.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Aralık 2020 Çarşamba

SL 11 Beşiktaş - Kasımpaşa


Tarih:  04 Aralık 2020 Cuma 19.30

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Bahattin Şimşek

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Adem Ljajiç, Ajdin Hasiç, Gökhan Töre, Josef De Souza  / Julian Jeanvier, Ertuğrul Taşkıran, Çağtay Kurukalıp, Eren Elmalı, Ahmet Oğuz, Tarkan Serbest, Yusuf Erdoğan, Fode Koita, Gerard Gohou, Anıl Koç, Aytaç Kara

Cezalı Oyuncular:  Cyle Larin / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

98 Yorum:

BJK4EVER dedi ki...

Josef ve Rosier harbiden winner'lik ve sertlik acisindan cok sey katiyor.
Rosier'in Ozan picine host ulan hareketi sahaneydi. Oyle bir hareket ki, rakibi tam anlamiyla sinir ediyorsun ama hakem sana kart bile gosteremiyor, oyle profesyonelce yapti.

Josef'in son dakika kaymasi da icimin yaglarini eritti. Oyle bir pozisyon ki, adam o kayisla resmen maci kopardi bitirdi, galibiyeti garantiye aldi. Normal sartlarda bizim oyuncumuz o anda aman Ali Riza Bey sari gormeyeyim modunda herifi birakir son dakika kesin pozisyon veya gol olurdu. Adam kimseyi dinlemedi hayvan gibi cift daldi, helal olsun.

Iste derbi boyle kazanilir zaten. Kalite de olacak (Aboubakar'in ilk golu, Ghezzal ve N'Koudou'nun asistleri) ama sahada karakter, durus da olacak. Karakterle kastettigim sey efendilik, sumsukluk degil kesinlikle.

Bu arada bence de N'Koudou bir sekilde takimda yer almali. Ya ilk 11'de ya da sonradan fiks olarak giren oyuncu olarak. Evet oyun zekasi dusuk, top teknigi de yeterli degil, ama bu kadar hizli, bu kadar kolay eksilten adam her turlu is yapar. Onyekuru, Garry Rodrigues, Kerim Frei gibi oyuncularin yaptigini yapmamasi icin bir neden yok bence.

Tabii ilk 11 olur mu bilemem. Birsonraki macta bence Larin yerine Guven'in oynamasi oyun duzenini bozmamak acisindan daha dogru olur. 10 numarada bosluk oldugu icin Ghezzal'i ortaya cekip N'Koudou'yu saga atmak dusunce olabilir, ama oyun duzeni baya degisecek. Ghezzal'in ayaklar kadife, ama etliye sutluye karismiyor. 10 numarada iyi de olabilir, cok kolay sinebilir de. Denemeden bilemeyecegiz.

BJK4EVER dedi ki...

Kasimpasa macinda en cok orta alan duzenini merak ediyorum.
Josef-Atiba'yi bozmayacak. Normalde bozmuyor, Kasimpasa gibi Anadolu takimlarinin bir ust versiyonu olan takima karsi hic bozmaz.
Ki bu mac ozelinde anlasilabilir, ama uzun vadede bize zarar verir bu duzen.
3. isim olarak cok opsiyon var, ama herkesin kafasina yatan biri yok bence. Dorukhan o isim olunca top bizde kaliyor, ama sadece o kadar oluyor, gerisi yok. Mensah bos alan oyuncusu ve anlik parlamalarin adami, ustelik formda degil. Oguzhan'a bence kesinlikle ihtiyac var, ama 10 olarak degil, 8 olarak. 10 numarada eziliyor. Ljajic zaten kayip.
Ghezzal'i orada denemek mantikli olabilir, ama takim duzenini aniden bu kadar bozmaz Sergen.
Umarim ki 7 gollu su 2 galibiyet bizi yaniltmaz. Fenerbahce Basaksehir'e karsi bos alan bulabilirsin, 3 kisiyle hucum edebilirsin, ama diger maclar oyle olmuyor. Rakip 10 kisi ceza alanina dizilince olmuyor iste. Su ayni hucum hattiyla da gorduk bunu zaten.
Bu ivmeyi yakalamisken Anadolu takimlarina karsi 1 tik daha cesur, daha ofansif olmaliyiz.

dominic molise dedi ki...

geldik mi zurnanin zirt dedigi yere.
2 ileri 1 geri diyorduk. geri zamani geldi. cozum ne olabilir?

benim tek bir cozumum var.
4-2-3-1 josef'in yanina oguzhan.

4-1-4-1, josef, atiba, mensah orta sahasi ile 1 tane bile favori oldugumuz maci kazanamayacagimiz coktan belli oldu.
4-1-4-1 devam edilecekse de josef'in onundekiler atiba, mensah degil de oguzhan, ljajic, hasic hatta ghezzal gibi adamlar olmali.

vida, nskala, welinton, mensah, ghezzal, boyd, mirin, lens, rosier, montero, douglas, dorukhan

biz ne ara bu kadar kotu takim olduk ya? yukardaki adamlar seneye ya takimda olmayacak, ya da olmamasi icin dua edilecek. rosier, ghezzal, dorukhan, montero super oynasa ne olacak ki? en cok sampiyon oluruz, o parayi da giderlerinin yillik ucretlerine yatiririz. seneye ayni terane. sampiyon olsak ayni terane. olamazsak?
bi yorum yazayim dedim, yine moralim bozuldu.

ersin/utku,
dorukhan (kontrat uzatmis hali), necip, erdogan, ridvan
josef, oguzhan
guven/atakan, hasic, abou,
larin

neyimize yetmiyordu ki?

dominic molise dedi ki...

skor tahminim 2-2

Emre Toraman dedi ki...

Öncelikli 2 korkum sırasıyla: N'koudou/Güven ve Utku/Ersin tercihleri.

Güven umarım Larin'in oynadığı ve müthiş katkı verdiği sürede, neden top tekniği çok daha yüksek olmasına rağmen kulübede olanın kendisi olduğunu analiz etmiştir, ettirilmiştir ve ettiriliyordur: Topsuz kanat/yardımcı forvet koşusu. Fizik dezavantajı olmasına rağmen(ki cılız veya cüce falan değil gayet yeterli kanat forvet fiziği var) potansiyeli Larin'den çok daha yüksek.

Josef-Atiba şimdilik başlangıç 11'i için bozulmamalı bence. Ama tabi işler iyi gitmiyorken, kilit açılamıyorken müdahale etmekten de korkulmamalı. Josef-Atiba'yı bozarsak on yüz bin gol yemeyiz.

Benim Josef-Atiba'yı oynanabilir bulmamdaki önemli etken Atiba'nın Josef sonrası büründüğü cezasahasını da rahatsız eden box-to-box profili. Rosier-Rıdvan-Josef-Oğuzhan-Mensah-Ghezzal-Güven-Aboubakar gibi bir kadroyla çıktığımızı düşünün mesela. Maşallah Josef hariç hepsi kilit açar, ama kapıdan içeri kim girecek? Kaleci + 10 Cazorla'lı Arsene Wenger oyunu gibi. Allah korusun.

Emre Toraman dedi ki...

+ Elneny sonrası da bu konuda emareler göstermişti ama Elneny defansif olarak Josef kadar(hatta bazen Oğuzhan kadar bile) güven vermediği için bu kadar rahat ve sık gidemiyordu bence.

turgay dedi ki...

bence solda mensah oynamalı. ortada ise güven. böylece mensah'ın ortada saçmalayıp topu kaptırmasından kaynaklı hazırlıksız yakalanmayı azaltır güven ile ceza sahasında sayısal fazlalık oluşturabiliriz. serbest oyuncu olarak güven'in katkı vereceğini düşünüyorum. ayrıca mensah solda daha fazla geniş alan da bulabilir. bu da onun adam geçme özelliği ile birleşince farklılık yaratabilir. mensah ortada olmayacak ise dorukhan sağ gezzal sol olabilir. gezzalın etkinliği azalır mı bilemiyorum solda oynayınca ama orayı bozmak da istemeyebilir hoca. çok ihtimal vermiyorum buna.

ancak bence maça josef-atiba-dorukhan-mensah-abou-gezzal ile başlayacak hoca. yanı tanıdığımız sergen yalçın vazgeçmez dorukhan ve mensah'tan. kale ve savunmayı da bozmak istemez. ne olursa olsun yine fener maçından önce dediğim gibi skorer olmamız lazım. yani her gittiğimizde gol atmalıyız. hem taraftara hem de rakiplere mesaj maçı olarak bu maçı görüyorum kendi adıma.

Huzeyfe dedi ki...

Atiba’yla asla sıkışık oyunu açamayız. Pas menzili kısa, tek topla oyunun yönünü değiştiremeyen, dar alanda adam eksiltemeyen, uzaktan şut tehdidi olmayan 8 numarayla 10 kişiyle bekleyen takımlara karşı akan oyunda pozisyon bulmamıza imkan yok. Özellikle de topu alınca planı ve koşucu oyuncusu olan takımlara karşı Josef-Atiba-Necip’le de çıksak yine gol yeriz.
Son iki maçta gördüklerimiz son iki maça özel. Belki havaya girip duran top golüyle öne geçeriz, beceriyle maçı bitiririz ayrı mesele.
Ama blogda Atiba-Josef ikilisiyle süreklilik beklendiğini görünce şaşırıyorum açıkçası.
Eğrisi doğrusuna denk geliyor. Sergen aynı şeyleri mecbur kaldığı için farklı oyuncularla yapıyor, sonuçta bir değişiklik görünce umutlanıyoruz. Ama esasen değişen birşey yok. Underdog çıktığımız maçları kazanma ihtimalimiz yüksek, alt sıralarda takılıp hedef olmadığımız periyotlarda galibiyet serisi bulmamız mümkün, ama ligi tepede 2 hafta götüremeyeceğimizden adım gibi eminim. Topu bize bırakacak rakiplere karşı Josef-Oğuzhan’la çıkıp, iki forvetle oynarsak şampiyonluk ihtimalimizi %60 görüyorum. Aksi halde bir ileri iki geri..

BJK4EVER dedi ki...

Is cesarette bitiyor hocam, cesaret olmayinca olmuyor. Atiba kahraman gibi birseye evrildi, onu kesmek cesaret ister.
Bizim taraftar mazlumdan kahraman yaratmaya bayilir. Simdi de Necip guzellemeleri basladi. 2 mac kendi performansina donsun bu sefer de kufur ederler cocuga.
Ben de seninle ayni kafadayim. Bence de egrisi dogrusuna denk geldi de Anadolu takimi kafasi bir ise yaradi. Ama unutmayalim ki Fenerbahce ve Basaksehirle daha 2 kez oynayacagiz o kadar. Ama bize karsi 11 kisi ip gibi dizilecek takimlara karsi bir 25 macimiz daha var. O maclari kazanabilmek, onlara karsi iyi bir strateji gelistirmek daha onemli.


@Emre Toraman

Bence hala oynanabilir degil, cunku iyi top yapamazsin. Josef ve Atiba'nin ikisinin de pas menzili dusuk. Sut tehdidi yok, adam eksiltme yok, dripling yok. Tikanip kaliyorsun iste. Atiba duran toplarda etkili, ceza sahasina surpriz kosular yapiyor ama o kadar. Dorukhan Atiba'nin daha beyinsiz, sogukkanli olmayan, ofansta daha etkili ve atletik versiyonu, ama onunla oynasak da yetmeyebilir. Takimin 8 numarada 50/50 defans/ofans yapan birine degil 25/75 yapan birine ihtiyaci var. 10 numaradan bahsetmiyorum bile. Orada hele Mensah, Dorukhan falan hic dusunulmemeli, hatta Oguzhan bile dusunulmemeli.
Ljajic olabilir, Guven second striker olabilir, Ghezzal olabilir, ama asagisi kurtarmaz.

Emre Toraman dedi ki...

@BJK4EVER
Sezonluk ideali bulmak uzerine degildi fikrim. Hem kadro muhendisligimiz, hem hocamiz, hem de covid sartlari geregi sezonluk dusunene "A planin guzelmis, 22 saglikli ve motive oyuncu bulunca kesin sampiyonuz" derim sahsen.

Onumuzdeki mac icin eldeki oyuncularla optimal olarak gordugum baslangic 11'inde Josef-Atiba-Oguzhan var. Kilit acilamazsa da Nkoudou saga Ghezzal ortaya Atiba disari opsiyonu var. Onumuzdeki mac icin alternatif fikirleri de gormek isterim tabi ki. Ama sezonluk fikirler havanda su dovmeye basladi gibi geliyor.

Emre Toraman dedi ki...

Başlangıç 11'im

Ersin
Rosier Welinton Montero Rıdvan
Josef
Atiba Oğuzhan
Ghezzal Güven
Aboubakar

şeklinde olurdu.

Necip-Montero ve çılgın proje olarak Welinton-Nsakala tandemleri de "önümüzdeki maç için :)" makul opsiyonlar olabilir. Welinton-Montero Anadolu takımlarına karşı ağır bir ikili gibi geliyor, boyu kısaltmak pahasına Nsakala fantazisi o yüzden. Oynadığı mevki ve karşılaştığı oyuncuların etkisini yadsıyamayız tabi ama kafa toplarındaki istatistikleri de baya iyiydi bu sezon.

Necip ise 2 maçtır kotarsa da herhangi bir maça başlarken hala Welinton kadar bile güven vermiyor bana. Ama olur da 1-2 maç daha (Fenerbahçe maçının başındaki komik pas hatalarını yapmadan) kotarmaya devam etse de fikrim asla değişmez diyemem, denenmeye devam edilmesine karşı değilim.

Ahmet Usal dedi ki...

Şu beyazlardan devam etmek en iyisi, geç olan transferler tam isabet olmuş. Rosier GG nin üstüne "upgrade" etkisi yarattı, Rıdvanla beraber orta göbeğin ağırlığına da çözüm oldu. Kompak bi şekilde savunabiliyorsak beklerin etkisi yadsınamaz. Rıdvan da savunma melekeleriyle Canerin üstüne bir upgradedir. Denildiği gibi tam zamanında kurtulmuşuz. Fener maçı bunun bir "kapak" gösterisi oldu.

Josef tek başına göbeği kapatabilen gerçek 6 numara, takıma fizik güç yanında "karakter" de kattı. Rosier de atletizmiyle beraber aynı karakterin sağ bek hali - ki neredeyse sağ açık gibi oynayabiliyor. @BJK4EVERA katılıyorum. Benim de Ozan Tufanı yumuşatmasını izlerken aynen içimin yağları eridi. Ülkede derbiler böyle kazanılıyor. O yüzden Josefler Rosierler önemli katkı.

An itibariyle kadro defans göbeği hariç ülke standartlarınını özellikle fizik güç ve mücadele anlamında üstünde. Hocanın da buna etkisi yadsınamaz. Eli belinde adama müsaade etmiyor. Kaliteden önce ilk ölçütü mücadele eden oyuncu. @beagle ın dediği gibi Larini bir şekilde 11 e atması ve Nkodouyu da sağda değerlendirmeye başlaması da etkinliğimizi arttırıyor.

Mensahın top kayıpları ve geçmiş maçlardaki koşu yetersizliği önyargılı değerlendirtti genelimize. Aslında bu maç bize gerekli atletizmi kattı, Kırmızıdan sonra da çıkana kadar solda oynadı, orada da sırıtmadı. Yani Hocanın gerektiğinde Mensahı sola atabilirim düşüncesi var. bu da işe yarıyor.

Forvet oturdu, Abounun 9 luğu da Hocaya yazar, orada başarılı çünkü. Medyada bu hafta çok konuşuldu, dizler gitmiyor diye, yani solda değerlendirsek o tempoyu veremeyecek, ama larin çıkıyor o tempoya. 9 da ise direk oyun bilgisi ve fizik gücü-tekniği ile belki de ligin en etkilisi. Ghezzalı da bu maç izlerken aklıma @Emre Toraman ve @yilmaz ın değerlendirmesi geldi, evet sağda daha iyi görünüyor, oradan da oyun kurabiliyor, en önemlisi takımda oyuna zeka katan 11 deki tek oyuncu. Presten top çıkarabilmesi, oyun zekası, tekniği mükemmel,kanatta 10 numarada ezileceği kadar ezilmiyor da. Prese de katkısı güzel. Bence en az 10 asist olacak, daha da fazla yapabilir.

Kabaca "A Planı" ve ilk 11 oturuyor. Şimdi mevzu "B Planı" ve yedekleri hazır tutup zamanında kullanabilmek. Ortasaha ve kanat rotasyonumuz sağlam, Güveni kazanabilirsek forvet alternatifimiz de var. Mesele Atakanları, Ljaicleri, Oğuzhanları, Güvenleri, Nkodouları bu plana dahil edip kullanabilmek. Ve bu 11 e Oğuzhan ve Ljaic ne zaman ve ne kadar katılabilir. Nkodou da aynı şekilde. Sanırım Ghezzalın alternatifi olarak sağda değerlendirilecek, kolay sakatlanabildiği de hesaba katılarak ekonomik kullanılacak, öne geçtiğimizde maçı kopartmak için oyuns girmesi gibi. Galiba düzelirse Ljaic de benzeri formatta kullanılacak. Bu üçlüden hastalanmadan önce ilk 11 e en yakın Oğuzhandı, çünkü pres ve alan kapatmayı yapabiliyordu. Onu ilk 11 e dahil edebilirsek orta göbekteki zeka sorunu çözülür.

Güven sanırım preste istediği katkıyı vermiyor, ondan yedekten de olsa geç giriyor ya da girmiyor. Güveni de Larinin yokluğunda değerlendirmek gerek. Bence ondan da iyi verim alırız, kalitesi var.

Kasımpaşa maçı evet derbiden zorlu olacak, ama çok da kolaylaşabilir maç başında gol atarsak. Takımın kendine güveni geldi, mücadele 10 numara, fizikle ezebiliriz de.

Herhalde en turnusol kağıdı olacak maç Alanya olacak. O maçtan sonra nereye gidebilirizi daha net görürüz.

yilmaz dedi ki...

Ben ısrarla şu anda ritmini bulmuş takımın bozulmaması fikrindeyim. Ve kapanan takımı çözme işinin de Atiba'nın çıkıp yerine Oğuzhan'ın hele hele Ljajic'in girmesi ile çözülemeyecek kadar derin bir sorun olduğunu düşününüyorum.

Takımın bir hücum seti, oyun organizasyonu alışkanlığı olmadığı sürece, benzer sıkıntıları hep yaşayacağız. Sadece maçın sıkıştığı, gol gerektiği dakikalarda, şut ya da çalım tehdidi olacak oyuncularla bu problem giderilebilir. Ama kabul etmeliyiz ki, bu konuda mahir oyuncumuz yok.

Dolayısıyla ortasahamızın en iyi kurgusunun joseph atiba x olacağını düşünüyorum. Bu x yerine göre Mensah Oğuzhan ya da Ljajic olabilir. Ama şahsi fikrim, herhangi bir 10 numara denemesine "Allah aşkına, lütfen" tekrar dönülmeden, şu anda oynadığımız kanat oyuncularının merkezde toplandığı, Atiba ve Mensah'ın, joseph'in önünde dizildikleri "defansif 4123" kırması düzenin devam etmesi.

Bu düzende kilit açma işini, Ghezzal ve Rossier kanadından, ters tarafta Larin'in bir golcü altyapısıyla ceza sahasını doldurma becerisini kullanarak çözebiliriz. Ayrıca Atiba ve Joseph de ceza sahasına tahmin edilenden fazla giriyor. Tek sorun, özellikle Atiba'nın şut tehdidinin olmaması.

Ha Atiba yerine Oğuzhan ya da Ljajic oynayamaz mı? Bence Ljajic oynayamaz. Bence Ljajic'in Beşiktaşta oynayabileceği tek mevkii, Ghezzal'in yedeği. Oğuzhan da maalesef Atiba kadar güvenilir bir oyuncu değil. Aslında tam da ona uygun bir oyun oynuyoruz ama adam kendini unutmuş halde. Bir de Atiba yerine Dorukhan'ın pırpırlığından yararlanabiliriz. Ama onun da yalnızca akut çözümler için işe yarayacağını düşünüyorum. Dolayısıyla ben, öndeki 6'lının ve beklerin netleştiği fikrindeyim. Stoperler ve kaleci konusunda ise hiçbir fikrim yok.

Ve işte dönüp geliyoruz yine zurnanın zırt dediği yere. Şu fener ve başak maçlarında oynayan kadro, PAOK maçında olsa belki turu geçer, en azından AL gruplarına kalırdık. Elendikten sonra aldığımız oyuncular da transferinin çok zor olduğu oyuncular da değildi. Yani yönetim, yeni sezon planlamasını geçen sezonun sonuna doğru, ŞL ön elemesini de baz alarak yapsaydı, belki en azından AL gruplarında belki de ŞL gruplarında olurduk.

BJK4EVER dedi ki...

Su Oguzhan meselesini hic anlayamayacagim. Adam bu sezon oynadigi maclarin hepsinde iyiydi. Hatta Antep macinda takim en iyisiyken sacma sapan sekilde oyundan cikarildi. Simdi birkac mactir yedek, ama nedense guvenilirligi gitmis, kendini unutmus.
Adami israrla oynatmiyoruz, yanlis mevkilerde oynatiyoruz, yanlis anlarda oynatiyoruz, iyi oynadigi maclarda gormezden geliyoruz, nasil olacak bu is anlamadim.

Iki derbi galibiyeti harbiden goz boyamis. Sacma sapan Anadolu takimlarini acamayip yaptigimiz puan kayiplari unutulmus nedense. O puan kayiplari da bu kadroyla yapildi, baska kadroyla degil.

Bu takim uzun vadede Ljajic, Oguzhan, hatta N'Koudou, Guven'i takima entegre etmeden basarili olamaz. Tikanir.


@Ahmet,

Hocam A plani nasil oturuyor? Takimin ovulme nedeni Basaksehir ve FB maclari; bunlar asla bizim sezon degerlendirmemizde olcu olmaz ki. Besiktas'in A plani Anadolu takimlarini yenmeye yoneliktir. O planin isledigine dair kanit var mi ortada?
Bu sene Anadolu takimlarina karsi 6 mac yapmisiz.
Sonuc 3 maglubiyet, 2 galibiyet, 1 beraberlik. Kazandigimiz 2 mac da bu arada tek farkli galibiyet.
Daha Anadolu takimlarina karsi 2 farkli tek galibiyetimiz bile yok, ama sorsan takim muhtesem, sampiyonuz. Rio Ave'yi de bu arada o klasmana sokmadim, yoksa o maci da kazanamadik.

Bu arada olaganustu, super, muhtesem dedigimiz derbileri de tek farkli kazandi. Ve muhtemelen 2 mac da bir 5-10 dakika daha uzasa ikisi de beraberlikle bitecekti. Hadi Fenerbahce macinda cok net hakem dezavantaji vardi, eyvallah. Bu takim 3-0'dan 10 kisiye mac veriyordu? Nesi muhtesem bunun?

Hepimiz sevindik, galibiyetler guzel, ama bu kadar optimist olmayi gerektirecek ne var anlamiyorum. Vallahi adam olmayiz biz.

beagle dedi ki...

Yav uzun yaziya gerek yok ligin bizim favori oldugumuz 25 maçında yaratici oyuncuya 8 ve/veya kanatta ihtiyaç var. Yani Ghezzal kanatta Oguzhan 8de gerekli.

Ayrica Abu ile sahada en az 1 forvet daha olacak Larin o yoksa Güven.

yilmaz dedi ki...

@BJK4EVER o zaman şöyle sorayım sana. Atiba'nın yerine Oğuzhan oynayınca takım anadolu takımlarını açabilecek mi? Bu kadar tek oyuncu seviyesine nasıl indirgeyebiliyorsunuz bu sıfır organizasyonlu takımı aklım almıyor. E o zaman hocanın tek sorunu sizce yanlış oyuncu tercih etmek mi?

Valla yıldım burada şunu konuşmaktan. Sanki Oğuzhan'ın yerine Amaral oynuyor, Atiba da Kante'yi Pogba'yı kesiyor. Altı üstü bi oyuncuyu değiştirince uçacak takım, inanıyor musun buna gerçekten?

Atiba'nın yerine Oğuzhan ya da Ljajic girince de ona Atiba'nın rolü verilecek ve yine 45'de oyundan alınacak. Bunun aksini mi düşünüyorsunuz gerçekten?

Kırk yıllık Oğuzhan hayranıyım, ama adam kendisi kesmiş umudunu, ben kesmesem n'olcak? Ljajic konusuna girmiyorum bile. Biz burada birbirimizi yedik fener maçından önce kesin oynamalı diye, beyimiz maç öncesi yine "uf oldu".

Bir de gerçekten iyi bir şeyler görmüş olamaz mıyız son oynanan oyunlarda? Niye hep bizim gözümüz boyanmış oluyor da sen büyük resmi görüyorsun anlamadım gitti. Bu takım 4-5 yıldır zaten iki ileri bir geri giden bir takım, başak ölçü olmaz, fener ölçü olmaz şu olur diyince zaten tutturmamak mümkün değil. Yarın kazanırsak "kasımpaşa da ölçü olmaz", kaybedersek sen yine haklı oluyorsun.

Herkes kendine göre yorum yapıyor, kimse sana kendi oyun görüşün için birşey söylemiyor ama sen hariç herkes iki galibiyete tav olan gerizekalılar oluyoruz.

Al blog'u hayrını gör.

Ahmet Usal dedi ki...


@yilmaz :))

Hocam gitme bi yere, bak zaten yazmışın güzel bir cevap. Herkesin bir üslubu var, başta ben yorucu oluyoruz bazen. İyi tarafı böyle konuşa konuşa her yönüyle tartışılmış oluyor. Hepimiz iyi olalım istiyoruz, çok uzun süre olumsuzlukları ön planda tartıştık çünkü transferler geç yapıldı, hazırlık geç yapıldı, Hoca da kafasındaki taktik ve oyun profili dışında esnek değil, hepimizin başka başka "böyle daha iyi olur" tarzı fikri var.

Oğuzhan Covid oldu arkadaşlar, epey idman kaçırdı yoksa geliyordu. Formu yükseliyordu ve daha çok süre almaya başlamıştı. Ben takım içi antreman resimlerine, bir iki söyleşiye falan baktım modu iyi, bence sakatlık falan yaşamazsa illa gelecek. Ortasahada Hocanın istediği yüksek tempoda oynamaya başladığında ilk 11 e yerleşir, en azından derbiler hariç banko oynar gibi geliyor bana. Çünkü Atiba bu yaşta haftada iki - üç maçı kaldıramayacak bi kere.

Genel olarak @beagle ın dediği bana mantıklı geliyor. Bu fizik kavgası kadrosu oturup her maç benzer kapasitede mücadele verirse bu zaten ligin üstüdür. BS ve FB maçları da tabii ki ölçü. BS ligin en organize takımı, bi devre zor duruma düşmüşüz çok değil. Fenere hakem desteği almazlarsa fazlayız zaten. Bir tek BS kadar zor takım bu yeni GS, çünkü onlar da fizik olarak güçlü kadro, ve bizim dağıtıcı zenci forvetleri süpürüp kolay hata yapöayacak kapasitede defansları var, bence en zor maçımız onlarla olacak.

Bizim sorunumuz küçük maçları kazanmak olacak. Ne kadar kaliteli teknik ayağı takıma sokabilirsek zamanla bir oyun alışkanlığı olacak, karşılığını alacağızdır. Daha 30 maç var, herşeye gebe bu lig.

@BJK4EVER Hocam optimist olma nedenim takımın oturmaya başlaması, Hocanın da mutlak iktidarıyla istediği planladığı şeyleri yapabilmesi nedeniyledir. Ve en çok sen yazarsın bu ligin kapasitesini, halini, Hocanın çözümü fizikle döven takım, arada da sıkıştıkça zorda kaldıkça mevcut teknik oyuncuları kullanacak, onlar da sorun çözebilecek kalibrede bence.

Bize sıkıntı olacak şey sakatlıklar ve Covid olur, Abounun Larinin yedeklenmesi, ve stoper hattımızın vasatlığı problem, o açılardan diğer yarışan kadroların altındayız. Ama ortasaha ve kanat rotasyonunda ve forvet kalitesinde aşağı değiliz, bazı açılardan öndeyiz.

@turkant yazdıydı herhalde, devre arası bir Marcelo patlatabilseler güzel olur, forvete de bir takviye yapabilirlerse Hocanın tarzıyla da yarışırız. Oyunun diğer açılarında gerekli mücadeleyi yapmayı beceriyor zaten. Süper taktisyen olmasa da gemi yürür, Gordon falan da öyle aman aman taktisyen değildi, son 10 dakikadan önce oyuncu falan değiştirmezdi ama efsane oldu. Mükemmeli istemek güzel ama ortamda mükemmel bir alternatif yok, en güçlü ve desteği olan Hoca da başımızda.

Yani ben yoruldum üzülmekten, kötümserlikten. Fener galibiyeti derbi tarihindeki en efsane galibiyetlerimizden, hakemle beraber paketleyip Necibin ayağını soktuk, daha güzelini hayal edemezdim, çünkü 5 - 1 olsa 3 - 4 ün nostaljisi ve "DejaVu"su olmayacaktı. Ligin en iyi takımı olan BS galibiyeti dahil bunlar büyük işler. Hocanın bir şekilde başarılı olabileceğinin göstergeleri, azıcık mutlu olmakta bir sakınca görmüyorum :)

BJK4EVER dedi ki...

Atiba'nin yerine Oguzhan oynayinca evet Anadolu takimlarini acma sansin daha yuksek olacak. Ve evet, 1 oyuncu o kadar fark yaratabilir.
Sol aciga N'Koudou, Lens, Boyd gibi sol cizgiye yapisacak bir oyuncu yerine Larin gibi ceza sahasina kosu yapan bir forvet geldiginde ne kadar degisim yasandiysa, o kadar yasanacak.
5 hafta evvel ulan su Sergen de bir cift forvete gecmiyor, uzak forvete gecmiyor desek bile tu kaka edilirdik. Neymis? Fark yaratiyormuymus yoksa yaratmiyormuymus?
Oguzhan neye gore kesti umudu hala anlamadim. En son oynadigi mac Antep maci, orada bir sikinti mi vardi? Takimin en iyisiydi. Bu sene oynadigi tum maclarda gayet iyiydi. En azindan her mac cok rahat sans bulan ve israrla forma giyen Dorukhan, Mensah'tan kesin asagi kalir degildi. Eeee, sikinti ne o zaman?
Birine soylemedigi lafi (gerizekali) soylemis gibi atfetmek de dogru degil, yakismiyor.
Hadi eyvallah.

BJK4EVER dedi ki...

@Ahmet

Abi sikinti o zaten, bence takim falan oturmuyor. Bu oynadigimiz oyun lig maclarinin 80%inde oynayamayacagimiz bir oyun zaten kafadan. Bize ne faydasi var? GS maci icin vardir, belki Alanya maci icin olacak. O kadar. E biz zaten bu derbileri iyi oynuyorduk? Gecen sene o haldeyken GS'yi icerde yendik, disarida yenilmedik. Fener'i icerde yendik, disarida hakem sayesinde yenildik. Alanya'yi 2 macta da yenmistik galiba. Sikinti o tur maclar degil ki zaten, sikinti Hatay, Erzurum, Konya maclari. Onlari yenecegimze dair esintiler var mi bu sezon? Yok. Kazandigimiz ve herkesi havaya sokan 2 derbi maci buna dair en ufak bir fikir verir mi? Bence vermez.

Bence sakatliklar sikinti yaratmamali. Gayet alternatifli kadromuz var. Kalede kalite sikintisi var, sagbekte alternatif sikintisi var, o kadar. Ki sagbekte bile yedekte Necip ve Dorukhan var, ligdeki cogu sagbekten iyiler.
Bu hafta Larin yok, yerine oynayacak ayni tipte Guven var. N'Koudou da var, fark yaratabilecek bir adam. Orta saha konusunda ligin en alternatifli kadrosuna sahibiz. Cevir cevir oynat.
En buyuk sikinti bence cesaretsiz, takintili hoca ve kucuk takimlari yenebilecek oyunu, kadroyu oturtamamak. O otursa zaten ligin icinden geceriz. Kadro kalitesizligi, alternatifsizligi vs bahane degil bence.

Emre Toraman dedi ki...

Josef'in sakatligi cok kotu oldu. Iste simdi Fenerbahce macindan daha zor bir mac olmus olabilir.

Savunmadaki tackling ve sertlik katkisinin yaninda savunma liderligi ile stoperlerin pozisyon almasina da buyuk katki sagliyor cunku. Bur nevi defansif bir pivot gorevi var.

Ama asil etkisi bekler ve ortasahalara sagladigi hucum ozgurlugunun kisitlanmasi olacak. Atiba ve Dorukhan'in gorev paylasiminda zorlanacagi, ne savunma ne hucum yapabilecegi Antep maci benzeri bir mac olacak gibi hissediyorum. Atiba-Oguzhan-Mensah mevcut sartlarda daha olumlu gorunuyor bana.

beagle dedi ki...

Rosier Vida Montero Ridvan
Oguzhan Atiba
Nkudu Ghezzal Güven
Abu

yapsak hiç fena olmayabilir

hoca ne yapar?

Rosier Welinton Montero Ridvan
Dorukhan Atiba
Ghezzal Mensah Nkudu
Abu

cikip, onceki 2 haftanin canina okur diye korkuyorum

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Sakat değilse Necip mutlaka oynar bence.
Rosier Wellinton Vida Nsakala
Necip
Ghezzal Atiba Mensah Nkoudou
Abou
Sergen’den beklediğim 11.

Huzeyfe dedi ki...

Bu arada inşallah 2 haftaya kadar bir oğlum olacak, ellerinizden öper.
ABD’de yaşayan arkadaşlardan kartalyuvasından tulum veya bebek takımı alan oldu mu? Biraz baktım da, açıkçası iğrenç dizaynlar var. Şöyle normal bir Beşiktaş armalı tulum bulamadım.

Zaitsev dedi ki...

Fener maçının yanıltıcı olduğunu düşünüyorum. Golü atana kadar 3 dakikada 3 tehlike atlattığımızı kimse konuşmuyor. Fener'in golü yedikten sonra dağılması, korkması ve bariz bir B planının olmaması bizim işimize yaradı. Bu akşam illüzyon devam edecek mi göreceğiz. Rakip üstümüze geldi mi iyiyiz. Belki Kasımpaşa da bu hatayı yapar.

3 büyük maç TS+İBB+FB = 9 Puan /kalan 6 maç = 7 Puan Bu çok iç açıcı bir tablo değil.

Bireysel performanslar üzerinden gelişiyoruz. Aboubakar+Josef başta olmak üzere Ghezzal ile birlikte sahadaki toplam yetenek ve akıl yükseldi. Rıdvan'ın topla Nsakala'dan iyi olması da 2 maçtır artı katkı sağlıyor.

Nkodou'yu daha önce de sağda kullanıp verim almıştık ama nedense yine solda oynadı o zamanda. Bu ters ayaklı kanat işi bize verim sağlamıyor. Şut çekseler maç içinde hadi biraz daha sıcak bakacağım ama onu da yapmıyorlar. Ghezzal solda, Nkodou sağda oynasa bir kere de görsek.

Utku
Rosier- Necip -Montero- Rıdvan
Dorukhan-Atiba
Ghezzal-Mensah-Güven
Abobubakar

kadrosunu bekliyorum. Kafadan bir gol olursa her türlü farklı maç olur.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe tebrikler, sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesini ve analı babalı mutlu ve huzurlu bir şekilde büyümesini dilerim.

Benim gördüğüm içinde ay yıldız ve armamız olan bebek ürünleri :

https://www.kartalyuvasi.com.tr/urunler/besiktas-bebek-kisa-kol-t-shirt-k18-115-826579/

https://www.kartalyuvasi.com.tr/urunler/besiktas-kiz-bebek-uzun-kol-t-shirt-k18-119/

https://www.kartalyuvasi.com.tr/urunler/besiktas-bebek-kisa-kol-t-shirt-k18-115/

https://www.kartalyuvasi.com.tr/urunler/besiktas-bebek-mama-onlugu-k18-147/

https://www.kartalyuvasi.com.tr/urunler/besiktas-bebek-body-06-bjk-team/

Yavru bir kartalın daha geniş Beşiktaş ailesine katılmasına katkımız olsun :)

Ahmet Usal dedi ki...

Josefin eksikliği büyük sorun. Ama Kasımpaşada Koita, Aytaç ve Yusuf Erdoğan yoksa bu her şekilde büyük avantaj, olayı dengeler.

Evet küçük maçlarda şimdiye kadar umut vermedik. Olumsuz görünen herşey yeterince tartışıldı, söylendi. Ama geçen sene takım Hocanın gelişinden sonra nasıl geliştiyse yarısından fazlası yeni oyuncu olan bu takımda gelişecektir. Misal Elneny yi Arsenale pişirip gönderdik, mücadele etmeyen adam PL seviyesinde mücadele eder hale geldi, kaptan oldu. Bu sene Larin, Abou gelişti, yürüyen Larin çok daha tempolu ezici bir fizik canavarına dönüştü,kanat forvette takımın en skorer ismi haline geldi. Abou da gittikçe gelişerek mükemmel bir pivota-9a evrildi. Oğuzhan da geliyordu Covid araya girdi. Nkodou son maç sağda değerlendirildi ki en azından Hocanın bu konuda bir vizyonu olduğunun göstergesi.

Hocanın idefixleri belli, kaliteli oyuncuyla al verli set oyunundan ziyade yüksek tempo ve presle baskın oyununu seviyor, tüm seçimlerini bu çerçevede yapıyor. Kadroyu da buna göre kurguladı. Geçmiş takımlarında da bu oyunu oynattı, başarılı oldu. Derbilerin ruhunu bilmesi ve oynattığı oyunun o maçlarda sonuç vermesi de iyi bir şey. Anadolu takımlarını açmak için de daha farklı şeyler üretilmesi gerektiğini görüyordur, mevzu analiz yapanların istediği süratte ve seviyede harekete geçmemesi. Kendince kendi planını yavaş yavaş oturtuyor. Biraz süre verelim, izleyelim, kazanılan özgüven ve moralle sanki daha iyi olacağız gibi. Belki hayal ettiğimiz şiir gibi futbolu oynamayacağız, değişiklikleri ve zamanlamaları beğenmeyeceğiz. Gençleri istediğimiz kadar oynatmayacak ama kendince doğru olduğunu düşündüğü zamanlarda korkmadan da kullanıyor gençleri. Rıdvanı, Ersini, Utkuyu kazandık, Necip bile önceki senelerden daha iyi durumda. Kısaca oyunculara eli değiyor. En önemlisi otoritesi sağlam-tam. Oyuncu ona güveniyor.

Bu işin önemli bir parçası, özellikle bizim ülkemizde camia, medya, psikoloji ve insan yönetimi. Hoca bu konularda başarılı. Kadroya-oyunculara hakim, istediklerini yaptırıyor. Bunlar da göz ardı edilmemesi gereken melekeler-vasıflar.

Bu söylediklerimi Kasımpaşa maçından bağımsız söylüyorum. Kendimce Hocanın planını az çok anladım, sonuçtan bağımsız oyuna, duruma göre verdiğimiz tepkilere bakıcam. Yani "gelişmeye" devam ediyor muyuz, kendi adıma ilk ölçüm bu olacak.

Basar dedi ki...

Eleştirilere katılmakla birlikte bir noktanın atlandığını düşünüyorum. 5 oyuncu değiştirme hakkı yanlış kurguyu/adamı değiştirmek için ideal bir sistem. Tabi görebilene/kullanabilene. Geçen maç doğru karar vererek Mensah'ı çıkarttı. Bunu her maç yapabilirse çoğunlukla işler lehimize gelişir.

fener maçından sonra da yazmıştım Orta saha maçına göre Josef-Ozzy ve Josef-Atiba olarak değişmeli. Lakin hocanın ne başlangıç ne de 5 değişiklikte bunu yapabileceğine ihtimal vermiyorum. Bence sakatlık olmazsa sene boyu Josef-Atiba izleriz. Bu durumda 10 numarada Ozzy veya Ghezzal'ı görmek güzel olur. Ghezzal ortada sağda Nkoudou'lu sistem neredeyse çift forvetli sistem gibi olur. Abu-Larin değişerek oynar. Hayalim:

Kaleci
Rosier-Fark etmez-Fark etmez-Rıdvan
Josef-Ozzy
NKoudou-Ghezzal-Larin
Abu

Bugün ben olsam Larin yerine Mensah'ı koyarım, 10 numarada da Ozzy'i oynatırım. Takım yakaladığı momentum ile birlikte cesur bir kadro ile oynarsa bugün rakibi yener. Şampiyonluk için de elimizde neredeyse her malzeme var (defans hariç), biraz helva yapmaya bakıyor iş.

Basar dedi ki...

@Huzeyfe

Tebrikler, sağlıkla gelsin. Allah analı babalı büyütsün.

beagle dedi ki...

eveet

Birebir kendisinden bekledigim "bir cuval inciri berbat etme" 11ini koydu.
Tek umut diziliste bir plani olmasi ana sifira yakin ihtimal.

1-0 yenilecegiz gibi hissediyorum. Tersi olur umarım.

Bu iddaa oranları da bir garip. Geçen sezon Kasımpaşa aynı hoca ve hemen hemen aynı kadroyla İnönü'ye çıkmış. Beşiktaş galibiyetine verilen oran 1.15. Beşiktaş'ın ilk 11'inde de Boyd, lens falan var. Şimdi bakıyorum oran Beşiktaş galibiyeti oranı 1.62.

Barreto dedi ki...

Bunca denemeden sonra hala Ozzy yi 10 numarada nasıl düşünebiliyorsunuz? Bence sonradan oyuna girip 8 de veya sol içte oynaması ancak netice verebilir. Hoş bana kalırsa biz 10 numara kullanmayan bir sistem ile oynamalıyız.

Pheaglix dedi ki...

yine ceza sahasına tek kişiyle giren takıma dönüşüyoruz. en azından necip'in hafif sakatlığı var da ortada necip-atiba-dorukhan çıkmıyoruz.

yukarıda tartışıldığı gibi çıkan oyunculardan çok oyun mentalitesi önemlidir ama çıkan oyuncular da mentalite ile belli oranda koreledir ve oyun kalitesini etkiler. şu çıkan kadro maç boyu kontra kovalamak için ideal. rakibi hapsedip oynayacaksan rezalet. tek umudumuz dorukhan'ın atacağı sürpriz koşular ve mensah'ın olası ekstra performansı.

içimden bir ses aşağı yukarı gaziantep maçı gibi bir maç ile kaybederiz diyor. rakibi baskılıyor gibi görünürüz ama herhalde aradaki istisna bir buçuk yıl hariç son onbeş yıldır karakteristiğimiz haline gelen kofti baskıdan öteye gidemeyiz. sonra kontradan golümüzü yer çıkarmaya çalışırız.

Huzeyfe dedi ki...

Bu 11’e bakınca doğru hamleleri Sergen’in bilerek ve isteyerek değil, mecburiyetten yaptığını görmek mümkün.
Kanatların birinde forvet oynatmak değil demek ki planı, Larin çıkınca yerine N’koudou girdi.
Doruktan 6 mı oynayacak acaba yoksa 8 mi? Eğer Josef’in yerine Dorukhan’ı düşünüyorsa çıkarken top kaybı yapıp gol yeme ihtimalimiz çok yüksek. Welinton da geldiğine göre skor tahminim 2-3.

@basar @Ahmet
Eyvallah.

Ahmet Usal dedi ki...

Yaf öyle demeyin yedeklerde 2 genç kaleci, onun dışında Kartal Kayra, Atakan Üner ve Serdar Saatçi var. Serdar genç stoperimiz, Erdoğanın önüne geçmiş:)(Bknz:Züğürt tesellisi)

Hocayı da iyi ki bi savunduk(İnşallah morartır bizi)! Neyse, Kasımpaşaya topu verip maçı biz kazanıcaz demek ki:)

Emre Toraman dedi ki...

Peh. Ati-Doru-Mensa-Nkoudouououou ile set hucumu qeyfi.

Kehanet: Utku altipasta kucagindan sektirir.

Ahmet Usal dedi ki...

Tam şom ağızlılık yapmışım bu arada, Koita da, Yusuf Erdoğan da var, en etkili adamları Hajradanoviç de var. Bi Aytaç Kara yok.

Neyse, güzel maç olacak...

Emre Toraman dedi ki...

@Huzeyfe

Kanat oyuncusunun forvet olani, kanat olani olmaz. Bunlar 20 yil oncede kaldi. Hucumda butun kanatlar forvet, savunmada butun kanatlar kanattir :)

Gercekten merak ediyorum ama Larin'in hucumda sagladigi cogalma, Guven'in de bunu yapabilecegi falan konusuluyor da yok bana ne ben Nkoudou oynatcam mi diyor, yoksa "Muro kim var simdi elde kanat oynayabilen" seviyesinde miyiz. Cevap korkutuyor.

Murat dedi ki...

Fener macından acayip ümitliydim, bu maçtan da acayip çekiniyorum bakalım,

Basar dedi ki...

@barretto evet Ozzy 10 olmaz ama biliyoruz ki Sergen onu 8’de oynatmayacak. Takimin çilingire ce oyun zekasına ihtiyaç var.

fidddas dedi ki...

@huzeyfe
Sağlıkla gelsin çocugun, analı babalı büyüsün, tebrikler.
Benim daha önce yazdığım gibi maçtan pek umudum yok. Tam Beşiktaş stili kaybetmelik maç.
Kısmet.

Ahmet Usal dedi ki...

Nkodou feci istekli, bu ikinci aksiyonu, sakatlanmazsa maçı alacak herhalde bize.

Fena başlamadık, 4 pozisyon var, Mensah da iyi, ha iyi top dağıtıcı olmadığından başı kesik tavuk gibiyiz ama pozisyon buluyoruz, dinamizm iyi, aman bozmasınlar..

Basar dedi ki...

Daha nasıl penaltı olabilir acaba?

beagle dedi ki...

mac benim tahmin ettigin kadro ve @Pheaglixin kofti baski tanimi ile gidiyor.

rakibin bizden korkusu bittikce de isler daha igrenclesecek
yav bari kanatlara yer degistir biraz hucumu aç.
kendi kendimizi daracik akana sikistiriyoruz.

@Huzeyfe
Bahti acik olsun minik kartalin. Saglikla kucaginiza alin.

Basar dedi ki...

Maçın anahtarı Dorukhan fenere Oğuzhan göreve!

Emre Toraman dedi ki...

Bir korkum da, Ridvan ve Rosier'de o risk yok gibi ama Aboubakar veya Ghezzal sikicem oynayacaginiz topu deyip kirmizi falan gormese bari.

Ahmet Usal dedi ki...

Aha şapkadan tavşanımız çıktı. Nkodou - Abou - Mensah atletizmi 1, Kasımpaşa 0. Güzel gol...

Emre Toraman dedi ki...

Biz bu adamı nasıl bedavaya aldık yahu. Porto'dan hem de.

Takımın zekası eksik olsa da dinamizmi iyi. Mensah mesela berbat oynuyor ama dinamizmi sayesinde ceza sahasına o koşuyu yapabildi ve golü bulduk. İkinci yarı koşucu oyunculara servis yapabileceğimiz bir düzene dönmek lazım.

Emre Toraman dedi ki...

Bir süreliğine Ghezzal'i merkez oyun kurucuya çekip Mensah'ı sola atsak baya etkili kontra yapabiliriz bence.

Pheaglix dedi ki...

hayir her seferinde oyle seyler oluyor ki su maclar hakeme mi bize mi yazar kararsiz kaliyorum. cikan kadro hatali, son anda golu atmasak mac yine krize girecek ama o penaltiyi vermemek nedir? bu kural demiyor mu ceza sahasinda top kola carptigi an penalti diye? sene basindan beri boyle tonla penalti verilmedi mi? futbol kurallarini ben yazacak olsam su pozisyonun penalti olmasini saglayan ne kural varsa ortadan kaldiririm, ama kural su an bu sekilde? eger kafamiza gore "adalet" saglayacaksak o zaman larin neden gecen hafta kirmizi gordu, ya da fener neden son anda bitmis pozisyondan penalti kazandi?

tamam biz bir sey oynamadik da rakiplerimiz (kirmizi renkli olan) iki sezon ust uste boyle maclari kazanip sampiyon oldu. oyun sartlari esit degil. belli ki hafta boyunca yapilan "besiktas hakemle kazandi" algisi is yapmis. bu noktada da kazanilan mactan sonra hakem konusmamanin ceremesini cekiyoruz. ben sergen'in gecen haftaki cikisinin duygusal olduguna inanmiyorum. bence bunun olacagini tahmin edip ozellikle sesini yukseltti, ama belli ki yetmemis. rakip takimin yoneticileri 90larin telefon sakalari gibi random numaralari arayip "josef'in kirmizisini vermediler!" diye aglarken bizim sessiz kalmamiz aleyhimize isliyor. bu ulkede "suskunlugum asaletimdendir" degil, "hakli olan daha yuksek sesle konusur" mantigi isliyor. bunu anlamadigimiz, pozisyonumuzu buna gore almadigimiz surece "fener macinda verilmeyen penaltilarimiz" videolari paylasmaya calismaya devam ederiz.

bu arada nkoudou tercihi korkunc. tek oyuncu tercihi ile kaybettigimiz o kadar cok sey var ki:

- nkoudou 90 dakika ayni enerji ile oynayamiyor. one gecersen ileri atacaagin kontra oyuncusunu kaybediyorsun. fener macinda bu luksumuz olmasa belki de maci kazanamayacaktik.
- ilk yari rakibin kapanacagi belli. o savunmaya karsi etkisiz olacak oyuncu ile oynayip ilk yariyi cope atiyorsun.
- nkoudou etkisiz kalinca abou'nun daha cok calismasi gerekiyor. yine enerjisi dusuk oyuncunu ekstradan yoruyorsun.
- rakibinin oyun plani kontra ustune kurulu. ceza sahasina giren oyuncun olmayinca rakibi acabilmek icin daha fazla pas yapman gerekiyor. rakibine daha cok (en azindan daha etkili) kontra sansi vermis oluyorsun.

bu arada golden bagimsiz, bence mensah olmayacak. sene basinda ozellikle dikine gidebilmesi yuzunden epey umutluydum ama onu da etkin yapamiyor.

Pheaglix dedi ki...

son olarak eger atiba bir sene daha oynayacaksa su adama fizik antremanlari disinda sadece sut calistiralim. acik ara takimda en sevdigim oyuncu ama sut cektiginde bile aslinda kaleye pas veriyor. az daha efektif sut cekebilse en az 6-7 gol ekstrasi var.

Ahmet Usal dedi ki...

Ulan aramayalım bu pozisyonları, 3 tane yüzde yüz kaçtı.

Nkodou maçın bana göre en iyilerinden, ilk golde atağı başlatan adam, ilk devre içeri çıkardığı bir pas var son anda araya girdiler, en az üç kere adamı geçip ortasını-pasını ya da şutunu attı, iki şutu az farkla dışarıda. Hiç bir şey olmasa rakip oradan geldiğinde etkili olur derken bir kırmızı aldı :) Yalnız sakatlandı galiba:(

Kaçırmayı bırakırsak maç rahat alacağımız formata evrildi. Dinamizmin yararı Kasımpaşa istatistiki olarak ilk defa ilk devre şut atamamış, sildik sahadan adamları, belki oynayamıyoruz ama oynatmıyoruz da..

Ahmet Usal dedi ki...

Nkodou bi de savunmaya da kaliteli destek veriyor, yerini kaybetmiyor. Hatta normalde atağa çıktığında Rıdvan sola kaçtığında vermezdi, bir kere verdi, yüzde yüz pozisyonluk orta çıkardı Rıdvan.

Ghezzal da bildiğin oyun kurucu gibi oynuyor, dolaşıyor da.

Abounun kaçırdığıyla 4 oldu kaçan pozisyon, bu arada Kasımpaşa ilk şutunu 30 metreden attı, Utku çıkardı.

Ghezzal, Rıdvan ve Rosier harika oynuyor diyecektim ki Atibaya attırdılar golü.

Arkamıza yaslayıp izleyelim artık! Ghezzal üçüncü asist.

Atiba mükemmel bir sporcu ve insan. Ghezzal ve rosier'i bulanlara da helal olsun. Tertemiz oynuyor adamlar hayranlıkla izliyorum.

Rosier koçum yaptı asistini. Mükemmel orta açıyor.

beagle dedi ki...

Atiba bu heykel isini yaptiracak herhalde. helal olsun .

Beyler Aboubakar azmanına kem gözler musallat olmasın diye her birimiz şu covid yüzünden işinden gücünden olmuş bir garibana destek olalım.

Basar dedi ki...

Aboubakar reis diyebiliriz bundan sonra. Bu takımda şampiyon öayası var, eğer iyi yönetilirse..

fidddas dedi ki...

Haftaya josef dönsün 1-1 yeter bize alanya deplasmanindan

Emre Toraman dedi ki...

Çok önemli 3 puan gerçekten. Rosier-Ghezzal, Gökhan-Diaby'den sonra İsmail sonrası Adriano gibi oldular. Çok üzecekler sezon sonu. 3 sene sonra bedavaya denk getirir miyiz acaba :)

Alanya maçını kaybetme kredisini şimdiden verdim ben şahsen. Stres yapmadan rahat rahat izleyeceğim. Kazanırsak bal kaymak. Milli maç-bay arası(defacto sezon başı kampı) sonrası 6 maçta 15 puan oldu şaka maka. 7'de 15 bile olsa şampiyonluk puanı bu. Biz şampiyonluk puanını yapalım da Alanya kopup giderse çok da üzülmem.

Huzeyfe dedi ki...

Rosier, Ghezzal ve Abou ciddi fark yaratıyor. Keza Josef de öyle. Bu sayede kazandık bugün.

Solda N’koudou berbat, sağda 1-0 sonrası oynaması gereken adam.

Kasımpaşa maçın başından sonuna direnç göstermedi. Ortada Dorukhan’a baskı yapmadılar.

Kalite farkımız var. Bunun karşılığı bir oyun oynamıyoruz ama. Yine de kazanmak güzel.

@fidddas, @beagle
Teşekkürler.

Ahmet Usal dedi ki...

Uzun zamandır ilk defa art arda 3 maç kazanmış olduk.

Takımda kötü oynayan bence yoktu. Sonradan giren Oğuzhan da etkiliydi, geliyor, sakatlanmazsa bir iki haftaya formayı kapacak diye umut ediyorum.

Evet kazmalarla hücum ediyoruz, Nskala sol açık olarak giriyor, Atiba 8 oynuyor ama gol atıyorlar, Rıdvan bile Atiba'nın golünde ceza sahasındaydı, ondan sekse o atacaktı. Yani hücumda çoğalabiliyoruz, top oynamaya çalışan her takıma karşı maça favori başlarız bundan sonra. Rıdvan artı hücuma da daha güzel katkı vermeye başladı, bek işinde zaten zorlanmadı bile.

Geriden kaliteli uzun top da atıyoruz. Montero bu konuda iyi. Ghezzal iki kez kaliteli uzun top aldı, iyi istop edebilseydi onlar da yüzde yüz pozisyon olurdu.

Sonuçta Hocanın taktiği işe yaramaya devam ediyor, yani "A" planı. Çanakkale geçilmez döve döve sindiririz Anadolu takımlarına karşı ne yapabileceğimizi de göreceğiz. Ama mevcut A planının güçlenmesi orada da işe yarayacak, hiç bir şey olmasa moral olarak.

Ghezzal, Rosier ve Abou da oyunu çözmeye şimdilik yetiyor. Zayıf halka olarak yorumlanan Mensahla Nkodou bile iş yaptı. Dorukhan pas kalitesi olarak değil ama kesici olarak çok iyiydi.

Önümüzdeki maçlara bakıcaz. En azından Alanya'dan çekinmiyorum artık.

Unknown dedi ki...

İyi akşamlar.
Benim gördüğüm Sergen Yalçın'ın teknik direktör olarak Mircea Lucescu'dan etkilendiğidir. Aranızda bunu hiç düşünen oldu mu? Özellikle oyun şeklini 2003-04 Lucescu'lu Beşiktaş'a çok benzetiyorum. Bahsettiğim taktik değil; o zaman 3-5-2 oynuyorduk, bahsettiğim mentalite: Geride sağlam dur ve atabildiğin an at...

Huzeyfe dedi ki...

Ben Sergen’in antrenörlüğünü futbolcu kariyerinin şekillendirdiğini düşündüm bugün.
1. Belki geçmişinden ders çıkararak 10 numara oynatmıyor. Kadroda kim olursa olsun 4-1-4-1 oynuyoruz. Elinde oyuncu olmasa da sahaya iki 8 numarayla çıkarıyor takımını. Yaratıcı pozisyonda gerekirse Atiba oynasın, önemli değil yeter ki geri koşsun mücadele etsin. Sanki anlayış bu.
2. Yine futbolcu kariyerinden çıkardığı bir ders: Tembel veya saklanarak oynayan oyuncu istemiyor. Bu anlaşılabilir bir durum ama takımı vasatlaştırıyor. Ayrıca hücum zenginliği anlamında kısıtlayıcı bir yaklaşım bence.
3. Gol bir şekilde atılır kafasıyla kurguluyor takımı. Attığımız goller de ‘bir şekilde’ oluşan goller. Organizasyon sıkıntımız devam ediyor.

Dolayısıyla, deep playmaker rolü yok Sergen’in takımında. Dolayısıyla Oğuzhan’a yer yok. Öndeki oyuncuların yerleri veya uyumları konusunda çok kafa yorduğunu düşünmüyorum.
Kim daha çok koşup çalışıyorsa antrenmanlarda formayı ona veriyor belli ki. O pozisyon o oyuncunun yeri olsa da olmasa da.

Totalde bu anlayış bizi şampiyon yapar mı? Emin değilim. Motivasyonu ve havayı kaybettiğimizde bu anlayışla nasıl gol atarız bilemiyorum.

Seyir zevki veren Beşiktaş bir başka oluyor arkadaş maça gelecek olursak.
İlk 30 dk Kasımpaşayı boğduk ancak sonrasında Kasımpaşa da çözmeye üstümüze gelmeye başladı allahtan arka tarafımız sağlam ki bu ligde bu çok önemli arkan sağlam olduğu surece rahatsın bugün çok şükür Montero Rıdvan vs çok iyiydi özellikle Montero'nun geriden ortaları isabetliydi welinton da sırıtmadı eline koluna sahip çıkması ve biraz daha koşması halinde problem olmayacak orta sahada Dorukhan pas hataları ve top kaçırmalarıyla göze battı ama bir yazar arkadaşın dediği gibi kesişleri iyiydi oynadıkça düzelecektir Atiba yine muazzam oynadı keşke genç olsa da yıllarca izleyebilsek mensah da üzerindeki ölü toprağı attı bir nebze de olsa ama daha çok risk almalı ve sut atmalı özgüvenli oynasa daha çok is yapacak ileriye gelirsek aboubakar yine Karabogaligini yaptı ligdeki en etkili forvet bana göre sadece gol atmıyor pozisyon alması koşuları adam eksiltmesi her şeyiyle çok yönlü bir adam ghezal ah ghezal adam sihirbaz resmen rosier ile o tarafı dağıttı bu arada aklıma gelmişken rosier muhteşemdi ordaki necip aklima geliyor da hâlâ üzülüyorum neyse nkoudu da bugün çok iyi maç çıkardı ilk defa bir macta ayağındaki topa doğru düzgün hâkim olduğunu istediğini yaptığını gördüm sonuç olarak takımca çok iyiydik ve arzuluyduk oyun disiplininden kopmadık bunlar güzel sinyaller alanyayi da yenersek kaymak olacak vesselam.

Pheaglix dedi ki...

- iki penaltimiz verilmedi. rakip asile basmaya kirmizi verilmesi yanlis diyor ama biz hala kazanilan mac sonrasi ses cikarmamayi tercih ediyoruz. boyle ses cikarmadikca gurcan bilgic gibi tipler cikip "hakem hatalarindan en co fayda saglayan besiktas" demeye basliyor. hakem hatalarina karsi reaktif degil mumkun oldugunca proaktif olmak gerek. nasil var yokken uzatmalarda hakem senin aleyhine yanlis karar verdiginde itiraz bir ise yaramiyorduysa simdi de hakem sana kritik puan kaybettirdikten sonra konusmak ise yaramiyor.

- blogda ve sosyal medyada mensah ve nkoudou konusunda farkli gorusler var. ben ikisinin de asiri etkili oynamadiklarini dusunuyorum. mensah'tan hala pek umidim yok. ayni zamanda bence nkoudou ile baslamak da yanlis tercihti. yine de farkli gorusler olmasi guzel, ortada bagira bagira yapilan bir hata olmadigini gosteriyor.

- atiba'nin gol atmasi guzel ama fikrim hala ayni. atiba sut cekmiyor, kaleye pas atiyor. hatta onu da elindeki son sanssa yapiyor. basaksehir macinda larin'e yaptigi asist oyun gorusunden dolayi falan degil, tamamen asla sut cekmek istemediginden yaptigi bir sey. eger ciddi ciddi bir sene daha oynayacaksa, ki oynayacak gibi duruyor, yasina falan bakmadan deli gibi sut calistirmak lazim. belli mental seviyenin ustundeki oyuncular yaslarindan bagimsiz hic basaramadiklari seyleri ileri yaslarda belli bir noktaya kadar ogrenebiliyorlar. atiba vasat alti bile sut cekse 8 numaradan bekledigimiz gol katkisini yapabilir.

- lutfen abou'ya bir sey olmasin.

- alanya'ya gonderdigimiz gencleri geri cagirma sansimiz var mi? konusmak icin daha cok erken ama ridvan boyle devam ederse seneye avrupa yapar. eger ahmet soylenildigi kadar potansiyelliyse seneye n'sakala'nin arkasina dusunulebilir.

- mac sonunda n'sakala'yi ileri atmak fener macinda is yapti ama surekli yapmaktan kacinmamiz gereken bir sey. ayni zamanda mac olmus 3-0, rakip 10 kisi ve basaksehir gibi bizi baskiya alabilecek bir takim degil. n'sakala yerine atakan ya da kartal girse ne kaybederiz? kopan maclarin en azindan son 10 - 15 dakikalarinda genc ve potansiyelli oyunculari gormek istemek "genc fetisitligi" olmasa gerek.

turgay dedi ki...

rakip neden 2.bölgede hiç basmadı bize anlamadım. fuat çapa hiç çalışmamış beşiktaşa. kasımpaşayı hiç seyretmedim belki de orta sahalarında baskı yapacak karakterde oyuncuları yoktur. bana açıkçası doğru gelmedi.

geriye dönü baktığımda başakşehir ilk yarı, fener ve kasımpaşa maçlarında baskı yemeyince rahat oyun oynadı takım. ancak baskı yiyince çabuk dağılıyor oyuncular.

mensah gol atabilir ama ortada oynayacak zekaya sahip değil. doğru pasları ve oyunu zenginleştirecek zekası yok. bu nedenle hata yapmaya çok müsait oyunu var. onu ortadan uzaklaştırmak gerek. 8 değil 10 oynayacak zekayada sahip değil. fizik olarak 8 oynamaya müsait ama evrilecek gibi durmuyor oyunu. hoca atibadan 8,5 numara yaratmayı başardı belki mensahtan da bişey çıkartır.

sağ kanadımızın seneye takımda olmayacak olması yönetim biçimimizi dğeiştirmemiz gerektiğinin de güzel bir örneği. 6 asisti var 2 oyuncunun ve oyunumuzun şekillenmesinde önemli yer tutuyorlar. istikrarlı olamadılar kariyerlerinde ama bakarsınız bu yıl geçmiş dönemdeki kiralık oyuncularımız gibi sevgiyle hatırladığımız oyuncular olurlar.

Zaitsev dedi ki...

Skora bakınca güzel galibiyet oldu ama skora güvenip oyunu geliştirmezsek birileri güzel bir sürpriz yapar bize.

Aboubakar 47de şapkadan tavşan çıkardı. Yoksa uzaktan bir şut harici gol atma ihtimalimiz yoktu. Kasımpaşa bir sebeple topu bize bıraktı. Nkodou’nun bireysel aksiyonları harici gole kadar bizim bol pas yaptığımız bir maç oldu.

Aboubakar, Ghezzal, Rosier ve Joseph takımın oyun zekasını geliştirdiler. Sahada büyük fark yaratıyorlar. Rıdvanı ve Monteroyu da katabiliriz ufaktan. Bu 2li sol savunmada iyi bir uyum yakaladılar şimdilik.

Rıdvan’a ayrı bir paragraf lazım. Üzerine koyarak ilerliyor. Biraz kas çalıştırması lazım antrenörlerin. Yaptığı 100 bindirmenin 99unda pas alamamasına rağmen 101inci bindirmeyi yine yapıyor. Nkodou niye bu pasları atamıyor bu arada???

Atiba reis genelde derbilerde kaçırdığı golü yine kaçırdı. Bu kadar doğru yere girip 37 yaşına kadar o vuruşlarda gol yapmayı çözememek çok ilginç. Zaten bütün maç boyunca kaçırdığı ve attığı 2 pozisyonun içinde var. Onun harici neredeyse bütün işi Dorukhan tek başına yaptı.

Kasımpaşa’nın elle oynaması bence penaltı değil. Bizim aleyhimize verseler sabaha kadar söverim. Mensah’ın Atiba’nın kaçırdığı gol sonrası bir volesi var. Sanki orada hafiften ittiriyorlar. Ama genelde bence hakem iyiydi.

YSY dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YSY dedi ki...

@Unknown

Evet benimde aklıma gelmedi değil, biraz lucescu etkisi var ama kötü kopyası yada daha hamı diyelim. Lucescuda olgun atak rakibi boğma zamanında oyuncu değişikliği vardı. Lucescuyu örnek almasında sıkıntı yok ama biraz kreatif olmak şart bu zamanda. Buna ilaveten sergen'in yakın geçmişte bir röportajını izlemiştim ve o zaman dikkatimi çekmişti. Futbolda iyi oynayan değil skoru alan haklıdır, türkiyede de sistem böyle işliyor gibi bir laf etmişti, sanırım maç sonrası bir açıklamaydı. Sergenin oynattığı oyun tarzında birisi için o zaman bana çok tezat gelmişti, demekki gerçekten mentalite değişmiş.

Ahmet Usal dedi ki...

İmkanınız varsa şu an Alanya GB maçına bakın. Ahmet Gülay ilk 11 de..

BJK4EVER dedi ki...

Guzel galibiyet oldu. Haftaya Alanya maci guzel olur. Bu tur takimlar eninde sonunda dususe gecer, nefesleri yetmez tipki gecen seneki Sivas gibi. Genclerbirligi macinda da yenik durumdalar, zaten kac haftadir zipliyorlardi, cekirge cakilabilir haftaya.
Maclar ilgili negatif yanlar;
- ilk 40 dakika mac bekledigimiz gecti, topa sahip olduk ama neredeyse hic uretemedik, gol sapkadan tavsan cikmasiyla geldi
- gole ragmen Mensah baya etkisizdi

Pozitif yanlar;
- gol attiktan sonra cekilmedik, rolantiye almadik, tabii bunda Kasimpasa'nin 10 kisi kalmasinin ne kadar etkisi var ilerleyen zamanda gorecegiz
- neredeyse hic pozisyon vermedik
- Ridvan cok iyi performans sergiliyor, en azindan gecen seneki defansif olarak kirilgan oyuncu yok
- attigimiz 2. ve 3. gol tam Anadolu takimini acan buyuk takim golu, ilk golde kanat oyuncusunun kisisel becerisi ve ceza sahasina kosu yapip gol atan 8 numara, ikinci golde hucuma cikan sagbekin iyi ortasi ve santrforun net kafa vurus, tabii bu pozisyonlar 10 kisi kalmamis konsantrasyonu dagilmamis sert rakiplere karsi da bulunabilmeli
- Rosier, Ghezzal, Atiba ve Aboubakar'in kisisel performansi ust seviyeye cikti

FB haric rakiplerimiz zor maclarini daha oynamadi. Basaksehir, Alanya, Trabzon, Galatasaray birbiriyle oynayacak daha. Haftaya Alanya'yi yenersek ve kucuk takimlarini acma sikintimizi giderebilirsek onumuz baya acik gozukuyor.

Ridvan'in bu performansla bir dahaki sefere milli takima secilmezse buyuk ayip olur bence.

Ahmet Usal dedi ki...

Maç sonu medyayı incelemek ilginç oldu. Gelmeye başlamışız, korkmuşlar, belli. Hakemle ilgili mevzular dahil ince ince doğramaya başladılar.

Çakarı Deniz Çobanı Kırmızıyı ağır bulmuşlar, penaltılara da penaltı diyen yok, ilginç bir şekilde ASpor maç sonrası programı yorumcuları hariç. Onlar da tekrar tekrar izleyip yoktan vara döndüler. Dilmen de kırmızıya penaltıya yok dedi. SAÇ bize ve Hocaya övgüler yağdırıp penaltılara ve Kırmızıya açık açık yok dedi. Medya bu, tarafsız yorumlamaya çalışan adamlar bi bizim Beşiktaş kökenliler, diğerlerinin biz kazandıkça içleri içlerini yiyiyor! nereden algı yapabileceklerse deniyorlar, ince ince hep alttan sokuyorlar, önümüzdeki maçları değerlendirmede etki edecek kamuoyu ve hakem bilinçaltına oynuyorlar. Senelerdir midem bulanırdı, hala öyle...

Normalde iki penaltıda "gri". Mensah'a müdahale VAR'sız gözden kaçabilir, çok ince. Elle oynamada @Zaitsevin dediği gibi aleyhimize çalsalar küfür ederiz. Burada sıkıntı bu pozisyonlarda formalar renkli olduğunda şimdiye kadar vermeleri ve vermeseler bize "yok" diyen medyanın @Pheaglix in anlattığı çifte standartı. Hoca zaten Fener Maçının basın Toplantısında ve yayıncı kuruluşa verdiği maç sonu röportajında açık açık aynen benzer kelimelerle bunu anlattı. Hocanın gücünü şurdan anlayın, ceza almadı. Mesela GS ye her türlü kıyağı yapıyorlar ama FT bizim Hoca gibi konuşursa anında cezayı yapıştırıyor Federasyon. Bize şunu yaptılar, hoca bunları anlattı ama "haber" yapmadılar, görmezden geldiler, ceza da almadı.

Yoksa bu Hakem iyilerden, bu pozisyonlar hariç temiz maç yönetti, özellikle renklilerin maçlarını da bu şekilde yönetebilse aha bir hakem kazandık deriz. Ama ortam çok kirli. Hemen algıya başlıyorlar, beyazı siyah yapmaya çalışıyorlar.

Bu hakem ve medya mevzularındaki sıkıntımız ezelden beri var, çünkü medyanın köşe başları Spor Müdürleri ağırlıklı Fenerli, GS ın da "FT" lobisi çok güçlü. Muhabirler de GS nın Avrupa başarısı dönemlerinde çocuk olduklarından ağırlıklı GS li. Ve eğer "renkli" taraftar isen zaten "hak yemek-her türlü aleyhte manipülasyonu yapmak" normal kültürün. Sosyal medyada güçlenip Bülent Usluları Okan Koçları çoğaltıp, ekranda da çıkan muhabir yorumcuların işler kızıştıkça daha cesur olmasıyla yavaş yavaş çözülebilecek bir şey. Mesela Feyyaz Uçar'a laf söylendi ama Okan Koç kovulduktan sonra geldi, her şeyi ince ince söylemek zorunda, ve yapıyor, zeki. Zaten hepimizden daha Beşiktaşlı, gelmiş geçmiş en çok gol atan oyuncumuz, Hocanın takım arkadaşı ve Hocaya açık desteği var, bu maçlardan 15 puan çıkaracağımız söyleyen tek adamdı ve tüm ASpor çalışma arkadaşlarını morarttı.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER +1

Hocam güzel değerlendirme, eksileri zaten yazdın, görüyorsun, iyi şeyleri görmek de önemli, hepimizin derdi Beşiktaş.

Bir iki cümle daha artıları yazıp daha fazla yormadan kaçayım, yoksa ben bile kendimden sıkılıyorum:

- Oğuzhan geliyor dedik bizzat maç sonu Hoca çok beğendiğini, ilk defa bu kadar konsantre gördüğünü söyledi. Böyle devam ederse ilk 11 görecek.
- Vida Covid sonrası daha toparlayamamış, iki gün idmana çıkmış, hazır olduğunda Welintondan formayı alacak.
- Monterodan ve Rıdvandan memnun.
- 22 Kişiyiz, herkes oynayacak, hepsi hazır mesajı veriyor.
- Ljaic çaba gösterirse onu da kullanacak.

Cümleten iyi haftasonlar:)

Emre Toraman dedi ki...

Basketbol takiminin macini izlemek isteyenler varsa trtspor2'den canli: https://www.trtspor.com.tr/canli-yayin-izle/trt-spor-2/

2002'li Alperen Sengun'u izlemek cok keyifli bu sezon.

Unknown dedi ki...

@YSY
Doğru diyorsun ama o zaman Lucescu'nun elinde kalede Cordoba, defansta Ronaldo ve Zago, ortasahada Giunti, Tümer, Sergen,Pancu forvette de İlhan Mansız, Ahmet Dursun vardı. Sergen elindeki futbolcularla onun oynattığı oyunu oynatmak istiyor ama defansı çok yetersiz. Kaleye Cordoba'yı, defansa Ronaldo ve Zago'yu koy bu takıma ezer geçer...

Huzeyfe dedi ki...

Pardon da elinde Zago, Ronaldo yoksa kendi kabahati. Beğenip aldırdığı adamlar Welinton, Nsakala. Yönetimin son dakikada getirdiği adamlar fark yaratıyor Josef, Rosier, Ghezzal, Abou.
Sergen’lik ne var oyunda ben anlamıyorum.

Pheaglix dedi ki...

@huzeyfe

söylediğine ek olarak rosier'in takıma geç katılmasında muhtemelen sergen'in payı olduğunu hatırlatayım. rosier nazım olmazsa düşündüğümüz alternatiflerdendi ama sergen "santon isterim" dediği için bu kadar geç geldi.

bu arada beklenen oldu ve net hakem mağduru olmamıza rağmen doğru dürüst konuşan yok. üstüne elle oynamaya kural üstünden değil, adalet anlayışı üstünden konuşarak penaltı değil deniyor. aşile basmaya nkoudou'nun futbol hayatı bitmediği için kırmızı değil diyenler var. mensah'ın pozisyonu için zaten ölü taklidi yapılıyor. bunlar olurken aleyhinde tartışmalı pozisyonlar neredeyse hiç tartışılmayan türk futbolunun kanseri hala çıkıp durduk yere 10 yıl önceki play-off sezonundan bahsediyor, sanki play-off oynanacağı sezon başında değil de lig bittikten sonra ilan edilmiş gibi. bizim yönetiminiz/medyamız da anca bariz hata yüzünden puan kaybedersek cılız bir ses çıkarıyorlar. onu da kendi içimizdekiker sanki öyle bir misyonumuz varmış gibi "hakemi de yeneceksin" diye susturuyorlar.

haftaya alanya maçı da fena halde beraberlik kokuyor. iki taraftan biri diğerini net etmediği sürece maçı berabere bitirmek için orta hakem ve var hakemi ellerinden geleni yaparlar.

Pheaglix dedi ki...

etmediği değil ezmediği olacaktı, kusura bakmayın.

turgay dedi ki...

hakemlerin konuşulmamasının nedeni biziz. biz sustukça hakemler bizde adaletli olurlar. akşam adamın eline top değmiyor ama bir ihtimal verir diye 10 tane galatasaraylı adam hakeme itiraz ediyor penaltı diye. bizde yaşanan elle oynama renklilere olsa penaltıydı tartışmasız. yanı şekilde aşile basma ne zamandan veri sarı kart? neymiş gaddarca değilmiş. iyi abi kopsun aşil gaddarca basmadı diye. kayıp gidiyormuş ayak. lan adam kasten basıyor aşile rakibini durdurmak için. adamın topla oynama gibi derdi yok direk olarak basıp durdurmak derdinde en savunmasız kasa basıyor. bunu cezalandırman lazım ki bir daha başkası yapmasın. ama ulemalar sarı diyor. gel ben basayım senın aşiline öyle koşarken bakalım ne hissedeceksin.

burada sorun dediğim gibi tamamen bizde. biz yıllardır kazanınca susup oturduk sesimizi çıkarmadık en çok hakkı yenılen biz olduk. daha çok bağırmalıyız daha çok konuşmalıyız.

Ahmet Usal dedi ki...

https://youtu.be/2a_rtVGC4Ro

Neyse, Aspor takım oyununda en azından kırmızıya sarı diyenler dahil herkese giydirip işin namusunu kurtarmışlar. Ki kabzımal bize en aleyhte yorumculardandır, oradaki kadronun tamamı(ki en GS Yancısı yorumcu takımı; Tüzemen, Kapsal, Toroğlu) hareketi "ahlaksız hareket" olarak niteleyip mahkum etti, hakemi de tebrik ettiler.

Ondan önceki akşamki programda da Feyyaz Hocanın dahil olduğu kadro Gürcan Bilgiçi de sindirip en azından ellle oynamaya penaltıyı almışlardı ki kırmızıya net kırmızı onların da hemfikir olduğu karardı.

Bunlardan kulübün iletişim kadrosuna adam almak yaradı mı ne:) En azından maçtan sonraki maçlarda tam kaybetmemişiz:)

BJK4EVER dedi ki...

Hakem konusunda camia'da taraftar haric herkes suclu.
Taraftar en fazla sosyal medyadan tepki koyar, ama onu takan yok.
Birincisi, oyuncular sahada kendini ezdirmeyecek. Yukarida soylendigi gibi GS'liler alakasiz pozisyonlarda bile hakemin basina 10 kisi dikiliyorlar. Siyah-beyaz pozisyonlarda belki fark yaratmaz, ama VAR'lik olmayan pozisyonlarda hakemin kafasina girersin. Mesela bir faulu verir veya vermez, bir sariyi verir veya vermez. Sadece maclik dusunmeyin, sezon uzerinden bakin. Bu ufak tefek eyyamlar sayesinde 3-5 puan alsan bile fark eder, sonucta sampiyonluk bu kucuk farklarla belli oluyor.
Ikincisi, yonetim camia'nin hakkini korumali. Iflahimizin sikildigi bir derbiden sonra sirf kazandik diye susmayacaksin. Sergen kendini bir nebze tutar ceza yiyebilir diye, ama sen tutmayacaksin. Sen tutarsan ceneni senin hakkinin net yendigi mactan sonra kamuoyu hakem performansini 'iki taraf icin de kotu yonetti'ye baglar, bir sonraki macta hakkin yine yeniyor ama medya yine suspus olur.
Ucuncusu, Besiktas'li gazeteciler konusacak. O el pozisyonu ekrana gelince hayirdir birader FB'ye su su su macta, GS'ye su su su macta bu pozisyon verilmedi mi? Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu demeli. Demiyorsa Besiktas'li diye dolasmasin ortalikta. Gurcan Bilgic gibi pustlarin neler yaptigini goruyoruz, bu yussuzlere meydani birakmayacak korkusuz adamlar lazim. Turgay Demir uslubu patavatsizligi nedeniyle sevilmez, ama mesela bizim hakkimizi en iyi koruyanlardan biriydi. Baska gazeteci de pek bilmiyorum. Cogu isini tutma dusuncesiyle yuvarlak yorum yapiyor hep.

Barreto dedi ki...

@Ahmet Usal, şu pozisyona sarı diyenlerin futboldan, futbolu izlemekten ve futbolu yorumlamaktan men edilmesi lazım. Bu arada Sergen'in kişisel ilişkileri ve dobra tarzı nedeniyle medya üzerinde ağırlığının Beşiktaş'tan daha fazla olduğu hissediliyor. Tümer Metin ve Gürcan Bilgiç hariç herkes takdir haklarını Sergen'den yana kullanıyor.

Ahmet Usal dedi ki...

@barreto +1

Hocam senin dediğini Kabzımal bile söyledi, ama Rıdvan Dilmeni, SAÇ ı, Ahmet Çakar ı falan kim ekrandan alcak, en popüler adamlar, ondan sana kazandığında övgüler yağdırıyor görünüp algıyı araya sıkıştırıyorlar. Hoca geçen maç zaten fazlasıyla konuştu, her maç konuşursa sustururlar, antipatik hale gelir. Ama canımız yandığında heybesinden çıkarıp eski hataları da söylüyor.

@BJK4EVER ın dediği gibi yönetim konuşacak, hiç bir pozisyonu atlamadan, hatta aha şu maçlarda renklilere aynısı yapıldı verildi penaltı diye göstererek.

Yine de çok şansımız yok, medya renklilerde olduğu için tersyüz ederler, ne söylüyorsan bi tarafında fırsatını bulduklarında heybeden çıkartıp patlatırlar. Bu yüzden Başkan susturuyor, en son TRT röportajında anlattı, yoksa Kocadağ konuşacak. Bizim muhabirler de o yüzden kasamıyor, kasan Okan Koç gibi işinden oluyor. Ya da Turgay Demir gibi babalarla çıktığı programdan kesiliyor. Bu güç hikayesi, lobimiz, gücümüz bu kadar.

Ben uzun vadede tek çözümü sosyal medya olarak görüyorum. Bülent Uslular, Okan Koçlar, Nurinholar falan bunların canına okuyor, her fırsatta bunlara destek vermek lazım, gayrıresmi olarak kulüpçe de. Ne kadar sayıca fazla ve kalabalık tepki olursa, spor programlarında her algıcı yorumcuyu acımadan bombardımana tutarsak o kadar etkili oluruz. Youtube kanalları dahil. Sıkıyosa SAÇ Vole sinde o yorumu yapsın, altına giydiriz Youtube da. Ya da Ali Ece susarsa ona giydiririz. Bence başka yolu yok. Organize orospu çocukluğuna organize tepki, hak verilmez alınır, yönetim de anca öyle harekete geçer, çünkü dip dalga dürter...

Can dedi ki...

Fener maçından sonra kıyamet kopmuş. Rıdvan’ın söylediklerini görünce özeti izleyeyim dedim. Ben hakemin hiç bir yanlış kararını görmedim. Ne düşünüyorsunuz?

turgay dedi ki...

Penaltıyı iptal etmesi yanlış karardı.

BJK4EVER dedi ki...

Algi boyle yaratiliyor zaten. Kontrada yarim saattir hakem kotu niyetli diyorlar. Niye? Iki saridan biri agir diye. Penalti net penalti degil uydurma diyemiyorlar. Son dakika iptal edilen penaltiya girmediler bile. Larin kolay atilinca hakem kotu, serdar azize olunca hakem art niyetli. Candas da abartti da abartti, iste o da tumer ali feyyaz gibi tatli su Besiktas'lilardan.
Bu kadar algi ustune onunuzdeki hafta fb lehine ne eyyamlar yapacaklar bekleyin gorun.

Pheaglix dedi ki...

fener macinin sadece ozetini izledim. serdar'a gosterdigi ilk sari kart nereden cikti anlamadim, orada soylemis olabilecegi hicbir seyin sari kart gerektirebilecegini dusunmuyorum. kufur/hakaret etse kirmizi gosterirsin ya da gecer gidersin. penalti dogru karar, ve kural o harekete sari kart ongoruyor. yani ilk sari kart hatali ama ikinci sari kart dogru. tanidik geldi mi? isine gelince ilk sari kart ustune konusma ustune sanki sen magdurmussun gibi algi yap, isine gelince ilk sari kart haksiz olunca ortaligi ayaga kaldir. bu arada gecen mac atilmasi gereken altay bugun maci aldi. altay olmasa u19'dan kaleci oynatmak zorunda kalacaklardi.

medya yonetimi konusunda korkunc bir yonetime sahibiz. sezon basinda bir ara "besiktas yorumculari hakkimizi savunmuyorlar" dediler, onu da haliyle ciddiye alan olmadi. kim bu lafin neyini ciddiye alsin ki, boyle sacma sapan medya yonetimi mi olur? yorumcular ve haberciler zaten objektifmis gibi davraniyorlar. sen bu lafi ettikten sonra farkli davranmaya baslarlarsa senin dedigin taraflilik dogruymus gibi gorunecek. ustelik neden yorumcular senin yapman gereken isi yapsinlar ki? su hakem hatalarindan sonra cikip dogru durust konusan tek bir besiktasli yonetici var mi? fener macindan sonra stadyum disinda yarim agizla yapilan aciklama disinde bir sey soyleyen yok.

@ahmet'in soyledigi gibi, gorunuse bakilirsa uzun vadede tek cozum sosyal medya. malum medya her ne kadar hala belli bir guce sahip olsa da bundan 10-15 sene onceki gucleri yok ve zaman ilerledikce gucleri azaliyor. spor yorumculari bosu bosuna sosyal medyada aktif rol alip yerlerini saglamlastirmaya calismiyorlar. ayni zamanda geleneksel medyada yer alan yorumcular da bosu bosuna ellerine gecen her firsatta sosyal medyaya sallamiyor. sosyal medya her gecen gun geleneksel medyanin yerini aliyor ve bu durdurulamaz bir surec. eger hala yorum yapabiliyor olurlarsa bundan 10 yil sonra ne ridvan kalacak ne de erman. oyun kimin konusacagini belirleyemedikleri yerde oynanmaya baslayinca bambaska bir sey izleyecegiz.

turgay dedi ki...

fenerbahçe geleceğe yatırım yapıyor. amaçları masa başında maç kazanmak.

Emre Toraman dedi ki...

Sergen'in olumsuz taraflarını haklı olarak sıkça tartıştık burada ama dikkatimi çeken ve tesadüfi olmadığını düşündüğüm olumlu bir özelliği var. Bütün futbolculara gol hayal ettiriyor ve ceza sahasına girmelerini istiyor.

Şenol Güneş ve Abdullah Avcı dönemlerinde oyuncuların rolleri daha keskindi. Asistçiler belliydi, golcüler belliydi. Ama Sergen döneminde stoperler hariç tüm oyuncular akan oyunda gol pozisyonuna giriyor. Özellikle geçiş oyunlarında daha dikkat çekici olsa da kilit açmak için de etkili olabilecek bir silah bence bu. Şampiyonluk getirir mi bilemem ama gol/asist katkısı konusunda kariyer ortalamasını geçen çok oyuncu olur bu sezon. Önlenemeyen Gomez bitiriciliği ve Sosa yaratıcılığı kilit açma konusunda daha etkili bir silah olduysa da bu sezonki kadrodan o kadar güvenilir bir hücum 2'lisi çıkarmak pek olası değil gibi.

Bir de 3-4 haftada bir medyadan birini ayarlayıp Tümer gibi Sergen'e sallatsak verimli olabilir. Abdullah Avcı ne kadar baskıdan uzak verimli oluyorsa, Sergen de baskı altındayken parlıyor. Görev adamlığı-yıldızlık ekseninde temsil ettiği nokta da zaten bunun doğal sebebi. Tabi bu formül ne kadar uzun süre devam ettirilebilir bu büyük soru işareti.

Emre Toraman dedi ki...

+ Çağdaş'a karşı da umarım "dünkü stajyerim beni zaten yenemez" değil de "dünkü stajyerim nasıl benim önümde olur" kafasıyla hazırlanır. Hatta medyadan birine "Çağdaş zaten Sergen'in taktiklerini yapan kişiydi, önünde olması normal" falan dedirtebilsek faydalı olur bence :)

beagle dedi ki...

Bu puan tablosu gayet iyi biz 30. Haftaya kadar iyi oynar, devre arasi Marcelo gibi bir katki alirsak aradan siyriliriz. Ne zaman sarı gelinlerden biri erken kopuyor, digeri ağır sike yapıyor. Ama birbirlerini 25-30 hafta yerlerse biz isi futbolla kopariyoruz.

Ahmet Usal dedi ki...

@Emre Toraman :))

Hakikaten eleştirilince daha motive oluyor, bu bile taraftar gözünde artı olur, F.T. de benzeri ya:)

Şu Hocaya tembel yakıştırmaları falan yapıyoruz ya, orada da hakkını yiyiyoruz gibi geliyor. Hani Bill Gates diyor ya ben önemli bir işi en tembel mühendise veririm çünkü o işi yapmanın en pratik ve hızlı yolunu bulur, o hesap. Hoca kendini biliyor, ona göre açıklarını kapatacak bir ekip kurup öyle yola çıkıyor. Zaten konuşmalarında hep "ekip" vurgusu yapıyor. Arkasında 7 kişi var. Bunlara sorumluluk verdiğini şuradan anlayabiliriz: Tamer Tuna ve Çağdaş Atan başladıkları gibi ligin iyi top oynatan, iyi analizci-taktisyen hocaları arasına girdiler. 7 Senede 2 Hoca yetiştirdi, F.T. nin daha siftahı yok:)

Bu sene Çağdaş Atanın yerine bizim altyapı Ozanını almışlar, belki o işi oturtana kadar sallandılar. Ya da sonradan kondisyoner Moreno geldi ki ülkeye gelen en iyilerden. Milli aradan sonra kondisyon hemen fark etti. Hoca üst organizasyonu yapıyor, detayları yardımcılarına havale ediyor. Aslında doğru bir çalışma modeli. Modern futbolda bunun başka da bir yolu yok.

Bütün hafta medyaya baktığımda yere göre koyamadılar. Memleketin en iyi geçiş oyunu takımıymışız, gol noktalarına akan oyunda stoperler dışında herkesi sokabiliyor olmamız, koşu kalitemiz, atletizmimiz, Atiba'nın gizli santraforluğu - 3 gol 3 asist, en iyi oyun kurucu kanada sahip olmamız(Ghezzal ki Rosierle beraber ligin üstü adamlar, net.) falan. Daha da iyisi, ligde duran toplarda - hava topunda sayın 1.80 lik stoperlerimizle istatistikte bir numara olmamız, ki meşhur fularlı yorumcumuzun deyimiyle "İnanamadım!".

Neticede oyuncu kalitesinden bağımsız atletik, herkesin koştuğu, herkesin pozisyona girebildiği, tüm fizikle ilgili konularda (koşu kalitesi, baskı, pres, hava topu) istatistikte ligin en iyisi haline gelmiş bir takıma sahibiz. Oynayanların bireysel performansları da gün geçtikçe daha iyi hale geliyor, oynamayanlar da yavaş yavaş geliyor, yolda. Bu pek tembellik gibi görünmüyor. Daha çok başarılı bir organizasyona benziyor :)

@beagle önemli bir noktaya parmak basmış, bu renklilerin ikisinin de sonlara kadar yarışta kalması önemli, biriyle tek kalırsak şansımız olmaz, yerler bizi, ikisi birbirini yerken aradan sıyrılabilme ihtimali var.

Hani belki erken havaya girdim ama kehanet babından; şu Ergin Atamanlı "efsane" bir sezonumuz vardı ya baskette tüm zengin çocuklarını sopalaya sopalaya her kupayı almıştık, Hoca da "Hoca" efsane olmak istiyor, sadece öyle bir sezonu, hele böyle bir dönemde yaşarsak onu Hoca olarak da efsane yapar. Hele F.T. varken onu geçebilirse.

Beşiktaş ligin kalesine en az şut çekilen 5. takımı ama aynı zamanda ligin en çok gol yiyen 2. takımı(Erzurum-Gençler ile paylaşıyor).

Aynı zamanda açık oyundan ve kontradan en fazla gol atan takımı olduğumuz gibi maç başına en fazla top çalan 2. takımız.

Beşiktaş ligin pekçok pozitif istatistiğinde de ilk 5'de. Yani ben genel itibariyle çok memnun olmadığımı dile getirdim ama bunların tesadüf olma ihtimali de yok. Beşiktaş'ın bir şekilde organizasyon kuvvettinin arttığı malum. Bunu yaparken trilyonlar ödediği oyunculara ihtiyaç duymaması da övgüyü hak ediyor.

Fenerbahçe maçında geri dörtlüsü tamamen eksik ve kariyerinde 10 tane profesyonel maçı olan kaleciyle, ligin en büyük favorisini yendi. Keza benzer şekilde geçen senenin şampiyonunu yendi. Bence mevcut takımın en kritik 2 oyuncusundan biri(josef) yokken iyi kötü geçen hafta 5. sırada olan Kasımpaşa'yı neredeyse kalesine şut attırmadan yendi.

Evet muhtemelen yine otobüs çeken takımlara karşı zorlanacağız. Belki bu hafta Alanya'ya da kaybedeceğiz ama Sergen Yalçın'ın maç planlama konusunda belli bir seviye otrttupunu kabul etmek gerekiyor. Bugün hepimizin içinde "acaba olur mu" umudu yeşerebiliyorsa bu rakiplerin kötü olması kadar bizim de belli seviyede düzelmiş hatta belli mevkilerde ligin en iyilerini barındıran kadromuzun da ürünü bence.

beagle dedi ki...

@Ovünç
GG Ruiz Caner Elneny Ljajic Burak yerine totalde cok daha ucuz, genc ve iyi fizik kondusyonda Rosier Montero Ridvan Souza Larin Abu ile oynuyor olmamiz sence bu istatistikleri olusturmuş olabilir mi?

BJK4EVER dedi ki...

Arkadaslar ivme yakaladik, iyi oynuyoruz da abartmiyormuyuz erkenden?
Ligde 4. siradayiz eksik macimizi kazansak bile. Gecen seneki yasli, atletizmden uzak, berbat takim da ligi 3. bitirdi, 10. olmadi.
Sergen yonetiminde istatistik bu sene ligde 10 macta 6g1b3m, ortalama 1.9 puan.
Gecen sene o boktan takimin Sergen donemindeki istatistigi 15 macta 10g2b3m, ortalama 2.1 puan.
Bir bekleyelim gorelim.

BJK4EVER dedi ki...

@Ovunc,

Verdigin istatistik cercevesinde devre arasi transfer ihtiyaci da konusulmali.
Forvet hatti oturdu, merkezde hem Aboubakar hem Larin oynayabilir.
Kanatlarda Ghezzal ile kalite oturdu, ustelik net siskinlik var.
8/10 numarada kalite doyurucu olmasa da siskinlik var, transfer yapilmamasi dogal.
6 numara Josef ile oturdu.
Solbek oturdu.
Sagbek as var, yedek yok. Necip ve Dorukhan idare ettirecek kadar yeterli bence.

Geriye kalan mevki stoper ve kale. Stoper bence ihtiyac. Burada net kalite sorunu var. Vida gidici, Wellinton ve Montero bekleneni vermedi. Kotu degiller, ama iyi de degiller. Bence buraya transfer dusunulebilir. Ama kesinlikle laf olsun diye yapilmis transfer degil, rotasyon transferi degil. Net bir isim alinmali, alinacaksa. Yoksa hem cebimizdeki para hem kontenjan hakki bizde kalsin daha iyi.

Kaleci de olabilir. Egri oturup dogru konusalim, iki genc yerli kaleci oynatmak kagit uzerinde guzel, ama bu kaleci performansi ne kadar tatmin edici tartisilir. Utku ve Ersin begeniliyor, ama sanki net katki sagladiklari icin degil, bir cuval inciri net olarak bok etmedikleri icin tartisilmiyorlar. Su ana kadar hangi macta kalecimiz vasat ustu oynadi? Basaksehir macinda Utku, o kadar. Onun disinda yenilebilecek neredeyse her golu yediler, arti olarak Antep macinda cok kotuyduler.
Ersin ve Utku'nun orta ve uzun vadede (mumkunse seneye) bir atilim yapip mac kurtaracak milli kaleci seviyesinde cikacagina inaniyorsak zorlayalim. Yok, o seviyede degillerse ve butce+kontenjan varsa kaleci alinsin abi. Ben kaleciden hic anlamiyorum, o yuzden yorum yapamam, ama dusuncu bu olmali. Yoksa yerli kalecilerle oynuyoruz cool'lugunu takinmak icin bu riske giriyorsak kendi bacagimiza sikariz.

Yorum Gönder

Ara