.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

9 Aralık 2020 Çarşamba

SL 12 Aytemiz Alanyaspor - Beşiktaş

Tarih:  13 Aralık 2020 Pazar 19.00

Stadyum: Bahçeşehir Okulları Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Atilla Karaoğlan

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Gökhan Töre, Adem Ljajiç, Ajdin Hasiç/ Ufuk Ceylan, Tayfur Bingöl, Ceyhun Gülselam, Efecen Karaca, Francois Mounbandjie

Cezalı Oyuncular:  - / Salih Uçan

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

85 Yorum:

turgay dedi ki...

alanya düşüşte bizse moralliyiz. bir avantajımızda alanya göztepe ile oynayacak. josef ve larin dönüyor. muhtemelen dorukhan dışarıda kalacak. fener maçında olduğu gibi skorer olmamız lazım. ana hedef her topu kaleye sokmak olmalı. çünkü golü bir şekilde yiyeceğiz.

Normalde antrenman fotolarından her hafta kimin oynayacağına dair fikir yürütebiliyordum ama bu hafta işler biraz karışık gibi.

Alanya'nın düşüşte olduğunu düşünmüyorum. Bütün sezon oynadıklarına benzer bir düzeyde oynadılar Gençler maçında. Biraz Gençler şanslıydı biraz da Alanya şanssızdı. Sağlam bir oyun planları var ve bunu oldukça disiplinli şekilde uyguluyorlar. Kadro kalitesi olarak da lig ortalamasının üzerinde olunca bulundukları konum şans eseri bir konum değil. Bu sezon ortalama %60 topla oynuyorlar ki bu bir büyük takım ortalaması.

Bizim için güzel tarafı ise tam istediğimiz rakip olmaları. Beşiktaş'ın oyun planının topu rakibe bıraktığında daha iyi işlediği ortada. Bu bağlamda reaktif oyunumuz için yeni bir zafer olabilir. Çağdaş Atan'ın bizim maça nasıl yaklaşacağı çok kritik bir konu.

Bir de Babacar, ne Cisse kadar topsuz oyunda reaktif, ne de Demba kadar temposuz bir oyuncu. Stoperlerimizin baskı altında dağılma emareleri buradaki en büyük soru işareti olacak.

Çok zor maç ama kefede ağır basan bana Beşiktaş gibi geliyor.

BJK4EVER dedi ki...

Dusus belki dogru kelime degil oyun olarak, ama mac sansi da gectigimiz haftalardaki gibi yaninda olmaz. Mac sansi ve hakem sansi eninde sonunda bir noktada doner. Alanya gibi takimlar icin o kadro kalitesi ve derinligiyle o puan ortalamasini devam ettirmek mumkun degil, bir yerde turning point olacakti. Su anda Goztepe karsisinda da skor 0-0, ahim sahim top oynamiyorlar.
Belki organizasyon acisindan bir Akhisar, Sivas'tan ustunler, ama yine de 3 buyukler veya Basaksehir seviyesinde degiller.
Sampiyonluk yarisinda yer alamazlar.

Eksikler dogruysa bizim icin baya iyi. Ceyhun ve Efecan fizik katiyor takima, oradan kaybedecekler. Siopis ve Salih'i Josef ve Atiba ezebilir. Solbekte as adamlari yok, tecrubesiz Ahmet'in rakibi Ghezzal, maden olabilir.

Bizde hem Larin hem Josef donecek, eksikler de zaten katki saglamayan oyuncular. 3 puan icin tum sartlar elverisli olduguna gore kesin garip birseyler olacak ve puan kaybedecegiz.

beagle dedi ki...

Alanya otobus ceken, top yapmayan rakip bulunca rakip alanda cogalip fisi cekiyor.

Ancak iki mactir Efecansiz orta saha forvet bagi koptu, takim boyu uzadi. Babacar Fiorentina yildiz adayindan, Inter ilk 11den niye burada gosteriyor. Merkez uç noktayi iyi doldurmuyor. Takimi rahatlatmiyor. Ama ligde kalecini karsi jarsiya birakmak isteyecegin son santrafor. 5 sene once Mustafa Demirtaş yazmisti, Finishing-20 nin canli ornegi.
izlemesi keyifli vuruslari bizden uzak olsun.

Efecan donmez veya bize ozel Fatihi 6ya cekmezlerse beklenenden kolay bir galibiyet aliriz.

turgay dedi ki...

Şimdi sezon başı iyi hazırlık dönemiyle beraber her takımdan daha iyi fizikle başladılar lige. Her bölgede fizik olarak iyiydiler. Ayrıca transferleri ilk maçtan itibaren katkı verdi. İyi hazırlık dönemi, transferlerin erken katkısı buna ek olarak hazır olmayan rakiplere karşı alınan oyun üstüğünlüğü ile beraber seri galibiyetler ilüzyonu yarattı. Tıpkı fenerbahçe gibi onlarda sabun köpüğü misali güzel görünen ama sorunlar çıktığında nasıl tepki vereceği belli olmayan bir oyun oynuyorlardı.

Bu takım 3 senedir neredeyse beraber oynuyor. Sergen Yalçın devre arası ileriye götürdü Erol bulut var olan hücum düzenini savunmayla birleştirdi doğru transferler ile takımın seviyesini yükseltti ama şu konu atandı. Majör oyuncular yokken onların yerini nasıl dolduracaksın? Bugün 1 sol bek 1 sağ açık yokken bile zorlanıyorsun.

Gelelim neden düşüşte. Çünkü rakipler fizik olarak oturdu. Şu göztepe ile deprem nedeniyle oynayamadıkları zaman oynasalar ezerlerdi ama şimdi karambol pozisyonları hariç ortada net gol pozisyonu yok. %60 topla oynasan bile rakip senin gibi fizik olarak aynı seviyede kaybettiğin topu aynı hızda kazanamıyorsun çünkü rakip hemen topu uzaklaştırıyor. Çağdaş atanın güçlü bir a planı var ama b planı çok zayıf. Tıpkı Sergen Yalçın gibi. Caulker bugun yok geriden oyun kurarken fatih büyük sorun oldu. Bizim sol bek genco henuz bu seviyeler için hazır değil. Savunma nasıl dengesiz oldu bir anda farkettiniz mi? Top kapma süresi uzayınca da rakibe top vermiyorsunuz ama atak olgunluğu yok. Bu yüzden rotasyon başladığından ve rakipler iyi hazırlandığından bu yana Alanya düşüşe geçti.

Bize karşı Salih, Ceyhun, efecan yok. Ahmet sakatlandı sol bek dönecek mi takip etmedim. Dönmezse sağ ayaklı Tayfur sol bek. Bu kadar dezavantaja karşı bizim avantaj sağlayabilmemiz içinde skorer olmalıyız. Bugün göztepe biraz daha skorer olsa iş başka yere gidebilirdi.

Ben düşüşte değil derken oyun olarak kazandıkları maçlarda da bundan farklı oynamıyorlardı demek istedim. Attıkları gollerin yarıdan fazlası rakiplerin fantastik bireysel hatalarından geliyor. Adam Barreiro 3 gol atmış 3'ü de kalecilerin saçma sapan sektirdiği topları tamamlamaktan geliyor.

Normal şartlarda o orta saha ve sol savunma ile bizim sağ kanadı durdurma ihtimalleri yok. Maçlarda reaktif olup topu rakibe verdikleri dönemlerde inanılmaz baskı yiyorlar. O yüzden topu almayı tercih edecekler. Bu durumda da bizden daha iyi bir oyun kurgulama ihtimalleri yok. Ama böyle maçlar zaten en tehlikeli maçlardır. Özgüvenlisin, rakip psikolojik olarak düşmüş, en ufak küçümsemenin bedeli ağır olur.

Konsantre bir Beşiktaş, hem taktik, hem teknik, hem de kalite olarak Alanya'dan önde.

Ahmet Usal dedi ki...

Sorun Alanya değil, Çağdaş Atan cezalı bu maç üstelik. Gençler maçında da aman aman değillerdi. Onların A planının ilacı bizim A planımız. Bir tek @beagle ın dediği santraforlarına pozisyon verirsek tehlikeli, onun dışında bence biz ağır basarız.

Yanılmayı çok isterim ama bence asıl sorunumuz hakem. GS nin bay geçtiği hafta GS nin arkasını toplayan en favori hakemleri Atilla bilmemnesini bizim maça atadılar.

Bu seneki 11 GS maçından 4 ünü bu vatandaş yönetmiş, hepsini GS kazanmış, her maç penaltı da vermiş ki aralarında "hadi len" diyeceğiniz penaltılar da var. GS-BS Maçında Lyundamanın kırmızısını da vermeyen bu sarı kırmızı gömlekli. Bildiğin "operasyon" hakemi. İşte "Derin GS" diye anlattığımız şeyin ayaklı kanlı canlı örneği.

Bence "hakemi" de yenmemizi gerektirecek ikinci maç. Şu 2 verilmeyen penaltı sabıkalısı geçen maçın hakemi bile olsa korkmazdım. Çünkü kalanı adil yönetmiş, lehimize direk kırmızıyı da korkmadan vermişti. Ama bu hakemi baya izledim, her anlamda kötü bir hakem, ve GS istatistiği niyetinin de iyi olmayacağının en büyük göstergesi. Sadece sonuç açısından değil, Hoca ve oyuncular kötü yönetimle çığrından çıkarsa yenilecek kartlar ve sonraki haftalara neden olabileceği eksikler nedeniyle de "tehlikeli" maç.

Sosyal medyada etkili Beşiktaş hesapları bunu teşhir ediyor atandığından beri. Umalım ki korkup operasyonunu çekemesin.

Şu maçı hakikaten kazansak da kaybetsek de rahat izleyecektim! Bu atamayı gördükten sonra sinirlerim bozuldu!

Emrah D dedi ki...

Diğer anadolu takımları Alanya'ya karşı başka herhangi bir anadolu takımına karşı oynadıkları gibi değil de lig liderine karşı oynadıkları gibi (tam o kadar bile değil, kısmen) oynadıkları zaman bizim kronik yaşadığımızı söylediğim eşit bütçeyle kapanan takımı açmaya çalışma durumuna Alanya düşüyor, yüzde yüz değilse de bir kısmı bu son puan kayıplarının.

Geri kalan kısmı da Övünç'ün dediği gibi daha önceki maçlarla son maçlar arası şans faktörü farkı ve beagle'ın dediği gibi Efecan'ın vs eksikliğinde ön alanda bağlantı kurma kilit açma işini yapmalarının iyice zorlaşması.

fidddas dedi ki...

biz büyük ihtimalle
utku
rosier welinton montero rıdvan
josef atiba mensah
ghezzal abuş larin

çıkacağız

alanya ise muhtemelen
marafona
juanfran tzavellas fatih tayfur
siopis efkan
babacar bakasetas davidson
bareiro

çıkar

defansları ve 8 numaraları ideal 11lerinden olmayacak.

hala 1-1 bana yakın geliyor ama alanyanın kesikleri ve hocanın çağdaşa karşı maçı daha fazla istemesi ihtimali ile 1-3 de bitebilir.
alanya geri düşmeyi pek tecrübe etmedi erken gol bulursak ikiyi gecikmeden atmalıyız, alanya hücum hattı bizim sakar stoper tandemine mutlaka sorun çıkaracaktır.

bir ihtimalde 5 gün içerisinde 2 kez yenilen alanyanın kontrollü oynayıp 1 puan istemesi olur ki, bu her iki takımın da işine gelir.

beagle dedi ki...

Mensah yerine dorukhan %50 olabilir.

Hasta ti dedi ki...

yorum yok mu hiç? bari birilerine saydırın:) hoca tembel felan? hakemler şöyle boyle? ljajic'li bir ortasaha 3'lusu? caner'in gole katkisi? atiba kahraman mi yoksa hain mi:)?
guzel mac olacak vesselam...

beagle dedi ki...

Coronaya bile ilaç çıktı Ti'ye çözüm yok :)

11de Larin çıkmasın bak nasıl saydırıyorum.

Pheaglix dedi ki...

gs'nin bay geçtiği, fb'nin kaybettiği haftada net beraberlik maçı. sahada tarafsız bir hakem yok zaten. karaoğlan falcao'dan çok gs maçına çıktı bu sene. aslında oyun konuşmanın çok da anlamı yok bu ortamda. yalnız @beagle haklı. larin 11 çıkmazsa ben de ağır söverim.

İki takımın da topun kontrolünü rakibe bırakmak istedikleri bir maç olacak. Oyunun kontrolünü ele aldığımız dönemlerde tempoyu yükseltip ileride çabuk çoğalabilirsek Alanya savunması mutlaka hata yapacaktır. Fatih- Tzavellas gibi bir stoper hattıyla formda bir Aboubakar ve Larin'i durdurabileceklerini sanmıyorum. Keşke Oğuzhan- Mensah- Llajic üçlüsünden de bir tane formda oyuncu çıksaydı. Sıkışan maçları çözmek konusunda elimiz çok rahatlamış olurdu. Tek bir oyuncunun bile ekstra katkısı bizim ligde büyük fark yaratıyor. Rosier canavarı mesela hem Ghezzal'in hem de takımın oyununu tek başına yukarı çekenlerden.

Alanya'nın solu bu maçta error verebilir. As bekleri sakat görünüyor ve sol kanatta tercih edilen Davidson'un savunmaya verdiği katkı düşük düzeyde. Sağ kanatta da Alanya'nın geçiş oyunlarının en önemli dişlisi Efecan yok. Bu sezon Efecan'ın forma giyemediği Galatasaray deplasmanında kazanmış olsalar da 10 kişilik rakibe karşı pozisyon üretmekte çok zorlanmıştı Alanya.

Tüm bu şartlar ışığında 2*0 kazanırız diyorum : )

3*0 olmasın ama Gs bay geçtiği hafta da lider oluyor : )

turgay dedi ki...

Lig daha çok uzun ve çok değişkenlik gösterecek. Fenerbahçe oyun olarak kötü olduğunu bildiğinden hakeme oynuyordu ama bu sefer hakemde kurtaramadı. Galatasarayın avantajı hocası ve inanılmaz lobisi. Biz ise her maçı kazanmalıyız. Ne bize avantaj sağlayacak lobimiz ne de her türlü kavga eden bir yönetimimiz var. Bu nedenle güçlü oyuna ihtiyaç var. Ocak ayında boyd ihtiyacımız yok mesela. Hasicin oynayıp gelişmesi fikrine katılıyorum ancak yerine kadroya alınacak adam boyd değil mirin olmalı.

Ben de Hasiç'in kesinlikle gönderilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ghezzal'den öğreneceği çok şey var. FM'deki gibi Ghezzal'i çağırıp " bu adam sana emanet birader" demek isterdim. Ayrıca club grown olabilmesi için de takımda kalması gerekiyor. Turgay'ın dediği gibi Boyd'a ihtiyacımız yok. Vida'yı ve Ljajiç'i elden çıkartıp bir kaleci bir stoper alsak yeterli olur gibi görünüyor. Tabi bu tamamen olağan şüpheli Aboubakar ve hiçbir şekilde yeri dolmayacak Ghezzal'in sağlık durumlarına bağlı.

BJK4EVER dedi ki...

Utku
Rosier
Welinton
Montero
Rıdvan
Atiba
Josef
Dorukhan
Ghezzal
Larin
Aboubakar

Marafona, Juanfran, Caulker, Tzavellas, Tayfur, Berkan, Siopis, Bakasetas, Davidson, Bareiro, Babacar


Ne sis ne yansin kebap 11'i olmus. GS bay iken, FB yenilmis iken ve Alanyaspor'u boyle yakalamisken sanki daha cesur olabilirdik.
Utku'nun oynamasi forma adaleti acisindan guzel, keza Montero ve Ridvan da oyle. Larin tercihine de kimse birsey diyemez. Ama keske Dorukhan yerine bari Oguzhan oynasaydi. Hadi Mensah'i kesebilirsin, ki hem FB hem Kasimpasa macinda nispeten vasatti. Ama bari Oguzhan oynasin yahu.
Bu kadar defansif cikmanin anlami ne bilmiyorum. Genclerbirligi maci gibi bir mac olmaz insallah. Rakipten cekindi, orta saha mucadelesini kaybetmek istemedi diye dusunebilirsin, ama rakipte hem Salih hem Ceyhun yok, Fatih de yok. Atiba-Josef isi gayet kotarirdi sanki. Rakip orta sahayi bize verip uzun toplarla cikip 3 adami pasifize ederse buyuk sikinti olur. Ileride de 2 santrfor ve savunma arkasina sarkacak oyunculari da var. Cagdas Atan korkmadan elinde ne varsa surmus sahaya. Umarim defansta konsantrasyon kaybolmaz ve sok pres veya duran toptan bir sekilde golu buluruz.

Ruşenaliduran dedi ki...

Kulübelere bakınca Beşiktaş bayağı önde dörtte dört olur inşallah

beagle dedi ki...

Maden solbekleri. Eski açikti o adam hatta sağ ayakli olması lazım. Dorukhanin sağ aciga dogru gecmesi işi cozer.

Emre Toraman dedi ki...

Hata arayan: 1 - 0 :Hata bekleyen

Ahmet Usal dedi ki...

İçimden de şu ilk yarıyı atlatsak diye geçiyordu. Rüzgar bize ters eserken baskı yemek iyi değildi. Tam Anadolu takımlarına yakışır şekilde aslanlar gibi direniyorduk, aslanlar gibi penaltıyla da geriye düştük :)

Bu oyun aslında işimize geliyordu ama karambollerin riskini unutmamak gerekmiş. Alanya BS ile beraber ligin en organize takımı, fizik kalitemizle iyi direndik ama karambolün çözümü yok. Yağmur ve rüzgar bizim aleyhimize işliyor.

Şimdi göstereceğimiz tepki takım olarak ne kadar olgunlaştığımızı gösterecek...

Ahmet Usal dedi ki...

Bi de Çağdaş Hoca bize çalışmış. Rosier ile Ghezzalı güzel kapatıyorlar derken Ghezzal yüzde yüzü kaçırdı! Adam iyi hoş da hakkaten gol vuruşu yokmuş!

turgay dedi ki...

Temel sorun atiba ve dorukhandan birinin fazla olması. Bu kadro doğru kadro değildi maça çıkarken.

Ahmet Usal dedi ki...

Rosier de bedava sarıyı gördü, risk arttı, bu hakemle kolay kırmızı görür. Maçı 10 kişi oynayacak şekilde Hoca planlamaya şimdiden başlasın!

beagle dedi ki...

cok stoper gomduk. su montero'nun 1 devrede yaptigi hatayi Ruiz haric kimse yapmadi.

Souza olmasa 5 kafa golu falan yeriz bir macta

Basar dedi ki...

Ezik 3. Sınıf Anadolu takımı zihniyetli bir ilk 11. İlk yarı yine çöp.

Yahu 3 haftadır neden kazandığın ortada, 3 tane 6 numara nedir?

beagle dedi ki...

Tonla eksigi olan cagdas iyi teknik direktorluk yapiyor. Sergen ise cop. Besiktaşa faroe adalari taktigiyle 3 onlibero oynatmak nedir?

BJK4EVER dedi ki...

Skor ve oyun gayet dogal. Sahada kisitli kapasitesine ragmen pozitif oynamaya calisan bir takim ve sahaya futbol oynamak icin cikmayan, gures yapmak icin cikan zavalli bir Anadolu takimi var.

Rakibin solbek eksikligini kullanmak icin Dorukhani oynatmayi anlayabilirim, ama once takimin ana planini oturtursun.
Oyle bir dusuncen varsa kesersin Atiba'yi, koyarsin Josef'in onune Oguzhan ve Dorukhan'i. Dorukhan saga kayar, Oguzhan da surekli yaptigi gibi sola kayar. 3 tane merkez orta saha oyuncusu koyuyorsun, ucu de pas fakiri.

Bence bu mac kazandigimiz 3 macin tamamen tesaduf oldugunun, Sergen'in korkak cesaretsiz boktan bir antrenor oldugunun kaniti, sadece sansliydi biraz o kadar. Aboubakar sapkadan tavsan cikartamayinca, girdigimiz ilk pozisyon bala gote gol olmayinca o kadar da kolay olmuyormus demek ki.

Ustun zeka, muhtesem antrenor Sergen'in takimi itin gotune sokulan gram top oynamayan Fenerbahce'nin gerisinde. Hatta eksik macimizi kazansak bile geride, kazanamazsak adamlar bize 4 puan fark atmiyor oluyor. Ustun zekali muhtesem antrenor Sergen'e su zavalli Fenerbahce 4 puan fark atiyor.

Alin Sergen'ininize de, Anadolu takimi zihniyetli boktan zavalli takiminizi da kiciniza sokun.
Su Davinson bizde olsa yedek otururdu, onun yerine bir ekstra onlibero koyardi ustun zekali Sergen.

Ahmet Usal dedi ki...

Bizim havadan geçirgen olmamızı engelleyen şey stoperler değil. Duran toplarda Josef, Atiba, Larin ve Abounun, hatta Dorukhanın desteği. Takım maç kazanmaya başladığından beri duran toplarda ligin en iyisiydik ama lig başından beri hesaplandığında hem duran top hem de ikili mücadele istatistiğinde Alanya tüm takımlardan iyi.

Hocanın önce durdur sonra vur taktiği işe yaramadı. ikinci yarıya ya Dorukhandan ya da Atibadan vazgeçip Oğuzhan falan sokmalı, hatta ikisinden de vazgeçip Oğuzhan - Mensah da yapılabilir.

Emre Toraman dedi ki...

Bu orta saha 3'lüsüyle oyunu almak imkansız. Oğuzhan'ı maçın başından Dorukhan yerine oynatıp Salih'in de yokluğunda orta sahada organizasyon üstünlüğünü alabilirdik.

2. yarı Rosier'le başlamak gibi bir düşüncenin dahi olması zaten kabul edilemez. Dorukhan'ı beke çekip Oğuzhan'ı almak yeterli olmazsa çok beklemeden 55-60 gibi Josef-Oğuzhan-Ghezzal yapıp Nkoudou'yla Tayfur'u zorlamak lazım.

turgay dedi ki...

Beşiktaşın hocası olsam maçtan önce neyi iyi yapıyorum diye düşünür bunlar iyi yaptıklarıma önlem alırlar oyunumu çeşitlendirmem lazım derim. Adamlar sol taraflarında sol bek yokken tüm konsantrasyonlarını bizim sağ tarafa vermişler bizim sol tarafımız bomboş. Bu maç top yapabilen dikine oynayanların maçıydı. Şu kadro ile çıkarak hata yaptık. Wellinton sakatlanmadığı sürece bizim için sıkıntı.

Alanyanın temel özelliği a planının çok çok iyi olmasıydı. Biz bu plana çalışmadan ezberle çıkmışız. Bakalım ne değişecek ama benim beklentim çok şeyin değişmeyeceğini yönünde

BJK4EVER dedi ki...

@Ahmet

Ironi yapiyorsundur insallah. Tek bahsettigin sey rakibi engellemek uzerinden. Besiktas 2 as merkez orta sahasi, as sag acigi eksik Alanya'ya karsi hicbir ciddi eksigi yokken sadece durdurmayi dusunecek bir takim mi?
Bu paranoyaya, dusunceye bizi sokan su basiretsiz yoneticilerin de, korkak basiretsiz boktan antrenorlerin de abv.

Besiktas bu kadar eksik bir Alanya'yi yakalamisken onlem almaz, onlem aldirtir. Kaybetmemek icin degil, kazanmak icin cikar. Rakibin hatasini beklemez, rakibi hataya zorlar. Tam bir Anadolu takimi yaratti Sergen, helal olsun. Siz de kici kirik 2 derbi galibiyeti icin saksakcilik yapmaya devam edin. Ne demislerdi? Buyuk takimlar kazandiklari kupalarlarla, kucuk takimlar buyuk takimlari yendikleri maclarla ovunurler. Kucuk takim gibi ovunun iste bir 5 hafta daha FB galibiyetiyle.

Emre Toraman dedi ki...

Umarım yanılırım ama Mensah şu maç hikayesinde çok kötü tercih bence.

Pheaglix dedi ki...

- rosier kırmızı görür. eğer hakem ikinci sarı kart hafif olmaz kuralını uygulamasa atılmıştı.

- ucuz penaltı yaptık. mesela bu da "penaltı gibi" penaltı değil. ama bize çalınmazken bize karşı çalınıyor. puan kaybedince çıkıp konuşur artık yöneticiler.

- lqrib'in ofsayt diye koşmayı bıraktığı pozisyona bir tek ben mi ayar oldum? sanki ters kanatta ofsaytı bozan birisi vardı. topu bizden ofsaytta olmayan birinin alma şansı yoksa neden koşmazsın ki?

- josef atiba dorukhan üçlüsünün faydalı olabileceğine inanan var mı?

- rıdvan yine iyi. bu sezonun açık ara en olumlu şeyi rıdvan.

- bu maç dönmez, en iyi ihtimalle 1 puan alırız ki o da zor. yine üç maçla şampiyon olup dördüncü maçla yerimize oturuyoruz.

Emre Toraman dedi ki...

Nkoudou-Larin'i görmemiştim. Bu daha da kötü tercih bile olabilir. Bu kadar bireysel beceriye kalmak baya kötü kumar. Yetiş ya Aboubakar.

Pheaglix dedi ki...

bu arada larin'i çıkarmasak iyiydi

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Sadece gerçekçi davranıyorum. Söylemde Hoca da senin dediklerini diyor, sözde herkes hücumcu, herkes savunmacı, ama eylemde ortada top yapacak adam yok. Geçen sene de böyleydi de Elneny sayesinde sistemi yürüyordu. Bu sene Josefle Larinle Rosierle takım daha sertleşti ama henüz üreten bir takım haline gelemedi.

Derbileri almak önemli, küçümsenecek bir şey değil. Gerçekçilik hikayesi de şu; ne zaman Oğuzhan Ljaic Hocanın istediği tempoda koşarlar ve savunma katkısı verirler, o zaman ilk 11 e girerler. O zaman bir şeyler değişmeye başlar.

Ligde şu Alanyanın bize oynadığı oyunu oynayabilecek bir BS, bir de gelişmeye devam ederse GS var, ki onların kadroları da teknik oyuncu bazında daha kaliteli. Alanya da yeni kurulan bir takım değil, üç senedir üç iyi hocayla gelişen bir takım. o iyi Hocalardan ilki bizimkiydi, Çağdaş bizimkinin kadrosundan Alanyaya geçti.

Her Hocanın bir yoğurt yiyişi var, bizimki Lucescudan etkilenmiş, sağlamcı. Anadolu takımı benzetmesini en gösterişli şekilde burada ilk yapanlardanım. Yani herhalde Ne olduğunu hepiniz kadar görüyorumdur. Maçı farklı da kaybedebiliriz. Bu şu dönemde topladığımız puanın beklentilerin çok üstünde olduğu ve taş gibi bir "Anadolu" takımı olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor. Buradan ikinci devreye kadar "büyük" takıma evrilebilirsek Hocayı başarılı bulacağım...

beagle dedi ki...

Besiktasin Teknik direktoru sadece tembel degil salakmis da. Yenikken Larini cikarip Abuyu tek birakan adam, Porto maclari yerine beygir izlemistir.

Mayor dedi ki...

Beşiktaş Anadolu takımı
Sergen hoca değil
Yönetim beceriksiz
Alanya içimizden geçer.
Dk 70 1-0 gerideyiz.bir de bunu deneyelim.

beagle dedi ki...

salak teknik direktorumuz bir de top kaybi yapti :))))

Emre Toraman dedi ki...

Atiba-Oğuzhan bari yapacak göt olsaydı.

Mayor dedi ki...

Atibaya ilerde top dağıtma görevi veriyorsun ama defansif özellikleri işime yarar Oguzhani almayayım şimdi diye düşünüyorsun.
36 yaşında ağır zeminde iki işi de yapmaya çalışan adam bitmiş bunu görmüyorsun.
Iş işten geçmis artik

Ahmet Usal dedi ki...

Şu Atiba-Oğuzhan ve Ghezzal-Güven değişikliklerini 10 dakika önce yapsa belki golü yemezdik, belki de atmıştık.

Hakikaten oyun okuma anlamında iyi analizci değil. Oğuzhan @Emre Toramanın dediği gibi Mensah dan önce girmeliydi.

Can dedi ki...

Sergen gene çok kötü bir kadro seçimi ve maç yönetimi sergiledi ama şunu da gözden kaçmasın: Beşiktaş tarihinde herhalde bu kadar kötü bir kaleci ve stoper tandemi kombosu olmamıştır. Wellinton sadece kötü bir stoper değil aynı zamanda bütün takım savunmasının ve saha dizilişinin de içine eden bir felaket

Can dedi ki...

Sergen gene çok kötü bir kadro seçimi ve maç yönetimi sergiledi ama şunu da gözden kaçmasın: Beşiktaş tarihinde herhalde bu kadar kötü bir kaleci ve stoper tandemi kombosu olmamıştır. Wellinton sadece kötü bir stoper değil aynı zamanda bütün takım savunmasının ve saha dizilişinin de içine eden bir felaket

turgay dedi ki...

Çok fazla şey söylemeye gerek yok maçtan önce skorer olmalıyız demiştim. Gezzal çok net kaçırdı atsa değişirdi oyun sonra güven çok net kaçırdı atsa değişirdi oyun. Bizim 3 puan almamız için her maç skorer olmalıyız. Her pozisyonumuz gol olmalı. Yoksa kilit açmak zor bizim takım için.

beagle dedi ki...

maçi katledenler:
1- Montero
2- Ghezzal
3- Nkuduyu sola, Abuyu tek forvete, Atibayi ileri koyan Sergen

BJK4EVER dedi ki...

Oguzhan ve Guven'e yapilan serefsizlikten baska birsey degil. Adamlara hicbir sekilde adil bir sans vermiyorsun, son 10 dakika alin maci kurtarin diye birde taraftarin onune atiyorsun. Adamlar yine karakterli, ben olsam Skyrim verecegin forma diye dusunup kilimi kipirdatmazdim, Atiba ve Dorukhan gelsin kurtarsin seni amk kepcesi derdim. Adamlar yine elinden geleni yapti, Guven penalti falan yaptirdi. Kimse de Oguzhan ve Guven'e bir daha birsey soylemesin. Adamlari neredeyse hic oynatmiyoruz, oynattigimizda da en sikintili macta 10-15 dk'dan oteye gitmiyor. Sonra da suclu Oguzhan, cunku kosmuyor.
Bir gidin allasen.

@Ahmet,

Abi su cift yonlu meselesine hic anlam veremiyorum ben. Cift yonlu kaliteli oyuncu nadir bulunur, iyileri de buyukler tarafindan kapilir. Bize kalan sozde cift yonlu oyuncular genel olarak iyi defans iyi ofans yapan oyuncular olmuyor, ikisini de vasat yapan adamlar oluyor. Biz de cift yonlu diye kendimizi kandiriyoruz, halbuki ikisini de yapamiyorlar. Biz cift yonlu oyuncu bulacak, kolay kolay oynatacak kapasitede degiliz. Degilsek o zaman elindeki malzemeyi en iyi sekilde harmanlayacaksin. Zaten antrenorluk, liderlik de budur. 2+2'den 4 degil, 4'ten yuksek rakam cikarmaktir.
Ljajic ve Oguzhan'in defans yapmayisi bu kadar sorun oluyor da, onliberolarin hucum yapamamasi neden sorun olmuyor? Dorukhan'i 15 metreyi gecen paslarinin yarisi rakibe gidiyor. Atiba ceza sahasi onunden sut cekince 20 metre yandan auta gidiyor. Dorukhan Oguzhan gibi pas yapamayinca, Atiba Ljajic gibi sut cekemeyince kesilmiyor da, neden Oguzhan ve Ljajic hemen kesik yiyor? Besiktas takimi takim kimligini secerken defansif yonu mu agir basmali, ofansif yonu mu? Bu kadar basit bir soru, cevabi da basit.

Lucescu ornegi de dogru degil. Defansif dediginiz Lucescu elde sagbek olmayinca forvetten bozka Kaan Dobra'dan sagbek yaratti. Giunti gelene kadar orta sahada Tayfur'un yaninda forvet Pancu oynadi. Her maca fiks 3 safkan hucumcuyla cikiyorduk, ligde de cogu macta Ilhan-A.Dursun-Nouma'dan ikisi oynuyordu. Ustelik adamin elinde belki de kisisel yetenek bazinda Besiktas tarihinin en kaliteli hucum hatti vardi. O Lucescu defansif dusunuyordu, oyle mi?

@Can,

Kaleci, stoper falan mazeret olamaz. Kadro kalitesi, genisligi, butcesi anlaminda senin ceyregin anca edecek olan Alanya 2 as orta sahasi ve as sag acigindan yoksun ciktigi macta seni oyun anlaminda bocek gibi eziyor. Bu amk kadro kalitesi, eksikleri de nedense hep bizde sikinti oluyor.
Sergen beyimizin eli rahat olacak tabii. Hucumda Aboubakar her mac sapkadan tavsan cikaracak, cunku beyimiz hucum seti organize etmiyor. Stoperde Lugano, Zago kalitesinde adamlar olacak, yoksa world-class capindaki Anadolu takimi forvetlerini durduramiyoruz haliyle. Kalede de Muslera capinda kaleci olacak ve antrenorumuzun gotunu kurtaracak. Bu amk antrenoru ne boka yariyor o zaman?

Ahmet Usal dedi ki...

Hakem konusunda feci yanıldım, günahını almış oldum, hatta bize "yancı" oldu diye bile düşünülebilir. Rosieri atmadı, 10 dakika maçı uzattı. Babacarı çok rahat attı ki o da yeni kuralların saçmalığı hikayesi. Yüzü beline gelen adamın topu kontrol ederken kolu tabi çarpar, veriyorlar bizim ligde bunları. Tabii beraberlik GS nin daha işine gelirdi diye komplo teorisini genişletebiliriz.

Verdiği penaltı futbolun ruhuna aykırı ve "ağır" ama bu tür pozisyonlara düzenli penaltı çalınıyor ligimizde, yoksa top yüzüne gelmesin diye korkup yüzünü kapatmaya çalışırken eliyle ciddi topun yönünü değiştiren, dolayısıyla istemese de topla oynayan Ghezzal cehaleti yüzünden gelmiş saçma olmuş bir penaltı, ama yeni kuralların ülkede yorumlanışıyla "penaltı". Hepsi çaldığı için bu hakeme yüklenilmez verdi diye. üstelik "VAR" la verdi.

Çırak Ustasını geçmiş diye bir gazete başlığı atıp kaçayım, bu da çok "öğretilmiş çaresizlik" maçlarından biri oldu, içime oturdu.

Önümüzdeki maçlara bakıcaz!

Emre Toraman dedi ki...

Bence maçı katledenler demeyeyim de verenler:
1. Larin-Nkoudou değişikliği (hiç gerek yoktu)
2. Rosier-Mensah değişikliği (Oğuzhan'ı tercih ederdim)
3. Dorukhan-Atiba başlangıcı
4. Atiba-Oğuzhan değişikliğinin geç kalması
5. Alanya bitti, Beşiktaş mutlak favori düşüncesi (aslında 1. ama yapacak bir şey yok buna)

Ben geçen haftadan mağlubiyet kredisini hazırlamıştım şahsen, o yüzden hatalara rağmen çok koymadı. Galatasaray maçına kadar oyun üstünlüğünü alabilen ve yaratabilen bir takım olabilmek lazım. 6 maçta 15 puan çıkarabilirsek güzel seri olur.

Emre Toraman dedi ki...

İlk devreyi de 40 puanla bitirirsek gayet iyi iş olur bence. 9 haftada 21 puan lazım. İkinci devre de 40-42 puan yeter, Allah bereket versin.

Barreto dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Barreto dedi ki...

Hoca hakeme yüklenmiş, bence hakemlik bir durum yok. Kendi hatalarına odaklanmalı, ders çıkarmalı. Şu orta üçlüyü üç tane 6 veya 6,5 tan oluşturma tercihi hiç işe yaramıyor. Şenol Güneş yapınca da geri tepiyordu. Yani bunu anlamak için daha kaç maç kaybedeceğiz. Bu arada Alanya'yı çok beğendim. Futbol aklıyla yönetildikleri anlaşılıyor. Darısı başımıza.

turgay dedi ki...

Rıdvan tüm fiziksel dezavantajına rağmen harika oynadı. Altyapıyı kapatalım kafasında olanlara güzel bir örnek. Şuan Rıdvan olmasaydı 1milyon euro yedek oyuncuya verecektik. Ayrıca Ersin utkudan daha iyi ayaklara sahip gol yiyecekse Ersin de yiyor. Değişiklik zamanı geldi oradada

Emre Toraman dedi ki...

Yeni nesil medya sağolsun dinazorlara muhtaç bırakmıyor pek. Bu arkadaşları beğendim: https://www.youtube.com/watch?v=n_0qvRSsOv4

Ruşenaliduran dedi ki...

Kötü bir zemin fizik olarak bizden üstün bir Alanya başlangıç on biri yanlış peki kaleci savunma tandemine ne demeli hocanın yaptığı tek doğru ikinci yarı başlangıcında yaptığı değişiklikler Rossier her an atılabilirdi bu kadar eksik ve hafta içi maç oynamış bir Alanya bulmuşken(Buna rağmen bizden çok daha diri bir takım vardı)Gs bay geçmişken FB kendi evinde üç yemişken bunu lehine çeviremiyorsan hiç kusura bakma hoca şampiyonluktan bahsetmeyeceksin
Ayrıca tecrübeli bir kaleci ve çok sağlam bir savunma oyuncusu alınmalı bu takıma devre arası transfer dönemini umarım iyi değerlendiririz takıma katkı vermeyenler ile yollar ayrılsın artık kadro dışı kalan oyuncular ne olacak oda bir başka sorun

Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Bugun rakip ilk yari 12-13 sut cekti. ikinci yariya bakmadim bile. Bizim kaleciye degil teknik direktore ihtiyacımiz var.

Zaitsev dedi ki...

** Bu maç direk Sergen hocaya yazar. Başka suçlu aramaya gerek yok. Yaptığı tek doğru iş Rosier'i 45te çıkarmak. Başka yok. Onun içinde hakeme dua etsin 2ci sarıdan atmadı diye.

** Ben Alanya'nın oynadığı oyunu; berabere kalmak isteyen Anadolu takımlarının oyun planı budur diye yazmıştım 3-4 hafta önce. Tam dediğim oyunu oynadılar ve puanları aldılar. Tebrik ediyorum.
** 3 tane 6 numara ile sahaya çıkıp sonucun ne olması bekleniyordu acaba? Bu 3lü ile topu tutamazsın, oyun kuramazsın, hücum edemezsin. Topu yana ve geri oynayabilirsin. Stoperlerin ve kalecin sürekli uzun top atmak zorunda kalır.

** Gol ancak duran toptan veya rakip hatası sonucu oluşan pozisyondan gelir. Bir kez oldu onu da Ghezzal'ın mundar etti. Bir tek Joseph ile çıkıp önüne Mensah-Ozzy koysak bu oyundan daha kötü bir oyun oynayamayız.

** İhalenin savunma ve kaleciye kesilmesine karşıyım. Rıdvan ve Joseph harici sahadaki diğer 6 pozisyon ne üretti veya ne yaptı? Ayrıca Wellingtonu almak için neler verdik Alanyaya? Vida + genç stoper devam etsek bundan kötü olmazdı.

** Ayrıca kalecinin geri paslarda sorun yaşadığı bu kadar barizken bir takım niye sürekli kaleciye uzun vurması için geri pas atar? Uzun vurulacak ise sen vur. Verme geri.

** 1-0 mağlupsun ve topu ileri götüremiyorsun. Ne yapılabilir bu durumda? Ya orta sahadaki yeteneği arttıracaksın ya da uzun top atacaksın. Forvetin indirecek, arkadakiler toplayacak. Sen elinde bu işi yapabilecek tek adamı 45'te çıkarıyorsun ki bu adam ön direk arka direk koşularını da en iyi yapan adam. Niye? Çünkü Atiba'yı çıkarabilecek oyun görüşün, özgüvenin ve tecrüben yok.

** Atiba ilk yarı 10 numara bölgesinde oynadı ve oyunda hiç yok. Ödül gibi 2ci yarıya devam etti. Rosier saçmalamasa Dorukhan çıkacaktı oyundan. 2ci yarı kale hizasında değilken ve gövdesi topun geldiği sol tarafa dönükken sağ iç ile çektiği bir şut var. Ronaldo olsan o top kaleye gitmez. Rıdvan'a attığı ve taça çıkan saçma pas sonrası ona bu topu nasıl alamazsın bakışları ve tepkisi de çok ilginç geldi. Buna rağmen 80-82 dakika oyunda kalabiliyor ve bu sürekli oluyor.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

Ayrıca derbileri değil diğer maçları kazanan şampiyon olur bu ligde. Herkes iyi kötü kendi evindeki derbiyi kazanıyor veya en azından yenilmiyor. 3 büyük + İBB toplam 8 hafta eder. Geriye bu sene harici 26 hafta ve 78 puan kalıyor ki 78 puan bu ligde şampiyonluk puanı.

O yüzden bu maçlar derbilerden daha önemli maçlar.

İBB + TS + FB maçlarından 9 puan alacağımıza 3 puan alsaydık da kalan 8 maçta 10 puan değil en az 20 puan alabilseydik.

********************

Larin'in ilk yarı koşmayı bıraktığı pozisyon bana bariz ofsayt gibi geldi. Larin'de pası atana eliyle soldaki boş adamı gösterdi pozisyon sonrasında. Ona atmalısın gibilerinden bir hareket yaptı.

Alanya beklediğimden çok daha iyiydi. Şanslı bir penaltı golüyle öne geçmeleri de ekstra motivasyon oldu. Bizim ligin şifrelerinden biri de ilk golü bulmakta işte. O yüzden ya bulduğunu atacaksın ya da saçma sapan şekilde geriye düşmeyeceksin. Yenilmek can sıkıcı olsa da önümüzde tekrar seri yapmak için ideal bir fikstür var. Galatasaray maçına kadar maksimum üç kaybıyla gidersek şampiyonluk yarışını sonuna kadar kovalarız.

Emre Toraman dedi ki...

Bu arada Sergen'in hakem açıklamalarını izledikten sonra değinmezsem ukte kalacak. Geçen haftaki "Ali Palabıyık'ı da yendik"cilere ve "adamlardaki algı gücü be, medya be"cilere 3 tane tertemiz atan Malatya benim açımdan haftanın kahramanıdır.

Aslında "Başakşehir'i şampiyon yapıp Katar'a satacaklar sezonu"nda şampiyon olan Galatasaray ve "sırasıyla Zorlu sezonu-Damat sezonu-Lobi işte sezonu"nda şampiyon olan Başakşehir de komplosever arkadaşlara güzel kapaklar hediye etmişti. Ama muhtemelen komploculuğun tabiatı gereği önceki komplolar iptal olup puan durumuna bakılıp bahsettiğim sezonlar "Lobi sezonu" ve "AKP sezonu" olarak adlandırılmıştır. Bakalım bu sezon "Çavuşoğlu sezonu" büyük resimci futbolseverlerimizin lügatına ne zaman dahil olacak.

Yanlış anlaşılmasın bu arada, futbolda masabaşı oyunlarının olmadığını, medya gücünün etkisiz olduğunu falan iddia edecek kadar toz pembe değilim. Ama kötü bir haberim var, dış minnaklar da var ve gerçekten de Türkiye'nin başarısız olmasını istiyorlar, bunun için de ellerinden geleni yapıyorlar. Futbolda "ama lobi, ama Koç, ama medya" deyip, siyasetteki büyük resimci dayıları aşağılamak biraz ironik, onu hatırlatmak istedim.

Top oynayalım top. Top önemli.

Ahmet Usal dedi ki...

@Emre Toraman :)))))

F.N. dedi ki...

Bizim gerçekten bu teknik direktor ile şampiyon olabileceğimize inanan var mi?
Beşiktaş'i Anadolu kulubune çevirmekten baska bir sey yaptığı yok. Transferlerden bile degil mi teknik direktörun mantalitesini. Adamin aldirdiklari wellinton, nsakala, mensah. Yönetim aldiklari ghezzal,rossier joseph abu. Sahada pozitif ve negatif anlamlarda farkeden de bunlar. Sergenle devre arasina kadar yolumuzu ayirmazsak daha çok 2 ileri 3 geri takılırız.

dominic molise dedi ki...

sampiyon olup olmamak degil ki mesele, besiktas sampiyon olursa takimdan satilabilecek adam sayisi bir elin parmaklarini gecmiyor. temel sorun bu. sampiyonluk geliri ile anca kadro disilarin ucretleri odenir.

ersin/utku, ridvan, larin ve porto!'dan ne sartlarda alindigi bilinmeyen abou haricinde kimden para kazanacak bu takim?

mensah, dorukhan, montero, welinton, rosier, atiba, josef, ghezzal ile sampiyon olsak seneye yine sifirdan takim kurariz. sacma sapan isler.

Favre kovulmuş. Hemen Sergen kovulup yerine favre yardımcısı olarak da Arjantinli Pochettino ile anlaşırsak masada bizde varız.

BJK4EVER dedi ki...

Takimdan faydasizlar gonderilecekse ilk once Sergen gitmeli, zira kendisinin takima faydasi anca Ljajic kadar. Stoper ve kaleci gelse ne cozulecek? Ikinci yarida Dorukhan-Atiba-Josef sakatlanmazsa ve antrenorumuz 20 macin 15'inde yine bu ucluyle sahaya cikacaksa ne degistirecek bir stoper ve kaleci? Bu cok mu dusuk ihtimal sizce? 35 defa bu ucluyle cikip sonuc almayip hala 3 onliberoyla cikiyorsa bir 35 daha mac ayni sistemle cikma ihtimali hic oyle az degil.
Sorun antrenorde mi yoksa takim kalitesinde mi?

Sorun zihniyette. Bu takima garip bir ezik buzuk Anadolu takimi zihniyeti yerlesti. Bundan da sorumlu olan ilk etapta yonetim, ikinci etapta korkak antrenorler.

Su yorumlara bakiyorum da, cogu kisi maci Besiktas'in yedigi gol uzerinden degerlendiriyor. Yok penalti sanssizmis da, gol yememiz bizi bozmus falan filan. Arkadaslar siz kafayi mi yediniz? Futbol bu, gol yersin. Dunyada tek gol yiyen buyuk takim Besiktas degil. City de yiyor, Barca da, Bayern de. Ama yedikten sonra maci cevirip 3-1 kazanabiliyorlar. Bizde buna dair en ufak umut var miydi? Yoktu. Cunku sahaya 3 tane onliberoyla ciktik, hucum namina takimin hicbir fikri yoktu. Ilk yaridaki hucum ozetimiz;

yan pas-yan pas-geri pas-yan pas-hafif hucum pas-yan pas-geri pas-sisir-top kaybi-haldir huldur kos topu kap-yan pas-geri pas-yan pas-hucum pas-top kaybi-haldir huldur kos gures yap

Koskoca Besiktas bu mu? Rakibe karsi 70 dakikayi geride oynadik, rakip 15 dakika 10 kisi oynadi. Koca mac buldugumuz net pozisyon sayisi 1 (Ghezzal). O da rakibin hatasindan olusan hizli cikis, set hucumuyla 1 net pozisyon yok. Penalti da tamamen Guven'in kisisel gayretiyle geldi bu arada. Bu rezil hucum performansi degerlendirilmiyor da yedigimiz gol mu sikinti? Vallahi kafayi yemisiz kusura bakmayin.

@Emre Toraman,

Vallahi net pozisyonlarda eyyam olmuyor iste. Bak Malatya'nin penaltisini verdi, ama Gokhan'i atamadi mesela. Bize de gri pozisyonda aleyhimize penaltiyi cart diye caldi. Bu mactan sonra konusmak kadar sacma sey yok. Sen FB maci sonrasi konusacaktin, galibiyet sarhosluguyla kasilmayacaktin horoz gibi kamera karsisinda. Bu macta konusma hakkin yok, cunku sahada gram top oynamadin, ustelik senin penaltin da verildi, rakip kirmizi da gordu. Ama FB maci sonrasi konussaydin su Alanya'nin penaltisinda hakem bir daha dusunurdu bir guzelce.


@Zaitsev,

Vallahi o pozisyon Larin'in tam bir gerizekali oldugunun gostergesi. FB macindaki aptal hareketinin ustune bir de net pozisyonu kovalamiyor beyefendi. 10 metre ofsayt olsa bile kovalayacaksin arkadas. Belki senin arkandaki ters tarafta biri bozuyor, ne bileceksin? Hakem bayragi kaldirmamis beklemis, hareketlenmemek nedir? Tam bir gerizekali.


@Ordabirkoyfalanyok

Sansli penalti falan degildi. Ilk yarim saat bocek gibi ezdiler seni. Kendi yari sahani gecemedin, follos ettiler seni oyunlariyla. Karambol-uzaktan sut-duran top, bir sekilde geliyordu gol. Hadi o gol sansti, ikinci gol de mi sans? Boru gibi dosediler. Senin oyle 1 tane hucumun var mi? Yok. Cunku senin takiminin antrenoru Anadolu takimi antrenoru, rakibinki degil.

Benim genel kurgu ile ilgili bir itirazım yok. Sergen Yalçın'ın Alanya'dan 1 puan iyidir yaklaşımı yanlış bir yaklaşım değil. Ghezzal'in gerizekalıca penaltısı olmasa kuvvetle muhtemel istediğini de alacaktı. Ama hayat her zaman kağıt üzerindeki gibi işlemiyor doğal olarak.

Benim mantıklı bulmadığım kurgusal problemler :

1- Beşiktaş oyun kurmaya, oyunu rakip yarı sahada oynamaya, rakip ceza sahasına girmeye niyetli değilse neden Larin'le oynuyor ?
2- Herhangi bir kurguda Beşiktaş forvetinin ilk şutunu 90. dakikada atabilmesi kabul edilemez.
3- Utku'nun ayaklarınının böylesine skandal olduğu antrenmanlarda bilinmiyor mu ? Bu maçta baskı geleceği tahmin edildiyse neden değişiklik olmadı ?

Sergen Yalçın'ın kendi kurguladığı oyun modelinde çırağına net bir şekilde yenildi. Bu ligde oyun kurgulayabilen detaylara hakim teknik direktörler için bir devrin başlangıcı olur umarım.

Bence Başak-Fener-Kasımpaşa-Alanya fikstüründen 9 puan son derece iyi. Bundan sonrasında Gs maçına kadar nispeten kolay 6 haftada en az 15 puan yapılması lazım. Sergen Yalçın'ın asıl sınavı şimdi başlıyor.

Emre Toraman dedi ki...

Covid'den dolayi hukmen olayindan yola cikarak umarim 40 kisilik liste, 20 yabanci gibi sacmaliklara girmezler. 21 yasalti oyunculari zaten listeye dahil etmeden de oynatabiliyorsun diye biliyorum. Cebi demisti sanirim, "u21'leri profesyonel lisans cikarmadan da oynatabilelim" diye, bu mantikli olur bence.

39 lig arasinda en yasli transfer ortalamasina sahip 10 takimdan 7'si Super Lig'den. En yaslisinin "Genclerbirligi" olmasi da mukemmel olmus. Boyle bir ortamda genc fetisi, altyapi romantigi vb. elestiriler yapilabiliyor bir de ha.

Gecen seferki raporda dikkatimi ceken bir nokta 21 yas alti oyunculara en fazla sure veren lig olarak Slovakya gorunuyordu. 5-10 yil sonraki durumlarini takip etmek lazim.

dominic molise dedi ki...

bu arada cagdas hocanin receteyi vermesi enteresandi. top besiktastayken 3-4-1-2 oynadik. Josef Montero weli he 3lu baski icin. budur.

Zaitsev dedi ki...

@ dominic molise

Hocam bu taktiği 2017-2018den beri bize karşı uyguluyorlar. Bunu bilmeyen kalmadı zaten bu ülkede.

Bizim hocalarımızda 6-8-10 oyuncularını en yeteneksizlerinden veya en az geri gelenlerinden seçerek bu taktiğe katkı veriyorlar.

Atiba-Josef-Dorukhan
Atiba-Tolgay-Talisca
Atiba-Josef-Mensah
Atiba-Dorukhan-Oğuzhan
Atiba-Medel-Talisca
Atiba-Medel-Oğuzhan

bunlar hep rakibe yarayan ve top oynamak isteyen rakipler haricinde iş yapmayacak üçlüler. Bu üçlüler ancak kendi stoperlerine uzun top attırırlar. Başka bir halt yapamazlar. Necip bile batırmasına rağmen bunlardan daha çok oyun içine giren bir oyuncu.

Avcı bile senelerce bu taktikle bizi yendikten sonra bize gelince bu tarz kabız orta sahalar ile oynamaya kalktı. O yüzden patladı. Sen senelerce Atiba'ya baskı kur. Sonra ilk önce Atibayı 11e yaz.

Mesela Ljajic çalışmıyor diye eleştirilse de geri gelip o bölgelerden top alıyor, al-ver yapıyor. Takımı ve oyunu rahatlatabiliyor. Sosa bizdeyken bu işi çok iyi yapmıştı.

Sergen hoca ilk adı olan Ali Rıza'dan yola çıkarak iyicene Rıza hocaya benzemeye başladı. Sonu da benzeyecek bu gidişle. Ama yine bize yazık olacak.

Basar dedi ki...

Açıkcası eleştirmekten yoruldum. 3 tane 6 numara orijinli adamla ne Şenol ne Sergen döneminde maç kazanmadık. Olacak olan çok belli, ilk golü yeriz sonra adam değişikliği ile yaldır yaldır gol ararız! Dün de aynısı oldu, geçen sene Kayseri, Paok deplasmanı, Antalya maçı...

Mensah 8-10 olmuyor, ancak kanatta denenebilir. Nkoudou iyi adam ama o hızından sağda faydalanmak lazım, yaptığı bindirmeler solda işe yaramıyor.

Senelerdir Oğuzhan varsa 8'i ona emanet etmek lazım yazıyoruz maalesef bunun yerine hocalar 3x6 numarayı tercih ediyor. Fark yemekten mi korkuyorlar, nedir anlayamıyorum ama başarısız oldukları da ortada. Atiba tamam canımız ciğerimiz, heykelini de dikelim ama dünde gördük hücumumuz onunla verimsiz.

Her şeyden önemlisi takımın defansı oldukça kötü. Bunu gol atarak dengelememiz lazım. Mümkünse de ilk golü atan olursak maçı kopartma şansımız yüksek.

Düne dair Rıdvan'ı izlemek beni mutlu ediyor. Allah bozmasın, bu çocukta yeni bir GG olma potansiyeli var.

Her şeye rağmen ben bu yıl oynayan kadroyu seviyorum, geçen yıldan sonra büyük upgrade var. Lig standartlına göre şampiyon da oluruz ama daha cesur yönetilmeye ihtiyacımız var. Paralel evrende Çağdaş-Sergen değişimi ile sezona başlansa, muhtemelen şu anda Alanya ile puanları değişirdik.

Basar dedi ki...

Acaba hiç defans önünü şöyle görebilecek miyiz?

Josef
Ozzy-Ghezzal
Nkoudou-Abu-Larin

Sergen de neyin havasını yapıyorsa anlamadım. Biz Sergen-Tümer, Sergen-Şifo şampiyon olmadık mı? Sergen ile Münih Olimpiyatta Almanya'nın içinden geçmedik mi? Sergenle deplasmanda Chelsea'ye kupon yırttırmadık mı?

Neyin kafası ile 3 tane defansif adamı ortaya koyuyor?

Özüne dön Sergen, böyle nasıl olsa yeniliyorsun...!

Basar dedi ki...

Dahasını da söyleyeyim..

Yusuf-Delgado, Ozzy-Sosa, Ozzy-Tolgay-Talisca ile de şampiyon olmadık mı?

Hangi Beşiktaş kadrosu 3 kazma ile oynayıp şampiyon olmuş?

Bu ligin en tilkisi, lobicisi, şaibelisi bile BAM sezonunda çakıldı! 3 kazma ile hangi takım şampiyon olmuş da Sergen Bey tarihi tersinden yazacak?

Özüne dön Sergen, futbol sadece koşan fizikli adamla oynanmaz, marifet o adamla senin gibi adamı beraber oynatmaktan geçiyor!

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi ben Alanya deplasmaninda 1 puana oynamaya anlam veremiyorum kusura bakmayin. Mactan onceki gercekler;

1 Biz 3'te 3 yaparak geliyoruz, Alanya cok 2 macinda Genclerbirligi ve Goztepe'ye puan kaybetmis. Biz net daha formdayiz.
2 Bizde ciddi eksiklik yok, adamlarin orta sahasindan 3 adam eksik.
3 Galibiyet serisine ragmen adamlar hala onumuzde, ustelik onundeki bir baska takim yenilmis, digeri bay geciyor. Tirmanmak icin muthis firsat.

Zehir gibi bir Alanya olsa, eksiklerimiz olsa hadi neyse derim. FB deplasmaninda conservative oynamak ok, o kadar eksikle Basaksehir'e karsi da okey. Ama koskoca Besiktas da bu kadar eksik formsuz Alanya'dan da korkmasin be abi.

Hadi Josef-Atiba bozmadin da Dorukhan'i eklemek nedir be abi?

Anadolu takimlarina karsi Josef-Oguzhan-Mensah kagit uzerinde guzel bir orta saha. Bir tane net sert 6 var, bir tane oyun kuran 8, bir tane driplingci hizli, al-ver de yapabilen 8. Kagit uzerinde cok guzel. Atiba'yi kesmek istemiyorsan stoperde de, sert bir stoperin yaninda supurucu olarak oynasin. Dorukhan da yedekten girip dinamizm katar, Ljajic de kilit cozmek icin girebilir. Ama denenmeyecek, adim gibi eminim ki Erzurumspor macinda da bunu cesaret edecek arka taraf yok Sergen'de. En fazla Dorukhan'i keser Mensah oynar. Yine 45 dakika Josef-Atiba'nin birbirine yan pas yapmasini izleriz, Aboubakar'in Ghezzal'in sapkadan tavsan cikartmasini umariz.

Ruşenaliduran dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum madem şampiyonluk adayısın Alanya malanya dinlemeyeceksin Üstelik önemli eksikleri vardı rakibin

beagle dedi ki...

@Basar senin grup da izlemesi keyifli oyun cikarir.

josef 6

Oguzhan 8

Nkudu/Dorukhan 7 Abu 10 Ghezzal 11
Larin 9

ciksak uzun top, hiz, yaraticilik vb butun problemleri cozeriz aslinda. Larinin arkasinda rahatlayan Abu 20 gol daha atar bu sezon.

BJK4EVER dedi ki...

Ben hala Larin/Aboubakar konusundaki tercihin cok yanlis oldugunu dusunuyorum. Su video'daki arkadas 07:00'den sonra guzel aciklamis.
https://www.youtube.com/watch?v=kacUldx1nus

Evet, Aboubakar'in eski patlayiciligi yok. Evet, cok daha fazla bir pivot santrfora evrildi. Ama bu bitik Aboubakar bile Larin'den iyi top tasir, adam eksiltir, kisa mesafede calim atar. Kasimpasa macinda ilk golde getirdigi topu Larin getirebilir mi? Fenerbahce macinda attigi ilk goldeki calim Larin atabilir mi? Atamiyorsa sol kanatta oynamasinin faydasi yok.

Larin oynamasin demiyorum. Bence oynasin, hatta mutlaka oynamali, ama 3'lu forvet oynayacaksak ortada Larin, solda Aboubakar oynar.

Ha, ideali cift forvet olarak oynamalari. Larin stoperlerle bogusuyor, fizigini kullanir, top indirir, Aboubakar da bos alanlari degerlendirir, patlayiciligini konusturur. Ikisinin de performansi yukselir. Aboubakar agizlari hala patlayiciligi ile acik birakiyor, pivot ozellikleriyle degil. Bos pozisyonlarda gol atabilmesi ekstrasi, ama bunlari daha kolay yakalamasi icin kendisine pozisyon yaratacak bir Larin lazim zaten.

Artik cift forvet Ghezzal'in 10 numara olacagi baklava mi olur, duz 4-4-2 olur mu bilemem. Ama sol acigimizin akan oyunda 0 oldugu, orta sahadaki 3 adamin hucumda 1 sayildigi duzenle olmayacagini biliyorum.

-------------------------Utku/Ersin----------------------------

Rosier-----------Wellinton---------Montero-------------Ridvan

Ghezzal---------Oguzhan-----------Josef--------------N'Koudou

---------------Aboubakar----------Larin----------------------

Keske soyle cikacak cesaretimiz olsa. Orta sahada dinamizm ve adam eksikligi olur diye korkuyorsak N'Koudou yerine Mensah veya Dorukhan olabilir. Kanat ozelligi olan orta saha oyunculari bunlar, top rakibe gectiginde cok rahat 4-3-3'e gecersin yine. Ama en azindan merkezde bosa 3 adam kullanmazsin ve cift forvetle rakibi baski altinda tutarsin.

Su anda sag kanada focus olan her takim bizi durdurur. Gobekten zaten bu defansif orta sahalarla dolu takimla gidemiyoruz, sol kanat Larin sayesinde felc. Geriye kalan tek sey, sag kanat durdurulursa, duran toplar ve Aboubakar'in sapkadan tavsan cikarmasi. O da her zaman olmaz haliyle.

Emre Toraman dedi ki...

Biraz fantezi gibi ama

-----------Ersin------------
------Necip-----Nsakala-----
Rosier-----Josef------Ridvan
----Oguzhan-----Ghezzal-----
--Aboubakar---------Guven---
-----------Larin------------

gibi @Basar'inkine benzer bir 11'i gormek isterdim ben taraftarli bir ic saha macinda.

BJK4EVER dedi ki...

Hakem konusunda yanlis zamanda yanlis konusuyoruz. Alanya macindan sonra konusmanin anlami yok. Penalti var yok tartisilir, gri pozisyon. Ama gram top oynamadik. Ilk yari adamlar taktiksel olarak ezdi bizi, 9 gol girisimine karsi 2 gol girisimimiz var. Orta sahayi gecemedik bile. 1 pozisyon yakaladik, o da rakibin anlik dalginligi ve kontradan geldi. Penalti gelmese duran top, uzaktan sut, karambol olurdu yerdik bir sekilde. Ki penalti gri, net penalti veya net degil diyemezsin. Ustelik hakem macin geri kalaninda Rosier'i atmadi, Babacar'i atti, penaltiyi vermedi. Bunlar hatali karardi demiyorum, ama art niyetli olsa Rosier'i atardi mac biterdi. Veya Rosier'e gosterdigi tahammulu Babacar'a gosterip onu da atmazdi mesela.

Konusacaksak FB maci sonrasi konusmaliydik. Sergen konusur gibi oldu, sonra kendini frenledi ceza yerim diye herhalde. Yonetici de sadece galibiyet sarhosluguyla kasildi. Net bizim hakkimiz yenmesine ragmen FB'li yoneticiler daha cok konustu. Kamuoyunda da hakem performansi 'iki takim icin de kotu yonetti'ye baglandi, halbuki alakasi yok. O mac sonrasi catir catir konusup algiyi degistirecektik. O mac sonrasi konusmuyorsan, cok kotu oynayip hakkinla yenildigin Alanya maci sonrasi konusuyorsan kamuoyu da 'hadi len orada' der hocam.

Ki yaptigimiz aciklama da sacmalik. Aciklama yapacaksan, once Alanya'nin hakkini vereceksin. Takiminin kotu oynadigini, rakibin hakli galibiyet aldigini belirteceksin. Kamuoyuna 'yenildikleri icin agliyorlar' kozunu vermeyeceksin. Ikincisi, penalti var/yok tartismasina girmeyeceksin. Cifte standarti hakli olarak sorgulayacaksin. Neden bu mactaki pozisyona penalti verilirken Antalyaspor macindaki pozisyonda devam deniyor diye sorgulayacaksin. Alanya macindaki pozisyon uzerinden tartisacaksan kazanamasin, cunku gri pozisyon, her halukarda hakli olamazsin. Ama neden o penalti da Antalya macindaki penalti degil dersen kimse birsey diyemez, hakkini verir.

Yoneticiler nasil bu kadar yersiz ve zamansiz aciklama yapiyor anlamiyorum. Cok kotu yonetiliyoruz maalesef.

BJK4EVER dedi ki...

@Emre Toraman,

Yoo, fantaziyle alakasi yok.
Buyuk takimin en azindan 1 stoperini ayagi duzgun, atletik, hizli olarak secmesi kadar dogal sey yok.
N'Sakala dan Tosic cikabilir. Sol ayakli, ayagi stoperlerimize gore duzgun, atletik, hizli. Stoperlerini cikaran, topa sahip olmak isteyen buyuk takim icin iyi bir secim olabilir, hele ki Ridvan solbekte yerini bulmusken.
Belki hem Necip hem N'Sakala ayni anda fazla olabilir, ama ana dusunce dogal.

Oguzhan 8 numara. Aman Ali Riza bey tadimiz bozulmasin kafasindaki antrenorlerimiz onu 10 numaraya evriltmeye calissa da bu gercek degismiyor. Kaliteli hucum futbolu oynamak isteyen bir takima su Besiktas kadrosundan ilk 11'e yazacagin ilk 3 adamdan biri bence.

Ghezzal 10 numarada olabilir, ozellikleri uygun. Hele ki 10 numaradaki diger alternatifler bize net olumlu fikir vermiyorsa olabilir.

Hucum hattinda 3 forvet ayni anda fazla olabilir, belki 1 tane klasik 11/7 gerekli olabilir.

Ama dusunce acisindan kurdugun kadro hic fantezi falan degil, olmasi gereken. Sana bu kadronun fantezi kadro oldugunu dusunduren, yillardir iflahimizi miken aman Ali Riza bey'ciler utansin sana bunu dusunduruyorlar diye.

BJK4EVER dedi ki...

O degil de, tesadufen livescore'a baktim, ne maclar varmis bugun. Pandemi'nin tek olumlu yani futbola doymamis oldu.

Liverpool-Tottenham
Juventus-Atalanta
Inter-Napoli
Leicester-Everton
Barcelona-Sociedad

Ilk 2 mac kesin kacmaz.

Yorum Gönder

Ara