antalya ve ads maclarinda kenan ve salih yerine guven ve oguzhan oynasa ne olurdu diye merak ediyor insan.

ligdeki tum kalecilere "ligdeki tum forvetlerden hangisi rakip takimda her mac 90 dakika oynasin" diye sorulsa herhalde hepsi kenan'i secer. yemin ederim "yere yatmadan mac tamamlama challange'i" yapilacak adam.

met1903 dedi ki...

N'sakala'yı Rıdvan'a tercih eden adam futboldan anlamıyordur, bütün başarıları da tesadüftür, Beşiktaşlı denilen Fırat aydınus bile her türlü pisliği yaptı maçı bize vermemek için, bu yıl da her zamanki gibi işimiz zor ama Sergen sadece rotasyon işini çözerse rahat şampiyon oluruz.

BJK4EVER dedi ki...

@Zaitsev,

Bu forvetlerle alakali bence Oguzhan'la degil. Bu dedigin hareketi Oguzhan ezlden beri yapiyor zaten. Bazen de cok iyi oluyor.

https://www.youtube.com/watch?v=sw4hOKYqN0w

Burada 1:10'dan itibaren izlersin. Forvet Aboubakar olunca top kontrolu gol oluyor. Forvette Kenan Karaman olunca top kaybi, ne olacakti?

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Forma adaletini niye sorguluyorsunuz anlamiyorum. Siz Sergen'den daha mi iyi bileceksiniz? Hafta ici antrenmanlarini izlediniz mi? Hayir. Bos bos konusuyorsunuz.
Hafta ortasi antrenmanda Oguzhan berbatti, hep berbat. Gecen sene de Ridvan cok kotu antrenman yapiyordu. Tabii ki oynamayacaklar. Antrenmanlarda N'Sakala ve Gokhan Tore cosuyor. Hele Gokhan ayak tenisinde yenilmiyor bile, tabii onlar oynayacak.
Once antrenor diplomasi alin da sonra konusun.

Zaitsev dedi ki...

Güven gol attı diye bir iyimserlik var diye düşünüyorum. Çok net veremediği paslar vardı. Rıdvana atamadığı pas en kötüsü mesela. Kenan’ın mundar ettiği pozisyondaki pası da tembel bir pastı. İlk fırsatta pişman edecektir umut bağlayanları.

Ben Can’ı beğendim. Ozzy ile Salih yerine onu birinci tercih yapmak daha mantıklı duruyor.

Bence bu maçtan sonra Serdar oynamalı stoperde. Boşuna Wellington ile vakit kaybetmeye gerek yok.

Emre Toraman dedi ki...

Sağlık olsun, özellikle Montero ve Pjanic'ten sonra 1 puandan fazlası için epey şansa ihtiyacımız vardı. Asıl maç yarın MR cihazıyla.

F.N. dedi ki...

IQ seviyesi çok düşük oyuncu var. Töre nsakala Kenan kendileri bile ne yapmaya çalıştığını bilmiyordur.
Rıdvanın şu maçta oynadığının yarısını 1 sezonda oynamadı nsakala. Bağırıyordu maç nskala hata yapacak diye 2 golde de hatalı. Daha forma yüzü görmez herhalde bu maçtan sonra.

BJK4EVER dedi ki...

Son dakikada maglubiyetin gelmesi uzucu oldu. Bu kadar iyi-kotu getirmisken maci berabere bitirmek lazimdi.
N'Sakala en cok siritan oyuncumuz oldu.
Adapte olamadi, sag ayagi da hic olmayinca mac boyunca abuk subuk seyler yapip durdu.

Normal sartlarda donus macinda Altay'a karsi CL finaliymis gibi kopek gibi bir hirsla cikip ayagi frenden 1 saniye bile cekmeden 5-6-7 Allah ne verdiyse atmaliyiz bu mactan sonra. Ama kadromuz sut cocugu dolu oldugu icin yapmayacagiz. Bunlari yapmadigimiz icin zaten vur ensesine al lokmasini kivamina geldi iyice. Adam ceza sahasinin 1 metre disindan penalti veriyor kimse agzini acmiyor. Iyice sacma bir hal aldi. Oguzhan ve Salih'e yapilan ve kart cikmayan faullerde itiraz 0. Hadi oyuncularin karakterinde yok da hic mi oyunculara uyari yapmiyor teknik ekip? En azindan topu disari atma konusunda mesela.

yilmaz dedi ki...

Şenol Güneş'in beğendiği bir şeyi benim beğenmem olası değildi zaten. Milli takımda da ısınamamıştım Kenan'a. Aşırı pragmatik oynadığımız iki Fransa maçında sol önde iş yaptı diye, ikinci ligden gelip milli takım forması kaptı. Beşiktaş'a transferini milli takım oyuncusu olarak değil, yedek oyuncu olarak olumlu bulmuştum. Ama Beşiktaş'ın yedek oyuncusu olmak bile belli standartları gerektiriyor. Kenan maalesef üçüncü ya da dördüncü yedek olacak kalitede. Adam tek bir faul alamadı arkadaş, bu nasıl iştir?

NSkala bazı özellikleri zaten çok kötü bir oyuncu. Fakat en büyük defosu sağ ayağının hiç olmaması. Eğer iki bekten biri sağ bek olarak devşirilecekse, bu kesinlikle rıdvan olmalı.

Bu maçtan sonraki çıkarımlar;

*- Töre ve Kenan'ın bundan sonra alacağı her süre genç oyunculara hakarettir.
*- Güven takımla birlikte oynamak koşuluyla bir kaç maçlık daha kredi kazandı.
*- Serdar takım tam kadro olduğunda bile, iç sahadaki maçlarda yerli rotasyonunda rahatlıkla kullanılabilir.
*- Beşiktaş'ın ideal orta saha dizilimi joseph pjanic oğuzhan'dır
*- Devre arası umut meraş muadili bir sağ bek şart.
*- Rıdvan'ı oynatmadığımız her maç geleceğimizden yiyoruz. NSkala o kadar çok iyiyse, Rıdvan yerli rotasyonunda sol önde de oynar.

Salı günkü maç için ya tüm sakatların dönmesini, ya da Reis'in Hollanda ile siyasi bir kriz filan çıkarmasını beklemekten başka bir çaremiz yok. Şu halde Ajax'ın insafına kalmış durumdayız ve Ajax bu konuda küçük Bayern gibi bir takım.

Hakkımızda hayırlısı.

BJK4EVER dedi ki...

@F.N.

Su yabanci kurali olmasa Ridvan sezon basindan beri 1 mac belki ya oynamisti ya oynamamisti. 10 mactir N'Sakala'yi seyredip duruyorduk. Boyle kalifiye bir teknip ekip var iste oradan hesap edin.

Kaleci mevzusu da hala sikintili bence. Acin bir Konya-Trabzon macini izleyin, Ugurcan neler cikartmis neler yapmis gorun. Dortmund macinda kaleye gelen ilk pozisyon gol. Adana Demir macinda kaleyi bulan her sut gol. Bu macta adamlar dogru durust 2 pozisyona girdi, 2'sinden de gol cikti.

Kalecilerimizi surekli yenilen golde yapacak birsey yok vs diye aklamaya calisiyoruz, ama zor bir top cikardiklari da neredeyse hic yok. 1 tane cikartsa ayni macta 2.yi cikaramiyor, kalemizi bulan her 2. top gol oluyor. Bu sekilde kalecim olacagina Altay, Ugurcan gibi senede belki 2 tane fahis hata yapacak ama 5 tane efsane mac cikartip 5 kere puan kazandiracak kalecim olsun daha iyi.

Zaitsev dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam o pası atacağın adam var atmayacağın adam var. Aynı pası aralarında gece ile gündüz kadar fark olan adamlara atamazsın. Ozzy kalitesindeysen bunu bileceksin. Hele ki etrafın boşken, kanattaki adam müsaitken topu sürmemek, bakmadan pas atmak şımarıklıktır, kolaycılıktır. Ezbere herkese aynı pası Necipte atar. Kartalda atar. O kadar parayı vermeye gerek yok.

met1903 dedi ki...

Çok hayalperestiz maalesef, töre büyük sakatlık yaşamadığı sürece ghezzal'ın ilk alternatifi olmaya devam edecek, Kenan da hem forvetin hem de sol açığın ilk alternatifi olmaya devam edecek, Serdar bugünkü gibi bütün alternatifler bittiği zamanlar harici forma yüzü göremeyecek, güven bugünkü gibi açıkta değil de forvette 5-10 dk oynamaya devam edecek, Ozzy herkes sağlamsa orta sahada son opsiyon olmaya devam edecek, Rıdvan bile bu formuna rağmen şl'de oynayamayacak, daha Atiba'nın orta sahada geberene kadar oynamasını saymıyorum bile.

Emre Toraman dedi ki...

Yani kart riski bariz olan Rosier'in arkasında 3 mevkiyi birden yedekleyen Necip'e güvenmek yerine Kerem Kalafat'ı takımda tutsak ne kaybederdik, Uşak'ta bütün sezon oynasa ne kazanacağız gerçekten anlamak imkansız. Kupa maçlarını bile geçiyorum, sadece antrenmanlardaki çift kalelerde oynaması için bile elindeki 2. sağ bek takımda tutulur ya.

BJK4EVER dedi ki...

@Zaitsev,

O bakis acisiyla yaklasacaksak zaten Kenan Karaman'a hicbir sekilde pas atamazsin ki. O zaman onun eline bir paket cekirdek tutusturup korner direginde citlamasini izleyeceksin.

@Emre Toraman,

Altyapi/genc oyunculara bakis acisinda da bir sorun var bence. Ben altyapi fetisi olan biri degilim, eski tartismalarda da fikrim ortada zaten. Ama forma adaleti konusunda altyapi'ya karsi garip bir guvensizlik var. Her altyapi oyuncusundan Nihat, Sergen olmasini bekliyoruz, olmayinca cop gibi goruyoruz. Ise yarayan genc oyuncu illa takimin yildizi olacak diye birsey yok.
Altyapi ise yarasin istiyorsak, kadro maliyetini dusurmek istiyorsak her turlu altyapi oyuncularina sans vermeliyiz. Sadece 25 kisilik kadro'yu doldurmak icin kullanmamalisin.
Altyapi oyuncumuz Rosier'le forma savasina girmesin. Zaten Besiktas 2 tane Rosier capinda sagbeki kadrosunda bulunduracak capta degil. Ama Rosier eksik oldugunda ligde idare etsin, Avrupa'da agir cuvallamasin yeter. Ben Kerem Kalafat veya Bilal Ceylan'i bugun sahada gormek isterdim. 17 yasinda ikinci ligte catir catir oynamis, takiminin onemli oyuncusu olmus bir oyuncu N'Sakala'dan kotu sagbek olmaz, olamaz.
Sagbekte N'Sakala, Necip yedek olacagina Kerem veya Bilal olur. Ligde zaman zaman sure alir idare eder. Serdar bugun bence net olarak 4. stoper icin fazlasiyla yeterli oldugunu gosterdi. 35 yasindaki M.Topal'dan medet umacagina, Atiba'yi vs stoper oynatacagina adami yaparsin 4. stoper. Zaten 4. stoperin sezon icerisinde normal sartlarda alacagi sure belli. Onu gayet doldurabilir Serdar.
Normal sartlarda bu takimin 3. kalecisi, yedek solbeki, yedek sagbeki, 4. ve 5. stoperi, 3. onliberosu, 5. orta saha oyuncusu, 5. acigi, 3. forveti altyapidan gelmeli. Rotasyonda daha da ileri atarsa kendini atar, ama minimumu bu olmali.

Huzeyfe dedi ki...

Şu iki maçın gösterdiği çok net şeyler var. Öncelikle geçen sene yaptığımız Sergen eleştirilerinin hemen hepsi hala geçerli. Pragmatik yaklaşımıyla şampiyonluk ve maçlar kazandırdı, ama bu saçma sakatlıkları geçen sene sonunda da yaşadık. Beşiktaş gibi bir takımın birden fazla oyunu olmalı, sürekli 90 dakika önde basmak, tempo yapmak bir yerde takımı patlatıyor. Özellikle de Avrupa işin içine girdiğinde sıkışık fikstürde neler olduğunu görüyoruz. Beşiktaş topla aktif dinlenebilmeli. Elde Pjanic var yani, bu işin kralı bu adam. Adanaspor maçında yarım saat sakin bir oyun oynayabilsek ne Altay’a puan kaybedecektik ne de Ajax karşısına 15 sakatla gidecektik.
Sene başında da söylemiştim: Sergen hoca olarak bir üst seviyeye çıkmak zorunda. Taktiksel zenginlik gerekiyor bu kadar çok maç oynatacak bir takıma. Bunu yapma imkanı da var kadro anlamında.
İkinci eleştiri noktası da bu tarz maçların gösterdiği olmayan forma adaleti.
Ajax’a deplasmanda kaybetmek dünyanın sonu değil. Altay’a puan kaybetmek de ligi kaybetmek anlamına gelmiyor.
Ama geçen sene bir averaj farkıyla şampiyon olduğumuz gerçeği var. Papaz her zaman pilav yemeyebilir. Beşiktaş daha iyi olacaksa hocası da daha iyi olmalı.

Zaitsev dedi ki...

@BJK4EVER

Ozzynin potansiyeli ve yeteneği ortada. Zaten bundan sebep bir umut var/vardı. Kenan’ın potansiyeli ve yeteneği de ortada. Bu adam tek vuruş, tek pas adamı. Onun ne yapıp yapamayacağını en iyi onunda idman yapan adam bilecek. 2si de yedek olduğu için idmanlarda bile aynı takımda oynayan adam bunlar.
Bu no look pası sadece Kenan değil öndeki 3lünün ancak boş alanda ayaklarına geldiğinde alabileceğini takımdaki herkes biliyor olmalı.

Benim açımdan bu maçtan sonra Can rotasyonda Ozzy ve Salihin önüne geçmeli.

Bu arada önümüzdeki fikstüre baktım. Hiç iç açıcı değil önümüzdeki 2 ay.

Barreto dedi ki...

İlk 8 haftayı 14 puanla kapatacağız. Umarım diğerleri de puan kaybeder. Takım tempoyu düşürmeyi ve oyunu tutmayı beceremezse bu sezon bitmez. Bugün beraberlik alabilseydik çok iyi olacaktı. Geçen sezon ilk 8 haftada 13 puan almışız. Bu sezon aynı noktadayız ve stattaki taraftarın hayrını pek görmüyoruz.

Bugün en azından Serdar'ı kazanmış olmalıyız. Çok fazla eksik olduğu için bu maç özelinde Töre tercihi dışında pek kızamıyorum. Sanıyorum ilk haftalarda bu olağanüstü durum olacağı önceden bilinseydi, bir kaç genç oyuncu kiralık gönderilmez kadroda tutulurdu. Sanki kopup gitmeyelim diye sakatlık krizi senaryosu yazılmış gibi.

Armagan Kaymaz dedi ki...

@barreto hocam 7 maç oynandı 8 değil. 15/16’dan itibaren ilk 7 hafta puanları yanlış görmediysem
16,17,14,14,8,10 ve şimdi 14.

Maç hakkında yazacak bir şey yok cidden, Serdar’ı kazanmak sevindirdi sadece ve ayrıca Can da diri göründü. Artık maç sonuçlarından öte aman kimse sakatlanmasın kafasında izlemeye başladım. Maaşlar mı yatmıyor, problem nedir, bu kadar sakatlığın yoğun olduğu bir dönem herhalde 10 sene önce olmuştur. 🧿

Barreto dedi ki...

@Armagan hocam önümüzdeki Sivas maçına da mağlubiyet yazdım o yüzden 8 maçta 14 puan dedim. Yeterince anlaşılır ifade edememişim. Sakatlıklar konusu ile ilgili olarak NFL de de bu sezon anormal biçimde fazla sakatlıklar var, Avrupa futbolunda da genel olarak sakatlıkların çoğaldığı söyleniyor. Covid sonrası takvim ve alışkanlıkların değişmesinden bahsedenler var. Bence bizim takımla ilgili Feyyaz Uçar'ın açıklaması da dikkate değer; "takım yeterince hazırlık maçı yapıp maç kondisyonu kazanamadığı için sakatlıklar fazla olmuş olabilir" diyor.

Maç trafiği ve zeminin yani sıra bir faktör daha var. Oyun tarzımız çok efor gerektiriyor, kontrol ve düşük tempo oyna(ya)mıyoruz. Yoğun ön alan baskısı, pres oyunu kadromuza ne kadar uygun tartışılır. FM oynayanlar bilir önde basarsanız, Gegenpress uygularsanız "intensity" çok yükseliyor ve sakatlık ihtimali yükseliyor oyuncular erken yoruluyor. Bats gibi bir "beast" bile sakatlandı. Dediğine katılıyorum, Serdar ve Can pozitif öne çıkanlar, umarım daha fazla süre alırlar.

Emre Toraman dedi ki...

Sakatlıklar için herhangi bir etkeni tek başına sorumlu tutmak mantıklı olmayabilir. Mesela bizim ligdeki takım sayısının artırılması ve stadın zemini muhakkak etkilidir. Muhtemelen en büyük etken ise "Şampiyonlar Ligi'nin koşu mesafesine çıkmalıyız" oldu. Çıkamadık.

Şampiyonlar Ligi'nde, pandemiden önceki Galatasaray maçı gibi 0-0'a kilitleme çabalı maçlar oynarız diye düşünüyordum, yanıldım. Kuranın da etkisi olabilir bunda. Normalde sadece sezon başında yapılabilecek fiziksel yüklemeleri grupta şansımız var diye maçlar oynanırken de takımının kapasitesinden fazla yapmış olabiliriz. Dortmund maçındaki o koşu mesafesi rekoru bedavaya gelmedi yani bence.

yilmaz dedi ki...

Kuralar çekildiğinden beri en çok çekindiğim maça geldik. Ben bu maçtan sonrasını yokuş aşağı olarak görüyorum. Sakatların olduğu şu dönemdeki puan kayıplarını da hiç önemsemiyorum.

Eldeki as oyuncularımız ersin, rossier, rıdvan joseph ve bir ihtimal batshuai gözüküyor. En en en büyük sorun stoper konusu. Bu sadece sahaya çıkaracak stoper bulamamakla da alakalı değil. Kaza bela bir gol atıp korumaya geçecek olsak onu yapacak oyuncu da olmayacak yedekte.

Beklerimizin dinamik olması sığınılacak bir liman. Joseph'i stopere çekmek gibi bir hata yapmayız umarım. Oğuzhan Salih oynama ihtimalleri varmış. İkisini birden 11 başlatmayız muhtemelen.

Bu maçta 3'lü forvet yerine tek forvet çıkılabilir belki. 4141 değil de 4411/451 gibi.

ersin
rossier serdar umut rıdvan
töre joseph can nskala
ozzie/salih
batsh/larin (sağlık durumuna göre)

Necip oynayabilecek olursa ortasaha değil stoper olmasını tercih ederim.

Skor ne olursa olsun, bu durumun geçici olduğunu, ve sakatlar iyileştikten ve Avrupa'dan elendikten sonra lige ağırlığımızı koyacağımızın bilincinde olursak, olası ağır bir skordan en az şekilde etkileniriz.

theotheo dedi ki...

Kardeşim ben şunu anlamadım ya. Herkese 30 kağıt maaş veriyorsun da. Ondan sonra niye tokatlandık diyosun. Ulan biraz aklınızı çalıştırın be. Millet tokatlıyor olm. Ulan pjanic bu kadar bi adamsa niye gelsin. Çöp adamları menajerler le ortak olarak alıyorsun. Ondan sonra Ajax bize kaç atar. Ulan ahmak adam takımı batırdınız. Psv takımının 4 katı maaş bütçesi yaptınız gene Tokat yiyorsun.

Emre Toraman dedi ki...

Şu yoklukta bile Gökhan'ı kulübede tutmak lazım gibi geliyor. Faydasız oyuncu Gökhan dışında da var ama zarar verme potansiyeli onun kadar yüksek olan yok. Solda oynarsa oyunun merkezinden uzaklaşacağı için daha az zararlı olabilir, hatta faydalı bile olabilir bence çizgiye inerek, keşke görebilsek. Oğuzhan veya Salih'den biri de yedek başlayacaktır muhtemelen. 3 sol bekle kadro yaparsak o da ilginç bir deneyim olacak. Mevcut şartlarda her oyuncu için geçerli ama özellikle Batshuayi, Josef ve Rosier her 2'li mücadeleye girdiğinde yüreğimiz ağzımıza gelecek. Umarım maçı kilitlemeyi ve tempoyu öldürmeyi bir şekilde başarabiliriz. Gerekirse 1. dakikadan yatıp kalkmamalara, vakit geçirmelere başlayalım ve Süper Lig'in gücünü gösterelim bence.

can dedi ki...

@emre
Katılıyorum ve arttırıyorum. Gökhan’ı kulübede değil evinde tutmak gerekiyor, mümkünse hiç futbol sahalarına yaklaşmasın. Son maçta isabetsiz pas oranı ve sayısında Süper Lig rekoru kırmış. %36 pas isabeti, 16 pas hatası, 19 top kaybı hakikatten tarihe geçecek cinsten.

BJK4EVER dedi ki...

Bu mac Ridvan'i sol one atma maci olabilir. Defansta Umut veya N'Sakala daha saglam durur. Onde de pas kabiliyeti, dripling yetenegi ve pozisyon gelirse bitiriciliginden yararlanabiliriz en azindan.
Sag onde ya Gokhan ya Kenan oynayacak. Gokhan bu sene efsane kotu gozukse de Kenan da top kaybi konusunda en azindan o kadar maharetli. Biri yeteneksizlikten, diger de konsantrasyon eksikligi/lakayitlikten yapiyor hepsi bu. Ben yine de Gokhan'i tercih ederim. En azindan 1'e 1'den birsey cikarabilecek bir oyuncu.
Can'i Malatya macinda ne kadar vasat bulsam da Altay macinda o kadar begendim. Sogukkanli, saglam durdu. Bu macta Salih ve Oguzhan'in nice weather futbolu yerine biraz daha saglam bir oyuncu ise yarayabilir. Benim kafama yatan 11:


---------------------Ersin/Mert---------------------

Rosier--------Serdar---------N'Sakala--------Umut

----------------------Josef------------------------

G. Tore-------Oguzhan--------Can----------Ridvan

----------------------Batshuayi--------------------

Umut ve N'Sakala yer degistirebilir, cok da fark etmez zaten.
Ben herseye ragmen abuk subuk bir fark olmayacagini dusunuyorum. Ajax'in lig hali korkutucu olabilir, ama Hollanda liginde direkt averaj'a bakiliyor puan esitliginde. O yuzden farki arttirmanin mantigi var. Gecmiste averajla belirlenen sampiyonluklar fazlasiyla oldu. CL'de bence 3-4 farki yakaladiktan sonra zorlamazlar. Bizi gereksiz yere gaza getirip Istanbul'daki maci da zora sokmak istemeyecekler. Ben 3-4, en fazla 5 fark olur diye dusunuyorum. Ki biraz top oynarsak, mental olarak ayakta kalabilirsek o kadar da olmayabilir.
Ama Turkiye'deki ortam gayet uzucu. Herkes 9-10 fark'tan bahsediyor. Bircogu rakip taraftar icten ice bunu deli gibi istiyor. Eminim televizyona cikan gazeteci/yorumcularin yarisindan fazlasi da bunu istiyor. Ben Emre Bol, Nevzat Dizdar gibi tiplerin ellerini ovusturarak maci izleyecegine eminim. Bu kirli ortamda cok fazla pasif kaliyoruz. Dun adamlar ceza sahasinda plonjonla top cikardi gormezden gelindi. Ama biz hala efendi olmaya devam edelim. Anadolu takimlari da gerizekaliligina yansin. Bunlarin emegini goz gore calan takimlarin hangi takimlar oldugu belli, ama soz konusu Besiktas oldu mu bir hirs yapma, bir suni dusman yaratma pesine dusuyorlar nedense.

Basar dedi ki...

Blog yönetimine not: "amacı blogu sabote etmek olanlar" bir üstün zekalı arkadaş bu kısımla ciddi alay ediyor. Sadece Beşiktaş yenilince ortaya çıkan, aslında hiçbir fikri olmayan, buradaki tartışmalara katkı sağlamayan, Beşiktaş ile ilgili ciddi psikolojik sorunları olan bir kişi bu. Şunu banlemenin bir yolu yok mudur?

Ajax Erik Ten Hag önderliğinde 25 şampiyonlar ligi maçından 12 galibiyet 6 beraberlik 7 mağlubiyetle ayrılmış.
Bu 7 mağlubiyetin 6'sını kendi evlerinde almışlar. Yenildikleri takımlar Atalanta, Liverpool, Valencia, Chelsea, Tottenham, Real Madrid.

fidddas dedi ki...

@4ever
törenin takımda olması demek preste bol bol top kaptırıp sürekli efor harcamak ve bu defans ile yüksek gol beklentisi demek.
ben töreyi hiç bir şekilde 11e almazdım. töre ile kenanın yer değiştirdiği bir kadro ile yine top kaptırırız ama töre kadar değil. kenanın en azından oyun içi disiplini çok daha iyi. hem batsa preste yardım eder hem ortasahaya sertlik katar.
işimiz batsın ön alanda kapacağı toplara bağlı. ben oyunu geride kabul etmeyeceğimizi mümkün olduğu kadar ön alan presi yapacağımızı düşünüyorum. bu açıdan josef ve can işe yarayacaktır.
yine taktik disiplini fazla olan rıdvanın da sol önde olması işe yarar.
atak sonlandırabildiğimiz sürece baskın atak yemeyiz, sette ise zaten yapacak çok bir şeyimiz yok. stoper tandemimiz hem genç hem tecrübesiz ve en az biri o mevkiiyi hiç oynamamış biri olacak. setten gol yersek üzülmem, serdar iyi oyuncu olma potansiyeline sahip ama en azından yanında defansı bilen biri olmalı.
oyunu onlar hücüm ederken olabildiğince sette tutup takımın sahadaki duruşu ile savunma yapmamız en mantıklısı, bunun için de atakların mutlaka kaleye isabetli şut, aut, korner veya taç ile bitmesi gerekiyor. eğer iş koş koşa dönerse buna karşı çıkabilecek ne 11miz ne yedeğimiz var.

fidddas dedi ki...

hatta rıdvan sol bek nsakala sol ön daha mantıklı bir tercih bile olabilir. nsakalanın sakarlıklarını kaleden uzak tutup onun fizik gücünden sol önde faydalanmak çok daha mantıklı görünüyor.

Fidddas+1
Töre oynarsa hepimizi dinden imandan çıkarır. Hem sarhoş hem de gözüne perde çekilmiş gibi oynuyor bu sezon.

yilmaz dedi ki...

Ajax maçı için niye post açılmıyor acaba, bir çeşit totem mi :)

Bu maçta çok eksik var ama en büyük problem stoper konusunda. Welinton, Vida ve Necip'ten biri bile olsaydı bu kadar karamsar olmayacaktım. Aslında ben baştan beri Ajax deplasmanından fark bekliyordum ama bu şekilde değil. Şu andaki durumda maçın akıbetini birinci dakikasından itibaren Ajax'ın belirleyeceği yönünde. As takımımız olsaydı 15-20, 30 dk'lık sekanslarla oyuna ortak olabilirdik.

Töre ve kenan'ın ikisinin birden kanatlarda oynaması en kötü senaryolardan biri. Solda Rıdvan da NSkala da, her ikisinden de daha güvenilir. Sağda da birine katlanıcaz artık. Oyuncu orijini olarak bakıldığında son haftalarda rezil bir performans göstermesine rağmen Töre öne çıkıyor. Oraya genç takımdan birini ya da Can'ı koymasına da hayır demem.

Bu maçta sakatlardan sadece tek bir oyuncu oynatma ihtimalimiz olsaydı hiç düşünmeden Vida Welinton ve Necip'ten biri olsun, hangisi olursa olsun derdim.

Umarım Serdar'ı kesip iki devşirme stoper işine girişmeyiz. Hele Joseph'i stopere çekersek Ajax ortasahada bizi tarumar eder. Ne Oğuzhan'a ne Salih'e ne de Can'a bu konuda güvenmiyorum.

theotheo dedi ki...

Başar noldu birader. 30 milyon alex 30 milyon pjanic 30 milyon batshuayi 30 milyon vida 30 milyon llajic vs vs. Hiçbiri Cl de top oynayamıyor. E ne sikime aldın bunları o zaman. Gençleri toparla çık kardeşim. Boş yapmayın. Senin aldığın sponsorluk anlaşmalarının 5 yıllığı bir oyuncunun maaşını karşılamıyor. Kulübü batırdınız. Defolun. Para koyan gelsin.

BJK4EVER dedi ki...

Abi trolluk mu yapiyorsun anlamadim ki. O bahsettigin rakamlar dogru degil ki.
Teixeira ve Pjanic bedelsiz geldi, maaslari 2.5 milyon euro civari.
Batshuayi 3.5 milyon euro sanirim.
30 milyon euro'lar falan ne yahu. Transfer stratejisinin dogrulugunu tartisabiliriz, o ayri konu, ama maliyet acisindan bunlar yuk falan degil ki.
Avrupa'nin orta sira takimlari bu dortlunun toplam maasini tek oyuncuya cat diye bonservis olarak veriyor. Avrupa'yla aradaki makas baya acildi.
Ha, CL icin bu maliyetlere girmeye gerek var mi tartisilir. Ki biz sadece CL icin girmedik, ligde de faydasi olacak bu elemanlarin. Simdi faydali olamasalar, CL'de bir bok yapamasalar bile onumuzde ligde daha 30 mac var. Sampiyonlugu getirdikleri surece birsey diyemezsin.
Zaten 6 ay topa dokunmamis Teixeira, 2 yildir dogru durust mac yapmamis Batshuayi'yi alinca CL kadrosu kurdum zanneden mallari gec.

BJK4EVER dedi ki...

https://www.duhuliye.com/futbol/kappel-buyuk-laflar-soyledi-ajax-besiktas-i-9-0-h46809.html

Su aciklamalara bak. Ajax'i geceriz gecemeyiz, CL'de ne yapariz bilemem. Ama bu topcularda biraz onur seref varsa Adana Demir ve Altay'i ikinci devredeki maclarda oyle bir rencide ederler ki, adamlar mac sonu yuzlerini kaldiramazlar.

Bunlarla yuz-goz olmayalim diyebilirsin, ama yuz-goz olmadikca tepene cikiyorlar. Sergen'in en sevdigim demeci Hatay maci demeci oldu. Takimi oyle bir motive etti ki, belki o 7 golle o an farkina varmasa da averajla sampiyonluk geldi. Yine bu sekilde motive olup bunlari sahaya gomeriz insallah.

Hic gerekmez vs demeyin. Elalem futbolcusunu motive etmek icin 10 sene evvele geri donuyor neler yapiyor, kotulere karsi savasirken iyi olmaya calismaya gerek yok.

theotheo dedi ki...

30 milyon TL kardeşim. En az 7 8 oyuncun var bu parayı alan. Senin tek kuruş gelirin yok. Forma satamazsın, sponsor bulamazsın, yayın gelirlerin sürekli düşüyor. Ya kardeşim Ersin Rıdvan gibi oyunculara yatırım yap. Boş yapma. Dortmund seni 5 liyodu ajax yarın 5 ler. E ne sikime aldın bu adamları o zaman. 10 mu yicektin.

Theo seni iki delikten üflerim kaybol burdan.

Bilic döneminde Arsenal ve Liverpool deplasmanlarına göbekte Veli-Atiba beklerde Motta-İsmail, tandemde Ersan-Franco ile çıkıp iki maçı da 1-0 kaybetmiştik. Bu Ajax o dönemki İngilizlere göre çok mu iyi takım? Var mı yakından takip eden?

yilmaz dedi ki...

@Ordabirköyfakanyok

Bu maçtaki eksiklikler herhangi bir dönemle karşılaştırılacak gibi değil.

Stoper rotasyonundaki altıncı oyuncu şu anda tek stoperimiz. Yanında sol bek oynayacak. Şu anda Ajax değil Brugge, Zagreb, Celtic filan da olsa aynı zor durumda olacağız. Bir de kabul etmek gerekir ki Bilic'in ekibi rakibe önlem almak konusunda Sergen'in ekibinden çok çok öndeydi.

Cruyff'un dediği gibi, "Bu masayı (restoranda) savunmam gerekirse başarırım, odayı savunmam gerekirse sıçarım".

Bu kadar eksik bir kadroyla zor olsa da Ajax'ı çok geride karşılayıp Çanakkale geçilmez'i denemeliyiz. Ajax taraftarı hocalarından pek memnun değil. Geçen sezon şampiyonlar liginde gruptan çıkamamalarına epey içerlemişler. Sıkı kapanan takımlara karşı etkili hücum edemediklerinden dert yanıyorlar. Sergen Malatya'nın başındayken İnönü'de bizi 2-0 yendikleri bir maç vardı. Tıpkı o maç gibi bir formasyon denemeli. Ah ulan en azından Nkodou olsaydı bari.

turgay dedi ki...

Bu kadar sakatlığın temel sebebinin antrenman temposu oldugu çok açık. Yoksa birden bire bu kadar oyuncunun sakatlanması mantıksız. Hepsi birden kendine bakmıyor olamaz. İlk darbede sakatlanma bile kasların sağlam olmadığını gösteriyor. Hocanın ispanya falan düşüncesi varsa biraz daha fazla bu işlere kafa yorması lazım.

Yorum Gönder

Ara