.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Haziran 2020 Salı

SL 30 Hes Kablo Kayserispor - Beşiktaş


Tarih:  06 Temmuz 2020 Pazartesi 21.00

Stadyum: BBD Kadir Has Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Arda Kardeşler

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Douglas, Adem Ljajiç, Umut Nayir / Zoran Kvrziç

Cezalı Oyuncular:  Tyler Boyd / Bernard Mensah, Yasir Subaşı


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

152 Yorum:

yilmaz dedi ki...

Pandeminin nimetlerinden biri olabilir bu maç. Eğer ki şu maç şu şartlarda seyircili oynansa, bence %99 puan kaybı olurdu. Kayseri seyircisi o kadar da baskın bir seyirci topluluğu olmasa da, ligde kalma için her puana ihtiyacı olan bir takımın taraftarı, hakemi de bizim takımı da kendi takımlarını da baskı altına alabilirdi.

Bu hafta biz kazanırsak ve GS de kaybederse, 1-2 hafta önce olacağına hiç inanmadığım şey olacak ve ŞL ön elemesi için en kuvvetli aday durumuna geçeceğiz. Enteresan bir lig hakikaten.

Skor beklentim 1-3

Ahmet Usal dedi ki...

Gol kesin yeriz, Kayseri Prosinecki ile iyi bir geçiş takımı olmuş, Sivas maçında başarılıydılar. Mensah maksimumla oynuyor, son maç çok çok iyiydi. Bizim de risk alan oyunda defansın ağırlığını hesaba katarsak gol yeriz.

Önemli olan daha çoğunu atmak. Hocanın motivasyon ve winnerlık becerisini göstereceği maçtır bu. Normali daha çok atıp kazanmamız. Ben de galibiyet bekliyorum.

Emrah D dedi ki...

https://www.legab.it/video/31a-giornata-cosenza-trapani/

raul asencio bir asistin asistini yapmış bir de gol atmış bu hafta

kayseride mensah'ın olmaması çok iyi oldu, tam kadro çıksalar zorlayabilirlerdi ligdeki yerleri berbat ama son zamanlarda yükselişteler ve can havliyle oynuyorlar alıp geçelim önümüze bakalım

Ahmet Usal dedi ki...

@diskonnektus erektus

Sağolasın, Mensah cezalıymış hakkaten. O zaman sıkıntı yok, rahat alırız:)

turgay dedi ki...

3 günlük izin de herkes tatile gitmiş takımda. bu bana acaba puan kaybeder miyiz sorusunu sorduruyor. rakibin en önemli oyuncusu yokken rahat almamız gerekiyor ama işte ilk golü atana kadar yine ortada maç olur. ilk golü biz yememeliyiz.

Ahmet Usal dedi ki...

@turgay

İlk gol konusunda haklısın. Ama üç gün izin stres yönetimi ve oyuncudan bak ben sana dinlenme verdim sen de performans ver mantığıyla bakıldığında kazanç olabilir. Ki en erken çalışmaya başlayıp atletik olarak en iyi durumda olan ve en az sakat veren takımız bu pandemi sonrası süreçte. Hocanın bir bildiği vardır o bence.

Ahmet Usal dedi ki...

Bir de bu maç sonrası üç günde bir maç trafiği olacak, ne zaman düzgün izin yapacak çocuklar, bana moral ve motivasyon açısından mantıklı geldi, başarılı bir süreç yönetimi gibi göründü.

Giuliano maaşını alamadığı için sözleşmesini fesh edip ayrılacakmış aynı şekilde eski fenerli Joséf de ayrılacak takımından sanıyorum. Fener'in 2017'de Joséf Topal Giuliano üçlüsüyle 3 puanla şampiyonluğu kaçırması inanılmaz, hazır bonservissiz çıkıyorlarken denesek çok güzel olur. İçimden geldi 11 yapayım.

Ersin
Gökhan Erdoğan/Fatih Ruiz Rıdvan
Josef
X Giuliano Ljajic Nkoudou
Burak

0.5
0.5 0.5 1.8 0.5
2
1 2 2 1.6
2.5

Yaklaşık 15-16 milyonluk ilk 11. Ljajic'i iyi teklif gelirse gönderip Oğuzhan Dorukhan koyabiliriz.

yilmaz dedi ki...

Bugün TFF yabancı sınırını kademeli olarak 8'e indirme kararı almış.

Futbol camiasında çok küçük bir kesim sınırlamadan yana, ama karşı olanların argümanları Cenk-Çağlar-Cengiz-Merih üzerinden devam ediyor sürekli.

Yabancı sınırı/serbestisi konusunda çok tarafgir değilim ama karşılaştırmayı yaparken bir tarafın kötü diğer tarafın iyi örneklerinin gösterilmesine ifrit oluyorum.

beagle dedi ki...

Nkoudou ismini yazmaya bile usendigim bir gereksizlik abidesi. lig biterken 1 asisti olan kenar forvet!!! Gol de 3. fazlasini atan solbekler var.

neyse gecen postun sonundaki rakamlari da basalim ki benchmark olsun:

Bu arada cogunuzun basindan bildigi, "yildiz adayi, futbolun gelecegi vs" GSli Atalay babacan(10) u19 da 38 macta 8 gol atmisken Almos Kaan Kalafat kanattan 45 macta 17 gol atmıştir.

Oguzhan Akgün ise 34 maç 32 golle oynuyor.

BJK4EVER dedi ki...

@yilmaz,

Sadece o isimler uzerinden gitmiyor ki? Alper Potuk, Mehmet Topuz, Tarik Camdal, Serdar Kesimal, say say bitmez.

Sinirlamaya karsi olanlar salt sinirlamaya karsi degil ki. Ortada bir problemin oldugunu da soyluyorlar genel anlamda. Ama sen sadece cozum Turk futbolcularini zorla oynatip piyasanin ebesini bozup onlara piyasa degerinin 5 misli para kazandirmak kafasinda olursan karsi cikarlar elbette.

Kurali koymak isteyenlerin niyeti Turk futbolunu kurtarmak, Turk futbolcusunun gelismesini saglamak vs degil. Tamamen kayinco menajerler, tanidik futbolcular zengin olsun kafasindalar. Oyle olmasalar zaten Ali Koc'un dun dedigi gibi altyapidan oyuncu oynatma zorunlulugu vs dusurulur mesela. Olacak mi? Olmayacak.

Bence argumanlar gayet mantikli, gosterilen ornekler de mantikli. Madem sence oyle degil, o zaman karsi ornek sun mesela?
Biz de ogrenelim.

Yabanci siniri gelsin diyenlerden ben henuz mantikli bir arguman gormedim acikcasi.

can dedi ki...

Yabancı sınırı isteyenlerin ne argümanı olacak zaten? Tek adam sultası altında yaşayan bir ülkede milliyetçi gaz, eski ve faal futbolcu ve menajer lobisi, ve beyinsiz spor yazarı goygoyunun yarattığı bir ucube bu tartışma. Zerre kadar beyin ve ahlakın olduğu ülkede bu tip değişiklikler en az dört sene sonrası için yapılır ki eldeki kontratlar tamamlansın, kulüpler plan program yapabilsin! Kimin umrumda! Nasılsa seneye gene değişir bu da tutmayınca.

turgay dedi ki...

bu ülkede yabancı sınırı getirmek isteyenlerin bir tanesi bile futboldan anlamıyor. tek dertleri menajer kankaları ile birlikte ceplerini doldurmak. kontratlara 3 yazıp futbolcuya 1 verip menajere 1 kendilerine de 1 alacaklar. yoksa herkes ülke futbolundan cacık olmayacağını biliyor.

Kimse bu kadar gerizekalı olamaz. Yapılması gereken şeyin sınırlama değil teşvik olduğunu herkes biliyor. Bütün dertleri ülkenin her yerinde olduğu gibi rant, çıkar sağlamak. Ülke bile ülkeyi yönetenlerin umurunda değilken, ülke futbolu neden bir kaç sik kafalı müteahhitin umurunda olsun ?

Altyapı antrenörünün 3 bin tl maaş aldığı ülkeden oyuncu mu çıkar ? Bu adam 3 bin tl'ye tamah ediyorsa zaten yeteneksiz ve bilgisizdir.

Bayern filan bile 7 yabancıyla maça çıkıyor ki ülkedeki bütün yetenekli Almanlar filan kadrolarındayken yapıyorlar bunu.

"Kardeş, 6+ Türk ile sahaya çıkana galibiyet primi kadar para veriyoruz" de bakalım ne oluyor ... Ama diyemezsin çünkü dertleri oyuncu yetişmesi filan değil.

Şans eseri yine muazzam bir nesil yakaladık onun ekmeğini bir süre yeriz sonra gene gruplarda 4. /5. olan milli takımlar geri gelir.

yilmaz dedi ki...

Bence de yabancı sınırı getirmeye çalışan federasyonların hiç biri iyi niyetli değil. Ama yabancı serbestisi kulüpler tarafından kontrolsüz şekilde kötüye kullanıldı.

Çoğu takım oynatmayacağı bir sürü yabancı oyunuyu aldı. 2-3 sene önce Adanaspor küme düşme potasındayken 11 yabancı oyuncuyla çıkmıştı sahaya. Bence yabancı serbestisinin de teoride güzel olsa da pratikte kötü kullanımları var. Söylemek istediğim buydu.

Yabancı sınırlaması kalktıktan sonra ülkemize gelen bir sürü çöp var. Ama bunların konuşulmayıp sürekli Tarık Çamdal'ın konuşulmasını garipsiyorum. Buradaki yorumlara değil sözüm. Özellikle twitter fenomenleri, yasaktan varken Tarık Çamdal, yokken Mario Gomez diyor. Ama mesela Lens de var. İki yıldır genç stoperlerimizin önünü tıkayan Roco da var. Mesela GS'nin aynı bölgeye 3 tane yabancı oyuncu transfer etmesi var. Ve gördük ki bu da başarı getirmiyor.

Federasyonun tamamen iyi niyetli olduğunu düşünsem, kulüplerin bu savrukluğunu dizginlemek için kota getirmeye çalıştığını düşünürdüm. Ama federasyonun niyetini ben de sizler kadar iyi biliyorum.

turgay dedi ki...

sorun zaten adam akıllı kriter olmamasında. bir de ucuz iş gücü istihdamı konusunda çinle yarışacak düzeyde zekaya sahip adamlar var memlekette. haliyle bu adamların aynı zamanda futbolu da yönettikleri düşünülünce çapsız yabancı topçunun gelmesi de normaldir benım gözümde. futbol aklı olmayınca sonuç bu oluyor. ne olursa olsun kriter düşürmek hele hele yabancı alıp tribüne koymak zeka ürünü bir iş değildir. bunu kabul eden başkanlarda hemen istifa etsin çünkü bu zekayla kulüplerini de yönetemezler.

Kulüp yöneticilerini sorumlu yapan bir yasa çıkmazsa bu işler her türlü kötülükte sürecek, yabancı sınırsızlığının avantajı kulüplerin doğal seleksiyona kurban gitmesi. İyi yönetilemeyen kulüp batsın abi zaten, bu kural açıklanırken her yabancı topçu lisansı için ödenen paralar bi havuzda toplanacak ve çok yerli oynatan takımlara dağıtılacaktı sonra o iş kalktı dağıtılmadı, paralar nerde kimse bilmiyor. Böyle boktan bir düzende kural tartışmak anlamını yitiriyor. Bu işin çözümü çok kolay ama nash dengesi olduğu için kimse çözmek istemiyor.

yilmaz dedi ki...

@turgay aynen. Sorunun çözümünü hep gündelik arıyoruz. Gücü yeten kulübün talebi neyse ona göre kararlar alınıyor. Kulüpler suçu hep başkalarında arıyor.

Yabancı sınırı getirilir, aradan 2 yıl geçer Fener derki "ya bu ne böyle avrupadan 500b€'ya alacağım oyuncu için Türkiye'de 3m€ fiyat çekiyorlar" der, federasyon kaldırır sınırı. Bu döngüde kulüpler kendilerini hep aklıyorlar işte.

Bence yabancı sınırı olmamalı ama kulüpler de "sınır yok" diye hayvan gibi de şiyapmamalı.

fidddas dedi ki...

kural bildiğim kadarıyla 8 sahada 4 tribünde. sayıları herşeyiyle baya iyi ayarlamışlar.
- 11de istiklal marşı söyleyecek oyuncu yok lafına destek atılmış oldu.
- 3 yerli pasaportlu oyuncunun bir tanesi U21 diyorlar, oradan da oyuncu yetişmiyor argümanı desteklenmiş olur.
- 1 yedeğiyle birlikte takımların şl ve al ye 11 de 11 yabancı çıkması sağlanarak avrupada yarışmacılık ölüyor lafının önüne geçilmiş oldu.
- kalan 2 yerli pasaport kontenjan için yine oyuncu yetişmeyecek kaşar oyuncuları 1.5-2 milyonluk kontratlara imza atmaya devam edecekler. misal caner 32 yaşında ve kopuk aşiliyle yine 1.5tan az kontrat almaz. zaten mevkisi az oyuncunun yetiştiği bir mevki.
- bunun yanında 10 kişilik yedek kadrosunun hepsi yerli pasaport olacağı için bir de koltuk ısıtacak adamlara 1 milyondan aşağı olmayan kontratlar vermek zorundasın. çünkü kalecei hariç 9 kişiyi her an oyuna maçı kurtarmak için alman gerekecek.

dostlar alışverişte görsün mantığı ile iş yapılıyor ama şaşırmamak lazım @övünç'ün dediği gibi amaç ülke futbolu değil zaten.

bu kural geçerse biz dorukhan ve gg yi bırakamayız ve yeni sözleşmelerinde bizim istediğimiz rakamlara yanaşmazlar, aynısı oğuzhan içinde geçerli. kural geçerse yedekleriyle birlikte 6 tane 11de oynamaya yakın adam olması gerekiyor kadroda. bunun yanında rıdvan, erdoğan, ersin, alpay, mertcan, almos vs. diğer bütün U21 oyuncularına da normalden daha yüksek kontratlar vermen gerekir.



beagle dedi ki...

Beşiktaş gibi kulüp uzun süredir herhangi bir biraz parlamış Türk oyuncuyu transfer edememişken, çözümü yabanci sinirinda arayan net kötü niyetlidir. Kayseri gibi sapik kulüpler(Bkz Mehmet Topuz olayi) batmasin diye bununla ugrasiyorlar.

Çözüm bambaşka, Futbola ekonomik girdiyi sağlayan 3 büyüklerin TV parasini politik itlik peşinde baskanları, 5 lira bilet parasina laf eden taraftarlari olan kuluplere dağıtmayacaksın. Alper Potuk, Mehmet Topuz, Irfan Can vb dunya futbolundaki reel değerlerine yani 500-800 bine 3 büyüklere gidecek yapabileni aşama katedecek.

Kayserinin, Kasimpasanin, Alanyanin Besiktastan fazla maas odeyebildigi lig adam olmaz. Yabanci 1 de olsa 1000 de olsa.

BJK4EVER dedi ki...

Yahu uc ornek her zaman verilir, bulunur. Burada onemli olan sey basari orani ve risk.
Ben sana 2 milyon euro bonservis, 1 milyon euro maas butcesi versem bunu kimse harcamak istersin? Yerli mi yabanci mi? Hangisinde basari sansi daha yuksek olur? Cevap belli.

Lens'e biz 4.5 milyon bonservis, galiba 2.5 milyon euro maas veriyoruz. Lens aldigimizda Premier League tecrubesi olan, yasi uygun, bizim muadilimiz olan Hollanda takimlarinda oncu oyuncu olmus, aldigimiz sene rakibimizin acik ara en iyi oyuncusu olan bir oyuncu. Bu risk buna deger. Yabanci sinirlamasi olsa bu parayi kime vereceksin?
Birak yurtdisi tecrubesini, Konya/Kayseri/Sivas disina cikmamis, birak Avrupa ligi macini derbi bile tatmamis, kariyerinde sadece 1, bilemedin 2 iyi sezonu olan, potansiyel olarak yuksek ihtimalle vasati asamayacak vasat bir yerliye vereceksin. Benim tercihim belli.

Kaliteli yerli kendini belli edip oynar. Cenk Tosun oynadi gitti. Basaksehir yabanci sol acik almadi, Cengiz'i oynatti. Adamlar kaleye dogru, potansiyelli oyuncu buldu, Volkan ve Mert oynadi. Iyi performans gosterdigi ve potansiyelli oldugu icin Mahmut ve Irfan Can oynadi, Azubuike yedek kaldi. Yerli iyi oldu mu oynuyor zaten. Ama ben cikip adamlara yerli solbek, yerli sagbek, yerli santrfor oynatmak yerine Clichy, Caicara ve Adebayor'u aldin diye kizamam. Bunlar gelmeden evvel o bolgede Ferhat Oztorun, Ugur Ucar, Mehmet Batdal oynuyordu. Bunlarla Roma, Gladback, Wolfsberger'li gruptan cikabilirmiydin?

Ha, elbette kismen yerli oyuncular oynatilmiyordur hak ediyorken, ozellikle genc oyuncular. Ama burada sucu cesaretsiz ve potansiyel gormekten aciz antrenorlerde bulacaksin sucu. Ayrica bu oranin o kadar da yuksek olmadigini dusunuyorum. Neticede Ozan Kabak, Cenk Tosun, simdi de Ridvan vs bir sekilde formayi kapti. Tutmak da onlarin elinde.

Altyapidan cikip A takim radarina girmis her oyuncu da A takim seviyesinde degil arkadaslar. Iyi olan zaten forma sansini bir sekilde bulur, buldu mu birakmaz. Bulamadiysa sucu Sergen'de arayacaksin, sistemde degil.

yilmaz dedi ki...

@BJK4EVER haklısın.

Huzeyfe dedi ki...

@BJK4EVER

Yerli iyi oldu mu oynuyor tezine bir noktada katılmıyorum. Cengiz Altınordu yerine Beşiktaş altyapısında olsa ilk profesyonel maçına 24 yaşında Ümraniyespor’da çıkmış olabilirdi. Hatta ben söyleyeyim ilk hazırlık maçında bakar çelimsiz bu futbolcu olmaz bundan der geçerdik.
Birçok genç oyuncu için 17-18 yaşında şans bulduğunda gelişme ihtimali var. İyi maçlarda, iyi takımlara karşı oynamadan iyi futbolcu olunmadığı için bu tren kaçınca olmuyor. Yanılmıyorsam Çağlar da Altınordu etiketli. Merih de örneğin FB altyapısında seçilmeyince kendi cesaretiyle Portekiz ikinci ligine gidip oynadığı için futbolcu olabildi. Bunlar tesadüf değil.
@Övünç’ün altyapı hocası konusunda söylediklerine katılsam da ülke futbolundaki bütün kötülüğe rağmen güzel işler yapmanın mümkün olduğunu düşünüyorum. Yeter ki bir yerde bir takım ve oyuncular adına iyi bir iş çıkarmak isteyen kritik kütle oluşsun. Beşiktaş olabilir bu takım, bence diğer büyük kulüpler olamaz, taraftar profilleriyle vs.

BJK4EVER dedi ki...

@Huzeyfe,

Haklisin, zaten kendi yazimda son paragrafta soyledim. Hak edip belirli bir nedenden dolayi oynatilmayan yerliler var, ozellikle gencler. Cenk Tosun vs belirli bir profilde oldugu icin daha kolay formayi kapiyor, genclere daha zor forma sansi geliyor. Mesela Dorukhan ve Guven gecen sene sakatliklar olmasa, kopma olmasa vs oynarmiydi emin degilim. Keza Ridvan ve Ersin icin de ayni soru sorulabilir. Ama forma sansi bulunca kullanacaksin iste, o da senin elinde. Mehmet Sedef cok buldu, kullanamadi. Utku buldu, kullanamadi. Hasan Turk oynatildi, kullanamadi. Eslem fazla oynatilmadi, ama oynatildiginda da daha fazla oynamali dedirtmedi bize.
Fatih stoper fazlaliginda forma sansi bulamadi pek, ama kiralik gittigi takimda oynadi, kapti formayi, level atladi. Biraz da genc oyuncuda bitiyor is hocam.
Utku ve Ersin bize ayni hissiyati verdi mi? Vermedi. Keza Dorukhan ve Eslem'in ilk intibasi ayni mi? Net degil bence.

Ama daha once dedigim gibi; aslinda oynatilmayi hak eden, ama yaslari genc oldugu icin, antrenor riske girmek istemedigi icin oynatilmayan kac yerli var? Orani kac? Ben pek yuksek oldugunu zannetmiyorum.

Ikincisi, bunun cozumu bu oyunculari (yeteneksizler dahil) zorla oynatacak sistem midir? Yoksa Karius bok gibi oynadiginda ve kenarda yetenekli bir Ersin oldugunda Ersin'deki potansiyeli gorecek kalitede, onu oynatacak cesarette hocayi bulmak mi?

Emrah D dedi ki...

azıcık sebep sonuç ilişkilerine kafa yorunca yabancı sınırının herhangi bir konuya (yerli futbolcu ve yancısı tayfa harici) faydası olmayacağı garanti. kulüpler ekonomik olarak batıyormuş, yahu kulüpler yabancı yasak olmadığı için mi o paraları harcıyorlar? yabancı hakkı 0 (yazıyla sıfır) olsun komple yerli mecbur olsun yine maaş bütçesi değişmeyecek sadece o para piyasadaki yerli futbolculara ve onların menejerlerine akacak aynı miktar maddi batışla şimdikinden de kötü bir futbol izleyeceğiz.

limit gelsin de gönderilmek istenen ama yabancı kontenjanını kaplayan böylece yeni transferleri engelleyen yabancı futbolcuların (ve de onların menejerlerinin) geleceğe yönelik paralarımı da isterim bonuslarımı da isterim yoksa kontratı feshedip yabancı hakkını serbest bırakmam diye pazarlık yaptığı günlere dönelim.

hep deniyor ki efendim yabancı sınırı yok o yüzden hansa 5 milyon verdiler maykıla 10 milyon verdiler. sanki yabancı oynatma zorunluluğu var da mecburiyetten mi o paraları verdiler mallıklarından verdiler popülistliklerinden verdiler parayı yöneten adamlar aynı mallık ve popülistlikte oldukları sürece yerliye de verirler veya sınır varken sınır dahilindeki yabancıya da verirler.

beşiktaş olarak biz ne yapabiliriz? bence kulüp tüzüğüne yazmak lazım anadolü kulüplerinden bonservisle transfer yapmak, hele de başka bir takımla çekişerek yapmak yasaktır diye. akıl çalıştırıp kontratı biten 18 yaşına yeni girmiş gurbetçileri uzun ve hesaplı kontratlarla getirebiliriz. U19 takımıyla başlarlar orada öne çıkanlar U19 takımındaki öne çıkan diğer gençlerle birlikte A takıma gelir.

hiç bir pozisyonun yedeği için ciddi maaş alan oyuncu almayız. roco veya mirinin yapacağı yedek stoperliği erdoğan, halil veya alpay; douglasın yapacağı yedek sağbekliği kerem, diabynin yapacağı yedek ?liğini oğuzhan akgün yapar, 10da1inden az maaşa yapar. rebochonun yapacağı yedek solbekliği demiyorum, canerin yaptığı as solbeklikten daha iyisini rıdvan fiziksel zayıflığına rağmen yapmıyor mu? karius (ya da fabri, tolga, babacan vs) olsa bunu yemezdi dediğimiz ilk golü ersin halen yemedi.

ha batmış olmasak yine bu çocukları göremezdik. keşke bir yerden bir tabut dolusu altın külçe bulsam kulübü satın alsam kafama göre keyifle yönetsem canlı football manager oynar gibi :)

Emre Toraman dedi ki...

Benim yabancı kontenjanı ile ilgili en büyük sıkıntım aslında +'lar. Bunun kadar anlamsız ve gereksiz çok az şey gördüm futbolda.

U21 konusunda ise ilk 11 zorunluluğunun, daha önce burada biri de yazmıştı hatırlayamadım kim, yeni bir rant doğurup bu sefer gençlerin hakkettiğinden fazla istemesine ve yatmasına sebep olacağı fikrine katılıyorum. Ama 5 değişikliğin en az 2'sinin U21 olması yeterli bir deneme olur bence şu an için.

Altyapıdan çıkan oyuncuların yeterli eğitimi almadığı ve hazır olmadığı konusunda da ben pek katılamıyorum. Elbette Almanya altyapılı oyuncular daha önde ama üstyapılardaki mentalite farkı çok daha fazla bence. Mesela bugün Türkiye'deki 18-21 arası oyuncularla Almanya'daki 18-21 arası oyuncuları değiştirsek bundan 3 sene sonra hangi havuzdan daha fazla oyuncu çıkar sizce?

Huzeyfe dedi ki...

@BJK4EVER

Genel olarak sana katılıyorum.
‘Drive’ diye birşey var, biraz kendinden motorlu olmak zorunda gençler eğer büyük takım futbolcusu olmak istiyorlarsa. Ki hepsinin olmayacağı kesin. Bir yaş grubunda yıldız, takım oyuncusu, vasat oyuncu ve olmayacak oyuncu gibi kariyeri çok farklı noktalara gidecek oyuncular olmalı. Bence bizim en büyük problemlerimizden biri takılıp kalmamız. Geçen seneye kadar hala Muhammed Demirci röportajları dönüyordu ana akım medyada. Bizim hala elimizde 24-25 yaşına gelmiş kiralık oyuncularımız var genç kategorisinde. Sedat Şahintürk gibi. Bekletiyoruz sürekli, alt yaş grubunu da ziyan ediyoruz böyle. Dediğin gibi, altyapıda olağanüstü hocalar olmasa da oradan oyuncu çıkabilir. Ama hocalarda birazcık cesaret olmalı, biraz da Beşiktaş’ı önceleyen hocalar lazım. Yani işte Avcı istedi diye, gittik bir yığın vasat adama milyonları yatırdık. Çekti gitti hesabı Beşiktaş ödüyor. Şenol Güneş de dahil hiçkimse geride birşey bırakmadı. Sergen’in de bende bıraktığı izlenim bayağı kötü. O da aynı kafada, Alanyaspor’u yeniden kurmaya çalışıyor Beşiktaş’ta.
Bütün bunların yabancı sınırlamasıyla da çok alakası yok. Rant işleri onlar. Bence ne kadar berbat yönetilirse yönetilsin Türkiye futbolu, bir tane dürüst yönetici, bir tane cesur teknik direktör ve onlara inanan oyuncu grubu kritik kütle oluşturur. Şampiyonlar ligine gidersen o rant işleri ellerinde patlar.

Emrah D dedi ki...

bu arada aralıktan beri eren diyordum eren kontratını uzattıktan sonra söylentiler çıkmaya başladı o işin oluru kalmadı. aynısı daha önce muhammed kiprit için olmuştu. şimdiden önümüzdeki nisan 18ine basınca kontrat uzatmadan bosmandan sözleşme imzalamamız gereken genç leverkusen altyapısından emrehan gedikli. yine kulübüyle uzatır sonra bizimkiler uyanır ben şimdiden yazıyorum.

Huzeyfe dedi ki...

Visca’sız Başakşehir’i merak ettiğim için izledim. Göz kanatan türden bir maçtı. Aynı anda Chelsea maçı vardı neyse ki bir yandan ona bakıyordum.
Sadece iki şey var söyleyebileceğim. Birincisi, ceza sahasında iki forvet olunca ne kadar arkaik olursa olsun bir şekilde gol geliyor. Demba Ba’nın golü bu. Top havalandı, saçma sapan şeyler oldu, Veysel Sarı oradaydı, sonunda gol oldu.
İkinci olarak, Antalyaspor Beşiktaş’a karşı beşinci viteste oynadıysa Başakşehir’e karşı üçüncü vitese geçmedi. Aynı oyun bize yetmez.
Türkiye’de futbolun az çok özeti bu.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Hocam ben de izledim ama temmuz Antalya sıcağı ve nemi Londrada yok, o sıcak ve nemle daha fazla tempo zaten olamazdı, kaç kere su molası oldu hesap et.

Bu nedenle BS de Antalya da 5. vites oynayamazlardı, normal, BS daha kaliteli, 2. devre iyiydiler, bence kilit oyuncu Crivelli o 4 4 2 de, belki herşeyi 6 lık 7 lik ama mücadelesi ve temposu 10luk, ve çok güçlü oyuncu, o dağıttığı için Demba Ba verimli olabiliyor(o saçma sapan havalanan topu Veysel Sarıyı ezip alışı ve bitirişi çok iyiydi, anca öyle gol olurdu). O sistemin iş yapma nedeni BS nin oturmuş kadrosu, herşeyi 8 lik 10 lıuk yapamıyorlar ama ortalama 7 lik yapıyorlar, ve ileri ikili ülke standartlarından daha güçlü ve dağıtıcı.

Bu hafta bu temmuz sıcağında ne kadar yapabiliriz bilmiyorum ama pandemi dönüşü görünen en tempolu takım bizimki.

Huzeyfe dedi ki...

@Ahmet

Maçın en net pozisyonunda 35 yaşındaki Podolski’nin kasığı çekti. Tamam hava şartları futbola elverişli olmayabilir Antalya’da. İzlediğimiz şeyi izah etmiyor, iki takımın da yaş ortalaması 31’in üzerindeydi. Sahada 20’li yaşlarında iki tane filan oyuncu vardı. Acun’un turnuvalarına benzer birşeydi. Hava şartları ideal olsa da tempo olmazdı.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Hocam Acunun Turnuvası güzel benzetmeymiş, cuk oturdu:)

yilmaz dedi ki...

Bence Başakşehir çok zor bir virajı döndü. Oyuncuların hakemin teknik direktörlerin suratlarındaki ifade hakikaten korkunçtu. Başakşehir'i hiç sevmesem de dünkü maçta sonuç ne olursa olsun, bir an önce kazasız belasız bitmesini istedim maçın.

Antalyada temmuzda maç oynamak ve bu maçın ligin en kritik maçlarından biri olması nasıl bir eziyettir tahmin edebiliyorum. Dün akşam Beşiktaş şampiyonluk yarışında olsaydı ve Antalya'nın temmuz sıcağında maça çıkıyor olsaydı, ne TFF'sini ne kulüpler birliğini, ne UEFA'yı es geçer hepsine ağır küfürler yağdırırdım heralde. Doğruya doğru, bence çok büyük iş başardılar, artık yolları açık.

Temmuz sıcağında kümede kalma, şampiyonluk maçlarının oynanması hakikaten çok çarpık bi durum. Pandemi sonrası ligi başlatırken, "topu topu 8 maç nasıl olsa" diye mi bakıldı bilmiyorum ama, çok büyük risk alınmış belli ki.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...

O diil de Ljajiçmiş korona olan, benim haberim yoktu, hiç açıklanmadı da ama transfermarktta yazıyor

yilmaz dedi ki...

Pandemi'den sonra buradaki arkadaşların neredeyse hepsi GS'nin tepetaklak gideceğini söylerken ben inanmamıştım. Yanılmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Adamlar futbolu bırakmış karateye başlamışlar. Cücü'nün insafı sayesinde ilk yarıyı 10 kişi tamamlayabildiler.

Yarın maçı kazanırsak cidden olmayacak şey olacak gibi. Neyse bi bitsin maçlar da ondan sonra seviniriz.

sports guy dedi ki...

@Ahmet

Hocam gs 2de2 yapsin burayi birakirim demistim. Tekrar ediyorum, Muslerasiz oynamak baska bi seviye.

Ben bu 3 golu Basaktan bekliyodum aslinda ama Trabzondan geldi, onu bilemedik :)

Gsyi cok rahat geceriz. Yarin alalim, daha haftaya bi de Alanya deplasmanlari var. Dagilir o takim.

Ahmet Usal dedi ki...

@sports guy

İnşallah dediğin gibi olur. Ben hala GS ın 3. olacağını düşünüyorum. 4 ya da 5. olmaları benim için bizim ŞL öneleme oynamamızdan bile önemli, çünkü o zaman Devlet Babaya gidip Bankalar Birliği anlaşmasının yeniden yapılandırılmasını isteyecekler, en güçlü lobi onlarda, başarırlarsa bizimki de yapılandırılır ve nefes alırız. Ve kadrolarını ucuzlaştırmak zorunda kalırlar, rekabet şartları biraz daha adilleşir.

Bahsettiğin benim rüyam, olsun içim rahatlayacak, hayat daha güzeleşecek, o seviye:)

@sports guy,

Muslera son 4 maç 3 gol, Okan Kocuk son 4 maç 9 gol çok acayip cidden. İyi kaleci önündeki defansı bahane etmeden iyi oynuyor, aynısı Uğurcan'da da var.

@Ahmet Usal,

Çok iyi olur, Alanya ve Ankaragücü deplasmanları sıradaki 2 maç, kağıt üstünde galibiyet almaları imkansız umarım bu akşam kazanırız, daha önce de şampiyonluk hesapları yaparken önce biz ne yaparız ona emin olalım diye düşünüyordum, umarım sürpriz yaşanmadan geçeriz.

fidddas dedi ki...

galatasaray kontağı geçen hafta kapattı zaten, hafta için açıklamaları ile de başarısız olduk ama biz suçlu değiliz başkaları suçlu diye ilan ettiler. bundan sonra 3 deplasmanları var, ikisi 40 derece(alanya, antalya). en fazla göztepeyi evde yenerler, onun dışında galibiyetleri zor.
biz bir salaklık yapmassak ligi galatasarayın önünde bitiririz... hava sıcaklıkları çok arttı mevsim normali ile, maçlar seyircisiz zevksizdi daha da kötü olur.

Ahmet Usal dedi ki...

@Fernando Claudse, @fidddas

Alanya nın kupa finali var, lige kasmazlar, Ankaragücü düştü, Antalya da kasmayacağını Başakşehir maçlarıyla gösterdi. Bu açılardan en kolay fikstür GS de, en çok onlar ağladılar, ağlayınca en çok sonuç alan onlar, batmamak için ŞL öneleme emziğine en çok ihtiyaçları olan da onlar, son olarak imparatorları bakın bu şartlarda bu kadar eksikle gemiyi limana ulaştırdım, önelemeyi kaptım demek için herşeyi yapacak, yapıyor da, hakem onlara kart çıkarmaya korkarken, tüm kritik kararlarda gördüğü halde vara gidecek kadar tırsakken bile hakeme verdi veriştirdi, gücü bu, tarzı bu, bununla sonuç alıyor, ülke futbolunun felaketi de bu.

Ljaicin olmayışı kalan maçlarımızı zorlaştırdı, zaten kapananları açmakta zorlanan takımız, defansımız da ağır, rakiplerimizin de hepsi hepsi de düşme hattındaki takımlar. Filmdeki orjinal anlamıyla "Her şey çok güzel olacak" gibi görünüyor, yanılmayı daha çok istediğim bir konu yok, ama görüşüm bu.

Ahmet Usal dedi ki...

Pardon FB düşme hattında değil ama seyirci avantajımız olmayacak, onlar da bizimle aynı hedefe sahip, oraya kadar getirirlerse o da çok zor maç.

yilmaz dedi ki...

@Ahmet Uysal, Gs'nin yakın tarihinde ikincilik yok neredeyse. şampiyon olamadıkları her sezon şanzumanı dağıtıyorlar.

Alanya konusunda katılmadığın bir konu var. Alanyaspor zaten gamsızlarla dolu bir takım. Birazcık sıralama stresine girince darma dağın oluyorlar. Tam tersine relaks olduklarında coşuyorlar. Ben kupada ne yaparlar bilmiyorum ama ligde Alanya'yı yenmeye çıkan takımlara sürprizler hazırladıklarını düşünüyorum.

yilmaz dedi ki...

İkincilik değil üçüncülük diyecektim.

Emrah D dedi ki...

@yilmaz

şanzımanı dağıtmadıkları her sezon cebren ve hile ile şampiyon yapılıyorlar diye bakıyorum ben buna

Ahmet Usal dedi ki...

@diskonnektus erektus

Hocm normali o ama bu sene baya anormal, zaten dediğin gibi olursa imparator kaçar :)

yilmaz dedi ki...

@diskonnektus erektus bakış açın harika :)

@Ahmet Usal,

Erol Bulut sağlam bir Terim haterı, kupada Terim'i yendikleri maçın sonrasındaki posteri soyunma odasına asmıştı, bu yüzden ona güveniyorum.

Ahmet Usal dedi ki...

@Fernando Claudse

Yav ağzınızdan bal damlıyor, hadi işallah :)

BJK4EVER dedi ki...

Biz 5'te 5 yaparsak GS kesin altimizda zaten.
Ama ben hem Sivas'in hem GS'nin 4'te 4 yapamayacagini dusunuyorum. Bize 5'te 4 de bence yeterli olacaktir.

GS Alanya'yi bu durumda kesinlikle yenemez bence. Full kadrolu macta ilk yarida Alanya ezmisti GS'yi, Muslera'nin insanliktan cikmasi sayesinde kazanmislardi. Kaldi ki bu tur takimlarda kendini gostermek isteyenler olacaktir. Cisse'nin adi geciyor transferde, Junior Fernandes bosa cikacak sezon sonu, Bakasetas istim ustunde, N'Sakala belki biraz ekstra para kopartirim, belki yeni takimimi CL'ye sokarim kafasinda olabilir. Ki antrenorleri GS'yle hesaplasmak isteyecek kafadan.

Takimlar hedefsiz vs denmis, ama motivasyon, istek ayri birsey, kalite, form ayri birsey. Antalya hedefsiz ama haftalardir topluyor puanlari, bizi bile yendiler, Basaksehir'e kok sokturduler. Kasimpasa yenilmiyor hedefsiz olmasina ragmen, Sivas'tan puan aldilar. Ustelik uzun sure 10 kisi oynayip gayet mucadele ederek sonuna kadar. Ama mesela kritik durumdaki Konya, hatta Denizli vs haftalardir form olarak yerlerde. Ankaragucu-Alanya macinda da kalite farki konustu mesela. Ben cogu maci seyretme imkani buldum, Goztepe ve biraz Genclerbirligi disinda salma yapan hedefsiz takim yok.
Denizli salma yapti, ama o niye yapti kimse anlamadi zaten.

GS ve Sivas bence kafadan 4 macin 2'sinde puan kaybeder. Bu durumda bize 5'te 4 yetiyor zaten.



Basar dedi ki...

Herkese uzun bir aradan sonra merhaba. Umarım herkes sağlıklı ve iyidir.

Necip-Atiba-Elneny orta sahası ile Kayseri’yi zor yeneriz gibi geliyor. Sergen’den beklemeyeceğim bir orta saha bu, benim açımdan hayal kırıklığı...

beagle dedi ki...

Besiktasin her en ufak hedefi olunca bu gibi 11ler göreceksek yaziklar olsun.

Sergenden de bi halt olmazmış. Geçelim.

Ligin dibindeki takimla maça 3 önlibero ile çıkıyoruz. Oguzhan Akgün, Almos falan ebelerine mi küfrediyor bu hocalarin acaba?

Emre Toraman dedi ki...

Haydaa Sergen'in aklı "yerli Lampard geliyor" günlerinde kaldı sanırım. Yomraspor'dan Orhan Gülle'yi istemese bari.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi sonra ben kendimi tutamayip Senol Gunes'e kufredince, Besiktas'in kadrosu kalitesiz degil antrenorler cesaretsiz ve beyinsiz diyince linc ediliyorum.

Su yemeyelim nasilsa atariz hastaligi, ilk yarilari cope atma hastaligi bitirdi bizi kac senedir. Bunun ustune koca biz cizik atacak bir hoca gelmez mi ulan? Siktimin ulkesinde herkes Mourinho zaten. Sokayim otobusunuze de onliberonuza da. Rakipte zaten orta saha sadece 1 adamdan olusuyor, o adam da yok ustelik!

Boyle bir macta 2 orta sahanin gerekliligi bile tartisilabilecekken, biz 3 orta saha ile cikiyoruz. Maci hasbelkader kazanabiliriz, ama orta sahada Atiba-Elneny-Necip ile verimli hucum etme ihtimalin 0. Zaten 3 kisiyle hucum ediyorsun, bunlarin ikisi Diaby ve Lens. Gecmis olsun. Duran top ve Burak'in insan ustu cabalarina kaldik yine.

Maci kazaniriz kaybederiz bilmem, ama Sergen Yalcin'la olmayacagi bence Antalya macindan sonra bugun de ortaya cikti. Senin 3.luk hedefin varsa cikarsin Boateng ve N'Koudou ile, onlar yoksa bile en kotu Boyd, Guven oynar.

Boyle bir rezillik, kepazelik olmaz. Basaksehir gayet formda bir Antalyaspor'a karsi oynadi, ustelik o kadar eksikle. Ciktiklari kadro'da Gulbrandsen, Berkay, Irfan Can, Crivelli, Ba vardi. Orta saha sadece Mehmet Topal'a emanet. Cikip Azubuike, Gokhan Inler'li abuk subuk bir kadroyla oynamadilar. Avci oynardi ve puan kaybederdi.

Bizim kadromuz kalitesiz falan degil. Bizim hocalarimiz korkak, sunepe, bilgisiz, yetersiz. Okan Buruk 5 tane Sergen'i cebinden cikarir.

BJK4EVER dedi ki...

Salak gibi bahis oynadim Besiktas'a kadroyu beklemeden. Keske bekleseydim, 2 yerine alt oynardim.
Macin senaryosu o kadar belli ki; Burak abuk subuk birsey yapmazsa, duran toptan vs atamazsak ilk yari bizim atacagimiz gol sayisi 0.
Ikinci yarida gol bulamadikca hucum opsiyonlarini sokariz oyuna, ama 75% ihtimalle ceviremeyiz, 25% ihtimalle 1 tane atabiliriz.

Ha, bu arada o zaman dilimine kadar gol yemememiz lazim. Zira biz ilk golu yedigimiz an gecmis olsun, 2 gol atma ihtimalimiz tamamen sifir.

Senaryo bu beyler. Hayirli izlemeler.

Ahmet Usal dedi ki...

Nkodou nun sakatlığı nüksetmiş, ama kadroda, maç öncesi Hoca adamın kronik sakatlığından yakınmış, Günayer haberi.

Boyd cezalı.


Yani gençlerden yararlanmadıkça, Ljaicin de olmadığını düşündüğümüzde hücum opsiyoınları sınırlanmış.

Yine de mazeret değil. Kayseri değil biz büyük takımız, Mensah da yok. O ilk golü yeme korkusu dağları delmiş, nasıl olsa bir tane sıkıştırsam yemiyorum istatistiğine oynamış... da o bi taneyi nasıl sıkıştıracak araya.

Napacak, Malatyada bize yaptığını son 10 dakka Nkodou yu alıp mı yapacak.

Çok acayip, ne desem bilemedim, herkes yakınmasında haklı!

beagle dedi ki...

Besiktas ben kucukken boyle oynuyor olsa, uyduruktan takim tutar, futbol gorunce de kacardim.

Bu oyunun amacini, ruhunu herseyini kaybediyoruz. Ama hakediyoruz. Yasin yillarca U21de cok iyi takim ve maç yonetti. Bugun o sayede 15 oyunculuk genc milliler havuzu var(kiraliklarla vb).
Sahada ise atci, istikrarsiz Sergen ve yaninda menejer kankasi Ozan Koprulu. Bize mustehak...

Sergen konusunda futbol zekasi acisindan belki bir %10 umut olur ama bu camiada hakkaniyet olsa Yasin sahada olurdu.

Basar dedi ki...

Tam Boatenglik maç aslında. Sıkıntı ne acaba?

turgay dedi ki...

Böyle korkaklığa gerek yok. Ceza sahasında kalite yok. Kimse kenardan geldi de oyunu değiştirdi demesin. Tam boatenglik maç. Senin en kritik maçında sahada 3 tane 6 numara varsa kusura bakma olmaz senden. Rakip kim ki 3 tane 6 numara ile oynuyorsun ayıp yani. Buna rağmen ne pozisyonlar harcandı neden çünkü golü atacak kalite yok adamlarda. Sergen Yalçın maalesef kötü çalışmış rakibe. Kötü kararlar vermeye de devam ediyor.

BJK4EVER dedi ki...

@Ahmet,

Ben o olaya anlam veremiyorum. Oyuncu mizmizlik ediyorsa kadrodisi birakirsin, genclerden birini alirsin kulubeye. N'Koudou ve Boateng'in bu macta baslamamasinin bence aciklamasi yok. Oynayacak durumdaysa oynarlar, oynayamayacak durumdaysa kadro disi kalirlar. Ligin final haftalarindayiz ve kritik anlardayiz zaten, yildiz kaprisi cekilecek haftalar degil. Basarsin igneyi oynar. Son yarim saat gotun sikisinca oyuna alacaksan sokayim oyle yabanciya.
Bu yildiz oyuncu sakla muhabbeti de bizde var zaten. Bu kadar Avrupa ligini takip ediyorum, 1 oyuncu icin bile hafif sakatligi var, yedekte otursun vs yorumlarini duymadim. Olmaz da zaten.

Ha, adam 6 ay oynamamistir, direkt mac temposuna sokmak istemezsin Dorukhan gibi o baska. Boateng ve N'Koudou ya oynayacak durumdadilar oynarlar, ya da sakatlarsa kadro disi kalirlar. Benim kafam almiyor hocam.

Beklenildigi gibi ilk yariyi cope attik tabii ki. Atiba'ya kizamiyorum artik. 6 rotasyonuna girmesi gereken adami as 6 yaptik, as 8 yaptik, simdi de 9.5 yaratmaya calisiyoruz. Pozisyona tek tuk girdik, ama zorlama pozisyonlar. Rakiple aranda bu kadar kalite farki olunca tek tuk pozisyon yaratiyorsun tabii, ama atamadiktan sonra bir boka yaramiyor tabii.

Futbolda automation denen birsey var. Atiba ve Diaby gibi santrforlukla alakasi olmayan oyuncular o pozisyona girince kalecinin ustune vurur, gayet normal. Burak mesela koseye vurdu, kaleciyi zorladi. Bir santrforun yapacagi gol vurusuyla bunlarin gol vurusu tabii ki ayni olmaz, zaten o yuzden cift santrfor diye gotumuzu yirtiyoruz. Bir pozisyonda Diaby bombos kaldi ceza alaninda, o kadar alismamis ki buna ne yapacagini sasirdi kaptirdi topu.

Tam Boateng, Umut Nayir, hatta Guven Yalcin'in maci aslinda. N'Koudou, Boateng, Guven ne kadar erken girerse maci kazanma sansimiz o kadar artar. Golu yersek zaten gitti mac, gecmis olsun.

BJK4EVER dedi ki...

Bu hafta Ba'nin attigi golu hatirlayin. Diaby, Atiba ve Elneny'i 10 kere o sekilde birak ceza alaninda, belki 1 tane tesadufen gol olur. Adamlar o kadar eksikle bu kadar eksik Kayseri'den kat kat kaliteli, formda Antalya'ya karsi Crivelli-Ba ile cikiyor. Sen kalkip Atiba'ya gol attirmaya calisiyorsun. Ondan sonra Basaksehir neden 15 puan onumuzde.

Onlarda cunku cesaret var, senin antrenorlerin korkagin onde gideni o yuzden.

Ahmet Usal dedi ki...

Umutun tam lazım olduğu maçmış, hastalıktan yok. Sırtı dönük oynamayı bilen ve kafa vurabilen tek forvetimiz.Ljaic keza aynı.

Eğer takımda gerçek iyi kafacı forvet olsaydı Diaby nin ve Burağın pozisyonlarının ikisi de goldü, Ljungun üstüne vurup onu kahraman yaptılar.

Oyun planı belli, baskıyla top kapıp gol atmak, duran toptan atmak falan. Ama bu kadar mı çaresiz takımız, yani orta göbek geçirgen diye güvenmiyor, anladım da orayı en hızlı geçecek adam Mensah, o da yok. Necibin varlığı oyuna katkıdan çok oyunu bozuyor. Takım Elneny ile çıkmaya alışıktı, şimdi saçmalıyoruz, Necip araya girince tüm orta saha mevkiisiz kalmış gibi oynuyor. Necip tabi Elneny gibi top da çıkaramıyor. Neden oynuyor? Hala basmadı kafam.

Sırtı dönük oynayamayan forvetlerle ve yeteneksiz orta sahalarla hücum oynuyoruz. Valla tebrikler. Bu kadro bir de üç net pozisyon buldu :)

@Basar

Boateng fizik olarak herhalde çok iyi ve hazır görülmüyor Sergen tarafından, ama Necip oynayacağına havada karada oynar. Hayır yani Güven bile oynar Necip oynayacağına!!

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam ne yazdıysan hepsi doğru, haklısın, sen yazarken ben yazıyormuşum, kaçırmışım, üstüne diyecek bir şeyim yok..

Emre Toraman dedi ki...

Ben Rıdvan'a baya ısındım ya. Çok temiz top kontrolü var. Gelecek sene N'sakala seviyesinin de altında 300-400 bine oynayacak makul bir gurbetçiyle, bulamıyorsak o ayarda bir İskandinav'la falan yedeklesek hayır demem şahsen.

Huzeyfe dedi ki...

Umut Nayır kadroda yok sanırım. Pozitif testler Umut ve Ljajic anladığım kadarıyla. Problem değil ama, Güven oynar, Akgün oynar yeter ki sen oynatmak iste.

Sergen önümüzdeki seneyi göremeyecek bence. Genç oyuncu konusunda da bence yönetimle inatlaşıyor. Her zamanki gibi Beşiktaş bizden başka kimsenin umrunda değil.

Ahmet Usal dedi ki...

@Emre Toraman

Hocam nazarın değdi Rıdvana:(

BJK4EVER dedi ki...

Umut Nayir'in kadroda olmadigini biliyorum zaten, ama bu tur maclar tam oyle bir oyuncuyu oynatacagin maclar, o acidan yazdim.

Golu de yedik, sezon bitti bizim icin, gecmis olsun. Futbolun adaletine inanirim ben. Sen bu kadar conservative, korkak bir kadroyla cikarsan atamazsin, yedigin golu de cikaramazsin, ligi 4. tamamlarsin, CL gelirlerini de cukkalayan takima bakarsin oyle.

Sonra bol bol aglamalar, sacma sapan Besiktas, seba romantizmleri, bol bol sevinmek icin sevmedik gibi ic bos sacma sapan laflar dinleriz artik.

Altyapi fetisistleri de hatayi gormustur umarim. Ridvan normal sartlar altinda sampiyonluga oynayan bir takimin ilk 25 oyunculuk kadrosuna girmez. Bizim gibi ucuza yahni yapmaya calisan camia'da, kalitesiz bir ligde yedek olabilir. Ama altyapi bu kadar iste. Ilk hatasi da degil, ilk yarida 2 tane buna benzer pozisyonda riske girdi (biri Ersin'e gitmeyen geri pasiydi hatta). Avrupa'da 16 yasinda bebelerin yapmayacagi hareketler bunlar beyler, kusura bakmayin.

Liyakatinize de, cesaretinize de, kuracagini kadroya da, oynatacaginiz futbola da sokayim. Neyse, Necip'in, Elneny'nin cekecegi sutlari falan seyredin siz. Nasil olsa Boateng fiziksel olarak cok kotu durumda (!).

beagle dedi ki...

Simdi Ridvani cikarirsa epey kufrederim. Senin 3 onliberon, sol stoperin neredeler? Gene sol iç gene gol.

Huzeyfe dedi ki...

Santrayı yapamadık ya aslında o biraz maçın özeti. Sen kurduğun kadroyla oyuncularını kazanmak istediğine ikna edememişsin hoca olarak. Durum bu.

turgay dedi ki...

Kötü hoca nasıl olunur iyi örnekler görüyoruz bu akşam. Oyuncu kaybetmek nasıl olur güzel örnekler var

Huzeyfe dedi ki...

Yazık gerçekten. Gidip çizgide beklese daha mı iyi? Çocuk futbol oynamaya çalışıyor, suçu bu.

Basar dedi ki...

Barcelona ile bile oynasak 3 ön libero ile oynayan hocadan hayır gelmez! Sergen Bey’e sotmalı, Chelsea deplasmanında 3 6 ile mi oynamıştınız? Oynadığı mevkiden, taşıdığı forma numarasından utanır insan!

Benim tek aklıma gelen tek senaryo, bize gelirken 5.liğe 80.000 dolar koymuş olması...! Bu zihniyetle CL’ye gitmeyelim zaten!!

BJK4EVER dedi ki...

@beagle,

Yapma gozunu seveyim ya, bunun stoperle falan ne alakasi var. Altyapimizin, Turk futbolcusunun durumu bu hocam. Bunun yetenekle falan alakasi yok. Ilk yarida 2 kere daha boyle riskli harekete girdi Ridvan. Bir pozisyonda geri pasta rakip baski yapiyorken kendi kalecisinin etrafindan yurudu yahu.

Bunun yetenekle falan alakasi yok. Taktiksel bilgi olarak, fizik olarak Turk futbolcusu bu kadar. Ilk yarida geri pas pozisyonunda yaptigi hareketi Hollanda'da bir bek oyuncusu yapsa, veya golu yedigimiz pozisyondaki simarikligi yapsa o kontrati yirtarlar siktirolup gider hocam.

Bunlar temel bilgiler. Kalecin cikmissa topu taca atar vurursun. Rakip ayagini sokabilir, kalecin yanlislikla vurur, sen kalecinle carpisirsin vs. Ridvan'in tamamen malligi, goldeki pozisyonda da oyle. Senin takimin kendi ceza alaninin onunde ataga cikiyorken solbek olarak o pozisyonda artist artist top kontrol edemezsin, rakip eksiltmeye calismazsin.

Ben futboldan sorumlu olsam altyapinin yuzune bile bakmam. Ozellikle kaleci, stoper, bek, onlibero gibi yetenekten ziyade fizik guc ve taktiksel bilginin onemli oldugu bolgelerde Turk futbolcularinin suratina bile bakmam (yurtdisinda yetismis olanlar haric).

BJK4EVER dedi ki...

@Huzeyfe,

Hmmm, rakip pres yapiyorken, senin takimin ataga cikiyorken kendi ceza sahasinin onunde bir zahmet oynamasin top. Topun oynanacagi yer rakip yari alan, orada girersin riske, kendi ceza sahasinin onunde degil. Tamamen Ridvan'in simarikligi ve/veya bilgisizligi iste. O golu Caner o sekilde yedirseydi de top oynamaya calisiyor iste naapsin zavalli mi derdiniz? Ne anasi ne sulalesi kalirdi Caner'in.

Basar dedi ki...

Hadi the end

Huzeyfe dedi ki...

@BJK4EVER

Ben kesinlikle katılmıyorum sana. 18 yaşında bir oyuncu için çok normal. Ozan Kabak her hafta penaltı yaptırıyordu. Eline yüzüne bakıyorlar işte.

Caner asla böyle bir hata yapmaz. Caner’i orada geri top almaya gelirken göremezsin. Çizgide bekler. Adam sahada yürüyor 20 dakikadır.

Fundamental olarak bek sırtı dönük top almayı bilmez, çok normal. Rıdvan’ın yaptığı işgüzarlık olur en fazla.

turgay dedi ki...

Beşiktaş büyük kalmak istiyorsa korkak ve tembel hocalarla çalışmamalı.

Basar dedi ki...

Sergen İstanbul’a takımda ayrı dönebilir... yanına da 3 tane 6 numara alsın, sıkılmasın.

BJK4EVER dedi ki...

Birazdan Ersin'in yedigi gole de bir mazeret bulursunuz. :)
Karius ve Caner bu hatalari yapsa cok enteresan kufurler edilirdi, yapmayin yahu.
Hem Ersin hem Ridvan normal sartlar altinda Besiktas ile alakasi olmayacak gencler. Ha, ligimiz cok kalitesiz oldugu icin ve butcemiz cok dar oldugu icin yedek olarak kalsinlar.
Ona lafim yok. Ama Ersin kalsin yedek alalim falan diyenler gordum yahu.
Vallahi gulumsuyorum bu tur yorumlari gorunce.

Ozan Kabak, Merih ve Caglar yurtdisinda egitimi alinca duzeldiler. Turkiye'de kalsalardi Serdar Aziz gibi birsey olurlardi.

Neyse, soyledigimi tekrarlayim. Kalec, stoper, bek ve onlibero'ya hicbir sekilde altyapidan yerli oyuncu almam. Yuzune bile bakmam. Ha, dogustan gelen oyun zekasi vardir, top teknigi vardir, 8 olsun. Dogustan gelen hizi vardir, acayip bir calim yetenegi vardir, kanat olsun. Killer instinct vardir, santrfor olsun. Bunlar olabilir.
Ama fundamental bilginin hayati oldugu, taktiksel bilginin on plana ciktigi mevkilerin hicbirinde Turkiye'den yetismis oyuncu oynatmam.

Oynatinca boyle oluyor iste. Hic bosuna cevirmeye calismayin bence. Bu golleri Caner ve Karius yedirse hic boyle babacan yorumlar gormezdik.

can dedi ki...

@ Basar
Sen gene de hoş geldin dostum.

Bu maçla Sergen’le bir geleceğimiz olabileceği fikri benim için bitmiştir.

beagle dedi ki...

@4ever
Ya adam top kaptirdi da senin stoperin niye orada değil? Stoperden baska her bok oldugu icin.

4 defa 31 yasinda 1.90lik Kravetse yetisemeyip pesinden paytak paytak kosan 4 numarali bir adam var ya bonservisle + kontrat ile 7.5 vergileri odersek 10M Euro falan maliyetli transferin senin. 3-4 milyon SMS ediyor.

Bugun de biri cikip stoperlik bir durum demeden ben diyeyim. Yok aga yok. Zaten sen de stoper yok. Futbol akli yok. Teknik Direktör de yok.

Basar dedi ki...

@can
Gelmez olaydım (sizlerden gayrı) Maç filan izlemiyordum ne güzel...

BJK4EVER dedi ki...

Ruiz supermen falan mi sahanin her yerinde olsun? Senin bekin orada artistiklik yapmayacak hocam. Yani su pozisyon uzerinden de stoperlerde kabahat buluyorsunuz ya, pes. Orada calim atmaya kalkarsan ve topu kaptirirsan 100% pozisyon olur, 90% gol olur. Senin stoperin Van Dijk da olsa, Ramos da olsa. Senin bekin orada topla o sekilde oynamayacak hocam. Bunun bir aciklamasi falan yok yahu.

Tamam, anladik, altyapiyi seviyorsun falan. Bizim taraftarin zaten var boyle bir romantikligi. Ama biraz objektif olun yahu. Ridvan ve Ersin bu kadar iste, daha fazla olmaz. Tamamen yetersiz.

beagle dedi ki...

@4ever
Sen Buragin kacirdiklarini, Elnenyinin 90 dk ne halta yaradigini? 2 tane 1.84lük yabanci stopere niye 150-200 milyon TL harcadigimizi? Yari bonservis arti yillik maasi ile 50 milyon TL masrafi olan nkudunun her 10 milyon tl icin niye 1 golu bile acikladiktan sonra ben niye Ersin yediyi aciklarim.

Huzeyfe dedi ki...

Tabi ki Karius veya Caner’e toleranssız yaklaşırım. Rıdvan elli bin dolara oynarken onun elli katı kadar maaşı olan adamdan benim beklentim 0 hatadır.

turgay dedi ki...

Rakibe çalışmış olsak 1 tane yaratıcı adamı olduğundan tüm önceliğinin defans yapmak olduğunu bilir rakibe uygun olan stoper ikilisi ile başlayıp ileride daha çok adamla kalmayı seçebilir böylece 45dk boyunca sadece kenar ortalarına ihtiyaç duymazdık.

Hadi bunları yapmadın koca 45dk boyunca necipin el freni olduğunu da mı göremedin. Bir de bu adama savunmadan top çıkarma görevi vermişsin aman Allahım daha neler.

Tek bir maçın var kazanman gereken camia ve taraftar beklenti içerisine girmiş sen takıma 3 gün izin veriyorsun herkes tatillere akmış. Böyle ciddiyetsizlik yok. Beşiktaş zaten ciddiyetsiz bir takım olduğundan 50 puanı zor buldu koca sezon. Buna yönetim nasıl izin verir anlamıyorum.

Rıdvan çıkarıp caneri alınca ne değişti oyunda? Veya lensi çıkarıp diaby ile devam edince ne değişti? Ya da necip oyundayken neden olmadığını ancak geriye düşünce mi anlayabiliyorsun?

Bıktık hedef maçlarında necipin oynamasından. Zaten o oynayınca kazanamıyorsun hedef maçları bunu da bilmemek futbol cahilliği çünşü necip düz oğlu düz oyuncu sana sahada ekstra birşey vaat etmiyor. Etmediği içinde yıllardır aynı durumda.

Değişimi Sergen hoca ile yapamayız. Çünkü kendisinin oyuna bakışı hedef maçlarında korkaklıktır. Bıktık artık hedef maçlarında korkaklıktan.

Ahmet Usal dedi ki...

İşin kötüsü Hoca bu maçla ilgili taktiksel yetersizliğini-beceriksizliğini genç oyuncuların hatalarıyla kapatır. Açıkça suçlar mı bilmiyorum ama aslında eli kuvvetlendi Yönetime karşı: Bakın gördünüz mü öyle gençlerle falan olmuyor diyecek muhtemelen.

Şu maç çıkardığı kadro tam Anadolu takımı hocası kadrosu.

Halbuki maçı önce kafada kaybetmiş, şimdi bu maçtan sonra yorumları spor programlarını falan dinleyin, yarın spor yazarlarına bakın. Garanti veriyorum ilginç olacak...

Huzeyfe dedi ki...

Fiyat/performans. Bir değerlendirme yapacaksak böyle yapalım.

beagle dedi ki...


Bu ligde kravetse yetisemeyen kaç stoper vardir? 2.yi zor bulursun. Birak allasen. Mac orada önünde. Biri hata biri yetersizlik. Top kaptirma hatadir, g.tunu kaldiramama yetersizliktir.

Ayrica birinin maliyeti digerinin 1000 kati falansa bir durucan.

Teknik direktorun mac baslamadan maci batirdigi maçin hesabini, iki tane ilk maclarini oynayan cocuga, ustelik macin genelinde kötü de oynamadiklari durumda cikarmak art niyet veya ezberciliktir.

14 yabancimizin ve pahali transferlerimizin cogu boş oldugu icin bugun bu durumdayiz.

Ahmet Usal dedi ki...

@turgay

Hepsine katılıyorum biri hariç: Üç gün izinle takım fizik olarak düşmüş mü? Konsantrasyon kaybına mı uğramış?

Onun dışında süper yorumlamışsın, eline sağlık.

Emre Toraman dedi ki...

@BJK4EVER
İyi de zaten yüzüne bile bakmıyorlar ki. Hatta 8'in, kanatın, santraforun da bakmıyorlar. Gören de Türk futbolu Arsene Wenger'lerle, altyapıdan gençlerle dolu da o yüzden bu haldeyiz sanacak.

Harika bir fikrim var benim: Seneye Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkmış bir kaleci ve Türkiye'nin en iyi orta açan sol bekini bulursak kesin şampiyon oluruz diye düşünüyorum.

yilmaz dedi ki...

Sergen Yalçın'ın ilk raundu kazandığı bir maç oldu. Gelecek sezon Sergen Yalçın teknik direktör olarak kalacaksa, ne tarz bir kadro kuracağının işaretleri vardı bence maçta.

Rıdvan'ın haftalardır ilk büyük hatasında oyundan alması çok net bi gösterge.

Bence Ruiz'in defosu olan "kaplumbağa koşusunu" 45 dk'da 10 kez filan kullanan rakibi göremeyen bir teknik direktörden bırak bizi, Kayseri'ye bile hayır gelmez. Akıl almaz bir şekilde defalarca Ruiz'in arkasına adam attılar ve hoca seyretti.

Gerçi blog'da da topa tutulan Necip'in çıkışıyla, savunmamızın helva kıvamına gelişi de, yine Necip'e küçücük bile bir artı olarak yazılmayacak. "Necip'le başladığımız için kaybettik" olacak.

Biz Sergen Yalçın'la yeni sezon için de bir plan yaptıysak vay halimize.

Teknik direktörlüğün ciddi bir iş olduğunu, takımın kimyasından başka geometrisinin de olması gerektiğini anlayamadık, anlayamayacağız.

Benim için maçın pozisyonu, Diaby'nin binbir çabayla sıfıra indiği ve içeri çevirdiği topta ceza sahasında kimsenin olmaması. Acaba o pozisyonda Burak ile Lens ne bekliyordu? Sıfırdan 90'a takmasını filan mı?



Ahmet Usal dedi ki...

@Emre Toraman

Hocam onlar vardı, hatta biri hala takımda:))

turgay dedi ki...

@ahmet

İkinci yarı çöktü takım. Bitti oyuncular. 3 gün izin bu sıcak havalarda doğru düzgün antrenman temposu yokken bence fazla. Hele hele uzun yolculuklar yapmak vücudun dengesini bozmak şu kritik dönemde hatadır. 3 günlük tatilde kim nereye gitmiş bakarsak konsantrasyonun dağıldığını da görebiliriz.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

Valla Ruizi savunacak halim kalmadı, adamın ağırlığı fecaat, fiziken daha iyi bir santrafor varsa ona da eziliyor, ligde en az 10 tane forvet var böyle, o yüzden seneye olmayacak gibi tahmin ediyorum. Seneye kim olur olmazı net gösteriyor bu maçlar.

Hücum da bir savunma şeklidir, Boatengle başlasa daha mı kötü olurduk, tüm akıcı pas oyunu bitti Neciple, Elneny işlevsiz kaldı ki zaten tek işlevi ve oynama nedeni takımı direk çıkarması.

Yani illa bir orta saha olacaksa Kartal da oynardı, kadrodaydı, bence daha işe yarardı ama Hocadan senin de dediğin gibi beklenilmez.

Son cümlene bayıldım, daha iyi anlatılamazdı.

Ahmet Usal dedi ki...

@turgay

Hocam olabilir, bana takım 2. golden sonra mental olarak düştü gibi geldi, ama çok iddialı da olunmaz, ikimiz de haklı olabiliriz:) Çünkü sonrası üç günde bir maç, takım maçın önemini biliyor, bunların çoğu yabancı ve profesyonel, bu sıcakta çok yüklenip antremanda sakatlanmasınlar diye de bakılmıştır. Tartışmalı bir mevzu yani.

BJK4EVER dedi ki...

@beagle,

Elneny'nin bir halta yaramadigini, Atiba ve kendisinden 1 tanesinin fazlalik oldugunu surekli yaziyorum zaten. Burak gol kacirmis olabilir, ama neden senin takimin komple Buragin ayagina bakiyor. Burak sapkadan tavsan cikartmasa son 3 maci zaten kazanamazdin. Bu macta da anca Burak'la kazaniyorsun.

Besiktas'in kadro degeri transfermarkt'da 59 milyon euro. Kayseri'nin 15 milyon euro, 2 milyon euro'luk Mensah'i cikartinca 13 milyon euro kaliyor geriye. Besiktas'in kadrosu 5 kat daha pahali.

Sen 5 kat daha pahali kadroyla rakibinin karsisina cikiyorsan ve tek gol umudun duran top veya Buragin sapkadan tavsan cikarmasi. Veya Lens, Diaby vs sezonda 1 kere anca atabilecekleri golu atacaklar, rakip 10 kisi kalacak vs. Bu sekilde maci kazansan bile sistemsel bir galibiyet olmayacak, tamamen tesadufi olacak. Calisilmis, organize, sistemsel bir galibiyet olmayacak.

Bu arada ben suclu olarak gencleri gormuyorum, yanlis anlasilmasin. O hatalar yapilmasa bile mac normal sartlarda 0-0 veya 1-1 biterdi, veya cok sansli gunumuzde olsak veya denk gelse 1 farkla alirdik. Ama dedigim gibi, hakli sekilde, organize olarak galip gelmek baska sey, tesadufi, sansa galip gelmek baska birsey. Abdullah Avci, Aykut Kocaman galibiyetleri bunlar, seni hicbir yere goturmez.

Gencleri sadece su acidan soyluyorum; neyin ne oldugunu bilsin herkes. Kalitesiz bir ligde, butcenin 0 oldugu yerde bu gencler yedek olur anca. Normal sartlarda Besiktas'la uzaktan yakinda alakasi olmazlar.

Ersin Besiktas'in 1. kalecisi olmaz. Besiktas'in kalecisi kaliteli bir yabanci olur. Ha, altyapidan cikan kaleci goz ardi edilemez bir yetenege sahip olur, ilk mactan beri onu iliklerine kadar hissettirir bir Ugurcan gibi, Erce gibi, eyvallah. Ersin onu hissettirdi mi? Alakasi yok. Ama yedek kaleciye para vermektense dursun 2. kaleci olarak.

Ridvan'in hizi disinda hicbir ozelligi yok. O 'yetenek' de onlarca futbolcuda var. Defansta bilgisiz, surekli hata yapiyor. Su ana kadar defansta yaptigi 1-2 basari mudahale varsa da hizindan kaynaklandi. Ha, sen hucumda inanilmaz efektifsindir, anlarim. Besiktas cogu macta rakipten ustun oynadi, rakip sahada oynadik, Ridvan'in istatistigi 0 gol 0 asist. Kaleyi bulan sutunu, iyi bir ara pasini vs hatirlamiyorum. Tamamen bos bir oyuncu maalesef. Paramiz hic yoksa yedekte dursun. Seneye mumkun oldugunda ilk 11 disinda kalmali.

Fiyat-performans olarak degerlendirmiyorum, cunku benim kafamda ayri bir Besiktas var. Bu Besiktas'ta Karius'a yer yok evet, ama Ersin'e de yer yok. Karius olmayinca kaleyi Ersin'e verelim diye bir kafa da dogru degil. Ridvan, Ersin gibi bos beles oyuncularin ilk 11'de oynayacagi bir takim olacaksak o takim Besiktas olmaktan cikar, Anadolu takimi olur. O zaman ilk 5 de hayal olur, orta siralarin takimi oluruz. Izliyoruz ya Kenan Ozer'i, Gunay Guvenc'i falan, o halde oluruz iste.
Zira Ersin=Gunay, Ridvan=Mehmet Sedef. Ne fazlasi, ne eksigi.
Ben Besiktas'i o capta gormedigim icin o acidan bakmiyorum.
Ridvan Besiktas'in yapilanmasinda ilk 11 oyuncusu olmamali. Adriano'ya paran yetmiyorsa alirsin N'Sakala'yi mis gibi oynar.
Ersin Besiktas'in yapilanmasinda ilk 11 oyuncusu olmamali. Muslera'ya paran yetemiyorsa bulursun bir Karcemarskas, Fabri, Sehic, Lung oynatirsin.

Altyapi romantikligini birakalim. Bos beles capsiz oyuncular iste. 5 kurus parasi olmayan bir Besiktas'ta yedek olurlar, maksimum olarak. Bu oyunculardan yedeklik haric hicbirsey beklenmez. Necip= bunlar iste. Besiktas bu oyunculara guvenecekse, yetistirmeye kalkacaksa vs Besiktas zaten bitmistir. Altyapidan oyuncuya karsi degilim, ama cikarsin Abdulkadir, Yusuf, Ugurcan gibi ilk mactan herkese iliklerine kadar hissettirirsin yetenegini, agzimi acmam. O zaman ilk 11 oyuncusu bile olursun. Ridvan, Ersin gibi hicbirsey olmayacak bos beles oyuncular zaman kaybi.









yilmaz dedi ki...

@Ahmet Usal

Her oyuncu dört dörtlük olacak diye bir kaide yok. Ruiz'in zaafı belli. Sorun bizim hocadan başka ligdeki diğer tüm teknik direktörlerin bu defoyu bilmesi.

Ruiz'le de oynanabilir. Ama böyle olmaz. Beşiktaş'ta oynayan Ronaldo da döneminin en ağır stoperlerinden biriydi. Ama böyle rakiple birebir kalmazdı hiçbir zaman. O da teknik direktörün becerisi işte.

Utku mu - Ersin mi ?
Caner mi - Rıdvan mı ?

Benim açımdan soruların cevapları çok net. O bakımdan geçelim bu konuyu.

Bu maç Sergen'e yazar. Diaby'nin kanatta oynadığı hiç bir maçta varlık gösterememesine rağmen inatla kanatta oynaması akıl alır gibi değil. Elneny ve Atiba nispeten daha diri durumdayken ileriyi 4'lemek yerine 3+ Elneny+Atiba ile 4'lemeye çalışmak kendini hala Yeni Malatya'da sandığını düşnüdürtüyor bana.

Elneny-Atiba tandemi nispeten fizik olarak iyi durumdayken riski alıp Güven sol, Diaby merkez yapabilirdik. Diaby-Burak ile iyi bir uyum yakalamışken hem bu uyumu kaybettik hem Burak'un arkasını boşaltarak etkinliğini düşürdük.

Beşiktaş kariyerine Başakşehir deplasmanında LEns sağ bek çıkarak başlayan adamdan Kayseri deplasmanına 3 ön libero ile çıkan adama bu kadar hızlı dönmesi bende de gelecek adına büyük bir şüphe uyandırdı açıkçası.

Emre Toraman dedi ki...

@Ahmet Usal
Demokrasilerde çare tükenmez. Bir ülke buluruz mesela. Hücum hattına 4 tane falan yıldız transferi yaparız. Hatta altyapıya transfer bile yaparız aynı ülkeden. Besteler falan da yapabiliriz o ülkenin dilinde.

Yıllardır Türk futbolu ve Beşiktaş ne çektiyse bu altyapıcı, az maliyetle çok iş planlayan romantiklerden çekti zaten. Bak elin Avrupalısına öyle mi, basıyor parayı faydalanıyor tecrübeden. Biz ne çekiyorsak hep bu düşük yaş ortalamamızdan ve düşük maaş skalamızdan çekiyoruz.

yilmaz dedi ki...

Gerçi benimki de laf. Yönetim zaten tepkileri göğüslemesi için taraftarın sevdiği bir figür olarak getirdi Sergen'i. Avrupa katılımı hayali bile yoktu eminim. Lig saçma sapan bi hal aldı da kendimize bir hedef koyabildik. O yüzden ne Sergen kaybetti ne yönetim.

BJK4EVER dedi ki...

Benim anlamadigim sey; neden Ridvan ve Ersin Karius ve Caner uzerinden korunuyor ki? Bir hatayi baska bir hatayi gosterince dogru mu yapiyorsun, ne oluyor?

Besiktas'in kalecisi Karius da degil, Ersin de degil.
Besiktas'in solbeki Caner de degil, Ridvan da degil.
Ridvan'i Caner uzerinden korumayi birakin bence.

Bunun bir arasi var, dogrusu da var. N'Sakala'yi alirsin mis gibi oynar. Bulursun yabanci bir kaleci oynar. Ridvan ve Ersin yedek bekler.
Dunyada Caner ve Ridvan disinda bek mi kalmadi? Basaksehir Ferhat ve Ugur Ucar'da israr etse altyapi romantigi kafasiyla ohoooo ne halde olurdu. Paran varsa alirsin Clichy'i, yetmiyorsa bulursun Caicara idare edersin.
Bos beles capsiz genclerle olmaz. Olmaz hocam.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

Hocam adam bu defolarıyla 8 sene Valenciada Villarealde yılda minimum 30 maç olmak üzere, neredeyse maç kaçırmadan oynadı. Muhtemelen tam da senin söylediğin nedenden, haklısın. Ama bizim ligde ne öyle hoca var, ne futbolumuz öyle futbol. O yüzden bizde olmayacak, net.

@Emre Toraman :))

Hocam TS yapıyor, bu çocukların hepsi u19 milli, şöyle 10 maç adam gibi şans vermeden çok da anlaşılmaz,lige ayak uydurup gelişemezlerde, ve bu lig fizik ligi, Rıdvanın daha yolu var,güçlenecek, ağırlık çalışacak, ona göre beslenecek, topu eveleyip gevelememeyi öğrenecek, daha düzgün pas ve orta yapmayı öğrenecek ama en kötü yedek solbek olur, diyelim haftaya da topu ayağında çok eveleyip gevelerse o zaman eleştiririz. Yeterince gelişemezse de duruma göre yedek olur ya da gider. Ama milli genç, denemeye değer mi? Bence değer.

Ersinin de yediği ilk kötü gol, tecrübesizlik golü, beklemedi o topu oraya, öğrenirse kalır, öğrenemezse de yedek olur ya da gider, ama ŞL Finali oynayan kaleci çok daha kötülerini yedi, tahammül ettik. Ersinin şu kadarıyla bile ligde üçüncü olurduk sene başından beri oynasaydı bence..

Neyse ki Hoca en azından hata yapacaklar tabi, öyle öğrenecekler diyebildi, eleştirmedi basın karşısında.

@BJK4EVER

Hocam sorun tüm faturayı gençlere çıkarmak, takım süper taktikle süper top oynuyordu da bir onlara mı kaldı. Oluru olmazını göreceğimiz maçlar bu maçlar. Caner tatile başlamış, Fenerle anlaşmış, onu mu oynatacaktık. Ya da tamamen torpil bombası olan Utkuyu mu. Eldekilerin en iyisi şu an için bunlar, ondan oynuyorlar. Olurlarsa bir daha avuç doluşu paraları yedek solbekle yedek kaleciye vermeyiz en azından, kötü mü?

beagle dedi ki...

@4ever
Belki yazilarimdan hatirlarsin solbek olarak oynamasini/bu dandik sartlarda tecrübe kazanmasini istedigim "Ahmet Günay"

En önemli gördüğüm ve bu donemde oynamasi istedigim genç oyuncular Alpay, Almos, Mertcan ve Oguzhan Akgün.

Sebepleri defalarca acikladim. Hepsinde fizik veya skor acisindan bir ozellik var.

Senin begenmedigin grup yani A takimda mutlaka olur denemeyecek bir grup genç var: Kartal, Kerem, Atamer, Erdogan, Ilkay, Ridvan gibi. Bunlar kadrodaki eksiğe gore derinlik olusturur, biraz sans bulur, sicrama yapani bedavaya Ruizden iyi olur.

Romantiklik ithamini bunlari defakarca yazdigimdan kabul edemiyorum. Bu iş hesap kitap ve objektiflik işi.

Ersinle ilgili yorumum en sonda: Ilk maçında atletik kapasitesinin eksik oldugunu gördüm. Genç maçları Ütü ile cekildiginden orada kesin karar veremiyorsun.
Ancak ben bu kalede Sener, Bulent, Fevzi, Korcan, Utku gördüm. Ersin bunlardan çok daha iyi başladı. Yedek kaleci icin gayet yeterli. Elinden, ayagindan top kacirmiyor, normal toplaru kurtariyor. Birebirde iyi bile.
Merak eden olursa altyapida su sira Emre Bilgi adli kaleci popüler. Videolari cikmaya basladi. Daha gormedigimiz milli Dogukan, U16 ve U14de ise mac başı 0.4lerde gol yiyen 2 kaleci var. Elbette hepsi süper cikmayacak, ama 2 ve 3. kaleci pozisyonlarini rahatlikla doldururlar.

yilmaz dedi ki...

@BJK4EVER sence "boş beleş çapsız" olduğunu gösterecek ne var peki?

Çocuğun yaptığı hata, yerleşim hatası filan bile değil. Basit hata. Her maç dünyanın en iyi oyuncularının bile yaptığı basit hata. Bazı futbolcular aşırı özgüvenden, bazıları tam tersine güvensizlikten yapıyor bu hataları. Böyle basit hata yapıp kariyerini geçirdiği takımın şampiyonluğunu engelleyen efsaneler bile var mesela.

Yani adamın değişmeyecek özellikleri ile ilgili yorum yapmanı anlarım da (fiziği mesela) ne kadar izledin de bundan sonra önümüzdeki 40 maçta 20 defa aynı hatayı yapacağına kanaat getirdin? Kendini geliştiremeyeceğini nasıl öngörüyorsun? Oynadıkça pozisyon bilgisi gelişemez mi mesela, mümkün değil mi?

Kariyerinin onunucu maçına çıkan bir adama yapıştırılacak bir etiket mi "boş beleş" etiketi Allah aşkına?

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam senin yorumu tam okumamışım, sen de sonucu benzer bağlamışsın, fark ben Rıdvanın olabileceğini düşünüyorum. Bir önceki maçın yıldızıydı defansif istatistikte, en çok top kapma-top ve atak kesme - aralara - kademelelere girme, senin düşündüğnün aksine oyun bilgisi olarak iyi göründüydü, hele yaşına göre ki ülkede maalesef 19 yaş "genç".

Eksiği oyunu hep oynamak istemesi-denemesi ki aslında mental açıdan bir artı, ama süper ligin fizikli oyuncuları vücudu koyup topunu çalıyor, bu durumlara düşmemeyi öğrenmesi ve fiziğini geliştirmesi - güçlenmesi lazım.

Emre Toraman dedi ki...

@BJK4EVER
Cunku her aldigin N'sakala da N'sakala cikmiyor. Bazisi Douglas cikiyor, Juanfran cikiyor. Keza her Fabri de Fabri, her Muslera da Muslera olmuyor. Runje oluyor, McGregor oluyor, Leo Franco oluyor, De Sanctis oluyor.

Simdi tum bunlar olup biterken sen istiyorsun ki her buldugun Abdulkadir, Abdulkadir olsun; Serdar Ozkan olmasin, Erkan Kas olmasin.

Her transferde oldugu gibi genc oyuncularda da risk faktoru var. Avrupali hangi hocaya sorsan Turkiye'nin sorununu ayni soyluyor: sabirsizlik, hemen olsunculuk.

BJK4EVER dedi ki...

@Ahmet,

Haklisin, oynamalarinda sikinti da yok zaten. Dedigin gibi Caner kafaca bitmis, Ridvan oynayacak tabii. Ersin'in zaten alternatifi yok, Utku oynasa ayni sey. Demek istedigim nokta; bu gencleri dogru perspektifte degerlendirmek lazim. Normal sartlarda Besiktas'in seviyesi bu degil, olmamali. Paramiz yoksa yedek dursunlar, o kadar. Otesi degil. Ben oyle bir yorumlar okuyorum ki, sanki gencler supermis, bunlara sabretmeliymisiz, 2-3 sene bunlari full oynatsak super gelisip bizi basarili yapacaklarmis (Trabzon ornegi veriliyor) vs.
Vole'de yorumcunun biri Ridvan EURO 2022'de milli takim solbeki olabilir dedi, Besiktas Ridvan'in onunu kesecek degil, onu yedekleyecek birini almali dedi. Hatta Besiktas'li bir muhabir kaleye 1. kaleci degil, Ersin'in yedegi bakiliyor vs dendi.
Dehsete kapildim. Bu tarz dusunceler tehlikeli be bizi bir adim ileri goturmez.

@beagle,

Eyvallah. Zaten senin yazdiklarina bakilirsa Sergen'in gencleri tamamen zorunluluktan oynattigi savi daha da gucleniyor. Yoksa senin yetenekli olarak gordugun hucumculardan Almos, Oguzhan vs coktan forma sansi bulmustu. Ya Diaby'nin yerine veya bugunku kadroda Necip'in yerine. Sanki o pozisyonda artik alternatif kalmadigi icin zorla oynuyorlar.

@yilmaz,

Yetenek anlaminda ne var? Hiz disinda hicbirsey yok. Fizigine, boyuna vs takanlar var, ama ben hic takmiyorum. Ama boyun 1.75 ise o zaman hucumda akici olman lazim. Ridvan'in hizi var, baska? Defansif olarak cok saglam bir goruntu verdi mi? Hayir. Yaptigi basarili defansif mudahaleler de tamamen hiz kaynakli, yetisebiliyor. Ama pozisyon alma, kafa topu kazanma, sliding tackle namina hicbirsey sunmadi. Savunmadaki riskli hareketleri, temel bilgisinin zayif oldugunu gostermesi de cabasi. Hucumda hizli oldugu icin ve ayagi fena olmadigi icin fena gozukmuyor, pas oyununa katiliyor. Ama adam eksiltmesi yok, kalite orta goremedik, takim cikarken oyun kurma ozelligi yok. Sut cekti 1-2 defa ama kalenin yanindan bile gecmedi. Ben Ridvan'in ne oldugunu su ana kadar anlamak isterdim. Kendisi Mendy gibi defansif bir bek mi? Hayir.
Kendisi Marcelo gibi oyun kurucu, teknik bek mi? Hayir. Ne oldugunu cozemedim.
Ridvan'in zaten tum ozelliklerinin pek iyi olmasi beklenemez, oyle olsa 30 milyon euro olurdu. Ama bir oyuncu sirf hizli ve ayagi fena degil diye de Besiktas ilk 11'ine laik gorulmemeli bence.

Bu arada bu yaptigi hata basit hata falan degil, yapmayin. Temel bir hata. Ya temel bilgisi eksik ya da laubali. Ikisi de feci.
Ilk yarida mesela bir geri pasi pozisyonu oldu. Kaleciye atmaya calisti, ama kuvvetli darbe vuramadigi icin top gitmedi. Buna lafim olmaz, bu yetersizliktir. Ama sonraki pozisyonda rakibin baskisini hissetmisken ve Ersin cikmisken topu taca atmayip Ersin'i calimlayip kendi kalesine dogru gitmesi temel hata veya laubalilik. Bunun affi olmaz. O pozisyonda birsey olmadigi icin konusulmuyor, ama bunlari gormek lazim. Bir dahaki sefer Ersin vurmaya kalkar, carpisirsin gider gol olur, veya uzun bacakli bir forvete denk gelirsin aradan dokunur duman olursun. Bunlar temel hata, basit hata degil. Besiktas ilk 11'ine laik gorulen oyuncunun yapmamasi gereken hatalar.


@Emre Toraman

O zaman iyisini bulacaksin hocam. Ne istedigini bilen bir hoca, kaliteli bir scouting ekibi ve iyi bir butcen olacak. Oyun formatin olacak ve ona gore oyuncu alacaksin.

yilmaz dedi ki...

@BJK4EVER ben sana Marcelo olacak da demiyorum, Mendy de. Zaten biz de Real Madrid değiliz. Bizim ihtiyacımız olan sol bek, piyasa değeri max 5m€ civarı olacak oyuncular. Mali durumu tartışmayacağız burada heralde.

Benim takıldığım konu daha 10 maç oynamamış bir oyuncu hakkında -inşallah- önünde 16-17 yıl oynayacağı bir futbol hayatı varken, nasıl bu kadar kesin konuşabildiğin.

Pozisyon icabı ceza sahasının önüne geldi ve yapmaması gereken bi hareketi yapıp topu kaybetti. Bu gerçekten oyuncunun kalitesiz olduğunu, daha doğrusu hep böyle kalacağını göstermez. Bu olacak bir şey değil. Yenilginin üzüntüsüyle sövmeni filan anlarım ama Caner'den farkı adamın daha istatistiği tutulacak kadar bile maç oynamaması.

Ersin konusunda da ilk maçtan beri çok ümitli değilim ben de. Ama yapacak birşey yok, bu sezon böyle geçecek. Ersin de Beşiktaş'ı yedek kaleciye bonservis verme hastalığından kurtatırsa yeter.

Bence bu maç oyuncuların bireysel performansları üzerinden yorumlanacak bir maç değil. Çok büyük taktiksel hatalar da vardı. Çıkan kadro zaten yeterince sorunluydu. Fakat bence maç içinde bazı şeyler tıkırında gitti. Ciddi bir pozisyon vermedik ve pozisyon sıkıntısı da hiç çekmedik.

Bence yapılan oyuncu değişiklikleri biraz daha sakin kafayla yapılsaydı, maçı tutabilseydik, galibiyet golünü 80'lerde filan bulabilirdik. Örneğin, Necip'i belli ki hiç inanarak koymamış kadroya. Ama bence Necip değil Elneny çıksa bu kadar açık vermezdik. Belki stoper'e Necip'i çekip, Ruiz'in akıl almaz yavaşlığının zaaflarını ortadan kaldırabilirdik.

Her neyse Sergen Hoca dün ne başlangıç 11'inde, ne oyunu okumada başarılıydı. Oyuncuların bireysel performansından daha teklikeli bir durum bu. Çünkü mali yapımız belli ve daha kaliteli oyuncuları alma ihtimalimiz pek yok. Bize şapkadan tavşan çıkaracak oyuncu değil, şapkadan tavşan çıkaracak teknik direktör lazım bu sebepten.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

Rakibin taktiği savunma arkasına, özellikle Ruizin arkasına atılan toplardı.

Orta saha zaten topu kaptığı gibi direk savunma arkasına top atan takıma kalabalık olsa ne yazar, bypass oluyor.

O toplar zaten atılacak, biz de açık verecektik. Atılmasın istiyorsan forvetin iyi hücum pres yapacak, iş orta sahaya gelmeden bitecek.

Sorun daha hızlı ve dikine gidebilmekti, Neciple kendi kurduğu sistemi bozdu Hoca, Elneny çıksa oradan pas kalitemiz ve hızlı top çevirme imkanımız biterdi, Elneny bir sarı daha görürse cezalı, olmadığı maçta bugünkü kadrodaki işlevi daha iyi anlaşılır. Tek numarası geriden oyun kurma,takımda onun kadar iyi yapacak başka adam yok o işi. Neciple el freni koydu takıma Hoca, hem de görünür belirli hiç bir katkı almadan, yani bence..

Son paragrafına tüm hücrelerimle katılıyorum :)

Ahmet Usal dedi ki...

Yani sorun ilk golü atmaktı. Elneny Necip olduğu sürece başı kesik tavuk gibi dolaştı, işlevsiz kaldı.

Zaten ilk golü yediğimizde daha da kabak çiçeği gibi açılacaktık. Zaafımız bu, takımı eldeki kadronun ilk golü atacak en iyi formatında kurup oynatmamaktır Hocanın hatası.

yilmaz dedi ki...

@Ahmet Usal 3 önlibero ile maça başlamak zaten yeterince saçmaydı. Ama eğrisi doğrusuna denk geldi ve baya pozisyon ürettik ilk yarıda. Sonra maç sıkışmaya başlayınca müdahelede geç kaldık ve golü yiyince panikle 3 adam birden girdi oyuna. İkisi hafif sakatlıkları olduğu için 11'e başlamamış, biri zaten haftalar önce Beşiktaş'ı kafada bitirmiş biri. Takımın iyice düşeceği belliydi.

Burada bence daha dinamik olan Necip kalıp Ruiz ya da Elneny'den biri çıkabilirdi. Çünkü bu iki oyuncu da gittili geldili oyunda pek faydalı olamıyorlar.

Basar dedi ki...

Ben Sergen'in korkak olduğunu düşünmüyorum, 3x6 numara ile oynamanın anlamını bilecek kadar futbolu biliyor. Burada hepimizi ilk toplayıp sonra çarpar.

Dün ya maça bahis yaptı ya da yönetime msj gönderdi (beni gönderin, transferi benim dediğim gibi yapın vb.)...

Dün Rıdvan'ı çıkartması büyük fiyaskoydu. Hayır, Rıdvan yüzünden yenilmedik. Genç oyuncu hata yapacak, bunu da göze alacaksın. Dünkü gibi karşı kaleye verimli gidemeyecek kadro kurgusu oluşturursan, genç oyuncunun hatasını da kapatamazsın.

@4Ever ben dün gol dışında bu adam 1 yıl GG ile takılsın, stili benziyon ondan çok şey kapabilir diye düşünüdüm. O mevkide Serdar'ın (2016 şampiyonluk) Caner'in onlarca gol yedirmişliği var. Biraz daha toleransa ihtiyaç var.

BJK4EVER dedi ki...

@yilmaz,

Ben de sana Marcelo olsun, Mendy olsun demiyorum. Oyuncu karakteri olarak ornek veriyorum. Mendy yerine Hakan Balta da yazabilirsin oraya.

Bir oyuncunun ne olup olmayacagina karar vermek icin 15 mac takimin anasini bellemesini gormene gerek yok. Iyi oyuncu kendini belli ediyor zaten.

Ridvan'da benim sikintim hicbir sekilde belirgin bir ozelliginin ortaya cikmamasi, ne oldugu belli olmamasi. Abdulkadir Omur'u de izledik, Trabzon hic oyle 10 mac falan beklemedi. Daha ilk macta top kontroluyle, adam eksiltmeleriyle ne oldugunu belli etmisti zaten. Bir oyuncunun top kontrolu ve dribbling yetenegi o yasta iyiyse diger ozelliklerini gelistirir, tas gibi topcu olur.

Ben Ridvan'da uzerinde durabilecegin ozellik goremiyorum hiz disinda. Vasat ustu diyebilecegin 1 tane ozelligi yok hiz disinda. Sen net bir sekilde; Ridvan'in su su ozellikleri cok iyi, su tarz bir bek olacak kendisi, onumuzdeki 5 sene formayi kapip kimseye vermeyecegine kalibimi basarim diyebiliyormusun? Diyemezsin bence, cunku oyle bir ozelligi, potansiyeli yok.

Bunu ilk 5 macinda soylettiremeyen oyuncu zaten Besiktas seviyesinde degildir. Kendisi benim gozumde tam anlamiyla Ismail Koybasi'dir. Hizlidir, ama futbol akli yoktur. Defansta surekli temel hatalar yapar, hiziyla bir kismini telafi edip iyi defans yapiyormus gibi gozukur, ama aslinda kotudur. Hucumda hizli oldugu icin, ileri ciktigi icin iyiymis gibi gozukur, ama surekli yanlis tercih yapar, top teknigi yetersizdir. Tum sezon oynasa bile yapacagi istatistik max 1 gol 2 asisttir, otesine gecmez. Ridvan da iste ayni klasmanda. 5 sene full sezon oynat, hicbir ise yaramaz. Sadece takima yuk olur, kaybettigin maclarla kalirsin.

Tekrar edeyim; Ridvan gitsin vs demiyorum. Kuculmekte oldugumuz icin, butcemiz dar olacagi icin yedek olarak kalsin, yapacak birsey yok. Ama Ridvan icin Besiktas seviyesinde demek, seneye ilk 11'de oynasin oynaya oynaya iyi olur demek bence Besiktas'a ihanettir. Ridvan ve Ersin'in ilk 14'unde yer alacagi bir takim sampiyonluk yarisinda falan olamaz.

yilmaz dedi ki...

@BJK4EVER

Ben hiçbir oyuncuya kariyerinin başında şırıngayla yetenek verildiğini düşünmüyorum.

Bunlar geliştirilecek konular. Hızlı bir oyuncuya kademe anlayışını öğretirsen, kısa boyuna rağmen defansif anlamda çok faydalı olur. Ama daha onuncu maçında "bundan olmaz" diye atarsan adamı gelişimi durur ve hakan balta da olamaz, emre taşdemir de, gökhan süzen de.

Dün Sergen hoca Rıdvan'ı oyundan almak yerine Ruiz'in açıklarını kapatması için "takım ileri gittiğinde Ruiz'i kolla" deseydi o kontraları yemezdik mesela.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

Düşüncen ilk bakışta mantıklı, ama Necip çok uzun zamandır süre alamamıştı takımda, maç ritmi yok, sürekli oynayanlar 60 dan sonra daha tempolu kalır, daha iyi mücadele ediyor demek daha tempolu ve her yere basar anlamına gelmez bence, maç ritmi olan oyuncu daha tempoludur, Necip oynayacağının maksimumunu verip çıktı bana göre. O yüzden de oynamayaydı daha iyiydi. Bu durumda @Basarın komplo teorisi bana mantıklı görünmeye başladı :)

Rıdvan bir önceki maç en çok ikili mücadele kazanan, en çok top kesen, en çok top kapan, iki de ters kademeyle yüzdeyüz gol pozisyonunu engelleyip Ruizin arkasını toplayan adamdı. Zaten Ruizle oynuyorsak oraya Rıdvan çabukluğunda adam lazım. Yani bu maçtaki hatalarına kadar defansif olarak iyiydi. Bu maçtaki fark rakip hocalar senin oyuncularının zaaflarına çalışıyor, Rıdvanın zaafı da fiziği yetersiz olduğu halde cesaretli olduğu için topla çok oynaması, evelemesi - gevelemesi. Süper Lig fiziğindeki oyuncular da basıp ondan top kapabilir. Bu riski görüp kendini ona göre ayarlaması lazım. Ve fiziğini çok kuvvetlendirmesi. Bunun dışında bence potansiyeli var, hemen çıkması kötü. Hoca mental olarak dağılacak diye düşünülüp çıkardıysa ve oyuncu mental olarak güçlüyse kötü, çünkü kendine güvenine vurmuş oldun, her şekilde Canerin bitik ve umursamaz halinden faydalı olurdu. Burada sana katılıyorum.

fidddas dedi ki...

dün gece adana yollarındaydım, izleyemedim maçı. şimdi özeti izledim, yorumlara bakınca gençler baya fahiş hatalar falan yapmış diye düşündüm. ama bu yaştaki oyuncular için gayet normal bunlar. rıdvanın hatası ile ozan kabakın hem züper ligde hem bundesligada yaptığı hatalar karşılaştırılmaz bile. ama biri gökten yere inmiyorken biz burada çocuğu yerle bir etmişiz. ersinin hatası ise tekrar ederse tehlikeli etmezse öğrenme eğrisi içerisinde sayılabilir.
asıl sorun sergende. oynayan iki gencin yaptığı hayatın akışı içerisindeki hatalar hocanın defosunu fazla kapatmış gibi duruyor. kayseri deplasmanına necip-atiba-elneny çıkacak durumda isek o durumda @bjkforever gibi boteng niye yok diye sorulmalı, @beagle gibi oğuzhan akgün ve almos nerede diye sormalı.
hadi bu gençler lig 17. karşısına çıkacak yetenekte olmasınlar o zaman diaby niye oynuyor, elimizdeki en iyi seçenek sahaya çıkan orta 3lü mü diye sorulmalı.
daha her takım çok puan kaybeder, 3lük hala olası ama sergenin elindeki kadroyla en iyi sonucu alabilecek 11i çıkarmayı ve değişikliklerini sorgulaması gerekiyor.

yilmaz dedi ki...

@Ahmet Usal komplo teorilerine mesafeliyimdir, ama ben de böyle olduğunu ciddi ciddi düşünüyorum.

BJK4EVER dedi ki...

@Basar,

Korkaklik de, cekingenlik de, fark etmez.
3 tane 6 numarayla oynamanin anlamini elbette biliyoruz. Orta sahada seken toplar bende kalsin, pas yapayim, topa sahip olayimdir. Skor yapmak degil, skoru korumak isteyen takimin zihniyetidir. Besiktas Barcelona deplasmaninda 1-0 ondeyse ve son 20 dakikaysa 3 onliberoya doner. Baska hicbir senaryoda donmez.

Antrenorlerin bilgisini cok abartiyorsunuz bence. Kayseri macinin 11'i aciklanir aciklnamaz taraftarin topyekun tadi kacmadi mi? Kac kisi Sergen'i elestirdi? Antalya macinda aynisi oldu. Sonuc; 2 macta da gumbur gumbur geliyorum diyen puan kaybi. Ve taraftar futboldan anlamiyor, ama Sergen futbol ulemasi, oyle mi?

Bu macin fotografi zaten kadrolara bakarak cekilebiliyordu. Bunun icin 20 sene profesyonel top oynamis olmak, 5 sene antrenorluk yapmis olmak vs gerekmiyor. Ya olagan disi durumdan (duran top, penalti, Buragin 5 kisi arasinda vurmasi, Diaby'nin 30 metreden gol atmasi vs) gol atacaktik, olmadi ilk yari cope atilmis olacakti. Bu arada golu yedigimiz an mac bitti, gecmis olsun. 0-0 goturdugumuz takdirde 60'tan sonra degisikliklerle risk alaktik, gerisi Allah kerim. Bir Allah'in kulu da kadroyu gordukten sonra Besiktas maci net domine eder, catir catir oynayarak kazanir, Kayseri direnemez demiyordu.

Sen 3 tane 6 numarayla cikmissin, ne olacakti? Bol bol topa sahip olma, yan pas, topu kanada atip bek ve kanat oyuncusunun 3-4 kisi arasindan gelistirebilirse atak gelistirip topu kesmesi. Kestigi anda da Burak 4 kisi arasinda vuracak, veya hayatinda birakin 10 numarayi, bu sene haric 8 numara bile oynamamis Atiba ve Elneny santrfor golu atacak. Besiktas'in hucum plani bu. Koskoca 45 dakikada orta saha oyuncularimiz 1 kere adam eksiltti mi? Hayir. 1 kere delici bir pas atti mi? Hayir. 1 tane uzaktan sut cekti mi? Hayir. 1 kere dripling yapip top tasidi mi? Hayir. Lens ve Diaby
Sen Atiba-Elneny-Necip ile cikarsan ortadan hucumu kafadan kesip atiyorsun zaten. Ne olacakti? Topu kanatlara sikistiracaksin, ileride de tek santrfor oynadigin icin ceza alaninda etkili olamayaksin. Bos bir futbol.
Kontrol futbolu oynayacaksan hucumda ekmegini tastan cikaracak oyuncun olacak. Bu futbolla da sampiyon olabilirsin tabii, Senol Gunes'in ikinci senesinde olduk iste. Aboubakar 2 stoperi sirtina alir atar, Talisca bok gibi oynadigimiz macta frikigi bulur atar. Olur yani. Ama senin hucum hattinda kalite ve sapkadan tavsan cikaracak adam olur. Dusunce Talisca, sahada Atiba var. Dusunce Babel, sahada Diaby var. Dusunce Feghouli, sahada Lens var. Oyun sikisiyor tabii.

Teknik analizi gectim, Kayseri oyuncularinin yerine koy kendini. Kume dusme hattindasin, takiminin acik ara en iyi oyuncusu Mensah yok, karsinda Sampiyonlar Ligi sevdasiyla sonuna kadar motive, formda bir Besiktas ve seyirci avantajin da yok ustelik. Karsinda 4 hucumcuyla maca cikmis, haril haril saldiracagini belli eden bir Besiktas varsa yari sahayi gecmezsin, pres bile yapmazsin. Elin ayagina dolasir.
Ama bir bakmissin rakipte Atiba-Elneny-Necip ilk 11'de. Korku gider yerine cesaret gelir. 3 kisi Buragi tutar, duran toplarda geride kalir herkes, bunu yaptigin takdirde zaten Besiktas'in gol bulma sansi 20% falan. 1 puan cepte. Kontrayi yakalayip gol atarsan da ustune balli kadayif.

Ahmet Usal dedi ki...

Bu arada bir şey daha kafama dank etti(jeton köşeli-hep geç düşüyor:), @beagle ve hala ortalarda görünmeyen @Zaitsev e saygılarımla :

Rakip sene başından beri Ruizle Canerin, şimdi de Ruizle Rıdvanın arkasına top atma derdinde. Demek ki en büyük zaaf bu. Hep @Zaitsevle @beagle la tartışıyodum işte Ruizin top kesme - kapma - atak kesme istatistikleri ve kademesi Vidadan iyi diye. İyi çünkü rakipler hep oradan geliyor. Çünkü 10 tane denediklerinde Ruizle Caner 9 unu kesse ama birini kaçırsa o gol işte. Canerin defansının zayıflığı bizi ekstra patlak yapıyordu. Rıdvan oraya bu maça kadar çözüm olduydu, Ruizin arkasını çabukluğuyla dolduruyordu. Ama şimdi rakip Hocalar Rıdvanın da zaafını keşfetti, at topu Ruizin arkasına, sonra Rıdvana baskı yap. Şimdi düşününce dikkat ettim, maçta böyle epey durum oldu, Rıdvan da goldeki hataya kadar bu baskıda zorlandı ama idare etti, en sonunda patladı.

Bunun çözümü Rıdvanın top gelmeden nereye vereceğini düşünmesi - bilmesi, baskı geldiğinde de çok avantajlı değilse gerektiğinde topu hemen taca - kornere vurması olur.

beagle dedi ki...

@4ever
Evet, iş oraya çıkıyor. Bence Sergen genç Sergeni bile oynatmazdı. Zira ilk maclarinda tribunde olan biri olarak bi halt yapmadigini, ustelik girdigi takimin ise efsane kadro oldugunu ve zorunluluktan konmadigini soyleyebilirim.

Öyle paralar döndüki, bu cemberdeki herkesin ayari bozuldu.

Futbol direktoru Ali Gultiken, TD Yasin gibi bir yapiya donup sabretmeliyiz. (Yasin tek adamda israrci degilim. genis bir teknik yonetim kadrosunda bir parca olmali)

beagle dedi ki...

@Ahmet
:) sene basinda kume dusme potasina Ruizle gelip, yoklugunda toparlanmamiz iddiam da bundandi.

Sampiyonluk iddiamiz devam ederken mecburen ileri cikacagiz, hep bu pozisyonda kalacagiz. Dün agir bir ukraynali yerine, atlet bir zenci olsaydi neler olurdu acaba?

Ben Ridvanla ilgili de aslinda @4evera yakinim. fizik zayif, topa vuruş da vasat. Bu halde bizde ilk 11 olmaz. gereksiz abartiliyor. Sadece tek macta gommelik de degil. Hizi bize epey yariyor.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Aynı argümanın bir zıt yönü de var: Rakip 10 kere oradan denedi, 9 unu kestik:) 9 kere rakibe boşa atak yaptırmış olduk ve topu kazandık, oyun bizde kaldı :) Bu noktaya gelmem neden uzun sürdünün cevabıdır:) Bir de tabi bakış açısı, kim terörist, kim özgürlük savaşçısı baktığın yere göre değişir :)

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Bir de hocam verdiğin örnek çok doğru değil. Biz Ruizin cezalı olduğu üç maçı kaybettiydik. Bir de sakatlıktan yeni döndüğü maçları :)

Ben Ruiz'le alakalı olumsuz eleştirilere katılmıyorum, takımda Burak'tan sonra saha olduğunda puan ortalamamızın en yüksek olduğu oyuncu. Hata yapan biri değil topu da iyi kullanıyor sezgileri de yüksek. Yanına tamamlayıcı birini aldığımız zaman daha iyi görünür. Defoları olmayan oyuncular bu tarafa gelmiyor, kariyeri boyunca gittiği takımlarda genellikle ilk tahtaya yazılan olmuş birini beğenmeme lüksümüz yok sahaya çıkanlara bakınca nacizane görüşüm.

Gökhan'ın Corona sonrası takımda en çok düşen oyuncu olduğunu düşünüyorum, ilk golde pası, ikinci golde faulü, 3.golde de kadrajda olmaması golleri etkileyen olaylar, hücumda da etkili değildi. Ciddi ciddi yolları ayırmayı düşünmeliyiz.

Ahmet Usal dedi ki...

@Fernando Claudse

Hocam adamın artıları konusunda sana katılıyorum, zaten kariyeri de İspanyanın başaltı takımlarında kesintisiz 8 sene bu artılarıyla oynayabildiğinden oluştu. La Liganın Real ve Barcelona stoperlerinden sonra en iyi oyun kuran, topla istatistiği en iyi stoperiydi.

Sorun bu adam bizim lige uymuyor. Bizde pragmatizm hakim, rakip Hocalar orayı zayıf gördüğünden hep oraya çalışıyor, çünkü top oynanan bir lig değil bizimki. Örnek vereyim A takımı bize karşı oynadığında sol açığı en güçlü yönüyse normalde topu hep bizim sağımıza atıp oradan oynaması gerekir değil mi? Bizim ligin Hocaları o kafada değil, ya o sol açığı sağa çeker-tahta sağ ayaklıysa bile ya da hep kendi sağlarından bizim solumuza arkamıza top atarlar. Ülkede oyun bu kafada oynanıyor. Kimse kendi güçlü yanıyla oynamıyor, sadece rakibin zaafları üstünden oynuyor.

Ruizi oynatabilmemiz için yanına Rıdvan çabukluğunda fizikli hızlı atlet bir solbekle yine fizikli boylu ve çabuk atlet bir stoperimiz olmalı. Hatta bir de caydırıcı fizikli geriye de çok destek veren 6 numara. E o adamlara o parayı vereceğine Hoca Ruizin tarzının daha iyisi Welintonu almayı ister, çünkü kalanlardan da o zaman verim alır.

Emrah D dedi ki...

ben ersin veya rıdvanda herhangi bir problem halen görmüyorum. rıdvandan bariz daha iyiydi ondan daha az hata yapardı dediğimiz solbekimiz kim oldu geçmişte adriano hariç? ismaille şampiyon olduk. caner net bir şekilde rıdvandan kötü. hadi kötü örnek kötü olmasın diyelim ismaille canerden önce motta vardı. deli ibo pas vermeyi orta yapmayı 30undan sonra öğrendi ama allah var ciğerliydi. ondan da önce münch vardı rıdvandan net iyi sol bek diyeceğim. sanki candela vardı yerine zambrotta geldi o gitti rıdvan geldi gibi davranmayalım.

kaleci için de aynısı geçerli; ersin kaç tane karşı karşıya çıkardı, zamanında çıkarak kaç pozisyonu kesti, kaç maçtır da hatalı gol yemiyordu ilk defa bir tane yedi. kariusu örnek vermiyorum fabri de aman aman daha iyi değildi, ondan önce tolga ondan önce cenk gönen ondan önce mcgregor vardı (gerçi mcgregor bence iyiydi).

bu arada hocanın 11inde eleştirilen (benim de başta söylendiğim) şey necipin varlığıydı ama bence necip maçta iyilerdendi. Umut Ljajic filan sakatken takımda topu kaleye sokabilecek az kişi var, belli ki kayseri kapanıp kontraya çıkacak, ileriye gidip geriye koşabilecek oyuncuya ihtiyaç var diye necipi koymuş bence o işi iyi gördü. necip çıkınca helva gibi dağıldık zaten.

benim eleştirim övünç gibi öncelikle diaby'nin kanatta kullanılması. abdullah avcı'ya o yüzden çok söylenmiştim, sergen'in de pragmatizmine zekasına güvenim tamdı diaby'yi de merkezde kullanması bunun bir parçası gibiydi. şimdi o da kanada koydu. hoş necipin ortada varlığı defansı 3'lüyordu böylece iki bekimiz de açık gibi oynuyor diaby'yle lens daha içeri girebiliyordu. yani diaby'yi kanat oynatma hatasını bile bir şekilde rektifiye eden bir diziliş vardı.

öte yandan necip'i stoperlerin birinin yerine koysa ileride bir kişi daha fazla olurduk. işin kötüsü burak'ın yanına koyacak umut yoktu defansla boğuşması için.

bence sergen hoca'nın bozduğu yer oyuncu değişiklikleri oldu. rıdvan hata yaptı ok, ama yerine caner'i koyunca bir şeyler iyiye mi gidecekti? git gele dönmüş oyunda necip bir çok eksikliğine rağmen dinamizmiyle iş görüyordu, lens takımın belki de en iyisiydi.

başka gençler yok gibi yazdım her savımı zira hoca hiçbirini kadroya bile almadı. bu da sergen hocanın değişikliklerden sonra ikinci hatası. burak'ın fiziksel olarak sıkıntılı olduğu, tek forvet değil ikinci forvet daha çok verim vereceği yerde, eldeki diğer ileri uç oyuncularının da (diaby, güven) hep ikinci forvete yatkın olduğu yerde, umut'un da sakat olduğu yerde, en azından bir tane fizikli forvet oynayabilecek birini yedeklere alması lazımdı.

maç içinde de vida'yı santrfora çekmesini beklerdim son olarak ileride güreşsin kafa topu indirsin diye.

Ahmet Usal dedi ki...

@diskonnektus erektus.

Hocam ben Necibi senin gördüğün kadar dinamik görmedim. Mücadele tamam ama Necibin altyapıdan beri sorunu ciğeridir,temposudur, hiç bir maç 12 km koşmaz, koşamaz, fiziksel sorunu var, Denizli zamanında bir yere açıklamıştı ciğer kapasitesiyle ilgili testlerde sıkıntılı olduğunu, yani en iyi haliyle bile Ernst gibi Melo gibi her yere koşan, basan dolduran bir oyuncu olamadı, olamazdı. Onun dışında harika yorumlar, katılıyorum. Bence de Rıdvanla Lensi çıkardıktan sonra defansif zaaf büyüdü, Lensin kuvveti ve fiziğini de aradık.

Bence Diaby yi sahada tutmasının nedenlerinden biri de savunmaya gelmesi, defansif açıdan iyi çalışması, oyun disiplini, bir kontrada maç sonlarında yüzdeyüz karşı karşıya gidecek pozisyonda ters kademe yaptıydı yetişip mesela.

yilmaz dedi ki...

@diskonnektus erektus bu maç özelinde, katılabileceğim daha güzel bir yorum olamazdı. Bu maç için fikirlerim birebir aynı, son cümle hariç :)

BJK4EVER dedi ki...

@Basar,

Vallahi soyledigin bahis olayi ve yonetime mesaj verme olayinda dogruluk varsa bence bu kotu/cesaretsiz antrenor olmaktan bile daha buyuk sikinti.

Hoca yonetime mesaj verecekse bunu ucunda 40 milyon euro'nun oldugu macta sacma sapan bir kadro cikartip yenilerek vermez. Besiktas'in mac kadrosu mesaj verme araci degildir. Varsa sikintin gorusursun yonetimle, ya yutkunup kabul edersin ya da basarsin onurlu bir sekilde istifani.

Bahis olayina girmiyorum bile. Sergen'in karakterindene bu sekilde suphe edeceksek keske hic gelmeseydi zaten. Acikcasi yukaridaki senaryolara ben ihtimal vermiyorum, vermek istemiyorum.

Hasta ti dedi ki...

ayrıca rakip bekle stoper arasına girdik durduk(gavurlar bu bölgeye bisi derler:)), müthiş keyifli izlemesi, baska yapan da yok bizim ligde, paso çizgiye inen ortalar bizde. Ayrıca rakip sahaya yayılmamiz çok amaçsız degil, bu bölgeleri arıyoruz gibime geldi. ruiz ve elneny olmadan da rakip sahaya bu kadar rahat yayilamayiz.
Bence sahada bisiler var gibi. Bu son mac icin : Atiba, Necip, diaby, lens, solbek ve kaleciyi update etmemiz gerektiğini unutmayalım.Hocanin ekmek kofta hesabi gayet uyuyor:)

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi benim Beck'ten, daha dogrusu Ridvan'dan beklentim Adriano falan degil.
Adriano, Mariano (ilk geldigi zaman) gibi oyuna net etki edecek, sampiyonlukta kilit rol oynayacak bek'i alacak butcemiz zaten yok.

Ben bek'e para verilmesine karsiyim. Benim bek'ten beklentim istikrarli olsun, 30 mac oynasin, defansta bariz hata yapmasin, hucumda da yaldir yaldir orta yapmasa bile pas istasyonu olsun, sacma sapan top kaybetmesin. Benim icin ideal bek oyuncusu Beck, Caicara, N'Sakala. Ucuz ama istikrarli. 8'lik oynamaz, ama asla 5'e dusmez. 6-7 civarinda takilir hep, mis.

Caner konusunda da oyuncuya arka cikayim biraz. Caner parladigi Avrupa gencler futbol sampiyonasinda sol acikti. CSKA ve Galatasaray'da sol ic olarak oynadi, Manisa'da 3-5-2'nin sol kanadiydi, hatta o takimda sol stoper Hakan Balta'ydi. Kariyeri boyunca solbek olarak oynamadi, sol bek olarak yetismedi, egitimi yok. Kariyer sezonunda kagit uzerinde solbekti, ama M.Topal'in stopere gelmesiyle aslinda 3-4-3 oynayan takimin wingback'i idi. Kariyer sezonu olmasi dogal, cunku onunu tikayan sol acik yoktu. Forvette Sow-Emenike-Kuyt oynuyordu. Caner topu kestiginde iceride 3 fiziksel olarak guclu forvet, arti Baroni oluyordu. Bu sistemde costu tabii. Sonra bize solbek olarak geldi, olmadi tabii. Hele baglar gidince iyice dustu yasinin da etkisiyle.

Velhasilkelam, Caner solbek oynamaz. Kendi sucu degil, cunku solbek degil. Hele sol stoper Ruiz ise hic degil. Sakatligindan sonra 3-5-2'yi tek basina idare edecek kondisyonda da degil. Solbek olarak, hele ki agir Ruiz'in yaninda Ridvan daha iyidir. Ama Ridvan Caner'den kotu futbolcudur, asla Caner'den iyi olamayacaktir. Ben Caner'in kalmasini istedim, ama 4-4-2'nin solaciginda, ileride iki santrforu besleyen oyuncu olarak. 60'ta yerini N'Koudou'ya birakacak oyuncu olarak. Ligimizde cunku bu sistem is yapar. Ama bu sekilde oynamayacaksak Caner'in kalmasina zaten gerek yok. Spesifik sistemin oyuncusu Caner. Solbek degil, 4-3-3'un sol acigi da degil.

Caner gibi senede 8 asist yapip 5 gol yedirecek, rakibin sag acigini yildiz edecek sol bek istemem. Bir mac 10 uzerinden 8, diger mac 4 oynayacak bek istemem. Dedigim gibi, solbeke N'Sakala iyidir, hostur.

yilmaz dedi ki...

Bahis değil tabii ki de, yönetimle bir inatlaşma var belli ki. Kendince hak da veriyorum. Bir daha Beşiktaş'a ya gelir, ya gelmez. Onda da "başarılı olacak bir kadro istiyorum, genç yetiştirecek vaktim yok" diyor.

beagle dedi ki...

@Yilmaz
Mac basi 1 gol yetenegi/istatistigi olan 1.veya destek forvet ve 1.80lerde golcü sol acik para ile alabilme ihtimalimiz nedir?

Bugun acaba hangi Turk takiminin buna parasi var?

Dün bizi bitiren Hasan Huseyin Acar'ın bosken bile almadigimiz Musa Cagiran'dan artisi var mi?

Teknik direktorluk TCde Hagi, Gomez, Drogba ile sampiyon olmak degildir. Bunlar baskanin sampiyonluklari.

Verim alinacak, senin oyununa/takimina uygun vasat/genç vb oyunculari bir takim olarak bir araya getireceksin. son bir iki eksik icin ise kritik transfer isteyeceksin.

Sergen şu anda cok boş is yapip, gelecek seneye hicbir hazirlik yapmiyor. yoksa @hasta ti'nin soyledigi dogru. Avciya gore cok daha fazla rakip ceza alanindayiz. Ama soktugun adamlarin kariyeri 1-3 gol( nkudu elneny). Atiba rekor kirdi ama olacagi bu kadar.

@Ahmet Usal,

Katılıyorum, çok güzel özetlemişsin ancak Beşiktaş Tosic'le 2 şampiyonluk yaşadı ve CL'de gruplardan lider çıktı Apo Avcı'nın üzerinden oynayıp senelerce maç kazandığı, sürekli yerini kaybedip sliding tackle müptelası bi adamdı ama +'ları bu ligde çok işimize yarıyordu aynı şekilde Ruiz'in de bu konudaki artıları işimize yaratabilecek tipte, @disco'nun Necip üzerinden verdiği örnekteki gibi oyun kurarken 1 kişi fazla oluyoruz, geriye orta sahaların geriye gelmesine gerek kalmıyor. Rhodolfo-Ersan ikilisi gibi tamamlayıcı olan birini almamız gerekiyor, Rhodolfo'nun da ayağı çok iyiydi ve ağırdı ama sezgileri iyi olduğundan ağırlığını kapatıyordu ben bu sebepten ağır çabuk hızlı yavaş diye değil sezgili mi sezgisiz mi diye bakıyorum, Ruiz sezgili bir stoper.

@disco +

Dün hedef maç olduğu için Sergen ve Ersin için eksi aldıkları maç oldu ama artılara bakmak gerekirse ilk yarı çok iyiydik posyon da bulduk 3/6 şut isabetiyle bitirdik, maç sonu 45 kere ceza sahasında topla buluştuk, istatistikler kalite eksiğin var diyor 1.3 xG ile 1 gol atıp, 0.6 xG ile 3 gol yedik.

Ersin maç içinde çok heyecanlı hatta Ruiz zorunda olmadıkça ona dönmüyor, golü yemesinde bunun payı olabilir. Oyunu sürekli hızlı başlatması, dün karşı karşıya çıkardığı birkaç pozisyon ve oynadıkça fiziken fit duruma gelmesi artıları, sezon sonuna kadar oynayacağı için telafi eder mi etmez mi göreceğiz. Fener maçındaki performansı belirleyici olur bana kalırsa, büyük kaleci ya hedef maçta ya derbide ortaya çıkar. Rıdvan da hata yaptıktan sonra çalım atması çok hoşuma gitti, mental olarak güçlü, özgüvenli, çizgiye inebiliyor, pas opsiyonu olabiliyor, ayrıca pas atacakken orta yapabilir ya da çalım atabilir şekilde çoklu opsiyonla hareket ediyor belki de en özel yeteneği bu. Gençler konusunda sezon sonuna kadar izlemek belirleyici olur, en kötü 2 güçlü alternatifimiz var, bu bile önemli bir kazançtır.

BJK4EVER dedi ki...

Dunku macta ben hicbir isik, kalite goremiyorum. Duzen, mantik goremiyorum. Senden 5 kat zayif, Mensah'siz takimla oynuyorsun. 3 tane yan pas ustasiyla sahaya cikmissin. Zaten 65% topa sahip olman normal, bu bir basari degil.
3 tane pozisyona girdik ilk yarida. Biri Buragin 4 kisi arasindan zar zor vurdugu pozisyon, ki gol olmasi cok cok zordu, olmadi da. Digerleri kariyeri boyunca 6 numara ve bek oynamis bir adamin kafa vurusu, bir digeri kariyerinde kafa golu olmayan 1.50 boyunda 30 kilolul sol acigin vurdugu kafa vurusu.
Biz Diaby ve Atiba'nin ceza sahasinda kafasina muhtac kaldiysak bu komik otesi birsey, baska birsey degil.

Maksat topa sahip olmak, topu kanatlara atip ortaya mucizevi bir sekilde birinin vurmasini beklemek ise bunun icin antrenor olmaya gerek yok. Bunu Abdullah Avci doneminde de yapiyorduk zaten, acin izleyin Malatya macini, dunku macin kopyasi.

Lens topu kestiginde ceza alaninda yer alip gol atmasi gereken Boateng ve Guven, ikisi de kadroda yok. Dun Boateng'in yaptigi asisti Necip, Atiba, Elneny yapamaz. Bizim sikintimiz zaten 0-1'i oynamak degil. Daha gecenlerde istatistigi gecti, one gectigimiz maclarda neredeyse hic puan kaybetmemisiz.

Dogal, cunku Vida kapanan takimin stoperi. Ruiz arkasinda alan olmayinca kral. Atiba butun saha yerine kendi yari sahasinda pozisyon aldi mi kral. Rakip arkasinda bosluk birakti mi Lens, N'Koudou ve Burak kral.

0-1'i takim zaten kendiliginden oynuyor. Bizim sikintimiz 0-0'i oynayamamamiz, sistemsel organize gol atamamamiz. Gol atmamiz tamamen Buragin siradisi performansi ve duran toplara bagli. Veya rakip agir sacmalayacak. Boyle bir takim da olmaz, hucum plani da olmaz. Ilk yarida 80% ihtimalle bize en az 1 gol attiracak oyunu oynatamayacak antrenor olmasin bizde, nereye giderse gitsin.
Kimse kadro kalitesi falan demesin. Senin kulubende Boateng ve Guven oturuyorsa ve sen ceza sahasina Elneny ve Atiba'yi gol atsin diye yolluyorsan antrenor falan degilsin.

Ahmet Usal dedi ki...

Stoperlerle ilgili şunu söyleyim: takip ettiğim kadarıyla Beşiktaş muhabirlerinden(Günayer-Sarıdağ) ve Ali Ece - SAÇ tayfasından gelen bilgi Hocanın eldeki stoperlerden hiçbirini beğenmediği yönünde. Roconun bileti net kesilmiş, gönderilebiliyorsa Ruiz de Vida da gönderilecek.

İstediği adam Welinton, ve başka stoper de istiyor. Nskalayı zaten istiyor. E kaleci de arıyoruz. Yani defansı GG dışında komple değiştirmek istiyor.

Muhtemelen yönetimle anlaşamadığı konulardan bir bu, çünkü kanada da adam istiyor, forvete de istiyor, 8 numara da istiyor, kısaca takımın ilk 11 inin en az 6 sını değiştirmek istiyor, ve hazır, hemen oynatabileceği, verimi garanti adamlarla.

E para yok, nasıl yapacak? Sonra bu kadar genci denemeden kullanmadan, en azından bir ikisini kazanamadan bu maliyetlerle nasıl başedeceğiz? Sorun bu.

yilmaz dedi ki...

@beagle çok anlamadım niye böyle bir soru sordun? ben böyle bir iddiada bulunmadım ki. Sergen böyle düşünüyor dedim.

yilmaz dedi ki...

Bu arada, bizimkileri yeterince gömdük, Kayseri'nin de hakkını vermek lazım. Berbat bir ilk yarıdan sonra Beşiktaş'ı yenerek ligde tutunma yolunda büyük bir iş başardılar. Valla onlardaki azim bizde yoktu sezon boyu bir iki maç dışında. Bence pandemi sonrasının kazananı onlar.

BJK4EVER dedi ki...

Fenerbahce puan kaybetti, zaten kor-topal kazaniyordu son haftalarda. Genclerbirligi biraz becerikli ve sansli olsa daha ilk yarim saatte 3-0 olurdu mac. 1 puan yine iyi bu futbola FB icin.

Birazdan Basaksehir'in maci var. Malum, Denizlispor kume hattinda ve Rodallega gibi bir forvetleri var. Bakalim Okan Buruk Denizlispor'dan korkup kontra yemeyelim diye maca Mahmut-M.Topal-G.Inler orta sahasiyla cikacak mi bir anda?

Fener puan alarak üstümüze çıktı, Alanya da Gs'yi yenerse Kasımpaşa maçına 7. olarak çıkacağız, 3.lük hedefiyle girdiğimiz hafta için korkutucu bir durum ama şaşırtıcı değil maalesef.

beagle dedi ki...

@Yilmaz
Seni elestirmiyorum. Sergenin mentaliteyi elestiriyorum. Şu asamada eldeki tek opsiyon genç milliler. Transferle bu seneden farkli bir güce ulasmak pek mumkün değil.

Huzeyfe dedi ki...

Burada söylenenlere ek yada destek olarak ben de Sergen’in taktiksel tutuculuğundan şikayetçiyim. Bir ara bahsi geçmişti, büyük antrenörlerin taktiksel olarak flexible olmaları konusu, Ferguson örneği filan.
Kayseri maçına 4-1-4-1 çıkıyoruz. Güya iki 8 numaramız var. Necip Ruiz ve Vida’nın arasına girip oyunu genişletecek ve geriden top çıkaracak. Elneny ve Atiba 3. bölgeye geçişte dikine top kullanacak ve ölü alanlara koşu yapacak. Buna imkan var mı yani? Neden bu inat? 8 tane savunmacıyla ne oynayabiliriz, taktik ne olursa olsun?
Benim Avcı’da da Sergen’de de anlamadığım şey şu. Ne yapmaya çalışıyoruz? Amacımız ne? Ligi 3. bitirmek mi? Yoksa bir taktik anlayış inşa etmek mi? Ben ikincisine de varım. Ama bu adamlar ikisini de yapmıyor.
Transferle hiçbirşey çözemez Sergen. Welinton Ruiz’den azıcık hızlı, Vida’dan daha sakar vasat bir stoper. N’sakala da Douglas versiyon 2 olacak, adım gibi eminim.
Ben kadroda sorun yok da demiyorum, ama mevcut oyuncuları tamamlayacak bir iki transferle çok şey değişir. Yalnız hocada ışık yok, dümdüz hep aynı şeyi yapıyor, sonuç ne olursa olsun.

sports guy dedi ki...

Dun milan juventus macini izledim.

Koskoca juventus'un sol beki alex sandro olamaz arkadas. O hatayi turkiye bolgesel amator liginde goremezsin. Ayiptir ayip.

Mac ile ilgili yorumum bu :)

Emre Toraman dedi ki...

@sports guy
:) Ben de iki gündür "even best defenders humiliated" videoları izlerken buluyorum kendimi. Konu isteyeceğimden fazla uzadı belki de benim Rıdvan'la ilgili beklentim aslında net. Oğuzhan gibi, "temel hata/basit hata", adına ne dersek diyelim, yapmaktan korkup al gülüm ver gülüme dönüşmesin. Bence en tehlikelisi bu.

Eksiklerini kapatmaya çalıştığı kadar, iyi yaptığı şeylerin "sağlayacağı fayda*gerçekleşme ihtimali - vereceği zarar*gerçekleşmeme ihtimali" değerini yükseltmeye çalışsın. Ben bugüne kadar izlediğim first touch, tempo ve hızda potansiyel gördüm. Ortalarını çok geliştirmesi elzem değil bence mesela, sürekli çizgide kalmıyor çünkü. Kilit pas veya süpriz gol koşuları çok faydalı olabilir ama.

@beagle gibi diğer gençlerin hepsine hakim olsam belki Rıdvan'a gelene kadar şu oynasın diyebilirdim ama gördüğüm süre içinde son dönemdeki tüm gençlerimizden daha çok potansiyel hissettim. Bir Alpay'ı ilk gördüğümde bu kadar beğenmiştim, bir de Ozzie'yi ilk hazırlık maçında.

Emre Toraman dedi ki...

Sergen konusunda en baştan beri aklımdaki model Altınsay-Lucescu-Sergen üçlüsünün uzun-orta-kısa vadeyi dengeleyebileceğiydi.

Sergen'den beklentim aslında kısa vadede "Beşiktaş kazanmak için oynar" düşüncesiyle çılgınca hücum oynatabilmesiydi. Zaten dünya futbolu/futbolcu bilgisi Şenol Güneş'ten, Rıdvan Dilmen'den, Samet Aybaba'dan bir gıdım ileri değil muhtemelen. Kanada oyuncu sorsak ya Junior Fernandes diyecek, ya Messi, bir ihtimal Efecan.

Her ne kadar hücum anlamında ilk yarıda pozisyon bulmuş olsak da, @BJK4EVER'ın da anlattığı gibi Necip'i 3. önlibero oynatmanın bizde yarattığı önyargının hem bizim takımda, hem rakipte oluşmaması mümkün mü? Bu konuda ağır sınıfta kaldı bende de.

fidddas dedi ki...

bu akşam itibariyle 3.lük için her şey yeniden başlayıp yeni hesaplar yapıyor olabiliriz, ama yarın uzun zamandır kaybetmemiş ve az gol yemiş kasımpaşa karşısında eski halimizde dönebiliriz.

Ahmet Usal dedi ki...

@Emre Toraman +1

Hoca konusunda dediklerinin hepsine katılırım, ki uygulamalarıyla zaten kendini gösteriyor.

@Huzeyfe

Hocam maalesef sen de haklısın!

Hasta ti dedi ki...

Neyyy! 4 önlibero mu? Sergen Hoca cildirdi mi?:) Senol Güneş zamanında donen topları 2.5 dakka sonra alabildiğimizi de hatırlatmak isterim, donen topu goruyorduk ekrandan, saniyeler sonra bizim oyuncu, biraz sabrettikten sonra bizim baska oyuncu...

BJK4EVER dedi ki...

@Huzeyfe,

Taktik anlayis mi?
Kale ve solbeke transfer gelecek, Ersin ve Ridvan ilk 11 oyuncusu olmayacak.
Stoperlerinden birinin performansi tartisiliyor yerine adam gelebilir, digerini maasi ve piyasasi nedeniyle elden cikarmaya bakacaksin.
Sagbekinin sozlesmesi bitiyor, yuksek ihtimalle gidecek.
Onliberon kiralik, bonservisini almana imkan yok, 1 sene daha kiralayacakmisin mechul.
8 numaralarindan birini Vida gibi satmaya bakacaksin, digeri 38 yasinda, bir digerini maasi nedeniyle kiralayamayacaksin. Ki seneye kiralayamacagimiz bir oyuncuyu bu sene 6 ayligina niye kiraladik o da mechul.
Kanat oyuncularindan biri kiralik gidecek, digerinin maasi yuksek gondermeye bakacaksin. Forvete lafim yok, maasi nedeniyle gondermeye kalksan bile performansi yeterli ve bu kontrati ona verebilecek takim bulamazsin.

En iyi ihtimalle takimin yarisi, en kotu ihtimalle 2 oyuncu haric hepsi seneye takimda olmayacak. Neyin taktik anlayisini yerlestiriyorsun arkadas? Seneye takimda olmayacak 10 adama taktigi ezberletsen ne olacak?

Besiktas'in 3.luk hedefi varsa sonuna kadar gidersin. Besiktas bu maclara galibiyet icin cikar sonuna kadar. Taktik anlayis falan hikaye bence. Tamamen korkaklik, sinamekilik, baska birsey degil.

Ha, sunu anlardim mesela. Sen bu seneyi tamamen kayip sayarsin (2.9 milyon tl galibiyet primini de hice sayarsin). Caner'e yaptigini Elneny, Diaby, Atiba, Gokhan, Lens'e yaparsin, tamamen genclerden kurulu bir takimla cikarsin sahaya. Seneye takimda kalma ihtimali olan Douglas, Dorukhan, Boyd'u falan kullanirsin, taktigi yerlestirmeye bakarsin ona anlarim. Takimin yarisindan fazlasi seneye olmayacakken neyin taktiksel anlayisi bu?

Boateng meselesi bile ne kadar sacma yonetildigimizin canli kanli ornegi. Boateng'i Sergen'in izniyle aldik, hatta ozellikle istedigi soylenildi. Boateng'i herhalde fiziksel gucunden dolayi, hazir diye almazsin. Yasi malum, uzun sure oynamamis. Ama top teknigi tartisilmaz, oyun zekasi iyi, bir yigin tecrubeye sahip adam, takimi atesleyici ozelligi var. Birak Besiktas'i, Barcelona bile bu isigi gorup almis adami. Ne katti ayri mesele, ama bu ozellikleriyle Barcelona gibi takimin kapisindan iceri girmis herif.
Ve sen bu adami Kayseri macinda oynatmiyorsun, en cok ihtiyac duydugun macta. O yaptigi asisti bu macta 8 numara diye sahada surdugun 2 adam kariyeri boyunca yapamamistir. Sakatlik falan bahane olamaz, 60'ta oyuna giren adam maca baslar.

Sinamekilik, baska birsey degil. Trabzon'un hucum opsiyonlari uzun sure sakatlandi bu sezon, hem Ekuban, hem Abdulkadir, hem Sosa, hem Nwakaeme. Trabzon'un 1 mac bile Dogan Erdogan'li 3 onliberolu abuk subuk bir kadroyla maca ciktigini hatirlamiyorum. Basaksehir Antalya deplasmanina o kadar eksikle gitti, yine cift forvet, cift kanat ve orta alanda Irfan'la ciktilar. Bizde bu sacma korkak, defansif dusunce oldugu surece bu takima kalite topcular alip kaliteyi arttirsan da bir bok olmaz arkadaslar. Adamlar senin kapi onune koydugun Demba Ba ve G.Inler, Fener'in kapi onune koydugu Skrtel ve M.Topal'dan verim aliyor. 3 buyuklerde olsa yedek santrfordan oteye gidemeyecek Crivelli'den bile verim aliyor ofansif oynadigi icin. Sen Ruiz'in yavasligina mana bulursun, ama elin adami ondan bile agir Epureanu'yi kullanir. Neden? Cunku takimi gol atmaya programli, golu atiyor ve rakibin kontra atak oyununa mumkun oldugunca az firsat veriyor. Sen 60. dakikaya 0-0 girelim diye yalvariyorsun maca cikarttigin kadroyla.

Besiktas sahaya topa sahip olmak icin, gol yememek icin cikmaz. Mumkun oldugunca hizli ve sayica fazla gol atmak icin cikar. Rakipten cekindigi icin onliberolari doldurmaz takima, cikarttigi 11'le rakibe korku salar, rakip atak yapmaya bile cikamaz. Bu anlayisi yerlestirmedigimiz surece kadro kalitesi vs hikaye hocam. Lens gitsin Visca gelsin hicbirsey degismez.



Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam hesapta Sergende lafta senin dediğini diyor(Beşiktaş kazanmak için oynar, hücum oynar!), icraatta 3 önliberoyla hücum oynuyor :) Nasreddin Hocanın hikayesindeki gibi: Sen de haklısın :)

Huzeyfe dedi ki...

@BJK4EVER

Ben bazı farklılıklar olmakla birlikte benzer düşünüyorum. Sene başından beri Avcı’yı aynı sebepten eleştirdim. Kiralık veya gidici oyuncularla oynayacaksan kazanan takım olmak zorundasın. Değilse yeniden yapılanıyorsan ve bir anlayış oturtacaksan bunu genç oyuncularla (gerek altyapı gerek Almanya-Hollanda kökenli gençler) yapabilirsin ve bu sene kayıp olsun önemli değil benim için. Ki zaten ben sene başında sezonun kayıp olduğunu yeniden yapılanmak gerektiğini savunuyordum.
Taktik anlayış yerleştirmek derken kastettiğim bu. Totalde söylemek istediğim de bu seneki hocaların ne yarışmayı ne yeniden yapılanmayı becerebilmiş olması. Eleştirim de bu.

Yorum Gönder

Ara