.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Eylül 2021 Pazartesi

STSL 06 Beşiktaş - Adana Demirspor


Tarih: 21 Eylül 2021 Salı 20.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Ali Palabıyık (BJK Karnesi  10G 4B 6M)

Eksik Oyuncular:  Umut Meraş, Kevin Nkoudou, Valentin Rosier, Welinton, Necip Uysal, Mehmet Topal, Alex Teixeira, Domagoj Vida / Gökhan İnler, Younes Belhanda, David Akintola

Cezalı Oyuncular:  - -

85 Yorum:

fidddas dedi ki...

Zaten çok opsiyon yok ama
Ersin
Nsakala montero atiba rıdvan
Josef
Pjanic salih
Ghezzal bats larin

Cuma altay maçı var, adana gibi kırılgan bir takıma karşı malatya maçı gibi erken skor alıp ikinci yarıyı rolantiye almak gerekiyor.
İkinci yarı oğuzhan, töre, kenan, can vs ile 60 dan sonrası geçebilir. Atiba yerine serdar oynasa mthiş olur ama oynatmaz.

yilmaz dedi ki...

Rossier oynarsa, NSkala'nın sol stoper olarak oynaması fikri sizce nasıl? Sanki bek orijinli stoper işine kotarabilir gibi. Tabii ki ideali stoperde serdar montero çıkmak bence, orası ayrı.

Yenilelim ama daha fazla sakat vermeyelim.

Skor tahminim 2-0

BJK4EVER dedi ki...

Defans hatlari yerli dolu ve cok zayif. Hucum hatti her turlu zorluk cikarabilir ama baskili baslayip direnclerini kirarsak rahat mac olabilir.
Fiddas'in kurdugu kadro mantikli, baska alternatif de pek yok zaten.
Skoru erken alirsak Batshuayi ve Josef kenara gelirse iyi olur.
Ozellikle Josef cok cok onemli. Abarti mi olacak bilmiyorum, ama su an kadrodaki en kilit oyuncu bence. Her oyuncunun iyi kotu alternatifi var, bir sekilde oyun plani icerisinde yeri dolar. Pjanic ve Batshuyi'nin bile, ama Josef sakatlanirsa cok cok zorlaniriz.

fidddas dedi ki...

rosier ve wellinton kamp kadrosuna girmiş ancak oynamayacaklarını düşünüyorum. onları altay maçında değerlendirmek daha mantıklı. salı akşam maç yapıp, perşembe akşam izmir yolculuğuna çıkacağız. izmirden dönüp pazar günü hollandaya gidilecek(hoca erken gitmek istemiş hollandaya)

bu fikstür en son cumartesi sivas maçıyla bitecek ve yine lanet milli ara başlayacak. aslında sakatlıklar artınca iyi oldu :). umarım bizden çok oyuncu milli takımlara çağrılmaz. özellikle atiba ve larinin milli yolculukları onlar için fazla yıpratıcı oluyor. zaten milli arada da 12 günde 3 maç oynanıyor.

sonrası fikstür çok kritik ve zorlu. hem grupta en çok puan toplamamız gereken sporting maçları var hem de sırasıyla başakşehir, galatasaray, hatay ve trabzon ile oynayacağız. kırıcı bir fikstür olacak. o sebeple bu lig maçlarında mümkünse hiç puan kaybetmeyip, olursa puan farkını daha da açmak gerekiyor.

15.10.21 SL D Başakşehir
19.10.21 CL E Lisbon
25.10.21 SL E Galatasaray
30.10.21 SL D Hatay
03.11.21 CL D Lisbon
06.11.21 SL E Trabzon

Barreto dedi ki...

Evet miili araya kadar ligde kayıpsız gitmeyi başarırsak muazzam iş olacak.

2016-17'de Şampiyonlar Ligi maçı öncesi sonrası 12 maçta: 8g 4b,  28 puan, maç başı 2.33 puan almışız.  77 puanla şampiyon olmuşuz o sezon, ortalama 2.26 puan yakalamışız.

2017-18
5g 5b 2m, 20 puan,  ortalama 1.67 puan almışız. 71 puanla dördüncü olmuşuz o sezon  ortalama 2.09 puanda kalmışız. 2017-18 kadrosu sorunluydu, lig için motive olamıyordu, hoca etrafıyla huzursuz, FB ile savaş halindeydi. TFF ise üst üste 3. şampiyonluğu engelleme peşindeydi. Düz mantıkla, bir önceki sezon performansını sağlasaymışız 79 puanla bitirecekmişiz.

İki sezonda da 12 maçlık dönemlerde dört büyükler ve Başakşehir maçlarımız vardı. Yani kağıt üzerinde zorluk aynı seviyedeydi.

Bu sezon ise 12 maçlık dönemde TS, GS ve Başakşehir maçları var, FB maçı yok.  2 maçta 6 puan ile başladık, kalan 10 maçta 6 galibiyet 4 beraberlik alabiliriz.

Unknown dedi ki...

Merhaba.
Aşağıda yazıyor özetle: kişilerle ilgili yorum yapmayın diye. Tutamayacağım kendimi. Bjkk4ever bazen öyle saçma yorumlar yapıyor ki dayanmak mümkün değil. Yanıldıkça güzel de yan çiziyor. Yetenekli. Buraya bilgi almak için geliyoruz.

BJK4EVER dedi ki...

Haha yanilmak dedigin neymis:

- Mac oncesi bu kadar rotasyon sacma dedim, sonuc berbat futbol, tek bir pozisyona girememek ve 2-0'lik sonuc. Yanilmisim.
- Mac esnasinda Topal sagbeke gecer gecmez sacma sari kartla Fredy'nin karsisina sacma dedim, sonuc 5 dakika sonra rakibi ceker 2. saridan zor yirtar, sakatlanip cikmasa daha da feci seyler gorecegimiz asikar. Yanilmisim.
- Mac esnasinda Josef'in stopere alinmasi sacma, Necip'in sakatligi sonrasi kurgu iyice sacma oldu dedim. Sonuc o 15 dakikalik kisimda sacmaladik 2 gol yedik, ikinci yarida kendi kurguyu degistirdik. Yanilmisim.

Bu yanilmak oluyorsa yanilayim. Mac oncesinde ve esnasinda neler yazdigim orada, gidip dakikalarina kadar bakabilirsin. Ha, 2. yarida maci komple birakmak daha mantikli dedim, birakmadik ve kazandik. Yanilmissam bu konuda yanildim, ama bunun etkilerini onumuzdeki maclarda gorecegiz. 45 dakika ciddi efor sarf ettik, sarf etmek zorunda kaldik antrenorumuzun sacma tercihleri yuzunden.

Bjkever bu bloğun mahalledeki kedili kadınıdır. Kendi haline bırakın üstadı.

BJK4EVER dedi ki...

Siz gidin kendinize bir is bulun, manita bulun, hayatta vs birseyler yapmaya calisin bak. Baskalarina kafayi takarak gecmez bu hayat, ciddiyim. Manyak olursun, kafayi yersin. Kendi iyiliginiz icin.

BJK4EVER dedi ki...

Ovguleri daha cok Ghezzal aldi, ama Batshuayi'ye de parantez: 1 golu yine yoktan var etti pres gucu sayesinde, diger 2 golde de 3 stoperin arasinda duvar oldu, tam bir pivot forvet resitali sundu adam.

Kritik goller kacirip sac-bas yolduracak, ama cok fazla pozisyona girecek, yoktan var edecek ve baya bir gol atip servis yapacak. Dahasi rakip savunmalari yipratip orta sahayi da bir nebze rahatlacak.

Gomez klasik bitirici-gillerden bana gore alabilecegimiz en iyisidi. Bize Gomez'den iyi bitirici gelmez, gelemez. Batshuayi'de yipratici forvet-gillerden alabilecegimiz en iyisi. Aboubakar'dan 2 gomlek ustu, Drogba'nin GS haliyle yarisir.

Teixeira donunce, Larin form durumunu yukseltince gol vurusu eksikligini de hissetmeyecegiz insallah.

beagle dedi ki...

Bence Rosier oynayacak. serumu vermiş, kendine getirmişlerdir.
Ersin
Rosi Atiba Montero Ridvan
Josef Pjanic
Ghezzal Ozzy Larin
Batshuayi

beklerim.
Güzelce 4-6 arası atarız

Unknown dedi ki...

Evet manita bulalım da kapının önüne koyulalım bu saatten sonra:)
Neyse, bence biraz akıllı yorum yap; yine de sen bilirsin, bana ne.
Aslolan Beşiktaş.
Daha önce yorum yapan arkadaşların çoğunun düşüncelerini beğendim ama, Montero'ya çok yüklenilmiş.(O da 2-0 iken yetişemediği ve 3-0 olabilecek pozisyon nedeniyle). Bence her defans oyuncusunun başına gelebilir. Biraz daha izleyelim. Çok kötü oyuncu değil gibi duruyor. Yaşı da genç. Beşiktaş ve hatta daha üst seviye olabilir...

met1903 dedi ki...

Josef'e bir şey olursa orada kapı gibi pjanic var yıllarca Serie A'da oynamışlığı var deep lying playmaker olarak, kadro vasat yerliler yüzünden kısıtlı gibi görünse versatil oyuncularımızın fazlalığıyla bu dezavantaj ortadan kalkıyor. Bunlara sürekli yenileri ekleniyor, en son Atiba'nın stoper özelliği
unlock oldu mesela, arkadaşların dediği gibi
Nsakala'nın stoper denenmesi de işe yarayabilir önümüzdeki maçlarda. Ozzy'den de sol açık olabilir aslında çok seviyor oraları, ayak içi uzak köşeye plaseleri
fena değil curvingi de ortalamanın üstünde

Zaitsev dedi ki...

Maç içinde oyuncuyu başka pozisyona devşirmek ile maça o mevki de o oyuncuyla başlamak arasında fark var. Atibanın veya başka bir defansif orta sahanın stoperliğine fazla güvenmemek gerekiyor.
Atiba stoper oynayacak ise de olabildiğince as kadro ile çıkılmalı ki oyuna tamamen hakim olalım.
Bana kalsa Serdar duruyorsa onunla çıkarım ama Balotelli karşısına tecrübeli birisini koymak isteyecektir hocamız.
Montero’nun şu andaki maç kondisyonunun üst üste maç kaldıracak seviyede olmadığını düşünüyorum. Zorunluluktan 3 gün arayla maça çıkmak zorunda kaldı. Yine çıkacak. Eleştirmek için erken.

Ozzy’den bize bu dakikadan sonra yar olmaz. Ligde her türlü sol açık Larin oynar.

Pheaglix dedi ki...

ads'nin kazanmasi iyi oldu. obur turlu bizim maci kurtulus maci olarak goreceklerdi, simdi biraz daha rahatlamis olacaklar. gecen macin da gosterdigi gibi ligin fazlasiyla ustunde bir kadromuz var. ilk devre 2-0 olduktan sonra benim en ufak umidim kalmamisti (hatta montero'nun rakibe yetisemedigi pozisyonu sinirden maci kapattigimdan gormedim) ama eksik kadronun bile 45 dakikalik oyunu maci cevirmeye yetti. ads de antalyaspor'dan ustun takim degil.

bizim ne oynayacagimizi bir kenara koyarsak bence macin kilit oyuncusu balotelli olacak. ads'nin onu motive etmesi icin tek yapmasi gereken sergen'in hem gecen sene hem de bu sene kendisiyle ilgili aciklamalarini gostermek. mac da zaten buyuk mac, bir de iyi bir seyirci onunde oynanacak. bence balotelli maca fazlasiyla motive baslayacak. eger ilk yari boyunca balotelli'yi sindirebilirsek muhtemelen kirmizi gorur, eger o zamana kadar skoru da almis olursak maci rolantide bitiririz. ama isin obur boyutu da var tabii ki. eger maca stoper atiba ile baslarsak stoperlerimiz ezilebilir, balotelli'ye rahat hareket ortami olusturmus oluruz. bence eger iyi durumdaysa welinton (bence welinton'u altay macinda dinlendirmek daha mantikli), degilse stoper nsakala ile oynamaliyiz.

bunun disinda kimin oynayacagi asagi-yukari belli gibi. sergen'in donecegini soyledigi iki oyuncunun rosier ve welinton oldugunu dusunursek @fidddas'in soyledigi kadronun sag bekte rosier oldugu haliyle cikariz. yok ille de surpriz yapacaksak da solda nsakala' ileride larin ya da bats yerine kenan ile cikabiliriz. bast yerine kenan pek is yapmaz ama larin yerine kenan'i gormek isterim. bence kendisi pek istemese de sol forvette is yapabilir. gecen mac cok iyi gorunmedi ama diger kanatta tore, ortada da sakatliklara kadar atiba vardi. ben ters kanatta ghezzal, ortada pjanic varken larin'in yaptigi etkinin benzerini yapabilecegine inaniyorum. kenan'in larin kadar temiz vurus teknigi yok, ama artik oldugu kadar.

turgay dedi ki...

çok övülüyoruz bu iyi bişey değil bence. çabuk gaza gelen ve kriz durumlarında kenarda hızlı ve doğru karar veremeyen antrenör grubumuz var. maç içinde sakatlıklar artar, kenardan oyunu okumada eksiklikler devam ederse bu 2 maçtan birinde puan kaybı bekliyorum. balotelli ve belhanda yokmuş bizim maçta. bu iyi mi kötü mü bilemedim.

yilmaz dedi ki...

Montero ile ilgili benim eleştirim bu maç özelinde değil aslında. Genel olarak yaşına ve fiziğine göre çok ağır bir savunmacı gibi. Bilemiyorum belki de göz yanılgısıdır ama daha ilk yarı bitmeden o oyundudan 4-5 metre fark yemesi hoş gözükmedi. Ayrıca geldiği takım da Atletico Madrid. Savunma konusunda obsesif bir hocanın takımı. Yine de bir çok özelliği bizim gibi takımlar için yeterli, fakat hızı çok özelliğini gölgeliyor gibi.

BJK4EVER dedi ki...

Galiba Balotelli var ama Akintola ve Belhanda yok. Gokhan Inler de yokmus galiba. Adamlarin yerli kalitesi yerlerde, cogu da defansta oynuyor.

BJK4EVER dedi ki...

11 muhtesem olmus. Handikap olur, cok pis koyar geceriz. Sanirim bu macta puan kaybi riskini tamamen 0'a indirip Altay macinda biraz rotasyon yapacagiz.
Ideal kadroyla cikiyoruz gibi.

met1903 dedi ki...

Sergen Yalçın yasaları 101: Ozzy gol veya asist yapmazsa ilk 45'te oyundan çıkar.

Huzeyfe dedi ki...

Bu bence ligdeki ideal 11’e yakın. Vida Welinton değişebilir, ki o da şart değil.

Oğuzhan kaçağı 11'de. Can oynasa daha iyiydi. Josef gününde olmazsa ADS
orta sahayı çok rahat geçecektir. Golü erken bulup rölantiye almak lazım.

Pjanic'in yanında bütün topçular PTT birinci lig topçusu gibi görünüyor. Adam yürürken bile çoğundan faydalı.

YSY dedi ki...

Oyun sıkıntılı. 2 yi 3 biran önce bulmak lazım. Çok top kaybediyoruz. Lakayitlik midir yorgunlukmudur nedir bir sıkıntı var.

Emre Toraman dedi ki...

Montero'nun kırmızı riski yüksek görünüyor. Nsakala stoper denemesi için vakit geldi gibi. Atiba da olabilir.

Pheaglix dedi ki...

josef'in golunde bats'a asist yazilabilir. sirf varligi ortaligi karistirip ads'lileri birbirine vurdurdu :) yalniz palabiyik cocugu az daha vermiyordu golu. o pozisyonu sahanin neresinden gorursen gor bats faul yapti diyemezsin. yalniz ikinci gol cok iyi oldu. larin'in iptal edilen golunden sonra savunmada epey savruktuk. birebirlerde ads biraz daha sansli olsa gol yiyebilirdik.

yalniz eger nsakala gercekten stoper oynayabilecekse montero-nsakala degisikligi iyi olur. bu gidisle kirmizi gorecek, bastan onlem almak lazim.

bu arada bizim oyuncular yerde yatan oyuncu olunca ne zaman oyunu durduracaklarini ne zaman devam edeceklerini asla bilmiyorlar. daha macin basinda adam kendini yere atinca direkt topu taca atiyoruz, ama suratina top geldikten sonra yere dusen oyuncu olunca devam ediyoruz. dunyanin neresinde olsan kafa sakatligi riski oldugu anda hersey durduruluyor ama biz kafa sakatligi riski olan oyuncu yerine mac basinda kart aldirmaya calisan oyunculara prim vermeyi seciyoruz.

F.N. dedi ki...

Takımı çok tutuk gördüm. Yorgunluktan olsa gerek. Montero nskala değişikliği denemek için şartlar da uygun. Larin.de etkisiz orada da bir Kenan değişikliği olabilir.

Emre Toraman dedi ki...

3'ü bulmadan olur mu bilmem ama Rosier, Josef, Ghezzal, Pjanic, Larin ve Batshuayi'den bir kısmını çıkarıp bir kısmını sahada dinlendirebilmek lazım. Oğuzhan'ın çıkması çok saçma olur bu kadar rotasyon ihtiyacı olan oyuncu varken.

BJK4EVER dedi ki...

N'Sakala'dan bir Tosic yaratip stoperlesme fikrini baya uzun zaman evvel ortaya atmistim zaten, gayet olabilir dogru partnerle.
Yabanci hoca farki kendini belli etti, adamlar net bir planla maca cikmis ve tamamen Montero'nun arkasina sarkmak uzerine kurulu bir plan. Sari aldirdilar, 1-2 pozisyonda da etkili oldular.
Sari karti da varken cikarip N'Sakala'yi, en kotu ihtimalle Atiba'yi almak mantikli olur. Josef ve Batshuayi de dinlenebilse fena olmaz.
Ama ben hala neden bu statta oynuyoruz anlamadim. Zemine takilan Larin de gidiyordu ucuz yirtti.
Hakeme diyecek yok zaten, 2. gol de gume gidiyordu. Ilk goldeki ofsayt cizgisi de mantikli gelmedi, adamin kafasi ondeyken ofsayt cizgisini sikinden cekmisler. Maclarda heyecan kaybolmasin ligde kopma yasanmasin diye ne yapacaklarini sasirdilar.

Mayor dedi ki...

Pheaglix'in soyledigine istinaden soylemek istiyorum. Bazi takimlarda futbol disi avantaj yaratma zekasi vardir.
Ornegin Uefa sampiyonu GS de o zeka vardi, Hagi, Tugay ve diger romenler sayesinde. Bu kart aldirma, frikik pozisyonu yaratma, gerektigi zaman yatarak oyun sogutma, Tr liginde oynuyorsan hakemi baskilama ve hatta Dortmundun bize karsi yaptigi baski yiyip yorulduklari anlarda emrivaki su molasi aldirma veya yere yatma gibi... Besiktas senelerdir bunlarin hicbirini yapmiyor. En son Sosa mac kilitlendiginde ceza sahasi onunde frikik aldirirdi mesela o da yok.
Hatta tam tersi gereksiz sevimlilik fln var. TR yi gec avrupada en cok ihtiyacimiz olan boyle alternatif taktikler.

dominic molise dedi ki...

3-0 olmus iken yazayim; bu zemin ve taraftar ile bizden bi bok olmaz.

dominic molise dedi ki...

delikanlim soyluyor ya adamlar, siktir git yetenek turkiye'ye amk.

Zaitsev dedi ki...

Frikik öncesi ve frikik esnasında olanlar tam bir Wellington hikayesi. Ersin Wellingtona istediği barajı anlatamadı. Gitti barajı kendi kurdu. Ve golü barajda tek geç zıplayan oyuncu Wellington üzerinden yedik.

Pheaglix dedi ki...

ghezzal'i de zemine kaybettik. umarim sakatlik kisa surelidir ama hic oyle gorunmuyordu. maclari kendi sahamizda oynama kararini kim veriyorsa takimi sabote ediyor.

Pheaglix dedi ki...

deplasmanda 2-0'dan maci almak nasil bir "power move" ise kendi evinde 3-0'dan puan vermek de onun tam tersi. ilk yarinin son 10-15 dakikasindan beri takim halinde savunma yapmiyorduk ama rakip bizim savunmamizdan daha kotu hucum ettigi icin sikinti yasamiyorduk. eger mac boyle giderse ads 3'u bulur.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
met1903 dedi ki...

Atiba'ya plaket verip emekli etmek lazım artık, keza Töre de artık süre almamalı.

Zaitsev dedi ki...

3lü değişiklik ile maçı verdik. Başka açıklaması yok. Oyun zekası seviyemizin yarısını götürdü bu değişiklikler. Son saniye değişikliği ise en sinir olduğum aksiyondur. Genelde de ters teper. Yine sekmedi.

Şu zeminde 10-0 kazansak bile keyif alamaz insan. Josef ve Pjanic'in alternatifsizliği de kabak gibi ortada. Şampiyonlar Ligi'nde sadece sporting maçlarını düşünüp takımı hiç boşa yormamak lazım.

YSY dedi ki...

Abi sürekli gördüğüm birşey var. Bu güven ne zaman girse gol yiyoruz.

Kendi sahanda 3-0 dan maç vermek olacak iş değil. Daha kırk fırın ekmek yememiz lazım ama takımın mecali yok. Haftaya ajax maçı umarım sıkıntılı bitmez

Armagan Kaymaz dedi ki...

Beraberlik olur, Ghezzal ciddi sakatlanmasın unutup geçerim bu maçı.

Mayor dedi ki...

Oguzhanin cikmasi kadar gereksiz bi hareket yoktu. Hadi Pjanici korumak istedin anlarim. Larin bile kalaydi iyiydi yerine aldigin adamlar hicbirsey yapmadi ya hicbirsey.
Ghezzal sakatliginda Oguzhani saga kaydirabilirdin Toreyi almamak icin.
Atibaya hala orta sahada sans vermek hiyarlik. Toreyi oynatmak da oyle. Lens den sagbek yapan adam belki duzeldi diyorduk ama gelisme yok bence. Yazik oldu

can dedi ki...

Gecen mac nasil Sergen'e yazdi ise bu mac da ona yazar. Gecen mac elestirilen takimi beyinsiz baslatma sorunu bu macta da Oguzhan ve Pjanic'in ayni anda cikmasi, Ghezzal'in de sakatlanmasi ile basimiza dert oldu. Topa hukmedemeyince mac it dalasina dondu ve biz kaybettik.

Bir stoperinin Montero, beklerinin Rosier ve Ridvan, santraforunun Batshuayi, Larin'in de kenarda oldugu bir takim kornerlerde cok zorluk yasar. Takimda defansif hava topu alabilecek bir tek Josef ve Welinton var, digerleri nerdeyse sifir.

Bu arada son gol bana net bir sekilde gayrinizami gorundu. Adam Rosier'i formasindan ceke ceke kaleye sokuyor topla birlikte.

BJK4EVER dedi ki...

Yedeklerde gercekten buyuk sikinti var. Deneme yanilma metoduyla bir sekilde 11 ve rotasyon oturacak ama bazi isimlerde buyuk sikinti var.
Kenan Karaman yetenek olarak tam bir sifir ama mucadele ediyor, isin defansif kisminda var, ondeysen kullanilabilir. Ama G. Tore icin ne desek bos, bu adamin gecen sene sonunda oynayan adamla ayni olduguna inanamam. Isin mucadele kismini gectim, G. Tore gibi teknik driplingci adam nasil ayaginda top tutamaz yahu. Savunmada yoksun, bu tur maclarda topu ileride tutamiyorsan ne ise yariyorsun? Atiba da oyle. Gol atmamiz gerekiyorsa dinamizm eksikligi ve pas kisirligi sikinti, onde olunca da agresif olmamasi buyuk sikinti. Orta sahaya 2 taze guc ekliyorsak ve hala oyunu bu kadar net rakibe veriyorsak o orta saha oyuncularini sorgularsin. Ne topu ayagimizda tutabildik ne orta alanda sert kalabildik. Oguzhan-Pjanic'ten biri kalsa takimin IQ'su biraz yuksek kalirdi ve biraz pas yapip oyunu soguturduk. Salih de bu role uygun olmasina ragmen hicbirsey yapmadi, zaten sene basindan beri yapacak gibi durmuyor.

Sadece 2 puan gitti diye bakabiliriz de sene sonu cok aramayiz bu puanlari umarim. Bu tur puan kayiplari benim canimi baya sikiyor, tamamen gereksiz.

BJK4EVER dedi ki...

Bence Sergen'in bazi oyunculara karsi ne kadar on yargili oldugunu da tescil eden mac oldu. Ridvan tercihi icin o kadar sey soylendi, ama zorunlu yerli kurali nedeniyle 3-5 mac arka arkaya oynamak zorunda kalinca N'Sakala'dan nasil daha ustun oldugunu gorduk. Su bir gercek ki su yerli kurali olmasa Ridvan bu sene en fazla 1 macta oynamisti ve biz hala solbekte N'Sakala'yi izliyorduk.
Oguzhan ilk 11'de basladi ve iyiyken ve yorgun degilken sacma sapan sekilde cikti. Oguzhan degil de baska bir oyuncu olsa hayatta cikmazdi, Oguzhan oldugu icin cikartti.
Cuma gunu Oguzhan yedek baslayip yine mobbing'e ugrarsa hic sasirmam.

Zaitsev dedi ki...

Pjanici çıkarıp Atibayı oyuna almak i7 işlemciyi söküp Pentium 75 işlemci takmak gibi birşey. Kenan ise ancak tam kadroysak sahada olmalı. İşleyen parça olabilir ancak. 3 lü değişiklik ile Rıdvanda oyundan düştü. Rosier de.
Keşke Kartal takımda kalsaydı. Hem Pjanicten birşeyler öğrenirdi hem de onu yedeklerdi.

BJK4EVER dedi ki...

Degisiklik yapma sekli de sorgulanabilir. Keskin bir sekilde 3 adam birden degistirince ve hepsi orta saha oyuncusu olunca takimin safti kayiyor. Kalite dusuyor ama onun disinda takim ici ahenk, organizasyon vs hersey berbat oluyor bir anda. Degisiklikleri zamana yaysak takim organizasyonundan fazla sey kaybetmeden 46-65-75-85 seklindeki gibi daha iyi olur.

YSY dedi ki...

Yedeklerimiz adi göründü. Sergen'de az önce bunun kibarcasını söyledi.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Sinirlendiğim 2 olay var: hakem yönetimi ve taraftar.
Hakem 3lü değişiklikle aklın çıktığı noktada kör dövüşüne izin verdi, resmen dayak yemeye başladık.
Taraftar ise ayrı bir olay ya, bunlar eğitilmezler. Sıradan taraftar zaten çok duygusal tipler çok çabuk gaza geliyor veys demoralize oluyor. Çarşı desen lay lay lom tayfa sahadan bağımsız. Yani dale cavese yapalım yapmayalım demiyorum ama 3. golden sonra daha önünde koca 40 dk var, acelen ne yani? son 5-10 dk yap şovunu. Arada kapalıda izlediğim de oldu(genelde yeni açıktan izlerim), adamlar cidden maçla alakasızlar, işleri güçleri marş söylemek.

Emre Toraman dedi ki...

1. Sezona sağ bek yedeği olmadan başlamak.
2. Şu maçta Oğuzhan'ın çıkması.

Benim için şu ana kadar sezonun en anlaşılmaz, kabul edilmez, hayatı sorgulatan hataları.

Huzeyfe dedi ki...

Çok defa söylenmiş, geçen sene de çok tartışmıştık. Aynı anda Ljajic/Ozzy Ghezzal çıkınca oyun aklı düşüyor diye.
Değişiklik olduğu anda zaten oyunu tutamayacağımız belli, sahadaki oyunculara verdiğimiz mesaj da bu. Maçı 65’te bitirmeye çalışınca bitmiyor işte.
Bu ezber değişiklikler, ezber hamleler kadroya yakışmıyor açıkçası.
3-0’dan maç vermek de bizim kadar tecrübeli bir takım için ufak çaplı skandal.

Serkbal dedi ki...

Rosier de maç sonu kırmızı kart görmüş, altay maçı da sakata geldi

Armagan Kaymaz dedi ki...

Pjanic-Atiba, Larin-Kenan ve Ghezzal-Töre arasinda ciddi kalite farki var. Kenan hicbir zaman gecen sene Larin’in yakaladigi 152 dk/gol performansini zorlayamamis, tabelayi degistirme konusunda o kadar yetenekli degil ama mücadeleci taze kan olarak girebilir. Pjanic mac yogunlugunda dinlendirilmek icin 3-1 öndeyken bence erkendendegistirildi ama son Ghezzal degisikligi zorunlu ve oyunun dengesini bozacak sekilde oldu.
Ghezzal sakatlanmasa bir sekilde oyunu tutardik ama hakem, 3-0’dan sonra gelen 10 dk.lik ads baskisiyla birlikte sertlige izin vermeye baslayinca bicmeye basladilar bizimkileri ve bugünkü kurban olarak Ghezzal‘i verdik. Maçı Balotelli’nin kartını saymazsak 1 kartla kapatmışlar, şaka gibi resmen. Son dakika golündeki hatayla da sıvadı zaten.
Sergen hocanın daha sert çıkması lazım maç boyunca.
Ama asıl olay taraftara düşüyor da ona değinmek istemiyorum daha.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Hocada da ve taraftarda da kibirli bir biz olduk havası seziyorum, görüyorum. (Pjanic’in erken çıkarılması)
Bu kadar kolay olacağını düşünmüyorsunuz demi?
Mücadele etmeden istediğin kadar yetenekli topçuları getir, hakemi de yanına alıp ayağını eline verirler sonra maçı da böyle kopartırlar. Mücadele için önce şu zemin işini çözmek lazım ilk ve onu çözene kadar da temkinli değişiklikler yapmak lazım. Onun dışında yedeklerin zayıflığını da göz önünde bulundurup kademeli değiştirilmesi gerek. Son olarak rakibi bulduk mu paramparça etmeliyiz. Bunu ilk 11 yapıyor ama yedekler de bir becerebilmeli, onlara uygun kontra taktikleri geliştirilmeli.

Barreto dedi ki...

3-1 öndeyken aynı anda 3 değişikliği niye yapıyorsun, takımın omurgası dağılıyor. Hazırlık maçı olsa, 5-0 önde olsan anlarım.

Şu taraftarın dale cavese, lay lay lom muhabbetinden hiç hazzetmiyorum. Ne zaman bunu yapsalar uğursuzluk getiriyor. 75nci dakikada dört fark yapmışsan buyur lay lay lom takıl. Yoksa böyle kursağında kalır. Kendi hatalarımıza odaklanmalıyız fakat son kornerde hakem ve VAR hakemi resmen bizi biçti.

Zaitsev dedi ki...

Pjanic seviyesindeki bir oyuncunun eğer sakatlığı yoksa 30 dakika dinlendirilmek gibi bir derdi olmamalı. Sadece yetenek ile Juventus ve Barcelona da oynayamazsın. Fiziksel ve mental gücünün de olması gerekir. Saha içinde al ver yaparak aktif dinlenme yapabilecek bir oyuncu. Zaten sürekli 40-50 metre koşu atmıyor.

Bu arada izlediğim maçlardan yola çıkarak VARda hakem olmadığını düşünüyorum. Ofsayta bakan bir tekniker var. Ötesi yok gibi. Montero’nun yediği dirsek veya son pozisyon kesinlikle izlenilmeye muhtaç. Ali palabıyık maç boyu Rosier’e yapılan çekme hareketine faul verdi. İzlese golü de iptal edebilirdi.

yilmaz dedi ki...

Ya haklısınız da, bir takım da kendi sahasında 3-1 önde iken, sıkışık fikstürde en önemli oyuncusunu yarım saat kala değiştirmesi de o kadar mantıksız değil aslında. Pjanic'in ve Oğuzhan'ın aynı anda, ardından da Ghezzal'ın çıkması bizim ortalama futbol aklımızı %75 filan azalttı. Bu da acı bir durum.

Bence hocanın bu tip durumlar için de bir acil eylem planı hazırlaması lazım. Yani Ghezzal ve Larin'in yedekleri evet kağıt üstünde var ama bu adamların oyuncu tiplemeleri ile alakası yok yedeklerin.

Ben bu maçın ihalesinin de Oğuzhan'a nasıl kalacağını merak ediyorum. Mesela Ghezzal'ın şutunu tamamlayamaması filan olabilir. Vitaminsiz olmasa atardı mesela onu. 30 yıldır geliştiremedi kendini vs. vs.

Ya hadi 3-0'dan 3-3 maç verdiğimiz için pek yüzümüz yok da, aynı pozisyonda 4 faulün olduğu pozisyonda gol nasıl verildi aklım almıyor.

yilmaz dedi ki...

Ayrıca Rıdvan'ın attığı golde 10 rövoşata golü hazzı aldım. Ayağına sağlık koçum benim.

Golde emeği geçen ozzie ghezzal ve Larin'e de saygılar.

Zaitsev dedi ki...

@ yilmaz

Hocam sadece Pjanic değişir ona da eyvallah ama orta 4lünün 3nü değiştirmezsin. Bence oyuna Pjanic’i rahatlatacak oyuncular alınıp Pjanic’i en erken 75ten sonra çıkarmak gerekli. Mesela sadece Ozzy Salih değişebilirdi. Pjanic sabit kalıp etrafı Larin hariç yenilenebilirdi. Daha dinamik oyuncularla daha az yorulmasını sağlayabilirdik. Ghezzal sağda tek hücum opsiyonu olarak kalınca nefesimizi kesiyorlar. Töreyi oyuna alıp onu Pjanic ile kontrol edebilirdik.

yilmaz dedi ki...

@Zaitsev

hak veriyorum. Bence de değişikliklerle beraber sıradan bir takım olduk. Hocanın ortasaha oyuncularının rolleri konusunda kafası karışık gibi.

can dedi ki...

@yilmaz ve zaitsev
Hoca herhalde salih’in bu kadar silik kalacagini tahmin edemedi. Gerci niye edemedi, haftalardir boyle Salih.

turgay dedi ki...

salı veya cuma'dan puan kaybı bekliyordum ama böyle geri dönüşlü olması daha güzel oldu. hocanın, taraftarın ve yönetimin toparlanmasını sağlayacaktır bu. daha maç kopmamışken önde olmana rağmen 60'da 3 tane değişiklik yapılmamasını en azından anlamıştır antrenör grubu. yıldız tilbe funclub üyesi olan tarafarlar da anlamıştır 80dk aynı şarkının söylenmeyeceğini. ben hakemlere takılmıyorum. bunların olacağını nasıl tahmin edememiş sergen hoca kendisi düşünsün. sezon başında bir takımın uçup gitmesine izin verilir mi burada eğer renkli takım değilsen? ali palabıyık çok güzel bekledi sırasının gelmesini antrenör grubu da ekmeğine yağ sürdü hakemin.

ofsayt pozisyonunda rakip takım oyuncusunun içinden çekilen çizgi ve son goldeki faulü herkes gördü ama önemli olan oyunun son dk golüne gelmemesiydi. ankaragücü, karagümrük geçen sene yaşadık bunları. antrenör grubunun çözmesi gereken konu oyun giderken doğru hamleyi yapmak. töre kanatta yapamadığını milyon kez gösterdi madem batshuayi'yi kanada at. veya töreyi hiç alma oyuna nskalayı al sola sağa kenanı at. törenin yapamadıklarını bu oyuncular da yapamıyor hücumda. ama törenin yapmadığı savunma katkısının alasını yapıyorlar. son dkda güveni alacağına törenin yerine al en başta. töre ve topalı futbol bırakmış artık haberleri yok.

en başta söylediğim gibi silkelenmemiz için iyi oluyor bunlar. balotelli'den hocayı hocayı konsantre etmiştir biraz maç sonunda şeker yükselmiş yine açıklamalarda gördük. son olarak saha zemininin ve ersin'in uzaktan suçlardaki çaresizliklerini de eklemek istiyorum. karşı karşıya ve oyunu okumada ne kadar iyiyse ersin cepheden gelen uzak mesafeli şutlarda o kadar da kötü. buralara biraz daha kafa yorması lazım. monteroyu övüyorum ama yanından kaçan adamı çekip indirme refleksine çare bulması lazım. 4 kere aynı hareketi yaptı. işte antrenör grubunun çözmesi gereken sorunlar varken bu kadar övülmemesi gerektiğini tekrarlamak lazım. kamuoyunda oluşan mükemmel takım algısına kapılmamalılar. yoksa daha çok böyle maç seyrederiz.

Basar dedi ki...

Son 2 maç bana şunu söyledi, biz geçen yıl hakkaten efsane şampiyon olmuşuz!

Bu arada, nasıl bir sezon öncesi geçirdiysek önüne gelen arka adelesini tutuyor.

Bir de hakem+VAR… maçı 1,5 dk uzattı, golde 1 değil 2 faul var, ilk yarıda attığımız golün ilk tekrarı ike var görüntüsü arasında fark var isteyen tekrarı izlesin. Bir de Montero dirsek yediğinde sarı kart gördü tamam dünkü kaybın sebebi bu değil ama sebeplerinden bir tanesi de bu. Antalya maçını yöneten hakeme bakın bir de dünkü tetikçiye! Beşiktaş-fener kupa maçından beri değişmedi bu tetikçi!

yilmaz dedi ki...

Sergen birgün Beşiktaş'tan illa ki gidecek ve Beşiktaş başka bir teknik direktör bulacak. Ama Sergen'in kendi kariyeri için Beşiktaş deneyiminden bir ders almak istiyorsa, ilk yapması gereken tek yönlü bir oyun planının yönetilmesi ne kadar zor bir plan olduğudur. Kesinlikle kendisini geliştirmesi gereken konu o. Beşiktaş bir türlü kontrol oyununu oynayamıyor. Ben bunun oyuncu isimlerinden ayrı düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum. Dünkü maçtan örnek verirsek, Salih ve Atiba'dan yerlerine girdiği Pjanic ve Ozzie'nin yaptıklarını istemek yerine, kendi özelliklerine göre oyunu değiştirmelerini isteseydi bu maç buralara gelmeyebilirdi.

Mesela geçen maçta Welinton'un yerine oynayan Topal'ın o kadar önde basmaması gerekirdi. Yine Topal beke geçtiğinde daha defansif olması gerekirdi. Yedek oyunculardan yerlerine girdiği as oyuncuların yaptıklarını bekliyor. Bu söylediğim yetenek olarak değil, rol olarak da aynılarını istiyor. Oyun planını yedek oyuncunun yapabildikleri ya da özelliklerine göre değiştirmiyor. Bu Topal'la önde basan, Atiba-Salih ile set hücumu oynamaya çalışan garip bir takım yapıyor bizi. Geçen sene de zaman zaman Atiba'nın yerine Dorukhan ya da Necip'i oynatarak Atiba'nın yaptıklarını yapmalarını istemişti ve çoğu zaman zorlanmıştı oyuncular.

Şimdi önümüzde şahsen benim kabuslarıma giren bir Ajax maçı var. Muhtemel ki en az 4-5 sakatla gireceğiz. Bu maçta eğer "eksiklere rağmen" kendi oyunumuzu oynamaya çalışırsak çok sıkıntılı bir skor olabilir. Ve unutmamak gerekir ki ŞL'de alınan "sıkıntılı skorlar" lige doğrudan tesir eder.

fidddas dedi ki...

hem antalya hem adana maçlarından anlaşılan şu
ersin, rosier, vida, josef, pjanic, ghezzal ve bats. bu 6 oyuncudan 2-3 tanesi her durumda sahada olmalı. bunların sahada olmadığı anda aklımız, tempomuz vs her şeyimiz gidiyor. eğer bir rotasyon yapılacak ise bunlardan 3 tanesini içeride tutacak şekilde yapılmalı.

çünkü lig şartlarında çok iyi bir standart 11miz, iyi bir 15imiz ancak kötü bir 20imiz var.
ilk 15 oyuncu ile diğerleri arasında form ve kalite olarak çok büyük fark var şu anda.

eğer biz ghezzal, pjanic, larin, alex-oğuzhan-salih bağlantısını sürekli yapmak istiyorsak sahamızı düzeltmemiz lazım. saha pas yapmaya hiç müsait değil.

puan kaybı çok dert değil. 3-0 dan olması çok dert ama :)
fener dışında rakipler de puan kaybedecektir.

fidddas dedi ki...

ama tabii ghezzal altay maçında yok ve yedeği töre.

BJK4EVER dedi ki...

Biz bu kadroyla kontrol oyununu zor oynariz. Cogu oyuncumuz musait degil.
Ersin iyi bir libero kaleci iken takim geriye yaslandiginda aninda yan top ve uzaktan sut sikintisi patlak veriyor. Welinton onde oynayan takim icin iyi oyuncu iken geride oynayan takimda Alanyaspor'un yedek stoperi seviyesine dusuyor. Josef bile A.Kocaman sisteminde nasildi, bizde nasil.

Bence oyun formatindan ziyade Mayor'un bahsettigi saha disi avantaj yaratma da onemli. Mesela 90+2'de Rosier taci yangindan mal kacirirmis gibi kullaniyor. 65-90 arasi 1 tane oyuncumuz rakibin temposunu kirmak icin sakatlik numarasi yapmadi. Ghezzal yatti o da cikti zaten. 89. dakikada kazandigimiz kornerde topu koseye sikistirip 1-2 dakika kazanmak yerine kullanip pas yaptik ve topu kaybettik.

Antrenor ekibi oyunculari uyariyor mu bilmiyorum, ama oyuncular da biraz akilli davranacak. Futbol oynama istegi guzel birsey, bizi farkli kiliyor, ama 65'ten sonra oyunu rakibe verdiysen ve rakip haldir haldir geliyorsa artik orada futbol oynamayi dusunme, 3 puani dusun. Adana Demirspor'da ilk 10 dakika'da 3 oyuncu yere yatti sakatlik numarasi yaparak. 11. dakikada biri yuzune top carpti diye tekrar yatti, Allah'tan bu sefer biz topu disari atmadik hakem de orali olmadi da tempoyu kesmedik, sonra oyuncu tabii ki yerden kalkti zorla devam etti. Bu zihniyetteki rakiplerle oynarken biraz da onlari kendi silahiyla vurmak o kadar da ayip degil.

Sadece lig degil, derbi ve Avrupa maclari icin de onemli bunu yapabilmek. Ajax deplasmaninda son 10 dakika'ya 1 farkla ustun girdigimizi dusunuyorum da, macin sonunu getirebilecegimize dair hicbir inancim yok mesela.

yilmaz dedi ki...

@BJK4EVER

Ben Ajax deplasmanında 3-0'lık yenilgiye tavım. Korkarım ki buna benzer bir hissi 2007'deki liverpool deplasmanı maçında da yaşadım. Dolayısıyla senin bahsettiğin senaryo benden tarafa bal kaymak :)

Batsman'de sakatlanmış. Altay maçında ilk yenilgiyi tadacağız gibi görünüyor. Yedekler bir kez olsun şaşırtır umarım.

Emre Toraman dedi ki...

Welinton ve Atiba da olmayacaksa kaleci hariç 10 pozisyon için 13 oyuncu kalıyor elde. Josef'i maalesef stopere çekmek gerekebilir. Serdar Saatçı da sanırım U19'a gönderildi, milli maç arasından sonra hiç kadroya alınmadı ve Dortmund U19 maçında oynadı. Mevcut koşullarda en muhtemel kadro şöyle bir şey olr gibi:

Nsakala-Josef-Montero-Rıdvan
Oğuzhan-Pjanic-Salih
Gökhan-Kenan-Larin

Yedekler: Umut, Can, Güven

Geçici U19 takviyesini pek düşünmedik bugüne kadar ama Atiba ve Welinton da yoksa mecburuz bu sefer. Umarım 3 yedekle gidip maçı 8-9 kişi tamamlamak zorunda kalmayız.

Emre Toraman dedi ki...

+Yukardaki kadroda Salih veya Oğuzhan yerine Can daha mantıklı geliyor bana, en azından tempo koyma ihtimali var. Hatta Gökhan yerine Oğuzhan'ı kanada atmak da hiç mantıksız değil ama hiç beklemiyorum.

fidddas dedi ki...

necip altay maçında dönebilir diye bir dedikodu var eğer dönerse josef yerinden oynamaz.
gökhan yerine ilk tercih güven olabilir, o olmassa oğuzhan daha mantıklı olur.

can dedi ki...

Bu geniş kadroyu bu günler için kurduk. Cuma günü yedeğimiz olmayan sağ bek hariç eksiksiz çıkarız. Tabii sağ kanatta oynayacak beyinsiz de eksiklik sayılır aslında- keşke oraya başka bir alternatif yerleştirilebilirse. Muhtemel kadro:

Ersin
Atiba (N’Sakala)- Welinton- Montero- Rıdvan
Josef-Pjaniç-Oğuzhan (Salih)
Töre- Kenan-Larin

BJK4EVER dedi ki...

Altay maci taktiksel acidan da zor olacak. Sert durayim gol yemeyim 0-1'e yatayim mantikli olabilir ama bu kadro 0'a yatamaz bence, bir sekilde gol yeriz. Kendi oyunumuzu oynayalim desek bu hucum hattiyla, ustelik sag kanat komple eksikken de olacak gibi degil.
Ne yapacagiz nasil yapacagiz hicbir fikrim yok. Allah'tan rakiplerin de maclari zor da ara acilmaz. Trabzon'un Konya, FB'nin Hatay maclari kagit ustunde zor.

fidddas dedi ki...

Altay maçı kadro tahminim
Ersin
Nsakala wellinton montero rıdvan
Josef pjanic oğuzhan
Kenan güven larin

can dedi ki...

Welinton transfermarkt’ta sağlam görünüyor. Bu durumda Atiba. Allah sonumuzu hayretsin, Liverpool’u yendiğimiz maçın defansı kadar kötü. :) Rahat olun, galibiyet cepte.

yilmaz dedi ki...

Ben olsam bu maçta durumu şüpheli oyuncuları oynatmam. Belli ki takım şampiyonlar ligi için verilen yüklemeleri kaldıramadı. Hergün biri bacağını eline alıyor.

Rakiplerin de öyle istim üstünde gittiği filan yok. Bu haftalar kolay telafi edilir. Tabii ŞL öncelik değil ama ŞL'ye de gelenden geçenden 5 yemek için gitmedik. Ajax maçı öncelikli olmalı bence.

Serkbal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Serkbal dedi ki...

bats da 15 gün yokmuş

BJK4EVER dedi ki...

Teknik ekip de sandigimiz kadar isin ehli degil kusura bakmayin. Millet seyini yirtiyor Josef ve Batsa da rotasyona girsin diye, geberene kadar oynatiyorlar adamlari. Sen Oguzhan'i cikar 60'ta mobbing olsun diye Batshuayi'yi sahada tut mutlaka. Boyle esegin seyini alirsin sonra.

Yonetim zemin ve stat secimi dolayisiyla, teknik ekip de rotasyon'daki beceriksizligi dolayisiyla CL maceramizi daha baslamadan bitirdi. Madem bu kadar amatorce davranacaktiniz keske Pjanic, Batshuayi vs ile ugrasmasaydiniz, ligi kazanmak icin onlara gerek de yoktu.

Bjekever mahallenin menapoza girmiş kedili kadınıdır. Yorumlarını ona göre okuyup tartışmaya girmemeye özen gösterelim arkadaşlar. Kendisi Hollanda'da 36 kedisiyle birlikte yaşıyor.

Emre Toraman dedi ki...

Vay aq, Larin de gitti. Elde kaldı Josef, Pjanic, Rıdvan, kaleci ve kısmen Montero. Bu 5 isim de iyi gününde olsa bile geri kalan 6 isimden en az 4'ünün ortalamalarının üstüne çıkmaları şart.

Emre Toraman dedi ki...

Güven'in yerinde olsam kalan 24 saatin tamamını Pjanic'le geçirir, bir şekilde senkronizasyonu sağlardım. Altay'ı hiç izlemedim ama olur da Pjanic-Güven bağlantısını bir şekilde kurabilirsek birden fazla gol çıkarabiliriz sanki.

can dedi ki...

Şaka maka Pjaniç ve Josef’i çıkar, bu kadro küme düşer. Neyse ki üstlerinde Beşiktaş forması var ve çıkıp kazanacaklar

met1903 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yorum Gönder

Ara