.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

9 Eylül 2021 Perşembe

STSL 04 Beşiktaş - Öznur Kablo Yeni Malatyaspor


Tarih: 11 Eylül 2021 Cumartesi 20.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Arda Kardeşler (BJK Karnesi  7G 0B 1M)

Eksik Oyuncular:  Umut Meraş, Cyle Larin, Atiba Hutchinson / Ertaç Özbir, Karim Hafez, Buğra Çağıran, Benjamin Tetteh

Cezalı Oyuncular:  Salih Uçan -

38 Yorum:

fidddas dedi ki...

ersin
rosi vida wellinton rıdvan
josef
ghezzal can pjanic nkoudou
bats

can yerine belki oğuzhan belki necip. larini dortmund maçına saklayabilir, adam sürekli maç oynuyor, bekletebilir.

skor 3-0

carlito dedi ki...

selamlar. ara ara okusam da uzun süredir yazmıyordum bloga, içimden geldi yazayım dedim :)

üstteki 11 tahminine ben de katılıyorum, zaten bu maçta atiba ve larin'in oynaması mümkün değil, perşembe günü döndüler milli takımdan.. milli arada yıpranmayan N'Koudou 11'de yer alacaktır, ki solda Larin yerine onun oynaması şahsen maç keyfimi kaçıran etkenlerden biri oluyor her daim, ama bu maç için yapacak bir şey yok..

josef ve pjanic'in 11'de başlaması sürpriz olmaz, orta sahanın üçüncü ismi ise muhtemelen Alex olmayacak, Dortmund maçına saklanacak.. bu isim, Ersin ve Rıdvan dışındaki 3. yerliyi tamamlamak için yerli olmak zorunda, adaylar da Necip, Oğuzhan ve Can.. gelen haberler Can'ın denenmesinin sürpriz olmayacağı yönünde, göreceğiz bakalım..

bu maç özelinde Batshuayi'den beklentim büyük, gollere başlayacağı hafta olacağını hissediyorum. Ghezzal da asist siftahını yaparsa tadından yenmez. hele bir de Pjanic'e frikik fırsatı gelirse off :)
her zamanki gibi güney üstteki yerime biletimi aldım, hafta başından beri heyecanla maç saatini bekliyorum, net skorlu güzel bir galibiyet gelmesi dileğiyle...

yilmaz dedi ki...

Ortasahada bu maçta Oğuzhan değil de Can oynarsa Oğuzhan meselesi kapanmış demektir. Hocanın Oğuzhan ile ilgili şimdiye kadar söyledikleri aslında olumlu. Kendisini beğendiğini, tam form tutarken sakatlandığını söylemişti. Şimdi daha takıma yeni katılmış bir oyuncuyu 11 başlatıp Oğuzhan'a görev vermezse bu çok şey ifade eder. Umarım Oğuzhan ile bağlar.


BJK4EVER dedi ki...

Oguzhan'in meselesi sakatliksa fitken niye oynamiyor? Fitken sans vermedigin adam nasil devamlilik kazansin ki zaten?

Muhtemelen Larin ve Atiba dinlenir, solda Teixeira'nin durumuna gore N'Koudou veya Larin oynar, diger orta saha da ya Teixeira ya da Oguzhan/Can olur. Kadro'nun geri kalan kismi belli zaten.

Haberlere gore Teixeira baya istekli ve iyi durumdaymis, ama Karagumruk macinda 90 dakika'yi tamamlamamasina ragmen agrilarla cikmis. CL maclari oncesi fazla zorlamamak da mantikli olabilir. Her turlu kadro'da olacak galiba, gerekirse yedekten girer herhalde.

Barreto dedi ki...

Bats
N'Koudou-Can-Pjanic-Ghezzal
Josef
Rıdvan-Vida-Wellington-Rosier
Ersin

Veya

Bats
N'Koudou-Alex-Pjanic-Ghezzal
Josef
Rıdvan-Vida-Necip-Rosier
Ersin

İkinci kadroyu sürerse hoca yinevlafı dolaştırmadan direkt mevzuya gelelim demiş olur.

Pheaglix dedi ki...

muhtemel onbirde solda nkoudou varmis. umarim hem sergen ister hem de kenan "forvet oynamak istiyorum" inadini birakir da solda kenan ile cikariz. hem nkoudou'yu solda gormeyiz (bu adam sag kanat), hem de kenan larin'e gercekten alternatif olabiliyor mu onu goruruz. sonucta sezon sonu larin bedelsiz ayrilabilir ama kenan oraya uyarsa bir umut forvet ile beraber sol kanat da aramayiz.

yine muhtemel onbirde pjanic'in olmasi sevindirici. eger basimizda hala malum arkadas olsaydi en az bes hafta yedek beklerdi. neyse ki mobbing olmadan, fazla beklemeden oynamaya baslayacak (bu hafta olmazsa onumuzdeki hafta). diger arkadas da umarim en kisa surede trabzon'a gider de sene sonunda bize gelme ihtimali olmaz.

umarim iyi oyunla kazaniriz. lig maclarinin onemli bir kismi bu maca benzeyecek, klasik anadolu takimina karsi ne yapacagimizi merak ediyorum.

Emre Toraman dedi ki...

Teixeira'nın dönüşünün bu kadar erken olması beklenmiyordu aslında ama muhtemelen kendisi de oynamak için çok istekli. Nkoudou Batshuayi ikilisini ise ilk defa birlikte göreceğiz, uyumlu olurlarsa oyun inventory'mize bir ekleme olabilir.

Totalde de Rosier-Rıdvan-Pjanic-Teixeira-Ghezzal-Nkoudou-Batshuayi grubundan nasıl hücumlar çıkacak bakalım. Rollerin net olduğu bir grup değil, hepsi bireysel olarak çok yetenekli olsa da 2'li 3'lü oyunların saha içinde keşfedilmesini izleyeceğiz biraz.

Necip ve Rıdvan'ın performansları da yabancı kontenjanını idare edebilmek için önemli performanslar olacak. Rıdvan için performans kadar 90 dakikayı tamamlaması da bir kriter olacak. 90 dakikayı tamamlayamama riski sol bek gibi bir mevki için çok kötü bir etiket olur, kurtulması lazım bir an önce.

Ersin
Rosier Necip Vida Rıdvan
Josef
Ghezzal Pjanic Alex Nkoudou
Batshuayi

Muhtemel 11 bu şekilde, güzel duruyor sanırım Sergen oyuncular birbirlerine alışsın diye direkt oynatıyor umarım sakatlık olmaz. Maçı erken koparmamız gerekiyor yoksa bu kadro 60'tan sonra düşer kenardan girecekler de aynı kalitede oyuncular değil.

BJK4EVER dedi ki...

Leverkusen-Dortmund macini izleyim dedim, hem 2.5 ust oynadigim icin hem carsamba gunu icin bir fikir edinmek icin.

Dortmund klasik Dortmund takimi, antrenorler degisse de oyuncular degisse de oyun hep ayni. Hucum gucu cok iyi, cok direkt ve riskli bir oyun oynuyorlar. Hayvan gibi gegenpressing yapiyorlar, defanstan israrla pasla cikiyorlar, ama bir o kadar da defanslari kotu. Hummels-Subotic ikilisi bozuldugundan beri zaten dikis tutturamadilar, ama mevcut defansin seviyesi olacak gibi degil. Top kayiplarinda inanilmaz hassas'lar, Leverkusen 2 tane atti ama pozisyonlari daha iyi bitirebilseler 2-3 tane daha atarlardi.
Geride oldugun bir eleme macinin son 15 dakikasindaki defans gibi oynuyor defanslari, Leverkusen 3-4 defa cok rahat adam fazlasiyla yakaladi rakibi.

Baya guzel mac oluyor, tam bir Bundesliga basalti takimlarinin birbiriyle yaptigi bol gollu tempolu asiri zevkli maca ornek bir mac.

Dortmund macinda kesinlikle firsatlar olacak. Pjanic cok kritik olacak, Leverkusen ne zaman birkac pas ust uste yapsa pozisyon buldu, ozellikle yerden 20-30 metrelik direkt paslarla rakibin savunmasini kabak gibi yardilar. Ama Pjanic'in yaninda Alex cok hafif kalabilir. Ama Alex Leverkusen'li Paulinho'nun yaptigini yapabilir. Orta sahada Josef-Pjanic-Atiba/Salih ve solda Teixeira mantikli olabilir, Atiba tempoyu kaldirabilirse. Larin'in maci olmaz, cok cok agir kalir, bol bol kufur ettirir kendine. N'Koudou bile baslasa daha mantikli olur.

Dortmund iyi takim, ama kesinlikle korkutucu gelmedi gozume. Bu aksam bizi izledikten sonra daha net bir fikrimiz olur. Hakemlere de tekrardan lanet ettim. Net sekilde 3 pozisyonda hakem cok guzel devam ettirdi ve 'bizim ligde olsa kesin i. hakem sirf basi agrimasin ve tempo dussun nefesini yakalasin diye duduk calardi himinaaa' dedirtti bana. Dortmund'un golunu de VAR'dan iptal etmek icin hakem 5 dakika boyunca mal gibi izlemedi, 2 tekrar izleyip cat diye verdi karari. Bizim hakemler gercekten berbat, olacak gibi degil yani.

Pheaglix dedi ki...

umarim vida iyidir. elimizde gomulu savunmada oynayabilecek tek stoper vida, belki ligde aramayiz ama onsuz sl maclari icin vida olmazsa olmaz. alex de yine sakatlandi. bu mactan sonra bir iki hafta onbir baslamaz herhalde.

ilk golde pjanic'in pasi muthisti. batshuayi'nin vurusu kotuydu ama bu pozisyonlara girecek pozisyonu alsin, kotu vurusla gol atmaya yetecek kadar pozisyona mutlaka girer. maci da cok temiz 2-0'a getirdik ama bir an once 3'u bulup maci kapatsak iyi olacak. malatya oyle ya da boyle bizi geriye itebilirse necip-welinton ikilisi bize kabus gibi bir ikinci yari yasatir.

bu arada mhk bildigimiz gibi, maci necip'in dirsek yiyerek faul yapmasi ile actik. taraftar da bildigimiz gibi, birakmam seni, forma satislari vb ile toplanan tum geliri kufurlu tezahurat ustunden tff'ye hibe ediyorlar.

Huzeyfe dedi ki...

Kalite olarak ligin çok üstündeyiz. Pjanic orta sahada oyun aklıyla takımı önde tutuyor ve yorulmuyoruz, ben çok beğendim. Ne yalan söyleyeyim dikkat ederek canlı izlemişliğim yoktu bugüne kadar. Takımın IQ’su çift haneli arttı. Josef’le de gayet uyumluydular. IQ demişken N’koudou’ya değinmemek olmaz :))

Belki CL maçları nihayet N’koudou’dan verim alacağımız maçlar olur.

BJK4EVER dedi ki...

Durdurulmasi cok cok zor bir takim oldu. Sag kanat ve arka direk kosulariyla gecen sene ligi aldik zaten, o elde var. Hem 10 numaramiz hem 9 numaramiz yoktan pozisyon ve gol var edebilecek kalitede ve oyuncu karakterinde adamlar. Teixeira, Pjanic, Josef ve Ghezzal'la uzaktan sut tehdidimiz var. N'Koudou ile hiz/birebir tehdidimiz var. Bu sene henuz goremedigimiz duran top tehdidimiz var. Ortadan verkaclarla pozisyon yaratabilecek top teknigi ve zekaya sahip oyuncular var, o gollerin fragmanini da izledik. O kadar fazla tehdidimiz var ki, durdurulamaz gibi duruyoruz resmen.

Onun disinda Pjanic bence Avrupa futboluyla aramizdaki makasin ne kadar acildigini gorduk. Pjanic 10 dakikada ligin ne kadar ustunde oldugunu gosterdi. CL'de top seviyedeki takimlarda 11 tane Pjanic var, oradan hesap et iste. Cok cok buyuk seviye farki var.

Alex'in asirtmadindan sonra Josef'in arka planda 'ligin anasini belleyecek' der gibi pic gulusu cok guzeldi.

Hakemler bildigimiz gibi. Abuk subuk karar vermeleri disinda kompleksli, kotu insanlar. Pjanic'e sari kart gosterirkenki durusu ve hareketleri, 10 dakika sonra Pjanic'e ayni hareket yapildiginda dalga gecer gibi sari vermemesi de bunun gostergesi ragmen. Resmen Pjanic'e ben buranin kraliyim demek istedigi hal hareketlerinden o kadar belli oluyor ki, tiksinc resmen. Avrupa'da da hakemler otorite gosteriyorlar, ama bunu komplekslerinden dolayi unlu futbolculara karsi gostermiyorlar, sert oynayan, itiraz eden, sahtekarlik yapanlara karsi gosteriyorlar.

Bu sene rakiplerden cok hakemler ve medya bence rakibimiz olacak. Erman Toroglu denen kabzimal da devre arasinda Besiktas iyi degil akordu bozuk vs diyor haha. Neremle gulecegimi sasirdim.

Huzeyfe dedi ki...

Can’da potansiyel var ama sanki erken biraz. Tekrara girecek ama Pjanic’i izlemek zevkti. Açıkçası transferlerden sonra Guti-Q-Simao-Almeida-Fernandes sezonu gibi olacak diye korkuyordum ama Sergen’in pragmatik yaklaşımı dengeleyici bir faktör.

fidddas dedi ki...

ikinci yarı fazla sıkmadan ligi aldık. sergenin şl yi baya ciddiye aldığı iyice belli oldu.
dortmund maçı çok önemli ama lig için dönüşte antalya maçı kritik asıl. iyi ki fener ve cimbomun el grupları da ortalamanın üzerinde. aynı problem onlarda da olacak.

F.N. dedi ki...

@bjk forever
Erman Toroğlu izlemek senin gibi futbolu güzel yorumlayan bir arkadaşa yakışmıyor bence :)
Takım 2-0 kadara ben bu ligin sahibiyim oyunu oynadı. Sonrasında da hiç salmadan kendini yormadan büyük takım oyunu oynadı. Beşiktaş böyle oynayınca hayat daha bir güzel oluyor.
Oyuncular beraber oynadıkça oyun daha güçlenecektir. Joseph Rıdvan ve pjanic bugünun yıldızlarıydı

fidddas dedi ki...

şunu unutmamak lazım pjanic ve alex ikilisi bu takımla toplamda 2 gün falan çalıştı daha. pasa koşular, saha içi yerleşimi falan daha iyi oturacaktır. oyunun merkezine maestro aldık, onun diğer parçalarla tam anlaşması birlikte 4-5 maç gerektiriyor.

bu yıl 8+3 sebebiyle anadolu takımları daha kötü durumda olacak. nereye yerli koysalar orası patlıyor. bu sene şampiyonu derbiler belirler ve beşikatş, fener ve trabzon ciddi puan farkı açar.

beagle dedi ki...

Maça çıktığımız kadronun futbolu ile Can girdikten sonrası hatta son grup girinceki arasinda buyuk fark var. Oyuncu kazanmak için risk aldık ama şans golumuz olmasa ikinci yarı kötüye gidecekti.

Can bizde oynayacak toçu değil. Oguzhana mesaj vermekten fazlasi olmaz. Bari Emirhan Ilkhana şans verseydik.

Bu takimda Alex ve Larin'in yedekleri Güven ve Kenan olmalı. Başka maçta Can ve Nkudu bize bedel ödetir.

Maçın başı çok keyifliydi ama sonrasında bol bol Josef Ridvan ve Welintonu izlediysek, ne oldugu nettir.

YSY dedi ki...

Ozzy varken can'ı oyuna almak harbiden ozzy yi silmiş olmak demek. Hayırlısı artık.

Geride ayağı düzgün bir stoper olsa takım başka bir seviyeye çıkar. Necip ara ara sırıttı.

Alex sanırım çarşamba yok kötü oldu bu.

BJK4EVER dedi ki...

Oguzhan'i konusmamak lazim, ama konusulmussa sunu soylemeden edemeyecegim. Oguzhan'i silelim vs eyvallah da, Oguzhan girseydi su Can'dan daha kotu oynayacagini mi dusunuyordunuz ciddi ciddi? CTI programinda Sergen Can'la ilgili olumlu konusmustu, ama bahsettigi fizigini oyunda hic goremedik. Dahasi, fizik haric her ozelligi net vasatin altinda gibi gozuktu. Hic bu seviyenin topcusu izlenimi vermedi maalesef. Oguzhan antrenmanda calismiyordur gamsizdir vs deniyor bilemem, ama Oguzhan'in yeteneginin zekaati bile Can ve Salih'in onunde bence. Hadi iyi bir Salih'e eyvallah derim, ama Salih son 3 mactaki gibi oynayacaksa ve Can buysa Oguzhan her turlu bunlarin onunde yer alir, antrenmanda istedigi kadar yatsin. Kusura bakmayin.

Emre Toraman dedi ki...

Rıdvan'ın özgüven toplama sinyalleri çok olumluydu. Beni hücumdaki tempo/kalite gösterisi kadar mutlu etti. Süreklilik kazanmayı başardıkça daha da yükselecektir.

Ümraniye maçı performanslarından sonra Oğuzhan yerine Can'ı kullanmak gayet mantıklıydı. Can bugün forma benim mesajı veremedi, Salih de henüz veremedi zaten. Oğuzhan şans bulacaktır, bulduğu şansları garbage time da olsa kullanmak zorunda artık. Benim yine de sezon içinde en çok şans bulacağını düşündüğüm tempo ve mücadele farkıyla Can olur bu gruptan.

BJK4EVER dedi ki...

Basimizda hamsi filozof olsaydi Batshuayi, Alex ve Pjanic yedek otururdu, biz de Kenan Karaman, Mehmet Topal ve Atiba'yla kanser olmustuk bu mac. Hamsi muridleri de demek ki fiziksel olarak hazir degiller hoca'dan daha mi iyi bileceksin vs diye gevelerdi. Tekrar sovdurttu kendine vallahi.

Ridvan'in performansi guzel, Sergen de cok begenmistir bence. Hucumda fazla top kaybetti, ama riskli oyunumuza uyumlu sekilde dripling yapti, key pass denedi, kacak oynamadi. Ama hucum'dan ziyade defansta ayakta kalmasi, ikili mucadeleleri kazanmasi onemliydi. Savunma'ya gercekten nazar degmesin, tam ligde oynamasi gerektigi gibi oynuyor hepsi. CL'de ne yapabilecegimiz tam bir soru isaret, ama olsun. Orasi zaten apayri bir seviye, su ligi rahat rahat alalim yeter. CL'de ne yaparsak bonus, kaymak zaten.

yilmaz dedi ki...

Bence Oğuzhan konusu kulüp için de oyuncu için de kapandı. Geçmiş güzel günlerin hürmetine hoca da kulüp de, Oğuzhan'ın kendisi de geri dönüşü olmayacak laflar etmiyor. Bu sene böyle 5-10 maçta filan anca oynayıp sezon sonu ya da devre arası Hollanda'ya gidecek gibi bir izlenim var bende. Yoksa @BJK4EVER'in de dediği gibi, Can'ın yapıp Oğuzhan'ın yapmadığı hiç birşey yoktu geçen yıl oynadığı maçlarda. Bu cümleyi kurmak bile Oğuzhan'a hakarettir aslında ama, işte öyle oldu.

Oyuna gelirsek, tam anlamıyla şampiyonlar liginde maçı olan büyük takım oyunu oynadı Beşiktaş. 90 dakika tam olarak yapması gerekeni yaptı. Erken skor al, rakibin umudunu kır, mümkün olduğunca aktif dinlenmeye geç. Sakatlıklar olmasa çok daha iyi olacaktı ama neyse.

Benim için oyunun genel seyri açısından tek kelimeyle kusursuz bir maçtı.

Dortmund maçını ben de izledim. Aşağı yukarı @BJK4EVER ile aynı gözlemleri yaptım. Bize benzeyen taraflarından biri, kendi ceza sahalarında bir tehlike olduğunda uzaklaştırmaları çok vakit alıyor. 3-4 kere aynı topa vuramayıp pozisyon verdiler. Bir de defansın göbeğindeki kalite, takımın adıyla ters orantılı. Fakat bu defolarını ortaya çıkaran da Bayer Leverkusen'in müthiş pozitif ve tempolu oyunuydu, bunu da unutmamak lazım.

Ben bu maç özelinde Ghezzal'i yedek başlatıp, Larin sol ve NKoudu sağ forvet olarak başlatmanın daha yararlı olacağı görüşündeyim. Pjanic Ghezzal'in üstlendiği oyun zekası rolünü yeterince karşılıyor. Enerji ihtiyacını da NKoudu ile karşılayabiliriz. Tabii ki arada himalaya kadar kalite farkı olsa da, Leverkusen'in sağ kanadında oynayan Diaby baya çökertti Dortmund'u. NKoudu'nun süratinden faydalanabiliriz sanki.

Hocanın Candaş Tolga Işık ile yaptığı programda tempo konusuna dönüp dönüp vurgu yapması, orta saha konusunda bir sürpriz olabileceğini gösteriyor. Can'ın Dortmund maçına 11 başlamasını bekliyorum.

Dört gözle bekliyorum şahsen. İlk 10 dakikada 2 gol yiyip hevesimizi kırmazlar umarım.

Emre Toraman dedi ki...

Ben Şampiyonlar Ligi'nde tempolu oynayabileceğimize hala inanmıyorum ya, Sergen'in de inandığını sanmıyorum. Birlikte hücum, birlikte savunma temposundan değil de hızlı hücum temposundan bahsediyor olabilir gibi geliyor.

Josef ve Atiba/Topal/Necip ile bekleyip Ghezzal ve Pjanic'in Batshuayi ve Nkoudou/Larin'i kaçıracağı hücumlar göreceğimizi düşünüyorum. Ligdeki toplu hücum toplu savunma temposunu ise Şampiyonlar Ligi'nde 5/10 dakikalık 1-2 sekans olarak deneriz maç izin verdiğinde.

Barreto dedi ki...

Rıdvan eski formuna dönüyor gibi, en çok buna sevindim. Erken skor yapıp cruise control ile kasmadan bitirdik maçı. Bu sezon cruise control'a çok ihtiyaç olacak. Topal haricinde herkesi beğendim. Topal belki bana kötü gözükmüştür.

Can henüz olmamış, gelecek vadeden bir oyuncu. Hoca onu yatırım yapmaya değer görüyor. İlk resmi maçı için fena değildi bence. Sorumluluktan kaçmaması iyi, fakat kendini göstermek için fazla zorluyor. Biraz daha basit oynarsa ve takıma alışırsa önü açık bir genç. Hocanın güvenmesi önemli.

Bats ile Pjanic ve Ghezzal'ın stilleri bir birine cuk oturuyor. Bu uyumu geliştirirsek ŞL'de de kestirme yoldan iş yapabiliriz.

can dedi ki...

İleri uç ve orta saha oyuncularımız çok hırpaladı Malatya’yı ama defansımız da oyuna iyi katkı verdi. Necip’in stoperdeki iyi performansı 3 yerli kuralının olumsuz etkilerini minimize etmemizi sağlaması açısından çok değerli. Maç çok rahat oldu bizim için ama Dortmund maçı öncesi bu kadar sakatlık olmayaydı iyiydi.

BJK4EVER dedi ki...

Dortmund maci taktigi gercekten zor yahu. Yani dusunuyorum dusunuyorum isin icinden cikarmiyorum. Kendi oyunumuzu oynamak icin de mantikli argumanlar ve ayni sekilde dezavantajlar var. Gomulup daha conservative oynamak icin de.
Gercekten isin icinden cikamayiz. Gerci illa bir taktik belirleyip 1'den 90'a kadar onunla oynayacagiz diye birsey yok, mac icinde degismeli oynayabiliriz, oynariz da. Zaten bu tur takimlara karsi 10 dakika'dan fazla tamamen onde oynayamazsin.

Ama bence asil onemli olacak olan sey ne oynarsak oynayalim takimin boyunu kompakt tutmak. Onde basacaksak stoperleri de cikarip gerekirse risk almak, orta alanda bosluk birakmamak. Gomulursek de forvetleri de geriye cekip tamamen gomulmek. En korktugum sey ikisini de tam yapamayip hem biraz hucum oynayalim ileride kalalim, stoperler de fazla cikmasin kontra yemeyelim kafasiyla takim boyunu uzatmak. Iste o zaman seyi tutariz cunku bu mesafeleri kat edecek fizik guc bizde yuksek ihtimalle yok. Bazi oyuncularimiz yasi geregi, bazilari da oyun karakteri geregi bu tur mesafelere cikamaz. Ki takim olarak zaten bu tur mesafelere alisik degiliz, o da ayri mesele. Dortmund ve Ajax'in oldugu gruba dusmek ilk etapta avantaj gibi gelse de tempo acisindan bu 2 takim bence tempo'ya gore torbalari belirlesek 1. torbaya girer. Bu da bir dezavantaj aslinda.

Ama Sergen'in su son 1.5 senede oynattigi futbola ve mac sonu aciklamalarina bakarsak bence korkmadan pres yapip kendini oyunumuzu oynayacagiz. Macin gidisatina gore bu degisebilir, gerekirse yenilecegiz, ama oyundan odun vermeyecegiz sanki. Zaten kendimizi test etme maci, oyun onemli skor 2. planda diye konustu zaten. Katildigi programda da git-gelli oyunu kaldiramayiz demisti. Bence Malatya macindaki oyunun aynisini Dortmund'a karsi oynayacagiz diyor benim hislerim.

yilmaz dedi ki...

@Emre Toraman özellikle toplam koşu mesafelerine dikkat çekti. O tempoya ayak uydurmayı dener mi bilemem tabii. Gerçekten de Leverkusen bile 70 dk ayak uydurabildi Dortmund'un temposuna.

Bu bekleme tarzı oyunu çok da yapamıyoruz, bunu yapabilecek bir teknik direktör de yok Türkiye'de. Biz beklediğimizde genelde 3-5 dk anca bekliyoruz zaten, bkz PSV-GS, Hollanda-Türkiye :D

Ben bu maçı kazanmanın tek yolunun 15-20'de öne geçip, "hiç yakalanmamak" olduğunu düşünüyorum. Onun dışındaki senaryolar, Haaland'ın sakarlığının tutması, veya Ersin'in sezon sonu Atletico'ya transfer olacak performansı göstermesine bakar. Benzetmek gerekirse içerideki Leipzig maçı. Kabul edelim, o maçta da neredeyse her şey yolunda gitmişti bizim için.

Basar dedi ki...

Sanırım ilk yarı, TR futbol tarihinde izlediğimiz en iyi ilk yarıydı! Başka yorumum yok.

Bir de şu rezalet var, böyle futbol düşmanı hakemlerin allah gani gani belasını versin!

https://twitter.com/caglaryu/status/1436991181020401672?s=21

BurkayJK dedi ki...

Bu arada, TS-GS maç sonucu 3-1

BJK4EVER dedi ki...

Fenerbahce'de pek birsey goremedim. Antrenorleri gecen seneye gore daha iyi. Mutlaka daha dogru degisiklikler yapacak, daha adaletli forma dagitacak, ama oyun anlaminda pek birsey goremedim. Gecen sene de ligin basinda bir ara 2-3 hafta acayip gazli oynayip 2-3 mac kazanip gaza gelmislerdi aslinda hic iyi futbol oynamadan, o donemin futboluna benziyor acikcasi.
Bu gazlari bittikten sonra buyuk sikinti yasarlar. Kadro kalitesi olarak da bizim gerimizdeler. Mesut azicik eski gunlerine donse bil,e ki o goruntuyu hic vermiyor, kadro kalitesi anlaminda yanimiza yaklasamazlar. Ozellikle Avrupa Kupasi maclari baslayinca o sikisik fiksturde net bir dusus yasayacaklar gibi.

Kafie denen arkadas gereksiz bir sari gordu. Kendisi bana tam olarak FB maclarinda ya kendi kalesine sacma sapan bir gol atan ya da erken kirmiziyla takimini yakan gerizekali Afrikali topcu izlenimi verdi, umarim oyle olmaz.

fidddas dedi ki...

@yilmaz sana katılıyorum. Seyircinin gazını da arkamıza alarak 20ye kadar şok 1 veya 2 gol atmayı deneyeceğiz. Dortmund defansı bunun için uygun ama riskli de. Çünkü atalım derken 2 tane yapıştırmış da olabilirler :)
Eğer bir şekilde öne geçersek, haaland ile takımın kalanının bağlantısını koparmak isteyeceğiz bu da sır değil zaten ki haaland ile baş etmek yerine onun izole etmek bana en mantıklı çözüm gibi geliyor.
Skor ne olursa olsun dortmund maçından moral olarak yıpranmadan çıkmalıyız. Vidayı malatya maçında bıraktık. Sakatlık ve yorgunluk en büyük rakibimiz. Milli maçlar da yoğun takvimde olduğu için oyuncuların nefes almaya vakti yok.


turgay dedi ki...

Çok iyi top oynadık. Hakem ademe müsamaha göstermese Malatya top bile göremeyecekti. Nkoudou mala bağlayıp doğru zamanda pas verebilse başka bir seviyeye çıkacak. Adamı zorla 2.golcü yaptı hoca belki pas vermeyi de öğretir.

Alexin olmaması avantaj. Adam çok klas bir oyuncu ama dortmund maçında sorun olabilirdi.

Bats ciğersiz ama zekasız forvet. Sadık bile ofsayta düşürdü adamı. Zamanlamasını ayarlamada Burak Yılmaz gibi. 0 savunma takibi var. Yoksa 1-0larda çok gol pozisyonuna girer ama ne kadarını atar şüpheli.

Pjanic başka seviye. Josefi bile ileri itip bütün 2.bölgeyi aldı oyuna. Josef-atiba-pjanic 3lüsünden beklentim yüksek.

Oğuzhan neden girmedi konusu net. Hoca güvenmiyor. 2 programda da zaten mesajı vermişti. Oğuzhan antreman performansı ve kendine bakması ile hocanın gözünde çok iyi yerde değil. Bizim beklentilerimizi de güncellememiz lazım.

Rıdvan sana helal olsun. Çok gururluyum rıdvanın seyredince. Defansif anlamda muazzam. Kanadında kim oynarsa hücum anlamında başarısız kalıyor. Aferin sana.

Rakiplerden fenerbahçenin güçlü rakiplere karşı sorun yaşayacağını tahmin etmek zor değil. Hücuma 3-2-5 gibi yerleşip bu orta saha ve kanat bekleri ile bu oyun çok zor. Valencia bütün hücumcularından daha iyi oyuncu. Pelkas dönene kadar yine toparlanamazlar gibi duruyor. Bu kanatlar ile işleri zor.

BJK4EVER dedi ki...

Adamlardaki cirkeflik enerjisi nasil herkesi icine cekiyorsa Kore'lisi de daha Bundesliga'dan yeni geleni de her turlu cirkeflige basvuruyor. Adamlar o kadar cok hakeme yuklendi ki ben tv basinda utandim. Ama fayda etmedi puan kaybi geldi.

Transfer doneminin sonu baya kritik oldu sanki. Hadi Alex Teixeira neyse de, Batshuayi ve ozellikle Pjanic cok ekstra oldu. Rakipler de vasat oyunculari toplayinca fark baya acildi, resmen haksiz rekabet var sanki su anda. FB antrenoruyle bir sekilde yarisa tutunuyor diyordum ama biz kadro kalitemizin 10 uzerinden 7.5'tan 9'a cikarirken onlar 7'de cakili kaldi.

Birazdan Trabzon yenerse daha iyi olur bizim icin sanki. GS'nin oynadigi futbol ve kadro kalitesi belli, ama lobiyle cartla curtla yarisin icinde kalabilecek bir takim. Baya zor bir Avrupa fiksturleri var, bu fiksturle geride kalirlarsa biz derbide son darbeyi vurabiliriz.
Trabzon'un ilk 11'i ve hucum gucu cok iyi, ama bu kulube ve defansla uzun vadede bizimle bas etmeleri zor. Ki A.Avci klasigi olarak ilerleyen zamanlarda Anadolu takimlarini acamama problemi mutlaka baslar. Trabzon alsin GS kisa vadede yaristan kopsun daha iyi olur bizim icin. Onun disinda Fatih Terim'in o sinirli suratini gormenin keyfi gibisi de yok.

turgay dedi ki...

Fenerin oynadığı oyun yüksek fiziksel yıpranmalara neden olacaktır. Özellikle kanat beklerinin çok yüksek fiziksel yapıya sahip olmaları lazım. Takım çok yeni. 19 tane oyuncu gitti sanırım takımdan bir o kadarda geldi. 4 şampiyonluk adayından hoca ve kadro değiştiren tek takım. Sezonu açtıkları kadro ile şuan ki kadroları çok farklı. Bence daha da düşecekler çünkü artık herkes takımını tamamladı oyunları oturacak. Fener ise hala deneme yapacak çünkü formata uyan adamları bulmaları lazım. Topu kaybedince agresif değiller. Topu kazanma süreleri uzun bu oyun yapılarına göre. Oturmuş takımlara daha çok zorlanacaklar diye düşünüyorum. Ama pelkas ve valencia gerçekleri de ortada.

Ayrıca Avrupa maçlarının da olması Galatasaray ve feneri çok zorlayacak. Biz de zorlanacağız ama bizim avantajımız sorun çözecek çok oyuncumuzun olması. Trabzon bu 3lüden en şanslı olanı çünkü Avrupa maçları yok. Ancak onların da kadrosu derin değil. Yani 2-3 haftalık sakatlıklarda ikame edecek oyuncuları yok ayrıca Abdullah Avcı denen loser orada. Kısacası Avrupa dönüşlerinde sorun yaşamamamız lazım. Konsantrasyon buralara olmalı

YSY dedi ki...

Artık ufaktan dortmund başlığı açılsa mı ?

Basar dedi ki...

Vida-Haaland eşleşmesi bile göz korkutucu iken Vida'sız bu adamı karşılamak gözümü inanılmaz korkutuyor. Necip normal bir adamı tutar da bu adam insan azmanı, eldeki 3 stoperimiz de 180 civarı. Öyle Timo Werner gibi leş eleman değil. Onu hem defansımız hem de taraftarımız bitirmişti! Bunun dışında kafa kafaya oynarız.

yilmaz dedi ki...

Haaland herhangi bir oyuncu ile baş başa kaldığında iş işten geçmiş olacaktır zaten. Bu yüzden stoper konusunda herhangi bir oyuncuya zaten güvenmemek lazım.

Beşiktaş pedro franco ve necip tandemi ile sterling'i nasıl durdurduysa öyle yapmak zorunda. Başka çaresi yok. Sorun şu ki Bilic'in o takımının kompaktlığı yok bu takımda. Ön taraftaki pres kırılınca sorun yaşıyoruz. Ve bu maçtaki rakibimiz, bu defomuzun testi için dünya üzerindeki en ters takımlardan biri.

Dortmund'un da Leverkusen'den 3 yiyip galibiyeti penaltı ile kurtardığı maçtaki zaafları, kendilerini bir önlem almaya itebilir. Belki topla çıkma ve önde pres konusunda biraz daha temkinli olabilirler.

Yorum Gönder

Ara