.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Temmuz 2020 Çarşamba

SL 31 Beşiktaş - Kasımpaşa


Tarih:  09 Temmuz 2020 Perşembe 21.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Ali Şansalan

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Dorukhan Toköz, Douglas, Adem Ljajiç, Umut Nayir / 

Cezalı Oyuncular :  - / Florent Hadergjonaj

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

70 Yorum:

Ahmet Usal dedi ki...

Amma umutsuzluk yaratmış son maç, kimse ıslatmamış.

İlk taşı ben atayım, kazanırız!

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

Pektemek kafayla 4. yü attı. Pektemeği bile aramak ne kadar acı, son maç bizde olsa ilk yarı 2 - 0 olurdu.

E üst tarafta habire gel gel diyor!!

beagle dedi ki...

@EmreToraman
Begendigin "debut"-ilk maç performanslarına katiliyorum. Herhalde onlardan daha iyisi Nihatinkiydi.

Ama işte tribün olarak "iyi olsa kendini hemen gosterirdi" beklentisi yanlış. Ne kadarimiz sogukkanli ki? Ilk is toplantilarimda dilim damagim kurur konusamazdim, simdi susturamiyorlar mesela :)

Gordon doneminde gencleri hatta yeni transferleri üzerlerine skor stresi bindirmeden takima katardık. Bu cok zor bir şey degil. TD makul, taraftar ise az sabirli/pozitif olursa bunu sağlarız.

Mesela son maç Ridvan ve Ersini gommek en az bir kaç milyon Euro kayip demek. Bi durun kardesim. Sadece bu iki genç SMS kampanyasindan kat kat fazla ekonomik potansiyel tasiyor...

BJK4EVER dedi ki...

Bekledigim gibi Sivas yine puan kaybetti, Alanya da GS'yi yendi. Avrupa futbolu icin de potaya girdiler. Sivas'a karsi ikili averajda gerideler, ama BJK-FB ve FB-Sivas maclari varken her turlu iddialilar zaten.
Bize yine gun dogdu, ama ne zaman gun dogsa illa birseyler oluyor. Yarin yine mactan hemen once yildiz bir oyuncumuz kil donmesi falan yasar (Burak olabilir mesela) ve antrenorumuz sacma sapan bir kadroyla falan cikar yine. Kanser oluruz. Soyle olsa ya?

--------------------Ersin---------------------

G.Gonul------Vida-------Ruiz---------Ridvan

------------------Atiba----------------------

Lens------Boateng------------------N'Koudou

------------------------Diaby-------------------

-----------------Burak-----------------------

Olacagindan degil, ama insan yine de bir umut ediyor.

BJK4EVER dedi ki...

Haberleri simdi okudum, Ljajic ve Umut disinda N'Koudou da kesin yokmus. Diaby sola Guven forvet arkasi diye revize edelim, ama bol bol onliberolu kadro kesin. Kafadan 2 tane onlibero var, bari Boateng oynasin ona da fitim artik.

yilmaz dedi ki...

Sivas ve GS ısrarla bize ikramda bulunuyor. İkisinin de psikolojisi darma dağın.

Kasımpaşa'nın form durumu iyi. Moralliler. Doğru dürüst eksikleri de yok. Çok sıkıntılı maç. Bir de kazanamazsak ŞL'yi geç, yedinci oluyoruz. o derece de önemli bir maç.

----Bundan sonrasını, takımın hedefi olduğunu ve hedefe varmak istediğini varsayarak yazıyorum.----

Maç kadrosu yazmayı pek sevmem ama N'koudu da olmadığına göre, kanat için bir çözüm üretmek gerekiyor.

Bu maçın öyle ya da böyle kazanılması lazım. Bence ilk 11'i de, sonradan oyuna girip çevirecek hamleleri de iyi kurgulamak gerekiyor.

Benim Boyd'dan bir beklentim yok /sene sonu bonservis getirip gitmesi dışında). O yüzden varmış yokmuş önemli değil benim için. N'Koudu ise sadece adam geçme özelliği ile işe yarar sınıfında. Eldeki oyunculardan en fazla skor potansiyeli olan Diaby de kanatta oynadığında Baki Mercimek'ten daha faydasız, hatta zararlı oluyor.

Bu yüzden bu maçta Caner ve Rıdvan'ı önlü arkalı oynatmayı deneyebilir, Diaby'yi forvete yakın kullanıp Boateng'i hamle oyuncusu olarak bekletebiliriz. Caner de gider ayak bir iz bırakmak isterse, iki muz ortayı Burak'ın kafaya adreslerse sezon sonu sıralaması için kendisine şükranlarımızı iletiriz.

Artık tek ön libero gibi bir şey beklemenin bir gereği yok, o yüzden oraya dokunmadım bile. Bir de eğer maçın herhangi bir bölümünde maça Güven'i sokacaksa hoca, lütfen o maç başlarken olsun. Çünkü hep işler kötüye giderken alıyor ve her seferinde daha kötüye gidiyor. Ben olsam Güven'in de kariyerini düşünerek ona lig sonuna kadar izin veririm.

Stoper konusu da çok ciddi. Bence Ruiz çok başımızı ağrıtacak. Bence oraya geçici bir çözümle Necip, ya da daha radikal bir şekilde Erdoğan'ı koyabiliriz. Ruiz'in yavaşlığı, karikatürize olmuş durumda.

Ersin
gg vida erdoğan/necip rıdvan
atiba elneny
lens diaby caner
burak

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Acayip sığ bir bakış açısı bence de hemen performans beklemek.
Burada yine “uçuk örnek” olarak görülecek ama, Trent’in ilk 25 lig maçında 1 asisti, en az 5-6 tane pozisyon hatalarıyla yedirdiği gol vardı. Sonraki 40-50 maçında 25 asisti 5 golü filan var. Rıdvan’dan Trent olmasını beklemiyorum ama Adriano hariç son 5 sol bekimizden iyi olabilir. Bu arada Trent hala pozisyon almayı veya top kazanmayı öğrenebilmiş değil.

Sonuç olarak, hayatında 5. profesyonel maçına çıkan oyuncunun olup olmayacağına karar vermek için çok çok erken.

beagle dedi ki...

@Huzeyfe
Gerçi Rıdvan şanslı. 5.maçı gören genç oranimiz o kadar dusuk ki.
Yeniden gelen yabanci kisiti(kademeli 6ya iniş) sonrasi bu isin sakasi kalmadı. tarik camdallara milyon gomup yanacagina, potansiyelli gencleri oynatacaksın.

can dedi ki...

Rıdvan’ı veya bir başjasını değerlendirirken kafamızdaki ideal oyuncularla kıyaslamak yerine tarihsel gerçekçi bir perspektif öneriyorum. Beşiktaş tarihinin en iyi sol bekleri kimler? Benim hatırladığım kadarıyla Adriano, Münch, Mutlu, Deli İbo, Kadir. Bakın bunlar gelmiş geçmiş en iyiler. Bunlar arasında Adriano ve Münch ayrı levellardı. Rıdvan diğerlerinin seviyesine gelebilir mi gelemez mi?

turgay dedi ki...

Keşke 10 tane 6 numaramız olsa belki hepsini aynı anda saha da görürüz.

dominic molise dedi ki...

kayseri maci oncesi bunlari yazmistim.

besiktas'in potaya girmesi cok sevindirdi ama yine umutlandirip yari yolda birakacaklar gibi bi hava var maalesef. haftaya 3-0 kaybetsek hic sasirmam. takim kirilgan, arkaya kacan "zenci" topcusu olan takim bizi yener gibi. misal gaziantep.

bu mac icin de hala ayni yorum gecerli sanirim.
ilk yari gol bulamazsak, ikinci yari baski yapar kontradan yeriz gibi ve cikaramayiz. ilk yari gol atarsak da kasimpasa "rahat" top oynadigindan gollu beraberlik bekliyorum 2-2 gibi.

Bu hafta çok penaltı verildi, bir şekilde penaltı bulur açarız maçı gibi geliyor.

Basar dedi ki...

Muhtemelen yine kaybederiz. Taraftar olsa gazla alınır ama şu kadro ve 3 ön libero ile maç kazanmamız mucize!

Avcı'yı bu kadro için her gün anıyorum. İki yakası bir araya gelmesin! Sergen de ne yapmaya çalışıyor bu hafta daha net ortaya çıkar...

zaten 3. filan olmayalım. es kaza CL'ye gidersek içimizden girip dışımızdan çıkarlar.

Bu arada 8+6 fiyaskosu da müthiş oldu. Ayhanlara Topuzlara 10'ar sayma devri geri dönüyor. Futboldan ekstra sıkıldım! Ne güzel maç izlemiyordum.

yilmaz dedi ki...

Yani şimdi ben de Sergen'in teknik direktörlüğünü beğenmem de, bu 3 ön libero konusu bence biraz haksızlık oldu. Geçen hafta Boyd'un olmaması ve Boateng ve NKoudu'nun sakatlıkları sebebiyle, Diaby'yi kanada çekip Atiba ve Elneny'nin daha fazla ceza sahasına girmek istedi. Oyuncuların esas mevkiileri ön libero olsa da, ilk yarıda takımın ortalama pozisyonlarına baktığımızda pek öyle görünmüyordu.

Bence esas niyeti "nispeten" daha çantada keklik gördüğü kayseri maçında boateng ve n'koudu'yu, çift maç haftasında riske atmak istemedi. Geriye düşünce bu iki oyuncuyu aynı anda sahaya sürmesinden ben bunu çıkardım şahsen.

Bu hafta yine Necip'le başlar mı bilmiyorum. Pek sanmıyorum açıkçası. Oyuncu değişikliklerinden anladığım kadarıyla tabi.

turgay dedi ki...

Temel sorun rakip analizindeki eksiklik. Kayseri gibi takıma 3 tane 6 numara orijinli adamla çıkılmaz çünkü adamlar zaten topla oynamak gibi bir hevesi olan takım değil. Hangi alanı kapatacaksın? Alanı zaten sana veriyor rakip uzun vurup arkaya adam kaçırma derdindeler. Necip veya elneny uzun vurulan topların kaçını alabildiler? Bence 1 tane almışlardır çünkü bütün uzun topları kravets aldı ruiz ve vidadan. Sadece 1 kere vurabildiler onun dışında tüm toplara kravets vurdu. Sergen oraya vida veya ruiz değil necip veya roco koymalıydı çünkü adamlar öne geçene kadar hep uzun vurdular. İşte analiz yapılmaması bu duruma neden oluyor. Sen rakibe bakmadan kadro çıkardığında artık günümüzde böyle madara oluyorsun.

Bir sorun daha diaby denen arkadaş sadece forvet arkasında katlı veriyor. Kanatta falan yalan adam. Sen gidip onu kanada koyuyorsun. Ceza sahasında olmadığı müddetçe yararı yok adamın hepimiz ezberledik bunu. Ama adam yine de kanat.

Velhasıl rakibe hakim olmadan kendi takımına hakim olamazsın düşüncesindeyim ben her zaman. Başarının yolu çalışmadan geçer. Sergen hoca ve ekibi daha çok çalışmalı çünkü hocalık olarak kanıtlanan bir şey yok ortada. Elindeki fırsatı çok iyi kullanmalı ki bir daha gelebilsin bu koltuğa. Korkum rıza çalımbay dönemine benzemesi sonu

beagle dedi ki...

Bugün de oynatmayacagimiz kenar forvet. Ozellikle derbi gollerini gözden kacirmayin:
https://youtu.be/ISPk1LwrT_s

yilmaz dedi ki...

@turgay kesinlikle katılıyorum. "Ben rakibe göre değil kendi oyunumu oynarım" taktiğini dünyada uygulayabilecek takım sayısı çok kısıtılı.

Kaldı ki biz de o günleri geçeli çok oldu. Biz artık rakibin çekindiği takımlardan değiliz. Bi tek stadımız seyircimiz vardı o da yok artık. Bence rakip analizi yapmak şu aralar her şeyden önde. Bu yüzden kariyerinin hiçbir bölümünde taktiksel ya da rakip analizi becerisi göstermemiş bir teknik direktörün başarılı olması mümkün değiş şu şartlarda.

Kurtuluşumuz akılcılık. Ama yönetim "sportif direktörü sergen isterse getiririz" gibi ipe sapa gelmez açıklamalarla bütün şevkimizi kırıyor. Daha sportif direktörlük pozisyonunun ne olduğunu bile kavrayamamış gözüküyor.

fidddas dedi ki...

oğuzhan kesin dönüş yapmış galiba...
umarım doğduğu yerlerde kafasını iyice toparlamıştır, kendini futbola verebilecek düzeye gelmiştir.
onu seneye bizimle 15 numaralı formasıyla onu anlayan bir hocayla uyum içerisinde olursa as olarak 8 numara ihtiyacımız ortadan kalkar...
bizimle yeniden kendisi bulmasını çok istiyorum, umarım gerçekleşir...

bu akşam almamız gerekiyor, ama kasımpaşa toparladı. hocanın da kafasını toparlayıp bu maçı alması gerekiyor.

Basar dedi ki...

En kötü Ozzy, Nicip-Atiba-Elneny'nin olası 8 numarasından iyidir...

Trt muhtemel 11;

Ersin
Gökhan Roco Ruiz Rıdvan
Atiba Elneny
Lens Diaby Boyd
Burak

Ben fena bulmadım, Boyd yerine Güven olabilirdi belki Diaby yerine Boateng başlanabilirdi. Fakat eldeki malzeme kısıtlı.

Bu arada Papis Cisse haberi çıkmış ben Prijovic tarzı birini daha uygun buluyorum hatta geçen haftalar haberi çıkan Eren Dinkçi'yi kiralamak daha doğru olur.

Ahmet Usal dedi ki...

@turgay

Aklına sağlık, 10 numara değerlendirmişsin. Maç içerisinde ortasahanın gereksizliğini görüp yoruma da yazdıydım ama çözümün Ruiz yerine Roco olabileceğini hiç düşünmemiştim, şimdi bakınca süper mantıklı, hatta ilk topa stoper müdahelesi açısından o maç özelinde Necibin stoper oynaması bile mantıklıymış.

Ama yine kaybetse bu defa Vida ve Ruiz varken Roco ve Necip oynatılır mı diye eleştirilirdi, düşündüyse bile ondan koymamıştır.

@BJK4EVER ın dediği gibi hiç olmadı Boateng oynar, oynadığı kadarının hücum katkısı eldeklilerden fazla olur, kopuk kopuk bile olsa.

Hoca çok fena çuvalladı Kayseri maçında. Bakalım Kasımpaşa dan "Paşa" gibi çıkabilecek miyiz..

@yilmaz

Rakibe göre oynanacak maç varsa Kayseri ve şimdiki Kasımpaşa maçı, altın tepsiyle sunulan üçüncülük gidiyor elden, bence kaybederse geçerli mazereti olmaz herşeyi denemediği için. Herşey = Defansif oyuncu varyasyonları, taktik varyasyonlar, yeterince orta saha ve forvet yoksa yetenekli genç takviyesi, vb. gibi. @beagle ın deyimiyle "Nerede Mertcanlar, Almoslar, Oğuzhan Akgünler?".

BJK4EVER dedi ki...

Nedir bu bizdeki ofansif orta saha oyunculari gomme meraki camia olarak? Oguzhan'i kusturdik, bitirdik. Kagawa'yi oynadigi her mac tas gibi oynamasina ragmen oynatmamak icin elimizden her geleni yaptik, kacti gitti herif. Boateng oynadigi her mac yarim yamalak diger 2 orta saha oyuncumuzun toplamindan daha fazla ofansif katki yapmasina ragmen oynatmamakta direniyoruz.
Boateng tek ayakla oynasa bile hucumda Atiba, Elneny'nin toplamindan daha faydali olur.
Bilmiyorum neden ama bize gelen her 'yildiz' nedense fiziksel olarak bitik oluyor, mac cikartamiyor (Premier League temposunda oynaniyor maclar anasini satayim) falan. Ba bizde bitikti guyya, adamin ligde catir cutur gol atmasini izliyoruz, bize de atti sagolsun.
Birtek bizim oyuncularimiz bitik zaten, 40 yas ortalamasiyla sampiyonluga giden Basaksehir'li oyuncular dopingle sahaya cikiyor herhalde.

Kadronda Boateng varsa, hele ki senin elindeki Ljajic ve Dorukhan yoksa, alternatifler Atiba ve Elneny ise Boateng sahaya cikar arkadas. 90 dakika sahada yuruse bile Elneny ve Atiba'dan daha faydali bir 8 numara olur.

BJK4EVER dedi ki...

Papis Cisse bitme asamasina gelmis galiba. Anlamsiz bir transfer daha bence. Yedek kulubesinde oturmak icin fazla luks sanki. Burak'la birlikte oynatacagimizi dusunmuyorum, ki birlikte oynasalar bile birbirlerini tamamlayacak bir ikili degil, aksine oyun stili birbirine cok benzeyen, birbirini bozacak bir ikili. Zaten yabanci kontenjani olacak.
Sahsen memnun olabilecegim bir transfer olmaz.

sports guy dedi ki...

Kadroyu gordugum gibi kosa kosa kactim, caner ruiz roco uclusu uzerinden pasa tarih yazacak skor uretebilir bugun.

Umarim egrisi dogrusuna denk gelir de bi sekilde aliriz demekten baska care yok.

sports guy dedi ki...

Bu arada papiss cisse haberi radyospor'da sedat atmaca diye bir menajerin aciklamasi uzerine dusmus anladigim kadariyla.

Ufak bi arastirma yaptim, sedat atmaca'nin icinde bulundugu menajerlik sirketini buldum.

https://www.transfermarkt.com.tr/as-rk-sportsmanagement/beraterfirma/berater/5437

Burada cisse gozukmuyor. Sonra merak ettim cisse icin transfermarkt hangi menajerlik sirketini vermis diye, burayi buldum:

https://www.lionstepconsulting.com/OurAthletes.html

Baya alakasiz sirketler. Yani ya lionstep TRdeki isleri icin yetki belgesi tarzi bir belge duzenlemis, ya da bu sedat bey biraz kolpaliyor.

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turgay dedi ki...

Bir kez daha anladım ki Sergen hocadan olmayacak. Gerçekten üzücü bizim adımıza

BJK4EVER dedi ki...

Bok gibi 11 yine tabii ki.
Ridvan'i en cok ben elestirdim burada belki de, ama kesilmesi buyuk haksizlik. Madem tecrube istiyorsun bunca hafta niye oynatildi Ridvan? Madem Caner'i sildin, neden simdi sahada?

Caner'i sahaya atan taktiksel dusunce nasil bir taktiksel dusunce olabilir ki? Tek arti yonu ortalari olan adam orta yaptiginda ceza alaninda olacak oyuncular hayatinda kafa golu atmamis Lens ve Boyd ve arkadan kosu yapacak 1.50 boyundaki Diaby. Taktiksel dusuncenize sicayim sizin.

Ayrica Boateng yine yok. En cok sinirlendigim sey bu sikik boktan taktiksel duzende 60 dakika gol atamayinca Boateng'e sarilacagiz yine. Adamin yerinde olsam ilk 11'i gordugumde sikerim oynayacaginiz maci diyip kulupten ve ulkeden ayrilirim, veya oyuna girmek zorunda kalsam dalga gecer gibi sahada kosmam bile, oylece dururum. Bu nedir arkadas?

Kimse kadro'nun kalitesizliginden bahsetmesin bir daha. Dupeduz teknik direktor kalitesizligi, yetersizligi, korkakligi bu.

Umarim olagan disi birsey olur da bala gote gol buluruz, yoksa yine isimiz yas. Yine 45 dakikayi garanti cope atacagimiz, 60'tan sonra yazi-tura'ya donecek bir mac bekliyor bizi. Insallah bir duran top golu olur, Burak imkansiz birseyler yapar, Lens'i falan olmayacak bir pozisyonda kaciririz falan da atariz bir sekilde. Ha, birde gol yemeyeceksin tabii, cunku yedigimiz an o golu cikarmamiz imkansiz. Cunku kadro kalitesini farkini sahaya yansitacak oyunu cesurca oynamak yerine sinameki bir Anadolu takimi kafasiyla cikiyoruz sahaya.

Huzeyfe dedi ki...

Caner tercihi Sergen’den olmayacağını net gösterdi bana bugün.
Tutarsızlık en kötü şey. Bu kafayla Beşiktaş 3-7 aralığından çıkamaz lig sıralamasında.

Ahmet Usal dedi ki...

Bu, hem Boatengin olmamasıyla ortasaha ve hücum açısından, hem de Canerin olmasıyla savunma açısından kötü bir 11.

Rocoyla Ruiz koyuyorsan Rıdvan onların ağırlığını toplardı GG ile, Caner sadece bakacaktır. Sene sonu gideceği menejerince söylenen, sonrasında gönülden oynamadığını gösteren adamdan ne bekliyor, merak ettim. Bir de Rıdvanın kendine güvenine 2. kez vuruyon,ilkl hemen oyundan almaktı.

Maçı kazansak bile kötü işaretler.. Hayırlısı..

Sergen 3.olmamak için her yolu deniyor gibi bir kadro, umarım şaşırtır kornerde Roco falan atar da kazanırız

Huzeyfe dedi ki...

2009’dan bu yana ilk defa Quaresma diye bağırmak istedim. Teşekkürler Q7.

Huzeyfe dedi ki...

Bir de gol öncesi Lens’in gereksiz yere hızlı verdiği pası kovalayıp çizgide tutan, sonra pres yapıp kazandıran Atiba es geçilmesin. Belki bir daha hiçbir zaman bu kadar özverili bir oyuncumuz olmayacak.

Basar dedi ki...

Beşiktaş’ın başında genç, hırslı, yetiştirici ve adil bir Alman yanında da Atiba’yı görmeyi arzuluyorum.

İlk yaptığı hatada genç oyuncusunu satan hocadan hayır gelmez!

Ahmet Usal dedi ki...

İki Kpaşa santraforu iki ağır stoperimiz arasından foroğraf çektirircesine rahat gol attılar..

turgay dedi ki...

Roco-ruiz kayseri maçı stoperleri olması gerekirken tam olmaması gereken maçta tercih ediliyor. Sergen Yalçın maalesef kötü maç hazırlığına devam ediyor.

sports guy dedi ki...

Valla besiktas maclarina bahis yasagi koymustum kendime yillar once. Su an kendimi tekmeliyorum, o kadar rahat ki pasa dogal olarak.

beagle dedi ki...

Sakatliklar sayesinde 11 duzeldi 38.dkda. Gene de arkadaki risk devam ediyor.

Özel berbatlikta bir TD deneyimi daha geciriyoruz. Hepimize sabirlar dilerim.

Huzeyfe dedi ki...

Güven’e bir açıdan yazık oluyor. Çocuk çok iyi oynayabileceği bir rol yerine asla oynayamayacağı bir rolde.

yilmaz dedi ki...

Yalnız Necip yok ya, akıyo takım.

yilmaz dedi ki...

Opta: Beşiktaş Necip'in oynamadığı maçların ilk yarılarında en fazla iki gol yedi. Katil

Hasta ti dedi ki...

ikinci yari acil on libero lazim:)

beagle dedi ki...

Koitanin golu adamin malum ustunlugü de ilk yedigimiz gol klasikleşen Ruiz nerede golu.

Ruiz'in top kaleye girerken kadraja anca girmesi aklima A.Kaya sarkisi getiriyor artik: Hep sonradan gelir aklim basima, hep sonradan :))

Stres yok, bu kadro ve bu hocadan bi b.k olmaz.

Ahmet Usal dedi ki...

Takım mücadele ediyor ama kalite sorunu bariz kendini gösteriyor.

Atiba ruhunu verecek gibi oynuyor, ama nereye kadar.

İyi haber, Güven biraz toparlamış, olmaz diyordum ama bu şekilde gelişmeye devam ederse olabilir. Mücadele ediyor, giydiği formanın farkında.

Kasımpaşa bizden bariz kaliteli, Thiram ve Koita amiyane tabirle anamızı belliyor. Çözüm yok.

Bu maç çok ekstra bir şey yapamazsak çok acıklı da bitebilir. Normali öyle bitmesi gibi görünüyor.

BJK4EVER dedi ki...

Hasbelkader golu bulduk, ama bu sefer de koruyamadik. 1-0 one gectigimiz macta 2 kere rakibin bu kadar kolay gol atabilmesi dusundurucu. Arka dortlu ve 2 liberoyu alip 100 metre kosun desen herhalde ortalma 1 dakikada anca tamamlarlar. Bu kadar agir bir savunmada hic dengeleyici unsur yok maalesef.

Burak sakatlanir demistim ama bu sefer macta gitti, mactan once degil.
Yine de ben umutluyum. Sakatliklar sayesinde olsa da daha dogru bir 11'i bulduk ilk yari sonunda. Kasimpasa hic sikmiyor, cok rahat oynuyor. Bizimkilerin de hakkini vereyim; futbol anlaminda pek birsey sunamasak da mucadele anlaminda herkes elinden geleni yapti, Caner ve Gokhan dahil.

Icimde ikinci yarida cevirecegiz hissi var, 4.10 iyi oran. Inter kazanir, Bilbao-Sevilla berabere ile kombinledim.

yilmaz dedi ki...

@Ahmet Usal sert oldu :)

Ahmet Usal dedi ki...

Atibayı bir kenara koyayım, iki 35 lik oyuncuyla hedef maçına çıkınca ikisi de daha ilk yarı patladı. Yönetime kapak--yani eskisine!!

Kendime notlar...

@beagle

Haklısın...

@BJK4EVER

Senin de ilk paragraftaki yorumun trajikomik halimizin özeti. Belki tek iyi istatistiğimizinde ruhuna el fatiha...Şu içindeki hisse bahis oynamayı düşünüyorum; Çok iyi para verir:)

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

Hocam içimde kötü bir his var:(

Huzeyfe dedi ki...

Ben topu öne taşıdığı için beğeniyorum ama Ruiz de harbiden depar atamayan bir adam. Yalnız Roco da bugün çok kötüydü ilk yarıda. İlk golde topa çıkıp vurabilirdi niye bekledi anlamadım, ikincide de pası görememesi oyunu okuyamadığını gösteriyor.
Bence biz 3 stoperi aynı anda sahaya sürsek ancak 2 stoper performansı alırız.

Ahmet Usal dedi ki...

Aha Fuat Çapa bize güzellik yaptı; Koita yok ikinci devre!!

BJK4EVER dedi ki...

Unibet'te BJK kazanir Boateng gol atar bahisi oynayacaktim ama yokmus. :)
Ama adamim atti hemen. Iste bu yuzden bu adam baslamali diyorum papagan gibi.
Sakatlik olmasa da 60'ta girerdir bu arada, o ana kadar da ya 3.yu yerdik ya da yeterince zaman kalmazdi maci cevirmek icin. Antrenorlerimiz oyuncularizdan daha kotu maalesef.

Huzeyfe dedi ki...

Sarı kart için de bahis var mı? Necip ya, mükemmel gerçekten. Kendi kendime gülüyorum izlerken. Asla şaşmıyor, oyuna gir-faul yap-sarıyı al.

Ahmet Usal dedi ki...

Vay canına;

-İstatistik bozulmadı, ilk golü attığımız bir maçı daha aldık(ne biçim bi istatikse)
-Boatengden verim aldık,
-Güvenden verim aldık,
-Canerden verim aldık,
-@BJK4EVER ın gecesiydi :)

Not :Ruiz bile maç sonu iyiydi :)

yilmaz dedi ki...

Maç boyu tek bir olumlu hamlesi olmayan Ruiz'in ortasına yine maç boyu hiç bir olumlu hamlesi olmayan Güven'in vurduğu kafayla maçı kazanmak hakkaten ironik.

Bir de bunun istatistiği var mıdır bilmiyorum ama, defansta top uzaklaştırmada heralde ligde bizden daha kötü bir takım yoktur. bazen 1 dakika sürüyor topu tehlikeli bölgeden çıkartmak.

Bekle bizi Malatya :P

BJK4EVER dedi ki...

Futbol bu kadar basit arkadaslar. 65 dakika iki tane forveti ayni anda sahada tuttuk, ikisi de gol atti ve kazandik. Normal sartlar altinda Boateng 65'te falan girerdi, bu arada muhtemelen cift forvet de oynamazdik, Buragin yerine falan girerdi, ceviremezdik maci.

Ligimizin sifresi bu kadar basit. Ceza alanina adam sok, ister cift forvet olsun ister uzak forvet olarak oynatagin forvet olsun fark etmez. Kenar ortalari yap, ceza alanina yigil, zaten alirsin maci.

Cift forvetle oynasak hem Lens hem N'Koudou hem Caner cok daha verimli oynar, ama bunu yapmak icin bulluk sahibi antrenor gerek. O da bizde yok maalesef.

sports guy dedi ki...

Macin ozeti, "Jeremain Lens'e biat edeceksiniz!"

Gercekten inanilmaz bir mac oynadi. Net MOTM.

BJK4EVER dedi ki...

@yilmaz,

Bence mac hic ironik degil, son derece beklenildik bir sonuc. Ligimizin birkac sifresi var;

- bol bol orta yap, ceza alaninda cogal
- rakip kontralari kes (Atiba'nin sari kartini ayakta alkisladim, benim 6 numaradan bekledigim tam bu iste)
- duran toplara ekstra onem goster
- iyi bir atici ve tutucu

Bunlar oldugu zaman kotu oynasan bile kazaniyorsun. Basaksehir bu basit formulle sampiyon olacak. Adamlarin hicbir sekilde iyi futbol oynamadigi, ama yan toplarla golu sikistirip tempo dusurerek, faul yaparak kazandigi maclarla dolu lig.

Evet, modern futbola hic uygun degil maalesef, ama durum boyle. Begensek de begenmesek de.

@sports guy

Bence Lens ayni Lens, ama fark simdi ceza alaninda 2 forvet olmasi ve takimin 2. yarida gemileri yakarak oynamasi. Sinameki futboldan vazgecince, tempo artinca ve ceza alaninda cogalinca o da asistini yapti tabii.
Bu arada Ridvan icin ne soylediysek Lens icin de gecerli. Hizi falan eyvallah, ama kornerden seken topta son adamken o topu kontrol edip donusu olacak is degil. Savunmaci olmadigi buradan belli zaten. Umarim kendisinden sagbek yaratma sevdasi olusmaz, baska bir sacmalikla daha bogusmayiz.

beagle dedi ki...

@Ahmet, @Huzeyfe

Futbolcular hele bizimki gibi yasli takimlarda işin kurdu. Hocanin sacmakadigini, kimin forma hakettigini, gatta idmana cikan 18liklerin hangisinin kendilerinden iyi oldugunu vb biliyorlar. Adil 11i, iddiali 11i biliyorlar.
Diabyden sagda olmayacagini, Atibanin 8de kasmasinin verimsizligini vb.
Performanslarin dusmesinin, karisikligin sebebi bu.

Sergen ilk geldiginde ne yapmisti? boatengi forvet arkasi koyup, Atiba yi ileri cekip rakip ceza alaninda takimi cogaltmaya yonelik adim atmis, oyuncular da olumlu islere reaksiyon vermisti.

Bugun sansimiz sakatliklarla genclesip, Lensin fizik artisini savunmaya cekmek oldu. egrisi dogrusuna geldi.

Peki elestiriyoruz da bizce eldeki kontratlilarla ne mi olur?

Ruizi ciddi ciddi Elneny yerine dusunebiliriz. En azindan o noktada sertlik artar, paslari da Elnenyden iyi aslinda.
GG ve Canere bye cekip sagda Lens ve Dorukhani 2 ve 7de degismeli oturtabiliriz. Kontra oynayacagimiz macta Lens 7de, Rakip otobus cektiginde ise şut atan, kafa atan, kenardan ceza alanina sakin top cikaran Doruk 7de olabilir.

Satamazsak Ljajic ve Oguzhan bu takimin en degerli hucum beyinleri. kullanacaksin.
Burak yedek olmali. Kesinlikle guvenilmez. Papis de BJKlik tek santrafor degil.

Iceride(442)
Lens Alpay Vida Nskala(Ahmet/Ridvan)
Doruk- Oguzhan-Ruiz(Atiba) -Ljajic
Larin(Umut) -Transfer Golcü(Burak/Akgün)

Disarida 4231
Doruk Alpay Vida Nsakala
Atiba(Oguzhan) Ruiz(Kartal)
Lens Ljajic Transfer(Almos)
Larin(Burak)

Boyda ve Nkudu hicbir ideal 11de olmamali.

Huzeyfe dedi ki...

Lens sağ bekte fena değil, hatta bence tam 3-5-2’nin sağ oyuncusu. Topu sırtı dönük aldığında çok etkisiz ama önüne atıldığında iş yapabiliyor hızıyla ve gücüyle.
Güven için sevindim. Kilolu demiştim daha önce özür dilerim. Yapı olarak biraz tosun gibi, seri değil. Arka direk koşusu + kafa vurabilmek kenar oyuncusu için önemli. Aynı koşuyu bir kere daha yaptı ama yetişip iyi vuramadı. Güven’in tercihlerinde biraz problem var. Bence oyuncunun fundamentali ile sahadaki oyunun alakasızlığı da etkili.
Koita’yı çıkararak rakip verdi maçı esasen. Es geçmeyelim.
Bir de Ersin 3. bölgede oynayan takım kalecisi. Karşı karşıyalarda gayet iyi, kaleyi zamanında terketmeyi biliyor. Ama çizgide kaldığı an çok vasat kaleci. Refleksler gelişmez ama yer tutmayı öğrenebilir. İlk golü yemeyebilirdi örneğin doğru pozisyon alsaydı.
Maçı alsak da eğrisi doğrusuna denk geldiği için oldu, sakatlıklarla filan. Sergen’le olmuyor.

sports guy dedi ki...

@forever

Hocam cok alttan satiyosun bu performansi. Lens ayni lens degil. Ozguven farki cok, ve adam sag beke gectikten sonra kafadan 3 yuzde yuzluk pozisyonu kesti. O da yetmedi 3. Golun hazirliginda soldan gelip hazirlayicilik yapti.

Seyircisiz oyunun bi kazanimi diyelim. Bu maci seyirciyle hayatta alamazdik.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Hocam Koita sakatlanmış, arka adale çekmiş, maç sonu röportajında topallıyordu.

Katılıyorum, çıkması bizim şansımız oldu ama o da genç oyuncu değil, yine de 60-70 e kadar kalsaydı daha yerdik, bizim stoperleri ciddi dağıttı, Thiram tek kalınca yedi Roco ile Ruiz onu.

Yine Ruizin maç sonu röportajında Roco soruldu, normal partnerin değil, sıkıntı yaşadın mı diye; cevap ilginçti : Aynı dili konuştuğumuz için anlaşmak daha kolay oldu!

Hocanın mücadele, motivasyon, medya yönetimi ve gazı iyi, ama teknik açıdan FT kadar bile değil, FT gençleri korkmadan oynatır, ileriyi de korkmadan çiftler. Diaby sağ kanat garabetini de yapmaz.

Bekle bizi Malatya (ne yapacaksak!)

yilmaz dedi ki...

@BJK4EVER ironik olan, maç boyunca hiçbir olumlu iş yapmayan iki oyuncunun maçın skorunu belirlemesi.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

Ruizin yine istatistiği iyi, adamın oyun bilgisi ile iyi yer tuttuğu gerçeği ağırlığıyla gölgelenmesin, puanı bu maç için 10 üzerinden 8, 1 top çalma 1 top kesme 4 uzaklaştırma ve 4 blok, 1 asist 2 kilit pas. Yani maçın iyilerindenmiş.

Mesela Önder Özen de Elneny y çok beğenmiş, 2. yarı alanı çok iyi kapattı, en iyilerdendi dedi:)

Roco nun puanı da 7 :)

Hiç bir şey göründüğü gibi değil mi desem, bilemedik, gözümün gördüğünü de yazdım yukarıya:)

Basar dedi ki...

Necip’in herhangi bir maçta oyuna girdikten sonra ilk pozisyonda sarı kart görme olasılığı, dünya üzerinde herhangi bir maçta kazanılan penaltının gol olma olasılığından daha fazla! Şaşmıyor.

Bu arada, 2. Wagner Love vakası yolda... biz kontra takımı değiliz, Cisse filan olmaz bizde.

BJK4EVER dedi ki...

Inter macini izlerken biz 3'lu oynayabilirmiyiz diye dusundum. Caner ve Gokhan ayrilacaksa bir mantik cercevesinde oturtabiliyorsun....

- Ruiz ve Vida'nin agirligi hizli bir liberoyla cozulur, Ruiz'in sol ayakli olmasi da arti. Normalde 3'lulerde libero pozisyon bilgisi yuksek, agir oyuncu oluyor, ona biraz ters olacak, ama mumkun. Hizli bir stoper ikisini de rahatlatabilir.

- Sag kanadi hem Lens hem Douglas tek basina goturebilir. Douglas zaten sag aciktan bozma, ofansif bir bek. Tam bu sisteme uygun aslinda. Solda da N'sakala ve Ridvan bu sisteme musait. Caner ve Gokhan gibi sakatliklarla bogusan, atletlik olmayan oyuncular gidecekse mantikli.

- Ljajic arkasinda ve onune 2 oyuncu varken daha rahat olacaktir. Istikrarli bir sekilde gol atabilen oyuncu olmamasi cift forvetle biraz olsun kapatilir. Ekstra golleri atar ve oyun icerisinde kaybolmasi bu sistemde fazla zarar vermez.

- Cift forvet bu ligde her turlu her zaman is yapar.

- Orta sahada Dorukhan-Oguzhan bu sistemde iyi olabilir. Oguzhan top cikartip pas trafigini yoneten oyuncu, Dorukhan dripling yapan, ceza sahasina surpriz kosu yapan, defansa yardim eden box-to-box. 3 yerliyi monte etmek icin de 2 yerli orta sahayla oynamak mantikli.

- Bosa cikacak M.Topal hem libero hem orta saha icin faydali olabilir.

- Boateng'in ligimize cok uygun oldugunu dusunuyorum. Buragin yaninda da olur, kulubede hem forvet hem 10 numara alternatifi de olur.

- N'Koudou ve Boyd biraz bosa cikiyor, ama Boyd'dan zaten verim alabilecekmisiz gibi durmuyor. N'Koudou da one gectigimiz maclarda forvet alternatifi olabilir.



-------------------X---------------------

--------Vida-------X-------Ruiz-----------

Lens-------Oguzhan---Dorukhan-----N'Sakala

-----------------Ljajic---------------------

------------Burak-------X------------------------

beagle dedi ki...

@4ever
ligin merkezde fizik gereksimini atliyorsun bence. 1.90 civari stoper, 85 civari onlibero onemli. Yoksa TS gibi en iyi atan tutan ile son düzlügü getiremiyorsun.

Ķüme dusme ve sampiyonluk maclari baslayinca duran toplari savunmak cok onemli

Huzeyfe dedi ki...

@BJK4EVER

Bunu benden başka birinin daha görmesine sevindim. Bence de Ljajic’ten faydalanarak 2’li oynayabilmenin tek yolu bu. Ayrıca bu sisteme uygun stoperlerimiz var. Daha doğrusu başka sistemlere uymayan stoperlerimiz var.
Ama alışkanlık istiyor biraz. Forvetlerin de Orta sahaların da ekstra işler yapması gerekiyor.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Tarihe not düsülsün, Roco yedek bile olamayacak bir stoperdir bizim icin.

can dedi ki...

@Armagan
O not ilk sahaya ciktigi gun dusulmustu

Yorum Gönder

Ara