.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Eylül 2021 Perşembe

STSL 05 Fraport TAV Antalyaspor - Beşiktaş




Tarih: 18 Eylül 2021 Cumartesi 19.00

Stadyum: Antalya Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Ali Şansalan (Bjk Karnesi 3G 1B 1M)

Eksik Oyuncular:  Alex Teixeira, Domagoj Vida, Kevin N'koudou / -

Cezalı Oyuncular:  - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

93 Yorum:

fidddas dedi ki...

dortmund maçı 11indne en az iki değişiklik gerekiyor.
sola rıdvan yazarsak ve atiba yerine salih yazarsak oluyor gibi.
ama acaba 115-116 km koşmak hangi oyuncuları bozdu. ligde daha önde oynadığımız için wellinton montero ağır gelebilir. necip-montero olabilir belki.


"Futbol A Takımımızın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde B. Dortmund ile oynadığı müsabaka sırasında sol dizine aldığı darbe nedeniyle değerlendirmeye alınan Welinton Souza’nın uyluk kemiğinde (femur) kemik ödemi ve diz eklem kapsülünde gerilme saptanmıştır. Futbolcumuzun tedavisine sağlık ekibimiz tarafından başlanmıştır."

BJK4EVER dedi ki...

Su anda Alex, Vida, N'Koudou ve Welinton sakat. Ve hicbirinin sahalardan kac hafta uzak kalacagi hakkinda hicbir fikrimiz yok. Garip degil mi yahu? Kulup aciklamiyor ama gazeteciler, medya vs de arastirip tahmini birsey soylemiyor. Afedersiniz ama sikeyim boyle gazeteciligi de, haberciligi de....

Maca gelecek olursak. Welinton, Josef, Rosier, Ghezzal sene basindan beri baya fazla mac yapti ve pek dinlenemediler. Rosier ve Ghezzal'in alternatifleri yok veya sikintili ama Josef dinlense iyi olur sanki. Sistemi isleten adamken risk alirmiyiz bilemem, ama bir dinlenmeye ihtiyaci var. Veya Malatya macindaki gibi tam kadro cikip isi erken bitirmeye ve dinlenmeye gecmeye bakacagiz.

------------------Ersin----------------

Rosier------Necip------Montero----Ridvan

------------------Josef------------------

Ghezzal----Pjanic------Salih------Larin

----------------Batshuayi----------------

Zaitsev dedi ki...

Vida 3 hafta diye bir laf kaçırdılar. Ötesi muamma:)

can dedi ki...

Welinton da 10 gun yok. Alex icin celiskili haberler gordum.

Pheaglix dedi ki...

zemin sayesinde geldiginden beri sakatlanmayan vida'yi sakatladik. hayir zeminin korkunc oldugunu anlamamiz icin ille maclarin mi baslamasi gerekiyordu, su kulubun zeminden sorumlu bir personeli yok mu? anc yonetimini genel olarak begeniyorum (daha dogrusu bence su ana kadar artilari eksilerinden fazla). ama gecen sene erzurum maci patates tarlasinda oynatip cenk'i sakatlayaninca atip tuttuktan sonra kendi stadina bakmamak ikiyuzluluk oluyor.

bence bu mac alex'i epey arayacagiz. hatta is duran topla maci acmaya gelirse vida'yi da arariz. umarim 60'dan once skor bizde olur, yoksa dortmund yorgunlugu ve yedekten girecek oyuncu eksikliginden mac antalya'ya gider. eger skor bizde olmazsa muhtemelen yapabilecegimiz tek hamle ghezzal'i cikarip tore'yi almak olacak.

beagle dedi ki...

@Pheaglix

Sadece sana değil, genel olarak yazmak istiyorum:

- Cenk sakatligi gibi durumlar sonrasinda TFF bu yaz suni çimi yasaklarken hibrit çimi de yasakladı. Besiktaş mecburen tüm zemini kaldirdi yeni zemin koydu. Çimlerin köklenmesini bekliyoruz. Dünyada bunun daha hizli çözümü var mı bilemiyorum, ama bu seneki sorun TFF kaynakli. Sıfır zemine göre iyi bile dayanıyor, ama milli maç falan anlamsızdı. Yükü minimumfa tutmak gerek.

Barreto dedi ki...

Çimleri yazın tamamen söküp yenilediler. Fakat bu yaz aşırı sıcak geçince, çimleri de yeterince havalandırmayınca (sonradan fan kullanmaya başlamışlar) sahanın önemli bölümünde doğal çim kökleri yeterince gelişip derine inememiş ve henüz tam olarak tutunamamış. 1 ay sonra çok iyi olacağını iddia ediyorlar. TFF bir de kör göze parmak başka stat yokmuş gibi milli maç oynattı bu zeminde. Çim işi bilimsel olarak her şeyi bilinen bir konu. Para harcarsanız iyi zemininiz olur. Ferrari alıyorsun bakımını traktör ustasına yaptırıyorsun. Her maç iki sakat verirsek sezon başı kadro krizine gireceğiz. Yönetim şu anda elinden geleni yapıyor ama amatörlerle bu kadar oluyor.

yilmaz dedi ki...

Vida ve welinton'un sakatlanmasıyla muhteşem ikili montero necip sahalara dönüyor :)

Geçen seneki çıkışımız bu ikilinin stoperde başak city ve fener maçlarındaki oyunundan sonra başlamıştı, hayırlısı.

fidddas dedi ki...

şu durumda milli maç arasına kadar olan maçları başka statta oynayalım(adanads ve sivas). biliyorum pandemi sebebiyle herkes takımı ve stadı çok özledi ama iki maçta 4 sakat verdik ve hiçbiri darbe sakatlığı değil. acilen bu kararı almak lazım.

Pheaglix dedi ki...

@beagle, @barreto

tff'nin hibrit cimi yasakladigini bilmiyordum. zemin sorumlusu ve yonetime haksiz yere laf etmisim, kusura bakmasinlar.

bu durumda @fidddas'a katiliyorum. zemin duzelene kadar maclari baska yerde oynasak keske. daha fazla sakat vermeden proaktif davranmak lazim.

fidddas dedi ki...

eğer adanads ve sivası başa yerde oynarsak bir sonraki evdeki maçımız 19 ekim sporting maçı arkasına da 25 ekimde galatasaray maçı var. tam 1 ay süre geçmiş oluyor. çimler o zamana kadar normale dönecektir.

BJK4EVER dedi ki...

Bilgiler aciklayici olmus, en azindan zeminin neden bu halde oldugunu ogrendik. Ama su soru geliyor aklima; Istanbul'da 1000 tane saha varken neden baska saha tercih etmedik? Ki bu donemde pek kritik macimiz da yoktu Dortmund maci haric. Rize, Karagumruk, Malatya maclari pekala baska sahada oynanabilirdi. Hem patates tarlasinda oynamak zorunda kalmazdik, hem sakatlik riski azalirdi hem ektigimiz cim dinlenirdi.

Dun hem GS hem FB'nin maclarini seyrettim. Taraftarlarinin nedense agzi kulaklarinda, ama ben hic anlam veremedim. Son derece laubali oynayan zayif bir Lazio'yla basabas oynadilar, daha fazla pozisyon verip tamamen kaleci hatasi sayesinde 1-0 kazandilar. Kotu mucadele etmediler ama neredeyse Avrupa fatihi geri dondu kafasina ulastilar. Oyun ve kalite anlaminda sahada hicbirsey goremedim.

FB'nin durumu daha da vahim. Ilk 10 dakika oyun iyiydi, eyvallah. Ama macin geri kalaninda top mop oynamadilar. Cok iyi mucadele ediyorlar, iyi defans yapiyorlar, ama organizasyon ve uretme anlaminda hicbirsey ortaya koymuyorlar. Ileri uctaki oyuncularin ani patlamalarina ve kisisel becerilerine bakiyorlar tamamen. Ama taraftarin yorumuna bakiyorum sanki Frankfurt'u tamamen sahadan silmisler gibi konusuyorlar. Ki oynadiklari takim da Frankfurt. Birak Dortmund'u bir Leverkusen bile degil. Sivas macinin ilk yarim saati sonrasi da ozlenen futbol muhtesem mucadele vs diye gazlamislardi, mac sonu hakem ve Riza Calimbay'a kufurle bitti. Taraftarlari gercekten garip bir psikoloji'ye sahip. Artik basarisizliktan o kadar korkuyorlar ki, en ufak bir basari kirintisinda ona dort elle sarilip abarttikca abartiyorlar. Sonra beklenen basari gelmeyince dijjj gucler diye teybi basa sariyoruz.

Hafta sonu ikisi de puan kaybederse hic sasirmam, rakipleri fena olmayan takimlar. En azindan maclari kolay kazanamayacaklarindan eminim.

Zaitsev dedi ki...

Bu arada Frankfurt Fener'i güzel çalışmış. Açık ile stoper arasına derin top atıp gol ve pozisyon buldular. Bu maç Fener'le oynayanlar için el kitabı olabilir bu dakikadan sonra :)

Barreto dedi ki...

@Pheaglix, düzeltme yapayım. TFF hibrit çimi yasaklamadı. Zeminimiz hala hibrit. Sentetik lifler yerinde duruyor. Doğal çimin olduğu üst kısım sökülüp tohumlama yapılmış. Hibrit çimin tam mukavemet kazanması için doğal çim köklerinin uzayıp sentetik lifleri sarması, tutması gerekiyormuş.

Stattan sorumlu yönetici, Alen'e konuk olmuş konuyu detaylı anlatmış.

21dk15sn itibaren izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=76gzqOEEHtU&t=2324s&ab_channel=AleniTv

beagle dedi ki...

https://www.tff.org/default.aspx?pageID=687&ftxtID=35295

Üst 2 ligde "sadece doğal çim"...

Barreto dedi ki...

@beagle, talimatnamede üst iki lig için yasaklanan "suni çim" yani tamamen sentetik olan zemin.

Hibrit yasaklanmadı. Talimatname 2 Haziran'da yayınlandı, aşağıdaki videoya göz atarsan (video bayağı bilgilendirici) GS'nin Ağustos ayında TT Stadına hibrit uyguladığını görebilirsin. Talimatnameyi yazarken doğal ve suni olarak sadece iki kategori yapmışlar. Hibrit doğal kategorisinde kalıyor, TFF talimatnameyi de açık ve anlaşılır yazmayı başaramamış. Habere ve talimatnameye ilk baktığınızda "sadece doğal çim" ifadesi hibrit yasaklanmış gibi bir izlenim bırakıyor. Oysa tam tersi.

Ayrıca bir önceki mesajımda belirttiğim videoya bakabilirsen stattan sorumlu yönetici 21dk49sn de "bizim çimlerimiz hibrit" diyor ve devamında detaylı izah ediyor.

TT Stadı hibrit çalışması hakkında video.
https://www.youtube.com/watch?v=ewFCQwaOA84&ab_channel=CimbomTube

beagle dedi ki...

@Barreto
Hibritin çeşitleri var, tekstil bazli kafes gibi olup icinde çim yetişenler ve çim zemin yayildiktan sonra içine çim/turf katmani, altyapiya bağlayan fiberler atılan.

Ilk vodafone zemini görünüş itibariyle eski tipe benziyordu. Şimdiki içinde pek plastik yapi barindirmayan sisteme çevrilmiş olabilir. Yoksa büyük problem yokken, yeni sayılabilecek bir hibrit zemini toptan sökmek pek akıllıca bir hareket değildir.

beagle dedi ki...

Gs zemini zaten bitmişti. Bahsettigim 2. sistemi yapiyorlar. Çim serildikten sonra yukarida gezen makine, dikiş makinesi gibi içeri fiber çakıyor

Barreto dedi ki...

@beagle, evet dediğin doğru farklı uygulamalar var, GS bu yaz bizim 2016'da yaptığımıza benzer bir uygulama yaptı. Önce doğal çimi yetiştirdiler, son aşamada sentetik lifleri çaktılar. 2016'da Vodafone Park'a önce yurt dışından getirilen rulo hazır çim serildi sonra sentetik lifler çakıldı. Bu yaz belki maliyet dolayısıyla (normal çim yıllık 500-600 bin Avro, hibrit 1.2 - 1.5 milyon Avro gibi) üst zemin sıyırılıp aşağıdaki sentetik lifleri muhafaza ettiler. Sonuç olarak biz de GS gibi ilk maçları belki başka sahada oynamalıydık. Fakat yönetim locaların kullanımı meselesinin yanı sıra Vodafone Park ta 15.000 kişi x ortalama 200 tl = 3.000.000 TL lik maç bası gelirden mahrum olmak istememiş olabilir. Bu vesileyle yarınki maç için 11'i yazayım.

Bats
Kenan-Salih-Pjanic-Ghezzal
Josef
Rıdvan-Montero-Necip-Rosier
Ersin

Hocadan bu sezon özel isteğim Atiba(38), N'Sakala(31) ve Wellinton(32)'un sürelerini mümkün olduğunca azaltıp Montero(22), Rıdvan(20) ve Can(20)'a forma vermesi.

beagle dedi ki...

Diğer 3 8in oyununu görünce Oguzhan geliyor içimden. Salihten kötü oynamadi hicbir zaman. Ayrica 60 65 de skor iyiyse Serdar Saatçiyi oynatmak lazim.

Ersin
Rosi Necip Montero Ridvan
Josef Pjanic
Ghezzal Ozzy Larin
Batshuayi

benim istedigim 11

Ersin

Barreto dedi ki...

Bence de özellikle iç sahada 2 farkı bulduğumuz kolay maclarda Serdar'ı da oyuna alsa iyi olur. Oğuzhan bu hafta da hiç süre alamaz ise hoca silmiş demektir. Hoca oyuncusunu kolay silen bir adam değil aslında, Ozan'ı geri kazandırması, Larin'e kariyer sezonu yaşatması, pek çok oyuncunun kişisel performansını en üst seviyeye çıkarması tesadüf değil. Elbette pek çok başka faktör de var.

Fakat Ljajic, Lens, Mensah ve Ozzy örneklerinde hoca bunu başaramadı. Bence konu hoca tercihi ile açıklanamaz. Anahtar kelimeler: profesyonel yaşam, azim, disiplin, devamlılık ve farklı koşullara adaptasyon.

sadrazam dedi ki...

Vodafone çimlerinden şikayet ediyoruz ancak yarın Antalya'daki zeminin daha kötü olacağının garantisini veriyorum. Maçın oynanacağı saatteki sıcaklık da en az +10 derece.
Umarım sakatsız, kazasız, belasız 3 puan olur.

turgay dedi ki...

ozzy o zeminde oynayamaz. adama temiz saha, iyi hava, basmayan rakip ve aynı zamanda dünyanın tersten dönmesi lazım. antalya maçında ilk 11 başlasa bile ilk çıkan o olur. bence salih ile başlayacak.

@4ever

bir alttaki postta skorerlik söylemime katılmadığını yazmıştın cevap vermek isterim. lig ile şampiyonlar ligi skorerliği bir değil bence. ligde zaten her takıma sürüyle pozisyona giriyorsun. 1 olmadıysa 2 de o gol geliyor %50 veya %30luk başarı lig için kabul edilebilir. ancak şampiyonlar liginde sorun o pozisyonu ne kadar bulacağında. sen de biliyorsun ki anadolu takımı biziz CL'de. bu nedenle bizim forvetimiz yakaladığını büyük başarı oranı ile bitirmeli. gruptan çıktığımız sezonu düşünürsek talisca ve cenk tosunun gol yapma oranları çok yüksek çıkacaktır. ha keza Q7 bile frikikten gol attı o sezon normalde dağlara taşlara vuran adam. bu nedenle başarı ile pozisyon bitirme arasındaki ilişki önemli bence.

bu maça gelirsek. 6-3-1 diye diziliyor antalya. açmak için çok uğraşırız bu yorgunlukla. maçında başında geçen kupa finalinde olduğu gibi erken gol atabilirsek bence rahat kazanırız. larin ve gezzalın durumu önemli bu nedenle. bu 2 adamın performansı maçın gidişatını belirler. umarım pjanic, josef ve rosier sağlıklı kalır.

BJK4EVER dedi ki...

"bizim için geçen sene yükselişteki temel faktör skorer olmaktı."

Aynen boyle yazmistin, karsi ciktigim nokta buydu zaten. Skorer olma konusunda haklisin, ama bunun icin Teixeira'ya ihtiyac duyacagiz. Batshuayi'nin gol vurusu iyi olani 30 milyon euro, istesen de alamazsin zaten. Bizim alacagimiz forvet maksimum bu. Gol vurusu iyi olan bir eleman da bulabilirsin bizim butcemizle, ama o da Batsuahi kadar kovalamaz, istemez, mucadele etmez. Falcao'yu gorduk iste mesela.

BJK4EVER dedi ki...

Rosier kadrodan cikabilmis, Ghezzal sikintili. Baya baya zor mac olacak aksam, belli oldu. Sagbek Necip stoper Topal olacagina N'Sakala sagbek Necip stoper olsun daha iyi.

Emre Toraman dedi ki...

Baya geniş bir rotasyon. Josef ve Batshuayi dışında banko 11 diyebileceğimiz oyuncu yok. Gökhan, Necip(sağ bek) ve Mehmet ise banko yedek diyebileceğimiz oyuncular. Sürpriz performanslara muhtaç gibiyiz. Sürpriz performans gelmezse de "yağdır Batshuayi'm gol".

GeceGezgini dedi ki...

Hoca resmen; futboldan sogumak istemiyorsanoz bu maci izlemeyin mesaji veren bir rotasyon yapmis :))

BJK4EVER dedi ki...

Sacma sapan bir kadro ve forma adaletiyle alakasi olmayan oyuncu tercihleri.

Sali gunku rezaletten sonra Atiba'nin ilk 11 cikip Oguzhan'in oynamamasi aciklanamaz.

Zaten yetenek ve yaraticiliktan yoksun bir kadro varken carsamba gunu full oynamis yorun N'Sakala'nin oynamasi ve son maclarda iyi oynamis Ridvan'in yedek beklemesi aciklanamaz.

Larin bu tur maclarda oynamayacaksa zaten kadro disi kalsin daha iyi. Sampiyonlar Liginde top kayiplarini izleyip ligde faydali olabilecegi maclarda kulubede mi oturtacagiz adami?

Ridvan, Oguzhan tercihleri icin bahane uyduruyoruz surekli, yok antrenman performansi yok hazir degiller bilmemne. Bu oyuncular son 2 sene ne zaman arka arkaya 1-2 mac oynasa gayet tatminkar performans sergiledi. Ben sorunun bu oyuncularda degil tamamen Sergen'in takintisinda oldugunu dusunuyorum.

Bu kadar genis bir rotasyonun, Pjanic, Larin, Ridvan'in yedek oturmasinin aciklamasi yok. Bu mactan alacagin da 3 puan, Fenerbahce'yi yensen de alacagin 3 puan. Henuz konusmak icin cok erken, ama umarim bu sezon Senol Gunes donemindeki 3. yilimiza benzemez, CL maclari sirasinda sacma sapan rotasyonlarla puanlari bol keseden dagitip 2. yarida yetisemeyip yil sonunda essegin bullugunu alip batmayiz.

Sali-carsamba sadece biz mac yapmadik, CL maclari yapan tonla takim var. Hicbirinde boyle 7-8 kisilik sacma sapan rotasyon goremezsin.
Belki Ingiliz takimlari asiri genis kadrolari oldugu icin yaparlar.
Mesela bize yakin Lille'de rotasyon'da tam tamina 0 oyuncu var, ayni kadroyla cikmis. Club Brugge, Ajax, Dortmund gibi asiri genis kadroya sahip takimlar en fazla 2-3 oyuncuyla rotasyon yapar, yapacak. Tamamen sacmalik.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Geçen posttan yazdığım:”Antalya maçı için diyeceğim Josef’in kesin dinlendirilmesi lazım, en kaybetmememiz gereken oyuncu o. Yanal’lı Antalya otobüs çekmek dışında bir şey yapmayacağından Atiba da yeterince iş görür onun yerine. Skoru erken alıp Bats’ı 60 gibi çıkarıp 4-6-0’a bile dönebiliriz. Şu cumartesiyi kazasız atlatalım gerisi gelir.”
Herkeste rotasyona gidip Josef’i tutmak bana garip geldi. 6-3-1’e Josef-Atiba-Salih’le karşılık vermeye çalışacağız, hayırlısı. Umarım savunma aksamaz da yarım 0 olsa bile geçeriz.

Barreto dedi ki...

Hoca baba rotasyon yapmış, rıdvan-montero-necip-n'sakala sanki daha iyi olurdu. Galiba 60'a kadar uyutup, sonra Ghezzal ve Pjanic ile müdahale edecek.

BJK4EVER dedi ki...

90 dakikada bile zor gol atilan bir Antalya'yi 30 dakika'da cozebilecegini dusunmek de ne bileyim.


-------------------Ersin--------------------

N'Sakala-----Necip------Montero------Ridvan

G. Tore---Pjanic---Atiba--Salih----Larin

-------------------Batshuayi----------------

Gayet oluru vardi. Sagda Necip stoper Topal da olur, bilemem.
Hangi oyuncunun yorgun oldugunu dakikalara ve performansa bakarak az cok gozlemliyorsun zaten. Carsamba mac sonrasi hafta sonu Ghezzal, Josef, Welinton, Rosier'ten 1-2'si rotasyona girmeli demistim, 3'u daha mac gelmeden patladi zaten. Josef de giderse gecmis olsun. Cok umutlu basladigimiz bir sezonda 3 haftalik bir donemde hem lig hem CL elimizden kayip gidebilir. Guluyoruz ediyoruz da, birkac sene evvelkine benzemez umarim!

Pheaglix dedi ki...

sergen antalya yenilmez oynayanlara surpriz yapmis. bu onbir ile maci kazanmak mucize gibi bir sey. hayir alex sonraki maca donebilecek gibiyse pjanic'i simdi oynat sonraki mac dinlendir, ya da atiba yerine oguzhan'i dene. eger derdin "iyi oynayip hemen sakatlanmasi" ise ciksin bu mac iyi oynasin, sonra bes mac oynamasin.

takimin oturmaya basladigi haftalarda ya da o sezona ozel iyi performans veren anadolu takimi deplasmanlarinda yenilmek yerine berabere kalmak korkunc degil. ama her sl maci donusu "beraberlik iyidir" diyeceksek isimiz var.

F.N. dedi ki...

Dortmund maçı sonrası atibanın oynamasının hiç bir mantığı yok. Oğuzhanı komple silmiş anladık bari geçen maç oynattığın Can.ı oynat. Rıdvan neden oynamaz bu kadar rotasyon içinde onun da akıl almıyor. Neyse Sergen.in bildiği vardır deyip kabız bir maç izleyeceğiz.

BJK4EVER dedi ki...

Bir de 3 orta saha cift 6'yla falan cikmisiz. Sanki ulkede top oynaniyor da kontrol futbolu oynayacagiz.
Macta ne olacagi belli. Antalyaspor'lular her pozisyonda davar gibi yatip oyunu sogutacak, siktigimin hakemi her boka faul calacak, her oyuncunun yerden kalkmasi 30 saniye surecek zaten. Tempo'nun anasi sikilecek, zaten yetenek fukarasi kadro 3 kere hucum bile edemeyecek. Seri paslasma key pass vs hak getire zaten. Son yarim saat de kimi sokarsan sok adamlar davar gibi yatip maci 0-0'a baglayacak.
Anca duran top, uzaktan sut, rakibin akil almaz hatasi olacak da sen kazan maci, olme esegim olme. Halbuki ne guzel ilk yarim saat as kadroyla baskili baslayip catir cutur aliyorduk maclari, yine klasik Turk antrenoru sacmaligina donduk.
Ogle Kasimpasa-Trabzon macini seyredeyim dedim, boyle bir futbol yok. Degil futbola, hayata kusturur adami resmen. Bu siktigimin liginde sunlari bocek gibi ezmek varken tolerans gosteriyoruz ya, ona yaniyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Degisiklikler sonrasi sacmaladik. Kariyerinde bir donem full sagbek oynamis Atiba dururken hayatinda bek oynamamis Topal sagbek, orta sahanin yukunu ceken Josef de stoper. Agir sacmaladik. Hadi Atiba agir kalir vs desen oraya koydugun adam da M. Topal. Fredy'nin karsisina sari kartli Topal'i koyuyorsun.

Pheaglix dedi ki...

@bjk4ever

birebir aklimdakini yazmizsin. sag bek tecrubesi olan atiba sahadayken takimda atiba'dan daha yavas olan tek adami sag beke koymak, ustune josef'i orta sahadan kaydirmak nasil bir mantikti cozemedim. simdi topal da sakatlandi. daha besinci macimizi oynuyoruz ama ikinci kez daha ilk yarida iki sakat verdik.

su maci bu saatten sonra mumkun degil ceviremeyiz, hatta beraberlik de zor.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Rakibi hafife alırsan sonu bu olur, tebrikler hocam bu sana yazar.

yilmaz dedi ki...

Genç oyuncuya şans verilmeli diyince genç oyuncu fetişisti oluyoruz. Hadi bu maç geçti, hafta içi necip ve ross iyileşmezse yerine koyabileceğimiz bir genç oyuncu yok, olanı ikinci lige yolladık. Şu kadro kurma işini sadece teknik direktöre bırakma sevdasından vazgeçmiyoruz.

Barreto dedi ki...

Serdar ı niye getirmemişler Antalya'ya bilen var mı?

Serkbal dedi ki...

Fark yemesek bari

beagle dedi ki...

Josefi ortadan aldiginda, kevgire döndük hoca.
Ayrica Gedson Boateng beklerken Montero Can alirsan aha bu olur. Şupheli 4 oyuncu yerine 2 dogru adam daha iyi okurdu

turgay dedi ki...

Bu kadar rotasyona ne gerek var anlamadım.
Josefin yeri neden değiştirilir anlamadım.
Serdar sakat değilse neden gelmedi anlamadım.
Hoca bu maçı neden sallamamış bunu hiç anlamadım.

Şampiyonlar ligi dönüşleri ligin kaderini etkiliyor bunu biz 2 defa yaşadık. Bu kadar sallamamak normal değil. Sakatların olabilir ama sen hoca olarak topaldan stoper töreden 11 oyuncusu olmayacağını nasıl bilemezsin? Sonrasıda josefin stoper topalın sağ bek olmaması gerektiğini nasıl bilemezsin? Büyük fiyasko. Çok büyük hemde

fidddas dedi ki...

büyük ciddiyetsizlik şu yapılan. törenin bizimle çok işi yok gibi. josef ortasahadan çekilmez.
atiba bu takımda artık herhangi bir pozisyonda oynayamaz.
acilen atiba, töre çıkmalı devrede. josefi yerine döndürebilecek bir hamle de yok bu arada.

BJK4EVER dedi ki...

Fark yesek ne olacak, ha 4-0 yenilmissin ha 2-1. Ikisinde de 0 puan aliyorsun. Su andan sonra yapilacak mantikli sey Batshuayi, Josef ve Montero/Pjanic'i cikarip pasa pasa dusuk tempoda maglubiyeti kabullenmek. Umarim maci forse etmek gibi bir aptallik yapmayiz. Hos, bu aksam o kadar cok aptallik yaptik ki bu da yakisir.

Yonetim'in yapacagi 2 sey var; cimlere/stat meselesine bir care bulup hoca'ya garanti vermek.
Ve bu aksamdan sonra hoca'yi cok net bir dille uyarmak. Fikret Orman Senol Gunes'e yapmadi bunu, kodugumun muptezel filozofunu tepemize cikardik, Talisca, Adriano, Pepe'li takimi 4. yaparak kulubun anasini sikti.
Umarim bu Sergen'i de tepemize cikartmayiz, gereken uyariyi yapariz. Tarihimizin en iyi ve en pahali kadrosuyla 4 olmaktan sonra bir de Pjanic, Batshuayi, Teixeira, Ghezzal'li takimla 3./4. olmak gibi bir rezillige imza atmayiz umarim.
Bu aksam bu gorusmeyi yapmadigin an sezonu kaybediyorsun zaten.

Sergen de ilk ciddi rotasyon sinavinda tamamen tuy dikerek antrenor olarak kendini koydugumuz seviyede olmadigini da gosterdi. Sagbek secimine girmiyorum bile. Atiba'nin kariyerinde uzun sure sagbek oynadigini bilmeyecek kadar basiretsiz bir kenar yonetimimiz var. Bu bilgisizlikle zaten CL'de kendinden iyi takimlara karsi iyi hazirlik yapip dis geciremezsin.

fidddas dedi ki...

sergene olan biten ders olsun... maç başlangıcı berbattı, ilk yarı mecburi değişiklikler sonucu oluşan diziliş berbattı.
takımda sakatlık harici 11 çıkacak 8-9 oyuncu belli, bunları değiştirmek rotasyon olamaz. skoru al, 70 ten sonra ne bok yiyorsan ye.

fidddas dedi ki...

ayrıca kaleci rotasyona girmez. bu takımın 1. kalecisi ersin. transfer olana kadar bu şekilde.

BJK4EVER dedi ki...

Ceviremeyiz dedim ama oyle bir kadromuz var ki, cevirdik vallahi.
Umarim mactan sonra oz elestirisini yapar, hazir oyunculari oynattim vs sacmaliklarina girmez.
Pjanic 75 dakika, Ghezzal 45 dakika, Larin 45 dakika oynadi, demek ki o kadar da sakat/bitik degillermis.
Ders cikarirsak ne ala, umarim ders cikaririz da puan kaybetmeden guzel bir ders olur. Cikarmazsak zaten sikinti buyuk.

Dakika 90 ve Atiba Salih ve Oguzhan'dan daha dinç görünüyor. Size topçu diyenin Allah belasını versin. Maydanozla mı besleniyorsunuz ulan!

GeceGezgini dedi ki...

@fidddas; aynen oyle. Rotasyonun boku cikinca boyle oluyormus, buyuk ders oldu bence Sergen'e.

- Josef zorunlu olmadikca 6 numara disinda oynamaz
- Atiba stoper olarak 5. rotasyona girer, onun disinda bu takimda bu sene oynamaz
- Ridvan'in fiziksel bir sorunu yoksa sol bekte o oynar
- Tore, Mert, Topal kupa maclari disinda oynamaz.
- Son ders; Batshuayi'ye, Josef'e bir sey olursa boku yeriz



Ek parantez Mert'e; Mert'in ayagi soyle iyi boyle iyi diyorlardi, her top karavana. Kupa maclarinda gecsin buyursun ama lig macinda, sampiyonlar liginda falan hic gerek yok. Her duran topta yuregimiz agzimiza geldi sagolsun. Ersin o toplarin cogunu toplardi.

Pheaglix dedi ki...

skor bir yana ilk yaridaki oyundan sonra benim en ufak umudum yoktu ama rotasyon yapamamis olsak da uc puan uc puandir. umarim necip'in sakatligi ciddi degildir, topal'in sakatligi cok uzun sureli olmadigi surece onemli degil. yine de 2-0'dan maci cevirmek guzel bir his :)

benim bu mactan anladigim pjanic-ghezzal-bats ayni anda sahada oldugu surece ligde kolay kolay puan kaybetmeyiz, ve tore spesifik durumlarda oyuna girecek yedek oyuncudan oteye gecemez. bu saatten sonra oyununu gelistirecek hali de yok. hasic saglam donmezse yapilacak transferlere sag kanat yedegi de eklememiz gerekiyor.

@fidddas

kesinlikle katiliyorum, ama iyi ki bu mac ersin oynamamis. ersin de oynasa bu sacma savunma ile gol yiyecekti. en azindan yedek oturdu, morali bozulmadi.

Barreto dedi ki...

Bir musibet bin nasihatten evladır. Hoca maçı verecek ağır hatalar yaptı. @GeceGezgini isabetli maddelerine bir ekleme yapayım.

-Sakat değillerse Ghezzal ve Pjanic'ten en az biri mutlaka sahada olmalı

dominic molise dedi ki...

tek avantajimiz ersun yanal'di bu aksam, helal olsun maci sogutmadilar.
ama cekirge bence ilk ve son defa sicradi

beagle dedi ki...

Bizi sampiyon yapan Ersin Rosi Vida Ridvan Josef Ghezzal Larin grubuna dokunmamaliyiz. Bunlara Alex Batshuayi ekleyip sezonun fişini cekeriz.

Atiba stoperde bu sene bizi nereden hayran edip, sampiyonluga katki verecegini gösterdi.

dominic molise dedi ki...

ghezzal-pjanic'ten biri olmadan takimin kafasi kesik tavuk oldugu kismi cok net. katiliyorum.
bir de defansif orta saha josef de souza'siz takimi kurmamiza imkan yok bence.
batman'in presten top kapip gol atacagi ilk dakikadan belliydi.
ghezzal reyiz ayagini opeyim.
salih, ozi, kenan, topal maalesef yedek olamazlar sanki.
larin!

BJK4EVER dedi ki...

Ajax da su an lig maci oynuyor. Carsamba'ya gore 2 tane degisiklik yaptilar takimda. Dakika 30 ve skor 3-0.

Huzeyfe dedi ki...

@BJK4EVER

10 dakikada iki gol atıp bitirdiğin maçı yorulmadan oynarsın. Dortmund’a karşı 70 dakika geride oynayıp her pozisyonda 50-60 metre geri koşmakla aynı değil. Yine de Ajax tempo ve kolu mesafesinde bizden iyidir ama bence fark var arada.

Sonuçta Dortmund maçından 30-40 derecede deplasmana gitmek çok zor, kabul. Ama bu rotasyon daha iyi olabilir. Ne bileyim stoperde Topal filan tembel tercihler biraz. Bu rotasyon konusuna daha çok kafa yormalı hoca. Başlangıç çok kötüydü.

Neticede şampiyonluk bu maçlardan geçiyor. CL dönüşü hiçbir maçta iyi oyun filan istemiyorum ben, skor olsun yeter.

can dedi ki...

Bu maç Sergen için olduğu kadar acele, acımasız, ve kolaycı eleştiri yapan bizlere de ders olsun. Şampiyonlar Liginde koşu rekoru kırdığı bir maçın ardından, defansının 3/4ünün yedeğinin yedeğine kadar sakatlandığı bir takımın deplasman maçı kim olursa olsun zor geçer. Bu koşullarda 2-0dan geri gelmek de büyük bir başarıdır ve yaptığı taktik değişikliklerle Sergen’e yazar. Eleştirilere de katılmıyorum, Mert ve ikinci yarı Atiba şahaneydiler. Sihirbazın geri dönüşü de üzerine kaymak oldu.

can dedi ki...

@dominic
Katılıyorum. Bu maçtaki olumsuzluklar en çok yedeklerimizin sefilliğiyle alakalı. Maçta Gökhan’ın, Salih’in, Kenan’ın, Topal’ın tek olumlu hareketini gören oldu mu?

Bir de N’Sakala sağda daha iyi sanki!

fidddas dedi ki...

@can
mesele mertin iyi oynaması değil aslında.
kaleciler rotasyona girmez. çünkü kalecilik bir oyun konsantrasyonu ve ritim işi. mert kötü kaleci değil ama şampiyon kalecinin olduğu takıma geldi, ersin transfer olana kadar(onu elimizde tutamayız, mutlaka transfer olacak) arkada beklemeyi kabul etmek zorunda. ersin hata yapsa bile bekleyecek. büyük ihtimal bu devre arasına kadar sürecek ama bekleyecek.

atiba için ise şöyle bir durum var. büyük saygı duymakla birlikte bizim 11mizde yazıldığında diğer bütün oyuncularda büyük sorun olması gerekir. oynadığımız oyun onun top kayıplarını kaldırmaz. skor alındıktan sonra alan bilgisiyle yine işimize yarar ancak elimizde bir pas virtüözü pjanic var. onu rahat ettirecek biri, al veri rahat yapabileceği biri gerekiyor bize. oyunumuz geçen seneden farklı, sadece pjanicin gelmesi büyük bir değişikliğe sebep oluyor ki alex tam anlamıyla giremedi daha. (ki girdikten sonra başka bir düzenleme de gerekebilir, bunu daha test edemedik. )

bu arada bats geçen sene aboubakarın yaptıklarından daha iyisini yapıyor şu anda. bu da büyük bir lig farkını ortaya koyuyor. premier ligde hiç yetmeyen özellikler bu ligde büyük fark koyuyor.

BJK4EVER dedi ki...

@can,

Bizlere niye ders olsun ki? Bu kadar rotasyon fazla dedik, fazla rotasyonla 2-0 geriye dustuk. Hakem insafsiz olsa Topal atilmisti 10 kisi kalmistik. Mac yine as oyuncular girince geldi. Burada hatali olanlar baslangic kadrosunu elestirenler ve hoca degil, oyle mi?

Larin ve Ghezzal'in oynamasi gerektigini gormek de hocalik falan degil.

can dedi ki...

@4ever
Bu kafayla Sergen de bana niye ders olsun ki, 3 puani aldim, ustelik de sov yaptim der, gecer. Ustelik de tabela onun yaninda. Oyuncularin fiziksel, mental durumlarini, daha da onemlisi hocanin kadro planlamasini bilmiyoruz ki. Belki sahaya surduklerinden cok daha iyi bir performans bekliyordu. (Bana kalsa ben Gokhan'dan hali sahada bile performans beklemem ama bunlar hocanin tercihleri, tutar tutmaz, onun sorumlulugunda. Sonucta gecen sene benim kadroda asla dusunmeyecegim Gokhan'i sahte 9 oynatarak belki sampiyonluk aldi. Ayni sekilde benim aninda sutlayacagim Larin gol krali oluyordu az daha.)

Yanlis anlama, ben de cok elestirdim baslangic kadrosunu. @fiddas gibi de dusunuyorum kaleci rotasyonu konusunda. Hatta bu kadroyla gol yiyecegimizi biliyor, bari Ersin'in clean sheet serisi bozulmasin da fiyati artsin diye dusundu herhalde diye mesaj attim arkadasima. Ama kafasinda ne var, biraz daha dusunmek lazim. Ersin satiliyor belki. Gerci deplasmanda, bu kadar rotasyonun arasinda mi denenir diger kaleci? Ama belki de Ersin'in akli bir karis havadaydi bu mactan once. Bilemiyorum.

Sonucta hayatta ceviremeyiz, aptallik edip forse etmeyelim yorumlarini (ki ben de tam ayni kafadaydim) yedirdi bize Sergen.

Barreto dedi ki...

Hocanın başlangıç planı (işi son yarım saate bırakma) ilk bakışta mantıklı gözüküyor, fakat Ghezzal ve Pjanic olmayınca üzerine sendeleyen Atiba eklenince savunma kurgusu da hatalı olunca felaket bir ilk yarı oldu. Tabi herkes haklı olarak hocaya yüklendi. Bence savunmada Topal tercihi ve kalede Mert'i kullanması savunma dengesini fazlasıyla bozdu. Sakatlık sonrası Josef'i stopere çekmesi tam bir fiyaskodur. Mert konusuna gelince kaleci sadece top yakalamaz önündekiler ile sürekli iletişim halindedir ve savunmanın parçasıdır. Ersin-Rıdvan-Montero-Necip-N'Sakala başlamalıydık. Neyse ki ön taraftaki kalite hocanın bunca hatasını örttü. Hoca gereken dersi almıştır umarım. Maçın bu şekilde kazanılması rakipler için moral bozucu bizim için ise özgüven artırıcı oldu. Bu arada Atiba 8 de oynayacağına Ozzy oynasın daha iyi.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Maç konusuna girmeyeceğim, 2. yarı sinirimden hiç izlemedim bile. Neyse ki toparlamışız ve rıdvan’ın gol atıp hatasını telafi etmesine çok sevindim.

Asıl dikkatimi çeken @fiddas bahsettiği bats’ın (lig farkı vs. nedenlerden dolayı) acayip seviyelere çıkardığı ön alan presi. Abu-larin’in geçen sene kombine yaptığı işi tek başına kotarıyor neredeyse ve 2 maç üst üste sonuç getirdi. Hoca oradaki madeni görmüş olacak ki karşı presi ısrarla yapmaya çalıştı ilk yarı. Dikkatimi çeken nokta Salih’in bats’la uyumlu şekilde aniden çıkışları oldu(alex’in yokluğunda ortadaki 3.ye en güçlü adayım bu nedenle). Pjanic zaten zekasıyla akıllı pres yaptığından ve josef de bildiğimiz gibi olduğundan önde acayip yıpratıcı olacağız bu sene. Hiç oyunu yığmaya gerek kalmadan, kaptığımız topları yazacağız gibi duruyor geçen seneki “sağ göster sol vur” yerine, bam bam bam. Atiba’ya bağlı kalmadan çok daha tempolu oynayabiliriz bu oyunla, aynı şekilde kadroyu koruduğumuz için geçen seneki oyuna da dönebiliriz yoğun presli ilk dakikalardan sonra.

Emre Toraman dedi ki...

Ghezzal ve Larin girince baski ve pozisyon bulacagimiz kesindi ama bunu kontra yemeden yapabilmemiz sasirtici oldu.

Dortmund macinin temposundan sonra Ghezzal, Larin ve Pjanic de 11'de baslasa ikinci yaridaki baskiyi ilk yarida 0-0'da kurabilir miydik emin degilim. Butun silahlar zaten sahadayken geriye dusseydik cok daha zor bir senaryonun icinde de olabilirdik.

Bence genel itibariyle yasanmasi gereken bir rotasyondu. Kayipsiz atlatmak guzel oldu. Darisi diger Sampiyonlar Ligi donuslerine.

Nsakala bu maclik iyiydi ama sezona 1 orjinal sag bekle baslamayi ben kesinlikle anlamiyor ve kabullenmiyorum. Bugun tesaduf olmus da olabilir ama orjinali bek olmayan oyuncu bekte oynayinca sakatlanma olasiligi hic fena degildir muhtemelen.

can dedi ki...

@emre
Tüm yazdıklarına +1

can dedi ki...

Bu arada Montero neden üst düzey bir takkmda stoper olamayacağını bir kere daha gösterdi. Topla yanından yürüyerek geçilen stoper olur mu yahu

yilmaz dedi ki...

İlk yarıdaki silik oyunun bir çok sebebinden biri de Töre ve Kenan'ın berbat oyunları idi. Zaten güç bela kazandığımız top hiç tehlike yaratmadan rakibe geçti. Bence bu iki oyuncu da kredilerini çok çabuk tüketecekler.

Bir de Atletico bu kadar ağır bir stoperi nasıl kadrosuna almış, aklım almıyor. Diğer meziyetleri için bile katlanılmayacak kadar ağır.

Zaitsev dedi ki...

Rotasyon denilen zıkkım bu kadar geniş yapılmaz. Sağa Töreyi koyuyorsan en azından solda Larin başlamalı. Defansta eksiğin varsa ön libero yerinden edilmemeli. Hem rotasyon yapıp hem de mevcut oyuncularında yerini oynatırsan ilk yarıyı yaşamaktan başka seçenek kalmaz.

Basar dedi ki...

Beşiktaş’ta şu hatalar yapılmamalı:
1) Josef’ten stoper olmaz
2) Atiba’dan 6 numara olmaz.
3) Kaleci rotasyonu yapılmaz (Ersin 2. Golü çok büyük ihtimal çıkartırdı)
4) Takımın kalanı tam kadro değilse Kenan solda oynamaz

Hadi bonus yazayım… Salih bu kadar oynayacaksa Oğuzhan da net onun kadar oynar, daha da faydalı olur.

Not: Beşiktaş’ın 16 kişilik kadrosu (2. Yarı kadrosu + Alex, Nkoudou, Vida, Wellington) ve oyun stratejisi bu ligin net 2 gömlek üzerinde (Avrupa’nın da 1 gömlek altında)

beagle dedi ki...

@Basar
Josef belki stoper oynar ama BJK 6da Josef olmadan oynayamiyor.

Ersin bence ilk golü yemezdi. Mert de fena oynamadı, ama Ersin'in cüssesinin bize ne kadar yaradigini, karsi karsiyada kaleyi kapadigini görmüş olduk.

Kenani da oynadigi 11le degerlendirmemek lazim. Yaratici değil o kesin, ama takim iyiyken ceza sahasinda çogalma yaratacak mı daha pek görmedik.

Görünen o ki Josef, Rosier ve Batshuayi'nin yedegi yok. Larin, Rıdvan ve Ghezzal de 3 puan gereken her maçta lazım.

2. Yarida geriye kosarkenki yumusakliğı, mudahale kararsizligi ve gol bolgesine uzaklığı itibariyle, Pjanic bu takim için çok elzem durmuyor. Izlemesi keyifli, ic saha anadolu tk maçlarını kolay çözer ama işler kötüyken yok. Turkiye ligi fiziksel mucadeleli bir lig. Rosu Vida Josef Batshuayi ve Larin ile sampiyon oluruz.

GeceGezgini dedi ki...

Montero elestirileri haric katiliyorum cogu yoruma. Dun ilk yaridaki kurguda Montero degil Van Dijk olsa yine bir sey yapamazdi.

Montero'nun dunku istatistikleri;

- 11 kazanilan sahipsiz top ( sahanin en iyisi)
- 7 top uzaklastirma (sahanin en iyisi )
- 4 top kampa ( sahanin en iyisi)
- 7 ikili mucadele kazanma (sahanin en iyisi)

evet boyu kisa, 1.8m (Welinton'dan 1 cm, Vida'dan 3 cm kisa), ancak gecen seneye gore daha kaliplanmis, calistigi belli. Ayagi cok duzgun, baski altinda oyun kurabiliyor ve daha takimla 2. maci adamin.

beagle dedi ki...

@Gecegezgini
Montero transfermarkt a göre 1.85 boyunda. Dün biraz kafa topu da aldi.

Ama ilk goldeki karasizlik (3e kaymak icin adim atti, vazgecti. Devre sonunda kirmizi gorecek hareketi ve ağırlığı kolay telafi edilecek gibi görünmüyor. Sakatlanmadan önce altyapidan Alpay çok daha iyi bir savunmaciydi. Stoper transferi en azından iyi fizikli olmalı

Huzeyfe dedi ki...

Rakiplerin de Avrupa’da olması çok iyi. Beter olsunlar- ligde. Son 5 yılda bizden başka ülke futboluna katkı veren yok.

Biz de mecbur kalmadan önce birer ikişer rotasyon yapmalıyız.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Korkunç bir 45 dk dan sonra haftayı jackpot gibi bir günle kapatıyoruz. Böyle devam! (hatalardan ders alarak tabii.)

turgay dedi ki...

monteroya bence haksızlık yapılıyor. o pozisyonda düşürme eğilimine girmesi hata olabilir ama oyuncunun sorumluluğu josefdeydi. evet hızlı değil ama tersten gelip ivmelenin adamı nasıl yakalayacak? bir başka konuda rıdvanı hataları ve sevapları ile severken iş monteroya gelince fazla yükleniyoruz. rıdvan golden sonra kendisi ile aynı anda koşmaya başlayan doğukanı bir de top sürerken yakalayamadı ve kalede tehlike oldu. bunu kimse hatırlatmıyor örnek vermek gerekirse. montero geçen seneye göre vücut ve meziyet anlamında gelişmiş. bence süre aldıkça da vidanın yapamadıklarını çok daha iyi yapacaktır. vidanın yaptıklarını da öğrenmeye devam edecektir. maliyet performans olarak çok yerinde bir transfer. hem de vida ile pazarlıkta elimizi güçlendirecek bir oyuncu. 3,5 milyon alan adama bak kardeşim senden daha genç ve potansiyelli adama 600 bin veriyoruz diyebiliriz diye düşünüyorum.

rakiplerin avrupa dönüşlerinde puanları kaybetmeleri bizimse mesaj vererek kazanmamız gerçekten inanılmaz oldu. işte her defasında avrupa dönüşlerinin ne kadar önem arz ettiğini söylerken bunu kast ediyorduk. bu 2 takım umarım avrupada marta kadar oynarlar. ülkenin puanlara ihtiyacı var.

Basar dedi ki...

Bu arada, hiç bahsetmedik ama ilk defa TR'de bir hakemi beğendim. Sanki Dortmund maçını izlemiş de kendine pay çıkartmış gibiydi, mümkün mertebe oyunu oynatmaya çalıştı.

GeceGezgini dedi ki...

@Basar; aynen katiliyorum. Hatta bir pozisyonda kendini yere birakti rakip forvet ve adama "Come ooonn" diye bir serzenisi vardi, cok iyiydi :D

Bir de dun Pereira'nin aciklamalarina sevindim. Besiktas sans eseri kazandi demis. Takim ve Sergen rehavete kapilacagi varsa da kapilmaz artik :)

BJK4EVER dedi ki...

Iyi bir pasor olmasi ve solak olmasi zaten basli basina bir arti. Klasik stoper ozelliklerini (sertligi ve fizigi) gelistirirse baya iyi paraya satabilecegimiz bir adam olur. Bonservisinin yarisi bizdeymis sanirim.

Gecen seneden salt defansif ozellikleri olarak daha iyi gozuktu, bu cizgiyi devam ettirirse sene sonu iyi paraya gidebilir. Sikinti olan sey yabanci sinirlamasi; Salih, Can, Oguzhan orta alanda iyi performans gosterip sure alabilirse Montero'nun dakikalari da artabilir, yoksa zor bence.

Ama solak olmasi ve teknik olmasi baya arti. Sirf solak olmasi bile basli basina buyuk avantaj. Bizim capimizdaki kulupler icin onemli kriter degil, ama top-level kulupler bunun icin dunya para oduyor (Laporte, Ake, Alaba vs).

Murat dedi ki...

montero'da gecen sezondan farkli olarak dikkatimi sey hamle stoperi ozelligi gelistirmis, yeri geldiginde top hucum oyuncusuna gelmeden intercept etmeye gayret ediyor..cok sayida boyle mudahalesi oldu son 2 macta..

Barreto dedi ki...

Montero ile ilgili ben de ekleme yapayım: evet hızlı değil, güçlü değil, hava toplarında vasat. Fakat cesur, gerekirse sertlikte gösterebiliyor. Oyun okuması iyi ve büyük maçlarda yüksek konsantrasyonu var. Türkiye ligi için şu an gayet yeterli ve gelişime açık. Umarım sakatlıklarla eline geçen fırsatı değerlendirir ve formayı kimseye vermez.

can dedi ki...

@4ever
Sözleşmesinde Atletico istediği zaman 4.5 milyon euroya geri alabilir maddesi varmış. Dolayısıyla Montero uçup kaçsa bile ciddi bir satış yapabilmemiz imkansız görünüyor.

Montero’nun etrafında sevgi kalkanı oluşmuş. mevkisinin gerekliliklerini yapamıyor ama şu şu ekstra özellikleri var argümanları klasiktir: Çok iyi santrafor ama gol atamıyor hesabı. Bir stoperin sahip olması gereken temel bazı özellikler vardır, hadi bunlardan birinde vasat olabilirsin ama hepsinde birden vasatsan bu iş olmaz. Ayakları iyi tamam da Montero hem yavaş, hem hava toplarında etkisiz, hem de hamlesiz. Yanlış anlaşılmasın, ben bu çocuğu aslında çok seviyorum. Çok belli ki iyi bir insan, iyi bir profesyonel, cesur, adanmışlığı, forma sadakati var. Pedro Franco’ya benziyor biraz. Ama yetmiyor işte.

Teknoloji dedi ki...

En iyi esbe cappa travel avanos tur hizmeti sunan resmi acente.

Yorum Gönder

Ara