.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

9 Nisan 2021 Cuma

STSL 33 BŞB Erzurumspor - Beşiktaş

 


Tarih: 
11 Nisan 2021 Pazar 19.00

Stadyum: Erzurum Kazım Karabekir Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Yaşar Kemal Uğurlu

Eksik Oyuncular:  Ajdin Hasiç,  Vincent Aboubakar, Bernard Mensah / Arvydas Novikovas

Cezalı Oyuncular:  Josef De Souza / Zakarya Bergdich, Murat Uçar, Oltan Karakullukçu

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

133 Yorum:

fidddas dedi ki...

kötü defansı olan bir takım, ama onlar için yol epey kısaldı çünkü diğer rakiplerine göre maç fazlaları var ve potadan 5 puan uzaklar. beraberlik işlerine yaramaz, hele bu aralar rakipleri birbirleri ile oynarken.

ben diğer düşme adaylarına göre daha açık oynayacaklarını düşünüyorum. uzun zamandır çalışmayan yılmaz hocayı seçerek zaten az olan umutlarını da azalttılar.

0-1 alsak yeter.

4-1 kazanırız ghezzal ve Cenk şov yapar.

turgay dedi ki...

ligin en kötü hakemlerinden birini yine bizim maça adamışlar. gerek futbolu bilmeyişi gerekse de muhteşem süper egosu yüzünden maç idare etmeyi geçtim sadece herkesi ezme derdinde. umarım bu sefer şu suratsızın yönettiği maçı kazanabiliriz.

erzurumda eksik çok. kazanmaktan başka çareleri olduğunu düşünmüyorum. ilk golü ne kadar erken atarsak o kadar çabuk dirençlerini kırarız. rakibe puan alabiliriz düşüncesini yaşatmamamız lazım. alanya maçında olduğu gibi çalışılmış bir maç planı vardır diye ümit ediyorum.

Basar dedi ki...

Maç Vodafone Arena'nın açılış gününe denk geliyor, bunun hatırına 3-0'lık bir manevi skor yazıyorum.

Bu arada Abu idmanlara başlamış diye gördüm...

Armagan Kaymaz dedi ki...

Gözlemlediğim kadarıyla hava toplarında zaafları var, bir duran top organizasyonu görür müyüz diyeceğim de zaten son maçtaki ilk gol de bana planlı geldi. Yaparız bir şeyler, alırız yüksek ihtimalle.

Hakem konusunda bir şey olacak ama tersten soracağım: hiç yönetimi beğendiğiniz veya bu gelsin sorun olmaz dediğiniz hakem(ler) var mı? -bu sezonki sıralı hakem listesi Kaynak

Zaitsev dedi ki...

Maçın hakemi ters bir hakem olsa da ne yapacağı belli bir hakem. Temaslı oyuna ve sertliğe izin veren bir yapısı var. O yüzden hafif darbelerde kendimizi yere bırakırsak kontra yeriz. Atiba,Cenk ve Ghezzal bu konudaki olağan şüphelilerimiz. Kart konusunda daha net. En azından maç içi bir standart oluşturabiliyor. Mesela geçen hafta yay civarı pozisyonda Atiba'yı cart diye 2ci sarıdan atardı. Yaşar hoca ile inatlaşmadan hemen ilk golü bulmalıyız. Yoksa dakikalar ilerledikçe çok dayak yeriz.

@ Armağan

Zorbay Küçük ve Erkan Özdamar konusunda negatif değilim. Bazılarının maçlarına ise denk gelmedim. Ali Şansalan hakkında umutluydum ama o da iyi yönde geliştirmedi kendini. O listedeki en az 10 hakeme bir daha maç vermem. Gençlerin önünü tıkamaktan başka birşey yaptıkları yok.

beagle dedi ki...

En azından maç kadrosunun sızdırılması konusunda bir bilinç ve tepki oluştu. Ulan saha hariç kaç cephede daha savaşmak gerek. Her Bjk sampiyonluğu çok değerli bu kokuşmuş ortamda.

yilmaz dedi ki...

@Armagan

hakemlerin hiç birine karşı bir ön yargım yok. Cüneyit Çakır'ın biraz ortacı bir adam olduğunu düşünüyorum. Bir maça o atandığında bi işkilleniyorum o kadar.

Fırat ve Halil'i de oyunu oynatmaya yönelik tarzları itibariyle beğeniyorum.

Aslında bir süredir hakem konusuna, "hava koşulları" gibi bakıyorum. Yani değiştiremeyeceğimiz bir etmen. Bazen bizim tarafa, bazen rakip tarafa esen kuvvetli bir rüzgar gibi. Ben futbol oyun kurallarının dışına çıkılmadığı sürece, bir hakemin bir maçın skoruna etki etme yüzdesini çok düşük görüyorum.

Bence asıl sorun atamalar. Çünkü ligin formda hakemleri belli. Sezon içinde de formları dalgalanıyor. Bazen bir maça atanan hakemin kalitesinin ya da form durumunun, o maçın önemi ile ters orantılı olduğu olabiliyor. Ya da son halil umut meler'in iki hafta üstüste bizim maça atanması gibi saçma atamalar. Hakem üzerinden değil, atayanlar üzerinde şüphelerim oluşuyor.

Murat dedi ki...

lens'i gonderen sergen yalcin'a laf eden besiktas dusmanidir :)

Beşiktaş tarihinin en büyük kazığı Lens kaldığı yerden devam ediyor.

Huzeyfe dedi ki...

Bence VAR’la birlikte skandal hakem yönetimleri azaldı. İnce kıyımlar, faullerin maçın skoruna göre bir tarafa çalınması filan devam ediyor. Ama örneğin Negredo 1 metreden fazla içerdeyken gol iptal edilmiyor, vs. Bu da bizim derbi performanslarımıza ciddi yansıdı.

Genel olarak ağlak olmamak gerekiyor. Biz hep sonradan ağlayan bir camia olduk son 15 yılda. Kendi içimizde berbat hocaları, kadroları, yönetimleri son saniyeye kadar destekleyip, oyun olarak ezildiğimiz derbilerde hakemler tarafından da ezilince konuştuk. Bu bence en büyük problemi Beşiktaş taraftarının. Sahaya bakıp, kardeşim Beşiktaş böyle oynamamalı, bu oyuncularla oynamamalı, bu hocalarla çalışmamalı demek gerek önce. Bu son 4-5 yılda biraz değişti. Şu sıralar FB aynı girdabın içinde.

Ben genç hakemlerin hepsini beğeniyorum. Eyyamcılık gibi pis bir alışkanlığa kapılmadan VAR’la kendilerini ciddi geliştirme şansları var. Bir önceki nesilde sorunlu hakem çok yalnız.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Edeletçiler barajları dolduracak yine belli oldu.
Son 30 dk bakayım dedim, hakemin varla düzelttiği 2 kararı da doğru buldum, sarı kartlarda da ciddi bir problem görmedim.
Uzatmada Mevlüt karşı karşıya kaçırdı, ilk yarı direkten dönmüş topu var k.gümrüğün, ve hala biz nerede hata yapıyoruz demeden hakem konuşuyorlar.
Süper, ne kadar geç özeleştiri yapmaya başlarlarsa o kadar iyi..

BJK4EVER dedi ki...

FB-Antep
Basaksehir-FB
Gozetepe-GS

Bu fiksturden rakiplerin cikmasi cok cok zor. Bugun bile Karagumruk biraz akilli olsa, laubali olmasa cok rahat kazanirdi. Lens'e hep pozitif yaklastip hep dogru kullanmadigimizdan yakindim, ama harbiden cok cok kotu adammis, boyle beyinsizlik olmaz yahu.

Yarin kazan, cuma gunu Ankaragucu'nu yen isi bitir'e dondu olay. Erzurum ve Ankaragucu olumune oynayacak, ama kadro kaliteleri belli. Normal sartlarda oyunumuza kesinlikle karsilik veremezler.

Orta saha ne olacak cok merak ediyorum. Normal sartlarda Necip'i kullanir hoca, ama Atiba'yi geri cekmez mi diye kafama takilmiyor degil. 8'de optimal cozumumuz yok, ama bence Atiba seneye Josef'in gorevi olan 'pozisyon bilgisiyle oynayip 8'leri rahatlatan 6' rolune uygun olabilir. Genis oynayan 2'li orta sahalarda hep eksik kaliyorduk Atiba sayesinde, ama stoperler orta sahaya yaklastikca o eksikligi ortaya cikmadi. Takim boyumuzu uzatabilen takimlara karsi bu orta ikiliyle hep sikintiya dustuk yine de, cunku hem Josef hem Atiba dinamik oyuncular degil. Bu mac aslinda bu sistemde Atiba'yi 6'da test etmek icin uygun, ama muhtemelen Necip baslar.

Huzeyfe dedi ki...

Atiba bu yaştan sonra 6 oynayamaz bence. Josef ciddi fizik gücü koyuyor ortaya. Atiba’nın zorda kalınca aldığı ucuz fauller çalınmazsa çok pozisyon veririz. Mümkün olduğunca rakip kaleye yakın oynamalı bence.
Necip’i bir maçta stoperlerin arasına sokup oynatmıştı Sergen, umarım yine bunu yapar. Necip-Oğuzhan-Atiba bekliyorum.

Emre Toraman dedi ki...

Muhtemel onbirlerde 6'da Dorukhan görünüyor, Josef'e profil olarak benzerliği sebebiyle tercihim Necip olurdu şahsen. Atiba serbest 6-8-10 rolünü artık iyice benimsediği için aşmış gibi görünüyoruz ama umarım Dorukhan ile Atiba arasında alan/adam paylaşım sorunumuz hortlamaz. Dorukhan'ın 12. haftadan beri ilk 11 başladığı tek maç sol bek oynadığı Gençlerbirliği maçıydı.

Rıdvan'da sıkıntı ne bilemiyorum ama 11 başlamasa bile en azından sonradan oyuna girse de gelecek sezonun 11'ine bari yetişse, aday olsa. "Euro 2021'de banko oynar", "Elimizde tutamayız" vs. derken formayı unutmaya başladı. Böyle giderse gelecek sezona da ilk 11'de Nsakala ile başlayıp Rıdvan'ın kulübede pişmesini bekleyeceğiz ve bu berbat bir kadro mühendisliği olacak. Günü bile kurtardığı şüpheli bir oyuncu için geleceği çöpe atmanın faturasını başarılı dönemlerimizde bile yeterince gördük.

Alanya maçını izleyemedim maalesef ama Ljajic'i oturtmak için zamanlama doğruydu bence. Ghezzal'in maç sonrasındaki Oğuzhan'a övgüsü ve oynamaya devam etmesi sevindirici. Ljajic'e de Göztepe maçıyla başlayan süreçte bir kredi vermek doğruydu, aynı krediyi Oğuzhan'a da açarız umarım.

Josef ve Aboubakar bana göre takım şeklimizi belirleyen en önemli 2 ağırlık merkezi. İkisinin de olmadığı bir maç rakip kim olursa olsun zor geçebilir. Rehavetsiz kazasız belasız kazanıp kupanın bir kulpunu iyice kavrarız umarım.

Ahmet Usal dedi ki...

@Armağan

Sorun hakemler değil, diğer arkadaşların dediği gibi yeni nesil çok kötü değil, hele VAR dan sonra, eski nesilden bazıları tabii ki eyyamın kralını yapıyorlar ihtiyaç gördüklerinde.

Mesele daha derin. Bu arkadaşlar güzel para kazanıyorlar, dertleri düzenli olarak maç alabilmek. Mesela GS aleyhine haklı haksız GS ın canını yakacak kararlar verdiklerinde duruma göre en az bir hafta maç alamıyorlar. Ya da biz yarışıyoruz, lehimize penaltı vermiş, ertesi hafta maç alamamış. Bu, aynı F.T. nin saldırıp küfredip aldığı cezalar gibi bir "pattern"(@Emre nin kulakları çınlasın).

Bunlar sosyal medyada Bülent Uslu, Nuri Düz ve Forzaçarşı, Erdem Uslu gibi belli başlı pek çok Beşiktaş hesaplarında epey anlatıldı, teşhir edildi, ediliyor. Ama renklilerin istemediği hakemi iki sene onlara vermeyip bize art arda iki hafta verebilmelerinden bir "güç dengesi" sorunu olduğu rahatlıkla anlaşılabilir. Aleyhimize hata yapan hakem ceza görmüyor, maç almaya devam ediyor, lehimize hata yapar ya da bir kart eksik verir, hatta tartışmalı bir pozisyonda lehimize verirse medyada kalemşörleri başlıyor ağlamaya, Kabzımal la Çakar hemen geçiyor yaylım ateşe, kamuoyu oluşturuyorlar. Ama GS lehine hata olduğunda ya ucundan dokunur, ya da üstünü tamamen kapatırlar. Hakem de belki yine maç alamıyor o hafta ya da alt ligden maça veriyorlar, parası aynı değil:) Yayıncı kuruluş özetlere koymaz. Bizim Hoca ellerini ne zaman açsa kameraman onu çeker, F.T. yi rakip kulübeye saldırdığında bile görüntülemezler.

Biz hakemle "maç" alamıyoruz, almayalım zaten, lazım değil, ama onlar gerideyse maç minimum 6 - 7 dakika uzar(bize maksimum 5), rakiplere yapılan kırmızılık hareketler gözden kaçar, VAR penaltılarda kör olur, ofsayt çizgisi "popo büyütülerek" tekrar çizilir(bunu yapan öperatörü Fener yönetimi tesbit etti, işten atıldı), gol tartışmalı pozisyonsa ya Abounun Fener maçındaki buz gibi golü gibi milimetreden iptal ederler, ya da VARa bile gitmeden penaltılarını yerler. Bu ya bizizdir, ya da GS kimle oynuyorsa. Adamlar 15 kartlık hareket yapıyorsa 3 tane görürler, sen ve diğer Anadolu takımları 12 sini. Fener de bu oran yarı yarıya falandır, onlar da çok bağırdıklarından, Başkanlarının ve camialarının medyadaki gücünden.

Suyun başına kim geçerse geçsin ekipler çok değişmiyor, kulüp kongreleri gibi, üç aşağı beş yukarı aynı adamlar. Federasyon, PFDK ve MHK gibi. Buralarda ismen varız, cismen yokuz. Medya da köşe başları renklilerin. Beşiktaşlı olanlar zaten beyefendi adamlar, adil olmaya bakıyorlar. Yine Beşiktaş muhabirleri zaten kariyerlerini Fenerli GS li Spor Müdürlerinin altında yapıyorlar, o yüzden @BJK4EVER ın deyimiyle "ezikler":)

Böyle sabaha kadar sayarım, hatta tarihçesi ve nedenleri hakkında da epey döktürebilirim ama yeri geldikçe zaten böyle özet geçip duruyorum. İki senedir "hakem" falan diye benden çok ağlayan yok burada, merak eden geçmiş postları gözden geçirebilir, yormayım daha fazla..

Ha rakipler leş olduğundan sistem de bir yere kadar getiriyor, bu sene pandemi, yayıncı kuruluş abone toplamak, izlenmek istiyor, sarı gelinlerin asıl yarışta kalma nedenleridir, yoksa çoktan havlu atmışlardı. Ama o kadar dökülüyorlar ki artık bi cacık olmaz diye ekstra destekleri de azalabilir, özellikle biz bu Nisan ayı iki üç maç daha(Sivas dahil) vurup geçip ikisiyle de puan farkını 10 yaparsak. O zaman normal bir lig izleyebiliriz:)

Erzurum son kurşununu atmak için çıkacak maça. Aşırı motivasyon ters teper bazen. İlk yarım saatlik dilimde bulacağımız iki golle rakibi perişan edebiliriz. Tam bir şampiyon başlangıcı olur. Vakit geçsin de eğlenelim.

turgay dedi ki...

Dorukhanın savunma önünde top dağıtma işlerinde ne kadar kötü oldugunu biliyoruz. Eğer dorukhanla çıkacaksa 65dk(çünkü hoca o dakikalar dışında oyuncu değiştirmiyor) acı çekeriz. Necip bence de daha kabul edilebilir o pozisyonda.

Ali palabıyık kendine yakışır maç yönetti. Sürekli hatalı kararlar verdi. Suat arslanboğa asıl beni şaşırtan. Gerçekten son dk penaltı hariç varın neden oldugunu kanıtlarcasına oyuna müdahale etti.

Rakip yine geriye düştüğü bir maçta puan kaybetti. Onlar için gerçekten muazzam iş. 2 maçta 6 puan yaparsak çok ciddi darbe inecektir rakiplere. Taşa kuşa çarpsın gol olsun akşamki pozisyonlar

Emre Toraman dedi ki...

2 maç gecikmeli de olsa güzel haber, içerdeki U19 maçları youtube'dan canlı yayınlanacak. https://twitter.com/BjkAkademi/status/1380874976086138880

Bu maçta ve sezonun devamında kimleri hangi gözle izleyelim konusunda özkaynağa hakim arkadaşlar(en başta @beagle muhtemelen) bilgi verebilirse çok sevinirim.

Pheaglix dedi ki...

gs ve fb icin ne zaman bu macta puan birakmazlar desem kendi standartlarinin bile altinda oynayip puan birakiyorlar. su ortamda ligi coktan bitirmis olmamiz lazimdi ama oyle ya da boyle bir takimin ligi erken bitiremiyor bu ligde. yine de fener antep'e puan birakmaz herhalde :)

josef ve abou'nun ayni anda olmamasi buyuk handikap. onceki macta da aynisini soylemistim: a planimizi oynayamadigimiz hicbir maci kolay kazanamayiz, rakibimiz ligden dusmeyi neredeyse garantileyen bir takim olsa da. ilaveten josef yerine dorukhan'i oynatacaksak da puan kaybi sansimiz az degil. dorukhan josef'in yaptiklarini yapabilecek bir oyuncu degil. ne duran top savunmasinda is yapabilir, ne 6 olsa da efektif olarak ucuncu stoper olabilir, ne de pozisyon bilgisi josef kadar yuksek. ha onun yerine necip oynasa onun da hamle zamanlamasi korkunc ve tercihleri korkunc. yine de bence necip dorukhan yerine daha dogru tercih olur.

@armagan

mesele tek basina hakemlerde degil. hatta daha esit bir futbol ortami olsa digerlerinden siyrilan cuney ve firat haric hakemler arasinda ayrim yapmazdim (ali palabiyik haric, gercekten iyi niyetli olmadigini dusundugum tek hakem o). ama sorun su ki esitlikten cok uzagiz.

hic kimse hakemden sikayet etmezse kalitesi dusuk hakemlerimize ragmen daha keyifli bir lig izleriz. ama hic kimsenin sikayet etmedigi ortamda sadece bir takim cikip hakemler hakkinda bagirip cagirinca hakem yonetimini kendi lehine manipule edebiliyor. tek bir takim bile bunu yapsa bile diger takimlar da geride kalmamak icin ayni yola basvuruyor. bu da bir noktadan sonra tum takimlarin sahanin icinden cok disinda oynamaya baslamasina neden oluyor. yani turk futbolunun hakem-tff-mhk eksenindeki tartismasinin temeli tamamen cok oyunculu bir mahkumlarin ikilemi probleminden ibaret.

bu ortamda esitlik tartismasinda da takimlarin "lobileri" devreye giriyor. eger her takimin begenmedikleri hakeme/federasyona/mhk'ya karsi "yaptirim" gucu esit olsa herkesin saha disinda oynamaya calistigi denge kotu, ama esit bir denge olurdu. ama biliyoruz ki takimlarin gucleri esit degil ve her taraftan baski yiyen kisiler/kurumlar daha guclu olandan yana olmayi tercih ediyorlar. bu bilincli bir tercih olmak zorunda degil. mesela bence halil umut meler fb macinda bilincli olarak bizi dogramadi. 50-50 pozisyonlari fb aleyhine verse ne olur, bizim aleyhimize verse ne olur asagi yukari farkindaydi. art niyetli olmasa da kararlari bizim aleyhimize vermenin "daha az maliyetli" oldugunu biliyordu ve icgudusel olarak fener yanlisi olarak yonetti maci.

burada olmasi gereken yetkili kurumlarin (tff/mhk) tekil kuluplerin faydalarina gore degil, esitlik anlayasina gore hareket etmeleri. eger bir hakem dogru yonettigi mactan sonra yenilen kulubun yoneticisi cikip bagirip cagirmasina ragmen ertesi hafta mac alacagini ya da sonra tekrar buyuk mac alabilecegini bilirse, ya da kendisine hakaret eden oyuncu/teknik adamin ceza alacagini bilirse o zaman "gucluye" gore degil, kendi dogru bildigi seye gore yonetir maci.

Pheaglix dedi ki...

@ahmet

yorum sayfasi uzun zamandir acik duruyordu, actigim zaman henuz yorumun yoktu. yazdiklarini gormeden benzer seyler yazmisim. tum dediklerine +1 :)

Armagan Kaymaz dedi ki...

Eyvallah dostlar cevaplar için.
Bugün bakınca öğrendim ki Nihat özdemir Limak kurucusu bir milyardermiş, hiç bakmamıştım merak edip, benim cahilliğim. Demirkol’un bu haftadaki videosunu da gördükten sonra, taşlar yerine oturdu. (Neden diğer federasyonlarda olduğu gibi eski bir futbol efsanesi bu işin başında değil de, bir iş adamı olduğunu soruyor.) Tek verebildiğim mantıklı cevap RANT. Eee zaten yönetim profesyonel olmadığı sürece sistem her zaman manipüle edilmeye ve corrupted bir hale evrilmeye yakındır doğası gereği.
Ama bu da sonuçta sürdürülebilir değil, zaten ülke sıralamasından da belli oluyor. Artık avrupadaki bu kadar başarısızlıktan sonra rubicon geçildi diye tahmin ediyorum. daha adil olmak zorundalar yoksa pasta iyice küçülecek. (ve dibe gidişlerini hızlandırmak dışında bir sonuca varamayacaklar.)

Neyse ciddi havaya dağıtan bir video patlatayım en iyisi gece gece :)

Serkbal dedi ki...

Beşiktaşımızın İbrahim üzülmez ayrıldıktan sonraki 491.maçı

Ahmet Usal dedi ki...

@Pheaglix

Hocam süper anlatmışın, bir elin nesi var, iki elin sesi var:)

@Emre Toraman

Süper haber, bundan sonra oyuncu iyiyse ve üst yapıya geçemiyor ya da orada forma bulamıyorsa sosyal medya baskısı da olacak Hocalara demektir.

BJK4EVER dedi ki...

@Huzeyfe,

Katilmiyorum. Son 2-3 sene'nin Besiktas'inda haklisin, ama takim boyu kisa olan takimda bence oynar. Atiba A planda 6 olmaz tabii, ama seneye ana takimin parcasi olacagi mechul. Bu sartlarda bence cok iyi bir 6 yedegi olur. Josef'in fizigi iyi, ama dinamiklik, akil ve fizik uzerinden hangisiyle savunma yapiyor dersen dinamiklik 10%, fizik 30%, oyun zekasi 60% derim ben. Atiba'da dinamiklik yok, fizik eh iste ama oyun zekasinin tillahi var. Bence hem bu sene, hem seneye Josef'in tek gercekci alternatifi.
Emre Toraman'in dedigi gibi Dorukhan asla oyle bir oyuncu degil. Bence Dorukhan tam anlamiyla su anda Atiba'nin rolunun muadili. Surekli gidip gelecek, ceza sahasina kosu atacak. Bence 8 alternatifi. Necip'inse ne oldugu belli degil, kimlik oturtamadi. Necip'in bendeki cagrisimi son 20 dakika baski yiyorsan at oyuna faul yapsin sari kart el freni olsun o kadar. A takimda bence sagbek, stoper, onlibero, 8 numara, hicbir rol icin yeterli degil.
Atiba'nin rolu takimda bu kadar benimsenmis olmasa kafadan Josef'in olmadigi anlarda 6'ya koyarim. Ama bu durumda 8'lere hocamiz ne kadar guveniyor tartisilir.
Atiba-Oguzhan-Ljajic yapmaz bence, ama Atiba-Dorukhan-Oguzhan'a da okey'im ben. Atiba 6, Dorukhan 8 olma sartiyla, Dorukhan su mevcut sistemdeki 6 icin fazla savruk kaliyor. Necip her turlu kayip olur bence.

BJK4EVER dedi ki...

Onun disinda bence Josef kalite anlaminda onemli, ama carki isleten bir oyuncu degil. Carki isletenler Rosier-Ghezzal-Aboubakar-Larin. Besinci sirada birini saymam gerekirse Josef-Atiba-Welinton beraber sayarim.
Ama ilk 4'lunun muadili yok (Larin'inki Cenk o kadar) ve oyun plani icin vazgecilmezler. Josef icin bunu soyleyemem, her ne kadar kalite anlaminda tartisilmaz olsa da.
O yuzden Josef'in eksikliginin sikinti olacagini zannetmiyorum.
Aboubakar normal sartlarda eksiklik olur, ama rakiple kadro kalitesi farki o kadar buyuk ki, Aboubakar olmadiginda ve oyunumuzdan 30% fire verdigimizde bile 70% ile rahatlikla yenebilecegimizi dusunuyorum.
Aboubakar'siz Alanya'yi bu kadar kolay ezdiysen oyun olarak Erzurum'u da ezersin. Ki Erzurum'un Alanya'nin yarattigi kadar kontra-atak tehdidi de olamaz acikcasi.
Tek cekincem Yilmaz Vural. Bu ulkeden taktik bilen, bu ise kafa yoran 3-5 teknik adamdan biri her ne kadar sovmen kimligiyle on plana ciksa da. Bizim takimin da net eksiklikleri var. Ha, Erzurum'da bunlardan yararlanacak kadar kaliteli oyuncu var mi, orasi mesele zaten.

Huzeyfe dedi ki...

Bence de Dorukhan 6’da olabilecek en kötü seçenek. Box-to-box gitgel oyuncudan çapa olmaz yani zaten. Atiba'daki çekincem defansif ve geride top dağıtırken yapacağı pas hatalarının telafisi olmaması. Josef’in tekniğini es geçmişsin bence, Atiba’nın pas menzili çok daha kısa ve tembel pasları çok sıkıntı yaratabilir. Vida’dan ne kadar uzakta oynarsa o kadar iyi.
Defansif olarak da artık ikili mücadele kazanamıyor, önde pas arası yapsın sorun değil ama geride hava topu sektirecek, fizik gerektiren işleri hiç yapamayacak.

Bence tek çare Necip’i stoperlerin arasına atmak. Yaptık bunu daha önce ve oldu, maçı hatırlayamadım. Atiba oynarsa uzun toplar stoperlerin önünde yere iner, rakip zaman kazanır ve atak yeriz bol bol.

GeceGezgini dedi ki...

Abicim Yimaz Vural mi kaldi artik, lutfen:))

@Huzeyfe ye katiliyorum. Dorukhan 6 yerine Necip, Welinton, Montero 6 yi tercih ederim.

Doruk 8, Atiba 6 yaparsak da yine Kasimpasa macindaki gibi bir pozisyon icin 2 adami yerinden oynatmis olacagiz, gerek yok maceraya.

beagle dedi ki...

@Emre Toraman
Dogrusu kiraya giden hazir oyuncularla A takima geçenler büyük boşluk yarattı. En azından Serdar Saatçi olan maçlar daha keyifli geçer.

Tek tek bakarsan 15 yaşındaki Semih Kiliçsoy en büyük potansiyel. Kaleci Emre ve Serdar zaten A kadrodalar.

2004lü Emrecan Terzi- solbek
2004lü Emirhan Ilkhan - 8 numara
2004lü Avtandil Duishoev - Kenar Forvet

şu anda sıçrama beklediklerimiz. Ama herşeyden önce hocanin takimi oturtmasi lazim. Azad, Koray gibi oyuncular diğerlerine zarar veriyor bu şekilde.

İçerde 3-0 kazandığımız Kasımpaşa maçında Dorukhan 6 numarada oynamıştı. Önünde de Mensah- Atiba ikilisi vardı. Tabi Paşa'nın erkenden 10 kişi kalması işleri çok kolaylaştırmıştı.
Konya'ya 4-1 kaybettiğimiz maçta da 6 numaradaydı ancak o maçta ne Atiba ne de Josef vardı. İlerde Güven kanatlarda Boyd ve Atakan vardı.

Ben Erzurum'un bu kadar kafa patlatılacak bir rakip olduğunu da düşünmüyorum. Kendi evinde tek galibiyeti var. Rezil bir durumdalar. Pis işler dönmüyorsa en az üç atmamız lazım.

Ahmet Usal dedi ki...

Ben genelden biraz farklı düşünüyorum. Mesele Erzurum falan değil, bence düşme hattındaki ya da yakınındaki tüm maçlar daha üsttekilerle oynayacağımızdan zor geçmeye ve puan kaybettirmeye aday. Renklilerde böyle oldu zaten.

Atibanın 6 lığı konusundaki @Hzeyfe hocamın eleştirisine bu sene bazında katılmıyorum. Atibanın pas menzili de yükseldi, dikine oynama kapasitesi de. Sahipsiz top kazanmada takımda en iyilerden. Art arda gelen maçlarda yorulmaya başladığında fiziki zaafı artıyor, tempo yapamıyor, ikili mücadele kazanımı azalıyor ama Milli Takım dönüşü iki maç da her açıdan çok iyiydi.

Dorukhan 8 olursa iş yapar, temposu, kesiciliği ve gidip gelmesi boğucu presimizi yapmaya, topu hızlı geri kazanmamıza ve rakibi çıkartmamaya yarar. Necip eğer 6 oynayacaksa daha iyi, Doruk 8 oynatılacaksa daha iyi. Yalnız Neciple akıcı pas yapamıyoruz, takım oyununun kalitesi düşüyor. Bu nedenle benim için en iyi tercih Atibanın 6 lığı ve Dorukhanın 8 liği. Atinin oyun aklı bizi geriden daha iyi çıkarır. Pas kalitesi derseniz takımda istatistiki olarak pas yüzdesi en yüksek adam. Josefden iyi o konuda, Josef çıkışta daha çok top kaptırıyor, son maçlara bakın.

Bu YKU HUM dan kötü hakem, son 5 maçımızda onunla bir galibiyetimiz var, o da çok tehlikeli. Hani tökezleyecek durum olsa cezayı kesecek hakemi atamayı da ihmal etmiyorlar.

Psikolojik olarak da tehlikeli maç. Rakip Çanakkale geçilmez yapacak, her top için savaşacak, yenersek sistem açısından ligin yine tadı kaçacak, Alanya gibi oynayan takıma daha iyi oynayıp basıp almak daha kolay. Zor oyunu bozar, bizim kilit açma silahlarımız daha sınırlı rakiplere göre, hele Abou yokken, anca takım olarak iyi oynarsak kazanıyoruz. Ama Alanyaya bile taktık rahatlığında geçecek bir devre bile tehlikeli-sorun olabilir.

Benim açımdan şu maçı alırsak rakiplere vuracağı psikolojik darbe "şampi" demek zaten. Hayırlısı...

Huzeyfe dedi ki...

Atiba’nın bu sene 6 oynadığı maç sayısı 5. Bunların 3’ü ilk haftalarda, üstüste puan kaybettiğimiz maçlar.

Pas menzili her zaman kısaydı, bu değişecek birşey değil bence. Akıllı, çalışkan. Pas arası, sahipsiz top kazanır. Ama fizik yok artık yani.
Öyle bir tarif ediyorsunuz ki adam 6 numarada 4 gol 8 asistle oynamış, hem ikili mücadele kazanıyor, herşey var. Steven Gerard, Lampard filan tarif ettiğiniz.
Abartmaya gerek yok. Atiba her zamanki Atiba, önde oynuyor, eksik yönlerini görmüyoruz. Hatta bence Oğuzhan’ın bile önünde oynamalı. Topsuz koşuları ve sırtı dönük oyunu olduğu için.

BJK4EVER dedi ki...

Atiba'nin pas menzili konusunda katiliyorum, ama bu 8 degil 6 oynamasi icin bir mazeret bence. 8'ken yaptigi pas hatalari 6'da oynadigina gore daha az kritik oluyor bizim icin, ama 6'yken hele 3'lu orta sahada daha risksiz pas yapar.
8'ken yaptigi gibi 20-25 metrelik paslar bekleyemezsin ki adamdan, kisa oynayacak Josef'in yaptigi gibi. Onu da gayet beceriyor, ki zamaninda becerdi de Oguzhan ve Sosa'nin arkasinda oynarken.

Atiba'nin defolari ne zaman ortaya cikti? 3'lu orta sahayi birakip Talisca'li ve Ljajic'li 4-2-3-1 oynamaya basladigimizda ve kendisi fiziksel olarak dusmeye basladiginda. Ne 6 icin fizigi yetiyordu, ne de 8 icin hucum performansi. Kendisi 2'li orta sahaya uygun olmadigi icin karman corman abuk subuk orta sahalarla oynadik. Bu sene ne zaman tekrardan klasik 3'lu orta sahaya donduk ve takim boyunu kisalttik, ara role uygun oynadi.

Talisca ve Oguzhan'in arkasinda 4-2-3-1'de 6 oynamak farkli, 4-1-4-1'de Oguzhan ve Dorukhan'in arkasinda dar alanda 6 oynamak farkli. Atiba zaten oyun zekasi yuksek, taktiksel olarak en edilgen oyuncularimizin basinda geliyor. Iyi-kotu 8 rolune kendini adapte etti. Tekrardan natural position'i olan 6 numaraya adapte edebilir. Ki tekrar edeyim, ben Atiba'yi bu takimin as 6 numarasi olarak gormuyorum zaten. Ama takim icerisinde Josef'in 6 numarada en mantikli alternatifi, 8 icin de iyi bir alternatif olarak goruyorum.

Seneye 39 yasina gelecek. Performansina, profesyonelligine saygimiz var, ama 38 yasinda bu performansi sergiliyorsa bu biraz da ligin kalitesizligiyle alakali. Eskisi gibi Colman'larin, Appiah'larin, Fernando'larin, Belluschi'lerin kol gezdigi ligde baya sikinti yaratirdi. Bu takimin ilk 11'inde bu butcelerle zaten fazla ilerleme kaydedemeyecegiz. Kolay improvement yapacagimiz bolgelerden biri Atiba'nin bolgesi. Kendisinin yerine daha iyi bir 8 gelir, kendisi de Josef'in yedegi olup Necip'ten kurtarir bizi, 8'de de iyi bir alternatif olur. Her mac 30 dakika oynar, kendisi de yorulmaz.

Huzeyfe dedi ki...

Belki sen haklısın BJK4EVER, bilemiyorum. Benim aklımda hep geri vereceği kısa düşecek paslar var. Veya sırtı dönük faul almaya çalışırken kaybedeceği toplar..
Eğer Dorukhan 6 çıkarsa çok kötü bir orta saha dizilimi. Atiba 6’ysa tartıştığımız konuyu aydınlatacak veri oluşur.

Atiba reyiz kalede bile oynar.1-6-8-10-12 farketmez. Mezdeke kaseti tak ona bile oynar reyiz. Kadro güzel görünüyor vurduğumuz gol olsun.

Emre Toraman dedi ki...

Özellikle 1-1'den sonra hem savunmadan çıkarkan, hem de savunmaya yerleşirken Atiba ile Dorukhan arasında adam/alan paylaşım sorununu yaşıyoruz bence. Buna bir çare bulmak lazım. Yani çare bulmasak bile zorlanmadan kazanma ihtimalimiz var tabi ama bu kadar kötü bir rakibi oyuna hiç ortak etmeden de kazanabiliriz.

turgay dedi ki...

Dorukhana toptan saklan demişler sanırım. Bu çocugun varlığı topu kullanamamıza neden oluyor. 45te çıkması lazım

Huzeyfe dedi ki...

6’da Dorukhan’la oyunu tutmak imkansız. Josef’in yaptığı istatistiğe girmeyen herşeyi bu maçta görmek mümkün. Oyunu rahatlatamıyoruz, yavaşlatamıyoruz, genişletemiyoruz. Duran topları tekte uzaklaştıramıyoruz. Zaten geride savunma yapabilen bir takım değiliz, kaleci ve stoperlerle birlikte. Atiba geriye gelip yardım etmek istese de çok ağır kalıyor.
Rakip bizim sahamızda 6 kişiyle bekliyor ve biz arkaya geçiremiyoruz topu. Her geçtiğimizde pozisyon bulduk, neyse ki onların da savunması fecaat.
Orta sahayı toparlamak şart.

Pheaglix dedi ki...

pozisyonumuz var gibi gorunse de uretmekte zorlaniyoruz. ozellikle skor boyle gidip rakip direnc kazandikca daha da sikinti yasayacagiz boyle giderse. isin kotusu yapabilecegimiz pek bir hamle de yok. belki dorukhan-tore yapip ghezzal'i ortaya alabiliriz ama atiba-oguzhan ikilisi sahada kalirsa orta sahamiz tamamen duser. gerci dorukhan oyle bir oynuyor ki 10 kisi oynasak daha mi iyi olur bilemem, sadece kuru kalabalik yaratiyor su dakikaya kadar.

erken gol bulamazsak puan kaybi sasirtici olmaz. erzurum'un kazanmaya ihtiyaci olabilir ama bize karsi acilip 0 puan almak yerine kapanip 1 puan almayi, sansa kontra ile 3 puani kovalamayi denemeleri daha mantikli.

Ahmet Usal dedi ki...

İlk devre itibariyle korktuğum başıma geldi, Atinin defansif performansı da @Huzeyfenin dediği gibiydi. Ama 9. asistini de yaptı, Ghezzal da 14 e yükseldi ki resmi olarak Quaresmanın en iyi sezonunu geçti.

Josefin yokluğu kornerde kafa golü yedirdi, Ersinin tecrübesizliği de(yumruklaması gereken topu almaya çalıştı) şut golü yedirdi.

Cenk kötü, takımı 10 kişi oynatıyor, oynama nedeni olan pozisyonları da ezdi.

inşallah alırız, hayırlısı..

Emre Toraman dedi ki...

Dorukhan 6 mı oynuyor? Ben anlayamadım şahsen. Sanki 3-0'dan sonra sadece kendini göstermeye, onu da tabelayla yapmaya girmiş gibi gezinip fırsat bekliyor. Atiba bence oyunu şu anda baya garipsiyor, bugünkü görevini tanımla desen yapamaz.

Zaitsev dedi ki...

Takımda aşırı gevşeklik var. Larin harici konsantre oyuncumuz yok. Cenk fiziksel olarak kötü. Ozzy gol attı ama yine eleştirilmesine sebep olan tarzda oynuyor. Atiba asisti yaptı ama yanında koşarak biri geçse devrilecek. 2ci yarı da sahanın bozuk tarafına hücum edeceğiz.
Güzel bir fırça ile bu maçı alırız.

BJK4EVER dedi ki...

Katilmiyorum, aksine Atiba-Dorukhan pozisyon degistirdikten sonra daha iyi oldu. Dorukhan hucumda iyi isler yapti.
Ama rakibin gelmesine izin verdigimizde cok kirilgan oluyoruz. Bunun Atiba'yla falan pek alakasi yok. Stoperlerimizden biri saatli bomba, solbekimiz saatli bomba, kalecimiz patates cuvalindan hallice.

Bu sene ne zaman rakip baski yapsa bunun altindan kalkamadik zaten, 6'da Josef varken de. Gerideki oyuncularin kalitesizligiyle alakali bu.

Kimse kusura bakmasin, ama Ersin'in zerre takima katkisi yok. Ersin yerine kalede yabanci biri olmus olsaydi ne adamligi kalirdi ne kaleciligi kalirdi, yedigi kufurun haddi hesabi olmazdi. Sirf altyapidan cikti diye duygusal bakmamak lazim. Ersin'e sans vermekle Cenk Gonen veya Gunay'a sans vermek arasindaki farki Ersin hissettiremiyor.

Oyun pek iyi olmasa da ben takimin istahindan memnunum. Normal sartlarda skor 0-2, en kotu 1-2 olurdu. Ikinci yarida cevirebilmeliyiz oyunu. Ama topu rakibe verdigimizde yasadigimiz kirilganlik buyuk sikinti. Ligimizde idare ediyoruz, cogu takimdan kaliteliyiz ve oyuna uzun sure hukmedebiliyoruz, ama bu kadroyla CL'ye gidersek cok degisik seyler olabilir. Aatif-El Kebir-E.Bassan uclusune 10 dakika dayanamayan takima CL'de neler yaparlar dusunmek istemiyorum. City, Bayern'i falan gectim, CL'deki vasat takimlar bile hasat eder bizi.

Emre Toraman dedi ki...

Necip-Dorukhan-Mensah. IQ toplamı tek hane. Hadi hayırlısı bakalım.

Huzeyfe dedi ki...

Çıkması gereken Dorukhan, sahada kalması gerekenler çıktı.

BJK4EVER dedi ki...

Ulan mensah ve necipi gorunce kesin oguzhan cikar diyordum. Derken atiba cikti helal olsun dedim sonra bir baktim ki dorukhan sahada kaliyor oguzhan cikiyor. Dorukhanin sahada kalip oguzhanin cikmasi hicbir sekilde aciklanamaz. 10 dk sonra dorukhan cikar ljajic girer 10 dakikayi yine cope atmis oluruz.

Huzeyfe dedi ki...

Dorukhan 6 başladı, sonra Atibayla yer değiştirir gibi oldular ama 4-2-3-1’e geçmiş de olabiliriz, bayağı alan paylaşımı problemi vardı.

Emre Toraman dedi ki...

Topu Ghezzal'e bırakıp yap bir şeyler be aga demekten başka çaresi yok kadronun dememe kalmadan yaptı yine magician. Dorukhan'ı çıkaramayız da şimdi öndeyken, kırmızıyı çok erken görmese bari.

BJK4EVER dedi ki...

Rosier cizgide olmasa yine yemistik. Ersin ne yan topta var ne uzaktan sutta. Top tam ustune yakin mesafeden gelecek de kurtaracak. Kalemize iskele babasi diksek o da ayni fonksiyonu gorur.

Pheaglix dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Pheaglix dedi ki...

cenk'e cok yazik oldu. erken konusmak ne kadar dogru bilmiyorum ama bir daha eskisi gibi donemeyebilir. umarim gorundugunden daha hafiftir sakatligi.

bu arada obertan her yerinden opuyorum rustu manchester macinda oynamisti. nereden nereye.

Sergen babaaaaaaa diyecekler dedim dedim inanmadınız bak noldu şimdi?

Huzeyfe dedi ki...

Ersin’e haksızlık yapılıyor. Karius iki sene bu gollerden yedi, çocuk 20 yaşında. Kornerde nereye çıkacak Allah aşkına. Birebir daha geçen hafta maç kurtardı. Her hafta libero gibi çıkıp aldığı bir yığın pozisyon var. Alternatif ne yani? Tolga Zenginlerden Kariuslardan sonra Ersin çok daha iyi.

Huzeyfe dedi ki...

Vallahi kimse kusura bakmasın, Sergen’e rağmen şampiyonluğa gidiyoruz. Baba olan Ghezzal.

BJK4EVER dedi ki...

Her Tolga Zengin olmayan iyi mi oluyor yani? Karius iyi degildi zaten o yuzden gitti. Ersin de ayni seviyedeyse bu iyi birsey mi? Bizim hedeflememiz gereken seviye Ugurcan, Altay, Muslera seviyesi. Muslera utopik olabilir, ama en azindan Fabri kadar olmali.

Ersin'in ben takima hicbir katkisini goremiyorum. Hele rakiplerle kiyaslayinca durumun vehameti daha da ortaya cikiyor. Bu kadar guclu, kalecisinin ayiplarini orten bir takim olmasa Ersin Cenk Gonen'den farksiz olurdu, yuhlanip gonderilirdi.

huzeyfe formayı hazırla adres veriyorum. sergen babadan hatıra yazdıracağım arkaya.

Huzeyfe dedi ki...

Cenk Gönen de aynı takımdaydı abi, acayip argümanların var. Ben Ersin’in çok katkısını görüyorum, yukarda yazdım. Bunlara bir itirazın varsa konuşalım. Basit hata yapmayan kaleci yok, pusuya yatıp Ersin eleştirisi yazmak için bu anı beklemek bel altı vurmak oluyor. Zira aynı sen Karius eleştirisi yazmıyordun benzer koşullarda.

siz ikiniz hıncal ve öcal kardeşler misiniz : )
bir yüzünüz gülmüyor ulan :)

Huzeyfe dedi ki...

@orda

Sergen 10. Bu kadar. Ver adresini, linkedin’de Beşiktaşlı bilişimciler grubunda varım.

@Ahmet sen de.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Tüm şanssızlıkları bir arada yaşadık, aradan çıktı🧿
Cenk iyidir umarım ya, maça sevinemedim öyle gördükten sonra.

BJK4EVER dedi ki...

Ben de Atiba formasini alacagim, forma numarasini dusunmem lazim sadece.

Oyun iyi olmasa da bence mentalite ve mucadele iyiydi. Rakip 2 kere geri gelmesine ragmen ben pek mac gitti havasina girmedim nedense. Rakibin kotulugunun de etkisi vardir muhakkak.

Ligin kalitesi berbat. Yuruye yurure gol atabiliyorsun, kaleciler ustune gelen topu zar zor tutuyor, santrforlar komik komik isler yapiyor. Biz de bunun ekmegini hakli olarak yiyoruz.

Rosier sari kartini keske temizleseydi de Sivas-GS maclari tehlikeye hic girmedeysi, ama kismet. Ankaragucu macini alirsak onumuz rahat. FB bu moral bozukluguyla yarin da puan kaybederse sasirmam. Kazanirsa da fark etmeyecek zaten biz kazandigimiz surece. Haftaya rakipler Goztepe ve Basaksehir'le oynuyor, ikisinin de kazanmasi cok cok zor.

YSY dedi ki...

Cenk sezonu kapamış. Çocuğun nasibinde yokmuş avrupa şampiyonası :(

@huzeyfe
yine de etik olarak sezon sonunu bekleyeceğim : )

fidddas dedi ki...

cenk sezonu kapatmış. diz kapağı çıkmış sanırım. geçmiş olsun kendisine. hem sezonu kapattı hem avrupa şampiyonasını kaçırdı büyük ihtimalle seneye yapacağı transferi de zora girdi.

umarım tek sakatlık cenktir. larin de bacağını tutarak çıktı. arada oyun sıcaklığıyla anlaşılmayan başka zemin kaynaklı kas sorunları yoktur umarım.

bu arada sarı kart yükümüz de arttı. rosier, atiba, necip, wellinton ve dorukhan sınıra geldiler. 16 nisandan itibaren 2 mayısa kadar ard arda 5 maçımız olacak.

bugün takım bir garipti. irtifa kaynaklı diyenler var ama ne kadar doğru bilemem. hem çok pozisyon verdik hem üretken değildik. bu açıdan daha kritik bir galibiyet oldu.

beagle dedi ki...

20 yasinda beleş kaleci bu hatayi yapacak. Zaten tam hazir olsa şu anda aldığı maaşa oynamaz. Neyseki telafisi oldu.

Asıl biri 40 lig maçlik sezon oncesi Umut Nayir'i hangi sebeple gönderdik aciklamali.

Sezon bitmeden kritik bir maçta Ljajici, Necipi falan santrafor oynatmak zorunda kalabiliriz.

Bu arada ikisi de tek tek iyi hamleli stoper olsa da berbat bir savunma merkezimiz oldugu tescillendi. 1.80lik stoperler eziliyor kardesim. Besiktaşta stoper 1.90 olacak.En az biri de yapili olacak ki bu rastgele ortalar tehlike yaratmayacak.

Rodolfo ve Marcelo dönemi havadan gol yemeden 2 sezon gecirdik neredeyse.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle ın her satırına +1 ile başlayım. Josefin ne demek olduğunu bugün çok daha derin idrak ettim kendi adıma. Adam her açığı kapatıyormuş, savunma epey bir zavallı hale geldi.

Erzurum zaten düşecek belli, süper kalitesiz. İki lig seviyesinde adamla ve hava topu-şut organizasyonuyla bu halde goller bulabildiler. Bu benim açımdan ne kadar vasat bir takımı sadece önde oynayacak şekilde kurgulayan fiziğe dayalı bir sistemle şampiyon yapmak üzere olan Hocanın başarısını gözümde daha anlamlı kıldı(Ne cümleymiş be, bitiremedim!).

Atiba muhabbetinde @Huzeyfenin, Dorukhan muhabbetinde @BJK4EVER ın argümanları daha mantılı geldi.

İyi olan şeyler en başta goller. Her biri süper gol klasmanında. Tabii birincilik Ghezzalın, sonra Töreninki, sonra Larin ve Oğuzhan. Oğuzhan böyle devam edip kesilmesin artık.

Bu kalitede takımda şapkadan tavşan çıkarabilecek kim varsa çıkardı. Larinin belki en güzel golüdür, Ghezzal zaten sezonun gollerinden birini attı, Töre alınma nedeni olan işi yaptı, iki bitik dizle arada bu katkıyı versin diye aldırıldı, nihayet verdi. Bir önceki maçta da Cenk vermişti. Geçmiş olsun, forvet hattının yedeksizliği nedeniyle şampiyonluğu şu düşme hattı takımlarının kalitesizliğinden yararlanıp vurup geçip Nisanda almak elzem oldu.

En başta psikolojik olarak önemli maçtı. Alanya maçı takımı çok yormuş, Atibayı da bitirmiş. Zemin ve rakıma bakarak da zor maçtı, olabilecek en iyi sonuç geldi.

Mensah her girdiğinde ne kadar gereksiz olduğunu kanıtlamasa üzülecek çok bir şey yok. Necip bile çok hızlı dönüp ayak dışıyla şahane bir 30 metre kontra pası attı, takım takım gibi takım, bu oyuncu kalitesiyle bu kadar.

Son olarak, Ahmet Çakar gereksizi Ghezzalın şahane golünden önce Cenk topu elle aldı diye algı yapmış, pozisyonu izledim, rakip pas atarken Cenk elini uzatmış, çarpmış ama yine rakibe gitmiş, Hakem avantajı kesmemiş, iki ya da üç pas sonrası rakipten presle topu çalıp Ghezzala atmışız. Artık o kadar çaresizler ki sinekten yağ çıkarmayı da geçtiler. Bu galibiyet Çakara çaksın diyerek bitireyim, bi bitmediler!

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Hocam forma latifesi, ben forma giyip gezen bir adam olmadım hiç bir zaman, bu tür duyguları içimde yaşarım, en fazla dışavurumcu olduğum yer de burası, önemli olan şampiyon olalım, mutluluğu yeter:)

YSY dedi ki...

Haftaya ankaragücü çok zor maç olacak. Herkesin (rakip olarak) umudunu bağladığı maç bu maç. Guardiola Hikmet bize sürpriz yapmaz inşallah :)

Zaitsev dedi ki...

Bu sene rakibin bizi ilk defa bu kadar iyi çalıştığını gördüm. Uzun çapraz toplarla topu ileri hızlı taşıdılar ve orta sahamızı etkisiz hale getirdiler. Emrah ile de ciddi pozisyonlar buldular ama zeminin kötülüğü onları da etkiledi.

Josef'in varlığının kapattığı defoları gördük. Takımın pas yüzdesi ve sayısı düştü. Yan topta zafiyet gösterdik. Muhtemelen ilk golü yemezdik Josef olsaydı. Atiba fişi erken çekti.

Dorukhan ile Atiba'da bir uyumsuzluk oldu. Ozzy'de geri çok yanaşmayınca oyun kurmada sorun oldu. Ozzy'nin istatiğini gösterdi yayıncı kuruluş. %40 pas isabet oranı varmış. Garip tek toplarının katkısı yüksek bu oranda. Gol atması farketmez. Bu oranla ilk 11de kalamaz. Bu konuda @Ahmet Usal'ın iyimserliğine katılmıyorum :)

4-1-4-1 diziliminde Josef yerine bu takımda sadece Necip oynar. Ne Atiba ne Dorukhan o bölgenin defansif gereksinimlerini karşılayamaz ki karşılayamadılar. Ayrıca Necip'in hava hakimiyeti de iyi. Yan toplardaki zafiyeti azaltabilir.

Biri şu Wellington'un tekeri patlak kamyon hallerini durdursun.

Ersin yumruklayacağı topu tutmaya çalıştı ve golü yedi. İyi bir tecrübe oldu. Yan toplarda yapılacak bir şey yok çünkü cidden iyi duran top kullandı Erzurumspor. 2ci yarı Rosier'in kafa ile çıkardığı topta rakip peş peşe 2 kere kafayla topa vurdu. Rosier mevzuya uyanıp çıkmıyor çizgiden. Ayrıca Rosier'in orada olduğunu da görüyor top giderken. O yüzden yalandan bir plonjonda görmüyoruz. Altay o topa göze hoş görünmek için kesin uçardı.

Cenk'e de geçmiş olsun. Tam iyileşirken tekrar sakatlandı. Tez elden iyileşir inşallah.

Zaitsev dedi ki...

Bu arada Cenk çıkarken niye Ghezzal'i de çıkardık. İlla Töre solda Nkodou sağda oynamak zorunda mı? Sahada Ghezzal yok, Ozzy yok, Ljajic yok ve hatta Atiba yok. Kim tutacak/yönlendirecek bu adamları?

Zaten Nkodou bir kere düzgün pas verdi golü attık. Sonrası ise aynı tas aynı hamam.

Umarım Larin iyidir yoksa cuma günü fantastik bir forvet uygulaması görebiliriz. 20 numara forvette. Umut Nayir konusunda da @beagle'a katılıyorum. mevcut kadroya göre neredeyse bedava oynayan bir adamı laf olsun diye yolladık.

yav beyler gözünüzü seveyim biraz özgüvenli olun. Ankaragücü'nün sol beki tiago pinto. bu eleman 10 sene önce osmanlıspor'da oynuyordu. stoperi ante kulusic. bu da 10 yıl önce gençlerdeydi yanlışım yoksa.

bu takıma ilk yarı 2 tane yaslarız.

yilmaz dedi ki...

Bence oyun olarak en kötü olduğumuz maçlardan biriydi. Yetmedi, bireysel olarak da sezonun en kötü maçını oynayan oyuncular da vardı. Örneğin Atiba. Gerçekten kötü oynadı. Çok top kaybetti. Ersin de heralde neredeyse yan top alamadan maçı bitirdi. Ben muaazam golüne rağmen Ghezzal'i de kötü buldum. Mensah'ı artık saymaya gerek yok.

Fakat diğer takımlardan bi farkı var bizim takımın. Oyunu bırakmıyor. Kötü olsa da bırakmıyor. Gerçi bunda hedefe tutunmanın etkisi çok büyük ama, ne olursa olsun. Bugün onlarca bireysel hata ve organizasyonsuzluğa rağmen, maça tutundu ve skoru aldı. Bu bile saygı duyulacak bir şey.

Oyuncu değişiklikleri de resmen kumar gibiydi. Özellikle zaten top yapamayan takımda aynı anda hem Atiba hem Oğuzhan'ı çıkartarak "Necip Dorukhan Mensah" ortasahasını kurmak, resmen kumardı. Neyse ki Ghezzal'in solosu yetişti imdadımıza.

Bir de ister Ghezzal ol, ister Sneijder, ister Özil hatta isersen Osman Çelik ol. Hiç kimse o sahada oynamayı haketmiyor arkadaş. Böyle bir şey olamaz. Hadi biz bu hafta atlattık geçti gitti, bu adamlar kümede kalma savaşı veriyor ve 2 haftada bir bu yarı çim sahada oynayacaklar. Gerçekten bu zeminler adaletsizlik ya. Valla bizi boşver, Erzurumspor'lulara yazık. Eminim adamlar İstanbul deplasmanlarını filan iple çekiyordur, bu patates tarlasında oynamaktansa.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Cha cha Gomez der ki: “Daha acımasız olmalıyız.”
Önümüzdeki 5-6 maç bugünkü 2. goldeki gibi saldırdığımızı görmek istiyorum.
Son 34 gün.

czeslaw dedi ki...

8 maçta çok şey olur, her şey değişebilir; ama ben bu maçtan sonra rakiplerin havlu attığına inanıyorum. ayrıca bunun bizim oyun gücümüz sayesinde olduğunu da düşünmüyorum. neredeyse sezon bitecek, muhtemel şampiyonluk adayları henüz sahanın içerisine bile girebilmiş değiller. bir de uçacak kaçacak denilen son şampiyon küme düşmeme mücadelesi veriyor.

bir tarafta terim'in agresifliği camiayı negatif anlamda etkiledi, üzerine de aa'nın "edelet istiyoruz" çıkışıyla tüm ayarları bozuldu. tabii burada terim'in irfan can ısrarı, berbat yönetilen süreç sonucunda irfan'ın ellerinde patlaması, her şeyin daha da komikleşerek faturanın oğulcan'la taylan'a kesilmesi; ardından da bu iki arkadaşın anlamsızca kesik yemesi... beşiktaş maçlarından sonra galatasaray sözlük okumak sapıkça zevk vermeye başladı. bugün iş öyle çığırından çıktı ki, yazarların neredeyse tamamı ghezzal'ın golünün nizami olmadığını düşünüyor, görünmez el tarafından da şampiyon yapılacağımızı yazıyor. bu ortamda topçuların hedefe kilitlenmesi de topunu oynaması da çok zor. yerimizde fenerbahçe olsaydı da nihat özdemir'in kıyak çektiğinden falan bahsederlerdi herhalde. :)

suyun diğer tarafında da 25 yeni transfer, yeni hoca, görev tanımlarını kimsenin bilmediği yeni "profesyoneller" var. şu absürd tabloyu iyice absürdleştirerek forvet yerine, parayı sakat irfan'a gömüyorsun, arkadaş tam hazırlanmışken düğün yapıp üzerine covid olup geçen maçta da 45 dakikayı zor tamamlıyor. e tabii payitaht mesut ve exxen projesi, 19xx öncesi şampiyonluklar, hoca değişimi gibi bir sürü ıvır zıvır da var. şu sezonu kaçırırsak oturup derdimize yanalım.

özetle ben sezondan kesinlikle ders çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum. güçlü oyuncularımız, güçlü oyunumuz varsa bir şekilde arkalarında durmamız gerektiğine inanıyorum. futbol federasyonu ve hakemler de tabii ki oyunu şekillendiren önemli etkenler; ama artık teknoloji olayın bu kadar içindeyken, tüm sezonu bunlar üzerinden okumak bana çok anlamsız geliyor. bu sene rakip görülmediğimiz için kavgadan uzak kalabildik, ama seneye bu kadar kolay olmayacak. umarım bu sezondan ve şenol güneş'in son döneminden ders çıkarmış oluruz da üstüne koymak yerine geriye gitmeyiz.

Basar dedi ki...

Dünkü maç rakibin bize çalışmasından öte zemin+yüksek rakım etkisi oldu. Erzuruma gidenler bilir, şehir zaten 2000 metreye yakın. Ben her kalışımda camı açıp böğürerek nefes alma ihtiyacı hissediyorum.

Bu sebeple bu maçı kazanmak çok değerli. Hem yeni hoca, hem ligdeki durumu, hem de bu koşullar eklenince belki de en zor deplasmanımızdı.

Cenk'e çok üzüldüm. Dün birinin sakatlanacağı belliydi, seyirci de yokken böyle maçları neden bu kadar kötü zeminlerde oynatırlar anlamıyorum! Ne bileyim Erzurum'a yakın Trabzon'a al maçı veya gerekiyorsa şehrin amatör sahasında yap ama bu rezil sahada yapma. Saha avantajı diyorsan zaten Erzurum burada 1 maç kazanmış... Beşiktaş'ı boş ver, yazık değil mi milli sporcuya (tabi ki her sporcuya)? Bu yaz ciddi ciddi turnuva şampiyon adayıyız, ne elde ettiler sahayı sulamayarak? Beşiktaş'ı böyle yeneriz mi dediler, peki ya milli takımı kim yenecek? Net şekilde bu rezilliğin sorumlularına ceza verilmeli.

Maçla ilgili yazılacak bir şey yok. Bu sahada futbol oynanmaz, ilk yarı bizim oyuncular hiç mücadele etmiyor-laubali diyordum, ikinci yarı sebebini anladım. Bu sebeple sadece kazanmak yeterli. Bir analize girmeye hiç gerek yok.

Not: Bu sene şampiyon olan hoca çok kıymetli hocadır! Bu sene şampiyon olan takım da çok kıymetli takımdır. Saçma sapan bir kararla 21 takım, ara verilmeyen lig, yaza bitirilmeye çalışılan bir fikstür, covid olan oyuncular...Normalde dün şampiyonluğumuzu ilan etmiştik.

Basar dedi ki...

Ersin eleştirisine şu cevabı veriririm, aç Alanya maçını bir daha izle arkadaşım. Ersin bizi orada ayakta tutmuş mu tutmamış mı?

turgay dedi ki...

Cenkin sakatlanacağı nedense benimde içime doğdu. Hatta 70dk da neden bu adamı hala oyundan almadı derken sakatlandı. Ama bunda zemin kadar cenkin maalesef bizden giderken oluşan vücudundan eser kalmaması da var. Ben burada da yazdım cenkin çok zayıf vücudu var. Bir kere bacakları çok güçsüz. Eskiden olsa larinin önüne bıraktığı pozisyonda kimse onu durduramaz sol ayağı ile golü yapardı. Ancak fizik olarak o kadar geriye girmişki kesinlikle avantajı yakalayamıyor. Sakatlık dönemini ve sonrasını iyi geçirmemiş diye düşünüyorum. Çapraz bağlar koptuktan sonra dönmek 1 seneden fazla sürüyor. Ancak rehabilitasyon dönemi 2 seneyi buluyor. Acele edersen kopan bağların oldugu bacakta değil de diğerinden bir şekilde sakatlanıyordu. Sanki cenk dönmek için acele etmiş. Vücudu hazır değilmiş gibi dönmeye. Umarım bir kere daha oynamak için acele etmeden uzun ama daha doğru rehabilitasyon süreci geçirerek döner.

Takımın akşam sorunu dorukhandı. Onu çıkarmak yerine atiba ve Oğuzhanı çıkardı hoca. Rakip yorulana denk dorukhan ortada yoktu. Saklanarak oynadığı için tüm yük atibaya kaldı. Bu da organizasyon yapmaya yetmedi. Artık sonucu almak önemli. Oyundan ziyade skoru nasıl alabiliriz ona bakmak lazım. Larin yorgunluk nedeniyle çıktım dedi ama onu da ne kadar santrfor olarak düşünebiliriz bilemiyorum.

beagle dedi ki...

@czeslaw
Bu seneki durumumuz pek "güçlü oyun" sayesinde değil de güçlü oyuncular/takim ruhu ve rakipler sayesinde oldu.

Ghezzal olmaz veya Larin+Abu/Cenk olmazsa hücumu biten, Josef olmayinca savunmasi biten bir takimiz. Eksikleri gelişelim diye konuşacagiz da peki rakipler bunu niye tam cözemedi? Iste o X factor-takim ruhu bu sene. Herkes birbirinin acigini kapatti. 20 küsür oyuncumuz gol atti bu sene. Tabi bir de rakipleri durduran fizik güç. Josef, Rosier,Larin arti zaman zaman Welinton, Nsakala, Abu eklenince bizi yenmek için dili dışarida koşarken birşey uretmek gerekiyor.

Peki güçlü oyun için neler lazım?

1- Vida ve Welinton degişmeli oynayacak, yanlarina savunma lideri, uzun bir stoper gelecek.

2- Solbek üretecek. Rıdvan ile hallolur.

3- 8 de Atibaya destek, hatta daha iyisi gerekli. Buraya Salih Özcan gibi maytap isimler değil, nokta transfer bir Alman/Fransiz zencisi vb bakmali-para harcamaliyiz.

4- 10 degil destek santrafor kullanmaliyiz.Maça/duruma göre Oguzhan ile degişmeli Kuyt/Litmanen tarzi bir oyuncu gerekli.

5- Sol açık ve Santrafora birer yedek alip, birer de altyapi oyuncusunu A takima cikarmak gerekli. Almosu geri getirip Semih kilicsoyu idmanlara sokmak altyapi kismini cözer.

6- Bu sene oynayanlardan Nkudu, Mensah ve Dorukhan katkidan çok zarar veriyor. Bunlardan da kurtulmak lazım.

BJK4EVER dedi ki...

Hangi Alanya macini kastettigini bilmiyorum, ama icerideki maci Ersin sayesinde degil, adamlarin 3 defa bombos kaleye kacirmasi ve 3 gol atmamiz sayesinde kazandik. Deplasmandaki macta Utku vardi zaten.

Ersin'in Alanya macini kurtardigini dusunuyorsan bence acip bir Hatay-FB, Alanya-GS, BJK-FB ve BJK-TS maclarini izle derim. Kaleci nasil mac alir gorursun. BJK-TS macinda kalecileri degissek mac 4-1 biterdi, BJK-FB macinda kalecileri degissek mac 3-0 biterdi.

Ersin altyapidan geldigi icin ve cok ucuza oynadigi icin daha yumusak sekilde bakilmasini anliyorum, ama bu takima katkisi olmadigi gercegini degistirmiyor. Cok potansiyelli, onumuzdeki senelerde cok iyi bir kaleci olarak derseniz bilemem, ben o potansiyel konusunda emin degilim. Su ana kadar Cenk Gonen'den nasil bir farki oldugunu da goremiyorum.

Ersin'in sansi cok iyi bir takimda kalecilik yapmasi. A.Avci'nin takiminda kaleci olsaydi su an coktan yabanci kaleci arayisina girmistik zaten. Takimdaki bazi oyuncularin defolari kapaniyor diye onlari iyi gormeye gerek yok, ayni sey N'Sakala icin de gecerli. Ligde pacayi kurtarirsin, ama CL'ye gidersen bu oyuncular senin basini yakar.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Hocam 10 numara fotoğraf çekip en kısa ve öz biçimde açıklamışsın, gelişim için önerilerin de harika, aklına kalemine sağlık.

Tek katılmadığım güçlü oyun kısmı. Evet bahsettiğin eksikler ve Hocanın "B" planı yetersizliği, taktik zaaflar bunun mükemmelleşmesini engelliyor ama bu sene Alanya ve bizim dışımızda güçlü oyunu olan takım yok zaten. Önde basıp rakibi çıkartmadan oynayabilen Alanya ile birlikte tek takımız, ha tüm maç hele pandemi dönemi maç trafiğinde bunu gerçekleştirmek imkansız, oyunu dinlendirebilmek de gerek. Mesela Ljaicin asıl katkısı bu olurdu, kullanılması gereken zamanda mesela iki farklı öndesin, Mensah alacağına ya da sadece fiziğe yöneliceğine adamı kullanmak.

Benim açımdan lige ve rakiplere göre güçlü oyun böyle iddialı oyanayabilmek, kuyruğu dik tutabilmek. Bu en başta psikolojik olarak da bizi güçlü ve güvenli yapıyor, takımdaşlığı sağlayan etmenlerden ayrıca, herkes bir amaç uğruna büyük bir fiziksel savaş veriyor. Bizden giden Çağdaş Hocanın planı da bu, ligde de en çok iş yapmış plan bu. Bu planla vasat adamlarla kilit adamları katıştırıp takım olabildik. Rakiplerde bu plan da yok, renkliler tüm sene tutarlı bir plan dışında herşeyi denediler. Daha iyi kadrolarıyla, paralarıyla rezil oldular, oluyorlar. Tutarlı plana sahip olmak da önemli, en kötü plan plansızlıktan iyi.

Bu oyun kültürü, sen de iyi bilirsin bizim gerçek oyun kültürümüzdür. Fizik takımı, mücadele, baskılı önde oynanan oyun, bir kaç kaliteli oyuncuyla ortalamalardan iyi bir bütün oluşturma, bunlar bu sene bazında mevcut şartlarda beni mutlu etmeye yetiyor, özellikle gayet umutsuz başlanan ve ekonomik çöküntü yaşadığımız pandemili dönemde. Seneye ne olur bilmiyorum, ama şu dönemde şampiyonluk bize ilaç, rakiplere ise ekonomik yıkım.

Sadece eklemeden duramadım:)

BJK4EVER dedi ki...

@beagle,

Takimin biraz da oyuncu kalitesi uzerinden sekillenmesi kadar dogal birsey yok. Ghezzal gibi top teknigi olan bir adamin varsa 2 tane santrfor dikersin asistleri yagdirir. Ghezzal olmayinca tabii ki sikinti yasarsin, ama bizde zaten 2 tane Ghezzal alip birini kulubeye koyacak maddi guc yok, buna gerek de yok.

Tamamen one man show tadinda oynasak soylediklerine hak veririm, ama tamamen one man show seklinde gittigimizi dusunmuyorum. Dun Josef ve Aboubakar yoktu, pek iyi de oynamadik ama 4 tane gol attik deplasmanda. Ustelik degisik bir iklimde berbat bir zeminde. Attigimiz 4 golun hicbiri duran top, karambol, rakibin hatasindan vs gelmedi. 1 tanesi net kisisel beceriydi, ama diger 3 gol de catir catir takim goluydu.

Taktiksel olarak senin uzun stoper takintini biliyoruz zaten, ama onde oynamayi bu kadar isteyen takima uzun agir stoper gitmez. Ben de tam tersi, aksine kisa boylu, ilk mudahaleleri yapmaktan cekinmeyen, ayagi duzgun stoper isterim, mumkunse sol ayakli. Tosic'in daha iyisi gibi. Bu oynamaya calistigimiz sisteme o gider.

Destek santrfor konusunda da ayni sekilde dusunuyorum. Biz 9.5 numarayla oynamiyoruz, hatta 10'la bile oynamiyoruz, tamamen 6-8-8 seklinde oynamaya calisiyoruz. Boyle oynamaya calisan takima Talisca gitmez. Destek santrfor rolunu sol kanattan kullaniyoruz.

Ki seneye alinacaksa sol kanat forveti alinmali. Onun disinda altyapidan bir forvetin A takima cikarilmamasi garip geliyor bana. Hadi ilk 11, hatta 18 icin yeterli olan bir oyuncu yok da, soyle yarim saat kadar idare edecek bir forvet de mi yok? Onumuzde 8 mac var, bunlarin hepsinde Aboubakar-Larin ortalama 75 dakika oynarsa bitmez bu lig.

fidddas dedi ki...

Forvette ljajici deneyebiliriz. Sahte 9 gibi bir rolü kıvırabilir belki. Larini sol taraftan oynatmamak gerekiyor.

Ahmet Usal dedi ki...

Aklıma gelen basından tartışılanlardan öğrendiğim bir iki küçük not da ekleyim.

Ersin ve Utkuyla Hocanın devam etme kararı almasının nedeni zaten kurguladığı oyunmuş, adamları kalemize az getiricez, bu çocuklarla da idare ederim diye düşünmüş.

Ersin karşı karşıyalarda aşağı yukarı her maç kritik kurtarış yaptı. Zaten iki top geliyor ama gelen ölümcül yüzdeyüz pozisyon olarak geliyor, onları da genelde kurtardı. Hava toplarında da genelde güçlü ve güvenli çıkıyor, o yönü Altaydan iyi mesela. Ayağı da yamuk değil, bir iki maç sendeledi, toparladı. Karşılaştırılan kalecilerden üç yaş genç, daha öğrenebilir.

Ayrıca takımın oyun tarzı onun az da olsa kurtarışlarını da değerli kılıyor, 20 yaş FIFA karmasına seçildi, Avrupadan pek çok kulüp takip ediyor, biraz daha parlatırsak çok iyi bir bedele satabiliriz. Sosyal medyada Bayern Munichin bile takip ettiği söyleniyor. Alttan gelen Emrenin Utkudan da Ersinden de yetenekli olduğu konuşuluyor, oyun tarzımız değişmedikçe kaleci Avrupa maçları dışında sorun olmayacak gibi.

Stoper mevzuunda Welinton da aslında ağır bir stoper, Vida da geldiğinde geri kaça kaça oynayan, son müdahele becerisine güvenen bir stoperdi, bizde ilk topa basan stoper haline geldi. Biz Marcelo ve Rodolphodan da, ağırlıklarına rağmen iyi önde basma performansı almıştık. Ş.G. de özellikle ilk sezonunda baskılı oyun oynatmıştı. Marcelo Lyon da geriye gömülüp oynamıyor, Lig 1 zaten tam bir "dar alan" ligi. 30 metrede oynamayı becerirsen ağır stoper de birinci sorunun olmaz. Ama duran topta faydaları büyük olur. Önemli olan ilk topa basabilme becerisi, mesela Kjaer de ağırdı ama bu özelliği iyiydi. Zaten hem çabuk hem uzun olup oyun bilgisi iyi olanlar Avrupanın büyüklerinde. Mesele karınca kararınca devşirebilmek. Biz Josef ve Larinle defansif hava topu açığını kapatıyoruz, ikisi de 1.90 üzeri. Biri bile olmadığında rakip taktik beceri gösterirse sıkıntı olabiliyor Erzurum maçı gibi. O yüzden bana da önde basmayı da beceren bir tane 1.90 üstü havadan canavar stoper mantıklı geliyor.

Neyse çok konuştum, altın toplamaya başlama zamanı..

Ahmet Usal dedi ki...

Pardon ya, hakkını yemeyeyim, bahsettiğim noktalar hariç @BJK4EVER ın son yorumlarına katılıyorum, bu sistemsel analiz daha mantıklı geldi..

turgay dedi ki...

Ersin'in benim gördüğüm temel sorunu cepheden gelen şutlar ve savunma arkasına atılan toplardaki çıkıp çıkmama kararsızlığı. İyi kaleci antrenörüğle atlatılacak hatalar bunlar.

Ahmet Usal dedi ki...

@turgay

Karşı karşya çıkışlarda da genelde bana iyi görünüyor, basında bahsedilen soluna gelen uzak şutları yemesi. Ümit Milli maçta öyle yemiş, Ozandan öyle yedi, son Erzurum maçı öyle..

Susamıyorum:)

beagle dedi ki...

@Ahmet
Tamam şöyle uzlaşalım, tek plan iyi çalıştığında güçlü oyun. Ama zemin biraz kötü, ghezzal veya larin eksikse güçlü değil, Josef de eksikse bayagı zayif olmak benim derdim. Bence güçlü oyun biraz daha az kirilgan olmali, ya da senin dedigin gibi A B C daha cok calisan plani olmali.

@4ever
Her zamanki gibi aynı oyunu isteyip bambaşka bakiyoruz oyuna.
Oncelikle şu mactaki bile hava topu zaafimizi gormemis olamazsın. Oltan Karakullukcu oynayabilseydi, bayram yapmak yerine cenaze kaldiriyorduk bugün. Kisa adam hizli falan degildir. Dunyanin en hizli adamlari uzun bacaklilardir. Bkz 100 mciler. Bir gün bile Uche, Melo, Marcelo, Fernando, Josef ağır diye dert oldu mu? Senin kisa stoper welinton bak bakalim arkaya atilan toplara yetisebiliyor mu?

Bundan önce takimin genel fizik gucu ve atletizmi sorun diyordum, fizik takintin var denmisti. bu sene bu degisince sonucu gordük. Simdi de dunyanin en onemli takimlari muhakkak 190 seviyesinde stoperler bulunduruyor, kullaniyor, burada zaaf vermemeliyiz diyorum. Bunu da aslinda gorduk biliyoruz. 2 sene kafa golu yemedik duran toptan arkadaş. Bunun tartisilacak bir yani yok ki.

Gecen yilin populer konusu Elneny idi. iyi oynasa bile bizim oyuna uygun degildi. Bu sene Atiba-Josef gerek skor gerekse savunma olarak cok daha etkili oldular.

Futbol basit birsey. oncelikle savunmaci yerden havadan belli derecede savunabilecek. Forvet ise gol atacak. Herkes attigi golle ters orantili kadar geri koşacak.
Ghezzal niye büyüdü? Takimla beraber savunma yaptigi için. yoksa attigi gol 3.

Bu vesileyle beni şişirdiği, içinden gamsiz bir salak yerine, atak beyni cikardigi için Ghezzale tekrar teşekkür ediyorum. Hep böyle şişip sampiyon olalım :)

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle Eyvallah, uzlaşmaya fitim.

Sadece Erzurum maçı özelinde bir sıkıntı da Cenkin preste @Zaitsevin hep dediği gibi "yalancı presçi" olarak takılması ve muhtemelen zemin nedeniyle hiç iyi oynayamaması, takımı 10 kişi bırakmasıdır. Bizde savunma ilerden başlıyor, oradan tekleyince Josefin yokluğunda maç içinde dönem dönem oyunu da kaybettik. Beğenilmeyen Dorukhanın (Hoca iyi oynadığını söyledi) çıkmama nedeni zaten bu fizik eksiğini kapatmaya çalışmasıdır.

Hoca bir de basın toplantısında bundan sonra iyi oyundan çok sonuç alma zamanı dedi. Daha çok Dorukhan Necip göreceğiz anlamına gelir Hocanın kitabında:)

Basar dedi ki...

Juan Fran'ın karşı karşıya ayağından topu Ersin aldı... Fabri en kritik Lyon maçında yaktı bizi, fener kupa maçında çıkmaması gereken yere çıkarak ters kafa golü yedik ama iyiydi. Bu hatalar futbolun içinde var. Ersin karşı karşıyada Türkiye'deki en iyi kaleci, geliştirmesi gereken bir çok yön var ama daha 20 yaşında. Uğurcan fina 20 yaşında mevkilerinin sahibi değillerdi. Çocuk daha 20 yaşında, bir izin verelim!

Ayrıca, Atiba kötü, Sergen kötü, Ersin kötü, taraftar ezik... her hafta bir başkası hedef tahtasında. İlaveten, Fatih Hoca iyi, Emre iyi, kalecileri iyi, kadroları iyi, yöneticileri hoca kovduğu için zaten iyi...

Polemik gibi oldu kusura bakma ama amacım polemik değil. Acaba bakış açını biraz yumuşatsan daha iyi olur mu? Beşiktaş haricinde hayat bu kadar siyah beyaz değil aslında. Sevgiyle kal.

Basar dedi ki...

Not: Bu kadro CL'de pas pas olur. O fikre kesinlikle katılıyorum ama şu an bu defoları ile muazzam bir iş yapılıyor. Hoca yatıp kalkıp Moneyball izlemiş. Bu kadro Feda döneminden daha başarılı ki bilemiyorum muhtemelen aynı bütçedir diye düşünüyorum.

Rakibinin yarı parasına kadro kurup ligin tüm istatistiklerini alt üst etmek gerçekten başarı. CL'yi hele bir elimize alalım o zaman planlarız.

BJK4EVER dedi ki...

@beagle,

Erzurum maci icin bilemem, ama ben sezonun geneline bakarak konusuyorum. Takimda bir hava topu zaafiyeti gormuyorum. Takimin genel olarak derin savunma yapma sorunu var, ama bu kaliteyle alakali, oyuncu tiplemesiyle alakali degil.
Kaliteli uzun boylu bir stoper almak da bir opsiyon, ama bizim oyunumuza ne kadar care olur o tartisilir. Aldigin uzun boylu stoperin de zaafiyetleri olacak.

Uzun bacak konusunda haklisin. Ama uzun olup ayni zamanda atletik olan iyi savunmacilar zaten cok az bulunuyor ve bize kolay kolay gelmiyor. Koulibaly bosuna 50 milyonluk adam degil, veya Upamecano. Marcelo ornegini vermissin, ama Marcelo'nun oldugu defansin CL'de paspas oldugunu gorduk. Marcelo da zaaflari olan bir oyuncuydu, ama nedense garip bir ozlem duyuluyor kendisine.

Benim hizlan kastettigim aslinda oyuncu tiplemesi ve cabukluk. Yani adam savunma arkasina adam kacirdiginda haldur huldur kosup yakalasin tarzinda hiz degil, ki o hizda stoper neredeyse yok dunyada. Daha cok santrfora top atildiginda ona arkadan baski yapiyor mu, donduruyor mu, dondugu anda mudahale yapabiliyor mu. Hizdan ziyade cabukluk diyelim bir ona. Welinton mesela bunu cok iyi yapiyor. Sene basinda Welinton transferine anlam verememistim, ama takimin oynamaya calistigi oyuna ve Welinton'un oyununa bakinca anlayabiliyorum neden istendigini. Welinton arkaya atilan toplara yetisemiyor, ama pirpir forvetin hizina ulasabilecek stoper sayisi dunyada zaten bir elin parmagini gecmez. Adam forvete yapisiyor, orta sahaya cikiyor, forvet topu aldi mi rahat dondurmuyor, dondugu anda akillica faul yapiyor, daha ne yapsin? Ben de isterim stoperimiz hem uzun boylu olsun, hem hizli olsun, hem sert olsun, hem ayagi duzgun olsun, hem pozisyon bilgisi olsun vs ama hepsi birden olunca van Dijk oluyor zaten. Bizim oynamaya calistigimiz oyuna uygun oyuncu Welinton. Onun da 2 model ustunu alacak butceye sahipmiyiz emin degilim.

Mesela Victor Ruiz'i ben severdim, ama bu mevcut duzende oynasa komik komik goruntuler ortaya cikiyor. Rakip forvet topu alir (Ruiz bu arada 10 metre arkasinda), doner, dunyanin en rahat pasini atar, kanat Ruiz'in yanindan gecer kaleye haldir huldur kosar. Ruiz de bu arada sadece bakmakla yetinir.

Su anda takimin zaaflarina gore transfer planlamasi yapmak zorunda kalsam stopere konsantre olmam.
Iyi bir 8 numara, iyi bir kaleci, iyi bir yedek kanat-forvet, Bilal'in durumuna gore yedek sagbek bence daha acil. Stoper de Montero'nun duruma gore belki yedek olarak olabilir. Ben Vida ve Welinton'un performansindan memnunum.

BJK4EVER dedi ki...

@Basar,

Tamam, Juanfran'in topunu almis olabilir, ama Alanya forvetleri becerikli olsa 3 tane atmislardi yine de bombos kaleye. 1 top alinca maci kurtarmis olmuyor benim gozumde. Senin begendigin Alanya performansini ortalama Ugurcan, Muslera, Altay performansiyla kiyaslarsan arada baya fark var.

Bakis acimin sert oldugunu dusunmuyorum. Ahmet'in soyledigi acidan bakarsak kaleci mevzusuna anlam verebiliyorum. Evet, yasi genc, altyapidan cikmis, yerli, oynadigi para bedava. Bu paraya daha iyi kaleci sittin sene bulamazsin, bunlarin hepsine eyvallah.

Ama seneye takim daha iyi hale gelecekse degistirmemiz gereken en ilk mevkilerden biri kaleci, duygusal bakmazsak. Bu sene sikinti yaratmadi, ama seneye karsimizda daha iyi bir rakip olursa final haftalarinda sikinti olur, bunu da gorebilmek lazim. Ben sadece CL'de paspas olmayalim dusuncesiyle soylemiyorum, ki paspas olmamiz sadece Ersin'e bagli degil, takimin genel kalitesinden tut oyun tarzina kadar 1000 turlu problem var. Ama takimi ilerletmek istiyorsak kaleci mevzusu 'Ersin var tamamdir' gibi gecistirilemez bence. Ha, mevcut performansina bakmayip Ersin'in potansiyeline guveniyoruz, eminiz de diyebilirler, orasini bilemem. Onun icin ciddi sicrama yapmasi lazim. Gecen sene Ridvan'i da begenmiyordum, bu sene ciddi bir sicrama yapti, belki Ersin de yapar. Ama kaleci solbeke gore biraz da zor sansa birakabilecegin mevki, onu da dusunmek lazim.


Armagan Kaymaz dedi ki...

Fb maçındaki var hakemi olağan şüpheli h.u.m. Başka diyecek sözüm yok.

Murat dedi ki...

antep'ten jiloboci ve maxim'e bakmak lazim transferde

Armagan Kaymaz dedi ki...

Acayip bir fikstür bizi bekliyor:
15 günde 5 maç, 1 hafta ara ve son hafta 7 günde 3 maç. Yani 3 haftada 8 maçı tamamlayacağız. Çılgınlık resmen. Cenk’i umarım çok aramayız bu sıkışık takvimde, tekrardan geçmiş olsun, ama Abu’nun fişi çekmeye geldiğini hissediyorum.

Ahmet Usal dedi ki...

Neyse, koparmadılar kanaryayı yarıştan, olan Antebe oldu.

Kedicik için de bi güzellik yapacaklardır Karagümrük maçında..

Ahmet Usal dedi ki...

Alanya da Denizli önünde 2-0 geriden maçı çevirdi.

Boşuna güçlü oyun edebiyatı yapmıyoruz Alanya için, ki ilk 11 i iyi ama rotasyonu dar kadro.

Pektemek de orada yeniden kendini buldu, tebrikler Çağdaş Hoca.

turgay dedi ki...

çok övülen altay'ın akşam yediği gol güzel ironi oldu. yan topları en güzel yerden seyretmesini de eklemek lazım.

altay ve uğurcan'ın en önemli sorunları özgüvenle beraber maç içinde yaşadıkları git geller. eğer ilk topları kurtarırlarsa sorun yok. ancak ilk topta sorun yaşarlarsa maç öyle gidiyor. özellikle altay için geçerli bu. geçen sene daha kötüydü bu yıl biraz daha toparlamış görünüyor. seneye daha da iyi olacaktır.

gaziantep çok pasif başladı akşam. bunda fenerin agresif ön alan baskısı kadar yanlış tercih edilen oyuncularında etkisi var bence. zaten ilk golde hatayı yapan arkadaş gerçekten çıkana kadar rezalet oynadı. aynı şekilde morais de rezaletti akşam. yerine giren güray daha hücumcu olunca bir anda top daha fazla fener kalesine gitti. tabi bunda emre'nin kötü oyuncu değişiklikleri de etkili. yavaştan sergen yalçın gibi olmaya başladı bile. ancak ne olursa olsun gustavo'dan vazgeçip daha dinamik bir orta saha ile oynaması takdir edilesi. sanırım ya herro ya merro dedi ama yine de mete kalkavan ve halil umut meler'in desteğini almadan yapamadı. ligin heyecanı kaçmasın diye umarım bizi ankragücü maçında doğramazlar.

Basar dedi ki...

Altay'ın golü ilahi adalet gibi oldu. Yukarılardan bir yerden komşunun tavuğu komşuya kaz gelirmiş göstergesi oldu.

Hayır Altay kötü bir kaleci değil ama bu Ersin'i sürekli aşağıya çekmek için bir sebep değil. Ersin oynadığımız oyun planına uyan bir kaleci... Anlayana

Emre Toraman dedi ki...

Arkadaşlar bir sorum olacak. Hakem kararlarını inceleyen, teknik olarak açıklamalarını yapan yeni/eski medyadan takip ettiğiniz biri var mı? Bana mevcut alternatifler arasında en makulu Deniz Çoban gibi geliyor ama başka bir öneriniz varsa bakmak isterim. Buradan yeni nesil medyalara da sesleniyorum, İngiltere'den Almanya'dan vs. amatör de olsa yeni nesil bir hakem bulup her maç için 5 dakikayı geçmeyecek şekilde hakem kararlarını yorumlatsalar güzel iş olur. Bu konuda bir açık var bence.

Ahmet Usal dedi ki...

@Emre

Sakın yanlış anlama, ironi falan içermiyor, bu yönünü de canı gönülden takdir ediyorum: tam bilişimcisin, habire çözüm arıyorsun. Sorun sosyolojik problemler çok analitik çözülemiyor bizim memlekette:) Hevesini kursağında bırakmak istemem ama, O işi tarafsız yapacak bir yorumcu bulsalar zaten kral çıplak olacak, o yüzden mevcut konjektürde ihtimal dahilinde görünmedi bana:)

Deniz Çoban da güç dengelerine göre yazıyor, konuşuyor. İstisnası yok neredeyse, sadece hakemliği yenilerde bırakıp yorumcu olan eski hakemler sureti haktan görünüyor, Bünyamin Gezerle Deniz Ateş Bitnel gibi. Onun nedeni de eskilerin hepsi renklilerin müşterisi, sosyal medyadaki dinamik genç Beşiktaşlı kitlenin sempatisini kazanıp prim yapmak.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam sen ne zaman bizimkilere kızsan ve rakipten bi şeyi övsen haftasında patlamaya başladı, bu da bir "pattern" oldu neredeyse:)

Valla artık "totem" yaptığını düşünmeye başladım, en azından takıma net "totem" etkisi yapıyor.

O yüzden içinden geldiğinde kazıt, uğurumuz olsun:)

Emre Toraman dedi ki...

@Ahmet
:) Post-truth çağında truth aramak zor zanaat hocam. Bünyamin Gezer'le Deniz Ateş Bitnel'e çok tahammül edemedim. Sansasyon peşinde mini mini Ahmet Çakar'cıklar gibi geldiler. Üslubu ve anlatımı doğru düzgün olsun, bağırıp çağırıp sağı solu tehdit edip durmasın da varsın düzenin uşağı olsun noktasındayım sanırım. Hakem yorumlarında "ince ince", "çatır çatır" duyduğum anda uzaklaşıyorum.

Aklıma gelmişken, sosyolojik meseleler konusunda hakem konularını çocuk oyuncağı bırakan 3 Temmuz süreci hakkında da(hukuk temelli) belgesel, yazı dizisi vb. bilen varsa çok makbule geçer.

turgay dedi ki...

türkiyede ekrana çıkıp hakemlere bir şey öğretme veya halka doğruyu anlatma derdinde olan kimse yok. ülke zaten hakemlik konusunda çok bilgili. emin olun sen ben yönetsek maçları daha az hata olur. çünkü kafamızda tilki dolaşmaz. ekranlardaki adamların hepsi istisnasız bir sonraki mhk'nın içinde olmak için konuşan ya da tek kişilik şov peşinde olan adamlar.

ülkede düzgün hakem mi var da hakem eleştiriliyor ekranda bunu anlamıyorum. bünyamin gezer hakemlik ve polistikten trt'den acayip bir para aldığı için istifa eden biri. nasıl dürüstlük beklenir? diğerleri zaten rezalet hakemlerdi. deniz çoban'ından bitnel'ine kadar. diğer kaşarları saymıyorum bile. bülent yıldırım çıktı yahu ekrana böyle rezillik mi olur?

Ahmet Usal dedi ki...

@Emre :)

Mesela şu "algı" lafını dilimize pelesenk ettiler:) Çünkü zaman öyle bir zaman, doğrudan çok "algı" önemli..

Ben tam militan olmuşum: Lehimize bişiler konuşan adamların motivasyonuna ve "senin hakemliğini de bilirdik" hissiyatıma bakmaksızın öpüp başıma koyuyorum. Çünkü en azından bizim lehimize bir "algı" oluşmasına yardımcı oluyorlar.

Herşeyin çivisi çıkmış, ben de müstesna değilmişim, aynaya bakmaya utanıcam daha yazarsam:(

Ahmet Usal dedi ki...

@Emre

Kenan Başaranın kitabı var : Arkadan Müdahale 3 Temmuz Şike Davası Süreci, başka da kitap yok zaten. Hürriyetten atılan muhalif bir Beşiktaşlı spor yazarıdır. Eşini de tanırım, Üniversiteden arkadaşım(disclaimer), 10 numara kitaptır, aha bu da linki :

https://www.kitapyurdu.com/kitap/arkadan-mudahale-amp-3-temmuz-sike-davasi-sureci/300272.html

Başka da yok bildiğim kadarıyla..

Emre Toraman dedi ki...

@Ahmet
Estağfurullah hocam militan falan. Kimsenin objektiflikten zevk almak gibi bir zorunlululuğu ya da objektiflik gerektiren bir sorumluluğu yok. Hele de taraftarların. Hatta bu konulardaki köşe sahiplerinin bile pek yok bence, beğenmeyen izlemez, takip etmez. Aynaya bakacak olursak ben de liboş liboş takılmaya çalışan bir adamım görüyorsun ki :)

Kitap önerisi için eyvallah, bakacağım.

Ahmet Usal dedi ki...

@Emre

Oha algıya bak, tarafsız dengeli yorumlamaya çalışmak da "liboş"luk olmuş, bi estafurullah da benden.

@turgayın +1 ini de ihmal etmeyim de hak geçmesin:)

Armagan Kaymaz dedi ki...

Ligin başı ve sonu tabii ki bir değil ama referans olması açısından ilk 8. hafta: fb17,gs16,bjk10. İlk haftalarda takım oturmamış leş bir oyun vardı ama yine de bu hesaba göre averajla şampiyonluk geliyor.

Bjkever Beşiktaş'ın Hıncal Uluç'udur. Nokta.

Basar dedi ki...

Dün Antep golü neden iptal oldu bilen var mı? buz gibi gol geldi bana.

fidddas dedi ki...

fenerin lig sonu maksimum puanı 87, galatasarayın lig sonu maksimum puanı 84 olabiliyor.
şu anda 70 puanımız var ve fenerbahçeye karşı ikili averajda öndeyiz. (zaten gol averajımız da fena değil)

şu durumda kalan 8 haftada onlar bütün maçları kazanırsalar bizim 8 maçta 1 mağlubiyet ve 2 beraberlik hakkımız var. ya da 5 galibiyet 2 beraberlik almak zorundayız.

rakiplerin de puan kaybedeceğini düşünürsek 4 galibiyet 1 beraberlik bizi şampiyon yapmaya yeter gibi duruyor. evdeki maçları kazanıp, deplasmandan 1 beraberlik getirsek bile şampiyon oluruz. umarım bu kadar ince hesaba gerek kalmaz.

Ahmet Usal dedi ki...

@Basar

Fenerin yediği gol haybeden iptal, bişi yok, Çakar ve Kabzımal bile dedi. Bi de İrfan Canın buz gibi kırmızısı var, direk bileğe basıyor bilinçli.

Dün en fazla beraberlik alabilirlerdi normal şartlarda, Kalkavanla VAR daki HUM körler sağırlar olarak birbirlerini ağırlayınca aldılar maçı :)

Yapacak bişi yok, cümlesini üstüste koyup yenmeye devam etmekten başka...

BJK4EVER dedi ki...

@Basar,

Altay'in yedigi gol hatali da, iki kalecinin istatistikleri, performansi, piyasa degeri de ortada. Ayni sey Ugurcan icin de gecerli. Su an 10 Fenerli'ye sorsan bu sene en iyi oyuncumuz kim diye 8-9'u Altay der. Su an 10 Besiktas'liya sorsan bu seneki en iyi 5 oyuncumuz kim diye 1'i bile Ersin'i bile ilk 5'e almaz. Bu da yeterince kanit zaten. Bir daha derbiye bir goz at istersen, resmen tek basina 3 puan aldi Altay.

Tekrardan soyleyim, belki uslup sert oldugu icin anlasilmadi. Bu Ersin'e yonelik bir elestiri de degil, Sergen'e yonelik de degil. Ersin cop de demiyorum, gitsin de demiyorum. Ama rakiplerimize gore kaleci konusunda geride oldugumuz ortada, takimin en zayif halkalarindan biri oldugu da ortada. Ahmet'in yukarida aciklamasi bazi seyleri dogru perspektife sokuyor. Ben kaleciye cok ihtiyac duymadan guclu bir oyun oynayacagim diyebilirsin. Ki tuttu da, yoksa lider olmazdik, ki Ersin de 10 uzerinden 2'lik kaleci degil, 8'lik olmadigi gibi. O da bir stratejidir. Ama seneye CL'de kalecimize is dustugunde, veya ligin kalitesi arttiginda, ligin sonuna dogru daha stresli maclar oynadigimizda o kaleci farki belirleyici olabilir. Bunu dusunup kaleci'ye o acidan da bakmak lazim. Duygusal acidan genc Besiktas'li adam var helal olsun yuru aslanim kafasinda olmayi dogru bulmuyorum. Ayni sey N'Sakala icin de gecerli mesela.


@fiddas,

Bu acidan bakinca buradan sampiyonlugu vermek imkansiz gibi gozukuyor. Ama hala puan farki 4 (bir macimiz eksik). Fiksturun garipligi rakiplerin onumuzdeki 3-4 maci zor bizim kolay, sonra tam tersi oluyor. Normal sartlarda GS macina kadar isin tamamen bitmis olmasi lazim, ama hersey bir anda tepetaklak da olabilir. Ankaragucu'ne karsi surpriz bir puan kaybi yasa, FB Basaksehir'e karsi surpriz bir mac alsin, her sey degisir. Biz moral kaybederiz, rakip hirslanir vs, hic gerek yok.
Normal sartlarda biz Kayseri ve Ankaragucu'nu yeneriz, FB ve GS onumuzdeki 4 hafta en az 2 kez puan kaybeder ve GS macina kalmadan is biter.

Ahmet Usal dedi ki...

Muhabbetin kaynağını belirteyim bende, Fırat Günayerin youtube kanalı, TRTSPOR da yaptıkları programları da koyuyor, orada geçti bu muhabbet, zaten baskılı ve rakip sahada oynayacağız, Ersin ve Utkuyla da yürütürüm, transfer bütçemizi sahada ihtiyaç olan diğer mevkilerde kullanalım demiş Hoca sene başında, hatta Yönetim kaleci mevzusunda transfere daha istekliymiş, Hoca ille de şart değil deyince durmuşlar.

Bunu Serdar Sarıdağın youtube kanalında da duymuştum transfer dönemi, Hocanın kararı genç kalecilerle devam etmek, o net.

Huzeyfe dedi ki...

Yanlış hatırlamıyorsam Sergen’in Ersin-Utku’yla devam etme kararı yabancı sayısının düşürülmesinden sonra oluşmuştu.
Hatta yabancıyı kaleye harcamayalım filan dedi ki Ersin’e güvendiğini değil mecbur olduğunu söylemişti açıkça. Zaten Volkan Babacan için uğraştık ama olmadı.
Genç oyuncu konusunda Sergen’e övgü çıkması bizim medyanın yalakalığından. Elde Karius, Caner olsa yine Rıdvan’la Ersin forma görmezdi. N’sakala varken bile Rıdvan mobbinge maruz kalıyor.

beagle dedi ki...

Valla Welinton stoperde 10 üzerinden kaçsa Ersin 19 yaşında +2dir (fizikten).

Kafa topu zaafımız Ersin düşen topları, yavaş ortaları aldığı için çıkmıyor. Erzurum gibi kaleci müdahele alanı dışına gelen kafa topları Josefsiz problemse bu stoperler yüzünden. Seneye Larin gider, bunlar kalırsa CLde kafa ile hat trick nasıl yenir tadabiliriz.

Kalemizde kaleci görmüşüz gibi bu muhabbet gereksiz uzadı. Aumann ilk sezonu hariç bizi şampiyon yapan kaleci yok. Cordoba, Fabri, Mrmiç kısa oldukları için benim klasmanımda yer almazlar. Hiçbiri de zaten aynı boylarda olsalar bile Aumann kadar net iş yapmadı.

Rüştü ve Tolga Zengin maç kurtaran ama büyük hata da yapan kalecilerdi.

Bütün kalan çöplerden sonra Ersin çok mantıklı potansiyel. 21-22 yaşında "tecrübeli" olduğunda epey de ekmeğini yeriz. Bu maç bile golden sonra ayakta kaldı. Fevzi gibi de moralsiz/kırılgan değil hatasından ders alan bir tipe benziyor.

Kısa kaleciye döneceksek kralı Günay Güvenç işte, top üstüne gelirse güzel uçuyor. Uzağa giderse gol. Yeter ya. Yok kardeşim mantığı. Stoperin, Önliberon, Kalecin uzun olacak. Bizde oynayan 20 kaleci sayarım bir tanesi de Ersinden iyi diyemem. Yarısını 19 yaşında oynadığı sezonu 11 Clean Sheet, 0.90larda gol yeme ile oynuyor. parayla bulamayız bu performansı.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Güzel özetlemişsin. Ben de aynı fikirdeyim, tonla para verip alamadığımız performansı neredeyse bedavaya alıyoruz. Niye bozalım bunu?

BJK4EVER dedi ki...

Kaleci Serkan Kirintili, Volkan Babacan vs olacaksa olmasin zaten. Ki su anda alabilecegimiz ve Ersin'den net daha iyi diyebilecegim yerli kaleci yok.

Yabanci olabilir, ama butce ve yabanci kontenjaniyla alakali bu durum. Yabanci kaleci almazsak bu Ghezzal'i alabilmek-alamamak arasindaki butce farkini kapatacaksa tercih belli zaten.

Ama gecmiste kotu kalecilere sahibiz diye sonsuza dek iyi kaleci zorlamayacagiz anlamina gelmiyor. Su son 10-15 sene Ilhan Mansiz, Gomez disinda ligi domine eden ust duzey forvetimiz de olmadi. Vasat Bobo'lar, bitik Ilie'ler, pehlivan Ailton'lar vs izledik. Veysel Cihan'i bile izledik yahu. O zaman forvet de mi almayalim yani?

@Huzeyfe,

Sergen'i elestirdin, simdi Sergen hayrani Bulent Uslu kiliklilar damlayacak. Vaziyet al simdiden.

Huzeyfe dedi ki...

@BJK4EVER

Hahaha. Alışkınım.
Beni rahat bıraksınlar diye forma dağıtıyorum.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Ciddi soru: Abu’nun dinlendirilmesi gereken maç bölümleri ve (umarım olmaz ama) belki maç(lar) olacaktır. Burada Larin’i efektif olduğu yerden çekip düzeni bozmak yerine Ljajic’i false 9 yapsak daha iyi olmaz mı?

yilmaz dedi ki...

@armagan

Ghezzal yerinde olduğu sürece Larin'in forvet oynamasında sakınca görmüyorum. Ghezzal içeriye katederken takım zaten ceza sahasında kalabalıklaşabiliyor. Bu senin dediğin skor geciktiğinde kullanılabilecek güçlü bir hamle olabilir.

Fakat Ljajic'i ortasaha olarak görmekten vazgeçmemiz gerekiyor. Sergen Yalçın'ın oynattığı oyunda 10 numara diye bir kavram yok. Ljajic de daha gerideki pozisyonları oynayamıyor. Bence onu ön üçlüden başka bir yerde düşünmemek gerekiyor.

BJK4EVER dedi ki...

Sordugun soru Larin icin de gecerli. Larin'in butun sezon kart cezasi almadan sakatlanmadan kupa-lig demeden oynadigini dusunmek lazim.
Abou yerine o gecse bile onda da yorgunluk belirtileri basladi, sezon sonuna dogru o da yorulabilir. Aboubakar kadar aslinda onu da korumak lazim.

Kadro muhendisligi acisindan buyuk hatalar yaptik bence. Sag acik mevkisi asiri sisti, ama takimda yedek sagbek yoktu mesela.
Santrforda ilk etapta kalite sorunu var gibi gozukurken Guven ve Umut'u gondererek kadro genisligi sikintisini da korukledik. Allah'tan bize ciddi ders olacak kadar sakatlik yasamadik, ama simdi sikintiyi cekiyoruz. Hele ki altyapidan bu oyunculari yedekleyecek oyuncuyu koyamadigin anda Guven ve Umut'u gondermek buyuk sacmalikti. Hadi Umut'u gonderdin, devre arasi Cenk geldikten sonra Guven'i de tut bari. Simdi 1 santrfor sakatlansa veya oyundan alsak sahada 2 forvet tutamiyorsun, oyun planindan odun veriyorsun.

Seneye sol kanat icin Kenan Karaman'i zorlamak lazim. Umut ve Guven'i kadroda dusunmemiz lazim, dusunmuyorsak muadili olabilecek yerli yedek kanatforvet/santrfor bulmak sart, Kenan'in disinda. Orta sahadaki siskinlik Dorukhan ve Mensah gidince azalacak zaten.

beagle dedi ki...

@4ever
konuyu saptirdin ama Ben soylediklerinden iyi kovacevic, feyyaz, ali, kuntz, ertugrul, Ahmet Dursun, Ilhan, Gomez Talisca Demba Burak Abu Larin izledim. 1 tane kaleci izlemedim ama. Yapma hakli cikmak icin sapmayalim konudan. Zaten şu an lık bitti. gelişmez de çok hata yaparsa başka şey konusuruz.

beagle dedi ki...

Bu da kalecisiz günlerde neler olduğuna dair bir anı: https://twitter.com/433/status/1381669146186940424?s=20

BJK4EVER dedi ki...

Konuyu saptiran sensin. Son 10-15 sene ligi domine eden dedim. Yazdigin isimlerin bir kismi 30 sene evvelin futbolculari, bir kismi santrfor bile degil, bir kismi da iyi oyuncu olsa da ligi domine edecek kadar ust duzey oyuncu degil. Sunlara kac tanesi icin ligde 25-30 atti bize ligi kazandiracak kadar oynadi diyebilirsin?

Gecmiste iyi kaleci bulamadik simdiden sonra da gerek yok kadar sacma bir dusunce olamaz. Bu sacma dusunceye sahip oldugumuz icin zaten basari olarak 3. buyuk olarak kaldik. Bir oyuncu yetersizse mantiksal acidan degerlendirirsin, gerekirse yerine daha iyisini alirsin. Gecmiste abuk subuk kaleciler aldik diye niye simdi de yetersiz bir kaleciye ok diyelim haha?

dominic molise dedi ki...

guven ya da umutu geri cagiramiyor muyuz ya? su an resmen tek eksigimiz bu. evet. batuhan bile olurdu.o((((

beagle dedi ki...

@4ever
Bazen cidden sacmaliyorsun, sabir zorluyorsun. Talisca disinda 1 tane orta saha sayilacak adam yok,o da yaptigi is itibaryle orta saha degil. Veysel Cihani forvet diye ornek verdin sen. Bu adamlardan kariyerlerinde 20 üstü gol olmayan yok. 30 var. Bir tane kaleci sayamadin. Daha uzatirsan he he diyecem mecburen.

BJK4EVER dedi ki...

Haklisin. Kaleciye falan gerek yok.

Sagbek de almayalim. Kac tane kaliteli sagbek izledik ki takimda son 20 sene? Bitik Gokhan Gonul'le bile mutluyduk. Rosier gelmesin, Serdar Kurtulus falan yeter bize. Olmadi Beck, Hilbert buluruz.

Ghezzal da kalsin. Kac tane kaliteli sag acik izledik ki? Lens, Boyd vs izledik bol bol, hatta gecen sene Diaby. Hic gerek yok. Quaresma'yla bilmem kac sene mutlu olduk. Gerek yok. Gokhan Tore kalsin o da oynar. Hatta Hasic veya Atakan forma sansi bulur ne guzel iste.




Huzeyfe dedi ki...

Sanırım Ersin’in yeterliliği konusunda kesin bir fikir sahibi olmadan önce en azından bir iki sene beklemek düşüncesi var. En azından benim için böyle.

@BJK4EVER
Biraz acele karar vermedin mi sence Ersin konusunda? Daha önce iyi kaleci bulamadık diye aramayalım değil tabi ki argüman, kaleci hemen çat diye bulunmuyor, elde de Ersin var. Şimdilik idare ediyor, ligde lideriz, en az gol yiyen takımlardan biriyiz, Altay-Muslera-Uğurcan da neredeyse aynı sayıda gol yemiş totalde, Ersin aralarındaki en genç kaleci. Doğal olarak hata da yapsa en azından bir iki sene bekleyip gelişiminin ne yöne gideceğine bakmak gerekmez mi transferde kaleci aramadan önce? Ha, tecrübeli, bonservissiz, düşük maaşlı ve yedek kalmayı problem etmeyecek bir kaleci bulalım, sorun değil.
Aynı şekilde Rıdvan için de geçen sene acele yorum yapmıştın hata yapıp gol yedirdiği bir maçtan sonra. Bugün Caner mi Rıdvan mı deseler, ben sadece Rıdvan demekle kalmam, Caner’in rakibe gitmesini de bize +1 rakibe -1 yazarım. Daha maaş konularına girmiyoruz bile.

Lens örneğini vermişsin mesela, aslında tam senin mutlaka alalım diyeceğin profilde oyuncu Lens. Fb’deyken herkesin ağzı sulanıyordu. Ama tipik sezon kazandırmayan takım kötü oynarken iyi gözüken, gamsız oyuncu profili.
Bence Altay da aynı profil kaleci. Çizgide çok iyi maçlar çıkarıyor, ama oyun okuma-yan top hep eksik. Büyük takım ne zaman çizgi kalecisine ihtiyaç duyuyor? Senede 2 defa. Lazım değil. Uğurdan da benzer.
Bunlar olduğundan iyi görünen oyuncular. Bir de ismiyle yürüyenler var. Karius filan işte. Onlar da lazım değil. Genel olarak fikrim bu.

BJK4EVER dedi ki...

Ersin konusunda net bir kararim yok zaten. Illa gitsin yabanci kaleci gelsin demiyorum. Ama Ersin sana onumuzdeki 5 sene kesin korur, kesinlikle kaleciye gerek yok, ucuza daha iyi yabanci kaleci kesin bulamayiz (Fabri bile mesela) dedirtti mi?

Potansiyelini bilemem. Antrenorler, scouting departmani onu gelisebilir olarak goruyorsa kalsin. Sinirsiz butcemiz olmadigi malum, yabanci kontenjani olacagi da malum. Yabanci hakkini kaleciden kullanamam, ayrica kaleciye butce de kalmiyor, o parayi baska yerde kullanalim da bir fikir. Bunu anlarim.

Bence de ilk yapilmasi gereken sey Ghezzal'i almak. Ikincisi, makul sartlarda olacaksa, Rosier'i almak. Ucuncusu iyi bir 8 numara. Ondan sonra duruma gore yedek forvet/kanat forvet, ekstra bir 8 numara, yedek stoper, kaleci dusunulur. Bu da butceye ve kontenjana bakar. Ama benim icin Ersin bu seneki performansiyla olumlu fikir vermedi. Bu maasa, yasa gore tabii ki iyi, resmen bedavaya oynuyor. Ama takim her zaman kalecisinin eksikligini kapatir mi o da mechul. Ayni sey N'Sakala icin de gecerli. Ben kendisinden umutluydum, ama net yaniltti bence. Belki ongorulen rotasyon/yedek rolunden daha fazla ilk 11 oyuncusu olmasinin da etkisi vardir, ama takimin zayif halkalarindan biri oldugu gercegini de degistirmiyor.

Umarim anlatabilmisimdir. Onun disindaki kaleciler konusunda soylediklerine katiliyorum. Sacma sapan bir yabanci gelecekse, Serkan Kirintili falan gelecekse kalsin zaten. Bunlar yedek olarak bile gelmesin. Kaleci gelecekse ilk 11 formasini net alacak adam gelsin. Yedek kaleciligini Utku da yapiyor iste.

beagle dedi ki...

Gomez ve Kuntz bizden Alman milliye gitti. Al Neueri, had kiyak gectim Ter Stegeni al. Yalniz teklifimizi gorunce bize babayi vermesinler. Ersin ve Emre daha iyidir.

Basar dedi ki...

Yeni maç yarın mı? Postu merak ediyorum..

Yorum Gönder

Ara