.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Eylül 2020 Çarşamba

SL 02 Beşiktaş - Fraport-Tav Antalyaspor




Tarih:  19 Eylül 2020 Cumartesi 19.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Halil Umut Meler

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  George Nkoudou / Jean Drole, Serdar Gürler

Cezalı Oyuncular:  - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

62 Yorum:

fidddas dedi ki...

antalya maçı belki bir test maçı olabilir gibi bakıyordum ama kadrolarını inceleyince üstünlük kurma potansiyeli olan bir orta sahaya sahip değiller. ama at önüne koşsun kanat forvetleri var. tamer tuna etkisi ile taktik olarak bizimle mücadele edebilirler. ama topu bırakabileceğimiz ve topu almak isteyen bir takım değiller.

takımın güvenilir bir golcüsü olsa idi tek ihtimalli bir sonuç olur ve yenerdik(iyi oyun yine olmazdı o ayrı) ama hala ortada golü kim atacak sorusu duruyor ve işin ilginci bu soru baya uzun süredir ortada.

defans değişmez. ortasaha atiba-dorukhan-mensah olacak gibi. forvette de hasic ve boyddan biri yerine lens oyarsa oynar onun dışında bir değişiklik olmaz. geçen haftadan daha iyi bir oyun ortaya koymayı da beklemiyorum. antalyanın pırpır kenarlarını verimsizleştirirsek onlardan da bir olay çıkmaz.

Murat dedi ki...

Bu arada Antalya bizi evimizde oynadığımız maçlarda yeniyor 2 sezondur, biz de onları evlerinde 3 sezondur yeniyoruz, bu da böyle bir anımdı

Basar dedi ki...

Bence bu maçı alırız. Transfer kadro düşünüldüğünde seyircisiz maç oynamak bizim için iyi olsa da bu klasmandaki rakipler ile seyircili oynamak avantaj olurdu. Bu arada, sağ beki geçtim ama sanırım bir forvet almadan ilk yarıyı geçireceğiz.

@beagle gözün aydın Oğuzhan Akgün'ü kiraya vermişiz. Nasıl olduysa 2+2 yıl gibi garip bir anlaşma var yine. Altınordu ve ikinci ligde olması bence iyi ama kiralandığı süre çok uzun. Olup olmayacağı da bu süreçte net bir şekilde belli olacaktır.

Ahmet Usal dedi ki...

@Basar +1

O kiralamayla ilgili yazacaktım, şartlar hiç hoşuma gitmedi. Ahmet Güven kiralaması gibi, 2 + 2 yıl demek zaten sözleşmesinin orda sona ermesi gibi bir şey demek, muhtemelenm arada başarılı olsa istesek de alıp kullanamayacağız ya da satamayacağız, kimbilir başka ne gizli şartlar var.

Galiba Atakanın asıl bedeli bu kiralama. Öyle şartlarda kiraya veriyorlar ki alıp kullanamayacaksın, 1 + 1 in nesi kötü. Başka işler dönüyor, net. Fatih Aksoy ve Ahmet Güvenden sonra bu kiralamanın şartları da aleyhimize. Kelime anlamı peşkeş çekmek benim nazarımda. En iyi ihtimalle de Atakanın gerçek karşılığı.

Altyapıdan bu dönem Hocaya sunulan isimler şunlarmış, mevcut kadrodakilerle beraber burada toplam 10 genç milli var, değerlendirmeyi ve yetiştirmeyi becerirsen hazine :

İlkay İşler - Kanat
Mertcan Açıkgöz - Ortasaha
Almos Kaan Kalafat - Kanat
Oğuzhan Akgün - Forvet - Altınorduya gönderdiler.
Emre Bilgin - Kaleci
Gökdeniz Kurşunoğlu - Kaleci
Adilet Kanybekov - Ortasaha
Emre Yıldız - 10 numara
Berke Ayaz - 10 numara
Ahmet Emir Özbay - Kanat
Doğukan Özkan - Kaleci
Halil Duman - Stoper
Harun Kaya - Stoper
Atamer Bilgin - Önlibero
Yusuf Kızıltaş - Ortasaha
Cenk Kuşku - Ortasaha
Adem Ateş - Ortasaha
Alpagut Özeren - Forvet
Uygur Ata - Forvet

Bir de kadroda olanlar var, Ersin Destanoğlu, Utku Yuvakuran, Rıdvan Yılmaz, Erdoğan, Alpay Çelebi

Bu sayılan isimlerin yaşları, fiziki durumları, potansiyelleri ile ilgili bilgisi olan varsa paylaşırsa makbul olacak. @beagle bazı isimleri biraz anlattıydı ama daha detaylı bir değerlendirme yaparsa daha çok bilgi sahibi oluruz. @beagle, Hocam, ellerinden öper!

Alın size genç fetişizmi!!!

Ahmet Usal dedi ki...

Bu da Fanatik haberi olarak kiralama :

https://www.fanatik.com.tr/altinordu-besiktastan-oguzhan-akgunu-kiraladi-2170558

İzmir ekibinin, 19 yaşındaki santrforu siyah-beyazlı kulüpten 2+2 yıllığına kiraladığı açıklandı. Altyapısından yetiştiği Beşiktaş'ta profesyonel olan Oğuzhan, geçen sezonun ilk yarısında kiralık olarak İstanbulspor'da forma giydi. Alt yaş gruplarında 47 kez ay-yıldızlı formayı terleten genç forvet, Elit Akademi U19 Ligi'nde çıktığı 34 maçta 32 gol kaydetti.

Çocuk U19 Milli, maç başına neredeyse bir gol ortalamasıyla oynamış, @beagle habire anlatıyordu, bizde oynadığı maçta etkisizdi ama çok zor bir kafa vuruşuyla kıl payı bir gol kaçırdıydı. Boy yok ama saf golcü.

Bu gitti işte, net!

Emrah D dedi ki...

Atakan'ın asıl bedeli Oğuzhan Akgün kiralaması da değil sadece, U16 golcümüz Azad'ı da tapusuyla vermişiz deniliyor

Dün akademi oyuncularında Covid çıkınca dedim ki: Neyse bizlik bir durum yok Alanya filan düşünsün

Ahmet Usal dedi ki...

@diskonnektus erektus :)))

İcraatlardan anlaşılan Mehmet Ekşiyi falan sadece zevahiri kurtarmaya, vitrin mankeni olmaya getirmişler. 1 alsalar 3 veriyorlar, eldekilerin farkında değiller.

Zihniyet yanlış, batık mısın, önce elinde ne var, ona bakarsın. Devir eski devir değil, biraz olma ihtimali olan 3-5 maç oynamış oyuncuları bile Avrupa scoutları takip ediyor, İtalya ve Fransa sürekli bizim alt liglerden ve altyapılardan genç alıyor, mesela Ersini Napoli takip etmeye başlamış, bizimkilerse eldeki olabilecekleri peşkeş çekmekle meşgul.

Yazıyorum sadece kayıt düşmeye, geç aydınlanınca daha fanatik oluyor insan, ne diyeyim!

Adsız dedi ki...

Bu Mayo Clinic tarafından yapılan genel bir kamu duyurusudur ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
mayocareclinic@gmail.com
Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garantilidir.
Lütfen daha fazla bilgi için bize bir e-posta mesajı gönderin.

BJK4EVER dedi ki...

Kulup olarak maddi sikintilar cekiyoruz da, buna da gerek yok yahu. Siz baska kapiya gidin, buradan bobrek cikmaz size.

Murat dedi ki...

Mayo Clinic o sahip olduğun gmail hesabıyla sana bokumu vermem kardeşim haberin olsun

yilmaz dedi ki...

Sağ bek için böbreğimi satmam, Necip oynasın, bence sıkıntı yok. Forvet'e de böbreğim yetmez, boşa gider. Üzgünüm.

beagle dedi ki...

Yanliş forum Mayo birader. Besiktasliyiz diye o kadar da degil. sen bi www.jiletciyiz.biz de falan dene sansini.

yilmaz dedi ki...

Bu sene üçüncü olup ŞL ön elemesine katılmanın cezasını ödetiyor adet bize UEFA. üç kura çekiminde de "objektif olarak" çıkabilecek en zor takımlar çıkıyor. PAOK ve Rio Ave bulundukları elemenin unseeded bölümündeki en yüksek puanlı takımlardı. Şimdi bir de Milan-Bodo Glimt eşleşmesinin galibi çıktı (tabi Rio Ave'yi elersek).

Resmen düşene bir tekme de UEFA vurdu bu sene. Şu eşleşmelerle gruplara kalırsak büyük başarı, ama sezon bitmeden "ŞL ön elemesi yerine direk AL gruplarını tercih ederim" tespitim her eşleşmede doğru çıkıyor.

yilmaz dedi ki...

Bu arada, eşleşmenin tek zorluğu milan değil, Bodo da kendi liginde 17 maçta 47 puan yapmış. Sadece 4 puan kaybetmiş.

Beşiktaş Rio Ave, Milan ve Bodo takımlarının hiçbirine karşı favori değil bence.

AL'de bile yarışmacı olamamak beni 20 yıl şampiyon olamamaktan daha çok üzüyor. Bu yüzden bu elemeler ile ilgili çok konuşuyorum, özür dilerim.

fidddas dedi ki...

haftasonu antalya paf ile çıkacak galiba.
lige daha yeni başladık, benzer bir sürü şey bekliyorum açıkçası.

Emre Toraman dedi ki...

@yilmaz
UEFA bu konuda sistem olarak ağır saçmalıyor bence. 2. olup Şampiyonlar Ligi elemesinde elenmek 3. olmaktan daha düşük ödüle/seviyeye maruz bırakılamaz, bırakılmamalı.

Eskiden böyle olmuyordu sanki. Şampiyonlar Ligi'nden elenince, UEFA'da kendi ülkendeki senden bir düşük takımın başladığı turun bir üst turundan başlıyordun.

Bu kadar kural setini birbirini yanlışlamayacak şekilde organize edemedi muhtemelen "gerizekalılar". Aklım almıyor çünkü. 3. olursan garanti 1000 lira ödül, 2. olursan ya 2000 lira ya hiç. Böyle saçmalık olamaz.

Tam rakamı da hesaplamak gerekirse:
En baştan kabaca %12.5 ŞL ihtimalimiz vardı, %37.5 ise AL ihtimalimiz. ŞL grup gelirleri AL grup gelirlerinin 5 katından fazlaysa bizim beklenen değer olarak ödülümüz Sivas'ınkinden daha fazla oluyor. Eleme maçlarının yayın vs. gelirleri hesaplamaya dahil değil. Salladım ettim ama aşırı da mantıksız değilmiş aslında :)

Pheaglix dedi ki...

kurala göre antalya 14 kişilik kadro çıkarabiliyorsa maçın oynanması gerekiyor diye biliyorum. kural garabet, ama uygulanacak mı merak ediyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Umarim bizim salak hayirsever camia'miz yine efendilik altinda enayilik/salaklik yapmaz da hakkini sonuna kadar korur. Biz haftalarca Umut'tan, Ljajic'ten yararlanamadik, gecen hafta bir derbiyi antrenorsuz oynadik, onlar da kural neyse uysun bir zahmet.
Dikkat etselermis. Kurallar zaten hep bize karsi uygulanir, ornek teskil eder, baskalarina sira gelince vicdan devreye girer, hersey esnetilir!
Umarim yonetim hakkimizi korur. PAF'la gelsinler, gelmiyorlarsa hukmen galibiyet icin basvuruda bulunalim.

Basar dedi ki...

Ya böyle büyük bir rezalet olamaz! Gerekirse maç ertelensin, sporcularımızın sağlığı ile oynuyorlar!

Bu arada, aylardır canla başla hastalıkla savaşan Türk doktorlarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah onlardan razı olsun ve hastalıktan korusun!

Huzeyfe dedi ki...

İki kanatta da topsuz koşusu olmayan oyuncularla oynamak problem yaratacak bence. Belki Dorukhan’ın içeri koşuları o eksiği biraz kapatır. Ama beklerin topla ilişkisi iyi değil.
Neticede bu tarz detayları kaçırmak teknik yetersizlik.

Emre Toraman dedi ki...

Maçın madeni Larin, Atiba, Dorukhan ve Mensah'ı Kudryashov-Eren bölgesinde kenar ortalarla buluşturmak bence. Hasic'i zaman zaman sola göndermek faydalı olabilir bu açıdan. Boyd'un da biraz özgüveni geldiyse geçen hafta golü attığı noktadan içe dribbling üstüne bahsettiğim bölgeye pas-orta şeklinde atabilir. Yine keza Dorukhan-Mensah da bu işi yapabilir. N'sakala? Sanmıyorum.

Huzeyfe dedi ki...

Twitter’da yazanlar da olmuş, Sergen’e transferler için çok kızmıştım ama yiğidi öldür hakkını ver, takımda herkes çalışkan ve fiziksel olarak iyi durumda. Yine de gol biraz fantastik, hala gol planı yok.

beagle dedi ki...

@Huzeyfe
Ben fizik hastasi olarak tanindim herhalde. Bunun içindi iste. Fiziksel olarak diri olursan iyi oynamadiginda da kazanabilirsin. Hemen dagilmazsin.
Bu sebeple Larin bence BYdan iyi, çünkü sürekli macta, ofsayt yok, durmak yok.

Oyunumuz ise tabiki eksik. Bu takimin Dorukhan ve Necipe ayni anda ihtiyaci yok. Doruk 2 olsa bunu 10 kisiyle oynardik zaten. Ljajic-Hasic-Mensah dogru kadro olmayabilir ama Ozzy yoksa, en azindan ileri cevik bir bitirici atmaliyiz. Eldeki tek opsiyon Atakan su anda.

Emre Toraman dedi ki...

Mensah'tan Veysel'e vücüt çalımı 2-0 > Atiba-Welinton preste top kaybı 2-1 > Jahovic direk vb. kanser.

@Huzeyfe
Söylediğim senaryo deneniyor gibi geldi bana. Dorukhan'ın ve Larin'in kafaları ve gol geldi o bölgeden. Şimdi Veysel'le teketek bırakmak lazım bence Mensah/Dorukhan/Boyd/Ljajic'i.

Emre Toraman dedi ki...

+Atakan'ı unuttum yine. Veysel'in üstüne yollamak için o da doğru oyuncu olabilir.

beagle dedi ki...

Doruk ve Atiba sari kartli, olmuyor işte. Mensah zaten kendince birsey oynuyor.
Oraya mudahele gerek.

Huzeyfe dedi ki...

Mensah geçen maç beni biraz şaşırtmıştı, bugün tembelliği daha belirgin. Canı isterse oynayanlardan.
Diğer yandan Hasiç’te sprint yok. Bence kenar oyuncusu olarak işi zor. Atakan’ı almazsak oyuna 2’yi atmamız zor.

Emre Toraman dedi ki...

Eren 2'dir bomboş akıyor. Hasic-Ljajic/Atakan/Lens şart.

beagle dedi ki...

Valla degisiklikleri hic anlamadim. Maça sokmamiz gerekenler Kartal ve Atakan iken 1-0 ondeyken Ljajic ve Lens soktuk. Zaten oyun hakimiyetimizin daha da kötüye gittiği bariz.

beagle dedi ki...

Mensah,Boyd ve Nsakala+Welinton beyinsizligi. bunlari sahanin ayni tarafinda oynattin mi Kartal-Ozzy tarzi bir oyun kurucun olmadi mi olacagi bu. geliyordu zaten

Huzeyfe dedi ki...

Göz göre göre yedik. Ezber kadro, ezber değişiklikler.

beagle dedi ki...

Berbat teknik direktorluk. Boyd ve Mensah bu maci bitirmemeliydi.
Mensah da tam korktugum gibi sacma bir topcu cikti.

GeceGezgini dedi ki...

Murat Sahin ne yapmak istedi anlamadim. Boyd denen sığır neden 90dk sahada kaldı? Umut ısrarı ne?

Sol kanadımız gördüğüm en kötü ofansif ikiliden oluşuyor olabilir. Rezalet

turgay dedi ki...

Buradaki sorun coaching. Oyunu okuyamama ve buna bağlı olarak yanlış tercihler. Rakip değişikliklerine doğru karar verememek 2 puana neden oldu. Beğenilmeyen dorukhanın çıkışı buna istinaden mensah-ljajic-atiba orta sahasının fizik olarak rezalet oluşu nasıl tahmin edilemez anlamıyorum. Bu seviye de bu hatalar kabul edilir değil. Ek olarak hareketli larin kenara gelip durağan umutla devam etmek çok kötü tercih. Ayrıca tekrar söylüyorum boydtan beklenti içinde olmak gerçekten anlamsız. Antrenörlük olarak çok zayıfı. Kadro kadar kulübe de zayıf. Bu sene çok uzun olacak

Son olarak gerçekten rezalet hakem performansı seyrettik. Gerek yan hakemler gerek orta hakem çok kötüydü. Bu adamların Avrupada maç yönetmesi falan imkansız. Pozisyon okuma falan rezalet.

BJK4EVER dedi ki...

Yonetim ve Sergen el birligiyle takimi Anadolu takimina cevirdiler.
Trabzon macinda sevinmek icin erken, asil sinav/gosterge Antalya maci olacak demistim, yanilmadim.
Trabzon maci gibi senede 5 mac anca oynariz, ama Antalya maci gibi 30 mac oynayacagiz ligde.
Antalya'yi rahat bir oyunla yenebilmek cok daha onemli, Trabzon galibiyeti ekstra olur anca senin icin.
Acikcasi gecen hafta izledigim Galatasaray bizim takima rahat 20 puan fark atar bu ligde, gerisini bilemiyorum.
Fenerbahce de iyi bir forvet alirsa rahat ustumuze cikar. Ilk 3 bizim icin hayal olur.
Yapilacak seyler belli;;

1 Atiba kesilecek takimdan. Fiziksel olarak bitmis durumda. Hucumda etkisi olmayan, defansta yipranan bir oyuncunun tempolu, ofansif bir takimda isi yok. Atiba ilk 11'de oynadigi surece Besiktas'in Anadolu takimlarini kolay yenen, tempolu, ofansif bir takim olmasina imkan-ihtimal yok. Yedigimiz golde de her zamanki gibi yerlerde surunuyordu, sasirtmadi. Takimin fiziksel olarak en caydirici olmasi gereken mevkisinde dede'den hallice bir adam oynatinca boyle olur.

2 N'Sakala-Necip ikilisiyle Anadolu takimlarini acamazsin. Hadi 1 tane bek tempolu, defansif olabilir, eyvallah. Sagbek en azindan ofansif katki veren birisi olmali, mesela Santon kesinlikle olmaz. Gokhan ve Caner'i begenmeyen arkadaslar seyretmistir umarim bu maci da. Gokhan ve Caner sana Rize'ye karsi 1 gol 1 asistle mac kazandirir, Necip ve N'Sakala tum mac top kanada geldigi an maci oldurur. Bu kadar basit.

3 Boyd, Lens gibi oyuncular kapanan savunmalara karsi yetersiz. Aldigimiz G.Tore de bir fayda etmeyecek. Kapali savunmalari acma konusunda en iyi oyuncumuz Hasic'in onunu tikayacak sadece. Yonetimi bu planlamadan dolayi tekrardan tebrik ediyorum.

4 Defalarca kez soylemeye devam edecegim; bu takimin kadro yapisi 4-3-3 ve turevlerini oynamaya musait degil. En azindan buyuk takim huviyetiyle. Takimin Anadolu takimlarini top oynayarak, tempo yaparak acamiyorsa en azindan cift forvete don ve karambol yaratarak gol atmayi dene. Basaksehir bu sekilde sampiyon oldu gecen sene Besiktas'in hocasinin 1 maca cift forvetle cikacak yurege sahip olmasi icin ne gerekiyor acaba?

5 Hem ilk yarida, hem 60'tan sonra oynanan oyun rezalet. Ilk yari uretkenlik 0'di, gol de tamamen olmayacak fantastik bir pozisyondan geldi gecen hafta gibi. Ikinci yarida da tam bir Anadolu takimi gibi geri cekildik. Bu kadar geri cekilirsen, ustune de 2-0 yapip maca kilidi vuracak hucum aksiyonlarini yapamazsan karma gelir seni bulur 1-1 biter mac. Buyuk takim izlemek istiyorsan GS-Antep macinin ozetini izleyin. 1-0'dan sonra Anadolu takimi gibi cekilmediler geriye, saldirip 3-0 yapip fisi cektiler.

Buyuk takim dedigin onu yapar iste, 1-0'a yatmaz. Sergen ve yonetim elele verip Besiktas'i Anadolu takimi yaptilar. Besiktas'in basinda korkak Sergen oldugu surece transferlerle de duzelecegini zannetmiyorum. Ilk once cesaretli, Besiktas'a ofansif futbol oynatacak bir hoca gerekli, sonra da azami 2 transfer.

Emre Toraman dedi ki...

Klasik bir 2'yi bulmak önemliydi maçı oldu. Buldurması gerekenler Mensah ve Ljajic'di. Bu ikiliye yazarım ben şahsen puan kaybını. Sonra da oyun kendilerine gelmese de oyuna gitmeyi başaramayan Larin, Lens ve Umut'a.

5 değişiklik hakkını kullanmamak da saçma oldu. Mensah-Kartal, Boyd-Atakan yapmak gerekirdi.

can dedi ki...

Bu maçı Tamer Tuna’nın hamleleri karşısında saçmalayan teknik ekibimize yazarım. Antalya defans hattını ileri çekip, orta sahada alan daraltıp kalabalıklaşıp pasörlerinin serbest kalmasını sağladı, onlar da oyuna sonradan giren koşucu ve driplingci forvetleri besledi, olay bitti. Bunlara karşılık biz ne yaptık? Zaten bitik Atiba’yı tek başına bırakıp, orta sahayı tamamen rakibe teslim edip, ileriye de en statik santraforumuzu koyduk. Yenilmemiş olmamız şans bu kadar köyü kenar yönetimle.

GeceGezgini dedi ki...

Geçen hafta Rıdvan şunu dedi; Sergen hoca ile konuştum, Corona sebebiyle evde olduğu dönemdeki Ts maçı için Murat hoca’ya hiç karışmadığını, her şeyi, tüm oyuncu değişikliklerini onun yaptığını söyledi.

Yahu neden?! Murat Hoca’nın pişmesini mi bekliyoruz, bir o kalmıştı.

Tv’den izleyen herkes Boyd’un bişey yapmadığını, orta sahanın çöktüğünü görebilir. İki maçtır öndeyken Umut’u alıyoruz oyuna, neden abi? Kontradan gol mü atacak?

BJK4EVER dedi ki...

Antrenor kalitesizliginin maalesef cok az konusuldugunu dusunuyorum.
Surekli kadro kalitesi uzerinden gidiyoruz, ama bu aksam bu takim sahaya sagbekte Necip yerine Santon veya Sangare ile, forvette Larin yerine Kalinic, orta sahada Atiba yerine Josef ile ciksa bir tik daha iyi olurdu o kadar.

Yine ilk yari uretkenlik yetersiz olurdu, yine 2. yarida geri cekilirdik.
Antrenor hatalarini siralamak gerekirse;

1 PAOK gibi denk guclerin macinda sagbekte Lens cikiyor, ama rakibin sana karsi kapanacagi macta sagbek Necip oluyor, Lens kulubede. Bunun mantikli aciklamasi yok. Hele ki solbekin N'Sakala ise bu macta sagbekte ofansif olarak is yapacak bir oyuncu cikmaliydi (Dorukhan veya Lens). Necip'in yaptigi sacma asist arguman degil.

2 Boyd'un 90 dakika sahada kalmasinin mantikli aciklamasi olamaz, hele ki degisiklik haklarimiz duruyorsa.

3 Dorukhan'in cikmasina anlam veremedim. Sari karti vardi eyvallah, ama orta sahada fizikli olan ve tempo yapan tek adamdi bizde. O ciktiktan sonra Atiba-Mensah-Ljajic gibi pamuk gibi bir orta sahamiz oldu ve oyunu tamamen rakibe verdik.

4 Madem kontra atak oynayacagiz, neden Guven dururken Umut Nayir giriyor oyunda. Tamamen bizim yari sahamizda oynanan ve bunu kabul ettigimiz bir macta Umut'tan ne bekleniyor? Besiktas antrenorleri neden oyuncuyu yanlis kullanip zorla kufur ettirme konusunda master degree seviyesinde? Lens'te yaptik bunu, Guven'de yapmaya devam ediyoruz. Yarin oburgun yine Guven'i tek forvet oynatarak stoperlerin arasina atariz, sonra ezilince de taraftar kufur eder.

Antrenorun gotunu kurtaracak forvet, yaratici 10 numara vs alinacaksa antrenor ne ise yariyor? Hadi fark yaratan antrenor bulamiyorsunuz, ama en azindan Tamer Tuna gibi ortalama bir antrenor karsisinda sah-mat olmayacak bir teknik ekibi olmali Besiktas'in. Bu cesaretsiz ve liyakatsiz teknik ekip oldugu surece bence yapacagimiz transferler de ise yarayacak. Bizde oyuncu kalitesi kadar oyun kalitesi de bir sorun. Transferler anca ayip ortecek, ama oyunu degistirmeyecek.

Ahmet Usal dedi ki...

Ben de cesaretsizliğin ve taktik kısırlığın en büyük sorunumuz olduğunu düşünenlerdenim.

Hasiç yorulana ve Dorukhan çıkana kadar nefes aldırmadık Antalyaya ama doğru düzgün pozisyon da bulamadık. Hatta gol hariç en net pozisyon Dorukhanın ve Vidanın kafaları. Dorukhanı orta sahada beğendim, en ciğerli ve açık kapatan oydu, hücuma da fena katkı vermedi.

Lensi gördük, hiç bir şey yapamadı. Doğru, belki bekte değerlendirilebilirdi. Ama sağ açık olarak Atakana forma vermeye başlasalar sorun zaten kendiliğinden çözülecek. Solda da Boyda tahammül edeceğimize Ljaici orada değerlendirebilirdik. Hasiç, Mensah ve Dorukhan diriyken Atibaya gerek kalmadan maçı daha ilk yarı bitirirdik. Sonra koşucular yorulunca alacaksan alırdın Atibanı, Necibini falan.

Bu kadronun kapanan takımlara üretemeyeceğini herkes görüyor. İkinci yarı 60 dan sonra Tamer Tuna Orgillle Podolskiyi sokuyor bizim gazımızın bitmesini bekleyip. Bundan sonra her Anadolu takımı hocası bu taktikle gelecek, biliyorlar bir karşı taktiğimiz olmadığını. Halbuki biz de Atakan ve Güvenle karşılık versek en azından Antalya saldırırken gol bulma şansımız olurdu, hele ki Boyd falan dökülürken. Bence de Dorukhanı çıkartacağına daha bitik Mensahı çıkarıp Ljaici almış olsa daha iyi olurdu, Mensah yorulunca iyice saçmalıyor, 60 dan sonra çok top kaybetti, maç kontraya döndüğünde bitikti.

Bu takım iki kazanır, bir berabere kalır, bir kaybeder. Derbilerde de şansa bağlı, çünkü garanti Josef ve Atiba falan yapacak. Bazen TS maçı gibi olur, ama renkliler sahalarında hiç bir şey olmasa hakemle atarlar ilk golü, oturur kalırsın.

Geçen sene hiç olmazsa öne geçtiğimizde kazanıyorduk. Hani nerede top dolaştırıp oyunu soğutup araya sıkıştıracak kalite bu kadroda? Atibanın önliberoluğu da artık bu kadar, kaptırdığı toptan yedik golü.

Huzeyfe dedi ki...

@BJK4EVER

Bence de antrenör yetersizliği yeterince tartışmaya açılmıyor.
Geçen seneden beri kadro kurulumunda ezbere yapılan işler olduğunu konuşuyoruz. İki kanatta da ters ayaklı oyuncuyla oynayıp, oyunu genişletememek gibi.
Ne topu hızlı çevirmek adına bir plan var ne de rakibi ortadan delmek adına. Ayrıca gol planı da yok. Sergen’in istediği transfer maç alacak oyuncuymuş. E sen ne iş yapıyorsun o zaman hoca olarak? At Fink’e mi oynayacağız?
Hoca bunlara hiç kafa yormuyor.
Değişikliklerin maçın gidişatıyla alakası yok çoğu zaman. Önceden belirlenmiş dakikalarda belirlenmiş oyuncular çıkıyor, giriyor.
Belli bir fiziksel kapasite var ama sadece fiziksel yeterlilikle Anadolu takımı olunuyor, ki öyleyiz. Sergen’den gelişmesini beklemek de komik. Umarım devre arasına kadar beklemeyiz, kendisi istifa eder.

sports guy dedi ki...

Dorukhan'in sahada kaldigi sure 68 dakika.

Yaptigi pas sayisi 23. Yuzde 82,6 isabetle. Su cocugu merkezde oynatmayin. Bu bir buyuk takim orta sahasi istatistigi olmaz, olamaz.

yilmaz dedi ki...

Yönetim ve teknik heyet anlık pozisyonlar üzerinden maçın hakemini hedef alıyor ama yemezler. Geçecekler onu. Ne taç pozisyonu ne de penaltı pozisyonu net değil. Hatta bence ikisi de doğru karar.

%60 topla oynama istatistiği ile oynayan bir takımın oyunu domine etmesi gerekir. Ama uyuşuk uyuşuk top çevirmekten farksızdı yaptıkları. Zaten bu orta saha ve hücum hattıyla bo oyun ancak bu kadar oynanabilir. Teknik heyetin takımın üstündeki ölü toprağını Bi atması şart artık.

Kadro başka oyunlara evrilebilecek bir kadro. Yeterki taktiksel esnekliğe dikkat edilsin. Kontra planı olmayan büyük takım olamaz. 2. Golü tesadüfen buluyoruz. Bulamayınca da böyle oluyor işte.

Aylardır bek arıyoruz. Antalya'nın ergen başkanı yargı dağıttı bizim yönetime. Yönetimden çıt yok. Sonra da aklınca alelade bir taç pozisyonundan mevzu çıkarmaya çalışıyor. Maşallah iktidar her ne derneği olursa olsun yönetenlere gündem değiştirme konusunda master ünvanı kazandırdı.

Emre Toraman dedi ki...

Antrenör yetersizliği düşüncelerinize genel anlamda kesinlikle katılıyorum. Sergen'in en iyi sezonunda dahi Bilic, Şenol Güneş veya Abdullah Avcı'nın en iyi sezonlarında sağlayabilecekleri tarzda bir taktik devamlılık sağlaması mümkün görünmüyor. "Bir ileri bir geri" ile "üç ileri bir geri" arasında bir yerlerde olacak her zaman.

Ancak teknik ekibin 5. haftadan başlayarak değerlendirin söylemlerini kabul edilebilir buluyorum ben. Gidenler ve gelenlerle kadro netleşmiş olacak ve 3 haftalık bir milli maç + bay haftası arası var.

Mevcut kadroyla daha iyisi de yapılabilir miydi? Pek tabi. Ligdeki diğer hocalar yapabilir miydi? Bence tesadüfen. Yapabilecek yabancı hoca bulunabilir miydi? Tabi ki. Ligdeki diğer yöneticiler bulabilir miydi? Bence tesadüfen.

Özetle, kötü göstergelerinize ve öngörülerinize büyük oranda katılsam da 5. haftadan itibaren yargılamayı daha sağlıklı buluyorum.

Ben de kurguyu çok merak ediyorum. Mensah, Josef, Atiba, Oğuzhan, Dorukhan, Ljajiç gibi 6 benzemez oyuncudan üçlü oluşturman gerekiyor ve hiçbiri teknik olarak birbirinin ikamesi değil. Her üçlü kombinasyon için farklı bir oyun kurgulanması gerekir. 5-6 haftada 1. oyun planını çözmesi bile bana olası gelmiyor.

BJK4EVER dedi ki...

Galatasaray Basaksehir'i de yendi, 6 puan yapti iki haftada oldukca rahat sekilde.
Bunu yaparken orta sahada Taylan, Belhanda ve Emre Kilinc oynadi.
8'den bozma 6, 10'dan bozma 8 ve kanattan bozma 8.
Bu arada kanatlarda ve forvette de 'eli belinde dolasan' Arda, Feghouli ve Falcao vardi.

Fiziksel olarak oldukca bitik bir orta saha ve forvet hattiyla oyun olarak Antep ve Basaksehir'i surklase ettiler.
Biz hala fiziksel guc, defansif saglamlik vs uzerinden konusuyoruz. Bir santrfor gelince hersey cozulecek zannediyoruz.
Basaksehir'le ne zaman oynariz bilmiyorum, ama o macin orta sahasini yazayim ben: Josef-Atiba-Dorukhan. Hatta belki Dorukhan yerine tekrar sapkadan Necip cikar. Ve skor olarak 1-0 yeniliriz, sansli gunumuzdeysek 0-0'a baglanir. Bu kadar.

Cesaretsiz ve liyakatsiz bir teknik edip oldugu surece iyi bir santrfor, iyi bir sagbek gelse bile hikaye. Acikcasi formasyonu ve oyunu degistirecek taktiksel eksikligi bu teknik ekibin saglayacagini hic zannetmiyorum. Kanatlarin bu kadar verimsiz oldugu bir takimda asagi yukari 20 mactir takimin basinda bulunan teknip ekip 1 kere bile cift forvet oynatmadiysa o esneklik yoktur.

Sagbeke Yedlin gelirse Ridvan-Yedlin ile baklavali 4-4-2 enteresan olabilir. Sagbeke o tarz bir adam gelmeyecekse Dorukhan, Mensah, Ljajic'in kanatlarda oynayacagi duz 4-4-2 de bir dusunce olabilir. Ama bu teknip ekiple bunlar denenmeyecek bile. 4-1-4-1 ile kanser olmaya devam edip forvetin Allah gibi oynamasini bekleyecegiz.

Murat dedi ki...

Gençler takımın orta sahası top almıyor (hem kendini gösterip top isteyen yok hem de defanstan gizlenen orta sahaya top atabilecek adam yok)

bu maçın ilk yarısında hayeretler içinde kaldım, topla en çok buluşan adam korkunç bir tekniğe sahip Nskala'ydı ardından da Boyd, (bence ilk 20 dak. Beşiktas'taki en iyi oyununu oynadı sonrası yine çöp) Top defansta dönüp dolaşıp bu adamlara geliyor, ta ki Atiba içinden Pirlo çıktı da topu Necip'e attı 100 metreden..orta saha by-pass..Tek olumlu yan takım çalışkandı..Bakın bunlar büyük takım özellikleri değil hatta tam tersi özellikler..mensah için ilk maçta methiyeler düzenleri ciddiye almamıştım, bu maçta maalesef beklediğimi gördüm, Mensah ve Oguzhanlı bir ortasaha düşünen manyaktır diyorum. Çok çok alternatif goller ile öne geçtik iki maçtır ama sahadan silindik resmen orta sahada, ilk yarı orta saha en azından top kapıyordu ya da sahipsiz topları mümkün olan en kısa sürede kapıyordu.

TD faciası, sen kötü kadroya averaj futbol bile oynatsan yarışta kalırsın ama kötü hocalık + kötü eksik kadro felaket senaryosu..

Basar dedi ki...

Bence orta saha Atiba (6)-Doruk (8)-Ozzy (8) olmalı. Mensah'ı kenarda kullanmalı. Sağ Hasiç sol Mensah gibi... Bunu söyleyeceğim aklıma gelmezdi ama Sergen geldikten sonraki Elneny'i arıyoruz.

Defans ciddi ciddi çok vasat oldu. Burada tek, yegane sorumlu Sergen.

yilmaz dedi ki...

Eldeki oyuncularla olabilecek ortasaha kombinasyonları üzerine fikirlerim:

*- 4231
orta saha Atiba-Joseph
Bu ihtimalde çok golcü bir 10 numara lazım. Bizde golcü forvet bile olmadığı için, bu sistemde her maç gol için dua ederiz.

Ortasaha Atiba/Joseph-Oğuzhan
Bu şampiyonluk sezonlarımızın ortasahası. Ama ne Sosa var, ne Babel-Quaresma yeteneği, ne Olcay golcülüğü olan kanatlarımız. Üstelik Oğuzhan'ın git gide sıradanlaşan bir oyuncuya dönüşmesi cabası. Bu sistem de tutmaz.

*- 4141
Hocanın oynatmaya çalıştığı 11. Muhtemelen Joseph- Atiba/Oğuzhan - Dorukhan-Mensah şeklinde bir diziliş olacak ortasahada. Oradaki 1 olarak Atiba'yı düşündüğünü sanmıyorum. Joseph'i orası için aldırdı. Burada aklan en yatkın diziliş Joseph-Oğuzhan-Mensah/Dorukhan gibi geliyor. Bu sistemin dezavantaj da maalesef ileride çoğalamamak. Belki radikal bi hamle yapılıp, Lens gereksizini sağ önde oynatıp 8 olarak Hasic denenebilir. Fakat biraz daha maç ritmi lazım Hasic'e.

*- 433
Benim hayalimdeki takım dizilişi bu. Sol iç oğuzhan, sağ iç dorukhan oynatıp merkezde Mensah oynatılabilir. Mensah sol iç olarak da kullanılabilir. Bu sistem için kritik önemdeki oyuncular kanat forvetler. Töre Atakan ve kısmen Boyd kanat forvetlerden biri olabilir. Diğeri -bence- kesinlikle Hasic ya da Ljajic olur. Bu sistemde eldeki oyuncularla çözemeyeceğimiz en büyük sıkıntı bekler. Yönetimin sağ beki ligin son maçına yetiştireceği şeklinde duyumlar aldım, ama yetişmeyeceğini varsayarsak, her iki bekimiz de ofansif bekler değil. Bu sebeple hücumda çoğalmak sorun yaratabilir. Ama görüldüğü üzere zaten çoğalamıyoruz.

Emre Toraman dedi ki...

@yilmaz
Trabzon maçında da Antalya maçında da üstün oynadığımız dakikalar Atiba-Dorukhan-Mensah'lı dakikalardı. Önümüzdeki maça böyle başlayacağımızı tahmin ediyorum. Önde götürürsek de Atiba-Dorukhan'a çok dokunacağını sanmıyorum.

Teknik heyetin kafasında sezon geneli ideal 3'lü gibi bir düşüncenin olduğunu da düşünmüyorum ben. Hatta kanatları ve stoperi de katabiliriz buna. Bu konuda ne geçen seneden doğru düzgün bir miras var, ne de oyuncu profilleri birbirine bariz üstünlük kurabiliyor. Bu kadroda Aykut Kocaman ve Abdullah Avcı harici bu sezonun 11'i bu diyebilecek Türk antrenör var mıdır bilmiyorum. Deneye deneye bir tane tutturup oradan yürümek en olası senaryo görünüyor.

Kadro mühendisliği farkı burada ortaya çıkıyor işte. Önder Özen ve Bilic dönemi kadroları başarı gelmemesine rağmen çok net kurulabiliyordu. Ki Aybaba'dan oyun ve takım kimyası anlamında pozitif bir miras kaldıysa da kadro mühendisliği anlamında gayet rezalet bir yapı kalmıştı.

Mümkünse düzenli düşünebilen, global futbola hakim ve excel kullanmayı bilen(seven) bir futbol aklına ihtiyacı var bence yönetimin(Tam bir beyaz yaka iş ilanı oldu). Tabi bu kişiyi Sergen'in sportif direktör hakkındaki görüşleri ve camiadaki forsu da belliyken maaşlı çalışan olarak Sergen'in üstüne getiremezsin. Yani özetlersek, yönetici kadrosunda olmalı, Sergen'e lafını anlatabilmeli, düzenli ve global olmalı. Sinan Engin ile İbrahim Altınsay birlikte bir çocuk evlat edinip yetiştirmeye başlarlarsa 40-50 yıl içinde bu proje tamam :)

Emre Toraman dedi ki...

+Çocuğa Önder Özen'in elinden su da içirirlerse olumlu katkısı olacaktır.

yilmaz dedi ki...

@Emre açıkçası Mensah'ın performansını güvenilir bulmuyorum. Dorukhan da çok saygı duyduğum bir oyuncu, ama hücum yönlendiren rolden çok uzak. Eğer topu daha az ayağımızda tutan bir takıma evrilirsek Dorukhan formayı kimseye vermez.

Bu beyaz yakalı pozisyon konusunda da aynı fikirdeyim. Juventus Real her hoca değişikliğinde yakın dönemde futbolu bırakmış oyuncularına rahatlıkla kulübü emanet ediyorsa, bu arkalarındaki "beyaz yaka"lılar sayesinde. Bence sadece transfer değil, takımın orta-uzun vadedeki lig-avrupa hedeflerini belirlemek de dahil, tüm stratejik kararları alacak bir profesyonel'e ihtiyaç var. Teknik direktör seçiminin bu kadar kritik bir tercih olmaktan çıkarılması gerekiyor.

Zaitsev dedi ki...

Orta sahada Atiba oynadığı sürece ileri doğru hızlı bir oyun olmayacak. Atiba sadece büyük maçlarda oynatılması gereken bir oyuncu.

Ayrıca Atiba-Ozzy-3cü oyuncu şeklinde oluşan bir orta saha da bütün yük 3cü oyuncuya kalır. Atiba geri ve yana pas atar. Ozzy 2ci tekmeye kadar top alır, sonra 2-3 verkaç harici ortalarda görünmez.

Ben şu şartlarda korkaklığı bırakıp Josef-Mensah-Ljajic-Hasiç-Atakan ve Larin ile ön tarafın kurulması gerektiğini düşünüyorum. Oynadığımızdan daha kötü bir oyun oynama ihtimali yok bu ön tarafın. Dorukhan'da sağ bek olarak değerlendirilmeli. Necip ve Lens'ten daha iyi oynayacağı kesin.

Bu arada elimizden kaçırdığımız Gökdeniz'de güzel bir ders verdi bize. Nazım Sangare olayı ise tam rezalet. Yönetim böyle devam ederse Orman da kahraman olarak geri dönecek.

Ayrıca sorunlu olduğumuz kulüp ve başkanlarla transfer işine girilmemesi gerektiğini de düşünüyorum. Bursa, Antalya gibi takımlarla ve başkanı FB/GS üyesi olan başkanlarla oyuncu alışverişi yapılmamalı.

can dedi ki...

@4ever
Gördüğüm kadarıyla söylüyorum, Yedlin sürati dışında çok az pozitif özelliği olan, hücumu da savunması da epeyce kötü bir bek. Aslında Lens’ten pek bir farkı yok. Böyle bir adamı kullanmak için 3-5-2 ve diamond orta saha iyi seçenekler gibi görünse de bu sefer de kanatlarda savunma zaafı yaşamamız kaçınılmaz. Sakatlık problemlerini saymıyorum bile. Şahsen ben böyle bir adama ciddi bir maaş ve sözleşme gömüp risk almaktansa potansiyelli bir gence yatırım yapmayı tercih ederim.

yilmaz dedi ki...

Ya şimdi bana "takı kafayı yine" diyeceksiniz de, ben forvet transferi için ortalığı ayağa kaldıran taraftarın ve medyanın "sağ bek" konusunda yönetimi yeteri kadar eleştirmemesini anlamıyorum. O da sağ bek çok önemli olduğu için değil, sağ bek pozisyonunun bulunması en kolay pozisyon olması.

@Emre'nin iş dünyası konseptli benzeştirmeleri üzerinden gitmek gerekirse;
En az lise mezunu,
ms office programlarını kullanabilen,
askerlik problemi olmayan,
pozisyonunda en az iki yıl deneyimli,
herhangi bir sağlık problemi bulunmayan,
28 yaşını aşmamış bay adaylar aranıyor.

Aradığımız hemen hemen bu. Bu profile de iş arayanların %96.34'ü uyuyor (küsürata dikkat!)

Necip iki haftadır bek oynuyor. Birinci hafta ligin bireysel yeteneği en yüksek oyuncularından birini durdurdu, ikinci hafta da asist yaptı. Yani aradığımız eleman Kimmich filan değil. @Zaitsev'in de dediği gibi, futbol dünyasında tanınma sebebi Beşiktaş'ın sinir uçlarına basmak olan Antalyaspor Başkanının ağzına bakıyoruz Sangare için. Olaya bak.

Huzeyfe dedi ki...

Ersin
Dorukhan Vida Alpay Rıdvan
Josef
Hasic Oğuzhan
Mensah
Larin Güven

Baklava 4-4-2. Bence muazzam olur, bu taktikle Salzburg Liverpool’un 4-3-3’üne kök söktürdü geçen sene. Artık yerli hocadan gına geldi. İtalyan filan bulup getiremez miyiz şunu oynatacak?

turgay dedi ki...

beşiktaşın elindeki oyuncularla hücum oynama şansı yok. çünkü skor yapabilecek adamı yok. ne kanatları ne de orta sahaları skor yapacak kapasitede değil. beklemeyi bilerek oynar bu kadro. çünkü beklemek için kuruldu.

galatasaray gibi ileride skor yapabilecek oyuncusu yok takımın. galatasarayın iyi gözükmesinin sebebi skoru buluyor olması. bir şekilde golü atıyorlar. geride oyunu karşılasalar bile topu ceza sahasına soktuklarında golü atacak adamları var. bizde yok. fenerde yok. bu yüzden 2 maçta 6 puan yaptılar. belki de bu nedenle haftaya feneri yenecekler. dün akşam fenerin sonradan oyuna giren 5 oyuncusunun 4ü bizde ilk 11 oynar. deniz de oynar hatta ama ben beğenmediğim için 5i de oynar demedim. bizim kadromuz son derece kısıtlı bir kadro. bölgesinde istikrarlı oynar diyebileceğimiz belki ersin var. diğerlerinin hepsi dalgalı performans verir. şimdi böyle bir kadro varken sistem konuşmanın bir anlamı yok. çünkü hangi sisteme uyacak bir kadro belli değil. çünkü oyuncu performansları ne olacak bilmiyoruz.

kıssadan hisse bu kadro baştan yanlış kuruldu. bence 1 tane net sağ bek, 1 tane net stoper, 1 tane net 8 numara, 2 tane skorer kanat ve 1 tan net golcü olmak üzere 6 tane daha transfere ihtiyacımız var yarışabilmek için. yoksa bu takım ancak bekleyerek açık alan bulmaya çalışarak oynar. başka türlü oyunda perişan olur.

BJK4EVER dedi ki...

Bu saatten sonra 2-3 transfer olsa bile birsey olacagini zannetmiyorum.

Transfer donemi boyunca anladik ki kulubu yoneten bir futbol akli yok. Yonetimde yok, Sergen'de de yok maalesef. Ibrahim Altinsay'i bilemem, ama o futbol akli varsa bile kullanilmiyor belli ki. Adi gecen sagbeklerin birbiriyle uzaktan alakasi yok. Yedlin nireeeee, Santon nireeeee. Aboubakar ne alaka, Kalinic ne alaka? Birbiriyle alakalari yok oyuncu tiplemesi olarak.

Aboubakar Basaksehir'e giderse basarili olur. Onlar 4-2-3-1, bazen 4-4-2 oynuyor. Belli ki yedek kanatforvet/ikinci forvet olarak alacaklar. Sakatligini atlatmissa ve o sekilde kullanilirsa basarili olur. Biz alirsak as santrfor olarak alacagiz ve oyle bir oyuncu olmadigi icin hic yararlanamayacagiz. Basaksehir'i bir futbol akli yonetiyor, bizi menajerler. Durum bu sekilde oldugu surece mantikli bir kadro muhendisligi, mantikli bir futbol bekleyemezsin.

Teknik ekip yeterince liyakat sahibi degil maalesef. Hem PAOK hem Antalya maclarinda gorduk zaten. Antalyaspor macindaki oyunla da Trabzon macinin tesadufi oldugu de tescillendi. Tipik bir tesadufi Anadolu takimi deplasman galibiyeti almisiz iste, baska birsey degil. Kadro yetersiz eyvallah, ama kendinden butce ve kalite olarak 5 gomlek asagida Antalyaspor'a karsi oynadigimiz oyun aciklanamaz. Santrfor ve sagbek olsa kazandirdik derseniz kendinizi kandirirsiniz. Olsaydi kazanirdik belki ite kaka, ama uzun vadede bu teknik ekiple olmayacagi asikar. Besiktas'in antrenorune istedigi forvet soruldugunda 'herseyi yapan adam gelsin' diyorsa o adamdan birsey beklemeyin zaten.

Buyuk takimlar arasindaki farklar kapandi. GS'nin ve FB'nin kadrosunun bizden kat kat iyi oldugunu dusunmuyorum. Onlarin kadrosu 10 uzerinden 6.5 ise bizimkisi de 5.5, arada o kadar buyuk bir fark yok. Yaristaki farki kaos/stres yonetimi ve teknik ekip katkisi belirleyecek ve bu konuda GS digerlerinin cok net onunde maalesef. Birinin hocasi kadrosunda hic orta saha oyuncusu yokken Taylan'dan 6, Emre Kilinc'tan 8 yaratiyor iyi kotu, bizim hocamiz 7-8 orta saha'dan verimli bir 3'lu cikaramiyor. Bu ortamda teknik ekip farki yaratmadan sampiyon olmak icin 10 uzerinden 9'luk kadro ve Talisca, Alex, Gomez gibi tek basina sampiyonluk kazanacak adamlar lazim. Onu hicbir takim su an saglayamaz, o maddi guc kimsede yok.

Bir futbol aklimiz yokken, liyakat sahibi bir teknik ekibimiz yokken basari beklemek hayal. Bir santrfor ve sagbek gelince sorunlar cozulmeyecek arkadaslar. Biraz daha iyi oluruz, ama istedigimiz yerde olamayiz.

Birde son olarak su Vida meselesi yine canimi sikti. Aldigi maas 3.4 milyon euro, cok fazla. Defalarca soylendi zaten. Ama Vida su ana kadar mucadele olarak, is disiplini olarak bir sikinti yaratti mi diye bir dusunmek lazim. Ayrica eldeki stoperler arasinda Vida'nin konumu ne diye bir dusunmek lazim. Vida o kadar net gonderilecek oyuncu olsa zaten coktan Mirin gibi kadro disi birakmistin, maclara Alpay veya Erdogan'la cikmistik. Hala adama sarildigina gore eldekilerin en iyisi demek ki. Vida kalitesinde bir stoperi bonservissiz olarak 2 milyon euro'dan asagi getiremezsin Turkiye'ye, bu bariz. Yonetimin Vida'nin yerine alacagi 1.5-2 milyon euro maasli stoper birakin Vida kalitesinde olmayi, onun yari kalitesinde bile olur mu? Hic sanmiyorum. 1.5 milyon euro'luk yer acildi diye sevinebilirsin, ama sahada butce konusmuyor, senin stoper rotasyonun 1 gomlek asagi inince sahada bunu hissedeceksin. Ha, siz Vida'dan acilan limitle ve kontenjanla hem Vida'nin iyi kotu yeri dolar, hem de baska mevkiye cok iyi transfer yapip sportif olarak ileri gideriz diye dusunuyor olabilirsiniz. Ben de derim ki; su ana kadar yapilan transferlere, planlamaya bakinca bunun olma ihtimali sizde 5%'i gecer mi?

BJK4EVER dedi ki...

@turgay,

Ucacak kacacak kadromuz tabii yok, ama bu kadronun karsiligi sahada gordugumuz 'sey' de degil bence. Bu takim ofansif oynayamaz demeden evvel once ofansif bir takimin sahada ne yaptigini gormek lazim. Bunu gosterecek hicbir denemeyi yapmiyoruz ki.

Mesela elimizde Umut, Larin ve Guven var. Elemanlar tabii yetersiz, biraz Guven haric kendi pozisyonunu yaratabilen, yetenekli diyebilecegin elemanlar degiller. Ama ceza alanina top gonderince elemanlar gol vurusu yapiyor. Larin hem PAOK hem Antalya macinda yapti iste. Guven yapabildigini defalarca gosterdi (kapanan takimlara karsi tek forvet cikip ezilmeye mahkum edilmedigi surece). Umut PAOK macinda 5 dakika oynadi, 1 pozisyona girdi. Antalya macinda geri cekilmisken oyuna alinacak adam degildi mesela. Madem diger oyuncular skor katkisi yapmiyor, 2 forvetle birden sahaya cik. Teknikle yapamiyorsan, fizikle ve motivasyonla dene. Cift forveti gectim, Guven'in uzak forvet olarak denendigi mac bile yok.

Elimizde Ljajic var. Ben kendisini sevmem, ama bu arkadasi makul mali sartlar cercevesinde gonderemediysen kullanacaksin. Istatistikler ortada, gol-asist olarak acik ara en maharetli oyuncumuz. O zaman Ljajic kalacak ve ben kullanacagim mesajini vereceksin antrenor olarak, oynatacaksin, buzlari eriteceksin. GS de Belhanda ve Feghouli'yi gondermek icin fellik fellik kulup aradi, indirim istedi vs, olmadi. GS'nin onlari kullanma sekli ve bakis acisi ile bizim Ljajic'e bakis acimiz ayni mi teknik ekip olarak? Oradan kiyasla iste.

Beklerde N'Sakala ve Necip'le cikiyoruz ic sahadaki Antalyaspor macina. Tamam, super beklerimiz yok, ama kulubede bekleyen Ridvan ve Lens var. Kadro disi biraktigin, Barcelona gormus, Sivasspor'da iyi bir hucum bek performansi sergilemis Douglas var. Su maca top teknigi kalas'tan hallice Necip ve N'Sakala ile cikmak yerine Ridvan ve Douglas'la cikmani ne engelliyor? Lens'i olmayacak sekilde PAOK macinda oynatiyorsun, ama Antalyaspor'a karsi Necip'i izliyoruz. Bu iste terslik yok mu?

Sene olacak 2020, hala Atiba'yi izliyoruz sahada. Bu adamin tempo'nun icine sictigini, takimin ofansif oynamasini engelledigini ne zaman gorecegiz galiba. Insallah Josef oynayacak yerine, ama Josef-Atiba'yi birlikte oynatip sonra da pozisyona giremiyoruz forvetlerimiz kotu kafasina ulasacagimiza ben adim gibi eminim nedense.

Neyse, yeterince anlasilmistir herhalde.

F.N. dedi ki...

Bu douglas olayi nedir ben çözemedim. Bu adam sivas.ta oynadığı oyun şu an bizim aradığımız sag bek profili. Solda nsakala varken sag bek için biçilmiş kaftan. Adamdan yararlanmak varken hele ki elde orjinal sag bek baska alternatif yokken bu adami gönderme çalışmasini aklim almıyor.
Sergen.in teknik direktörluk kabiliyetinin yeterli olmadığı gecen sezonki kayseri maçındaki kadrodan belliydi. Bu senede kendini gelistirmesini beklemiyorum. Bu saatten sonra transfer yapilacaksa kendisine sorulmadan yapılması daha uygun olur. Gittiğinde arkasinda wellinton gibi bir kaç daha işe yaramaz bırakmamis olur.
Vida konusunda da bjk4ever'e katılıyorum adam giderse defanstaki kalite düşecek yerine değil muadili 2 gömlek altı bile zor bulunur. Eğer tepede kalmak istiyorsak bir sure daha onun maaşına katlanmaliyiz

ideal 11 dedi ki...

futbolun rakiple oynandığı unutuluyor

14 yabancılı sistemde anadolu takımlarının ciddi kadrolar kurduğunu görmezden geliyorlar,

antalyasporda sidney sam,podolski,nuri şahin kurdyaşov ve bunların yanında scout transferleri var,

sonradan oyuna girenler oyunu tamamen değiştirdi
podolski orgill,ufuk akyol,mukariu,gökdeniz bayraktar

14 yabancıdan sonra takımlar arasındaki mesafe kapanmış durumda,ama hala sonuçlar süpriz olarak görülüyor,değil hocam

BJK4EVER dedi ki...

Douglas konusunda cozulecek birsey yok. Eski yonetimden kalan herkesi gonderip kendi 'basarilarini' saglamak istiyor bu yonetim. Sanki Besiktas'i yonetmek icin degil de Fikret Orman'i kotulemek veya silmek icin gelmisler.

Douglas bizde catir catir kalirdi sagbek olarak. Iyi-kotu Barcelona'dan gecmis, Sivasspor gibi kalburustu takimda catir catir ofansif bek performansi sergilemis bir adam. Maasi da ekstrem degil, 800k anormal bir maas degil. Takimda sagbek yokken gayet tutulup kullanilabilirdi.

Yonetim'de kin var iste, kin. Burak'in maasi fazla diye gonderip ayni, hatta belki daha yuksek maliyetle Kalinic'in pesinde kosan da bunlar. Gokhan ve Caner'e kapiyi gosterip yerlerini dolduramayan da bunlar. N'Koudou'ya kronik sakat diyip taraftarin onune atip, ayni zamanda G.Tore ve Aboubakar pesinde kosan da bunlar.

Tutar yok, plan yok, tamamen kin ve aglama uzerine kurulu bir yonetim iste.

Yorum Gönder

Ara