.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Nisan 2021 Perşembe

STSL 34 Beşiktaş - MKE Ankaragücü


Tarih: 
16 Nisan 2021 Cuma 19.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Halis Özkahya

Eksik Oyuncular:  Cenk Tosun,  Vincent Aboubakar, Ajdin Hasiç / Ricardo Friedrich, Assane Diousse, Atakan Çankaya
Saba Lobjanidze, Torgeir Borgwen

Cezalı Oyuncular:  - / Endri Cekici

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

117 Yorum:

Basar dedi ki...

6-4 alırız.

GeceGezgini dedi ki...

Ruyamda Ankaragucu son 10 macin 9 unu kazanmisti, Gs'yi 4-1 yeniyordu.

Sonra biz gelip 3-1 yeniyorduk onlari :)

Serkbal dedi ki...

Beşiktaşımızın İbrahim üzülmez ayrıldıktan sonraki 492.maçı

Hasta ti dedi ki...

ruyamda, 5 yıldızli otelde oda servisi icki getiriyodu, maci izliyodum.
skor felan yok:)

2-0 kazanırız. Larin ve Nkodou atar.

Ahmet Usal dedi ki...

Oha, yine Halis Muhlis çocuğunu vermişler maça, şampiyon olmamız için bunu daha kaç kere yenmemiz gerekecek!!

dominic molise dedi ki...

5-0 olsun ama bizim olsun.

Pheaglix dedi ki...

abou muhtemelen oynamayacakmis, yani yine forvette larin'e kaldik. hayir larin gercekten belli meziyetleri olan bir oyuncu. mesela cok ustunde durulmadi ama bence erzurum macinda attigi gol muhtesemdi. ustelik topu oraya sansa da vurmadi, bu tarz vuruslari uygun oldugu anda deniyor ve cok da iyi yapiyor. ama o golu atabilmesinin sebebi tamamen demarke kalmasi. sahadaki tek forvet oldugu, hem de merkezde oldugu zaman bu boslugu yakalayamiyor ve fizigine ragmen rakip savunmayi sirtina alip giden bir oyuncu degil. keske covidli 40 macli sezonda guven'i kiraya gondermeseydik. onceki postta umut'tan da bahsedildi ki gonderilmesinin sacmaligiyla ilgili soylenen seyler yuzde yuz dogru, ama takim planlamasindan da ote umut'a ayip ettik. adami birakmam seni icin telefonla konusturtup iki gun sonra zorla kiraya gonderdik.

tekrar maca donersek, hikmet karaman mutlaka ghezzal'i kilitleyip beraberligi garantilemeyi dusunecektir ki istedigini alma sansi hic de az degil. isin kotusu sol kanatta oynatacak baska oyuncumuz olmadigi icin nkoudou oynayacak muhtemelen. sag kanadimizi rakip kilitleyecek, sol kanadimizi nsakala-nkoudou ile kendimiz kilitleyecegiz. larin'den de maca agirligini koymasi gibi bir beklentimiz yok sanirim. bence duran top, rakibin agir hatasi, ya da ghezzal/nkoudou tavsan cikarmadikca gol bulamayiz (umarim yanilirim). umarim mac sonunda hikmet karaman'in "besiktas'i nasil calistik" temali konusmasini degil, sergen'in "artik iyi oyun degil kazanmak onemli" temali konusmasini dinleriz :)



turgay dedi ki...

İlk golü aramazsak işimiz zor. Larinin tek forvet olması bizi olumsuz etkileyecektir. Açıkçası vurduğumuzun gol olmasını bu kadar çok istediğim az maç oldu.

Basar dedi ki...

Truva atı tazminat kazanmış! Haram zıkkım olsun, hayrını görmesin! Bilare de Allah bin belanı versin abdullah avcı!

BJK4EVER dedi ki...

Truva ati falan da, bu adamla masaya oturmadan, bilgilendirmeden cart diye kovan da bu yonetim. Ustelik gerine gerine marifet yapmis gibi masaya oturmadan kovduk diye konusuyorlar.
F. Orman sozlesmesyi yapmis olabilir de, adami sozlesmeye bakmaksizin cart diye kovan, belki de bu anlasmazligi tetikleyen mevcut yonetim.
Ama bunun da suclusu Orman olur, kimse Cebi'ye paralar nerede diye sormaz.

Altyapida nasil forvet olmaz onu da anlamiyorum. Almos sanirim Macaristan'a kiralik gitti, Oguzhan Aydogan vardi bir ara altyapida iyi de oynuyordu, onu da gonderdik. Furkan Yaman vs de kayboldu, kimse kalmadi. Merak ettigim sey; B takimi su an maclar yapmiyor mu? Onlar forvetsiz mi oynuyor? Besiktas B takiminin forveti ne kadar kotu olabilir ki?

Cihane dedi ki...

mactan bagimsiz ama söyle bir habere denk geldim

https://www.goal.com/tr/haber/besiktas-jeremain-lens-icin-satin-alma-opsiyonunu-kullandi/2tslczs79ikw161a2mqmg822j

Lens e ödenenen toplam ücret 10.2 M Euro
Bonservis toplami 5.89 M Euro
Toplam 16.09, en azindan %10 Menejer parasi ile 17.7 M yapiyor.

Unutulmasin. Yarin bu adami büyük baskan diye anan olursa belge lazim olur diye.



Ruşenaliduran dedi ki...

Halis Özkahya ilk maçı da yönetmişti Ankaragücü ile oynadığımız
bu maça da atanmış ne hikmetse

Barreto dedi ki...

Abdullah Avcı'nın kovulması bu yönetimin yaptığı en doğru işlerin başında gelir. Temmuz 2019 da euro kuru 6.5 civarıydı. Avcı ile yılllık 12 milyon tl olarak 3 yıllığına anlaşma imzalandı. Yıllık ücreti kabaca 2 milyon Avro ya tekabül ediyordu imzayı attığında. Açıklanan tazminat miktarı 17 küsür milyon tl de kabaca 2 milyon Avroya karşılık geliyor. Haberler doğru ise Avcı 30 milyon talep etmiş. Bu durumda ödenecek tazminat miktarı gayet makul. Son derece profesyonel davranan hoca kapı gibi sözleşmesi ile koltuğuna yapışmıştı ve bırakmak istemiyordu. Bu konuda mevcut yönetimi eleştirenlerin hangi Beşiktaş'ı tuttuklarını anlamıyorum.

Basar dedi ki...

Avcı kovulmasa şu an 2. Ligde şampiyonluk mücadelesi veriyorduk. Allah gani gani belasını versin, dertleri bitmesin!

Hayatında Beşiktaş görmeyecek karakter fukarası birine tazminat maddesi koymak nedir? Bu şerefsiz yaptığı transferle Beşiktaş’ı maddi manevi zarara soktu. Hangimizin iş yerinde böyle lüks var? Bunun yüzde birine bırak adamı departmanı kapatırlar...

Üstüne para ödemek baya koyuyor! Tamam sözleşme filan da alır sezon sonuna kadar olan maaşını defolup gider. Başka takıma gittiği an zaten bu iş biter!

Yanmış mıydım bilmiyorum ama Allah gani gani belanı versin Avcı!

can dedi ki...

Yarinki macla ilgili en buyuk endisem takimin yarisinin Sivas maci oncesinde sari kart sinirinda olmasi. Umarim erken gollerle maci koparir, fazla sari kart gormeden bitiririz. Rosier, Larin, Welinton ve Atiba'yi kaybetmemiz zaten zor olan Sivas macinda kesin puan kaybi demek. Hatta kadro darligi dusunulurse Necip ve Dorukhan'i da kaybetmek kotu olur.

BJK4EVER dedi ki...

@Cihane,

Cenk Tosun 0 bonservisle alindi, 23 milyon euro'ya satildi.
Lens'in parasi cikti bile. Daha Atinc, Ersan, Demba Ba, Marcelo'ya girmedim bile bak.

Avci'nin kovulmasi tabii dogruydu da, tazminat maddesi oldugunu bile bile cart diye kovmak, ustelik sonra sacma sapan bir hukuk mucadelesi vermenin bir anlami yok. Adamla masaya otursan ve ters tepki verse eyvallah, oyle bir durum da olmamis. Sen adamla masaya oturmazsan o da donuna kadar alir. Avci etik davrandi demiyorum, ama yonetim de en az o kadar hatali.

Bu arada Victor Ruiz'e oynamadigi donemin maasini catir cutur odemek zorunda kalan da babamdi zaten. O da Cebi yonetimi vs degil. Paralel evrendi yasandi o da.

Zaitsev dedi ki...

Tazminat maddesine gerek yok. Sözleşmesi olan adamı anlaşma yolu aramadan haksız/keyfi sebeple cart kovarsan sözleşme sonuna kadar olan ücretini ödetirler. Avcı TS ile anlaştığı için tazminat düşmüştür muhtemelen.

Cihane dedi ki...

Cenk ten gelen paraya pic edildi demek yerine Lens in parasi cikti demek biraz garip gelmiyor mu?

Zaitsev dedi ki...

Lens geldiğinde kötü transfer değildi. İyi oynasaydı bugün kimse Orman güzel iş yaptı demeyecekti. Ohhh fenerin en iyi oyuncusunu aldık diye böbürlenilecekti. Bir oyuncu elde patlayınca eleştirmek kolay.

Bu geçmiş transfer mevzularına gereksiz yere girmeyelim. Tutan ve tutmayan transferlerimiz, başarılı oyuncu satışlarımız ve ölü yatırımlarımız var. Tutmayan transferlerden daha fazla tutan transferlerimiz var.

Avcı veya başka bir antrenörü 3 büyüklere 1 seneliğine getiremezsin. en az 2 senelik veya 2+1 gibi sözleşme yapılacak. 2+1 sözleşmenin Şenol hoca zamanı çıkardığı krizde ortada.

Avcı kötü niyetli olsa Trabzon ile yıllık 1 milyon TLye anlaşır. Bizi 17'lik değil 25-30'luk yapardı. Bunu yapanları da gördük bu ülkede.

Bırakın şimdi Avcı'yı ava odaklanın. Ankaragücü ve Sivas'ı kayıpsız geçersek lig biter.

Emre Toraman dedi ki...

Her mevkisiyle hiç özel plana gerek yok, bu şartlarda ideal kadromuz budur 11'i olmuş. Güzel kadro bence. Larin solda kalsın da Atiba, Vida, Necip vs. santrafor oynasın fantazilerine ihtiyacımız olduğunu pek düşünmüyorum açıkçası.

Nskala sol bek, Rıdvan sol açık görmek isteyebilirdim belki ama "Necip-Rosier'i görmedik mi daha yeni" diye eleştirenler de çıkardı. Yine de Rıdvan'dan cezasahasına boş koşu performansı görebilirdik gibime geliyor.

Töre, Ljajic, Mensah, Dorukhan, Necip, Nsakala, Montero hiç fena bir kulübe değil. Umarım verimli kullanırız.

BJK4EVER dedi ki...

Ersin
Rosier
Vida
Welinton
Ridvan
Josef
Atiba
Oguzhan
Ghezzal
N'Koudou
Larin

Guzel 11. Ridvan var N'Sakala yok. Necip yok. Solda baska opsiyonlar olabilirdi, zira N'Koudou sonradan girince etkili olabilir, ama orada her turlu cozum zaten suboptimal olacakti.
Rakipte Lobhanidze de yokmus bu arada, bize en cok sikinti cikaracak adamdi. Rakibin kadrosuna bakiyorum, bize nasil kafa tutacaklar cikaramiyorum. Emre Gural, Alper Potuk'tan vs medet umuyorlar. Defanslari zayif, kalede Korcan vs. var.
Ikinci bir forvet eksikligine ragmen cok kolay mac olabilir.

Serkbal dedi ki...

Bjk4ever inşallah yanılırım ama ben maçın çok zorlu geçeceğini düşünüyorum,oyun geçişini hızlı yapıyorlar.inşallah buna bir önlem alınmıştır

Huzeyfe dedi ki...

Solda Nsakala-N’koudou göz kanatan bir top oynuyorlar birlikte.
Rıdvan iyi olmuş. Yeter artık lig bitsin bu hafta.

BJK4EVER dedi ki...

Tek transfere bakarak Orman donemi hakkinda sonuca varmak garip gelmiyor mu? O carcur edilen paranin karsiliginda tarihinizin acik ara en yuksek satislari var, dikilmis bir stat var. Ki Lens transferi konusunda Zaitsev aciklamayi yapmis zaten. Rakibin en iyi oyuncusunu aldik. 8 milyonluk Tabata, rakibinin yedek adamini yildiz alir gibi almak vs gibi degildi. Berbat cikti o ayri.

BJK4EVER dedi ki...

Ulan tam nkoudou niye penalti atiyorken derken kacirdi. Oguzhan larin ghezzal dururken bu nasil sacmalik?

can dedi ki...

@4ever
Aynen! Lunaparkta boyle penalti atsan kufur yersin. Bu kadar kritik bir macta penaltiyi N.Koudou'nun atmasi nasil bir garabettir yahu? Adam hayatimda izledigim en kotu penalti vurusunu yapti, o kadar ki ben bile rahat kurtarirdim.

Emre Toraman dedi ki...

Penaltı bir yana da fena başlamadık bence maça. Ankaragücü hiç kapanma, daralma derdinde değil. İlk golü yiyip de kapanmalarına izin vermezsek rahat alırız havası oluştu bende.

Emre Toraman dedi ki...

Ljajic'e noldu yahu? Tamam kesilip Oğuzhan'ın denenmesi ve performansından sonra Oğuzhan'la devam edilmesi mantıklıydı ama Ljajic'in bu kadar yok olması garip.

Basar dedi ki...

Nkoudou zararlısının bir olumlu hareketi yok! Boyd filan daha şyşdşr bu adamdan!

Her hafta maşallah bir adamımız sakatlanıyor!

can dedi ki...

@emre
Penalti kacinca ben de tam tersi dusundum. Pozisyon bulamadan dakikalar geciyor, bir kontrada ters yakalanmaya bakar, sonra beraberlik icin bastirmakla gecer mac.

Armagan Kaymaz dedi ki...

False 9 Ljajic iceri, Larin sola Nkoudou disari

Emre Toraman dedi ki...

@can
Dakikalar geçtikçe ben de o tarafa kaydım ama penaltıdan sonra değil Oğuzhan-Mensah'dan sonra oldu benimki. Oğuzhan'lı dönemde de kontra vermeye müsaittik ama en azından tehdidimiz kontra riskine değiyordu. Göbekte Mensah'lı dakikalar baya kötü geçti. Golü bulamazsak Nkoudou dışarı-Mensah sola-Ljajic göbeğe ilk opsiyon olmalı bence.

can dedi ki...

Ortada santrafor yokken Larin solda bir şey yapamaz ki :(

Pheaglix dedi ki...

nkoudou re-za-let oynuyor. penaltiyi blogdan rastgele biri kullansa daha iyi kullanirdi. hadi onu gectim, sahada gol kralligi yarisinda oyuncu varken ve penaltiyi kullanmak istemisken gidip kendin kullanmak neden. penalti disinda da felaket oynuyor. neden bilmiyorum ama "at quaresma'ya" oyununu nkoudou ile oynuyoruz, o da sagolsun her pozisyonda yapilabilecek en kotu tercihleri yapiyor. ikinci yari basinda cikmasi gerekiyor. oyle 60-70'i beklersek is isten gecmis olur. sahada zaten bir zararli var (mensah), ikincisi de orada olunca hucumda hicbir sey uretemiyoruz.

ghezzal o kadar guzel kesti ki kulusic dayanamayip golu atti:) ama boyle giderse net puan kaybi geliyor. efektif olarak 9 kisi ile oynuyoruz su an. hucum boyle oldukca ankaragucu saldirmaya basladiktan sonra savunma dayanamaz.

Barreto dedi ki...

N'Koudou topun başına geçince bir kişi bile atar diye düşünmemiştir. Gol çok ideal zamanda geldi, şimdi 1-0, N'Koudou ve Mensah teorik olarak alıp gidecek skor yapabilecek pozisyonlar bulabilirler. Ama kaleye sokabilirler mi şüpheli.

Huzeyfe dedi ki...

Sergen’in Ljajic’i ve Mensah’ı orta saha dışında bir yerde oynatacağına inanan var mı cidden? Töre girer ikinci yarı.
Oğuzhan’ın durumu ciddi değilmiş sanırım, sevindim. Yıllarca düzenli oynamamak oyuncular için çok zor. Keşke Hollanda’ya 2 sene önce gitseydi. Cenk ve G.Töre için de durum aynı.
Rotasyonda bir düzen olması bu yüzden önemli. Bizde 6 hafta bir oyuncu her maç ilk 11de, sonraki 10 hafta dakika alamıyor. Galibiyet serisi bitince ancak rotasyon oluyor.

Emre Toraman dedi ki...

"Golü bulamazsak Nkoudou dışarı-Mensah sola-Ljajic göbeğe" demiştim ama golü bulmamıza rağmen yapsak fena olmayacak gibi. Oğuzhan çıktıktan sonra baya kötüydük bence. Yani Nkoudou-Mensah'a da 15-20 dakika kontra şansı vermek mantıklı gibi geliyor ama Nkoudou-Mensah'la bulduğun kontrayı Mensah-Ljajic'le de bulmak çok ihtimal dışı değil. Pas akışkanlığımız artar(normale döner) en azından.

Huzeyfe dedi ki...

Neden N’ködü (pun intended) oyuncumuza penaltı attırıyoruz bir de? En son penaltıyı o kullandı diye mi? Ayarları değiştirmeyi mi unutmuş Sergen nedir?

turgay dedi ki...

Maçtan sonra yapılacak şey basit nkoudou denen arkadaşı kadro dışı bırakacaksın. Bu kadar salak bir oyuncu ile yola devam etmek doğru olmaz. Sakatlıklar yüzünden bize düştü diye düşünüyordum geldiğinde ama bu adamda zeka yok. Gerek yok zorlamaya

Ahmet Usal dedi ki...

Larin atıyodu penaltıyı, Nkodou ille de ben atıcam diye ısrar etti, Larin baktı, resmen kırmamak için peki öyle olsun ifadesiyle Nkodouya bıraktı

Penaltıyı takımlarda belirlenen penaltıcı atar ama biri çok iddialı ve istekli olursa ona da bırakabiliyor oyuncular.

BJK4EVER dedi ki...

Benim sinirim hala gecmedi. Adamin topu alis ve siritis seklinden belli oluyor ki bu adam penaltici olarak gosterilmemis, kendi atmak istemis.
O topu alacak cesarete sahip olmasi da, kimsenin de hooop dememesi de dusundurucu. Sahada Tayfur olsa o topu alamazdi, alsa bile Tayfur alir o topu bir yerine monte ederdi. Josef'ten bu liderligi gostermesini beklerdim, ama o da yilisik tayfa'ya ayak uydurmus belli ki.

Oyundan zevk almak, arkadas havasi olmasi baska sey, laubalilik baska sey. Rosier'in de renkli kisiligi var, ama sahaya cikinca ciddiyet ve disiplin adamda 100/100. N'koudou'nun yaptigi sey olacak gibi degil, 3. dakikada bitecek macta nasil sikintilar yasiyoruz.

Rosier demisken, muthis oynuyor, ilk gunlerindeki gibi. Welinton da inanilmaz, tam da bu sistemin adamiyim diyor. Ghezzal iyi, Oguzhan hak ettigi formayi aldigina sukur ettirmisken ve iyi oynuyorken cikti maalesef. Digerleri orta karar.

Ikinci yarida zamaninda degisiklikleri yapip fazla geriye cekilmeden topu ayagimizda tutarak 2.yi aramakta fayda var. Geriye cekilirsek sadece kendi ayagimiza sikariz. Yuksek tempo yaparsak degisikliklerin de muhtemelen gec gelecegini dusunursek yine kendi ayagimiza sikabiliriz.

Mac Tore in N'koudou out diye bagiriyor, bu degisiklik zamaninda olur umarim. 2-0 olursa Larin'i korumaya almak da mantikli olabilir, 20-30 dakika forvetsiz de oynanir.

Ahmet Usal dedi ki...

oha Ankaragücü bize gol attırmamak için amma kastı ya, bi gol atılacaksa onu da Kulusiçe attırız modunda maçı yaşıyorlar. Bakalım bizim bir oyuncumuza gol atmak nasip olacak mı:)

Emre Toraman dedi ki...

Kulusic'in attıkları da hiç fena olmasa da(özellikle bu 2. uçarak) adaşımın golleri bariz daha güzeldi. Kafayla aşırtma falan yapmıştı yakın mesafeden.

Ahmet Usal dedi ki...

Halis yine bir golümüzü yedi, Rakip kendini faul varmış gibi yere attı, buz gibi güzel Rosier golü güme gitti, maç da kopacaktı..

Huzeyfe dedi ki...

Rakibin omzundan tutunca o faulü verirler.
Bence ligde Welinton kadar hamlesi kötü olan stoper yoktur. Net saatli bomba ceza sahası içinde. Bu adam için komple altyapıyı verdik Alanya’ya.

Pheaglix dedi ki...

tarihe not olarak dusulsun: halis yine sut gol olmak uzereyken var'a gitmemek icin faul caldi. bu bariz kotu niyet. eger faul varsa pekala gol olduktan sonra da calabilirsin, ama ozellikle top kaleciyi de gecmisken caliyor.

welinton da sagolsun sezon basina geri goturdu bizi. eger oyun boyle devam ederse puan birakiriz. nkoudou-gokhan fena olmaz (yazarken degistiler). atiba-necip de olabilir ama necip'in olmadik yerde yaptigi fauller boyle macta sikinti olur.

Emre Toraman dedi ki...

Mensah-Nkoudou-Töre-Larin hücum 4'lüsü geliyor diyordum ki şaşırdım şahsen.

Emre Toraman dedi ki...

Sağ kanatta oyunu domine edecek Töre çok eskilerde kaldı ama 15/16'da soldaki takım oyuncusu görevine yaklaşabilir belki. Umarım katkı verir.

dominic molise dedi ki...

geraldo nasi kirmizi gormedi yahu, resmen kasimpasa maci aytac'i.
insallah sonuc benzemez

Pheaglix dedi ki...

zeka eksikligi sagolsun 2-0'dan puan veriyoruz. hem welinton'un hem tore'nin yaptiklari alenen aptallik. nkoudou ayri, mensah zaten kotuydu, alinmayacagini anlayinca kontak kapatti. necip-dorukhan ayni anda oynayinca bir oyuncu etmiyorlar. takimin yarisi zeka yoksunu olunca kazanamiyorsun iste.

GeceGezgini dedi ki...

Bu takim neden hic bir seye itiraz,isyan etmiyor arkadasim anlamiyorum. Yahu adam buz gibi golunu vermiyor, bizimkiler gevrek gevrek guluyor.

beagle dedi ki...

welinton nkudu töre bugün kov. mensah ve ljajic de sezon sonu.

bi de senin yapacagin degisikligin, oynattigin tandemin icine edeyim sergen. montero olsa 3 5 pas yapardik.

turgay dedi ki...

Bağıra bağıra geldi puan kaybı ne güzel izledi hoca. İnanılmaz gerçekten. 70dk oyuncu değiştirmemek oyunu okuyamamak bıktık gerçekten. Böyle aptal adamlara nasıl süre veriyorsun Sergen hoca nasıl dayanıyorsun inanılmaz. 0 konsantrasyon en kritik dönemde 0 konsantrasyon muazzam saçmalık muazzam

BJK4EVER dedi ki...

@pheaglix

Ezigiz ondan kimse itiraz etmiyor. Sonra ezik diyince kiziyorsunuz. Adamlarin 2. golu oncesi faul var, penalti gri alan ama 1 kisi itiraz etmiyor. Aldigimiz penaltiyi bile zar zor aldik.

N'Koudou yavsagini normal sartlarda kadro disi birakirsin. Kadro disi birakmasan bile okkali bir para cezasi verirsin herkese ders olur. Ikisini de yapmayacagiz, cunku gote got diyemeyen ezik bir yonetimimiz var.

Simdi bekle ki FB ve GS puan kaybetsin. Kaybetsin cunku onlar kaybetmeden biz bir bok yapamiyoruz. Onlar kotu olacak ki biz kendimizi bir bok zannedelim. Onlar kazanip birseyler yapabildigi an zaten bizim ezikligimiz ortaya cikiyor ve tereyagindan kil ceker gibi elimizden kupayi aliyorlar.

Sokayim boyle sampiyonluga.

turgay dedi ki...

O kadar sinirliyim ki daha fazla yazmak istemiyorum. Senin 1 rakibin tonla eksiği var adamlar öyle iştahla oynuyor ki 1 tane tepki veren oyuncu yoktu sahada. Rezalet oyun rezalet skor rezalet hocs performansı. Allahtan rakipler rezalette öndeyiz. Sivasa kaybedelim de bakalım neler konuşulacak

Emre Toraman dedi ki...

Oğuzhan'lı ilk 17 dakikayı saymazsak bombok, darmadağın bir oyun. Benim için maçın özeti: Ljajic nerede?

BJK4EVER dedi ki...

GS ve FB kazanirsa gecmis olsun zaten, gitti sampiyonluk. Sivas 12 mactir yenilmiyor. Daha Hatay macin var, GS deplasmani var, Goztepe deplasmani var.
GS'nin fiksturu zor ve geride, ama FB kazanirsa yarin yuksek ihtimalle isimiz biter psikolojik olarak.
Bu sezon bugune kadar hep rakiplerin kaybetmesi sayesinde geldik. Kaybetmedikleri an psikolojimizin ne olacagini gorecegiz. Hic iyi seyler ongoremiyorum maalesef.

Psikoloji'yi gectik, fiziksel olarak bittik. Bir takimi bu kadar baskin oynatabilirsin, o bir tercih'tir, ama surekli ayni dar rotasyonda oynarsan, kulubeyi minimum kullanirsan sezon sonu herkes boyle patir patir dokulur. Ustelik en zor maclarimiz onumuzde daha dururken dokuluyoruz.

Olursak tamamen rakiplerin kotulugu sayesinde sampiyon olacagiz. Benim icime sinmiyor. Dahasi oyunu vs gectim, bu N'Koudou yavsagina hicbir ceza verilmeyecek, asil o icime sinmiyor iste.

yilmaz dedi ki...

Futbolda ciddiyetsizlik en affedilmeyen şey.

Sahada Ghezzal, Ozzie, Larin, Joseph, hatta Welinton, Atiba filan varken N'Koudu'nun topa yaklaşamaması bile lazım. Daha birinci dakika. O golü at ondan sonra oyuncuların gönlünü edersin. Tabii birinci dakikada kaçırılan penaltı maçı anlatmaz ama, böyle bir fırsatı böylesine sarsakça harcamak akıl karı değil.

Geçen hafta sezonun en kötü maçlarından birini oynamıştık. Bu hafta bu durumu geliştirdik. Oyunumuz baş aşağı gidiyor. Skor da alamazsak sezon çok dramatik bitebilir. Bu oyun iştahsızlığıyla Sivas'ta işimiz zor. Rakiplerin (FB GS) salaklıkları da bir yere kadar bizi götürür.

Hocanın da penaltı tekrarını izlemektense, elindeki tabletten biraz maçı izlemesi yararımıza olacak. Ortasaha düşünce Necip ve Dorukhan'ı alıp Atiba'yı dışarı çıkarınca pas da yapamıyoruz, sakin kalamıyoruz ve sürekli atak yiyoruz. İyi bir defansif organizasyonu olan bir takım değiliz, bizim gol yemememiz, topu ne kadar rakip alanda tuttuğumuzla alakalı. Bunu yapan da Joseph, Atiba, Ghezzal, Abou ve Abou varken Larin.

Zaitsev dedi ki...

Nkodou bütün şimşekleri üzerine çekti ama Josef harici ön taraf komple rezalet haldeydi. Larin’in önüne top atmamak için ayrı bir çabamız vardı. Rıdvan’ın bindirme yapmaktan canı çıktı ama yine pas alamadı. Atiba reis yaptığı asistler sonucu gelen özgüvenle yine topla çok oynadı. Yediğimiz ilk gol öncesi topu kaptırıp asistini yine yaptı.

Arandık ve aradığımızı bulduk. Sergen hocaya bravo. Göz göre göre verdi maçı.

Kadronun bu haline bakınca Ljajic’in sol ayak baş parmağı bile sadece sahada yürüse bile bu takımda oynar.

Ağlamaya gerek yok. Vura vura şampiyon Beşiktaş. Yine klasik tüpçü maçı oldu. Şimdi sıradaki enayiler fener ve GS galibiyetine yüklenip patlayacak.
Şu ekonomik krizde çarkı döndürenlerden biri de iddaa. Uyanık olun, sadece futbol izliyorum zannetmeyin.

Serkbal dedi ki...

Kırılma maçıydı, kırıldık sanırım, burdan şampiyonluğu verirsek 2-3 sene kendimize gelemeyiz

turgay dedi ki...

Halis halisliğini yağmasa 3-0 olacaktı maç bunu da eklemek lazım. Ancak bu rezil oyunun hakemle bitmesi anlamsız.

hayalet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hayalet dedi ki...

Zaten kaç maçtır maç sonlarını böyle oynuyoruz. Antep maçında da golü yedik sayıyorum ben. Düşme mücadelesi veren takıma yenilemenin mazeretide yok. Hakemlik bir durumun olduğunu düşünmüyorum. Bu kadar baskı yersen er ya da geç golü yersin. Takım ışık vermiyor. Şampiyon olacağımızı düşünmüyorum. Bu saatten sonra da maç izlemem zaten. Futbolcular bizden rahat bence. Kendimi üzmenin faydası yok

thenorthman dedi ki...

Takım forvetsiz olduğunda inanılmaz özgüvensiz oynuyor.Bana göre bu boşvermişlik değil özgüvensizlik.Bu özgüvensizlik de dakikalar ilerleyince panik havasıyla birlikte oyun disiplininden kopan ne yaptığını bilmeyen bir takıma dönüştürüyor bizi.Kalan 7 maçta hiçbir şey yapmasa da Aboubakar olmalı
Ama yine de enseyi karartacak bir durum da yok kolayı istemiyorsak zoru yapacağız.Kalan maçları ilk yarı hatay beraberlik hariç kazanmışız yine kazanırız

Huzeyfe dedi ki...

Bence Beşiktaş şampiyon olacak ama bu Sergen’e ve onun getirdiği ikinci sınıf oyunculara rağmen olacak. Normal şartlarda bu mantıkla yönetilen bir takım şampiyon olamaz. Ama rakiplerin biri gitgide derinleşen bir kaosun içinde, diğerinin 10 yıldır filan zaten psikolojisi bozuk.
Dosdoğru konuşalım. Takımın çok çok iyi bir hücum beki var. Tek başına hücum planı Rosier. Yine tek başına çapa oynayıp orta sahayı yöneten, ayağı da düzgün, yeri geldiğinde gol de atıp maç kazandıran 6 numarası var. Oyun bilgisi ve fizik gücü yüksek forveti, skorer uzak forveti ve kenardan oyun kuran, asist yapan ters açığı var.
Sergen sene başından beri hiçbirşey öğrenememiş hatalarından, şu maçı Necip-Doruk-Josef orta sahasıyla bitiriyor. Ben söylemekten bıktım artık, daha fazlasını yazmayacağım.
Rastgele birşeyler oldu bir yere kadar geldik bu sene. Bu belli artık. Böyle bitsin lig, şampiyon da olsak unutalım bu sezonu. Seneye bu adamla devam etmeyelim.
Sene sonunda inşallah Çin’den Katar’dan filan teklif alır da gider. Bize lazım olan Ghezzal ve Rosier önümüzdeki sene için. Başka birşey değil.

hayalet dedi ki...

Sürekli penaltı yaptıran stoperimiz var. Penaltıyı halı sahada gibi topu kucağına alıp ben atacağım diyen futbolcumuz var. Şampiyon olacağımıza zerre inancım yok. Her sene küme düşmeye oynayan takımdan yediğimiz baskı zaten yeterince açıklayıcı. Bu takımdan beklentim yok. Penaltıyı kaçıran kişinin gülmesi cabası, insan biraz ciddiye aldığını gösterir

can dedi ki...

Ağlama duvarına dönmüş blog. En yakın rakibimizle puan farkını bir puan daha açtık. Fener bütün maçlarını kazansa bile iki mağlubiyet hakkımız var. Oyun ve Sergen ışık vermiyor ama rakiplerimizde de o ışık hiç yok. Camiaca sakin kalıp önümüzdeki maçlara odaklanmalıyız. Bir de iyileş be Abuş!

Barreto dedi ki...

Sivas maçına 0 puan yazıyorum. Sonrasında galibiyet serisi yaparız GS maçı dahil. GS maçında iş biter. FB den iki defa puan kaybı bekliyorum. İki beraberlik diyelim. Böylece kalan 7 maçta 4 galibiyet bize yeterli olur. Ama takım bugünkü gibi çuvallarsa olmaz tabi. Abu sağlıklı olur ve biraz form tutabilirse sıkıntı yaşamayız.

YSY dedi ki...

Sonu gitgide bilic sezonuna benzeyen bir gidişat var. Maçı tutamayıp son dakikalarda gol yiyen bir takımın şampiyon olduğunu bugüne kadar görmedim. Fener maçından sonra bu 2 etti. Sergen gibi zeki bir tipin oyuncu değişikliklerinde bu kadar tutucu davranması inanılır gibi değil. Valla içeriyle görüşen eden birisi var konuşsun yazsın buraya. Fenalık geçireceğim.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Tek bir soru:
Tüm takımın atabileceği en iyi penaltıyı mıydı bu?
Öyleyse vay halimize.
Öyle değilse de baştan aşağı herkesin kendine çeki düzen vermesi lazım.

turgay dedi ki...

Kötü oynamakla ciddiyetsizlik aynı şeyler değil. Takımda ciddiyetsiz adamlar var bu da takımın genelini etkiliyor. Kritik dönemeç diye diye 2-0dan maç vermek ciddiyetsizliktir. Çok net gole kimse itiraz etmiyor, ilk penaltı öncesi faul var yine ses yok, bence penaltı abartı ancak kimseden itirwz yok kenardan bile baskı yok. Böyle kafalar başka yerde olursa olmaz. Tam vidaların iyice sıkılması gereken bir dönemde böyle boşvermişlik olur mu? Takımın penaltılarını abou yokken 2 tane düşük zekalı mensah ve nkoudou atıyor. Sen penaltı kullanacaksın ciddi olacaksın kardeşim vurduğun topa bak. Halı sahada olsa dayak yersin.

Hoca maçtan sonra sistem değişecek demiş. Allah için 3 tane 6ya mı döneceksin. Akşam oyuna aldın necip ve dorukhanı daha adamlar yerleşemeden pozisyon yedik. 1 tane top kazanmadklar 1 tane pas organizasyonu yapamadılar. Mensah Oğuzhanın yerine girince orta sahan bitti. Bence değişikliği sende yapmak lazım. Bu kadar kör olamaz insan.

Ayrıca fikstüre takılmış paşam. Bize öyle kıyak geçmişler ki sen önden 3 puan alınca rakiplerin mecbur kalacak kazanmaya. Ama sen böyle yatarsan ekstra motive oluyorlar. Dün akşam 1 tane yatmayan adam yoktu. Yönetimde şu takımın vidalarını sıksın artık şampiyonluk kaçmadan.

Ahmet Usal dedi ki...

Bence bu kadar karamsarlık fazla. Henüz kaybedilmiş bir şey yok, lideriz, iki rakiple de bay haftasını da hesap edersek birer maçtan fazla ara var. Abou da muhtemelen Sivas maçına döner.

Oğuzhan tam hayal ettiğimiz gibi oynuyordu. Sakatlanana kadar belki de bu seneki en iyi performansıydı. Ki sakatlığı da çok ciddi değilmiş, Sivas maçına olur muhtemelen. İlk 60 dakika rakip neredeyse bizim sahaya geçemedi. İlk şutları 54 te dağa taşa. İlk pozisyonları da 2 - 0 dan sonra.

60 dakika ezici bir presle ve ciddiyetle oynadık. İşlemeyen çarklar oyun kalitemizi etkiledi. Mensah ve Nkodou gibi.

Welinton o ilk 60 dakika harika oynadı, ne zaman pil bitti, rakip gelmeye başladı, defoları yine ortaya çıktı. Rosier de Rıdvan da harikaydı artı olarak, ikisi de oyun kalitemizi arttırdı, maçı neredeyse sayelerinde alıyorduk.

3 günde bir maç trafiğinden takımın kilit taşları etkileniyor, Atiba ilk devre sonu bittiydi, daha erken oyundan alsın desek yerine giren adamlar verim vermiyor, mecburen maksimum kullanılıyor.

Dünü basın toplantısından anladığım Hoca sistem değişikliğine gidebilir, üç 6 numara da olmaz bu değişiklik. Çünkü anca kritik puan kaybedersek özeleştiri yapıyor, dün net böyle yürümediğini gördü, Neciple Dorukhanın da çözüm olamadığını gördü. Bizim en büyük sıkıntımız A planımız pandemi 3 günde bir maç ortamında 90 dakika uygulanamaz, skoru alınca oyunu dinlendirebilmek, iyi kontraya çıkabilmek, savunabilmek gerekli, Hoca bunun üzerine kafa yoracak, açıklamalarından anlaşılan o. Çözerse yine şampiyonuz. Çözemezse de olabiliriz, ilk 60 dakikamız Abousuz halimizle bile rakiplerde yok. Bu kadro üç büyükler arasındaki en dar ve kalitesi sınırlı kadro. Geçen senesi boş geçmiş kilit oyuncularla 3 günde bir maçla giden bir takım. Buraya kadar gelebilmesi de başarı benim gözümde.

Yine buraya kadar getiren en büyük etkenlerden biri de Hocanın doğruları. Konuyla ilgili fikirlerimi defalarca yazdım, Her zamanki gibi "plus side" ı anlatmaya çalışmak bana kaldı. Üstelik Hoca bile takımı benim kadar beğenmemiş, toplantıdan anlaşılan o. Bi neşter gelecektir. Göreceğiz...

Ahmet Usal dedi ki...

Benim tahminim Nkodou ile Mensah bir daha forma yüzü zor görür. Rıdvan ile Nskalayı beraber kullanabilir, belki 10 numaralı bir sistemle, Ljaic ve Oğuzhanla bir şeyler deneyebilir, en azından maçın belli bölümlerinde. Ljaici solda da Ghezzal rolünde görebiliriz.

Burada zaten yapılabileceklerin fikir cimnastiğini pek çok arkadaşımız yaptı. Bir şeyler denenecektir.

Ahmet Usal dedi ki...

Bir de, ben itiraz azlığını ciddiyetsizlik ya da motivasyonsuzluk olarak görmüyorum. Adamlar sevmediğimiz hakemleri bu sene minimum üçer maç ard arda veriyor. VAR da da Yankaya vardı mesela. Biraz kanki olduk bunlarla, üçümncü maçlarımız daha az aleyhimize geçti hepsiyle. Mesela 2. golümüzde Vida faul yapmış, bVAR ıskaladı. Yani diyeceğim o ki, itiraza konsantre olacağına takım oyuna ve kart görmemeye konsantre olmaya çalışıyor. Biz hakemlerle şampiyonluk falan alamayız. Hoca da oyuncular da biliyor. İtiraz etsek de bu hakemlerle bize yaramıyor. Ben o konudaki konsantrasyonu da doğru gördüm.

Nkodou ile ilgili son söyleyeceğim, zekası da, karakteri de kendi laneti. O hız ve yetenek bunlarla çarçur oluyor işte. Eskilerin deyimiyle "şam şeytanı" sevimliliğiyle ve neşesiyle oyuncuların da sevdiği karakter. Zararı penaltıda nazı geçti. Ama bu sonuçtan sonra bir daha atamaz, nasıl Mensah bir daha atamadı, bu da öyle.

Ahmet Usal dedi ki...

Ha Hocaya da habire elini kolunu açıyor diye algı operasyonu apıldı, Hoca da şimdi kenarda daha sakin takılıyor. Bizi antipatik göstermelerni engellemeye çalışıyor. Dediğim gibi, itirazın işlemediği hakemleri art arda maçlarınıza verseler ne yaparsınız, bu yapılır.

Bir de dar rotasyondan bizim itirazdan sarı görme ya da cezalı duruma düşecek oyunculardan çekeceğimiz sıkıntı rakiplerden fazla. Tatlı nın talimatıyla bu son maçlarda Hakemler tereddütsüz itiraza sarıyı çıkartıyorlar. Çok dikkatli olmak lazım..

Hasta ti dedi ki...

rakipler gaza gelecek 3 puan icin, kaybederlerse fena dağılacaklar, galibiyetten daha da zevkli olacak bence bu hafta:)
n'koudou ridvan'i görmüyor bence, kısa boylu ya, yoksa baska nasıl aciklanir bilmiyorum, ridvanin anası babası olsam bayaaaa kufur etmiştim dun

Barreto dedi ki...

Şu N Kötü nün bonservisinin yarısına 4.5 milyon Avro sayılmış olması en hafif ifadeyle kepazeliktir*. Lens transferinden beter. Lens'e o paralar verilirken kulüpte nakit akışı vardı, şampiyonlar ligi geliriyle hovardalık yapılıyordu. N Kötü alınırken ise kulüp, olmayan kuruşlarını harcıyordu. 2017'den beri mali yönden bu şekilde gidişatı olan bir kulübün bu sezon şampiyon olabilme ihtimali aslında FB, TS, İBB ve GS'nin çuvallamasıdır.

"Bütün renkler ayni hızla kirleniyordu birinciliği beyaza verdiler."

Bu kadar kafası çalışan, eğitimli, görgülü adamın şu veya bu nedenle bu ligi takip ediyor olması, kafa yoruyor olması ise başka bir kepazeliktir*. Bu da bizim ayıbımız.



*Kepaze
(kepa:ze), Farsça kepāẕe

1. sıfat, Niteliksiz, değersiz:
"Hele o İspanyol nezlesi, illetlerin en kepazesi..." - Hüseyin Rahmi Gürpınar

2. sıfat, Utanmaz, rezil:
"Bu oğlan bir kadın seviyor, çok uygunsuz, kepaze bir kadın." - Hüseyin Rahmi Gürpınar

3. sıfat, Gülünç.

4. isim, eskimiş Talim yaparken kullanılan gevşek ok yayı.

Ahmet Usal dedi ki...

Kötü haber: Oğuzhanın sol arka adelesinde zorlanma ve ödem tesbit edilmiş, üç hafta yok..

fidddas dedi ki...

elimizde lige devam edeceğimiz 19 oyuncu var.
kaleci : ersin, utku
stoper : vida, wellinton, montero
sağ bek : rosier
sol bek : nskala, rıdvan
orta saha : josef, atiba, ljajic, necip, dorukhan, mensah
forvet : ghezzal, abou, larin, nkoudu, töre

eğer diziliş değişmeyecekse şu anda en mantıklı kadro
ersin
rosier vida wellinton rıdvan
josef
ghezzal atiba ljajic larin
abou

olarak görünüyor.
yedekler için : montero ancak sarı kart cezası varsa oynar, eğer sol önde bir değişiklik olması gerekiyorsa rıdvanın arkasında oynar, necip stoperde zora düşülüyorsa veya ortasahada maç sonunda sertlik gerekiyorsa, dorukhan sadece rosierin yedeği olabilir, mensah ve nkoudu skor avantajı elde edilirse kontra tehdidi olsun diye(iyice bir uyarıldıktan sonra)(hiç ihtiyaç duymasak iyi ama elde adam yok), töre ghezzalı dinlendirmek için.

abou, larin, josef, atibanın kalan 8 maçta da sahada olması gerekiyor. çıkıyorlarsa son 15 dakika çıkabilirler. larin ve atiba sarı kart sınırında. ve atibanın sezon sonuna doğru yaşı ortaya çıkmaya başladı.

herkes neden genç takımdan oyuncu alınmıyor diye soruyor. U21 ligleri kapatıldı ve Beşiktaşın önerdiği rezerv lig de ısrarla kurulmadı. bu sebeple beşiktaş 19-20-21-22 yaşındaki bütün oyuncularını alt liglere kiraladı. U19 ligi var, onun şartlarını sağlayan serdar saatçi takımda kaldı ama U-19 ligleri de pandemi sebebiyle mart ayı sonuna kadar oynanmadı. oynansa bile oradaki oyuncular maksimum 18 yaşındalar.
zaten neredeyse hiçbir takım genç takımlardan oyuncu sahaya sürmüyor. çünkü eğer kiraya vermedilerse bile uzun süre maç oynamadılar.

bundan sonra sıkıntılı maçlar izleyeceğiz. ayrıca 5-6 oyunculuk bir sarı kart cezası yükümüz de var. hocanın 1-0 üzerine bir oyun kurmaya çalışacağını anlıyorum. 3*6yı daha çok da görebiliriz. ghezzal-abou-larin ile gol bulup, bunu savunmaya çalışacak.(pek beceremiyoruz ama elinde pek opsiyon kalmadı)



turkkant dedi ki...

Beşiktaş'ın bundan sonrası için birkaç tespit:

- Bundan sonra hiçbir oyuncuyu silmek gibi bir lüksümüz yok. Buna Mensah da dahil, N'Kodou da dahil, Ljajic de dahil. Ofansta bu üç oyuncuya illa ki, ihtiyacımız olacak. Sene biter ilk bu oyunculardan çıkmaya çalışırsın, ama bu 3 oyuncudan bir şeyler almaya, lamı cimi yok, muhtaçsın.

- Ljajic kesinlikle vasattı, ancak, çok az pas hatası yapıyordu, takımın daha az yorulmasına neden oluyordu, ve bekler daha kolay çıkabiliyolardı. Hocanın ne yapıp edip özellikle iç saha maçlarında Ljajic, dış saha maçlarında Mensah'tan yararlanmanın yollarını bulması lazım.

- Sivas maçına bence yüzde yüz Atiba-Josef ve (Necip ya da Dorukhan) ile çıkacak. Bu bizim için bence çok ideal bir üçlü değil, Mensah-Ljajic işe yaramıyor, bari üç savaşan orta saha kolaycılığı 7 maç kala çok riskli bence. Ha 2 maç kalır, ok. Ama bence bizim gibi yerleşik defansı yapamayan takım için ideal değil. Zira Dorukhan da Necip de düşük pas yüzdeleri ile bizim oynamaya çalıştığımız oyunu sekteye uğratırlar.

can dedi ki...

Altay’ın sezonu kapatmasından sonra Fenerbahçe formlarına baktım, herkesin ortak kanısı ikinci olurlarsa büyük başarı olacağı yönünde. Galatasaraylıların zaten hiç umudu yok. Boş yere ağlanıp sızlanmanın manası yok. Elimizdeki imkanlarla bu sezonu şöyle ya da böyle şampiyon tamamlamalıyız.

BJK4EVER dedi ki...

Allah Allah, oysa ki Altay'da hicbir numara yoktu, daha gecen hafta da hatali bir gol yemisti. Bak sen su ise.

Oyuncu kadro disi birakma luksumuz yok, ama bu tur davranislarin da bir cezasi olmasi lazim. Herkese herseye eyvallah diye diye bu kulup kendisi samar oglanina dondu.
Penalti konusuyla ilgili 2 ihtimal var (N'Koudou'nun penaltici olarak gorulmedigini var sayiyorum):

1 takimda net bir penaltici belirlenmedi, bu baya kotu
2 takimda penalticilar belirlendi ama N'Koudou kendi inisyatifini kullanip penaltiyi ustlendi, bi gorunuler bunu gosteriyor

Bu yapildiktan sonra oyunculardan, antrenorden tepki gelmeliydi. Ne mac sirasinda, ne mac sonrasinda hicbir tepki gelmedi. N'Koudou'ya herhangi bir ceza da verilmedi. Boyle bir ortamda disiplinden vs bahsedemezsin. O yuzden diyorum ya, her turlu kritik karari almakta yillardir zorlanan, buna bile yuregi yetmeye sinameki sacma bir kulube donduk. Capsiz Hikmet Karaman bile penaltiyi haksiz yere atan oyuncusuna haddini bildiriyor, o kadar bile capimiz yok demek ki.

Capimizi anlamak icin Emre Kocadag'in mac sonrasi aciklamalarini dinleyin kafi zaten. Hala hakemden bahsediyor. Sahi, derbi'ye Halil Umut Meler verildiginde federasyonu aciklamaya davet etmistik hani, ve o aciklama gelmedigi zaman daha sert tepki gosterecektik? Ne oldu ona sahi? O sert aciklama geldi mi? Fis diye balon gibi sonduk. Bu hafta bir daha verdiler, agzini actin mi? Ezigiz iste, ezik.
Mactan sonra hala rakipler puan kaybedecek diyor adam, ondan medet umuyor. Ondan sonra sahada tabii ki ozguvensiz olacaksin.

Olay gayet basit. 'Bugun kotu oynadik, bu performans kabul edilemez. N'Koudou'nun hareketleri de kabul edilemez, ona cezasini verecegiz. Arkadaslarinin emegiyle kimse oynama hakkina sahip degil. Gereken cezayi verecegiz. Rakiplerimiz umrumuzda degil, hala ondeyiz ve en iyi futbolu oynuyoruz. Kendimizi toparlayip onumuzde kalan 7 mactan en az 5'ini kazanip sampiyon olacagiz. Herkes rahat olsun.'

Niye boyle bir aciklamayi duyamiyoruz? Hep ici bos bir sikayet, ezik ezik aciklamalar. Winner'liligin, alfa'ligin a'si yok, niye biz boyleyiz arkadas?

Zaitsev dedi ki...

Hoca neredeyse 50 maçtır takımın başında. Nkodou bu süreçte bindiren kimseye pas vermedi ve zaman ilerledikçe pas vermemeye devam etti. 1.5 senede bu sorun düzeltilemedi ve böyle bir kanat adamı ters ayaklı kanat adamı oynatma fantezisinden ötürü sürekli forma buldu. Adam pas veremiyor, penaltı atamıyor, faul yapıyor ama hep gülüyor.

Huzeyfe dedi ki...

N’koudou bugüne kadar ne katkı verdi ki Beşiktaş’ın ihtiyacı olsun? Herhangi bir altyapı oyuncusu da onun boş kaleye yuvarladığı golleri atardı. Bence negatif katkı veren oyuncu kategorisine girer . Hem bekini gereksiz yoruyor, hem sürekli top eziyor, enerjisini itidalli kullanamıyor bekini yalnız bırakıyor, şut çekemiyor, orta yapamıyor. Dentinho v2.
Kontra tehdidi olarak belki sağda oynar, onu da Sergen denemiyor zaten.

beagle dedi ki...

Nkudu yerine 10 kişi ciksak son 5 maçta 2 galibiyetten fazla alirdik. O kadar cok atagi mahvediyor ki...

Zaitsev dedi ki...

Umarım Fransızca konuşmak takımda oynamak için kolaylık sağlamıyordur. Bazı oyuncuları ancak bu şekilde açıklayabiliyorum.

dominic molise dedi ki...

fener beraberligine evi bastim beyler, aksi durumda beni agirlar misiniz

Serkbal dedi ki...

Her hafta bir oyuncumuz sezonu kapatmaya başladı, oğuzhan da kapatmış, geçmiş olsun

BJK4EVER dedi ki...

Sikinti yok. Zaten takimi 10 kisi oynatiyordu, fiziksel olarak zayifti, mucadele'den kaciyordu, gerek yok. Iyi bile olmus hatta.
Istedigimiz kadar oyuncu sakatlansin, usta mastermind Sergen Yalcin oldugu surece maclara 10 kisi cikip yine yeneriz rakipleri. Sergen sagolsun, o olsun yeter ki.

turgay dedi ki...

Sivas maçını kazanamazsak işimiz imkansız olur diye düşünüyorum. Maalesef cepten yiye yiye rakipleri ortak ettik. Sergen Yalçın balı emre belezöğlü balına dönüştü. Maç içi hamlelerimimiz kötülüğü ve yedek oyuncularımızın maalesef kendilerini hiç hazırlamaması nedeniyle güçlü oyun avantajımızı da gitti. Umarım herkes kendine gelir de şuradan vermeyiz şampiyonluğu ama benim iyimserliğim kalmadı açıkçası.

BJK4EVER dedi ki...

Bak elin baskani kazandigi mactan sonra hakemlik birsey olmamisken bile nasil hakemleri baski altina aliyor, nasil kulubunun hakkini koruyor. Bizde anca kimsenin sikine takmayacagi bos beles yoneticiler sacma sapan konussun. Adam nasil tasin altina elini koyuyor.

Elalemin futbolcusu sari kartlii rakibini provoke ediyor, zorla 2. saridan attiriyor. O pozisyon bizde olsa Atiba veya N'Koudou kosa kosa topu rakibe verir, bir de efendilik/centilmenlik olsun diye rakibin onunu acardi o sacma siritislariyla.

Bu kulubun ezikliginden, sinamekiliginden, efendiliginden biktim. Oyunu kuralina gore oynayacaksaniz oynayin, oynayamayacaksaniz kapatin kulubu olsun bitsin bu is. Bugun maci 30. dakikada Basaksehir onde olmasina ragmen kapattim. Mahmut ve Volkan Babacan'in tavirlarindan her turlu pislik akiyordu. Epureanu'nun yedek olmasi, Demba Ba'nin sakatligi bile yokken kadroya alinmamasini vs gectim zaten.

@turgay,

Yedek oyunculardaki o motvasyon dusuklugunu senin hocan sagladi. Sen adamlari 5 dakikaligina oynatirsan, komik komik rotasyonlar yaparsan o yedek oyuncular da gunu geldigi zaman senden boyle alir intikamini. Ben yedek oyuncularin bilerek oynamamasini tamamen destekliyorum, sonuna kadar haklilar. Gokhan Tore, Mensah, Oguzhan'in yerinde olsam kilimi bile kipirdatmam, takimi sabote etmek icin elimden geleni yaparim, ki yapiyorlar da hakli olarak. Gelsin Necip'i Welinton'u N'Sakala'si kurtarsin takimi iste. Dunya sikime minare gotume takilirim.

turgay dedi ki...

4ever

Taylan, kerem, Şener, luyindama, feghouli terimin neden kestiği belli olmayan adamlar kritik maçta 11 başlayıp köpek gibi oynadılar. Bu karakter meselesidir. Gustova 11in değişilmez adamıydı emre kesti sonradan oyuna alıyor aynı oyunu oynuyor. Sen kesilmiş olabilirsin veya performansın yeterli değildir kendini psikolojik ve fiziksel olarak hazır tutmalısın. Senin mantığına göre kesilen her adam siki taşağı yayıp yatmalı. Böyle profesyonellik olmaz. Senin bakış açını anlamam mümkün değil. Spora senin gibi bakarsak her maça 16 oyuncuyla başlamamız lazım. Çünkü kimse küsmemeli. Böyle mantıkla oynayacak adamı ben takımımda istemem. Çünkü faydadan çok zarar verir. Şuan zarar verdikleri gibi

BJK4EVER dedi ki...

Taylan haric o saydigin oyuncularin hicbiri iyi bir performans sergilemedi, ilk 18 oyuncusu olarak alinmadi zaten. Feghouli sakatligindan dolayi az oynatildi.

Ben zaten Mensah, Dorukhan vs ilk 11 oyuncusu olsun demiyorum zaten. Ama forma adaleti saglanmadi. Forma adaleti Atiba ve Josef sahada yorgunluktan geberiyorken Mensah'i 88'de degil 60'ta almaktir. Oguzhan her oynadigi macta bu sezon tas gibi oynayip katki yapmisken onun ilk 11 oyuncusu olarak ligin 30. macinda degil, en gec 10. macinda gormektir.

Daha once de su yedek/as meselesi tartisildiginda soylemistim; bunlar insan, robot degil. Duygulari var. Maclari bizim gibi onlar da izliyor, antrenor adaletli mi degil mi bizden daha fazla hissediyorlar. Aslari tercih etmem, as-yedek ayrimini net bir sekilde yapmak da bir tercih. Ama mantikli bir tercih degil, tamamen kumar. Bu kumari oynarsin, sonra 2-3 tane as oyuncun sakatlandiginda o yedeklere kalirsin ve kumari da kaybedersin, bu kadar basit.

Ligdeki 20-25. maca kadar forma ve sureler cogunlukla adaletli dagitiliyordu. Ama benim 25. maca kadar 10 uzerinden 8 olan forma adaleti puanim son 10 mactir 10 uzerinden 3. Bence oyle.

YSY dedi ki...

O kadar kıyamet kopardıkları rezalet dedikleri fener 2 puan arkamızda, bir o kadar uçup kaçan Beşiktaş haftaya sivasta şampiyonluğu bırakır mı bırakmaz mı maçına çıkıyor. Kaldı ki sivası yensek bile iş bitmiyor. Sanıyorum bu birazda klüplerden beklentiyle alakalı, biri beklenti dışında bir pozisyonda olunca abartılıyor, bize düşen pozisyon şampiyon olamaz sanırım. Hiçbirşeyi abartmamak lazım, basının gazına gelmemek lazım. Şu kalan 7 haftada tutup gs bile şampiyon olabilir.

İyi bir odaklanma ile geçilebilecek bir 7 hafta, yeterki sergen dikkat etsin.

hayalet dedi ki...

Salı günü Sivas'a puan kaybedip şampiyonluğu veririz bence. Zerre umudum yok. GS bile bizi geçebilir. Fb nin tek puan kaybedebileceği maç Alanya maçı, o da belki. İki penaltı sezonun kaderini belirledi. Nkoudu'da penaltı atmaya devam etsin bence. Yazık oldu

Avrupa süper ligi resmen kuruldu. Artık şampiyonluğun falan bir anlamı kaldı. Şampiyonlar ligi de en fazla Uefa Avrupa ligi tadında bir organizasyon olacaktır. Uzun süredir can çekişen Türk futbolu bu gece itibariyle ruhunu teslim etmiştir. Cenaze namazı bu sezon sonunda kılınacaktır. Tüm futbolseverler maske ve kolonyalarını kendileri temin etmek suretiyle namaza davetlidir.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Yerel liglerin (umrunda degiller ama) nasil icine edebiliriz de giden top 20 harici rekabeti bitirebiliriz diye bir formul bul deseler cozum bu herhalde. Umarim burada money talks islemez de futbolun can cekisen ruhunu biterecek bu sistem hayata gecirelemez. (Hayatimdaki nadir eglencelerden birini daha kaybetmek istemiyorum.)

Fb macini bir aile ziyaretinde izlemek zorunda kaldim, mahmut’un gordugu kirmizi hic masum degildi bence. Keza Visca’nin penaltida yerden ortaya sert vurmasi kaleci nereye ucarsa ucsun ayaklariyla cikarabilecegi bir suttan baska bir sey degil. Neyse bize karsi Alanya’dakilere yapildigi gibi yaygara koparmayacagim ama ibb umarim hak ettigini bulur da duser bu sene. Biz de aksam pazarinda bu elemanlari ucuza kapatmaya calisiriz 1-2 ay sonra.

Barreto dedi ki...

Avrupa Süper Ligini şiddetle destekliyorum. İngiltere Ligi haricindeki ligler monopol/oligopol haline geldiler. PSG, Bayern, Juve kendi liglerini son on yılda domine ettiler. İspanya'da Barca-Madrid ikilisi var. Avrupa Süper Liginde hem kalite hem üst düzey rekabet olur.UEFA/FIFA/TFF kirli sendika gibi çalışıyor. Kimin eli kimin cebinde belli olmuyor. Hele bizim lig devam etse ne olur etmese ne olur. Her yanından kalitesizlik akıyor. Büyük kulüplerimiz iflas edeli yıllar oldu. NBA tarzı kapalı lig olursa ve hatta altyapı dışında genç oyuncu transferinde draft sistemi getirebilseler muazzam olur.

turgay dedi ki...

barreto

kısa vadede kapalı ligin oluşması zor gibi duruyor. yerel rekabeti avrupa'ya tercih edenler var. mesela ingilizler gibi. nba modelini bende destekliyorum ama kısa vadede baya zor futbolda buna geçmek.

dün akşam fener'in galibiyet stresi ile 10 kişilik takıma hücum edemediğini görünce bizim bu puan kayıplarını yapmamış olsak neler yapacaklardı düşünemiyorum. gel gelelim aynı stres bizde de geçerli. sonradan oyuna aldığımız 3 oyuncu(dorukhan, töre, necip) sadece ve sadece toplamda 4 pas yapabilmişler. topu ileride tutamayan bir takımın skorunu koruması imkansız. bu nedenle dün akşam fenerin de bizim gibi topu ileride tutamaması rakip kim olursa olsun sorun.

sivas maçının diğer rakiplere oranla daha hücum ağırlıklı geçeceğini düşünüyorum. geçmiş maçlarda ilk golü atmamız önemli diyordum ama son 20dkdaki çöküşlerimiz nedeniyle sanırım daha geç golü atmamız iyi olacak. tek sorun ne kadar konsantre bir teknik ekip olacak. alanya maçındaki konsantrasyon ikinci yarıdaki hiçbir maçta olmadı mesela. orada da skorerdik. bakalım çok kritik maç.

Huzeyfe dedi ki...

NBA modelinden önce NCAA modelinin yerleşik olması gerekir. Yapılmaya çalışılan şey o değil.
Parayla takım kurup turnuva kazanmayı dahi beceremeyen aç gözlülerin rekabeti tamamen ortadan kaldırmak için yaptığı, bildiğimiz şekliyle futbolu tamamen bitirecek bir girişim.
Bu yaşanan tamamen İngiliz takımlarındaki Amerikan hissedarların Avrupa futboluna el koymak için yaptığı bir tür darbe. Finansör de Amerikan yatırım bankası JP Morgan.

Emrah D dedi ki...

Kapalı lig için ismi geçen takımlar zaten maçını görünce kanal değiştirdiğim takımlar, bence o zengin oyuncaklarından kurtulunca diğer takımların kendi arasında oynayacağı ligin zevki yerine gelir oligarklar, yağı bol bulan araplar, görgüsüz amerikalılar filan da uzakta takılır. Real/Barça/Bayern bu şaklabanlığa bulaşmasa daha iyiydi ama arkalarından ağlayacak değilim.

yilmaz dedi ki...

@diskonnektus erektus

süpersin. Tek bir kelimesini bile değiştirmeden imzalarım.

Bayern ve Dortmund "biz yokuz bu işte" demişler. Onlara da saygım bir kez daha arttı.

Zaitsev dedi ki...

Pazar büyük diye bu işe kalkışıyorlar ama karşılarındaki güçte büyük. NBA karşısında Avrupa'da basketbolu markalaşması sebebiyle Euroleague'e verilen tepki kısıtlı kalmış olabilir ama UEFA bu kadar etkisiz kalmayacaktır(Eğer bunun arkasında UEFA yoksa).

Bu takımlarda oynayan oyunculara milli takım yasağından bahsediliyor ama bu takımlara transfer yapan oyunculara bir daha lisans verilmemesine kadar giden süreçler olabilir. Takımları küme düşürmeseler bile uzun süreli transfer yasakları takımları altyapılarına mahkum edip kendi liglerinde sıkıntıya düşürebilirler. Belki bonservisi ortak olan Nkodou'yu transfer yapamaz ise Tottenham'a geri veririz:)

fidddas dedi ki...

MLSte beceremediklerini avrupa futboluna çökerek gerçekleştirmek istiyorlar. uzun zamandır parça parça koparıyorlardı bu sefer tek lokmada yutmaya çalışıyorlar.
bu olaya ingiliz yeni nesil taraftarları ne tepki verecek bakalım. almanlar olaydan uzan duruyorlar.
özellikle ingiliz eski futbolcularından çok büyük bir tepki var. zamanla yumuşayabilir ama kendilerine pek kamuoyu desteği bulmuş görünmüyorlar.
eğer ingilizler takımları ligden düşürüp lisansları iptal ederlerse bu olay başlamadan bitebilir.

Barreto dedi ki...

Kulüplerin web sitesindeki açıklamadan ligin tamamen kapalı olmadığı, hafta arasında oynanacağı, 15 daimi 5 değişen takım olacağı, değişen takımların önceki sezon performansına göre her yıl belirleneceği anlaşılıyor. Bu durumda UEFA ile pazarlık yapıp ortada bir yerde buluşmaya çalışacaklar, öyle gözüküyor. Şampiyonlar liginde pazar yaratmayan ve diğer büyük kulüpler kadar parlak geçmişi olmayan Olimpiyakos, Astana, Başakşehir, Ferencvaros, Brugge gibi takımları istemiyorlar. Taraftar/Dernek sahipliğindeki kulüpler hemen kabul etmeyip direnebilir, ama büyük sermaye sahiplerinin kulüpleri 1-2 yıllık zaman zarfında bir şekilde taraftarlarını da ikna edecektir. Büyük kulüplerin UEFA ve Ulusal Federasyonlar ile açık savaşa gireceklerini sanmıyorum. Bir şekilde anlaşacaklar.

Bizim ligimiz açısından bakarsak, Türk takımları zaten mevcut CL turnuvasında ön elemeyi geçebilecek düzeyde bile değil. Hiç katılmasalar daha iyi olacak. Şampiyonlar Ligi geliri yüzünden Türkiye'de şampiyonluk için "her yol mübah" mücadelesi veriyor takımlar. En azından bu zehirleyici unsur olmaz. Şampiyonlar ligi gelirini alan parayı yaşlı ve pahalı transferlere saçıyor, yerlilerine daha yüksek meblağlı kontrat yenilemeleri yapıyor. 10 yıldır böyle.

Huzeyfe dedi ki...

@disko

Keşke senin dediğin gibi olsa ama öyle değil. Bir tarafta Amerikalılar var diğerinde de UEFA’nın yayınları ve dünya kupasını resmen peşkeş çektiği Katarlılar.
Bence de CL ve EL daha çekişmeli ve güzel olur, ayrı konu.

Huzeyfe dedi ki...

@fidddas

İngilizlerin ne düşündüğü zerre kadar umurlarında değil. Amerika’da artık ciddi Avrupa futbolu izleyicisi var. Pazar gülü sabahın köründe kalkıp barları ‘lebaleb’ dolduran ciddi bir kitle var.
Bu pazarı genişletmek amaçları benim anladığım kadarıyla. 300 milyon Amerikalı var, gitgide seyirci kaybeden NBA ve MLS varken oradaki boşluğu doldurmak bence amaçladıkları.

Huzeyfe dedi ki...

MLS yazmışım MLB olacaktı, beyzbol.

fidddas dedi ki...

ingilizler futbol ve kuralları konusunda çok muhafazakarlar. ama takımların yönetimi ve sermayesi konusunda tam tersi şekilde serbest piyasadan yana tavır alıyorlar. premier ligin yarattığı gelir aslında kendisi tek başına bir avrupa süper ligi oluşturmuştu zaten. ama hala eski kurallara da bağımlıydı bir yandan.
almanlar ise takım yönetimi ve sermayesi konusunda çok kapalı bir yapıya sahipler. ama orada da bayern ne derse o oluyor. diğer takımları öldürmüyor ama büyümelerine de izin vermiyor.

tekrar olacak ama ben bu işte ingiliz federasyonunun ve taraftarlarının belirleyici olacağını ve oradan yeterince kamuoyu desteği bulamazlar ve ağır yaptırım görürlerse işin patlayacağını düşünüyorum.
ama iş patlasa bile bunun sonucunda şl de takım sayısı toplamda ve 5 büyük lig kontenjanı olarak arttırılır ancak gelirlerin paylaşımı 5 büyük ligi daha da kayıracak şekilde değiştirilir gibi geliyor bana. yani 40-48 takımlı ama daha az gruplu(grup başına 8-10 takım) bir şl ile maç sayısı artılıp yayın gelirleri konusunda küçük kulüplerinin yüzdesinin azaltılması gibi. bizim ligden bir takım bu lige katıldığında ilk girişte 30 milyon euro yerine 10-12 milyon euro alabilir. bizden kestiklerini de büyük takımlara dağıtabilirler. bir de şl nin yönetiminin uefadan alınıp bağımsızlaştırılması böylece uefaya düşen gelirin de azaltılması gündeme gelir.

burada en uygunu avrupa kupaları yönetiminin format aynı kalmak üzere (yani yerel liglerdeki başarı kıstasıyla) uefadan alınıp kurulacak yeni bir şirkete devredilmesi ve avrupa kupalarını bu şirketin pazarlaması ile uefa gelirlerinin tırpanlanması olur gibi geliyor bana.

bunun devamı da avrupa ve dünya kupası yönetimlerinin de özel şirketlere devredilmesi ve federasyonların alacakları paraların kısılması olarak gelebilir.

bence bu hamlenin gerisinde böyle bir plan olabilir.

böyle bakınca futbol hala büyük sermayelerin para kazanmak için içini boşalttığı ve finansal şişkinlik olan bir endüstri olmaya devam eder. o sebeple aslında avrupa süper ligi kurulsa ve @disconun dediği gibi uluslararası şampiyonlar 90lar öncesine dönse daha iyi olur mu diye düşünmeden edemiyor insan.

fidddas dedi ki...

@huzeyfe
amerika bu seviyede maçları izliyorsa daha fazla bastırırlar haklısın ama değeri üretenler ingilizler. bu iş restleşmeye dönüşürse fa bu 6 takımı (bence asıl olayı başlatan onlar çünkü) ciddi şekilde kendi futbol ortamlarından dışlayabilir. sonuçta her yaz amerikaya kampa gidip kendi aralarında maç yapıyorlar orada(bu maçlar ne kadar ilgi çekiyor bilmiyorum). gidin ligi orada kurun demeye kadar gelir mi acaba iş :)
kimse ortadaki büyük paradan o kadar kolay vazgeçmeyecektir bence.

uefa şampiyonlar ligini 36 takımlı lige dönüştürmüş(2024ten itibaren). 9ar takımlı 4 grup ile her takıma toplamda en az 16 maç yapma imkanı verilmiş olur. finale kadar 24 maç civarında yapmış olurlar.

bu yerel liglerdeki takım sayısının azaltılmasına ve yerel kupaların bazılarının iptaline veya maç sayısının azaltılmasına sebep olacaktır.

pazarlıklar sonucu istenen sonuca ulaşılıp 40 takımlı 4 gruplu bir şl formatı 2024te bütün takımların katılımıyla başlar gibi. (uefa kendi payından biraz daha feragat ederse tabii)

Huzeyfe dedi ki...

@fidddas

Ben senin İngiliz ligi belirleyici olacak düşüncene katılıyorum. Orada kültür mü yoksa para mı öncelik olacak göreceğiz.

fidddas dedi ki...

@huzeyfe
karar verici takım yönetimleri olacaksa zaten para öncelikli olur. şimdi yangın yapan leeds, fulham vs gibi takımlar davet alsa koşa koşa giderler.
ama eğer işin içine taraftarlar, şehir yönetimleri, fa vs gibi sivil unsurlar etkili şekilde dahil olursa (boykotlar, takım isimlerine izin vermeme, transfer yasakları, finansal bağımsızlıklarına müdahele(ne kadarı mümkünse) vs) o zaman kültür tarafı daha ağır basar.

bir yandan hem birleşik krallık hem avrupa birliği kendi sınırları içerisinde üretilen bu denli yüksek bir ekonominin tamamen bağımsız olmasını kabul etmezler gibi geliyor bana.

o yüzden ara formül olarak avrupa kupaları yönetiminin uefa gözetiminde özerk bir kuruluşa çevrilmesi olabilir gibi geliyor bana.

beagle dedi ki...

Kuluplerin kişilere satilmasinin ne jadar yanliş oldugu böylece ortaya çıkti. Cocukluktan beri NBA denen sacmaligi izlemeyen biri olarak şöyle diyeyim. Yarrahimin Bashi oynasın, Yarrahinin Bashi izlesin züper ligi. Ben Ajax, Dortmund, Honved, Nottingham Forest falan izler keyiflenirim.

Ahmet Usal dedi ki...

@disco ve @beagle :))

Sadece +1

Yorum Gönder

Ara