.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Eylül 2020 Salı

UEL 3. Ön Eleme Turu Beşiktaş - Rio Ave

                       


                

Tarih:  24 Eylül 2020 Perşembe 20.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Daniel Siebert(GER)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Oğuzhan Özyakup, George Nkoudou / Junio, Ronan

Cezalı Oyuncular:  - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

70 Yorum:

fidddas dedi ki...

net eleniriz, zaten turu geçmek isteyen pek fazla profesyonel de yok gibi...
0-1 maç sonucu

yilmaz dedi ki...

Milan ya da Bodo'ya madara olarak elenmektense, bu maçta ağrısız 1-0, 2-1 gibi bir skorla elenmeyi tercih edeceğimizi düşünüyorum. Ben de fiddas gibi yönetim ve teknik heyette AL'de devam etmek isteyen kimse olduğuna inanmıyorum.

Zaten bahane de bol. Rakip görece güçlü, burayı geçsek bir sonraki turdaki rakip güçlü, 40 haftalık bi lig var, kadro kısıtlı vs vs. Ayak üstü söylenecek 70 tane yalan ve bahane var.

Bu turu geçersek, oyuncuların kendi karizmalarını kurtarma içgüdüsüyle geçeriz. Başka da bi ümidim yok açıkçası.

Emrah D dedi ki...

AL ön eleme turunda seribaşı olarak Milan çekmemiz bir kenara koyulacak olursa bütçemiz yok takım küçüldü yandı bitti demeden ALye gittiğimiz her sene çeyrek final hedeflememiz lazım.

Ben normalde Dorukhan orta sahada kullanmamız sağ beke göre daha iyi olur diyordum, vakum halinde halen düşüncem bu, fakat içinde bulunduğumuz durumda bence sağbeke almamız her açıdan iyi olur.

Hasic kenarda kaleye uzak kalıyor forvet arkasına çekilebilir, Mensah ortada ne yaptığı anlaşılmıyor kenara o koyulabilinir, Josef Ozzie yanyana olur, Ljajic belki daha serbest bırakılır forvet arkası Hasic olursa. Bir şeyler olsun işte.

GeceGezgini dedi ki...

Sporx'teki haber;

"Genç teknik adamin Adem Ljajic'i Sirbistan Milli Takiminda oynadigi gibi sol açik hattinda Rio Ave macinda sahaya surecegi ogrenildi. Sagda Hasic, Ileride de Larin."

Ne Ljajic ne de Hasic cok fazla ceza sahasi icine kosu yapan adamlar degiller. Ikisi de kanatta oynarsa ceza sahasi disindan iceri kat edip servis yapan veya sut atan adamlar.

Yani eger Ljajic'e bu sekilde bir rol bulursak; 2 tane servisci ve sutu olan playmaker kanatlarimiz olacak. Aslinda enteresan bir kurgu ve acikcasi artilari ve eksileri var.



+Boyd kazmasinin her topu kaptirmasinin onune gecmis oluruz ve oyun zekamiz %50 yukselir

+ Ljajic - Hasic - Mensah - Ozzy 4'lusu beraber oynamayi ogrenirse cok enteresan, FM diliyle high creativity iceren hucum varyasyonlari gorebiliriz.
- Tabi bu da fazla top kaybi vs sonuclarini dogurabilir bazi maclarda.

- Ljajic - Hasic - Mensah - Ozzy 4'lusu beraber oynarsa, kim kime servis yapacak o biraz sorun olabilir. 4'u de ayagina top isteyecek adamlar, cok fazla ceza sahasi kosusu yapan adamlar degiller.
+ Dorukhan burada ceza sahasi kosulari ile fark yaratabilir. Ayni sekilde hucumcu sag bek alabilirsek o da fark yaratabilir.

+Ljajic - Hasic - Mensah - Ozzy bu 4'lunun onunde Larin veya daha ust pivot santrafor oyunun rengini degistirebilir.
- Ancak boyle bir 4'lu ile sahaya cikiyorsak benim tercihim surekli defans arkasina kosu yapan bir forvet almak olurdu (Abubakar)

- Sol kanat savunmasini Boyd iyi yapiyor, ancak bize ofans daha fazla lazim o bolgede.
+Nsakala bir zahmet arkayi toparlar :)



+/- leri biraz karisik da olsa birbirleriyle alakali olarak toparladim. Bilmiyorum Bu orta saha kurgusu sizce nasil olur ?

turgay dedi ki...

çok enteresan transfer stratejimiz var. nereden tutsan elinde kalıyor.

can dedi ki...

Transfer stratejimizin olmadığını veya tutarsız olduğunu söyleyenleri anlamıyorum. Töre, Josef, Abuş... belli ki 2016 yılında ligimizde iyi oynayan oyunculara bir jübile karması yapıyoruz.

dominic molise dedi ki...

usenmeden her postun altina ayni seyleri yazicam sanirim.
gonderilmesi gereken oyunculari gonder.
dorukhan meselesini coz.

yeni transfer yapiyor ya yonetim hala. kaldi ki bazi mevkiler anlamsiz sisti:
nkoudou, lens, atakan, guven, tore, hasic, boyd nedir yahu?
sag bek yokken tore, atakan, mensah, welinton, josef, montero ve abu mu olmaliydi oncelik?
vida, mirin, lens, douglas, nkoudou'yu ne yapicaksin? hatta ljajic, boyd, oguzhan'i ?
bu gidisle yonetim ve sergen hoca devre arasinda kacar, bir daha da besiktas kapisindan giremez gibi.
gorunen koy. daha da kotusu basarili bir sezon gecirsek bile borclari ve maaslari odeyince bu seneki ekonomik durumdan daha iyi olmayacagimiz kesin. cunku satilabilecek oyuncu yok. deger katabilecegimiz oyuncu yok takimda resmen.

guven, larin, atakan, hasic, ridvan, ersin, dorukhan, erdogan, oguzhan, ljajic deger kazanabilecek oyuncularimiz. hic biri neredeyse ilk 11 dusunulmuyor ersin haric. welinton, nskala, josef, tore mi deger kazanacak? kiralik mensah ve montero'dan mi?

beagle dedi ki...

Valla gitmesi gerekenler yavas gidiyor ama transferde toplam durumun Abu ve Josef ile sekli duzeldi:

Abu hem Larinle olur hem gelirse Kalinice yandan eslik edebilir. Bizi Boyd ve Nkududan kurtaran kim olursa seneyi toparlar.

Bu Dorukhani sutlamiyorsak sagbeke koyup duble fayda elde ederiz. Umarim bir an once o da olur.

Yedlin ve Kalinic opsiyonlu olmak uzere durum:
Ersin
Yedlin(Doruk) Vida Wellinton Nsakala
Oguzhan Josef
Abu Mensah Ljajic
Kalinic(Larin)

Valla bence oldu. Hem de butce dahilinde. Doruk sagbeke cekilirse zaten transfersiz de tamamiz ya...

Yedekler: Utku, Emre, Alpay, Montero, Erdogan, Ridvan, Atiba, Necipowski, Kartal, Boyd, Almos, Umut, Atakan, Hasic.

Sutlama listesi: Douglas, Mirin, Lens, Nkudu, Guven(Satış)

Yedlin ve Kalinic de gelirse, Yonetim 10 numara transfer yapmiş olur. Geç oldugundan biraz puan kirariz ama bu sekilde fiziken iyilesmiş kadro bu ligi alir. Gerisi hocaya kalir.

yilmaz dedi ki...

Abuş'un sağlık probleminin olmadığını varsayarsak,

Ljajic'i satıcam da saticam demekten vazgeçip futbol oynamaya kanalize etmeliyiz.

ileri üçlü, Ljajic forvet abou şeklinde olursa (ljajic ve abou kanat değil, forvet olacak) gol kısırlığı sorununa en azından bir çözüm bulmuş olabiliriz. Abou top taşıma işini, Ljajic de ince işleri halleder. Larin 10 gol atsa bile toplam gol sayımız artacağı için sırıtmaz.

Bence Abou iyi durumdaysa, spor programlarında attığı tek gol dönüp duran Kalinic'e 3m€ vermek yerine, biraz taktik ve dizilişle oynayıp tek forvetten alacağımız gol katkısını 2-3 oyuncudan alacak bir dizilişe dönmeliyiz.

Kanatlarında NSkala ve Lens'in olduğu 3lü bir savunma da olabilir. Eldeki kadro ile birşeyler yapılabilir ama Oğuzhan Ljajic Mensah Abou hatta Hasic gibi potansiyeli olan ve daha önce başarmış adamları bir şekilde bir düzen içinde oynatmak ve 2-3 maç kaybedince bundan vazgeçmemek lazım.

Emre Toraman dedi ki...

@beagle
Bence de gayet olurlu kadro.
Asimetrik 2-2-2-2-2 gibi ideale yakın bir görev dağılımı/parselizasyon da sağlar:

----Vida----Welinton------------
---------Josef-----------Nsakala
Yedlin----------Oğuzhan--------
---------Mensah-------Ljajic-----
----Abou--------Kalinic----------

Normalde Yedlin'i istemiyordum tek başına depar atıp duracak diye ama kadroyu bir arada görünce tempo hayali kurduruyor açıkçası. Sağ bek Dorukhan mevzusuna da kesin karşıydım ama bu tarz tempolu bir oyunda gideri olabilir, ikna oldum sanırım. Yedlin olmayacaksa Mert Yılmaz veya iki ayağı tutan ve nefes alan herhangi bir yerli orjinal sağ bek şart ama.

Ljajic de şart değil bu arada bence, ikna etmek zorsa göndermek kolaysa gönderilebilir. Hasic/Töre'ye verilebilir bu rol.

Bir de Oğuzhan'ın pas menzilini standardının üstüne çıkarması elzem bu oyunda. Kendisiyle özdeşleştirdiğimiz "dar alanda kısa paslaşmalar" oyununu oynaması mümkün değil bu kadroyla. Topu mümkün olduğunca hızlı bir şekilde boş alana yönlendirmesi gerekecek. Kartal'ın güvenirliğini çok göremedik ama onun da oyun tarzı bunu vaad ediyor sanki. Yaptığı pas hataları hep hızlı ve terse/dikine çabasından kaynaklıydı gibi gözlemledim. Eğer kendisine yeterince(Antalya maçında oyuna alacak kadar mesela) güvenilmiyorsa Hakan Özmert profilinde(daha genci tabi) bir underrated yerli 8 bulmak lazım bence.

Hayalkıran: Güven'i orada kullanma/deneme sıklığı gözönüne alındığında Sergen'in başlangıç 11'inde Aboubakar'ı 2. forvet olarak kullanmasını beklemek biraz hayalperestlik olabilir.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi ben sizin kadar pozitif degilim transferler bakimindan.

Yapacagimiz iki kalburustu transfer vardi, 6/8 numara ve 9 numara. Josef'ten memnunum, ama Kalinic aradigimiz 9 degil bence. Cok fazla soru isareti olan oyuncu. Vasat kadroyla ligde bir yere kadar goturursun, ama 1-2 tane winner oyuncu sart. 9 numara tartisilmayacak bir isim olmaliydi. Bence Kalinic onu tanima uymuyor, hele ki yillik maasi 3 milyon euro ise.

Birde soyle birsey var; Burak yasli ve cok para (2.5 milyon euro) aliyor diye gonderdik. Yerine 2 yas genc, 3 milyon euro alacak ve son 2 sene Burak'in gerisinde performans sergilemis bir yabanci aldik. Ne degisti? Burak gittiginde sevinmistiniz arkadaslar, ama Burak 35 yasinda Lille takimina gitti 2.5 milyon euro maasla. Kalsaydi kafadan 2 sene 15'in altina dusmezdi. Kalinic 15'in ustune cikacak mi gorecegiz, ama Burak gibi yasli ve soru isaretleri olan bir santrfor getirdi yonetim ve Burak'tan fazla maas alacak. Gercek bu. Kalinic'in tek artisi tek santrforlu sisteme Burak'tan daya uygun olmasi, ama kriter buysa Larin olsaydi as santrfor.

Aboubakar'a gelecek olursak; as santrfor olarak gelecekse felaket. Hem istikrar, hem kalite, hem oyuncu tiplemesi olarak facia olur. Bizde prime doneminde hep kanatta oynadi, tek forvet oynayacak adam degil. Ekstra gol atar, ama istikrarli gol vurusu yok. Kanat icin aldiysak kanatta 85 oyuncu varken niye aldik? Niye takimda sagbek yokken bir yabanci daha aldik? Madem Aboubakar'i alacaktik kanada, neden G.Tore de geldi? Yedek santrfor olarak dusunuyorsak, Larin'den daha mi iyi bu adam? Yedek santrforda istikrar ararim ben, hazir olmali. Larin bu konuda Aboubakar'dan iyi, maaslari da yakin. Neye yarayacak bu transfer?

Sagbek mevkisi hala bos. Gokhan Gonul'e kapiyi gosterenler hala yerini dolduramadi. Hala Dorukhan oynasin istiyorsunuz, ben hala anlam veremiyorum.
Dorukhan Eskisehir'de sagbek oynamis olabilir, ok. Bizde ilk 11'e orta saha performansiyla girdi. Milli takima orta saha performansiyla secildi. Milli takimda en iyi maclarini orta saha performansiyla oynadi. Trabzon macinda orta sahaya dahil olduktan sonra oyun nasil degisti gorduk, Antalya macinda ciktiktan sonra oyun nasil degisti gorduk. Hala Dorukhan sirf pas konusunda yetersiz diye dunyanin en kotu orta sahasi muamelesi goruyor ya, pes. Bu bakis acisiyla da Oguzhan dunyanin en iyi orta sahasi olmali, ama degil iste. Dorukhan'da pas disinda hersey var; tempo, ikili mucadele kazanma, sliding tackle, ceza sahasina kosu, uzaktan sut, kafa vurusu. 6 mi 8 mi tartisilir, ama elimizde bu kadar potansiyelli bir orta saha oyuncusu varken ondan 2 yaratmak sacma geliyor. Dunyadan zilyon tane sagbek var, bu is coktan bitmeliydi.

Ben hic memnun degilim su ana kadar olanlardan ve bizi bekleyenlerden, ve hic umutlu degilim.

yilmaz dedi ki...

Burak sadece çok para aldığı için gitmedi, çok fazla borcumuz olduğu için alacaklarına karşılık bonservisini alıp gitti. Bu yönetimde Burak'ı gönderip daha iyi bir forvet alabileceğine inanan her hangi bir yönetici olduğuna inanıyor musun?

Ayrıca "Burak'ın maaşı çok gitsin" diyenler de 3 milyon € verilip sezonluk 5 gol ortalaması olan adamın gelmesini istemedi.

Takımda yapılmak istenen her türlü kadro revizyonunda yerine gelen çakmaları örnek göstererek "daha mı iyi oldu" demenin anlamı yok, çünkü yönetimden istediğimiz, Gökhan Gönül'ün gönderilip yerine Necip'in oynaması değildi. Gökhan Gönül'ün bizi tercih etmesini, jübilesini bizde yapmasını dilemekten başka çözümleri de olmalı diye düşünüyorum şahsen yönetimin.

F.N. dedi ki...

@yılmaz
Ben sana yazdığın konusunda katılıyorum. Kimse iyiyi gönder kötüsünu kabul et modunda degildi. Gidenlerin bazıları zten kör öldü badem gözlü oldu bizim taraftarda. Ozellikle Caner ve burak. Burak gecn sezon penaltisiz 6 gol atmış Caner ise kara delik adamin sakatlığında sampiyonluk kazandık.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam Burak hariç, özellikle Dorukhan konusunda aynen katılıyorum. ELimizde ligin belki de en tempolu 8 numarası var, @sports guy kötü bir istatistikmiş gibi pas isabet oranı %82 diye verdiydi ki bence tempolu 8 için gayet iyi. Kendini tam toparlarsa Milli Takım 11 ine yine ortasaha olarak döner. Bizde de ortasahada banko oynar, kadroya ilk yazılacaklardan.

Burakla ilgili @yilmazın açıklaması daha geçerli gibi. Tabii bir de penaltı mevzuu var ki penaltı atan adamın golünün golden sayılmamasını hiç anlayamadım. İyi atmadın mı gol olmayabiliyor, iyi penaltıcı garanti gol demek, ve bu önemli bir meziyet. Ayrıca Buranın asistleriyle beraber yarı sezon doğru düzgün oynamadığı ligde gol katkısı 21, yaşına ve sakatlık sıkıntılarına göre adam vereceğini vermiş.

Bizim sorunumuz zaten gidenlerin yerinin dolmaması, planlama başarısızlığı. Gidenler de direk gol katkısı veren - vermiş adamlardı, GG 7 gol, Caner 14 gol katkısıyla oynadı geçen sene. Bu ekstradır ve bu ligde bu ekstraları o mevkilerde verebilen fazla oyuncu yok. Bu yüzden neden yerleri dolmadı diye sormak suç olmamalı.

Kadro dışarıdan çok esnek, değişken oyunlar - taktikler oynayabilecek bir kadro gibi görünüyor. İyi yönetilirse yarışır. Sadece cesur olsa Hoca, yeteneklileri azar azar değil doyumluk kullansa bir şeyler yaparız, en azından keyifle izlenebilecek bir takım potansiyeli var.

Açıkçası Yönetimi de Hocayı da yeterince gördük. Ne yaparlar bir fikrimiz oldu. Kapasitelerine bakınca @beagle ın dediği gibi Douglas, Mirin, Lens ve Nkudou dan kurtulsalar başarı sayarız. Ama tahminen takımdaki mevcut en pahalı olsa da en kaliteli Vida-Ljaic ikilisi daha önce gider. O zaman bir tık daha düşer kalite, cesur hocalık olmadıkça da bi şey yapamayız.

Sağbek ve Santraforu görmedik henüz, son durum belli değil, bunları hesaba katmadan yazıyorum, sadece varsayım. Çok şey değişebilir, başarı ve başarısızlık ihtimallerini eşit görüyorum çünkü kadroda heyecan verici yeterince oyuncu var, başarı da yarışabilmek benim gözümde...

yilmaz dedi ki...

@Ahmet Usal

"Bizim sorunumuz zaten gidenlerin yerinin dolmaması, planlama başarısızlığı. Gidenler de direk gol katkısı veren - vermiş adamlardı, GG 7 gol, Caner 14 gol katkısıyla oynadı geçen sene. Bu ekstradır ve bu ligde bu ekstraları o mevkilerde verebilen fazla oyuncu yok. Bu yüzden neden yerleri dolmadı diye sormak suç olmamalı."

Şu anda benim en çok güldüğüm olay sağ beksiz sezona başlamak. O da şöyle, "Bu sene sağ bek almayacağız, Necip Lens Dorukhan ve alt yapı oyuncuları ile idare edeceğiz" dense ya da buna benzer bişey, anlarım. Harıl harıl sağ bek arayıp sağ bek bulamamak, üstelik de sağ bek için, Ali Şafak'ın diline düşmek komedi. GS sağ bekini lig bitmeden bulmuştu mesela. Adam çatır çatır oynuyor. Bir takımın "sağ bek aradık mamafih bulamadık" demesi acıklı filan değil, bildiğin gülünç bi durum. Hiç aramasak umursamam mesela.

GG ve Caner konusunu da uzatmanın anlamı yok, adamlar taa ocakta anlaşmışlar fenerle. Belki de maaşın miktarından çok, zamanında alacaklarını da garanti etmiş adamlar. Biz şimdi 1m€'dan sözleşme yenilesek 3 ay sonra "bobolar bu parayı biz ödeyemiyoz, 300 yapalım mı onu" demicemizin garantisi yok.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz :))

pşşt, sana son transfer bombamızı söyleyim: Abouabakar, yabancı gönderebilirlerse yanına Kaliniç. Sağbekten de vazgeçiyorlarmış bu transferler için :)

Yani şaka değil, baya baya haber olarak çıktı bu. Sorun trajikomik yönetim biçimi. Dediğin gibi bir milyon verseler 300 e indirsek olmaz mı demeyeceklerinin garantisi yok, imajımız yalama oldu artık:)

Mesela @BJK4EVER yazıp durdu, başka arkadaşlar da yazdı: E abi bizde Barcelona görmüş Sivasta da çatır çatır oynamış çok da yaşlı olmayan, 800 bin gibi anormal kontratı da olmayan Douglas diye bir sağbek var, ama yok!! Sakatlığı da geçmiş, neden oynamıyor, niye yok, parasını mı vermediler, göndermek istediklerini biliyoruz, kadro dışı bıraktıydılar, e gönderemediler de, ne oluyor ne bitiyor kimse bilmiyor!!

Hayır gençlerden sağbekin vardı Giresuna kiraladın. E derdin ne, illa Neciple Dorukhanla mı ya da gönderemezsen Lensle mi kapatıcan orayı. Ha planımız bu deseler boktan plan ama plan deriz, o da yok.

İşte yüzde elli ihtimal kadroda bazı yerler fazla güzel, tesadüfi iyi maçlar ve iyi şeyler olma ihtimali olur, Sergen de iyi bir Anadolu takımı hocası, bir yere kadar götürür bizi ama nereye, bilmiyoruz.

Kaos teorisine çok uyan bir sezon yaşayacağız. Şahsen buna üzülmekten bıktım, artık heyecan verici buluyorum, her nevi sürprize açık çünkü. En büyük sürpriz de şampiyonluk olurdu :))

BJK4EVER dedi ki...

Burak konusunda yanlis anlasilmisim. Burak ve Kalinic uzerinden elestirimi keske Burak kalsaydi kafasiyla yapmadim. Sadece yonetimin tutarsizligini ve plansizligini gostermek icin soyledim.
Burak her turlu 15 gol atardi ve yerliydi, tecrubeliydi, az-cok is yapiyordu. Alacaklarina karsilik gonderirsen eyvallah, gonder. Ama adami gonderdigin an 2 sey yapabilirsin mantiksal olarak:

1 haci benim santrfora 2.5 milyon verecek gucum yok, 1-1.5 milyona o isi yapacak adam bulurum (genc-yasli fark etmez)
2 haci ben senin aldigin paraya veya biraz daha fazlasina bir gomez bulurum catir catir oynar 3 sene

Biz Buragin daha yuksek maasina onun yasina yakin ve daha fazla soru isareti barindiran oyuncu aliyoruz. Bu nasil is?

Gokhan konusunda daha netim, net kalmaliydi. 24 eylul oldu takimda sagbek yok. Caner notr, bence ligimizde ise yarayacak meziyetleri var, ama gitmesi illa ki sorun olacak bir oyuncu degildi. Bu arada bence onun yeri de dolmadi, eksilen 9-10 asist nasil kompanse olacak ben sahada goremedim acikcasi.

Ben revizyon istemiyordum arkadaslarin aksine. Ana nedenleri:

1 kadromuz o kadar kotu degildi rakiplere gore, 1-2 iyi transferle cok rahat yarismaci takim olabilirdik
2 ciddi bir revizyonu yapacak bilgi-birikim su an kulupte yok, hem teknip ekipte hem yonetimde yok

Sergen'in oyun bilgisine, teknik direktorlugune cok guveniyorsan ustune bir organizator, bir ust akil getireceksin. Ust akil getirmiyorsan da getirecegin teknik direktor Sergen olmaz. Gormus gecirmis, tecrubeli, her isi kendi yapan ve iyi yapan bir adam olmaliydi.

Bu aksam Rio Ave maci var. Ben Sergen'in acikcasi Rio Ave'nin lig maclarini seyrettigini hic ama hic zannetmiyorum. Tek ihtimal var, o da son 3 hafta iddia kuponuna yazik canli seyretmisse, orasini bilemem.

beagle dedi ki...

Burak bizim gibi kazanmasi gereken takim icin berbat bir santrafor. Yerini kaybeder ofsayta duser, penalti golu kadar da anca gol atar. Kontra oynarsan yatar yatar bi tane atar. Ama bize o lazim degil.

Bilen biliyor keske Larin oynasa diyordum Burak yerine, su an o pozisyonda acik ara daha iyi olduk Larinle. Gecen yil sezon basi 3.lig takimlarini yenemiyorduk Guven ve Burak ile.

Abu gorusum de malum. Santrafor olarak 100 bin etmez ama 2. forvet olarak gol şansi var. Cenkin kenarda az daha iyi olani Abu.

Kalinic Larin anca %20 farkeder. Olsa da olur, olmasa da transfer. Sanirim hoca cok istiyor.

Dorukhanin kotu bir merkez oyuncusu oldugunu da 5 sene tartismayiz inş. Vasifsiz dumduz kosucu iste merkezde 4 kanatta 6.5dan 7. Box to Boxa girmeyelim, Ernsti canli izledik biz. Box to box oyle olur. Ki o bile net 6 ozellikleri olmadigindan sistemsel sorun yaratti.

Diri bir Besiktasta Oguzhan ve Ljajic parlayacaktir bence. Mensahin isi zor.

Utku
Necip
Welinton
Montero
Rıdvan
Dorukhan
Oğuzhan
Ljajic
Boyd
Lens
Güven

BJK4EVER dedi ki...

Yapmayin yahu. Tamam, Burak oyuncu tipi itibariyle savunma arkasina kosu yapan, kontra ataga daha yatkin bir oyuncu, eyvallah. Ama catir catir kafa golleri, yan top golleri de vs var adamin. Uzaktan sut, frikik vs atti, atiyordu da.
Souleymane Youla yaptiginiz adam GS'de 16/17 sezonunda 11 macta 8 gol, 15/16'da 15 macta 9 gol,14/15'te 28 macta 16 gol, 13/14'te 32 macta 16 gol, 12/13'te 30 macta 24 gol atti.
Bunlarin arasinda sadece 2 sezon Drogba'li cift forvet sezonu, digerlerinde tek forvet oynadi adam. Kontra-atak forvetinin alacagi rakam degil bunlar, yapmayin.

Dorukhan mevzusunu daha fazla tartismaya gerek yok bence, herkes fikrini soyledi. Zaman gosterecek. Ama bence hem Dorukhan hem Guven'e haksizlik ediliyor. Ikisini de Avrupa takimlari istiyor, baska istenen yerli futbolcumuz da yok. Bu da tesaduf olamaz. Serie A takimlari berbat bir orta saha oyuncusunu istemez, emin ol. Bizim taraftarda belirli oyuncular uzerinde bazen bir algi olusuyor ve o algi mumkun degil kalkmiyor. Oguzhan fiziksiz kosmuyor, Dorukhan pas atamiyor berbat, Guven mucadele etmiyor isteksiz vs.
Dorukhan bu takimin as oyuncusu orta saha olarak oldu, milli takima orta saha olarak yukseldi, milli takimda orta saha olarak catir catir oynadi. Bunu 'berbat' bir orta saha oyuncusu yapamaz. 'Berbat' bir orta saha oyuncusu icin Udinese 6 milyon euro'luk teklif yapmaz. Ben 1 senelik Oguzhan ve Ernst disinda Dorukhan'in verebilecegini veren bir 8 numara gormedim son yillarda bizim takimda. Varsa soyleyin. Ama berbat orta saha oyuncusu Necip'tir, Maldarasanu'dur, Yasin Sulun'dur. Bunlarla Dorukhan'i ayni kefeye koymak ayip oluyor. GS ve FB'nin agzinin suyunu akita akita baktigi belki de tek adam bizde, ama bize kalsa Yasin Sulun'den hallice.

Garip bir maç olacak gibi. Utku'ya hiç güvenmiyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Kadro'yu gorunce midem bulandi vallahi. Sanki hepten kafadan verdik maci gibi bir his var icimde.

1 Kalede neden rotasyon yapilir? en son rotasyon yapilacak mevki.
2 Vida'yi begenmeyen arkadaslar Vida'siz savunmayi iyi izlesin bu aksam.
3 Rio Ave nasil oynuyor bilmiyorum, ama kapanan ve sert bir takimsa kufur yiyen Guven tekrardan hayirli olsun. Adamin en oynamasi gereken anda Antalya macinda 1-0 ondeyken kendisi girmiyor Umut Nayir giriyor, ama tek forvete olarak maca kendisi basliyor, Umut degil. Teknik ekibin bilgisizligi, liyakatsizligi pacasindan akiyor.

Galiba biz Avrupa'yi hic istemedik. Bir sonraki turda Milan da olsa rakip, Bayern Munchen de olsa cikip oynayacaksin. Ulke puanini iplemiyorsan kendi takiminin Avrupa puani ve galibiyet primi icin bile oynarsin. Vallahi midem bulandi.

dominic molise dedi ki...

bu kadro guvene hakarettir. bu Adam tek forvet yerine sag bek oynasa daha iyi performans verir.

beagle dedi ki...

Amaral, Zapo, Sivok hepsi Italyadan geldi.
Onu gectim PL'den Cenke 25M verdiler :))) Bunlar gosterge degil.

Tempolu oyuncudan iyi kanat olur, niye zorluyoruz ki. Top yapamiyor, alan kapamiyor. Medel Tolgay vb niye olmuyorsa Doruk da ondan olmuyor.

Burağin gecen sezon penaltilar hariç attigi gol 7. Konusnak bile abes. Aslinda 2 yil onceki Abu 3.5 maas 10M bonservis eder olayi gibi. Bugun bedava iste adam. Bunlar overrated adamlar.

Bu vesileyle Gomezin gitmesine sebep olan terorist, politikaci, menejer kim varsa topunun milyon kere belasini...

BJK4EVER dedi ki...

Tempolu oyuncudan iyi kanat olur da Kroos, Kimmich, Kante, Frenkie de Jong, Sissoko, Donny vd Beek vs ne oluyor?
Hepsi temposuyla is yapan oyuncu.
Tolgay'in temposuyla Dorukhan'in temposunu kiyaslamak bence Dorukhan'a hakaret olmus.

Buragin gecen seneki performansi yetersizdi, kabul. Artik bizde as forvet pozisyonu kaldiramayacak gitsin, bu maas fazla dersen ona da kabul. Onlara lafim yok zaten. Ama Burak o kadar da kolay cope atilacak bir oyuncu da degildi. Burak'i gonderiyorsan orada doldurulmasi gereken bir delik aciliyor. Dolduramadik iste.

Aboubakar bence de overrated, Kalinic bence de maasina gore yetersiz bir oyuncu. Ama sunu da dusunmeden edemiyorum; kanatlarda Ljajic, Hasic ve G.Tore'den ikisinin, forvette de ayni anda Aboubakar-Kalinic'i oynatacak yurege sahip bir antrenorumuz olsa cok degisik seyler izleyebilirdik. Ama olmayacak tabii, o baska.

dominic molise dedi ki...

ben larin guveni, kalinic abu'ya tercih ederim. ve cok ciddiyim. kovacevic nihat gibi. guven iyi bitirici, larin'in temel eksigi bu

Yav hocam larin-güvenle pttde bile şampiyon olamazsın.

beagle dedi ki...

@4ever
Tam yazini okurken Dorukhan ayak iciyle pası hedeflediginden 20 metre oteye atti. Işte o yüzden kanat oynamali. Dk 17 falan.

dominic molise dedi ki...

kalecinin her degaji sergen hocaya yazar. guven mi indirecek?

BJK4EVER dedi ki...

Evet, pas konusunda iyi degil zaten, hatta sen yazdiktan sonra 1 basit pas hatasi daha yapti. Ama 40 dakikada rakip 1 atak haric ortadan delemedi bizi. Ne uzaktan kolay sut imkani buldukar, ne elini kolunu sallaya sallaya driplingle pozisyona girebildiler. Diger orta saha oyunculari da ljajic ve oguzhan bu arada.
37. dk'daki pozisyonu gordun mu?

Ahmet Usal dedi ki...

Dorukhan üstüne tempolu oyuncu olup ceza sahasına da girdiğinden iki yüzde yüz pozisyona da girdi defansif katkısı hariç, biri direkten kaçtı.

Güven de beğenmeyenleri tekzip edercesine oynuyor. ilk yarı performansı birinci sınıftı.

Hakkaten para eden adamlarımız bunlar, bir de Ljaicle Vida.

Rıdvan, Necip de çok iyi, hatta Welintonu ilk yarı çok beğendim.

Eğlenceli tarafı B kadromuz A kadromuzdan güzel oynuyor...

BJK4EVER dedi ki...

Toplu oyunu gectim uzun aradan sonra ljajic topsuz oyunda ilk defa bu kadar istekli. Ridvan iyi, montero'ya pek is dusmedi.
Ljajic, oguzhan gibi oyunculari ayni anda sahada bulundurmanin formulunu bulmaliyiz. Top teknigi ve oyun zekasi olmadan tikaniyoruz, bir yere kadar gidiyor anca.
Guven pozisyona giriyor, atiyor, ama bunu hep yapiyor zaten. Ama konya macinda tek forvet ciksa yine ezilir yine etkisiz olur.

beagle dedi ki...

@Ahmet
Bence bu durumda suphelenmemiz gereken sey rakip. Necipten cafu, Boyddan Baros cikmadiysa rakip peynir gibi.

@4ever
Doruk konusunu soyle bitireyim. Ben 2'den once 7 denerdim. Yani birseyler tabiki var bu cocukta, ama benim gozume merkezde degil kanatta pozitif gorunuyor. Hatta rakip ceza alani yan tarafina girdiginde topu cok sakin ve yararli kullaniyor. Dar alandaki paralel paslarda dogal olarak hatasi da cok daha az oluyor, az sapma telafi olabiliyor.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Aman hocam nazar değmesin, bir rakip de peynir oluversin, aha ne güzel oyuncularımız var diye mutlu olalım:)

beagle dedi ki...

Lens Atakan degistirsek durduk yere yildiz kazaniriz bu 45 dkda. Rakip acik veriyor, Atakan da bayiliyor o bosluklara.

beagle dedi ki...

@4ever
Montero-Oguzhan-Ljajic Sut. Uzun pas atmadan 2 pasta bizim ceza alanindan rakip ceza alanina vardik, atak sonlandirdik.

Bu buyuk bir değer, kullanabilirsek. Boydla Lensle olmaz tabi.

dominic molise dedi ki...

dorukhan'dan ne guzel bahsetmissiniz. sozlesmesi yil sonunda bitiyor

dominic molise dedi ki...

lens'in istatistigini lutfen yazin mactan sonra.
her mudahalesinde faul yapti benim izledigim kadariyla.
sen nasil bir domuzsun ya?

ilk yaridaki %100 asistini gormedim degil bu arada.

beagle dedi ki...

lens 90 dk sahada kaldi ya, bu murati acil sutlayin.

1.80lik defans merkezi de aha boyle gostere gostere eziĺip yiyor hava topunu.

Huzeyfe dedi ki...

Belirli bir bütçeyle bütün Avrupa’yı dolaşıp en kötü stoperler listesi yapsa bir scout heralde Montero ilk beşte olur. Adamda boy yok, hava topu yok, fiziksel güç yok, vücut yok, hamle yok, topla beceri yok, pas yok, pozisyon alma yok. Mükemmel.
Bu adama bakıp Vida iyi oyuncu demeyeceğim. Vida overrated overpaid vasat bir stoper. Beşiktaş’ta transfer yapan idareciler yetersiz, beyinsiz adamlar. Sorun burada.

Gökhan Töre :)

Bu takımdan bir cacık olmaz.


dominic molise dedi ki...

@huzeyfe, bence montero iyi. bi cannavaro degil tabii

Emre Toraman dedi ki...

Lens'in genel istatistiğini yazıyorum: İlk sezonu hariç Beşiktaş'ta oynadığı bütün dakikalarda bir kişi eksik oynasak bence totalde daha fazla puan alırdık. Boyd'la aynı kefeye koyulmasına hiç ama hiç katılamıyorum. Quaresma'ya Caner'e zararı faydasından çok dedik yıllarca, bu top kullanırken en az onlar kadar zararlı ama faydalı olduğu zaman da yok üstüne. Lose-lose. Takım arkadaşı olup herhangi bir pozisyonda yüz ifadesini görsem futboldan, Beşiktaş'tan soğurum. Gökhan girerken Boyd yerine çıkmayı bırak, sadece bu çıksaydı son dakikaları daha iyi oynardık.

beagle dedi ki...

dogal olarak Oguzhan da bitti. sok kartali. deli gibi faydasi olur. en onemli ozelligi takimi ileri cikarmasi ve pas opsiyonu olmasi

Huzeyfe dedi ki...

@dominic

Sarı kart gördüğü pozisyona bak abi, herhangi bir Rio Ave oyuncusunu arkadan çekip düşürsün diye İspanya ikinci ilginden stoper getirmeye gerek yok. Performansı iyi olabilir, yeteneğini tartışıyorum. Yok.

beagle dedi ki...

pideci yavsaga agir kufur etmek icin izin istiyorum. korneri attirmadilar diye saha disinda durup izliyor. amk cocuğu bu takimdan oynamadan bile 4 milyon aliyorsun. mahallede atar mi yapiyorsun sen? Besiktas formasi lan o.
bu pislikleri getirmeyin, sokmayin takima kardesim.

Emre Toraman dedi ki...

Darbeli kafa vuran oyuncumuz yokken kornerleri ve duran topları düz ayakla ortalamak çok mantıksız değil mi ya? Sağdan Mensah, soldan Töre'nin kullanması bana saçma geldi bu açıdan. Ters mi düşünüyorum yoksa, nedir bu işin geometrisi?

fidddas dedi ki...

sergen hocam karantinasında havalara zıplamıştır bu sonuçla :)

Huzeyfe dedi ki...

Vizyonsuzluğun dibine vurduk. Bir sonraki hocamız Hakan Kutlu, Bülent Korkmaz filan olacak bu gidişle.

En iyi oynayan Gökhan Töre oldu. Mensah gamsız, faydasız malın teki çıktı.

beagle dedi ki...

@Emre
Takim kisa olunca yaptiklari dogru. Kaleden uzaklasan topa veya on direge ihtiyaç var. Geridrn kosan sicrasin veya kisa duserse birsey olsun diye.

Iki tane kisa stoper ve onlibero olarak da Doruk olursa, aha böyle kornerlere, duran toplara kafa vuramadan bitiririz maçi.

Ahmet Usal dedi ki...

@fidddas :))) +1

Nasıl olsa Milan çıksa eleyemezdik, hem de penaltılarda elendik, zaten çok iyi bir kadro yok, Anamızın liginde takılırız diye mutlu olmuştur garanti. Gayet vasat bi takıma elendik, hem de bu halimizle bile çok rahat eleyebileceğimiz bir takıma. İkinci 45 dakika dan itibaren Lense tahammül etmeyip çıkarması, hatta 5. pyuncuyu da değiştirip Atakanı falan alması yetersi, ilk önce onu alsa daha bile iyiydi.

Bence resmen aman elemeyelim bunları kafasındaymış antrenörlerimiz. Net pozisyonumuz rakibin üç misli, yine de elendik. 50 - 70 arası adamların taktik değişikliklerine karşılık verseydik zaten golü de yemezdik, daha da atardık.

Hakkaten ruhen de tam Anadolu takımına dönmüşüz. Yıldızımız da Anadolu takımlarının vurdumduymaz yetenekli zencisi Mensah.

Şu tüpçülü dönemlerde bile ligde çuvallarken Avrupanın tozunu atıyorduk. Senelerce gruplardan çıktık, çoğunda da lider ya da ikinci olarak. Son 10 yılın en başarılı Türk takımıydık Avrupada. Bu tür miraslar kolay birikmiyor ama vizyonsuz yönetilirsen harcaması kolay. Kına yaksınlar...

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Hocam sen de vur deyince öldürüyon. Doruk maçta en çok top kesen adam. En az ikisi ceza sahamızda kafayla..

yilmaz dedi ki...

Bireysel performans eleştirileri yapılacaktır. Neredeyse tüm oyuncular için çok fazla eleştirilecek konu var.

Tek maçlı eleme maçına kaleci de dahil rotasyonla çıkan teknik heyetten birşey beklemek polyannacılık olur. Takım ona rağmen ilk yarı harika oynamışken, ikinci yarı dalga dalga gelen rakibe karşı önlem olarak forvet çıkarıp forvet alan bir teknik heyetin pro linsansının filan sorgulanması lazım. İtalyan ya da Yunan kulüplerindeki çılgın başkanlar olsa, bu teknik direktör ve yardımcıları bu akşam kovulmuştu eminim.

Sonunda o çok sevdikleri Süper Lig'le başbaşa kaldılar. Zaten kural olarak Avrupa Ligi'nden elenen takım otomatik olarak lig şampiyonu oluyor. Bence Ziraat kupasında da Sanica Boru Elazığspor'a karşı Aboubakar'ı sağ bek, Töreyi 6 numara filan oynatarak rotasyon yapabiliriz. Oradan da elenirsek en az 3-4 maç karımız olur, fena mı?

Welinton konusu çok büyük bir dram'a doğru ilerliyor. Adamı almak için Sevr Anlaştması ayarında bir anlaşma yaptık ve adam elendiğimiz iki Avrupa maçında da ikonik pozisyonların kahramanı oldu. Eğer ki sözleşmesini tamamlarsa kendisine bravo derim. YD zamanında alınan Kürşat, Çağdaş, Adem Dursun, Yola gibi adamlar vardı. Taraftar tepkisine dayanamayıp bir devreyi tamamlayamadan hatta bazıları doğru dürüst maça çıkmadan gitmek zorunda kalmışlardı. Welinton'u da bence bu son bekliyor.

Maçtan sonra "Hocam, rakibin ataklarını sıklaştırdığı dakikalarda, Güven'i çıkartıp Larin'i oyuna alarak ne hedeflediniz? Güven'in yapamadığı ya da eksik yaptığı ve Larin'den beklediğiniz şey neydi? Larin girdikten sonra da rakibin baskısının devam etmesi, bir şeyleri yanlış yaptığınız hissini uyandırdı mı?" diye sormasını isterdim. Ama çok beklerim heralde.

turgay dedi ki...

60dklık kurşunumuz varmış. Sonra ortada beyaz-gri formalı oyuncu topluluğu vardı. Sadece sağa sola koşan. Bu takıma para harcamaya gerek yok. Önce antrenör grubunu kovmak lazım. Oyun okumada bu kadar başarısız adamlarla başarı imkansız

yilmaz dedi ki...

Hap bilgiler:

*- Beşiktaş forvet ve sağ transferini yetiştirene kadar iki avrupa kupasından elendi.

*- Beşiktaş'ta, aralarında 1 ay süre olan iki avrupa kupası maçında takımla ilk kez sahaya çıkan stoperler oynadı.

*- Beşiktaş elenerek, ezeli rakibi GS'nin gruplara kalması halinde ikinci torbaya yükselmesini garantiledi.

*- Elenebileceği başka bir avrupa kupası kalmadığı için Beşiktaş, ülkemizi Sportoto Süperlig'de temsil edecek

yilmaz dedi ki...

Ülke puanının canı cehenneme ama kendi puanımızı da gondiklemiş olduk. 20 puanımız gidiyor bu seneye bir mucize olur da AL'ye filan katılırsak Rio Ave'nin yerinde biz olabiliriz.

Yönetim, teknik heyet, oyuncular... Kriz olmalı bu akşam, ama adam "napalım, önümüzdeki maçlara bakıcaz" diyor.

beagle dedi ki...

@Ahmet
Rakip kaleye Ahmet. Yoksa savunmada hic kafa vuramazsan Halilagic sonrasi Bjk gibi toplari kaleden cuvalla cikarirsin. Welinton da iyi kötü Kafa topu aliyor geride.
Ama kurgu yanliş. 1 ay once orneklerle yazmıştım zaten iyi takimlarda stoper ve onliberolar uzun, hatta bizimkilerden 10-15 cm. Bile bile lades, gerizekalilik bu.

Şöyle bir takimi evinde sadece Tello- Marcelo ikilisi ile yenersin ya.

Ruşenaliduran dedi ki...

Sahada ruh gibi gezen Lens ve Oğuzhan dururken bu maç özelinde gayet iyi oynayan Adem Güven ve Boyd'u teknik heyet hangi akla hizmet aldı oyundan sorgulamak lazım artık Sergen hoca mı müdahele etti Murat Şahin mi kim yaptıysa ona yazar her türlü Lens gönderilecekler listesinde olduğunu biliyor ve her zamankinden daha kötüydü Oğuzhan kart gördükten sonra dahada geriye gitti kenarda orta saha oyuncusu yoksa Vidayı alıp Velinton'u ortaya çekebilirdi
Teknik heyet oyuncuları maça iyi hazırlıyor olabilirler ama antalya maçından sonra bu maç
Maç oynanırkenki tespitlerinin çokta yerinde olmadığını gösterdi

Huzeyfe dedi ki...

Takımda bir sürü yarım yamalak oyuncu var. Mevcut taktik anlayışta hepsi fena halde sırıtıyor ve ortaya çıkan şey bozuk bir çorba.
İlerde Larin birçok şeyi çok iyi yapsa da neticede forvet olarak esas yapması gereken şeyi yapamıyor. Penaltıda yaptığı vuruş her zamanki gol vuruşu. Bu adam tek başına forvet oynamamalı. Güven gol vuruşunu yapsa da hiçbir hava topunu alamıyor, pres yapmaya kalksa ya faul yapıyor ya oyundan düşüyor. İlerde tek oynamamalı.
Kenarda üretken oyuncumuz yok. Çizgiye inip orta yapan, veya taç çizgisine basıp oyunu genişletebilen oyuncumuz yok. Ama kenar iç gibi oynayan Hasic ve oynayabilen Ljajic var elde. Kafasına göre takılsa da ceza sahasına koşu atan, şut tehdidi olan Mensah var. Oğuzhan hayalet gibi gezinse de beş kere dikine pas atsa üç pozisyona sokuyor takımı.
Stoperlerin arasına girip top dağıtacak 6 numaramız olmasa da Josef gelene kadar, defansif orta sahayı idare edecek Necip, Atiba, Dorukhan, Kartal var. Sağ bekte Douglas, Dorukhan, Necip rotasyonu idare eder bir süre. Solda Rıdvan, N’sakala idare eder. Stoperde Welinton’la filan zaman harcayacağımıza Alpay’ı, Erdoğan’ı Vida’nın yanına monte etmenin yoluna bakmalıyız.
Kalede problem yok.
Neticede sahaya çıkıp futbol oynayacak, ilgin standartlarında 40 maçın 25’ini kazanabilecek kadro var. Olmayan şey cesaret.
Sergen Avcı kadar berbat değil ama futbolcu portföyü itibariyle asla büyük takım hocası olamaz. Ayrıca mental olarak çok tembel. Boşuna beklemeye gerek yok. 5. haftada istifaya zorlamak lazım. Zaten biraz sıkışınca bırakıp giden bir tip. Gitsin Kasımpaşa’da filan hocalık yapsın, İstanbul’dan da ayrılmamış olur. Ayrıca getirdiği oyuncuları da götürsün gittiği yere. Win-win.
Bize Alman veya İtalyan bir hoca lazım. Belli bir ekolü, anlayışı olan biri lazım.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe +1

Hocam çok iyi özetlemişin. Mancini gibi taktisyen bir italyan ya da yeni nesil taktisyen bir Alman hoca bu yamalı bohçadan daha iyi verim alabilir, ama onu da yapamazlar, Hoca giderse zaten transferler nedeniyle yönetime yazacak başarısızlık, beraber giderler. Ha hayırlısı olur mu o da belli değil, alternatif Serdar Adalı.

Bir de yeni Hoca yabancı kaliteli bir taktisyen bile olsa bu kör dövüşü futbolu ligini ve hakemleri - rakipleri - kendi oyuncularını tanıyana kadar geçecek zamanda başarısızlık garanti. Günübirlik plansız takımla ve yönetimle hiç bir yabancı hoca kolay kolay başarılı olamaz. O yüzen bu Anadolu takumu hocaları ligi domine ediyor. Erol Bulutu da gördük, korku dağları bekler kadrosuyla oynadı son maçını, son dakika pozisyonu hariç pozisyonu yok. Okan Buruğu da Avrupada gördük.

Yani beklenti o kadar düşmüş ki işte biraz sistemli oynatıp arada 4-4-2 ya da 3-5-2 oynatıyorlar diye Bulutla Buruk yeni nesil daha iyi hoca diye anılıyor basında. Geçen sene bunlara nazaran TS hocasız olmasaydı şampiyondu.

Ülke futbolunun şafağı karanlık. Aradan daha iyi kadrosu ve mali durumuyla tek sıyrılacak takım da GS. Biz de ilk üç ile 5 arasında bir yerde, onu da Sergen becerir, ama ezber oyuncu değişiklikleri ve taktikle kaybedeceği bir sürü maça tahammül ettirerek. Arkası medyada sağlam, okursunuz bugün spor yazarlarını, iyi yönleri de bu futbol ortamı için geçer akçe. Mesela Anadolu takımlarının mücadeleciliğini gerçekleştirecek kadroyu kurdu, bol bol yenildik, puan kaybttik ama mücadele ediyoruz, ezilmedik maçımız olacak. Orada da daha kaliteli adamlar alınmadığından fatura yönetime çıkacak ki Yönetim zaten şamar oğlanı, Başkanına doğru bile olsa söylenmeyecek lafları medya şebekleri söyleyebiliyor, durumu gördüler, bu sene üstümüzde tepinecekler. Tek paravan da Sergen. Oyunun bu tarafını becerip taraftarı arkasında da tutmayı becerecek adam.

Özetle, bu sene yine öğrenilmiş çaresizlik. Organizasyonsuzluk yüzünden umut yok gibi. Ama her şeyi yarım da yaosa bir şeyleri çok iyi yapan oyuncu topluluğuyla iyi ve keyifli maçlarımız olacaktır, taktiksel hatalar yüzünden de böğrümüzde sancı ve mazoşist bir mutlulukla izleyeceğiz artık..

Basar dedi ki...

Rezalet!

Wellington, Nskala gibi transferlerle, Josef, Töre, Aboubakar gibi geçmişte çok iyi performansları olan fakat bir şekilde maç sayıları azalan veya sezona hazır olmayan oyuncularla Beşiktaş bir yere gelemez.

Krizin tüm takımları vurduğu bu dönemde, feda zamanı gibi daha genç transferlere alt yapıdan oyuncu kazanmaya dönülmeliydi. Bu sene giderdi ama gelecek tekrardan inşa edilirdi. Bu sezona girerken yaptığımız hamlelerle bugünü zaten başarısız geçirirken yarına da herhangi bir şey inşa edemedik.

Ahmet Usal dedi ki...

@Basar

Geçen sene belli başlı kim yazıyorsa bunları anlatıyordu, bir sene daha kaybettik diye. Ben görene kadar bir sene geçti. Bu sene için de aynısı geçerli. Son iki senede geleceğimizi kurabileceğimiz bir proje ve yapılandırma olmada iki sene kaybetmiş olduk neticede.

Eldeki genç milli nüveden de yeterince yararlanmamış olacağız. Hiç olmazsa feda deyip Aybaba yapabilseydik en az 5 genci banko 11, 4-5 ini de yedeğe kazanırdık.

Mesela para harcayacağın iyi genç transferleri vardı, bir tek Hasiç olabildi, Atakanın karşılığı da bir tür Sevr olmuş zaten @yilmazin güzel benzetmesini kullanırsak.

Oysa Orkun Kürkçü ölüyodu gelmek için, 1 milyondu, e bu son Antalya maçındaki Gökdenizi de Antalya 200 bin euro fazla vererek kaptı, ki attığı gole bak çocuk saf yetenek. Bizse banko oynatabileceğimiz (Alanya da banko- Ceyhunu Siopsisi falan kesti- tek 6 numara üstelik-Çağdaş bile daha cesurmuş hocasından)Fatih Aksoyu, en azından yedekte kullanıp Nskala almamızı gerektirmeyecek Ahmet Güveni kaybettik arada.

En azından Ersinle Utkuyu kazandık, buna seviniyorum artık, ne diyeyim, sustum...

Ahmet Usal dedi ki...

Aha susacam dedim şimdi Murat Şahinin açıklamalarını görünce yine zıpladım.

Ulan bunlar elenmeyi resmen planlamış.

Bence Hoca da hasta falan değil, o pozitif sonucu bilerek ayarlamışlar. işte takımın başında yokken transferler de son dakika politikasıyla beklerken olayı yardımcı Hocaya yıkıp resmen elenmeyi planlamışlar.

Zaten ikinci yarı rakip seni ezerken oyuncu değiştirmemenin ve Lense 90 dakka tahammül etmenin başka açıklaması yok. Vidayı falan oynatabilecekken oynaymamanın da.

... ... ...

BJK4EVER dedi ki...

Transferler, oyuncu performanslari, teknik ekip vs konusulur tabii. Bu konudaki eksiklikler zaten malum. Ama benim icin asil sikinti kulubun bu ezik hali, kuculmeyi ve yenilmeyi kabul etmesi.

Zaten ezelden beri ezik bir camia'ya sahibiz. Yenilgiden romantizm cikaran melankolik taraftar, sorumluluk almayan yoneticiler, rahat tavirlar gosteren futbolcular, surekli hakemde vs bahane bulan insanlar, teknik direktoru kovmamak icin kirk takla atanlar, en ufak bir basariyi abartip oyunculari, antrenorleri ilah yapanlar. Bunlara alisigiz, ama su son 1 senede eziklik ve yenilgiyi kabullenmislik arsa cikti artik.

Besiktas'in transfermarkt degeri 62 milyon, PAOK 61 milyon, Rio Ave 22 milyon. Maas ve bonservis harcama rakamlari kolay kolay bulunmuyor, ama bu konularda rakiplere fersah fersah fark atmisizdir ona eminim.
Bu takimlara elenmenin normal olmamasi lazim. Milan'a elenirsin, saglik olsun dersin, ama en azindan sonuna kadar denersin. Dun mac 1-1 olduktan sonra santradan bir oyuncumuz pismis kelle gibi siritiyordu (Larin galiba). Murat Sahin mactan sonra elenmemimizin dunyanin en normal seyiymis gibi konusmasi var. Emre Kocadag hala rakipler de transfer yapamadi bizim hatamiz yok kafasinda aciklama yapiyor. Boyle bir mactan sonra artik kirmizi alarm calmali, herkes ayagini denk almali, ama olmuyor iste. Herkeste bir rahatlik, yenilgiyi kabullenis. Lig macinda Trabzon'la berabere kaldik diye 11 kisinin yere coktugu gunlerden bu gunlere gelmek uzucu.

Kadromuz vasat olabilir. Ama belki de lig tarihinde hic olmadigi kadar adil bir yaris ortami var. Planlamanin, scouting ve teknik bilginin bu kadar kritik oldugu bir donem olmamistir. Bunda yillik Besiktas'liyim, 100. ve 101. yil haric ve 2 sene evvelki kadro haric rakiplerden net ustun bir kadromuz hic olmadi. Hep FB sasali yildizlarla dolu kadroya sahip oldu, veya GS Terim ve Lucescu donemlerinde ligin en iyi kadrosuna sahip oldu. Ama hic bugunku kadar umutsuz, yenilgiyi kabullenmis, bitik bir halde oldugumuzu hatirlamiyorum.

GS'nin kadrosuna bakiyorum; orta sahasinda Taylan oynuyor, Omer Bayram oynuyor. Stoperlerden biri satilacak buyuk ihtimalle, sakatlansalar agir sictilar. Kalecileri ilk yariyi kapatti. Kanatlarda 2 senedir top oynamamis Arda oynuyor vs. FB'de stoperler Anadolu takimindan hallice, kaleci yok, forvette sadece Valencia var simdilik. Orta saha rotasyonu cok iyi, ama kadro dengesiz. Trabzonspor gecen seneki gucunun yarisinda mi o bile tartisilir. Basaksehir gecen sene sampiyon olmasina ragmen takimin ustune neredeyse hic koymadi, ustelik yasli bir kadrolari var. Bu ortamda iyi 2-3 transferle ve iyi calismayla aralarindan cok rahat siyrilabilecekken 25 eylul itibariyle bu kadar umutsuz isek, sampiyonluga taraftarin 5%'i bile inanmiyorsa buyuk sikinti var demektir.

Bu eziklik, zayiflik bu camia'nin genetik kodlarina islemis. Ve bu genetik kodlara islemis ezikligi cikartmak icin guclu bir yonetim ve guclu bir teknik ekip gerekli. Kendine guvenen, risk almaktan korkmayan, liyakat sahibi insanlar gerekli. Bu olduktan sonra taraftara da guven duygusu gelir ve oyuncular da ayagini denk alir, birseye inanmaya baslar.
Mesela Ridvan ve Ersin tesadufen forma sansi bulmayacak, onlardaki yetenegi goren ve oynatacak cesarete sahip liyakatli bir teknik kadro olmali. Yonetim surekli oyunculari medya onunde yem etmemeli. N'Koudou kronik sakat diyip Aboubakar ve G.Tore'yi almayacaksin, tutarsiz is yapmayacaksin. Zapt edemeyiz korkusuyla Balotelli'yi almaktan korkmayacaksin, catir catir alacaksin ve onu adam edecek antrenoru getireceksin. Riske girmeyelim diye surekli bilindik, bu ligde oynamis, ne akacak ne de kokacak vasatlari doldurmayacaksin takima (hem yonetime hem teknik ekibe bu elestiri). Teknik ekip olarak cesaretli bir oyun oynatacaksin. Senin takimin vasatsa, butcen dusukse oynadigin Antalyaspor ve Rio Ave'nin daha da dusuk. 1-0 onde goturdugun macta bu kadar cekilmeyeceksin, cekilecek oyunculari haslayacak, degisikliklerle o cekilmeyi bertaraf edecek bilgi ve cesaretin olmali.

BJK4EVER dedi ki...

Cok buyuk sikintilar var. Bence gidebilecek gibi de durmuyor. GS'ye gipta ile bakiyorum. Hocalari Omer Bayram'dan Guardado yaratiyor, milli takim oyuncusu yapiyor. Taylan'dan onlibero yaratiyor, Donk'tan verim aliyor. Arda'yi bile futbola dondurduler. Ve adam dun bu kadroyla devam edebiliriz ve etsek de basariya ulasiriz diye aciklama yapiyor, hem kendini, hem taraftari hem oyuncusunu cesaretlendiriyor. Bizimkiler aglamaktan baska birsey yapmiyor. Dahasi elimizde kalite namina kalmis birkac topcudan Dorukhan, Ljajic, Vida'yi da gondermeye calisiyoruz hala. Allah bizlere sabir versin.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER ++++1111

Sadece amin..

yilmaz dedi ki...

Dünkü maçla beraber, 2000'li yıllardan sonra ilmek ilmek işleyerek edindiğimiz "Avrupa takımı" ünvanımızı da bırakmış oluyoruz. Şöyle ki, gelecek sezon, ilk ŞL sezonu ve Lyon'la eşleştiğimiz sezon topladığımız 20 puan çöp oluyor. 2022 sezonunda Avrupa'ya gidersek, 29 puanla gidiyoruz. Ve asıl önemlisi gelecek sezon da başarılı olamazsak, bir sonraki sezonda, 19 puan da 2017-2018 sezonundan gidecek. Yani gelecek sezon Avrupaya gidersek en az 19 puan toplamamamız lazım ki orada tutunabilelim. Eğer işler ters giderse, 2023 sezonunda AL ön elemeleri ilk turlarında bile seribaşı olamayan bir takım olacağız.

İşte teknik direktörler "AL'yi siktir et" derken, genel kurul oylarıyla seçilen yöneticiler "hoca ne diyon sen, ne demek siktir et, AL'de de oynucaz, şampiyon da olucaz" demezse sonumuz böyle olur. Gelecek sezon APOEL seviyesinde bir takım olacağız, önümüzdeki sezon da Ferenchvaros seviyesinde.

Saçma Türk Dizileri gibi olduk. Bayern Münich maçıyla final yapacağını düşünmüş senaristler. Sonra dizi tutunca devam ettirmek istemişler ama senaryoyu uyduramayıp saçma sapan bölümlerle, final bile yapamayan bir diziye çevirmişler diziyi. Beşiktaş da Avrupa'da iyi kötü bir final bile yapamadan yayından kaldırıldı yönetim ve td tarafından.

Sorunun saha içi olmadığı aşikar. 2 hafta önce sezonu açan Rio Ave, geçen sezon gol kralı olan oyuncusunu satıyor, toplamda 5m€ maliyetli takımıyla geliyor seni eleyip gidiyor.

Futbol elbette sürprizler oyunu ama bu kadar sık sürpriz olması normal mi ?

Yönetimi vizyonsuz, teknik direktörü epeyce modern futbol ile alakası olmayan, kadrosu son derece ilkel bir şekilde hiç bir veriye dayanmadan sadece "ligi bilen oyuncu" filtresinden özenle seçilmiş, 1 ayda hiç bir hücuma çıkma planı geliştiremeyen, oyuncu ilişkileri konusunda çağ dışı bir kulüp.

3 senede geldiğimiz nokta akıl alır gibi değil. Sergen'in bundan sonra getireceği başarının ne anlamı var ki ? Ulan gerizekalılar artık şampiyon da ön eleme oynamak durumunda ? 2 senede puanları da bok ettiniz, seri başı da olamayacaksın. Böyle de bir vizyonsuzluk ...

Emre Toraman dedi ki...

@yilmaz
Türk dizisi analojisi harika :) Beşiktaş'tan ve Beşiktaş'ı yönetenlerden beklentilerimizin seviyesini belirlemek için de güzel bir hatırlatma bence.

Avrupa konusunda bu sezon PAOK maçından önce hazırlık maçı yapılmaması ve Rio Ave maçına rotasyon ile çıkılması mazaret kabul etmez, net yanlışlar. Ancak bu sezonun(ve geçen sezonun) başarı kriterleri arasına ben Avrupa'yı koymam şahsen. Yani teknik heyet üzerine düşeni yapsaydı da elenilseydi veya gruplara kalınsaydı sezon sonu teknik heyet beklentilerimizi karşıladı mı sorusuna benim nezdimde hiç bir cevap sağlamazdı. Aynı şekilde yönetime neden elemelere golcü ve sağ bek yetiştiremedin diye de sormam. Zaten lige de yetiştiremediler. Avrupa elemelerine yetiştirememeleri özel bir eleştiri sebebim olmaz yani. Ama en başta da söylediğim 2 sebep, hem teknik heyet, hem teknik heyetin yaptığı her hareketten doğal olarak sorumlu olan yönetim için sorgusuz sualsiz büyük yanlışlar.

Maç maç bakarsak Rio Ave maçı da PAOK maçı da benim için Trabzonspor ve Antalyaspor maçları ile aşağı yukarı eşit ağırlıkta. Eksik ya da fazla anlam yüklenmemesi taraftarıyım.

Sezon genelinde bakarsak, bu sezonu(ve hatta geçen sezonu) ayırma sebebim ise "yarışıyoruz, her kupaya talibiz" dense bile kurulum çabasında olunan sezonlar olması. Geçen sene de bu sene de inşa edilmeye çalışılan derme çatma yapının ligdeki performansı ve olursa başarısı o kadar kritik ki Avrupa maçları (değersiz demek istemiyorum) sorgu meselesi haline gelemiyor benim için. Mesela Şenol Güneş'in 3. sezonunda ŞL gazıyla ligi boşlamamız ve 4. sezonundaki AL motivasyonsuzluğumuz bence çok daha büyük sorunlardı. O sezonlarda Lig ve Avrupa'nın eşit ağırlıkları vardı benim gözümde.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz :)) Hocam analojiyi atlamışım, durum daha iyi özetlenemezmiş. Arapların en büyük hakareti geldi aklıma: Anneni Türk Dizilerinde görmüşler :))

@Emre Toraman

Hocam mazeret kabul etmez hata tesbitlerine +1, ama ben daha çok @Övünç Şentürk gibi düşünüyorum, eşit ağırlıktan ziyade Avrupa puanına ve orada olmaya göstermedikleri önem beni deli ediyor.

Biz ligde ne yaparsak yaparım, son 15 yılın gerçek Avrupa Fatihiydik. Marka değerimizi yükselten ve bilinmemizi sağlayan en önemli olgulardandı. Ligde renklilerin torpilli durumlarında da asıl değer biziz hissiyatı da şahaneydi. Avrupa Fatihi geçinenlere sen pabuçlarımın fatihisin, asıl Avrupa Fatihi Benim, Kara Murat Benim deme mutluluğundan ettiler bizi.

Oyuncu pazarlayacaksak da, alacaksak da bilinirlik için daha iyi bir platform yok. Sonra @yiilmaz ın dediği gibi klasmandan düştükçe sana 3 e gelecek oyuncunun Türkiye tazminatı da artıyor, 5 e geliyor.

Bunlar zaten bugünü yönetmeyi beceremiyor, geleceğe en az hasarı bıraksalar ona razı hale geldim.

Yorum Gönder

Ara