.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Haziran 2020 Perşembe

SL 29 Beşiktaş - İttifak Holding Konyaspor


Tarih:  26 Haziran 2020 Cuma 21.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Zorbey Küçük

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Dorukhan Toköz, Douglas, Adem Ljajiç, Jeremain Lens / Paolo Hurtado

Cezalı Oyuncular :  - / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

115 Yorum:

Zaitsev dedi ki...

Kafadan gol bulamazsak çok sıkıntılı maç olacak. Karşılıklı gol olur :)

BJK4EVER dedi ki...

Abi Dorukhan'dan bek yaratma sevdasina harbiden anlam veremiyorum.
Bu takimin en satilabilir 3 oyuncusundan biri mi bu kardesimiz? Evet.
Sen en degerli asset'ini devsirmezsin. En degerli asset'inden maksimum verim alacak sekilde takim kurarsin.
Devsirecek oyuncu ana mevkisinde bekleneni verememis, baska mevkiye meziyetleri olan oyuncudur.
Bu arkadas tribunden gelip formayi hangi mevkide kapti? Orta sahada Atiba'nin yaninda. Bu arkadas hangi mevkide Milli takima yukselip oynadi? Orta saha. Bu arkadas Fransa macinda izbandut zencilerle basa bas oynayip alkis topladiginda hangi mevkideydi? Orta saha. Bu arkadasa Italya liginden teklifler hangi mevkideki oyunuyla geldi? Orta saha.

Bu arkadas sag bekte kac dakika oynadi? Toplasan 180 dakika degildir herhalde. Sagbekte 180 dakikada Cafu performansi mi sergiledi? Hayir, eh iste idare etti.

Senin orta saha gibi kritik mevkide yerli, genc bir asset'in var. Sen kalkiyorsun onu sag bek gibi onemsiz, dunyanin en iyi 10 sagbekinden biri olsa sampiyonluga direkt katki saglayamayacagi bir mevkiye devsirmeye kalkiyorsun. Sag bekte Beck falan da yetiyor iste. Bir Beck bulamiyorsan kapa kulubu zaten.

Dorukhan'in elbette eksikleri var. Ama onu takim icinden sen cozeceksin. Ya oyuncuyu gelistireceksin ya da yanina koyacagin oyuncularin onun eksigini kapatacak.

Dorukhan su an takimimizdaki tum orta saha oyuncularindan iyi bir oyuncudur. Bunu sakatliktan nasil dondugunden bagimsiz olarak soyluyorum.

Ahmet Usal dedi ki...

Rahat kazanacağımızı düşünüyorum, hatta 2 - üç fark üst olur.

Bu dönem ilk devre seri yaptığımız dönemdi. Takım Sergenle daha iyi oynuyor, geçen hafta gördüğüm kadarıyla da gol sorunu çözülmüş, takım iyi duran top kullanıyor, ceza sahasında çoğalmayı başarıyor. İsabetli şut atıyoruz. Yani kapanan takımı açma sorununun ilacı olacak şeyler geçen hafta itibariyle yapmaya başladık.

Konya ligin en vasat takımlarından biri, en büyük düşme adayım, öyle tehditkar bir izbandut zencileri, hızlı (Ömer Ali sayılmaz, atletik zenci değil) fizik olarak zorlayacak oyuncuları falan yok. Bence en rahat maçımız olacak.

sports guy dedi ki...

Dorukhan konusunda @beagle'a katiliyorum. 6 8 arasinda kalmis, pas isabet yuzdesi yerlerde bir oyuncudan ideal bir orta saha yaratmak cok zor.

Kaldi ki onun ortada oynadigi maclarda gobekten delik desik olmuslugumuz da cok.

Cok iyi bek olma potansiyeli var ama. Motoru kuvvetli, top kapma sezisi vasatin bi tik ustunde, kanadi otoban yapma potansiyeli var. Tabii sakatliktan eskisi gibi donebilirse.

Bu arada erken evrilme falan diyoruz da adam da 24 yasinda ha, gerci bizim lig icin yine erken sayilir :)

beagle dedi ki...

:) 4ever gene hizli girdi. Yav adamin Eskişehirde ve Umit millide oynadigi 2 mevkiden biri sağbek, bişey yaratmiyoruz. Mal bu.

2. Boyutu @sports açıklamış, oyun görüşü ve pasorluk acisindan 8 olmaz, fizik ve akan kapama açısından 6 olmaz bir adam. Halbuki kanatta rakip sifira yaklaştıkça çok güzel top kullaniyor. Bu da dogustan yetenek. Hatta içeri girip gol aramasi da var. Radikal olarak 7de bile denenebilir.

Ayrica örneğe de katilamiyorum. Türkiye Fransa maci BJK Liverpool macina denktir. Biz yilda o sekilde 2 mac oynariz max. Liv. Macı yildizi Tolgay nerede mesela?

Sezonda 25-26 lig galibiyeti icin gereken oyuncu ve sistem pesindeyiz.

Hasta ti dedi ki...

@beagle +1
yarattirdigi his acısından cenk tosun'a denk bir oyuncumuz dorukhan. derli toplu bir oyuncu, cilgin felan, ceza sahasını seviyo, sut çekiyo, ama konuşuldukça kıymeti artıyor sanki, sonumuz iyi olsun:)
ilk 11'de yer bulamıyorum ben de acikcasi, heryere de olur ayni zamanda, benzetmek gibi olmasın ama necip saglam firlamisti alttan, aklıma o geliyor hep. 7 numara değişik fikir aslında, matuidi gibi hem açık hem on liberomsu, alan toplayıcı olabilir.

BJK4EVER dedi ki...

@beagle,

Abicim adam Besiktas'ta yukselirken, Milli takima girerken nerede oynadi? 95% orta saha degil mi? Tamam iste, bu kadar basit. Secondary mevkisi olabilir, ama bu cikip bir takimin Cenk Tosun'u bizden alip sol acik oynatmasi gibi birsey. Veya Talisca'yi alip 'bu arkadas Benfica'da 6 nuamraydi, en iyisi forvet arkasi degil defansif orta saha olarak oynatalim, orada oynamis ilk once' demesi gibi birsey.

Dorukhan orta sahada evrilebilir, evrilmeli.
Ideal olarak yaninda atletik tipik bir 6, onunde/yaninda oyun kurucu bir 8/10 ile tipik bir box-to-box olarak oynarsa maksimum verim alirsin.
Gidip-gelir, top kapar, uzaktan sut ceker, hem 6 hem 10 numaraya yardim eder, orta sahayi mukemmellestirir.

Ha, 4-3-3 bize uymuyor, bizdeki 8 numara Ljajic olacak dersen sikinti olur. Bence de 8 numara olmaz, cunku oyun zekasi yok. Pas gelistirilebilir birsey, ki gelistirmeli de. Ama oyun zekasi kazanamazsin, kendisinden de asla bir Oguzhan cikmaz.
O zaman bu arkadas 6 numaraya evrilir; pozisyon bilgisini yukseltir (Atiba var zaten mentor olarak), fizigini gelistirir, kendisinden gayet guzel bir Mehmet Topal cikar. Yanina da alirsin oyun kurucu teknik bir 8, gayet guzel olur.

Ama bunun icin biraz cesaret lazim, ama bizde nedense cesaret yok. Trabzonspor altyapida sag acik/10 numara olarak oynamis 1.50 boyunda 40 kilo Abdulkadir Parmak'tan 6 numara yaratiyor, ama biz korkuyoruz nedense. 6 numaraya evrilsin o zaman.

Ben biraz da degerli bir asset'ten nasil katki aliriz ve satariz'i dusunuyorum. Dorukhan sagbekin krali olsun, seni sampiyon yapmaz. Satsan da maksimum 5 milyona satarsin. Ama saglam bir 6'ya evrilirse sampiyonlukta buyuk avantaj saglarsin, satis fiyati da maksimum 5 degil, 15'e cikar. Ben biraz da bu acidan bakiyorum. Ki psikolojik olarak da bakmak lazim; bu arkadas en iyi donemlerini hep orta sahada gecirdi, orada evrildi, yukseldi. Kalkip bu adama sen buyun sene sag bek oynayacaksin dersen adam bir sendeler bence.

Bu arada butun sene 8 numarada Atiba'yi izlemis bir taraftar toplulugu olarak da Dorukhan 8 olmaz demek biraz garip oluyor bence. Sakatlik oncesi Dorukhan bence kadromuzdaki tum 6'lardan da, 8'lerden de (Boateng haric) daha iyi 6 ve 8 olarak oynar.

BJK4EVER dedi ki...

@Ahmet,

Vallahi sen pozitif bakiyorsun da, ben hic oyle bakamiyorum.
Gol sorununu cozmek bence 1 macla olmuyor. Hele ki pamuk gibi dagilmis, ligin son goruntusu itibariyle en kotu 2-3 takimindan biri olan Denizlispor'a karsi. Ki son macta hersey istedigimiz gibi gitti. N'Koudou ve Diaby senede 1 -2 kere atacaklari golu attilar. Duran toplar zaten hep iyiydi bizde, Avci doneminde de, gecen sene de. Takiminda Gokhan, Vida, Atiba, Burak olunca bu kendiliginden oluyor zaten. Buna ragmen mac bir ara ellerimizden kayip gidecekti, rakibin sadece 1 hucum silahiyla oynamasina ragmen.

Kapanan takimi acma konusunda bu mac daha iyi bir fikir verecek, hele ki ilk yarim saat tesadufi bir gol bulamazsak. Denizlispor maci bana takimin hucum kalitesi anlaminda hicbirsey soylemedi maalesef.

Huzeyfe dedi ki...

@Ahmet

Denizli maçının skoru yanıltıcı. Normal şartlarda 2-1 yenilmemizi gerektirecek bir oyun oynadık. Gol beklentimiz 1.4 filandı.
Kabız bir maç olacak. İlk 45 dakikayı çöpe atacağız. Ancak Ljajic veya Burak şapkadan tavşan çıkarırsa gol bulabileceğiz. Maç sonunda yine aynı şeyleri konuşuyor olacağız.

@hüzeyfe

xg Denizli 1.16 - Bjk 2.50. Son derece haklı bir galibiyet aldık. Denizli kendi kendine dağılmadı sonuçta birisi de dağıtıyor olmalı.

Denizlispor çok kötü takım orası net. Zaten Büleny Uygun'un teknik direktör olduğu bir takımdan ne beklenebilir ki ?

Bana rahat kazanırız gibi gelen maçların çoğunda puan kaybettik o yüzden muhtemel bir beraberlik bizi bekliyor diye düşünüyorum.

Huzeyfe dedi ki...

@Övünç

Row-Z 1.6 hesaplamış, bence 2.5 biraz fazla. Son 3 gol tamamen ekstra. İlk iki gol de duran top veya dönüşü. Başka pozisyonumuz da yok, Ljajic’in kendi çabasıyla bir girişi vardı ben başka pozisyon hatırlamıyorum, atak sürekliliği filan da kuramadık. Bence rakibi dağıtacak hiçbirşey yapmadık. Mustafa Yumlu hayatında ilk defa top görmüş gibi basıp düştü, maçın özeti bence o.

Ahmet Usal dedi ki...

Arkadaşlar,

Konya ligin kadro olarak en kötü takımı. Denizliyle aynı seviye, hatta Denizlinin Onazi, Barrowu falan olduğunda Denizli daha kaliteli.

Bence Ljaic ve Burak zaten yetecek sorunu çözmeye, duran toplar çalışılıyor, şut çalışılıyor, kaybettiğimiz bir önceki maçın ikinci devre istatistiği iyiydi, sadece topu içeri atamadıydık kalite sorunundan ve Buraksızlıktan. Son maç çözülen sorun bu : verimlilik. Siz bir maçlık vurduk girdi de öyle oldu diye düşünüyorsunuz, ben bunlara çalışıldığı için böyle oldu diyorum.

Evet kadromuzu kalitesiz buluyorum, ama ligin ilk 10 takımına karşı. Konya gibi normal şartlarda bizim zaaflarımızı zorlayamayacak takımlara patlayacağımızı, Sergenin zaten üretebileceği farkın bu olduğunu düşünüyorum. Kendi adıma da en az iki - üç fark bekliyorum.

Yarın akşam görürürüz, fazla zaman kalmadı:) Normalde pek kehanette bulunmam, ama Denizli maçını da rahat alacağımızı düşünüyordum, bu maç için de aynı kanıdayım, yukarıda yazdığım nedenlerden.

Umarım Denizli maçından daha iyi bir performansla 60 olmadan net üç fark bulalım da daha çok genci deneme-oynatma şansımız olsun. Yani tek kontrol edeceğimiz tehlikeli sürpriz çıkış noktası Skubiç - sağ kanati Sergen bunu görüp önlem alamıyorsa zaten durmasın başımızda. O yüzden korkacak çekinecek bir şeyimiz olmamalı.

BJK4EVER dedi ki...

Abi Ljajic-Burak ne yahu?
Ljajic takimi organize edecek oyuncu tipi degil, eyvallah. Ama sen Talisca tipinde adamsan en azindan guvenilir olacaksin. Senede 30 mac oynayip 25'inde gol ve/veya asist yapacaksin, skora katki saglayacaksin.

Bu tarz kendi halinde sorun cozen yildizlara guveneceksek Talisca, Alex kalitesinde olmali. Modern futbola uymasa da sana ligde catir catir mac da kazandirir, sampiyonluk da getirir. Talisca gidiyordu Trabzon deplasmaninda 3-2 geride oldugunda takim bir 90'a takiyordu frikigi, mac oradan ceviriliyordu. GS deplasmaninda takiyordu frikigi, Muslera bile caresiz kaliyordu. Anadolu takimlarini acamayinca bir frikik, uzaktan sut, ceza sahasinda sut veya kafa vurusu firsati geldiginde takiyordu. Ki Talisca bunu birakin ligi, futbolun en yuksek seviyede oynandigi turnuva'da bile gosterdi. Ljajic Talisca'nin ceyregi etmez.

Takim Ljajic ve Buraga bagli sekilde gidince ne oldugunu gecen sene 2. yarida gorduk zaten. Adamlar formunun zirvesindeydi (otesi yoktu), hersey lehimize gelisti, Ankaragucu, Rize, Sivas maclarini falan sacma sapan sekilde kazandik, ama eninde sonunda olmadi, yetmedi.

Gecen macin sonunda Ljajic yerine Boateng'i tercih ettigimi soylemistim. Boateng takim icerisinde daha net bir 8 rolunde oynayabildigi icin ve Ljajic cok istikrarsiz oldugu icin. Demin haberlerde soylendi, Ljajic sakat ve Konya macinda yokmus. Sasirmadim da, Ljajic'le bu kadar oluyor iste.
Ljajic'in maestro'su, en buyuk yildizi oldugu takim bu kadar oluyor iste.

beagle dedi ki...

@4ever
Ben 2008 civari cikis yapan Gokhan Gonulun hem FB hem de milli takima çok şey kattigini düşünüyorum.
Sagda hayal ettigim Dorukhan, Gokhandan sert, daha kontrollü ,son 30da ise çok yaratici bir oyuncu. Vasat bir 6dan çok daha özel görüyorum. 6da o cüsse bize yetmeyecek.

Zaitsev dedi ki...

2 oyuncu da Covid çıkmış. Sakatlar covid olmasın.

BJK4EVER dedi ki...

@beagle,

Elbette katmistir, ama Gokhan Gonul disinda 2. bir dominant sagbek yok 10 senede. Ki Gokhan Gonul icin de su sezondaki performansiyla sampiyonluga en cok etki eden 2-3 oyuncudan biri vs de diyemezsin. Demek istedigim sey; bekler nispeten onemsiz diger mevkilere gore.

Trabzonspor 6 numara'da 1.76 boy 66 kg Abdulkadir Parmak'la oynuyor. Niye yetmesin? Avrupa'da sikinti yasarsin, derbiler belki sikinti olur. Onun disinda gayet oynar. Fiziksel olarak gelisebilir, ki oyle bir vucut yapisina da sahip. Oguzhan gibi tifil bir oyuncu degil.

beagle dedi ki...

Bence planlamayı 6 A.Parmak degil de Obi Mikel olarak yaptilar.

Neyse Medel-Atiba yerine A.parmak- Dorukhani ben de tercih ederim. Ama takimda 11de 2-3 tane 1.90 civari adam gerekiyor.

Ahmet Usal dedi ki...

Fırat Günayer Nika Ninuayı Yeni Talisca Olur mu başlığıyla değerlendirmiş :
https://youtu.be/ItU00AMQF_8

BJK4EVER dedi ki...

@beagle,

Planlamayi bilemeyiz, ama sahada Parmak oynuyor ve basarili oynuyorlar. Gerisi onemli degil. Biz de planlamayi Veli-Atiba diye yaptik, Veli sezon basi gidince butun sezon Atiba-Oguzhan ikilisyle oynayip sampiyon olduk. Kotu mu oldu, kupayi geri mi verelim?
Su boktan Turkiye liginde, 34 macin belki de 25-26'sinda rakibin tamamen topu sana birakarak oynadigi, ortalama yuzde 60-65 topla oynayacagin ortamda hala 6 numarada Dorukhan'a guvenemiyorsak o bahsettigim sunepe futbol meraki genlerimize islemis zaten, duzelmeyiz.
Yillardir takim onlibero manyagi oldu, bunun bize neler verdigi, neler kaybettirdigi ortada zaten.

@Ahmet,

Bu scouting videolarina, yorumlarina bayiliyorum yahu. Taraftara baksan Milosevic icin de neler soylenmisti falan. 1 dakikalik youtube video'suna bakarak oyuncuyu Talisca ilan etmisler haha.
Ben genc oyuncu transferine karsi degilim, ama benim icin sikinti olan 2 nokta var;

1 Potansiyelli, risk tasiyan oyuncu alinacaksa bunu orta saha gibi key bir mevkiye almak yerine bek, yedek stoper, yedek kanat gibi mevkilere yapilmasini tercih ederim. Ha, Nunua yedek olacaksa, takima baska bir 8 numara gelecekse bilemem. Ama sanmiyorum acikcasi. Ninua ilk 11 transferi olarak dusunuluyorsa bence bunun anlami biz sampiyonluk falan hedeflemiyoruz, hedefimiz mumkun oldugunda ucuza takim kurmak, alacagimiz vasatlara 5 sene keriz gibi maas odemek, satabilecegimiz iyi cikacak 1-2 tanesini de satip Genclerbirligi olmak. Ben bundan bunu cikartiyorum.

2 Bence Besiktas strateji olacak gelecek sene en ucuz maliyetle sampiyon olacak takimi kurmali. Hedef sampiyonluk olmali. Bu demek degil ki butcemizin ustunde, abuk subuk paralar harcayalim. Hayir, ama en azindan riski az olan oyuncular alalim. Yillardir ucuza alinmis malin en pahali mal oldugunu en aci sekilde tadiyoruz, ama Diaby transferleri vs bize ders olmamis demek ki. Sen Ninua'yi ilk 11 transferi olarak dusunursen ligde var olamazsin. Sampiyonluk yarisinda belirleyici maca ciktiginda Luiz Gustavo, Irfancan, Mert Hakan, Lemina vs seni sahada ezer, sansin olmaz. Aci gercek bu.
Ha, tabii ki biz Ninua'nin yani sira tas gibi bir 6 ve tas gibi bir 8 alacaksak ve Ninua gelecegi yatirim olarak dusunulduyse benim soylediklerim tamamen havada kaliyor. Ama yonetimin aciklamalarina vs bakinca, mantikli dusununce boyle olmadigini dusunuyorum.
Ninua ne zaman alinir? Besiktas gelecek sene sampiyon olur, CL'ye katiliyor, 40 milyonu cebine atar ve takimin var olan tas gibi 8 numarasinin arkasina, potansiyelli oyuncu olarak Ninua alinir. Acilen sampiyonluga ihtiyaci olan, maddi durumu kotu bir takim Ninua'yi almaz hocam.

beagle dedi ki...

@4ever
o 26 maç tespitinde de, BJK 2 6-onlibero ile oynamazda da ayni noktadayiz. Ama bence 1 tane uzun boylu ve yeterince sert 6 bulmadigimiz zaman TDlerimiz ilk krizde hemen 2 tane 6ya donup diger herseyi bozacaklar. TS sampiyon olamazsa, bakalim parmak ile yeni sezona girecek mi, zenci mi alacak?

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam 10 dakika scouting videosu var, sonra @beagle ın paylaştığı twitter scouting raporu, en son Günayerin videosu.

Bence izlemeden cevap yazmışın, vereyim buraya bu linkleri tekrar :

10 dakikalık videosu :

https://www.youtube.com/watch?v=Nu7m9atJJxc

twitterdan scouting raporu :

https://t.co/TXGJkytBxX
https://twitter.com/alper_caltik/status/1275786661167804416?s=20

Günayerin videosu :

https://youtu.be/ItU00AMQF_8

21 yaşında, U21 milli, Dinamo Tiflisin o yaşta kaptanı, oyun kurucusu, frikikçisi, duran topçusu, top saklama, isabetli uzun - ters top atma, mesafe tanımaksızın şut atma, Talisca tarzı her tür frikik golü, solak, 1.86 boy, ara pası - asisti iyi, oyun görüşü iyi, son senesi çoğu frikik ve şuttan 8 gol, 11 asist, 450.000 euro maaş, 850.000 euro bonservis.

Eksileri boyuna göre zayıf fizik - 73 kilo, oyundan zaman zaman kopma, saklanma, fizik mücadele sevmeme, tempo - ki oynadığı lig tempolu değil.

Eksileri yaşına göre giderilebilir eksiler, artıları yedekten bile girse katkı sağlayacak artılar, uygun maliyet.

@Emre Toramanın dediği gibi yakın coğrafyadan, gelip de başarısız olan Gürcü oyuncu ben hatırlamıyorum mesela.

Senin argümanınla diyeyim, A.Parmak 6 - 8 oynuyorsa bu çocuk rahat rahat oynar, Dorukhan ve Fatihle katıştırdığımızda da tüm eksileri kapanır, son sene istatistiğinin yarısını yapsa Türkiyede verdiğimiz paranın üç - 4 misli katkı demek, hele eksiklerini giderirse 10 - 15 katına satış imkanı olur iki sene içinde.

Bu tür adamları almayacağız da ne alacağız scoutingle.

Ben beğendim, tam Hocanın yetiştireceği ve seveceği tarz, Hoca da beğenirse anlaşmışlar zaten, alırlar, bence iyi olur, fizik - mücadele öğrenilebilen - geliştirilebilen bir şey, yetenek, pasörlük, teknik, şut, frikik, duran top, bunları geliştirmek kolay değil, alırsak mutlu olurum.

BJK4EVER dedi ki...

@beagle,

OK, endiseni anliyorum, haklisin da. Ama biraz gecen haftaki tartismamiza geliyor olay. Ilk maglubiyette hemen cift 6'ya donmeyecek cesarette hoca lazim bize o zaman. Matematik gayet basit; 5 macta 3 beraberlik, 1 galibiyet, 1 maglubiyet sana 6 puan kazandirir. Ama 5 macta 3 galibiyet 2 maglubiyet 9 puan yapar.
Yillardir zaten mac kaybedecegiz korkusuyla hep cift 6 (bazen 3 6 hatta), tek santrforla vs ciktik, mutemadiyen ilk yarilari cope attik. Bu kafada olunca bol bol beraberlik alirsin, yeterince gol sayisina, galibiyet sayisina ulasamadigin icin ligi en fazla 3. sirada bitirirsin.
Benim kafamdaki, hayalimdeki Besiktas cok daha ofansif, radikal, ligin gerceklerine gore oynayan, pragmatik bir takim. Boyle bir takimda da 6 Dorukhan olabilir.

Bu arada sunu da soyleyim; bence ideal futbolda Dorukhan 6'ya evrilmez. Ideali bence yaninda saglam bir 6 numara olmasi, diger yaninda da mumkunse sol ayakli, rakip ceza sahasinda bitirici olmak yerine surekli oyunda olup oyun kuran, geriye gelip top dagitan bir 8 olmasi. Dorukhan surekli gelip-giden, hem 6'ya hem 8'e yardim eden, mac kitlendiginde uzaktan sutla, duran topla skor yapan bir 8 numara olur. Boyle bir orta saha kurarsan ligde her takimi, direkt rakiplerin dahil, domine edersin. Bu arada bu duzende ben parayi 6'ya degil, 8'e gomerim. 6'da soyadi Diarra veya Toure olan herhangi bir vatandas olur. Hatta ilk 11 oyuncusu olarak goremedigim Fatih Aksoy bile olur, zira tam bu rolu oynadi Sivas'ta basarili bir sekilde.
Ama boyle bir takimda direkt olarak ceza sahasinda cogalma sorunu olacagi icin hucum hatti asiri skorer, asiri yetenekli ve dar alanda is yapacak oyunculardan olusmali. Gomez, Visca, Babel lazim. Bizim icin bu en azindan 2, belki 3 ust duzey oyuncu transferi gerek. Buna bence butce yok. Ki Burak ve Ljajic de direkt cope gidiyor bu arada.

O yuzden optimum cozum mali sartlar ve kadro goze alindiginda Dorukhan'in 6 olmasi.

BJK4EVER dedi ki...

@Ahmet Usal,

Hocam, benim sikintim direkt olarak Ninua ile degil. Daha ziyade Ninua uzerinden transfer stratejisini degerlendiriyorum. Ne zaman biz bu tarz adamlar alsak basarisiz olduk. Dogal da, cunku sen bu tarz 7-8 oyuncu alsan bir bok yapamazsin. Sen bu tarz oyunculari 2 sene takimina toplasan anca yarisi ve hatta daha fazlasi cok iyi cikarsa tutunuyorsun yarisa. Trabzon'da Nwakaeme, Ekuban, Sorloth, Ugurcan mukemmel tuttu mesela, oldu. Ama bu olmus haliyle bile GS bu kadar sakatlik yasamasa basa cikardi ve sampiyon olurdu.
Risk aliyorsun. Bahsettigin Fatih-Dorukhan-Ninua orta sahasi 3 sene sonra belki sampiyon olacak Besiktas orta sahasi. Bence Besiktas seneye yuksek ihtimalle sampiyon olacak orta sahayi kurmali, 3 sene sonra belki sampiyon olacak orta sahayi degil.
Yuksek profilli oyuncular sart, onlar olmadan sampiyon olamiyorsun. Oguzhan, Gokhan, Olcay istedigi kadar tutsun, yanlarinda bir Gomez, Sosa olmayinca olmuyor, gorduk.
Bizim elimizde zaten vasat oyuncu sayisi fazla. O vasatlarin yanina 3-4 cok iyi transfer yapip sampiyonlugu zorlamaliyiz. Alirsan sonra gelecege yatirim yaparsin. Biz vasatlarina yanina daha fazla vasat aliyoruz belki o vasatlar iyiye dogru evrilir diye. Evrilmiyor, veya kucuk bir kismi evriliyor. Sonuc? 3.luk, bol bol elestiri, oyuncularin asiri elestirilmesi, ozguven kaybi, cope giden paralar, icinden cikilamayacak kontratlar.
Seneye kisitli bir butcemiz olacak. Bu butceyle Ninua'yi alsak bile butceden yiyor. Ben 2-3 tane cok iyi, 2-3 tane tamamlayici vasat oyuncu transferinin yeterli olacagini dusunuyorum. Kaleci-orta saha x2 cok kritik ilk etapta, ikinci etapta da kanat, yedek forvet, Vida ve Burak ayrilirsa as stoper ve as forvet, ucuncu etapta bekler ve yedek kanat vs gelir.
Ben transfer sayimizin, giden oyuncu sayisinin sinirli olacagini var sayarsak, maksimum 5, bilemedin 6 olmasi gerektigini dusunuyorum. Ama Ninua'yi aliyorsak bence bu rakam kesinlikle 6 olmaz. 6'dan daha fazla olur ve vasat oyunculari doldururuz ve seneye maksimum 3. oluruz.
Gelecek senenin transfer butcesinde bence potansiyelli bir orta saha oyuncusuna yer olmamali. Gelecek senenin transfer butcesinde 2 tane tartisilmayacak orta saha oyuncusuna yer olmali. Vasat veya potansiyelli oyuncu alacaksan da yedek kanat olarak bul, sagbek olarak bul vs.
Istesen de, istemesen de Ninua transferi senin olasi baba kanat transfer butcenden yiyor hocam.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Eyvallah Hocam, kendi içinde tutarlısın ve sağlam bir mantığın var. İşimizi görecek garanti iyi 8 Mert Hakanla İrfan Can, kaç para acaba, ya da yabancı muadilleri kimler, onlar kaç para? Mesela Mert Hakan FB ile anlaşmış yüksek bir yıllık ücrete, İrfan Can için 8 milyon Euro Bonservis falan konuşuluyor. Bu mantıkta Mert Hakan transferinde devreye girip 2.5 yıllık falan verip almalı ya da İrfan Canı bonservisiyle almalıyız. Ki bu sadece 8 numara, yetiştirmeyip hazırını alıp oynatmaya niyetlenirsen böyle. Aynı mantıkta bahsettiğin diğer mevkiilere transfer yaparsak geçen sene harcadığımız 15 milyon da yetmeyecek. Ve neredeyse hiç para yok. Bu donelere bakarak düşündüm bende.

Ben bizim öyle bir transfer bütçemiz olduğunu sanmıyorum, ama Sergen Hoca beklettiğine göre o da senin gibi düşünüyor, bakalım, izleyip göreceğiz neticeyi..

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi Irfan Can'i Genclerbirligi'ndeyken alacaktik. Almadik, gecmis olsun. Basaksehir'e transfer olduktan sonra alamazsin, almanin mantigi yok.
Mert Hakan'i istemem acikcasi o maasa, fazla risk.
Transfer mantigina gelecek olursak;
daha once de tartismistik, ama ben kadroyu 4-4-2 mantigi uzerinden kurardim. Ama tartisma biraz mantikli olsun diye Sergen Yalcin'in kafasindaki 4-1-4-1 uzerinden dusunmek daha dogru. Bu baglamda yapilacak transferlere bakarsak:

Para gomulecek transfer:

1. kaleci
2. 8 numara
3. 8 numara
4. as kanat


Kadro tamamlamak icin ucuz transfer:

1. alternatif solbek
2. sagbek


Bu degerlendirmeyi yaparken G.Gonul, Caner ve Elneny'nin gidecegini, Burak, Ljajic ve Vida'nin kalacagini var sayiyorum. Dorukhan ve Oguzhan da kadroda olacak. Keza Umut Nayir ve Guven de oyle, Lens ve Boyd da oyle. Roco-Mirin'den biri yedek stoper olarak kalacak.

Olabilecek isimler:

Kaleci: Begovic, Hart kariyerinde bir isim
8 numara: Lallana, Bonaventura, Carlos Eduardo, Fer, Cazorla
Kanat: Junior Fernandes, Fernando, Niasse
Solbek: N'Sakala gayet guzel
Sagbek: ucuz biri, Zabaleta bile olur mesela

Bu arada seneye kontrati bitecek cok daha kaliteli oyuncular da var. Willian, Pedro, Cavani, Callejon, Silva, Gotze vs var. Ama mali olarak bizi asacagini dusundugum icin yazmadim.
Minimal transferle seneye soyle bir kadro ortaya cikiyor:

------------Begovic------------

Zabaleta--Vida--Ruiz----N'Sakala

------------Fatih Aksoy-----------

Niasse--Cazorla--Fer----N'Koudou

----------------Burak---------------

6 numaraya transfer yapmam, bu sistemde cok kritik bir mevki degil. Fatih veya Dorukhan daha dogru olur. Solbekte N'Salaka ve Ridvan goturur, sagbekte Zabaleta ve Douglas keza oyle. Ofansif/defansif opsiyonlar da var boylece.

Parayi orta sahaya gomerim. Oguzhan kendini gosterirse oynar, Dorukhan alternatif olur. Ljajic'in bence bu duzende birsey yapabilecegi yok, teklif varsa aninda gonderirim.

Kanatta aslinda baba biri lazim, ama hem gol atacak, hem oyun akli hem yaraticilik katacak birini bulmak zor. Sozlesmesi bitenlerden pek uygun biri yok, ama Junior Fernandes veya Niasse alternatif olabilir.
Tabii bu kadro sampiyon olur mu soru isareti. Bence bu orta sahayla ve forvet hattiyla bile yeterince gol atamayiz, ama bu seneden cok daha iyi olur. Ama dedigim gibi, biraz mevcut oyun duzeni uzerinden dusundum. Yoksa bence direkt 4-4-2 olsun, o ayri mesele.


beagle dedi ki...

Bugün Mertcan, Almos ve O.Akgune cok ihtiyacımız var. Yaraticilik ve golle isimiz yoksa niye futbol oynuyoruz. Mertcan ve Almos 5 Nkudu ederler.

can dedi ki...

İlk yarıdan notlar:

1- Yönetim geçmişle hesaplaşıcaksa önce scouting raporlarına baksın, ben mesela çok merak ediyorum N’Koudou için ne yazıldığına raporlarda. Adam izlediğim en kötü futbolcu olabilir.

2- Sanal taraftar sesi gerçek taraftar tezahüratımızdan farklı değil, ikisi de sahada oynanan oyunla alakasız.

3- Diaby niye sahada, duran topları kullansın diye mi? Allah aşkına bu nasıl teknik direktörlük?

4- Atiba ayakta duramıyor resmen.

5- Kıçıkırık Ljajiç bile şu takımın çok üstünde bir yetenek. Onsuz takım 10 kişiye karşı bile pozisyon yakalayamıyor.

can dedi ki...

Bu gole de şapka çıkarıyorum

Ahmet Usal dedi ki...

Benim ilk yarıdan notlarım :)

- Burak Yılmaz neden sevilmediğini daha çok düşünmeli. Attığı golü takımda Ljaicle beraber atabilecek iki oyuncudan biri, ama ilk yarı iki defa hafif darbelerde kendini yere atıp penaltı istemesi falan; burası GS değil!!!

- Konya bence Denizliden bile kalitesiz takım, hakettikleri kırmızıdan sonra maç bitti aslında, Ljaic olmamasına rağmen fark olması gereken bir maç, ikinci yarı Boateng ve gençler de girdiğinde daha da fark olur.

- Nkodou oyunu tıkayan adam, tamam çalım atıp son çizgiye iniyor ama sonrası exber, bakmadan pas ya da orta atıyor, en kötüsü Rıdvanla ikiye biri beceremiyor, Boyd daha yeteneksiz ama muhtemelen Rıdvanın önünü tıkamaz, daha iyi kaçırır.

- Atiba hakkaten görünmüyor.

- Ben Ruizi ilk devre baya beğendim, Lens ve Burak da de iyiydi, kalanlar ortalama.

- Diaby işte yok ama forvet arkası oynayınca bazen de var, çabukluğuyla Burağın pasını kurtarıp golünü yaptı.

- Sonuçta bu kadro Konya'ya fazla, bir tane atlet oyuncuları var Miya, onu da oynatmıyor Korkmaz, standart Süper Lig Hocası, bekleyecek illa ikinci devreyi son hamle olarak yapmak için.

- Konya ikinci yarı kabak çiçeği gibi açılınca konsantrasyonu kaybetmeyip farka koşmak gerek, bakalım becerebilecekmiyiz!

Ahmet Usal dedi ki...

Rıdvan da savunmada özellikle iyi, hakkını yemeyeyim.

Ahmet Usal dedi ki...

Burak 1 gol 2 asist oldu, Lens attı 3 - 0 :)

Murat dedi ki...

Konya'nın düşmesini yıllardır isterim sebebi: maç yerine teravih namazına gelen seyircisi

BJK4EVER dedi ki...

Valla ilk yari istatistiklerine gore gol beklentisi 0,83 vs 0,77. Rakibin erken 10 kisi kalmasina ragmen klidi acamadik, Burak 30 metreden sokunca acildi anca. 1-0'dan sonra rahat mac oldu, ama bizdeki sikinti zaten 1-0'i yapmak. Onun disinda;

- Ridvan ilk defa bana savunmada guven verdi

- N'Koudou kullanma kilavuzu olan oyuncu; set oyununda bire bir kalmadigi surece tamamen kullanim disi. Aslinda ideal deplasmanda 1-0 one gectikten sonra son yarim saatte maci rahatlatacak adam. Ama bence kalite olarak Diaby ve Boyd'dan hala 2 gomlek ustun.

- Diaby neden oynuyor acaba? Hadi 3.luk kaygimiz var, genclere guvenmiyor, eyvallah. 3-0'dan sonra bari genclerden birini gorelim seneye takimda olmayacak biri yerine. Golden bagimsiz olarak yine cok kotu ve yetersiz.

- Gokhan Gonul tas gibi, 1 sene daha kalsa harbiden sevinirim. Catir catir da oynar.

beagle dedi ki...

@Ahmet
Ruizin top kullanışı begendigine eminim. Ama 2 kere sol icten karşı karşıya verdi bu gazoz macinda bile. Bi de havadan ezildigimiz kornerle 2 defa arkasini kurtaran Ridvana laf edince Ruiz listemdr yukarilara cikti. Savunmadaki Ohen kendisi.

Ilk gol gibi goller tamamiyla plastik topa dönmemizden. 1980lerde top oynayan herkes yokluktan lastik top ve voleybol topu ile de oynamistir. Bu toplar onlarin karışımı.

Futbol topunu yeniden 50 gr falan agirlastirmalari gerek.

Burak yapmasi gerekeni yapamayip, tutarsa başka şeyler yapan biri. Hiç lazim degil.

Maç kopana kadar ayakta kalanlar GG, Ridvan, Lens ve Ersindi.

Nkudu ise cekilmez eziyetlerden. Almosu 20 dk bile oynatmamak cidden salaklik şu günlerde.

BJK4EVER dedi ki...

Su 74.dakikada Boateng'in yaptigini Atiba hayatinda 1 kere yapmamistir. Yerden kayarak tertemiz top caldi. Top acildiktan sonra hemen bosa kacip pas istedi. Topu aldiginda yana falan bakmadi, aninda ceza alanina bakti ve en krali benim diyecek 10 numaranin bile atamayacagi ara pasini Diaby'nin onune tak diye atti.
Pozisyon kacti ama adam 10 saniyede 8 numara resitali sundu. Iste bu yuzden bence bu adam Atiba, Ljajic'in falan net onunde 8 numara olarak. Bir dakika sonra Necip 10 metrelik pasi taca atarak 8 numara nasil olunmaz dersi verdi, o da ayri mesele.

sports guy dedi ki...

Ridvan hucumda sacmasapan hareketler yapiyor bazen ama, bu macta sirf savunmada yaptigi hareketler uzerinden bi 8/10 haketti bence. Ofsayt tuzagini basariyla uygulamak, kademeye basarili girmek falan. Caner oraya coktugunden beri hasret oldugum hareketlerdi bunlar.

Gecen haftanin olcu olmadigi gibi bu mac da olcu degil tabii. Burak o manyak golu atmasa daha zor acardik bence bu Konya'yi. 2018 senesinden beri rakibin 10 kisi kalmasini istemiyorum ben, bu iste bir gariplik var.

Neyse, onumuzdeki iki hafta yine cok rahat kagit ustunde. Gsyi cok rahat gecebiliriz bu surecte. Baya da realistik bir olay olur, umarim gerceklesir.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Maçı alan adam Burak, oldu 12 gol 8 asist, 20 gole direk katkı, 30 maç böyle oynayacak yaşta olsa zaten ligin en iyi golcülerinden, severiz sevmeyiz.

Ruiz arkasına adam kaçırabiliyo ağırlığından, adamın defolarından biri bu, Rıdvana da ben yetişemem bu adamlara neredesin diye bağırmıştır:) Ama yine başarılı müdahele ve atak kesme sayısı Vidadan fazla:) Oyunu bu kadar nefes aldırmadan top ayağımızda oynayabiliyorsak hep diyorum, defolu adamlarımız Ruiz ve Elneny sayesinde. Konya daha fazla fark yememek için kapanmaya devam etti, topu ayağımızdan basıp alacak güçleri yoktu çünkü, iyi top çevirecek ayakların olmasının avantajını yaşadık. Tabi Konya çok kalitesiz, tahmin ettiğim gibi oldu.

@BJK4EVER

Boatengin pasını gördüğümde aklıma senin sekizde Boateng teorin geldi:)

Maçın muhtemelen en iyisi Burak dışında Lensle Rıdvandı bizim adımıza. Atibaya fazla tahammül etti, Kartalı geç aldı, Necibi almasada olurdu, Hocaya bu yüzden tutucu diyoruz. Bir de Umutu niye oynatmıyor, hakkaten Burakla Umudu beraber oynatsa daha verim alır.

Cidden Boydla Diaby ile uğraşacağımıza @beagle ın bahsettiği Mertcanları, Almosları görebilsek daha güzel olurdu. 3-0 dan sonra fazla tutucuyduk.

turgay dedi ki...

Boateng 8 olmaz arkadaşlar bütün sezonu kaldıracak temposu yok adamın. 10 veya 9 numara çok rahat oynar ama takımın en kritik yerine boateng yazılmaz şu haliyle 5 sene önce olsa tamam ama artık ondan geçti uzun lig maratonunda sürekli katkı vermek

beagle dedi ki...

@Ahmet
Vida ayri konu. Bence o da hayatinin maaşını alinca işi sermiş. Balkanli sonuçta, bizden sayilir.

Gençler dışında bir tek GG kalsin isterim o da gidici.

Zaitsev dedi ki...

Kafadan gol bulamadık ama ilk yarının ortasında kırmızı kart bulduk. Yine de gole kadar kabız maç oldu. Sonra Burak şapkadan tavşanı çıkardı.

Ruiz baskı kurduğumuz için iyi dursa bile yine kaçırdı adamını. Ersin hemen yatmayarak ve yerini koruyarak golü engelledi. Rıdvan da güzel girdi başka pozisyonda.

Rıdvan iyiydi. Kendine güveni geliyor. Defansta müdahaleler ve kademeler iyi. Hücumda bindirmeler iyi. Topla oynaması da zamanla ve güven geldikçe gelişecek. Ama topu iyi tutuyor. Ezdirmiyor kendini. Değişik bir sol bek olacak. Bindirmeleri üstüne hücum seti kurulabilir. Pas atmazlar diye gitmemezlik yapmıyor.

Eldeki oyuncu grubu ile hocanın işi zor. Özellikle 6-8 rotasyonu bu kadar yeteneksiz olan büyük takım zor bulunur.

Boateng ancak 60dan sonra oyuna girerse 8 oynar. Dinç bir takıma karşı 8 işi zor.

Kadro tercihleri konusunda hocanın risk almaması konusuna katılmakla beraber ligin tırt olması da bunda etken sanırım. Öyle bir lig ki bir anda 3cü olup TS'nin ceza durumuyla şampiyonlar ligi yapabiliriz.

rey dedi ki...

Dk. 40: Olmaz ama şu çaprazdan kaleyi bi yoklayayım: 1-0
Dk. 45: Olmaz ama şöyle bi topuk pası bırakayım: 2-0
Dk. 52: Olmaz ama şu aradan topu bi yuvarlayayım: 3-0

Çok kötü bir 11'le başladığımızı düşünüyorum, şükür ki kırmızı ve Burak'ın golünden sonra açıldık. Sizi bilmem ama ben Ruiz'i epey beğeniyorum, son 3 maçtır da ilerde sezgileri ve top kullanımıyla ciddi katkı veriyor, bir orta saha gibi 3.bölgeyi kullanıyor tabii bunun sonucunda da bir orta sahaymış gibi rakiple arasında fark oluyor, bunun sebeplerinden biri de uyum sorunu, iyi bir anlaşma yok Vida ile aralarında, belki Elneny de dahil olabilir.

Rıdvan'a hayran kaldım, Beck'ten sonra yay üstünde pas opsiyonu olan bir bek gördüm, düşünüyorum nasıl oldu da bu kadar iyi posyon bilgisine ve fundamentale sahip biri bizim altyapıdan çıktı acaba? Caner takımda kalsa ona abilik yapar, o derece futbolu biliyor bu çocuk, hem half space'i kullanıyor, hem opsiyon oluyor hem de yay üstünde şut tehdidi olacak şekilde posyon alıyor, umarım final toplarını geliştirir. Nsakala ile birbirini tamamlayıcı rolde olacaklar gibi duruyor, biri kısa, çabuk, hücumcu bek diğeri kalıplı, defansif bek. Ersin de iyiydi gayet, gole kapatması güzel, fener maçı ikisi için de iyi bir sınav olacak.

Değişiklikler çok geç oldu, evinde 10 kişi rakibe 2-0 öne geçtikten sonra beklemenin mantığı yok. Güven sol kanatta gayet iyiydi, biraz daha zaman olsa en azından asist bulabilirdi. Bunun dışında Burak Şenol Hoca dönemi gibi geriye geldi hatta ilk yarıda ort posyonda Diaby'nin gerisindeydi,Sergen Hoca'nın onu böyle kullanması maçı getirdi. Boateng 10 snlik performansta çok beğensem de epey üzülüyorum futbolun onu bırakmasına, 2013 yılında Adalı seçim vaadiydi, o dönem gelse damga vururdu herhalde, inanılmaz bir fiziği var.

@Ahmet Usal, hocam Umut kadroda yoktu, sanırım Corona muhabbetine.

Huzeyfe dedi ki...

@Fernando

+1
Beni en çok üzen, kim bilir Rıdvan gibi ne oyuncular var ve bizim hiç haberimiz bile olmuyor. Saçma sapan bir menajer düzeninde paralar ziyan oluyor, çocukların hayalleri sönüyor. İki senedir sporculuğu şüpheli Caner gibi adamlara milyonlar ödüyoruz.

Ben Sergen’den hiç umutlu değilim yalnız. Rıza Çalımbay’ın Youla transferi gibi aldırmak istediği oyuncular, Junior Fernandes filan, ögh. Nsakala gelirse Rıdvan’ın bir daha forma yüzü göreceğini sanmıyorum sakatlık olmadıkça. Aynısı Ersin için de geçerli, gidip Güney Amerikalı vasat bir kaleciye milyonlar dökecekler, Ersin çürüyecek kenarda.

Ahmet Usal dedi ki...

@Fernando Claudse

Sağolasın Hocam, yedeklere bakmamıştım, şimdi anlam kazandı Umutun olmayışı, üzüldüm, acil şifalar, genç ve güçlü çocuk, atlatacaktır inşallah. Rıdvan konusunda da çok çok haklısın.

@Huzeyfe

Hocam maalesef haklısın. Ersinin kornerlerde hava topu performansı, karşı karşıyalarda pozisyon alışı ve kurtarışları da iyiydi. Ayağı da düzgün. Oyunu elle başlatması da iyi. Herhalde eksiği @beagle ın bahsettiği atletizm o da iyi bir kaleci antrenörüyle çalışarak halledilebilir bir yere kadar. Çocuğun kaleci fundementali iyi, aynı Rıdvanın bek fundementalinin iyi olması gibi. Bütün sene Kariusa ve Canere neden tahammül etmişiz, aslında aynı kalibrede bir yerli ucuz kaleciyle sabredersek işi kotarır gibi görünüyor. Rıdvan da eğer fiziksel gelişimini sürdürürse - maç sonu röportajı çok güzeldi - Nskala bile ondan formayı alamaz, özellikle hücum katkısı - son pas - orta ve şutları daha düzelirse.

Sergen doğrudan @BJK4EVER ın düşündüğünü yapmaya çalışacak ama kendi düşündüğü 4 - 1 - 4 - 1 sistemiyle. Lig tırt, bir kaç akıllı transfer, büyük camia gazıyla şampiyonluğa oynamak ve ŞL ye gidebilmek için çalışacak. Verdiği mesajlar da, transfer söylentileri de bunu gösteriyor. Gençler önceliği değil. Önceliği olsa kendi 4-1-4-1 indeki tek alternatifsiz adam Elneny yerine Kartalı 60 - 70 de oyuna alırdı, hiç olmazsa Elneny sakat ya da cezalı olursa hazırlamak açısından, ya da Atiba yerine Necibi alacağına Kartalı alırdı. Transfer söylentileri Wellington ve Fernandesi de istediği yönünde. Atlet kanat - Atlet stoper Hocanın sisteminin ve arzuladığı oyunun olmazsa olmazları. Elneny kiralanamazsa stoper önündeki 1 i kim yapacak soru işareti, Fatih Aksoy iyi ama o kadar iyi oyun görüşü ve tekniğe sahip mi, Dorukhan değil mesela.

Ve hala ortada gerçek bir 8 transfer söylentisi bile yok. @Zaitsevin dediği gib 6 - 8 kalitesiyle bu işin olmayacağını görüyordur hoca, önümüzdeki 6 maç mevcut kadronun performansı oldukça belirleyici olacak gibi.

Hoca kadroyu motive etmeyi de başarmış, pandemi dönemi de erken dönüp iyi çalıştırmış, Diaby leri falan kendi kariyerleri için oynamaya da ikna etmiş. Güçlü yönü bu, insan yönetebiliyor, Güven bile bu maç umut verdi girdikten sonra. Kalan maçların ağır favorisiyiz, kadro, kalite, hoca, fizik ve motivasyon olarak daha iyiyiz çünkü kalan maçlardaki rakiplerden. Sakatlık-Cezalı durumu ve pandemi etkisi minimum olduğunda hepsini alabiliriz. Kabzımal bile gördü - kehanette bulundu. Ha üçüncü olurmuyuz, kısmet, ama 4. lük kuvvetli ihtimal, maçlarımız üstümüzdeki rakiplerimizden daha kolay. Hoca bunu başarırsa zaten tartışılmaz ve taraftar nezdinde efsane olur, transfer için eli de güçlenir, istediklerini aldırır.

Ben Ljaic - Burak ve Elneny üçlüsü maç kaçırmadığı ölçüde başarılı olacağımızı düşünüyorum. Ama Rıdvan ve Ersin dışında kadroya başka genç dahil olur mu, soru işareti bu.

Ahmet Usal dedi ki...

Spor programlarındaki ipuçlarına bakarsak covid19 lu futbolcularımızın biri yerli, diğeri yabancıymış. Bu durumda diğer hasta oyuncumuzun Ljaic olma ihtimali güçlü. Çünkü kadroda olmayan onun dışında bir Douglas var yabancı oyuncu olarak.

Eğer öyleyse kalan maçlarımız açısından da kötü haber bizim için. Tabii ki kim hastaysa acil şifalar. Ama işin diğer boyutu da böyle. Takımdaki en kaliteli kilit açan oyuncu.

@beagle

Bu arada maç kadrolarına bakıyorum, O.Akgün, Mertcan Almos falan hiç alınmamış, Rıdvanla Ersin dışında Kartal ve Erdoğan var, bu oyuncular dışında bu sene genç oynatma ve yetiştirme planı yok, çok net.

Benim anladığım hocanın niyeti Diabylerden Boydlardan Nkodoulardan Lenslerden maksimumu alıp kullanmak ve kalan maçları bunlarla kazanmak. Bu adamlardan verim alması da kendisine yapılan övgüleri ve hocalık başarısını medya ve taraftar gözünde arttırıyor. Yani hücumda genç beklemeyin, hele Umut da yok, bol bol Güven ve Diaby göreceğiz lig sonuna kadar sakatlık hastalık durumu olmadıkça. Çünkü Hocanın derdi alabileceği en iyi dereceyi alıp yerini sağlamlaştırmak, yeterliliğini göstermek, camiaya umut vermek, seneye de yapılacak transferlerde ekibiyle söz sahibi olup kurulabilecek en yarışçı kadroyu kurmak. Bir mucize olmadıkça rotasyona yukarıdaki dört genç dışında başka genç girmeyecek, beklemeyin.

Hoca camia, medya ve insan yönetiminde başarılı, oynatmaya çalıştığı oyun medyaya ve taraftara uyan türden. Yeni nesil taraftar kültürüyle ülkedeki oyuna bakış medya dahil bizim F.T. miz olsun onla başarılı olalım şeklinde. Saha sonuçları çok başarısız olmadıkça Sergenle gideriz. Bu da düşünürken ve yorum yapılırken hesaba katılması gereken olgulardan biri.

beagle dedi ki...

@Ahmet
Ben de 7 genç oynasin demiyorum pat diye de, sectikleri gençlere katilmiyorum. Erdem, Kartal hatta Ridvan cok özel bir durum olmadıkça fizikten dolayi elenecekler.
Halbuki Almos Alpay ve Ahmet hazirlardı. Mertcanin 35kmh dribling hizi ölçüldü u19da.

Şimdiki suphemi soyleyeyim: yrd ant. Ozan Köprülünün menejer arkadaşı var ve Erdoğan, Kerem gibi bazi gencler onda. Almos, Mertcan ve Oguzhan ise değil. En değerli genclerin bundan dolayi elenmekte oldugundan korkuyorum

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Hocam anladım, senin kadar takip edemediğimiz için fikrimiz yok tabi. 

Ozan Köprülü Sergenin teknik ekibine alındı. Kılavuz o. Burada da standart torpil ve ikili ilişkiler - menejer bağlantılarıyla dönüyorsa iş vah canım ülke futbolu. Altyapıdan sorumlu adam kimi kayırırsa onun önceliği var demek ki.

Ozan Köprülüyü de tanımadığım için bir şey diyemiyorum. Ama bu kadar Genç Milli çıkaran yapıdan maksimum faydalanabilmek kulübün kesinlikle yararınaydı, FB nin böyle oyuncuları yok mesela, bir Ömer Farukları var, o kadar. GS de aynı.

Fiziği yetersiz gençlerimizin bile verdiği ışık diğerlerinin de katkısının olabileceğinin ve değerlendirilebilecek oyuncu olduklarının göstergesi aslında. Mevkiisinde genç milli olanları en azından takımda birinci yedek olarak kullanacak planlama hem bugünümüzü, hem geleceğimizi kurtarırdı. Zamanın ruhu engel, yapacak bir şey yok. Ne zaman Altınsay kulüpte karar verici söz sahibi bir mevkiide olur, o zaman bu işler olması gerektiği gibi olur. Şu an için dört genç bile ekonomiye, imaja ve günü kurtarmaya yetiyor, medyatikl cila tamamdır.

BJK4EVER dedi ki...

Boateng 8 olmaz diyorsunuz da, Emre Belozoglu, Atiba, Demba Ba, Skrtel, Epureanu falan oynuyor bu ligde yahu, Boateng niye oynamasin. Dinc bir takima karsi olmaz da, ligimizde kac tane dinc takim var? Adam Sedat Agcay'a falan karsi oynayacak yahu. Sanki ic sahada Konya'yla mac yaparken Kante'yle kapisacak. :)

Ben Basaksehir'in yerinde olsam kapardim Boateng'i aninda bak. Onlar oyle bir verim alir ki heriften, agzin acik kalir.

@Huzeyfe,

Bence genclerin oynamasi biraz sartlar geregi oldu. Sakatliklardan denk geldi de Goztepe macinda gorduk Ridvan'i, oradan asina olduk. Onun disinda Karius erken ayrilmasa, Caner'in kuluple sorunlari olmasa bu 2 oyuncuyu da gorecegimizi ben pek zannetmiyorum acikcasi. Biraz sans eseri yollari acildi. Genclere onem veren bir hoca olsa Kartal cok daha erken girerdi ve hucuma da genclerden birini (Guven haric) alirdi erkenden gormek icin.

@Ahmet Usal,

Bence hoca 6 olarak kolay kolay memnun kalmaz. Hoca oradan iyi top cikartan birini oynatmak istiyor. Yoksa Atiba ve Elneny dogal mevkileri geregi normalde yer degistir. Ama hoca savunmadan daha kolay top ciksin ve onde daha kolay baski yapayim dusuncesinde herhalde. Bu baglamda senin dedigin gibi Fatih veya Dorukhan biraz zor olur. Fatih konusunda da biraz on yargiliyim, birkac mac daha net izlemek gerekir. Ama izledigim maclarda gordugum kadariyla Fatih oyun kurmuyordu, Mert Hakan ve Hakan Aslan donusumlu top aliyordu.

can dedi ki...

@ahmet
Ben de Ljajiç mi diye korkmuştum ama içerden gelen haberler o iki futbolcunun Douglas ve Umut olduğu yönünde.

Ahmet Usal dedi ki...

@can

Eyvallah, işallah öyledir, ama Douglas takımla çalışıyo muydu, ne bileyim adamı bütün sene görmedim!

@BJK4EVER

Hah, Hocam yakalamışın olayı, burada @Zaitsev, @turgay ve @Huzeyfe Hocanın Alanya-Malatya da oynattığı oyun ve taktik üzerine yazdıydılar, ben o kadar anlamıyorum, ama 4 - 1 - 4 - 1 indeki o ilk 1 teknik, stoperlerin arasına giren ve iyi top kullanan türden bir 6, bizim standart 6 larımızdan değil, yani Atiba - Fatih falan yetmiyo oraya Hocaya göre. Malatya da Aqua vardı, uzun Torino kariyerli güçlü ve top tekniği iyi bir izbandut zenci, Alanya da da Siopsis di 6 numara herhalde, o da teknik iyi top kullanan oyuncu. Bizde de Elneny mükemmel oturdu oraya, ilk kiralık sözleşmesi uzatılsın diye bastırdığı adam.

Stoperler o kadar teknik olsun diye beklemiyo, oyunu zaten aralarına soktuğu 6 numaraya kurduruyo, önceliği atlet ve fiziken caydırıcı olmaları, kanatlara da atlet hücumcu ve savunmacı seviyor. Derdi hep önde basıp topa sahip olup hükmedici bir oyun anladığım kadarıyla. Sen işte daha iyi anlatmışın. Daha fazla detay yazacak kadar anlamıyom oyundan :(

Teknik olarak daha detaylı bilen ve anlatabilecek arkadaşlar var, yeşillendirirler diye bekliyorum :)

Ahmet Usal dedi ki...

FB - Malatya maçına bakıyorum, ikisi de önümüzdeki haftalarda rakibimiz, gördüklerim umut verici.

İki takımda da tek tek iyi en az 7 - 8 oyuncu var, ama 70 metrede ve birbirlerinden kopuk kopuk oynuyorlar, fizik olarak hazır değiller. Malatya stoperlerinden birinin adalesi attı, ilk yarı bitmeden çıktı. İki takımdan da çok daha diriyiz ve oyunumuz daha iyi.

Malatyanın başında Hikmet Karaman var, ligde rahat ilk 10 da olacak kalitede kadroyu düşürmeyi başarabilir, daha önce Ç.Rize de başardıkları aklıma geldi, buradada başarabilir, sinyaller onu gösteriyor :)

Ahmet Usal dedi ki...

FB - Malatya Maçı bizim için kötü bitti. Malatya o kadar kötü ki bala 2-1 öne geçti - 10 dakika dayanamadı, Fener 3-2 kazandı. Malatya ölüyü diriltmiş oldu, kendini de düşme hattı üstüne demir attırmış oldu.

FB kötüydü ama bu maç psikolojik olarak onları canlandırır, AL için yarışmaya devam ederler. Şimdi Malatya Maçı da Fener maçı da daha zorlaştı. İkisi de bizden kötü olduğu halde. Biri AL için diğeri de düşmemek için çıkacak karşımıza.

BJK4EVER dedi ki...

Hakkaten de yazik oldu. Hele 2-1 one gecmisken korumaliydi skoru Malatya. Bu arada mac ligin sifrelerini tekrar gosterdi. Malatya 10 kisi kaldiktan sonra bu bitik FB'nin yaptigi tek sey topu kanatlara indirip orta kesmek olduk ve bu sekilde 3 gol attilar.
Kenarlari kullanip ceza alaninda kalabaliklastigin an Anadolu takimlari tamamen afalliyor ve system error veriyorlar.

Bahsettigim 4-4-2 vardi ve Buragin yanina fiziksel olarak guclu zenci bir pivot alirsak ligi dagitiriz demistim; heh iste al Gerson'u koy Buragin yanina dagitsinlar ligi.

Ljajic'le, 10 numarayla falan ugrasma.

beagle dedi ki...

@4ever +1
Bugün Kramaric Dortmunda 4 gol atti. Love, Ljajic falan yerine gelmesini istedigim adamdi. 442 için böyle cok yönlü adamlar bulmak lazim. 10 sevdasindan vazgecmeliyiz.

BJK4EVER dedi ki...

Su Gerson mesela tam bizim ligin topcusu. Fiziksel olarak aygir gibi; rakibe inanilmaz pres yapiyor, benim saydigim orta alana kadar gelip kaptigi 3 tane top vardi santrfor olarak. Buragin da ani sok preslerini dusununce bu ikili rakibi hic cikartmaz. Onun disinda hizi o cussede birine gore cok iyi; birebirde gayet etkili ve zimba gibi sutlar cekiyor.
Yuzde 70 Gomis, yuzde 30 Burak karistirilmis gibi bir oyuncu.
Tam Basaksehir'in alip dagitacagi bir adam.
Hic Anadolu topcusu degil bu ozellikleri itibariyle; mesela bugun nedense oynamayan Mihalak'i da cok begenirim, ama o tam Anadolu topcusu. Cok hizli, kivrak, topu ayagina yakin tutup cok iyi dripling yapiyor, ama Besiktas'a geldigi an eli ayagina dolasir taraftari kanser eder, tam Boyd v2 olmalik adam. Ama Gerson oyle degil.

Bu arada bize de yazik oldu. Antalya macini kazanmis olsak biz 53 Trabzon 58 puanda, haftaya GS deplasmanindalar. Bu form durumu ve moral bozukluguyla puan kaybi olasi, ki GS bu haftadan biraz daha iyi bir kadroyla cikabilecek. Hele pisi pisine 1-0 kaybettigimiz Basaksehir ve cok rahat kazanmamiz gerekirken berabere bitirdigimiz Trabzon macini dusununce daha da uzuluyor insan.
Antalya ve Trabzon maclarini almis olsak bile +5 yaziyor ve bambaska yerde oluyoruz. Haaa, oralarda olsak sonunu getirebilirmiyiz o ayri mesele. Son 2 sene de o sekilde getirip son 3-4 haftada biraktik. Ama bu sefer karsimizda GS degil de Basaksehir ve Trabzon olacakti. Trabzon'un simdiden daha eli ayagina dolasti, tamamen afalladilar.

Bunlari da sampiyonluk kacti tuh demek icin soylemiyorum. Sadece bizim kadromuz o kadar kotu degil, ligimiz de o kadar iyi degil'i desteklemek icin soyluyorum. Begenmedigimiz, cop, kalitesiz dedigimiz kadro 2-3 saglam, dogru takviye ve pragmatik bir oyun anlayisiyla cok rahat sampiyonluga oynar.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER +1

Gerson Rodriguez bugün neredeyse tek başına Ankaragücünün puanını aldı TS den. Ha çift sarıdan da atıldı ama hiç bıkmadan bırakmadan boğuşuyor ve dağıtıyor. Kazma da değil, iyi top tekniği, saklaması var, ağır değil, hızlı, havadan güçlü, hem pivot hem kanat olabiliyor.

Hakkaten tam büyük takım oyuncusu, birinci sınıf savaşçı, katılıyorum, Burağın yanına süper dağıtıcı olur, Anadolu takımlarına karşı da kilit açtırır bu yönüyle.

TS de Ekubanla Nwakalme olmayınca Sorloth Sosa Ömür yetmiyor, güçlü bir oyunları yok, oyuncu performansıyla götürdüler, götürüyorlar. Uğurcan yine bir yüzdeyüz çıkardı, Ankaragücü maçı alabilirdi. Şu maçla GS yı yarın için havaya, belkide potaya soktular. Gün bizim açımızdan kötü geçti.

@beagle

Oyuncuyu tanımıyorum ama düşünceni sanırım anladım, mantıklı, haklısındır.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER :))

Hocam ben tam yazarken sen Rodriguezle ilgili düşündüğümü daha detaylı yazıp göndermişin, ben seninkini okumadan yazdıydım, pişti olmayalım yani:))

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Beinsportsta ilginç analizler yapılıyor şu an, öne geçip en az puan kaybeden takımız, sadece TS ye 2 puan, TS 22 puan, BS ve FB 15 Puan, GS ve Sivas 10 puan kaybetmiş. Topa da ligde en çok sahip olan takımız, o yüzden attığımızda ayağımızdan topu alamıyorlar, kazanıyoruz, TS en çok gol atan en kreatif hücum hattına sahip ama topa sahip olup oyunu tutamıyor, bu yüzden şampiyonluğu kaybedecekler.

Top bizde olunca otomatik savunmuş oluyoruz, alın size istatistiki Ruiz Elneny faydası. Hücum hattımız biraz daha iyi olsa hakkaten tepelerde olabilirmişiz, sonuçta o hattın kalitesizliği en büyük sorun olmuş, golü attığımızda zaten kolay yemeyecek takımı Avcı planlamış, nasıl atacağımızı planlayamamış:)

Huzeyfe dedi ki...

@Ahmet

Edin Visca yanıltmış olabilir. Birçok oyuncu iyi gözükür, çok az oyuncu senede 20+ gol-asist katkısı verir düzenli olarak. Bu adam inanılmaz gösterişsiz bir oyunla, sistem oyuncusu olarak Alex gibi skor katkısı veriyor. Mario Gomez’in ilk golü yarım pozisyonlardan çıkarıp maçları 20. dakikada bitirmesi geldi aklıma ilk gol konusu açılınca. Bence de ilk gol direkt kaliteyle ilgili.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe +1

Hocam çok güzel değerlendirme, daha iyi anlatılamazdı, sağolasın..

Huzeyfe dedi ki...

Bu arada Trabzon’un skor bulup tutamadığı oyun 14-15 Bilic sezonunu andırıyor biraz. Antep’le berabere kalmıştık biz de, ligin kırılma anlarından biriydi. Maçın başında Sosa frikikten atmıştı.

BJK4EVER dedi ki...

@Ahmet,

Abi sen biraz savunma acisindan degerlendirmissin, ben farkli bakiyorum. Benim icin on planda hucum var, cunku bu ligde hucum sampiyon yapiyor, savunma degil. Savunmayla sampiyon olmus takimlar elbette var; Lucescu GS ve BJK'si, Aykut Kocaman FB'si. Bunlarin ortak noktasi ligin cok ustunde yetenekte hucum oyunculari olmasi.
Hasan Sas, Jardel, Hagi, Sergen, Tumer, Ilhan, Nouma, A.Dursun vs. Bizde mesela Sergen'in 40 metre top surup Ilhan'la verkac yapip 7 futbolcu arasinda gol attigini bilirim. FB sampiyon oldugunda Alex tek basina aldi neredeyse tum maclari. O Alex performansi zaten bir daha olmadi (muadili oyuncu cikmadi), A.Kocaman FB'leri de sampiyon olamadi zaten, normal sonuc. Genellikle hucum organizasyonunu oturan, ileride cogalabilen takimlar sampiyon oluyor. Savunma takimlari hucum oyuncularin kisisel yetenegine bakiyor, bunlar da ligin asiri ustunde oyuncular olmayinca hicbirsey olmuyor.

Bizdeki sikinti hucum, oyle okumamiz lazim. Topa en cok sahip olan takimiz evet. Cunku as'ta bizde Ruiz, Elneny, Atiba gibi sogukkanli, pas seven oyuncular var. Vida ve Caner bilmese de, G.Gonul de topun kiymetini biliyor mesela. Ama bu oyuncular hicbir sekilde direkt oynamiyor, tamamen sifir. Hucuma katkilari sifir. Sen boyle bir as kurarsan o takim ligin en cok topa sahip olan takimi olur. Ama puani 70% topla oynayan takim almiyor, rakibinden 1 fazla gol atan takim aliyor. Ve cogu zaman bu kaliteli ve kalabalik hucum eden takimlar oluyor.

Trabzon bu konuda uc bir ornek; hucumda kaliteli, cogaliyor, ama kontrollu oyunda hic yoklar. Stoperleri kotu, orta alanda fiziksel guc yok. Buna ragmen israrla one gecince geri cekilip risk aliyorlar. Ve iyi gitmiyor. Buna ragmen biz tam tersini oynuyoruz, ama bizim ustumuzdeler. Bu arada bence soyle ciddi bir fark var; Trabzonspor kontrollu oyunu deniyor, ama beceremiyor. Biz ise bence becerebilecegimiz ofansif oyunu denemiyoruz bile. 1-5 kazandigimiz Denizli macinda bile 1-2 hemen gelmese sikinti olurdu diyorduk. 10 kisilik Konya'ya karsi ilk yariyi 2-0 onde kapiyoruz, ama gol beklentisi neredeyse esit.

Basaksehir iste tam da idealini yapan takim. Trabzon'un oynayamadigi kontrollu oyunu mukemmel oynuyor, ustune her maca bizim cikmadigimiz sekilde ofansif cikiyor. Mesela Alanya gibi kalburustu bir takima karsi one gectikten sonra mac 1 saniye riske girmedi, Ankaragucu maci keza oyle. Bize karsi da hatirlarsan 1-0 one gectikten sonra pozisyon vermeden cok rahat aldilar maci. Abdullah Avci'nin kurdugu savunma disiplinin ustune Okan Buruk ofansif oyunu katti. Daha once o karsilastirmayi yapmistim, ama post-Avci donemi Basaksehir ile post-Bilic donemi Besiktas ayni bence.

Bilic'in takima yerlestirdigi, iyi-kotu takim savunmasi disiplinin ustune cift onlibero yerine bir 8 numara geldi ve hucumda Gomez+Quaresma ile kalite artinca sampiyonluk geldi. Basaksehir de aynen oyle oldu. Avci takiminda Clichy+Caicara orta cizgiyi gecmezken simdi her pozisyonda hucumdalar. Avci alen parselizasyonuna cok inaniyor, Visca cizgiye yapisirdi mesela. Simdi Visca her yerde dolasiyor, Ankaragucu macinda golu nerden atti bak. Bize Demba Ba'nin attigi golun asistini forvet arkasi pozisyonundan yapti mesela. Basaksehir Avci doneminde 2. devrenin tamaminda tek forvet Robinho ile oynarken simdi her maca Crivelli+Ba ile cikiyor, rakibe mesaji veriyor. Okan Buruk ofansiyla one geciyorlar, Avci disipliniyle koruyorlar. Bu arada Basaksehir icin hep son haftalarda sampiyonluk gitti diyorlar da, aslinda daha once gitmeliydi. Gecen sene seri puan kayiplari gelmeden evvelki haftalarda da bolca tek farkli sansli galibiyet almislardi. Sonu gelmedi, tipki bizde de gecen sene gelmedigi gibi, dogal olan da bu zaten.

BJK4EVER dedi ki...

Bizim futbolumuzdaki evrimlesme de bu yonde oldu zaten. Hadi taktigi falan gectim, bir taraftar olarak Senol Gunes'in ilk senesinde nasil oturuyorduk televizyon karsisina? Buyuk bir istahla, zevkle. O takim da kontrollu oynuyordu, ama skoru aldiktan sonra Necip, Frei vs giriyordu ve skoru koruyorduk. Ama asla ilk yarilari cope atmiyorduk. Asla mac oncesinde nasil gol atariz diye dusunmuyorduk. Her maca kazanmak icin cikiyorduk ve iliklerimize kadar hissediyorduk bu hissi ve dusunceyi, rakibe de hissettiriyorduk.

Sonraki seneler ne oldu? Oguzhan'i 10'a kaydirmalar, cift onliberolar, Adriano'yu sol aciga cekmeler vs basladi. Takim olarak hucumu dusunen takim gitti, tamamen ilk yarilari cope atan, pisirik bir takim olustu. Gittikce sinamekilestik. Bu arada sampiyonluk geldi 2. senede, ama rakibimiz yoktu ve hucumda lig kalitesinin cok ustunde, problem cozen Talisca ve destekcileri Babel+Aboubakar vardi. Hani yukarida bahsettigim adamlara yakin adamlar performans olarak. Sonra bunlar gidince ve hucumdaki elemanlar sapkadan tavsan cikartamayinca 2 sene ust uste ilk 3'e giremedik. GS deplasmanina Atiba-Oguzhan-Sosa orta sahasiyla cikacak cesaretteki takimdan Atiba-Necip-Dorukhan uclusuyle cikan takima donunce aslinda bu cok dogal da.

Simdiki pozisyonumuz da buna yakin. Hucum hattimiz S. Gunes donemindeki kadar kaliteli elbette degil. Ama bu defansif, pisirik oyun anlayisiyla zaten sampiyon olmamiz kafadan ihtimal disi, oyle bir ihtimal yok.
Soyle sorayim; bizim ideal hucum hattimiz kagit ustinde N'Koudou-Ljajic-Lens-Burak diyelim. Ligde kac takimin hucum dortlusu kalite olarak bunlara esit. Galatasaray evet, Trabzon evet. Fenerbahce bence geride. Basaksehir ve Alanya esit. Yani 13 takimdan senin hucum hattin net daha kaliteliyse senin bu kadar tutucu olman icin hicbir neden yok. Inanin, giptayla izledigimiz Basaksehir hucum hattinda bizden o kadar ustun degil. Irfan Can cok iyi bir 8, Visca super, ama Aleksic-Ba-Crivelli o kadar ust duzey degil arkadas. Burak bence bu forvet ikilisini cebinden cikarir. Mesela Aleksic'e karsi bizde Boateng+Ljajic var. Ama fark su; onlar her maca kazanacagiz dusuncesiyle cikiyor ve bu oyunculardan maksimum verim aliyor. Bize ise daha Boateng ve Ljajic'i orta alanda birlikte oynarken 1 dakika bile goremedik.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam bir sürü analiz yapmışsın, ilk yorum postuna tamamen katılırım, geçmişi değerlendirmede kitap yazacaksın bu gidişle, güzel değerlendirmişsin, ikincisine de kısmen katılırım. Ben gelecekle ilgili değerlendirmenle bağladığın sonuca katılamıyorum, yani 4 - 4 - 2 oynadığımızda eldeki forvetlerin yeteceğine ve Boateng ve Ljaici beraber kullanıp daha başarılı oluruza. O kısım benim açımdan "wishfull thinking". Ve öncelikle söylediğim doğru anlaşılmamış:

Ben savunma açısından değerlendirmedim, topa sahip olmak otomatik olarak savunma oluyor, kanıtı da ilk golü attığımızda maçı vermememiz, bu konuda en iyi istatistiğe sahibiz.

Bu kadro savunma takımı falan da değil, topa sahip olma kadrosu bu. Bizim Antalya maçı ilk yarı sorunumuz neydi: Ağır top dolaştırıp hücuma çıkamama. İkinci devre bu düzeldi, maçı Antalyanın ceza sahasında oynadık, neden olmadı? Yeterince şut atmadık, Atibanın 8 i yetersiz kaldı - dikine fazla zorlayamadık, Burak yoktu, kalite yetmedi. Antalya Podolski ve Gümüşle geldiğini yazdı, bizde baktık. Forvetleri yer değiştirelim, maçı kim alırdı? Biz.

Sonraki iki maç neyi düzelttik? Şut atmaya başladık, forvet sorumluluk aldı, önce Ljaic sonra Burak kapasitesinde oynadı, sonuç aldık. Savunma mı oynadık? İstatistik tam tersini söylüyor, son iki maçı da tamamen karşı yarı sahada şut ve orta yağmuruyla geçirdik, onda birini atabildik. Sinameki miydik? Antalya maçına göre değil, hızlı top çevirdik, dikine de oynadık. Sergen geldiğinden beri buna zorluyor zaten, sadece bir devre Avcı zamanı fabrika ayarlarına döndük, ikinci yarı o da düzeldi. Eksiğimiz neydi? Atibadan daha becerikli ve dikine oynayabilen 8 numarayla Burak hariç kalanların yeterince kaliteli forvet olamayışı.

Burada @Huzeyfe ve diğer arkadaşlar sene başı tartıştı, Burak hariç kalan oyuncuların senelik gol katkısı kariyer ortalamalarına bakarsak süper zayıf, şampiyonluğa yetmez, bu iş yürümez diye. TS - BS maçını eze zeze oynadığımız halde niye kaybettik? Gol atamadık. Hiç öne geçemedik, geleni de içeri alan bir kalecimiz vardı.

Peki Atiba niye 8, genelde top kaptırmadığı(kaptırdığında yiyiyoruz golü zaten), pres yapabildiği, güvenilir standartı olduğu için, ama asıl kadroda atletizm olarak orayı dolduran olmadığından. Gençlere de güvenilip forma verilmiyor. Peki sene başı planı neydi? Oğuzhan ve Ljaicle o sekizi doldurmak. İyi Oğuzhan doldururmuydu? Doldurduğu seneler var. Olmadı, gitti, seneye dönüyormuş, Hoca istiyormuş. Ljaicten 8 zaten fantezi, işte ancak hücum kısmını yapar, o kadar yapıyor zaten, Sergen aldı anca o verimi bu sene.

Takımın en kaliteli isimleri kimler? Burak ve Ljaic. Geçen sene bizi kim üçüncü yaptı? Burak ve Ljaic. Peki bu adamlar bütün sene bu performansı verebiliyor mu? Hayır, veremiyorlar...

Devam edecek, madem bir ikimiz yazıyoruz milleti iyice bıktıralım, sonra susucam!!! Nedenleri üstüne düşün arkadaşım!!

Ahmet Usal dedi ki...

Burada @Fernando Claudse yazdı, Boateng 2013 te Adalı seçim vaadiymiş, o zaman gelse 8 oynardı. Şimdi o tempo yok, geldiğinden beri gösterdi bunu, bir var, bir yok, sırf iyi bir pas atacak diye bütün maç bekleyeceksek Ljaic de yapıyor o işi, o yüzden biri oynuyor sadece.

Bu Nkodou - Lens - Ljaic - Burak toplamının kanat forvetliği de zayıf, hava topları yok, orta - kafa golleri yok, Holosko tarzı golleri yok, uzak forvet oynama becerileri yok, Pivot santraforu yok, istatistiki olarak sadece Burak iyi, Burak da ne pivot, ne çok iyi kafacı. Ligde en tutan formüllerden bir orta-kafa-gol,bunlarla bunu oynayabiliyormuyuz çeşit olarak mesela? Hayır. Rakiplerimizin ve ligdeki çoğu takımın bu bahsettiklerimi yapan forvetleri-kanatları-pivotları var mı? Var. Mesela bir açığımız sağdan girdiğinde diğeri sodan onun ortasına kafa ya da ayakla gol atıyor mu? Bak bakalım kaç golümüz var böyle, Verdiğin örneklerdeki takımların hepsinin en az gollerinin üçte biri böyledir.

Son paragraf geliyor, sonra ebediyen susacağım!!!

turgay dedi ki...

Trabzonun sorunu hoca. Aldıkları puanlar Ünal hoca zamanında alınan puanlar. Oyun olarak ilk yarı ile ikinci yarı arasında çok fark var. Bu düşüşü ben kendi adıma bekliyordum çünkü Ahmet ağaoğlu tipik aziz yıldırım vari egosu yüksek kendine güvenen bir adam olduğundan bu takımın başına teknik direktör değil de yardımcı antrenör getirdi. Sonuç olarak şampiyonluk yalan olmak üzere.

Başakşehir ise baskının olmadığı yıllardır aynı kadro ile devam eden ama olaya gerçekçi bakmak yerine hayal dünyasında yaşayan hoca yerine daha gerçekçi bir hocayla devam edince şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor. Avrupa'daki konumlarını da unutmayalım bu arada.

Şu gürcü arkadaş için araştırma yazılarını okudum da 2. Oğuzhan özyakup almışız sanırım. Onun geldiği gibi gelip top noktasında da satmamız lazım yoksa sonunun ne olacağını biliyoruz.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Burada eğer sadece iki kişi yazıyorsa Whats App açıp muhabbet edelim, daha iyi. Bir şeyi göstermeye çalışıyorum, umarım görünüyordur. Ben bunu sabaha kadar tartışabilirim, hani ego açısından söylüyorum, hiç de ezdirmem kendimi, eğer istersem. Kimse en haklı, en akıllı, en zeki, en çok bilen değil, zaten bu kadar yorum yapabiliyorsam burada diğer arkadaşlardan öğrendiklerimden. Çoğu da benden iyi biliyor oyunu. Ama bu işin dibi yok, başkası katılmıyorsa tadı da yok.

Kendimiz çalıp kendimiz oynadıkça anlamı yok, ne kadar çok insan katılırsa o kadar fazla detay, bilgi, öğrenme imkanı var. Sadece İki kişi kafa ütülüyorsa, her tartışmada haklı olmaya çalışıyorsa o zaman herkesin tadı kaçıyor ve katılmıyor, tartışmıyor, o zaman kendimiz çalıp oynamış oluruz, ben şahsen bıktım, herkesin vakti değerli, o yüzden hevesi iştahı olanlara ortamı bırakıyorum, kendimden bıktım en başta çünkü.

sports guy dedi ki...

@turgay

Cimsir'in hocaligini oturup tartisacak halim yok da, hem nwakaeme hem ekuban olmadan zaten kim olsa zorlanir su surecte. Trabzon'un sakatsiz 11i ligin en iyisi muhtemelen, ama denklemden iki as kanadi birden cikarinca dusuyorlar, normal.

Bugun basaksehir gsyi elden gecirir lig de kopar herhalde.

turgay dedi ki...

@can

Bu ligte rakibe topu verir geriye çekilir izlersen o takım bir şekilde sana golü atar. Cimşirin oyun taktiği Trabzona uygun değil. Trabzon sürekli önde oynaması gereken takım çünkü o bekleyerek oynamayı başaracak akıllı adamları yok. Sakat adamları da olsa çok önemli değil çünkü o adamlarla da umut vaat etmiyordu oyunları cimşir geldiğinden beri. İdeal oyunlarıyla içlerinden geçtik İnönüde. Başakşehir gibi değiller. Dikkat edersen sürekli aynı oyuncular çıkıp aynı oyunu oynamaya devam ediyorlar. Hoca kenardan farklı oyun vaat etmiyor. En büyük sorunları hocanın oyuna bakış açısı bana göre

beagle dedi ki...

@Ahmet
Corona, can endisesi, sevdiklerinle ilgili endise, ekonomi, bir arkadaşın kaybı, takimin berbat hali vb. Şu dönem insanlar iştah bulamayip az yazıyor diye kusulecek dönem değil. Belki "uzlasma, sonuca varma" azmini biraz ertelesen daha az yipranirsin. Sonuçta bazen bir konuda çok zit olup 3 ay sonra bulusabiliyoruz. Bence küsme :)

beagle dedi ki...

@4ever
Benim de cok hayalim var. Sakatlanmadan Dorukhani 7 Almosu 11 O.Akgunü SS/2.forvet gorseydik acaba nasil olurdu...
7de sut ceken, kafa atan, iyi atlet, kanatta sogukkanli ve yaratici biri.
11de Uzun boylu, guclu, gol atan kanatta top surebilen dogustan Besiktasli
Ssde ise mac basi 0.5i yakalayacagi garanti biri.

Bunlar yerine Nkudu, Boyd izleyip duruyorum. En iyi senaryolari birinin sezonda 3-5 gol, digerinin de 3-5 asist ancak.

sports guy dedi ki...

@turgay

Can demissin de bana yazdin onu sanirim :)

Valla topu verdikten sonra iki uzun topta ekubanla isi de bitirebilirlerdi, fener macinda gorduk. Bilemeyiz yani tutar miydi tutmaz miydi. Ben eksikleri olmasa alanya macini da ankaragucu macini da alabileceklerini dusunuyorum.

Oyun ideal olmayabilir, ideal oyun olmadan sirf o uclunun saglikli olmasiyla mac da kazanilabilir.

@beagle

Ekside fenerlilerin malatya maci yorumlarini okurken "bak sergen'e tak diye ersin ve ridvan'i atti 11e" diyenleri gordum :) bazi seyler perspektif meselesi biraz.

BJK4EVER dedi ki...

@Ahmet Usal,

Abi ben Ljajic-Boateng ikilisini mevcut oyun duzeni icin soyledim, 4-4-2 icin degil. Benim kafamdaki 4-4-2 olacaksa Ljajic'e yer yok, Boateng bence 8 olur, ama galiba fiziksel kalitesi insanlari tatmin etmemis. Atiba, Emre falan oynuyorsa bence Boateng de oynar, neyse. Her halukarda bence cok iyi bir yedektir, hem forveti hem orta sahayi yedekler ve takimi atesleyecek oyuncu. Tabii yedege 1.5 milyon euro verecek luksumuz var mi bilmiyorum. Ama 4-1-4-1 oynayacaksa ben orta sahada her turlu Ljajic-Boateng'i bir arada gormek isterim.

Hucum hatti konusunda haklisin; bizim hucum hattimiz aslinda 0-0'in degil, tam anlamiyla 1-0'in hucum hatti. Hem Lens hem N'Koudou ideal kontra-atak kanat oyuncusu, Burak da aslinda oyle bir oyuncu kendini yillar icinde daha komple bir forvet oyuncusuna gelistirse de. Bu 4'lu nasil gol atar? Kanat adamlari verkac yapip pozisyon bulur veya son cizgiye inerler, yeden cevirirler ve Ljajic veya Burak tamamlar. Obur turlusu zor. Zaten o yuzden cift forvetsiz zor diyorum. Cift forvette hem Burak daha cok alan bulur, hem kafa golu atma sansimiz olur.

Bence hem Denizli hem Konya macinda sinamekiydik. 10 kisilik takima karsi gol beklentimiz 0,83'tu, cok kotu. Denizli macinda goller 40 yilda bir olacak goldu. N'Koudou o sutu 3 haftada bir cekmez, Ljajic o uzaktan sut gibi senede 5 gol atmaz. Egrisi dogrusuna denk geldi bence.

@turgay,

Unal Karaman'a yapilan igrenc, sacma, mide bulandiran haksizliktan sonra sampiyon da olmasinlar zaten. Adamin ahini almislarla cok pis cakilirlar. Bu kadar buyuk kuluplerde bu kadar siyasi islerin donmesini benim aklim almiyor. Turkiye'nin gercegi evet, ama insanin kafasi da midesi de almiyor.

sports guy dedi ki...

Gercekten kadromuzun tek cumlelik ozeti "0-0 degil de 1-0in kadrosu olmasi" sanirim ya evet.

Hos bunu diyoruz da denizli macinda 1-0i gordukten sonra golu de cok sekilli gorduk kalemizde o ayri :) GG ikinci tavsani cikarmasa sapkadan, yine kahir belaya donerdik herhalde.

Ama evet donup bakinca bu sene genel olarak onde oldugumuz maclari daha rahat izledigimi hatirliyorum. Statler de bunu destekliyor.

Tabii bu kadroyu 0-0 takimina evriltirken 1-0lik oyundan ne kadar taviz vermemiz gerekiyor belki onu da dusunmek lazim.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Eyvallah, sağolasın da, bak iki dakka sustuk, @turgay da @sports guy da döktürdü.

Bu tartışma işi öyle bir şey ki bir tür konuşma şehveti, herkesin her argümana vereceği cevabı olur. Yoksa sorun aynı fikirde falan olmak değil, farklı fikirler daha iyi, daha çok üzerine düşündürüyor, ve onlara burada benden fazla sahip dolu arkadaş var, ama tiradlarla burayı doldurup en küçük fikre 100 satır cevap verdiğimizde başka yazmaya niyetlenecek arkadaşları yoruyoruz, ne uğraşayım kafamdakini yazmaya yahu, iki laf edicem 100 laf yiycem psikolojisi üretiyoruz. @yilmazi böyle kaçırdık mesela.

Yoksa mesela @BJK4EVER 10 şey diyosa 8 i bana uyuyor. Bir sürü de şey öğrendim kendisinden sağolsun. Ama başkalarını boğacak kadar tiradlarla mekanı doldurduğumuzda katılım azalıyor. Habire cevap yetiştiricem derdine girdiğinde bu defa bir sürü güzel yorumu da atlıyosun, hakkını veremiyosun. Mesela yukarda maçla ilgili en eğlenceli değerlendirmelerden birini @Falanca yaptıydı, arada güme gitti. Yüz satır her aklımıza gelenle doldurduğumuzda ortalığı katılım azalıyor, çok konuşunca arada söylediğin iyi şeyler de güme gidiyor. Az ama öz olunca daha çok katılım oluyor, daha güzel tartışılıyor, daha çok farklı fikir ve gözlem ortaya çıkıyor, bu da daha çok şey öğrenmek ve yeni fikir ve yorumlarla eğlenmek demek. E gevezelikten bunu ıskalıyoruz. Benim gözlemim bu.

Aslında TS grubu bu üst seviye beceriksizliği göstermeseydi benim açımdan sorun çözülmüştü. O zaman daha kötü olamayız, GS ŞL ye gidemediği an cümleten yırtar, borçları yeniden yapılandırırız çünkü. Ama bu hırsı aklından büyük camia elindeki şampiyonluğu bırak ikinciliği bile kaybedecek bu kafayla. Ona canım sıkkın. Totem yapayım, GS bu sene üçün dışında kalırsa gevezeliğe son vericem, sadece soran olursa bir cümleyle cevap vericem :)

Onun dışında yine aynı, iki cümleyi geçmiycem bi daha inşallah :) Bi totem daha yapayım, Başakşehir bu akşam kazanırsa gelecek haftaya kadar susucam :) Kazanamazsa da iki cümle :)

fidddas dedi ki...

blogtaki yorum sayısı normal sezondan fazla aslında :)
ama temel sıkıntı şu ki ne sergen hoca ne yönetim bizimle aynı fikirde. burada birbirine çok zıt şeyler yazılmasına rağmen blog ahalisi olarak sergen ve yönetimin yaptıklarının ve ya yapacaklarının yanına yaklaşamıyoruz.
transfer dönemi ve yeni sezon başlangıcında olmayacaklar :)
- altyapıdan 6-7 tane genç a takım kadrosunda 1. yedek opsiyonu ile bile olmayacaklar
- örnek öyle söylendiği için adını yazıyorum muslera benzeri bir kalecimiz olmayacak
- vida-ruiz-roco üçlüsünden 2si takımda kalacak(biz stoper transferi severiz bundan çok emin değilim)
- sağ bek ve sol bek atletik bek bulamayacağız
- 6 numaraya 1.85 üzeri ayağı fena olmayan fransa 1. lig alt takımlarından adam almayacağız
- 8 numaraya değil 2, 1 tane bile blog ahalisinin gönlüne yakın oyuncu gelmeyecek
- lens-boyd-nkodou gibi kanatlar yerine senelik 10 gol 7-8 asist yapan kanat gelmeyecek
- ljajici satamayacağız ama onun verimli olacağı bir yapı da kuramayacağız
- tüm sezon forvet planını sağlığı şüpheli olan burak üzerinden yapacağız. burak ya sezon başını ya da ilk yarı ortasını sakatlık ile kaçıracak.
- yedek forvetlerin herhangi biri de sürpriz olmassa bizi aşırı şaşırtacak gol performansı vermeyecek
- almos, mertcan, oğuzhan akgün gibi oyunculardan 1. yedek dahi olsa faydalanmayacağız. @beagle :)))
- buna rağmen burağın yedeği olarak 23-25 yaşlarında potansiyelli forvet de almayacağız...

daha çoğaltılır... benim yönetim ve sergenden aldığım sinyallere göre 2 ay sonra lig başında biz yine geleneksel sezon başı toplam gol hesabında 70'i zor görürüz.

2004-2012 arasına hızla geri dönüyoruz gibi görünüyor ama sonumuz hayrolsun

fidddas dedi ki...

önemli bir ek yapayım olmayacaklara :)
- 4-4-2 veya 3-4-3 oynamayacağız.

sports guy dedi ki...

Yorum muhabbetiyle ilgili ben de iki kelam edeyim, @Ahmet normalde buralarda gayet aktif takilirim su son 5 senedir falan artik ismim az cok biliniyodur buralarda tahminim.

Bu karantina donemi yordu ama hakkaten, tekrar yorum yapmak falan gelmedi hic icimden. Sonra hem benim hatun bi memleketine gitti, hem de seyircisiz futbola da isindim geri dondum.

Burasi besiktas siralamada bu kadar kotuyken yine iyi yorum aliyor aslinda bakma sen. Mac postlarinin 10 yorumda kaldigi zamanlari da bilirim ben :)

4ever da zaten mizaci geregi tartismaci adam. Cunku hep HOTTORO HOTTORO girer, yillardir oyledir :) zamanla alistim ben tarzina zaten cok seetmiyorum.

Oyle iste, burayi hep arada birileri goturur zaten yorum anlaminda. Oyle kendine yuklenmene falan cok gerek yok.

sports guy dedi ki...

Bunu yazarken sevgili @fidddas'in yorumu kacirmisim.

Ben 2004-2012 donemine gelecegimizi pek dusunmuyorum abi. Cunku kafamizda sukse transfer patlatayim demiroren'i yok.

Iki sene daha zorluk ceker miyiz? Cekeriz herhalde. Sonra toparlariz ama. Bakma sen, kagit ustunde ligin 2* ustu bir kadroya sahip gs sene sonu kadrosunu oyle bi dagitacak ki saga sola, biz nasil 2018 kadrosuna donup "ya biz bu kadroyu nasil kurduk acaba" diyorsak onlar da diyecek.

Standart genel olarak dusecek bu ligde. O dusuk standartta bizim cok gerilerde kalacagimizi sanmiyorum.

fidddas dedi ki...

@sports guy

başta gs olmak üzere diğer takımların büyük bölümü de eldeki kadrolarının kalitesini yitirecekler haklısın.

ancak 2004 dönemi konusunda yıldız transferini kast etmedim. demirören gestifute ile tanışana kadar bize onun ilk dönemlerinde o kadar yıldız gelmedi ama onun yerine günübirlik kararlar ile ne yaptığımız belli olmadan aşırı fazla vasat oyuncu geldi. hatırlarsanız ilk dönemlerinde bir ara fener ve gs nin işine yaramayan ne kadar yedeği varsa toplardık. 2004-2012 ile ilgili asıl söylemek istediğim bu aslında. ihtiyaca yönelik ve planlama ile değil panik ile ne bulursak, menajerlerde ne varsa onu alalım gibi olacak diye endişe ediyorum. (2012 sonrası bundan çok farklı değildir belki ama trasnfer tutturma oranı daha yüksekti. en azında üzerine biraz düşünülmüş transferler yapıldı.)

Ahmet Usal dedi ki...

@fidddas, @sports guy +1

Hah, hocam girin topa şöyle, süper eğlenceli yorumlar işte, @fidddas hocam 10 numara özetlemişin.

Çok güzel hareketler bunlar, sahalarda görmek istiyoruz :)

Huzeyfe dedi ki...

@Ahmet

Birçok şeyi tartışıyoruz burada, sahada gördüklerimiz konusunda fikirlerimiz yakınlaşsa da futboldan beklentileri çok farklı olan insanlarız. Çoğu zaman agree to disagree ile sonuçlanıyor tartışmalar. Bence gayet sağlıklı. Beşiktaş’ı yöneten insanlar senin kadar kafa yormuyorlar, emin ol. Fiddas’ın yazdığı gibi, hem teknik hem de idari anlamda sahadakinden çok daha kötüyüz.

can dedi ki...

@ fidddas
Korkularimi kagida dokmussun, Wes Craven'in Merdiven Altindakiler'i gibi olmus. N'Sakala ile atletik beklerden birini (ne kadar ise yarayacak bir adam cok iyi bilmemekle birlikte) aldik ama.

@sports guy
Iyimser yorumun icin tesekkurler ama ben sukse transferinden vazgecebilecegimizi zannetmiyorum. Torunogullari gibi futbolun icinde su oyuncuyu alayim namim yurusun 80ler tarzi adamlar futbol subesiyle iliskiliyken sukse transferleri bitmez. Ha, tabii sukse transferin de bitigi gelir. Bkz. Boateng.

BJK4EVER dedi ki...

Sivas-Kayseri macini izledim. Sivas mental olarak kopuk dondu lig arasindan sonra, bu kadroyla teknik olarak goturemeyecekleri zaten belliydi. Yine de bu maliyetle kurulmus kadroyla ilk 5'e girmeleri basari her turlu. Tekrardan Antalya'ya verdigimiz 3 puana uzulduk. Birde azalarak biten Sivas'a da 6 puan verdik bu arada.

Fatih Aksoy ne akti ne koktu, tam 6'lik oynadi, 46'da da cikti zaten. Mensah baya baya topcu. 4-1-4-1 oynayacaksak oyun kuran teknik bir adamin yanindaki 8 rolune mukemmel uyar. Ama bildigim kadariyla Kayseri cok saglam bir bonservis bedeli odedi, bizi asar buyuk ihtimalle.

Basaksehir-GS macinin 11'lerine baktim. Bahiste'te Basaksehir'e 1 handikap verdim, umarim pisman olmam. GS klasik beklenen 11'le cikiyor; sanki oyunlari guclu olacak, topu ayaklarinda tutacaklar, ama atan yok tutan yok stoperler berbat, isleri cok zor.

Okan Buruk sasirtti. Ba yedek Robonhi ilk 11'de. Formasyon anlaminda sikinti degil, zaten klasik 4-4-2'yi tamamen birakip Crivelli'yi sola atmislardi. Simdi solda Robinho ileride Crivelli oynayacak, ama nedense ezberini bozdu takimin. Ilk yaridaki GS macinda da kalabalik orta alanla cikip 0-1 almisti maci. Kurbanlik koyun gibi gelmis GS'ye az da olsa ezber bozmasi dusundurucu. Halbuki bu GS'nin en buyuk sikintisi yan top savunmasi, tam Ba-Crivelli ikilisinin maci aslinda.

beagle dedi ki...

@sports
iste bu perspektif, genç fetisizmi ile ozkaynak düzenini karistiriyor.

Her transfer nasil faydali degilse her genç de katki verecek degil. Ama transferlerimizin %70-80inin yerini tutacak gencleri yetistiriyor ve oynatmiyoruz.

Yaygin ve çok yanlis bakis ise, adam olsa bizden gidince oynardi. Fiziksel gelisimine göre 16-18 yas arasinda A takimdakilerle mucadele edecek hale gelen oyunculari, 22-23 e kadar yatirip, treni kacirtiyoruz. Kiralamada ozel sartlar yoksa zaten toptan zarar. Cikari olmayan kulupler genelde kulube zenginligi icin kiraliyor oyunculari.

Yaş kategorisinde gol krali, milli, lig sampiyonu vb olan genclere ozeneceksin arkadas bu cocuklar belli ki iyi. Oyun bilgisi, kas ve psikiolojik gelisimlerini desteklersen bunlarin cogu para getirir. bir kismi da A takiminda oynar. Formana da sahip cikar.

Ama @fidddasın dedigi gibi ülkedeki duzeni ne yapacagiz onu bilmiyorum. Bugun Yasin yerine Ozan Koprulunun gorevde olmasini anlamiyorum. Bjk altyapi uzun yillar sonra winner olduysa bu Yasin sayesinde.

turgay dedi ki...

@sports hatlar karışmış bende kusura bakma :)

Huzeyfe dedi ki...

Sarı kartlar için VAR’a gidilmiyor diye şimdi de eyyam kartlar üzerinden gidiyor. Rezil bir futbol yönetimi var ülkede, mide bulandırıcı gerçekten. Bütün hafta boyunca ikinci sarıdan çıkan kırmızılar, verilen sarılar saçma sapandı. Bir de utanmadan ağlıyorlar, bu malum takımın ne pis kültürü var ya, iğrenç ötesi.

fidddas dedi ki...

çok alametler belirdi, geliyor gelmekte olan :)
haftaya puanlar
başak 60
ts 58
gs 55
sivas 53
biz 53

olabilir. herkes için bir heyecan fırtınası başlar. ama sonrasında başakşehirin maçları çok kolay ve o tip maçları alıyorlar, trabzonun maçları da zor değil ama başlarında hoca yok, ama gs alanya maçında arkadan itelenmezse o hafta son ümidini de yitirir. bizim maçlar kolay olduğu için 2. ve 3. lük işi fenerbahçe maçına kadar baya gazlanır o hafta ne olacağımız belli olur. sivas artık paraşütsüz puan kaybeder gibi.

olur da şl ye gitme şansı elde edersek, para gelecek diye şl'de gruptan çıkacak(para çok olmadığı için bonservissiz yaşlı-maaşı yüksek oyuncu) kadro kurma hayaline falan girmez umarım yönetim.

dominic molise dedi ki...

mensah resmen pogba. turkiye'de kalacagini bile dusunmuyorum, kimsede para da yok zaten bonservis vericek.

besiktas'in potaya girmesi cok sevindirdi ama yine umutlandirip yari yolda birakacaklar gibi bi hava var maalesef. haftaya 3-0 kaybetsek hic sasirmam. takim kirilgan, arkaya kacan "zenci" topcusu olan takim bizi yener gibi. misal gaziantep.

sivas'in fener'in altinda bitirme ihtimali bile yuksek bence. ama gs'yi gecebilir miyiz, onu bilemedim. bir de trabzonspor avrupa'ya gidemezse aslinda 3.luk sampiyonlar ligi anlamina gelebilir. ve rakip maalesef yine gs.

gelecek sene kimseyi almasak bile vida, caner, elneny, diaby, nkoudou, ruiz, roco, lens, boyd, ljajic, boateng gibi adamlari yollamak bile bence buyuk transfer basarisi olacak. kalmasini isteyebilecegim tek adam ljajic.

bi de douglas noldu ya? bence ilk 11 yapabilir seneye, futbolu unutmadiysa. yoksa bu gidisle tam bi demiroren transferi.

bi de oguzhan akgun mu ne vardi, muhendis suratli, al yanakli almanci arkadas. o ne is yapar?


yilmaz dedi ki...

ŞL ön elemesine gitmek bize şu aşamada çok büyük zarar verir. Her şeyiyle yeni kurulan takımın daha ilk avrupa maçında, bir Hırvat ya da Yunan ligi ikincisine elenmesi felaket olur. Dahası buradan elenirsek, AL gruplara kadar 2 ön eleme daha oynamamız gerekiyor. Ben bu çileyi bizim çekeceğimize GS'nin çekmesini tercih ederim.

3 ön eleme sonunda sadece iki takımın ŞL'ye gideceği zor bir yola, çaylakları göndermenin bi alemi yok. Ayrıca defalarca kez test edildiği üzere, bizim ilk Avrupa maçına hazır bir takım çıkarmamız tarihte görülmüş şey değil.

Direkt AL katılımı iyidir. Madem bu iş buraya kadar geldi, adam gibi oynayıp ligi dördüncü bitiriversinler artık. ligin 30. haftasında 50 puanı olan takımın halen daha bir hedef koyabiliyor olması da ligdeki diğer takımların ayıbı olsun, bizim değil.

Sezon sonu tahminim (gönlümden geçen de bu, Sivas ile GS yer değiştirirse dadından yenmez)

1. Başak
2. TS
3. GS
4. BEŞİKTAŞ
5. Sivas
6. FB

dominic molise dedi ki...

@yilmaz, ilginc bir yorum oldu. tesekkurler.

Huzeyfe dedi ki...

CL zor olsa da denememek saçma bence.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

Mantıklı düşünüyorsun, ama iki itirazım var :

- GS giderse o elemelerden çıkabilir, onlar gideceğine Sivas ya da biz gitmeliyiz. Ki GS yapılandırma için bastırmak zorunda kalsın, bu benim en çok arzu ettiğim. O Zaman biz de yapılandırıp yırtarız uzun vadede.
- Mali durumda en kestirme nefes alma imkanı ŞL katılım geliri, AL nin her türlü gelirinden fazla, @Huzeyfe hocamın da dediği gibi denenmeli.

yilmaz dedi ki...

@Huzeyfe, @Ahmet tabii ki ŞL'ye gideceğimize AL'ye gidelim diyecek kadar aklımı yitirmedim. Ama ön eleme hikayesinin sonunu biliyoruz, defalarca yaşadık. (biz ya da diğer takımlar, farketmez) En son ŞL ön elemesinden gruplara kalan Türk takımı 2007 yılında Ertuğrul Sağlam'ın Beşiktaş'ı idi.

Lig bitince 10+ oyuncu gidecek. Çoğu da 11'in direkt adamları. Elemenin ilk maçı 25/26 Ağustos tarihlerinde. Bizim ligimiz bittikten 1 ay sonra başlayacak. Bu durumda panik transfer yapacağımız kesin. Açıkçası yönetimin de, teknik direktörün de, oyuncuların da ruh sağlığı için, Ön eleme oynamadan gruplara kalmak çok daha faydalı.

Tabii ben üçüncü olmak varken bilerek dördüncü olsunlar filan demiyorum, öyle bir şey benim Beşiktaş'ı tutma gerekçeme ters. Ben sadece iki durumu karşılaştırdım.

@Ahmet GS ŞL ön elemesine giderse geçemez, geçemediği gibi fato bunlara bi 10-15m€ daha kilitler iyice boka batarlar. Lütfen olsun.

Emrah D dedi ki...

Avrupa ligini kazanan takımın kendi liginde şampiyonlar ligine katılım hakkı kazanması halinde 3 değil 2 ön eleme oynayacak Türkiyeden ikinci olarak katılan. Eğer biz olursak, ilk turda kesin ikinci turda büyük ihtimalle seribaşı olacağız (böylece Portekiz ikincisiyle oynamayacağız) Krasnodar, Gent, Plzen, Alkmaar, PAOK, LASK, Hajduk gibi takımlar denk gelecek. Valla bu risk alınır yani dördüncü olalım da hiç uğraşmayalım demek bence yanlış.

turgay dedi ki...

Bizim 3.olma şansımız yok bana göre. Trabzon ve Sivas'ın toparlayabileceğine inanmıyorum kendi adıma. Gs hakem ittirmesiyle yürür gider

Ahmet Usal dedi ki...

@turgay +1

Aynen katılıyorum, dün akşam bir Aspor yayınına baktım, hangi ülkede yaşadığımı bir daha sorguladım. Adamların GSTV ye ihtiyaçları yok. BS yi maçta doğradılar, üstüne hakem şahane maç yöneten çocuk oldu. İki haftadır yolunu yapıyorlardı zaten, bence de kalmamız ve onların ön elemeye gitmemesi mucize olur.

@yilmaz

Hadi işallah, ama TS ceza alırsa - ki ihlalleri GS den çok daha hafif, bunlar lobileriyle falan giderler yine oraya diye düşünüyorum. Hatta TS ceza alsın diye de uğraşmışlardır.

Ahmet Usal dedi ki...

Arttırıyorum, şampiyonlık şansları bile var haftaya TS yi yenerlerse, BS ye her türlü hakem operasyonu olacaktır bundan sonra, yenemezlerse de lobileri TS olsun diye uğraşacak ki önelemeye katılabilsinler, ki zaten resmi tvleri bu yönde algı operasyonu yayınını yapıyor.

Pheaglix dedi ki...

ben de genel kaninin aksine bir gorus belirteyim: haftaya kimse trabzon'u dograyamaz, ustune trabzon gs'ye puan kaybetmez. eger haftaya kazanirsak gs'yi altimiza aliriz, hatta sivas'in puan kaybetmesi de imkansiz degil. iki haftaya surpriz bir sekilde ucuncu bulabiliriz kendimizi.

Huzeyfe dedi ki...

Ahmet’in bahsettiği 1-0 takımı olarak Burak ve Ljajic’in aradan formda dönüşüyle bence geri kalan maçları kazanmamız yüksek ihtimal. Bence ligi 3. bitirebiliriz.
Bu arada Başakşehir 3 yıl aradan sonra ilk defa bir maça Visca olmadan çıkacak. @BJK4EVER senin teorin için iyi bir test olacak. Ben merakla bekliyorum önümüzdeki haftayı.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Hocam o 1 - 0 takımı ifadesini ilk @BJK4EVER kullanmıştı, hatta ilk tespitleri de o yapmıştı, ben bir istatistik ekleyip daha detaylandırdıydım, o kadar, hakkını yemeyeyim.

planck dedi ki...

uzun süre sonra tekrar bakim dedim bloga, beklediğimden fazla yorum dönmüş helal olsun :) bookmarklardan ekşibeşiktaşa giderken aynı klasördeki cartalete,noat samisa, cuseppe meatsa gibi eski toprakların bloglarına da bakayim dedim ama hepsi kapanmış, belki de uzun süre olmuştur ben anca gördüm. covid olayları ve kulübün geleceğini yönetimlerden bağımsız olarak karanlık görmemden ötürü benim de artık pek yazasım gelmiyor. aynı bataklığın içinde senelerce debelenip, tam çıkacak gibiyken başladığımız yere başladığımızdan daha kötü durumda dönünce pek keyfi kalmıyor insanın. mehmet kardeşimizin de tekrar toprağı bol olsun. herkese selamlar.

can dedi ki...

Selam @Planck! :) Ne iyi yaptın da Mehmet dostumuzu andın.

@Yılmaz
Bildiğim kadarıyla bugüne kadar elemelerden şampiyonlar Ligi‘ne katılabilen tek bir Türk takımı olmadı. Ama elemelerin statüsünü yakın zamanda değiştirdi UEFA, o yüzden artık eskisi kadar güçlü rakipler gelmeyebilir deniyor. Şampiyonlar Ligi ile ilgili tek kaygımı @fidddas dillendirmiş. Şampiyonlar Ligi şansımız vardı ya transfer goygoyuyla hareket edip sonra da katılamayıp iyice batmak.

yilmaz dedi ki...

@can

ŞL ön elemesini en son biz geçtik. O sene güzel bir kura şansımız vardı. Zurich ile eşleştik, ortada bir turdu ve geçtik. Şu anda rakipler kolay gözükse de en nihayetinde iki takım gidecek. Benfica, Kiev, Zenit en büyük adaylar. Genelde de bunlardan ikisi gidiyor. Alkmaar, Rennais, Gent gibi rakipler de seribaşı olarak dört gözle bizi bekliyorlardır eminim.

Aslında eşleşeceğimiz rakiplerden çok, bizim şu anda 0 olan organizasyonumuzun lig bitiminden 1 ay sonra da aşağı yukarı bu seviyelerde olacağını düşünüyorum. Yoksa ŞL ikinci turunda yukarıdaki takımlardan biri çıkıyor olsa, Rıhtım'dan stada kadar halay çekeriz, ayrı mevzu.

Bence ŞL ön elemesinden gruplara kalma şansımız %5'den fazla değildir. Bizden başka herhangi bir Türk takımının ise o kadar da yoktur.

Söylemimi biraz daha savunulabilir olması adına şöyle değiştireyim, ŞL ön elemesine gidemez de AL gruplara direk kalırsak, niye ŞL ön elemesine katılamadık diye üzülmem (gerçi onyedincililiği gördüğümüz bir sezonda dördüncülüğe sevinmek de abes değil ama :))

Hakkımızda hayırlısı. Yeniden bu hesapları yapabiliyor olmak bile çok güzel.

Günlerdir https://kassiesa.net/uefa/seedcl2020.html sitesini hatmettim :)

beagle dedi ki...

Ben takimin yenilenmesi durumunda AL ön elemelerine sicak bakiyorum.
5-6 hazirlik macini ustuste kazanamayip, gol atamayip, hicbir sorun yokmus gibi ayni takimda israr eden angut hocalar gorduk cok yakin tarihimizde. ön elemeler adam olan hocalara cok iyi test imkani sunuyor ve lige daha hazir cikiliyor.

Ama Sergenden her an Senol Gunes cikacak gibi gorunuyor, yasli ve vasatlar dolu bir takim kurarsa on elemelerden sonra lige moralsiz ve daginik girmek, ekimde havlu atmak da mumkün.

can dedi ki...

@Yilmaz
Haklısın. Hatırlattığın için teşekkürler mi diyeyim, ayıp ettin mi diyeyim bilemedim yalnız. Belli ki posttravma sonucu tamamen silmişim o yılı, geçmez olaydık Zürih’i.

yilmaz dedi ki...

@can öyle deme :)

Daha iyi kadrolarla daha kötü rakiplere karşı puan alamayan, galibiyet alamayan takımlar da oldu.

fidddas dedi ki...

benim şl elemesi konusunda tek çekindiğim şey bir yıllık 30M euro gelir için 3 yıllık kallavi maaş sözleşmeleri imzalamaları. gruplara kalacak kadro derken 6 ay içerisinde atıl duruma düşecek yüksek maaşlı, motivasyonsuz oyuncu grubu hem takımın geleceğini hem de aynı yıl yarışmacılığı baltalıyor.
şl ön elemesine kalsak bile, ön elemeden geçme ihtimalimiz olsa bile maksimum 25M euroluk maaş bütçesi kurmalıyız. ben aslında 20M euro yeter diyorum ama hadi şl ön elemesi diye 5M euro daha açılsın bütçe.
bunun dışında sergenin oyunu şl ön elemelerinde son safhaya kadar gelmemizi sağlayacak pragmatik bir oyun. iyi bir orta saha ve golcü ile bizi son play-offa kadar taşır.
şl ön elemesinin diğer negatif tarafı da para edecek ve verimsiz bir kaç oyuncunun (vida :)) maaş indirimi veya satış işlerinin hayal olması.

şl ön elemesine katılmayı istemeyen yoktur da ülkenin futbol aklına güvenmiyoruz :)

BJK4EVER dedi ki...

1 sene icin abuk subuk uzun vadeli sozlesmelere her turlu imza atmamaliyiz zaten. Bunu hala ogrenemediysek ve tekrar ayni hataya duseceksek hic konusmayalim zaten.

Ben AL katilimina aslinda karsiyim, her turlu goturdukleri getirdiklerinden daha fazla cunky. Ama CL icin en ufak bir sansimiz olsa da sonuna kadar denemeliyiz bence. Bu kadroyla birsey yapamayiz, ama paraya cok ihtiyacimiz var. Gunluk kurla 200 milyon tl civari geliyor bir anda, az para degil.
Ha, girersek birsey yapamayiz, hatta son torbadan gelecek rakibe gore maksimum 3 puan falan bile alabiliriz. Ama sunu anladik ki, futbolda utanma yok. TS'nin bu sene, Basaksahir'in ne yaptigi ortada. 30 macta 2 galibiyet alan malum takim hala Avrupa fatihi diye ortalikta dolasiyor utanmadan. Gideriz parayi cukkalariz ne guzel.

Bu arada kimse bahsetmemis, ama on eleme'lerde parlayabilecek bir takim kurgumuz var bence. Bizim ligimizde 0-0'a uygun degil, ama Vida, Ljajic, Lens, N'Koudou, Burak tam ikili elemelerde is yapacak oyuncular. Noluyoruz lan derken bir anda geceriz turu valla. Bu sene de mesela AL'de lige gore cok daha iyi maclar oynamistik, ama inanilmaz sanssizdik. Cok baba takimlar gelmezse bence gayet sansimiz olur. Ayrica bizde lig ve transfer daginiksa rakiplerde de daginik olacaktir. Biz yarim kadroyla cikacagiz ama rakibimiz full hazirlikli cikacak gibi bir durum pek olasi degil.

Ahmet Usal dedi ki...

@fidddas

ANÇ de Sergen de o kadar akılsız görünmüyor gözüme :)

@BJK4EVER

Hocam güzel değerlendirme, hakkaten Çanakkale geçilmez savunmalarında kaybolan oyuncular Avrupada kendini gösterebilir, iyi yakalamışın.

Ahmet Usal dedi ki...

Bir de ben herhangi bir başarısızlıkta Hocanın mental ve yönetimsel beceri açısından güçlü olduğunu ve takımı da camiayı da sonrasında toparlayabileceğini düşünüyorum.

Aynı şekilde, winner bir karakter, gittiği her takımda hücum oynatıp çok gol de attı. Takımın bu sorununu da yeni sezonda transferler ve eldekilerle çözecektir bir şekilde.

Gençlerle yapılanma ve organizasyon yönetimsel mantalite işi, bir sene kontratlı ve başarı beklenen bir Hoca kolay kolay oynatmaz gençleri, ülke şartlarında 5 yıl kontrat yapıp TS benzeri bir yapılanma olmadıkça bu iş böyle yürür, hocaya da kabahat bulunmaz.

ŞL elemelerine kalırsak mesela Benfica karşımıza çıktığında görürürz Hocanın ve ekibinin kapasitesini..

Emre Toraman dedi ki...

@Ahmet

Benim bu genç oynatmama konusunda bir kaç şerhim var:

1) Genç oyuncu kısa vadede de içi geçmiş oyuncudan faydalı olabiliyor. Ki bu öyle %10 ihtimalle falan da olmuyor bence.

2) Genç oyuncu oynatmanın getireceği kredi, skor başarısızlığı durumunda gayet de değerli olabiliyor.

O yüzden ben suç buluyorum şahsen: Ezberciler ve korkaklar, entellektüel birikimleri ve analitik zekaları da çok zayıf. Sadece hocalarla ve futbolla alakalı bir durum değil tabi bu. Her gün dışarda yemek yese, hiç yeni bir restaurant denemeyecek insanlar tanıyorum.

Bu sebeple Sergen Yalçın vs. diğer Türkler dersek suç bulamayabilirim haklısın ama Türk hocaların suçu yok düzen böyleye itirazım var.

Ahmet Usal dedi ki...

@Emre Toraman

Hocam teoride haklısın, pratikte Feda dönemi gibi PRı ve hazırlığı yapılmamış bir ortamda; kalecinin ve solbekin seneye olmaması nedeniyle hasbelkader şans buldu gençler.

Hoca neden genç ağırlıklı beklemeyin mesajı veriyor, biz batık değiliz her şartta kadromuzu kurarız, yarışırız, büyük takımız, bizi yok sayamazsınızı anlatmak için. Yoksa medya BJK gençleşiyor, zaten zaman gerek onlara, yarışamazlar diye propaganda yapacak, bu şartlarda sadece genç görmek için taraftar maça gelir mi? Ürün satın alır mı? Olayın temeli de ekonomik.

Ama yarışıyoruz, küçülmüyoruz diyerek de aha bu çocuklar olacak, ondan oynatıyorum, hakediyorlar tavrıyla yürüse en makbulu olur, neden bir sürü çöpe yedek olsun diye para verelim, en kötü milli ve potansiyelli gençler birinci yedek olup kadro ona göre planlanmalı idealde, maalesef böyle bir insiyatif görünmüyor, çünkü yönetim de Hoca dan güçlü değil, küçülürken ne kadar yarışıp iyi sonuç alıp başarılı olurlarsa o kadak kalabileceklerini düşünüyorlar.

Aslında Hocanın kredisi yönetimden fazla, medya desteği de var, medyacı zaten, biliyor o ortamları ve idare etmeyi, aynı zamanda sistemin adamı, geniş anlamıyla oyunu biliyor. Ama o da göreli başarıyla kalıcı olmak istiyor, sadece 1 senelik kontratı var, Junior Fernandesi 400.000 Euro maaşla oynatıp garanti 10 gol katkı alacağına Mertcanı Almosu oynatmaz. Tabii ki bu iki çocuktan birini kazanmak çok daha mantıklı, sadece durum tesbiti ve Sergenden neler beklenir - beklenmezi tanımlamaya çalışıyorum.

Yoksa yönetim kalıcılık konusunda kendine güvense en kötü Aybaba ile anlaşmaları lazımdı. Çünkü Aybaba bu gençleri değerlendirirdi. Başka bir proje de getirmediklerine göre günü kurtarıp öyle ayakta kalmak istiyorlar, bunun için en uygun ve her nevi desteği olan adamı da Hoca olarak getirdiler bu yüzden.

beagle dedi ki...

Bu arada cogunuzun basindan bildigi, "yildiz adayi, futbolun gelecegu vs" GSli Atalay babacan(10) u19 da 38 macta 8 gol atmisken Almos Kaan Kalafat kanattan 45 macta 17 gol atmıştir.

Daha bizim altyapidan çıktığını ogrenemeyenler olan, millide de , derbilerde de golcü ve 10/ss i gayet iyi oynayan Oguzhan Akgün ise 34 maç 32 golle oynuyor.

Not: U19 en ust genc ligi. U14deki gibi degil burada gol atmak. Mac basi 1le oynayan santrafor altin bulduk demek.

Yorum Gönder

Ara