.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Nisan 2021 Pazartesi

SL 32 Beşiktaş - Aytemiz Alanyaspor


Tarih: 07 Nisan 2021 Çarşamba 19.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Ümit Öztürk

Eksik Oyuncular:  Cenk Tosun,  Vincent Aboubakar, Ajdin Hasiç, Dorukhan Toköz / Khouma Babacar, Efecen Karaca,
Steven Caulker

Cezalı Oyuncular:  - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

111 Yorum:

Ahmet Usal dedi ki...

1-0 olsun bizim olsun!

fidddas dedi ki...

açıkçası necip dışarı ghezzal içeri dışında bir kadro beklentim yok.
yeni bir şey deneyeceğimizi düşünmüyorum. ljajic-oğuzhan değişikliği de olabilir ama zayıf ihtimal.
topun %50 civarında bizde kalması gerek, eğer yüksek oranda top tutarsak top kayıplarında davidson cezayı kesecektir.


Basar dedi ki...

Larin forvette olduğuna göre solda da daha iyi ileri çıkan ve daha iyi orta yapan Rıdvan'ın oynaması hücum gücümüzü arttıracaktır.

Tabi ki hoca Rıdvan'ı oynatmayacaktır... (Oğuzhan'ı da 80'den sonra veya asla oyuna alacaktır)

Basar dedi ki...

Bu arada, bir önceki posttan bir şeye takıldım.

Hatam varsa düzeltin, VAR protokolüne göre atak sonlanmadan bayrak kaldırılmıyor. Buna topu geriye doğru oynamak da dahil, doğru mu?

Zaitsev dedi ki...

Kadro tercihi olarak @ fidddas'a katılıyorum.

Ghezzal'in oynaması hücum çeşitliliği ve Larin'e pozisyon hazırlamak ve kafa attırmak açısından faydalı olacaktır.

Ljajic ile sahaya çıkarsak Ozzy 75te oyuna girecek. Önce her zaman olduğu gibi Ljajic-Necip veya varsa Mensah değişecek sonra da Atiba-Ozzy. Bu şekilde 2sini aynı anda sahada göremeyeceğiz. Kafadan 2-0 geri düşmezsek tabi. Tam Şenol Güneş taktikleri.

Rıdvan oynamalı ama zor. Wellington kesilmeli ama zor.

Hakem de tam el bombası. Güler yüzüyle iyi diyalog kurarak 2 takımdan birini yakacaktır büyük ihtimalle.

Zaitsev dedi ki...

@ Basar

Hocam ben gördüğüm uygulamalar ile ilgili bir yorum yapmıştım.

Eğer pas açısında bindiren birisi yoksa geriye dönünce, geriye/yana doğru oynanınca, topla düşünme evresine geçince bu bayraklar kalkıyor. Larin topu geri çekince sağ açıktan veya başka bir noktadan bindiren birisi yok diye hatırlıyorum. Elde çekirdek izliyorduk takım olarak.

Ayrıca tam pas atılırken evin içinde "atma ofsayt" diye bağırıyordum :) Aynı tepkiye Atiba şut çekerken de "şut çekme" diye verdim ama işe yaramadı :)

yilmaz dedi ki...

maçın başlarında bulacağımız bir gol dışındaki hiç bir senaryoda puan alma ihtimalimiz bile olduğunu düşünmüyorum.

Alanya ligdeki en iyi ortasaha organizasyonuna sahip takım. Bu kadar puan kaybına rağmen oyun felsefelerinden vazgeçmemeleri taktir edilesi.

Beşiktaş sanılanın aksine üzerine gelen, pres yapan takımlara karşı zorlanıyor. Beşiktaş rakibini karşıladığı hemen her pozisyonda ya gol yiyor, ya da Ersin devleşiyor kalesinde. Alanya'nın oyuncularının ne kadar iyi bitirici olacağına bakar maç, Kasımpaşa maçındaki gibi oynarsak eğer.

Eğer tüm sezon boyunca, Oğuzhan yan rol değil ana rolde oynayacağı sadece tek bir maç varsa o da bu maç.

Ersin
Ros Vida Wel Rıdvan

atiba joseph ozzie (6 yok, sıfır 6. Joseph ile Atiba 6 değil, Ozzie de 6 değil, Ozzie Necip değil)

ghezzal larin maalesef (Nkoudu. Ljajic derdim de iki temposuz kanat forvet fazla.)

Huzeyfe dedi ki...

Bu arada geçen maç daha büyük sorunlar olduğu için konuşulmadı ama bence N’koudou ciddi problem solda. Sürekli aynı şeyi yapan bir oyuncuyu yaratıcılık beklentisiyle ters kanatta oynatmanın mantığı nedir tam olarak? İçeri girip şut atamıyor, son çizgiye inip top çeviremiyor, ne bekliyor Sergen bu adamdan?
Ben hiç beğenmiyorum, özellikle de solda. O kadar çok top eziyor ki hiçbir atağı doğru dürüst bitiremiyoruz. Hep süper birşey yapacakmış gibi ama en basit şeyi bile yapamıyor.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev :))

Hocam ben de dedim vurma diye, özellikle sağda boşta biri olduğunda, ama maça bakarsan 2 şut Atiba, 2 şut Larin, başka yok, hani Ljaicin, girince Ozinin, Törenin falan denemesi lazımdı, ha Nkodou denedi ama o da denemese daha iyiydi kategorisinde. Bi de adam geçip falan vurdu ya, bunca senedir izlerim bunları daha yaptığını görmediydim.

Eğlenceli bir takımız, vesselam. Takımın 38 liği maçtaki en iyi Beşiktaş oyuncusu olup bi de en iyi hücum istatistiğini yapan adam, iyi bir hücumcu gibi oynamayı öğren de kurtar bizi kaptan modunda yaşıyoruz artık, ne desem bilemedim!

Çok temiz kurgulu bir ön alan baskısından çıkamayıp muhtemelen puan kaybedeceğimiz bir maç.

Geçen Anıl Demirci'nin bir röportajı vardı. Sergen Yalçın'ın detaylara ve analize çok önem verdiğini ve oyun kurgularken mutlaka dikkate aldığını anlatıyordu.

Dokunuşlar bazen işe yarıyor, bazen de yaramıyor doğal olarak. Beşiktaş'ın bir B planı kurgulayabilecek mental ve teknik kapasitesi yok gibi görünüyor. Sergen Yalçın'da bence doğru olan yolu eldeki planı cilalamayı seçti ama krtik noktalardaki oyuncuların alternatifsizliği cilalı taktiğin bile ne kadar efektif olmaktan uzak olduğunu gösteriyor.

Bunun benzeri de Los Angeles Lakers. Lebron ve Davis aynı anda devre dışı kalınca planı hiç bir şekilde işlemeyen 3. sınıf bir Euroleague takımına döndüler. Fark yaratan adamların olmayınca taktik kurgu seni ancak bir yere kadar getirebilir.

Ama bu Kasımpaşa karşısında gördüğümüz 60 dakikalık saçma sapan kurgunun bir bahanesi de değil açıkçası. Haydi başlangıç kurgusu kendi içerisinde bir mantığa oturtulabiliyor olsun ama oyuncu rolünü değiştirmeden oyuncu değiştirmek ve kurgudaki anlmasız ısrar düşündürücü. Umarım buradan bir ders çıkarabiliriz.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi mac oncesi herkes birseyler dusundu, paylasti. Bircok formul uretildi, ama kimse Rosier'i sag acikta kullanmayi dusunmedi. Hadi bu kadar insaniz bir boktan anlamiyoruz, Sergen dahi.
Ki buna itirazimiz olmaz, cunku Rosier'in sag acik performansinin kotu olduguna dair bir veri yok. Biz oyuncunun karakterine bakarak sag acikta olmaz sanki diyoruz. Sonucta antrenmanda denenmis, belki super gozuktu, eyvallah.

Ilk 15 dakika macta iki post var, ikisi de takimin ne kadar berbat olduguna dair. Hadi ilk 15 dakika'da anlamadi Sergen, birkac dakika sonra golu yedik zaten. Mac elden gidiyor, hala degisiklik yapmadi. Hadi oyuncu degistirmeyi gectim, rakip on alan presiyle seni kitlemis. Genelde on alan presini sag kanatta kiriyorduk, orasi islemiyor. Oyuncu degisikligi erken yapmak istemiyorsun, o zaman Necip'i dogal pozisyonuna al, Ljajic sola gecsin, N'koudou saga, Rosier beke. Rosier en azindan defanstan top cikartir.

Sonucta Rosier orijinal mevkisine donuyor mu? Evet. Necip sagbeke gore daha mantikli olan orijinal mevkisinde oynayacak mi? Evet. Ljajic'in kariyerinde bol bol sol acik var mi? Evet. N'koudou bu sene en iyi maclarini soldan ziyade sag acikta oynamadi mi? Evet. Boyle basit bir taktiksel degisikligi yapmadik. Hadi onu yapmadin, 46'da hem Tore hem Oguzhan girmeliydi, hatta N'Sakala-Ridvan bile olabilirdi. Hicbiri olmadi. Mac da gitti tabii.

Alanya bizi ilk yaridaki macta sahane kilitlemisti. Ghezzal donecek diye sevinirken bu bizim icin dezavantaj da olabilir, cunku tamamen sag kanadimiza yuklenerek bizi kitlemislerdi. Solda 2 tane tahtabacakla cikamamistik, ortada da genius antrenorumuz 3 tane onliberoyla ciktigi icin kitlenmisti Alanya bizi.

Yine aynisini denemeleri muhtemel. Ben acikcasi Sergen'in yine Ridvan'a mobbing yapip N'Sakala ile baslayacagini dusunuyorum. Orta sahada rakipten korkup bu sene 85 defa yaptigi gibi yine 3 onlibero ile cikacagini dusunuyorum. Rakip ilk yaridaki mactaki gibi yine sag kanadimizi kitler, oyunu da kitler, tertemiz maci eline alir ve caylak antrenorumuz bir kere daha yenilir.

Ridvan ve Oguzhan'in bence baslamasi gerektigi bir mac olacak, Oguzhan baslamasa bile Ljajic'in geriye gelip top cikartmasi sart olacak, ama muhtemelen yine dogru tercihler yapilmayacak, yine kanser olacagiz.

3-1 alırız. Ghezzal şov bekliyorum.

turgay dedi ki...

Hocanın oyuncu değişikliği sorunu sezon başından bu yana devam ediyor. Geçmiş yıllardaki antrenörlük deneyimlerinde de aynıydı sürekli kanat değiştiriyordu oyunda şimdi de aynı değişiklikleri yapıyor. Ben kasımpaşa maçında şunu düşündüm sanırım şampiyon olabilmemiz için necipin sezonu kapatması lazım. Çünkü onunla yamayacak her yeri. Necip olmazsa kafa çalışıyor. Hakikaten rosier neden sağ açık oynadı kimse sormadı yine. Amaç neydi mesela ne hayal etti hoca böyle başlayarak. Ya da oyun zekası 0 olan nkoudou ile solda devam ederken ne amaçladı hiç bilmiyoruz keşke soran olsaydı da öğrenseydik.

Şimdi 2 puan fark var en yakın rakiple. Geçen haftaya kadar 7 puan olmalıydı. Rakipler heveslendi biz oyun olarak geri gittik. Alanyayı yenemezsek bence tepetaklak gideriz. Alanyanın nasıl yenileceğini de umarım iyi analiz ederler ama hiç sanmıyorum

BJK4EVER dedi ki...

Guclu ve rahat orta siralardaki takimlar yerine ligin dibine demir atmis takimlarla oynamak daha avantajli oluyor, bu hafta yine gorduk. Hatay iyi bir takim oldugu icin eksik GS'ye acimadi, Denizli her ne kadar istese de gucu yetmedi.
Fikstur zorlugunu hesaplamak icin rakiplerin siralamadaki yerlerini topladim.
Biz: 109
GS: 102
FB: 121

Goruldugu uzere acik ara en kolay fikstur FB'de, ustelik yukarki tabloda bizim bir macimiz eksik.
Fenerbahce'nin zor orta siralar takimi kontenjanindan Alanya ve Sivas maci var, zorlasan Basaksehir.
Bizde GS, Alanya, Sivas, Hatay, Goztepe duruyor.
GS'de BJK, TS, Goztepe, Antalyua, Konya maclari zor gibi gozukuyor.
Fenerbahce alir goturur gibi duruyor. Oyunlar cok kotu olsa bile mac kurtaran kalecileri var, duran top tehditleri var ve kisisel beceriye sahip oyunculari var. Ve baslarinda Erol Bulut yok artik.

BJK4EVER dedi ki...

@turgay,

Ucunculuk reloading maalesef. Klasik Besiktas sezon sonu olacak iste. Sezon sonu bol bol hakemlere soveriz, aglariz, romantik sarkilar soyleriz, kacan sampiyonluktan melankolik bir mutluluk cikartmaya bakariz.
Nasil olsa ezik, mazlum camia'yiz.

Antrenorunu degistiren FB de sezon sonu gulen olur hakli olarak. En azindan sampiyonlugu gercek anlamda istiyorlar ve buna cesaret ettiler.

Basimizda bahissever bir beygirci yerine bir antrenor olsaydi su an puan durumu 67-61-61 idi ve Alanya maci sampiyonluk maci haline gelmisti. Simdi Alanya'yi yenemedigin an gecmis olsun gitti sampiyonluk.

turgay dedi ki...

4ever
Bence fener daha puan kaybeder çok etkili oyunları yok olması da çok zor bu dönemden sonra. Burada temel sorun bizim geriliyor olmamız. Kasımpaşa ligin rezalet takımlarından biri ama bize önde baskı ile çözüm üretti. Biz çözüm üreten teknik ekibe sahip değiliz bence en önemli dezavantajımız bu. Ayrıca hakemlerde bizden değil. Dün akşam verilmeyen penaltı ve çıkmayan kırmızı buna örnek. Velhasıl dediğin gibi fener baya avantajlı görünüyor ama ilk golü yediğinde yine çevirememe durumu yaşayacaklardır

beagle dedi ki...

@yilmaz

Atiba ve Josefin ilk planda ofansif görev almasına karşıyım, sana değil. Ol deyince olmuyor, ikisi de şuta niyetlenirken eyvah top gitti diyoruz.

Ilk yari Josef ve Necipin yanyanayken hucumda ustuste paslasmasini izle, anlarsın. Rakip ceza alani yakininda paslastilar, sonucta biz atak yedik.

Bitmeyen-tehlike yaratmayan ataklar başarisizliktir. Maçı 2 isabetli şutla kapattik. Bundan yenildik. Baş sorumlu da en çok atagı mahveden Nkudu.

turgay dedi ki...

Şunu da ekleyeyim hala Canerle hücum ediyor fener. Patlamaları uzun sürmez bence.

can dedi ki...

Alanya'ya yenilsek de halen lider olacagiz. Sonucta sampiyonluk adaylari arasinda en dar kadroya sahip olan bizdik ve cok fazla kritik eksik ayni anda geldi. Bir yerde olacakti bu. Gonul isterdi ki biraz teknik direktor becerisiyle su donemeci kayipsiz atlatalim ama olmadi.

Aramizda istatistik sitelerine daha hakim bir arkadas varsa N'Koudou serseminin ligin en cok sutu bloklanan futbolcusu olup olmadigina bakabilir mi? Adami izlerken defansta oynasam ben bile butun sutlarini bloklarim gibi hissediyorum. Bu herifi kim izleyip, ne nedenle transfer etti 10 milyon euro bonservisle? Sampiyonluktan bile cok istedigim sey Gurcan'in deyimiyle "faili mechul transferlerin" son bulmasi.

BJK4EVER dedi ki...

Fenerbahce'nin en buyuk avantaji kotu oynayarak kazanma konusunda en iyi takim olmasi. Onlarin iyi oynadigi mac sayisi bir elin parmagini anca gecer, bizim kotu oynadigimiz mac sayisi bir elin parmagini anca gecer.
Ama aramizda sadece 3 puan fark var. Bu da tezimi dogruluyor zaten.

Mac kurtaran kaleci onlarda. Duran top tehdidi onlarda. Kisisel beceriyle gol atabilen driplingci adam onlarda. Uzaktan sut tehdidi onlarda. Ki Irfan Can fiziksel olarak hazir olsun, duran top ve uzaktan sut tehditleri daha da yukari cikacak.

Biz kotu oynayinca cok zor kazaniyoruz FB'ye gore. Duran top tehdidimiz var, Aboubakar tehdidimiz var, o kadar.
Takim kotu oldugunda Larin tamamen kayip. Ghezzal kayip. Josef-Atiba zaten uretemiyor, onlar zaten kayip. Orta sahada forma adaleti olmadigi icin diger 8 numaramizdan da katki alamiyoruz. Biz kotu oynadigimizda ya Aboubakar sapkadan tavsan cikaracak ya duran toptan birseyler yapacagiz. O da her zaman olmuyor maalesef.

O yuzden bence FB onde. Biz guclu oyunu uzun zamandir tam olarak goremedik. Gorsek bile 60 dakika surdu, 30 dakika tamamen rakibe verdik oyunu. Haliyle rahat galibiyet de alamiyoruz.
Ben FB icin onumuzdeki 9 macin 7'sinde kotu oynar, ama bunlardan rahat 5-6 tanesini kazanabilir diyebiliyorum. Ama Besiktas onumuzdeki 10 macin 5'inde kotu oynasin, onlardan 2 galibiyet bile cikaramaz.

Basar dedi ki...

Ya 4ever seni bir okuyorum eksikleri bir bir güzelce ortaya dökmüşsün, 1 sonraki postta bizi ezik görüp rakip camialara övgüler düzmüşsün. Bence temel problemin yaşınla ilgili, muhtemelen bizden bir alt jenerasyonsun. Biz geleni geçeni sepetlediğimiz, fenere ha babam 3-5 attığımız, namağlup şampiyon olduğumuz bir dönemde büyüdük.

Bu sebepten rakipleri filan hiç takmıyorum. Ben Beşiktaş'ın ligi uzun süre lider götürüp sonra '3'lük reloading' olduğu bir sezon neredeyse hatırlamıyorum. 3. olduğu sezonlar genelde zaten kötü başlayıp kötü gittiği sezonlar (özellikle Demirören dönemi)

Bir önceki yazında güzelleme yaptığın fener 10 yıldır filan şampiyon olamamış, kendi kendini şampiyon ilan edip sahaya atlamış, bizim kalecisiz filan yendiğimiz bir camia. Bildiğin acıların takımı. Hayatında hiç hocalık yapmamış olan Emre mi bizim için büyük tehdit? Maçları kolay diyorsun, o zaman neden 2 hafta önce sahalarında Gençlere yenildiler? O maç da gayet kolaydı (Övünç'ün Gençler analizi var mesela) fenere karşı puan avantajını, maç fazlalığını da unutmayalım.

Bu kadar küçük görmeyelim kendimizi, rakipleri de bu kadar büyütmeyelim. Daha oynanmamış maçı hemen kaybetmiş ilan ediyoruz, bu nasıl bir psikolojik çöküntü? Daha o noktada değiliz arkadaşlar. Biraz sakinlik arkadaşlar...

fidddas dedi ki...

fenerin denizli maçını evinde 1-0 olması haber değeri taşıyan bir şey değil. bunun üzerinden şampiyonluk yarışı okumak mantıklı da değil.
fener erol bulut takımına göre herhangi yeni bir şey vaad etmedi. tam kadro olsalar bile malatya maçında alacakları sonuç 3 ihtimalli, hatta sonraki evde antep maçında alacakları sonuç bile 3 ihtimalli.
biz ise aboubakar döndüğü andan itibaren sivas maçı hariç diğer 4 maça 3 puanın kesin favorisi, büyük sürpriz olursa beraberlik alacak takım olarak çıkacağız.

hocanın bütün eksilerine rağmen iyi ve işleyen bir A planı var. avantajı kaybettik ama diğer takımlarda da bizi tehdit edecek bir ışık yok. hocanın eleştirilmesi çok yerinde ama ortalığı yangın yerine çevirecek bir durum göremiyorum ben.

Rosi'nin sağ açık oynamasının sebebi bence dar alan becerisi ile Ghezzal'e en yakın hücuma çıkış senaryosunu korumaya çalışmaktı. Zira Kasımpaşa'nın bariz bir soldan üretim alışkanlığı yok. Ekstra önlem ihtiyacı en azından benim gördüğüm kadarıyla yok.

Üstüne Töre'de sakatlıktan çıkıp 30 dakika oynayabilir raporuyla dönünce zaten çok da fazla bir alternatif yok. Yine de sola Ljajiç atılıp, sağa Nkoudou çekilmiş olsa sistemden daha az taviz vermiş olabilirdik.
Lakin orada da son podcast'te konuştuğumuz gibi Sergen Yalçın'ın Ljajiç'den oyun katkısının nispeten daha al ver yapıp tempoyu düşürerek stabil yerleşik bir hücum kurma isteği olduğunu düşünüyorum.

Beşiktaş iyi bir planı ve bu plana uygun oyuncuları olan bir takım. Ana kadro olmayınca alternatifler planı işletemiyor. Hoca da alternatiflere uygun alternatif bir plan yapmıyor ki bu zaten baya zor elit teknik direktörlerin bile görece zengin kadrolarla başaramadığı birşey.

Bir de yine konuştuğumuz gibi bazı oyuncularda ciddi fiziksel düşüşler var. Josef bunların başında geliyor. Bunu da tolere edebilecek bir yapı yok. Bundan sonra BJK'nın iyi oyunla kazanma ihtimali her geçen gün bir tık aşşağı gidecek ama oyun ezberi de bizim için hala avantaj. Buradan sonrası kritik oyuncuların sağlığına bağlı biraz.

turkkant dedi ki...

Övünç güzel söylemiş, Rosier'i önde kullanmada bir mantık var. Ancak, sıkıntılı durum, bunun işlemediği ortaya çıkmasına rağmen, değiştirmek için maçın bitmesini beklemesi (penaltı gol olsaydı maç bitmişti).

Hocanın Oğuzhan'a olan "saplantılı" güvensizliğini de anlamakta çok zorlanıyorum.

Artık Alanyaspor maçı ligin en kritik maçı haline geldi. Kazanmamız iki rakibi de 6 puan (Fener ikili averaj) uzağa atacak. Psikolojik üstünlüğü vermemiş olacağız.

O maçta ben yine Alanya'nın net bir ön alan baskısı ile başlayacağını düşünüyorum ve ilk yarı çok iyi yapıp Ljajic'in ilk onbire yerleşmesiyle unuttuğumuz geçiş hüccumu bu maçta hayati önem taşıyor. Çok zor maç olacak. İnşallah şansımız yaver gider.










Basar dedi ki...

Sanıyorum maç kadrosuna Doruk ve Cenk’i de ekleyebiliyoruz. Hastalıktan nasıl etkilendiker bilemiyorum ama son yarım saatte oynayacak 5 yedek oyuncumuz var gibi duruyor.

Mümkünse Ozzy ve Rıdvan ile başlayalım!

turgay dedi ki...

10 tane olsa da hoca kaç değişiklik yapacak ve bunları ne zaman yapacak bence daha önemli olan o.

bence bu maç ölüm kalım maçı. genelde ölüm kalım maçlarında ölen bir beşiktaş vardı benim 35 yıllık hayatımda. bunu sergen hoca ne kadar değiştirir göreceğiz.

alanyanın bülent korkmaz ile görüştüğünü okudum bir kaç yerde. çağdaş hocanın son maçı olabilir kaybederse bu maç. belki daha hırslı alanya bulabiliriz karşımızda.

Huzeyfe dedi ki...

Ölüm kalım maçı değil bence, ŞG’nin son iki senesinde Gs deplasmanında oynadığımız, ancak kazanınca lider olabildiğimiz maçlar ölüm kalım maçıydı.
Bence türkkant’ın tarif ettiği psikolojik üstünlük maçı bu. Kazanırsak lig bitecek, 8 haftada en az 3 maçta puan kaybetmemiz ve rakibin her maçı kazanması gerek. Kaybedersek lig devam edecek son haftalara kadar.
Türkkant ve Övünç’e katılmadığım nokta Rosier hamlesinin mantığı olduğu. Dar alan oyunu mu var Rosi’nin? Ghezzal olmadığında vasat bir beke dönüşüyor, tamamen önündeki koridorun boşalmasıyla ilgili Rosi’nin oyunu. Ayrıca söylendiği gibi orta saha oyuncularından beklenti al-ver veya ‘top kaybetme’ iken kanattan top çıkarmaya mecbur Beşiktaş. Ee bir tarafta N’sakala diğerinde Necip, bunun mantıklı bir açıklaması yok bence.
Alternatif oyun konusundaki yorumlara da katılmıyorum. Bir maçlık geçici bir çözümden bahsediyoruz, süper bir ikinci oyun olmasını beklemiyor kimse zaten. Çok fundamental şeyleri ıskaladıktan sonra küçük bir detayı yakalamanın anlamı yok. Yani çıkan oyuncular Abou-Ghezzal, girenler Necip-N’koudou. Bir kere en başta ofansif oyuncu sayısını 3’e indiriyor bu değişiklikler. İkincisi de Beşiktaş’ın oyununu güçlü kılan bir zincir var. Ghezzal-Abou’ya Rosier eklemleniyor, ona Welinton önde basarak destek veriyor, Atiba yakınlaşıp opsiyon oluyor, uzakta Larin’e alan açılıyor. Sergen öyle bir bozdu ki dizilişi bu zincir tamamen kırıldı. O kadar ki Welinton’a kadar herkesin defoları ortaya çıktı.
Halbuki Ljajic’i uzak forvet, N’koudou’yu sağ açık oynatsa, en azından bir nebze oyun alışkanlığımız devam ederdi. Rosier yerinde kalır, Oğuzhan sağa yaklaşıp hücuma çıkışlara yardımcı olabilirdi.

Bu kadar uzun uzun yazıyorum çünkü bence Sergen Beşiktaş’ta oyunun nasıl işlediğine pek hakim değil ve bunun anlaşılması gerek. Hasbelkader kafasındaki kenardan oynanan oyuna inanılmaz uyumlu kiralık iki transferle buraya getirdik sezonu. Ben Sergen’in değişikliklerinde, hamlelerinde bunu görüyorum. Bu korkutmalı bizi gelecek sene adına.
Ama bu sene rakibi yok bu oyunun.

Huzeyfe dedi ki...

Puan hesabım yanlış. 9 maç var, 2 maçlık fark oluyor. Lig bitti demek belki yanlış, doğrusu avantaj.

BJK4EVER dedi ki...

Matematiksel olarak zaten bitmiyor is, ama yarin kazanirsan psikolojik olarak rakiplere darbe indiririz. Hepsi 4 gozle puan kaybini bekliyor. Zaten geriye kalan fiksturde GS deplasmani haric en zor macimiz bu mac. Eksikler varken burada 3 puan alirsak darbeyi vururuz. Kazandigimiz takdirde ben FB'nin Malatya'yi yenecek motivasyonu saglayacagini dusunmuyorum. Puan kaybedersek asiri hirsli cikarlar maca.

Pheaglix dedi ki...

son trabzon ve fener maclarinin oldugu gibi bu da net puan kaybi maci. kasimpasa macindaki sacmalik olmasaydi gorece rahat izlerdik maci, kazanirsak da neredeyse ligi bitirmis olurduk. ama bu saatten sonra kaybedersek puan olarak hala avantajli olmamiza ragmen bence ligi kapatiriz. eger sergen de boyle dusunup yine yeni yeniden 3x6 sacmaligiyla maca cikarsa berabere bile kalamayiz.

asiri yuzeysel gelebilir ama 3x6, ya da necip-rosier tercihlerini rasyonalize etmek icin bence cok ugrasmaya gerek yok. eger su an lidersek bizi buraya sahip oldugumuz savunma-hucum dengesi getirdi. belki de en iyi yaptigimiz sey topu kaybettigimiz anda hucum bolgesinde cok iyi pozisyon alip rakibi cikarmamak. bu sayede rakip yari sahada en con topla oynayan takim olmamiza ragmen fazla kontra yemiyoruz. vasat hatta vasatin altinda yaptigimiz sey de hucumda uretkenlik. normalde kotu bir hucum takimi olacakken hem beklenmedik anda ureten (ghezzal ve abou) ya da zamanda dogru yerde olmayi bilen (larin, atiba) oyuncular, hem de ligin kalitesinin cok kotu olmasi sayesinde vasat hucumumuz is yapiyor. ama o hucumdan bir kisiyi cikardigin anda once hucum, sonra da savunma cokuyor.

sergen her ne kadar "hucum/savunma oyuncusu ayrimi yok" dese de bal gibi var. ha eger bunu soylerken kasti hagi/alex tarzi hucumu cok iyi yapip savunmayi hic sallamayan oyuncular'a yer olmamasiysa o baska. ama gunun sonunda montero'yu forvete koyup maca cikmiyorsun. demek ki oyuncularin yapabildikleri ve yapamadiklari seyler var, ve bunlari goz onune alarak takim kuruyoruz. hucum yapmayi bilmeyen oyuncularla oynayinca (sadece 3x6 degil, necip'in sag beke rosier'in ileri gecmesi de buna dahil) takim topa sahipken ne yapacagini bilmiyor. o ince hucum-savunma dengesini kaybediyoruz. zaten kit olan hucumumuzda oyun ezberimiz ortadan kalkiyor. hucumu dogru duzgun yapamayinca da en iyi yaptigimiz top kaybi sonrasi savunmayi da duzgun yapamiyoruz. sonuc olarak da ortaya su ana kadar izledigimiz garabet oyunlar cikiyor.

hucumu biraz daha iyi yapabilsek su anda bile lig bitti diyebilirdik. ama seri yakaladigimiz donemde bile surekli "ekstra" katkilar ile ilerledik. ankaragucu macinda uretemezken guven atti, kayseri maci giderken nkoudou ve n'sakala'dan ekstra katki geldi, karagumruk macinda mensah vardi, goztepe macinda gokhan ve llajic maci kurtardi. su maclarda takim olagan oyununu oynasa su an liderligi konusamiyorduk.

takim oyununun ekstra katkilara bagli olmasi ideal olmasa da olmayacak is degil. gunun sonunda gokhan'in, nkoudou'nun, mensah'in para almalarini sebebi bu. ama su an bu ekstra katkilarin hic biri kalmadi. elimizdeki iyi kotu tek forvet yedegini sezonun yarisini sakat yarisini covidli geciren biri icin gonderdik, geri kalan ekstra katki veren oyunculari da 80'den sonra oyuna alarak ya da hic almayarak bitirdik.

gunun sonunda su an a planimiz'i (plandan kastim spesifik olarak hem oyun duzeni hem de ideal 11 oyuncularimiz) oynayamadigimiz surece hic bir maci rahatlikla kazanabiliriz diyemeyiz. bu macta a planimizi kesin olarak oynayamayacagiz, ve karsimizda a planimiza bile ters gelen bir takim var. beklenmedik sekilde guzel giden sezonu ocak ayindan itibaren yapilan yanlis tercihler silsilesi ile korkunc kapatmanin esigindeyiz. umarim bundan seneler sonra travma sezonu olarak hatirlamayiz bu sezonu.

Ahmet Usal dedi ki...

@Pheaglix e oyunla ilgili değerlendirmesinde katılırım. Yine de çok iyi olmayan hücum takımı o konuda duran top akan oyun farketmeden ligin en iyi istatistiğine sahip, en iyi olduğumuz yıllarla başabaş giden istatistik bu aynı zamanda.

Genel olarak ben daha iyimser bakıyorum, oyunla ilgili @Huzeyfe Hocam zaten en güzel şekilde değerlendirmiş, Hocanın eksikleri ve idefiksleri de biliniyor, Alanya maçı da muhtemel kayıp maç. Bunlara rağmen Hocanın yöneticilik ve mental beceri artısıyla krizler olsa da atlatıp takımı yoluna koyabileceğini ve yarışmaya devam edeceğini düşünüyorum.

Alanyaya kaybetmenin asıl bedeli @BJK4EVER ın ve diğer başka arkadaşların da dediği gibi rakiplerin bitlerini kanlandıracak olması. Örnek olarak, son 15 maçta iki rakibimiz de beşer penaltı kazanmış, biz ise sıfır. Aleyhte olabilecek "çizgi üstü" takdir hakları ve faullerin hepsi "aleyhimize" çalınıyor. Halis Muhlisleri üst üste koyarak hakemlere rağmen 4 - 5 maç aldık. Hocanın ve takımın mental gücünün ve başarısının göstergesi bu. Biliç dönemi kadar kırılgan değiliz.

Ama rakiplerimiz ŞL ye katılamazlarsa net olarak bizden bile batık. Ve düşünün, hiç bir yerde yazılıp çizilmiyor bu. Hele şimdi diğer renklinin başında ülke futbolunun başka bir "derin"i var. Oyun dışı herşeye gebe kalan maçlar. Eğer böyle olmasaydı hepsine 10 ar puan takmıştık zaten. Korkulacak olan budur benim için. Ha fişi çekme maçlarında fişi çekebilmek bu nedenlerle daha önemliydi, ama o maçların hakemleri de masum değil, Hoca da eksiklerine rağmen bizi buraya getiren en büyük güçlerimizden, sonrası için ülke futbolundan F.T ler Emreler temizlenmedikçe yine bize "lazım" adam sınıfında benim açımdan. Ama denildiği gibi sene bitsin, tartışırız.

Bu seneyi alırsak belki de tarihimizin "en değerli" şampiyonluğu olur. İki rakibimizi de batırıp altyapı-scouting-gençler-yapılanma doğrularına ülke futbolunu taşımış oluruz. Bizim açımızdan sıkıntı en az boyutta, o doğrular zaten genlerimizde, bir şekilde devam edeceğiz o yollardan...

Ahmet Usal dedi ki...

Son söz, geçen maçı o kadar tartıştık, sanki görmedim konuyla ilgili yazan, Ersin penaltıyı şahane kurtardı, maçın kopmasını engelledi. Bu hafta FİFAnın 20 yaş gençlerden yaptığı ilk 11i e de girmiş, bu maç ayağı da düzgündü, oyunu geriden takip etmesi ve çıkış zamanlamaları da güzeldi.

Muhtemelen Cenk Tosun bu maç ilk 11 başlayacak, Ghezzal da olacak, Mensah antremanlarda formda falan da deniyor, Rıdvanın da ilk 11 çıkacağı söylentisi var. Belki beklenti üstü olur, maçı alırız:)

Ahmet Usal dedi ki...

Ve hatta bir açıdan düşme hattı nedeniyle Erzurum maçı daha zor maç, Alanya ya karşı pozisyon bulmak daha kolay olacak...

beagle dedi ki...

Nkudusuz çıkarsak 4 gollü galibiyet geçiyor içimden.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle :)

Ağzından bal damlıyor:) Dediğin ihtimal dahilinde. Bu maç özelinde Rıdvan-Nskala yaparsa Hoca şaşırmam, çünkü ilk maç orayı Tayfunla maden gibi işlemişlerdi, bı da Nkodounun ya kesilmesi ya da sağ kanada gönderilmesi demek olabilir, bakalım..

Basar dedi ki...

@Ahmet

Hocayı tanıdıysak asla ve asla öyle bir şey yapmaz. Rıdvan'ı oynatmıyor bile, biz çocuğu milli takıma layık görürken kendi takımımızda oynamasına duacıyız.

Ahmet Usal dedi ki...

@Basar

Haklısın.. da düşünecekse bir şeyler ihtiyaç olacak maç budur, ama Rıdvan-Larin solu kapatır, Larinin hücum katkısından da olmayız(solda daha iyi oynuyor), Ghezzalı belki 10 numara kullanılıp sağa Nkdoduyu ileriye Cenki koymak falan, belki maç içinde olabilir. Geçen maç Ghezzal ve Rosieri beraber iyi kilitlemişti Alanya, oraya bir alternatif plan düşünmesi gereken bir maç bu, maç önü analizinde değerlendirirler gibi geliyor. Antremanlarda da muhabir raporlarında Rıdvan as takımda, bakalım, kısmet..

Armagan Kaymaz dedi ki...

Fb fikstürü kagit üstünde kolay gözüküyor ama o avantaj küme düsme adayi takimlarin son haftalardaki yandim allah oyunlarini nedeniyle tersine dönecektir. Üst üste maglubiyet serisi bekliyorum onlardan kalan 8 maclarinda.

Bu mac özelinde ise ilk golü atan kazanir. Daha dogrusu oyun disiplininden ilk kopan kaybeder.
Opta der ki, "Alanyaspor bu sezon topa %70'in üzerinde sahip olduğu yedi Süper Lig maçının altısını kaybetti (1B).". Farkli kazandiklari maclara bakiyorum, hep kendi ceza sahasinda bariz farkla daha fazla oynanmasina ragmen yenmisler.
Biz atarsak sonrasinda 1-0‘da daha cok atak yeme refleksimiz bu mac özelinde iyi gelecektir. .d
Onlar atarsa biz daha fazla bastirirken arkadaki bosluklari degerlendirebilecek oyunculari var.

Bu senaryoyu etkileyecek tek sikinti ise bizim son maclardaki hücumdaki durgunlugimuz, opta tabirine göre isabetli sutu gole cevirme orani,"%11 - Süper Lig'de oynadığı son iki maçta çektiği dokuz isabetli şutun birini gole çevirebilen Beşiktaş (%11; 1B 1M), daha önceki 27 isabetinden 12 gol çıkarmıştı (%44; 5G). Durgun." fbde Altay duvarina carpfik, pasada ise diregin dibinden kacan en az 2-3 pozisyon oldu, bu mac seytanin bacagini kiracagiz umarim.

Basar dedi ki...

Eğer Bein'de çıka kadro (ki kadro hep önceden veriliyor) doğruysa bugün Alanya'yı geçeriz. Beşiktaşlılardaki depresif hava, fenerdeki "alo ben emre abin" havası da dağılır gider.

Kasımpaşa yenilgisi de iyi bir kulak çekme olarak hanemize yazılır...

5. haftadan beri yazdığım gibi yine yazayım, bu takım şampiyon olur.

Zaitsev dedi ki...

Cenk oynayabilirse ideale yakın bir kadroyla sahada oluruz. Hazır Ghezzal dönmüşken bugün yine fantastik 3x6 denemesi bekliyorum maç başında. Umarım yapmaz ama yapmadığı iş değil.

Larin forvette oynarsa eğer gerekirse sol açıkta Necip oynasın, Nsakala oynasın, Sergen oynasın, hatta gelsin başkan kendi oynasın ama Nkodou oynamasın. Ben bu kadar hızıyla/potansiyeli ile ters orantılı oyun zekası olan bir adam görmedim.

Bu maç şampiyonluk maçlarından biri. O yüzden ciddiye alınmalı. Şenol hoca da böyle eşik maçlarda oynatması gereken adamları oynatıp sonra eski versiyonuna dönerdi. Bu maç hocadan doğru kararlar bekliyorum oyuna müdahale açısından.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi baya iyimsersiniz kadro konusunda. Hep su olacak bu olacak diye yaziyorsunuz, ama olmuyor. Bence yine olmayacak. Olabilitesi olsa olurdu zaten simdiye kadar. Benim beklentim:

- Ridvan oynamayacak, Ridvan-N'Sakala da olmayacak bence.
- 3 tane 6 numarayla cikariz, Necip-Atiba-Josef ilk 11'de.
- Cenk kulubede baslar.
- Rosier sag acikta oynamaz, o kadar da degil.

--------------Ersin--------------

Rosier----Welinton--Vida----N'Sakala

--------------Necip------------------

Ghezzal---Atiba----Josef-----N'koudou

--------------Larin--------------------

Boyle bir kadroyla cikacagimizi dusunuyorum. Ve yeniliriz.

Ama ne olursa iyi olur?

Ridvan baslarsa N'Sakala yerine.

Oguzhan baslarsa, en kotu Mensah/Ljajic baslarsa ve orta sahadan top tasiyabilirsek (pas veya driplingle fark etmez).

Cenk ne kadar fiziksel olarak kotu durumda olursa olsun, baslarsa. Ki Cenk hicbir zaman zaten fizigiyle is yapan oyuncu olmadi. Varligi ve Larin'i sola atmasi bile yetecektir.


------------------Ersin------------------

Rosier------Welinton----Vida------Ridvan

--------------------Josef-------------------

Ghezzal----Oguzhan-----Atiba-------Larin

-------------------Cenk-------------------

Su alttaki kadroya ne kadar yakin bir 11'le cikarsak kazanma sansimiz o kadar artar. Alanya iyi takim, saygi duyulacak takim, ama abartmaya da gerek yok. Duzenleri var, organizasyonlari iyi, ama hucumda o kadar da korkutucu derecede is bitirici oyunculari yok. Savunmada da baski yendiginde hata yapabiliyorlar.

Bizim en buyuk sikintimiz su son 2-3 macta gol atmak. Faullu sert oynayacak bir kume dusme hattindaki takimdansa Alanya'yla su an karsilasmak isimize bile gelebilir. Bize karsi daha etkili olabilirler tabii, ama bizim gol atma sansimiz da yuksek olacaktir.

BJK4EVER dedi ki...

Yani sert ve risksiz savunma yapacak, surekli uzun top atip orta sahamizi kosturacak, 0-0'i iyi oynayacak bir rakip yerine Alanya iyi bile olabilir. En azindan israrla pasla cikacaklar, bizim baski yapmamiza izin verecekler, kritik top kaybi yapma ihtimalleri de yuksek olacak.

Ve en onemlisi savunma zaafiyeti de olan bir takim. Zaten o zafiyetleri olmasa ve hucumda 1-2 tane daha kaliteli adamlari olsa su an tartismasiz ilk 3'te olurlardi.

Basar dedi ki...

------------------Ersin------------------

Rosier------Welinton----Vida------Ridvan

--------------------Josef-------------------

Ghezzal----Mensah-----Atiba-------Larin

-------------------Cenk-------------------


yazıyor Bein. Bakalım tutacak mı? Bu kadro iş görür, ideali Oğuzhan/Mensah değişikliği ama buna da fitim.

BJK4EVER dedi ki...

Aynen ben de fitim. Alanya yuksek ihtimalle orta sahada baski yapacak, ha pasla cikmissin ha driplinle. Yeter ki onliberolari doldurup kendi ayagimiza sikmayalim.

Cenk insallah ilk 11'de baslayip kendini affettirir. Geldiginden beri kil oldum zaten. Bir turlu hazir hale gelememesi, ustune korona olmasi, ustelik en ihtiyacimiz olan donemde sinir bozucu.

yilmaz dedi ki...

Larin sola geçecekse, forvette Cenk Necip Montero kim oynarsa oynasın. Önemli olan Larin'in ikinci forvet olup gezzal ve rossier'in ceza sahasına doldurduğu topları takip etsin.

Ha bu da bize ders olsun. Koskoca sezona, a takımla oynayacak tek bir ofans oyuncusu bile (hoş oynatmaz hoca kesin de) olmadan başlanır mı? Biraz akıl izan. Ortalama olarak Umut Nayır seviyesinde (tecrübe değil yetenek) bir oyuncu da mı yok asıl planını bozdurmayacak?

Sayın şerefli Türk medyası, lütfen teknik direktörlere maçlardan sonra "hocam çok iyiydiniz, ne söylemek istersiniz?" sorularından başka sorular da sorun. Siz sormuyorsunuz, yardımcılar sormuyor, hocalar da her yaptıklarının doğru olduğunu düşünüyor.

turgay dedi ki...

cenk, oğuzhan ve rıdvan 11de deniyor. bu da hatalardan ders alındığının işareti. topu eveleyip gevelemek yerine direk oynamamız lazım. hücumdaki durağanlık bu takıma göre değil. sürekli hareket lazım. cenk skorerliğini unutmamıştır umarım.

BJK4EVER dedi ki...

Ersin,
Rosier, Vida, Welinton, N'Sakala, Josef, Ghezzal, Atiba, Oğuzhan, Larin, Cenk Tosun.

Ideal olmasa da kanserlik de degil. Oguzhan ve Cenk herseyini sahaya koymali. Kazanacagiz bence.

beagle dedi ki...

Salako ilk 11de. adam kayiriyor resmen.

beagle dedi ki...

@Basar
Ben 10da Oguzhani hic istemezdim. gene zorlayacagiz adami. Neyseki Cenk-Larin olunca biraz top atabilir. gene de Ridvan bugün daha onemliydi.

turgay dedi ki...

şu nskala için beddua etmek istemiyorum. içten edince tutuyor çünkü. nihat, ekrem dağ, uğur inceman gibi zamanında net kariyer bitirmişliğim var da yapmak istemiyorum gerçekten. ne ekstrası var şu adamın rıdvandan hiç anlamıyorum gerçekten hiç

Huzeyfe dedi ki...

Ben bu 4-1-4-1’i hiç sevmiyorum. Buna uyan tek orta saha oyuncusu Atiba ki o da sahada nereye koysan bir şekilde oynamayı becerebilen bir adam.
Oğuzhan’ı bu formasyonda 8 de oynatsan önündeki oyuncu sayısı 1. Alameti dikine pas atmak olan bir adamı böyle kullanınca o da mecburen kenarlara filan kaçıyor ortada sürekli top kaybetmemek için.
Halbuki 4-2-3-1 dizip Atiba’yı Ozzy’nin önünde konumlandırsa Sergen kenar oyuncuları + Atiba da pas opsiyonu olur.

4-2-3-1 de kendince bir garabet ama en azından oyunculara uyuyor. Biz elde 8 yokken iki 8’e ihtiyaç duyan formasyonla oynuyoruz.

Neyse, N’koudou yok maç bizim.

yilmaz dedi ki...

Rıdvan meselesi can sıkmaya başladı. Böyle giderse NSkala'yı da bitirecek hoca. NSkala'nın Rıdvan'dan daha iyi olduğu tek bir konu yok. Ne defansif ne ofansif olarak -Rıdvan'a göre- bir artısı yok.

Belki zorlarsan daha kondisyonlu olmasını söylersin ama o da zaten geçici bir şey. Bu oyuncunun kabahati değil, ben NSkala'yı izlerken öyle "koy g.tüne" bi tavrının olduğunu görmüyorum şahsen. Bu yüzden benim "beddua" kriterlerimin dışında kalıyor. Fakat oyuncuyu daha iyisi varken hep oynatarak hoca taraftarın önüne atıyor, farkında değil.

Oğuzhan tercihi Ljajic'e göre daha iyi bir tercih. Ljajic bir forvet oyuncusu benim gözümde. Ortasahada silik bir oyuncu. Ne oyun görüşü ne de sorumluluk alışı yeterli değil geride oynamak için. Ljajic'i kaleden uzakta hiçbir mevkiiye koymamak lazım. Abartı gelebilir ama santrfor rolünü, orta üçlüden daha iyi oynar bence. Oğuzhan oyuncu tiplemesiyle tam oranın oyuncusu. Ama ne kadar iyi olduğunu maçta göreceğiz.

BJK4EVER dedi ki...

Iyi oynuyorduk hak ettigimiz golu de attik. Mantikli tercihler olunca aninda sahaya yansiyor.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Crossbar challenge mi yapiyoruz, ne oluyor awk

Huzeyfe dedi ki...

Şu maçta Oğuzhan’ı ilk defa izleyen biri yanlış yerde oynadığını söyler.

Alanya bizim sağ kanada iyi çalışmış. Üretemiyoruz ama bariz hava topu üstünlüğümüz var ve önde bastığımızda Alanya geri hattı saçmalıyor.

Yine iyi oynamadığımız ama bir şekilde kazandığımız maçlardan biri olmaya doğru gidiyor.

Pheaglix dedi ki...

ghezzal'in direkten donen topu neden oguzhan'in mutlaka oynamasi gerektiginin kaniti. santradan sonra alanya baski ile basladi, top oguzhandayken cok basit bir hamle ile topu sol kanada gonderdi, devaminda larin ghezzal'i gordu. eger orada oguzhan degil dorukhan-necip-mensah-llajic'ten birisi olsa o basit pasi veremezdi ya da vermezdi.

cenk'e her ne kadar sinirli olsam da fark yaratiyor. korner'den attigi gol karambol golu belki ama oraya gidecek oyuncuya ihtiyacimiz var. direkten donen topu da gol olsa cok ekstra olacakti, hem vururken top yerden sekti hem de soluyla vurmak zorunda kaldi.

umarim ikinci yari basinda bir tane daha atariz da is yine atamayana atarlara baglanmaz. bu arada atiba'nin dikkatli olmasi lazim, havada cok fena ucuz ikinci saridan kirmizi kokusu var.

turgay dedi ki...

Cenkin o pozisyonu bitirmesi lazım. Kısa kaleci önün açık tek dokunuşla üzerinden aşırtman gerek. 2yi atamayınca çok zora giriyor maç. Rosier ilk maçta oldugu gibi zorlanıyor. Oğuzhan ön alan presinde diğerlerinden daha iyi. Korkum 60da nkoudou ve Necip 2lisinin girmesi. Cenkin ön alanda yürümesi nedeniyle çok geriye yaslanıyoruz. Bariz hava topu üstünlüğümüzü kullanacak alanları bulmamız lazım. Oyun 1-1e yakın gözükmesi büyük sorun. Topu daha akıllı ve hızlı kullanmalıyız

Armagan Kaymaz dedi ki...

Not düsülsün
2‘yi bulursak Ridvan‘i almali oyuna, lami cimi yok

turgay dedi ki...

Ayrıca net penaltı yine verilmedi. Adam resmen cenki süzerek önüne çıktı. Bunu nasıl göremiyor vardakiler inanılmaz gerçekten

yilmaz dedi ki...

Bence harika bir maç oluyor. Ama atakları bitirmeliyiz.

Murat dedi ki...

Caner var gibi amk sol bekte, adamın kazmalığı değil sorun savunma bilmemesi yahu

dominic molise dedi ki...

buz patencisi nsakala'dan biktim!!!!!!!!!
ergen gibi biktim. birbir11111

ayrica atiba'nin hareket sari kart gibi

Huzeyfe dedi ki...

Geliyor gönlümün tahta kalp kapakçığı

dominic molise dedi ki...

larin yine gecti ortaya, sag bekle uzun uzun nuri bilge ceylan filmi edasinda bakisan nkoudou girdi. atiba sari kartla oynuyor. nsakala buz pateni yapiyor.

Huzeyfe dedi ki...

Şu değişikliklerle gol yemememiz imkansız gibi birşey.

Basar dedi ki...

10 numaralı pozisyonun sahibi oynadığı her maçta kendini belli etti. Oynayan Oğuzhan şampiyonluk demek!

GeceGezgini dedi ki...

Atiba Haz. diyeceksiniz!!! 3 tane asist yapti koca yurekli adam

fidddas dedi ki...

oh be! çok kritik galibiyet aldık.
bundan sonra erzurum(d), ankaragücü, sivas(d), kayseri, rize(d)
nisan sonunda baya baya belli olur gibi ....

Basar dedi ki...

Bu galibiyetten sonra podcast yoksa podcast ekibi istifa etsin :)

3-1 çakarız, Ghezzal şov yapar demiştim ama 3-0 bitti. Sergen hocam renklileri de yarışta tutup türk halkına heyecan vermeyi ihmal etmiyor. Bu zor günlerde böyle güzel bir insan ancak Beşiktaş camiasından çıkabilirdi zaten.
Teşekkürler çocuklar.

Basar dedi ki...

Atiba, Ozzy, Ghezzal, Ersin hatta Cenk baya baya büyük oynadılar

Armagan Kaymaz dedi ki...

Bu sezon en cok keyif aldigim mac oldu, emegi gecenlere tesekkürler.
Alanya‘yi da ayri tebrik etmek lazim, cirkeflesmeden hep oyunu düsünerek cata cat oynadilar. Özellikle Cagdas hocanin bu pozitif futbol oyunu, tipki Sergen gibi türk futbolunun gelecegi.

Gelelim takima:
Oguzhan kesin ilk 11de olmali, bugün cok iyiydi
Ghezzal siir gibi, anlatilmaz
Tosun pasa golle döndü, sana da htiyacimiz var gel
Atiba 3 asist, beton yetmez
Kalede Ersin iyiydi
Nkoudou vitaminsizi kaleyi buldu sonunda
Savunma Josef dahil saglam durdu
Larin sol aciigin aranilan adami
Oynamadi ama Hasic gol sevincinde gülümsetti

Son 9 mac. Kalan 39 gün.5 galibiyet 1 beraberlik bile isimizi görecektir.
Hadi cocuklar, motorlari maviliklere sürelim, sonuna kadar hak ettik!

beagle dedi ki...

@Fiddas
Erzurum gitmiş gibi. beraberlik yetmez onlara. bu iyi.

ankara ve kayseri maçlari çok kötü zamana gelmiş. can havlindeler. Duruma göre Rize de öyle.

Bu takimlara karşi kullanmamiz gereken santrafor Larin/Abu destekli Cenk. Umarim sakatlanmaz ve sampiyonlugu bize alir.

BJK4EVER dedi ki...

Sahane galibiyet oldu, mantikli 11 cikinca cakiyormusuz demek ki. Takim oyunundan buyuk keyif aldim. Butun sezon ileride oynayip iyi pozisyon alarak baski kuruyoruz, ama bunu Alanya'ya karsi bu kadar net yapmak onemli. Alanya aut atisi kullanirken 3 oyuncuyu ceza sahasina dikip ilk paslarini engellemek her babayigidin harci degil. Cesur oyunun karsiligini da aldik.

Atiba buyuk oynadi, Oguzhan ve Cenk hazir olmamalarina ragmen kalitelerini konusturdu. Ghezzal ilk defa bu kadar net bir sekilde suta hazirladi kendini ve bol bol sut acisi bulmayi denedi.

N'Sakala bile siritmadi. Degisiklikler bence yine cok gec geldi, ama skor 2-0 oldugu icin ve rakip oyunu biraktigi icin basimiz belaya girmedi. Ama yine de N'koudou neden iyi bir kontra silahi oldugunu gosterdi.

Josef'in kart gormesi isabetli oldu. Rosier'le birlikte cezali duruma dusmesinler yeter. Erzurum maci kolay degil, ama abartilacak kadar zor da degil. Ben FB'nin puan kaybedecegini dusunuyorum, gorecegiz bakalim.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Bu arada Ghezzal icin para toplamaya baslayalim, seneye alinmazsa kendimi tesislere zincirlerim haberlerde izlersiniz xd

Pheaglix dedi ki...

kasimpasa macindan sonra bu geri donus cok iyi oldu. daha once soylendigi gibi, rakipler ustunde cesaret kirici bir etkisi olacaktir macin. josef de cezasini gorece elverisli bir macta cekecek, kotu olmadi bence.

artik yapmamiz gereken bu mactan su ana kadar cikaramadigimiz bazi dersleri cikarmak. oncelikle larin ve rosier etkili hucum silahlari, ama yetenekleri geregi verdikleri katkinin geri planda kalarak gelmesi gerekiyor. yani rakip savunmanin tum dikkati onlarin uzerindeyken etkili olamiyorlar, ama goz onunde baskasi varken geri planda fark yaratiyorlar. buradan cikan sonuc rosier'in bir daha asla ileride oynatilmamasi, larin'in de sadece son care olarak tek forvet oynamasi gerektigi. absurd bulanlar olacaktir ama larin yerine tek forvet mensah cikalim daha iyi.

ikinci olarak sergen lutfen artik oguzhan'in takima katkisini gorsun. hadi atiba yerine oynatmiyorsun, tamam. basta atiba yerine oguzhan'in oynamasi gerektigini dusunuyordum ama atiba oyle bir seye evrildi ki su anki duzende verdigi katkiyi verecek baska oyuncumuz yok. ama bari uc on libero cikacagimiz maclara josef-atiba-oguzhan cikalim. oguzhan'in asiri basit gosterdigi seyleri onun yerine oynayan oyuncular, hatta llajic ve mensah bile yapamiyor.

ucuncu olarak ceza sahasina mumkun oldugunca cok oyuncu sokmaliyiz. ghezzal'in iki sutunda da marafona'nin hamle yapmaktan cekinmesinin nedeni (bence) onunde kaleye dogru dolu dizgin kosan 2-3 oyuncumuz olmasi. mudehale yapip topu onlerine sektirmekten korktu, topun nasilsa auta gittigini dusundu (bunda ozellikle ikinci sutta ghezzal'in hayvani falsosunun da etkisi buyuk), ilkinde sansina direkten dondu ama ikinci iceri girdi. ceza sahasina oyuncu sokunca sadece o oyuncularin gol atma olasiligi artmiyor, dis sut tehditimiz de gucleniyor.

son olarak da ridvan-n'sakala tercihi henuz tek basina basimizi agritmasa da n'sakala iyi sinyaller vermiyor. adam tamamen iyi niyetli ve elinden gelenin en iyisini yapiyor, yani fener macinda mensah'in yaptigi gibi gol yedirmez. ama pozisyon alma ve hamle yapmadaki eksikleri yuzunden rakiplerimiz bile savunma olarak gorece daha zayif olan sag kanadimiz yerine soldan gelmeyi tercih ediyorlar. eger sakatliginin nuksetme olasiligi yuksek degilse orada ridvan oynamali. savunma katkisi bir kenara, ridvan'in hucumdaki varligi (hucumdayken orta saha gibi oynuyor) opsiyonlarimizi arttiriyor. neresinden baksan n'sakala'dan ustun.

simdi baski fener'in ustunde. eger biz puan kaybetmedigimiz surece tek bir macta puan kaybederlerse iddialarinin biteceginin farkindalar. haftaya bunun farkinda olup baskili baslamaya calisacaklardir. keske malatya yerine biraz daha disli bir takimla oynasalardi. mesela haftasonu oynayacaklari antep macini simdi oynuyor olsalar farkli yenilme olasiliklari hic az degil derdim ama malatya'nin fener'den puan alabilecegini sanmiyorum.

not: vida'nin mustafa pektemek'e top kaptirdigi pozisyonda "bu topu kapsa da bir sey yapamaz" diye rahat davrandigina yemin edebilirim ama ispatlayamam.

fidddas dedi ki...

@beagle
erzurum bugün son dakika golünü bulmasa zaten %100 düşecekti. 1 maç fazlaları var ve son hafta bay geçiyorlar. onlar için bizim maç çok kritik ama am defansları berbat durumda. josefin bu maçta cezalı olması iyi oldu.

evdeki maçlardan çekinmiyorum. en kritik maç sivas maçı ama bu maç ile zaten beraberlik kredimizi almış olduk. sivas tam kadro oynayınca rıza hocam takımı yine yoluna soktu. uzun zamandır yenilmiyorlar.

turgay dedi ki...

Acayip güzel maçtı. Cenk kaçırıyor arkadan juanfran atamıyor larin kafayı dışarı vuruyor alanyalı bomboş dışarı vuruyor babacar bomboş kaçırıyor cenk bomboş kafayı dışarı vuruyor. Ligin en iyi maçını seyrettik bu net. 2 takımda bu ligin üzerinde top oynuyor git gelli harika maçtı.

Ölüm kalım maçıydı ölmedik. Mesaj verdik. Ben fenerin kazanacağını düşünüyorum. Malatyanın çok eksiği var nasıl gol atacaklar merak ediyorum. Belki büyük maç motivasyonu olabilir. Canerin ortaları dışında akan oyunda hiçbişey oynayamayan bir takım bakalım neler gösterecek.

Huzeyfe dedi ki...

Bence çok saçma maç oldu. İkinciyi atamadık ve sonrasında çok pozisyon verdik. Rakip altıpasın içinden defalarca gol kaçırdı. 9 kişiyle bitirebilirdik maçı, çok saçmaladık. Oyun Oğuzhan-Ljajic değişikliği istiyordu bence.
En azından önde baskı yaptığımız ve doğru oyuncu tercihleriyle oynadığımız için kazanacağımız belli oluyordu ama neticede oyunla değil oyuncu kalitesiyle kazandığımız bir maç.

beagle dedi ki...

Sezonun bu noktasinda belirtmek lazim ki, 2 hamleli stoper, berbat bir tandem oldular. Vida-Welinton, önlerinde Josef olmasa çok iş açardı başımıza.
@Huzeyfenin belirttigi gibi, iyi oynamayan eksik bir rakibe bos kale vb rezil pozisyonlar verdik.
Gelecek sene Welinton-Nsakala ilk 11 olmayacak bir planlama lazim.

Zaitsev dedi ki...

Bir futbol izleyicisi için çok güzel maç oldu. Çok keyifliydi. Güzel bir mesaj verdik. Hücum iştahımız iyiydi ve yerindeydi. Erzurum'u da yenersek Kasımpaşa maçının verdiği zararı kapatırız.

Cenk tam zamanında döndü. Cenk'in pres gücü eksiğini oyun aklını düşürmeden Ozzy'yi oynatarak kapatmayı planlamış Sergen hoca. Genel olarak bu fikir başarılı oldu. Ozzy biraz daha topla oynamaktan korkmayarak garip tek paslardan kaçınırsa ilk 11de oynamaya devam eder.

Ama bu maçın skoruna da aldanmamak lazım. İlk dakikadan itibaren gol yemek için elimizden geleni yaptık. Kullandığımız frikiğin 10 saniyede nasıl Ersin'in kurtardığı karşı karşıya pozisyona döndüğünü iyicene sorgulamamız gerekiyor.

Atiba reis her golün içinde vardı ama Cüneyt Çakır tarzı bir hakemin cart diye 2ci sarıyı vereceği bir hareketi niye yaptı. Sanırım skorda 1-0 da o an.

@ Pheaglix

Hocam Larin'i değerlendirirken forvette oynadığı süredeki takım şartlarını da dikkate almak gerekli. Ne zaman öne geçiyor? Arkasında kimlerle oynuyor? Larin bugüne kadar genelde maç sonlarında öne geçti. Genelde ya Ghezzal'in tükendiği ve Ljajic'in sahada olmadığı, Nkodou ve Töre gibi kas hafızasıyla düşünmeden ezbere oynayan adamların sahada olduğu zamanlara denk geliyor. Kırk yılda bir maça forvet başladı o da geçen haftaki garabete denk geldi. Kalite olarak Aboubakar olmayabilir ama önde oynayamaz da değil.

Basar dedi ki...

https://twitter.com/mikserin/status/1379862687249743885?s=21

turgay dedi ki...

oğuzhanın ön alan baskısındaki duruşu değerli. diğer maçlarda da aslında bunu yeterince yapmıştı. rotasyonda öne geçeceğini düşünüyorum. yukarıda da yazılmış daha basit oynarsa bizim için çok daha iyi olacak.

atiba'ya memleket havası yaramış. 2 maçtır muazzam oynuyor. gerek topla kat edebilmesi, çalım bile atıyor oluşu ve zoru kolay göstermesi gerçekten takdir edilesi.

takım uzun zamandır görmediğimiz kadar akıcı oynadı. bunda layiç kardeşimizin topu ayağından çıkarma hızının kaplumbağa seviyesinde olmasının da etkisi vardı. bugün gezzalın oğuzhan için yaptığı açıklamalar değerli. zannediyorum layiç'in olmamasından o da memnundu. ben daha çok memnunum. yine 2-0 olduğunda oğuzhan çıkarken layiç girmeliydi. dorukhan gibi top kullanmada rezalet bir adam yerine en azından topun bizde kalmasını sağlayabilirdi.

her ne olursa olsun rakibe 3 tane net gollük pozisyon verdik. bunu da iyi düşünmemiz lazım. önümüzdeki maçlarda alanya gibi oynayacak rakibimiz yok ancak alanya gibi de pozisyonları harcayacak rakibimizde olmayacak. bu nedenle buna daha fazla dikkat etmeliyiz.

son notumda josef gibi keşke rosierde kart sorununu çözseydi. josefin yerine kimin oynayacağı da önemli.

Basar dedi ki...

Dün çok keyifli ve iyi top oynadığımız bir maç oldu. Maalesef şanssızlıklardan maç kopamadı ve bazı defolarımızı ortaya çıkarttı.

Dün gece oynanan iyi oyunda Oğuzhan'ın rolü çok çok büyük. Bu sene oynadığı hiç bir maçta izleyenleri utandırmadı. Cenk ve Atiba ile zaten gözü kapalı oynuyorlar ama Ghezzal'ı da ne kadar rahatlattığı ve Ghezzal'ın performansının daha da arttığı umarım görülmüştür. Koşmuyor filan deniliyor, çok net ön alan baskısı yaptı, 75 dakika da çatır çatır oynadı... Umarım ne kadar önemli bir oyuncu olduğu dün net olarak anlaşılmıştır. Son 2 şampiyonluğun kare aslarından olan Oğuzhan oynarsa Beşiktaş da iyi oynar ve başarılı olur. Aboubakarla dauyumunun üst düzey olduğu unutulmasın. Ljajic'e verilen şansı Ozzy'miz de hak ediyor.

Gelelim eksilere, Özellikle tehlikeli bir serbest vuruş kullanırken dönen topun kalemizde büyük tehlike olması çok amatörceydi. Bunun dışında solda neden sürekli Nskala'da israr ediyor anlamak mümkün değil. Tama çok iyi fizik koyuyor ama her maç 2-3 hatası var ve sol önde son derece etkisiz. Zaten iyi bir Rıdvan ile değişse dün gece ideal takım olacaktı.

Defolarımızı konuşuyorken Ersin'e de bir paragraf açmak lazım. Kamuoyunda bir çok insan Altay'ı Uğurcan'ı beğeniyor ama Ersin geçekten büyük takım kalecisi. Dün bu çok net gözüktü, 1'e 1'de kontra karşılamada Türkiye'nin en iyi kalecisi. Uğurcan'dan 3-4 yaş genç, daha geliştirecek çok yönü var (mesela degaj, top kullanma) o yaşa geldiğinde iyi bir kaleci olan Trabzon kalecisinden daha da iyi olabilir.

Son paragraf da Sergen'e, isteyince gayet iyi hoca olabiliyor. Sadece kazandık diye değil, dün ilk defa Alanya çıkacakken 3 oyuncunun neredeyse 18'de baskı yaptığını gördük. Bu defansif taktik Sergen'in çalıştığını, kafa yorduğunu gösteriyor. Takıntılarından kurtulduğu ve esnek düşünmeye başladığı anda hem başarılı hem de çok keyifli bir takım haline geliyoruz. Senelerce 10 numaranın kralını oynamış hocamızdan bunu bekliyoruz.

Ahmet Usal dedi ki...

Öncelikle takıma ve Hocaya teşekkürler. Gözlerimizin pasını sildiler. Çok keyif aldığım ve birazcık da rahatladığım için azıcık zevzeklik yapıcam affınıza sığınarak.

Yine çoğu güzel detay yazılmış, güzel değerlendirmeler yapılmış. Onları tekrarlamamaya çalışarak bi şeyler karalayım.

Alanya dan başlayım. Salih Uçana bayıldım, umarım alabiliriz. Tam bizim Hocanın istediği 8 numara. Topu öyle çabuk kullanıp öyle iyi ters toplar attı ki yüzdeyüz gol pozisyonu verdik. Boğuşmada da eksik kalmadı, gayet iyi bir çift yönlü oyuncu olmuş, temel teknik becerisi zaten iyi. Olgunlaşmış.

Bu maç özelinde verilen pozisyonlara üzülmedim, Alanyanın becerisiydi, ligde bu kadar yapabilecek pek takım yok, üstüne çalışsalar bile. Caulker ın olmayışı da işimize yaradı.

Bizimle aynı topu oynamaya çalıştıkları ve pozitif oyun oynadıkları için diğer takımlarla yaptığımız - yapacağımız maçlardan kolay oldu. İlk maçtaki kadar öldürücü pres yapamadılar, o zaman bu sistemde biz avantajlı oluruz, olduk. Alanya da deplasmanda son dönemde kaybettiği puanlar nedeniyle daha kırılgan hale gelmiş. Yine de ligde bizimle beraber en güzel top oynayan takım. Umalım ki Fenerin içinden geçsinler, dualarım onlarla :)

Ahmet Usal dedi ki...

Bize gelelim. Oğuzhanı çok beğendim. Ljaicten çok daha hızlı top çevirtiyor, preste de gayet etkili. Oyun aklı zaten çok iyi, Ghezzal o açıklamayı boşuna yapmadı, kaliteli oyuncu diğer kaliteli oyuncularla oynamak ister. Hoca duy sesimizi, bizi duyamıyorsan Ghezzali duy, oynat Oğuzhanı.

Yine Oğuzhanı çıkarttığında Ljaiçin yerine alınması daha mantıklı olurdu, tam top çevirip sahaya yerleşip oyunu öldürme zamanıydı,Ljaicin 11 e yerleşme nedeni bu zaten. Hoca yine fiziği tercih etti. Bunlar işte eksileri, yapacak bir şey yok.

Yazılanlara ek olarak, yine Hocanın tercihine katılmasam da, neden Nskalayı oynattığının cevabı biraz da oyuncunun dünkü istatistiklerinde. Armağan Hocam, yemişim istatistiği dediysek bağlamına göre, daha başka bir şeyi daha iyi vurgulamak için yapılan edebiyattı, bunu senden beklerdim :)Nskala bu maçta 1 - En çok ikili mücadele kazanan oyuncu, 2 - En çok top kapan oyuncu, ve en önemlisi 3 - En çok adam geçen oyuncuymuş.

Adamın eksiklerini cümlemiz yazdı, ama artısı işte fiziken yıkılmaması, dayanıklılığı ve bizi ileriye taşıyabilmesi. Rıdvanın iyi hali tabii ki en başta oyun aklı ve pas istasyonluğunu daha iyi becermesi nedeniyle daha mantıklı tercih. Çabukluğu da daha iyi. Ama attığımız gollerden birinde yine Nskalanın ortası var. Hoca ondan istediğini daha garanti alıyor anladığım kadarıyla. Maç sonu açıklamasında da oynamayanlar için eleştiriler tamam da takımın içini bilmiyorsunuz, bizim kadar hakim değilsiniz dedi. Benim tahminim sakatlık sonrası Rıdvan daha evvel ulaştığı fiziksel seviyeye gelemedi, zaten fiziki yapısı çok dezavantajına. Ama öyle şeyler vaad ediyor ki biz oynasın, daha güzel oyun izleriz, parlatıp 20 milyonlara falan da satarız diye bakıyoruz. Hoca da Nskala daha garanti istediği performansı veriyor, maçı onla daha rahat kazanırım diye bakıyor. Doğruyu yanlışı bilemem, Welintonda kendi sistemi özelinde haklı çıktı, Nskaladan da maksimum verimi alıyor, arkadaşı 500 bin euroya oynatıyoruz, Saracchinin yaptığı hataları da yapmıyor. Bi de bu açıdan bakalım diye önereyim.

Ha Rıdvanı başta da belirttim ben de tercih ederim, oynatan oyuncu, kalitesi yüksek oyuncu her zaman tercihimdir. Ama Hoca ligin içinden geçiyorsa kurduğu fizik takımıyla geçiyor, Atiba hala onun kadar 8 oynamayı beceren olmadığı için banko oynuyor, sene sonuna kadar şutla attığı goller de göreceğiz muhtemelen. Atletizm ve fizik en büyük avantajımız. Paratorlar bundan korkup karşımıza savunma takımı falan çıkarıyorlar. Arkalarında bir Bülent Yıldırım olmadıkça yine karşımıza ya herru ya merru diye de çıkamazlar. Bu güzel, bu klasik Beşiktaş oyun kültürü, geçmişte de bizi başarılı kılan şey. Yeni nesil Lucescu ve Ş.G. nin teknik kalitesi yüksek takımlarını hatırlıyor ama onlardan önceki en iyi zamanlarımızda hep "önce fizik" takımıydık. Renklileri de hep önce "fizikle" ezerdik. Bu ligin asıl bugı da "fizik"miş, duran topmuş. Hoca bunlara çalışmış, böyle şampiyon oluruz diye planlamış. Başarırsa en kritik şampiyonluk olacak belki, sonrası yemişim Ş.L yi, yani rezil olmayalım yeter, bize para ve rakiplerin batması lazım. Bırakın bizi ülke futbolunun ihtiyacı bu. Hovardalığın bitip futbolun gerçeklerine herkesin dönmesi için en başta.

These my two cents, my friends:)

Ahmet Usal dedi ki...

These are my two cents, olacaktı :(

fidddas dedi ki...

mayıs başına kadar fikstür açıklanmış. ilk maçı oynama (bana göre) avantajı bizde. ben ilk maçı oynayıp rakipleri beklemeyi daha avantajlı buluyorum, puan avantajımız olduğu işin biz puan kaybetsek bile kazanma baskısı daha fazla oluyor üzerlerinde.
sivas ve hatay hariç mayıs başına kadar düşme adayı takımlar ile oynuyoruz. bize ters gelecek düşme adayı takım yok, A planımız eksik oyuncumuz yoksa işliyor, ilk erken atıp öne geçtiğimizde rahat maçlar izleyeceğimizi düşünüyorum.

turgay dedi ki...

tff bize çok güzel maç günleri belirlemiş. erzurum maçından sonra tüm maçlarımızı rakiplerimizden önce oynayacağız. kazandığımız her maç rakiplerde sinir stres demek. çok hoş oldu.

fidddas dedi ki...

16 nisandan 1 mayısa kadar fikstürümüz cuma-salı olarak akacak, galatasaray cumartesi-çarşamba, fenerbahçe pazar-perşembe oynayacak. 1 mayıs haftası cumartesi,pazar ve pazartesiye kayacak.

aynı dönemde maçlar
beşiktaş : erzurum(d 3), ankaragücü (e 3), sivas(d 0), kayseri(e 3), rize(d 3), hatay (e 1) = 6 maç 13 puan -> 80 puan
fener : antep(e 1), başakşehir(d 1), bay, kasımpaşa(e 3), alanya(d 0), erzurum (e 3) (ayrıca bugün malatya(d 3)) = 6 maç 11 puan -> 73 Puan
gsaray : karagümrük(e 3), göztepe(d 1), trabzon(e 0), antalya(d 1), konya(e 3), gençler(d 3) = 6 maç 11 puan -> 72 Puan

geriye 3 maç kalıyor ve 1 galibiyet yetiyor bize.

Basar dedi ki...

@Ahmet

Evet takımın iç yapısını bilemiyoruz ama gördüğümüz Oğuzhan bizi hiçbir maçta yanıltmadı. Rıdvan da keza aynı şekilde. Ayrıca en azından hazırlamak için 3-0 öndeyken bir 10 dakika oynatabilir. Ben hala daha ezbercilik görüyorum hocada. Zaten en fazla eleştirdiğimiz konu bu.

BJK4EVER dedi ki...

Genelde Anadolu takimlarinin oyuncularini kolay kolay istemem, hele yerli ve genc olanlarini. Ama Salih'i baya begendim.
Bonservissiz, sacma bir maas istemezse hayir demem.

Gozu kapali ilk 11'e yazacagimiz net oyuncu mu tartisilir, ama seneye zaten 2 tane net ilk 11'e 8 alabilecegimizi zannetmiyorum, butce yetmeyecek. 1 tane net transfer yapariz, diger 8 de rotasyon olarak Salih-Oguzhan-Atiba arasinda gidip gelir sanki.
Atiba seneye 39 olacak. Oguzhan ne zaman oynasa iyi oynuyor, ama bir sekilde Sergen'le yildizi barismadi. Seneye ilk 11 oyuncusu olur demek utopik olur. Mensah gidecek, Dorukhan yuksek ihtimalle gidecek, Ljajic 8'te kayip. O yuzden her turlu is yapar. Ayrica tam bir 8, tam bizim takima uyum saglayacak oyuncu bence. Iyi pas yapiyor, mucadeleci ve oyun zekasi kotu degil.

dominic molise dedi ki...

fikstur enteresan, her hafta ilk biz oynuyoruz. onde olan bir takim icin bence avantaj sanki. her ne kadar cumartesi gunleri mac izlemek cok daha keyifli olsa da.

BJK4EVER dedi ki...

Fiksture bakarsak su ilk 5 maci kazanmak onemli bence. FB ve GS'nin fiksturune kiyasla bizim ilk 5 mac nispeten kolay son 5 mac zor, onlarda tam tersi.

GS ve FB'nin fiksturune bakiyorum da, onumuzdeki 5 macta degil 5'te 5, 5'te 4 yapmalari bile cok cok zor bence. Biz 5'te 4 yaparsak bile farki acariz, veya en azindan koruruz gibi geliyor bana. Onumuzdeki 5 mactan en az 4 galibiyet almaliyiz ki son 4 macta kredimiz olsun.
Ki genel olarak fiksturumuz zor degil zaten. Galatasaray deplasmaninda yenilme kredimiz var. Goztepe maci son mac, o maca kalmaz bile. Diger maclardan zor olani Hatay ve Sivas, ama yenilmeyecek takim degiller. Hatay'in hucumu iyi defansi kalitesiz. Sivas iste o 1 maclik kredimiz oluyor.

Erzurum, Ankaragucu, Kayseri, Rize, Karagumruk 3 puan olabilecek maclar, olmali da.

Armagan Kaymaz dedi ki...

@ahmet, abi övmek istemedim bilerek çünkü maç konyadaki kırmızısını kapatır ancak. Övgü için en az 1-2 maç böyle oynamalı çünkü daha başakşehir maçı gibi sakarlıklarını da unutamıyorum.

İşin özeti puzzledaki eksik parça bulundu 🧩 , ljajic aka ‘deepturkishweb ölü salih’ yerine oğuzhanı yerleştirince takım yağ gibi akmaya başladı. (şunu da demek lazım daha Abu’yla birlikte denemedik bu oyun planını.) Ghezzal’la al verleri sırasında zevkten dört köşe oldum.
Antalya maçında karşı karşıya kaçırınca hocadan baya bir kesik yemişti ama sıra artık ona geldi, gelmeli.

Yıl sonu gelmeden transfer konuşmak istemiyorum malum havayı bozmamak gerek ama torino güzeli bu oyununa rağmen maaşında indirime inatla gitmezse artık yerine alternatifler bakılmalı.(takip ettiğim 1-2 isim var ama konuşmak için çok erken)
Tek belirteceğim gençler maçından sonra övdüğüm Arda ile prensip anlaşmasına yakınmışız, Vida’nın veliahtı benim gözümde, kaçırmamak lazım.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Bugünkü antep ibb maçı önemli bu arada - antep kazanırsa hem h.sonu fener maçına moralle çıkıp asılır (çünkü 4. şansları var bence) hem de ibb’yi küme kalma yarışına itip haftaya olan fener maçında ibb’nin asılmasına yol açar. 1 taşta 2 kuş. Bakalım hakemlik mevzu çıkacak mı...

can dedi ki...

Arkadaşlar çok safsınız: Salih dünki oyunuyla GS’ye bir adım daha yaklaştı, eğer Alanya puan alsaydı onun da Aytaç gibi transferi açıklanırdı hemen maç sonrasında.

Dün puan kaybımız için ellerini oluşturan bütün futbol kamuoyuna kapak olsun. Kuyruğuna basılmış kedi gibi viyaklıyorlar şimdi. Vakit varken bolca viyaklasınlar, birkaç hafta sonra ciyaklamaya başlayacaklar çünkü.

dominic molise dedi ki...

omer varsa bi penalties yaptirir diyesim var. hadi ins.

can dedi ki...

Fener sike yapmis diyooolar

yilmaz dedi ki...

Onu da becerememiş diyoooolar :)

Armagan Kaymaz dedi ki...

Arenada berabere kalip sampiyonluk geliyormus, of of of

Emrah D dedi ki...

arenaya şampiyonluk kupasını almış çıkacağız

Basar dedi ki...

fener önündeki 8 maçı kazanması gerekirken bizim 9 maçta 1 yenilgi + Sivas'a kaybetme lüksümüz var. Havaya girmeyelim ama durum hafta sonu yazılanlar gibi olumsuz değil.

Bu hafta Erzurum maçımız zor, fenerin de baya zor. fenerin Başak maçı da oldukça zor, öyle kolay fikstürleri filan yok. Ben yarışta gs'ye daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hem hoca hem de fikstür olarak fenerden daha iyi durumdalar.

Not: Tarih inşallah tekerrürden ibarettir, "Sergen attı şampiyonluk geldi" sonrasında hoca olarak da bir gs maçından sonra şampiyonluğu (2. kez Fatih Terim'in elinden alarak) kucaklar.

Ahmet Usal dedi ki...

@Basar :) +1

Benim açımdan ıslak rüya mahiyetinde olduğu için muhtemelen gerçekleşmeyecek. Ama bu sene bazında en büyük hayalim, hem de seyircileri varken, yüzdeyüz yanlarında olacak hakemi de yenerek TTArena da şampiyonluğu matematiksel olarak kesinleştirmek.

Bunun yine ülke futbolu için çok büyük yararı olacağı düşüncesinde ve hissiyatındayım. Şu meşhur odadaki filin emeklilik zamanı geldiği zaten konuşuluyor, bunu yapabilirsek defolup gitsin yerini Sergen gibi genç nesile bıraksın çığının altında kalır.

Sonrası herşeyi konuşabiliriz. Hoca başarısız mı oldu, bi tane daha çakma efsane lazım değil, Nagelsman gelsin falan:) Ama anca F.T. ler biterse, bitmezse "zaman kötü kolla ..." önermesinden yola çıkarak, saha dışında da etkili "lider" mecburiyet.

These are my extra two cents, my friends :)

fidddas dedi ki...

erzurum ve ankaragücü maçlarını aldıktan sonra önümüz tamamen açılacak. fenerbahçe tamamen denklemden çıkmak üzere, tek bir puan kaybı bile yetecek o sallanan dişin dökülmesi için.

diğerinde de pek ışık yok ama mevzu o camiaysa her zaman dikkatli olmak gerekir.

şu aşamadan sonra bizim olağanüstü bir durum olmadığı sürece hata yapmayacağımızı düşünüyorum. bence sergen hoca yarışın içinde olmayı sevdi ve bundan tatmin olmaya başladı.

Huzeyfe dedi ki...

Geçen maç sonunda biraz sanki şampiyonluk gerginliği vardı blogda. Ben rahat şampiyon olacağımızı düşünüyorum bir süredir, Paşa maçı fikrimi değiştirmemişti, ısrarla da ölüm kalım maçı olmadığını söylüyordum Alanya maçının.

Gördüğüm kadarıyla ortada rakip yok. Yani, biz kalan maçın 4’ünü filan kaybetsek bile Gs veya Fb’nin şampiyon olabileceğine ihtimal vermiyorum. Dün 20 dakika izledim FB maçını. Acınacak haldeler. Emre’den filan korkmaya gerek yok. Bunlar 2011’de yaşadıkları olaylara takılmış kalmış. Aslında Emre B. Volkan Demirel filan bizim için nimet. İnşallah oradan ayrılmazlar, onlar ayrılmadıkça da bir cacık olmaz o takımdan. Aynı gereksiz gerginlik Ali Koç’ta da var.
Diğer yanda da emekliliği 3.defa gelmiş, artık iyice goygoydan başka takımına birşey veremeyen bunama seviyesinde kafası gidik bir teknik direktör var. Zaten 3.bir sürpriz rakip de yok. Hatta aman aman top oynayan Anadolu takımı da yok. Ki ben takımların kadro kalitesi olarak 21 takımlı ligde seyreldiğini düşünüyorum, çok defa da söyledim.

Bu seneyi büyük ihtimal çifte kupayla tamamlayacağız. Ligin en çok gol atan, en iyi top oynayan takımıyız. Bunu söylemek saçma biliyorum ama sahaya bakınca ben kötü bir teknik direktör görüyorum. Yeterince konuşuldu detayları. Saha dışı konularda iyi yönetiyor olayları ve narrative belirliyor. Bunlar neredeyse sahadan daha önemli şeyler Türkiye’de. Maalesef. Başıma birşey gelmeyecekse oyunu beğenmiyorum, bu sene absolüt olarak iyi oynadığımız maç sayısı 1 bana göre. Eldekilerle çok daha güzel oyun ortaya çıkardı bence. Kim bilir belki o oyunu oynatacak hoca bu takımı şampiyon yapamayabilirdi saha dışı faktörler yüzünden.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Hocam işte son cümlen durumun özeti, bu leşlere şimdiye kadar en az 10 puan takmış olmalıydık, ama nasıl bir düzen varsa "olmuyor". Al Abouyu "talimatlara aykırı hareket(maskesi varken gidip galibiyeti maç sonu oyuncularımızla kutlamış-sarılmış ya)" ten disiplin kuruluna sevk etmişler, ceza verecekler. Sen renklilerin bir oyuncusuna bunu yaptıklarını görüyor musun? En basit örnek..

Bu sene her zamankinden büyük bir "rant" kavgası var, iki güzide renkli, ŞL geliri gelmezse bizden bile batık, konuşulmuyor. Aleni muhabbette konuşulan, dibi kazılması gereken şeyler var; alt liglerden üst liglere gelen hakemlerin %65 inin fanatik GS lı olduğu söyleniyor mesela, HUM un başka şehirde okurken sezonluk GS kombinesi var, Ümit Öztürk F.T. hayranı, hakemleri atayan Metin Tokat Rasim Kara sezonunda Sergenin frikiğinin elle kesilmesini görmemeyi tercih eden adam, falan. FETÖ gibi bunları araştırsalar bir yıldızını alıp bize takarlar o malum camianın. Ki zamanında herşeyleri, oyuncularının %90 ı FETÖ talebesi olan bir camia.

Özetle, futbol maalesef sadece futbol değil bu ülkede. Saha dışı oyunlar renklilerin doğal karakteri, bir şekilde kazanmak en büyük amaç. Bu tarzın en seçkin örnekleri şu an renklilerin başında, o yüzden onların bitmeleri, itibar kaybetmeleri ülke futbolunun kurtuluşu için önemli. Ligde doğru düzgün yabancı Hoca mı var mesela. Ne zaman bu işler biraz düzelir, Biliç yerine Terziçleri getirir daha iyi şeyler yapar ve izleriz. Yoksa en kral Hocayı da getirsek, en güzel yapılanmayı da gerçekleştirsek, Gordon dönemi gibi ilk iki şampiyonluğumuzu yerler, 4. yü de yedirmezler, hele pasta büyüdü, ard arda iki bile büyük olay artık. Ondan sonra o şartlarda takıma hakim olamayacak en kral Hocayı da kuyruğuna teneke bağlar göndeririz.

Bu bağlamda, Hocanın oynattığı oyun ligin hakkından gelmeye yetiyorsa benim için yeterli, ülke futbolundan daha iyi olacak halimiz yok, dışarıda da hakkımızı savunacak, kamuoyu yönetmeyi iyi bilen, içeride de takımı bütünleştirip oyuncuları motive etmekte başarılı Hoca öncelikli mevcut şartlar altında bence.

Naçizane düşüncelerim...

Ahmet Usal dedi ki...

Son not, bu adamlar (F.T ve şürekası), Serpil Hamdi Tüzünün Genç Millilerle yaşadığı şampiyonlukların üzerine konmaya çalışıp onu değersizleştirmeye uğraşıp küstüren, ülkeden gitmesine neden olan adamlar, aynı şey Rasim kara için de geçerli.

Özkaynak devrimini gerçekleştirmiş kulübün en önemli değerleri bu sistemde değersiz, işlevsiz. Bu hale getirenler, sorumlular ülke futbolunda ağzının içine bakılan, her şeyi yöneten, en çok başarıyı kazanan adamlar.

Cem Karaca'nın Ahmet Arifin şiirinden uyarladığı "Adiloş Bebe" şarkısı anlatır anca bunları, daha fazla yazmayım, buyrun buradan dinleyin :

https://www.youtube.com/watch?v=JPghsKQ9qWw

Ahmet Usal dedi ki...

Aklıma takıldı, @Emre Toraman nerede ya, hiç sesi soluğu çıkmıyor, inşallah hasta-covid falan olmamıştır, olduysa da olabilecek en hafif şekilde geçiriyordur.

Her zaman yazanları görmeyince insan endişeleniyor, mümkünse, içinden geliyorsa en azından bir "ses" verse ne güzel olur!

Emre Toraman dedi ki...

@Ahmet Usal

Sıkıntım yok hocam, sağol düşündüğün için :) Biraz iş güç yoğunluk, bir de internet kesintisi yüzünden Alanya maçını da izleyemedim.

Yorum Gönder

Ara