.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Eylül 2020 Salı

Geleneksel Kadro Anketi 20/21



Ne kadar sıra dışı bir dönemden geçtiğimizi gösteren bir anket oldu. 5 senedir yaptığımız ankette şu ana kadar en düşük oy ile seçilen oyuncu Francisco Montero oldu. Yine bir ilk olarak ligin başlamasına bu kadar kısa bir süre kalmışken 3 transfer ihtiyacı ortaya konmuş durumda.  İlklere doymadığımız bu ankette  %40 altında oy olarak takıma girmiş 3 isim olması transfer ihtiyacı kadar düşündürücü bir konu. Tam bir mutabakat olmadığı ve oyuncuların güven vermediğini gösteriyor. Sevindirici kısım gençler blogun güven oyunu almışlar. Hasic özellikle hazırlık maçlarında gösterdiği performansla net bir oy alarak sağ kanadın 1 numarası haline gelmiş. Hamlığına rağmen hızlı düşünmesi ve içeri kat edebilmesi takımın çok ihtiyacı olan özellikler ve Ozzy ile uyumu konusunda da kritik bir öneme sahip.

Umuyuoruz kalan günlerde eksik görülen mevkilere de uygun takviyeler gerçekleştirilebilir ama anket sonucu pek de güven oluşmadığını gösteriyor.


 

145 Yorum:

BJK4EVER dedi ki...

Ankette buyuk bir eksiklik var. Doldurmamiz gereken bizim gormek istedigimiz kadro mu, yoksa gorecegimizi dusundugumuz kadro mu?

Ahmet Usal dedi ki...

Cem Dizdar Montero transferini yorumlamış, Hocaya giydirdik ama haberi yokmuş, yönetim fırsat transferi olarak yapmış :

https://www.fanatik.com.tr/besiktas-transfer-haberleri-francisco-monteroya-carpici-yorum-video-2167886

:))

can dedi ki...

@ahmet
Aşkolsun, ben söyleyince inanmayıp Dizdar söyleyince mi inanıyorsun!

Ahmet Usal dedi ki...

@can :)

Hocam kusura bakma, o kadar çok şey söylendiki kim ne dedi ipin ucunu kaçırdım artık, bi de bu transfer işlerinde kimin eli kimin cebinde belli değil, at izi it izine karışmış, beynim yandı muhtemelen ondan ıskaladım, affola..

yilmaz dedi ki...

Bu arada, her menajer ittirmesi oyuncu kötü olacak diye bi kaide yok. Çocuk belki de iyi çıkacak. Burada sorun isim değil, transferin yapılış şekli. Böyle her oyuncuda zar atıyoruz. Gıdım gıdım kazandığımız parayı kumara harcıyoruz bi anlamda.

beagle dedi ki...

sezon da Sergen de berbat basliyor.

umarim dorukhanin iyi bir merkez oyuncusu olmadigi bugun dank etmistir genele. ve santon kazmasi alinacagina Dorukhan 2 ye yerlesir.

hic transfer yapmasak kesinlikle daha iyi takimdik.

can dedi ki...

Sag bek Santon, sol bek N’Sakala. Ilerdeki oyuncularimiz inanilmaz golcu oldugu icin sifir gol/asistle oynayan bekleri takima doldurmamiz sart. Yoksa maazallah gol remoru kirariz.

Ahmet Usal dedi ki...

Hani o kadar Montero konuştuk, Fırat Günayer de bir video yapmış, paylaşayım, eksik kalmasın:)

https://youtu.be/v4H3Ra9yAR0

yilmaz dedi ki...

İlk yarının kırmızı karta kadarki bölümünde oynanan oyunu beğendim. Sonuç alamadık ama ceza sahası önünde bir kaç verkaç gördüm yeter bana. Larin eğer böyle oynayacaksa uygun maaşlı görmüş geçirmiş veteran Bi forvet alırım ben olsam. Webo gibi mesela. İkisi ile bitiririm sezonu. Fena oynamadı çocuk

BJK4EVER dedi ki...

Ben taraftarin ne istedigini de anlamiyorum ki. Elinde Caner ve Douglas vardi, o da begenilmedi. Hayir, duyan da bizi Real Madrid falan zannedecek.
Bekimiz hem hizli olsun, hem fizikli, hem 10 asist yapsin, hem gol yedirmesin, duran toplarda da etkili olsun vs.

Bizim seviyedeki takimda alinacak her oyuncunun defosu olacak zaten.
Caner gayet iyiydi, ama defansif zaafi var diye temcit pilavi gibi tekrarlayip durduk. Sanki ligimiz Robben, Gnabry, Sterling kayniyor da Caner'i zorlayacaklar.

turkkant dedi ki...

İlk yarı son aslında net 3 maddeyle Beşiktaş'ın bu sezon yaşayacağı sorunlar özetlenebilir.

1. Golü kim atacak? İlk 11'e 20 civarı gol atacak bir santrafor, kanatta ya da forvet arkasında 10+ gol atacak kanat ya da forvet arkasına ihtiyaç var. Bu ikisi olmadan zaten gerisini pek konuşmaya gerek yok. Larin-Güven-Umut'un toplam gol katkısı ancak 10 olur. Orta saha oyuncurı arasında da ona yaklaşan olmaz. Türkiye liginde gol atamayan zaten kolay kolay şampiyon olamaz. Bunun dışında, ofansif sağ bek (sol bekten ofansif katkı fazla gelmez), Vida giderse lider stoper de lazım. Bunlar olmazsa olmazlar.

2. Orta saha birbirini tamamlamıyor. Orta oyuncuları arasında sinerji nasıl olacak büyük soru işareti. Mesela, Oğuzhan-Sosa-Atiba birbirlerini iyi tamamlayan oyunculardı. Sosa-Atiba Oğuzhan'ın fizik zaafiyetini kapatıyordu, Oğuzhan Atiba'nın teknik eksiklerini örtüyordu vb. Mevcutta Mensah da Ljajic de Oğuzhan'ı tamamlayacak oyuncular değiller. Keza Dorukhan bu maçta net bir 6 numara olamayacağını gösterdi. Defans önünden topu sırtı dönük alıp preste servis yapacak pas becerisine sahip değil.

3. Defans ve kaleci sil baştan kuruldu, bunlar arasında bir uyum yakalanabilecek mi?


can dedi ki...

@4ever
Lafın bana herhalde. Nasrettin Hoca fıkrası vardır ya, “ilkbaharla güze bir şey diyen var mı” diye, işte bek öyle bir mevki. Hiç defans veya hücum yapamıyorsan makbul bir bek olamazsın. Caner berbat bir bekti, görünene göre N’Sakala da berbat bir bek. Caner’i, Gökhan’ı bu kadar kolay göndermelerine bakan herkes alternatifi hazır diye düşünmüştür herhalde.

Ahmet Usal dedi ki...

Ben yine Nskala ve Welintonu beğenmedim, Nskala sadece fizikli, aman aman çabuk değil, Rıdvan ondan çabuk ve hızlı, hatta bek bilgisi bile daha iyi, bir Erdoğan dağıttı Nskalayı. Beğenmediğimiz Roco Welintondan iyiydi. Utku kötü değildi, Larin iyiydi, Hasiç ve Atakan olacaklar hissiyatı verdi, ama daha çok yolları var.

Oğuzhan ve Mensah varken orta sahanın daha yaratıcı olmasını bekliyo insan ama bi numara olmadı.

Sivas vasat kadrosuyla bile bizden iyi, çünkü hakkaten ne oynadıklarını biliyorlar, sağlam bir planları var. Ben bizden bişi anlamadım.

beagle dedi ki...

Mertcan ve Almosu oynatmayan Beşiktaş niye Atakani transfer eder? Bu nasil bir transfer hastalığıdır bunu da anlamiyorum.

Bu macin gosterdikleri:

- Geçen yilki kadro 10 kişi kalsa 3 yerdi. Neredeyse yeniyorduk. Hasic ve Nsakala yüzünden 1 asist ve 1 golü güme giden Larin bence bunun en önemli sebebiydi. Kötüyü soyledigimiz gibi iyiyi de soylemeliyiz. Larin diger forvetlerimizden cok daha onde.
Senol denen taşkafa bunu anlamadigi icin faydalanamadik.

- Dorukhan ancak 2 oynar, belki 7 denenebilir. Merkezde olmayacak.

- Mensah iyi mi kötü mü belli değil. Sene sonunda istatistik yapmissa uzerinde cok didisiriz, yapmamissa şutlanir. 10 degil 8 değil 6 degil...

Emre Toraman dedi ki...

Yaklaşık 50. dakikadan beri tüm motivasyonum penaltıları izlemekti, yıkıldım :(

yilmaz dedi ki...

4141 sistemi sıkıştığında, gol sorunu yaşadığımızda, ya da bazen sadece rakibe göre, 433 sistemine geçip Hasiç ve Atakan'ı kanat forvet olarak oynatmayı düşünebilirse Sergen Hocamız, beklediğimizden fazla "ekstra" puan alabiliriz. 433 için beklerimiz çok defansif kalıyor, kabul ediyorum.

Çok fazla oyuncu değişikliği ve kırmızı kart takımın düzenini bozdu ama başlangıç takımının oynadığı oyun iyiydi. NSkala da iyi başladığı maçı berbat bitirdi. Welinton ise bu savunma düzeninde çok başımızı ağrıtır. Yine de bu maç PAOK rezaletine göre daha iyiydi. Tabi o maçdaki rezalet seviyesi sıfırın çok çok altındaydı.

Mensah hareketli kanat oyuncusu arıyor, diyim ben size. 3-4 dripling yaptı, driplingi bitirdiğinde etrafta siyahlı oyuncu yoktu. Hasic bence NKoudu'dan çok daha fazla iş yapar bu takımda. Kaçırdığı gol ise komik. Ama futbolda oluyor böyle şeyler. Daha sonra 2-3 pozisyonda sorumluluk alıp şut atması beni umutlandırdı.

Oğuzhan yine gitmeden önceki pas hatalarını yaptı. Maalesef Türkiye'de top kaybettiğin zaman ilk kementi yiyen oluyorsun. Yine yedi.

Larin'i maaşından bağımsız değerlendirmek çok zor. Larin bence iyi bir yedek forvet görüntüsünde şu anda. Ama aldığı maaş as forvet standartında. Bu yüzden bir önceki yorumumda söylediğim gibi, kendisini "yaşlı kurt" bir forvetle rotasyona sokmak, bir ara çözüm olabilir. Örnek olarak da Webo'yu vermiştim. Cisse olaydı iyiydi ama galiba tuzlu geldi.

Genel olarak olumlu baktığım bir maç oldu diyebilirim. Özellikle Mensah Larin ve Hasic heyecanlandırdı beni.

Zaitsev dedi ki...

Maçı izlemedim. Kadroda sözleşmesi fesih edilmeye çalışılan Roco’yu görünce maçı izleme gereği de duymadım. Yönetim Sergen hoca herkes farklı telden çalıyor. Devre arası el ele giderler böyle giderse.

BJK4EVER dedi ki...

Dun maci seyredecektim, ama yine tek forvetli sistem ve Roco'yu gorunce seyretmedim.

Planlama sifir vallahi. Roco'nun dun sahada ne isi oldugunu kimse aciklayamaz. Butun hafta surekli Roco gitti, Roco gidecek vs dendi. Dun niye sahadaydi?
Altyapidan biri pekala oynayabilirdi.

Galiba cok iyi oynamis Roco. Yonetim dunku performanstan sonra maasinin bir kismini odeyip gondermekten vazgecerse
gram sasirmam. Boylece Montero da bosa alinmis olur elimizde patlar. Vallahi gram sasirmam.

Kadromuzun vasat olacagi iyice belli oldu. Bence PAOK maci Sergen Yalcin'in bu isi kaldiramayacagini da gosterdi. Kadron vasatsa
antrenorun fark yaratacak, ama o isik Sergen'de hic yok maalesef. Dun mactan sonra yaptigi aciklamalar da asiri sacma, baskiyi
kaldiramadigini gosteriyor. Muhtemelen lig basladiktan sonra 5-6 hafta icinde istifa eder, Welinton ve N'Sakala da bir yerimizde patlar.

BJK4EVER dedi ki...

@can,

Bizim seviyemizdeki takimlarin mevki degerlendirmesindeki kritik noktalarin 75%inde iyi olmasi cok zor, o tarz oyunculari o paralara kolay kolay bulamiyorsun. Bek de oyle. Ya Sarachi, Caner gibi ofansif oluyorlar, ya da G.Gonul, Hasan Ali gibi defansif.
Bir de Beck, Mariano gibi ikisini de yapiyor gibi gorunup ikisinde de vasat olanlar var, o da ayri mesele.
Bizim taraftarin nasil bir bek istedigini ben hala cozemedim. Hem defans yapsin, hem cok iyi orta kessin, hem pas yapabilsin, hem arkasina adam kacirmasin vs.
Bu tur bekler zaten EPL'de oynuyor.

Bizim alacagimiz oyuncularin cogunda zaten ciddi defolar olacak istesen de istemesen de. Onemli olan zaten takimi dogru sekilde kurup birbirini tamamlayacak oyuncularla oynamak.

Atiba-Oguzhan-Sosa agzimizda guzel bir tat birakti, ama o donemde de Atiba hucumda sifirdi, Oguzhan fiziksel olarak rakiplere gore birkac adim gerideydi. Birbirini tamamlayan oyuncular olunca oluyor demek ki.

17/18'de CL'de Caner vardi takimda solbek olarak. Hani arkadaslara gore defansi berbat olan, ligde 15-20 gol yediren, surekli arkasina adam kaciran Caner. Gruptan namaglup ciktik. Bu arada karsisinda oynayan oyuncular da Halil Akbunar, Omer Ali Sahiner falan degildi.
Corona, Sabitzer, Keita Balde, Rony Lopes vs vardi. Teyid etmek icin mackolik'ten baktim, 6 grup macinin 4'unde Caner solbekte oynamis.
Yaninda kaplumbaga gibi agir Ruiz ve bitik Atiba degil de atletik hizli Tosic ve fiziksel olarak iyi durumda bir Atiba oluna oluyormus demek ki.

Demek istedigim, oyunculari eksiklikleriyle degerlendirmek yerine katabileceklerine bakip eksiklerini takim icerisinde gidermeye bakmak lazim. Kanatlari zaten kisir bir takimiz, zor pozisyona giriyoruz, zor gol atiyoruz. Boyle bir takim seneden 10 asist yapan bir bek/kanat oyuncusunu bu kadar kolay birakmamaliydi. O yuzden taraftar ne bekliyordu anlamiyorum. Simdi de N'Sakala'ya karsi homurdanmalar baslamis taraftarda. Ne olacakti? Caner gibi hem 10 asist hem tas gibi defans yapan adam mi bulacaktin? Buldugun N'Sakala oluyor iste en fazla.

beagle dedi ki...

Valla Wellinton ve minnak Montero varken Roco taş gibi stoper kaliyor. Niye gondermekle ugrasiyoruz bunlar için, anlamsiz. Montero oynamadan skandal oldu bence. Bir ihtimal var, digerlerinden çevik, ve mudaheleli oldugu icin iyi bir macla basin ve taraftar gazi almasi. O zaman uçabilir ama işte %10 olur o iş max.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Ya işte o çabukluk, çeviklikten falan tutabilir, ama senin de dediğin gibi yanına bir bir 1.90 lık Marcelo falan bulursan.

Roco, Vida ve Mirinin asıl gönderilme nedenleri para, maaşları. Welinton ve Nskala ile kalite düşse de yarı maaşındalar, iş görürler diye bakıyorlar. Sorun maaş dertse neden gençleri oynatmıyorlar, Alpay Çelebinin hiç mi oluru yok mesela, Rıdvan Nskala dan kötü mü, ya da vermeseler Aksoyla Ahmet Güveni hem stopere hem önliberoya hem de beke en azından birinci yedek olamayacaklar mı. Ya da kanatlarda Nkodou, Boyd ve Lens dökülürken yine bahsettiğin gibi Atakan alacaklarına Mertcan Almos değerlendirilmez mi?

Atakana yine de çok soğuk değilim, pişerse iş yapabilir sinyali verdi bana. Hasiç de olacak, kaliteli.

İlla yarışıcaz imajı için 2. sınıf adamlara para vermeyi bırakmaları lazım. Hem mevcut kaliteyi düşürüyorlar, hem de TS gibi gençleri katıştırıp yarışma şansımızı yok ediyorlar. Politika ve yaklaşım yanlış. Ki ben bu yarışıcaz imajı için burada epey edebiyat yapmış biriyim, ama TS gösterdi ki doğru parçaları birleştirip gençlerle de yarışabilirsin.

Bu anlamda eğer iyi şartlarda alındıysa Montero(750 bin maaş, kiralama bedeli yok, satınalma opsiyonu da sonraki satıştan %50 payla 4.5 milyon deniyor) yaşı ve potansiyeli itibariyle Nskala ve Welintona göre daha akılcı transfer. Tabi yanına uzun havadan kule bir sağ stoperle.

Bayern Munich altyapı sağbeki Mert Yılmazla anlaşıldı deniyor, o da akıllı iş mesela. Santon da yarı maaşına bedelsiz kiralık anlaşılmış.

Şu ana kadar en kötü transferler Alanyadan gelenler. En gereksiz ve karşılığı en aptalca görünen bunlar. Bir de eldekilerin mundar edilerek gönderilmesi. Nskala ile Welintonu almasalardı iki yabancı hakkı da olacaktı, santrafor ve sağbekin yabancı olacaksa oralarda kullanmış olurdun. Malını da mundar etmeden kullanır ya da kiralar-satardın.

PAOK Maçının önemini Hoca bile anlamamış, Sivas maçı sonu açıklamaları gösteriyor bunu. Oyuncuların hazır değilse en hazır gençlerle çıkıp en doğru taktikle alabilirdi o maçı. Sadece rakibe iyi çalışmış olması bile yeterdi. Hoca da rüyada, hatasını bile kabul edecek olgunlukta değil.

Gelenin gideni arattığı transfer politikası olmaz. Para yok diye kalite düşmek zorunda değil. Paran yoksa daha kalitesizini alacağına Milli gençlerini oynatır, çifte kazanırsın. Ben burada bir senede bunu öğrendim. Sorumlular öğrenemedi. Yazık..

Ahmet Usal dedi ki...

Biraz daha genişletebilirim. Mesela kaleci arayacaklarına Utku ve Emre ile devam etsinler, daha iyi. Utku bu maç iyiydi, süper değil ama olur yedek işte, neden ekstra yerli tecrübeli kaleciye kazıklanasın. Ümraniyeye vereceğine kupa maçlarında oynat, yığınla maç oynayacağız, illa ekstra şans da bulur, fizik çok iyi, belki kendini geliştirir, en azından deneyeceğinin ışığını verdi. Ligde geçen sene oynadığı maçlarda o ışığı vermemişti.

BJK4EVER dedi ki...

Atakan haric bana mantikli gelen transfer yok.
N'Sakala Caner gittikten sonra mantikli tabii, ama 500k+bonus karsiliginda N'Sakala mi yoksa 800K+bonus karsiliginda Caner mi diye sorarsan net Caner derim. Tabii hoca illa defansif, tempolu bir bek isterse o baska, ama oyle oldugunu zannetmiyorum.

Gokhan Gonul'un gidisine en cok ben kizmistim herhalde burda. Maasi cok diye gitmesi normal karsilandi. FB'ye 800k+ bonuslara imza atmisti, ben de 500k+bonus teklifimizin komik oldugunu soylemistim. Nedeni gayet basit; oyuncuya boyle bir teklif yapiyorsan 2 tane sik vardir:

1 500k'ya oynayacak Gokhan kadar bir adam bulmussundur
2 800k'ya Gokhan'dan cok daha iyisini bulmussundur

Buldugumuz adam Santon ve 1 milyon euro maas alacak. Gokhan'a verdiginin 2 katini Santon'a veriyorsun, maksimum performans yapsa bile anca Gokhan kadar performans verir (adamin kalitesi belli), ustelik yabanci ve seneye kadronda olmayacak.
Muthis is vallahi, tebrik ederim.

Gokhan, Burak, Caner'i gonderiyorsan iyi bir yedek planin olacak. Onlarin yerine daha dusuk paraya o kadar verim saglayacak oyuncu bulacak altyapiya sahip olmalisin. Burak'in 2.5 milyon euro'suna fazla diyip Kalinic'i zorlamak da bu sacmaliklarin ornegi.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

Ben mesela Baklava dizilimiyle oynasak, Hasiçi sağa, Ljaici sola atıp Oğuzhan Mensah ve alınacak 6 ile denesek sanki çok yaratıcı bir ortasahamız olurdu gibi fikir cimnastiği yapıyorum, ama aklıma skor ve asist üretemeyen kanat beklerimiz geliyor, o zaman da @BJK4EVER ın GG-Caner argümanı aklıma gelip tam da şimdi iş yaparlardı gibi düşünüyorum.

@BJK4EVER

Hocam argümanların her zamanki gibi mantıklı, ama giden gitti, ne olabilir eldekilerle ve geleceklerle, yani şemsiye açılmıyor, önümüzdeki maçlara bakıcaz hissiyatındayım. Zaten bana göre PAOK maçıyla sene gitti, en azından seyrederken keyif alabileceğimiz bir takım nasıl olur ona bakıyorum an itibariyle.

Ahmet Usal dedi ki...

Yani olma ihtimali yüksek görünen söylentilerle, alınan ve altyapıdan gelengenç oyuncuların şapkadan tavşan çıkardığı şöyle bir fantazi 11 mesela, giden seneden kalan olabilir mi :

Ersin

Santon(Mert Yılmaz), Alpay Çelebi, Montero, Rıdvan Yılmaz
Önlibero Transfer
Oğuzhan, Mensah
Hasiç, Kaliniç, Ljaiç

Bence en temel sorun hala yarışmacı olmaya çalışma fikri. Ben kadroya baktığımda çok güzel bir çekirdek görebiliyorum. Belli başlı uyum sorunları, kalite problemleri var ama bakıyorsun Ersin-Hasiç-Atakan-Montero-Larin(fiyatı normalize edilirse), Rıdvan, Mensah gibi gelişime son derece açık bir oyuncu grubu var.

Abi kanatlarında Boyd, Lens, Nkoudou gibi adamlardan bir tane bile olmaması gerekirken bunların üçüne sahipsin ve yarışmacılıktan bahsediyorsun. Olmaz, o-la-maz.

Dünkü maç zaten Dorukhan+hakemin ortaklaşa dingilliği ile bir ölçüm oluşturmaktan uzaklaştı ama net görünen 2-3 konu var :

1-N'sakala ve Welinton maalesef biz buraların oyuncusu değiliz diye bağırıyor. Welinton'un asker stoper işini kotarabileceğini 4-1-4-1'de tutunabileceğini sanıyordum ama yetenek olarak gerçekten çok düşük bir seviyede. Sergen inatla bunları ittirmeye devam edecektir.

2-Mensah - Ozzy arkalarında oyuncu olmadığında çok daha hareketli ve geriye yakın oynadılar bu da teknik anlamda topla mesafe kat etmeleri açısından onlara fırsatlar yarattı. Ozzy kaleye yakınlaştıkça etkisi azalan bir profil . Mensah'ın da en önemli özelliği zaten driblingle mesafe kat etme. Bu adamlar ile 4-1-4-1 kurgulamak Sergen'in planlama ve taktisyenliği ile ilgili büyük soru işareti yaratıyor zira oyuncuların verimi önemli ölçüde düşüyor. Şahsi fikrim Ozzy-Mensah-Ljajiç'li topun kıymetini bilen bir üçlü kurgulamanın daha proaktif bir oyuna geçmemizde kolaylık sağlayacağı yönünde. Evet defansif olarak zaafiyet ama hiçbirşey üretemeyip yine defansif olarak zayıf olacağıma en azından tehdit yaratıp zayıf olurum.

3- Larin top oynamayı öğrenmiş. Geldiğinde futbol hakkında fazla bir fikri yoktu ama şimdi oyun görüşü ve pozisyon alma becerisi ciddi şekilde ileri gitmiş. Fizik olarak da fit. Bence maaşı 1 seviyelerine gelir ve arkasında nispeten biraz daha kaliteli bir 3'lü olursa buralarda tutunabilir.

4- Kanatlarda Hasiç gibi çabuk karar alıp uygulamaya geçebilen, içeri çekip vurabilen bir profile o kadar ihtiyacımız var ki, şu ham haliyle bile adam ben bu takımda oynarım dedi. Golü kaçırması büyük talihsizlik oldu ama özgüven olarak hiç düşmedi. 19 yaşında bu çocuk daha. Oyun içindeki sürekliliğini arttırırsa muazzam bir potansiyeli var.

Ahmet Usal dedi ki...

YEDEKLER

Utku, Emre
Necip, Dorukhan, Erdoğan, Welinton, Nskala
Atakan, Lens, Yine Neciple Dorukhan, Atiba, Nkodou
Larin, Güven

Ahmet Usal dedi ki...

@Övünç Şentürk

Hocam güzel değerlendirme

Bu da Sergen kovulduktan sonraki 11 fantazim :

Ersin
Santon(Mert Yılmaz), Alpay Çelebi, Montero, Rıdvan Yılmaz
Oğuzhan, Mensah, Ljaiç
Hasiç, Larin, Kaliniç,

Hücumcu 11, önlibero Oğuzhan, çok gol yer ama Hocasına göre yediğinden fazlasını atar.

Ahmet Usal dedi ki...

Bu da Vida satılmazsa planlanan transferlerle Hocanın çıkaracağı 11, Vida satılıp Roco ile Mirin gönderilirse yerine bir sağ stoper alacaklar, Udinese Dorukhan için iki yöneticiyle İstanbulda, onun da satılacağını hesap edip onu koyun oraya

Ersin
Sanston, Vida, Welinton, Nskala
Transfer Önliberö
Lens-Hasiç, Oğuzhan, Mensah, Ljaic-Nkodou
Kaliniç

Yedekler: Transfer Kaleci, Necip, Atiba, Montero, Erdoğan, Alpay Çelebi, Rıdvan Yılmaz, Atakan, Boyd, Larin, Güven

Ahmet Usal dedi ki...

O kadar genç genç dedim, gençleri unutmuşıum eklemeyi:( Sağa sola vermezlerse rotasyonda olacak yazmadığım gençler Kartal, Mertcan, Almos Yani yedeklerimiz :

Transfer Kaleci, Emre(Utku Ümraniyeye) Necip, Atiba, Montero, Erdoğan, Alpay Çelebi, Rıdvan Yılmaz, Atakan, Kartal, Boyd, Larin, Güven, Mertcan, Almos

GeceGezgini dedi ki...

Baskani susturamiyoruz maalesef. Hakkinda artik soyle dusunmeye basladim; eger Cenk Tosun'un vs satildigi dönem Ahmet Nur Çebi baskan olsaymis, alacaklarina karsi free gönderirdik muhtemelen onu da.

Su anda milyon eurolarca piyasasi bulunan Vida, Ljajic, Nkodou vs kimseyi bonservisi ile gonderebilecegini dusunmuyorum bu ekibin.

Bir klup baskani dusunun, ekranlara cikip; Nkodou her ay sakatlaniyor, biz bu adamin bonservisinin %50'sine 4,5M€ vermisiz diyor ve o adamdan hem verim bekliyor, hem de satilmasini umuyor. Ya gercekten amaciniz ne sizin? Gecmis yonetimin yaptiklari yanlislar bu sekilde her uzatilan mikrofona konusularak mi cozulur ?

O zaman ben de yarin baskan secilirsem her uzatilan mikrofona sunu soylerim; "Gecen yaz Sampiyonlar ligine gitmek ve 30M€ u kasaya koymak icin mukemmel bir firsatimiz vardi. Ancak ANC yonetimi N'sakala, Welinton denen copleri takima doldurdu, hazirlik maci dahi yapmadi ve rezil bir skorla 30M€ dan olduk. Hatta surekli basina olur olmadik demecler vererek takimin marka degerini yerle bir etti".

Fikret Orman'in Nkodou'nun %50 bonservisini 4,5M€ a almasi ne kadar sorunlu bir hamleyse, su anda her mikrofona bik bik konusmaniz da o kadar sorun teskil ediyor.


Babasinin ciftligi gibi para etmeyecek adamlara milyon euro bonservis odedigimiz zaman nasil Demirören'e laf ettiysek, su anda milyon eurolar degerinde adamlari alacaklarina karsi peskes çekmenin, takimin piyasa degerinin yerle bir edilmesinin de ileride hesabinin sorulmasi gerek o zaman.

Su andaki yonetim oyuncu satarken zarar ediyor muyum vs buna bakmiyor. Maas limitinin icine kendimi atayim da nasil atayim. Mesela Roco ozelinde konusulan senaryo su olabilir ama ispatlayamam; Iceride 1M€ alacagin var, bu alacagini bizden talep etme abicim sen, kendine takim bul ve bonservisine karsilik alacagini verelim senin ve git. Bu sayade 1.7M€ luk maas butcemiz acilir, yerine de Welinton ve Nsakala aliriz. Tertemiz.

Ahmet Usal dedi ki...

@Gece Gezgini

Hocam her nevi başarısızlığa kılıf bulma çabası, kendi hatalarını geçmişin günahlarıyla örtüyorlar, biliyorlar beceremediklerini,açık açık bizim yeni bir fedaya ve yapılanmaya ihtiyacımız var da diyemiyorlar, Hocanın ismini kullanıp populizmle yola devam ediyorlar. Başarısızlık taraftar gözünde iyice netleştiğinde de Hocayı kurban edecekler, yine sıyıramazlarsa da gidecekler.

Cümleten boşuna umutsuz değiliz.

Zaitsev dedi ki...

Denizlispor Subotic ile anlaşmış. Biz ise Welington'ı aldık. Alkışlıyorum :)

Bu kadar boş konuşmak başarı getirmez. Orman'da çok konuşuyordu ama oyuncularını veya maaşlarını konu etmiyordu. Onları motive edecek cümleler kuruyordu. Orman, Demirören'i ve verdiği kontratları bu kadar eleştirmedi.

Bu yeni yönetimin amacının bizi bitirip kulübü satmak olduğunu düşünmeye başladım. Ahmet başkan yeni Demirören'imiz olacak.

Orman güzellemesi de yapmak istemiyorum ama Orman'ın bu yöneticiler ile 2 kere şampiyon olup, stadı bitirmesi de büyük başarıymış :) Bunlara kalsa Gomez'e yıllık 5.5 milyon avro verip getiremezdik.

Ahmet Nur Çebi Futbol AŞ'nin satışını en fazla dile getiren adamdı geçmişte. Ben de benzer bir hedef içerisinde biz bu işin içinden çıkamıyoruz noktasına getirip kulübü okutabileceklerini düşünüyorum. Yani hala çok zor ve çok çetin bir muhalefet var bu konuda ama geleceğimiz noktada direnç kırılabilir :)

Huzeyfe dedi ki...

Bence Mensah-Ozzy-Hasic-Ljajic-Atiba-Kartal gibi orta saha oyuncularından dördünü kullanarak baklava 4-4-2 oynayabilecek takımız. Elde gol-asist üreten kanat yok, zaten bu tarz kanat oyuncularından dünyada çok az var. Büyük çoğu hayal ettiriyor ama istatistik üretemiyor. Bahsettiğim 4-4-2‘de Larin ve Güven’le stoperlere baskı yapılır, Oğuzhan biraz da Mensah en azından oyunun içinde, gidip gelebiliyor. 6 numara eksik ama zaten ne oynasak eksik. Kartal’ı denemek lazım orada belki. Neticede rotasyon imkanı olan, totalde 20 gol 20 asist üretebilecek bir orta dörtlü kurmak mümkün eldeki oyuncularla. Bunu Lens, Boyd, N’koudou ile yapmak imkansız. Ayrıca Larin-Güven birbirini tamamlayabilecek oyuncular.
Sergen’den böyle bir beklentim yok ama 10. haftadan önce teknik direktör değiştireceğimizden az çok eminim. Beklentilerim bir sonraki hocadan.

beagle dedi ki...

@Ovuncun 433 veya @Huzeyfe'nin diamond bence de mantikli.

Elimizdeki kanat oyunculari facia. genclerden Mertcan ve Almos var ama oynatilmazlar. Atakan ise altyapimizdan her sene 2 3 tane cikan kanat oyuncusu kapasitesinde. ilkay islerden iyi demek zor.

Bize gol lazim. Eldeki oyunculardan:
Oguzhan, Mensah, Hasic Pas, Calim, Sut acisindan bir potansiyel olusturuyor. Arkalarina muhakkak Capa lazim. (Kartal, Atiba)
Satilmazsa Dorukhan merkezde b.k gibi oyuncu olup yedek kalacak. Bence 2ye oturtup ofansif bekte yararlanmak tek care. Santona girmeden.

Genclerden O.Akgün ve Almos skorda etkili, Mertcan yaratici.

442 Diamond
Ersin
Doruk Vida Alpay Ridvan
Atiba
Hasic Oguzhan
Ljajic(Mensah)
Larin-O.Akgün

433
Ersin
Doruk Vida Alpay Ridvan
Hasic Kartal(Atiba) Mensah
Mertcan Larin Almos

olabilecek en skorer kadrolar bunlar olur.

Nkudu,Boyd sonsuza kadar kaybolmalilar.

yilmaz dedi ki...

Bence yönetime yol gösterecek biri olmalı. Bunların anlayacağı yok.

Welinton'la, Miguel Lopes'le filan şampiyon olamayız. Dolayısıyla gerçekten içinize sinecek kadar güçlü bir şampiyonluk adayı takım kurmayacaksanız boşa para harcamayın. Ligi ilk 6-7'de bitirin, ilk 5'e girip avrupaya giderseniz de kaymaklı kadayıf olur.

yukarıda arkadaşların kurduğu kadroların hepsi bu ligde ilk 5'e girer. Sen de gelecek sezon için (artık eşek değilsin ya) şampiyonluğa oynayacak takımın oyuncularını ararsın.

Gerçekten transfer yönetimi ve futbol takımı planlaması konusunda Demirören'den bile kötü bir yönetimle karşı karşıyayız. Ha haksızlık etmeyelim, Demirören döneminde de bu limitler olsaydı ne yapardı, bilmiyoruz.

Ahmet Usal dedi ki...

@Övünç Şentürk +1

Hocam bi önceki postta dediğini komplo teorisi olarak yazdım. Prens Salman muhabbetini basında daha çok dillendirmeye başladılar ki satılsın lobisince taraftarı ikna etsin diye gösterilen havuç. Bunlar kulüpleri dernekler yasasından çıkarıp satılacak formata getirmenin altyapısını yapıyorlar, kamuoyu desteği olduğu zaman harekete geçecekler. Bizi de "örnek" yapacaklar. Rasim Ozan youtube kanalında Beşiktaş satılsın, kurtulsun, taraftar mutlu olsun, iyi olur temalı iki program yaptı 3 ay önce. Bu fikri ortaya atıp kamuoyunda tartıştırma ve yandaşlar vasıtasıyla da taraftara, camiaya kabul ettirme çabasıdır. İktidar 15 senedir bu işleri böyle yapıyor. Başkan verdiği demeçler ve oluşturduğu psikolojiyle bir numaralı "yandaş" konumunda. O kadar kötüyüz ki alsın bir zengin kurtulalım dedirtecekler taraftara.

Bu icraatlar ancak satılacak kadar batalım kafasıyla yapılacak türden. Şahsen ben düşüne-yaza inandım ya da kendimi inandırdım:) ama komplo teorilerine meyilli bir tür kafadan çatlak olduğumu da hesaba katmak lazım. Herkes kendi kararını versin:)

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Kurduğun kadrolara fitim ben.
Kötü transfer takımı zayıflatıyor, hiç olmasa çok daha iyi. Beğenmediğimiz Rıdvan daha iyi N’sakala’dan. Welinton’un adını anmayacağım. Valeranga maçı kadar üzücü benim için bu adamın Beşiktaş’a gelişi. Altyapıdan gelen çocukların birçoğu baskıyla Anadolu topçularından çok daha iyi başa çıkıyor. Hiç gerek yok. Biz mümkünse sadece oyuncu göndermeye odaklanalım gelecek 3-4 transfer döneminde.
Şu aşamada takımın başına altyapı hocası getirmek gerek bence de. O durumdayız.

ideal 11 dedi ki...

iki farklı montero yorumu,bakalım kim patlayacak

gerçi fırat patlarsa hemen mazeret hazır ''ben ispanyol oyuncu demiştim zaten'' diyecek :)

saha içi nin yorumu şurada

https://www.youtube.com/watch?v=YZu3glg7-y8

buda fıratın yorumu

https://www.youtube.com/watch?v=v4H3Ra9yAR0

iki farklı yorum,

BJK4EVER dedi ki...

Kadro kurarkenki bana gore en buyuk sikinti 4-3-3 formasyonu. Bu formasyon ve turevlerinden kurtulmadigimiz surece ben sampiyon olabilecegimizi zannetmiyorum. 4-3-3'le birsey yapmamiz icin en az 2, mumkunse 3 ofansif oyuncuya ihtiyac var.
Tabii Ljajic, Hasic, Guven gibi daha direkt oynayan oyuncularla birseyler denemek mumkun, ama istikrar ve kalite eksikligi her zaman olacak. Ben acikcasi mevcut oyuncu kadrosundan istedigimiz oyunculari kullanalim, yeterince gol cikarabilecegimizi zannetmiyorum.

Cift forvetli sistem hem ligimizin dinamikleri acisindan hem bizim kadromuz acisindan daha mantikli.

Ana formasyon ne olacak dersek;

3-5-2 zor, o dinamiklikte bir sag kanat oyuncusu yok, Mensah'i devsirmek riskli, Dorukhan'i da o rolde gormuyorum, bu sistemde orta 2'li de sikinti, libero bulmak da sikinti

4-4-2 baklava, kanatlar yetersiz oldugu icin mantikli, ama bu sistemde ana sikinti 6 ve 10 olur, Atiba ve Ljajic beklentileri karsilar mi bilemem, onun disinda son yillarda dar formasyonla basarili olan tek takim var o da Fatih Terim'li GS, o takimin bekleri Eboue ve Riera idi, ciddi manada kaliteli ofansif bekler olmadan oyunu fazla sikistiririz Anadolu takimlarina gibi geliyor bana

4-4-2 duz, bence hala en mantikli sistem, kanatlar verimsiz oldugu icin biraz alerjimiz var, ama 4-3-3 kanadiyla 4-4-2 kanadi olmak arasinda daglar kadar fark var, bence Lens ve N'Koudou'dan sadece 1 adam gecip orta kesmesini beklersek farkli bir performans ortaya cikabilir, Mensah da sag aciga devsirilebilir mesela (orta ikilide zor)

--------------------Ersin---------------------

Douglas-------Vida----------Roco---------N'Sakala

Lens---------Oguzhan--------Transfer------N'Koudou

-------------Larin----------Transfer--------------

Kadro kur desen bunu kurarim acikcasi. Cok iyi bir 6 ve cok iyi bir santrforla yurursun burdan. Bulursan sagbek, iyi bir kanat da olur.

Ama maalesef Turk antrenorlu inanilmaz derecede orumcek kafali, cesaretsiz oldugu icin bu tur denemeleri hic goremiyoruz. 3-5-2 tekrar trend oluyorken dunya futbolunda Sumudica disinda oynatan 1 antrenorun bile olmamasi zaten yeterince aciklayici.

Huzeyfe dedi ki...

@BJK4EVER

Bence tam tersine N’koudou gibi oyunculardan faydalanmanın yolu onları çizgiden içeri atmak. Lens haricinde eldeki kenar oyuncularının kenardan adam eksiltip yaptığı gol veya asist neredeyse yok. N’koudou’nun sezon boyunca yaptığı en olumlu 3 işin hepsi göbekten yaptığı verkaçlar ve çizgi arkası koşularıydı. Benzer şekilde Boyd da çizgide değil içerde skor üretiyordu Ankaragücünde. Bu adamları Larin’in yanında SS gibi filan kullanmak yada hiç kullanmamak gerek diye düşünüyorum.
Sanki biz hala Quaresma’nın muadilini arıyoruz. Yok, bu tarz çizgiye basan adamların en kralı Quaresma’ydı. Ondan da nefret ettik hep birlikte.

Onun haricinde söylediklerine katılıyorum, elinde Mario Gomez yoksa mutlaka 2 forvetle oynamak gerek ligde.

turgay dedi ki...

sezon bittiğinde yazmıştım bizim temel sorunumuz futbol aklımızın olmaması. adamlar diyor ki ibrahim altınsay oyuncu arıyor, sergenin kardeşi oyuncu arıyor, erdal torunoğulları oyuncu arıyor ama hepsi 1 tane adamı arıyor. adamlar daha bize gelmeden kiminle muhatap olacak bilmiyor. bu kadar fazla adamla iş olmaz.

montero fırsat transferi değil bildiğin menajer ittirmesidir. senın elinde zaten montero kadar oynayacak adamlar var. atakan kadar oynayacak adamlar var. roco bizim ligin oyuncusu diyoruz kaç senedir. her gelen adamı göndermeye çalışıyor. adamın amerika kıtasında piyasası var ama sen inatla tu kaka yapma derdindesin. adam bize geldiğinde şili milli takımı oyuncusuydu. yararlanma yoluna gitmedik. stoper dediğin adam tek maçla değerlendirilemez. roco 10 maç üst üste oynamadı. ha keza mirin fransa ve hollanda tarafında piyasası olan bir oyuncu. yine tu kaka yaptık. bir oyuncuyu pazarlamak istiyorsan övmen lazım. bakın muriç lazio ile sezon bitmeden anlaştı. paraya ihtiyacımız var diye bırakıyor mu fenerbahçe? hala ne koparabiliriz derdindeler. bizde iş yapacak yönetici yok. adamlar elit tayfadan. roman paylaşıyor sinema paylaşıyor şirket yönetimi paylaşıyor sonra dönüyorsun ajax modeli deyip gençleri meze ediyorsun.

bu kafa yapısı ile başarılı olma şansımız yok. bakın basketbolda çok değişik bir yapılanmaya gidildi. ligin en düşük bütçeli takımı kuruldu. gencecik pırıl pırıl çocuklar geldi. başarılı olacakları kesin. geleceğin takımı kuruldu. fibada 20 tane dosyası olan her sene 4-5 milyon dolar harcayan şubeden vazgeçildi. çok daha iyi oldu. yapılanma böyle yapılıyor. ama orada işi bilen adamlar varken futbolda işi eline yüzüne bulaştıran adamlar var. santonla sezon bittiğinden beri 10 kere anlaştık. elimizde 15 yabancı var daha kim gidecek kim kalacak belli değil. bu resmen fiyaskodur arkadaşlar. biz burada kadro kuruyoruz ama kim gidecek kim kalacak kim gelecek bilmiyoruz. bir yapı bu kadar berbat edilmez. elindeki değerleri bu kadar değersizleştirme olmaz. 10 tane u19 milli oyuncun var kaç tanesinden yararlandın da ispanyadan adam alıyorsun? ya rezalet rezalet üstüne. burak gidiyor aynı paralara kalinic peşinde koşuyorsun. biri 35 diğeri 33 yaşında.adam senden 3 senelik kontrat istiyor falan filan. orta sahada birbirini tamamlayaman, kanatlarda ne yaptığını bilmeyen oyuncular var. yanı bu takımı nereden tutsan elinde kalıyor. bence kale hariç heryere hoca dahil adam lazım. ersin bana güven veriyor. bir de süreyya soner ve halil yazıcıoğlu. başka da güven veren kimse yok koca futbol takımında.

Basar dedi ki...

Yönetim daha lig başlamadan bu senenin Abdullah Avcı'sı oldu. Çok hazin ve acıklı bir durum bu. Evet büyük zorluklar var ama aynan @turgayın yazdığı gibi yapılanma yapabilir ve bunu da bir güzel paketleyip taraftara satabilirlerdi. Şu anda yine menejerlerin oyuncağı olmuş durumdayız.

Benim Sergen'e de güvenim azaldı.. Sezon sonunda takımı yukarı taşıyan, mantıklı açıklama yapan hoca gitti.

Bu arada not. Defanstaki sayısız oyuncumuz arasında Vida-Roco (Alpay) ikilisi oynar. Montero aşağı yukarı benim fiziğimde. Mutlaka özellikleri vardır ama stoperden çok kanat oynayacak fizikte. Artık stoper dediğin selvi gibi oluyor. Welington'u zaten kiraya mı veririz geriye mi veririz bilmiyorum. BU adamın net bir şekilde bu takımda yeri yok. Bunun dışında yabancı hakkımızın 5'inin stoper için kullanılması fiyaskodur.

Aklıma geldikçe yazıyorum.. Yahu şu kiralık oyuncu furyasının allah cezasını versin! Kiralık stoper, kiralık orta saha, kiralık sağbek...muhtemelen kiralık fırvet de gelir. Ya arkadaş 1 tane kirala da diğerleri senin olsun, aidiyet olsun, satışından para kazan... Ajax modelinden lejyoner modeline geçtik...

Yok durum feci... Umudumuz artan pandemi vakaları ile liglerin yine tatil edilmesi! Takip ettikçe azap çekiyorum.

BJK4EVER dedi ki...

@Huzeyfe,

Boyd'u bilemem de N'Koudou'yu o role sokabiliyorum ben. Dedigin gibi 3 faydali sey yapti ice kat eden N'Koudou, yetmez bence. Zaten ice kat eden oyuncuyu degerli kilacak top teknigi ve oyun zekasi olsa bizde olmazdi, EPL'de kalirdi.

Bir kanat oyuncusu icin orta yapmak gol atmaktan daha zor. Gol atmak icin dogru pozisyon alacaksin, dogru zamanlama olacak, dogru vurus teknigini sececeksin ve dogru vurusu yapacaksin. Herkes bir Visca olamiyor ne kadar kolay gozukse de. Ama orta yapacaksan tek yapacagin sey rakip eksiltmek ve ortayi taca atmamak. Illa gorerek atmana gerek yok, top kornere gider, rakip kendi kalesine atar, karambol olur vs. Quaresma olcup bicip ortaliyordu, ama o baska bir seviye. Iceriye yeterince adam soktugumuz zaman bu sekilde faydali olur.

Adamin zaten en cok sevdigi sey rakibi karsisina alip, topu atip yanindan basip gecmek (burada Eto'o videosundaki Onur Belge'nin kafa hareketini yapiyorum). Topu taca atmadigi surece sikinti yok.

Su yazdigin futbol sekli cok cagdisi, gram zevk vermez, biliyorum. Ama bence kadromuza uygun futbol bu ve ligimize en uygun futbol da bu. 4-3-3'lu ne idugu belirsiz kabiz oyun yerine bunu tercih ederim. 4-3-3 dogru oyuncularla uygulandiginda en dominant futbol sistemi, ama bizde yillarda olmuyor iste, olmayacak da kolay kolay. Niye zorluyoruz anlamiyorum.

Zaitsev dedi ki...

Bizim düz kanat oyuncularımız var ama çoğunluk kanat oyuncularımızdan Robben, Bale, Ribery, Q7 ve bunlara muadili oyuncuların performansını bekleniyor.

Bizim kanatların işlemesinin tek yolu orta sahanın hızlı düşünüp karar vermesi. 6-8 topu aldığında eveleyip gevelemeyecek. Bizim kanat oyuncu profilimiz bu profilde. Lens bazen birşeyler üretiyor ama daha çok hücum faul yapıyor.

Sivas maçının açın özetini izleyin. 8 dakika civarı. 10 kişi olmamıza rağmen bir noktaya kadar üstünlük bizde. Sonra ise iş tamamen Sivas'a dönüyor. isim vermeden özetlersek; yaratıcı olan ve olmayan orta saha oyuncularının etkisi çok açık ortada.

Nkodou'nun bu oyunla İngiltere'de tutunamaması normal. Adam bindiren bek oyuncusuna kesinlikle pas atmıyor. 1-2 pozisyon atmazsın tamam da bütün maç atmazsan İngiltere'de zor kadroya girersin. Zaten girememiş.

Boyd'a ise haksızlık ediliyor. Bu adam işleyen bir sistemin parçası olabilir ama bir Visca çıkmaz Boyd'dan. Bakıldığı zaman gol bölgelerine girişi iyi ama pas ve orta özürlü olduğumuz için bu girişlerinde bir anlamı yok.

Larin'i ise özetten yola çıkarak beğendim. Topla ceza sahası içinde bir şekilde buluşuyor. Topun gelişine göre pozisyon alması ve topla buluşması iyi. Penaltı noktasından daha yakın yerlere topu kesebilirsek daha efektif olacaktır.

Keza Hasiç özette iyi gözüktü. şut çeken ve şutu düşünen oyuncuları özlemişim. Şu oyunla bile direk oynatılmalı.

Ahmet Usal dedi ki...

Bence Nkodou ile Lens sakatlık ve cezalı durumu olmadıkça artık yedek olmalı, duruma göre oyuna girmeli. 4 yaratıcı becerikli adamı beraber oynatacak bir sistem kurulmalı: Ljaic, Oğuzhan, Mensah, Hasiç. Lensle Nkodou dan medet umacağıma yaratıcı oyuncuların sorun çözücülüğüne güveneyim daha iyi, saçmalasalar bile iyi bir şey deneyip yapamadıklarında saçmalamış olacaklar.

@BJK4EVER a katılıyorum, net bir santrafor alacaklar, Larin pivot oynar hale gelmiş, fizik sağlam, hava topu iyi, gol sezgisi iyi, yanına tamamlayıcı bir forvetle çok iş yapar. Yukarıdaki 4 lüyü çift forvetle oynatmanın yolunu bulursak çok zevkli bir takım haline gelebiliriz, çok gol yeriz ama çoğunlukla fazlasını atma imkanımız olur.

Bu sene sadece bunu hayal ediyorum, ama Hocanın tarzı değil, olmayacak.

BJK4EVER dedi ki...

Senin o yazdigin sey bana Delgado-Ricardinho'lu kadroyu hatirlatti. Hangi antrenorun donemiydi bilmiyorum, ama ilk yari ligden kopmustuk ve Delgado-Ricardinho'dan biri kulubede curuyordu. Sonra 2. devrenin basinda Koray-Serdar'i cift onlibero yapip Delgado-Ricardinho birlikte tamamen serbest oynamisti, forvette de 2 forvet (Bobo ve Nobre galiba, Holosko da olabilir).
Birkac mac muhtesem bir futbol oynamistik, ama sonra klasik bir kapanan Anadolu takimini acamayip puan kaybedince vazgecmistik. Uzun donemde o sistem ne yapardi bilinmez, ama hemen aklima o geldi.

Yazdigin sey denenebilir, ama bence en buyuk sikinti cok faullu oynayip tempoyu dusuren klasik Anadolu takimina karsi yasanir. Bir sekilde oyunu genisletmek gerekiyor ve genislettigimizde beklerimiz bu efektif destegi verir mi bence en buyuk soru isareti burada.

Ama bu yazdigin her turlu mevcut 'sistem'den daha iyi olur.
Orta sahada Dorukhan-Oguzhan, sagda serbest Mensah, solda serbest Ljajic mesela.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER +1

Hocam işte sana referans olarak yazdıydım daha yukarda; bunu hayal ediyorum ama tam GG ile Canerlik sistem, aklıma @BJK4EVER ın dediği tutsaydık bunları hikayesi geliyor diye. Geçen sene böyle bir yetenekli dörtlümüz, hatta Dorukhanın da dikine gidebildiğini ve şutu olduğunu hesap edersek 5 limiz yoktu, bir Ljaic vardı, şimdi var, mevcut kadronun bence tek artısı geçen seneye göre bu. O yüzden buna uygun bir sistemkurup kazmalarla uğraşmasak daha iyi olur gibi. Taktiği de siz düşünün, hepiniz benden daha iyi anlıyonuz. Mühim olan eldeki kadrodan maksimum verim alacak taktik, bu adamlar da eldeki kadronun en gösterişlileri.

Beceriksiz adamlarla uğraşacağımıza becerikli adam sayısını çoğaltalım, Larinin Pivotluğundan da faydalanalım, hele yanında uygun bir forvetle bu önden gelecek dörtlüye bolca alan açarlar, Dorukhan dahil herkes iş yapar öyle bir sistemde, bol şutlu, iyi paslı, falan bir sistem. Futbol izlerdik. Kaliteli oyuncularımızı da performans olarak yukarı çıkarırdı, satacaksak da daha iyi fiyata daha güzel pazarlamış olurduk.

Bizim takım çok güzel bir kontra takımı aslında. Neredeyse bütün hatları ve oyuncu özellikleriyle mis gibi Anadolu takımı. Biz kendimizi konumlama ve uygulama hususunda bir türlü yanlıştan dönemedik. Tamamen kurgusal bir eksiklik var.

Bu takım topla oynayamaz, rakip yarı sahada oynayamaz, sürekli geri koşmak zorunda kalıyor, elin siktir boktan Yunan takımı basit bir formasyonla içinden geçer. Onlar çok mu kaliteli ? Değil. Takım oyunu, hatların birbirine yakın olması ve oyuncudan değil oyundan beklentileri olması. Türk takımlarının oyundan bir beklentisi yok. Hepimizi oyuncu asıp kesiyoruz. Bu ne biçim oyun diyen yok.

Beşiktaş kendi yarı sahasında beklesin topu rakibe versin de bir görelim bu takım ne oynuyor ? Ama yok. Neymiş büyük takım rakip yarı sahada oynarmış. Ulan yok öyle bir kaliten gerizekalı ? Alanyaspor'dan hallice kadro kalitesiyle, Bayern Münih'lik yapmaya kalkıyorsun ...

Beşiktaş önce oyununu değiştirip mevcut kadroya uygun bir oyuna dönmeli. Bu da Lens, Nkoudou, Boyd gibi adamlardan maksimum verim alınmasını sağlayacak olan kontra-karşı presli atletico madrid benzeri bir oyundur. Dar alanda kendi yarı sahasında bekleyip nitelikli bir pres uygulayacak takımla olur bu iş. Hem de eldeki 35 tane kamyon hızında stoperinin de bu kadar fazla bireysel hata yapmasının önüne geçmiş olursun.

Ama ne bunu kurgulayabilecek bir teknik ekip var, ne buna sabredecek taraftar var ...

yilmaz dedi ki...

@Övünç Şentürk +1

Yüzyıllardır savunduğum bi gerçek. Taraftar kısmına katılmıyorum. Oynanan oyunun ne olduğunu taraftarın %80'i anlamaz bile. Skor alırsan hiç dert etmez. Yeter ki skor al.

Topa %70 sahip olup maç 0-0 bitince de "ne güzel oynadık amk" demiyor taraftar, "ozzie seni bilmem napayım" diyor.

Bence de kadrondaki oyuncular neyse onu oynayacak oyuna geçmeliyiz. Elneny yokken Necip'le aynı oyunu oynamaya kalkarsan PAOK'un insafına kalırsın.

En son Sivas maçında da 70 dk 10 kişiyiz, hazırlık maçında rakip sahada oynamaya çalışıyoruz, Sivas kontra kovalıyor. Böyle absürtlükleri gördükçe Türk teknik direktörlerden hiçbir şey olmayacağına olan inancım her gün artıyor.

Bir anlamadığım konu da Real, Barça, Liverpool, Bayern maçları 0-0 giderken bile, rakip sahada çok büyük boşluklar bulabilirken, bizim takımların "rakipler bize kapanıyor, boşluk bulamıyoruz." diye şikayet etmeleri. Bu bence futbolun en büyük bug'ı

beagle dedi ki...

Turk futbolunun derdi, "koşamayan" adamlardan medet ummak.
Ustelik daha cok 40 yaş altinda "atamayan" adamlara da bir hayranlik var.

80ler 90larda FBli enayiler hariç kimse gol atamayan adamlara hayran olmazdi. Anadolu takimlarinda bile ciddi golculer olurdu (Zafer, Tanju, Kemal Y. vb)

Bugun milli takim Burak Yilmazin muthiş yoklugu, yoktan bacakli Emre Kilicin varligi ile guzelce madara oldu.
Savunmadakiler saglam olmasa daha ilginç skor da olurdu.

Besiktasi batirisindan sonra hala Şenola takim emanet ediyorsak hakettigimiz de budur.

ideal 11 dedi ki...

milli maçta adem layiç in 85. dakikada da olsa oyuna girmesi kulüpte ciddi maaş ödeme sorunlarının olduğunun göstergesi,vida nın paok maçı performansı çok vasat idi,malum vida da yüksek maaş alanlar kategorisinde

montero transferi ve roco nun hazırlık maçında denenmesi vida nın satış planları dahilinde olduğunu gösteriyor

başkan maaş olayında operasyon yapmak niyetinde ama eli kolu bağlı,yüksek maaşlı oyuncu satmak kolay değil

lens vida ve layiç satılmak istenen ama satılamayan 3 oyuncu olarak dikkat çekiyor kadroda

bu arada nkodu nun yüzde 50 bonservisine verilen 4,5 milyon avro bonserviste başkanı rahatsız etmiş durumda

satış operasyonları sonuçlanmazsa maaş ödeme sorunları ile birlikte huzursuzluk olabileceğini tahmin etmek zor değil,lakin burada devreye sergen yalçın giriyor,bu sıkıntılı durumu yönetme kabiliyeti ile aşacağını tahmin ediyorum

ideal 11 dedi ki...

bu arada nkudu nun sürekli sakatlanması kendisininin müzmin sakat olma ihtmalini yükseltiyor

muhtemel maaş 2 milyon avrodur ,4 yıllık sözleşme 8 milyon avro
4,5 milyon avro bonservis ,12,5 milyon avroya patlayan bir transfer

kulüp için yüksek maliyet,

Emre Toraman dedi ki...

Güncel geniş kadro düşüncem(temennim):

GK: Ersin-Utku(Transfer1)-Emre B.
DR: Douglas(Transfer2)-Transfer3
DC: Roco-Alpay-Erdoğan
DC: Montero-Welinton
DL: Rıdvan-N'Sakala
DM: Atiba-Necip
MC: Oğuzhan-Kartal
MC: Mensah-Dorukhan
AR: Boyd(Transfer4)-Hasic
AL: Ljajic-N'koudou-Güven
ST: Larin(Transfer5)-Umut

Gönderilecekler: Vida-Mirin-Lens
Transfer1: Yerli tecrübeli kaleci. Murat Şahin seviyesi yeterli.
Transfer2: Douglas'tan ümit yoksa o tarzda hücumcu bek. Hücumcu derken ortasahadan orta açan değil, top sürebilen, pas yapabilen, son çizgiye inip yerden penaltı noktasını falan görebilen.
Transfer3: Yerli tecrübeli-tecrübesiz farketmez orjinal sağ bek. Serdar Kurtuluş, hatta Mehmet Akgün seviyesi yeterli.
Transfer4: Gökhan Töre yeterli. Bence arkasındaki Hasic'i de düşünerek Boyd da yeterli.
Transfer5: Cisse de Kalinic de yeterli.

Şampiyonluk için gerekli gol dağılımı(64-76):
DR+DL: 2-4
DC: 5-7
DM: 2-4
MC: 12-14
AR+AL: 19-21
ST: 24-26

Emre Toraman dedi ki...

*Gol dağılımı 34 maçlık bir sezon için. 40 maça oranlamak için 1.18'le çarpabilirsiniz.

Emre Toraman dedi ki...

Bu kadro bence her türlü "yarışır". Evet hemen kazanmak, bugün kazanmak önemli ama kaybetme ihtimali her zaman sabit. Kaybederken de kazanmayı artık öğrenmek lazım.

Böyle hücumcu bir kadroyla şampiyonluk gelmese de pozitif bir futbol çıkar ortaya(Şenol Güneş Bursa'sı, Samet Aybaba Beşiktaş'ı gibi). Hem oyuncular değerlenir, hem de gelecek sezona iyi bir miras oluşur.

Daha önce yazmıştım, bankalar birliği anlaşmasının anapara ödemesinin %80'i 2023-2024 sezonunda olacak. Seçim dönemi olması sebebiyle futbol sadece futbol olmayacak. O sezona eli güçlü giren takım olmak, bunun için de 2022-2023 sezonunu şampiyon tamamlamak, önümüzdeki 2 sezona göre çok çok daha fazla değerli olacak.

Ahmet Usal dedi ki...

@Emre Toraman

Hocam güzel ve ince hesap kitap yapmışsın. Ama hiç bir türlü transferle şampiyon olabileceğimizi, hatta ilk üçte bile olabileceğimizi düşünmüyorum.

Geçen sene yaşadık. Bu sene de işler daha iyi değil. Mevcut gelirler temlikli, ŞL katılım parası olmadan kulüp yine maaş ödeyemeyecek, Başkan daha elini ne kadar cebine atacak? Her ay Bırakmam Seni kampanyası mı yapacaklar? Maaş ödeyebilmeleri için maaşları en azından geçen senenin yarı seviyesine çekebilmeler lazım bu şartlarda.

Peki yabancı ağırlıklı kadroda doğru düzgün maaş ödemeden oyunculardan nasıl verim alacaklar?

O yüzden ŞL katılımı önemliydi, olmuyorsa Feda deyip transfer yapmayıp yüksek maaşlılardan gönderebildiklerini gönderip yedekler ve bazı as oyuncular için altyapıyı kullanmalıydılar.

Maaş verebilirseler şu anki kadro bile iyi bir taktisyen hoca ve kadroya uygun doğru oyunla yarışır, ama 4 1 4 1 den başka taktiği olmayan Hocamızla o da zor.

Karamsar yazıyorum, biliyorum ama ikna edici karşı argümanlar varsa yazın, daha mutlu ve umutlu olalım. Bu sene ne kazanırız bilmiyorum, iyi ne görürsem mutlu olucam, o kadar.

Emre Toraman dedi ki...

@Ahmet Usal
Somut veriler üzerinden konuşabilecek bir ortam olmadığı için net bir şey söylemek mümkün değil tabi ama geçmişten(2013-2015) bazı haberler:

https://www.fanatik.com.tr/matteo-ferrari-besiktasin-kasasini-bosaltti-392720
https://www.karakartal.com/futbol/besiktasta-maas-krizi-asildiSXHBQ69251SXQ
http://sampiy10.gazetevatan.com/kriz-sona-erdi--590315-futbol-sampiy10-haber/
http://www.bursadabugun.com/haber/fernandes-gemileri-yakti-405838.html

Şöyle elimizde Beşiktaş'ın son 10 yıldaki maaş ödeme tablosu olacak ki net bir şey söyleyebilelim. Çok takılmıyorum ben bu mevzuya.

Emre Toraman dedi ki...

Zerre abartmıyorum, Veysel Sarı'yı tercih ederim bunun yerine.

beagle dedi ki...

Emrenin Wellintonun 3 maçta 3.penaltilik işine gönderme yaptigini saniyorum.
Böyle giderse Roco Montero baslar, Alpay Roco bitiririz ligi.

beagle dedi ki...

O kadar Oguzhan Akgün oynasin yazan biriyim de , be kardesim 1.70 boy kisa bacaklarla tek santrafor olmaz ama, harcamayin cocugu.

BJK4EVER dedi ki...

@Ahmet,

Cok negatifsin bence. Bence de yonetim cok kotu icraatlerde bulunuyor, Sergen yeterince liyakat ve cesarete sahip degil. Ama bence 2-3 iyi transferle her turlu yarismaci oluruz. Biz iyi oldugumuzdan degil de rakiplerin kotu durumda oldugundan.

Basaksehir yasli bir takim, seneye motivasyon sikintisi olacak. Buyuk camialar bile sampiyonluk sonrasi motivasyonunu kaybedebiliyorken Basaksehir'in bosluga dusmesi olasi. En buyuk artilari Okan Buruk, ama gecen seneyi aratabilirler.

Trabzon Sosa ve Novak gibi 2 ekstra oyuncuyu kaybetti, Sorloth da gidebilir. Stoper sorununu cozemediler. Gecen senenin cok gerisinde olmalari olasi. Basaksehir'den bile sampiyonluk alamamanin psikolojik etkisi de olacaktir.

Fenerbahce takimin en cok guclendiren takim oldu, ama bu haliyle bile cok dengesiz takimlar. Bu haliyle bile hucum hatti zayif, Muriqi giderse (satmak zorundalar) iyice bosalacak. Kale ve stoperleri bizden bile geride. Orta sahalari mukemmel olabilir, ama ligi domine edecek kadar dengeli bir kadrolari yok.

GS de gecen senelerdeki kadar dominant bir kadroya sahip degil, Arda Turan vs ilk 11'de cikiyor yahu. En buyuk avantajlari bende F.Terim. Mutlaka ofansif, en azindan TTA'da rakipleri bogacak bir takim bir sekilde yaratir, ama kadro acisindan rakiplere net agir basmayan bir GS olunca Terim'in tirtladigini defalarca gorduk.

Bu sartlarda ben negatif olamiyorum, ne kadar kotu yonetilsek de.
Bu arada gecenlerde dusunmustum ama yazmayi unutmustum. Senin bahsettigin top teknigi yuksek yaratici oyuncularla oynanan guzel oyunun bence en kralini Ljajic-Kagawa-Oguzhan'li takimda yapabilirdik. Hatta o takimda Burak da vardi forvet olarak, bu 4'luye Tolgay'i bile katabilirsin. Ama maalesef basimizda S. Gunes oldugu icin Ljajic-Kagawa'yi bile birlikte sahada goremedik, Oguzhan'i gectim. Oyle bir sablon otursak 15/16'daki takimdan bile daha fazla zevk verebilirdi.

BJK4EVER dedi ki...

Bu macta Oguzhan'in neden onemli oldugunu tekrar gorduk. Onunde duvar olabilen bir forvet (Larin) ve verkac yapabilecegi bir adam (Hasic) olunca farkli oynuyor Oguzhan.
1 tane kosucu olabilir takimda, ama daha fazlasi olunca Oguzhan gibi oyuncularin verimi dusuyor.

Oyun kurmak buyuk sikinti. Vida ve Montero donunce bu acidan takim ileri gitmeyecek. 6 numara bos maalesef. Atiba iyi gozuktu, ama defansif olarak bizi zorlamayacak bir takim vardi. Karsi takimda tempo yapip kontraya cikabilen bir takima karsi bu orta alan cok zorlanir. 6 numara transferi sart.

Bu arada cok net olarak gorduk ki, PAOK macinda sagbekte Necip, orta alanda Oguzhan ciksaydik bence net elerdik.

Basar dedi ki...

Welington’u isteyen, israr eden ve getiren hemen istifa edebilir mi? Bırak Beşiktaş’ı, Alanya’nın bile stoperi olamaz bu adam!

BJK4EVER dedi ki...

Bu hakemlerin sigirligi da harbiden can sikiyor. Ilk yarida Ersan'in Mensah'i indirdigi bir pozisyon var; o sari degilse sari kartini yak zaten. Dorukhan'a cart diye kirmizi gosteriyorsan bu macta da hazirlik maci falan demeyip o sariyi vereceksin.

Ofsaytla uzaktan yakindan alakasi olmayan pozisyonda ofsayt bayragi kaldirip anca VAR'la duzeltmek de ayri bir olay.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam işallah, ne diyeyim, @Emre Toraman da haklı somut veri kısmında ama geçen seneyi de yaşadık.

Güzel şeylere bakalım madem, Antalya maçı gibi.

Roco Vida giderse eldeki en iyi stoper, çok net, Welinton hala gereksiz, çok net, gençlerde ışık var, Kartal ve Oğuzhan Akgün hariç, lige fizik olarak bi numara küçükler. Bence stoper tamam, Vidayı gönderseler bile.

Kanat transferi bence lazım değil, Hasiç, Atakan, gayet iş yapar, oynadıkça daha da iyi olacaklar, İlkayı beğendim, e daha Mertcanla Almosu görmedik, Ljaic solda oynatılabilir, Nkdou ve Lensimiz de var.

Bence net eksik Önlibero, Elneny gittiğinden beri oradan top çıkarırken Hocanın sisteminde takım başı kesik tavuk gibi oluyor.

Santrafor lazım ama Güvenle Larin daha da iyi olabilir, hatta hoca Umut Nayırı tutsa belki o üçü işi görebilecek, en azından kötü değiller.

Buyrun iyimserlik:)

Ahmet Usal dedi ki...

Ha sağbek de eksik ama en azından Necip işin savunma kısmında iyi, bir adam yetebilir oraya.

Kısaca sağbek, 6 numara, forvet, üç transfere maaş ödeyebilirsek düzenli tskım yarışabilir gibi, enseyi karartmayalım:)

Ahmet Usal dedi ki...

Bu arada Utkunun ikinci iyi maçı, yedek kaleci falan da lazım değil, çocuk çalışmış, akıllanmış demek ki, kaleci antrenörümüz de herhalde iyi, Ümraniyeye göndermeyelim. Yedek kalecimiz olarak kalsın.

Gençleri oynattıkça olabilecekler kendini gösteriyor, en azından mevkiilerinin yedeği olarak güvenilmeliler.

Emre Toraman dedi ki...

Tamam Antalyaspor kötü de, bence bu takımın başarılı olabileceği tek yol var: Futbol oynamak, hem de en alasından. Geç kalmış bir itiraz olacak ama bence bu takım ne kontraatak, ne de vur-kır cezasahasına çift forvete doldur oyunuyla başarılı olur.

Ben Douglas-Rıdvan-Atiba-Mensah-Oğuzhan-Hasic-Ljajic gibi bir iskeletle oynanacak bir oyundan yanayım. Çünkü bence bu takım oynadığı oyundan zevk almazsa ne geride kapanmayı becerebilir, ne de hücum pres yapmayı.

Günah keçim Lens'e de değinmek isterim: (Dikkat: Bu yorum bol mübalağa içerebilir.) Takımda Flemenkçe bilen Oğuzhan da dahil tek bir kişiyle karşılıklı espriler yapabildiği, muhabbet edebildiği bir diyaloğu olduğunu sanmıyorum. Negatif enerji jeneratörü, ekibe öğrenilmiş çaresizlik hissi yayan bir ajan bu adam. Hazırlık maçında dahi oynadığı her bir dakika batıyor bana. Bir şeyler gösterme potansiyeli olan oyuncuların dakikalarını çalıyor çünkü.

yilmaz dedi ki...

İlkay'ın o sevincini kursağında bıraktı ya ben de az sövmedim hakeme. 1 metre geride olduğu belli çıkan adamın. Neyse en azından sonradan verdiler golü.

Gençler konusunda kadroda tutulması konusunda en soğuk baktığım kişi Kartal. Sanki bir aşama katedemeyecek gibi gözüküyor. Tabii oynadığı bölge sivrilmenin en zor olduğu bölge, kabul ediyorum. Ama hiç ışık vermedi bana. G.t olmaya seve seve razıyım umarım eder.

Diğer bütün altyapı oyuncuları senede 10-15 maç oynayacak kadar rotasyon oyuncusu olduklarını (hepsi bir arada değil tabi) gösterdiler bence. Açıkçası Utku da iki maçtır neredeyse 0 hata ile oynuyor, pozisyon da vermemize rağmen. Penaltıda sadece köşeyi bildi bence, büyütülecek bişey yok. Çok kötü vurdu eleman. Tabi feyki yememesi güzeldi.

ben herkesi överken birini yermeyi sevmem ama, Welinton konusu sıkıntı olacak gibi. NSakala toparlar da bu "flaş" transferimiz başımızı ağrıtacak. Yeni gelen gözlüklü çocuk nasıldır bilinmez ama Welinton "Sergen kıyağı" olmazsa lige yedek başlar gibime geliyor.

Takımın biraz daha ortasaha merkezli hücumlar yapmasına da bayıldım açıkçası. Daha yaratıcı olur inşallah, ama ne olursa olsun vazgeçmememiz lazım.

Zaitsev dedi ki...

Başkan ile Sergen hoca buluşmuş. Eldekilerden daha kötü stoper var mı acaba deyip Welington'u almışlar. Bu transferin başka açıklaması yok.

Nsakala bir tık toparlamış gibi. Ayrıca Nkodou-Boyd filan uğraşmaya gerek yok. 2 genç kanat daha iyi bunlardan. Zorlamanın anlamı yok.

Ozzy kafadan asisti yapınca yine Casper moduna bağladı. Kötü müydü değil. iyi miydi değil. yine taraftarın ona tepki göstermesine sebep olan geriye doğru garip bir topuk pası atıp topu kaptırdı. Roco sanırım müdahale etti de kontra olmadı.

turgay dedi ki...

Başkandan yarın Atakan ve hasice sallamasını bekliyorum. Ona bu yakışır

beagle dedi ki...

Maasinin golcüsü degil vb de şimdi biz bu Larini niye 3 senedir kullanamiyoruz?
Bundan daha da güçlüydü 2 sezon önce. Hadi Burak kesti de Güven nedir kardeşim. Siz nasil hocalarsiniz?

Gençler konusu ortada. Demek ki bu cocuklar futbolcuymus ama oynatmadan bilinmiyormuş.
Diğer mevzu da net, 1.70lerdekilerin işleri duble zor. Önceliği Almos Ahmet Alpay gibi adamlara vermeliyiz.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Hocam 2017-2018den beri o kadar saçma hoca tercihleri oldu ki.

Larin bu ligde iş yapabilecek bir topçu ama hazır oyuncu oynatmayı tercih eden, gençleri mecbur kalmadıkça oynatmayan korkak, oyuncu takıntılı ve garantici antrenörlerle bu iş zor.

Unutmayalım. Aboubakar’ı da oynatmamak için çok direndi Şenol hoca.

Abdullah hoca inatla Burak yokken Güvenle oynadı ama GS maçında gitti Umut’u oynattı. Bu da doğru tercihi bildiklerini ama görmezden geldiklerini gösteriyor.

Veya bitmeyen stoper çilemiz. 15 maçta bir Roco oynuyor. Fena da oynamaz ama üzerine kaç stoper geldi. Mirinden welingtondan iyi stoper. Mitroviç bu 3ünden de iyi olabilirdi. Tekniği de iyiydi hem ama onu da pek izleyemedik.

BJK4EVER dedi ki...

Bu oyuncu sirkulasyonu asil zarar veriyor bize. Roco'nun maasinin bir kismini odeyip gondermek, yerine Montero'yu getirmek falan aciklanacak seyler degil.
Larin'i gondersek yine zararla gonderecegiz, yerine alinacak yedek forvet ondan iyi/ucuz olmayacak.
Sirf transfer yapmis olalim diye, taraftara sirin gozuksunler diye transfer yapiyorlar.
Bizim kadromuz o kadar boktan bir kadro degil, ama birkac noktada kalite arttirimina ihtiyac vardi. Az ama oz transferle gayet iyi bir kadroya sahip olabilirdik.
Asil bu tur gereksiz harcamalar bize pahaliya patliyor. Elindeki vasati gonder, yerine vasat al, seneye onu gondermeye calis vs.

Ahmet Usal dedi ki...

Valla hepiniz haklısınız. Olay zaten eldekilerden verim almayı becerme. Mitroviçe ben de üzülürüm, @Zaitsev in dediği gibi Roco Mirinden Welintondan falan iyi stoper, Bielsa nın Şili Milli yaptığı adamlardan, sorunu ağır fiziği, ama o fiziğe oyun kademe bilgisi, top tekniği falan çok iyi, Welinton alacağına ve maaşının yarısını ödeyip kiralayacağına kullan.

Mirin sanırım Hataya yarı maaşını ödeyerek kiralanacak.

Şu an hem pırpır becerikli şutör ve pasör kanat rotasyonumuz, hem de top tekniği iyi, pas ve şut atabilen orta saha rotasyonu açısından geçen seneden iyi bir takım oldu. Tabi Atakan ve Hasiç sayesinde. Daha Almosla Mertcan da var bu kategoride. Bu bana santrafora Burağa verilen maaş gibi bir maaş dayamadan yapılabilecek bir fantezi kurdurtuyor:

Hakkaten 6 falan da aramadan, sadece sağbek transferiyle farklı bir oyun deneyemez miyiz? Larin pivot santafor, arkası Atakan, Hasiç, Ljaic, Oğuzhan, Mensah, yedek olarak pivota Umut, kanat forvete de Güven, Almos, Mertcan, satamayacağımız için forma rekabeti oluşursa belki daha iyi verim alınabilecek Lens ve Nkodou, yine kiralayıp satamıyorsak Boyd.

Belki Larin çok gol atmaz bu sistemde ama çok attırır, pas atacak Oğuzhan, Ljaiç, Hasiç var ki kanada gidip orta yapsalar pas gibi yapabilecek adamlar.

Kalede Utku ve Emre de yeter, stoper rotasyonu zaten zebellah, sağbeki de Necip yedekler, satılmazsa Dorukhan orada değerlendirilebilir ki onu yapsalar sağbek de almaları gerekmez, sol bek zaten iki adam var.

Yani önce @Huzeyfe, sonra @Emre Toraman buna benzer bir şeyler yazdı, @BJK4EVER da düşünülebilir dedi ama çok net tartışmadık bunu, hani santrafor alacaksak da pivot özelliği olmalı, ama böyle bir yapılanmayla herkes gol atar, santrafora hayvan gibi para gömmeden Larin ve Umut Nayır gibi iki pivotla dönüşümlü yürütemez miyiz? Çünkü aptalca bir transferle Larinin pivotluğundan ve fiziğinden de olabiliriz yedeğe düşeceği için, gibi..

Çünkü yönetimlerimiz transfer yaptıkça eldekileri de mundar ediyoruz, deneyimle sabit.

Ahmet Usal dedi ki...

Pardo kanat forvet rotasyonuna İlkay İşleri de eklemeyi unuttum, zaten onun ve Atakanın Oğuzhan ve Larin sayesinde attıkları goller esin kaynağı oldu, ki o da genç milli diye biliyorum.

Yaf hakkaten ne Lense ne Boyda ne de Nkodou ya ihtiyacımız var, düşünün, İlkay, Güven, Atakan, Hasiç, Ljaic, çift forvet oynayabilsek Oğuzhan Akgün, Larin, Umut Nayır, U19 Macar milli ve gol kralı Almos, Mertcan.

Biz neden bu paraları gömdük Nkodoulara, Boydlara yahu, şimdi gençler oynatılıp gördükçe daha da deli oluyor insan.

Ahmet Usal dedi ki...

Geçen sene ilk yazmaya başladığımda o kadar para gömdük, Nkodou, Boyd, Lens, Diaby gibi adamlar oynasın ki pazarlayıp satacak kozumu olsun, mal mundar olmsın diye çok yazdıydım.

Şimdi burada okuya tartışa öğrene geldiğim nokta şu, Lens, Nkodou ve Boydu yedek bile yapmayalım, onlara vereceğimiz şansları İlkay, Atakan, Hasiç, Güven, Almos ve Mertcana verelim, gayet kalabalık ve yeterli rotasyon üstelik, ilerde bir ikisi bile patlada Nkodulara Lenslere verdiğimiz paranın üç dört mislini çıkartırız, sanırım başka yırtma ve daha iyi olma yolu da yok.

beagle dedi ki...

Sağbek de lazım değil. 3-4 sene sonra öyleymiş demeden keşke Dorukhanı sağbeke çekşek. Dorukhan 6 oynayamıyor. 8de de Oğuzhanla Mensahı kesme şansı 0. Kaldı ki Hasiç de belli ancak 8 oynayacak. Ljajic var.
Bu sene sağbeki Doruk ve Necip ile geçmek lazım. Maceraya da harcamaya da gerek yok.



Ahmet Usal dedi ki...

Camiayı ve taraftar beklentisini yönetebilseler daha iyi ihtimaller bile var ki aslında bunu yaparsa Sergen yapar :

Çok eksiğiz, transfer diye ağlayacağımıza, yönetim ve hoca diyecek ki yeni aldığımız ve altyapıdan gelen gençler gayet iyi, oynatacağız, olacaklar, Larin ve Umut Nyırdan da memnunuz, daha fazla zarar etmeyelim transfer yapıp. @beagle ın dediği gibi Dorukhan da sağbekte değerlendirilebilir, Eskişehirde sağbekte patladıydı.

Sonrasında Lens, Vida, Ljaic, Nkodou, Boyd için, maaşları kalın mı geliyor, yarı maaşı ödeyip kiralayın, satın, alacaklarına karşı bonservisini falan verin ki zaten başka türlüsünü beceremeyeceksiniz, takımı temizleyebildiğiniz kadar temizleyin, daha da transfer yapmayıp maaş yükünü azaltırlarsa belki maaş ödeyebilirler, Hoca ve camia buna motive olup eldeki kadronun yeteneklilerine uygun bir oyun üretebilirlerse yarışırızda. Ve daha da batmayız.

Fikir cimnastiği işte.

Ahmet Usal dedi ki...

Hatta ilk 11 ve yedekler bazında somutlaştırayım, mümkün olduğunca gençlerden kurucam ki ilerde başarılı olurlarsa satıp pazarlayabileceğimiz, mali külfet yerine gelir getiren ve yarıştıran bir takım olsun, orta saha göbektekiler çift ayaklı, birbirlerinin yerine de oybayabilirler, Hasiç duruma göre sağ ve sol kanatta oynayabilir :

Ersin(Utku, Emre)
Dorukhan(Necip), Roco(Alpay Çelebi), Montero(Welinton), Rıdvan(Nskala)
Atakan(İlkay), Hasiç, Oğuzhan(Atiba-Necip-Kartal), Mensah, Güven(Almos)
Larin(Umut Nayır, Oğuzhan Akgün)

Buradan başarılı olurlarsa potansiyel iyi paralara satılabilecek Kalecilerimiz, Dorukhan(ki orta saha rotasyonunda da kullanılabilir gerektiğinde), Atakan, İlkay, Hasiç, Mensah, Güven, Almos, Larin var, hepsi 25 altı.

Burada yazılanları ve biriken tecrübeyi düşüne düşüne geldiğim nokta budur, bu kadronun maaşı da ödenir, ağır maaş yüklerinden de kurtulunmuş olunur, güzel oyun da üretebilir, yarışırız da. Seneyi en az zararla kapatmanın yolu bana bu gibi geliyor artık.

Ahmet Usal dedi ki...

Pardon Rıdvan da başarılı olursa satılanilir ki Schalke isteyip 2 milyon teklif ettiydi haberleri çıktıydı.

Ahmet Usal dedi ki...

Monteroyla Mensahın bonservisini alıp tutarsa daha iyi paralara satma imkanı da olur.

dominic molise dedi ki...

DORUKHAN MESELESI COZULSUN!
yonetim yine isbilmezlik yapiyor. dorukhan onemli bir oyuncu, bu sekilde kesinlikle verimli olmayacak. ya kontrat uzat, ya sat.

SATILABILECEK OYUNCULAR OYNASIN!
soyleceklerimin ozeti budur, usenenler gerisini okumasa da olur.

COPLER GITSIN!
kimler olduklarini hepimiz farkli periyotlarda yazdik sanirim.

recetem:
1. dorukhan'i coz.
2. douglas'i coz.
2. ljajic, vida'yi sat. (ikisinin de sakat olduklarina inanmiyorum)
3. lens, mirin, boyd, roco, nkoudou'yu sat. bedavaya ver, olmadi alacaklarini eline say yolla. bkz: fenerbahce
4. nskala, welinton'u sat. *belli ki en iyi ihtimalle vasat oynayacaklar*
bu kisim imkansiz tabii biliyorum ama nefret ettim simdiden yahu.

geri kalan saglar bence bizi 3. yapar. cok FM oynama demeyin, cm01'den sonra oynamadim valla. biraz da fm08 .o)

ersin, utku, ridvan, guven, larin, hasic, atakan, oguzhan, mensah, montero, atiba= 11 tane mis gibi ilk 15 oyuncusu. dorukhan, douglas/umut, necip, erdogan/alpay ile etti sana 15. fazla bile.

en azindan heyecanla izleriz, tutarsa belki takimin ekonomik durumu bile duzluge cikar. welinton ile nskala'dan mi para kazanicaz?

iyi gunler,

dominic molise dedi ki...

bu sezon surpriz cikisi guven'den bekliyorum. bir de oynarsa douglas'tan. atakan ve hasic'i saymaya gerek yok sanirim. keza ridvan, larin ve ersin'i de.

turgay dedi ki...

Geçen seneden beri yazıyoruz bu gençlerde gelecek var içi geçmişleri ya gönderin ya da oynamayın diye. Allah aşkına hasic boyddan kat be kat bir şeyler vaat ediyor sen nasıl bu adamı paok maçında kadroya bile almadın Sergen hoca? Daha niceleri var vaat eden ama oynamaları için birilerinin yok olması gerek. Ben bu düzene artık nefes tüketmek istemiyorum. Bomboş yönetenlerimiz var

can dedi ki...

Abi ne oluyor hepiniz aynı şeyden içtiniz de bana mı vermediniz! Ne Larin’i, ne pivotluğu yahu! Adamın sahada varlığı yokluğu bir! Son derece statik ve etkisiz oynuyor. Mücadelesi yok, 30-35 dk topa dokunmadığı oluyor. Bir kere pres yaptığını, boşa koşu attığını görmüyorum. Gol vuruşu zaten vasat. Hadi finansal konulardan dolayı yedek olsun diyeni anladım da as santrafor Larin’le lige başlanır mı?

Basar dedi ki...

Sanıyorum Aboubakar’ı alacağız. Bizde geçirdiği ikinci yarı üstüne Porto yılı acayip başarılıydı. Sakatlık sonrası ne verir göreceğiz.

Bu arada sanıyorum Oğuzhan tartışması artık bitmiştir. Bu takımda Oğuzhan varsa her zaman iyi oynayan takım olmaya adayız.

Onun dışında Roco>>>Welington. Bu sakar 2. Lig stoperini lig başlamadan kiraya verebilsek çok faydalı olur!

Ahmet Usal dedi ki...

@can

Hocam kulübün mevcut maaş ödeyemeyen ekonomik durumu ve hiç bir işe yaramayan zararlı verimsiz ya da çok yüksek maaşlı oyuncularıyla yakalayamayacğı başarı üzerine bir bardak soğuk su içip radikal çözüm fantazileri ürettim:) Kaliniçe yine ödeyemeyeceğimiz bir Burak kontratı vermektense, geçen sene düşmeye oynayan Belçika takımında 17 gole katkı ypmış, sırtı dönük oyunu iyileşip fiziği güçlenmiş pivot oynayabilen bir santrafor arkasına, geçen sene olmayn bollukta yaratıcı genç oyuncuları koyarak, skor yükünü dağıtıp kulübü yarışabilir, parasının karşılığını veremeyen pahalı kontratlardan kurtulup maaş ödeyebilir bir yapılanmayla hayal ettim, olacağından değil, endişelenme, baba bir santrafor! gelecektir:)

Sonuçta bakış açısı, PAOK a elenip ŞL gelirinden olduktan sonra, beceremedikleri transferlerle daha da batacağımıza eldeki olabilecekleri ve gençleri değerlendirip geleceği kurtarmayı denemek daha mantıklı geliyor bana artık..

dominic molise dedi ki...

@ahmet, fazlasiyla katiliyorum. hatta larin bile fazla. umut'a bile raziyim. held cisse, kalinic, tore gelecekse sinirden kendimi.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

@dominic molise

Sağol Hocam, ben tam acaba vur deyip öldürdüm mü diye düşünürken sen direk öldürüp durumu kurtarıyorsun, müteşekkirim;)

can dedi ki...

@dominic
Ben Larin'in Umut'tan bir artisini gormuyorum. Hatta daha da ileri gideyim: Pivot ozelliklerini, caliskanligini ve takim aidiyetini dusundugumde tek santrafor rolu icin Umut'u Larin'in cok onunde goruyorum.

Larin, hatta Larin'le karsilastirilamayacak ozelliklere sahip Aboubakar tek santrafor oynayabilecek adamlar degiller. Abu'nun kariyerinde basarili oldugu sezonlar Besiktas'ta Cenk'le, Porto'da ise cift santrafor oynadigi zamanlar. Tek santraforda ise Youla'nin hallicesi olur.

Ruşenaliduran dedi ki...

Ben en çok Hasic ve Utkuyu beğendim

Ahmet Usal dedi ki...

@can

Hocam Aboubakar konusunda sana katılıyorum. İki dizinden de ağır sakatlık geçirmiş ve iki senedir doğru düzgün oynayamamış, muhtemelen kronik sakat bir adamı alacaklar, pivot da oynayamaz, ama Hoca tek forvet oynatıyor, oysa eldeki teknik ve pırpır oyuncularla tek santraforla oyanayacaksak pivot özelliği olmadı önemli. Sen Umutu beğenirsin ben Larini, ikisi de Abou dan daha faydalı olur tek forvette, ha Abou çift forvet oynarsak süper faydalı olabilir, ama ne durumda bilmiyoruz.

Bu nedenle öyle saçma bir transfer yapacaklarına eldeki bulgurlardan yemek yapmayı denesek fikrm geldiydi:) Abou bile olsa en az 1.5 milyon gömecekler, Kaliniç, Ze Louis falan olursa en az üç milyon. Değecek mi belli değil, maaş yükü fazla olunca yine ödeyemediklerinde nasıl verim alacağız. O yüzden maliyetlilerden kurtulup daha fazla saçma para harcamayıp eldekilerle maaş ödeyebilecek kıvamda ir kadroyla başarı kovalayabilir miyiz, yapabilirsek sonraki senelerde para harcayacağımıza belki 5 -6 genç oyuncuyu iyi paralara satıp ferahlamak mümkün olur, o arada scouting ve altyapıyla ilgili çalışıp satabileceğin oyuncuların yerlerini doldurmak için de hazırlık yaparsın. Yani modern bir futbol kulübü ne yapıyorsa onu yapalım. TS iki senedir bunu deniyor ve başarılı, 10 genç milli oyuncu ve bir iki scouting başarısıyla(Hasiç, Atakan) belki bizde başarırız. Daha da sempatik bir takım oluruz, iyi de model oluruz. Ülke futbolu batağından da en erken çıkmaya niyetli TS den sonraki ikinci büyük kulüp oluruz, o arada Fener ile GS daha çok batar, gibi..

Sıfırdan arkamdan uydurmuyorum bunları, hepinizin yazdığı şeyler, yaza tartışa öğrene sağlaması ve toplamasını yapıyorum kendi çapımda.

can dedi ki...

@Ahmet
Bunlara tamamıyla katılıyorum. Burada kimsenin sırf ismi var diye adam alınsın, yöneticinin namı yürüsün, taraftar caka satsın kafasında olmadığı çok açık. Mümkünse hiç ismi bilinmesin ama mevkisi için doğru özelliklere sahip olsun alacağımız, oynatacağımız adam. Piyasa değerinin 5 katı maaş alan vasat ötesi Larin bu adam kesinlikle değil.

Huzeyfe dedi ki...

@can

Bence Larin’e haksızlık ediyorsun.
Futbol oynamayı öğrenmiş. Neredeyse yaptığı bütün koşular doğru, alan boşaltıyor, duvar oluyor, linkup oyuna dahil oluyor. Üst düzey bitirici değil. Bu yüzden bir seviye yukarı daha çıkamayabilir. 30 maçta 10-15 arasında gol atar bence penaltısız.
Umut’un epey önünde diye düşünüyorum.

Bence 30 maç Larin-Güven oynarsak toplamda 25 golü iki forvetten alabiliriz.

Oğuzhan mutlaka her an sahada olmalı. Takımı onun etrafına, onun eksiklerini kapatacak şekilde kurmak gerek.

Hasic ve Atakan’ı beğendim ben. Atakan kadar altyapıda da oyuncumuz olabilir, itiraz etmiyorum ama yine de kötü transfer değil.

Onun haricinde transferler ve transfer söylentileri cidden can sıkıyor.

yilmaz dedi ki...

Yönetimin yaptığı her transfer kendi içinde bir skandal. Bonservisi Atletico'da olan ama ne hikmetse Roma forması dışında başka görnütüsü olmayan 33 yaşındaki Kalinic ya da yürüyebildiği şüpheli Aboubakar'dansa eldeki Larin daha güvenilir.

Doktor raporlarına bakacaklarmış. daha iki sene önce 50m€ bonservis biçilen 28 yaşındaki adamın doktor raporları iyi olsa Porto başka bir yere satamaz zaten dimi? Bi biz akıllıyız.

turgay dedi ki...

Bu yönetim ne gelirken ne de devam ederken bir plan yapmış. Kesinlikle kafalarında bir planla gelmemişler. Emin olun hepimizin demirörenin devamı dediği serdal Adalı bile bu adamlardan daha planlıydı. Çebinin yönetiminde bulunan elitler kulüp yönetmekten, vizyon koymaktan acizler. Hala Fikret ormanın artıkları ile temas halindeler. Böyle çapsız adamlara nasıl mecbur kaldık inanılmaz. Kimi göndereceklerini kimi alacaklarını kimden ne isteyeceklerini bile bilmiyorlar. Daha çok borç daha fazla başarısızlık bekliyor bizi bu gidişle

turgay dedi ki...

Bişey daha ekleyeyim bu yönetimle başarı sadece tesadüftür.

Ahmet Usal dedi ki...

Bu arada Roco ile yollar net ayrılmış, 700 bin euro alacağını 3 taksitte ödemek üzere yönetim anlaşmış. Fanatik ve Fotomaç, Aspor haber olarak verdi.

Daha ilginç haber, henüz basında çıkmadı, Bülent Uslu haberi, Bankalar Birliği kulüplerin yeniden yapılandırma talebini kabul etmiş, 2 yıl ödemesiz 12 yıla yaymış borçları.

Bu doğruysa iyi mi kötü mü bilemedim. Şimdi transferlerde aptalca açılıp yine yüklü kontratlarla karşılığını veremeyecek adamlara dalarlar mı,
normalde bu haber en sevineceğim haber olurdu, planlı projeli şekilde yönetilseydik. Çünkü bir daha batmamızın önü kapanırdı. Şimdi hem saçma transferler ihtimali var, hem de zaten beceremedikleri görünen yönetimin üstüne daha da populist Adalının gelme ihtimali daha çok var başarısızlıkta.

BJK4EVER dedi ki...

Larin konusunda benim gorusum hazirlik doneminden evveliyle ayni. Ilk santrfor olarak yetersiz, yedek olarak veya yardimci forvet olarak yeterli, hatta rakiplere bakarsak iyi bile.
Maasindan bagimsiz soyluyorum bunu.
Bence de kaliteli bir santrfor sart, hele tek forvet oynayacaksak. Ama basinda gecen isimlere bakiyorum; Kalinic dahil hicbiri Larin'den net olarak 1-2 gomlek ustun adam degil. Onlar gelecekse Larin oynasin daha iyi.

Roco meselesi mide bulandirici. Roco kalmak istememis.
Hakli da adam. Sen adamin ustune 2 stoper getir, hic sans verme, anlas, ondan sonra 2 mac sonra tutmayi dene.
Ustelik adam hic zorunda olmamasina ragmen 15% indirim yapmis. Daha once Buragin da indirim yaptigi aciklanmisti, ama yonetim
fesih etmek istemis.

Yonetim bu indirim gorusmelerini dilenci gibi teke tek yapip absurt indirimler isteyecegine kollektif olarak yapip
makul bir 15-20%'lik indirim istese cok daha basarili olurdu. Eminim kollektif baskiyla da bircok oyuncu indirime yanasirdi.

Acikcasi bu Roco muhabbetinden sonra ben iyi niyet falan aramiyorum.
Fikret Orman paralar nerede diye soruluyor ya, bence asil mevcut yonetime sorulmali bu.
Elinde sozlesmesini fesih etmedigin Roco, Mirin, Vida ve ustune Welinton dururken yangindan mal kacirir
gibi Montero'yu getirirsen, ustelik limit ve yabanci kontenjani agzina kadar doluyken ve o oyuncuya maasinin
3 kati maas verirsen ben artik bunda iyi niyet arayamam.

Roco'nun kalma muhabbetinden de anliyoruz ki Montero transferine Sergen de onay vermemis, ama almislar.
Fikret Orman paralar nerede'ciler bakalim simdi de malum soruyu soracak mi, yoksa gecistirmeye calisacak mi?

planck dedi ki...

Bu sene kadro anketini hedefi bilmeden yapmak çok doğru sonuç vermez. Ankete hedef başlığı altında: -şampiyonluk -ilk üç -yeniden yapılanma şıkları konulmalı, kadro tercihi okuması bu sonuca bakılarak yapılmalı bence.

beagle dedi ki...

@Can
Dostum ben bir Larin sempatizanı olarak açıklık getireyim istedim.

"Bir santrafordan ne bekliyoruz?" sorusunu sistem ve etrafındaki oyuncularda bağımsız cevaplamak biraz zor. O yüzden bu boyutlarla cevap vereceğim.

Bir de geri planda yatan bir faktör var ki Türkiye Liginde Şampiyonluk yaklaşık 2-1 gol ortalamasından (+/- %10) geçiyor. 70 gol lazım. Ekstra golcü 10 veya kanatların yoksa santrafor pozisyonu As santraforun 25- yedeklerin toplam 5-10 gol atması gerekiyor. Çift santrafora geçiyorsan ise ikisinden toplam 30 bulman lazım.


1- Bizde her gelen hoca 4-2-3-1 başlıyor, Oğuzhan sayesinde 4-1-4-1 olabiliyor. Demek ki ilk konu bu sistemlerdeki santrafordan ne bekliyoruz:

- Öncelikle yerini kaybetmemesi, stoperlerle temastan kaçmaması, sistem sebebiyle oldukça uzun mesafe geriden gelen takımı, rakip alana yerleştirebilmesi gerek. Bunu en net yapamayanlar: Cenk Tosun (Sola kaçıyor), Burak Yılmaz (Ne oynadığını kendi de bilmiyor, top kaybı profu), Vagner Love-Casper. 3 tane gol kralından bahsediyoruz. Üçü de Beşiktaşı bu sistemlerde rezil oynattılar.

- Tek Santraforu tartışmasız başarıyla oynayanlar: Gomez, İlhan, Nouma. Başka takımlarda Şaban, Drogba vb. Ortak noktaları hırs, fizik güç ve sırtı dönük oyun ve golcü oyunlarını beraber oynayabilmeleri. Burada "tartışmasız" kelimesine yüklenirsek Sorloth, Gomis, Demba Ba vb de giremez bu sınıfa. o kadar az bulunan bir oyuncu tipi. Çok şey bekleniyor.

2- Peki 4-3-3 veya çift santraforlu sistemlerde ne oluyor:
- Baros-Elmander, Cenk-Abu, Demba-Crivelli, Sow-Kuyt-Emenike gibi kurgular şampiyon oluyor. Aslında tek santrafor olarak hepsinde eksik dolu adamlar bunlar.
- Çift santrafor olduğu zaman oyunculardan birinden daha çok koşu, vizyon vb diğerinden ise daha çok fiziksel mücadele bekliyorsun. Totalde de 30 golü.


Gelelim Beşiktaş Larin mevzusuna:

Artık adlarını bile unuttuğum Dentinho, İllie, Edu, Stavrum, Love kıvamında onlu sayıda berbat yabancı santrafor gördük. Bunlar tek çift hiçbir sistemde işe yaramıyorlardı. Larin, Abubakar gibi adamlar ise çeşitli eksiklerine rağmen özellikle ikili sistemde bir işe yarayabiliyorlar. Bkz Larin geçen sene tamamlanmamış ligde 7 gol 10 asist. Bu sezon ise hazırlık maçlarında gol olan olmayan asistler ve merkezde yerini tuttuğu için Oğuzhan, Atakan, Hasiç gibi oyuncuların kendilerini gösterebilmesi.

Geçen yıl hazırlık maçlarında Güven Burak gibi adamlarla alınan seri mağlubiyetleri unutmamak lazım. Amatör takımlar bir omurgadaki çöküntüyü değerlendiriyor.
Yani Larin müthiş bir adam değil tabiki, ama takıma Güven ve Burak gibi çok daha değerli olduğu sanılan adamlardan çok daha yararlı.
Peki Larin ligde 25 atabilir mi? Zengin olarak yattığı 2 sene sonunda fiziken gerilemiş. Bence mümkün değil. Ama yanına daha harketli bir tamamlayıcı verirsek ikisi 30u bulur mu? büyük olasılıkla evet.

İşte bu yüzden Larinciyim. Maaşı beni pek ilgilendirmiyor. Sonuçta talibi yok. Oynatmazsan da ödeyeceksin o parayı.

Peki Larini kesecek santrafor gelsin mi? Gelsin de Edu, Love, Demba Ba, yaşlı Adebayor muadili alınacaksa ki Kalinic de büyük olasılıkla bu cins çıkacak, gelmesin abi. Larin ve Umuttan birini banko yazıp, yanında oynayacak santrafor gelsin. Güveni satalım. Akgünü deneyelim.

Basar dedi ki...

@beagle 3 yıl önceki fikirlerimiz ayrıştı. Ben Larin-Eski Abu’nun da iyi bir ikili olacağını düşünüyorum. Akgün de Abu ile olur. Tabi şu anki hali nedir hiç fikrim yok.

beagle dedi ki...

@basar
Bence de Larin-Abu iyi olabilir. Niye ayrıştık ki :)
Akgün'ün yanina havada pivot olarak daha etkili biri lazim. Umut da olur Larin de.

beagle dedi ki...

@Basar
Abudan ise, 3 yil once yilda 7M maliyet ve 10M opsiyonla berbat bir transfer oldugunu düşünüyordum. Tek santrafor oynayamasi da cabasiydi.
Fakat kendi basina mukemmel golcu olmayan Marega ile etkili ikili olduğu da gerçek. Gol şansı var sebegin ama ayagina guvenilmez.

Emre Toraman dedi ki...

Yedlin hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu kadar deparsız bir takımda ne alaka yahu, bu adam sağ bekten son çizgiye ulaştığında bizim forvetimiz bile daha ceza sahasına girmemiş olur. Defansif meziyetlerine hakim değilim, önde yakalanıp hızlı dönerek kontra kesmek dışında bildiğim kadarıyla pek de yok zaten. Tam bir atanmış Opare. Profil olarak mali açıdan da pek uygun görünmüyor, sanıyorum ve umuyorum ki masabaşı haberi.

Aslında sağ bek için ideal düşüncem Douglas-Kerem Karafat-Kerim Alıcı(vb.) gibi bir rotasyondu. Basit bir if-else chain bile yazmıştım.
Devre arasına kadar Douglas futbola dönerse: gençlerden birini kirala
Douglas dönmez ve gençlerden biri parlarsa: Douglas'ı gönder
Douglas dönmez ve gençler parlamazsa: Brezilya'dan Motta ayarı sağ bek kirala, Douglas'ı gönder, gençlerden birini kirala.

Kerem gittikten sonra mevcut şartlarda düşük/orta profilli yerli/gurbetçi bir orjinal sağ bek bulup, Douglas'ın dönmesini beklemeyi de Yedlin'e tercih ederim.

Emre Toraman dedi ki...

+Lens, Dorukhan veya Necip'in sağ beki yedekler olarak düşünülmesine kesinlikle karşıyım, çok karşıyım, öyle böyle karşı değilim. Genç de olsa, vasat da olsa her mevkide 2 orjinal pozisyon oyuncusu bulundurulmak zorunda. İlk 11'e ideal oyuncu bulunamamasını dahi anlarım ama 24 kişilik her mevkide 2 oyunculu(kale-forvet 3) kadro oluşturamamak benim için asla kabul edilebilir değil. Cafe açıp masa almamak gibi falan bir şey, ilk 11'in tatmin etmemesi ise ideal baristayı bulamamak olabilir.

Basar dedi ki...

Vay be takımın tek uzun boylu, Şili milli, iyi kötü piyasası olan stoperi gitti, kısa boylu, sakar 3. Lig stoperi kaldı. E hadi hayırlı penaltılar... dua etsinler maçlar seyircisiz oynanıyor, bu sakar için 2 topçumuzu feda ettik! Transferi yapanı her allahın günü anacağız...

Emre Toraman dedi ki...

@Basar
Ben asıl ne zaman güleceğim biliyor musun Fatih sezonu başarılı bir şekilde stoperde geçirirken biz Welinton'u önliberoda mı denesek acaba diye konuşunca. O kadar hatalı bir transfer ki, umarım yanılırım bile diyemiyorum. Haklı çıkmak için falan da değil, ülke futbolunun halini de düşününce taraftar halimizle bile Welinton'un Fatih'den daha iyi bir sezon geçirmesini dilemek doğru gelmiyor bana. Ortalama bir Süper Lig seviyesi oyuncu için Fatihspor'lu olacağımız da varmış meğer :)

Ahmet Usal dedi ki...

Abi geçen senede kadrodan memnun değildik ama kim gitse yerlerine alınanlar yüzünden kör öldü badem gözlü hesabı oldu.

Hani gençler, Atakan olmasa, bir de Hasiç, Oğuzhan ve Larin kiralıktan dönmese hiç ışık olmayacaktı, çünkü gidenlerin yerine gelenler gidenleri aratıyor. Daha bunun istisnası bir transfer yapmayı beceremediler.

O yüzden yapacakları transferlerden korkuyorum. Yani bize Rocoyu falan aratmayı becerdiler, ötesini düşünmek bile istemiyorum!

can dedi ki...

Roco’nun bu şartlarda gitmesinden aşırı memnunum. Yerine alınanların da beklediğimiz düzeyde olmaması Roco’nun hantallığı yüzünden asla Beliktaş’ta oynatamayacağı gerçeğinin üzerini örtmez. Kaldı ki Welinton Roco’dan hava topları da dahil olmak üzere daha iyi bir stoper görünüyor ve maaşı Roco’nun yarısı. Sonuçta devede de boy var. Ha derseniz sen objektif değilsin, iki yaşındaki oğlunun kırmızı plastik katırına Roco adını koymuşsun, çocuk üzerinde zıpladıkça Roco Roco diyor, sen de gülüyorsun, ona sözüm yok.

ideal 11 dedi ki...

kalede ersin solbek nsıkala

orta üçlüde atiba oğuzhan mensah üçlüsünün şekillendiğini söyleyebiliriz

diğer bölgelerde belirsizlik hakim,bazı oyuncular ile maaaştan dolayı ayrılmak istenmesi normal,bazı bölgelerde ise yetersizlik hatta yokluk var

takım sağbeksiz sezona başlıyor
müzmin sakat nkudu ile sol açıkta nereye kadar gideceksin

lens in vida nın maaşları sorun

larine güvenip güvenmemek halen belirsiz

sezona olumlu olarak girilen 2 şey var,kalede ersin ve orta saha üçlüsü şekillenmiş durumda,atiba mensah oğuzhan ile,tabi atibanın yaşını düşünürsek bu üçlünün yakın gelecekte dorukhan mensah oğuzhan şeklini alması işten bile değil

BJK4EVER dedi ki...

O orta sahayla girersek pert oluruz, Atiba'yla falan yurumez bu gemi.
6 transferi sart. Dorukhan kafaca bitirmis gibi, ama gorecegiz, o zaten apayri bir mesele. Ama stoper enflasyonu sayesinde bu transfer de zora girdi.
Baska bir forumda yazmaya basladim ve orada bu stoper rezaletini vs savunan insanlar var, inanilir gibi degil. Millet bildigin aklini yitirmis. Sabit fikirlilik kotu sey.
Benim gelecek sezona dair en buyuk umudum Oguzhan'in takima donmesi ve Atakan, Hasic, kismen Mensah, Larin, Guven gibi kendi dilinden anlayacak oyuncularin varligi.

Basar dedi ki...

@can burada amaç Roco’yu korumak değil fakat Wellington’un korunacak bir tarafı yok!

Bu saçmalık olmasa takımı heyecan verici bile buluyorum. Ersin- Rıdvan-Ozzy-Mensah-Hasiç-Larin-(eski haliyle gelirse Abu) pozitif futbol vadediyor...Aşağıdan gelen gençlerde de sanki ufuk var. Biraz daha cesur davranarak ve abuk transfer hamlelerine girmeden daha iyi seviyeye gelmek mümkün.

can dedi ki...

@basar
Welinton iyi bir oyuncu demiyorum, yanlış anlaşılmason, sadece Roco o kadar kötü ki Welinton bile ondan iyi. Eğer 700k sadece geçmiş alacaklarına karşınsa şahane bir hamle oldu Roco’nun 1,5 milyon euro’luk maaşından kurtulmak.

yilmaz dedi ki...

Welinton'u hoca istediği için yapacak bir şey yok.

Fakat biraz sakin düşünseydik, Roco sözleşmesinin sonunda. 1.4m€ alıyor. Welinton'un da 800b€ civarında aldığı söyleniyor. Roco ile Welinton arasında kalite olarak çok büyük bir fark yok. Biz bir sene Roco ve gençlerle devam etsek, sene sonu kimseye para vermeden oyuncuyla ayrılacaktık zaten.

Bence Roco ve Mirin Beşiktaş taraftarının en tahammülsüz olduğu döneme denk gelmek gibi bir şanssızlığa yakalandılar. Hele Roco'nun yerlere vurulacak bir iki performansı vardı ama iyi oynadığı maçlar bu kötü performansları yüzünden hep yok sayıldı. Çok iyi bir oyuncu değildi, ama unutmamak lazım biz de artık çok iyi bir takım değiliz. Bir süre bizim seviyemiz Roco Larin seviyesi olacak. senelik 2.5 3 m€ vermek için peşinde koştuğumuz oyuncular da Ze Luis ve Kalinic.

İddiamın arkasındayım, Beşiktaş özellikle Şenol Güneş'in son iki senesinden itibaren Van Dijk - Ramos tandemini bile patates olarak gösterecek bir oyun oynuyor. İleride top tutamayan, hücumu bitirecek yeterlilikten uzak oyuncularla rakip sahada top oynamaya çalışıyor. Önde oynayan takımların stoperlerinin rakip hücum oyuncularıyla birebir kalması çok doğal sonuçlar, biz bunu hep stoperlere yüklüyoruz. Ama normalde böyle oynayan takımların en fazla 1-2 kez stoperlerin böyle yakalanması gerekirken, biz hiçbir hücumu bitiremediğimiz ve ileride top tutacak yetenekte olmadığımız için, hemen her maçta 4-5 pozisyon veriyoruz.

Geçen sene bazı maçlarda Sergen Hoca bu konuda ümit vermişti ama PAOK maçında o da aynısını yaptı. Yarım saatte 3'lük olduk. Rakip sahada oynayacak bir kadro kalitemiz olmadığını anlayıp ona göre bir oyun sistemi seçmedikçe çok stoper paketleriz.

dominic molise dedi ki...

atakan sag bek olmaz mi acaba? yasi da yeni mevki icin oldukca genc.
ayrica ridvan tam milli takimin ihtiyaci olan mevkinin oyuncusu.
bir de forvet eksik tabii ama forvette guven tek basina umit vermiyor. larin'le guven cok degisik olabilir aslinda. bi hazirlik macinda ben denerdim.

ersin
dorukhan, vida, montero, ridvan
hasic, mensah, oguzhan, atakan
larin, guven

beni heyecanlandirir. denemeye deger en azindan. tutmazsa buyrun 4-1-4-1.

Basar dedi ki...

@yılmaz kaldığın taraftan devam edeyim. Biraz daha fazla kapanan takımda Roco mu daha iyi olur Wellington mu? Hoş ben bu arkadaşın hiçbir oyun sisteminde iyi olacağını düşünmüyorum. Bu sene sezon 4-5 penaltımız var (hatta maç sayısı fazla olduğu için 6 bile yazın) Zaten iyi olan bir oyuncu bu kadar penaltı yapmaz. Bunun için hem takımda yeri çalınan hem de gönderilen oyunculara yazık!

Ayrıca yazdığın argüman da maliyeti aynı hatta daha iyi seviyeye getiriyor. Şimdi bu arkadaş 3 yıl kucağımızda kalacak.

Ben bir şekilde hala daha Sergen'in oyun aklının iyi olduğunu, Paok maçını bilerek/isteyerek verdiğini düşünmek istiyorum...

yilmaz dedi ki...

@Basar doğru düzgün bir oyun oynamayınca oyuncuların defolarını kapatamıyorsun. Bizim takımımızın şu mali ortamda oyuncu ortalaması üç aşağı beş yukarı bu olacak. Welinton'un ne olduğunu söylemeye gerek yok, hep beraber izledik. Ama 30 yaşına gelmiş Brezilyalı bir stoperin bu kadar da kötü gözükmemesi gerekiyor. Bu bence oyuncunun defolarını iyice azdıran oyun planımızdan da kaynaklanıyor.

GeceGezgini dedi ki...

Genel olarak Sergen Yalcin'in basin toplantisinda soylediklerinden memnun kaldim diyebilirim (Necip hariç). Ancak su sorularin da cevabini verseydi guzel ourdu;

- Douglas Paok macinda oynamadi hazir degilmis diye, peki hazirlik maclarinda niye oynamadi ? Bu adam oynamaya oynamaya mi hazir olacak ?

- Ljajic, Dorukhan, Vida'nin gelecekleri ? Bu adamlarla kafalari temiz bir sekilde devam edebilecek miyiz ? Yoksa böyle sürüncemede mi devam edecek ?


GeceGezgini dedi ki...

Ekleme; Ljajic ve Vida'yi da cevaplamis. Maaslari yuksek, eger indirim teklifimize cevap verirlerse iyi olur. Su anda kadrodalar ve bu sebeple de bu seneki planlamamiz dahilindeler demis.

beagle dedi ki...

Imza törenine 25 bin gelmiş hoca...
O 25b senin futbolculuguna geldi, hocaligina kac kisi ugurlamaya geldi diye bakarsin.

Çoğu oynamayacak oyunculari gençlerimiz var diye saymis. Montero dahil. Lan üşenmeden izlesen genç kadron %80 değişik olurdu. Menejere/kulaktan dolma bilgiye göre seçiyorsun.
Mertcan dururken Ilkayi oynatmak futbol tercihi olamaz. Akgünü tek santrafora veya sola koymak da.

Sergen sadece ahkam kesmiş, Besiktaşa Wellintonu getiren adamdan da bu beklenir.

Içindeki futbol sevgisi birşeyler yapar diye ummaktan baska çare yok. Yoksa gorecem o 25bini kisa süre sonra.

Huzeyfe dedi ki...

Sergen’i dinleyince Welinton konusunda bir argümanı olmadığı daha net belli oldu. Fatih’in veya Welinton’un teknik özelliklerini tartışmıyor. İyi olsaydı Sivas alırdı filan diyerek yaptığı inanılmaz berbat transferler için destek bulmaya çalışıyor. Yazık, futbol izlemediği çok belli. Sergen hala tembel, değişmemiş hiç. Profesyonellerle çalışmama noktasında da aynı. Bu adama teknik direktörlük yaptırabilirsiniz, ama transfer yaptırılmaz. Kulübün yakın geleceğine dair kararları Sergen vermemeli. Hoşuna gitmiyorsa gidip Yeni Malatyaspor’da hocalık yapmaya devam edebilir.
Neden hocalığı sezon başında başlayıp götüremediği belli oldu. Kulüp yönetimi de ayrı facia. Başarı gelirse de şans eseri olur. Yani yanlış transfer yaparız, başka pozisyonda oynatırız filan ancak öyle. Welinton 6 oynar belki filan işte.

can dedi ki...

Sergen’in konuşması tam bir laf kalabalığı olmuş. Hiç bir konuda kafamızı açacak, aa şu da şöyleymiş, bak bunu bilmiyorduk/ düşünemedik vs diyeceğimiz bir şey söylememiş. Sadece yönetime “bana oyuncu alın” mesajı vermek için yapılmış bir konuşma. Gerçi Avcı gibi sahada karşılığı olmayan süslü laflar edeceğine ya da Şenol gibi konuşmayıp, sonra bıdı bıdı yapacağına bu daha iyi ama insan da Beşiktaş’ın hocasından daha iyisini bekliyor. Açıkçası kahveden birini de çevirsem aynı konuşmayı yapardı.

yilmaz dedi ki...

@can bilic'den beri teknik direktör basın toplantılarını takip etmiyorum. Hiç dinlemeye değer şeyler söylemiyorlar.

Ahmet Usal dedi ki...

Benim için basın toplantısından gelen en iyi haber hocanın kaleci almayacağız, iki genç kaleciden de memnunum, onlarla devam edicez cümlesiydi. Utkudan da memnun olduğunu ismiyle ve detayla belirtti. Oradan arttırılacak bütçenin de diğer mevkiilerde kullanılacağını söyledi.

Bu risk ama bence yetecekler, bir de ilginç olan en çok genci ben oynatıyorum, bana gelene kadar diğer hocalara bu soruları sormuyodunuz tepkisi. 19 luk iki genci uzun sire oynattı diye. E mecbur kaldın, Caner yumurtladı, kötü oynadı bi dönem, kalecin zaten gittiydi, yoktu, ilk fırsatta da kementi attın Rıdvan Yılmaza.

Kendi altyapı hocasıyken istifa nedeni Denizlinin altyapının yüzüne bakmaması. Kulüp ekonomik olarak zordayken ve bir sürü olabilecek genç milli oyuncun varken tabi ki sorulcak. Kendi de altyapı ürünü. Neyse...

GeceGezgini dedi ki...

Töre de geldigine göre artik; sag kanatta Töre/Hasic/Boyd yapip Lens‘e bye bye demek lazim.

Sola da Atakan/Boyd/Nkodou/Güven rotasyonu.

Dorukhan sag bek dusunulmuyorsa eger , daha da sicip batirmadan sag bek ve forvet alip noktalarim transfer sezonunu.

Pheaglix dedi ki...

bombos basin toplantisi olmus. oncelikle kim sergen'e genc oyuncu oynatmiyor diye elestiri yapiyor? oyle bir algi olusmus ki sanki sergen'i senol gunes yerine koyuyoruz. genc oyuncularla ilgili elestiri 31 yasindaki wellington icin (ki dany'i aratacak gibi duruyor) iki tane genc oyuncudan vazgecilmesi, ustelik bunun ozkaynak soylemleri sonrasi yapilmasi. tek bir gazetecinin de "fatih'i gonderip montero'yu almak ne ayak" diye sormamasi da ayri sacmalik. daha isin ahmet boyutu var. herhalde futbol tarihinin gordugu en garabet kiralik sozlesmesini yaptik ama en ufak ses yok.

su stoper olayiyla ilgili son sey, ben hala montero'nun bugun ortaya koyacagi performansin ya da wellington'un mirin'den ne artisi var merak ediyorum. bilen arkadaslar aydinlatirsa sevinirim. elimizde halihazirda ayni performansi verecek 28 yasinda oyuncu varken ayni ayarda iki ayri oyuncuya neden 800 bin yillik ucret veriyoruz? montero - wellington yerine fatih - mirin ile devam etsek ayni yillik ucreti veriyor olacaktik, ustelik iki oyuncu da iyi oynamalari durumunda para kazandiracak ya da seneye de faydalanabilecegimiz oyuncular. ustelik yabanci kontenjanina da +1 yazmis oluyoruz boylece.

bu arada montero'nun takimin genc oyunculari arasinda sayilmasina biraz sinir oldum. genc oyuncu oynatmanin artisi bu oyuncunun gelisim gosterip sana ya uzun yillar hizmet ederek ya da yuksek bedelle transfer olarak ekonomik katki saglamasi. sahaya dinamizm katmasi da var tabi, ama 20 yasindaki oyuncunun kattigi dinamizmin neredeyse aynisini 28-29 yasinda oyuncu ile de alirsin. o oyunculari seneye elinde tutamadiktan ya da oyunculardan para kazanamadiktan sonra takimi 21 tane 18 yasinda kiralik oyuncudan kursan ne olur, kurmasan ne olur.

bir diger enteresan nokta da sergen'in 29 yasindaki ndiaye'yi yasi nedeniyle istemiyoruz deyip 31 yasindaki wellington'a onay vermesi, ustune bir soru sonra 31 yasindaki de souza'ya sicak bakiyorum demesi. soru sacma sapan bir quaresma sorusu ile birlestigi icin da konuyu yasa getirmis olabilir ama tekrar dinledim ve ndiaye'yi de kapsayan bir sekilde soyluyor. ndiaye'yi herhangi bir sebepten dolayi istemeyebilirsin, en mantikli sebep de maliyeti olabilir. ama boyle soyleyince tutarsiz oluyorsun ve - en azindan benim icin - soyledigin seylerin cogu guvenilmez oluyor.

sozun ozu kadro planlamasi takimin gelecegi icin guven vermiyor, hatta alarm veriyor. son iki hazirlik macindaki oyun umut verdi, ama sezon sonunda ne olacagi ilk bes lig macindan sonra belli olur. hazirlik macinda kanatlarda hasic atakan oynatmak kolay, ama lig baslayinca orada nkodou lens veya lens boyd oynayinca takim neye donusecek, ya da sacma bir hazirlik turnuvasinin ucunculuk macinda surklase ettigin antalyaspor ligde nasil oynayacak merak ediyorum.

yilmaz dedi ki...

Belki samet hoca da şampiyonluk için en ufak bir ışık görse kuracağı kadro biraz daha kaşarlı bi kadro olurdu, bilemeyiz. Ama Sergen Hoca başarıdan bahsediyor, yönetim ligde kalalım kafasında. Bu ortaya böyle garabet bir transfer sezonu çıkarıyor.

Bu yerli hocaların genç oyuncuya bakışı hiç değişmiyor.

*- Denizli'ye sorduklarında "ben Old Trafford'da İsmail'i 11 oynattım" dedi.
*- Şenol Güneş işler iyi gittiği sürece tek bir alternatif düşünmezdi. Oynatacağı zaman da komple takımı değiştirirdi. Böylece A takım ve B takım mesajını net verirdi.
*- Avcı da "elendik zaten gençleri oynat" serzenişine Wolwes deplasmanına çoluk çocuğu oynatarak ve çocukların da özgüvenlerini yerle bir ederek cevap verdi.
*- Sergen de genç oyuncu diyince zorunluluktan oynattığı Rıdvan ve Ersin'den ve Atletico'nun genci Montero'dan bahsediyor.

Fatih konusunda söylediği doğru, bir karar verildi, doğru ya da yanlış görülecek. Ama başka bir takımda oyuncunun kötü olması senin oyuncuyu geliştiremediğin, gelişmesine cesaret edemediğin, aşağı yukarı aynı kalitede 31 yaşındaki bir adama tercih edemediğin gerçeğini değiştirmiyor. Kulüp bu kadar sıkıntı çekerken bu kararın doğru olduğunu bize anlatamazsın. Geçelim lütfen.

BJK4EVER dedi ki...

Sergen'in aciklalarini izledim ve bende hic olumlu intiba birakmadi.

- Gencler konusunda sark kurnazligi yapiyor. Oynattim dedigi gencleri nasil oynattigini biz de biliyoruz. Karius varken 7 macin tamaminda Karius'u oynatti. Karius kacip gittikten sonra eli zorda kalinca Ersin oynadi, kaleye de Ljajic'i koyacak hali yok. Buna ragmen sene basi Ersin sicarsa diye tecrubeli bir yerli pesinde kostuk, kendisi kaleci alinacak dedi. PAOK macindan sonra vazgectiler. Gencleri ciddi anlamda izleyip potansiyellerine gore profesyonel bakarak cesaretli bir sekilde degerlendirecegimize tek maca bakarak gunluk karar veriyoruz cocuk oyuncagi gibi, Hasic'te de aynisi oluyor. Ridvan Caner'in sakatligi ve sonra sozlesme meselesini cikinca zorluktan oynadi, ilk hatasinda kenara cekildi sezon sonuna kadar oynamadi, onune N'Sakala geldi.
Takimda sagbek yokken Kerem yangindan mal kacirir gibi gonderildi, sagbekte Lens'in sicislarini izledik. Erdogan ve Alpay 4. stoper olarak bile dusunulmedi, onune Welinton ve Montero gibi 2 capsizi koydik.
Simdi de Hasic ve Atakan'in onune 1 gol 3 asistli muhtesem performansiyla Gokhan Tore'yi getirmeyi dusunuyorlar.
Bu bir yargilama vs degil, gencleri oynatsin oynatmasin kendi bilecegi is. Ama sark kurnazligi yapip ben gencleri oynatiyorum demeyeceksin, insanlari aptal yerine koymayacaksin.

- Necip konusunda soyledikleri skandal. Joker istiyorsan Necip'ten daha iyi ve 6 kat dusuk maasa oynayan Fatih vardi. Onu gonderiyorsun Necip'i joker diye ovuyorsun. Rezalet.

- Fatih konusunda cuvallamis. Fatih'i Sivas almadi, ama muadili Alanya aldi ve 5 senelik sozlesmeyi cakti. Fatih'i super ilan etmeye gerek yok, ama bu kadar kucumsemeye de gerek yok. Ki mesela burada Fatih'in gitmesinden cok Welinton gibi vasatligin ete burunmus hali bir oyuncu karsiliginda gitmesi.

- N'Diaye gundemimizde yok aciklamasi guzel. Ama sen kalkip yasini bahane gosteriyorsan ve senin Atakan haric tum transferlerin 30 yas ustu iste adama gulerler.

- Balotelli konusunda ben kendisini haksiz buluyorum. Sorunlu oyuncu olabilir, ama buyuk hocaysan veya olacaksan people management de bilmen gerekir. Ibrahimovic'i falan da istemeyeceksin bu kafayla. Sorunlu tonla buyuk oyuncu var dunya futbolunda, oynayan oynuyor. Bahsi gecen oyuncular (Kalinic, Ze Luis, Cisse, Aboubakar) Balotelli'nin potansiyelinin zekaati bile olamaz. Sen Balotelli'ye bas edemem diyip Kalinic'e ok dersen seneye en fazla 3. olursun, gule gule derler. Anadolu takimi hocasi olarak kalirsin. Balotelli'yi alip oynatamazsan 3. olup vasat hoca olarak anilirsin. Balotelli'yi aldirip oynatirsan sampiyon olursun, buyuk hoca olarak anilirsin. Bu kadar basit.

- Keske 4. olsaydik aciklamalari buyuk talihsizlik. Besiktas CL on eleme macini hazirlik maci olarak gorecek lukse sahip degil. Hele ki rakip bizden cok daha hazirdi aciklamasi tam skandal. Ben antrenor olsam bu aciklamayi yapmaya utanirim isimi yapmadim diye.

Koskoca basin toplantisinda tek dogru soyledigi sey 3-4 tane cok iyi, takimi tasiyacak oyuncuya ihtiyacimizin olmasi. Onun disinda full tutarsizlik, sacmalik, vasat sevicilikle doluydu.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER +1

Hocam güzel değerlendirmişsin. Nasıl bir basın varsa kimse de soramadı bahsettiğin ayrıntıları. Hocanın da medyası var bir bakıma.

Töreyi severim ama Atakan ya da Hasiçin oyun tarzları daha etkili olacak türden. Hatta çok az izleyebildiğimiz İlkayın bile öyle, çünkü gol noktasına direk koşu atma ve yakaladığında şut atma özellikleri var, onları kazanmak uzun vadede skora katkı açısından da, ilerde satılıp para getirebilecek genç oyuncu yatırımı açısından da bana daha mantıklı geliyor. O yüzden inşallah Törenin arkasında çürümezler. en az 50 maç oynayacak olmamız, 5 oyuncu değişikliği hakkı ve seyircisiz oynanması gençleri yetiştirebilmek için mükemmel bir ortam. Bu çocuklardan birini bile çıkarabilsek hem Töreden çok daha büyük katkı verir, hem de ileride çok iyi para kazandırabilir, tahminen 10 milyondan başlayacak bonservis geliriyle..

Yine de Törenin ortalaması Nkodu, Boyd ve Lensten iyi olacaktır. Asıl şimdi bunlardan kurtulmak lazım, sat, bonservisini eline ver, kirala, ama gönder gitsin. En azından ikisinden kurtul. Hem maaş, hem limit, hem de başarı ve gençleri kazanıp geleceği de kurtarmak açısından daha rahat ederiz.

Basar dedi ki...

@BjK4ever

Balotelli hariç tüm söylediklerine imza.

Gel gör ki yazdıklarını eski quaresmacı yeni Sergenci yarın öbür gün x.ci taraftara anlat!
Başarı gelecekse ilk önce doğru ile yanlışı ayırt edebilen kitleye ihtiyaç var! Takım batıyor sen hala popülist laflara kanıyorsun (bir yerden tanıdık ama nereden?)

Beşiktaş’ım Welington alacak lüksü yok. Para harcamak istemiyorsan altyapıya yüzünü döneceksin. Fatih açıklaması sıvama kısmı. CL maçını istemediği ligin son maçından sonra inşallah TS gider cümlesinden belliydi. Takımı yormak yıpratmak istemiyor. Paok’a sadece bu sebepten elendik.

beagle dedi ki...

Gökhan Töre Beşiktaşa gelmeden önce resmi gol atamamıştı, en büyük sorunu zaten skor uretmekti.
Artisi iyi fizik güçle ileri geri temposu ve tiki takaya girmesiydi.
Sonra gece kulübünde vurulma, Ert. Karanligin köpeği olma vb bir sürü falsosu olan ahlaki acidan sorunlu biri.
Skor sorunu olan bir takimin en son ihtiyaci. Olcay bile daha uygun transferdi şu an.

can dedi ki...

@4ever
Çok çok güzel yazmışsın, ellerine sağlık. Ama Balotelli kısmına ben de katılmıyorum. Potansiyel dediğin doğru koşullar oluşursa çıkarım ortaya diyerek sonsuza kadar hazır bekleyen bir şey değil ki. Biz hep Gomez gibi nadir örneklere takılıyoruz ama çoğu “potansiyelli” oyuncu asla o comeback’i yapamıyor.

@beagle
Aynen hocam. Ergen taraftarın Töre sevgisi beni çıldırtacak. Hele o saçma sapan gol sevincine düşkünlükleri. Adam en iyi döneminde bile ne gol atan, ne savunma katkısı olan dengesiz bir oyuncuydu. Beşiktaş’tan gitmek için attığı taklaları saymıyorum bile. Kanatta olası bir genç parlayışının da önü kesildi böylece.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Katılıyorum. G. Töre 21 yaşında Beşiktaş’a gelmişti, kendine bakmasa bile yaşı gereği fiziksel olarak iyi durumdaydı. 28 yaşında, ciddi diz sakatlıkları yaşadı, son iki senedir de ha bire kasığı atıyor. Ne dripling var, ne şut son halinde. Azıcık zorlasa kendini yine sakatlanacak. Bir zamanlar Aydın Karabulut vardı, ona benzeyecek sonu.
Uzak durmak lazım.

Ahmet Usal dedi ki...

Töreyi Sergenli Malatyada epey izlediydim. Doğru, eski yırtıcılığı ve etkinliği yok, ama hala top saklaması, pası, orta ve duran top becerisi ile oyun zekası açısından Lens-Nkodou-Boyd üçlüsünden kaliteli ve an itibariyle her birinin yarı maaşına gelen yerli kaliteli oyuncu, cebinden 4 milyonu Malatyaya verip serbest kaldığı söyleniyor, feleğin sillesini yedi, biraz akıllanmıştır, torpil değil de adalet olursa makul maliyetli iyi yedektir.

Eğer Lens-Boyd-Nkodou üçlüsünün tercihen üçünü, ya da en az ikisini gönderebilirlerse hele o zaman iyi transferdir.

Benim için kanatlarda öncelik Atakan ve Hasiçte, skor üretmeye yatkın oyuncularımız onlar. Hoca imana gelip oynatmayı denese - düşünse Almos ve Mertcanı merak ediyorum ama toplantısından anladığım niyeti yok, o yüzden İlkaya da razıyım, oynatmıycaksada oynama garantili kiralasın.

Töre mesela duruma göre, oyunu tutmaya, pas yapan top tutan oyuncu olarak kullanılabilr, gideri var hala ama üstüne plan kurulmaz, planı Atakan ve Hasiç üzerinden kurarlarsa iyi bişiler olma ihtimali var.

Souza ile anlaşıldığı söyleniyor, o da derin oyun kurucu olacak tarz adam değil, sert 6 numara, Fatih Aksoy da yapardı aynı işi, yaptı Sivasta, neyse basın ve benim gibi eski Töresever ergen taraftar mutlu olur, sıkıntı yok:)

yilmaz dedi ki...

Valla 40 yaşındayım, pek ergen sayılmam ama Töre'yi severim. Yediği naneler yüzünden az küfür etmemişimdir, ama bende "sevimli fırlama" imajı bırakmıştır her zaman.

Töre'nin en iyi olduğu dönem aslında şampiyon olduğumuz sezon değil, Bilic ile geçirdiği sezonlardı. İstatistik olarak hep 4 gol ve 7 asistlik katkı vermiş. Şenol Güneş ile çalıştığı sezon verdiği skor katkısının çok bir değeri yok, zaten en az 5-6 tane 4-5 gollü galibiyetimizin olduğu bir sezondu. Ama Biliç ile geçirdiğimiz kısır sezonlarda 10+ gol katkısı bence yeterliydi.

Bize geldiğinde sınıf atlatacak bir oyuncu olduğunu düşünmemekle beraber, adam geçebilme yeteneği az olan bir takımda özellikle yedekten girip problem çözebilecek bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Zaten dediğim gibi kendisine pozitif ayrımcılık da yaptığım için gelmesinde sakınca görmeyenlerdenim.

Tabii Töre'nin transferi, kanat oyuncu transferini kapattığımız anlamına geliyor. Bu durumda eldeki oyuncular çok iyi performanslar göstermezse, yine golcünün 20'leri bulması lazım şampiyon olmak için. Ya da çok üst düzey bir savunma performansı beklemeliyiz takımdan. Yoksa toplam gol+asist ortalaması 8-10 olan bir kanat rotasyonu ile başarı kazanmak mümkün değil.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

Hocam işte benim anladığım Töreyle ilgili asıl endişe skorer olma potansiyelli genç kanat oyuncularımızın önünü kapama ihtimali. Yani iyi bir pivot ve Oğuzhan eşliğinde Atakan, Hasiç ve Güven belki çok iyi gol katkısı verecek, o potansiyel görünüyor.

Töre dediğin gibi değerlendirilirse bana da uyar, o zaman skorer olmayan Nkodou-Boyd-Lensten kurtulursak iş yedekten girmesi ve duruma göre değerlendirilmesi şartlarında iş yapabilir. Ama ana plan Atakan, Hasiç ve Güven olmalı kanatlarda. Sıkıntı Hoca torpiliyle onların önünü kapamasın.

yilmaz dedi ki...

Bir de Mensah Oğuzhan Dorukhan ya da iki yönlü bir orta saha transferi ile dinamik bir takım kurabilecekken Souza'yı tercih ederek muhtemelen Atiba'nın da olduğu 4231 türevi bir sisteme geçeceğiz. Yine uyuşuk futbola devam.

Orta üçlünün Atiba Souza ve Mensah olarak kurulacağını düşünüyorum. Umarım kötünün iyisi olarak Atiba ve Souza birbirlerinin yedeği olarak düşünülüp, tek defansif ortasaha ile oynarız.

yilmaz dedi ki...

@Ahmet Usal Töre kötü olduğunda torpille bile kadroya giremeyecek kadar kötü oluyor. O konuda rahatım :)

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz :))

Hocam haklısın, endişelerine katılıyorum, çok dinamik bir orta saha kurma imkanı var Oğuzhan, Dorukhan ve Mensahla. Aslında iyi bir taktisyenle genç skorer potansiyelli teknik açıklarımız ve dinamik ortasahamızla bu seneki kadro diğerlerinden çok farklı bir oyun oynayabilecek potansiyele sahip. Geçen yıldan daha güzel ve heyecan verici bir oyun üretebilir bu kadro. Ama sıkıntı cesaret, Atibayla Souzayı beraber burnumuza dayamamak, gençleri oynatacak yürekte olmak.

Alanya Efe Hurdacı olarak tüm Alanya ve Türkiye’ye Geri Dönüşüm alanında hizmet vermekteyiz. Üstelik Alanya hurda fiyatlarız verdiğimiz hizmet çerçevesinde en iyi fiyatlarla hurda alımları yaparak ve geri dönüşümde de dönüştürüp tekrar kullanıma sunuyoruz.

Yorum Gönder

Ara