.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Eylül 2021 Salı

CL 02 Ajax - Beşiktaş


Tarih: 28 Eylül 2021 Salı 19.45

Stadyum: Johan Cruijff ArenA

Hakem Hakkında Bilgi: Benoit Bastien 

Eksik Oyuncular:  Maarten Stekelenburg, Sean Klaiber / Cyle Larin, Atiba Hutchinson, Necip Uysal, Domagoj Vida, Rachid Ghezzal, Miralem Pjanic, Georges-Kevin N'Koudou, Alex Teixeira, Francisco Montero, Mehmet Topal, Welinton

Cezalı Oyuncular:  - -

45 Yorum:

yilmaz dedi ki...

Artık söylenecek herşey söylendi. Bundan sonrası oyuncuların dirayetine kalmış durumda. Ben 2000 sonrasına oldukça fazla hakim olduğumu düşündüğüm Avrupa kupaları tarihimizde böyle bir kriz hatırlamıyorum. Bu kadar tek taraflı olmasını beklediğim bir maç hatırlamıyorum. Vaziyet öyle bir hal aldı ki, Ajax'ın üstünde bile bir fark baskısı var.

Hocanın NSkala kararını çok doğru bulmasam da başka da çok alternatif yok. En fazla Umut oynayabilir. Onu da bilmiyoruz.

Skor ne olursa olsun, bundan sonrası yokuş aşağı. Sakatlar iyileşecek, milli araya girilecek, sonra ŞL'de iki maç sporting ile oynayacağız, Ajax evimize gelecek. Bu maçı burada bırakmayı başarabilirsek, -mesela Kiev maçı gibi- Avrupa'da da devam edebiliriz, ligi de koyabiliriz. Yeter ki bu maç -sonuç ne olursa olsun- burada kalsın.

Vurduğumuz gol, yediğimiz ofsayt olsun. Allah yardımcımız olsun :)

Serkbal dedi ki...

@yiimaz +1.
28 Eylül 2021 diye bir günü hayatımızdan çıkartalım bence:) sergen de çıkarsın,takım da

BJK4EVER dedi ki...

Statta olacagim. Yurtdisinda gittigim ilk Besiktas macinin bu olmasi da ironik. Ajax'li seyirciler arasinda oturmam daha da ironik.
Beklentim tamamen 0, 10-0'a gore hazirlik yaptigim icin ve zaten CL beklentim dusuk oldugu icin skor, yenilgi vs koymayacak bana.
Hayirlisi olsun. Sadece kirmizi kart ve sakatlik durumu olmaz umarim. Ilk 2 hayal olacak olsa da 3.luk icin sansimiz var her ne kadar antrenorumuz Avrupa Ligi'ni begenmese de. Hafta sonu Sivas macini da bir sekilde almamiz lazim, ondan sonra yolumuz acilacak zaten.

aydın dedi ki...

Bu maç yok sayılmalı ve Sivasspor maçına Rıza çalımbay'a karşı Çalımbay taktiği ile 3 puan alınmalı. Geride bekleyip 90 dakikayı 3 puan ile kapatmak sııcı olacak lakin Karagümrük gibi yaldır yaldır gidersek helede bu kadroyla Sİvasspor maçı biizm için kabus olur. Sivasspor sonrası Başakşehir ve Galatasaray karşısında tam kadomuzla 6 puan yolumuzu açar. Uefa Şampiyonlar Ligi için Lizbondan alınacak 4 puan sonrası içerde Ajax ile oynanacak maç kaderimizi belirler. Şenbol Güneş döneminde iki sezon ilk yarıda yaptığımız puan kayıpları sonrası ligin ikinci yarısına kredisiz maçlarla girerek şampiyonluğu verdik. Başakşehir ve Galatasaray deplasmanları her ne kadar takımın doğrandığı maçlar da olsa asıl sıkıntı ligin ilşk yarısı yaşanan aşırı puan kayıpları oldu. Bu sezon ligi her koşulda kazanmamız lazım . Önce lig asonra Şampiyonlar ligi.

Tam bir bir sıfır olsun onların olsun maçı. Çok Kolay lokma olmayalım yeter.

Cihane dedi ki...

Eğer açıkladığı gibi Nskala yi stoper oynatıp, onun yaptığı hatalarla birkaç gol yersek Sergen için hiç iyi olmaz. Geçen sene boyunca Sergenin karizması ile takımı nasıl motive ettiği yazıldı çizildi, ki çok doğru bir tespit olduğunu düşünüyorum. Ama Nskala saçmalığıni yaparsa, kendi sonunu hazırlamış olur. Veya sahada futbol oynatmak üzerine bir planı var, bir şekilde bir plan çerçevesinde Nskala yi stoper oynatmayı planladigina inanmak istiyorum.

Barreto dedi ki...

Takımın sayısal olarak yarısı, nitelik olarak üçte ikisi yok. Bu ortamda bu maçtan ders çıkaramayız. Gençler iyi oynarsa ne ala. Stoperde Serdar'ın yanında kim oynasa büyük risk. Töre takımın en kötüsü ama yine 11'de başlarsa bu maç için hocaya kızmam.

BJK4EVER dedi ki...

Altyapi fetisistleri icin:

https://www.youtube.com/watch?v=UJYUqfasNW4

Basar dedi ki...

@Cihane

Abi kim oynasın? Josef'i gördük stopere gelince kaos oluyor, orada oynayabilecek potansiyel 5 oyuncu sakat. Bu kadar eksik akdroda seni beni stoper oynatsa kızılmaz Sergen'e.

Burada irdelenmesi gereken konu neden bu kadar sakat verdiğimiz. İstisnasız 7-8 oyuncu adele sakatlığı yaşıyor. Hadi geçen yıl çok uzun maratondu ama bu yıl neden böyle oldu. Sorun ne köküne inmek lazım, bu kadar sakatlık kader kısmet şanssızlık vb. diye açıklanamaz.

Akşam Ajax'ın ağır favori olması ve ağır fark beklentisi bizim için avantaj aslında. İnsan doğası, kim olsa rakibini küçük görür. Eğer bir şekil ilk yarıyı gol yemeden geçebilirsek değişik bir maç olabilir. Muhtemelen her türlü yeniliriz ama bu husus farkın aşırı açılmasının önüne geçebilir. Umarım da öyle olur.

Rıdvan ve Ersin'den sonra bir başka genç oyuncumuz Serdar'ın bu maçta parlamasını da diliyorum. Ecnebiye hep imrenirdik gencecik çocukları oynatıyor diye, umarım senelerdir boşuna imrenmemişizdir. :)

Sergenli Chelsea deplasmanı gibi olsun!

Huzeyfe dedi ki...

Ben bu U19 takımından kimseyi tanımıyorum. Almos Kaan filan nerede yahu?

fidddas dedi ki...

kadro kesinleşmiş
şöyle bir diziliş olabilir

rosi serdar umut nsakala rıdvan
josef can
kenan salih
bats

@huzeyfe
hepsi kiralık gitti.

Huzeyfe dedi ki...

Ozzy ve Töre dışında diğer yedeklerin mevkilerini bile bilmiyoruz. Çok acayip bir maç.

Can, Serdar, Rıdvan patlama yaparsa, Batshuayi yoktan gol çıkarırsa, Ajax bulduklarını kaçırırsa belki puan alabiliriz.

Vay be üç sol bek sahada. Deli İbo bu kadroyu görünce gözyaşlarına hakim olamamıştır.

Ajax'da Berghuis yerine Klaassen oynasaydı keşke.
Bu heriften acayip tırsıyorum.

Pheaglix dedi ki...

rezil olmadan kaybedelim yeter, sonrasinda da hic takilmadan sivas macina odaklanalim. esas felaket bu amci kaybetmekten cok bu mactaki olasi efor sonrasi bats'i kaybetmek olur.

Huzeyfe dedi ki...

Josef şaşırtıyor.

YSY dedi ki...

Salih, can bu adamlar sahada mı ya isimlerini yarım saattir duymuyorum. Josef zaten ayrı bitik.

Huzeyfe dedi ki...

Salih sol tarafı savunmaya yardım etti çok.
Can için çok erken, sağ tarafta Kenan’la birlikte baya kötüler.
Kenan ne kadar kötü futbolcu yahu.

Antalya maçı gibi comeback olur mu beyler :(
Kenan'ı Hollanda'da amatör bir kulübün kapısına bırakalım. Malzemeci bile olmaz bundan.

BJK4EVER dedi ki...

Kenan cok kotu yahu. Inanilmaz. 1 tane olumlu top kullanmadi ve ovuldugu defansif katkiyi hic vermedi. Adamlar yine sol kanadi cok hoyrat kullanmadi, orada blind yerine daha ofansif bir solbek olsa feci olurdu.
Son dkda 2-0 olmasa ikinci yari dayanip tore ve oguzhani atip mucizeyi forse edebilirdik ama ikinci gelince bitti is. Umarim salmayiz da yuz kizartici sonuc olmaz.

Huzeyfe dedi ki...

Bu kadar korkmaya gerek yok. Çok basit bile olsa bir planımız olmalı ve onu uygulamalıyız. At Batshuayi’ye bile olur, korner bayrağına deplase olur oraya atarsın. Biz rastgele vuruyoruz, tamamen koptuk maçtan. Önemli değil yani kimse yenmemizi beklemiyordu zaten. Korkmadan oynamak lazım, futbol oynamadan olmaz, böyle 10 tane yeriz. Rakip ceza sahamızdan çıkmıyor, yorulmadan orta kafa gol oynuyor.

Kenan'ı izlerken kendime lobotomi yapasım geliyor. Bunun yerine kim girerse girsin bir gram tahammülüm kalmadı.

YSY dedi ki...

Atılan her top pinpon topu gibi geri geliyor. Arkadaş az görerek oynayın ya. Adamların öyle deli divane ön baskısı da yok.

Sarper dedi ki...

Kenan'a yeni Olcay diyenler, Olcay'a ayıp ediyorlar

GeceGezgini dedi ki...

Istanbul'da gorusecegiz beyler, bilendim valla :D

YSY dedi ki...

@GeceGezgini

Bende aynı hisler içindeyim. O ajax tribinü buraya gelmesin hele

Huzeyfe dedi ki...

Vallahi Serdar öyle aman aman sırıtmadı. Welinton da aşağı yukarı bu kadar stoper. Can Oğuzhan’la beraber iyi oynadı ama tabi Ajax salmıştı.
İyi skor.
Bugünden ders çıkarması gereken Çarşı. Tribün nasıl olur, maçın içinde nasıl kalınır, ne zaman eğlence yapılır oturup izlesinler.

yilmaz dedi ki...

Hadi geçmiş olsun. Beşinci haftada sağlam bir kadro ve inşallah sağlam bir zeminde bu yavşakları öttürürüz inşallah.

GeceGezgini dedi ki...

Oguzhan icin tum maclari Hollanda'da mi oynasak acaba. Adam ana vatanini bekliyormus meger oynamak icin :)

yilmaz dedi ki...

Kenan ve Umut iyi başlamışlardı, batırdılar.
Can bence çok iyiydi, rüştünü ispatladı. Gol de attırıyordu.
Bats iyiydi, Ozzie iyiydi, Joseph genel performansının altındaydı.
Ersin Koç'tu
Serdar ve Berkay'a çocuğum gibi sarılmak istedim.

Bundan sonrası düzlük, yeter ki sakatlık olmasın daha fazla.

YSY dedi ki...

Bu sakatlık sürecinde en büyük kazancımız serdar kardeşimizi kazanmak oldu. İkinci yarı can iyiydi ve onu da kazanç sayabiliriz. Tabi birde ozzy :)) salih gitsin top toplasın...

turgay dedi ki...

Umutun yapıp da rıdvanın yapamadığı ne var ben merak ediyorum gerçekten. Korumak için çıkardıysa bilemem ama çok aptalca değişiklikti

Kenan ve batsın yerini değiştirip batsı koşturmak denenebilirdi. Hep ileri vurduk orada kimse yoktu.

Can ilk yarı değil de ikinci yarı iyiydi. Ozzy kendi dilinde konuşulan ülkede iyi oynadı. Bakalım kaç hafta sakat kalacak.

Bende bilendim adamlara. Dortmund kadar net oynamadılar. Sıkmak istememiş olabilirler.

Serdarı kazanmak güzel oldu. Sonunda rüştünü ispatladı genç adam. Fırsatı değerlendirmek böyle bişey. Necip düzeldiğinde stoper olmaz diye dua edelim. Hocaya güvdn az bu konuda

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi siz sadece bilendiniz, ben kendimi sikecek kivama geldim bunlarin arasinda. Ki yasadigi ulkeye ve insanlarina laf edecek serefsiz gurbetcilerden degilim, ama hayatim boyunca Hollanda'lilara karsi bu kadar kinlenmemistim.

Tek yaptiklari mal gibi icmek, ayi gibi bogurmek. Ve biraz bayrak sallamak. Ne atmosfer var, ne koreografi, ne guzel tezahuratlar, ne cosku, tamamen mal toplulugu. Bunlardan daha mal anca Ruslar veya Ingilizler olur, bunlar da ucuncu olur iste. Ictikleri birsey de olsa bari, 3 bira icip sapitiyorlar.

Insallah Sporting'e karsi 6, en azindan 4 puan aliriz da Ajax Dortmund'a karsi 0, maksimum 1 puan alir da Istanbul'da full kadro'yla cehennem'in ta kendisini yasatiriz bu yavsaklara.

Macla ilgili soyleyecek cok sey yok. Direndik, konsantrasyonu bozmadik, elimizden geleni yaptik. Maalesef oyun kalitesi olarak bundan da iyisi olmazdi. Direkten donen top ve haksiz sekilde iptal edilen gol uzucu olurdu, ama bunlar da sonucu yuksek ihtimalle degistirmezdi, anca skoru degistirirdi.

Ama bence su son haftalardaki zorunlu tercihler Sergen'in baya hatali oyuncu tercihleri yaptigini gosterdi. Serdar Saatci dururken M.Topal vs stoper asla oynamamaliymis. Ridvan dururken gecen sene N'Sakala bu kadar da birinci tercih asla olmamaliymis. Oguzhan o kadar da uvey evlat konumunda olmamaliymis.

Cumartesi kimler donecek gorecegiz bakalim. Aciklamalardan anladigim kadariyla Larin, Necip donebilecek, belki Teixeira. Sivas'i yenebilecek bir kadro iyi-kotu ortaya cikiyor. Teixeira'yi yedek tutmak mantikli olabilir yine de.

-------------------Ersin-------------------

Rosier------Necip--------Serdar------Ridvan

G. Tore----Oguzhan--Josef---Salih----Larin

-------------------Batshuayi--------------

turgay dedi ki...

Böyle maçlarda dortmund maçı da dahil ilk golü attığınızda olay farklı yerlere gidiyor. Bats iyi forvet ama 2dir o golü atamıyor. Kalan 4 maçta atmasını diliyorum. İlk golü atarsak daha başka şeyler yaşarız maçlarda.

Basar dedi ki...

Can'ı, Rıdvan'ı, Berkay'ı (kısa oynadı ama iyi etki bıraktı) çok beğendim. Ozzy de döktürdü. Dün geceki maç bende benzer oyun sistemiyle İstanbul'da bu takımı yeneriz hissiyatı yarattı.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

Mevki bilgisi olan oyuncu her zaman iyidir. Dün maça stoperde Berkay ile başlasak en fazla ne kaybederdik?
Nsakala'nın izlediğim kısımda en az 3-4 sefer sol bek gibi davrandığını gördüm. 2nci golün öncesinde olabilir emin değilim ama bir pozisyonda sol bek pozisyonunda bir atak karşıladı ve Umut yerine döndükten sonra bile orada sol bek gibi Umutla bir süre bekledi. Daha sonra stoper olduğunu hatırlayıp ceza sahasına döndü mesela. Neyse bir ders olur umarım.

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Berkay altyapida önlibero oynuyor, stoperde çok da deneyimli değil. Ama fiziği uygun, bence de stoperde devam etmeli.

@4ever
Geçen haftanin nispeten iyisi Güven de gelecek. Salihin 11 olmasi zor.

Ersin
Rosi Necip Serdar Ridvan
Josef Can
Güven(Töre) Oguzhan Larin
Batshuayi

Bekliyorum.

turgay dedi ki...

@zaitsev

Atakan çapraz bağları kopardı geçen sene. Bu nedenle çıkmamıştır lisansı

Zaitsev dedi ki...

@ turgay

Net bir bilgi bulamadığım için sildim yazdığımı ama bu çocuk 15 aralıkta sahalara dönse devre arasına kadar oynatamıyorsun. Yine kaldık Töre'ye. Lisansı olsa da maaş ödüyorsun olmasa da. Bundan da kaçmamak lazım diye düşünüyorum.

@ beagle

Stoperde önlibero da olur:) Nsakala olmasın da.

Barreto dedi ki...

Aferin gençlere. Çok beklenti yaratmayalım, Berkay Necip'in yerini alsa, Serdar güvenilir bir 3. stoper olsa, Can ise Ozzy/Salih'in bir tık üstüne çıksa kafi Türkiye Ligi için.

yilmaz dedi ki...

Bu maçla beraber yüzleşmemiz gereken bir konu da, sakat ya da cezalı oyuncuların yerine koyduğumuz oyuncular.

Genç oyuncuları hazır tutmak bir zorunluluk. O "benim için genç oyuncu yaşlı oyuncu yok, iyi oyuncu var" klişeleri artık geçersiz. Bu söylem 1 senelik kontratı olan teknik direktörler için doğru olabilir, ama kulüp için değil. Kulüp 3 sene sonrasını da düşünmek zorunda.

Rıdvan ve Ersin dünya yıldızları değiller, bence olamayacaklar da. Ama gördüğünüz gibi oynama alışkanlığı edindikleri için, şu yaşadığımız kadro krizinde 20 yaşlarında takımın performansına en güvenlilen oyuncuları oldular. Belki Serdar da bir sezonda 15-20 maç oynasa, dün bu kadar güvensiz olmayacaktık.

Federasyonun bu oyuncu üretimi konusunda 8+3, 7+5 gibi saçma sapan goy goy muhabbeti değil kökten çözümler üretmesi lazım. Yoksa tam kadro olmadığımız her uluslararası maç için "aman fark olmasın" temennisinde bulunuruz.

Huzeyfe dedi ki...

@yılmaz

Federasyondan bir cacık olacağı yok. Yıllardır aynı terane. Bu tarz uzun vadeli planları federasyondan beklemek tembellik bence.
Yönetim hocanın her istediğini yaptıysa, belli bir kredisi varsa, kardeşim bak burdan 5-6 oyuncu seç, şu kadar maçta oynat, bu da benim şartım diyebilir pekala. Tabi önce yönetimin böyle bir planı olmalı. Bu oynayan oyuncular olacaksa olur, yoksa giderler bir sonraki gruba bakılır.

Diğer bir saçmalık da kiralıklar. Ya biz bir yığın genç oyuncumuzu saçma sapan takımlara kiralık gönderiyoruz, orada oynamıyorlar, oynasalar zaten edinecekleri tecrübe faydalı mı belli değil. Özellikle Avrupa olduğunda, senede 50-60 maç oynayacakken takımda belli sayıda genç kalmalı. Elde yedek sağ bek yok, genç oyuncun kirada gibi plansızlıklar Sergen kadar yönetim için de ayıp.

Bu işler (Yılmaz’a katılıyorum) hocaya bırakılmaz. Hoca en kısa yoldan max puan veya kupa peşinde. Başka bir akıl olması lazım. Federasyondan gelmeyeceğine göre, ANÇ’nin veya orada başka birinin böyle bir vizyonu yoksa tamamen kısmet/şans bizde altyapı oyuncusu çıkması.

yilmaz dedi ki...

@Huzeyfe

Şöyle, bu iş başarı garantisi olan bir iş değil. Bu yüzden bu yönde gelişmek isteyen kulüpleri, rekabette dezavantajlı duruma düşürmeyecek önlemler alınmalı. Bu önlemler ne olur, bilmiyorum. Rezerv lig, U21 ligi filan ama bir regülasyon şart. Tabi hangi federasyon yapacak bunu diyorsun, haklısın.

fidddas dedi ki...

kadro konusunda büyük sıkıntı çektiğimiz dönemde neredeyse tam kadro ve formda bir rıza hoca sivası ile karşılaşmak pek olmadı. rıza hocam cumartesi günü bizi epey zorlayacak. umarım seyirci hocaya bir saygısızlık yapmaz.

Yorum Gönder

Ara