.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Eylül 2021 Pazartesi

CL01 Beşiktaş - Borussia Dortmund


Tarih: 15 Eylül 2021 Çarşamba 19.45

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Antonio Matue Lahoz 

Eksik Oyuncular:  Umut Meraş, Domagoj Vida, Alex Teixeira / Axel Zagadou, Soumaila Coulibaly, Nico Schulz, Marcel Schmelzer, Mateu Bouza, Emre Can, Giovvani Reyna, Thorgan Hazard, Steffan Tigges

Cezalı Oyuncular:  - -

80 Yorum:

Serkbal dedi ki...

Yenemiyorsan yenilme maçı. 1 puan çok iyi olur

turgay dedi ki...

rose gibi rakipten 1 fazla atmaya konsantre olmuş bir hocanın takımına karşı vidanın oynaması veya oynamaması çok önemli değil bence. asıl önemli olan bence necip yerine montero tercih edilmesi olacaktır. bir kere rakibe topu çıkarken kaybetmemek lazım. yoksa prime pepe ve ramos bile olsa bizi kimse kurtaramaz. bu nedenle montero pas opsiyonu olması nedeniyle tercihimdir. bununla beraber batshuayinin ofsayt haricinde skorer olması önemli. öndeki adamlarımız ne kadar skorer olursa iş o zaman bize döner. rakibin arkasının kötü olmasını ancak böyle avantaja çevirebiliriz. hakemin de lahoz olması maçın çok hızlı geçebileceğini düşündürüyor bana. oynatmaya niyetli hakemlerin olması rakip için büyük avantaj.

BJK4EVER dedi ki...

Herkes Haaland'a focuslanmis durumda, ama bizim rakibimiz Dortmund, Haaland degil.
Daha once iyi zamaninda Balotelli'ye de Necip-Franco-Opare hattiyla sans vermemistik. CL'de iyi Falcao, Marega, Werner, Milik, Mertens gibi adamlari da durdurduk sonuc olarak. Haaland bunlarin otesinde, ama isimlerden korkmamak lazim.

Haaland'i degil, Dortmund'u durdurmak lazim. Haaland 1 gol atip biz Dortmund'dan iyi oynayip 2 tane atarsak kime sikayet etmez sanirim. Ama Haaland'i durdurup oyunu verirsek ve 0-2 yenilirsek kimse memnun kalmaz.

Dortmund'u durdurup Haaland'i izole edersek zaten birsey yapamaz. Mesele Haaland'a top gelmemesini saglamak olacak zaten, topu aldiktan sonra iki zara 80'lik oluruz.

Montero pas kalitesi acisindan cok mantikli, ama sertlik acisindan soru isaret. Antep forvetleri bile Montero'nun yanindan parkta yuruyus yapar gibi geciyor sonuc olarak. Necip o acidan daha mantikli, ama Necip'te de sakarlik sikinti. Haaland Necip'e bir macta 9 kez sari kart aldiracak seviyede.

Yapacagini sanmam ama buyuk surpriz Josef veya N'Sakala'yi stopere cekmek olur, ama o kadar fantezi yapmaz Sergen herhalde.

Huzeyfe dedi ki...

@turgay

Kendi yarı sahamızda topu Dortmund’a vermemek en önemli konu bence de. Esas oyun planı geride top kaybetmemek ve her ayağı bir şekilde sonlandırmak veya oyunu yavaşlatmak olmalı.
Montero, Pjanic, Josef ve Rıdvan (bence N’sakala oynamamalı) çok önemli olacak.
Burada 3.orta saha oyuncusu kilit olacak bizim için.

fidddas dedi ki...

3. orta saha için en iyi alternatif şu anda salih. atibaya saygım büyük ancak onun karşılaşacağımız preste top kaybetme olasılığı çok yüksek.
benim tahmini kadrom
ersin
rosi wellinton necip rıdvan
salij josef pjanic
ghezzal bats larin

rdıvan-nsakala olabilir sadece fizik seviye açısından ama wellinton necip nsakala sakar 3lüsü de epey riskli.

bu arada dortmunda kaybedersek üzülmem(hemen antalya maçına odaklanırım), berabere kalırsak sevinirim yenersek havalara uçarım :)

Basar dedi ki...

@4ever

Bence oyunu vermeyiz, dönem dönem bir bize bir onlara dönen oyun olabilir. Kafa kafaya olma olasılığı yüksek ama bu adamın fiziği ile eşleşecek (yan top ve duran top) bir oyuncumuz yok. Beni bu korkutuyor.

fidddas dedi ki...

duran toplarda tek eşleşeceği adam josef olur. bizim defansta o fiziğe karşı çıkacak bir tek o var. neciple aralarında 15 cm olmasa necip de idare eder ama necip josefe göre daha sakar. çok gaza gelirse erken 10 kişi kalabiliriz.

bence pjanice en muhtaç olduğumuz maç bu. 0-0 da veya öne geçtiğimiz bir senaryoda topu ayağında tutabilecek, presi boşa çıkarabilecek adamımız o. salih buna ne kadar yardımcı olursa o kadar şansımız artacak.

Murat dedi ki...

yaw gençler, beinsports'un us versiyonunda uzun maç özetleri oluyor ama nasıl seyredebileceğimi hala çözemedim ben, vpn ile ülke değiştirmek fln olmadı, ne yapmak lazım, uygulamayı indirmek olabilir mi Smart Tv'ye..

bu sezon ilk defa Malatya maçını seyrettim, takım Türkiye liginin üzerinde havası veriyor diğer maçlara da baktığımızda. Bunda Türkiye liginin leşliği bizim olmamızdan daha önemli etken bence, ona bir dikkat etmek lazım.

Dortmund'u seyretmedim 1,5 yıldır ama Dortmund'dan hep aynı futbol yaklaşımını görmeyi bekliyor insan haliyle.

Sakatlığın defanstan gelmesi çok talihsizlik ama kadro yönetimindeki sıkıntıya işaret etti şak gibi.

Montero bu takımın 3. stoperi değil mi arkadaşlar? O yüzden alınmadı mı. E vida sakat Montero oynayacak tabii. Yoksa boş beleş transfer olsun diye mi yapıldı yani.

Topla oynama yüzdemizi minimuma çekip Dortmund'a savunmada bir metre bile boşluk vermemek lazım. Hatta geriye düşsek bile aynı şekilde devam edip son dakikalarda golü kovalamalıyız. Bu savunma hattıyla arkada boşluk bırakırsak sahamızda perişan oluruz. Wellington-Montero-Necip-Rıdvan-Nsakala bir saatçi Opare eksik. Alman takımları şakaya gelmez. Tempoyu yükseltmelerine izin vermeden rakibin genç oyuncularını sindirmek lazım. Josef ve Pjanic'in saha içi liderlikleri takımın özgüveni açısından esas faktör olacak. Sonuçtan bağımsız keyif alarak gururla izleyeceğimiz bir mücadele olur umarım.

Huzeyfe dedi ki...

Bir yandan Salih çok statik oyuncu ama pas mesafesi iyi, Atiba da hareketli ama tembel pas problemi var. Bilemiyorum ikisi de sorunlu bence Dortmund’un temposunu ve yapacağı presi düşününce, belki Atiba daha çok sorunlu. Maçı burada oynayan oyuncudan alacağımız verim belirleyecek diye düşünüyorum. Ya oradan topu ileri 3’lüye aktaracağız ve pozisyon olacak veya orada kaybedeceğiz bizim kalemizde pozisyon olacak. Ortası yok.
Bepki Ghezzal iyice iç oyuncusu gibi konumlanıp Pjanic’e pas alternatifi olacak. Onun defansif açıklarını 8’de oynayan oyuncuyla kapatmaya çalışacağız.
Bilemiyorum.
12 kişiyle oynayabilsek keşke :p

YSY dedi ki...

Defansta Topal denenemez mi ?

BJK4EVER dedi ki...

Mac oncesi moral bozmak gibi olmasin, ama Haaland gercekten cok baska bir seviye.
Inanilmaz komple bir oyuncu.
Fizigi muthis. Levekusen macinda ilk golde bombos vurdu kafayi, ama ikinci golde rakip stoperi bocek gibi ezik kafayla asist yapti. Boy 1.94 kilo 88 kg, ben ust duzey pivot santrforum diyen adamdan daha kalipli.
Bitiriciligi muthis. O cusseyle hic uyusmayacak kadife ayaklara sahip. Kafa, sol ayak, sag ayak, plase, sert sut fark ermiyor, pozisyona girdi mi zimbaliyor. Poposuyla ve cinsel organiyla golu var mi yoksa o sadece bizim ligimize ozel bir gol atma bicimi mi bilmiyorum ama onu da atmistir hayvan.
Pirpir forvetler kadar hizli. Gecen sene o hayvan gibi cusseyle defansin arasina girip simsek gibi yanlarindan gecip gol attigini bilirim.
Positioning'i zaten iyi, yan toplar gelince hep dogru yerde adam. Zaten belesci golu diyecegimiz golleri atamayan adam boyle hayvani gol rakamlarina ulasamaz. Bundesliga'da 1'e 1'di istatistikleri hayvanoglu hayvanin.

Adamin neyi eksik diye dusunuyorum; top rakipteyken daha az tembel olabilir, ama asla bir Ronaldo veya Ibrahimovic kadar tembel degil mesela. Orta-uzak mesafe sutu daha iyi olabilir ve belki asist sayisini yukari cekmek icin cevre kontrolu ve oyun zekasi daha iyi olabilir. Ama onun disinda adamin ofansif ozellikleri full 100 uzerinden 95 ve ustu.

Adam Ronaldo ve Lewandowski'nin 30'una merdiven dayadigindaki komple'ligi daha 21 yasinda yakaladi. Daha ne kadar gelisebilecek, nasil olacak bilmiyorum ama kesinlikle siradisi. Mbappe falan diyor insanlar da bu adamin potansiyeli Mbappe'ninkini katlar. Mbappe'yi iyi organize olmus pozisyon almasini bilen ve belini dondurebilen stoperlerle durdurursun. Hasan Ali bile birebirde sindirdi anasini satayim. Kac macta hayalet gibi dolastigini hatirliyorum Mbappe'nin. Ama bu oyle degil. Her turlu sindirir seni. Cilizsan fizigiyle ezer. Kalipliysan hiziyla gecer. Olmadi pozisyon bilgisi ve bitiriciligiyle Inzaghi golu atar. Tam bir pic. Zaten Dragonball Z'deki dusman karakterlerden pic Majin Buu'nun aynisi. Surat ayni resmen:

https://i.pinimg.com/originals/f1/d6/b8/f1d6b8656057e5431d89b5dd5863a19d.jpg

BurkayJK dedi ki...

Ersin

Rosier Welinton Necip Nsakala

Josef Pjanic Atiba

Ghezzal Batshuayi Larin
_________________________

Bence bu 11 çıkacak. Eğer hazır durumdaysa Nsakala'nın oynayacağını düşünüyorum. Pjanic'i mi yoksa Atiba'yı mı öne atarız bilmiyorum. Muhtemelen topla çok oynamadan Larin ve Batshuayi'yi arkaya kaçırmaya çalışacağız. Biz nasıl Haaland'a özel önlem alıyorsak, onlar da Pjanic'i durdurmaya çalışacaktır.

Basar dedi ki...

Ya boyu biraz daha uzun olsa Necip Reiz ayarı verirdi Haaland'a da adam sulak yerde yetişmiş! O olmasa bu maçtan çekinmem ama şu an muhtemelen dünya üzerindeki en iyi santrafor. Yediğimiz kadar atabilirsek sorun yok. Savunarak olamayacak bu iş. Umarım onun da kulaklar dayanıksızdır. O maçı hatırlıyorum, tribünde iki kere kulağımın içinde zarın esnediğini hissetmiştim.

Pjanic'in henüz ikinci maçının Dortmund'la olması da iyi olmadı. Bu kadar pasör bir oyuncuya yoğun bir pres yapacaktır Dortmund. Takımla çok maça çıkmadığı için basit ön alanda basit top kayıpları kayıp özgüvenini ve taraftar desteğini kaybetmesinden korkuyorum. Atiba Josef ikilisinin önünde daha bağımsız bir rolde oynatabilir Sergen.

yilmaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Atiba daha da buyuk sikinti yaratir. Tempoyu kaldirir mi emin degilim, ama dahasi agir olusu ve pas hatalari sebebiyle Dortmund macinda en cok sikinti yaratma potansiyeli olan orta saha bence. Salih Ucan riskini tercih ederim acikcasi.

turgay dedi ki...

hemfikir olduğumuz konu beklemeyi bilmiyor oluşumuz. o zaman topun bizde kalarak onların yapacakları yüksek fiziksel ön alan baskını kıracak pasları bulmamızı sağlamamız gerekiyor. bence de atiba ve necip bu oyunun oyuncusu değiller. bu nedenle montero ve salih görünürde yumuşak ama pas kalitesi olarak daha yukarıda oyuncuların tercih edilmesi mantıklı diye düşünüyorum. biz topu necip ve atibayla da kaptırsak montero ve salih ile de kaptırsak zaten adamların kalemize gelme süresi aynı olacak. buradaki temel konu topun bizde ne kadar kalacağı. bu süre ne kadar uzun olursa rakibin savunmadaki zaafiyetleri de o kadar açığa çıkacaktır. ben rakiple aramız da bu nedenle çok fazla benzerlik olduğunu düşünüyorum. top kullanmada bence onlardan biraz daha iyiyiz.

Huzeyfe dedi ki...

Sergen, Ersin dışında Türk yok dedi kadroda. Montero, N’sakala ve Atiba oynayacak haliyle. Atiba kaleden ne kadar uzakta topla buluşursa o kadar iyi bizim için. Tempoyla ilgili yorumu da sanki başabaş oynamaya çıkıyoruz izlenimi verdi bana. Taraftara iş düşüyor burada, ıslık çok önemli. Maçın içinde kalıp laylayloma girmemeli.

yilmaz dedi ki...

Montero benim için çok sürpriz oldu açıkçası. Hem henüz hiç maç oynamamış olması hem de genel olarak yavaş bir oyuncu olması sebebiyle tercih edilmeyeceğini düşünüyordum. Atiba konusunda ben de çekinceliyim. Yine de hocanın bir ters köşe yapacağını ve Necip'i ya Atiba'nın ya Montero'nun yerine tercih edeceğini düşünüyorum.

İki takımında savunmasının sıkıntılı, hücum hattının yüzdeli olması maçı çok ilginç yapıyor. Yarın Atletico ile oynasak, sabaha kadar oynarız, yine de 1-0 yeniliriz derdim ama bu maçta 0-0 hariç her skor normal gözüküyor.

Pheaglix dedi ki...

dortmund yarisabilecegimiz bir seviyede degil. eger puan alirsak surpriz olur, alamazsak da rezalet bir sonuc olmadigi surece hic maca takilmadan sonraki maclara odaklanmamiz lazim.

Basar dedi ki...

Yarma 16 CL maçında 20 gol 7 asist yapmış! İnşallah onun da kulakları zayıftır!

S.kmeseler bari...

YSY dedi ki...

Abi bu ıslık olayına güvenmeyin..:) stad yarı kapasite değil mi?

Basar dedi ki...

@YSY bir umut işte, zaten alt cümlede msjı verdim! :)

fidddas dedi ki...

bu sampiyonlar ligi böyle işte. kura açıklanınca dortmundu boşver, diğerlerinden puan alsak bile gruptan çıkmaya yeter derken. maç sabahı acaba nasıl yenebiliriz diye düşünüp bir vikinge küfrederken buluyorsun kendini :)

beagle dedi ki...

Herkesin aksine ben Brandt'ın dengemizi bozmasindan korkuyorum. Gelen toplar kesilirse Haaland duruyor da, çok yönlü oyuncular bizim düşük IQ problemini ortaya çıkarıyor. Savunma Welinton ve Nsakalaya emanetse hele...

Basar dedi ki...

Nskala bizi ligde yakmaz belki (ya da telafi edilir) ama bu mecrada büyük yakar!

BJK4EVER dedi ki...

N'Sakala tempoya uyum acisindan mantikli olsa da Sergen'in basin toplantisinda acikladigi gibi kendi oyunumuzu oynayip onde basacaksak Ridvan'in pas kabiliyeti daha onemli hale gelecek. Cok kritik tercihler var ve hepsi maca etki edebilir bence:

- Ridvan/N'Sakala
- Necip/Montero
- Atiba/Salih belki Necip
- N'Koudou/Larin

Uzun zamandir Sergen'den gormedik, ama daha fazla 6'yla oynamak icin Montero stoper ve orta sahada Necip gibi birsey olabilir mi diye de dusunuyorum. Gelse su mac saati de oynasak. Goztepe maciyla birlikte son yillarda en cok bekledigim mac oldu herhalde. Sure gecmek bilmiyor anasini satayim. Ne olacaksa olsun da bitsin gitsin. Pfffffffff.

Maci Hollanda televizyonundan izleyecegim, IPV'te Exxen var ama Hollanda'lilarin takimimiz ve atmosfer hakkinda dusunduklerini merak ediyorum. Insallah gozlerini korkutabiliriz.

Nkodou'da kadrodan çıkartılmış. Şampiyonlar ligi için fena bir kadro kurmadık ama daha ilk maçta Vida, Nkodou, Texeria yok. Dortmund'un eksik denen savunmasına bakıyorum Akanji ve Hummels var. Geçen sezon City göt zoruyla elemiş bu adamları. Sahamızda komik duruma düşmeyip biraz olsun diş geçirebilirsek ben memnun olurum.

BJK4EVER dedi ki...

Yonetimi yapilan transferlerden dolayi alkisladik, ama zeminin bu hali kac haftadir devam ediyor. Bu zeminden dolayi top oynayamayacaksak ve surekli oyuncularimiz sakatlanacaksa kurdugumuz guzel kadronun da anlami kalmaz.
Umarim yonetim de isin ciddiyetinin farkindadir da onlemi alir, hatta almistir.
N'Koudou bugun hem ilk 11'de hem sonradan girdiginde baya faydali olabilirdi, dahasi kadroda muadili olmayan biri. Bir kozumuz daha eksildi.
Cok cok zor olacak aksam. Ben de artik galibiyet hayalini vs gectim, tamamen beraberlige deli gibi sevinecek duruma geliyorum.

yilmaz dedi ki...

Kader dönüyor dolaşıyor, NKoudu'nun eksikliğini hissettiriyor insana :)

YSY dedi ki...

Nkoudu yoksa şak diye koy ozzy'yi rakip şöyle bi afallasın :))

Serkbal dedi ki...

Fazla beklentiye girmemek lazım,tempo olarak çok fark arada, 1-3 biter

BurkayJK dedi ki...

Zeminde ciddi bir yenileme çalışması oldu. Birkaç aya tam oturacağı bilgisini aldım. Ne kadar doğru göreceğiz.

Emre Toraman dedi ki...

Kendimizi tempoya değil de tempoyu kendimize uydurmayı başarmak önemli bence. Josef-Atiba kilitler, Pjanic-Ghezzal yönetir, Larin-Batshuayi tehdit eder üzerine stabil bir oyun kurabilirsek olur bu iş.

BJK4EVER dedi ki...

Atiba ciksin bir daha da oynamasin bu sezon bir zahmet. 2 atagi sikti atti golde de agir kaldi, yazik takimin emegine.

GeceGezgini dedi ki...

Atiba resmen dinamitliyor. Atiba-Ozzy gayet is gorur

GeceGezgini dedi ki...

Atibacim, 2 atak kestin, 2 tane tehlikeli top kaptirdin, az once gol yiyorduk. Lutfen ama ya

GeceGezgini dedi ki...

Resmen olabilecek en kotu sekilde bitirdik ilk yariyi.

Bence gol aticaz kesinlikle, Atiba'nin cikmasi gerekiyor kesin, hatta Nsakala-Ridvan bile gayet olur ama zannetmiyorum bu kadar agresif gidecegimizi.

İyi başladık ama adamlar üstün kalite. Üç pasta kaleye gidiyorlar. Şu an City, Dortmund, Bayern, PSG ile baş edebilecek takım yok piyasada.

turgay dedi ki...

Neden atiba olmaz demiştik işte bu yüzden. Topun sizde kalması lazım çünkü rakip fiziksel olarak çok iyi. Golü yiyene kadar top bizdeydi ve efektif kullanma vardı. Atiba kritik 4 top kaybetti pas vermek isterken. Bence 2.yarı atibayı kesin çıkarmak lazım.

Bir de bats için skorer olmalı demiştim.tek pozisyonda onu atacak bir golcü ve savunmaya lider stoper almamız gerekiyordu. Bats yine de önemli oyuncu ama skorer değil. Daha fazla yemeden nasıl oyunu tutarızı düşünmek lazım. Atibayla olmaz ama

YSY dedi ki...

Atiba ununu elemiş eleğini asmış. Daha bu adama ne eziyet edin ne de bize. Ozzy yada salih iyi gelebilir. Ortada top tutmaktan başka çare yok oda welinton-nskala-larin-atiba pas özürlü dörtlüsü ile pek mümkün olmuyor.

GeceGezgini dedi ki...

Ersin keske topu hizlica baslatacagina oyunu sogutsaydi bu arada. Devreyi 1-0 bitirebilirdik boylece.

Montero'yu gayet begendim bu arada. Nazar degmesin.

Emre Toraman dedi ki...

Atiba'yı soyunma odasında bıraksak iyiydi. 1-3'e, 2-3'e bağlasak güzel sonuç olur.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Atiba-Salih veya Ozi ve savunmada kartı olduğu için Montero-Necip yapardım.
Larin Kenan da 70 gibi olabilir.

BJK4EVER dedi ki...

Oguzhan hafta ici antrenmanlarda hicbirsey yapmayip sahanin ortasina sicmis olsa bile bu Atibadan iyi olurdu. Oyuncu tercihleri kritik olacak demistik, maalesef N'Sakala ve Atiba tercihleri kotu oldu.
Ikk yari gitti ama ikinci yariya Salih ve Ridvanla baslamamayi da anlamadim. Atibanin hala sahada olmasi aciklanamaz.

BJK4EVER dedi ki...

Su amk dedesini siktirip gitsin agzimi bozdurdu da

GeceGezgini dedi ki...

Yahu biz hali sahadayken kotu oynayinca cikarirdik kendimizi. Koskoca kaptansin Atiba, yap bi guzellik de cik ya.

Top sol kanada gecince Iq resmen -20 oluyor Nsakala sagolsun. son 20 dk bari Ridvan ve Ozzy/Salih girse

Emre Toraman dedi ki...

Welinton ve Montero'nun erken sarı kartlarıyla her türlü kıyamet senaryosuna açılan bir maç için iyi final oldu. Atiba'yı her sezon direkt emekli ediyoruz ama emekli olmadan önce oynayacağı 60+'da oyuna giren rotasyon oyuncusu sezonu bu sezon olsun artık. Pjanic baya lockout'ta gelen Deron Williams efekti yapıyor.

YSY dedi ki...

Bence sergenin ilk maçına göre makul görülebilir bir oyun ve skor oldu. Adamlar başka seviye eyvallah ama az dikkatli olunsa puan alınmayacak takım olmadıklarını da gösterdiler bence, defoları var.

Bizde ara ara konsantrasyon açısından kopukluklar oluyor, o sıralarda pozisyonlar verdik. Özellikle son dakikalar hepten lakayitti.

Ersin montero iyiydi bence. Ligde falanda oynat adamı.

Batshuayi ye kıl oldum. Gayret etmedi, kaçırdıklarıda cabası. Abi bu seviyenin adamıysan atman lazım onu nasıl yedi pozisyonu anlamadım.

Murat dedi ki...

Dortmund ok kaçırdı doğrudur,

biz bats ile cok kritik kacirdik decisive anlardabiz bats ile cok kritik kacirdik decisive anlarda

ama skor oyunun bazi anlari kafayi dik tutturdu

hic sikinti degil

bu takim ligi goturur en az uefa yapar

atiba 11 oynamaz, belki ligde

montero cok iyiydi, tore berbat

ghezzal yadirgiyor sanirim rolunu

pjannic ligi alir tek basina bats 2 pozisyonda bir gol atarsa

ya soyle..ligi alan adamlar gecen sene, aslinda sampiyonlar ligi icin alt seviyede, larin falan, belki ghezzal da dahil olmak üzere

pjannic ghezzal uyumu yok, o sıkıntı























F.N. dedi ki...

Ben takımı genel olarak beğendim. oynadığımız seviye bizim çok üstümüzde ama yine de ezilmedik ve tehlikeli olduğumuzu gösterdik. Atiba ve nskala yerlerine başka oyuncular oynasa oyun daha pozitif olurdu.
Ersin montero Souza ve pjanic.i çok beğendim. Pjanic gidince arkasından çok ağlarız.
Gruptan UEFA yapıp devam edersek orada ilerileri baya zorlarız

BJK4EVER dedi ki...

Her ne kadar skor uzucu olsa da oyun fena degildi. Korktugumuz gibi tempo/fizik sorunu yasamadik Atiba haric. Bence mac bize umut verdi sezonun geri kalani icin, CL dahil. Grubun acik ara favorisi ve en degerli takimiyla oynadik, onun da farkinda olmak lazim. Ama kalite farki ve 1-2 tane asiri kotu oyuncunun bizde olmasi farki yaratti maalesef.
Batshuayi'yi begenmeyecek birileri cikacak mutlaka, ama bence sorun onda degildi. Karsindaki forvet paha bicilemez Haaland, yardimci forvet bile 30 milyonluk Maalen. Bu butcelerle bulabildigin en iyi oyuncu Batshuayi, Aboubakar olsa da fark etmezdi. Kalite ve butce farki cok cok yuksek. Ustune Teixeira, N'Koudou, Vida da olmayinca fark kapanamayacak kadar buyuyor.
Ajax deplasmani kritik olacak. Oradan beraberlik cikaramazsak bence artik isimiz biter ilk 2 icin. Macin bence bize gosterdikleri:

- Atiba her Avrupa macinda takimin anasini siktigi gibi yine sikti. Artik Avrupa maclarinda 1 dakika bile oynamali, ligde de dakikalari tamamen kisitlanmali. Yetti artik. Ligde istedigi kadar hattrick yapsin duran toplarda cossun, bu temposuzlugu ve pas konusundaki beceriksizligiyle takimi her turlu baltaliyor. Yeter artik.
- Larin ligde ne kadar ideal bir sol acik olsa da CL icin o kadar kotu bir sol acik. Bu top teknigi ve agirligiyla birsey yapamaz, yapamayacak da. Ligde her mac ilk 11 baslasin ama CL'de yerini N'Koudou'ya biraksin. N'Koudou kendisine gore 10 kat daha ideal bir Avrupa kupasi oyuncusu. Kenan Karaman'i da Avrupa maclarinda kendisinin onunde goruyorum.
- Montero baya iyi gozuktu. Yabanci sinirlamasi maalesef dakikalarini engelleyecek, ama CL'de net yedek stoperimiz.
- N'Sakala fizik ve tempo konusunda iyi, ama top teknigi ve IQ'su bir o kadar sikintili. Ridvan'la arasinda o kadar da ciddi bir kalite farki olmadigi cok belli bence. Rakibe gore CL'de Ridvan'in oynamasi gayet mantikli olur. Mesela Ajax macinda Berghuis gibi hizi 0 tamamen teknik ve akilla oynayan bir oyuncuya karsi N'Sakala tamamen gereksiz, Ridvan cok daha mantikli olur.

Skor uzucu oldu ama umarim tahribat mental/fiziksel olarak fazla degildir. Lig her turlu Avrupa'dan daha onemli. Umarim takimin morali bozulmamistir.

Murat dedi ki...

yazmayı unuttum, Ersin parlamış olabilir, parlattık adamı bence ilk CL maçında :)

Armagan Kaymaz dedi ki...

10 dk daha olsa beraberliği yakalardık.
Hakem sıçtı batırdı. Verilmeyen kartlar/fauller bir yana penaltıyı da yedi yanlış görmediysem.
Yine de asıl hata bizdeydi:
1) Atiba kambur oldu özellikle 45’ten sonra
2) yenilen 2. gol minik çapta bir skandaldı, aynı anda 3-4 oyuncu hata yaptı. Öncesinde de oyunu soğutmak yerine hala hücum yapmaya çalışıyorduk, 40 sn. daha dayanamadık. Halbuki Dortmund bile 2. yarı yeri geldiğinde soğutmak istedi. 1-0 içeri girsek çok daha farklı olacağına eminim
3) 2. Yarı ön presi daha sıkı uygulamaya başladık, dortmund’un kendi sahasında karşılama oyunu da bal kaymak oldu ve geç de olsa gol geldi. Oyun rus ruletine dönünce biz bir şekilde karşılık verebiliyoruz, o nedenle oyunumuzdan taviz vermeyip önde baskıdan vazgeçmemeliyiz gelecek maçlarda bence

Neyse lizbon ajax maçına bakayım biraz.


YSY dedi ki...

Sergene helal olsun. Çok aklı başında tam isabet tespitlerle açıklama yapıyor. Maçı kazanmış kadar sevindim. Bana yeter bu.

Serkbal dedi ki...

Malesef bats bitirici bir golcü değil,o pozisyona glrdinmi atacaksın bu seviyede, golü atsaydı farklı bir oyun gidişi olabilirdi

Huzeyfe dedi ki...

Açıkçası CL’de biraz şans ve ekstra gol vuruşu lazım. Biz net pozisyonlarda atamadık, Dortmund yarım pozisyondan golü çıkardı.
Kesinlikle başabaş oynadık. Ezilmedik ama oyundan ara ara koptuk, bunda da Ghezzal ve Atiba’nın çok top kaybetmesi önemli rol oynadı. Batshuayi, Rosier, Ghezzal, Larin ligde çok rahat oynadıkları oyunu CL’de oynayamadılar haliyle. Dahası, yerlerini kaybettiler zaman zaman ve bu bir handikap oldu bizim için.
Atiba artık bu seviyede oynayamıyor. İlk golde rakibi yürüyerek savunma arkasına sarktı. Arkasından üstüste 4-5 pas kaybı yaptı ki açıkçası ilk yarının ikinci bölümünde oyundan düşürdü bizi. Canımız ciğerimiz ama artık 20-30 dakikadan fazla oynamamalı, özellikle de bu seviyede.

Batshuayi konusunda da gerçekçi olalım. Bu seviyede bir forvetin birinci sınıf bitiriciliği olsa 32-33 yaşından önce Türkiye’de ne işi var? Bizim için çok iyi oyuncu, bugün kaçırdı, yarın atar. İngilizce tabiriyle fakir adamın Lukaku’su, Batshuayi.

Son olarak, Montero çok iyi oynadı. Açıkçası bizi ayakta tuttu ve maçın kopmamasına yardımcı oldu.

Umarım şanslı olacağımız maçlar da olur. Bu kadar fiziken yıprandıktan sonra netice alamamak mental olarak da yorar çünkü.

Barreto dedi ki...

@4ever aynen düşündüklerimi yazmışsın. Montero'yu çok beğendim üzerine bir de gol attı. Bence ligde mümkün olduğunca Montero'yu oynatmalıyız, tapusu bizde, geçen sezon FB, GS ve Başakşehir galibiyetlerinde ve bu maçta gayet iyiydi. Çocukta "enjoy big matches" özelliği var. Kendine güveniyor, 22 yaşında, ne kadar çok dakika verirsek o kadar kazançlı çıkarız.

GeceGezgini dedi ki...

Saglik olsun valla. Hem sanssiz hem de sansliydik. O yuzden skora cok uzulemiyorum.


Hocanin da mac sonunda bahsettigi gibi 1-2 oyuncu gununde olmayinca bu seviyede mucadele etmek hepten zorlasiyor. Bu mac ozelinde

- Vasat alti olanlar; Atiba, Nsakala
- Vasat olanlar; Larin, Ghezzal, Rosier, Welinton
- Iyi oynayanlar; Pjanic, Batshuayi, Ersin
- Cok iyi oynayanlar; Josef, Montero
- Beyinsiz oynayanlar; Salih (faul bekleyip biraktigi pozisyonla bu kategoriye girmeye hak kazandi)


oldu bence. Onumuzdeki maclarda takim birbirine alistikca Iyi oynayanlar adedini arttiracagimizi dusunuyorum. Atiba ve Nsakala bu gruba hic bir zaman gireceklerini sanmiyorum. Birisi yastan oturu, digeri zeka yoksunlugundan oturu.


Bundan sonra herkesi lige motive etmek gerekiyor. Antalya'ya karsi da motive oynarsak o zaman bu takimin ligde onunde kimse duramaz derim.

Diger konu ise rotasyon;

- Batshuayi, Josef, Rosier art arda 3 lig maci ve bu macta da 90dk oynadilar. Artik dinlendirilmeleri gerekiyor. Batshuayi baya zorlaniyordu son dakikalarda.
- Vida, Nkodou, Alex sakat

Tahminimce;

Ersin
Necip-Welinton-Montero-Ridvan
Topal
Pjanic-Salih
Ghezzal-Larin
Kenan

cikabiliriz. Rotasyon ile lige karsi olasi konsantrasyon sorunu da cozmus oluruz.

Son konu ise sahanin zemini; Gercekten bu seviyedeki maclara yakismiyor, Montero neredeyse sakatlaniyordu. Ancak hem Haaland'in hem de zenci arkadasin bos kaleye atamadigi toplar da zeminimiz sayesinde gibi gordum ben :D

yilmaz dedi ki...

Bu psikopat dortmund'lular nskala'nın sağ ayağının kötü olduğunu analiz edip topu hep o ayağı ile almasına yönlendirmiş olabilirler mi ben mi kuruntu kuruyorum?

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Batshuayi girdiklerini atabilse zaten bize gelmezdi. Hem pres yapsin hem fiziksel olarak guclu olsun hem bu kadar pres yapsin hem de bitirici olsun diyorsan zaten fiyat 40 milyon euro oluyor. Sana da gelmiyor.

Biz Batshuayi'yi bitirici diye almadik zaten. O rolde Teixeira ve Larin var. Rakip savunmalari acsin, yipratsin, alan yaratsin ve arkadaslarini pozisyona soksun diye aldik. Ki bu arada ilk pozisyonu da tamamen kendi yaratti, kolay kolay bu fiyatta bir forvet o uzun topu o sekilde kontrol edip cekip vuramaz o sekilde.

Ama bitiricilerden biri sakat olunca digeri sahada gorunmeyince gol atmakta sikinti yasadik. Bence mesele Batshuayi'nin 2 net pozisyona girip (aslinda birini kendi yaratti ya neyse) atamamasi degil, asil mesele gol disinda hicbirsey yapamayan Larin'in yarim pozisyona bile girememesi.

Ligde tamamen rakip savunma oyunculari ve teknik direktorlerin gerizekaliligini kullanan ve onun disinda son derece vasat bir top teknige sahip tank gibi agir Larin'in Avrupa'da oynamamasi lazim. Icerideki Sporting ve Ajax macinda az biraz faydali olabilir, ama maclarin cogunda en fazla bugunku kadar oynar. Larin'i kesip Teixeira ve N'Koudou'yu kullanmak lazim, hele ki Teixeira cok onemli. Zaten bitiricisi az olan takimin en iyi bitiricisi ve CL gibi zor pozisyon urettigin bir arena'da yoktan var edebilecek bir adam. Artik orta saha mu olur sol acik mi olur bilemem, ama cok kritik adam Teixeira. Solda Teixeira sagda N'Koudou kulaga hic mantiksiz gelmiyor Avrupa'da.

Zaitsev dedi ki...

Avrupalı analizini yapıyor. Bu kadronun saldırılacak yerleri Atiba, Nsakala ve Wellingtondu. Hepsini yaptılar.

Atiba neredeyse 2016dan beri Avrupa maçlarında kötü oynuyor. Hem savunmada oyuncu takibinde hem top dağıtmada sıkıntılar çok net. Arkadan Pjanic tik tak topu çıkarıyor, Atiba topa 3-4 kere dokunup rakibe yerleşme fırsatı veriyor.
Alex veya Salihle oynamanın çok daha büyük artısını göreceğiz. Bu tercihin zamanı geçti artık.

Hızlı çıkan rakibe karşı ise Nsakala terciyi hatalıydı. Arkayı süpürecek hızlı bir oyuncu gerekiyordu. Risk aldık Nsakala ile. Kalecilerinin ilk yarı sürekli degaj ile oyunu ileri taşıması da bunu gösteriyor.

@ yilmaz

İlk golün soldan gelmesinin de tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Orayı zorladılar. Nsakalayı kanada açıp araya adam soktular. Stoperlerde Haalanda kilitlenince iş Atibaya kaldı. O da geç tepki verince yedik golü.
2ci gol ise tam saçmalık. Taçtan bu seviyede gol yenmez. Wellington penaltı için bir çaba harcamış arada ama adam uzanan ayağı değerlendirmemiş.
Bu inşallah bize bazı konularda ders olur ama belli bir süre saha sanmıyorum.

Huzeyfe dedi ki...

Ben esas Ghezzal ve Rosier’e çalıştıklarını düşünüyorum. Beni çok şaşırttı Dortmund, kendi oyunlarını belli aralıklarla oynasalar da çoğu zaman beklediler. Özellikle sağdan çıkmamıza izin vermediler, Ghezzal’ı içeri döndürmeyerek. Ancak ikinci yarı Ghezzal iki kere alan buldu, birinde şut attı diğerinde Batshuayi’nin önüne bıraktı. İlk yarıdaki oyunda sadece Pjanic’in uzun toplarıyla gol bulabilirdik, pozisyon bulduk ama olmadı. Sol kanadın çalışmaması bu açıdan kötü. Yukarıda da söylenmiş, N’koudou (bunu söylemekten memnun değilim) ve Rıdvan’ı aradık.

Üzüldüm bayağı, istatistiklere bakınca da oyun ortadaydı açıkçası. Kısmet.

Pheaglix dedi ki...

maca "bats o golu atsa farkli olurdu" diye bakmamak lazim. macin basindaki pozisyon oyle asiri net bir pozisyon degildi. vurabilecegi tek bir yer vardi, kaleci de iyi kapatti. ikinci yaridaki pozisyon da daha net olsa da o pozisyonun oncesinde ve sonrasinda dortmund bes alti net pozisyon kacirmistir herhalde. hani biz onu atacak olsak dortmund da kacirdiklarindan birini atardi.

bence oyle kafa kafaya falan da oynamadik. dortmund istedigini aldi, geri cekildi, ve maci farka goturebilecek pozisyonlari buldu. ha bence kotu oynamadik, hatta seviyemize gore epey iyiydik. turkiye liginden herhangi bir takim su dortmunda karsi pozisyona giremeden bizim verdigimizin iki kati pozisyon verirdi.

beni macla ilgili umutlandiran seyler oyle ya da boyle dortmund'un temposuna cikabilmis olmamiz, ve pjanic. tempo maci buldugu her firsatta durduran hakemlerin oldugu ligimiz icin cok onemli degil, ama olur da avrupa'da devam edebilirsek sonraki maclar icin umut verici. obur tarafta pjanic hem avrupa hem lig icin umut verici. iki mactir eger lig maclarinda da motive olursa oynadigimiz her maci kazanabilecek noktaya getirecegini gosterdi. onumuzdeki sene de imkani yok bizde durmaz. barca sacmalamaya devam etse bile pjanic'i alacak ust duzey takim mutlaka cikar, bambaska bir oyuncu.

turgay dedi ki...

bende Pheaglix gibi düşünüyorum. çok da ortada bir oyun olmadı. adamların çok net pozisyonları var. ersin ve şansımız bize yardım etti. umutlanacak çok konu yok dün akşamdan. bir kaç not belirtmek isterim.

-maçtan önce montero ve salih 2lisinin öneminden bahsetmiştim. montero gerek pas oyununa yatkınlığı gerekse de cesareti ile bu takımda bence sürekli oynamayı hakediyor. dün akşam önde basmaları ve topu sürekli dikine kullanma isteği önemliydi. tabiki eksikleri var. ama bu eksikler 22 yaşındaki bir oyuncu için giderilmeyecek eksikler değil. salih ise neden avrupa'da tutunamadığını akşam oyuna girdikten sonra defansif olarak çok güzel gösterdi. ancak yine de atibadan çok daha verimli olacaktır.

-hocanın geriye düştükten sonra kafası duruyor. 45te atiba ve hatta larinin kenara alınmamasının bir açıklaması yok bence. hocaya soran da olmamış sanırım neden 75dk atiba ile oynadın diye. hatta 5 oyuncu değişikliğin varken ve rakibin patır patır adam değiştirirken sen neden uyudun diye de soran olmamış.

-atiba vazgeçilmez değil şu yaşıyla. hatta bence bu sezona bile atiba ile başlamamak gerekiyordu. çünkü yabancı kontenjanın da atiba yerine daha hareketli 8 numaraya ihtiyaç var. şu takıma pjanic gelmemiş olsa biz dün akşam çok ama çok zorlanırdık. atibanın varlığı avrupa maçları için bir anlam ifade etmiyor. kendisine çok saygı duysam da bazen bırakmayı bilmek lazım. aynı durum mehmet topal içinde geçerli. futbol sizi bırakıyorken sizin futbola devam etme isteğiniz büyük cesaret. atiba sadece ligde kullanılacak kadar fiziksel kapasiteye sahip. karşındaki senden 20 yaş küçük adamlarla fiziksel olarak savaşamazsın kim olursan ol.

-akşam çok fazla sakatlık yaşayan oyuncularımız vardı. antalya maçı bu maç kadar önemli bence. umarım uzun süreli uzaklaşacak sakatlıklar olmamıştır.

-ersin içinde şunu söylemek isterim. bacak arasında gol yemek çok kabul edilebilir bir konu değil ama özellikle kapatma işini çok iyi yapıyor. karşı karşıya büyüyor adam resmen. zannediyorum ki çok ciddi hatalar yapmazsa ocak ayında cenk tosun 2 filmini izleriz. darısı rıdvanın başına. bence oynamayı çok fazla hakediyor.

Huzeyfe dedi ki...

Bence maçın ilk 20 dakikasını geri kalan kısmından ayrı değerlendirmek gerek. Burada başabaş hatta daha iyi oynadık.
Dortmund’a karşı geriye düşüp pozisyon vermeden maç bitirmek diye birşey yok zaten. İstersen Man City ol, yüklendiğin zaman Haaland’ın insafına kalıyorsun.
Atiba’nın golden sonra iyice sırıtmasının sebebi de aynı. Mücadele etmeye çıktığımız maçta gol için zorlamak durumunda kaldık.
Bence maçın geri kalanını da fena oynamadık, savunmacılarımız birebirde daha kaliteli oyuncular olsa belki daha az pozisyon verirdik, onun haricinde oyun olarak ezilmedik.

Basar dedi ki...

Atiba'yı lütfen yardımcı antrenör pozisyonuna çekelim artık. Net bir şekilde olmuyor! Dün maçta oldukça sırıttı.

Dünkü maçla ilgili yazacak çok şey var ama iki büyük kazanım var. Ersin ve Montero, bu iki arkadaşımız net bu seviyenin oyuncusu. Bunlara Rıdvan'ın da katılmasını bekliyorum.

Dün bölüm bölüm oynadığımız oyun umut verici, yediğimiz özellikle komik taç golü (ya bu kaçıncı oldu, gs'den-TS'den de yedik son bir kaç yılda) demoralize olduğumuz periyot ise kaygı verici. Bu seviyede bunları yapamayız. Genel toplamda, ben yenilgiye çok üzülsem de dünkü maçtan çok keyif aldım.

Not: Bu arada, Pjannic'i almak için ne yaptık hala çözemiyorum.

Mayor dedi ki...

Ben N'skala'nin kotu oynadigini dusunmuyorum. Maci internetten kopuk koopuk izledigim icin belki bazi pozisyonlarini kacirdim ama fiziksel olarak ezilmedi ve baski altinda topu rahat cikardi.

Ghezzal'a mental destek lazim. Ayakta duramadi, pas veremedi, dengesiz ve daginikti. Pjanic gelince sanki takim icindeki yeni rolune alisamadi ve maca mental olarak yenik basladi.

Larin'in TR ligindeki en buyuk avantaji fizigi iken burada hicbir onemi kalmadi, onu cikartinca geriye posasi kaliyor zaten. Nkoudu lazimdi.

Atiba dahil, bireysel performanslar neden bu kadar belirleyici oluyor cunku pres formatimiz dogru degil. Bilic ve sonrasi Senol'un ilk sezonunda gordugumuz alan daraltma ozelligimiz cok kotu. Adamlari hep teke teke tutmaya calisip kacirdik top bizdeyken onlar 2-3 kisi pres ile alan birakmadi bize. Kompakt kalamiyoruz.

Yeni bir ekip oldugumuz icin olabilir ama Sergen'in bu konudaki uzmanligindan emin degilim.


turgay dedi ki...

zaten problem kompakt kalmakta değil mi? rakip kendi sahasında kompakt kalıp alan vermeyerek bizim gerideki adamlarımızın zafiyetleri üzerine plan kurgulamış. sağdan soldan kenara inip orta yapmamıza izin verdiler ve hepsinde başarısız olduk. ama adamlar kendi planlarında çok da başarılı oldular. bizim planımızı mesela ben anlayamadım. biz kötü oynayan adama bile 75dk dayandık. adamlar 45te hemen witseli attılar sahaya. temel konu koşu mesafesi gibi geldi bana. ayrıca ben bizim takımın daha tempolu geçiş oyunu oynayabileceğini düşünüyorum halen.

bu maç özelinde iyi gözükmemizin sebebi rakibin bize bu oyun için müsaade etmesiydi bence. adamlar zaten bu sezon ilk 20dk gol atmamışlar hep bir tartma işleri var. bu nedenle diyorum ki gol atacak adam pozisyona girdiğinde kendi bile yaratsa o vuruşu gol yapmalı. bizim için geçen sene yükselişteki temel faktör skorer olmaktı. lig için daha iyi oluruz ama şampiyonlar ligi için daha da fazlası lazım.

BJK4EVER dedi ki...

Ben takima kizamiyorum hocam, cok net seviye ve butce farki var. Adamlarin takim degeri 400 milyon, senin 100 milyon.
Adamlarin presimizi kirmasi bizim pres yapamamamizdan degil, kalite farkindan. Adamlar 2-3 defa presimizi kirdi arka arkaya 4-5 pas yaparak. O paslarin 1 tanesini bile ortalama Anadolu takimi yapamazken adamlar 4-5 tane arka arkaya hatasiz yapiyor. Futbol da boyle birsey, el elden ustun.
Dun ilk 20 dakika yaptigimiz presi vasat ustu bir Anadolu takimina bile yapsan gol atmama ihtimalin mucizelere bagli. Ama Dortmund olunca olmuyor.
Sen o presi Sivas'a 10 kere yap, 3 kere cikar 7 kere topu kaybeder. Dortmund'a yapinca 8 kere cikar 2 kere kaybeder. City'e 30 kere yapinca 29 kere cikar 1 kere kaybeder.
Ben takima ve hoca'ya birsey diyemiyorum. Herseyi yaptilar, yettiremedik. Tek elestiri noktasi Atiba tercihi ve israrla oyuncu degistirmemesi. Rakip bile buyuk sikintilari yokken mac icinde ikinci yarinin ortasinda degisiklikleri patir patir yapti. Bizde oyun kopuyorken ve sahada rezil oynayan oyuncular varken israrla degistirmedik. Normalde 46'da Larin ve Atiba cikip yerlerine Kenan ve Salih girmeliydi. Bu skora etki edermiydi emin degilim, ama oyun olarak daha iyi olurduk o kesin.

Yabancilarin surelerini ve rotasyonu ayarlamak sikinti olacak. N'Sakala ve Montero CL'de oynayacak gibi ama ligde de oynatip hazir tutmak lazim.
Antalya maci dogru mac mi emin degilim ama Josef, Rosier, Welinton, Ghezzal bir kenara cekilse (en azindan 1-2 tanesi) iyi olur sanki.

BJK4EVER dedi ki...

@turgay,

Katilmiyorum. Belki 15-16 sezonu icin onu diyebilirsin, orada buldugu ilk pozisyonu gol yapan Gomez vardi, ama gecen sene oyle degildi. Gecen seneki yukselisimizin nedeni skorer olmamiz degil, baski yaparak rakipleri kalemizden cok iyi uzak tutmamiz ve net bir hucum planiyla bol pozisyona girebilmemiz. Skorer kimligimizin cok kotu oldugu ic sahada Trabzon, ic sahada GS, ic sahada Goztepe, ic sahada FB, ic sahada Ankaragucu maclari bir cirpida geldi aklima.
Aboubakar imkansiz goller atarken sac-bas da yoldurdu bol bol. Larin bence iyi bir bitirici degil. Skoru yuksek oldugu icin oyle zannediliyor ama finishin'i fena degilken composure'i cok dusuk. Biraz kabiliyet isteyen bir pozisyon veya stresli bir an olunca asla bitiremiyor. GS macinda karsi karsiya kacirdigi pozisyon, gecen hafta Antep deplasmaninda bitiremedigi pozisyonlar guzel ornekler. Her zaman rakip Hatay olmaz ve seni arka direkte bos kaleye atasin diye bos birakmaz. Zaten o yuzden gecen seneden beri Larin CL'de sikinti yaratacak diyorum ya. Tank gibi agir, teknigi vasat, asla kendi uretemez ve biraz zor pozisyonlari da kacirir. CL senin arka direkte beles goller atabilecegin arena degil maalesef. Batshuayi'de de bitiricilik sikintisi var. O yuzden Teixeira'yi aradik zaten. Batshuayi'nin karsi karsiya pozisyonunda Alex olsa atardi bence. Yine Atiba'nin savunma arkasina sarktigi ve kosamadigi pozisyonda Alex olsa sprinti atip golu atmisti. 2 pozisyondan 1'i kesin goldu.

Basar dedi ki...

Çok sevdiğimiz Sergen Hocamızla mutabık olmadığımız konular:

1) Beşiktaş 3 ön libero ile oynamaz (sanırım Alex ve Pjanic ile bu konu kapandı)
2) Atiba Avrupa'da oynamaz, derbilerde oynamaz, hatta ligde bile 11 oynamaz. Oyunu tutmak için oyuna girer, CL dönüşü takıma girer, yedekten maça girer...
3) Defansta Wellington yerine Montero oynar.
4) Solda N'Skala yerine Rıdvan oynar.

loading...

BJK4EVER dedi ki...

Ilk konu kapanmistir umarim, kapanmali da.

Ikinci konuda da umarim bizimle hemfikir olur. Sadece CL degl, AL maclarinda da Atiba baya cuvalliyordu. Artik rotasyona bile girmemeli, tamamen back-up oyuncusu olmali. Alternatifi yok da degildi. Hadi Oguzhan'a mobbing yapiyoruz, Can henuz cok tecrubesiz, o zaman Salih oynasin. Salih bence bu takimda 5. orta saha secenegi olacak oyuncu degil, ilk 11'e daha yakin olmali. Necip bile daha faydali olurdu. En azindan kosu mesafemiz yukselirdi, tempoya ayak uydururdu, sarisini gorup oyundan dustugunde de cikardi son yarim saat mesela.

Ucuncu ve dorduncu konuda bence net bir ayirim dogru degil. Wellinton gecen senenin ikinci yarisinda muhtesemdi. Montero'nun performansi icin yeterince veri yok bence. Iyi oynadigi kadar kotu oynadigi maclar da var, cok agir ve yumusak kaldigi vs. Pas konusunda cok iyi, solak olmasi da avantaj, ama ligde bu kadar onde oynarken agir kalacak veya rakibi dondurebilecek stoper tercih etmemesini anlarim. Ki pas konusunda zaten pek sikintimiz yok.
N'Sakala-Ridvan'da da secim yapmak kolay degil. Yabanci kontenjani etkiliyor, ama ikisi arasinda o kadar da fark yok. N'Sakala'yi dun elestirenler olacaktir ama fiziksel olarak ayakta kaldi, az degil. Ligde mecburen Ridvan oynayacak, CL'de biraz rakibe ve form durumuna kalir.

Serkbal dedi ki...

Bu arada ajax bu grubu lider kapatabilir, adamlar sportingi dağıttılar, çok hızlı oynuyorlar. Çok tehlikeli takım

Armagan Kaymaz dedi ki...

Gece uyku tutmadı, gelecek maçlara ne yapılabilir diye düşündüm.
Ben açıkçası 2. olmak yerine 3.lüğü tercih ederim, artık europada gidebildiğimiz kadar gider puanları toplarız. Asıl hedef maçlarımız sporting olmalı haliyle, o maçlardan alınacak 3-6 puan ciddi iş görecektir. Ajaxtan bu durumda gelecek 1-3 ve olursa bvb sahasında bonus olarak 1 puan yeter de artar bile.
Ajax özellikle sağ kanadı işliyor ve Anthony dün enfes oynamış. Nsakala ile ajax maçına başlamak oynamadan yenilmek olur bence, dar alandan ekmeğini çıkaran oyuncuya karşı rıdvan’ın zekasına ihtiyaç var atletizmden öte.
Vida yetişemeyeceği için onun yerine tekniğiyle ön plana çıkan ve oradaki oyun aklını yükselten Montero gerekecek mücadeleci Necip yerine.
Onun dışında Berghuis Reus’tan farklı olarak kaleye direkt gitmeyi daha çok seven bir oyuncu gördüğüm kadarıyla, Atiba dünkü gibi leyla modda gezerse orayı çok fazla zorlayacaklardır.
Son olarak oyun planı olarak pres oyununundan vazgeçmemeyi ama asıl presi 2. bölgede orta sahanın gerisinde yapmayı doğru görüyorum, yani geçiş oyununa bağlı kalmalıyız. Oradaki kompakt oyundan kazanılan topları Pjanic gibi oyuncularla hızlıca kanada indirip kontrayı zorlamamız lazım. Larin bu noktada fiziğiyle fark yaratabilir Meuniere göre daha ufak kalan rakibine karşı ama asıl silah Nkoudou ve dün görüldüğü gibi Kenan olmalı. Yani arka direk larin’den çok topu orta sahadan taşıyıp bats’a en kısa sürede etkili indirecek adam gerekiyor ve en iyi aday Nkoudou bu konuda. Ek olarak dün hızlı çıkmaya çalışırken önde çoğalamadık hemen, Alex’in hızına ve bitiriciliğine ihtiyaç olacak Ajax maçında.
Özetle ideal kadro şu şekil olmalı. Ersin-Rıdvan-Montero-Welinton-Rosier-Josef-Pjanic-Nkoudou-Alex-Ghezzal-Bats

Sportingi o kadar alıcı gözüyle izleyemedim ama onlara karşı ligde oynadığımız rakip yarı sahaya yerleşip oyunu yıkma planını oynayabileceğimizi düşünüyorum. 2 asıl savunmacılarının yokluğunda(Coates cezalı, Inacio oyun başında sakatlandı) oturmuş savunmada bile tempolu pas karşısında açıklar verdiler. Solda bu sefer bağlantı olabilecek Kenan ilk seçenek olarak düşünülmeli.
Oyun planı olarak aslında dün hocanın yapmaya çalıştığı gibi ilk 30 dk baskılı oyun(Rıdvanla ilk 11) ve gol bulma sonrası kontra oyuncularını sahaya sürme (Nsakala-Nkoudou ve sonlara doğru Töre) ve son 15-20 dkda soğutma(Atiba-Salih-Larin) olarak kurgulanmalı. Eğer ilk golü bulabilirsek gerisi çok daha kolay olur diye düşünüyorum. Dortmund’a karşı nasıl oynayacaklarından sonra plan daha netleşir.
Ersin-Rıdvan(/Nsakala)-Vida-Welinton-Rosier-Josef-Pjanic(/Salih-Atiba)-Kenan(/Nkoudou)-Alex(/Larin)-Ghezzal(/Töre)-Bats

Antalya maçı için diyeceğim Josef’in kesin dinlendirilmesi lazım, en kaybetmememiz gereken oyuncu o. Yanal’lı Antalya otobüs çekmek dışında bir şey yapmayacağından Atiba da yeterince iş görür onun yerine. Skoru erken alıp Bats’ı 60 gibi çıkarıp 4-6-0’a bile dönebiliriz. Şu cumartesiyi kazasız atlatalım gerisi gelir.

theotheo dedi ki...

Ya kardeşim siz salak mısınız neyi tartışıyorsunuz ya. Adamda 200 milyon euro’luk forvet var Aq. Daha bu yıl 80 kağıda oyuncu sattı. Lan bu takımı yensen zaten şansa yenersin. Ona da akıllı adam sevinmez. 2000 yılında Barcelona’yı 3 0 yenip dışarda 5 yemiştik. Kendinizi kandırmayın başka tartışacak konu mu kalmadı.

theotheo dedi ki...

Ya kardeşim siz salak mısınız neyi tartışıyorsunuz ya. Adamda 200 milyon euro’luk forvet var Aq. Daha bu yıl 80 kağıda oyuncu sattı. Lan bu takımı yensen zaten şansa yenersin. Ona da akıllı adam sevinmez. 2000 yılında Barcelona’yı 3 0 yenip dışarda 5 yemiştik. Kendinizi kandırmayın başka tartışacak konu mu kalmadı.

Yorum Gönder

Ara