.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Temmuz 2021 Salı

2021/22 Yaz Transfer Dönemi Gelenler/Gidenler

 


GELENLER :
Salih Uçan
Kenan Karaman
Mehmet Topal
Valentin Rosier
Alex Teixeira

GİDENLER :

Vincent Aboubakar
Rachid Ghezzal
Dorukhan Toköz
Francisco Montero
Bernard Mensah
Cenk Tosun

DEDİKODULAR :

Diego Costa
Diego Godin
Willian Jose
Gedson Fernandes
Rachid Ghezzal
Rony Lopes
Sergio Rico
Alexander Sörloth
Mert Günok
Felipe Caicedo
Salomon Rondon
Alex Teixeira
Chuba Akpom
Luuk De Jong
Marko Livaja
Besar Gudjufi
Edin Dzeko



92 Yorum:

Unknown dedi ki...

@yilmaz, Emre Toraman ve diğer arkadaşlar,
Bugünkü hazırlık maçında bir şey göremezdik. Boşverin yayınlamasınlar. Beşiktaş belli ki geçen sene oynadığının aynısını oynamaya çalışacak. Atak ve geride boşluk... Rizespor maçında göreceğiz.
Geçen sene şanslıydık derseniz ben karşı çıkarım. Bence şanssızdık. Fenerbahçe'yi bizim sahamızda ezdik oyun olarak. Aboubakar 1-0 iken karşı karşıya atabilseydi fenerbahçe bitmişti. Galatasaray maçında ilk dakikalarda bizim attığımız gol az farkla ofsayttı, onların attığı da az farkla goldü. Karagümrük maçı Sergen Yalçın hatası bence de ama bir an önce bitirmek istedi ligi ve saldırdı.Rakiplerimiz son dakikalarda bizden çok gol attılar. Eleştirin yine ama bu kadar da yüklenmeyin:)

Unknown dedi ki...

Sergen Yalçın'ın benim anladığım sırasıyla öncelikleri de şunlardır:
Ghezzal ( Geçen sene çok iyi oynadı.)
Rosier ( Geçen sene çok iyi oynadı.)
Forvet (Takımda hiç yok.)
Stoper (Takıma as veya rotasyon lazım.)
Sağ kanat yedeği ( Yedek olarak sadece Gökhan Töre'ye güvenmez. Geçen sene çok az oynadı ama sonunda çok yardımcı oldu.)
Sağ bek yedeği ( Bilal Ceylan'a güvenmez.)

Unknown dedi ki...

Biz taraftarlara kalırsa da Ghezzal ve Rosier'den sonra 2 forvet, 2 stoper, 1 sağ kanat ve 1 sağ bek lazım olur. Ghezzal ve Rosier'le birlikte 8 transfer yani:)))
Kolay gelsin...

Barreto dedi ki...

Ljajic in kontrat senesi olduğu için bu sezon motivasyonu yüksek olacaktır. Hoca Güven Yalçın'dan yararlanabilirse alın size 2 yeni transfer.

fidddas dedi ki...

hala yabancı kuralı belirlenmediği(resmen belirlendi ama uzlaşılmadı) için ben hala ne kadar transfer yapılacağını kestiremiyorum.
ama yine de genel bir değerlendirme yapmak istedim.

kaleci : sanırım mert günok bir şekilde transfer edilecek. ersinin durumu belirsiz ama sanırım 7-8 bandında onu satacaklar. yabancı sayısının durumuna göre PSG nin 8 kalecisinden biri kiralanacak gibi duruyor.

sağ bek : rosier geldi sanırım. bunun dışında eldekilerden 1 genç(hoca kerem kalafatı göndermek istiyor diye okudum, bilal yedek bekleyecek sanırım), 1 devşirme yedek(necip) ile devam edilecek.

stoperler : vida kontrat sezonunda, yıllarca satarız diye bekledik satamadık. kontratını bu maaşıyla bizde tamamlamayacak gibi görünüyor. wellinton 3. stoper olacak gibi. godin gelirse godin-vida ikilisi ile lige gireceğiz gibi duruyor. mehmet topal yerli stoper yedeği ve gençlerden de biri kalır gibi. (hoca serdar saatçiyi takımda tutup erdoğan, alpay ve halili kiralık yada bonservisiyle gönderecek gibi görünüyor). bu arada brezilyadan leo pereira sürprizi gelebilir. bu durumda ya wellinton ya vida ile vedalaşılır ya da godin işi yatar.

sol bek : nskala ve rıdvan ikilisi var ve devşirme veya genç yedek başka yok gibi duruyor. nskalanın kontratından çıkabilsek iyi olacaktı ama böyle birşey yok gibi. yabancı sınırı olursa rıdvan çok daha fazla süre alacak ama şl de nskala saç baş yolduracak gibi görünüyor.

6 numara : josefin yeri garanti. yedekleri mehemet topal, necip ve atiba olacak. dengeli bir rotasyon var. sorun çıkarmaz. kartal eğer yine kiraya gitmez ise güvenilir bir yedek olur.

6-8 numara : salih geldi ama ben buraya transfer bekliyorum, 8-10 numara transferine göre şekillenir. oğuzhan kontrat sezonunda, her sene ondan bişeyler umuyoruz ama pek cevap vermiyor bize. atiba yedekleyecektir. kartal buraya da yine iyi bir yedek olur. Ama kartal bir sene daha kiraya gider gibi duruyor.

(bu iki mevkide bulunan gençler ya bonservisi ile ya da kiralanır gibi duruyor. ayrıca buraya en az 1 gurbetçi transferi de denenecektir.)

8-10 numara : ljajic kontrat sezonunda eğer ruslara satmıyorsak onun oyun iştahına güvenmek zorundayız. maçların durumuna göre salih ve oğuzhan yedekleyecektir. alex transferi düşünülüyor ama ben de alexin burada istediğimiz şeyi verebileceğinden emin değilim. bence buraya sürpriz bir transfer gelecek.

sağ forvet : ghezzal konusunda pek pürüz kalmadı gibi. klasik iyi kontrat sonrası yatan kuzey afrikalı sendromunu yaşamayız umarım. eldeki sakat olmayan tek yedek töre. sakatlıkları sebebiyle güvenilir değil. buraya hem gurbetçi hem yabancı yedeği transferi gelebilir. hasic ve atakan ikinci yarıya yetişebiliyor. bu sene onlar için boş sezon gibi. lensten de kurtulmaya çalışıyoruz.

sol forvet : nkoudu, larin, kenan, güven ile hem çeşitli hem yeterli bir rotasyon var. bu oyunculardan satılan olmassa buraya transfer gelmeyecektir.

sağ ve sol forvette gençlerin hepsi ya bonservisi ile ya kiralarak takımdan ayrılacaktır.

golcü : en az bir yabancı transfer buraya gelecek. elde güven, umut, larin, kenan var. larin giderse iki yabancı transfer olabilir. hoca umutu pek tutmuyor o da gidince bir gurbetçi yedek ya da oğuzhan akgün takımda kalabilir. hoca oğuzhan akgünü de tutmuyor ama 3.lige kiralık gitmesinden daha iyi takımda kalması.


fidddas dedi ki...

şu durumda takım şöyle oluyor.
kaleci : ersin*, mert, utku, emre
sağ bek : rosier, bilal, necip**
stoperler : vida, godin, wellinton, serdar saatçi, mehmet topal **(leo gelirse wellinton ya da vida gider)
sol bek : rıdvan, nskala
6 numara : josef, mehmet topal, necip, atiba
6-8 numara : salih, atiba, oğuzhan, necip
8-10 numara : ljajic, oğuzhan, salih, yabancı transfer
sağ forvet : ghezzal, töre, nkoudu, gurbetçi transfer
sol forvet : kenan, nkoudu, güven, larin*
golcü : yabancı transfer, larin*, kenan, güven, oğuzhan akgün

transfer dönemi bitmeden önceki son maça kadar 11 :
ersin
rosier vida wellinton rıdvan
josef
salih ljajic
töre(ghezzal) kenan nkoudu
olur gibi

transfer dönemi bittikten sonra ise
mert
rosier vida godin rıdvan
josef
salih ljajic(transfer)
ghezzal yabancı golcü kenan

olur gibi.
bu arada 8 yabancı sahada kuralında en önemli şeylerden biri bence 11i 4 yerli ile çıkarmak. 3 yerli ile çıkarsak bu durumda oyuncu değişiklikleri sürekli büyük taktik değişikliklerine sebep olabilir. sahada bir fazla yerli olması hocanın değişikliklerde elini rahatlatacaktır.

lens ve douglas transfer olması ya da kadro dışı kalması kesin gibi. eğer boyd satılmazsa kadroda olacaktır. hasiç devre arasına kadar yokken eldekini kullanmak mantıklı olur.

ersin, larin, ljajic, umut gitmesi en muhtemel oyuncular. vida veya wellintondan biri leo nun durumuna göre gidebilir. Bu oyuncuyu çok yazdım, bildiğim kadarıyla geçen seneden beri uğraşılıyor bu adam ile.

rosier ve ghezzal geldi dersek. bir 8-10 ve bir golcü kesin alınacak. yabancı stoper plase olur bence. larin giderse bir yabancı forvet daha alınması da büyük ihtimal olur.
bunun yanında denemek üzere en az 1 gurbetçi de alınacaktır.





Unknown dedi ki...

@fiddas,
Bence Ersin gitmemeli. Güzel kaleci ve altyapıdan gelen Rıdvan'dan daha çok güven veriyor.
Stoperde Leo Pereira'yı bilmiyorum; kimdir o?
Sağ bek yedeği gerekli. Beğenmedi sanırım Bilal Ceylan'ı. Geçen sene Rosier sahada bayılacaktı:)
Sol bek için N'Sakala ve Rıdvan yeterli. N'Sakala o kadar kötü değil ve Rıdvan da oynasın gelişsin.
Kartal'ı da bilmiyorum. Umarım oynayabilir. İsmi de güzel:)
Kurduğun kadro çok güzel.

Barreto dedi ki...

Sağbek'te Necip iyi bence, Dorukhan geri dönse sağbek için rotasyon gayet yeterli olur.

Zaitsev dedi ki...

@ Unknown

Rosier'in sıkıntı yaşadığı bütün maçlarda sahada 3 tane 6 ile oynuyorduk. Oyun mecburen sağ tarafa yıkılıyordu ve Rosier çok git-gel yapıyordu. O maçlarda Ghezzal'de son 30 dakika hayalet görmüşe dönüyordu. Ne zamanki sol içte Ljajic veya ofansif bir orta saha kullanarak sol tarafı da aktif hale getirdik, Rosier ve Ghezzal rahatladı. Hatta nkodou'nun toparlaması da o sürece denk gelir.

Saha dışı etkenlerde saha içine ciddi oranda etkiler. Oyuncular ile maaş pazarlığını basın önünde yaparak oyuncuları, kötü sezon başlangıcı ile Wellington ve Nsakala eleştirileri olunca "transferleri hoca istedi" diyerek hocayı taraftar ve basın önüne yönetim attı. Bunlar direk sahayı etkileyecek unsurlar.

Sergen hocanın arkasında basın ve taraftar gücü olmasa çoktan kovmuşlardı. Bence şampiyon olmasaydık bu sezon %100 Şenol Güneş istifa edip Beşiktaş'ın başına geçecekti. Ayrıca şampiyon olan hoca ile 50 gün başkanın görüşmemesi, sürekli basına garip servisler yapılması, Sergen ve ekibi arkada dururken şampiyonluk kupasıyla herkesten çok eğlenmeleri filan büyük saçmalık.

**********************

Bu arada Terim Mustafa Cengiz'i bitirmek için Belhanda'nın kovulmasını engellemedi. Geçen sezon sonundaki şartlara bakınca Belhanda katkısı ile şampiyon GS olurdu.

Unknown dedi ki...

@Zaitsev,
Ben yönetimi ve Sergen Yalçın'ı eleştirmeyin demedim; sadece abartmayın demek istedim. Tabii ki hataları var, olacaktır da. Türkiye'de futbol geri, yönetim kısmı daha da geri:) Kolay değil sadece. Takımı da biraz konuşun dedim.
Mesela; ilk paragrafta Rosier'in sıkıntı yaşadığı maçlardan, N'Koudou'nun kendini toparladığı maçlardan bahsetmişsin. Her maçı izlediğim halde dikkatimi çekmemişti. Öğrenmiş oldum. Uygun zamanımda transfermarkt'tan maçlara ayrıntılı bakacağım. Teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

@Barreto,
Tepkilerden çekindiğim için yazamamıştım aslında:) Bence de Necip ortalama bir sağ bek yedeği olur. Önceki konuşmalarda bir arkadaş istatistiklerle biraz bahsetmişti Necip'ten. Sen miydin hatırlamıyorum.
Dorukhan kalır mı; kalırsa taraftar kabul eder mi bilmiyorum. Ben olsam ederim:)

Emrah D dedi ki...

Valla Rosier bir anda Baba Hakkı modunu açmasaydı ben as sağbekimiz Necip olsun derdim. Necip sağbekte 11 başladığı neredeyse her maç bir asist ortalamsıyla gidiyor, hazırlık maçında da bunu sürdürdü. Takımdaki en sevdiğim oyuncu şakasız.

Unknown dedi ki...

Ersin (Utku)
Rosier ( Necip)
Vida (?) Keşke Serdat Saatçı olsa soru işareti yerine.
Welinton (?)
N'Sakala (Rıdvan)
Josef (Atiba)
Salih (Oğuzhan)
Teixeira (Ljajic)
Ghezzal (Töre)
Larin (Kenan/ N'Koudou/Güven Y.)
Transfer (Transfer)
kadrosunu kurabilseler. Bence kuracaklar.
Saydıklarım dışında Mehmet Topal ve Atiba var. Bir de Emre Bilgin; 28 ediyor zaten.

Unknown dedi ki...

Ahaha. Yayınlanınca baktım:) Atiba'yı iki defa yazmışım. İki kişilik oynuyor diye olabilir:)) Kartal Kayra Yılmaz çok övülüyor; o yazılabilir 28. ya da Bilal Ceylan ya da sağ bek yedeği alınabilir.
Saygılarımla...

BJK4EVER dedi ki...

Ben genel futbol stratejimizi begeniyorum. Daha once de tartismistik, gecen sene sanirim. Ben genc oyuncularin ve scouting'in uzerine kurulmus 5-6 senelik bir yapilanma yerine tecrubeli oyunculardan olusan, iyi bir teknik ekiple ve minimum maliyetle kurulmus kisa vadede lokal basariyi hedeflemeyi tercih ederim. Nedenleri tekrar etmeye gerek yok, bence yaptigimiz dogru.

Ama yonetimle ilgili en buyuk sikinti, pro-aktif yerine inanilmaz re-aktif olmalari disinda, samimi olmamalari. Bu yonetim kadar eski yonetimi elestiren bir yonetim olmamistir. Ve o yonetim ne yaptiysa aynisini yapiyorlar, en fazla daha kucuk capta diyebilirsin. Gelirken altyapi, scouting, Ajax modeli vs diyorsun, geldikten sadece 1 sene sonra agustos ayinda Diego Costa pesinde kosuyoruz. Yanlistir dogrudur o konuya girmiyorum, ama eski yonetimi neyle itham ediyorsan aynisini sen yapiyorsun. Borc yine artti, ama konusan yok. Pandemi bahaneyse F. Orman'in da hakli bahaneleri vardi, kimse soylemedi. Menajerlerin kucagina oturmasini elestirdin, senin aldigin oyuncularin neredeyse tamami takiminda gozden dusmus, kapi onune konmus veya bosta olan menajer ittirmeleri. Samimi olarak soruyorum; Lens ve Ghezzal arasinda ne fark var? Ikisi de gecmiste belirli bir seviyeye gelmis, gecen sene TR'de buyuk bir takimda buyuk cikis yapmis, 30'una yaklasmis, maliyeti asagi yukari ayni olan 2 futbolcu. En buyuk fark Ghezzal'in Besiktas gecmisi olmasi, Lens'in olmamasi. Lens transferini yerin dibine soktun, kendi Ghezzal'i aliyorsun? Hani altyapi, scouting vs? Samimi degiller. Gecmis yonetimi bu kadar elestirdiysen senin mini bir F.Orman yonetimi olmaya hakkin yok.

Zaitsev dedi ki...

Orta saha kurgumuz ve oyunumuz forveti belirleyecek. Orta sahamız oyunu hızlandırırsa ön tarafta Larinde oynar, Umut Nayırda oynar. Orta sahamız topu eveleyip gevelerse önde Lewandovski olmalı:)

Ghezzal sabit olmak üzere:
3 tane 6 + solda Larin ile filan oynayacaksak ön tarafa şapkadan tavşan çıkaracak adam lazım.
Josef+Atiba+ Salih/Ljajic + solda Larin ile oynayacaksak hava hakimiyeti olan bir forvet gerekli.
Josef+Ljajic+Salih üçlüsü olursa solda Nkodou önde Larinde olur.

Texeira gelirse bunların hepsi çöp olur.

BJK4EVER dedi ki...

Kaleci transferinde ne yapmak istedigimizi pek anlayamadim.
Yabanci kalecilerin ismi geciyor, ki en sacmasi bu olurdu. Yabanci kaleci alip limit nedeniyle kulubede oturtmak buyuk sacmalik olurdu.

Ona asparagas diyelim. Ersin satilmayacak gibi duruyor ve ona ragmen Mert'i istiyoruz. Neden? Ersin'e guveniyorsan Utku iyi bir yedek kaleci zaten, rustunu ispatladi. Ersin'e guvenmiyorsan niye takimda tutuyorsun? 3'e 5'e bakmadan satarsin alirsin Mert'i. Ben Besiktas'in iyi bir yedek kalecisi varken yedek kaleciye 1-1.5 milyon euro bonservis ve muhtemelen 800-900k maas vermesini anlayamam, o kadar lukse sahip degiliz. Ersin'e rakip olsun diyorsak o da sacma, kalede rekabet olmaz. Kalede 1. kaleci vardir, 2. kaleci vardir, 3. kaleci vardir.
Ersin satilacaksa eyvallah, mantikli is (limit acisindan neredeyse hic faydasi olmayacaksa da). Mert gelmeyecekse de eyvallah, ama Ersin kalip Mert gelirse cok gereksiz olur. Yabanci bir kaleci gelirse daha da buyuk sacmalik olur.

Forvette de Rondon uzerine niye yogunlasilmiyor anlamiyorum. Bence oyun tarzi, kariyer, yetenek acisindan cok iyi bir alternatif. Bonservissiz, maasi da yuksek olmaz. Aboubakar'in oyun tarzina gayet yakin. Top tekniginden ve hizindan fazla odun vermeden aygir gibi bir oyuncu. Diego Costa da ligimize uygun bir forvet olabilir, ama son 2 sene cok sakatlik yasadi ve cok dustu. Luuk de Jong'u cok isterim, bir Gomez performansi sunabilir, ama PSV o transferde net onde ve maliyeti bizi asar. As forvet olarak yarin Rondon'u getirip forvet transferini kapatsalar ben agzimi acmam, gayet memnun kalirim.

Emre Toraman dedi ki...

Geçen gün limit talimatnamesini tekrar okudum da 2 nokta özellikle bilgimi tazeledi:

- Direkt(yayın ve katılım) UEFA gelirleri gelecek seneye bir kuruş etki etmiyor, bu senenin harcama limitlerine ise 1/3'ü ekleniyor. Katılımımız garanti olduğu için bizim için açıklanan limit bu rakamın eklenmiş hali.

- Futbolcu satışları da gelecek sezona aktarılmıyor ve bu sezona 1/3'ü ekleniyor ama satış - alıştan elde ettiğin karın 1/3'ü ekleniyor. Yani 3 liralık oyuncu alıp 3 liralık sattıysan açıklanan limitin tamamını maaşlara ayırabiliyorsun. 3 liralık oyuncu aldıysan ve oyuncu satmadıysan açıklanan limit - 3 liralık maaş ödeyebiliyorsun. 3 liralık oyuncu sattıysan ve oyuncu almadıysan açıklanan limit + 1 liralık maaş ödeyebiliyorsun.

Rosier ve Ghezzal'in bonservisi bu sezon alınacaksa Ersin ve/veya Larin'i mutlaka satmak gerekiyor olabilir. Gelecek sezon ise çok büyük ihtimalle ŞL gelirimiz de olmayacağı için bir çok maaş yükünden kurtulsak bile limitimiz de baya düşük olacak. Yani gelecek sezon satmadan oyuncu almamız hiç mümkün olmayacak gibi görünüyor. Ersin'in sözleşmesi de 2023'de bitiyor bu arada, bu seneyi as geçirince gelecek yaz isteyeceği maaş Mert'e şu an vereceğimizden çok farklı olmayabilir.

schwadorf dedi ki...

Mert'in transfer edilip Ersin'in takımda kaldığı bir senaryo göremiyorum açıkçası.

Bana güven vermiyor ama 19 yaşında ligin tamamında oynayıp şampiyon olan bir kalecinin önüne transfer yapılmaz, yapılmamalı. Ya iyisiyle kötüsüyle oynatmaya devam edeceğiz, ya da göndereceğiz.

Ayrıca Emre Bilgin varken 3. kaleci olarak Utku ile sözleşme yenilenmezdi diye düşünüyorum, eğer akıllarında Ersin - Mert rotasyonu olsaydı. (ki Utku da 2. kaleci olarak kendini ispatladı ZTK maçlarında, artık 3. kaleci olmaz)

Yabancı kaleci haberleri bana asparagas gibi geldi. Belki yabancı sınırının tekrar kaldırılma ihtimali düşünülerek teklif yapılmıştır. Onun dışında gerçekçi değil.

Yabancı sınırı demişken, Fenerbahçe'nin kadrosunda 17, Galatasaray'ın kadrosunda 15 yabancı görünüyor. (bizde 12) Bakalım neler olacak ilerleyen günlerde. Ellerinde 4 tane yabancı stoper varken 5.'yi alan FB'ye, 2 tane yabancı sağ bek varken 3.'yü alan GS'a imreniyorum bazen... Yönetimi ne kadar eleştirirsekte kadro planlamasında rakiplerimizin çok önündeyiz.

fidddas dedi ki...

bu arada şl torbamızla ilgili son durumu vereyim.
bizim 3. torba olmamız için salzburg, shakthar veya benficadan bir tanesinin gruplara kalmaması gerekiyor.
salzburg : kuraya playoff turunda seri başı olarak girecek
muhtemel rakipleri : cluj vs young boys galibi, kızılyıldız vs sherrif galibi, malmö vs rangers galibi ve brondby olabiliyor. şu takımlardan salzburgu eleyebilecek tek takım rangers gibi görünüyor.

shakhtar : haftaya Genk ile karşılaşıyor, bu turu geçerse SpartaPrag Vs Monaco galibi veya PSV vs Midtyland galibi ile oynayacak. Genk sürpriz yapabilir ama yapamazsa sonraki turda en önemli rakip Monaco olur.

Benfica : haftaya Spartak Moskova ile karşılaşıyor. bu turu geçerse rakipler shakhtar ile aynı. benfica kendisi bir salaklık yapmazsa playoffu geçer gibi duruyor.

haftaya rangers ve monaco tutuyoruz :)

ben 3. torbayı önemsiyorum. 4. torbadan elemelerden gelen şampiyonlardan birinin gelme ihtimali var. Bu da 4 puan ihtimali demek. gruptan çıkmaya gerek yok ancak 5-6 puan ile gruptan çıkmak ve katılım parası + biraz puan parası almak iyi olur. Hem avrupada şubat ve marta kalmak benim açımdan önemli. yoksa hem ülke hem takım puanı olarak 90lara dönüp seri başı olmaları falan iyice unutucaz. Şu anda kupalara katılıp seri başı olarak kuraya sadece Sivas konferans liginin 2. elemesinde girebildi. Bu baya berbat bişey.
bir yandan konferans ligi iyi oldu. zayıf takımlardan puan toplasınlar artık diğer takımlar.

fidddas dedi ki...

5-6 puan ike gruptan çıkmak değil 5-6 puan ile gruptan 3. Çıkmak olacak :)

yilmaz dedi ki...

Son zamanlarda Türk ve Portekiz takımlarının sıklıkla eşleşmesini baz alırsak, ve eğer bu eşleşmeler şans eseri değil de bazı kısıtlamaların neticesindeyse, üçüncü torbaya yükselmemiz halinde eşleşebileceğimiz tek portekiz takımı sporting oluyor. Birinci torbadan sporting'i çekmek bir avantaj olabilir.

Fakat ikinci torba takımları hakikaten cehennem gibi. Hiç biri diğerine tercih edilecek gibi değil. Belki sadece Sevilla'dan puan alabiliriz. Diğerlerinden puan almak mucize olur.

Ben üçüncü torbada yer alırsak, takımımızın form durumuna göre kötü senaryoda 3-4 iyi senaryoda 6-7 puan alabileceğimizi düşünüyorum. Tabii her şeyin başı kura şansı :)

fidddas dedi ki...

@yılmaz
aslında bu biraz kura şansı (eğer sıcak-soğuk top hilesi gerçek değilse)
kısıtlar bildiğim kadarıyla şöyle
- aynı ülke takımları aynı grupta olamaz
- rusya ve ukrayna takımları eşleşemez
- bir de başka arası bozuk olan varsa onlar eşleşemiyor sanki. sırbistan - kosova gibi falan.

aslında böyle olunca 3 ülke 4 takımla kuraya girince ve bunlar eşleşmeyince daha az takımı olanların bu 12 takımın dağılımına göre gruplara dağıtılması oluyor. istatistik uzmanları daha iyi bilir ama bana sanki ilk 3 ülkenin takımları ile ölüm grubuna düşmek daha kolaymış gibi geliyor.

bizim gruptan çıktığımız sene porto(2. torba), monaco(1. torba) ve leipzig(4. torba) ile aynı gruptaydık. bu kura şansı gibi.

bu sene
1. torbadan villareal veya atletico madrid çektiğinde 2. torbadan barca, real ve sevilladan yırtıyorsun.
1. torbadan Lille çektiğinde 2. torbadan PSG den yırtıyorsun
1. torbadan İnter çektiğinde 2. torbadan Juventus ve torbana göre 3. torbadan Atalanta ve 4. torbadan Milandan yırtıyorsun

ama 1. torbadan sporting çekersen bütün 2. torba serbest :) ve 4. torbadan milan serbest yani sporting çekersek ve 3. torbada olursak sporting, PSG, beşiktaş, milan grubuna düşebiliriz. :)

ben açıkçası 1den villareal, 2den Dortmund, ve 4ten elemeden gelen bir orta-doğu avrupa takımı tercih ederim.
aslında şöyle villareal-atletico madridin olduğu gruba 2den dortmund düşerse ki ihtimal 2/5 o gruba girmek iyi olur.


yilmaz dedi ki...

@fiddas
"sporting, PSG, beşiktaş, milan grubuna düşebiliriz. :)"

açıkçası en çok tercih edeceğim kura olmaz ama bu bana uyar. Tabii ki milan ismi korkutuyor ama en azından buradaki maç için bir ümit var bence. Milan o eski deneyimli avrupa dönemlerinde değil. Tabii ki bize karşı favori olurlar ama birinci torbadan sporting gelecekse tercih edebilirim. PSG grubu süpürür diğerleri kendi arasında mini bir lig oynar.

Bir ve ikiden ikisi de baba bir takım gelirse geçmiş olsun. 2-3 puan için diğer takımla birbirimizi yeriz :)

yilmaz dedi ki...

Bu arada, sporting'i gözüme kestirmişim gibi oldu ama tabii ki kazın ayağı öyle değil. Sadece Bayern (evlerden ırak) ile kıyas yapınca en azından kafa kafaya oynarız gibi. Onlar da muhtemelen bizi istiyorlardır :)

fidddas dedi ki...

bu arada bir kısıt da yayın hakları konusunda olduğu için, mesela iki takımın varsa on durumda birisi A, B,C,D den biri olabilirken diğeri E,F,G,H den biri olabiliyor. aynı ülkenin 2 takımı aynı gün oynamasın diye. 4 takım varsa 2-2 dağıtıyorlar. 3-5 takım durumunda nasıl yapıyorlar emin değilim.

sporting, PSG, beşiktaş ve milan grubundan 5-6 puan olası, haklısın.

BJK4EVER dedi ki...

@fiddas,

Guncelleme icin sagol. Ben CL'ye genel olarak pek isinamiyorum hedef koyma/focus acisindan. Ama herseye ragmen gecen gun kendini tutamayip grup kurasinin ne zaman olduguna bir baktim.
Orasi bizim seviyemiz, arenamiz olmasa bile o muzik caldiginda, toplar dondugunde, kel ekrana geldiginde insanin ici bir tuhaf oluyor.

Bizim icin en muhtemel pozitif senaryo ucuncu torbadan girmek ve 4. torbadan zayif bir takim cikmasi ve 3. olmamiz.
Ilk iki torbadaki takimlar cok cok guclu. 16 takimdan 2-3 tanesi haric tamami bizim cok cok ustumuzde. O torbadalardan disimize gore 1 rakip gelme ihtimali cok dusuk.
Ucuncu torba daha makul gibi gozukuyor, 4. torba guzel.
Ucuncu torbaya cikarsak 4. torbadan zayif bir takim gelebilir ve ne kadar zor da olsa 1/2'den Sporting veya Lille gelirse sansin olur.
Dorduncu torbaya gerilersek ihtimaller baya azaliyor.

Unknown dedi ki...

Şampiyonlar ligi hakkında çok güzel bilgiler. Sağolun.
Bugün Rosier geliyor. Bazen taraftar olarak böyle hikayelere ihtiyacımız var. Bence klip çok güzel olmuş:

https://mobile.twitter.com/renkli_yorumlar/status/1416288656684421122?s=20

Unknown dedi ki...

Tamam 4.5 milyon Euro bonservis, 1.35 euro maaş çok bir sağ bek için ama dediğim gibi bazen hikaye lazım bize. Rosier de güzel yazdı bu hikayeyi. Umarım iyi oynar ve bozmaz bu hikayeyi.

turgay dedi ki...

rosier gerçekten değişik biri çıktı. ben kalması gereken ilk oyuncu demiştim kendisi için. uzun zamandır 2 tarafı da böyle oynayan sağ bek bulamamıştık. gs biz rosieri alırken linnes-omar-yedlin-şener-yeni fransızları olmak üzere 5 tane sağ bek kullanmış olacak. fener'in 1 tane sağ beki kaldı dirarında gideceğini düşünürsek. (ben 3-4-3ten vazgeçeceklerini düşünüyorum) bu nedenle bence hem yaşı hem potansiyeli hem de aidiyet olarak çok iyi iş yaptık. tabi erken bitirip maliyeti arttırmasaydık daha güzel olurdu. burada da yönetime eksiyi yazmak lazım.

Emre Toraman dedi ki...

Oyuncu satışlarının(en azından alış-satış denk olmalı) ne kadar önemli olduğunu düşünsem de Rosier için hislerim farklı. Umarım bayrak oyuncu olur.

Fakat, resmi olarak daha açıklanmasa da zorunlu satın alma ile olmasına ise kesinlikle karşı olduğumu tekrar belirteyim. Enkaz edebiyatını bu kadar da miras haline getirmeyelim artık. Gelecek sezon maaş bütçesi ne kadar düşse de limitlerimizin de düşeceği kesin. Bu sezonun bütçeleri ve satışları ile alınamıyorsa hiç alınmamasına razıyım, razı olmamız gerekir artık.

beagle dedi ki...

Bu yoklukta Rosier geldi, Ghezzal de geliyor. Texeira başkanın onayinda. Valla Godin ve Sörloth ile işi bitirsek tarihin en başarılı transfer sezonu falan olabilir.

Ersin
Rosier Vida Godin Ridvan
Josef Ozzy(Salih)
Ghezzal Texeira Larin
Sorloth
dizilişi 25 maçı daha santrada bitirir.

dominic molise dedi ki...

basima birsey gelmeyecekse teixeria ve godin'i istemiyorum. ikisi de son kontratlarini alacaklar ve iyi de para alacaklar (toplam 15 ml eu civari). kiralik sorloth'a da gerek yok.


turkkant dedi ki...

Ghezzal-Texeria'yı aldığımız senaryodan kısa bir durum analizi:

Rosier-Ghezzal-Texeria-Kenan ve Salih önümüzdeki 3 sene (Texeria 2 olabilir) performans yaşlarında olacaklar ve bonservisleri bizde. Bu olumlu bir durum. Tek senelik bir kadro kurmadık en azından.

Öte yandan, öndeki kaliteli oyuncuları taşıyacak enerji oyuncularımız Josef ve Atiba'nın ikisi de çok yaşlandılar. Kenan ya da Larin önde bir miktar enerji dengesini sağlayacaktır, ama Atiba'nın yaptıklarını Salih'in yapabileceğinden şüpheliyim. Oraya Gedson-Berkan-Ozan Tufan tarzı box2box, Ghezzal'ı defansif açıdan rahatlatacak bir sağ iç bence elzem. Hadi M. Topal-Necip Ş. Ligi öncesi sonrası Josef'i biraz yedekledi diyelim. Atiba yaş haddinden beyaz bayrak çekerse, Josef geçen seneyi aratırsa orta sahada sıkıntı yaşarız.

İkinci konu santrafor. Geçen sene Aboubakar muazzam bir modern santrafor performansı sergiledi.

* Gol attı (oynadığı maç sayısına göre çok iyi)
* Set hücumunda oyun kurulumuna katkı yaptı
* Geçiş hücumunda tehdit oldu

Bu üç işi birden yapabilecek oyuncu bulmak kolay değil. Misal Luuk De Jong geçişte tehdit yaratmaz, ya da bir başkası linkup'da yetersiz kalır. Bunları yapabilen de, misal de Costa, ne kadar motive kalabilir? Benim umudum, buraya tek senelik 28 yaş altı kiralık-opsiyonlu potansiyel, fizik kalitesi yerinde bir oyuncu bulmamız. Bu konuda zorlanacağız gibi duruyor.

Stoperde ise, orta sahaya eğer Gedson vari tempo-güç yerinde bir oyuncu alamayacaksak, 35'lik Godin'lere değil, daha genç-dinamik, hedefi olan bir savunma oyuncusuna gitmemiz lazım.

Sergen Yalçın geçen sene önde basarak ve enerji koyarak oynadı. Geçmişte yaptığımız hatayı yapmamalıyız. Medel-Pepe-Negredo doldurup zaten Quaresma-Gökhan-Adriano filan yaşlı oyuncuları olan takımın yaş ortalamasını 30 küsürlere çekmiştik. Sonra bu kadar iyi oyuncu alındı Şenol hoca oynatamadı oldu. Benzer hatayı GS de yaptı.

Şu an ilk 11 seviyesinde ve enerjik&genç oyuncularımız Rosier-Rıdvan, ve aynı pozisyonun alternatifi Kenan-Larin-Nkodou. İlk 11'de 3 enerjik&genç oyuncu bence sıkıntılı bir durum. O nedenle stoper-santrafor-8 numara transferleri hepsi 30+ yapılırsa bir anda kendimizi 17/18 sezonunda bulabiliriz. Dikkat etmek lazım.

beagle dedi ki...

Beyler aynı Godinden mi bahsediyoruz? Takimin en zayif adami Welinton yerine maaşinin %50sine ya i 1.8m'a Godin geliyor. Şampiyonlar ligine Welintonla Konyali Abdulkadirle falan mi gidecegiz?

Şampiyonlar liginde golcu molcü hikaye. Puan kazanacaksak, savunma kazanacak.

Emre Toraman dedi ki...

Mevcut durumda sırasıyla önceliklerim:

Ön not: MST(Makul scout transferi) = Salih/Kenan/Olcay/Tolgay seviyesinde ve yaşında, bonservissiz veya 1 m € altında bonservisli, makul maaşlı transfer. Scout dememin sebebi havuzu sadece yerli oyunculardan ibaret tutmamak. Yukarıda saydığım 4 oyuncu için scout'a gerek yok ama bu profilde global bir havuz için var. Atiba da bu havuza örnek gösterilebilir. Geldiğinde yaşı yüksekti belki ama sanki 25-26 yaşlarında gelmiş bir oyuncu kadar faydalanabildik.

Santrafor: Rondon. İsmi geçenler arasında benim en çok içime sinen Rondon. Oyuncu tiplemesi ve seviye olarak bence ideal. 2+1 yıllık, opsiyonlu sezon dahil 8-10 m € dolaylarında bir maliyete biterse makul görürüm.

Sağ kanat: Ghezzal/MST. Ghezzal bitti gibi görünüyor ama belli olmaz tabi. Ghezzal olmazsa 8/10'da Teixeira vb. seviyesinde bir oyuncu şartıyla sağ kanada bir MST gelse hayır demem.

8/10: Teixeira/MST/Ljajic. Sağ kanatta Ghezzal veya o seviyede bir oyuncu olmazsa 8/10'da o seviyede bir oyuncu kullanmak elzem bence. Teixeira'yı mantıklı görüyorum o durumda. Ghezzal olursa burada Ljajic/MST ile devam etmek daha makul geliyor. MST illa 8/10 olmak zorunda değil, Gedson tarzında(ama MST maliyetinde) enerjik bir oyuncu da değerli bir takviye olur. Ljajic'in de sözleşme senesi olduğu için performans vereceğine inananlardanım, MST bulamazsak kalmasına hayır demem.

Stoper: MST. Godin seviyesini kesinlikle elzem görmüyorum. İlle de MST. Seneye Vida'nın durumu çok belirsiz, bence %90 Arap yarımadası yapar. Welinton zaten Welinton. Gelecek sezona bırakabileceğimiz Marcao/Szalai tarzında bir stoper harika olur. Leo Pereira'nın adı uzun süredir geçiyor ama maliyeti o kadar düşük olmaz muhtemelen. Luis Abram adı geçiyor bir de. Boyu 1.81, izlemeden başka bir şey söylemek mümkün değil ama, 1.81? Yetiş ya @beagle.

9/11: MST/Larin. Larin ile sözleşme görüşmeleri olumsuz deniyor ama satış da olumsuz görünüyor. Çözüme ulaştırması zor bir konu. 1 aylık sakatlığı da varken makul bir satış gerçekleştirmek iyice zorlaşıyor. Yine de olur da satabilirsek hem santrafor hem kenar forvet oynayabilecek bir MST ideal olur. Aklımdaki isim hep Livaja'ydı ama Hajduk Split belediye başkanını dahi devreye sokup arsa falan verdiler ve uzattı oyuncu. Akpom ismi geçiyor ama maliyet?

Kale: Ersin/Mert. Gönlüm %100 Ersin'den yana. Fakat sözleşmesi 2023'de bitiyor. Bu sezon as oynayınca gelecek sezon sözleşme uzatmanın veya bir sezonu kalmış oyuncudan yüksek bonservis kazanmanın ne kadar zorlaşabileceğini unutmamak gerekiyor. Menajeriyle bir ön görüşme yapmak, mümkünse de 2025'e falan uzatmak lazım. Yıllık ücreti Mert'in rakamlarına yaklaşacaksa Mert'i bitirip Ersin'i en fazla verene satmak makul bence.

7/11/9: Boyd/Cenk/Hasic. Cenk ve Hasic'in dönüşleri devre arasını bulacak deniyor. Devre araına kadar Boyd kesinlikle kadroda tutulmalı bence. Devre arasında 3 oyuncunun da durumu değerlendirilip yeni bir karar verilir.

Tüm bu hamleler yapılırsa oluşacak ideal kadro:

ErsinD - UtkuY - EmreB
Rosier - BilalC
Welinton - MST
Vida - SerdarS
RıdvanY - Nsakala
Josef - MehmetT - NecipU
SalihU - Atiba
MST - OğuzhanÖ
Ghezzal - GökhanT
KenanK - Nkoudou - Boyd
Rondon - MST - GüvenY

Çiçek gibi kadro, şampiyonluğuna %40 veririm. Herhangi bir 3 büyüğe daha fazla ihtimal veren zaten kumardan ve olasılık biliminden(profesyonellere hadsizlik yaptıysam affola) uzak dursun bence. Ha 100 milyonluk kadro kurup %50-60 yapan olur belki ama o da ticaretten uzak dursa fena olmaz(yine bir hadsizlik varsa affola).

Emre Toraman dedi ki...

+1 ihtimal daha: Hem Ghezzal hem Teixeira olursa santraforda Rondon seviyesi yerine MST daha mantıklı olabilir. Bir takımda 2 hücum lideri yönetilebilir, 3 birazcık zorlar bence. Tercihim kesinlikle santraforun elit olup Ghezzal ve Teixeira'dan sadece biri ama elit bir santrafora Ghezzal ve Teixeira kadar yakın değilsek sırf santraforumuz elit olsun diye 3 liralık oyuncuya 5 lira vermeye de gerek yok.

Emre Toraman dedi ki...

+ Sağ bekte de Bilal Ceylan'a bu kadar güvenilmiyorsa(geçen maçta dakika almadı, izlediğim U19 maçlarında da pek beğenemedim ben açıkçası) orayı yedeklemek isterdim ben. Genel kanı Necip'e güvenme yönünde diye görüyorum ama Rosier'in sadece 1-2 maç kaçırabileceği düşünülüyor heralde. Rosier 1-2 aylık bir sakatlık yaşasa Necip-Nsakala bekleri kaç maç idare eder sizce? Rıdvan'ın da zaten sakatlık riski yüksek bir oyuncu olduğunu unutmayın.

Ben orayı mutlaka yedeklemek gerektiğini düşünüyorum. İdeali Güven Yalçın, Dorukhan maliyetlerinde ve yaşında bir oyuncu olması ama bulunamıyorsa da 1. Lig'den, Bundesliga 3'den falan 27-28 yaşlarında kör topal bir "sağ bek" bulurdum mutlaka ben olsam.

Emre Toraman dedi ki...

Teixeira kesinleşti haberleri üzerine bir soruyla flood'umu tamamlayayım. Teixeira ve Kenan/Larin ile oynayacağımız düşünülürse ve komple bir 9 olmazsa hangisini tercih edersiniz?

1) Kovacevic, Dzyuba, Umut Nayır...(Target Man)
2) Firmino, Necati Ateş...(Deep Lying Forward)
3) Elmander, Umut Bulut...(Defensive Forward)

fidddas dedi ki...

Ben target man isterim. Ama onun takım oyununa katkısı yüksek olmalı.
ghezzal, alex, kenan-larin var iken bir tsl klasiği olarak bu 3lünün arkasına josef topal atiba ve necip 4lüsünün ikisi koyulursa oyun akışkanlığımız çok düşer ve üstüne targetman olursa kopuk bir oyunumuz olur gibi.

fidddas dedi ki...

Ayrıca bu 4lünün yaş ortalaması 34 en gençleri necip 30 yaşında.
Josef salih-oğuzhan alex 3lüsü de bence yeterli olmaz. Bozan salih-oğuzhan değil alex burada. Oraya gedson gibi daha fizikli ve boxtobox biri lazım.
6-8i yabancı ile kapatınca o zaman 8 yabancı işi bozulmaya başlıyor.
Bu sebeple alexe karşıydım. Alex yerine salih-oğuzhan ikilisine daha yakın ama skorer bir oyuncu daha iyi olabilirdi.

yilmaz dedi ki...

Tex'i forvet gibi düşünüp, Karaman/Güven Tex Raşit şeklinde bir ön hattımız olabilir. NSkala'nın görüntüsü, kolay kolay kesik yemeyecek gibi. Bir yerliyi hücumda kullanmak gerekecek gibi.

dominic molise dedi ki...

kayseri maci izlenimler:
kenan ve salih cok iyi.
tore fiziksel olarak cok iyi.
topal beklendigi gibi, kabus.

dominic molise dedi ki...

bi taraftan sunu da diyeyim; ozil is the new rvp. ferdi ile beraber yedek kulubesini atese verirler. hatta ozan, irfan, gustavo'dan biri de yancilari olur. samatta da okeye 4. olur kacip gitmezse.

Emre Toraman dedi ki...

Aramızda kondisyon ve antrenman konusunda uzman olan varsa sormak isterim. Kondisyon yükleme konusunda iki ayrı metodoloji uygulanıyor olabilir mi? Biri sezon başında yoğun yükleyip sezon içinde daha çok dinlenme üzerine, biri de sezon boyunca ortalama yoğunlukta gibi.

Geçen sezon hiç hazırlık maçı yapmayışımız, sezon içinde dinlenme aralarını hatırladığım kadarıyla bir tık fazla veriyor oluşumuz, bugünkü maçın spikerinin yükleniyoruz da yükleniyoruz söylemleri. Bu arada geçen maçta "taktik" hazırlığı yaptığımız da çok mantıklı değil tabi eğer yükleme antrenmanları yapıyorsak. Belki Aykut Kocaman böyle dahiyane bir istekte bulunmuş, Sergen de "İstemiyorsan yayınlanmasın aq nolacak" demiş olabilir.

Bir de tabi dünyada sezon boyunca yüksek yoğunlukta, Türkiye'de sezon boyunca düşük yoğunlukta yapılıyor olma ihtimali var. O yüzden Türkiye'de sezon başında yoğun yükleme yapan takımlar alışık olmadığı için götü başı dağıtıyor ama sezon içinde faydasını görüyor da olabilir. Düşününce en mantıklısı bu gibi geldi ama uzman görüşü varsa duymak isterim.

beagle dedi ki...

@Emre
1.81'lik stopeeer,lavaboda tikaç veya rafdaki kitaplar devrilmesin diye olabilir.

Akıl tutulması bu işler.

Emrah D dedi ki...

@emre

ben bu seçenekler arasından deep lying forward isterdim (eğer teixeria sahte 9 oynamayacaksa, o zaman forvet transferi yapılmış oluyor)

Unknown dedi ki...

Yukarıdaki aklımda kalan yorumlara ben de yorum yapmak isterim:
Ersin 1.kalecimiz olmalı.
Necip'i çoğumuz seviyoruz ama sağ bek yedeği gerekli.
Transfer dönemi iyi gidiyor. Teixeira gelsin, yeni Talisca olsun. Ljajic te gitmesin. Aynı tip oyuncu olmasınlar zaten elimizdekiler; nesi kötü?
Hedef forvet gerekli.
Eleştirmiyorum kimseyi ama; Kayseri'den üç yedik te kim ne anladı? İzlediniz, ne oldu? Oyunumuz geçen senenin aynısı olacak.
ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ...

Emre Toraman dedi ki...

@Unknown
Bizim hazırlık maçlarını izleme isteğimiz herkesten gizlenen büyük taktik sırrımızı çözelim diye değil hocam zaten, yanlış anladın. Hatta tam tersi kulüpten sunulan anlamsız gerekçe oydu. Benim derdim daha çok 969K kişiye hadi kardeşim maç falan yok, gidin kendinize başka hobi bulun denmesi. İzlediniz ne oldu sorusu kimileri için futbola, hatta bütün hobilere genellenen bir soru biliyorsun, sanki sizin cebinize 3 kuruş para mı girdi demezsin inşallah :)

Öyle çok da uzatılacak bir konu değil bence zaten ya. Yani ortada çok basit ve net bir hata olsa da ağır sonuçları olan bir hata falan değil.

yilmaz dedi ki...

@unknown maçı izlemek için birşey mi olması gerekiyor abi, ne acayip bir yorum bu? E tamam izlemeyelim o zaman.

Bence şl maçlarını da izlemeyelim o zaman zaten 5 6 yiyip dönücez. Ben maçını izlemiceksem niye tutuyorum bu takımı? Fotomaç gazetesindeki kolpa transfer haberleri için mi?

fidddas dedi ki...

şl playoff kuraları çekildi. bizi ilgilendirenler.
salzburg danimarka şampiyonu brondby çekti. büyük ihtimalle gruplardalar.
shakhtar genki geçerse monaco/sparta prag galibiyle karşılaşacak. burada umut var. shakhtar için her durumda 4 zor maç var.
benfica spartak moskovayı geçerse PSV/midtyland galibiyle karşılaşacak. çok umut yok gibi. bu 3 takımı da eler benfica.

diğer gelecek 3 takım tahminim : Slavia Prag (umarım bizim gruba gelmezler, elemeden gelen şampiyonların en zorlarından), olimpiakos/rangers (rangers olursa bize gelmesin, iyi bir savunma takımı ama olympiakos daha iyi seçenek.) dinamo zagrep (en bize uygun rakip bunlar olur, grupta isterim bu takımı)

Unknown dedi ki...

Tamam; haklısınız. Yorumum yanlış anlaşılmaya müsaitti.
Maçın yayınlanmaması çok eleştirilecek bir konu değil diye yazmıştım. Geçen senenin aynı oyununu oynayacağımızı tahmin ettiğimi de yazmıştım. Sanırım burada okumuştum; Aykut Kocaman'ın dahiyane isteği bile olabilir.
@Emre Toraman, cebinize 3 kuruş mu girdi yorumunu yapmam mümkün değil. Geçen seneki oyuncularımızın hepsine helal olsun. Tarihimiz boyunca hakkıyla yeteneği ölçüsünde oynayan her oyuncumuza helal olsun. Kimilerine göre olmayabilir ama benim için 100. yıldaki şampiyonluktan bile güzeldi geçen seneki şampiyonluğumuz.
@yilmaz,
Şampiyonlar liginden 5-6 yiyip dönmeyeceğiz. Bence güzel kadro kuruyoruz.
Saygılarımla.

Zaitsev dedi ki...

@ Unknown

Hocam çok iyimsersin. İnşallah senin dediğin gibi olur.

CL için stoper mevzusu önemli. Wellington'ın olduğu her senaryo sıkıntılı Avrupada. Ceza sahası içinde ve çevresinde bu kadar dikkatsiz bir oyuncu yoktur dünya üzerinde.

Texeira geliyorsa muhtemelen taktik değişecek. 4-1-4-1 içinde mevkisi yok bu oyuncunun. 4-1-4-1 oynayıp Atiba-Texeira ile göbeği oluşturursak geçmiş olsun. 4-2-3-1 tarzı bir oyun olacak tekrardan muhtemelen.

fidddas dedi ki...

alex gelirse ve 10 numaralı düzene dönersek bu durumda ortasahamız çok zayıflar.
ihtimallerden biri dizilişi değiştirmek, diğeri ise alexin sergenin istediği orta saha olmaya zorlanması. geçen yıl ljajic, mensah ve oğuzhandan istenen ama yapamadıklarını alexten isterse tahminimce alex de bunu yapamaz.
@zaitsevin dediği gibi diziliş değiştirmek mantıklı ancak ben alexin 10 numara oynadığı 4-2-3-1 in faydalı olacağını düşünmüyorum.

kaleci
rosier vida transfer rıdvan
josef atiba(bence transfer(gedson) ama yapılmaz ama buraya topal yazılmaması lazım herhangi bir durumda) salih
ghezzal transfer(kenan, larin,güven) alex

gibi bir 4-3-3 olabilir. alex kanat değil ancak serbest skorer, ghezzal kanat değil ancak oyun kurucu ve ortaya çalışkan forvet gibi birşey olabilir. bu durumda her iki bekten de rosierin geçen sene maçların %75-80ninde gösterdiği performansı beklemeliyiz. çünkü her iki hücum kanatı sürekli içeri devrileceği için beklerin önünde hem hucüm hem savunma anlamında yaklaşık 100 metrelik bir koridor olacak.






fidddas dedi ki...

bu kadronun en büyük handikapı sağ ve sol kanatların toplam boy ortalamasının 1.75-1.80 arasında olması ki bu durumda merkez forvetin 1.85-1.90 arasında bişey olması gerekir.

fidddas dedi ki...

bu fener ozan tufanı elden çıkarmaya çalışıyor. ozan tufana ilk çıktığında beri gıcığım ama hem pozisyonu hem pasaportu gereği bizim işimize yarayacak bir oyuncu. ayrıca sergen hoca ile alanyada iyi uyum sağlamışlardı, ozandan yüksek verim alabilir sergen hoca gibi.
ozan tufana blogda çok gıcık olan vardır, fazla tepki vermeyin rica ederim :).

Huzeyfe dedi ki...

Bence Texeira’yı Lucescu’nun Sergen’i kullandığı gibi kullanacak Sergen :)

Atiba-Salih-Oğuzhanla iki 8’i paylaşırlar, yaratıcılığa ihtiyacımız olduğunda girer 30-40 dk oynar. Geçen sene Ljajic-Mensah-Oğuzhan-Atiba orta sahası yerine Salih-Texeira var. Tahminim Atiba ve Ljajic daha az süre alır.

Unknown dedi ki...

Yukarıdaki yorumlara Teixeira'yı bilmediğim için diyeceğim bir şey yok.
Yalnız transfermark'ta gördüğüm habere göre Sergen Yalçın Tyler Boyd'un da kalmasını istiyormuş. Elimizde 10 yabancı varmış; Ghezzal, Teixeira ve Costa gelince Boyd'la birlikte 14 olacakmış.Hasic kiralık gidecekmiş.
Ben Hasic kiralık gidince elimizde kullanacağımız 9 yabancı sayıyorum:
Vida
Welinton
N'Sakala
Rosier
Josef
Atiba
Ljajic
N'Koudou
Larin

Bende mi hata var? Bu 9 yabancıya Ghezzal, Teixeira ve Costa eklenince 12 ediyor. Hadi bir de Tyler Boyd 13. Hala bir yabancı stopere hakkımız kalıyor değil mi?

Unknown dedi ki...

https://www.transfermarkt.com.tr/be%C5%9Fikta%C5%9Fta-sergen-yalc%C4%B1ndan-tyler-boyda-ye%C5%9Fil-%C4%B1%C5%9F%C4%B1k/view/news/390374

yilmaz dedi ki...

Ben olsam Texeira'yı orta sahada kullanmam. Öndeki üçlünün her yerinde oynar. Ghezzal ve Larin sabitse, ön tarafa Texeira'yı atarım. Güven Karaman'la da onu yedeklerim.

Pheaglix dedi ki...

@unknown

14 yabanci oyuncu tescil edecek kuluplerin yabanci oyuncularindan bir tanesinin 1 ocak 1997 sonrasinda dogmus olma zorunlulugu var. elimizde bu kriteri saglayan tek kisi hasic, ki onu da ilk devre kaydetsek de kaydetmesek de oynamayacak. yani su haliyle genc bir yabanci kiralamadigimiz surece (kendimiz almadigimizi varsayarsak) 13 yabanci kaydettirebiliriz.

bence yabanci sayisindan cok yerli sayisi ve nasil oynayacagimiza odaklanmamiz gerekiyor. su anki kurallar ile sahada en az 3 yerli oyuncu oynatmamiz gerekiyor, ki o da fazlasiyla riskli. ideali 4 oyuncu oynatmak olmali ki sakatlik durumunda takimin safti kaymadan oyuncu degisikligi yapabilelim. su an iyi-kotu sahaya atabilecegimiz sadece 3.5 ilk 11 oyuncumuz var: ersin, ridvan, ve oguzhan/salih (ikisini 1.5 oyuncudan saydim). buraya belki kenan'i da dahil edebilirdik ama mevkisi ve alternatifleri yuzunden kaybediyor: ne solda larin/nkoudou'yu kesebilir ne de kenan'a as santrafor olarak guvenebiliriz. aslinda bir sekilde larin'i satabilsek sorunlarimizin cogu cozulurdu ama sene sonunda bedelsiz gidecek gibi.

teixeira'yi, ghezzal'i, ve yabanci bir santraforu alacagimizi varsayarsak su anki haliyle ridvan gecen sezonki gibi sakatlanirsa larin/nkoudou en az bir ayligina kenara oturuyor.

@fidddas

fener ozan'i bize hayatta birakmaz. ne bize gelmesini onaylarlar ne de bekledikleri parayi verebiliriz. yine de cok iddiali olacak ama her turlu karakter sorununa ragmen elimizde ozan olursa gecen seneden (son haftalari cikarirsak) daha rahat sampiyon oluruz. ozan atiba'nin gecen sezonki rolune cuk otururdu. gecen sene basinda llajic-ozan takasi konusulmustu. keske oyle bir sey olabilse ama fener o kadar keriz olamaz.

yilmaz dedi ki...

Para verip alacağım tek Türk oyuncu Gökdeniz Bayrakdar. Bence bir yerlileştirme operasyonu gerekiyor. Bir numara kesinlikle bu çocuk olmalı.

Unknown dedi ki...

@Pheaglix,
Tamamen bilmediğim bir konuydu bu 97 sonrası doğumlu yabancı oyuncu zorunluluğu. Kötü oldu bu bilgi:(

Türk oyuncu konusunda; 11 çıkarılabilecek ( en azından rotasyonda kullanabilinecek) 11 Türk oyuncumuz olması lazım:

Ersin
Bilal
Serdar Saatçı
?
Rıdvan
Necip
Salih
Oğuzhan
Gökhan Töre
Kenan
Güven Yalçın

Orta sahada artı M.Topal var bir de.

Stoper, sağ bek ve forvet çok zayıf kalıyor ( Güven Yalçın sol forvet olarak iyi olabilir ancak).

Emre Toraman dedi ki...

Ozan iyi hoş oyuncu da Türk kulüplerinde uzun süre idare edilebilecek bir oyuncu değil bence. @Pheaglix'in dediği gibi tamamlayıcı oyuncu rolüne(geçen sezonki Atiba) cuk oturmasına rağmen takım içinde edindiği ağırlık arttıkça sürükleyici oyuncu olmaya çalışıyor. O zaman da dar alanda ve baskı altında top kullanma ve soğukkanlılık defolarından dolayı eline yüzüne bulaştırıyor. 1 sene parlatıp hemen satmalık oyuncu. Zaten hem bizim hem Fenerbahçe tarafının makul göreceği bir fiyat/takasla almamız bence de mümkün değil.

Ortasahada Teixeira'lı oyunun defoları konusunda özellikle lig için fazla kaygılanıyorsunuz bence. 16/17 sezon sonunda(Tolgay-Oğuzhan-Talisca'lı dönem) ve 17/18 ikinci yarısında(Cenk yerine Negredo oynayınca) ligde Talisca ile oynayabildiğimiz oyunlar malum. Şampiyonlar Ligi'nde Atiba-İnler/Medel-Talisca ile oynayabildiğimiz oyunları da ekleyin buna. Tabi her iki sezonda da Şampiyonlar Ligi ve lig performanslarımız aynı anda hiç iyi olmadı, bu risk yine var.

Ligde Josef-Salih-Ghezzal-Teixeira-Kenan-Santrafor ile 16/17 Tolgay-Oğuzhan'lı sezon finalinin bir tık altında oyun çıkar bence, yani en azından ilk denenmesi gerekenin bu formasyon olduğunu düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi'nde de Kenan/Salih yerine Atiba/Topal'ı ortasahada kullanıp Teixeira'yı kanat forvet kullanmak sık başvurduğumuz bir plan olabilir. Hücum aksiyonları tamamen Ghezzal-Teixeira-Santrafor üçlüsünün geçiş hücumlarına bırakılır.

Larin'i satamayıp sözleşme de uzatamıyorsak, yabancı kontenjanında 4 yerli planını ben de ideal bulduğumdan Kenan'a karşı küçük bir adım geriden başlamalı bence. Kenan şansını kullanamazsa ve Larin kullanırsa ancak o zaman sezon sonu bedelsiz kaçacak olsa da formayı kapar.

Unknown dedi ki...

Türk oyuncular için de transfer önerilerimi sıralayayım: Sadece bizimle oynadıkları maçta izlediğim Arda Kızıldağ, sağ bek yok:(, forvet sakat Cenk Tosun.

fidddas dedi ki...

@yılmaz
biz gökdeniz yerine kenanı aldık. yine de boyd-gökdeniz takasının konuşulduğunu bir ara gördüm ama antalya bize günahını satmak için bile kapıyı 2milyon eurodan açar.

@emre
talisca-alex benzetmesi çok yapılıyor ama bence stilleri farklı iki oyuncu. alexin kısa ve uzun pası iyiyken taliscanın ceza sahası dalışları ve uzak şutları iyiydi. her ne kadar talisca pek kullanmasa da fizik farkı da bariz. ligimizin 6 numaraları alexi kısa sürede hayatından bezdirebilir. arkalarındaki ikiliye desteklerinin az olması benziyor ama mevcut düzende sergen hoca 6 numara önündeki iki oyuncudan da box-to-box bekliyor. bu sene yeni bir şey dener belki ama ghezzal-forvet-alex ile olan 4-3-3 bana daha olası gibi geliyor.

ben orta sahada topa hükmeden ama sağlam duran bir takımın bizi daha rahat ettireceğini düşünüyorum.
josef-salih/oğuzhan-alex üçlüsü olduğunda ortasahada kaptırılan toplarda(ki küçük takımların hepsi buna oynayacaklar ve sertlik uygulayacaklar) wellinton ve vidanın hızlı toplar karşısında aciz düşeceğini düşünüyorum.

yilmaz dedi ki...

@fiddas boyd +2m€ derlerse "hemen sar" derim :)

fidddas dedi ki...

@yılmaz

boyd + 4 milyon gibi bişeyler okudum. yalandır büyük ihtimalle. antalya bize topçu vermemek için gerekirse kulübü kapatır :)))

yilmaz dedi ki...

:) yaparlar valla

turgay dedi ki...

Şunu da eklemek lazım. Biz yönetimi eleştiriyoruz ama fenerbahçeli olmadığım için de çok şanslıyım. Geçen sene aldığın adamları bu sene sepetlemeye çalışıyorsun. Hatta daha geçen ay aldığın adamı bile getirdiğin hoca beğenmiyor. İnanılmaz işler gerçekten. Hadi biz beceriksiz diyoruz bizimkilere de fenerinkilere ne demek lazım?

met1903 dedi ki...

Sergen bir hazırlık maçı da olsa elindeki dört önliberoyu da aynı anda sahaya sürerek ıslak rüyasını gerçekleştirmiş oldu.

Zaitsev dedi ki...

3 tane 6yı eleştirirsen 4 tane 6 görürsün sahada mottosuyla sahaya çıktık. Amaç nedir?? 4 tane 6yı döndürerek oynatacak sahada herhalde. Bir genç stoperi Vidanın yanında ne zaman oynayacağız acep??

Güven desen yine kes beni hoca modunda oynuyor. Larin sahada olsa soldan gelen ortalardan gol çıkarmıştı ama Güven topu izliyor. Vakit kaybı bir maça doğru gidiyoruz. Adamlar Balotelli Belhanda çıkmış sahaya biz 4 pas yapamayan 4 dmc ile.

Emre Toraman dedi ki...

Topal'ın stoper rotasyonunda Necip ve Serdar'ın arkasında düşünülmesi gerekiyor gibi görünüyor. Umarım çok ihtiyaç duymayız.

Zaitsev dedi ki...

Topal’ı stoper rotasyonunda sıraya bile sokmamalıyız :) herkes mevkisinde oynamalı. Genç bir oyuncuyu her zaman devşirme bir oyuncuya tercih ederim. Devşirme işi ancak maç içi yarabandı olur.

fidddas dedi ki...

kadro yavaş yavaş şekilleniyor. forvet ve stoper dışında eksik kalmadı gibi. solbek, ortasaha ve genç santrafor olarak fırsat transferleri yapabilirler.

Alex geldikten sonra bence en iyi formatımız 4-3-3 olur. ama sergen hoca yine bilgiğini okuyabilir.

kaleci : mert(transfer), ersin utku, emre
sağ bek : rosier, necip, bilal
sol bek : rıdvan, nskala(transer)
stoper * 2 : yabancı transfer, vida, vellinton, serdar, necip, topal
ön libero : josef, necip, topal, atiba
6-8 numara * 2 : salih, yabancı fırsat transferi, oğuzhan, atiba, yerli fırsat transferi, kartal
sağ forvet : ghezzal, töre, boyd (gidebilir), nkoudou
sol forvet : alex, nkoudou, larin (gidebilir), kenan, güven
santrafor : yabancı santrafor, yabancı veya yerli fırsat transfer, larin, kenan, güven

yabancı listem
1. vida, 2. wellinton, 3. yabancı stoper, 4. rosier, 5. yabancı sol bek, 6. josef, 7. atiba, 8. ghezzal, 9. alex, 10. yabancı forvet, 11. nkoudou, 12. larin/boyd/hasic, 13. yabancı ortasaha (gedson bize gelecek diye bir hissim var), 14. yabancı genç forvet



fidddas dedi ki...

yeni sezon kadro ve diziliş

mert
rosier vida transfer rıdvan
josef
salih transfer(yabancı)
ghezzal transfer(yabancı) alex

en alternatifsiz bölgeler sağ ve sol bek

BJK4EVER dedi ki...

Teixeira transferi icin 16/17 yakistirmasi cuk oturuyor bence. Teixeira o kadar iyi topcu ki, tek basina 15 gol 15 asist yapip sampiyon yapabilir takimi. Ama gecen sene bir organizasyon oturtmusken bunun bozulacagi gercegini degistirmiyor. Teixeira sol aciga yazilsa da bir Larin-Ghezzal uyumu olmaz. Ghezzal topu kaldirdiginda sol acikta hareketlenip atak bitirecek adam lazim. Teixeira topu ayagina isteyen bir oyuncu ve uzak forvet degil. Ki Teixeira sol acik oynasa 8 numara yine bos kalacak. Cok cok iyi bir 9.5 numara alip elimizde iyi performans veren bir 11 numara varken 9.5 numarayi oynatip vasat bir 11 numaraya ceviriyoruz praktikte. Ne kadar dogru bilemem.

Sonucta bunu bir firsat transferi olarak gormus olabiliriz. Teixeira’nin iyi performans sergileyip oyun geriye gitse bile sampiyon da olabiliriz, Talisca da benzer bir performansla sampiyon yapti. Ama yapmamiz gereken bir firsat transferi miydi yoksa sistemi bozmayacak cift yonu olan dinamik, dripling yapabilen, sakatlik oncesi Dorukhan’in daha iyi pas yapan 1 level ustunu almakmiydi?

Godin icin de ayni sekilde dusunuyorum. Godin fiyakali gozukse de, CL’de yapacagimiz derin savunmada cok katki saglayacaksa da bence gecen sene yakaladigimiz ve lig icin yeterli olan Vida-Welinton uyumunu bozmadan yedege atletik genc ucuz bir stoper kiralamakti

fidddas dedi ki...

Ben alexi ortaya almayı daha tehlikeli görüyorum.
Alexi ileride tek bırakıp yine 4-3-3 denenir ama alexin boyu çok kısa. Bence ona yakın iyi bir merkez forvet ile daha etkili olur.



Emre Toraman dedi ki...

Teixeira'yı ileri 3'lüde düşünmek yabancı kontenjanı açısından biraz sıkıntılı. Ersin, Rıdvan, Salih'in banko oynaması gerekiyor öyle bir planda. Hadi Ersin ve Salih tamam da Rıdvan'ın banko düşünüleceğini pek sanmıyorum. İdeal şartlarda Ersin + Rıdvan/Salih/Kenan 3'lüsünden 2'si en olası durum.

Ghezzal ilk maça yetişirse iyi olacak.

Ersin, Rosier-Welinton(Necip)-Vida-Nsakala, Josef-Atiba-Salih, Ghezzal-Nkoudou-Kenan(Güven)

çıkacak gibi görünüyoruz. Nsakala, Salih, Atiba, Nkoudou, Kenan/Güven'in performansları formasyonu ve rotasyonu şekillendirirken önemli olacak. Bir ihtimal Necip Welinton'a formayı vermezse yerli konusunda elimiz baya esner.

Basar dedi ki...

Transfer bitmedi ama Alex-De Costa-Godin ve bu transferler ile yine 30+ ortalama yaşa dönecek takım sadece beni mi endişelendiriyor? Bana feci derecede 17-18’i hatırlatıyor bu durum…

can dedi ki...

@basar
Yalniz degilsin kesinlikle. Bende de o kaygi yogun ama mali yapi da cok musaade etmiyor baska turlusune. Genc ve olmus oyuncu transfer etmek de pahali is- bkz GS’nin 6,5 milyon euro verdigi adi sani duyulmis orta saha oyuncusu veys 7 milyon euro verdigi yeni stoperi Nelsson (ondan once de Luyindima’ya 8, Marcao’ya 4 vermislerdi) Biz bu paralari veremeyecegimiz ve bir futbol aklina da sahip olmadigimiz icin bu durum kacinilmaz. En azindan Rosier ve Salih’i aldik ilk 11’e. Santrafora da enerjik ve/veya guclu birini koyabilirsek durumu biraz dengeleriz gibi geliyor.

fidddas dedi ki...

@basar endişeni anlıyorum ancak @can'a da ekleme yaparak hem ligimizin hem uluslararası transfer piyasasının bazı yazılı olmayan kuralları var.

transferde ilk tercih yada il sıçrama olarak
- batı avrupa ve adada yetişen topçular zaten bizim için klasman dışı. ancak iskandinavya, doğu avrupa, slav coğrafyası, latin amerika, asya ülkelerinden gelenler için de tercih değiliz.
- afrika, kuzey amerika, asya, müslüman balkan coğrafyası ve orta asya tarafında ilk 5 ligin eleğine takılmamış topçular için ilk tercih olabiliyoruz.
- bir şekilde bize gelmeyecek coğrafya topçuları ilk 5 ligin eleğine de takılmadıysa bu kez yüksek bonservis bedelleriyle geliyorlar. bizim züper ligde 7 milyon euro bonservis ödenmiş 22 yaşında bir stoperin oynuyor olması bana inanılmaz saçma geliyor. bence aşırı gereksiz bir harcama bu.
- kald ki 2015,2016 ve 2017 de benzer şeyleri biz de denedik. pedro franco, milosevic, mitrovic gibi U21lerde star olmuş stoperler getirdik. hepsi bizim ligimizde patladı. sadece bir tanesi belçikaya transfer yaptı. diğerleri tamamen kayboldu.
- elif elmas, cedric bakambu, muriqi, larin, (onu da ilk zamanlar baya itin götüne soktuk hep beraber) vs gibi bazı şans topçuları oldu. ama onlarda ligimizde 2 yıldan uzun kalmadılar. ben bu sebeple muslera, marcao, lyiundama gibi topçuların uzun süre kalmasını da garip buluyorum. ya ilk 5 lig için büyük defoları var ya da öyle yüksek maaşlar alıyorlar ki bu topçuları bonservisleriyle satman imkansız hale geliyor. çünkü topçuya hem bonservis hem de yüksek maaş vermek büyük maliyet oluyor.

- özetle bizim ligimiz bir ikinci, üçüncü şans ligi. zaten burada ayrılanlar da pek iyi konuşmuyorlar buradan ayrılınca (taktik yok doğaçlama oynanıyor, antrenman yoğunuluğu düşük vs. ) böyle olunca da scout transferi ile genç bir oyuncuyu buraya sıçrama için ikna edemiyorsun. etsen bile ya bonserviste ya maaşta bazen her ikisinde de ligin seviyesine göre astronomik ücretlere çıkıyorsun.

- biz 30 yaş üzeri için ikinci şans veren, çin ve körfez ligleri ile avrupa futbolu arasında geri dönüş ısındırması işini yapan, 25 yaş altı için ise ilk şansında 5 büyük ligde olmayanların kiralık formulleriyle şampiyonlar ligi ve avrupa liginde yeniden piyasa yaratabilecekleri bir konumdayız.
- bunu hiç plan yapmadan pat diye değiştirmemiz mümkün değil.

ama bunu 2015-2016 ve 2016-2017 sezonları gibi fırsata da çevirebiliriz, 2017-2018 sezonu gibi elimize yüzümüze de bulaştırabiliriz.

bu seneye özel olarak henüz kiralık oyuncu almadık. zamanındaki talisca, aboubakar örneklerinde olduğu gibi kiralık oyuncuya hem milyon eurolar verip hem de altından kalkamayacağımız opsiyonlar koydurmadık.

rosier, sorlöth, ghezzal gibi örnekler bizim için bir iş mantığına dönüşebilir. hemen dönüşüm yapamayacağımıza göre bunu nasıl akıllıca yaparız ona bakmak lazım.
futbolcunun son kontratını 4, 4-5 milyon gibi maaşlara almadan, uzun süreli kontratlara girmeden yeniden kendini avrupa futboluna atma umudu olan topçulara 2-3 milyon bandında olan maaşları yönetebilmemiz gerekiyor.

fidddas dedi ki...

bir de almanya, fransa, hollanda, avusturya ligindeki gurbetçiler var. onlar da bile kalbur üstüne olan bir tanesini ikna edemiyoruz.
kendi yetiştirdiklerimizin aslında daha yetişmeden alt ligden doğrudan gitmesi ise yetenek olduğu ancak taktik, teknik ve kondüsyon olarak berbat durumda olduğumuzu gösteriyor.

hatırlayan var mı bilmiyorum ama ben gelip burada parlayıp elit liglere transfer yapan hiç gurbetçi hatırlamıyorum mesela.

Emre Toraman dedi ki...

Tabela istatistikleri özellikle İngiltere'de rezalet olsa da santrafor adaylarından benim en sıcak baktığım isim şu anda Akpom. Salih, Ghezzal ve Teixeira oynatmayı planlıyorsak yaş, kıdem, güç, enerji ve başarıya açlık konularını biraz dengeleyebilir ve iyi bir tamamlayıcı olabilir diye düşünüyorum. İzlediğim ve dinlediğim kadarıyla 16/17 Aboubakar tarzında bir oyuncu gibi görünüyor. 2-3 milyon civarı bir bonservisle bitirebilirsek iyi transfer gözüyle bakarım. Kariyerli ve "tartışmasız" golcüler, Ghezzal ve Teixeira'nın da olduğu yerde "dengeleri bozabilir", fazla Katar oluruz diye düşünüyorum.

GeceGezgini dedi ki...

@fiddas; Galiba Tolgay, Tore ve Ozzy en potansiyellileriyidiler, haklisin.

Aslinda rotasyona girebilme ihtimallerini de hesaba katarsa cok da yasli bir takimimiz yok bence. 28 yas ve alti ekip su sekilde;

- Kale; Ersin - Utku - Emre Bilgin
- Sag bek; Rosier - Bilal (fasulyeden ama olsun)
- Sol bek; Ridvan
- Defans; Serdar Saatci (Kupa maclarinda bile rotasyona girse kafi)
- DMC; Kartal Kayra ( Kupa maclarinda bu sene rotasyona girecegini tahmin ediyorum)
- 8 no; Salih
- 8 no; Ozzy
- Sol acik ; Nkododu, Larin, Guven
- Sag acik; Hasic, Boyd (kalacagini varsayiyorum), Tore (29 yas)
- Forvet; Kenan, Larin, Guven

Stoper haric her mevkide ilk 11 veya rotasyona girecek genc bir ekip var aslinda elimizde. Transfer sezonu bitmeden supriz birkac gurbetci daha alacagimizi dusunuyorum hatta.

GeceGezgini dedi ki...

Bir de Sergen'in +30 yasa bakis acisinin Avrupa sampiyonasi Italya'sinin performansindan sonra degistigini tahmin ediyorum. Godin isminin Chiellini-Bonucci'nin performansindan sonra akillara gelmis ihtimali yuksek.

Forvet transferi konusunda da hep ayni profilde isimler gundeme geldigi icin (pivot santrafor) 17/18 sezonundaki karamsarliga sahip degilim acikcasi. Kagit uzerinde gayet planli/programli bir transfer sezonu geciriyoruz hatta.

turgay dedi ki...

Bu söyleceklerim tepki çekebilir ancak biz bu sezon atiba yerine daha genç ve 2 yönlü oynayabilen 8 numara almalıydık. Atibaya da bu ikonik şampiyonluk sonrası teşekkür etmeliydik. Bu hem kontenjanı kullanma hem de josefi rahatlatma anlamında önemliydi. Bence 1 tane de değil 2 tane 8 almalıydık. Hareketli bir 9 numara ile bu ligi yine önde götürecek kaliteyi yakalayabilirdik. Transfer dönemine isim anlamında beklentileri yükselterek başlamak büyük hataydı. Stoper ve forveti bari en azından bizi basamak olarak kullanacak birilerini alarak kapatsak zaten oyuncu gönderemediğimiz bir durum da geleceğe bakışı biraz daha aydınlatabilir.

Basar dedi ki...

@turgay

Dün @turkkanta yazdım. Bence çoğumuz aynı fikirdeyiz. Teixeria yerine Gedson (veya türevi) alsaydık bu sene çok daha rahat ederdik. Atiba artık neredeyse 40, adama da yazık.

yilmaz dedi ki...

Hocanın kafasında belli ki 4231'e dönüş var. Texeira'nın alınışı bence mantıksız değil. 433'de de öndeki her pozisyonda oynayabilir. Hatta 9 numara kullanmayıp, Texeira'yı en uçta da kullanabilirsiniz. Ama hoca ısrarla geleneksel bir forvet istediğine göre böyle bir planı yok.

Mesela Ghezzal alınmasaydı, Texeira onun rolünü gayet iyi oynayabilirdi. Şimdi ikisi de alındığına göre ve bir de forvet arandığına göre, kendisine ancak forvet arkası bölgesi kalıyor. Bu kadar gole yakın bir oyuncuyu geride oynatmak oyuncuyu patates edebilir. İddia ediyorum, eğer 4141 ya da 433'ün üçlü orta saha oyuncularından biri olursa, 5-6. hafta itibariyle Atiba ondan devralır formayı, bir daha da vermez.

Bence 4231 oynayacağız. Texeira forvet arkası Ghezzal de sağ kanat olarak. Bu durumda soldaki oyuncu, geçen seneye nazaran daha çizgiye kaçan bir oyuncu olacak. Bu yüzden Larin ya da Karaman yerine N'Koudu daha fazla süre alacak. Zaten 4231'in sol kanadında Larin ya da Karaman'ın başarılı olabileceğini sanmıyorum.

Bence genel olarak dizilişimiz şu şekilde olacak

Ersin
Rossier vida yeni stoper rıdvan
salih joseph
ghezzal tex NKoudu
Forvet

Ben olsam ne yaparım? Texeira alındıysa forvet'e para vermem. Yine de geleneksel forvet ihtiyacı gereken maçlar için bir tane ucuz yollu oyuncu bulurum, yedek olur. Ana planım şöyle olur

Ersin
Rossier vida/stoper wellinton rıdvan
salih joseph oğuzhan/atiba
ghezzal texeira larin/karaman

Ben bu yerli muhabbeti yüzünden başımızın çok ağrıyacağını düşünüyorum. Eğer ŞL'de "görece iyi" bir kura çekebilirsek, Aynı ŞG dönemindeki gibi ŞL'de ligden daha başarılı olabiliriz. Hocaya "baba forvet" sözü verdiklerini tahmin ediyorum, ama sanki ghezzal texeira larin hattının önüne Gökdeniz Bayraktar -ki bence para verilip alınabilecek tek Türk oyuncu- gibi hem potansiyelli hem yerli bir oyuncu düşünülebilirdi.

Emre Toraman dedi ki...

Oluru var mı bilmiyorum ama Batshuayi ideal olmaz mı santrafora ya? Hem yaşlı değil, hem "baba forvet", hem de French speaking çeteye kolayca uyum sağlayabilir. Sözleşmesinin de son senesi ve Chelsea forvet rotasyonunda baya geride kaldı ama yedirmezler heralde, piyasası gayet yerinde gibi görünüyor. Keşke alabilmesek mi?

Basar dedi ki...

Sevgili arkadaşlar koskoca Beşiktaş'ın transfer planlaması o ligden gelmez, bu ligden düşmez, o tercih etmeze indirgenmiş. Bu yüzden de yaşlı oyuncuya fit olmamız sonucu çıkmış. Evet ülkenin kısıtları var ama iyi futbolcular da gelmiyor değil. İstersek bulunur. Sadece biz değil Anadolu kulüpleri bile fena olmayan oyuncular bulabiliyor.

Bence geçen sene Ghezzal, Rosier ve Montero başarılı hamlelerdi. Yine benzerleri bulunabilir. Yaşlı oyuncuya yüksek maaştansa kiralık oyuncu ile devam etmeyi tercih ederim.

4-2-3-1 ile ilgili de bu sistem artık dünyada bizim ülke haricinde kullanılmayan Euro 2020'de de bozguna uğrayan bir sistem. Geçen yıl kullandığımız sistem daha çağdaş ve kullanışlıydı.

Barreto dedi ki...

@Emre Toraman, keşke bizim olsa.

Batshuayi bence Beşiktaş için biçilmiş kaftan, alabilsek süper olur. Abou ya benzer bir tarzı var. Formda olduğunda her türlü oyuna ayak uydurur, Abou'yu aratmaz. Nouma, Demba Ba, Aboubakar çizgisini devam ettirir.

Yorum Gönder

Ara