.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

9 Ağustos 2021 Pazartesi

Geleneksel Kadro Anketi 21/22

 


Selamlar EkşiBeşiktaş tayfası.

Geleneksel EkşiBeşiktaş Kadro anketimize ligin başlamasına 5 gün kala start veriyoruz. Burada anketi yaparken Teixeira ve Ghezzal transferlerinin bittiğini varsayarak şıklarımızı ekledik. Elimizdeki fazlalıklardan kurtulakta zorlanmamıza rağmen transfer döneminde özellikle maliyetlere bakıldığında yönetimin iyi bir sınav verdiğini düşünüyorum. Bu sene o noktada da görüşlerinizi almak için 2 soru daha ekleyeceğim. Kadroyu Sergen Yalçın'ın sık sık kullandığı 4-1-4-1 düzenine göre şekillendiriyoruz.

Ankete göre oluşan kadro:


Anket sonuçlarına baktığımızda geçen seneye göre en önemli değişim rol onaylarındaki artış olarak göze çarpıyor. 20/21 anketinde %50 altında oy almış 7 tane oyuncumuz varken bu sene hiç oyuncumuz olmaması net bir kadro kurulumu ve iyi bir mühendislik yapıldığını gösteriyor (transfer pozisyonları hariç). Bununla birlikte ilgi çekici gelişmelerden biri Vida'nın geçen seneki %45'inin üzerine muazzam bir güven oyu alarak %100'e çıkmış olması. Kiralık sağ kanadın kalıcı hale dönüşmesi de bizleri ziyadesiyle memnun etmiş görünüyor ki 5 senedir yaptığımız bu ankette ilk defa %100 oybirliği ile mevkisinde ilk tercih olan bir oyuncumuz var. Josef ve Rosier ise trol podcastçi Emrah'ın gazabıyla %100 olmanın sınırından dönmüşler. 

Bununla birlikte yönetimin aksiyonları ile ilgili sorduğumuz 3 soruya gelen cevaplar şöyle :

Ankette oy kullananların %93'ü yönetimin ekonomik olarak iyi bir iş çıkardığını düşünürken, bu oran kadronun belirli bir plan dahilinde oluşturulması konusunda %76'ya düşüyor. Son olarak Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olabileceğimizi düşünenlerin oranı ise %37'de kalmış durumda. 

CL başarısının Beşiktaş'ın kadro kalitesi veya diğer içsel mevzularından oldukça bağımsız bir girdi skalası olması bu tercihte önemli etken gibi görünüyor.

Bakalım yeni sezon bize ne gösterecek. Geçen senenin sonuçlarına bakmak isteyenler de buradan ulaşabilir. 

Başarılar KaraKartal.





31 Yorum:

fidddas dedi ki...

kaleci : transfer (çok aşırı şart değil ama mert gelecek ersin gidecek gibi)
sağ bek : rosier
sol bek : transfer (nsakala gitsin diye transfer işaretledim. rıdvan tek başına bütün sezonu kaldıramaz. sakatlık problemi var gibi hissediyorum. )
sağ stoper : transfer (kesinlike gerekiyor)
sol stoper : vida
defansif ortasaha : josef
sağ merkez : salih
sol merkez : transfer (bence en önemli transferlerden biri)
sağ forvet : ghezzal
sol forvet : alex
santrafor : transfer

3 kesin transfer : sağ stoper, sol merkez, santrafor
1 büyük ihtimal biten transfer : mert günok
1 fırsat transferi : sol bek

ozkankaya35 dedi ki...

Dizilis gecen yildan farkli olabilir

Emre Toraman dedi ki...

GK: ErsinD*, UtkuY, EmreB
DR: Rosier, Transfer3*
DC: Welinton, Transfer2*
DC: Vida, NecipU, SerdarS
DL: RıdvanY, Nsakala
DM: Josef, MehmetT, KartalY
CM: SalihU, Atiba
AM: Teixeira, OğuzhanÖ
AR: Ghezzal, GökhanT
AL: KenanK, Nkoudou
ST: Transfer1*, GüvenY
Complicated: Larin/Ljajic/Boyd/Transfer4-5*

Transfer1(ST): Batshuayi > Akpom >= Rondon > De Jong >= Costa

Transfer2(DC): Bulabilirsek gelecek sezon da devam etme şansımız olan bir fırsat transferi ideal olur. Tek sezonluk çözüme gidilecekse Godin veya yüksek opsiyonlu kiralık arasında çok fark görmüyorum.

Transfer3(DR): Popülerleşmeye başlayan Necip yeter düşüncesine asla katılmıyorum. Eli ayağı tutan, orjinal mevkisi sağ bek olan 1. Lig veya Bundesliga 3 vb. ayarında bir oyuncu bence mutlaka şart.

ErsinD: Ersin'le devam etmeyi Mert'e kesinlikle tercih ederim. Fakat sözleşmesi 2023'de bitiyor. Şimdiden sözleşme uzatmazsak gelecek yaz maaşı artar, olası bonservisi düşer. Limit için de ihtiyaç varsa bu yaz satmak mantıksız olmaz. Mert yerine Doğan veya İrfan Can tercih ederim ama muhtemelen götümüz yemez, "garanti" oyuncu lazım çünkü. Hem Ersin, hem Mert'i ise aşırı saçma buluyorum.

Complicated: Yukarısı 11 yabancı etti. Santrafor ve stoper transferinin 1997 sonrası doğumlu olmayacağını varsayarsak Larin, Ljajic ve Boyd'dan en az birinin ayrılması kesin oluyor.

Larin: Hala teklif varsa ve sözleşme uzatamıyorsak Larin ilk aday olmalı bence(Ersin gibi limitten dolayı zorunluluk da olabilir).

Ljajic: 10 numarada Teixeira alternatifi olarak iş görebilir. Bonservisli satış imkansız görünüyor, hatta maaşının tamamını karşılayacak kulüp bulmakta dahi zorlanıyoruz haberlere göre. Yerine fırsat transferi bulamıyorsak kalması daha faydalı olabilir.

Boyd: Devre arasında Cenk ve Hasic'in döneceğini varsayarsak devre arasına kadar kalması mantıklı geliyor bana. Ama Larin ve Ljajic'i gönderemezsek maaşını ödeyene kiralık göndermeye mecburuz. Bonservis veya takas fırsatı çıkarsa piyango olur.

Transfer4-5: Tamamen yukarıdaki complicated 3'lünün durumuna ve scouting/fırsat(menajer) listesine bağlı. 7/8/9/10/11 mevkilerinin hepsi ihtimal dahilinde bence.

dominic molise dedi ki...

alex transferini sergen'in onayladigini dusunmuyorum. 10 numarayi napicak ki. sol acik olarak yazanlar var, ghezzal ortalayip alex mi kafa vuracak? kaldi ki defansa katkisi da kesin larin'in 5'te biri kadar. sol bekleri sabah aksam elestiririz sonra.
salih harici ben transferleri basarisiz goruyorum
topal'i sergen istedi kesin, yonetim almazdi
alex'i yonetim istedi, sergen almazdi sanki.

yilmaz dedi ki...

@dominic molise

adam "ben sergen transferiyim" diye bas bas bağırıyor. Sergen "gol atmayı da ben öğretemem" demiş bir adam. Alex Texeira'nın da en iyi yaptığı şey gol atmak.

70 gün sözleşme uzatma görüşmesi yapıp, sezonun en büyük transfer hamlesini hocanın onayı olmadan yapamazlar. Alex ve Salih transferleri, bir plan dahilinde ve 4231'e bilinçli bir dönüş olduğunu gösteriyor.

Unknown dedi ki...

Bu formülü yaklaşık 10 yıl önce bir yerde okumuştum. O zamanda 6+5'ti yabancı kuralı. Şimdiye uyarlarsak; takımda 3 tane as Türk oyuncusu belirlememiz gerekli. Bu 3 as Türk oyuncusunun yedeğinin de Türk olması gerekli ki, maç içinde bu as Türk oyuncuları değiştirmemiz gerekirse birden fazla oyuncu değiştirmemiz gerekmesin ( Örneğin, sahada 3 Türk oyuncu varken Rıdvan yerine N'Sakala'yı almak istersek başka bir yabancıyı çıkarmamız gerekecek).
Bir de aynı yazıda, 11 pozisyonda da kullanabileceğimiz 11 Türk oyuncu olması gerektiği söyleniyordu. Yani 11 pozisyonda da oynayabilecek 11 oyuncu artı 3 as belirlediğimiz 3'lünün 3 yedeği toplamda 14 Türk futbolcu. 14 tane de yabancı; tam 28 ediyor. Yazıyı beğenmiştim. Mantıklı gelmişti.
Biz buna çok uyamıyoruz.
Ersin-Utku
Salih-Oğuzhan
Kenan-Güven olabilir belki ama 3 astan biri Rıdvan olunca problem oluyor örneğin. Kenan-Güven yaparsak Larin dışarıda kalıyor.
Takımın oluşturmaya çalıştığı kadroyu beğeniyorum ama yorumlardaki çoğu arkadaşın söylediği gibi 8+3 kuralı başımıza dert açacak.

turgay dedi ki...

Görünen lige göre değil şampiyonlar ligine göre takım kuruluyor. Bence büyük hata. Unknown'un belirttiği gibi zayıf Türk oyuncu rotadyonumuz nedeniyle ligde oldukça zorlanacağız. Solbeke Caner hamlesi bile görebiliriz son düzlükte sırf Türk olduğu için. Transferin son günleri baya heyecanlı olacak bence.

BJK4EVER dedi ki...

Yabanci kontenjani acisindan yerliyi yerliyle backup etmek en mantiklisi. Yapacagimiz sey Nsakala icin teklif de varken onu satip yerine bonservissiz Omer Bayram veya Emre Tasdemir’i almak. Ben Kenan’in ilk 11 oynamasina hic sicak bakmiyorum. Milli takimdaki oyunu da gosterdi ki gayet kisitli bir futbolcu. Rotasyon oyuncusu olarak degerlendirirsek bonservissiz olmasi, cuzi maasi, musait yasi ve Alman altyapisiyla cok iyi transfer. Ama ilk 11 olarak yetersiz iste. Olcay da boyleydi, ucuz rotasyon oyuncusu olarak iyiydi ama rolu buyudugunde birak Besiktas’i Trabzon ve Denizli’de bile olmadi.

Yerli oyuncular takimlarin en zayif halkalari, kamburlari, lig takimlarinin tamami icin gecerli bu. Bizim yapmamiz gereken yerlileri en az kritik, takima en az zarar verebilecekleri bolgede kullanmak. Sol acik gibi kritik mevkide, hele ki Larin gibi efektif bir oyuncu varken, asla yerli kullanmam. Bana gore solbek bu acidan ideal. Ridvan oraya sistem geregi uymuyor, defansif olarak yeterince guclu degilm, ama gelistirecek kendisini. Yapacak birsey yok. O olmadiginda da Necip’i devsirmek bir cozum olabilir. Ki ilk 11 oyuncusu ve yedegi acisindan bakarsak en az kalite farki solbekte. Tore-Ghezzal, Josef-Necip, Larin-Kenan arasindaki kalite farki bence Ridvan-Nsakala’dan cok daha buyuk.

Oyun sistemine bakarsak; 4-2-3-1 benim kafama yatmiyor. Demode, ezbere bir sistem. Kagit uzerinde 4 hucumcu guzel gozukuyor, ama dinamik orta sahalar olmayinca hicbir sekilde kontrollu oynayamiyorsunuz. Fenerbahce’yi ve ligimizdeki bircok takimi yillarca bu sistemle cuvallarken gorduk iste, olmuyor. Cok dominant bir 10 numara bulursan onun takimi kurtarabildigi kadar ilerliyorsun, ama tatminkar bir oyun cikmiyor ortaya. Bizde birakin 2, 1 tane bile dinamik orta saha oyuncusu yok. Josef, Atiba, Oguzhan, Salih, hicbiri box2box degil.

Teixeira’yi 9 numara olarak oynatmak olmaz, ligimizde 4-6-0 olmuyor. Denendi, olmadi, defalarca gorduk. Guven’in forvette nasil eridigini goruyoruz hep zaten. Ligin dominant forvetlerinin de hep Gomez, Sorloth, Gomis gibi adamlar oldugunu da gorduk. Teixeira tek forvet/sahte 9 olarak utopik maalesef. Sol acikta oynayacaksa da niye Larin hala takimda? Ve niye suboptimal bir pozisyonda kullanalim ki? Mourinho dunya kupasinda cok guzel bir yorum yapmisti Nijerya macinda; Obi Mikel’i 10 numara olarak oynatmakla sadece kotu bir 10 numara kazanmis olmuyorsunuz, ayriyeten iyi bir 6 numara kaybetmis oluyorsunuz. Ayni sey.

GeceGezgini dedi ki...

Ben taktiksel acidan bu kadar karamsar degilim acikcasi. Emre Toraman'in belirttigi gibi; asimetrik bir orta 3'lu ile sahada olacagimizi dusunuyorum;

6(josef/topal) - 8(salih,atiba) - 8,5/10(teixeira/ljajic/ozzy)


Hoca zaten gecen sene ve hatta ilk geldigi sene de bu sekilde bir 8,5/10 numara , yani box to box'in rakip ceza sahasina giren seklinde bir formul kullaniyordu. Ljajic bunu ilk sene gayet iyi de yapmisti, ancak sonraki sakatlik ve pskolojik durumlari malumunuz. Ozzy de Agucu macinda sakatlanana kadar bunu gayet kotarmisti. Bu sene elimizde bu isi cok daha iyisini yapabilen bir Teixeira alternatifi olacak.

Sistemin isleyip islemedigini belirleyecek olan forvet transferi olacak bence. Pas oyununa dahil olabilecek bir forvet (Rondon, Negredo(30 yas hali), Batsuyahi ) isimizi oldukca kolaylastiracak bence.

Benim asil korkum ise futbol disi. 15/16 sezonu sonrasi bombalar patlayip Sosa, Gomez herkes kacmisti (tabi ki tek sebep bu degil), bu sene de afganlar suriyeliler yanginlar kriz vs ulkedeki huzursuzluk derken ortalik biraz karisik gozukuyor ve korkutuyor beni acikcasi. Yeri degil bunlari konusmanin ama paylasmak istedim.

Herkesin belirttiği gibi stabil bir yerli 3'lümüz yok. Bu noktada Sergen Yalçın'ın oyuncu yönetimi bizim için çok belirleyici olacak.

Şimdi bu yerleşimi yaparken 3 yerli yerine kesin gerekli 8 yabancıyı düşünelim :

Ghezzal / Rosier / Josef / Larin / Alex Teixeira / Vida/ Forvet. Bence geri kalan hiç bir yabancının oynaması şart değil. Bu durumda:

Ersin
Rosier Topal Vida Rıdvan
Josef
Ghezzal Alex Salih Larin
Yabancı Forvet

Bu kadroya bakıldığında benim en problemli gördüğüm kısım kesinlikle savunma olur. Hem Alex hem Salih profillerine oranla son derece çalışkan oyuncular. Salih mesela geçen sene maça maşına 2.2 top çalma ile ligdeki en iyi(DMC olmayan) merkez orta sahalardan biri. Aynı zamanda kilit pas konusunda da ligin en iyilerinden biriydi. Alex'in ise rolü Çin'e gittikten sonra ciddi şekilde değişmiş. Shaktar döneminde defansif katkısı çok daha yüksekken Çin'de bütün defansif rakamları yarı yarıya geri gitmiş. Josef-Ghezzal-Larin zaten ligin en iyi oyuncularından biriydi geçen sene. Bu bağlamda orta saha ve ileri hatta bir problem görmüyorum. Kenan'ın da defansif olarak zorlanabileceğimiz maçlarda Larin'i yede

Topal'a gereğinden fazla kredi vermeden yerli bir stoper almak elimizi çok büyük oranda rahatlatır. Keşke Ozan Kabak'ı 10 milyon filan opsiyonla kiralasak. Seneye neredeyse hiç kiralık oyuncumuz yokken belki tek transferle geçiştirebileceğimiz bir dönem olabilirdi.



Emre Toraman dedi ki...

Atiba'yı her sezon başında olduğu gibi -doğal olarak- harcanabilir/rotasyon görüyoruz ama o kadar emin olmayalım bence. Rıdvan/Nsakala, Kenan/Larin ve Necip/Welinton tercihlerinde yerliler önceliklenip Josef-Atiba-Teixeira görürsek çok da şaşırmayalım yani.

Mesela ilk maça muhtemelen Josef-Atiba-Salih(ilk maçtan Topal-Josef-Atiba yapmayız heralde yahu, yok yok yapmayız) çıkacağız, Salih'in Atiba'dan daha iyi bir görüntü vereceğine emin olan var mı?

Sezonun tamamı için aşağıdaki gibi bir 11 en sık kullanacağımız 11 olmaz diyemem ben şahsen:

Rosier-Necip/Welinton-Vida-Rıdvan/Nsakala
Josef-Atiba
Ghezzal-Teixeira-Kenan/Larin/Nkoudou
Santrafor

yilmaz dedi ki...

@Emre Toraman

geçen seneki gibi 4141 oynarsak, Atiba en fazla bir iki hafta kadroda yer almaz.

Atiba'nın 11 dışında kalmasının iki yolu var bence,

birincisi 4231'e dönüp Joseph Salih önlerinde de Texeira'yı kullanmak;

ikincisi ise Oğuzhan'ın uzun yıllardır olmadığı kadar form tutması. Bu durumda da Texeira'ya iki yer kalıyor, ya kanat ya da yedek kulübesi :)

Eğer ki Texeira bir iki maç 8 numara diye tabir edilen yerde oynar ve onun oyunundan bağımsız olarak sonuçlar istediğimiz gibi gitmezse Atiba tekrar alır formayı.

fidddas dedi ki...

@emre necipi stoper düşünmek en mantıklı hareketlerde biri olacak gerçekten. necip-vida ikilisinin boyu biraz kısa kalıyor ama necip geçen sene stoper oynadığı maçlarda hep iyi katkı verdi. zaten topaldansa necipi tercih ederim ben.

josef - atiba/salih - alex ortasahası bana takımın ikiye bölüneceği endişesi veriyor. zaten sürekli de yazıyorum o konuda.

bir de gideceklere bakmak lazım. ligin başlamasına 4 gün kaldı. biz forvet dışında takımı baya toparladık ama ligin bazı takımlarının çok ciddi eksikleri var. bu durumda elimizde kalan yabancıları kiralık da olsa yollayabiliriz gibi hissetiriyor bana.

şöyle ihtimaller olabilir.

nsakala : zaten maaşı düşük. anadolu kulüplerine gitmesi zor olmaz. en önemli adaylar , altay, giresun, kayseri, adanaDS, göztepe

wellinton : onun da maaşı düşük. en önemli adaylar, altay, rize, malatya, konya, kayseri, hatay, antalya

douglas : bu herif gitmez. gidecek olsa altay, rize, giresun ve malatyanın kadrosunda yer var.

boyd : bence kalma durumu tamamen transfer sezonu sonrası fırsat transferlerine bağlı. eğer iyi fırsatlar yakalnırsa gider. rize, antep, antalya ve sivas ister gibi.

lens : maaşı gereksiz yüksek olduğu için zaten kimse tam maaş vermez bu arkadaşa. 300-500 limitte yer açmak için gidebilir. karagümrük transferin bitmesine yakın ölücülük yapabilir, adanaDS ye itelesek çok iyi olur. aslında tam arap ligi topçusu kendisi, bağlasak bir tane arap kulübünü o kazansa biz de kurtulsak keşke.

Güven : sergen joker olarak tutacak deniyor. iyi bir yerli yedek olarak kalır ama eğer halili brentforddan kiralık getirirsek gider gibi. yine giresun ve rize de santrafor açığı var.

Umut : sergen hoca hiç tutmuyor onu, maaşı uygun aslında. büyük ihtimalle giresuna gider.

Hasic : ekime kadar sakat. o sebeple ilk yarı donudurulup, ikinci yarı kiraya verilecek gibi.

bu arada 14 yabancıdan birini 1997 sonrası doğmuş olması gerekiyormuş, eldeki yabancılardan sadece hasiç bu koşulu sağlıyor ama sakat. eğer buna uygun oyuncu bulamazsak 13 yabancı olacak.
ama sanırım (stoper, merkez orta saha veya santrafor) yedeği olarak bir tane kiralanacak. ama bu işi avrupada transfer bitince yaparlar.

Emre Toraman dedi ki...

@yilmaz

Bence 4-2-3-1'de yer bulması da şaşırtmaz. 10'da Teixeira, 11'de Kenan/Larin oynarsa, santrafor da false 9 vb. olmazsa Ghezzal daha derinde kalıp 8 numaranın oyun kurma görevlerini üstlenebilir. Atiba'dan da Rosier ve Rıdvan/Nsakala'ya hücumda daha fazla özgürlük vermek için geride kalması beklenebilir. Hatta Josef'i presçi, Atiba'yı stoperleşen 6 olarak da kullanabiliriz. Bu durumda Atiba'yı kesen/dinlendiren kişi de Salih değil Topal olabilir.

Bu arada hiç bu varyetelere gerek olmadan Atiba'dan 4-2-3-1'de Salih'in yapabileceklerini yapması da beklenebilir. Adana Demir maçında değişik değişik ara paslar atıyordu en son :)

Emre Toraman dedi ki...

Kafamdaki 11'in set oyununda sahaya dizilişi şöyle bir şey oluyor aşağı yukarı:

https://tactical-board.com/842014747ec1ed_bfuk

Kağıt üzerinde 4-2-3-1 desek de Ghezzal'in merkeze, Teixeira'nın 10.5'a ve Kenan'ın forvete yaklaşmasıyla bir 4-3-3 veya 4-4-2 diamond olarak da yorumlanabilir aslında. Bu dizilişte Salih-Atiba değişikliği o kadar büyük bir sorun teşkil etmez bence ama Rıdvan-Nsakala ve Salih-Topal değişiklikleri aynı anda olursa işte o zaman pas akışkanlığı ciddi biçimde bozulabilir.

Huzeyfe dedi ki...

@Emre

Cidden Kenan’ı Larin’in önünde mi görüyorsun?

Huzeyfe dedi ki...

Bence 4-2-3-1 bizim sonumuz olur. Hatırlayan varsa Pereira Josef-Topal’ı beraber oynatıp performanslarını düşürmüştü. Josef özellikle tek çapayı çok iyi oynasa da alanı paylaşamıyor bir diğer çapa oyuncuyla. Necip’le oynadıkları kaotik oyunları hatırlayın.
Oraya Salih veya Oğuzhan’ı yazınca oyuncu profilinden dolayı olur da Topal-Josef veya Necip-Josef kendi kendimize yenilmemiz demek.
Başka herşey olur. Alex’e ilk 11’de yer aramak yerine hamle oyuncusu olarak düşünsek bence en ideali.

Emre Toraman dedi ki...

@Huzeyfe

Salt taktiksel pencereden bakınca Teixeira'sız ve Rıdvan'sız 11'de Larin'i, Teixeira'lı ve Rıdvan'lı 11'de Kenan'ı kağıt üstünde önde görüyorum. Larin'in cezasahası koşuları ve bitiriciliği bariz Kenan'ın önünde. Santrafor cezasahasında tek kalıyorsa ve sol bekte de Nsakala gibi 2'ye 1'leri pek aramayan bir oyuncu varsa Larin'in avantajları önemli hale geliyor. Kenan'ın avantajları ise pas oyununa daha yatkın, daha gezgin ve pres gücü yüksek olması. Sol bekte Rıdvan gibi 2'ye 1'lerden faydalanabilecek bir bek varsa, cezasahası koşularına da Teixeira katkı koyacaksa Kenan'ın avantajları daha önemli görünüyor bana.

Bir de Larin'in sözleşme durumu ve yabancı kontenjanı da Kenan'a artı yazan diğer faktörler. Aslında iyi bir alıcısı varsa hala Larin'in satılmasından yanayım ama makul şartlarda sözleşme uzatmaya da hayır demem. Geçen sezonki performansını ve katkısını ise tabi ki yok saymıyorum. Yukarıdaki faktörlerden dolayı sezon başı itibariyle Kenan'ı önde görsem de Larin'in formayı kapma şansı her zaman güçlü bir şekilde mevcut. Kenan da başlasa, Larin de başlasa sıkı bir rekabet olacaktır diye umuyorum yani orada.

fidddas dedi ki...

şampiyonlar liginde ülke şampiyonları tarafında acayip sürprizler oldu ve rangers, olmypiacos ve slavia prag gibi favori takımlar elendi.
playoff eşleşmeleri
*Salzburg Brondby
YoungBoys Ferencvaros
Malmö Ludogorets
SheriffTiraspol DinamoZagrep

*Shakhtar Monaco
*Benfica PSV

yıldızlı maçlar bizim 3 veya 4 torbada olmamız belirleyecek. Salzburg, Shakhtar veya Benficadan birinin elenmesi yeterli.

Unknown dedi ki...

@fidddas,
Bilgiler için sağol.
Hem temennim hem düşüncem; Salzburg hariç, Shakhtar ve Benfica'nın elenme ihtimalini yüksek görüyorum.

Pheaglix dedi ki...

umut'u bedava birakmisiz. saka gibi. biz istesek 2 milyondan asagi alamayacagimiz oyuncuyu giresun'a hayrina verdik. hic olmasa tecrubesi ve dusuk maasiyla vasat bir yerli yedek icin iyi bir takas parcasi olabilirdi.

beagle dedi ki...

Yükselen ihtimallere dayalı 2021-22 kadromuz.
Lig:
Ersin
Rosier Vida Godin Rıdvan
josef Salih
Ghezzal Texeira Larin
Batshuayi

CL

Ersin/Mert
Rosi Vida Godin Nsakala
Josef Atiba
Ghezzal Texeira/Kenan Larin
Batshuayi

Yedekler:
Mert Utku Necip Weli Serdar Nsakala Oguzhan Atiba Kartal Töre Hasic Kenan Nkudu Güven.

vay vay vay diyorum. Ideale 2 transfer kaldi

fidddas dedi ki...

bu transfer sezonunun en güzel olayı geçen yıl kiralık olarak çok büyük katkı vermiş rosier ve ghezzalin, transferde rakip olmasına rağmen oyuncuların isteği ile bonservisleri almamız.
bu olayda oyuncuların isteği çok ön plana çıktı ama sergen hocanın da hakkını vermek lazım. oyuncuların bizimle devam etmek istemesinde onun da büyük katkısı oldu bence. yönetim de görüşmeler uzasa da makul şartlarda oyuncuları takıma kattı.

aynı planlama umarım takım kimyasına uygun olarak stoper ve forvet transferlerinde de gerçekleşir. ve 31 ağustostan sonra fırsat transferi olarak 8 numara, sol bek de alabilirsek artık tek olay sergen hocanın eldeki kadrodan performans almasına kalacak.

bir de topal dışında bu adamı neden aldık dediğimiz hiç oyuncu olmadı.

bütün bunlar biraz alışkanlıklarımızın dışında ama hayrolsun :)

Emre Toraman dedi ki...

Geçen sezon alınan şampiyonluğun neden bu kadar değerli olması:

Bir önceki sezona göre € cinsinden yaklaşık yarıya indirilmiş maaş bütçesi:
https://twitter.com/is_xs/status/1425163772101017603

Aynı zamanda yarıştaki rakiplerin de yaklaşık yarısında maaş bütçesi:
https://twitter.com/is_xs/status/1425185650156900355

Bu ücretlere bu takımı kuran yönetime de, bu takımdan bu verimi alan teknik ekibe de tekrar tebrikler. Diğer tweet'lerden de görülebileceği gibi Fenerbahçe ve Galatasaray pandemiye rağmen hiç bir düşüşe gitmemişler maaş bütçesinde.

Bu sezon geçen sezona göre maaş bütçesi +10m €, bonservis vb. giderler de +10m € kadar artacak gibi görüyorum ben. UEFA yayın gelirleri ve maç günü gelirlerindeki artış bu rakamları telafi edecektir ama yine de karda kapatılan bir sezon olmayacak muhtemelen. Lens, Douglas, Ljajic'den zararsız çıkış yapabilirsek veya Ersin, Larin satışları yapılırsa kar yazabiliriz.

Bir de Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı ortalama bir sezonda 10-20m € civarı bir sponsorluk, ürün satış vb. gelir eksimiz var. Harcama limitlerindeki fark da buradan kaynaklanıyor zaten. Bu rakamları artıramadığımız sürece ya oyuncu satışıyla ya da düşük maaş bütçesiyle bunu kapatmaya mecbur görünüyoruz. Kredi borcu/yıllık gelir ise bu mecburiyetimizi katmerliyor. Bu oran da harcama limitlerimizin düşük olmasındaki diğer faktör.

F.N. dedi ki...

Kiralık oyunculardan ilk defa kârlı çıktığımız bu transfer sezonu iyi bir stoper ve batshuayi de gelirse son yılların en verimlisi olacak.
Ben alex texeira yerine gedson vari bir adamı tercih ederdim. 31 Ağustos sonrası diğer liglerde bitecek transfer dönemi sonrası sürpriz hamleler bekliyorum. Özellikle 8numara-sol bek konusunda.
Larin ve ersin.i de iyi fiyatlara satabilirsek maddi olarak da rahatlama yaşarız.

yilmaz dedi ki...

@fidddas

Sheriff Ertuğrul Sağlam zamanında ön elemede elediğimiz iki takımdan biri. Çok basit bir kura denmişti ama takımın zengin bir Rus tarafından alındığı ve yatırım yapıldığı söyleniyordu. Adamlar üzerine koya koya ilerledi, AL'de gruplara kaldı. Galiba daha önce de ŞL Playoff'larına kadar geldiler. Birinci ön elemeden geliyorlar. Bence çok saygı duyulacak bir iş yapıyorlar. Umarım kalırlar ŞL'ye :)

Gecenin sürprizi de Malmö'nün Rangers'i 1-0 yenikken ve 10 kişi kalmışken "kazanarak" elemesi oldu galiba. Şampiyonlar yolunda çok sürpriz oldu. Ama maalesef sıralama için hiç biri işimize yaramıyor :D Monaco ya da PSV'den birinden ümitliyim. Hayırlısı bakalım.

Armagan Kaymaz dedi ki...

I'm back bıtches xd

Costa büyük ihtimalle brezilya yolcusu,gün içinde haberler gelmeye başladı, bence bizim için de hayırlısı oldu. Elde batshuayi, de jong, dzeko(k), sorloth(k) gibi secenekler kaldı sonuç olarak.

Savunmada da d.luiz adı anılıyor ama godin hem tecrube anlamında, hem maaş olarak bize uygun olan seçenek bence. 2 stopere 7+ maas vermek pek akıl karı değil. Caceres adı da geçiyor ama o olacaksa yerine marcelo tadında bir scout transferi yapıp vıdayla uygun fiyata sözleşme uzatmayı düşünmek daha mantıklı bence.

10 gün içinde bu işleri de hallederlerse gerçekten uzun zamandır hatırladığım en iyi transfer dönemi olabilir. Keşke söylendiği gibi sabırlı olma ve genç oynatma kültürümüz olsa da bu işlerin çoğunu scouta yükleyip erkenden bitirip sezona tam hazır girsek, gs karşısında psv'in asıl başarısı bu kültür farkı değil miydi zaten?

Bir an önce cuma gelsin artık, countdown 2.

Emre Toraman dedi ki...

Ersin-Mert-Utku üçlüsü hafiften bir Cenk-Rüştü-Hakan üçlüsünü ve Schuster'le 5. olduğumuz 10/11'i hatırlatmıyor değil. O sezon ligde aldıkları dakikalar:
https://www.transfermarkt.com/besiktas-jk/leistungsdaten/verein/114/plus/0?reldata=TR1%262010

İster misiniz bu kadar övdüğümüz bir transfer sezonunu Godin, Costa ve Nainggolan'la bitirip Süper Lig görmüş masum Bucaspor stratejisi uygulayalım.

Zaitsev dedi ki...

Mert transferi Ersin satılmayacak ise saçma, satılıyorsa ise iyi transfer. Daha tecrübeli olabilir ama potansiyel yeteneğin ve transferin önünü tıkayabilecek bir girişim.

Umut Nayır'ı yollayarak 2 milyon TL kar elde ettik çok şükür. Yine forvet rotasyonumuzu daraltıp Larin + Transfer harici kafasına göre oynayan Güven'e kaldık. Hadi hayırlısı.

fidddas dedi ki...

maaşallah dediğimiz 3 gün yaşamıyor. tam iyi gidiyor yazdık arkasına cacares, david luiz, naingollan vs yazılmaya başlandı, umut gitti.

cacares, david luiz, naingollan bu 3nün yaş ortalaması 34 falan sanırım.


bizim lige 4 santrafor ile girmemiz gerekiyor.
yabancı esas santrafor, yabancı yedek santrafor(kiralık), yerli santrafor, yerli genç santrafor. bence devşirme oyuncu oynatılmayacak en önemli bölge santrafor.

sene ortasında yabancı kuralının yeniden değişeceğini düşünsem de seneye 7 + 5, sonraki sene de 6 + 4 olarak değişiyor. 2014teki gibi oyuna gelip, yerlilere yüksek ve uzun süreli kontrat vermemek lazım ama bir yandan da her ihtimale karşı biraz hazır olmak gerekiyor.




Yorum Gönder

Ara