.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Aralık 2020 Çarşamba

SL 13 Beşiktaş - BŞB Erzurumspor


Tarih:  20 Aralık 2020 Pazar 19.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Halil Umut Meler

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Adem Ljajiç, Utku Yuvakuran, Gökhan Töre, Erdoğan Kaya  / -

Cezalı Oyuncular:  Valentin Rosier / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

105 Yorum:

Ahmet Usal dedi ki...

Siftahı yapayım. Son maçın kuyruk acısından sonra yeni bir maç, yeni bir başlangıç. Önümüzdeki bakacağımız maç..

Dorukhanı mecburiyetten sağbekte görüp, şanslıysak Hocanın "Anadolu Takımlarını kaliteli oyuncularla aşarım" diye düşünmeye başlamasını sağlayacak maç. Kolaylaşan fikstürün hakkını verelim, kazanalım. Ki 2 ileri bir geri 3 ileri bir geri şeklinde işledi, kesin alırız diyorum.

turgay dedi ki...

ligin en kötü 2 takımından biri (diğeri denizli). başka söyleyecek bir şeyim yok.

beagle dedi ki...

Bütün hafta beygir izleyip, Dorukhani mecburen sagbeke Mensahi 11e koyacak.

Takim olarak kotuler ama Ricardo Gomes bizim enayi stoperleri zorlayacak kapasitede. ilk 30 dk gol atamazsak kötü bir maç daha geciririz.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Necip'i sağ beke koyup, bu kadroyla kazanırım da diyebilir :)

İnşallah yapmaz tabi de. Ben Larin yerine Nkodou'yu da görürsem şaşırmam.

fidddas dedi ki...

pazardan pazartesi 3 tane lig maçı oynayacağız, erzurum, ankaragücü ve sivas. her biri kendine göre dezavantajları olan takımlar. 9 puan çıkarılması elzem.

fenerin bir bay maçı var ve antep deplasmanına 3. kaleciyle, çıkıp ardından başakşehirle oynayacak. onlar için kazanın kaynadığı bir hafta olabilir.

alanya içerideki malatya ve antep deplasmanında puan bırakabilir.

galatasaray ise gözyaşları arasında oynar yine çünkü maçları kolay değil. en zor fikstür onlarda.

sergen hoca bu 3 takımdan 9 puan almak zorunda eğer alırsa 2020yi lig ikincisi olarak 3-5 puan farkla kapatır.

zaten biz bu 3lüden 9 alamıyorsak, diğer sonuçlara bakmadan işimiz zor demektir.

Sumudica bu takıma ilaç olur. Adamın kariyerinde iki kupa var. Hemen sumudica ile anlaşılmalı.

Pheaglix dedi ki...

kupa 11'i haftasonu 11'i hakkında fikir veriyor. montero ve dorukhan/necip ikilisinden biri (eğer dorukjan'la ipler koltukta necip, yoksa dorukhan) haftasonu da 11'de olur, nkoudou 11 başlar.

ben sivas veya ankaragücü'ne puan kaybedeceğimizi düşünüyorum. cezalı/sakat olmadığı sürece bizim yapacağımız tek rotasyon rosier'in erzurum maçından sonra kadroya dönmesi olur. hatta nkoudou 11 çıkmaya devam ederse bu maçlar sırasında yine sakatlanabilir. biz git gide daha da yorulurken sivas ve ankaragücü bize karşı maksimumlarını verecekler. umalım da rakiplerimiz de puan kaybetsinler.

Oğuzhan Tarsus'a karşı 2 gol 2 asist falan yapamazsa direkt kadro dışı bırakılmalı.

Futbolu en iyi ben bilirim. Kepçe kulak gönderilip sürekli hücumu düşünen bir hoca gelmeli. Atiba bu takımın el frenidir. Nokta.

Oğuzhan' ı yine yanlış yerde oynatıyor kepçe kulak. Bu çocuk önünde Modric yanında Kroos arkasında Kante gibi futbolu bilen oyuncularla fark yaratır.

BJK4EVER dedi ki...

Ben bilirim tabii futbolu, beeeeen. Sergen usta. Koskoca Sergen Yalcin. Neden?

1 Cok iyi futbolcuydum. Bunun antrenorlukle hicbir alakasi yok, ama olsun. Varmis gibi yapin iste, isime geliyor cunku.

2 Antrenorluk kariyerim muhtesem. Anca Sivas, Malatya gibi sikimsonik takimlari calistirdim, onlarla da bir bok yapamayip 1 yilda kovuldum, olsun. Sen sanki Real Madrid'i calistirip kupalar kazanmisim gibi yap kanka. Ben cunku oyle bir egom varmis gibi davraniyorum, bu sazanlar kaniyor.

3 Besiktas efsanesiyim. Para icin Besiktas disindaki 4 buyuklerin hepsinde oynadim, kucukken FB'liydim diye konusup Tolgay Arslan'lik yaptim, ama sen sanki kariyerimi bu kulube adamisim gibi davran kanka. Bu arada Besiktas taraftarina orospu cocugu diyip parmak kaldirmisligim var, ama sazanlarin hosuna gidiyor. Hele Ordabirköyfakanyok diye biri var, ona parmak girince bir bayiliyor, bir bayiliyor, Sergen diye inliyor. Efsaneymisim gibi cek kanka. Bu sazanlar kaniyor.

Atiba da efsane tabii. 4 senedir gram top oynamiyoruz, gram basarimiz yok, Atiba haric takimda hersey degisti, ama Atiba tabii suclu olamaz. Tovbe hasa. Heykeli nereye dikecektik?

BJK4EVER dedi ki...

@Pheaglix,

Su ana kadar kotu oynadigimiz, ozellikle kotu hucum ettigimiz maclarin sonrasi Sergen sucu hic oyuncu tipi tercihlerinde, formasyonda aramadi. Tek yaptigi is hucumdaki oyuncu tercihlerini degistirmek oldu.

Soyledigin dogru. Kesinlikle Alanya macindaki berbat futbolun gunah kecisi Larin olacak, Larin kesilip N'Koudou oynayacak.
Orta sahada Mensah oynayabilir, ama sirf Dorukhan sagbeke gecmek zorunda oldugu icin. Yoksa 3 onliberoyla oynamak muhtesem mastermind dahi Sergen'in vazgecilmezi. Ama Necip sagbek ortada Josef-Dorukhan-Atiba oynarsa da gram sasirmam.

Bir kaleci degisikligi de gelebilir, ona da sasirmam.

bjkever boş boş konuşma Sergen mi efsane. Senin gibi çapsızların efsanesi olur ancak Sergen. Bu takım Fenerbahçe gibi top oynamadıkca şampiyon olamaz.

BJK4EVER dedi ki...

Tabii efsane Sergen. Fenerbahce kim ki? Antrenorunu kovmasi muhtemel, kendi taraftari tarafindan itin gotune sokulan bir takim. Haliyle benim gibi bir efsanenin, ovulen antrenorun takimiyla kiyaslanmaz. Inanmayan acsin puan durumuna baksin. Aaaa dur lan, olmadi bu.
Siz puan durumuna bakmayin en iyisi. Benim eski maclarimi seyredin, birkac komikli sozumu falan paylasin, daha iyi. Bayern Munih animi anlatmismiydim?

Ahmet Usal dedi ki...

Kupa maçında Rosier, Atakan, Larin ve Oğuzhan iyiydi. Vida vasattı. Hepsi ligde ilk 11 oynasa ne güzel olur. Sonradan giren Kartalı da beğendim. Hasiç daha fiziken eksik ama kalitesini gösteriyor. Serdar Saatçi daha ham ama boy ve fizik iyi, mücadeleden de kaçmıyor, Erdoğan çok bire bir mücadele sevmiyor, bu daha boğuşmacı göründü ama pres altında basit oynayamadı, hamlık kısmı oydu. Yine de 17 yaşında bir oyuncu, kısmeti kaderi iyi olsun diyelim...

Tur atlanıldı, ilk 11 hariç düşünülen oyuncularda kimler öncelikli belli oldu, batı cephesinde değişen bir şey yok.

Önümüzdeki maça bakacağız...

Zaitsev dedi ki...

İlk yarıyı izledim sonra maçı bıraktım. Maç 0-0 giderken açtım yedeklere baktım. Böyle giderse kesin Atiba'yı sokar diye. nasıl olduysa kadroda yokmuş.

Tarsus'a karşı bile 2 tane 6 ile oynuyoruz. Bu neyin korkaklığı anlamış değilim.

Güven başka futbolcuların kötü bir imitasyonu olmaya çalışacağına kendi olmayı denemeli. Ronaldo gibi penaltı atayım derken kaçırdı. Kontra atakta soldan giden bomboş adama pası atmak yerine sağa dönüp topu kaptırması ise tüyü dikti. Ama istatistiğe bakarsan adamın golü var. Serdar Sarıdağ'ın dediği gibi Güven'e cidden teklif varsa hemen satılmalı.

Zaitsev dedi ki...

Erzurum maçına gelirsek normal şartlarda rahat kazanmamız gereken bir maç ama bizim sezon başından beri hiçbir şeyimiz normal değil.

Erken gol atamazsak maç krize girecektir. Hüseyin Şimşir'e kredi kazandıran bir maç haline gelmez umarım.

Ersin
Dorukhan - Wellington - Montero - Rıdvan
Atiba - joseph
Ghezzal Mensah Nkodou
Aboubakar
kadrosu ile çıkacaktır. Rakip Erzurum olduğu için bir maç daha Utku'ya şans verebilir. Montero-Vida değişimi de Vida'nın kondisyon durumuna bağlı olarak düşünülebilir.

Larin'i Alanya maçında çıkardığına normal şartlarda pişman olması gerekir hocanın ama muhtemelen ihaleyi ona bırakmış da olabilir.

Ahmet Usal dedi ki...

Ben yine olumlusunu yazayım. Yoksa Hocanın idefixleri belli, burada hayal edilen hiç bir şey muhtemelen olmayacak, kendi yoluyla başarılı olabildiği kadar olacak. Bu maç seçimleri de ben her kupada yarışacağım, kafamda ilerde oynatacaklarımdan az oynayanları hazır tutayım türünden. E taraftarda müzeye girecek ekstra bir kupaya hayır demez, ya da sonuna kadar her kupa için mücadele ediyoruz söylemine. Eylemden bağımsız bu söylem de bizim "büyüklük" algımızda etkili. Eylem çok başarısız olmadığı sürece taraftar Hocanın arkasında durur, hele aşağıda anlatacağım medyatik gücü ve becerisini de hesaba katarsak.

Para cezası aldıktan sonra maç sonu açıklaması yine sağlam giydirmiş, eski maçlardaki tüm hataları rakiplerle karşılaştırarak tek tek saymış, @BJK4EVER ın tabiriyle "göte göt" demiş, gayet de dobra, medyatik ve başarılı bir üslubla anlatmış, dalgasını da geçmiş, Bu defa daha ağır ceza alacak muhtemelen.

Ne kadar başarılı olur bilmiyorum ama hakemler ve yapılan adaletsizlikler konusunda camiayı birleştiriyor, taraftar gözünde bu büyük artı, bu yönü de ihtiyacımız olan bir şey.

Kendi adıma en azından Oğuzhan, Abounun yedeği olarak Güven, ayrıca kendimce umut bağladığım Atakan ve Hasiç iyi süre aldı, Nsakala, ve Vida da maç eksiklerini gidermeye başladılar. Kartal da süre aldı, iyiydi. Bir genç stoperimizi daha gördük, o da genç milli bu arafa, pişerse olabilir, fizik ve mücadele- hava topu iyi, o fiziğe görevağır da değil.

Rıdvanı, Kartalı, genç kalecilerden ve stoperlerden en azından birini bile kazanabilirsek bu da büyük artıdır. Takım bir şekilde yarışıyor, seyiri keyifli oyuncularımız, potansiyelli gençlerimiz var. Hoca çok başarısız olursa Biliç WBA dan gönderilmiş, bu kadronun potansiyelini harika kullanabilecek bir alternatif, ama o da defansif oynatır:)

Yani taraftarın ve medyanın arkasında olduğu bir Hocaya, planlamasını, taktisyenliğini ve seçimlerini beğenmesem bile sittir git demekten daha fazlasını yapmaya çalışıyorum, bu da benim yolum...

Can dedi ki...

@zait
Utku covid pozitif, en az iki maç daha yok.

@ ahmet
Senelerdir en çok “kalitesini gösteren” ama sıfır gol asistle oynayan oyunculardan çekiyoruz biz :)

İki temel sorunumuz var: Çok kolay gol yiyoruz ve sahada -özellikle de set hücumu alanında- planlı, sistematik bir şey göremiyoruz. Birinci sorunda bence stoper ikilimiz ve kalecimizden oluşan defans göbeğinin tarihimizdeki en kötülerden biri olmasının büyük payı var. Ama ikinci sorunda asla payı hocaya ait. Sergen, hücumda yetenekli futbolcular işini yapar kafasında demeçlerine bakılırsa. Gol atmayı ben mi öğreteceğim dediğini ben kendi kulağımda işittim mesela. Oysa bunun doğru olmadığını biliyoruz.Aslında Sergen’in de bilmesi gerekir. Ne de olsa Serpil hamdi tüzün’ün gol atmayı öğretmek için yüzlerce saat farklı stratejiler üzerinde çalıştırdığı bir oyuncuydu.

Ahmet Usal dedi ki...

@can +1

İşte Hocayla ilgili bahsettiğin ikinci sorun Biliçle çözülüebilir, onun dönemi harika organize goller atıyorduk ama bu maç da ikinci golümüzün organizasyonu güzeldi, hızlı ve direk oyunda biraz da oyuncunun "oyun zekası" ve beraber oynama alışkanlığı önemli. O da çok fazla beraber oynayarak olacak bir şey. Bu kadro henüz bu açıdan "yeni". Hoca direk presle top kapıp hızlıca golü atan "Liverpool-Dortmund" oyun tarzını seviyor, kendince ve "kapasitesince" gerçekleştirmeye çalışıyor. Modern futbol bu, uygulamadaki başarı Hoca kapasitesiyle ilgili.

Ben "Türk" hocalardan iyi hücum setlerine sahip hoca bilmiyorum, belki ben göremedim, ama hepsi defansif setlerin "kralını" biliyor:) Hücumu da yukarıda bahsettiğim "yetenek-zeka" ve "beraber oynama alışkanlığı" prensipleriyle çözmeye çalışıyorlar. Avrupalı iyi taktisyen Hocaların yine benim görebildiğim farkı, yetenek ve zekayı çok çalışmayla, duruma göre oyun setleriyle oyunculara ve takıma "ezberleterek" gerçekleştirmeleri. Bizimkiler bunu ne kadar yapabiliyor bilmiyorum, basına konuşurken hepsi yapıyor gibi:)

Ülke futbolunun sorunu yabancı Hocalara sabır gösterip zaman veren bir ortamın olmaması, medyada tüm ekmek yiyenler bu hocalarla ve yerli oyuncularla birbirlerinin yancısı, yabancının canına okuyorlar, yerliye araları iyiyse her türlü kıyak var. Ekonomi ve şartlar dayatmadıkça da hiç bir şey değişmez, döngüyü kırabilmek için vasat kariyerli ama yetenekli bir yabancı Hocanın gelip çok başarılı olması gerekir, o da pek olası değil.

BJK4EVER dedi ki...

Gol yememizdeki sorun bence kismen stoper ve kaleci kalitesi, ama cogunlukla oyun duzeni.
Bu kadar defansif dusunceyle, gucsuz bir oyunla o golu yersin. Defansif organizasyonun kitabini yazmis Mourinho'nun takimi bile hafta sonu o defansif performansa ragmen 2 gol yedi. Sanssizdik Salah vurdu defansa carptik girdi, duran toptan yedik vs diye kendini avutabilirsin, ama o kadar gomulursen, rakibe duran top ve atak sansi verirsen o top girer yani.
Bu mentaliteye kati bir sekilde karsi degilim, ama anca istisnai durumlarda tek maclik strateji olarak kullanilir. Bizim artik genlerimize isledi. Eksik ve formsuz Alanyaspor'a karsi Josef-Atiba-Dorukhan uclusuyle cikacak kadar kafayi yedik. Sene basindan beri kac mac oynadik, cok erken 10 kisi kalip 2 farkli geriye dusmus Kasimpasa haric her takima macin ciddi bir bolumunde oyunu verdik. Daha Kasimpasa haric 2 farkla yendigimiz 1 Anadolu takimi yok, mac bile yok hatta galiba.
Hafta sonu ligin en zayif 2-3 takimindan birine karsi, kadro kalitesi bizim ceyregimiz etmeyecek bir takima karsi oynayacagiz. Ve minimum Josef-Atiba ile cikacagiz, o da minimum bak. Josef-Atiba-Dorukhan ile cikma ihtimali var, ki o ihtimalin olmasi bile mide bulandirici. En azindan 2 tane hucumda duran toplar haric hicbir fonksiyonu olmayan orta sahayla cikacagiz, rakibe olaganustu durumlar olmazsa macin bir bolumunde oyunu verecegiz, 2 farki yakalayamayacagiz, 45 dakikayi cope atacagiz vs.
Buyuk takim defansi gomulerek, takima onlibero doldurarak yaptirmaz. Surekli hucum ederek, topa sahip olarak, golleri siralayip rakibin direncini kirarak saglar. Macin basindan beri gol icin yuklenecegimiz, rakibi 30. dakikada 2 farki yakalayip umitsizlige ittigimiz bir mac olmadigi surece rakip her zaman umitlenir, baski kurar, dener, hele biz de oyunu rolantiye alirsak yuksek ihtimalle 1 tane sikistirir. Futbol boyle isliyor.

BJK4EVER dedi ki...

@Zaitsev,

Adim gibi eminim ki Guven yurtidisina gitse cok iyi bir oyuncuya evrilecek. Guven tam da bilgisiz korkak Turk antrenorlerinin icine sictigi bir yetenek olarak orneklenecek ileride. Neden ortaya cikmis yetenekler bizim ulkemizde kalinca geriye gidiyor, asla ustune koymuyor da yurt disina cikinca gelisiyorlar dusunmek lazim.
Sene olmus neredeyse 2021, hala su Guven'i tek santrfor oynatip ondan yapmadigi, yapamayacagi seyleri bekleyen beyinsiz hocalar var. Iste onlarin yuzunden olmayacak.
Guven'in ust siniri nedir bilemem, bir Cenk Tosun olabilir mi bilemem. Ama dogru sekilde kullanilirsa, gelisimi dogru sekilde yonlendirilirse cok rahat bu ligde 15 gol atacak, milli takim kadrosuna girecek iyi bir second striker olabilir. Ama olmayacak. Cunku kendisine adil bir forma sansi verilmeyecek. Ligde nerdeyse hicbir macta ilk 11 baslamayacak, basladiginda tek santrfor olarak sacma sapan seyler beklenecek kendisinden. Oyuna sonradan hic alinmayacak, anca son 10 dakika kendi gotunu kurtarmak, taraftarin onune atilmak icin oyuna girecek. Iddiasiz kupa maclarinda, Avrupa maclarinda falan oynayacak. Oyle yuvarlanip gidecek gittigi yere kadar.

Emre Toraman dedi ki...

Ben dün Kartal'ı ilk defa beğendim. Çıkabileceği seviyeden bağımsız mevcut haliyle Tolgay'ın ortalama dönemleri kadar oynar gibi göründü gözüme. Josef-Atiba-Dorukhan-Necip-Oğuzhan-Mensah rotasyonunun arkasında yazık olacak. Alt liglere falan değil de Avusturya-İsviçre-Bundesliga 2-Ligue 2 tarzında gurbetçilerin de bulunduğu, oynayabileceği bir takım seçerek(scout ederek) bir buçuk sezon kiralayabilsek iyi olur diye düşünüyorum. Kiradayken belli sayıda maç oynarsa ileride Beşiktaş'tan satışından %40-50 pay da verilerek win-win sağlanması mantıklı.

Emrah D dedi ki...

atiba futbolun vince carter'ıdır

Dortmund'un başında Edin Terzic var. Biz de burda ganyan bayi müdavimiyle başarı kovalıyoruz. Liverpool Tottenham maçını izledim. Kloop hoca falan değil. Arsenal yine Oğuzhan'a kancayı takmış. Pas oyunuyla kilidi açacaklarmış. Karagümrük-Gs maçına atanan emir eri ligin sonuna dair spoiler veriyor zaten. Erzurum bizi zorlar. Takımda liderlik vasfı yok.

met1903 dedi ki...

Ortamın iyice boku çıkmış

Zaitsev dedi ki...

@ BJK4EVER

Bende Güvenin Türkiye geleceğinin dediğin gibi olduğunu, en net katkıyı tanımladığın pozisyonda vereceğini düşünüyorum maalesef. Güvendeki sıkıntının büyüğünün mental olduğunu düşünüyorum. Kendini kafa olarak hazırladığı zaman hemen katkı veriyor ama iyi bir şeyler yaptıktan sonra ertesi maç kafada her şeyi sıfırlayıp farklı bir moda bağlıyor. Abartı işlerin peşinden gidiyor.
Bu da toplamda gelişimini etkiliyor.
Bunu yazınca kızan arkadaşlar olacaktır illa ki ama dediklerimizi devamlı yapabilse 19 yaşındayken 50/150 bin avro gibi bir paraya Leverkusen U19dan çıkaramazdık onu.

@ disco

Vince Carter, Atiba için güzel örnekmiş. Keşke antrenörlerimizde bunun farkında olsa. Atiba gerektiği yerde gerektiği kadar kullanılsa. Nasıl Vince Carter artık 37-38 dakika değil 15 dakika oynuyorsa, gençken savunduğu rakibin en iyi hucüm silahını artık savunması beklenmiyorsa ve istenmiyorsa, Atiba'da daha ekonomik, daha uygun maçlarda kullanılmalı :)

*****************
Federasyonu bile sindirmiş Sergen hocamız. Para cezası vermişler. Normalde 1-2 maç ceza verirlerdi bu açıklamalara. Bu dakikadan sonra yaylım ateşi devam eder. Bizden de milli takıma geçer :)

Dün akşam Galatasaray maçının ilk 150 dakikasını izleyebildim. Sokağa çıkma yasağının başlamasına az bir süre kala hanım seslendi. " Git ekmek falan hayvan herif, üç gün ne yiyip içeceğiz" dedi. İzlediğim kadarıyla ligin genç hocalarından Şenol Can dersine çok iyi çalışmış. Uzun yıllar büyük takımların kabusu olacak bir adam belli ki.
Hakemler pis işlere çok erken başladı bu sezon. Planları da yıllardır aynı. Hormonlu imparatora sahte bir mağduriyet yaratıp gönlünü almak için galibiyeti hediye et. Ucuz oyunlarını başlarına geçirebilecek makine gibi bir takım kurmak lazım tekrar.

turgay dedi ki...

Hakemler gün geçtikçe daha da kötü maç yönetiyorlar. Ligin en vasat hakemlerinden biri de bizim maçta. Hakeme bırakmadan net skorla almalıyız maçı. Yoksa 10 kişi de kalırız en salak müdahale de bile penaltı verilebilir. Her zaman söylüyorum skorer olmalıyız. Her şutumuz gol olmalı.

BJK4EVER dedi ki...

Haklisin da, forvetlerden 3/4, 2/3 gibi oranlar beklemek insafsizlik olmuyor mu? Bunu 1 mac yakalarsin hadi sansliysan 2 mac olur, sonra tikanirsin.
Mario Gomez iyiydi, sevdigimiz bir abimizdi, ama her zaman Gomez bulamazsin.
Besiktas Erzurumspor capindaki takima karsi 7-8 pozisyon uretemiyorsa sikinti baska yerde zaten.

Pheaglix dedi ki...

eminim sergen'in surekli hakem konusmasindan mutlu olmayan onemli bir kesim vardir ama maalesef ulke futbolu bunu gerektiriyor. sadece sesi cikan hakli. kendisini medya onunde en cok magdur ilan eden kisinin son 25 yilin acik ara en cok sampiyon olan kisi olmasi tesaduf degil. isin kotusu yonetim sergen'i yalniz birakiyor, yalniz birakmadiklarinda da destek degil kostek oluyorlar. su ana kadar yonetimin hakemler/federasyon hakkinda yaptiklari tek proaktif hamle fb maci oncesi hakem'in koc grubu ile baglantisi oldugu iddiasi ile ilgili konusmak, ki o da sadece anc'nin komik duruma dusmesine sebep oldu.

bu arada hakem performansi hakkinda konusmanin aynisi saha ici icin de gecerli. var'in bizim maclarda devreye girmemesinden bahsediyoruz da bunda oyuncularin itiraz etmemesi de onemli bir etken. en guzel ornegi kasimpasa macinda mensah'in verilmeyen penaltisi. bizden en ufak itiraz olmayinca hakem de ustunde durmadi. yine malum kulubun maclarina dikkat edin, en ufak pozisyonda neredeyse karantinadaki oyunculari evden cikip gelip hakeme itiraz edecek. bizim oyuncularimiz bu konuda pasif kaliyorlar.

hakem ve/veya federasyona oynamak ideal bir futbol ortaminda olmamasi gereken seylerken maalesef ulkemizde kazanmak icin cogunlukla olmazsa olmaz. ulkedeki bircok sey gibi futbol da cok oyunculu bir mahkumlarin ikileminden ibaret. mesela hicbir kulup lobicilik yapmaya calismasa, hicbir "x hoca" hakemler hakkinda konusmasa izledigimiz futbolun kalitesi artar. ama oyle bir ortamda tek basina lobicilik yapan ya da hakeme oynayan kulup kazaniyor. bu durumda bizim de "iyi cocuk" olmamiz sadece kaybetmemize neden oluyor.

Pheaglix dedi ki...

saha icine bakarsak da @bjk4ever'in forvetler hakkinda soyledigine katiliyorum. eger bir kulup sampiyonluk planlarini forvetlerinin girdigi neredeyse her pozisyonda gol bulmasi ustune yapiyorsa o kulupten sampiyonluk beklemek hayal olur. ustelik bizim pozisyonlarimiz da oyle asiri kaliteli pozisyonlar olmuyor. hani abou her sut cektiginde alti pasin ustunde onu bos olsa tamam da, durum oyle de degil. cogunlugu dusuk kaliteli 5 pozisyonun 3'unu gole cevirmeye kaldiysak hic ugrasmayalim yarismaci olmakla.

sergen'in 2 hatta 3 onlibero oynatmakla ilgili yaptigi aciklama mantiken dogru, ama bizim durumumuzda yanlis. evet, modern futbolda her savunma (hucum) oyuncusu hucum (savunma) yapiyor. ama bizim ulkemizde modern futbol oynanmiyor. evet, fiziksel olarak guclu oyuncular ile "daha fazla mucadele ederek" kazanabilirsin. ama bizim maclarimiz cogunlukla 10 kisi kapanan rakibi acmaya calismakla geciyor ve fizikli oyuncularimiz yan pas yapmaktan otesine gecemiyorlar. bu mantigini delgado ile sosa arasi tercih yaparken uygulasa tamam da, delgado ile fink arasinda tercih yaparken uygulayinca olmuyor. eger atiba sacma sapan bir sekilde forvet kosusu yapmayi ogrenmemis olsa hepten mahvolmustuk ama kendisi normal bir insan olmadigi icin hala iddialiyiz. @diskonnektus erektus atiba'yi vince carter'a benzetmis ama ben daha cok jason kidd'e benzetiyorum. kidd de kariyeri boyunca ucluk atamazken kariyerinin sonunda ligin en iyi (biraz abarti olabilir bu) ceza sutorlerinden birine donusmustu. atiba'da bu yasindan sonra forvet kosusu yapmayi ogrendi.

erzurum maci zor mac. hatta onumuzdeki 6 macin tamami zor. bir cok kisi onumuzdeki fikstur kolay diye seviniyor ama biz "kolay rakiplere" karsi yasadigimiz sorunu asabilmis degiliz. ilk golu atarsak rahatiz, ama o ilk gol ilk yarida gelmezse isimiz zor. ustelik biz sikisik fiksturde muhtemelen rotasyon yap(a)mayip yorulurken rakiplerimiz bize karsi 110% ile oynayacaklar. bizimle ayni sayida maca cikiyor olabilirler ama bize karsi oynamak onlar icin hedef macken bizim icin onumuzdeki her macin agirligi ayni.

Ahmet Usal dedi ki...

@Pheaglix +1

Bizim normalde ihtiyacımız yeni bir feda dönemi, gençlere yatırım, uzun vadeli ve istikrarlı olarak gerçekleştirilecek, geleceği kurtaracak bir yapılanma planıydı. Bugün Ersine Lyon ın 4 verdiği konuşuluyor, Rıdvan'ı zaten 4 - 5 Fransız - Alman kulübü takip ediyor. Mesele son iki sene T.S. nin yaptığı gibi gençlerle yarışabilmek, gidebildiğin her ŞL - AL ye önem vermek, alabildiğin kadar puan almak ve oyuncularına piyasa yaptırmaktı bence. Hocanın kariyer derdi, yönetimin basiretsizliği ve taraftar baskısı bunu engelledi. Bu yatırıma nüve olabilecek milli gençlerin yarısı ligin lideri Alanya'ya gitti, onların yatırımına dönüştü.

Neden yeni bir feda ve yapılanma önemliydi? Olması gereken doğru ve ideali olmasını bir yana bırakalım, bu sene yarışmanın ekstra zorluklarına bakalım: Çünkü bir renkli rakibin 5 senedir şampiyon olamıyor ve bu sene "gemileri" yaktılar. Ülke futbolunun kanseri ise bu sene şampiyon olamazsa bizim gibi batıyor, ortam her zamankinden fazla savaş ortamı. Ve lobisi en güçlü kırmızılı, yayıncı kuruluşun ve hakem camiasının tüm köşe başlarına hakim, istediğini yaptırıyor, oyunu en çirkin şekilde oynuyor. Başarı ihtimali en az olacak sene bu sene. Bu sene edebiyatta yarışılırdı ama gerçekte yapılacak en iyi şey olması gereken gelecek yatırımını yapmak ve yapılanmaktı. Mali durum zaten bunu dayatıyordu.

turgay dedi ki...

Benim gelip her maç postuna skorer olmalıyız dememdeki neden güçlü oyuna sahip olmamamız zaten. Başakşehir, Galatasaray veya feneri analiz etmrde bişey yok önemli olan diğer takımlara ne yaptığınız. Mesela burada gelip neden Alanya düşüşte dedik? Çünkü rakipler fiziksel olarak güçlendi alanyanın eksikleri var ve en önemlisi de oyunları çözülebilir durumdaydı. Biz ise yatmaya gittiğimizi hemen çıkardığımız kadroyla gösterdik. Rakipten korkan bir antrenör grubuna sahibiz. Alternatif üretmek 3 tane 6 numarayla başlamak değildir. Neyse derdimi anlattığımı düşünüyorum. Skorer olmalıyız çünkü oyun planımız çok basit ve çok tahmin edilebilir. Bu nedenle hakemlerin de bu performansı ortadayken uzun vadeli düşünmek plan yapmak çok mantıklı değil

Ahmet Usal dedi ki...


Hoca bu şartlarda her şeyin "arasını" yapıyor. Kafasında seçtiği bir kaç mevkide gençleri oynatıyor, ama başarısızlık korkusuyla mümkün olduğunca riske girmeden istediklerini yapmaya çalışıyor. Bu derbiler dışında işlemiyor.

Olay bu noktaya gelmişken, medya ve taraftar desteği olan bir Hocayla yapılabilecek en iyi şey yarışabildiğin kadar yarışmak, malum renkli lobileriyle savaşmak, ekmeğine taş koyanlara engel olmaya çalışmaktır. Hoca art arda 5 maç kaybetmedikçe yarıştan düşse bile gitmez, araya bir federasyon kupası sıkıştırmaya çalışacaktır. Ancak başarısızlık çok kesin olursa ve arkasındaki desteği kaybederse durmaz, kendi gider. Her nevi mazereti de var, malum lobiler, hakemler, çeşitlilik açısından renkli rakiplerine oranla kadro kalitesi(defansa bakmak yeter), oynattığı tecrübesiz gençler falan, sığınacak çok şeyi var.

Oynanan oyundan ve Hocanın oyun anlayışından bağımsız, madem iş bu noktaya geldi, bence yapılması gereken malum lobilerle ve medyayla savaşmak, en azından GS nin şampiyonluğunu engellemeye çalışmak, ki bu şekilde gelecek sene küçülmek ve yeniden yapılanmak zorunda kalsınlar. Ki onlar gençleşme ve yapılanmaya giderse ülke futbolu kurtulur, çünkü herkes takip eder. Şu eşitler arası daha eşit konumunun avantajı biraz olsun azalır, sonraki seneler yarışmak daha mümkün olur.

Hoca da bu savaşı isim ve medya gücü - taraftar desteği açısından camiada en iyi verecek isim. Hatalarını görüp, takımı küçük maçları da alacak daha iyi hücum eden bir hale getirmesini dileyeceğim kendi adıma. Sonuçta oyucuları geliştirmeyi beceriyor, takımı fizik olarak iyi hazırlıyor, zamanla takım üstüne koyuyor. Bence Biliç dışında gelip kendini kabul ettirebilecek bir alternatifi de yok çok başarısız olmadıkça. Bu nedenlerle, oturup buradan saydırmak iç döküp rahatlamak hariç bir işe yaramayacak.

O yüzden önümüzdeki maçlara bakacağız...

Emre Toraman dedi ki...

Bu sezon başarısız sonuçlansa bile Rıdvan dışında bir kazanımımız daha var: Tek6Josef-AboubakarV2 omurgası. İkisi de pivotal işler yapan ve etrafındakileri yönlendiren/yükselten, adanmışlığı da yüksek oyuncular. Bedavaya bonservisleriyle gelmiş olmaları yönetime artı yazar.

Bu 2'liye uyumlu takımlar kurabilirsek 3 sezon boyunca hem üst seviye yarışıp hem de etraftakileri yetiştirip satma şansımız olur. Daha önce yazdığım

Necip-Nsakala
Josef
Rosier-Oğuzhan-Ghezzal-Rıdvan
Güven-Aboubakar-Larin

şeklinde bir 11 bunu yapmaya aday mesela. Josef'in verdiği yetkiye dayanarak kilit açacak bir 4'lü; önlerinde de Aboubakar'la birlikte Aboubakar'ın sağladığı alana girerek arayacak bir 2'li. Şu anda oynadığımız oyun aslında buna çok çok uzak değil. Defacto hücum şeklimiz sık sık

Wellinton-Montero
Josef
Rosier-Ghezzal-Mensah-Rıdvan
Atiba-Aboubakar-Larin

gibi oluyor ve etkili olabiliyoruz. Israr edilmesi ve işler iyi gitmediğinde değişikliklerin gecikmemesi halinde fena bir kurgu değil.

Bugün özelinde ise korktuğum konu Larin yerine Nkoudou ile başlayıp ileri 3'lüyü 2'ye düşürmek. Bu durumda ileriyi 3'leme işini Atiba'yla birlikte Mensah'a da yaptırabilmemiz lazım. Kasımpaşa maçındaki ilk gol gibi takip işlerini yapabilirse kilidi açmamız kolaylaşır.

Kısacası, bugün Nkoudou'yla başlarsak Atiba ve Mensah'ın rolü ve forvet koşuları sürdürülebilir hücum planı açısından kilit olacak. Duran toplar ve şapkalardaki tavşanları bilemeyiz tabi. Atiba ve Mensah'ı cezasahasına gönderdiğimiz durumlarda Dorukhan ve Rıdvan'a, hatta zaman zaman Nkoudou ve Ghezzal'a da ribaund toplama ve kontra engelleme konusunda önemli iş düşecek.

Emre Toraman dedi ki...

+Fırsat buldukça Atiba veya Mensah yerine Dorukhan veya Rıdvan'ı da cezasahasına sokmayı denemeliyiz. İkisi de bunu yapabilecek özelliklere ve tempoya sahip oyuncular.

Huzeyfe dedi ki...

Yine anlamsız ‘Beşiktaşlı gaza gelmesi’ yaşanıyor. Şampiyonluk oyunu oynamıyoruz. Herkes de durumun farkında, başarısızlık halinde suçlu hakemler federasyon filan ilan edilmiş zaten baştan.

Konunun hakemlere gelmesi de en çok teknik direktör işine geliyor, zira transferlerden oyun ve oyuncu tercihlerine kadar resmen tüy diken bir performans var.
Bb, Fb ve Paşa maçları oyun anlamında yanıltıcı, oyuncu tercihleri anlamında eksiklerden kaynaklanan ‘doğru’ tercihler var diye uyaran arkadaşlar olmasına rağmen bu gaza gelme durumu şaşırtıcı.

Sergen’le olmayacak. Yine bir sezonu daha çöpe atmak üzereyiz. Keşke o 3 galibiyet gelmeseydi de istifa etseydi. Bu kadro bence devre arasında 1 tane ekstra stoper (bunu söylemek bile aslında utanç verici, milyonlarca stoper transferinden sonra) rahat şampiyon olur. Welinton’la olamaz.

Mensah ve Oğuzhan’ı oturtup Dorukhan Atiba Josef 3lüsüyle çıkan Sergen’i savunmak için binbir takla atan arkadaşlar var. Bunun bir ‘plan’ olduğunu filan iddia edenleri ciddiye alamıyorum ben. Sergen’in 3 altı numara sorusuna verdiği cevap da sahaya topla birşeyler yapmak isteyen bir takım çıkarma niyeti olmadığını gösteriyor.
Sergen’in teknik direktör olarak kattığı sadece bir tek şey var, o da iletişim ve medya gücü. Konuşurken korkusuz ve dürüst olması. Hocalığı maalesef öyle değil. Korkak, garantici, futbol cahili.

Emre Toraman dedi ki...

@Huzeyfe

Daha önce de yazmıştım, ben Euro2021 bitene ve Şenol Güneş'i getirme ihtimali sıfırlanana kadar Çebi'nin teknik direktör için kalıcı bir hamle yapacağını düşünmüyorum. Hatta bence Sergen atsan atılmaz satsan satılmaz bir pozisyonda(3.) bitirsin, Şenol Güneş de 0 çeksin diye dua ediyordur. O yüzden Sergen istifa etse bile isim olarak olmasa bile profil olarak Murat Şahin, Tamer Tuna, Samet Aybaba, Tayfur, Carvalhal vs. gibi bir hamle bekliyorum ben şahsen.

Bu arada bir sorum olacak herkese. Süper Lig'in mevcut ekonomik durumunda Brezilyalı oyuncular çok uygun değil mi özellikle büyük Türk takımları için? Avrupa'dan hem yetenekli hem ucuz oyuncu bulmak imkansız gibi bir şey. Nobre, Aurelio, Wederson gibi 25-26 yaşında Avrupa atılımı yapamamış oyunculara yönelmek bana hiç mantıksız gelmiyor. Bitti mi o havuz artık Brezilya'da?

BJK4EVER dedi ki...

Cikacagini dusundugum 11:

------------------Ersin--------------------

Dorukhan---Welinton--Montero----Ridvan

-----------------Josef-------------------

Ghezzal----Atiba------Mensah-----N'Koudou

----------------Aboubakar-----------------------


Allah korusun 11'i:

-----------------Ersin-------------------------

Necip----Welinton--Montero-------Ridvan

---------------Josef-------------------------

Ghezzal--Dorukhan--Atiba-------N'Koudou

--------------Aboubakar------------------------

Ben Sergen'in Larin'i gunah kecisi yapacagini dusunuyorum.
3 onlibero konusunda ders almistir diye dusunsek bile almadigi ortada, o yuzden sagbekte Necip ortada yine 3 tane 6 ile cikarsa sasirmam, ki bu kabus senaryo olur.

Beni sevindirecek ve umutlandiracak 11:


-------------------Ersin-----------------------

Dorukhan----Vida------Montero-------Ridvan

-----------------Josef------------------------

Ghezzal-----Oguzhan--Mensah------Larin

-----------------Aboubakar--------------------

Bu da Sergen'e helal olsun 11'i (cikma ihtimali sifir ama olsun):

--------------------Ersin-------------------------

Dorukhan------Vida-------Montero--------Ridvan

N'Koudou------Oguzhan---Josef---------Ghezzal

--------------Aboubakar----Larin----------------

fidddas dedi ki...

Çıkacağını düğşündüğüm
@bjkforever maalesef
Necip welinton montero rıdvan
Josef
Ghezzal dorukhan atiba nkoudu
Abuş

Sistem degismeden çıkması gerekir dediğim
Dorukhan necip montero rıdvan
Josef
Oğuzhan mensah
Ghezzal larin abuş


Huzeyfe dedi ki...

@ BJK4EVER

Oğuzhan oynasa bile 4-1-4-1 dizilişinde önünde sadece bir tane oyuncu var. Bu da en önemli özelliği olan boş alanlara, koşu yollarına dikine top atmasını kısıtlıyor. Oynarsa ve skorda geri düşersek yine günah geçişi olur tahminim.

Zaitsev dedi ki...

@ BJK4EVER

İlk 11ine oyumu veriyorum :)

@ Emre Toraman

Avrupa şampiyonası değil ama Dünya kupası elemeleri Şenol hoca için belirleyici olabilir. O da 2021 sonuna kadar uzanan bir süreç. Zaten 2022 mayısta kongre var. Çebi olası bir başarısızlık halinde işi idare edip çözmezse hocayı takımın başına getirecek kadar koltukta kalamayabilir.

Bu arada Sergen istifa ederse tek gitmez gibi bir düşüncem var.

beagle dedi ki...

Larini fiziken bitmeden oyundan cikarmasini, bugun ilk 11de kullanma karari olmasini umuyorum.

Kalanlar belli. Doruk sağa, Mensah sahaya

BJK4EVER dedi ki...

@Huzeyfe,

Mevcut takim Oguzhan icin ideali degil tabii, ama bence senin dediginden daha fazla etkisi olur. Ghezzal en azindan pas alisverisi yapabilecegi, kendi futbol kafasinda birini bulur sahada. N'Koudou futbol zekasi anlaminda tam bir gerizekali, top teknigi falan hak getire, ama bos alan bulunca olumcul. FB macinda buldu, adamlari resmen maymun etti. Maymun ettigi adamlar da Novak, Gustavo falan, defansif olarak lig ortalamasinin cok ustunde adamlar. Ama Anadolu takimina karsi haliyle o bos alani kolay kolay bulamiyor, o zaman yaratacaksin. Ama mevcut pas sirkulasyonuyla, pas temposuyla mumkun degil. Ama Erzurum macinda dogru anda dogru yerde 1'e 1 birakirsak deler gecer adam. Josef-Atiba ile cikarsan sadece o sekilde pozisyonda bulusturamiyorsun adami kolay kolay.
Yine Aboubakar'la etkilesimi olur. Mesela surekli defansin ortasina cat diye keskin ara paslari birakmasini seviyor. Aboubakar eski patlayiciliginda olmasa da, FB macinda attigi 1. goldeki pozisyonu yakaladi mi rakibi maymun ediyor. O pozisyonda adami daha fazla topla bulusturmaliyiz. Eski sezonda mesela Trabzon'a tam oyle bir pas atip Aboubakar'a attirmisti, Kasimpasa'ya yine verkac yapa yapa attirmislardi. Aboubakar'i asil ozel kilan meziyetleri bunlar, ama biz yeterince kullanmiyoruz.

@Ahmet,

Feda tanimi tam olaran ne bilmiyorum, ama tanimi mumkun oldugunca butceyi dusuk tutup bir sey vaad etmeyen altyapi oyuncularini zorla oynatip yarismaci kimliginden uzaklasmak ise; o zaten olmamali hicbir zaman. Besiktas dusuk butceyle bile her zaman yarismaci olur, hele ki sadece kendisi degil butun rakipleri de kuculuyorsa. Trabzon gecen sene hangi butceyle sampiyonluk kovaladi? Bizim mevcut kadromuz bile onun fersah fersah ustunde. Futbol akli oldugu surece 20 milyon euro'luk maas butcesiyle bile sampiyonluga catir catir oynarsin.
Altyapi oyuncularina gelirsek; finansal olarak iyi durumdaysak bile birsey vaad eden altyapi oyunculari her sartta oynamali. Liverpool bile Jones, Phillips'leri kullaniyor. Adamlar Jones yerine Keita'yi oynatamazmiydi, veya gidip transfer doneminde Thiago disinda 1 orta saha oyuncusu daha alamazmiydi? Almadilar. Dorduncu stoper bulamazlarmiydi? Ama Lovren'i satip Phillips'i oraya koyuyorlar. Biz ise Erdogan'in onune Montero, Welinton ne varsa dolduruyoruz.
Ridvan konusunda simdilik yanildim, iyi ki yanildik. Bedavadan iyi bir solbekimiz oldu. Kaleci konusunda da ayni dusuncede olmaliyiz. Gercekten potansiyeline inaniyorsak Ersin ve/veya Utku kalsin oynasin. Hayir, laf olsun diye oynatiyorsak zaten olmaz, o zaman oyuncu da sampiyonluk da bir yerimizde patlar. O zaman devre arasinda uygun yabanci bir kaleci getirteceksin.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam bunlar burada defalarca konuşuldu. Altyapının genç milli oyuncularının yarısını Alanya'ya gönderip yerine 30 üstü Welinton ve Nskalalara umut bağlarsan bu iş zaten olmaz.

TS nin iki senedir yaptığını yapmak doğruydu, öyle de yarışılırdı, ama umut vaat eden oyuncuyu bir iki hatasında asmadan. Hata yapacaksa genç yapacak, öğrenecek. Genç kazanmanın yolu da bulduğun her fırsatta oynatmak, en az 20 dakika - yarım saat olacak şekilde.

Kadro planlamanı da her as oyuncunun birinci yedeği olarak milli olmuş genç oyuncularla yapmak. Pandemi var, seyirci yok, 5 oyuncu değiştirme var, bunu yapıp 5 tane oyuncu kazansan(yapmadan 2 tane kazandık) zaten seneye şampiyonluğa her şekilde oynarsın, gerekirse bir sene de feda edilir. Şampiyon olmayıverirsin, ama yarışırsın, yine ilk üçten, en kötü 5 ten aşağı düşmezsin. T.S. nin şampiyonluğu kaybetme nedenlerinden biridir Hüseyin Türkmeni her kritik maçta oynatmak, en çok puan kaybettiren stoperleri. Ama oynattılar, çünkü diğerleri de hata yapıyor ve puan kaybettiriyordu, bu belki öğrenir düzeltir diye beklediler. ha olmadı, olmayacağını biliyorlar şu anda, ama denediler. Yarım sezon-1 sezon vermeden bilemezsin, tutarsa takım da kazanır, kulüp de. Mesele planlamadır. Kim olabilecek gibiyse yap birinci yedek, korkma, maç kazandırmayacak ya da kokup bulaşmayacak adamlara avuç dolusu paralar vereceğine alt yaş gruplarında kendini kanıtlamış, milli olmuş gençlerine seviye atlatmaya çalış. Ülke futbolunun kurtuluşu her takımın böyle bir yapılanmaya gitmesi zaten, genel doğru bu, ekstra bir şey söylemiyoruz. Ben konunun cahili bile sayılırım, asıl @beagle a, @Huzeyfe ye, @Turgaya a sor, onlar anlatsınlar.

Yani zamanında Fransa'nın alt yaş kategorilerinin hepsinde milli olmuş, iyi zamanında Fransa A milli de görmüş 15 Milyonluk Rosieri ya da yine aynı fiyata Ghezzalı mı satın alacan? Alamıyon ki, batıksın! Elneny gibi olacak o hikayelerin sonu da, burada tekrar canlanıp kendi takımlarında banko oynayacak, ya da iyi bir transfer yapacaklar. Mesele kendi Rosierini yetiştirebilmek. Keremi Giresuna göndereceğine birinci yedek yapmak, Nskala ve Welinton alacağına Alpay Çelebi ve Ahmet Gülayı birinci yedeklerin yapmak, Kartala daha çok süre vermek, madem aldın Atakanı daha çok kullanmak-çocuğun girip oynadığı kötü maç yok- vs, vs.

Bak nefret timsali meşhur Hoca ne yapıyor, her maç sonu iki genç forvetini koyuyor, süre veriyor, kazanmaya çalışıyor. Stoperlerinin birinci yedeği 17 lik Emin Bayram, sol bekinin yedeği de Emre Taşdemir. Ligin en iyi iki kadrosundan birini yöneten adam yapıyor bunu, kaleci olarak da yine genç Okanı Muslera gelene kadar banko oynatıyor.

Ben Hocaya kazma futbolu oynatmasından ziyade bu nedenlerden kızıyorum, o medya gücüyle bunları yapabilse asıl o zaman efsane olurdu, ama gerçekçi pragmatik uyanık standart memleket insanı, bunları yapacak "göt" olmadığı sürece F.T. falan da olamayacak, istediği kadar iyi konuşsun..

Ahmet Usal dedi ki...

Eksik söyledim, Erzurum'dan daha 2. ligdeyken genç Taylan Antalyalıyı buldular, şu an takımlarının bel kemiği oldu. Hatta Milli Takımda Okay Yokuşlunun yerine falan oynaması lazım, hakkı yeniyor, çocuğu 10 numaradan mükemmel bir ön liberoya çevirdi, derin oyun kurucu oynatıyor. En az 10 - 15 e satacaklar, demişti dersiniz.

Mevzu budur!

Ahmet Usal dedi ki...

Son bir şey, Anadolu takımlarından oyuncu mu alacaksın, yeni Dorukhanları, Taylanları bulup parası neyse bastırıp yatırımı bunlara yapacaksın. Bak orada Bursanın senelerdir görmediğimiz tek vuruş ustalığını gösteren Batuhanı, sana gelecekken Antalyaya kaptırdığın Gökdenizi falan var hala, Abou bitik dizleriyle bi daha sakatlandığında ne yapacaksın?

Gibi, gibi...

Ahmet Usal dedi ki...

Ya susamıyorum, sonradan görmeliğim de etkili, burada ilk yazdığım zamanlar çok tartışılıyordu, kafama vura vura anlattı arkadaşlar, sağolsunlar. Sonradan olma olunca daha fanatik olunuyor:)

Efsane kadromuz ne bizim? Gordon dönemi kadrosu. Kimler altyapı? Rıza, Gökhan Keskin direk altyapı, Zeki 17 iken 2. lig - Bergamaspor, Ali Gültiken-17 iken Yücespor, Feyyaz Uçar 17 iken Avcılar, Metin Tekin 17 iken Kocaeli, Şifo Mehmet 22 iken 2. ligden K.Maraş, Sergen Yalçın 18 inde altyapıdan, Ziya, Sinan, Fikret Demiral altyapı ki ikisi Gordon öncesi, Sinan Engin Gordon sonrası gitti, onlar da senelerce ligde top oynadılar.

Bu Serpil Hamdi Tüzünlü altyapı yatırımının ve doğru scoutingin meyveleriydi. Sonraki seneler Oktay Derelioğlu, Ertuğrul Sağlam, Ahmet Dursun, Tümer Metin, İlhan Mansız, hepsi Mansız dışında gayet genç alınmış oyuncular, bu yapılanmalar bizi 10 - 15 sene taşıdı.

Yani Beşiktaşın genleri bu, doğalı bu, olması gereken bu, hele endüstriyel futbolda bu artık daha da böyle, mecburiyet.

Sustum!

Ahmet Usal dedi ki...

Abartıcam çünkü yazıp düşündükçe daha da var, Şenol Fidan da bize genç geldi, Gordon dönemi Turhan da altyapıydı, bizde tutmayan Halim Yeni Salihliden 2. ligden 21 inde gelmişti, Mutlu 18 inde Bursadan gelmişti, Şenol, Turhan, Mutlu senelerce oynadı. Saffet Sancaklı 18 inde ilk bizde oynadı, bizde tutmadı ama senelerce üst seviye oynadı. Ayhan Akmanı Antepten gençken aldık, bizde tutmadı ama GS de çok başarılı oldu. Şimdinin başarılı antrenörü Çağdaş Atan, 20 lerinin başında bizde oynadı. En son genç aldığımız Antepten ibrahim Toramanla İbrahim Üzülmez senelerce oynadılar. En son Feda dönemi topladığımız gençlerle bir temel oluşturup iyi kadro mühendisliğiyle kaliteli yabancı yaşlıları katıştırıp şampiyon olabildik.

Yani saymakla bitmez, yabancı oyuncular dışında aldığımız ve bizde başarılı olan Yusuf dışında yaşlı yerli oyuncu gelmiyor aklıma. Beşiktaşın oyuncu kültürü son Orman ve Ş.G. dönemine kadar tamamen böyleydi, Denizlili 1009 şampiyonluğu hariç, bir de Lucesculu dönem ve sonrası Y.D. nin transfer saçmalıklarıyla yönümüzü şaşırdık, başarı da gelmedi zaten, yaşlı oyuncularla gelen başarılar da hep "geçici" oldu.

Özümüze dönelim muhabbetinin "özü" budur. Bu kadar genlerimizde baskın olmasının nedeni de tarihimizdir, bizim başarı yolumuz, tarihimizin kanıtladığı gibi "budur" çünkü.

beagle dedi ki...

@Ahmet
Taylan antalyaliyi yillar once Bucaspordan almak uzere anlasmak uzereydik. gene cok bilen birisi engel oldu.

benim dedigim altyapi/ozkaynak sistemi bu. herkesi 6 yasindan bulup yetistiremezsin ama umut verenleri/sen de olmayanları/golcüyü/ustun atleti gencjen bulup alip oynatacaksin. Zaten alman liginden gelmeyen hicbir transfer ilk basta iyi oynamiyor. o surede genç piser.

Şu sira Almosu oynatmamak, Semih ve Avtandili A takimda idmanda bulundurmamak cidden anlamsiz.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle +1

Memleketin proje takımlarına bakalım, Başakşehir, Alanya neler yapıyor? BS bir şampiyonluk aldı, ŞL de oynadı, İrfan Canı en az 10 - 15 milyona satacaklar, Berkayı buldular, Taylanla Milli Takım orta sahasını en az 7 - 8 sene domine ederler, tabi Milli Takım hocasına da bağlı, Ş.G. Okaya ve diğer T.S. kökenlilere torpili bırakırsa.

Alanya bizden aldığı stoper ve sol bekini birinci yedek yaptı, Ahmet Gülayı da fırsat bulduğunda ilk sakatlıkta oynattı. Çocuk kaliteli çıktı, ayağı düzgün, fizik iyi, tekniği var, pası ortası kaliteli, boy var, her şey var. Sadece oynayacak, pişecek. Ham sadece. Değer miydi vermeye, üç genç kaleciyle oynuyorsun iki genç sol bekle ve iki genç stoperle mi oynayamayacaksın, hepsi milli o çocukların. F.T. her maç penaltı yaptıran Ozan Kabağı oynata oynata Stutgartta satıp 10 milyon koydu GS nin kasasına. Zeki Çelik, Umut Meraş 2. ligden Fransaya gittiler. Yeni futbol düzeni zaten bu, bi Hasiçi almakla doğru iş yaptık,bir de Rıdvanla genç kalecileri oynatmakla, geri dönüşü olacak tek yatırımlarımız da bunlar. Ama artık Milli Takıma yükselen Orkunu kaçırdık, Gökdenizi Antalya'ya kaptırdık. Almalıydık!

turgay dedi ki...

Bundan önceki larin tercihlerinin tesadüf üzerine yapıldığını anlatmıştık burada. Şimdi de hoca sağolsun hemen kanıtlıyor bunu. Şaşırtmadı yine.

BJK4EVER dedi ki...

Sergen Yalcin kotu degil, cok cok kotu, ustelik cesaretsiz bir teknik direktor. Larin tercihi on gorulebilirdi zaten. Larin'in kesinlikle kesilmeyecegi 3 mac say desen icerideki Erzurum, Denizli, Ankaragucu maclarini sayarim. Ama en olmayacak macta kesiyor, gunah kecisi ilan ediyor. Aklinca Alanya macindaki kepaze futbolun suclusu takimin sol acigi, komediye bak.

Bence son 2 mactaki kadro tercihleriyle de Basaksehir ve FB maclarindaki galibiyetlerin tesaduf oldugu kanitlanmis oldu. Bosuna dememisim degil mi erken havaya girmeyin diye. O gunlerde sayip sovenlerin yuzu azicik kizarmismidir acaba?

Ahmet Usal dedi ki...

Bence maçı farklı alacağız..

beagle dedi ki...

maçi kazanabiliriz. rakip rezil. ama Sergen daha rezil.

beagle dedi ki...

gene biri bos konusnadan soyleyeyim, Super Ligde 15 macta 1 golle oynuyor, 10 macta 1 asist. ustelik golun %50si asistlerin %33 u sag kanatta oynadigi 0.75 macta... Bugun 30 macta 1 gol 2 asist yapmasi beklenen sol kanatta.

seni hoca diye getirenin...

Can dedi ki...

Ya bu kadro bu sistemle bu oyunu oynuyor işte. Bunu görmek için futbol dehası filan olmak gerekmiyor. Sergen hakikatten anlamsız işler yapıyor.

Can dedi ki...

Ersin kalede sıkılıyor herhalde. Rakip için kendisi pozisyon yaratıp kendisi kurtarıyor.

beagle dedi ki...

bir Besiktaslinin bu 45 dk takimi izleyip Nkudu, Atiba ve Mensahi o pozisyonlarda tutmasi/oynatması inanilmaz olur.

Hasta ti dedi ki...

ayyyyyyy icim şişti, yetişin dostlarrr, bu nassı bir 45 dakka.

turgay dedi ki...

Şu maça çift forvet tek çapa ile çıkacak kadar kapasitesiz olmamalı bir antrenör. Yani sanki küme düşmemeye oynuyoruz 1 puan yetecek bize. Necip nedir ya dorukhan varken vida nedir abi oyun kurabilen montero varken. Yazık yani

Can dedi ki...

Gol nasıl atarız: Necip’in ortaları, N’Koudou’nun kafası kesik tavuk debelenmeleri, Mensah’ın 3 kişi çalımlamaları... Hepsi dahiyane planlar! Larin olmayınca ceza alanında Abuş tek, kontrol edilmesi inanılmaz kolay bir takımız.

Emre Toraman dedi ki...

En az Atiba/Mensah-Larin/Güven yapmak lazım 45'te. Ama Sergen gol yemeyi veya 70'i bekleyecek muhtemelen.

Ahmet Usal dedi ki...

İşin kötüsü kaybetmedikçe medya doğru düzgün eleştirmiyor da. İşlerine mi geliyor, nedir?

Bu Erzurum'a da nasıl kaybedeceksek, bariz kötü takım, Cimşir zaten geçen seneden kanıtlamıştı iyi Hoca olmadığını, o da korku dağları bekler mantalitesinin bir başka versiyonu.

Tam körler sağırlar birbirlerini ağırlar oyunu. Ersin oynamaya oynamaya geriye gitmiş, ayağının düzgün olması iyi özelliklerindendi, Utkulaşmış.

Rıdvan yine harika, hem defansta, hem hücumda, iki tane güzel orta da kesti, her yere de yetişiyor, nazar değmesin.

Yani bir Ghezzal-Nkodou yer değişikliği denemesi bile olmadı. Aynı şeyleri yapıp farklı sonuç beklemenin meşhur bir adı var, Hocanın durumu bu!

Erzurum'a karşı "Çanakkale geçilmez" kadrosuyla oynamamayı öğrenemezse zaten gemiyi yürütemeyecek. Beraberlikte bile sosyal medya Beşiktaş hesapları ve ağır topları giydirecektir, bir tek onlar eleştirebiliyor zaten.

Ya sabır!

Emre Toraman dedi ki...

Wellinton'un anlam veremediğim sağ bek çıkışlarından pozisyon veya kart çıkarabilir Erzurum. Josef ve Vida'nın ekstra dikkatli olması lazım.

Pheaglix dedi ki...

- larin'in oynamamasının iyi yanı ikinci yarı başında oyundan alınamayacak olması. başka da iyi yanı yok.

- welinton ısrarı artık şenol güneş'in takıntıları seviyesine ulaştı.

- artık necip'in sağ bekte oynaması takımın kimyasını bozuyor. takım rosier'e alıştıktan sonra necip orada olmazmış. en azından necip'in ilk yarıda yapamadıkları bunun olmayacağını gösteriyor.

- mensah sezon sonunda kayseri'ye döner. belli bir maçtan sonra satın alma zorunluluğumuz var mı?

- diyelim bu maçı ite kaka kazandık (ki şüpheliyim). böyle oynarsak o önümüzdeki 6 "kolay" maç abou ve nkoudou'yu kaybettiğimiz 6 maça döner. abou'nun üstündeki baskıyı mümkün olduğunca almamız gereken yerde adamı 4 kişiyle boğuşmak zorunda bırakıyoruz. bu kadar yalnız kalmaması lazım.

- bence yapabileceğimiz en iyi şey atiba-oğuzhan ve nkoudou-larin değişikliği yapıp larin'i ortaya koymak. oğuzhan oyunu hızlandırır, larin stoperler ile boğuşur, abou'da kenarda kasımpaşa maçında yaptığı gibi şapkadan tavşan çıkarmaya çalışabilir.

- bence bu maç şimdiden krize girdi. gol atamadığımız her dakika daha da kötüye gidecek.

Emre Toraman dedi ki...

:) Tamam Sergen'den beklentimiz belli ama bu kadarını beklemiyordum bak. Erzurum oyuncu değişikliğiyle başladı, Sergen memnun.

Ahmet Usal dedi ki...

@Emre Toraman +1 :))

Lafı ağzımdan aldın, bi Hoca memnun oyundan herhalde!!

Ahmet Usal dedi ki...

Hoca bi de haklı çıktı şimdi, Ömer Şişmanoğlu iyi Beşiktaşlıydı zaten, sağolsun.

En azından yukarısı Hocanın yanında, çok sadaka veriyor herhalde..

Emre Toraman dedi ki...

Bu adamın sırrı ne, kaleciyi mi izliyor/yanıltıyor? Bu kadar kötü penaltı atıp nasıl bu kadar yüksek yüzdeli atıyor?

Ahmet Usal dedi ki...

@Emre Toraman :)

Abou başka yere bakıp pas ya da gol atmanın ustası, penaltılarda da kaleci atlamadan vurmuyor, sırrı o:)

BJK4EVER dedi ki...

runo Fernandes ve Demba Ba gibi kullaniyor. Tamamen kalecinin tercihine ters koseye vuruyor.

Emre Toraman dedi ki...

Eyyama kurban gitmeden sarı kartlıları çıkarsak bari: Necip ve Mensah.

Ahmet Usal dedi ki...

Demek Hoca Erzurumu iyi izlemiş, ilk golü nasıl olsa atarım, sonrası için kadro kurayım demiş:)

Fark olur dediydim zaten:)

beagle dedi ki...

Rakip 2. yariya sahada 3 santrafora döndü. kume dusme adayi futbolu oynayip muthiş feyk attik.

Ahmet Usal dedi ki...

Aha Vida efsane bir golle döndü, maçın gelişine bak bi de gidişine bak:))

Murat dedi ki...

Sergen'in hocalığını sizinle tartışacak değilim gençler :))) nasıl yanıltıcı bir galibiyet olacak belli değil.. :))

Ahmet Usal dedi ki...

Çok efsane, hazırlanışı jeneriklik bir gol daha attık, @Emre Toraman haklı çıktı, 70 de Larin oyunda, Mensah-Dorukhan, Nkodou - Larin değişti, Oğuzhan şöyle maçta bile daha düşünülmedi.

@Turgay da haklı çıktı, ikinci yarı vurduğumuz girdi. Verimlilik tavan.

En az 6 olur!

Emre Toraman dedi ki...

Bırakan da benzer şekilde Atiba olunca insan ister istemez Oğuzhan'ın Bursaspor maçında attığı golü hatırlıyor :) 0-0'da sınıfta kalsak da en azından bu tarz aksiyonlarla oyun keyfini eklemek büyük artı olur.

Ahmet Usal dedi ki...

Ulan Hoca bizimle taşak geçiyo, Atibayla Oğuzhan yer değiştirdi, hayal ettiğimiz kadroyu Hoca maçın son 15 dakikasında kurdu, alın size ekşiciler sizin kadro bu işte, ben benim kadromla 4 tane şut atıp hepsini sokarım, hepinizden de iyi bilirim bu oyunu diyor.

Hadi bakalım :)

Ahmet Usal dedi ki...

Atakanı bile sokuyor, demek hayallerimin Beşiktaşını maçların son 10 dakikasında göreceğim.

Mutlu bir gün, 10 dakika 10 dakikadır :)

Ahmet Usal dedi ki...

Valla Hoca kazandı, Hocanın seçimleri 4 attı, bizim seçimlerimiz maç bi de gevşeyip Erzurum iyice açıldıktan sonra girdikleri halde bir gol bile atamadı.

Ligin en çok gol atan takımı olduk. Üstüne ikinci yarı bir de Neciple Welinton efsane oynadı.

Hoca haklı çıktı ya, hadi ağlaşmaya devam :)

Emre Toraman dedi ki...

Clean sheet olumlu. GS maçına kadar 6 maçta min 15 puan(kaldı 5'de 12) yapamayacağız muhtemelen. En azından 2-3 clean sheet ekleyip Ersin'e gelen 4-5'i de 7-8'e çıkarırsak Lung/Gökhan Akkan ayarında bir kaleciyle takviye yaparak hem takımı hem bütçeyi yukarı çıkarabiliriz. "Şampiyon olacağım diyorsan bir Muslera bulacaksın" kafasıyla gidip tutarsa Muslera tutmazsa Boyko riskine girmek de bir seçenek olacak tabi.

turgay dedi ki...

Kazanırken söyleyelim şu takımlara karşı kilit açmak istiyorsak defansif olarak bu kadar fazla geride kalan oyuncu ile oynamamalı. Ceza sahasında nerede duracağını bilmeyen adamlarla oynamak veya sürekli çalım atıp ne yapacağını bilmeyen adamlarla oynamak yerine daha sağlam daha ne yaptığını bilen bir takım görüntüsü verecek ceza sahasında sayısal olarak üstün olmayı kafaya takmak gerek. Ömerin hatası olmasa kilidi neyle açacaktık merak ediyorum. Önemli puanlar aldık. Ama lig daha çok uzun. Biz oyun olarak vaat ettiklerimizin çok kısıtlı olduğunu bilerek çalışmalıyız. 4 gol aldatmamalı kimseyi

fidddas dedi ki...

Ankaragücü maçı yine aynı senaryo olacak. Tabi, herkes yine bizden önce oynayacak ve zor maçlar var bize göre. Bizim maç 0-0 bitse taraftarın ses etmeyeceği bir ortam olabilir. Hazırlıklı olmak gerek.

BJK4EVER dedi ki...

Su mactan sonra hoca kazandi vs diye yazmak skor yorumculugu oluyor bence. Bugun 1-0 olana kadar cok cok kotu oynadik, tam da herkesin korktugu gibi bir mac oldu.
Sansimiz rakibin Erzurumspor olmasi. Her rakibimizin forveti Omer Sismanoglu olup bos kaleye kacirmaz, her rakibimiz oyle sacma penalti yapmaz.
Zaten sikayet ettigimiz nokta o. Isimiz duran toplara, rakibin bariz hatalarina, oyuncumuzun kisisel olarak sapkadan tavsan cikarmasina kaliyor.
Rakibimizin geri dortlusu; Kaan Kanak, Osman Celik, Hasan Hatipoglu, Mehmet Ucar. Bu defans dortlusune karsi penalti olana kadar dogru durust pozisyon uretemedik.
Penalti da tamamen rakibin hatasi, rakibi bunaltip hataya zorladigimiz bir pozisyon falan da degildi.
Ben oyun olarak konusuyorum; hicbir sekilde umut vermedi bana, aksine daha da umutsuzlastirdi. Biraz eli yuzu duzgun takim bizden bugun puan alirdi.
Ki bugun belki de sezonun su ana kadarki en motive olmus sekilde cikmamiz gereken macini oynuyoruz. Siz oyundan tatmin olduysaniz bilemem.
Onun disinda skor tabii ki tatmin edici. 3 puan yazildi, rakiplere yaklastik. Ama benim umudum, takima inancim 1 gram artmadi.

turgay dedi ki...

Neden skorer olmalıyız bu maçla beraber daha iyi anlaşımızdır diye düşünüyorum.
Skorer olmalıyız çünkü savunmamız kötü
Skorer olmalıyız çünkü kalecilerimiz tecrübesiz
Skorer olmalıyız çünkü hücumcularımız istikrarlı değil
Skorer olmalıyız çünkü güçlü oyunumuz yok
Skorer olmalıyız çünkü oyunu okuyan ve buna göre taktik değiştirebilen antrenör grubumuz yok
Skorer olmalıyız çünkü doğru pası verme özürlü çok oyuncumuz var
Bu nedenkerle 8 şut çekmişsek 8i de gol olmalı çünkü 9 tane yeme potansiyelimiz var.

Ahmet Usal dedi ki...

Burada skor yorumculuğu falan yokki. Futbol bu, iki kere iki dört değil, oyunun güzelliği ve eğlencesi de burada.

Rosier yokken burada sağbekte ideal beklenen oyuncu kimdi? Dorukhan. Yerine oynarsa şaka gibi diye düşünülen oyuncu kimdi? Necip. Penaltıyı kim aldı? Yine Necip. kilidi açtı.

İkinci gol Mensahın alınma nedenlerinden değil mi? Aldı gitti, Nkodou ya dokunmak kaldı. Bu arada golü atan Nkodou nun verimsizliği geldiğinden beri eleştiri konusu değil mi? Ama "Nkodou" golü attı.

Üçüncü gol senelerdir izlediğimiz en güzel gollerden biri değil mi? Bir tek İbrahimoviç benzerini atabilmişti, Vida aynı şekilde attı.

Dördüncü gol zaten aha organize bir golümüz yok diye cümleten burada ağlarken ligde belki de bu sene atılan en güzel gollerden oldu.

Ha, çok biliyoruz, biz biliyoruz, ama bu maç özelinde Hoca haklı çıktı mı? Çıktı. Şahane gollerle güzel bir galibiyet aldık mı, aldık. Beğendiğimiz, oynamasını istediğimiz oyuncuların hepsi de son 20 dakika girdi, Erzurum tam da açılmışken üstelik. Peki o kurgu gol atabildi mi? Atamadı!

Oyunun güzelliği bu.. Bazen hayatın ironisini görebilmeyi de becerebilmek lazım! Şimdi mutlu olma zamanı...Gelecek maç öncesi yine ağlaşırız, sabır :)

Pheaglix dedi ki...

"ex-ante" ile "ex-post" ayrımını iyi yapmak lazım. mesela "zar 1 gelirse bin dolar kazanırsın, 1'den büyük gelirse bin dolar kaybedersin" kumarına tamam deyip kazanmak bunu doğru karar yapmaz. bu kumara girme kararı ex-post doğru iken (ki bunun futbol izdüşümü "skor yorumculuğu" oluyor) ex-ante yanlıştır. aynı kumarı uzun vadede oynamaya devam edersen zarlar hileli olmadığı sürece kaybedersin.

bizim oynadığımız kumar a planımızı ilk golü mutlaka atacağımız varsayımı üzerine kurmak. işin ilginç kısmı bu plan aşırı yanlış değil, sonuçta bir takım ilk golü mutlaka bulacak oyunu da oynuyor olabilir. bizim sıkıntımız ilk golü oynadığımız oyundan daha çok tesadüfler üstünden buluyor olmamız. mesela ömer boş kaleye kaçırmasa ya da penaltıyı alamasak ligin en kötü takımına karşı ilk golü bulamıyorduk. ligde bize karşı aynı oyunu (otobüs çekmek) oynayacak olan 13-14 takımın içinden en kötüsüne karşı bile ilk golü tesadüfen buluyorsak o planda sıkıntı vardır.

umarım yanılırım da uzun zaman sonra ilk yarıyı 10 puan geride kapatıp ikinci yarı kapatmaya çalışmayız ama @bjk4ever'a katılıyorum: 4-0'a rağmen şu oyun bana en ufak umut vermedi.

Ahmet Usal dedi ki...

@Pheaglix

Hoca sezon başından beri o zarı atıyor. Eksik maçı da alsa şu an senden iki misli yatırımlı Fenerin üzerinde olacak. Bu arada GS dışında büyük dene tüm takımları da yendi.

Oynattığı oyunu da, oyun anlayışını da, seçimlerini de beğenmiyorum. Bu göreli olarak "başarılı" olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Belli ki Hocanın derdi iyi futbol falan değil, kazanmak, nasıl - ne şekilde olursa.

Şu maçın ironisi başka, çünkü ne eleştiriliyorsa tersi çıktı, beğenilmeyen oyundan da, oyunculardan da, taktiğinden de, seçimlerinden de sonuç aldı, ki aldığı tüm başarılı sonuçlar da bu şekilde.

Avcı da rezil futbol oynatıyor ama TS ye gittiğinden beri sonuç alıyor. Maçın ilk yarı sonu ve ikinci yarı başı en ağır yorumların bazılarını yaptım yukarıda, genelde zaten yine yukarıda eleştirdim, neyi tercih edeceğimi açıkça anlattım. Ama madem olmuyor hayal ettiklerim, iyi sonuç aldı diye de üzülemeyeceğim, çünkü elde kalan yarışabildiğin kadar yarışmak, bu sene başka bizi şampiyon yapacak herhangi bir Hocanın geleceği de yok, hayal. Olduğu kadar, iyi görünmeyen her şey zaten tartışılıyor, ama Vida'nın 3., Abou'nun da son golünden de keyif alamayacaksam neden taraftar olayım, takımımı takip edeyim? Adı üstünde "tarafım, taraftarım".

Zaitsev dedi ki...

@ Ahmet Usal

Aşırı derecede iyimsersin. Skor havasından olduğunu düşünüyorum.

@ BJK4EVER ile aynı fikirdeyim. Bu galibiyet yanıltıcı.

Maçı Ömer Şişmanoğlu'nun hediyesi ile kazandık. Yoksa ne gol atmaya halimiz vardı ne de pozisyona girmeye. Zaten giremedik.

Rıdvan ve Josef harici penaltıya kadar olumlu, iyi bir katkı veren, çabalayan kimse yok. Herkes hayalet.

2 gol attı diye Aboubakar olacak maçın adamı ancak bence maçın en iyi adamı Rıdvan'dı. Her yere koştu, her yere bastı.

Maçtan önce taraftarın ilk 11 anketini yayınladı LigTv. O bölgede Atiba oynasın diyenler %32 filan. Spor yorumcuları da şaşırdı buna. Onlar için vazgeçilmez. Taraftar da vazgeçmiş epey Atiba'dan.

2 tane genç kalecimiz var. İdmanlardan sonra 30 dakika geri pas çalışacaksınız deseler sesleri çıkmaz. 2si de bariz şekilde bu konuda zayıf ve çalıştırılmamışlar.

Geri dörtlü de Ersin'e geri pas atmayan tek adam Rıdvan. Genç takımdan biliyor demek ki biliyor vuramadığını :)

1 haftada 3 maç oynanacak. Kondisyon olarak ligin en iyi takımlarından biri olduğumuzu düşünüyorum. Bunun kaymağını yeriz umarım bu hafta.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Hocam değerlendirmelerine itirazım yok, ama aynı zamanda yazmışız, cevabım senin postun hemen üstünde :)

Emre Toraman dedi ki...

@Pheaglix
"ex-ante", "ex-post" terimleri ve zar örneği için teşekkürler :) Daha önce bu olayı "Önünde 2 tane kapı varken arkasından silah sesleri gelmeyeni seçersin ama silah sesleri televizyondan geliyordur, diğer kapının arkasında da sessiz bir katil vardır. Sen yine de her seferinde silah sesleri gelmeyeni seçmelisin." gibi primitif bilgi ve kültür dağarcığımla dünyanın formüllerini çözerken anlatmışlığım var çünkü.

Zaitsev dedi ki...

4 büyüklerin maçlarını da izledim. 4ünü de vur birbirine. Hepsi çok kötü oynuyorlar.

Biz yanlış kadro tercihleri sebebiyle kötü oynuyoruz.

Fenerbahçe cidden çok kötü. İleri gitmeye, hücum etmeye halleri yok. Gustavo ortada tek başına çırpınıyor. Defans desen Allah'a emanet. Wellinton'u önersek havada kaparlar. Durum o kadar vahim.

GS saldırmaya çalışıyor ama onlar da sıkıntılı. Top arkaya gitti mi gol.

Trabzon'un oyunu da çok kabız ama ön tarafı en hareketli takım onlar. Kısıtlı kadroları var ve kayıp kaçak sakatlık oranları fazla. Topa hakim olmakta zorlanıyorlar ama topu alınca da hızlı çıkıyorlar ki diğer 3 takımdan farkları bu. Avcı belki orada tutturabilir. Yanlış antrenör ile sezona başlama ve antrenör değişimi sonrası 11 puan gol atmakta zorlanmalarına rağmen iyi.

beagle dedi ki...

Bu maçın konuşulacak konuları:
- Rıdvan sana helal olsun. Hizi ile tüm sahada etki veriyor, arada attigi kosular da rakibi yipratiyor. Neredeyse sağ tarafa yakin bir pozisyonda rakip kaleci ile 1e1 kalacakti. Karsisinda maca baslayani 45de kulubeye gonderiyor.

- Transferin sonlarinda bingo vurduk. Beleşe Abu ve Josef buyuk katki veriyor.

- Dorukhan bu takima lazim bir adam değil. ilk 11de olmadigi her zaman maci kazanma sansimiz artiyor. Yeterli olmasa da Mensah bugun epey karistirdi ilerileri. Mensah Guven ve Larinden en az 2si sahada olup Abuya destek vermeli.

Murat dedi ki...

benimle ilgili sürekli televizyonda algı yapıyorlar ‘niye atılmadı’ diye. ne kadar meraklısınız benim atılmama. daha önce çalıştığım yerlerde atıldım ben. ayrıca siz nereden karar veriyorsunuz benim atılacağıma. ben kenarda 4. hakemle seviyeli şekilde tartışıyorum, hakaret etmiyorum, küfür etmiyorum, neden atılayım ben? bilmediğiniz konularda televizyonda anlamsızca konuşuyorsunuz. ben atılınca başınız göğe mi erecek? bazen biz de kontrolümüzü kaybedip aşırı tepki gösterebiliyoruz ama bu her zaman olmuyor. fatih hoca da daha önce atıldı, ben de atıldım. yaptığımız işin doğasında var bu. ama ısrarla algı yapıyorsunuz. ben de atılmayacağım, bunu söylüyorum. itirazım her zaman saygılı boyutta olacak, atılmayacağım.” demiş Sergen Hoca, futbolcuların gelişiminden ziyade hocamızın taktiksel anlamda gelişmesi bizi ileriye taşayacak ama bu seviyede kalması da bizi heba edecek gibi duruyor. Bu adamın konuşmaları genelde tam isabet ve aslında bok çukuru olan bu ülke futbolu için son derece biçilmiş kaftan.

Ahmet Usal dedi ki...

@Murat +1

Hocanın şu iletişim becerisi ve medya gücü senelerdir tam da ihtiyacımız olan şey, en büyük eksiklerimizden, her maç sonu ayarın kralını veriyor algıcılara, öyle başa böyle tarak, resmen ilaç bu konulardaki sıkıntılarımıza.

Sosyal medya lobicilerimizle de beraber çalışıyorlar, sıkı iletişimleri var, maç sonu Uslu ve Koçun muhabbetinden anlaşılan bu.

Şu nikah şahidi malum hoca olan Bein sunucusu hanımefendinin "X Hoca" algısını da bir güzel elinde patlattılar. Hanımefendi sonrasında daha ekrana çıkamadı. Başkan da üstüne ayarı verdi, bizim Hocamıza "X Hoca" demek kimsenin haddine değil diye.

İşin bu kısmını senelerdir ilk defa etkili ve doğru yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz gibi görünüyor. Lazım çünkü kabzımal penaltımıza bok atıp direk hem maç sonu programında hem maç yazısında nasıl Beşiktaşa penaltı verirsinize getirdi. GS 7, FB 5 penaltı almış kilit açan, bu bizim ilk penaltımız, nasıl rahatsız olmuşlar, buz gibi namuslu penaltıya algıyı hemen yaptılar. Bu nedenlerle Hocanın bu konudaki her eylemi olmazsa olmazımız, ilk defa tarihimizde bir teknik direktör bu kadar etkili medya iletişimi gerçekleştiriyor.

Sorunumuz tabii ki güçlü oyun. Sadece medya başarısıyla nereye kadar gidilebilir? Tamam, bu tavır tataftarı ve sosyal medyayı bütünleştiriyor, güçleniyoruz, sesimizi duyuruyoruz, herkesin motivasyonu artıyor. Hoca medya becerisi yanında oyuncu motivasyonu, takımdaşlık vb gibi insan yönetimi alanlarında da başarılı görünüyor. Takımın gol sonrası verdiği mesajlar, birbirlerine gösterdikleri bağlılık iyi. Bir iyi haber de Vida döndü, golle resmen motive oldu. Ama Josef ve Rıdvan erken gol atamadığımız Anadolu maçlarında daha ne kadar popomuzu toplayacak. Daha öldürücü olmamız, yetenekli oyuncularımızı da takıma dahil etmemiz lazım.

YSY dedi ki...

Yalancı bahar, aldanmamak lazım.

Basar dedi ki...

Bu takım bu lig koşullarında (rakiplere bakınca) şampiyon olmak için hemen her şeye sahip. Yeter ki majör sakatlık yaşamayalım ve hocamız cesur ve çalışkan olsun.

Bu yılın en mutlu eden yanı Rıdvan! Allah nazardan saklasın, kendisi önümüzdeki 10-15 yılın sol Gökhan Gönül'ü olmaya aday. Sergen'i bu noktada takıntılı olmadığı için tebrik etmek lazım. Muhtemelen Şenol hoca filan olsa paf takıma geri gitmişti!

Aynı takıntısızlığı Dorukhan için de göstermesi lazım. Doruk, geçen hafta sağbekte iyi ve tempoluydu ama orta sahaya geçince yaratıcılığımız oldukça fazla düşüyor. Orta sahada mutlaka Ozzy, Mensah, Ljajic'ten birinin (hatta maçına göre ikisinin) oynaması gerekiyor. Ghezzal'ı asla ortaya çekmeyeceğini düşünüyorum.

fidddas dedi ki...

Rıdvan bu performansı ile devam ederse devre arası değil ama sene sonunda takımda tutmamız zor olur. Özellikle lilledeki 3lü ve dışarıya giden diğer 25 yaş altı oyuncuların performansı rıdvanın önünü avrupa için daha çok açıyor.
4. Golde pası verdikten sonra deplase olması ve kendini göstermesi oyun aklı konusunda iyiye gittiği ipuçlarını veriyor. Oyun aklı olduktan sonra diğer eksiklerini iyi ellerde rahatlıkla kapatacaktır.

Huzeyfe dedi ki...

@fidddas

4.goldeki toplu topsuz hareketliliği, net paslar vermesi Adriano’yu hatırlattı bir an.
Birçok standart bek orada topa basar, oyunu yavaşlatır, düşük yüzdeli bir ortayla atağı bitirirdi.

Bence Rıdvan’ın eksiği kavisli orta yapamaması. Pas oyununa dahil olan bek kategorisinde belki çok sorun değil ama azıcık sırıtıyor. Soldan isabetli orta çıkaramadı henüz.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Ben ilk yarı iki net kavisli ortasını gördüm, hatta içimden bunu da ilerletmiş diye geçirdiydim. Hem önünde adam varken attı birini, kademe kalabalıktı, iki ortayı da defans çıkardı ama ikisinde de son çizgiye yakın indi, güzel ortaladı..

Zaitsev dedi ki...

Orta konusunda Rıdvan fena değil ama bizim ceza sahası yerleşimi ve koşuları genelde felaket. Vida sonrası kornerlerde düzelme bekliyorum.

Neyse normalde Aboubakar’ın ön direğe, 10 numara kim oynuyorsa ortaya, sağ açık ise arka direğe doğru atak yapmaları gerekiyor ama bizim olay tam kaos :) çift taraflı uyum olmazsa bu iş zor.

Yorum Gönder

Ara