.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Şubat 2021 Çarşamba

SL 27 Beşiktaş - Yukatel Denizlispor


Tarih: 
26 Şubat 2021 Cuma 19.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Cüneyt Çakır

Eksik Oyuncular:  Francisco Montero Cenk Tosun / Veton Tusha, Özgür Çek, Recep Niyaz, Ahmed Yasin

Cezalı Oyuncular:  - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

68 Yorum:

turgay dedi ki...

ölümüne kapanacak hızlı çıkmaya çalışacak rakip allahın emri. ben olsa çift forvetle çıkarım. tabi hoca layiçle oynamaya devam edecektir.

Zaitsev dedi ki...

Rakibin taktiği @turgay'ın dediği gibi olacak. Standart kadro ile bir devre kaybetmeye gerek yok. 4-4-2 oynayıp göbeği Ljajic-Josef, ön tarafı Aboubakar-Larin ile kurgulayıp çift açık(Ghezzal-nkodou) ile oynayabileceğimiz bir maç. Yapar mıyız? tabi ki hayır.

Cüneyt hoca yarı sahada sertliğe izin verip işimizi daha zor bir hale sokacaktır muhtemelen. Golü ne kadar çabuk bulursak o kadar çabuk maçı bitiririz.

Denizli bir sonraki hafta evinde Malatya ile oynayacak. Bu maçta kart ceza sınırındaki oyuncuları şöyle;
Mustafa Yumlu
Muris Mesanovic
Hugo Rodallega
Hadi Sacko
Angelo Sagal
Kubilay Aktaş
Radoslaw Murawski.
Bakalım bizim maçtaki sertlik düzeylerini nasıl ayarlayacaklar.

Denizli'nin yeni teknik direktörünün über yetenek Hakan Kutlu olduğunu görünce sevindim ya. BJK'ya karşı 7 maçta 6m 1b, toplamda 4 büyüklere karşı 27 maçta 4b 23m var. Zorlanırsak çok şaşırırım açıkçası. In Hakan Kutlu we trust !

fidddas dedi ki...

gençlerbirlği ile beraber en güçlü iki düşme adayından biri denizlispor. hiçbir kuşkuya yer bırakmadan kazanmak lazım.

Serkbal dedi ki...

4-2-1-3 rosier,vida,welingthon,Rıdvan-atiba,Joseph-gezzal-larin,cenk, abubakar denemek ilginç olabilir

Pheaglix dedi ki...

bu hafta ne galatasaray ne de fener puan kaybetmez. geri taraftar olmamasi trabzon'un kazanma sansini arttiriyor ama fener'in olum-kalim macini bu kadar erken kaybedecigini sanmiyorum. erzurum da zaten rezil bir takim. gs'den ancak gs asiri sanssiz olursa ve penalti kazanamazsa puan alirler, ki eski adiyla diagne(p) kiyagini dikkate alirsak ikisinin ayni anda yasanma olasiligi asiri dusuk.

gs ve trabzon'un performanslarini goz onune alirsak bizim basaksehir maci dahil seriye baglamaktan baska sansimiz yok. denizli ve malatya maclari da ozellikle formsuz abou ve larin'i kendilerine getirmek icin ideal maclar. bu maclari sadecec kazanmamiz degil, abou ve larin'i kendilerine getirerek kazanmamiz lazim. umarim 10 gunluk ara takima yaramistir da erken gol + bol gol kombinasyonu ile geceriz. bir de eger josef-mensah-llajic, josef-oguzhan-mensah, josef-oguzhan-llajic gibi bir orta saha denemek istiyorsak ideal mac. su dizilisi son 20 dakika disinda bir yerde gorsek bence iyi olur.

@pheaglix
Bence tam tersine bu hafta ikisinden birinin puan kaybetme ihtimali çok yüksek. GS'nin maçı kolay görünüyor ama Mesut Bakkal sever büyük takımları. Bir de TOKİ arenanın zemini berbat durumdaydı en son.
Fener zaten futbol falan oynamıyor. Bu adamların bırak Trabzon'u herhangi bir takımı yenmesi bile sürpriz benim için.

Bu hafta fazla pozitifim sanırım :)
Cumayı galibiyetle geçirip haftasonu cips, bira eşliğinde renklilerin puan kayıplarını görmek güzel olurdu. Sanki yıllardır olmuyor bu yahu:(

yilmaz dedi ki...

Bence fazla zorlanmayacağımız, gollü bir galibiyet olacak.

Denizlispor'un hocası ülkenin en kötü teknik direktörlerinden biri olsa da, sanırım Yalçın Koşukavak döneminden kalma bir alışkanlığı var takımın. Enteresan bir şekilde, "futbol oynamaya çalışan yeteneksiz futbolculardan kurulu bir takım" gibi. Yani öyle otobüs çekeceklerini sanmıyorum, zaten öyle bir yetenekleri de yok.

Bence pozitif futbol oynayama çalışıyorlar. Bir kayseri'nin, malatya'nın maçını izlerken yaşadığınız ızdırabı vermiyor denizlispor. Sanki biraz da -daha çok erken ama- alt ligi kabullenmiş gibiler. Bence keyifli ve bol gollü bir galibiyet alacağımız bir maç olacak. Bize sorun çıkarabilecek oyuncular da, ligin ortala üstü forvetlerinden ve bize fazlaca gol atmış Rodallega, Sagal ve biraz da büyük maçlarda bi değişik oynayan Recep Niyaz.

Skor tahminim 4-1

fidddas dedi ki...

rıdvan 11 çıkacak mı acaba? umarım 11 de olur. hem defansta aksamıyor hem hücumda bizi rahatlatıyor.

Basar dedi ki...

Rodagella bizim maçları boş geçmez o yüzden min 2 gol atmamız lazım

Emre Toraman dedi ki...

İlk yarıdaki milli maç + bay arası hem transferlerin entegrasyonu, hem Aboubakar-Larin keşfi, hem de 11'in şekillenmesi için harika olmuştu. Bu aranın da dinlenme dışında sağlamış olabileceği fayda adaylarım Ljajic ile Töre'nin entegrasyonu ve Aboubakar'ın formuna dönmesi. Cenk'in alacağı süreler de düşünülünce Larin sezon sonuna kadar en fazla 5 gol/asist civarı daha katkı sağlar diye düşünüyorum, umarım yanılırım veya katkısı sınırlı da kalsa kritik maçlarda olur ve 3 puan getirir.

Bu maç için mevki olarak 3 soru işaretimiz var gibi. Sol bek, sağ açık ve ofansif orta saha.

Sol bekte Nsakala'ya hayır demem. Rıdvan'ı sakatlık dönüşü riske atmaya değmez. Ya bu maçta ya da haftaiçi Malatya maçında Nsakala tercihi mantıklı olur. İhtiyaç halinde ilerleyen dakikalarda Nsakala-Rıdvan değişikliği yapmayı unutmamak lazım.

Sağ/sol açıkta Nkoudou veya Gökhan Töre tercihi mantıklı. Hangisi oynarsa oynasın ters ayaklı kanatta sıkışmadan sık sık düz ayaklı kanada geçip oyunu genişletmesi/çeşitlendirmesi olumlu olur. Ghezzal'i de Rıdvan'la aynı şekilde 3 maç haftasında 11'de riske atmak gereksiz olur bence. Hasic'in düşünüleceğini sanmıyorum.

Ofansif ortasahada Ljajic'i tercih ederim. Ghezzal'in yokluğunda özel işler yapmaya en yakın aday. Oğuzhan'ın tercih edileceğini düşünmüyorum, onu Cenk Tosun'la birlikte oynayabileceği haftalara saklayıp birbirlerini yükseltmelerini sağlamak mantıklı olabilir. Mensah'ın antrenman performansı falan sıradışı değilse şimdilik 11 başlamasına hiç lüzum yok.

Kanatlarda Gökhan-Nkoudou, ilerde Larin-Aboubakar iyi bir opsiyon gibi görünüyor ama başlangıç 11'i için tercih edileceğini hiç sanmıyorum, hatta ilerleyen dakikalarda da olursa şaşırırım. Josef'in önünde Oğuzhan-Ljajic veya Oğuzhan-Mensah için de uygun bir maç gibi ama yine başlangıç 11'i için düşünüleceğini sanmıyorum, ilerleyen dakikalarda olabilir ama bu. Mensah-Ljajic ise hiç sıcak baktığım bir ikili değil, ikisi de fazla bireysel takılır ve birlikte bir oyun oluşturamazlar gibi geliyor.

Muhtemel 11'im:
Ersin
Rosier-Welinton-Vida-Nsakala
Atiba-Josef-Ljajic
Gökhan-Aboubakar-Larin

Emre Toraman dedi ki...

+Son haftalara kadar Montero'yu Welinton'un önünde görsem de Welinton son 3-4 haftadır baya formda. Özellikle önde müdahaleleri ile hem rakip hücumları olgunlaşmadan kesiyor, hem de hücum sürekliliğine büyük katkı sağlıyor. Bunun sezonun kalanında böyle devam edebilmesi çok güzel olur. Montero zaten bu maçta yok ama Ersin-Vida-Welinton-Josef hattını sakatlık, cezalı veya bariz ve devamlı form düşüklüğü olmadığı sürece bozmamak lazım artık. Özellikle Welinton-Montero rotasyonlarında Vida'yı bir sağa bir sola atmak bence savunma kurgusuna zarar veriyor. Welinton olmayacağında Vida'yı sağa atıp 1-2 maç sonra tekrar sola çekmektense Necip'i sağ stoper olarak kullanmak daha sağlıklı bir seçenek gibi görünüyor bana.

Huzeyfe dedi ki...

Welinton’un performansını takımın savunma yaptığı yer belirliyor. Rakip ceza sahasına ne kadar yakın savunma yaparsa o kadar iyi oynuyor. Ceza sahası içinde her zaman saatli bomba. Tam Tosiç. Övünç demişti sezon başında.
Solda Montero-Rıdvan işbirliğini unutmamak gerek. Geriden çıkışı çok kolaylaştırıyor bu ikili. Bence Vida’nın sağda veya solda olması çok performansını etkileyen bir durum değil.

Huzeyfe dedi ki...

Welinton’un performansını takımın savunma yaptığı yer belirliyor. Rakip ceza sahasına ne kadar yakın savunma yaparsa o kadar iyi oynuyor. Ceza sahası içinde her zaman saatli bomba. Tam Tosiç. Övünç demişti sezon başında.
Solda Montero-Rıdvan işbirliğini unutmamak gerek. Geriden çıkışı çok kolaylaştırıyor bu ikili. Bence Vida’nın sağda veya solda olması çok performansını etkileyen bir durum değil.

Ruşenaliduran dedi ki...

Solda Nsakala oynayacağına Dorukhan oynasın her türlü razıyım mecbur olmadıkça oynatmam şahsen hatta Necip bile çok daha iyi oynar ondan

fidddas dedi ki...

ersin rosier vida wellinton Nskala josef atiba ljajic nkoudu larin abuş

Emre Toraman dedi ki...

Bugün 4 kritik nokta var bence.

1) Welinton'un önlibero pozisyonuna çıkıp Rodallega'ya yaptığı müdahalelerdeki başarı-gereksiz faul-çalım yeme oranı.

2) Nsakala'nın muhtemel kendini taraftara affettirme psikolojisine girmeyip gereksiz yere gaza gelmemesi, sakin sakin işini yapıp Sagal'ın ismini söyletmemesi.

3) Nkoudou'nun maç boyu sol tarafta sıkışmaması ve sağa geçtiği dakikaların rölanti dakikalarına denk gelmeyip baskı dakikalarıyla örtüşmesi. Bu dakikalarda Rosier merkeze yaklaşıp, Nkoudou sağ - Nsakala sol çizgiye basıp, Larin-Aboubakar ilerde gibi defacto bir 3-5-2/2-6-2'ye evrilebilir takım şekli.

4) Ljajic ve Aboubakar'ın form durumu, hem oynayıp hem oynatmaları.

Huzeyfe dedi ki...

Ghezzal sakat mı?
N’koudou solda oynarsa 50/50 maç olur.
N’koudou-Ghezzal değişikliği Rıdvan da yokken bitirir bizi.

Emre Toraman dedi ki...

@Huzeyfe
Bu maçı banko kaçırması bekleniyordu aslında ama beklenenden önce, Çarşamba günü, sanırım biraz da kendi isteğiyle takımla çalışmalara başladı. 11 başlaması riskli olurdu bugün.

Huzeyfe dedi ki...

@Emre

Umarım dediğin gibi baskı dakikalarında N’koudou sağda oynar.

beagle dedi ki...

Gene bosa top oynuyoruz. Nkudu sol, Larin sagda. Boyle olunca Abu ve Ljajic kucakta.

Degmez ya, Nkudu 2 tane sut cekecek diye degmez.

Huzeyfe dedi ki...

Hakan Kutlu Rosier’in arkasındaki boşluğu gördü, Sagal’ı oraya gönderdi. Sergen izlemeye devam ediyor sıkışmış oyunu.

Takım kendinden emin, rölantide oynuyor. Denizli'ye karşı çok basıp koşmanın anlamı yok zaten. Malatya deplasmanı önemli.

beagle dedi ki...

Kral Lariiin :)

Huzeyfe dedi ki...

Atla deve değil. Rosier’in önünü aç, Larin’i arkaya gönder. N’koudou oyunu sıkıştırmak yerine genişletsin.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Kötü oynuyoruz ama fark atacağız bence

Abi şu maçla ilgili analize bile değmez. Denizli berbat bir takım. Sakatsız, cezasız Malatya'ya gitmek lazım. Yazarken 3 oldu.

fidddas dedi ki...

1 gol daha atarsak gol fazlasıyla 2 tane daha atarsak averajla lideriz.

Huzeyfe dedi ki...

Rosier ve Josef çok ekstra oyuncular. Keşke bu maçın ikinci yarısında dinlendirsek.

Pheaglix dedi ki...

nkoudou sagda her topla bulustugunda pozisyon buluyoruz. nkoudou soldayken hem kendinin hem larin'in (golu sagda atmasina ragmen) etkinligi azaliyor. artik nkoudou'nun sag kanatta oynadiginda cok daha verimli olduguna dair yeterli verimiz var sanirim.

yalniz yakalamisken maci rolantiye almak yerine averaj icin saldirmakta fayda var. ucuncu golden sonra yedigimiz baskiyi ikinci yarida yemememiz lazim.

İkinci yarı Bilal'i izlesek iyi olur. Rosier kart ceza sınırında zaten. Yalnız üçüncü golden sonra takım gevşediği için kimseyi çıkarmayabilir hoca.

turgay dedi ki...

Kötü oynuyoruz. 3 net pozisyon verdik. Kabul edilebilir değil bence.

@turgay
Gevşek oynuyoruz. Bence hoca takımı yormak istemiyor. Denizli'yi 10 kişiyle bile handikaplı yener bu takım. GS'den 6 yemiş berbat bir takım Denizli. Hani şu kalemize şut bile atamayan GS'den.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Nkoudou, Abu,Ljajic, Atiba➡️
Hasic,Töre,Mensah,Oğuzhan⬅️

BJK4EVER dedi ki...

Iyi oyun yok ama bu sene gecen senelere nazaran en iyi yaptigimiz sey ceza sahasinda cogalma ve fiks 2 forvetle oynama nedeniyle golleri bulduk. Ilk gol ve Larin'in haksiz sekilde iptal edilen gol tam buyuk takim golu bence. Ileride cogal, rakibi hataya zorla, vura kira at golu. Bu tur tirt goller bu tur surpriz puan kayiplarini onleyip cok sey kazandiriyor. Zaten ilk gol gelince cozuluyor mac. Josef, Rosier, Aboubakar dinlense iyi olur. Atiba yine klasik kapanan takima karsi fonksiyonsuz oyununa devam ediyor. Larin ve Aboubakar oyun olarak iyi gozukmese de en azindan gol attilar, moralleri duzeldi. Ghezzal yokken kilidi acabilmek onemli. Denizli vs diye kucumsemeye gerek yok, ligimizin standardi bu.

Emre Toraman dedi ki...

@Orda
Bilal kadroda yok, dakika alamayacak gibi görünüyor bu sene. Nkoudou sağda kalıp, Rosier-Necip yapılabilir belki. Nkoudou zaten sağ bekini oynatmayı pek sevmiyor, tek başına yapıyor ne yapıyorsa, Necip de top kaybı ihtimaline karşı kademesinde bekler. Atiba'yı 6'ya çekip Josef-Oğuzhan ve Larin'i öne atıp Aboubakar-Gökhan da makul değişiklikler olur bence. Sağda Nkoudou, solda Gökhan, Larin'e en az 1 tane daha attırabilir. Ljajic-Hasic de merak giderecek bir değişiklik olur ama Mensah varken hiç sanmıyorum.

Emre Toraman dedi ki...

+Larin'i Nobre/Semih gibi kullanıp arkada Alex rolünde Hasic coşabilir bence.

@emre
Hadi ya hiç dikkat etmedim. Hoca acaba Rosier'i dinlendirmeye korkuyor mu? Sanki üst üste 10 maç oynayacak kadar istekli görünüyor çocuk. Bonservisini alamazsak çok üzülürüm.

Emre Toraman dedi ki...

Bakalım 3 defansif ortasahanın gücü bu berbat Denizlispor'a karşı maçı buradan tehlikeye sokmaya yetecek mi, güzel fantazi.

fidddas dedi ki...

fazla sıkmadan galibiyet aldık, yeterli.
rosier, ghezzal ve josef sarı kart sınırında, hepimiz biliyoruz ki bu adamlar ligdeki başakşehir maçına sınırda çıkarlarsa fenerbahçe maçında sahada olmaları mucize olur. planlı bir şekilde fenerbahçe maçına göre sarı kartlarını temizlemek gerek bence.

Hasic ceza sahası içerisinde çok kötü şut atıyor. Kayseri maçında attığı golde de zayıftı şutu. Cenk'le biraz bu konuya çalışsa iyi olacak.

turgay dedi ki...

ben beğenmedim bu oyunu. gereksiz yere savunmamız ekstra efor sarfetti. vidanın sakatlanması bunun göstergesi. ayrıca josef, rosier, atibaya bu kadar yüklenmenin alemi yok. bilalin kadroda olmaması bence kabul edilir değil. bu çocuk oynayarak geldi bu maçta da pek ala oynar. 3 tane 6 numaranın aynı anda oynamasını kabul etmiyorum. bir anlamı yok. bir kazanım da yok bu adamlar aynı anda sahada olunca. çok acil bu düşünceden vazgeçmeliyiz. hasicin sonradan oyuna girip yaptıkları takdir edilesi. daha çok kullanmalıyız. fazla dediğim dedik olmaması lazım hocanın. ligin boyu kısalırken mesaj vermek gerek. sayılmayan golü yüksek sesle konusmalıyız. çünkü resmen şaka. başka açıklaması yok bu işin.

Sayılmayan golde pozisyon doğru düzgün gösterilmedi bile. Yayıncı kuruluş hiç güven vermiyor. Bu konuda sessiz kalınmamalı.

Larin ve Aboubakar'ın gol bulması güzel oldu. Abou biraz daha istekli olmalı.
Llajic attığı gole rağmen etkisizdi.
Töre dikine oyunuyla umut veriyor.
Nkodou sağda oynayınca yine fark yarattı.
Atiba'nın kanatlara yolladığı uzun toplar iyiydi. İlk golde öyle geldi.
Josef ve Rosier'e söylenecek söz yok. İkisi de büyük oynuyor.
Ersin'de üzerine düşeni yaptı.
Pozisyon verdik ama bunun gevşeklikten olduğunu düşünüyorum. Doğru düzgün faul yapmamamız bunun göstergesi.

Cuma oynayıp kazanmak güzel.Geriye yaslanıp renklileri izleme zamanı.

Huzeyfe dedi ki...

İkinci yarıdaki oyunu Josef, Rosier ve Abou’yu dinlendirerek de oynayabilirdik.

Huzeyfe dedi ki...

N’koudou Ghezzal’ın muadili değil. Niye oradan oyun kurmaya çalışıyoruz ben anlamıyorum. Ghezzal bundan sonra her maçta oynayacaksa sorun yok ama eğer N’koudou’yu oyun kurucu gibi oynatırsak ciddi problem.
Ne zaman bunu yapsa Sergen maç gitgele dönüyor. Denizli maçı özelinde önemli değil ama buradan bir ders çıkarmak lazım.

Sayılmayan gole bakın mesela, Rosier topu getirdi, N’koudounun önünü açtı, arka direkte Larin bekliyor. N’koudou bu rolde çok iyi. Topla önde buluşacak, oyun kurucu gibi Ghezzal’ın aldığı yerde değil.

Zaitsev dedi ki...

3 golde Larin’in sola Nkodou’nun sağa geçmesiyle gelmesi artık anlaşılmalı. İlk golde o saçma ortayı Nkodou yapıyor.

Ljajic çok etkili olmayabilir ama çıktıktan sonra son değişikliklere kadar takım tamamen durdu. Larin tek forvete olup çift kanat moduna geçinceye kadar gol yemeyi bekledik.

Töre’ye verilen her dakikanın ziyan olduğunu düşünüyorum. Dikine gidiyor ama bir planı yok.

Rosier ve Josef sahada dinlendiler bugün. Çok sıkmadılar kendilerini. 2ci yarıyı Aboubakar ve Atibasız da oynayabilirdik. Daha iyi de olabilirdi.

@zaitsev
Töre'nin katkıları bu takımı şampiyon yapabilir. Llajic falan etkisiz eleman.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Ligin en zayıf takımlarından birine çok pozisyon verdik, 2-3 tane net pozisyonu kaçırdık bir de.

Kontraya çıkmada ağır kalıyoruz. Abu-Ljajic golü o açıdan önemliydi ama başlangıcı orta çizgiden olduğu için tam sayılmaz. (Nsakala ve Oğuzhan 1-2 denedi ama olmadı. Rosier’in getirdği topta Hasic sakin kalsa gol olabilirdi.)
Ljajic-Oğuhan-Mensah’tan 2’si sahada olmalı düşüncemi koruyorum hala.

Savunmada kompakt kalamadığımız ve orta alanın kontrolünü kaybetmeye yaklaştığımız dakikalar oldu. Erken gelen skora veriyorum. Denizli’nin de pes etmeden baskıya devam etmesi önemliydi..

Serkbal dedi ki...

Bu arada baskette efes feneri ezdi geçti, helal olsun

yilmaz dedi ki...

Bir kaç Denizlispor maçını izlemiştim. İçlerinde FB GS maçları da var. Bu yüzden bu maçta hiç sürpriz yaşamdım. GS maçında da 6-1 yenildiler ama 3-3 bile bitebilirdi maç. Buldukları pozisyondan çok, pozisyon olma potansiyeli çok yüksek pozisyonları da biraz yetenek fakirliğinden, biraz da koordinasyonsuzluktan iç etmişlerdi. Bizim maç da öyle geçti.

Daha ilk yarısında 3-0 olmuş maç da kendi dinamiklerini getiriyor. Bence gayet tatmin edici bir maçtı. Töre ve Hasic girdikten sonra tekrar pozisyonlar bulduk ama bu arkadaşlar biraz bencil biraz da acemice oynadılar. Bunda da maçın 3-0 olmasının verdiği rehavet ve buldukları kısa sürede istatistik yapma hevesinin payı olduğunu düşünüyorum.

Basar dedi ki...

Evet takım muazzam oynamadı, kazanacak kadar oynadı. Verilen pozisyonları da teknik ekip mutlaka görmüştür. Bence dün gece olması gerektiği gibi geçti fakat bu tip maçları hunharca kazanmak lazım. Lig sonu averaja da bakabilir.

Bu arada, çok konuşmuyoruz ama iptal edilen gol bir skandaldır! Biraz bu konuda yüklenmek lazım. Bugün sürpriz bekliyorum. Olmasa da huzurla geçecek bir haftasonu :)

Basar dedi ki...

Bu yıla acaba aynı anda sahada solbek Rıdvan, ortada Atiba yerine Ozzy, sağda Nkoudou, 10’da Ghezzal görebilecek miyiz?

Bence böyle bir takım rakibin içinden geçer. İlk yarı Larin Abu, 2. Yarı Larin-Cenk...

Emre Toraman dedi ki...

Kartal ve Atakan yine 11'de, Altınordu-Ümraniye maçı TSİ 16:00'da TRTspor'da. Seyir rehberi:

Ümraniye:
Kartal 41, Atakan 27 numara.
Ahmet Canbaz: 22 yaşında Almanya altyapılı kanat, Trabzonspor'dan kiralık. Forma numarası 38.

Altınordu:
Burak İnce: 17 yaşında ortasaha. Forma numarası 17.
Enis Destan: 18 yaşında forvet. Forma numarası 94.
Rahmi Kaya: 18 yaşında defans. Forma numarası 92.
Oğulcan Ülgün: 22 yaşında defansif orta saha. Forma numarası 8.
Hepsi Altınordu altyapısı.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

Kalan maçlarda GS 7, FB 6, biz 4 kez İstanbul dışına çıkıyoruz. Belki bir avantaj olabilir.

Emre Toraman dedi ki...

Altınordu-Ümraniye maçını 90 dk. izledim.

Kartal: Güvenilir bir tek 6 numara olması zor. Fizik gücü ve defansif müdahale olarak pek dolduramıyor mevkisini. Kanatlara uzun veya tekte dikine çok iyi oyun kurabiliyor ama serseri top kayıpları fazla. Hakemle de biraz fazla diyaloğa giriyor.

Atakan: Beğendim. Hiç bir ekstra özelliği yok ama takımın geri kalanına göre hücum zekası baya ilerde. Çalım ve pas tercihleri yerinde. Cezasahasına koşu ve şut çalışırsa fark yaratabilir.

Ahmet Canbaz: İyi fizik, iyi teknik, 0 zeka.

Burak İnce: 45 dakika oynadı. Tekniği belli oluyor ama etkisizdi.

Enis Destan: Dar alanda iyi pivot özellikleri var. Cezasahasında teke tek kalırsa kısa çalımla topu düzeltip net gol vuruşları yapabilir. Geniş alanda baya ağır gibi. Dribbling, pas veya uzaktan şut özelliği görünmüyor.

Rahmi Salih Kaya: 3'lü stoperin sağında sırıttı, 2'li stoperde daha etkili olabilir.

Oğulcan Ülgün: 3'lü stoperin merkezinde başladı, ortasahada bitirdi. Müdahale zamanlaması yerinde. Kemik stoper olamaz ama Ankaragücü'ndeki Atakan tarzı önde basan stoper olarak bir çıkış yakalayabilir.

Yiğit Emre Çeltik: Devre arasında Burak İnce'nin yerine girdi. Çalışkan ama yeteneği kısıtlı gibi. Fazla topla buluşmadı.

BJK4EVER dedi ki...

Ben sizin kadar rahatsiz olmadim oyundan. Evet, 1-0'dan evvel hemen gol kacirdilar. Evet, ilk yarim saat 2-3 defa iyi tek pas yapip tehlikeli akin gelistirdiler. Ama sen yukleniyorsan ve ceza sahasinda cogaliyorsan o riskleri alacaksin ve bunlara goz yumacaksin.

Ben bu oyunu ve riski tercih ederim. Anadolu takimlarinin capi belli. Biz bosuna stoperlere, forvetlere ekstra para odemiyoruz, bosuna kadromuz daha kaliteli degil. Onlarin forveti kaciracak, bizim forvetimiz atacak. Futbolun dogasinda var bu zaten. Goztepe kacirdi biz attik kazandik. Genclerbirligi bir ara tehlikeli oldu ipleri eline aldi atamadi biz attik kopardik maci. Dun Denizli atamadi biz attik kazandik. Bence normal olani bu zaten.

Aman Ali Riza bey tadimiz bozulmasin tadinda 45 dakika rakibe 0 pozisyon verip biz 1 pozisyona girip ilk yariyi 0-0 tamamlayacagimiza dunku oyun anlayisini tercih ederim.

Bugun GS-Erzurum macinda da gorduk iste. Mohammed ve Arda soktu aldi maci, Erzurum ikinci yarida tonla pozisyona girse de kaliteleri, becerileri yetmedi.

Ligimizde maclar bu sekilde kazaniliyor. Ha, 35-45 arasi baya baya oyundan dustuk ve haddinden fazla pozisyon verdik. Acikcasi bu dususu dogal karsiliyorum ben. Bu mac temposu varken ve 25 dakika bu kadar baskili oynamisken mac icinde 10-15 dakikalik dusus normal. Ki bunu Trabzon macinda da, Genclerbirligi macinda da yasamistik. Dogal da, ama bunu fark ettigimiz an sanki topu tamamen rakibe verip gomulmek daha mantikli geliyor bana. Onun disinda ben oyundan zerre rahatsiz olmadim.

Taraftar olarak diken ustundeyimisiz hissi olusuyor olabilir, ama Ali Riza bey futbolu oynadik berabere kalmaktansa o riske girerim, ilk yari rakibi 3'leyip onume bakarim beyler. Ki bana gore Denizli 0-1 yapsa bile cevirebilirdik, cevirmeliyiz. Buyuk takim olmak bunu gerektirir.

Pheaglix dedi ki...

tabii ki birebir aynisi degil, hatta belki benzerlikten cok goremedigim farkliliklari vardir, ama ben bu sezonu fena halde 14-15 sezonuna benzetmeye basladim. yine en iyi oyun bizim, yine malum takim ite kaka tepede tutuldu ve tutuluyor (gerci bu ligin sabiti), yine cift 6 ile oynuyoruz, yine atiba ilk onbir ve cenk ve oguzhan yedekten geliyor :), ve yine "efendi" sacmaligi yerine gerekli yerlere gider yapan bir hocamiz var (gerci sergen bu konuda bilic'i katlar). umarim sonu benzemez.

Basar dedi ki...

@Pheaglix

Buradaki fark, derbileri kazandık, en çok gol atan takımız, en çok pas yapan takımız. Gol krallığına oynayan iki oyuncumuz var, asist kralımız var... Bunlar bariz farklar.

Geçmişin travmalarını atın üzerinizden bayanlar baylar! Sakatlık yaşamasın, bu takım alır gider. Bi de Sergen bazı saplandığı konulardan çıksın (Nkoudou sağda iyi, Larin solda iyi işte)

Basar dedi ki...

Benim en korkuğum senaryo, şu overrated fener ile fener hoca değiştirdikten sonra oynamak.

Malatya'yı bir yenelim de renklileri düşünmeye başlarız.

turgay dedi ki...

Ben mi kaçırdım gören varsa aydınlatsın lütfen. Hocaya neden necipi oyuna aldınız düşünceniz neydi diye soru soran 1 tane gazeteci sıfatı taşıyan var mıydı? 3 tane 6 numaraya dönerken neyi amaçlarını diye soran da var mıydı? Ben kaçırdım gören duyan varsa yazsın lütfen.

Emre Toraman dedi ki...

Önümüzdeki periyotta ana plan Ghezzal-Ljajic-Larin-Aboubakar olacak gibi görünüyor. İki 10 numara, iki forvet. Bunlara iki bek de eklenince hücum çeşitliliğimiz gayet iyi. Kağıt üstünde 4-2-3-1 dursa da aslında 4-2-2-2'ye yakın bir diziliş. Ghezzal-Rosier arasındaki uyumun bir benzerini Ljajic-Rıdvan arasında da yakalayabilirsek baya simetrik bir hücum tehdidimiz olur ve artık sağımızı kilitlemek yeterli bir çözüm olmaz. Ljajic'in sol çaprazdan alıp yay civarından yapacağı işlerden ve Rıdvan'ın çizgiye inişlerinden ekmek çıkarmak bu planın işlerliği için önemli olacak.

Ofansif hamle seçenekleri Cenk, Nkoudou, Gökhan, Mensah, Oğuzhan, Hasic. Herkes sağlıklı olduğunda baya zengin bir grup. Burada bence daha iyi yapabileceğimiz şey bu oyuncuları sadece bireysel hamle veya eksik gedik doldurma olarak görmeyip, gerektiğinde(veya gerektiğinde oynayabilir miyimi görmek için skor alındığında deneysel olarak) oyunu da değiştirmek.

Bu değişik oyun için de en iyi aday sağ kanat Nkoudou ve sol kanat Ghezzal gibi görünüyor. Sağda Nkoudou, solda Ghezzal, ilerde Larin-Aboubakar. Dakikalar ilerlediğinde Ghezzal yerine Gökhan, Larin/Aboubakar yerine Cenk'le daha diri şekilde de oynanır. Rıdvan ve Rosier'in çizgide kalmayıp cezasahasına sürpriz koşular atmaları veya orta sahaya yaklaşıp orta sahadaki 2'liyi cezasahasına gönderebilmeleri bu oyunun etkinliğini çok artırır. Ben bu oyunu ne sezon başında, ne de bu saatten sonra ana plan haline getirmeye çalışmazdım. Çünkü şu anki oyunumuzdan daha eforlu ve düz ayaklı kanatların ortalarında ribaund toplayamazsan büyük sıkıntı oluşturur bence. Ama B planı olarak şimdiye kadar görmeliydik. Hala çok geç kalındığını düşünmüyorum, umarım son düzlüğe girilirken portföyümüze eklemiş oluruz.

Emre Toraman dedi ki...

+Öne geçilen maçlarda da yine Nkoudou-Gökhan-Ghezzal'ı kanatlarda kullanıp bekleri ve orta saha ikilisini fazla çıkarmadan Larin/Aboubakar/Cenk'in arkasında Ljajic/Hasic/Mensah ile etkili bir 4-4-1-1 oynanabilir. Ljajic/Hasic kullanmadan Josef'in önünde Atiba/Mensah/Oğuzhan/Dorukhan ile 4-1-4-1 de Ljajic yokken sık sık gördüğümüz, yine kullanabileceğimiz bir opsiyon.

beagle dedi ki...

@Emre
Hasic sanki sezonun son cikiş yapacak oyuncusu isiği verdi. Töreden daha yararli olur umarim.

Degerlendirmen güzel ama yukarida @Turgayın belirttigi konu var. Biz habire ya 3 onlibero maca cikiyor, ya da gol lazimken sola Nkudu, merkeze 3 onlibero yapiyoruz. Onumuzdeki en buyuk engel Sergen'in bu inanilmaz kararlari olabilir.

Kendi namima Ljajice inanmiyorum artik. Ghezzal Serbest Nkudu 7 Larin 11 veya Abu serbest Larin 9, 11de Solak (Ghezzal, Tore veya Hasic) kurgulari daha iyi geliyor.

BJK4EVER dedi ki...

Arkadaslar cok guzel yaziyorsunuz; Larin-Aboubakar cift forvet, Ghezzal serbest 8 vs diye ama olmayacak yani. Sergen'in formasyon ve oyuncu tercihleri konusunda gayet dik kafali oldugunu gorduk zaten. O yuzden oyunculari degisik rollerde gormeyecegiz (her ne kadar yazdiklariniz mantikli olsa da), degisik bir formasyon da denenmeyecek vs.

3 onlibero konusu bence cok kafaya takilacak bir konu degil. Bir deneme veya bilincli birsey oldugunu pek zannetmiyorum. Bence hoca joker oldugu icin Necip'i hazir tutmak istedi ve Ljajic'i dinlendirmek istedi. O degisiklik bence onumuzdeki maclarda 3 onliberolu sistemin habercisi degildir. Ki oyleyse zaten az da olan sampiyonluk sansimiz tamamen biter, o da net.

Pheaglix dedi ki...

@basar

14-15'te 22. hafta sonu puanlar gs 51 biz 48 fb 47 (40 haftalik sezonda 26. haftayi 34 haftalik sezona oranlarsak yaklasik 22. haftaya denk geliyor). 22. haftada kacinci sirada oldugunu bilmesem de demba o sezon gol kralliginda ikinci sirada. gol krali da sezon sonunda fener'e cakilan fernandao (muhtemelen bu senenin gol krali da sezon sonunda fener'e cakilacak). o seneyi demba 18 golle bitirirken olcay+omer sismanoglu 17 golle bitirmisler. cok zorlamak istersek larin'e hucum presinde olcay'in yaptiklarini yaptigi ve esas mevkisi santrafor oldugu icin olcay ve omer'in toplami diyebiliriz :)

soyledigin gibi farkliliklar var, ama benzerlikler de var. tabi ki bu benzerliklerin cogu tesaduf ve/veya onemsiz benzerlikler. ama soyledigin gibi "gecmisin travmalarini uzerimizden atabilmek" icin gecmisin travmalarinin sebeplerinden arinmis olmamiz gerekiyor.

14-15 sampiyonlugunu nasil kaybettik?

-30. hafta gaziantep maci: dunyalari kacirdik, mac 1-1 bitti. hala dunyalari kaciriyoruz. eger hucum oyuncularimiz az daha skorer olsa kazandigimiz maclarin cogunu +2 farkla kazanabilirdik.
-31. hafta akhisar maci: hakem bulent yildirim'di :) bu bile yeterli maci anlatmak icin. tum mac alenen dayak yedik ve akhisar maci kirmizisiz tamammladi. hakemlerin cifte standardi hala devam ediyor mu? maalesef.

yani ben 14-15 sezonunun tekrarlanmamasi icin ne kritik haftalarda girdigimiz yarim pozisyonla maci kazanabiliriz diyebiliyorum, ne de malum takimin lobisi devreye girip bulent yildirim turevlerini bizim maca atamaz diyebiliyorum. dolayisiyla gecmisin travmasinin bugunun travmasi olmasinin hic de azimsanacak bir ihtimali yok. ama dedigim gibi, umarim olmaz da 20-21 gs ve fb'nin travma sezonu olur.

Yorum Gönder

Ara