.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Ekim 2020 Çarşamba

SL 05 Yukatel Denizlispor - Beşiktaş



Tarih:  26 Ekim 2020 Pazartesi 20.00

Stadyum: Denizli Atatürk Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Alper Ulusoy

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Bernard Mensah, Ajdin Hasiç, George Nkoudou / -

Cezalı Oyuncular:  - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

55 Yorum:

BJK4EVER dedi ki...

N'Koudou ve Ljajic bence sakat falan degil, ya paralarini alamiyorlar ya da kustuler. Ljajic milli takima gidince sapasaglam, bize gelince sakatlaniyor nedense. Bu kadari tesaduf olamaz.

Hasta ti dedi ki...

2 forvetle cikacaz deniyor, 3'lu savunma deniyor, hoca cildirmis deniyor.
Su Rosier ilk macinda sakatlanmasa da en az 2+ mac seyretsek
Ljajic'in ev alisverisini kulup yapsa daha temiz olacak gibi, baklava mi sipariş veriyo bu adam tepsi tepsi, bira pizza mi yapiyo ne yapiyo bu adam!

BJK4EVER dedi ki...

"Aynı şeyi tekrar tekrar yapmak ve farklı sonuçlar beklemek deliliktir."
Albert Einstein

Asil cilginlik senelerdir 4-3-3 ile takimin ebesini sikip basari beklemektir.
Insallah dogru haberdir. 3’lu ne kadar olur bilemem. N’Sakala, Ridvan ve Rosier gidip gelen, cigerli adamlar.
Ama savunmada libero eksik kalacak. Fatih bicilmis kaftandi, ama gitti. Atiba’yi deneyecek cesaret var mi bilemem.
Ama orta saha kurgusu yine onemli tabii. Orta sahada yine Atiba-Josef olacaksa hicbir boka yaramaz, sadece gecen haftaki takima gore hucumdan bir kisi eksiltmis oluruz. Ama Josef-Oguzhan-Ljajic gibi bir orta saha duzeni olacaksa veya Josef-Oguzhan-Mensah gibi, cift forvetle birlikte iyi olabilir.

@hasta ti

O kadar inanmıyorum ki söylediğine Sergen'in bütün kariyerine baktım. Adamın teknik direktör olarak kariyerinde 154 maçı var kullandığı formasyon sayısı 2 :

4-2-3-1 : 144
4-1-4-1 : 10

Bu kadar. Ha bence zaten başka alternatif yok. Kanat oyuncuları bu kadar yetersiz, merkez ise neredeyse ligin üstünde alternatif ve kalite sunuyorken. farklı bir şey yapmaması delilik olur.

Emre Toraman dedi ki...

Başlangıç 11'i:

Ersin
Rosier-Vida/Welinton-Montero-Rıdvan
Josef
Dorukhan/Atiba-Oğuzhan
Gökhan-Abou-Güven

45'e kadar skor bulamazsak:

Ghezzal-Josef-Oğuzhan/Dorukhan/Atiba-Gökhan
Abou-Larin

70 sonrası ya herro ya merro:

Josef
Ghezzal-Ljajic-Gökhan
Abou-Larin

Kanserlik:

Josef-Atiba-Dorukhan
Töre-Ghezzal
Abou

Antrenman fotolarından anladığım kadarıyla Welinton-Nskala-Vida-Ghezzal-Aboubakar-Larin-Rosier-Josef-Atiba ilk 11'de görünüyorlar.

Tahminim

Ersin/ Rosier-Vida-Welinton-Nsakala / Josef-Atiba-Oğuzhan / Ghezzal-Larin-Aboubakar

Yine 4-2-3-1.

Ruşenaliduran dedi ki...

@Övünç Şentürk Gökhan Töreyi unutmuşsun

Pheaglix dedi ki...

@ovunc

eger atiba-josef atiba'nin sag bek ya da ikisinden birinin stoper oynadigi bir senaryo disinda ayni anda oynarsa ligden cekilelim. denizlispor'a bayern muamelesi yapacagimiza pasa pasa ligden dusup seneye birinci ligde dengimiz takimlarla oynayalim. hos genclere bayern gibi davranan denizli'ye de oyle davranir dersen haklisin.

bu arada ben de 3-5-2 oynayacagimiza kesinlikle inanmiyorum. kulubun tuzugunde cift forvet ya da uclu defans oynanamaz maddesi var. en iyi ihtimalle 3-5-2 kiliginda 5-4-1 olur o. bekler hucuma cikmaz, atiba ya da josef iki stoperin arasina girip orayi ucler, ileride larin-aboubakar cikarsak da aboubakar sol aciga gecer.

fidddas dedi ki...

ben de 3lü oynamayacağımıza adım gibi eminim ama daha önce de defalarca söylediğim gibi 3lü oynamaya müsait bir kadromuz var. verimsiz kanatlar, defansif sol bek, boy problemli stoperler ve birbirini tamamlayabilecek iki 9 numara varken en iyi seçim 3lü defans iki forvet...
elde hazırlanacak 3 hafta varken ve denizli deplasmanı ile başlayacakken iyi bir seçim olurdu ama buna sergenin vizyonu yetmez..

vida josef nskala
rosier oğuzhan dorukhan rıdvan
ghezzal
abou larin


defans : (aynı anda hem boy hem hız problemi çözülür, fatihi yollamasak josef yerine onu kullanıp, josefi ortaya verirdik)
ortasaha : (dorukhan için ilk seçenek aslında sağ bek ama oğuzhanın yanına diğer alternatif sadece atiba)
forvet : (ljajici ya biz istemiyoruz ya o bizi istemiyor, zaten aslında burası 10 numara gibi oynamasa daha iyi, forvet gibi düşünmek lazım),
(abou larinin etrafında sarkık oynuyor, larin boğuşmayı ve indirmeyi zamanla daha iyi öğrenmeli)


3lü gürnce dayanamıyorum :)

fidddas dedi ki...

ayrıca bu sistemde forvette hasic ve güven çok daha iyi verim verebilir,
mensah ljajic gibi oyunculardan bile daha fazla verim alınır, bu tip oyuncuları serbest bırakmak onların skora daha fazla etki etmesini sağlar.

geçen seneki kadrodan gidenler yine gitseydi bile(altyapı çıkışlılar hariç) şu sistemi oynamak için toplamda 5 transfer yetiyordu aslında.

beagle dedi ki...

An itibariyle FB 3 santrafor, 1 10 ile Trabzonu 25dkda dağıttı.

Biz yarin Josef Atiba Doruk çıkar, zorda kalirsak Necibi sokariz. Taraftar da maç yerine instagramda kıç izler. Sonucta Bjknin 3 onlibero ile iyi oynama ihtimali taraftarin supermodel dusurmesinden az ihtimal.

Bu forumda itin götüne sokulan Caner ve Burak her hafta şov yapıyor:))

YSY dedi ki...

@Ordabirköyfakanyok

Klubü taraftara göre yönetirsen olacağı bu :) Aynı şey hocaları eleştirirkende yaşandı, hatta yönetimleri eleştirirkende oldu. Her gelen gideni arattı. ( Demirören hariç tabi, orası dibin dibi :) )

Bu forumda itin g.tüne sokulan demeyelim ama kendi tebaasında o muameleyi gören, her türlü comolli, tribünden düşme vs vukuatları olan ve bugünde burada başka başlıklar altında gelen başarılı neticeler sonucu övülen ali koç içinde aynı şey geçerli. Ali koç umrumda değil ama yaklaşık 10 senedir takip ettiğim blogda ne kadar serinkanlı yorum yapılıyor gibi görülsede aslında ne kadar rüzgarın estiği yöne doğru yorumların yapıldığını gözlemledim. O sebeple sen bu yorumu yapınca direk bundan bahsetmek istedim.

Zaitsev dedi ki...

Bazı oyuncuların mevkilerinde etkili oynamaları için iyi oyuncu olmaları yetmez. Caner sol açıktan devşirme bir sol bektir. Fenerde oynarken defansif olarak yetersiz bir profil çizmiyordu ama bizim oyunumuzda çok yetersiz kaldı. Bizde Caner sorununun ana nedeni antrenörlerin sol açıkta alakasız adamlar kullanarak sol tarafı tamamen Caner'e bırakmalarından kaynaklandığını düşünüyorum. 6 ve 8 numaralar da sorumluluk almayan, topla ilişkileri zayıf adamlar. Önünde sol açık olmayan adamlar oynayan devşirme sol bek bu oyun sisteminde patlardı ki patladı.

Aynı durum Oğuzhan'da da yaşanıyor. Ozzy 10 numara ve oyun lideri olmayacağını senelerdir gösteriyor ama her gelen bir tur deniyor. Bu da oyuncuyu taraftarın önüne atıyor. Ozzy kuvvetli bir 6 ve oyunu yönlendiren etkili bir 10 numara ile ancak başarılı olur. Yoksa fanteziye gerek yok.

@ YSY'nin dediği gibi kulübü taraftarın ağzına bakarak yönetirsen işleri toparlayamazsın.
Demirören taraftarı susturmak için yaptığı yıldız transferler ile kulübü batırdı.
Orman iyi başladı ama taraftar tepkisinden korktuğu için Şenol hocayı zamanında yollayamadı. 2017-2018 kadrosunu Şenol hocanın idare edemeyeceğini farkedemedi. Negredo'nun maaşı olmak üzere hocanın parasal mevzulara karışmasını engelleyemedi. 4 şampiyonluk yerine 2 şampiyonluk ile yetindik.
Avcı hamlesi ile bir ekol yaratma niyetine girdi ama Avcı ondan önceki herkesi aratınca Paralar Nerede ekibine daha fazla dayanamadı.

Yeni yönetim ise önce taraftarı sallamadı. Taraftar tepkisi onlara dönünceye kadar Avcı'ya müdahale etmediler. Taraftarı susturmak için Sergen'i getirdiler ama o da Rıza hocaya dönüştü. Üstüne bir de potansiyelli gençleri yetersiz yabancılar için heba etti. Yönetim ise taraftar tepkisinden dolayı Sergen'e direk operasyon yapamadığı için altını kazmaya çalışırken Sergen'e oturdukları koltuğu kaptırdılar. İlerleyen süreçte ne yapacaklar merak ediyorum :)

Yarın Denizli'de bizi yenerse işin nereye gideceği belli. Sergen hoca işin farkında o yüzden bazı oyuncular ile toplantı yaptığı haberleri çıktı. Vida-Ljajic hepsinin olduğu bir kadro sahaya çıkabilir. Ama en önde Aboubakar, sol açıkta Güven ve Atiba-Josef 2lisi gibi garip tercihler ile çıkarsak maçı bile izlemem.

BJK4EVER dedi ki...

Adamlar benim gecen sene sonunda bahsettigim pragmatic yarismaci takimi kurdular. Bu takim ve futbolla CL'de patates olurlar, modern futbolla alakalari yok belki, ama CL'den 40 milyon euro'yu, sampiyonluk geliri olarak 100 milyon tl'yi kasaya koyduktan sonra sokmusum CL'sine afedersin. Cok da fifi.
Adamlar ligin sifrelerine gore takim kurdu. Berbat oynasalar bile rahat kazaniyorlar.

1 Fiziksel olarak ezilmeyecek kaliteli bir as forvet ve iyi bir yedek forvet aldilar. Sifre 1. Biz olsak mesela Samatta geldikten sonra asla Cisse'yi de almazdik. Ne gerek var, Mevlut var, Valencia'yi oraya cekeriz, aman butce vs derdik. Bu arada bizim as forvet olarak dusundugumuz Cisse onlarda yedek, farka bak. Biz ne yaptik? As forvet olarak yeterliligi ve istikrari tartisilacak, 9 numara olmayan Aboubakar'i aldik o kadar. Bu arada gonderdigimiz sakat bitik Burak dun yine oynadi ve yine yazdi. Not olarak duselim.

2 Duran toplarda etkililer. Dun yine o sekilde cozduler maci. Caner'i ariyoruz, daha da ariyacagiz. Bizim aramamiz disinda rakibimize hediye ettik. Ama bizim camia'daki ezik mentalitenin urunu Caner meselesi. Caner gibi her sene 10 asist garanti yapan adami kullanmama luksun yok. 10 asist yapip oyun icerisinde dusmeyecek, defansif olarak atletik beki bulacak scouting'in yok, alacak butcen yok. O zaman Caner'e dort elle sarilacaksin. Yaninda Ruiz gibi kaplumbaga yerine Tosic/Tisserand oynayacak, onunde geriye gelen bir sol acik oynayacak, veya adami bek yerine sol acik olarak oynatacaksin. Ama oynatacaksin. Biz ezik buzuk oldugumuz icin Caner, Talisca, Oguzhan gibi buyuk takim futboluna uygun, hucumda etkili adamlari kral yapacagimiza onlarin eksiklerini abartip yerin dibine sokuyoruz. Atiba gibi adamlarin heykelini dikip Oguzhan, Talisca, Caner gibilerini yerin dibine soktugumuz surece Anadolu takimindan hallice olmaya devam ederiz.

3 Uzaktan sutla gol atacak adamlari var. Orta uclunun tamaminin sut ozelligi var.

4 Luiz Gustavo gibi sinameki falan olmayan, net direkt 6 olan bir adamlari var. Atiba, Elneny gibi sinamekilerle ugrasmiyorlar, orayi kapatiyorlar.

5 Valencia gibi dar alanda belki etkisiz, ama skoru aldiktan sonra maca kilit vuracak hizli bir kontra-atak silahlari var.

Ligimizeki mesele kanat degil. Kanatlarin istedigi kadar iyi olsun, ileride cogalamiyorsan, rakibin kontra ataklarini kesemiyorsan, duran toplari iyi kullanamiyorsan hikayesin. Biz ligin sifrelerine gore transfer yapacagimiza gittik salak gibi gereksiz yere kanat ve stoper doldurduk takima. Goruyoruz iste, su sikik ligde Lemos, S.Aziz, Tisserand gibi vasatlarla gayet idare ediyorsun. Ama forvette idare edemezsin hocam.

Adamlar gecen sene 10 uzerinden 3/4'luk kadroyu 7/8'lik hale getirdiler. Daha iyi bir kaleci, kaliteli bir stoper ve kaliteli bir kanat alinca mukemmel hale gelecekler. Biz ise gecen sene 6'lik olan kadroyu koruyup 3-4 iyi takviyeyle 8'lik yapacagimiza iyileri gonderdik, yerlerine vasatlari topladik (Josef ve biraz Abu haric) ve 6'lik kadroyu 4'luk yaptik.

Bu aksam hepimizin hayali belki de rakibe eyvallahi olmayacak, cift forvetle baslayacak, cift 6 falan oynamayip ofansif futbol dusunecek, sapina kadar motive ve konsantre olmus bir takim izlemek. Sonucta 2 eksik macimizi alirsak 10 puanda olup 4. olacagiz. Ahlar vahlara gerek yok, ama bosuna hayal kurmayin, olmayacak. O cap, o winner'lik bizde yok. Yine tek forvet, cift onlibero, sinameki bir futbol vs gorecegiz. Oyle bir ezik hale geldik ki, 3 onlibero ile cikmayinca seviniyoruz. Ziya Dogan'dan sonra 3 onlibero'lu futbolu Turk futboluna hatirlatan biz olduk. Benfica'ya karsi risk alip korkamadan 3-0'dan mac ceviren takimdan bugunlere geldik maalesef.

beagle dedi ki...

@4ever
Kalanlar tamam da, Canerin yaptığı duran top kullanma ve sisirme isinim kralini Quaresma yapiyordu bizde. Asist değil onlar da, bizde zaten kimse atamaz şu anda.

Mevzu şu: Gerizekalinin teki Beşiktaşı iyice kisaltti. Kafa topu hicbir zaman olmayan Abu 9, 180lik Wellinton, Montero derken, bir de tek forvette 10lar zaten kafa topu olmayan mensah, ozzy, ljajic olunca Canerin sirtina Quaresma koysan 10 asist cikmaz.

Ikinci konu "topa iyi vuran, duran topu iyi" transferler yapilmasi. Ljajic gitsin diyen twitter kartallari ve Bjk futbol takimini planlayan gerizekali bütün duran toplari Mensaha birakiyor herhalde. Nsakala, Dorukhan, Nkudu, Boyd, Sagbek Necip gibi oyuncularin malum topa vuruş zaaflari sebebiyle cogumuzun ilk 11inde şüpheli olan Mensah, Töre ve kapida bekleyen Ljajic, bütün yükü ustlenmek zorundalar.

Sonuç korner bile kullanamayacak Dorukhan, Nsakala gibi adamları doldurur, stoperleri kisaltirsan vay be Caner iyiymiş, Qımıl sahada taburede otursa daha iyiydi vb düşünür durursun.

Bir sezonu daha batiranlara bela diler, Teknik kadro değişiminin elinden öperim.

Aksam Ozzy 8, cift santrafor falan cikarsak biraz düzeliriz ama beklenen 3 onlibero direk hoca götürür.

yilmaz dedi ki...

Bu akşam muhtemelen berbat oynayacağız ve yüksek ihtimal puan kaybedeceğiz. Fakat bunun sebebi Burak ya da Caner değil. Onlar varken de berbat oynayıp puan kaybediyorduk. Sorun bizim berbat bir yapılanma ile rezalet takımlar kurup üstelik de berbat futbol oynatan teknik direktörlerle çalışmak.

Taraftardaki bu Caner Burak aşkı devam ettiği sürece, yönetimin işi de kolay basar 3m€'yu getirir seneye. Nasıl olsa para kendi paraları değil, taraftar da memnun. Caner bütün duran topları kullanır, hasbel kader de biri kafayı vurur. Vuramazsa da "Caner ligin en çok orta yapan oyuncusu" olur.

Lille'in makine gibi işleyen futbol sistemine, yapılanmasına değil de bizden Lille'e giden oyuncuya gıpta ediyor olmamız ile, takımın başında Sergen olması arasında bi kolerasyon olduğuna yemin edebilirim ama ispat edemem.

YSY dedi ki...

@BJK4EVER

Para son sözü söyler abi. Ali koç dediğimiz adam türkiye'nin ihracatının 3'te birini tek başına yapan adam. Diğer 19 klubün başkanlarını toplar sırtına alır götürür. Ben bazı transferlerde açıktan paralar başka ödemeler olduğunu düşünüyorum, hatta gg77 ve caner'de bu tarz bir hareketten şüpheleniyorum, adam arkasına bile bakmadı. Herkes by17'yi tutsaydılar, caneri tutsaydılar diyor ama yok demekki mümkün olamadı. Belki burada tek hata elde kalanların yanına gençleri monte etmemek oldu, yine aynı yere gelirdik neticede ama en azından şans vermiş olurduk ve taraftarda buna hazırdı zaten. Tabi bu yorumu yine netice ortaya çıktıktan sonra yapıyoruz orası ayrı.

Bunun haricinde artık şansları mı diyeyim yada bizim yönetimin şansızlığı mı diyeyim erol bulut sergen'e göre daha mantıklı veya önünü arkasını hesap ederek hareket eden bir hoca. Sergen bu konuda yönetimin beklentisinin uzağında kaldı bence, taraftar açısından da belki öyle.

BJK4EVER dedi ki...

@beagle,

Atiba, Dorukhan, Vida, tutsaydik Burak ve Gokhan. Gayet kafaci adamlar. Caner gecen sene bunlarla 11 asist yapti, yine yapardi bir sekilde. Elinde Roco da vardi bu arada.

@yilmaz,

Burak ve Caner'li takimla gecen sene iyi kotu 3. olduk. O kadroya birkac akilli ekleme yapsak bir sekilde yarismaci olurduk. Yapilanma olacak diye elimizdeki oynayan ve katki saglayanlari gonderdik, curukler kaldi ve gidenlerin yerini dolduramadik. Burak, Gokhan ve Caner curuk degildi, onlara gelene kadar daha gitmesi gereken cok var.

@YSY,

Abi haklisin aslinda, ama sunu da goz ardi etmemek lazim. FB Samatta haric hicbir oyuncusuna ciddi bir bonservis bedeli odemedi. Eldekileri oyuncularin hicbirini medyada kotulemedi, kronik sakat, indirim vs yapmiyor diye taraftarin onune atmadi.
Bizim elimiz FB kadar bol degil, eyvallah, orasi oyle. Ama hicbir takim da bu ligde kadro disi biraktigi 4 yabanciya maas odemiyor.
200 bin euro maasi olan Fatih Aksoy'u gondermek senin kendi tercihin. Elinde tonla kanat oyuncusu varken Gokhan, ustune Ghezzal'i almak senin tercihin. Elinde Roco ve Mirin varken onlari gondermeden Welinton ve Montero'yu getirmek senin tercihin. FB elindeki 10 milyon euro'nun 9'unu dogru kullanmisken biz elimizdeki 5 milyon euro'nun 1'ini anca dogru kullandik.
Bence Caner ve Gokhan'i tutamadik diye birsey yok. Sen adamlara kufur eder gibi 500 bin euro yoksa kapi orada dersen giderler tabii. Bence maaslar odense, dogru iletisim kurulsa bu oyuncular gayet kalirdi. FB'de bu adamlar yillik 2 milyon euro'ya vs oynamiyor sonucta.

yilmaz dedi ki...

@BJK4EVER 3 senedir üçüncü oluyoruz. Daha Türkiye Kupası'na girmiyorum bile.

Ayrıca da sıralamaya bu kadar takılıyorsan, geçen sene Caner'li, Gökhan'lı, Burak'lı, Ruiz'li, Elneny'li kadro bu zamanlarda sondan birinciydi.

Oyuncu konuşmak anlamsız. Beşiktaş kötü yönetiliyor hem teknik, hem idari anlamda kötü yönetiliyor.

Ne bu takımın hedefi şampiyonluktur diyebiliyor, ne de oyuncusuna sahip çıkıp biz gelecek 2-3 seneyi hedefliyoruz diyebiliyor. Ne günü kurtarabiliyor, ne geleceğin temelini inşaa edebiliyor. Taraftara yaranmaya çalışırken inanılmaz bir akıl tutulması.

Bir kere Sergen ile yönetimin kısa vade hedefleri farklı ve adamın 1 senelik kontratı var. Zaten ilk hamleden başlıyor yanlış. Welinton'a 3 senelik kontrat ver, Nsakala'ya 3 senelik kontrat ver, iyi oynasa alamyacağın Mensah var, oynama garantisi verip oynatmadığın Montero var. 2020 yılında Şubat ayında 38 yaşına girecek defansif ortasaha oyuncusu hala ilk 11 oynuyor bu takımda. Avrupa'da yarışmacı liglerin hiçbirinde böyle bir durum göremezsiniz. Burada eleştirim Atiba'ya değil yanlış anlaşılması. Hala eldeki en güvenilir oyuncu sonuçta.

Böyle bir ortamda vasat bir teknik adamdan doğru planlama yapmasını beklemiyorum açıkçası. Caner'le Burak olsaydı da sonucun değişeceğini düşünmüyorum.

Emre Toraman dedi ki...

Haha yine Josef-Atiba-Dorukhan, Bravo. Larin de solda, Abou uçtadır kesin. Tazminatım yok diyordu değil mi?

BJK4EVER dedi ki...

@yilmaz,

Abi Caner-Gokhan-Burak kalsa gulluk gulistanlik tabii olmayacakti. Su mevcut takimdan cikar Rosier, N'Sakala ve Aboubakar'i, koy onlari yine degismez.
Ama benim soylemeye calistigim nokta yanlis adamlarin gitmesine izin verdigimizdir. Ne Burak bitikmis, ne Gokhan bitikmis, ne de Caner her mac gol yediriyormus, oyle degil mi? 3'u de catir catir oynuyor iste.
Bu adamlari tutacaktik, ustune birkac iyi transfer yapacaktik, takimin basinda cesur bir hoca olacakti, o zaman olurdu. Sadece oyuncular uzerinden degerlendirme yapmiyorum, ama oyuncular da bu isin parcasi. Pacavra gibi gonderdigimiz Ruiz-Elneny-Gokhan-Caner-Burak da onemli bir parcasi.

Bu arada kadroda yine 3 onlibero var. 31 yasinda adamim, kucumlugumden beri fanatik bir sekilde Besiktas'i takip ediyorum. Hic birakmadim, sampiyonluktan ilk 10 haftada koptugumuz cok oldu, hep takip ettim.
Ama su son 2-3 seneki zihniyet oyle bir noktaya geldi ki, artik kendi takimimdan kusacagim geliyor. Vallahi billahi bu aksamki maca dair bir gram heyecan duyuyorsam serefsizim. Ki su an takimi 3 haftadir izlemedik, deli gibi ozlememiz lazim, ama yok haci.
Mesele kupa kazanmak degil, sampiyon olmak degil. Yildiz oyuncu izlemek degil, en guclu kadroya sahip olmak da degil. Ust duzey bir futbol da beklemiyorum, onu da gectim. Ama cikip en azindan korkmadan yarismaci olmaya calisin be abi, bu da mi fazla geliyor be arkadas? Denizlispor'a karsi Josef-Dorukhan-Atiba ne be arkadas? Allah belanizi versin be, vallahi de billahi de versin, siktirolup gidin arkadas, yeter be yeter......

Ahmet Usal dedi ki...

@Övünç Şentürk durumu güzel özetlemiş. Bunlar maliyetleri düşürüp küçülme hevesiyle geldiler, sonra küçülürken büyürüz kafasındaki Hocayı getirdiler. Ne yardan vazgeçtiler ne serden, neticede herşeyden vazgeçmiş oldular. Olan gençlere, geleceğimize, en az iki senemize daha oldu.

Mesele hakkaten Türk Hocalar bir tarafıyla. Erol Buluta baktım dün, ilk yarı korku dağları bekler oyunu ve onbiriyle başladı, yenik duruma düşünce aklına geldi takımının kapasitesini kullanmak. Al birine vur ötekine. İlk yarıdan işi bitirmeye niyetli bir yeni nesil Hoca arıyorum. Eskilerden bir FT kaldı o kafada, o da yaşlandıkça değişti gerçi.

Denizli yenmeye geliyoruz demiş ya, Hocamız çekinmiş doğal olarak:) Önce durdurup sonra vuracak:) Malatyanın başında Beşiktaşın karşısına çıkıyor ya:) @BJK4EVER a hak vermemek elde değil. Vasat adamlarla bile yürekli oynadık senelerce, hakkaten bişi bekleyeceğimizden de değil denildiği gibi de, ben niye üç kazma önliberoyu izleyeyim Oğuzhanı Ljaici beraber izlemek varken. Ha kazanır, belki fizikle ezer, belki ikinci yarı alacak kalitelileri, oyun değişecek, belki fark atacağız, ama farketmez. Kimse bu 11 den şiir gibi oyun beklemez, birileri şapkadan tavşan çıkarır, hücum presle kapılan top gol yapılır falan. Herhalde maçı izlemeyeceğim, buradan takip ederim artık.

Ahmet Usal dedi ki...

Bi tarafıyla iyi oluyor, Hoca kendi efsanesini kendi yok ediyor. Rıza Hoca bile artık daha hücumcu bundan yahu, 3 forvet her durumda oynuyor. Anadolunun düşmemeye oynayan Anadolu takımına çevirdi ya bizi, helal olsun. Beşiktaşın efsanesine de bu yakışırdı!

Ahmet Usal dedi ki...

Ulan fanatiklik de kötü, dayanamıyorum, izliycem:(

Ahmet Usal dedi ki...

Oha, hakkaten Larini sol açık oynatıyor. Adamın oynayacağı tek yer santrafor, Abou oynar mesela sol açık rahat. Orada bile şapkadan tavşan, büyük Hoca!!

beagle dedi ki...

Driblingleri, hizi, muthis sol ayagi ile sol acik Larinden cok umutluyum. Az once temassiz dustu kosarken ama Sergenden iyi mi bilecem?

Huzeyfe dedi ki...

Kazanabiliriz tabi ki. Ama 4-2-3-1’i üç tane 6 numara orijinli oyuncuyla oynayan Sergen’in kovulması gerekir. Net.

Zaitsev dedi ki...

Kadroya bak. Neresinden tutsan elinde kalır. Korkak antrenör kadrosu. 10 numara Atiba. Böyle saçmalık mı olur diyorsun. Adamın ortaya attığı pas defansa çarpıp gol oluyor. Akşama da Sergen deha ilan edilir maçı alırsak. Böyle futbol katili kadrolar kafadan gol atıyor ya uyuz oluyorum :)

Rosier Ghezzal kanadı iş yapacak gibi. El sakala bir tık iyi göründü şimdilik.

beagle dedi ki...

Bence görünen Josefin baya iyi oyuncu olduģu.

Bir de Larin Abu Josef Sakala derken genel fizik guclenince kaosta dandik takimlara üstün geliyorsun.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle +1

Haklısın Hocam da, Ghazzal dışında hepsi topa bomba muamelesi yapan bi topluluk, izlerken içim yarıldı, ne biçim ligse kavga dövüşe iki gol. Neyse maçın son 10 dakikası alır Ljaici, Oğuzhanı falan..

İnsan sevinse mi üzülse mi bilemiyor!

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

6 numarada boy-fizik-güç çok önemliymiş. Tam 6’yı tek başına oynayacak oyuncuyu bulmuşuz, Dorukhan-Atiba’yla oynuyoruz. Rezillik.

Ahmet Usal dedi ki...

Welinton yine ofsaytı bozdu, golü yedik.

Hoca da hemen çare Necip dedi, bir önlibero çıkarıp diğerini aldı, üstelik ilk değişiklik.

Rossie iş görecek, o belli oldu, Josef zaten en iyimiz, ama kırmızı ihtimali her zaman olacak bu maçtaki gibi.

Ghazzel kaliteli ama çok bal yapar türde değil, hatta kanattan çok 10 numara tarzı, yine de gözlerin pasını siliyor. Ama Ljaic, Hasiç ve Töre varken neden alınmış hakkaten anlamsız transfer.

Şimdi Ghezzal-Abou Larin falan çıkarır, Ljaic - Oğuzhan alır yerlerine, şanslıysak Güveni sokar..

Ahmet Usal dedi ki...

Vay be, Ljaic ve Oğuzhanda sorun neyse 90 dakikada oyuna bile almadı, Ghezzalın yedeği Töre, Abounun Güven, o belli oldu!

YSY dedi ki...

Rosier Ghezzal Dorukhan Josef bunlar iyi sinyal verdiler. İyi sinyal vermeyen tek şey hoca.

Basar dedi ki...

Kimse yönetime trasnfer yapmadı diye yüklenmesin. Lige gani gani yetecek kadro var lakin takımın hocası yok. Takımı da hocanın yaptığı iki transfer yakıyor genelde...

Çift forvet güzel de Atiba'dan 10 numara yaratma çabası gereksiz. 3 tane ön libero ile oynayacak bir durumumuz yok.

Zaitsev dedi ki...

10 kişi kalındığı an devşirme kanat işinden vazgeçmek gerekiyordu. Ama hocamız yapmadı bunu. Hatta Güven'i oyuna alarak sol kanadı iyicene savunmasız hale getirdi. Yediğimiz 2ci golde pası atan adama Güven gölge savunma yaptı.

3-1 iken Atiba'nın koşan Aboubakar'a vermediği/veremediği pas, Güven'in saçma sapan şutu sonrası 2cü golü hatta 3-3 bile haketmiştik.

Necip değişikliği eksik kalmamız ve Dorukhan'ın sarısı olması sebebiyle doğru tercih. Belki de hocanın tek doğru hamlesi.

Dorukhan harici @ YSY'ye katılıyorum. Saçma sapan bir sarı kart gördü. Sarısız da çıkabilirdi o pozisyondan. Ayrıca sol açık oynatılmasına rağmen Larin'de iyi gözüktü. Açık alanda dikine topla gitmesi uzun süredir görmeye hasret kaldığımız aksiyonlardı.

Zaitsev dedi ki...

Bu arada Alper Ulusoy'un vermediği yarım penaltının acısı da bizden çıkar bir ara. Şaşırttı beni hakem.

Basar dedi ki...

Hoca tüm planlarını kovulma üzerine yapıyor, şansına maç 3-2 bitti. Kovmuyoruz lan seni... :)

https://www.youtube.com/watch?v=X-xYEOYsul0

Emre Toraman dedi ki...

1 ileri tamam, gelsin 2 geri dedirtmeyi başardık yine.

Ebubekir'in yüzü suyu(bir false nine, bir pivot oyunu ile 0-2) hürmetine geldi bence maç. Larin yerine Güven'le daha iyi olur diye düşünüyorum. Larin kenarda da son 45/30/15 dakika oyunu değiştirmek için daha mantıklı bir hamle imkanı sunar. Umut kalsaydı Abou-Larin diyebilirdim ama bu şartlarda Güven-Abou bence.

Ghezzal mi Hasic mi? Şimdilik yaş ve şut farkıyla Hasic. 2'si de Töre'nin önünde ama bence. Töre çok kopuk görünüyor.

Josef ve Rossier tamam. Josef-Atiba-Dorukhan keşke Josef'in değil de Dorukhan veya Atiba'nın kırmızısıyla bozulabilseydi. Umarım Mensah değil Oğuzhan olur haftaya tercih(Sergen hoca durur mu yapıştırır Necip'i).

Huzeyfe dedi ki...

Bu arada Welinton var diye dünya kupası finali görmüş stoperimizi eleştiremiyoruz ama demeden geçemeyeceğim. Beşiktaş’ın yediği son 10 golün 8’inde filan Vida’nın hataları var. Bugün sol stoper oynadı, iki golü de oradan yedik.

turgay dedi ki...

ersin'i atlamışsınız. bence tecrübe anlamında ersin bu maçları iyi çalışmalı. bence ilk golü çıkarmalıydı. ikinci golde de erken çıkıp alanı daraltmak istedi ama erken çıktı.

genel olarak bakarsak;

lütuf olan 5 oyuncu değişikliğini kullanmamak saçmalık.

dorukhan kafa olarak iyi değil. sanırım sözleşme konuları rahatsız ediyor. ya uzatalım ya da oynatmadığımız yabancıların yanına gönderelim. ama böyle taşaklı yönetim yok bizde.

sergen hoca atibadan son döneminde 10 numara da yarattı. artık atiba sağ bek olarak geldiği takıma totti gibi veda edecek. güler misin ağlar mısın?

şampiyonluk mücadelesi veriyor muyuz bilmiyorum ama veriyorsak eğer kenar yönetim olarak en zayıfı biziz. gerek başlangıç planı gerek sonradan oyuna müdahale olarak çok kötüyüz. denizli muhtemelen küme düşecek ama biz 0-3 durumdayken oyunu rakibe verdik. aynı pozisyonda alanya olsa maç 6-7 olurdu.

caner ve gökhan tartışmasında da bu oyunculardan gökhan gönül ocak ayında fenere gitti. biz bu adamlara onlardan aldıklarını verdik. gökhan efsane olmak istediği camiaya gitmeyi seçti. gökhan gönül fenerli gökhan olarak futbolu bırakmak istiyor. bunu zaten onu tanıyan herkes söyledi. parayı çok umursamadı. adam şuan tuttuğu takımın kaptanı. böyle de bitirecek kariyerini. ayrıca ailesinin de fenere dönmesi konusunda ciddi baskısı olmuş. eşi fanatik fenerbahçeli. caner kalabilir miydi? biraz daha fazla para versek kalırdı. ama ne verirdi meçhul. bence erol bulut onu şuan zorunluluktan oynatıyor. 3-4 hafta sonra novak alacaktır formayı. novak sakat gelmemiş olsa muhtemelen şuan canerin kenarda hocayla kavgalarını seyrederdik. bu adamların fenerden ayrılmasının sebebi aziz yıldırımdı. yoksa rahatlarını bozup gitmezlerdi bir yere. bizden ayrılmalarının sebebi de gökhanın farklı canerin farklı. 2sini aynı değerlendirmemek lazım. bizim sorunumuz çok farklı. bu adamlar hatta burak kalmış olsa bile aynı performanslar çıkmazdı ortaya.

Ahmet Usal dedi ki...

@Emre Toramanın dediğini maç içinde düşündüydüm, Abounun kalitesi yetti skoru almaya, ama atletik zencilerle oralara koşu atabilmek de önemli, Larin de Atiba da becerdi o işi, öte yandan devşirme 10 numara olarak Atiba normal bir 10un çok rahat vereceği pasları veremediğinden @Zaitsevin dediği gibi atabileceğimiz gollerden oluyoruz.

Takımla ilgili iyi göstergeler Stefan Morreno iyi çalıştırmış, fizik güç iyiydi. Souza hakkaten tek başına 6 yı doldurabilen, takımın kalibresini bir tık üste çıkaran tarz bir oyuncu. Tam iki forvet formatında olmasa da iki iri yarı zencimizi habire ceza sahasına sokmayı başardık, ikisi de banko oynamalılar, bence pivotta Larin daha iyi olur, Abou illa sol kanat diye sınırlanmadan daha serbest dolaşsa daha da iyi verim alırız. Ghezzal kaliteli, prese ve mücadeleye de katkısı var, o da serbest olsa sanki daha güzel olacak.

Sağbek bek gibi bek, hücuma da katkısı var. Ama feci kırmızı potansiyelli.

Bence zayıf karnımız Welinton ve Nskala, tamam boğuşuyorlar ama hakkaten hiç kaliteleri yok, oyun bilgisi açısından da iyi değiller. Montero Welintondan çok daha iyi iş yapar, Rıdvan da hücuma katkı ve çabukluğu-oyun bilgisiyle Nskaladan daha iyi iş yapar. Sorun hepsi beraber oynadığında baya kısa bir defansız. Nskala da 1.78, o da aman aman iyi değil hava topunda. Üstelik Rıdvan son goldeki topu arkaya kaçırmayabilirdi. Muhtemelen Atiba ve Souzanın sürekli oynama nedenlerinden biri bu kısalık sorunu, duran toplarda açığı kapatıyorlar, tam da o nedenle Larinin de sürekli oynaması lazım, yoksa havadan düşeriz.

Orta sahaya bir yetenekli adam daha koyamazsak çok sıkıntı çekeriz. Oğuzhan-Ljaic-Hasiç, illa biri banko hale gelmeli. Onlarla da bu presi yapabilmenin yolu bulunmalı. Yoksa Hoca bu şekilde fizik güce dayalı kazma Anadolu takımı formatında oynatmaya devam edecek, o belli.

Souzanın yokluğu kesin sorun olacak. Haftaya KanserJK moduyla devam ederiz diye tahmin ediyorum. Kaliteli ayakları takıma sokamadıkça aynı öğrenilmiş çaresizliği yaşamaya devam ederiz.

Hoca maç sonu açıklamasıyla yine genel taraftar nabzını eline aldı, yapacak bir şey yok, böyle devam edecek. Bi kazanır, bi berabere kalır, bi kaybeder, kurduğu kazma takımla iki sene öncenin Feneri gibi belki derbileri kaybetmemeyi becerir, bu sene kolay kolay gitmez.

Önümüzdeki maçlara bakıcaz!

fidddas dedi ki...

beşiktaştan bağımsız futbol için soruyorum sizce denizlinin pozisyonu penaltı mıydı?

turgay dedi ki...

@fidddas

Bence penaltı. Bize verilmese çok bağırırdık

yilmaz dedi ki...

Kalesinde gördüğü pozisyonların golle sonuçlanma oranı en yüksek takım Beşiktaş'mış. Ben istatistik olarak değil ama hissi olarak bunu tahmin ediyordum. İstatistik olarak da böyle olduğunu öğrendim.

Burada akla gelen ilk sonuç kaleci oluyor. Fakat biraz geriye gidince Karius varken de durum böyleydi. Şimdi ister istemez aklıma "sorun kalecide değil mi acaba" sorusu geliyor.

Verdiğimiz her iki pozisyondan biri gol oluyor. Bu çok absürt bi durum. Dün Denizli bizim ceza sahamızda toplamda 10 kez filan topla buluştu. Bir tane de verilmeyen penaltıları var. Takımın milyon tane çözülmesi gereken problemlerinden biri de bu bence.

Larin Abou ve Ghezzal üçlüsünü beğendiğimi söyleyebilirim. Larin ilk kez bu kadar oyunun içindeydi. Abuş ile değişimli kanat forveti oynadılar. Çizgiye basmadan 433'ün kanatları gibi oynadılar. Bence başarılılardı. Özellikle %15'lik filan oynayan Abuş en azından kilit pas işini yapabildiğini gösterdi.

Skandal teknik direktörlük var ya. Fizik olarak biraz toparlamış, nispeten daha konsantre olunması dışında hiçbir fark göremedim ben. Yine sıfır organizasyon, rakibin komik hatalarından gelen goller. İleriye dönük tek umut ışığı Rozier, Ghezzal, Josef'in bireysel olarak iyi durumda olmaları.

2 gün önce GS, Erzurum deplasmanında 20 dakika 10 kişi oynadı, kalesine şut bile atamadı Erzurum. Beşiktaş 23 dakika 10 kişi oynadı, kaleye 5 şut geldi, 2 gol yedi, rakibin penaltısı verilmedi. Bu takımın sahada nasıl duracağına dair bir fikri bile yok. 10 kişi kaldıktan sonra Larin'i merkeze çekti bütün koordinasyon tamamen bozuldu. Güven 4-5 defa geçişte yakalandığı için bütün atakları Sacko'nun kanadından yedik.

2020 yılında hala gol yememek için sahaya Necip atan adamlardan teknik direktörlük bekliyoruz.

Hasta ti dedi ki...

ben begendim takimi, fizikli olduk, larin koşarken kalçasıyla devirdi ya rakibi, iste orda, uzaktan 90'a cakmis kadar zevke geldim.
solda forvet kullanmak çok mantıklı bu dizilişle, ghezzal baya oyuncuymuş(ters toplar felan, larin'i bulmalar), josef'te super, rosier de. Atiba forvette daha çok yer kapliyo aslında, sonuçta rakibin stoperleri beceriksiz, becerikli ve hızlı forvet oyuncuları atibayi maymun etse de atiba da forvette rakibin stoperlerini maymun ediyor. sadece pres icin bile olabilir.
wellington takim one cikinca kullanisli olacak gibi ama yanina supper dupper stoper lazım, vida ile olmuyor, vida ise kimseyle olmuyor, vidasiz da olmuyor, topla alakası yok adamin, vidayı bi tik arttırmak lazım, çok zor bu işler çokkk. ersin ise hayati hatalar yaptı, az top gelince cildiran/deliren/manyaklasan kalecilerden anlaşılan(kısaca konsantrasyon eksikliği diyebiliriz:))
onun disinda doruktan/mensah değişecektir. haftaya maçı sabirsizlikla bekliyoruz bakalım.

Ahmet Usal dedi ki...

@Hasta ti

Haklısın, Atibayı zaten fizik ve pres için oralarda tutuyor, yoksa ince ve dikine pası pek beceren bir adam değil, yani aslında yeri değil ama uysada koydu hoca uymasada :)

@fidddas

Net penaltı, ha oyuncu kendini çok atmaya niyetli geldiğinden yediremedi herhalde ama müdahele var, VAR la da göremeyen hakem zaten ihtiyacımız olan zaman bizi de görmez:) Hocanın arkası sağlam mı diyelim, ne diyelim bilemedim, yoksa maç baya baya 3-3 biterdi yoksa:)

BJK4EVER dedi ki...

Bence aldatici, kotu bir galibiyet oldu. Skor yazarlari yine Besiktas, Sergen, Atiba guzellemeleri yapacak maalesef diye dusundum. Cogunluk olmasa bile yapanlar olmus maalesef.
Takim olarak kotuyduk, uretken degildik ve iyi oynamadik. Takimda bir organizasyon, plan yoktu, ki boyle sacma bir kadroyla olamaz da zaten. Butun dunya artik orta sahada mumkun oldugunda ya b2b ya da deep lying playmaker kullaniyor. Klasik 6 numaralar tek tuk kaldi, ya tek olarak oynuyorlar ya da stopere cekiliyorlar. Bizim ligte oynayacagimiz 40 macin 30'unda rakipler ip gibi ceza alaninin onune dizilecek. Tartisma konusu sifir 6 numara mi yoksa bir tane mi olmaliyken ben 2'yi gectim 3 taneyle oynuyoruz ve bunu destekleyenler var.
Atiba'nin 10 numarada oynamasinin hicbir aciklamasi olamaz, pres yapiyor vs da bir aciklama olmaz, komik olur sadece. Attigi gol zaten yanlislikla atilmis bir gol. Pas vereyim derken rakibe carpti gol oldu, spiker de klas vurus vs diye gazliyor bizim suzme taraftari. :)
Macin ozeti benim icin 2. yarida Atiba'nin rakipte tek savunma oyuncusu varken kalktigimiz kontra-atakta solunda bombos bir oyuncumus kosarken topu kaptirmasiydi. Ayagindan acti ve kaybettik. Kotu bir 10 numaranin bile kolaylikla yapabilecegi bir asistti.
Besiktas bu olmamali arkadaslar. Bu sekilde 1 kazanirsin, sansin yaver gider 2 kazanirsin ama eninde sonunda tikanirsin.
Daha once defalarca bu sekilde bir futbol oynadik. Senol Gunes doneminde de, Avci doneminde de, Sergen'le de. Olmuyor iste babalar, olmuyor. Bu futbolla basari gelmez, sampiyonluk gelmez. Bu sekilde bir futbol anlayisiyla en fazla 3. oluruz, o da rakipler hata yaparsa, kotu olursa.
Normal sartlarda Galatasaray, Fenerbahce, Basaksehir, Alanyaspor bizim onumuzde bitirir ligi. En fazla 5. olursun.
Besiktas'in Denizlispor'a karsi acik vermeyim, gol yemeyim diye 10 numarasini basit bir asist bile yapamayan bir 6 numara olarak kullanmasi utanilacak birseydir.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam kimsenin Atibanın 10 numaralığını onayladığı yok. Ama standart Anadolu Takımı Hocası kafası bu, ne kadar fizikli boğuşabilen adam varsa doldur takıma, incecileri en fazla bir iki tane kullan, gerekirse son 15 dakika yorulan incecilerini diri incecilerle değiştir. Hoca tam da bunu yapıyor, cümleten kızıyoruz, sonra Beşiktaşlıyız naapalım zevk almaya bakıcaz modu devreye giriyor:)

Kendi takımını kurması kötü fikirmiş, anladık artık. Avcıya kızıyorduk ama teknik ve taktik bilgi olarak bundan iyi, geçen sene onun duran top - alan paylaşım mirasıyla, Çağdaş Atan analizleriyle ve kaliteli yerlilerle Elneny sayesinde yürümüş gemi, şimdi takke düştü kel göründü. Defansa kendi getirdiği gereksizler hariç transferler de fena değil aslında. Hele Souzadan sonra hiç şikayet etmemesi lazım. O kadar yetenekli oyuncu var elinde, becersin beraber oynatmayı, sistem kurmayı, yarışırız. Ama mevcut zihniyetiyle toto-loto sonuçlarıyla düşe kalka gideriz. Hoca da kolay kolay gitmez, Tümer Metinin yorumundan sonra taraftar yine arkasında kitlendi. Zaten maçtan sonra verdi de taraftara gazı sahip çıkın diye. Kitle psikolojisiyle yönetilen kulübüz. Kendi FT mizi yaratmak genel çoğunluğun en büyük hayali. Bu veriler ışığında kendi gitmedikçe çıkış yok, anca konuşuruz burada...

Ahmet Usal dedi ki...

Bir de Alanyanın arkasında bitirmek hayırlı olabilir, özellikle ikinci devreden itibaren verdiğimiz gençlerden ikisi banko oynamaya başlarsa. O zaman hiç bir efsane gazı güneşi balçıkla sıvamaya yetmez. Netice; bu sene de gitti, önümüzdeki seneye bakıcaz, arada bireysel-takım iyi performans görürsek mutlu olucaz, o kadar..

beagle dedi ki...

Bu maçı kazandik çünkü yuhalanan Larin, Abu ike birlikte sahadaydi. Abu berbat olsa da ileride çokluk ve fizik arti bu sonucu verdi.

Sahamizda rakip cekilirse, bu kadroyla hicbirsey olmaz. 70 dkyi 0 kilit pas, ve ileri attigi paslarin %90i hatali olarak oynayan Dorukhanla bu iş hic olmaz.

3-4 hafta daha Sergenle eziyet cekeriz sonra gider.
Herşey toparlanir da geri hat toparlanmaz. Iki golde de welinton 5 metre savunma hattindan geride ofsayt bozuyor, herkes Ersinle ugrasiyor. Ersin bedava ve kapi gibi fizigi var, iyi olacak. 180lik welinton icin dunyayi verdik beyler.

Bjk futbolu gene gerizekali biri tarafindan yonetiliyor. Hepimize sabirlar dilerim.

yilmaz dedi ki...

Bence Atiba golde topu Ersin'e göndermeye çalıştı, lakin gol oldu. Zaten rakip takımın 6 numarasıyla çarpıştığı için, o momentumla düşmüştü ceza sahasına. Eğer orada Atiba yerine Ljajic olsaydı (olamadı) sağ üst köşeden çatala takmıştı.

Yorum Gönder

Ara