.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Haziran 2020 Perşembe

SL 27 Beşiktaş - Antalyaspor


Tarih:  13 Haziran 2020 Cumartesi 21.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Ümit Öztürk

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Dorukhan Toköz, George Nkoudou / Bahadır Öztürk

Cezalı Oyuncular :  Burak Yılmaz / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

156 Yorum:

rey dedi ki...

Kalede Ersin oynayacakmış, umarım doğrudur.

yilmaz dedi ki...

Blog ahalisi süper lig'i özlememiş :)

Pandemi sonrası çalışmalara ilk başlayan takımdık. Bunun semeresini alırız inşallah.

Son GS maçı ile birlikte tüm ciddiye alınabilir hedeflerimizi bıraktığımızı düşünüyorum. Ama TS'nin avrupadan ban yemesi belki bizi biraz kamçılar. Yine de ŞL zor. Bir üstümüzdeki takımla 5 puan var aramızda.

Rıza Hoca'nın sürekli sezonun devam etmesinden dert yanması ve yerli oyuncularının GS ile anlaşmış olması bence onların motivasyonunu düşürecek. Tökezleyebileceklerini düşünüyorum. Bu yüzden hiç değilse 4. filan olup direkt AL'ne gitmek de bana cazip geliyor.

Hasılı berbat sıkıcı bir futbol, Mukairu'nun savunmamızı patates etmesi, ve nihayetinde balına kazanılan bir galibiyet bekliyorum.

Saldır Beşiktaş :)

Huzeyfe dedi ki...

Yardım kampanyasının klibini gördüm. İki laf edeyim.
Bence bu vatan millet goygoyunu bırakalım. Ortada kutsal birşey yok. Mide bulandırıyor bu tarz işler. Şehitlik, Beşiktaşlılık bir değer olarak kalsın, herşeyi tüketmek zorunda mıyız?

Madem Beşiktaş taraftarının cebine göz koydunuz, delikanlı gibi çıkın klubü taraftara satın. Yapısal değişikliklerle gelin insanların karşısına. Sunduğunuz birşey olsun. Saçıp savunduğunuz paraları gariban insanlardan toplamayın.

yilmaz dedi ki...

@Huzeyfe

katılıyorum, "bundan sonra iyi olacağız, böyle şöylere ihtiyaç duymayacağız çünkü şöyle şöyle olacak" demeden para istemenin hiçbir inandırıcılığı yok. Feda'da bu yapılmıştı. Gerçi sonrası böyle oldu ama, o zaman başlatılan hareket, kısmen doğru bir yapılanmayla da desteklenmişti. Taraftarın, defolarına bile sahip çıkacağı bir takım kurulmuştu.

Ha "ne yapılanması, elektrik faturası ödeyeceğiz o yüzden topluyoruz bu paraları" diyorlarsa eyvallah. Zaten toplanan para muhtemelen Dorukhan'ın maaşını bile ödemeye yetmeyecek.


turgay dedi ki...

yardım kampanyasının üyelik ücretlerini düşürerek başlayabilirdik. hatta devam olarak bunu yapabilirler. hem nakit para hem de daha çok katılımlı seçim demek olur bu. ayrıca ajitasyon kısmını da katılmamak elde değil. açıkçası geçmiş yönetimin nerelere para harcadığının açıklanmasına kadar herhangi bir yardımda bulunmayı düşünmüyorum kulübe.

yilmaz dedi ki...

Ama maçı iple çekiyorum, köpek gibi özledim ne yalan söyleyim :)

Ahmet Nur Çebi güvenilir bir imaj çizseydi şuan geleceğinin kat kat fazlası gelebilirdi. Duygu sömürüsüne gerek yok, denetim kurulu raporlarını açıkla, fulya davasının arkasında dur, 5268i ve Beşiktaş'ı zarara uğratanları kulüpten ihraç et, üyelik ücretlerini düşür, ziraat anlaşmasını revize et ve önümüzdeki sezonlar için güven veren profesyonel bir futbol şubesi yarat. Eğer bunları yapmazsan insanlar 5 yerine 1 verir, senelerdir taraftar veriyor birileri yiyor hesap kitap yok herkes çekip gidiyor,en kötü yönetici bile reklamın kralını yapıyor. Paralı yönetim olacaksa tüzüğü değiştirelim her yönetim kurulu üyesi bağış yaparak girsin, başkan 10 milyon as başkan 5 yedek üyeler en az 1 milyon lira versin. Beşiktaş markası bu kadar kolay kullanılmamalı, burası bir vitrin ya düzgün hesap sorulsun ya da herkes reklamın bedelini ödesin

BJK4EVER dedi ki...

Guvenilir imaj mi? Farkinda misiniz bilmiyorum, ama Fikret Orman'in 7.5 yil suren doneminin 6.5 yilinda bu adam asbaskandi. Agzini acmamis adamin nesi guvenilir olacak?

Ahmet Nur Cebi bence tam bir cikarci, sahtekar hokkabaz. Bunun nedenleri:

1 Fikret Orman doneminde uzun sure gorev almasi, o donemde agzini hic acmamis olmasi ve simdi 1 gram oz elestiri yapmamasi. 6.5 yil hersey iyiydi, mukemmeldi, 1 senede mi bozuldu?

2 Surekli Fikret Orman ve yonetimini arkasini dolduramayacak imali sekilde suclayip camur atmasi. Eger bildigin birsey varsa belgelerle gidersin mahkemeye, gorevini kotuye kullanmadan adami hapise atarlar, maddi zarari tazmin eder kulup ve kulupten atilir, bu kadar basit. Yaptigi sey alcakliktan baska birsey degil.

3 Geldiginden beri surekli bir sikayet, aglama durumu olmasi. Bikti insanlar aglamalarindan.

4 Kulubun en cok korunmaya ihtiyac duydugun FB deplasmanindan sonra kulubun hakkini koruyamamasi, abuk subuk bir basin toplantisi duzenlemesi.

5 Geldiginden beri 0 icraat gormemiz. Duzelmeye dair bir proje, fikir, tespit gordunuz mu? Kuculecegiz lafi disinda somut hicbirsey yok, bir de herkesin yapabilecegi yardim kampanyasi. Ne oyuncular indirime gitti, ne sportif olarak bir yapilanmaya gidildi, ne bir scout transferi oldu, tamamen bir bosluk.

BJK4EVER dedi ki...

Ben yardim kampanyasi filmini izlemedim, izlemeyi de dusunmuyorum. Bu tur yardim kampanlarinin yapilmasi komik otesi bence.
Turk kulupleri ekonomik olarak o noktayi coktan gecti zaten. Olur olmaz maas butceleri, pomplanan rekabet duygusu, dag gibi borcun getirdigi finansal gider ve ustune tuz-biber olarak ulkenin ekonomisinin bataga batmasi ve tl'nin deger kaybinin iyice kendini hissettirmesi.

Rakamlari tam inceledim detayli olarak, ama asagi yukari gelir rakamini, gider rakamini, yillik zararimizi ve borc miktarimizi biliyorum. Yanlis hatirlamiyorsam feda doneminde 200.000 t-shirt satilmisti, 30 liradan 6 milyon tl gelir demek. Necip'in maasi kadar.
Boyle bir bagis kampanyasindan saglanacak gelirin ne kadar olacagini tahmin etmek zor degil. Birkac kisi ciddi miktar bagislar, orta kesim'den bagis gelir, dar gelirli kesimden biraz gelir o kadar.
Millet zaten kuluplerimize haddinden fazla maddi deger veriyor, daha ne kadar somureceksin? Ne gibi bir gelir bekliyorsun ki bir ise yarayacak? Hadi gelsin 50 milyon euro gelir, tamamen imkansiz, utopik, ama geldi diyelim. Bu senenin faaliyet zarari yanlis hatirlamiyorsam 250 milyon tl, onu kaparsin o kadar.
3 milyar tl'yi asmis borcun ve getirdigi finansal giderler, seni her sene 200 milyon tl uzeri zarara sokan maas butcesinin varligini uzun vadede ne yapacaksin?

Bu kulupleri kurtaracak tek sey 5-10 senelik ciddi revizyon. Ki bu da borcu falan eritmez, anca dondurulebilir olmasini saglar. Aslinda kuluplerin tamami batik. Kulupler bu durumdayken, rakamlar bu kadar ortadayken hala cikip bileklik t-shirt falan satmak, kampanya duzenlemek komik gelmiyor mu size? Ben harbiden gulerek izliyorum beyler, tam bir Turk cahilli, aptalligi, romantikligi, kimse kusura bakmasin.

Benim beklentim boyle sacma sapan yardim kampanyalari, cebinden para koymak falan degil, ciddi bir plan ve vizyon ortaya koymak. Diger kulupler de bu durumda. GS CL gelirleri ve Florya dalaveresi sayesinde nefes aliyor, ama CL'ye gidemedigi an bizim durumumuza dusecek.
FB desen Ali Koc'un parasiyla donuyor (kah bagis kah sponsorluk), ve FB taraftari bundan nasil oluyorsa cok memnun. Ama adam tam bir Demiroren v2. Her sene antrenor kovmasi, vasat oyunculari toplamasi, rakibin dokuntulerini alip sukse yaptim zannetmesi, kulubu maddi olarak bok gibi yonetim kendi cebinden zarari karsilamasi (borc yazdirdi mi o da bilinmiyor). Taraftarlar nasil memnun kaliyor anlamiyorum. Adam kuluple oyuncak gibi oynuyor, sicip batirip zarari cebinden karsiliyor ve insanlar bundan memnun. Ali Koc vizyonu bu mu? Sicip batirmak ve kendi cebinden karsilamak? Fenerbahce zengin birinin oyuncagi olacak kadar dusuk mu? Turk futbolu ne zaman kurtulacak?
Kendi sirketini sisirilmis rakamlarla sponsorluk yapacak baskanin dogru olmadigini, asil dogru olanin kulubu enternasyonel markalarin sponsorlugunu cekecek kadar guvenir kulup marka degerini arttiracak, rakam nispeten dusuk olsa bile o gelirlere gore giderleri kisip kendi yaginda, kimseye muhtac olmadan uzun vadede kavrulmasini saglayacak baskan. Ama Turk taraftarlari da aptal oldugu icin bunu idrak etmiyor, zengin baskani bir bok zannediyor. AKP secmeni= Turk futbol seyircisi.

BJK4EVER dedi ki...

Besiktas'a gelecek olursak; borc zaten artik siniri coktan asti, artik oyle bir seviyede ki, zorlasak siksak anca dondurulecek seviyede. O bile cok cok cok zor. Ama benim bekletim yonetimin bir fikir, vizyon ortaya koymasi ve kulupteki herkesin cesaretli davranip bu kulubun hakkini, serefini korumasi. Benim en cok ozledigim (F. Orman donemi dahil) nokta da bu cesaret. Ki F. Orman'in bence en onemli icraati de FB kupa maci tekrarina cikmamasi. Ha, peki somut olarak ne beklerim mesela?

1 Sahada bu sikik futbol duzenine karsi isyan ettirecek futbolu oynattiracak bir antrenor. 10 kisi kapanan Anadolu takimina karsi ilk yariyi cope atmak yerine 10 kisi saldirip dove dove maclari alacak oyunu oynatan, aman Ali Riza bey tadimiz bozulmasin tipinde sunepe futbolu cope atacak bir antrenor.

2 Sahada hakem canini yakinca, rakip piskin piskin siritinca intikamini en aci sekilde alacak, sunepe gibi sinmeyecek bir futbolcu toplulugu. Bulent Yildirim yonetimiyle takimin emegi calininca sunepe gibi sinmeyecek, gidip Muslera'nin ayagini kirip 1 sene futbol hayatini bitirecek cesarette bir oyuncu. Mactan sonra sirita sirita 'hakem hatalari gibi sakatliklar da var futbolda, bizim canimiz yandiysa rakibin de cani yanabilir, yapacak birsey yok' diye konusacak. Bizim hakkimiz yeniliyorsa, icimiz aciyorsa rakibin icini kokune kadar acitacak bir oyuncu toplulugu. Bu taraftarin hakkina sahip cikacak bir oyuncu.

3 Hakem veya pfdk bu camia'nin hakkini yediginde 'aman kiziyoruz hmmmmm' tipinde bir aciklama yerine cikip gote got diyecek, iliskileri vs dusunmeyip cat cat konusacak bir yonetim. Medyayi da, pfdk'yi da, hakemleri de oyle bir yerin dibine sokacaksin ki, yuzlerini kizartacaksin. Mesela FB macindan sonra konusacaksin, cikip o mactan sonra Genclerbirligi macinda agzini eyyamla bir parmak bal verildiginde daha da agir konusacaksin, dobra dobra.

4 Aglamakli yardim kampanyasi yapmayacaksin. Bu sikik duzene comak sokacaksan indireceksin uyelik ucretini, herkes kulube uye olacak. Hem gelir elde edeceksin, hem satilik kongre dinozorlarinin etkisini bitireceksin. Hodri meydan diyeceksin.

Benim beklentim bunlar. Yardim kampanyasi falan hikaye. Kendini kandirmaktan baska birsey degil, bos beles isler bunlar.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER +1

Hocam neleri bekliyorsan ben de aynılarını bekliyorum, yine yazacak bişi bırakmadın, sağolasın... da... çok bekleriz gibi.. Olmayacak duaya amin gibi bişey, ha taraftarlıktan istifa mı edicez, hayır, öğretilmiş çaresizliğe devam...

Not: Gidipte kimsenin ayağını eline vermesin yine de topçumuz:) Çamurla çamur oldukça sen o çamur banyosu nasıl yapılır bilmediğinden .ok içindeymişin diğeri de ak kaşıkmış gibi görünür(bknz gsdaş medya). Ha ligden çekil böyle abartmaya devam ederlerse, taraftarı protestoya çağır, kitle eylemi olsun ama onu yapacak .. yok zaten yönetmeye gelenlerde. Öyle feyz alıp geliyorlar. Bu da öğretilmiş çaresizlik iki.

Çözümüm de yok, bu zamanda ne olsa işlemez gibi görünüyor. Sergen Hoca efsanesi yaratabiliyomuyuz, ona bakıcaz, ülke şartlarına ve zamanın ruhuna uyan ilk çözüm :)

Bi şekilde borçlar yeniden yapılandırılırsa da yine proje proje diye bağırcam. Söyleyeceklerim ve aklım bu kadar.

beagle dedi ki...

Sorloth, Ugurcan, Ekuban, A.Kadir. maç kazandiran performans genç transferler ve altyapi oyunculardan geliyor. Kalan oyuncular da tabiki makul ama ekstrayi yapan adamların toplam maaşı Ljajicten azdir. Belliki/Dogalki erken asamada cok para bulan yatıyor. Vermeyin! 24-25e kadar kassinlar, büyük kontrati sonra alsinlar.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle +11111

Aklıma Oğuzhanı getirdin. 2.1 milyon kontratı aldığından beri yatıyor. Ki biliyoruz düzgün çocuk, Hollanda eğitimli, o bile bozuldu.

Şu model TS kadar bizim de modelimizdi. İnsan imreniyor, şu "kolej havası" nı tekrar yakalamamız lazım. Getireceği sempatiye de, o ruha da ihtiyacımız var. Tam da bu zamanlarda...

@BJK4EVER,

Hemfikirim,ayrıca kongre açılırsa daha demokratik olur fakat bugün anç gene rekor oyla seçilir mi? Bu saçmalık gene olur, dediğiniz gibi akp zihniyeti artık her yerde, mesela ben neden anç rekor oyla seçildi anlamıyorum neden destek gördü nasıl görmedim/duymadım/bilmiyorum'u oynayarak bu kadar kolay sıyrılıp destek alıyor anlayamıyorum. İkinci olarak muslera'yı sakatlamak gibi durumlar için altyapıdan çocukları kullanabiliriz 10 tane yedek var nasıl olsa, istediği kadar ceza alabilir, takımı etkilemez. Feda döneminde bu tip olaylara isyan eden oyuncu sayısının az olmasına üzülüyordum, veli vardı Oğuzhan vardı onlara katılan pek yoktu.

Yukarıda yazılan mesajların hepsine katılıyorum bu arada, 1 full sezon çıkaramayıp büyük sakatlık geçiren Dorukhan'ın en az Necip kadar alırım(1.5 milyon avro) dediği konuşuluyor mesela, benim kulübünün en yakın zamanda gönderip yerine yeni ismi anında koyması gerekiyor.

sports guy dedi ki...

ANCnin bu kadar destek gormesinin sebebi psikolojik. Insanlar FO yonetiminin en iyi doneminden hatirlamayi tercih ediyor onu.

Benzetme tam uymuyor ama akp uzerinden gidiyorsak Ali Babacan diyebiliriz ANCye :)

Turk futbolu ne zaman kurtulacak onun cevabini da vereyim ben.

Onumuzdeki seneden itibaren garanti CL bileti elimizden alindiginda TR futbolu maddi toparlanma surecine girer. Cunku o saatten sonra hicbir takim artik "yau toplariz adamlari sampiyon olunca CL parasiyla maas oderiz" hesabi yapamayacak. Turkiye Coefficients siralamasinda aslinda su an olmasi gereken yer olan 14.luk 15.lik civarina indigi zaman degisimi goruruz.

Bu yuzden ben sahsen onumuzdeki yillarda Anadolu takimlarindan 1+ sampiyonluk bekliyorum. Buyukler az para ile nasil kadro kurulur nasil idare ettirilir bilmiyorlar. Bizim feda sezonumuzda bile sahada 2.5 milyon euro maas alan Almeida vardi be :)

Altyapisindan veya alt liglerden iki uc duzgun yerli topcu alip yine iki uc ucuz ama "is yapan" yabanciyi harmanlayan her kadro bu ligde kafaya oynar hale gelecek birkac seneye.

Bence baya eglenceli de olacak.

BJK4EVER dedi ki...

@Fernando Claudse,

Dogru mudur bilemem, ama dogruysa sasirmam. Ki oyunculari gectim, gazeteciler ve sosyal medyada da son donemde su 'x o kadar aliyorsa y fazlasini hak ediyor' kalibini sacma sapan sekilde surekli kullaniyor.

Bir kisi de ulan verim/maas acisindan en dusuk ratio'ya sahip oyuncu neye gore baz aliniyor arkadas demiyor yahu. Necip kistas olacaksa herkes icin o zaman maas butcemizin 100 milyon euro olmasi lazim. Necip'in 1.5 milyon euro'su kistas ise Gomez, Talisca kac almaliydi? Onlara 10 milyon euro bile azdi o zaman, 10 milyon euro maas teklif etsek gotunle gulmezmisin? Gulersin.

Dorukhan'a ve yorum yapanlara sunu soylemek lazim; neden kistas mesela Atiba degil? Kac yildir her sene 30 mac istikrarli bir sekilde ilk 11 oynayan adam 800 bin euro aliyor. Bu mantikla Dorukhan'a 500 bin euro normal, neden Atiba kistas degil? Oyuncu'nun isine gelmedigi icin mi? Necip'i kistas almaksa performans/fiyat acisindan ne kadar sacmysa Atiba da oyle. Her takimda rolune gore asiri fazla veya az olan oyuncu vardir, Real Madrid'de de, Besiktas'ta da, Kayserispor'da da. Ama bunlarin konusulmasin nedeni ne?

Yukarida bahsettigin plan ve vizyonun olmamasi. Bir futbol kulubundeki en temel, en basit seylerden biri maas skalasi ve buna bagli butceleme. Birkac hafta evvel burada mantikli bir maas skalasi yazmistim tamamen sallayarak. Ben acikcasi oyle bir plan, proje'nin olduguna inanmiyorum, siz inaniyormusunuz mesela? O kadar berbat yonetiliyoruz bence.

Bu sekilde bir planin, referans noktan olsa anlatirsin Dorukhan'a. Dersin ki bizim dusuncemiz bu, bundan sonra boyle olacak. Necip fazla aliyor evet, ama sozlesmesi bittiginde kendini ciddi anlamda gelistirmedigi surece alacagi para maksimum 500 bin euro. Senin rolune ve potansiyeline gore alabilecen para bizde 0.7-1.2 milyon arasi, sakatliktan ciktigin icin teklifimiz 1 milyon euro. Iyi performans sergileyip level atlarsan skala'ya gore 1.2-1.8 milyon euro arasina kadar cikabilirsin ve yeni sozlesme imzalariz 2 sene sonra. Bu kadar basit. Referans noktasi olursa ve anlatirsan oyuncunun kafasina da yatar ve anlatabilecek birseylerin olur. Ki bu skala'yi rakamlarla birlikte aciklayabilirsin de. Sonucta maaslar, butce, mali tablolar a aciklaniyor zaten, top secret degil. Aciklarsan herkes neyin ne oldugunu bilir. Hem oyunculara mesaj olur, bir bakima guven de verir, hem taraftar sana guvenir, destek verir ve hesap sorma hakkini verirsin insanlara.

Tabii ki bu skala aninda oturmaz, sonucta bagli oldugun sozlesmeler var. Ama yeni transferlerde, sozlesme uzatmalarda buna bagli kullanirsan 2-3 senede temizlenir ve buyuk oranda o maas butcesini yakalarsin.
Ama ben buna inanmiyorum, sozlesme gorusmelerinin vs tamamen o gunku hava durumuna gore yapildigini dusunuyorum. Bir skalaya bagli kalmadan bir rakam uydurulur, menajer onun ustunde bir para ister, medyada GS ve Terim Dorukhan'a hayran haberleri cikar, 1.7 filan derken bir bakmissin hooop 2 milyon euro'dan 4 yillik sozlesme. Artik oyuncu yatar mi, oynar mi, vicdaninda ve sansa kalmis. Bu arada seneye sozlesmesi biten Guven de bunu gostererek ciddi bir para ister, hooop 2.2 milyon euro da ona. Ondan sonra niye her sene 200 milyon tl zarar ediyorum diye bagis kampanyasi yaparsin tabii.

beagle dedi ki...

@4ever
Skala o kadar yukseldiki hala ucuyoruz. Dorukhan 300K ile 750 arasinin oyuncusu. Sakatliktan sonra max 500. Fransa ikinci liginde Dorukhandan iyi 300 bine oynayan 5 adam buluruz aninda.

Huzeyfe dedi ki...

Dorukhan’ın piyasa değeri 5 milyon civarında. Bence o kadar futbolcu değil ama uluslararası tecrübesi var artık ve milli takımda iyi maçlar çıkardı.
Şişirilmiş maaşlar veren takımlar yüzünden maaş aralığı çok geniş. EPL standartlarında bu yıllık 750 bin - 2 milyon Pound arasında. http://eightyfivepoints.blogspot.com/2019/05/from-sessegnon-to-sanchez-how-to.html

Esas sorun bizim Caner, Gökhan, Necip, Roco, Douglas, Lens, Burak ve Boyd’a verdiğimiz maaşlar. Bu adamların hepsinin 500 bin bandında kazanması lazım.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi dun ve bugun maclari izliyorum da, bizim bu durumda olmamiz harbiden aciklanamaz. Kadro kalitesi falan arguman olamaz abi, Anadolu takimlari o kadar kotu ki. Bildigin berbat. Dun bir Kayseri seyrettim, evlere senlik.
Kume dusme hattindasin, 3 puan hayati. Rakibin Fenerbahce, ama son yillarin en berbat Fenerbahcesi. Ustelik kagit uzerinde deplasmanda, ama seyirci de yok. Ve adamlar 10. dakikada 10 kisi kaldi ve sen 0-1 one gectin. Daha nasil olumlu bir atmosfer olsun bilmiyorum harbiden. Ve bu atmosferde bile adamlar bu Fenerbahce'den cekindi, korktu ve ustelik geriye cekildikten sonra defansi da beceremeyip 2-1 yenildiler. Bu Fenerbahce'ye karsi bu atmosferde.
Hadi Alanya, Sivas falan eli yuzu duzgun takimlar, birkac tane harbiden iyi oyuncusu var, iyi top oynuyorlar. Ama 8. siranin altindaki takimlarin tamami berbat, bes para etmez takimlar.
Bugunku kadro kalitesindeki Besiktas bile bu takimlara karsi yaptigin 20 mactan en az 16-17 galibiyet cikarmali. Cikaramiyorsan ben sucu antrenorde ararim.

Okan Buruk ligi cozmus. Akhisar ve Rize'de o vasat kadrolara tas gibi top oynatmisti. Simdi de eline biraz genis duzgun kadro verilince ligin dinamiklerine gore iyi futbol oynatiyor.
Artist 10 numara yerine 8-10 karisimi, surekli oyun icinde olan Aleksic ve Irfancan'i oynatiyor. Hicbirseyi tam yapamayan ne idugu belirsiz orta alan yerine tam 6 olan ve takimin tamaminin yukunu ceken Mahmut'u oynatiyor. Adamlarda 2 stoper+Mahmut haric herkes hucumda, bekler dahil. Her maca fiks 2 santrforla cikiyorlar, Crivelli bazen uzak forvet rolunde, bazen duz 4-2-2 oynuyorlar.
Bugun mesela iyi gunlerinden degiller, ama 2. yarida o hucum kalabalikligiyla gol 2-3 defa geliyorum diye bas bas bagirdi. Eninde sonunda bir yan topta ceza alanina yigilip attilar. Mahmut kafayi vurmasa vurabilecek 2 kisi daha var. Biz en son ne zaman ceza alaninda 4 kisi olduk hatirlamiyorum.

Antalya maci 11'ini gordum, bir bok olmaz. Yine cift 6 Atiba+Elneny, tek forvet Guven. Kendi sahanda bu sartlarda Antalyaspor'a karsi Umut+Guven ile cikamiyorsan seni niye getirdik Sergen? Guven'in ic saha maclarinda tek forvette ezildigini kac defa gormedik mi? Koskoca Besiktas evinde Antalyaspor'a karsi tek forvet Guven cikiyorsa kimse kadro kalitesi falan demesin. Dupeduz antrenor korkakligi bu, baska birsey degil.

Bastan sona sunepe, ezik bir camia olduk. Futbolcusundan tut antrenorune, yonetimine kadar. Koskoca Sergen bir Okan Buruk kadar bile olamiyor.

İlk 11'i beğendim, Güven-Boateng iyi anlaşırlarsa tehlike yaratabilirler, saha içindeki uyumları önemli, Diaby'yi fiziksel olarak iyi olmasından, Boyd'u da hem fiziksel avantajı hem de Rıdvan'ın önünde geriye gelen birini oynatmak için koydu sanırım. 2 tane 19 yaş topçuyla çıkıyoruz, umarım kazanırız. Etrafı tecrübeli topçularla çevrili, kazanmamak için sebep yok.

BJK4EVER dedi ki...

Post-Avci donemindeki Basaksehir bence post-Bilic donemindeki Besiktas'a cok benziyor. Hem Bilic hem A.Avci takimlarina belirli bir savunma disiplini kazandiran, uyum saglattiran antrenorlerdi. Ama ozellikle final maclarinda hep korktular, cesaret gosteremediler, takimlarini motive edemediler ve winner karakterini ortaya koyup kupa kaldiramadilar.
Senol Gunes o takimi aldi, dogru yedeklerle, ofansif oynatarak sampiyon yapti. Kah bilerek, kah Veli'nin sezonu kapatip Oguzhan'in formayi zorla kapmasiyla. Ayni sekilde Basaksehir tek forvet Robinho'dan Crivelli+Demba Ba'yi kullanan, ilk once savunma yerine ilk once gol prensibini uygulayan takima dondu.
Takim zaten belirli bir uyum ve savunma disiplinine sahip oldugu icin o tarafi kotardilar, bu hucum kalabalikligiyla da ozellikle Anadolu takimlarini hep cozduler. Ki gecen sene ayni Basaksehir kritik haftalarda tek forvette 1.70'lik Robinho'yu oynatarak herseyi bok etti.

@Fernando Claudse,

Ben ilk 11'i begenmedim. Bu ligimizde buyuk takim yoneten bir hoca tek forvette 1.75'lik oyuncuyla cikiyorsa benim icin hoca falan degildir. Boateng ve Guven cift forvet oynasa bir nebze, ama bence Boateng orta sahada oynayacak ve Guven Buragin sakatliginda 2398123891 defa gordugumuz gibi yine yanliz kalacak, fiziksel olarak ezilecek ve taraftardan bol bol kufur yiyecek. Benim ongorum bu.
Sacma forvet secimi ve formasyon hatasi disinda seneye takimda olmayacak ve takima hicbirsey katmamis Diaby yerine bizim kontratli oyuncumuz olan Lens'i tercih ederdim acikcasi.

beagle dedi ki...

Kampta buyuk bir olay olmadiysa Boyd Guven Diaby yerine Ljajic Umut ve Lens/Mertcan baslamaliydik.
Umarim taktiksel bir hazirlik vardir ve bu berbat oyuncular bir ise yarar. Std yerlesim cikarsak Podolski 1 Jahovic 2 atar. Hakan da sakat aman diyeyim.

@BJK4EVER,

Antalya'da 2 tane bekten bozma stoper oynuyor Güven 1.84 yazıyor, stoperleri hemen hemen aynı boydalar, ceza sahasına girecek Boateng ile orada iyi bir avantajımız var fakat yaratıcı beyin eksikliği var sahada, sıkıntıyı burada yaşayabiliriz. Umarım korona öncesinde olduğu gibi defansın önündeki ikiliden biri ilerde olur. Lens vs Diaby Beşiktaş için çok hazin bir versus, hocaya güveniyorum bu konuda. Okan Buruk çok başarılı çok beğeniyorum orada da hemfikirim, Robinho çok kötü transferdi resmen şampiyonluktan olmak için üste 2m bonservis + maaş verdiler.Okan hocayı ilerde bizde görmek isterim, gittiği her takımda başarılı oldu.

Hasta ti dedi ki...

guven solda, diaby forvet olacak herhalde

Huzeyfe dedi ki...

Daha önce tartışmıştık burada. Sergen 4-1-4-1 dizilişini hiç değiştirmedi. Kadroyu bu dizilişe uydurmaya çalışıyor bir şekilde.
Diaby’yi görünce maçı izleme isteğim yüzde 30 azalıyor. Allah sabır versin herkese.

BJK4EVER dedi ki...

@Fernando,

Boyunu yanlis yazmisim o zaman, ama sonucta degisen birsey yok. Ben Guven'in savunmadan hava topu aldigini, omuz omuza mucadelede ayakta kaldigini gormedim. Boyla oyuncu tiplemesi/fizik guc her zaman alakali degil. Sonucta Henry ve Drogba ikisi de 1.88, ama birbirleriyle alakalari yok.
Bu arada bu Guven'e elestiri falan da degil, cocugu oyuncu profili/karakteri bu. Adami uyum saglayamayacagi rolde oynatirsan verim saglayamaz, kufur yer, kaybolup gider.

Huzeyfe dedi ki...

Sahadaki en yaratıcı oyuncu Boateng. 3 aylığına kiraladığımız seneye geri gelmeyecek oyuncu. Hayatında en son ne zaman frikik kullanmıştır acaba?
Yendiğimiz gole bakın, Vida 4 milyon kazanan stoper. Maçın başından beri kaç defa kaçırdı adamını. Savunduğu adam da Jahovic.

Sergen sene sonunu görmemeli bu kafayla.

BJK4EVER dedi ki...

Bence Vida'yla alakasi yok. Brezilyali driplingcileri 15 dakikada 2 defa piknikte gezer gibi orta sahayi deldi, kimse dur demedi. Tam bir 6 yerine Elneny ve Atiba'yla oynarsan boyle olur.

Ridvan hakkinda Goztepe macinda ne dusunuyorsam ayni hali. Hizli ve istahli, ama o kadar. Besiktas'ta kadroya girmek icin istah yeterli olmamali. O macta Halil Akbunar gibi vasat bir kanat kendisini maymun etmisti; yedigimiz golde kendi bolgesinden orta yapilirken kendisi anca orta sahadan geri kostu. Caner yapsa 40 kufur yerdi, yalansa yalan diyin. Besiktas'in altyapisi icler acisi maalesef. Revizyon altyapiyla olacaksa bittigimizin resmidir, kusura bakmayin.

Onun disinda ayni tas ayni hamam, formasyon ve roller hala ayni. Elneny stoperler arasina giren 6, Atiba 8, Boateng serbest, ileride tek forvet. Yine bol bol pas yapariz pozisyona giremeden, rakip de 1-2 kontrada geze geze tehlikeli olur. Bu boktan orta saha ve formasyon tercihleriyle anca bu kadar oluyor.

Sergen bana hic cesaretli ve pragmatik gelmiyor maalesef.

beagle dedi ki...

Bütün sene bunu anlattim. Elnenyden 6 Ruizden stoper olmaz diye. Aha bu. Gobekten yuruye yuruye ezdiler. 5 kisi durduramadi, kaleci 1e1i kurtardi, sonra kale sahasinda kafa vuruyorlar. Senin merkezin mücadele sonrasi ölü.
Daha sorsan bizim taraftarin %80i Elneny kalsin der. Ruiz ligin en iyi stoperi diyen vardi ya. Fizik guç yok lan fizik guc, hiz, boy. Yok iste.

Zaitsev dedi ki...

Kadroda Güven, Diaby görünce bütün hevesim kaçtı. Güven'in boyunun kaç olduğunun önemi yok çünkü bir stoperin üzerinden veya yanından kafa vuracak, doğru direğe koşacak bir oyuncu değil. Santrfor özelliği yok. Bu kadroda Burak yoksa Umut oynamalı.

Atiba'nın maaşı da 750 garanti. Maç başı 25 bin gibi bir tutar olmalı.

Kadroda Ljajic varsa Diaby yerine kanatta oynamalı yine oynamalı.

Atiba/Elneny'den biri de artık Kartal olmalı.

Huzeyfe dedi ki...

Şu maçı izleyip problemin sadece Elneny’de Ruiz’de olduğunu düşünmek körlük artık.
Vida topu rakibe verdi. Top geri geldi, Ersin çıkardı. Yine Vida arkasında rakibi unuttu golü yedik. Fizik olsa, hız olsa ne olur. Beyin olmadan, ayak olmadan futbolcu olunmaz. Vida’dan Gökhan’a çıkan toplara bakın, füze gibi pas atıyor adam. İki kere topa dokunmadan durduramıyorsun.
Ruiz’in de bariz eksikleri yok mu var. Ama büyük takım stoperi. Geriden topla çıkıyorsun hiç değilse.
Ya o kadar boktan bir kadro ve diziliş var ki sahada, az önce Rıdvan ve Ruizle kontrata çıktık, içerde pozisyon alabilen ön alan oyuncumuz yoktu.

BJK4EVER dedi ki...

Atiba takimin icine etmeye devam. Once atilan sahane ara pasinda basit bir topu kontrol edemeyip pic etti. Sonra arkasi donuk aldigi topta her zamanki gibi kendini birakti, kontra atakta Elneny teke tek kalinca mecburen sari kart gordu.
Gercek bir 8'le oynasan o pozisyon tehlikeli olurdu, prime donemindeki Oguzhan olsa o topu istop eder, rakibi eksiltir ve asistle bitirirdi. Sen 6'dan bozma 8 oynatinca top 5 metre aciliyor.
Derken tam simdi bir de her mac yaptigi klasik pas hatasini yapti, Jahovic kacirdi.
Ayni tas ayni hamam. Sergen Yalcin'dan bir bok olamayacak. Derken 2 de geldi. Bir dahaki maca bir 6 numara daha koyalim daha iyi.

Huzeyfe dedi ki...

Ahahah. Dünya kupası finali oynamış stoper. Vida defolup gidebilir artık. Jahovic lisansını verdi eline. Akıl alır gibi değil yani şu adama verdiğimiz para.

beagle dedi ki...

@huzeyfe
Her geldiklerinde ceza alani önünde nasil darbe almadiklarini, bozulmadiklarini, atak kurup gol attiklarini anlamamak da ancak beyinsizlik olmali.

Huzeyfe dedi ki...

Hepsi defolup gidebilir. Bütün yabancılarımız, bütün transferlerimiz boktan. Sahadaki en aklı başında oyuncu Rıdvan.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Bence bir daha oku bana beyinsiz demeden önce. Ben sana hakaret etmedim. Gerek yoktu.

beagle dedi ki...

35 yasindaki podolski bjk 6 numarasini eziyor, kosuyor geciyor. 4 numara ise orta sahada kaymis oyundan dusmus. Sizi getirenin de oynatanin da aklina edeyim.
84luk Vidanin da savunma lideri olamadigi, o rolde 33luk Marcelodan kat kat geri kaldigi ortada iste. 7 tane daha yersek mi yetersiz diyecegiz merkez savunmaya?

Ileri 3lu zaten yok. Ljajic cok guluyordur

Huzeyfe dedi ki...

İzleyelim abi, nasıl atak kurmuşlar.
İlk golde Vida verdi topu. Antalya geriden topla çıkmıyor ki, ne atağından bahsediyoruz. Atiba ve Vida direk rakibe servis yapıyorlar.
İkinci golde Jahovic arkasında Vida varken topu göğsüyle indirdi, topuğuyla Vida’nın boşalttığı alana attı. İki golü de Vida’nın savunması gereken yerden yedik. Ben anlamıyorum, bu kadar boktan bir stoper performansına 4 milyon verirken neyi tartışıyoruz?

beagle dedi ki...

Gayet okudum. Kör dersen beyinsiz misin cevabi gelir. Bence de hic gerek yok.

beagle dedi ki...

En kolay duzelecek yer istatistikten belli.

Bjk 6 numarasi ilk yari 0 top kapma, 0 pas arasi, %0 ikili mucadele kazanma...

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Eh. Zorlama biraz. Önemli değil ama.
O kadar kötüyüz ki en son ne zaman bu kadar sinirlendim hatırlamıyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Vida asil suclu degil bence. Ilk golde adam 30 metre top suruyor kimse dur demiyor. Onu Vida mi durduracak? Ikinci golde savunmanin onunde top aliyor Jahovic. Topuk pasi veriyor araya giden yok. Sonra oyuncu dunyanin en rahat ara pasini atiyor sola, rahatsiz eden, araya giden yok. Rakibe o bolgede o kadar rahat top yaptirirsan stoperler ne yapsin? Van Dijk-Ramos ikilisi olsa onlar da basa cikamaz.
Van Dijk super, ama onunde Fabinho-Henderson-Wijnaldum var.

Top rakipteyken rakip hucum ederken bir suzgecten gecmeli. Forvetler rakibe baski yapip stoperlerin iyi oyun kurmasini engellemeli. Kanat oyunculari en azindan bekleri takip edip sayisal eksiklige dusurmemeli. Orta saha oyunculari ikili mucadelede top kazanmali, rakibe rahat top kullandirmamali, seken toplari almali. Bizde bu suzgec tamamen sifir. Rakip elini kolunu sallaya sallaya geliyor.

Kagit uzerinde 2 tane 6 numarayla oynuyoruz, ama ikisini toplayip besle carpsan bir Mahmut Tekdemir sertliginde, defansif kalitesinde degil.
Bir robot dusun; sut cekemez, programlanmamis. Ceza sahasina kosu yapmiyor, orta sahada oyle duruyor. Rakip yanina yaklasinca birsey yapmiyor, tilt olup duruyor. Top kendine gelince en yakinindaki Besiktas'liyi tespit edip pas yapiyor (menzil max. 15 metre), o kadar. Orta sahamiza Elneny ve Atiba yerine 2 tane bu robottan koysak hicbir fark olmaz.

Ben stoperlere ve forvet elemanlarina suc bulamiyorum. Bu kadar islevsiz bos bir orta sahayla anca bu kadar oluyor.

Zaitsev dedi ki...

Sergen kendi ayağına sıkıyor. Çok net. Anadolu takımlarına karşı 2 tane 6 ile çıkılmaz. Adamlar ortadan pasla çıkmıyorlar. Sen 2 tane pas yeteneği zayıf adamla orta saha kuruyorsun.

Dünkü Kayseri'den farkımız yok. Onlarında defansın önünde büyük boşluk var. Bizim de. Giden top durmadan geri geliyor.

Güven 3 metre depar atamıyor. Umut'a ayıp ediliyor. Önde Umut olsa. Uzun top atarsın. Topu indirir en azından.

Vida-Ruiz yerine Roco-Erdoğan daha çok iş yapar bu takımda.

Ayağı iyi Ruiz'i Atiba ve Boateng'e attığı paslara bakıp sonra tartışalım.

Bizim adımıza şu an sahanın en iyisi Rıdvan.

Zaitsev dedi ki...

Yazmayı unutmuşum. Bu takımda Ljajic'in zayıf ayağının kramponu daha çok iş yapar.

yilmaz dedi ki...

Biraz daha dayanın beyler. 45 dk aranızda paslaşın 2 gol daha yiyip 4'e bağlayın işte. Seyirci de olmayınca iyice saldılar "şut da atmıyoruz, gol de" kafasında takılıyoruz.

yilmaz dedi ki...

Bi de bence herkes haklı. Takımda ayakta kalan tek bir mevkii, tek bir oyuncu yok.

Huzeyfe dedi ki...

Rakip savunmanın önünde top alıyorsa niye alanını boşaltıyorsun, ya çık vur ya bekle. Atiba da Elneny de tırt ama Vida de geride bir direnç oluşturmuyor. Başı kesik tavuk gibi olması gereken yerde değil, ne yaptığı belli değil.
Adam 30 metre sürdü çünkü önü boş. Adama yüzü sana dönükken topu verirsen sürer tabi. Yok abi, Vida Anadolu takımlarında efsane stoper olur, Ukrayna’da olur. O boyla, zekayla Avrupa’nın hiçbir kalburüstü liginde oynayamaz. Hele hele 4 milyon maaşı dünyanın başka hiçbir yerinde alamaz, buna Çin Katar da dahil.

can dedi ki...

@beagle @huzeyfe
Dostlar hiç kişiselleştirmeyelim meseleyi. Herkes fikrini yazsın. Bana göre de Vida varken Ruiz eleştirilmez bu maçta.

Sahanın en iyisi Rıdvan. Ersin de iyi başladı. Ama kenarda Ljajiç, Lens, N’Koudou, Umut otururken Diaby, Boyd, Boateng ve Güven hangi mantıkla oynatılıyor ben çözemiyorum. Sergen ağır sıçtı yanş. Sahadaki oyunun Abdullah Avcı’nın en kötü maçlarında oynadığımızdan hiçbir farkı yok. Kendi sahamızda tek pozisyon bulmadan devreyi çöpe attık.

BJK4EVER dedi ki...

Adam takip etmese Jahovic top alip donup sut cekmese gerizekali herif stoperini takip bile etmiyor diyeceksiniz. Adam defansimizin onunde topuk pasi atiyor, sonra dunyanin en rahat asistini yapiyorlar. Sivas macinda Fatih Aksoy gibi stoperden gelme adam bile ara pasiyla dunyanin en rahat asistini yapti, oradan hesaplayin iste orta saha sertligini.

Takim dokuluyor eyvallah, ama orta saha duzelmeden olacak is degil. Orta sahada kullandigimiz 2 adami toplasan 1 tane 6, 1 tane 8'in yaptigi isi yapmiyorlar. Resmen 11'e karsi 9 oynuyoruz. Her mac boyle oynarsan stoperlerin de tirtlar, forvetlerin de etkisiz oluyor.

Sergen Yalcin'dan olmayacak. Orta sahaya dokunmakyip 2 tane ofansif degisiklik yapmis. Saka gibi. Bu arada tek forvet Guven olmuyor derken Guven de cikmis, forvetsiz oynayacak takim.
Sergen'den birsey beklemeyin beyler. Bence bu macin baslangic 11'i ve degisiklikler seneye hicbirsey olmayacaginin kanitidir.
Dogru degisiklikler Elneny veya Atiba cikar Umut girer, Diaby cikar N'Koudou veya Lens girer. Biz tersini yapiyoruz. Bu arada adamlar 3.yu de kacirdi direkten dondu.

Zaitsev dedi ki...

Vida meselesine Marcelo örneğiyle genişleteyim.

Marcelo Hannover'dan devre arası geldi. Adamların ilk yarı 14, 2ci yarı 15 puanları var o sene. veya tam tersi. Marcelo'yu verip Miloseviç aldılar ve sonuç aynı.

Ne kadar iyi stoper olursan ol. Tek başına bir sertlik/direnç yaratamazsın. Tek başına savunmayı da kurtaramazsın. Bu işi yapacak adam 6-8 oyuncuları öncelikle. Sertliği de oyun kurmayı da bu adamlar üstlenecek. Herşeyi yık stopere. Oh ne ala memleket.

Ön tarafın pamuk gibi olduktan sonra arkada Ramos-VanDijk olsa ne yazar.

beagle dedi ki...

Degisikliklerde bi an Boateng-Boyd ile 442 yapacak sandim. Sonra Nkudu solda Ljajic görünce artik Sergenden de birşey beklememek lazim. Biz bu dizilisi zaten oynuyorduk.

Bu takimin bu seneki en iyi adami Umut be kardesim. Genclerin onemlilerinden zaten yararlanmadin ama berbat 45dk bile Ersinin Utkudan iyi oldugunu gosterdi. Almos Mertcan Iguzhan uclusunu Boateng ile desteklesen kat kat iyiydik bugun.

Boyd adam olsa Ridvan gol de attirmisti. Gencler tabiki muazzam degil, ama oynattiklarimiz daha kotu.

Huzeyfe dedi ki...

Topu aldığımızda 3-5-2 gibi diziliyoruz. Rıdvan ve Gökhan bindiriyor, bu yüzden ters ayaklı kenar oyuncuları ile sahadayız. Bu oyuncular stoperle bek arasına koşu atacak, geride Boateng ön direkte Güven olacak. Plan bu. Ama topu kenara götüremiyoruz, hızlı çeviremiyoruz. Her dönüşte de direk gol pozisyonu veriyoruz. Çünkü Elneny-Atiba ne 6’yı oynayabiliyor ne 8’i. Geride mecburen çok alan bırakıyoruz. Rıdvan geri koşabiliyor ama Gökhan dönemiyor. Ön alanda da yaratıcı iş yapacak oyuncu yok.
Bence ön alandaki oyuncu tercihleri, ortada Atiba-Elneny ile oynamak filan ciddi yanlışlar Sergen adına. Sakin düşününce bu maçta gördüğüm bu.

can dedi ki...

@beagle
“Gencler tabiki muazzam degil, ama oynattiklarimiz daha kotu.” +1000

Huzeyfe dedi ki...

Şu maç bize olmazsa olmaz tek bir yabancımız olmadığını, bu takımın Rıdvan gibi Ersin gibi 5-6 gençle sahada olsa daha iyi olabileceğini gösterir umarım.

beagle dedi ki...

Diaby ve Boyd'dan sonra Lens gözüme Ronaldo gibi geldi be.

Huzeyfe dedi ki...

Solda etkinliğimiz vardı sağolsun Sergen onu da bitirdi.

Zaitsev dedi ki...

@ Huzeyfe

Sanırım Rıdvan sakatlandı. Ayağını uzatmış, bir yeri gösteriyordu birisine tribünde.

beagle dedi ki...

Bence bugün kontrati devam eden oyunculardan Ljajic ve Lens ile Ersin ve Ridvani iyice övüp, abartip, gelecek seneye oyuncu kazanmaktan başka yapilacak birsey yok.
Kalecimiz var artik. Transfer olsa overdik. Ridvan da Rebocho kadar topcuymus iste.

can dedi ki...

@beagle
Rebocho oynadığı onca maçta Rıdvan’ın bugün bir maçta gösterdiği etkinliği gösteremedi. Bayağı bayağı hücum bek performansı sergiledi bugün. Tek sorunu çok çelimsiz olması.

beagle dedi ki...

@can
Evet bu sebeple benim gencler listemde Ahmetin arkasinda. Ama ceviklik ve ofansta iyi ozellikleri bariz.

Bu arada 40 orta yaptik. Yanlış kardesim. Tek hatta yarim santraforla oynarken bu olmaz. Umut-O.Akgun cik maca. 40 orta yap. 4 tane atarlar. Ama böyle olmaz.

İlk yarıdaki ön dörtlüyü Malatyaspor'a koy orada bile sırıtır ya bu adamların yeteneksizliği. Öyle bir ibretlik durum söz konusu gerçekten. Senelerdir bir bok yapmayan Lens'i bile aratabilmek inanılmaz birşey.

Yapabilecek birşey yok. 3-4 sene o da en iyi ihtimalle Beşiktaş baya net bir orta sıra takımı olur. Samet'li dönemdeki gibi vasatla 3.lük dönemi de bitti. Direkt alaşağı ederler. Neyseki yabancı sınırı isimli gerizekalılık yardımımıza yetişecek de belki biraz daha erken toparlarız.

72.ci dkda Rıdvan'ın adamın önüne çıkıp kestiği bi top var, orada marke ettiği topçu varken anında dalmaması 19 yaşında bi topçuya göre çok büyük bir tecrübe. Sağ ayağıyla Atiba'ya attığı pasa hiç gelmiyorum. Yaşı gücü yerinde modern bi sol bek performansı izledik yıllar sonra.

Ersin de gayet temiz oynadı, topu oyuna hızlı sokması gayet iyiydi. Ruiz ilk 20 dakika muhteşem oynayıp maçı da iyi bitirdi bana kalırsa. Korona arası sonrası artık Atiba çok geri gider derken şaşırtmayı alışkanlık edinmiş adam, gene maçın en iyisi oldu. En geri giden adam da şüphesiz Gökhan olmuş.

Sergen'in yaratıcı oyuncu olmadan maça çıkması en büyük handikapıydı, ilerde basıp alıp atalım 11'i gol yiyince Antalya'nın kapanmasıyla hiçbir şey yapamadı, Boateng de 0 etkiyle oynadı, Sergen bütün forvet tercihlerinde hata yaparak Umut'u tek forvet oynatmaya kadar gitti. Ljajic bu takımın temel taşı halen, Elneny'nin etki edememesi önümüzdeki dönem buraya yapılacak transferde önemli bir done. Umarım buna uygun bir transfer yapılır. Haftaya Vida yerine Erdoğan oynatmak gibi radikal bir karar görmek istiyorum. Arkada 3 altyapıdan topçu bunların 40 yıl birlikte oynamış halinden daha uyumludur.

Zaitsev dedi ki...

Sergen'in konuşmasını dinledim. En azından olanların farkında. Oyuncu tercihleri ile ilgili değişiklik yapacağını, herkesin sezon sonuna kadar şansının olduğunu söyledi. Hayal kırıklığı yaşadığı belli. Başta Güven olmak üzere bazı oyunculara fazla güvenmiş.

Kadro tercih hatası harici sahada gözümüze batan her şey konusunda oyuncuların sürekli uyarıldığı gibi bir durum ortaya çıktı.

Ersin ile Rıdvan devam edecek. Belki bu kervana başkaları da katılabilir.

Madem önümüzdeki senenin kadrosunu kuracağız. Önce kiralıkların kesmeliyiz.

2ci yarı oynayan ön 4lü ile devam ederiz gibi geliyor. Güven-Diaby biraz çekirdek işine girerler.

Bana kalsa Atiba-Elneny'yi de keserim ama en azından biri oynamasın bugünden sonra.

@ can @ beagle

Adam tıfıl ama kolay yıkılmıyor :) Bu da önemli.

yilmaz dedi ki...

Tamam hücum oyuncularımız kaliteli değil, anladım. Ama ceza sahasında topa vurmak için de Gomez olmaya Talisca olmaya gerek yok ki. Tenekeler eşliğinde takımdan kovduğumuz Pektemek bugünkü maçta en az iki gol atardı. Topa vurmamakta ısrar ediyor takım. Yine de ikinci yarıda Ljajic ve Lens'in girişiyle "bakın beyler bu top" seviyesine yükseldi en azından takım.

Kadroyu kurarken en azından "iyi de duran topları kim kullanacak?" diye de mi sormadı hoca acaba kendine?

Takımın tamamına, kiralık gidenler de dahil, "toplam 10m€ veriyoruz" deseler alın götürün derim yönetici olsam.

Bu takım hakikaten seneye kümede kalmaya oynar. Çok acil, bugünden tezi yok gelecek yıl ilk 5'te kalabilecek bir takım kurulması şart. Feda döneminde beğenmediğimiz Holosko bu seneki tüm forvetleri cebinden çıkarır. Beşiktaş tarihi böyle yeteneksiz bir hücum hattı görmedi.

Bundan sonra Boyd, Güven, Diaby -bence Boateng- hücum hattında Necip'ten filan sonra düşünülmeli. Çok ciddi söylüyorum, @Övünç Lens demiş, kibarlık etmiş, bu adamlar bana Mehmet Akyüz'ü filan özletiyor.

Basar dedi ki...

Vida 3 milyon degil 300binlik oyuncu. Ersin düzelirmi bilemiyorum ama baya zayıf. Rıdvan’ı baya beğendim. Abdullah Avcı’nın 7 sülalesini yine andım, takımı mahfetti!

yilmaz dedi ki...

Yine de iyiye tutunmak gerekirse, Lens'in FB'deki kötü takımın iyi futbolcusu görünüşü ve Ljajic'in artık küsmek dışındaki hünerlerini hatırlaması iyi. Rıdvan bence de iyi maç çıkarttı. Bence daha fazla rakip sahada oynasak daha etkili olabilir.

Ortasaha bu kadar pasifken bir şey yapmak şart. Ya @beagle ve @4ever'in dediği gibi 442 ile bir fazla forvetle oynamalı, ya da ikisinden birini kesip gençlerden birini ya da Ljajic'i oraya çekmeli.

Emrah D dedi ki...

Benim bir kaç gündür savunduğum şeye geldik. Bu maça bir stoper eksik bir forvet fazla çıksaydık daha çok pozisyon verip daha çok gol mü yerdik? Bence hayır. Umut Burak ikilisi bence birlikte oynamalı. Ljajic kesin oynamalı. Geri kalan ofans oyuncularından da iki tanesi ister kura çek ister tipini beğendiğini oynat ikisi oynamalı.

Ersin Rıdvan iyi, özellikle Rıdvan'ı herkes gibi ben de çok beğendim. 8 numara kadar top kontrolü-pas-görüş-boşa kaçma var bence çok önemli. Sergen hocayı da kimi kadro tercihlerinden dolayı beğenmesem de en azından gençleri ne komple unutmaca ne de 5-6 tanesini birden oynatıp hepsini kötü gösterme yoluna girmeden dozunda alıştırarak oynatması güzel.

Ruiz top bizdeyken iyi, arada bir araya girmeleri iyi, top rakipteyken kötü. Vida duran top hariç her yerde kötü. Stoperler bizi biraz yaktı bugün. Dünya kupası bitmeden Pepe Vida satılmış olsa mali olarak baya daha rahat bir durumda olurduk bugün.

Atiba 38 yaşında astım hastası ve lige bir anda bir kaç ay ara verilmiş de dönmüş gibi değil eski starcraft deyişiyle stimpak basılmış firebat gibiydi her işi yaptı. Elnenynin biraz zorla oynuyor gibi olduğu hissediliyordu bence.

*********************Ersin
***********GG - Rastgele stoper - Rıdvan
*****************Atiba - Kayra
Rastgele oyuncu 1 - Ljajic - Rastgele oyuncu 2
*****************Burak - Umut

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi yenilgiyi tek oyuncu uzerinden aciklamaya kalktigimiz surece bu is duzelmez. Bir ara Karius'a sovduk, o gitti ne degisti?
Vida yerine Roco veya Erdogan gelse hicbirsey degismeyecek.
Orta saha duzeni ve formasyon degismedigi surece bu takim bu sikintilari yasayacak.

Bilmiyorum, ben mi cok iyi analiz ediyorum, yoksa Turk futbol camiasi mi mal, ama kadroyu gorur gormez bu macin nasil olacagini tahmin etmek o kadar kolay ki.
Atiba-Elneny orta sahasi ve Guven tek forvetini gordugum an mac kafamda canlandi zaten. Bol amacsiz kisa pas, ceza sahasina yaklasinca sicis, rakibe bol bol kontra atak firsati. Ha, biz maci da alabilirdik tabii, kadro kalitesi farki var sonucta. Bir top denk duser gol olur, duran toptan atariz vs. Rakip kalitesiz oldugu icin kullanamaz, ama olmadi. Ikinci yaridaki oyun da benim icin hicbirsey ifade etmiyor. Klasik one gecmis Anadolu takimi refleksiyle adamlar tamamen gomuldu, biz oynar gozuktuk. Lens gibi en azindan adam eksilten oyuncu girdi de birseyler yapti, ama organizasyon namina birsey yoktu yine ortada. O baskiyi 0-2 geriye dustukten sonra gostermelik yapmanin anlami yok, onu ilk 30 dakika yapip maci kopartacak golu atabiliyormusun? Atamiyorsan anlamsiz.

Mactan sonra istatistiklere baktim ve sasirmadim. 75% topla oynama, rakipten 3 kati fazla pas, bol bol sut (ama amacsiz net pozisyonda olmayan bos sut tabii).

Daha oglen Basaksehir macini izledim. Adamlar maca Mahmut-Irfancan orta sahasi, onlerinde Aleksic ve Crivelli degismeli, sagda Visca, ileride Ba ile basladi. Cok kotuyduler, ama savunma disiplini ve Mahmut sayesinde 1 pozisyon verdiler. Bu arada rakipleri Alanya, Antalya'dan fersah fersah ustun bir takim. Cok kotuyken ikinci yarida basladilar rakibin ustune cokmeye. Yine birseyler oynamiyorlar, ama topu ceza alanina indirdiler ve orada cogaldiklari icin pozisyona girdiler. 2-3 pozisyon girmedi, 4.de attilar. Attiklari pozisyonu seyredin; ceza alanina orta yapiliyor ve Mahmut vurmasa Crivelli ve Ba bombos. Adamlar maca cift santrforla basliyor ve cikarmiyor, hatta 1-0'dan sonra bile eksiltmediler.

Ligin formulu o kadar basit ki, nasil kimse anlamiyor kafam basmiyor aga. Sen istersen 5000 orta yap, tek forvetin Boateng veya Umut Nayir. Ikisini birlikte de oynatmadin. Uzak forvetlerin N'Koudou, Boyd ve Diaby, herhalde hayatlarinda uzak direk golu olmayan adamlar. 1 top denk geldi de gol oldu, o da yerden kesildi. Ligin formulu bu kadar belliyken hala, israrla bize husran getiren oyuncu tercihlerinden, duzenden vazgecmiyoruz. Sergen bunu yapmayacaksa neden Abdullah Avci kovuldu? Haftaya yine tek forvet cikacaksak, yine Atiba-Elneny ile kanser olacaksak isterse tum oyuncu tercihlerini farkli yapsin Sergen, benim icin tamamen bos.

BJK4EVER dedi ki...

------------------Ersin-------------------

Gokhan-----Vida------Ruiz--------Ridvan

Lens------Boateng----Elneny------N'Koudou

----------Guven-----Umut-----------------

Keske boyle bir 11'le ciksak da bir gorsek.

Huzeyfe dedi ki...

@BJK4EVER

Maç başlamadan söylediğin şeyler oldu, evet. Güven kayboldu, Elneny ve Atiba ile topu hızlı dolaştıramadık, hiç boş alan yakalayamadık. İstatistik sanki baskılı oynamışız gibi gösterse de oyunu alıp atak sürekliliği hiç yakalayamadık. Maçın başından itibaren hiç kazanabileceğimizi düşünmedim ben. Evet, bir oyuncuda değil kabahatin tümü. Bu Vida’nın vasat altı bir stoper olduğu gerçeğini değiştirmez.
Senin kurduğun kadro da çare değil. O kadro sadece karambolden gol atabilir.
En nihayetinde rakip eksiltecek bir pas, çalım, hareket veya tekte top kullanma lazım. Bu olmadan rakip savunmanın şeklini bozmaya imkan yok. Umut’la Güven’e kim servis yapacak? N’koudou mu? Lens mi? Top oraya nasıl gidecek? Kim o servisi yapacak. Elneny topla dümdüz bir adam, Boateng’in de yaşı, kapasitesi belli. 2015-Oğuzhan lazım orada. E 2015-Oğuzhan olduktan sonra dizilişin bir önemi yok zaten.

can dedi ki...

Şu noktadan sonra seneye bizimle olmayacağı belli oyunculara, özellikle de kiralıklara, forma vermek düpedüz saçmalık. Diaby, Rebocho ve hatta kalma ihtimali yoksa Elneny’i oynatmamalıyız. Boyd, Lens gibi lüzumsuzlarla da vakit kaybetmenin anlamı yok. Hatta verilen ücretleri kabul etmiyorlarsa Caner ve hatta GG de kesilebilir. Yerlerine oynayacak gençlerden birini kazansak bile büyük kar olur. Bugün görüldüğü üzere sahada dökülen ibişlerin yerine oynayan gençler onları aratmıyor. Bugün Karius ve Caner olsa sahada belki 1-2 gol daha yemiş olurduk.

Basar dedi ki...

Ersin’i tek yetersiz bulan ben miyim? Yanlış anlaşılmasın elestirmek için değil ama daha çok yolu var gibi geldi bana. Mesela Yediğimiz golde yer tutusu (önce koşup sonra geri gelip ön direkte yer tutması.) İddiasiz olmamız ve 7 maç kalede olması baya büyük şans. Seneye de eğer kaleci alacaksak oynayacağı bir takıma kiraya verilmesi lazım.

beagle dedi ki...

@Basar
Genç kaleci ilk macinda biraz titreyecek zaten. 2. Golde zorlandigi belli de:
- Top kacirmadi, sektirmedi. Ayakla sacmalamadi.
- 2 kere birebir kaldi ikisinde de iyi kapatti, kurtardi. Hizli cikti. Bu cikma zamani işini Tolga futbolu birakirken bile ogrenememisti.

- Fiziken de Cüsse/Yapı olarak iyi göründü.

Benim gördüğüm eksik, üst köşeye yapilan şutlarda uzak ust köşeye dogru iyi sıçrayamama. Yani atletik potansiyel. Eh idmanla gelisebilecek ozelliklerden biri o.

BJK4EVER dedi ki...

@Huzeyfe,

Karambolden atabilir, ama atabilir. Karambolden gollerle sampiyon yarisini surduren, sampiyon olan takim var bu ligde.
Catir catir tiki-taka oynayacak kadromuz yoksa lige ve kadroya uygun pragmatist bir oyun cozersin.
Boyle bir duzende top dolastirmak daha az sikintili olur, cunku kalabalik orta bolge yerine kanatlara indireceksin topu. Kanatlarda 1'e 1 biraktin mi is onlara kalmis zaten. Lens 2. yarida bu sekilde birkac pozisyon yakaladi, biri gol oldu, bir tane pozisyon olmayacak sekilde kacti. Bunu macindan beri yaparsan ve iceride 2 forvet tutarsan cok rahat gol bulursun. En azindan 45 dakikayi cope atmaktan ve bos bos orta alanda amacsiz pas yapmaktan iyidir.
Ridvan hucum bek zaten, G.Gonul de fena bindirmiyor. Lens ve N'Koudou en azindan adam eksiltebilen, topu onune atip basip gidebilen adamlar. Boyd ozguvensizlikten catlayacak neredeyse, Diaby'e girmiyorum bile.
Emin ol bu duzende oynayacagimiz oyun goz zevkine hitap etmez, ama cok rahat pozisyon bulup gol atarsin en azindan.
Bu arada orta sahada oyun kurma isini bence Boateng Atiba ve Elneny'den cok daha iyi yapar.

turgay dedi ki...

Şu takımı kurmak için 15 milyon euro harcadılar. Şaka gibi resmen. Bunların hesabı sorulmadan ne kadar kampanya yaparsan yap manasız.

Hocanın çıkardığı şu kadroya inanması beni üzdü. Bu kadar yeteneksiz adamı sahaya çıkarmak kötü hocalık bunu söylemek lazım. Sergen Yalçının büyüme hedefi varsa daha cesaretli olması ve daha iyi maç hazırlığı yapması gerek. Yoksa her sene takım gezmeye devam eder.

Seneye bizimle olmayacak adamların dun akşam dahil sahada olmaması gerekirdi. Hala bu adamlardan neden vazgeçmiyoruz ben anlamadım. Zaman değişim zamanı ve bunu kaçırmamız gerek

BJK4EVER dedi ki...

@Basar,

Vallahi ben Ersin'i cok begenmedim, hatta herkesin aksine Ridvan'i da cok begenmedim. Ersin Karius'tan farksizdi. Besiktas'in kaleci performansi Karius'un cok ustu olmali zaten. Bu isigi Ersin vermedi. Ridvan da hizli, top teknigi fena degil, ama hucuma bu kadar cikip hic bitiremedi, bitirebilmeye yaklasmadi bile. Defansta aksadi, Sinan Gumus gibi bir vasati yildiz yapti Halil Akbunar'dan sonra.

Bu oyuncular bana anca fena olmayan bir yedek olur imaji verdi, yarismaci iyi bir Besiktas'ta bence ikisi de 11 olmaz. Ha, bu da illa bir sorun da degil. Yedek kaleciye para vermek kadar absurt birsey zaten yok bence. Yedek olarak dusunuyorsak iyi, ok. Ama Ridvan hakkinda oyle seyler yazilmis ki, sanki yerli Roberto Carlos'u bulduk. Nasil bu kadar vasat'a razi oluyoruz anlamiyorum. Atiba da yine anlamsizca ovulmus. Besiktas'in bu kadar topa sahip oldugu, rakibin 45 dakika sadece savunma yaptigi macta 8 numaramizin istatistikleri:

0 top calma
67 pasta sadece 4 kilit pas
0 gol
0 asist

Muhtesemmis gercekten. Adamin yasina, profesyonelligine, istahina lafim yok, ama saha icinde bir boka yaramiyor, zarar veriyor. Niye her seye duygusal olarak bakiyoruz anlamiyorum.

beagle dedi ki...

Mevzu Atiba'nin 8 oynatilmasi zaten. 6'daki geçirgen arap da tum bu istatistikler 0 arti %0 ikili mucadele ile oynadi ilk yari.
Mevkisinin işini yapamayan "ayagi iyi!!!" Mallar dolunca takim bu hale geldi.

Atiba zaten artik yedek hatta emekli olmali da, oynayacaksa da 6 oynamali. Vida sagda savunma lideri degil, sol stoperde tum sahada pres/sarj yapan manyak/Lugano işi yapmali. 4le 6daki fizik özürlü zararlilar cikinca kalan vasatlardan bi derece yararlanirsin.
Seneye Ljajic kalmaz varsayarsak:

Ersin
GG Alpay Vida Ahmet(Ridvan)
Ozyakup(Kartal)-Katil 6
Mertcan(Lens) Almos(Transfer, golcu kanat)
Larin(Umut)-O.Akgun(Burak)

Nasilsa kulup batik. Gonderemediklerinle 15M maasla bu sekil oynarsin.

yilmaz dedi ki...

@bjk4ever kimse anasının karnından real madrid ve Brezilya'nın sol beki olarak doğmuyor. Oynayacak hata yapacak. Yeter ki kendini kanıtlmaması için fırsat verilsin. Sonra gelişemezse zaten elenir.

Ahmet Usal dedi ki...

Hepiniz güzel değerlendirmişsiniz farklı açılardan. Kendi adıma bu maç beni @Huzeyfe, @beagle, @turgay, @Zaitsev ve onlar gibi düşünen diğer arkadaşların fikirlerine daha çok yaklaştırdı.

- Bu takımda satılmasın kalsın diyebileceğimiz hiç bir oyuncu yok.
- Bu takım öyle bir iki iyi takviyeyle ya da karambol futboluyla falan da bu kadroyla şampiyon filan olamaz. Ha forveti çiftleyip 4-4-2 ile, özellikle Umutun olduğu bir sistemde daha çok gol atarız, bundan da kötü olmayız, orada haklı arkadaşlar.
- Antalyanın bile hücum hattı bizimkinin iki misli iyiydi.
- Takımın Banka anlaşmasından gelen parayla attığı son barut en büyük kazık olmuş. Hakkaten hesap sorulmalı ama yolu yok. Bu nedenle kontratları bitene kadar altyapıdan gelenlere ve gençlere öncelik vererek, bu adamlara sabredicez. Mümkünse oynatmayıp yerlerine eldeki gençleri oynatıcaz. Yani ideali bu, seyirci gazı olmadan oynayan takımda daha net görülüyor. Hoca da bunu yapabilirse gelecek için umut olur.
- Sergen Hoca bu kafa ve sabit sistemiyle devam edeyim derse döner Anadolu takımlarına. Yapacağı bir iki maç kazanıp arada kaybetmek, düşe kaka gitmek. Eldeki malzemenin maksimumunu defalarca gördük. Madem para yok, kullanma, genç yetiştir.
- Keşke Aybaba olaydı diye içimden geçirdim maçı izlerken. Ya da Ünal Karaman. Şu an ihtiyacımız olan o cesaret.
- Bir de seyircisiz oynanması tam genç yetiştirmek için avantajlı ortam, sıfır stres. Kazansan da kaybetsen de cesur oyna, tam yeri ve zamanı, hedef mi kaldı.
- Hakkaten bıraktım iki 6 yı, bir canavar 6 falan bile istemiyorum artık, o derece bıktım izlediğimden. Başakşehirin 6 sı da o kadar canavar bir altı değil, onları asıl oynatan İrfan Canın versatile oluşu. Seneye Fatih Aksoy bize yeter. Dorukhan da dün boktu bugün koktu, nereye satıyorlarsa Güvenle beraber hiç bekletmesinler, hemen göndersinler.
- Boyddan falan da olmazmış, seyirci yoktu işte kardeşim, yine yapamıyor. İsteyene versinler.
- Malesef takımdaki en kaliteli oyuncular Ljaic, Lens, ne kadar sevmesek de Burak, kontratları yüzünden gönderemeyeceğiz herhalde, o zaman maksimum kullanmalı. Vida ve Ruiz için aynı fikirde değilim, dönüşümlü eldeki genç stoperleri yanlarına koyup yetiştirecek Hocayı alnından öperim. En kısa zamanda ikisinden de kurtulmalı. Ha dün benim için kötünün iyisi Ruizdi, ama denildiği gibi vazgeçilmez değil, madem @diskonnektus erektus, @beagle ve @fiddas ın bahsettiği kadar genç stoper adayımız var, yetiştirelim.
- Elneny lazım değil, 6 numaranın Mesut Özili, top ve yerini kaybetmediği için oynuyor açıkçası, ama sırf bu yüzden oynayacağına Kartalı oynat, yetiştir, ya da diğerlerini, aynı şey Atiba için de geçerli.
- Hakkaten zaman kaybediyormuşuz bu kadroyla. Ta sene başında görüp kafama vura vura anlatmaya çalışan arkadaşlar kusuruma bakmayın, bende geç intikal eder, kafa böyle çalışıyor.
- Ben Boatengde kesin kararımı verdim. İyi oyuncu ama hiç bir mevkiinin ideal oyuncusu değil. Herşeyi var ama yetersiz, arada kalite şovu yapar, o kadar. Satın alınmamalı.

Sonuç olarak, bizim bu kadro ve ekonomik durumla hiç bir derece kovalayabilecek götümüz yok, gönül elvermediği için kabul etmem geç oldu sanırım. Yapılabilecek en iyi şey cesaretle gençleri oynatıp mevcutlardan mümkün olduğunca hızlı kurtulmak. Ve aynı Aybaba gibi cesur oynatarak, kuyruk dik şekilde. Maksimum sempati böyle toplanır zaten. Ben yarışalım hep tepelerde olursak yapılandırma baskısını daha çok yapabiliriz gibi düşünüyordum ama fikrim değişti artık. TS nin yaptığını arkada destek olmadan yapabilmek daha güzel sempati uyandırıp kamuoyu oluşturur, örnek de olur, genetiğimize de daha uyar. Yemişim gündelik başarıyı, köpekler birbirini kovalasın.

Bu kadar..

Ahmet Usal dedi ki...

Bir nokta daha vardı ekleyeceğim, unuttum. 5 oyuncu değiştirme hakkı da gençleri değerlendirip yetiştirebilmemiz için seyirciziz oynanması gibi bir nimet. Hakkaten tam zamanı.

Huzeyfe dedi ki...

@BJK4EVER

Senin de söylediğin gibi, kenarda bire bir yakalamak gerek rakibi. O kadronun bunu yapamayacağından ben eminim.

beagle dedi ki...

@Ahmet
:)) feci güldüm. Hosgeldin değişim kanadına.

Aslinda boşuna birbirimizi yiyoruz. Görünen şu ki elde Ljajic dışında değerli olabilecek kimse kalmamış. Hocanin parlatip satma/bütçe yapma şansı bile yok.
Bence hic kasmasin, Atiba GG Ljajic falan varken etrafina U19lari doldurup oynatsin. Her şekilde bundan iyi olur.

Dünkü genclerin yetkinligi tartisilabilir, ama pergormanslarinin Karius ve Rebocho'dan kötü oldugu söylenemez. Her yerde aynisi olacak. Bizim ust kadro yetersiz/yasli/sakat ve en onemlisi hasta. Artik iflah olmaz bunlar. Boşuna ugrasmayalim.

Emrah D dedi ki...

abi değişmesin böyle devam diyen bir kanat var mı ki:)

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle :))

..ike ..ike getirdiler diyeyim, olayın aslı. bu. En beğendiğim genel değerlendirme ve yorumu @yilmaz yapmış, o da duygularıma tercüman olmuş, her satıırı ibretlik, sağolsun o yorum için. Ben de 40 senedir bu kadar yeteneksiz ve kötü bir hücum hattı izlemedim Beşiktaşta.

Hatta bu kadro 40 senedir izlediğim kadrolarımızdan belki en kötüsü, topçuya biraz benzeyenler sinameki ya da dönemini doldurmuş adamlar, Feda döneminden falan da çok geri bu kadro.

Bu sinekten bir yağ çıkar mı diye herhalde en çok ben kasmışımdır. Hoca dahil hepsi hayal kırıklığı, öyle yenilgi yüzünden de değil, seçimler yüzünden.

Basına göre Hoca Diaby, Güven ve Boydu antreman performansları nedeniyle oynatmış, ki öyleyse durum daha da vahim. Düşünün yeteneksizlikten kadro dışı bırakmamız gereken adamlar çok çalıştıkları için oynuyorlar. Hangi bahaneyle kadro dışı bırakacaksın? "Yeteneksizsiniz" mi diyeceksin? Çalışanı ödüllendirmemiş olursun. Ama ödüllendirince de Lens girdiğinde göze Ronaldo gibi görünür.

Koskoca Sergen böyle bir hücum hattının bi bok yapamayacağını görmüyor mu? Güveni tek santraforda senelerdir kim bulmuş? Avcı aynılarını yaptı sahte 9 lar M.City oyunu denemeleri falan. E aynısını Sergen de yaptı. Aptallık aynı şeyleri yapıp farklı sonuç alacağını ummaktır lafı bu durumlar için denmiş. Benim aklım almıyor bu ilk 11i içine sinerek çıkaracağı. Tek mantıklı açıklaması "Alın beyler, mal bu" diye gösterip sıtmaya razı etmek olmalı. Ya da bizden bi bok olmaz, yapılanacağız, hazırlanın demek istediyse tamam yapsın o zaman.

Çok uzun zamandır, ki ne kadar zamandır hatırlamıyorum bile, çünkü beğenmediğimiz adamları arıyoruz, -- Fink, Pektemek, Holosko falan topçu bunların yanında-- yapılandırmaya gerek duyulacak kadar kötü bir kadromuz olmamıştı. @BJK4EVER ın dediği gibi bir iki doğru transfer ve doğru sistemle olurdu. Ama son iki senedir takımın her anlamda içi boşaltılmış. Bunlardan bir şey olabileceğini, bir iki takviyeyle fark yaratabileceğimizi düşünmek bile, benim sene başından beri yaptığım "wishfull thinking" sınıfına girer. O zaman gençleri değerlendirip onlardan bir şey olabilirmeye uğraşmak en doğrusu, TS bize iki senedir kapak yapıp gösteriyor.

Bunun da tam zamanı, seyirci yok, iddia yok, 5 oyuncu değiştirme hakkı var, şimdi değilse ne zaman deyip, sene başından beri ne ıkındıysam yutup, rüyadan uyanayım. Darısı hala uyuyan kaldıysa başına:((

fidddas dedi ki...

takımda biraz umut olsa bu gece itibariyle 3.lük için beklentimiz olabilirdi. ama durum kötü.

bu arada orta saha için çeşitli örnekler söyleniyor ama bizim orta saha devre arasında da oraya birinin getirilmemesi ile zaten bitmişti. gençleri saymazsak atiba ve elnenyden oyuncu pek yok.
3 oyuncu kullanılacak
eldekiler. (6,8,10 meselesine yapacağı iş olarak bakarsak)
6 : necip, elneny, atiba, atamer
8 : elneny, atiba, dorukhan(durumu belirsiz), kartal kayra, boateng(emin değilim)
10 : ljajic, boateng

10 veya ikinci forvet için güven ve diaby yazmadım ki küfür etmeyin :) gerçi necip için küfür gelebilir.

şu anda bu oyuncular arasında soru işareti olmadan forma verilebilecek oyuncu var mı?



Ahmet Usal dedi ki...

@fidddas

Hocam işte hiçbirinden emin olmadığımız için Atamerler, Kartal Kayralar falan oynasın, hiç olmazsa hırs ve mücadele açısından fazlasını verirler, olma ihtimalleri var mı görürsün.

Bence üçüncü olabilecek bir takımımız yok. Sivas da GS da bizden iyi, bırak onu alttan gelenler bile bizi geçebilir. Bu sene olabilecek tek kazanç gelecek seneymiş, jetonu en geç düşen ortam çocuğu olarak bunu derim, kendimi tekzip ederim:)

Ahmet Usal dedi ki...

Ha Musleraya üzüldüm, insan düşmanına dilemez. BS ve TS ile puan farkları 6 ya çıktı 7 maç kala, bizim ve türk futbolu için en iyisi ligin ilk ikisinin BS-TS arasında olması, böyle sonuçlanırsa Banka anlaşmaları kesin yeniden yapılandırılır, çünkü GS de yeniden yapılandırma isteyecek o zaman. Bakalım, göreceğiz.

Emrah D dedi ki...

@fidddas

diaby için ofisboy filan yazmayacaksan yazabileceğin tek yer ikinci forvet hocam,

orta ikilide atiba boateng çıksak ortada nasıl olur diye düşünmüyor değilim? elneny sergenin gelişiyle özellikle geçiş oyununda baya bir vites atmıştı ama sanırım kontrat veya maaş alamama gibi sebeplerden kontak kapatmış biraz.

şu saçma takıma karşı şu saçma maçı alsak şu anda ne hayaller kuruyorduk

fidddas dedi ki...

@ahmet
hocam galatasaryın defansı çöktü. haftaya maça ahmet çalık kazması ve genç stoper ile çıkacaklar. ya da ahmet mariano lemina gibi bir 3lü yapacaklar (tamamen uyduruyorum). geride bu zayıf defansın açıklarını kapatacak muslera da yok. başakşehir, trabzon, alanya 3lüsünden 1 puan ile çıkmaları zor gibi.

gençler konusunda bana kalsa oynasınlar ama biz isteyince olmuyor. bir de hepsini aynı anda sahaya sürmek pek mantıklı bulunmuyor.

@disco

ben de olsam oraya yazabilirdim ama sevmeyeni çok bir de seneye nasıl olsa olmayacağı için bana kalırsa artık kadroya zor girer.
yarın sivası da göreceğiz. emre ve hakan kontak kapatacak mı bakalım. eğer onlarda patlamış olursa dün geceye yanarız.

şu durumda trabzon ve başakşehir devam eder. eğer trabzonun cezası da onanırsa 3.lük olayı şenlenir.

Muslera sakatlanınca @beagle'ın Muslera'yı sakatlamaktan bahsettiği yukarda yazdığı yazı aklıma geldi direkt, terse düşmemek lazım :)

Bence kadroya bugün yazılacak 3.altyapıdan topçu Erdoğan olmalı, geridekiler zaten çok hata yapıyor ve oynadıkça uyum konusunda daha iyileşiceklerine yerinde sayıyorlar. Ersin Erdoğan Rıdvan altyapıdan ötürü daha uyumlu olacaklarını düşünüyorum.

Sergen konusunda, neden iptal oldu bilmiyorum ama Lucescu işi keşke olsaydı, saha içi saha dışı büyük bir model, zamanında Sergen'e danışırmış aralarında böyle bir muhabbet varken Sergen'le çok rahat verimli olurlardı. Geçen gün Ahmet Nur Çebi Sergen'in üstünde birini istemediğini söylemişti fakat Lucescu konusunda basın toplantısında çalışmanın sorun olmayacağına dair konuşması olmuştu, hala boşken hem saha içi hem saha dışı faydalanmalıyız Luce'den, futbol aklı tencere tavacı inşaatçı olan takımlar böyle oluyor maalesef.

BJK4EVER dedi ki...

@yilmaz

Hocam R.Carlos olmasin da BJK ilk 11'inde oynayacak isigi bana da hic vermedi. Besiktas taraftari altyapidan oyunculara biraz onyargili ve duygusal bakiyor bence. Bunca senedir ilk 11'de altyapidan bir oyuncunun sahaya cikmasi ve begenilmemesine hic rastlamadim, kim oynasa iyi deniyor.
M.Sedef ciktiginda begenilmisti, Hasan Turk begenilmisti. Necip'e Lampard denmisti. Erkut Eskisehir'e gittiginde yer yerinden oynamisti. Ankaragucu'nden aldigimiz boktan bir oyuncu vardi, sonradan kayboldu gitti. Bir blog'da 2 maclik performansla yeni bir Ilhan Mansiz mi doguyor yazisi okudum yahu, 3. lig topcusu icin.
Siz oyunculari degerlendirirken Caner ve Karius olsa da aynisi olurdu iste gencler oynamis oldu kafasinda bakiyorsunuz. Maksat tasarruf etmekse oyle de, zaten Karius performansi yetmedigi icin bu durumdayiz.
Altyapidan formayi kapacak oyuncu Karius'u katlayacak. Ben oyuncunun kalitesine bakiyorum, pasaportu veya yasi benim umrumda degil acikcasi.
Oyunculara gelecek olursak, Ersin yedek kaleci olabilir. Olsun zaten, yedek kaleci tamamen onemsiz bir mevki, olsa da olur olmasa da olur.
Ridvan da hizli, teknik, cesaretli, istahli, ama fiziksel olarak cok kotu ve defansif olarak cok cok zayif. Ha, seneye solbek yedegi olsun butcemiz yok, belki oynar gelistirir dakika alir derseniz eyvallah.
Ama sampiyonluga oynayacak Besiktas'ta formayi solbekte kapar ve 10 sene goturur isigini zerre vermiyor, ki yorumlardan ben biraz bu hisse kapildim, o yuzden yazdim.
Altyapi oyunculari konusunda biraz daha realist ve objektif bakmaliyiz. Yetersizse yetersiz, vasatsa vasat iste.

@fiddas,

Defalarca Atiba-Elneny ile kanser olacagima yeni birseyler denerim. Necip 6'da denensin, en azindan sertlik katar. Altyapida gercek bir 6 varsa o oynasin, inan Elneny ve Atiba'dan daha iyi olur. 8'de Boateng bence mutlaka denenmeli. Besiktas'in 8 numarasi ceza sahasi on cizgisinde sut pozisyonunu bulunca yan pas yapacak adam olmamali, kaleye o topu sokacak adam olmali bence.
Her secenegin soru isareti var, ama Atiba-Elneny'nin arkasina kocaman bir eksi yaziyorsun. Eksi olacagina soru isareti olsun daha iyi.

@Ahmet Usal,

Ben uzulmedim, umrumda da degil. Senelerdir sakatlanmiyor zaten, 1 mac kacirmadi herif kac sene. Biraz da onlarin kritik oyunculari sakatlansin. Bizde kac oyuncunun bagi koptu sayiyi kaybettim. Onlar bizim oyunculara uzuldu mu? Hayir.
Insallah 3. olurlar da goruruz ne hale geliyorlar.

beagle dedi ki...

@Fernando
Onu ben yazmamistim ama. Genel olarak gençleri degil yaşlıları o şekilde kullanmaktan yanayim ;)

Yalniz Bjk'ye yamuk yaptığı icin nefret ettigim iflah olmuyor. Adnan ve Azize çok bol beddua ettimdi zamaninda. Aziz bildigin Joe Dalton gibi kaşıkla tünel kazdi :)))

Pardon @BJK4EVER yazmış ve aynen 1 yıl futboldan uzak bıraktırmaktan bahsetmiş, çok içten dilemiş dikkat etmek lazım :)

sports guy dedi ki...

Valla daha dun yazdigim yazi bugun itibariyle gercege dondu gibi. "Anadolu" ilk sampiyonunu ilan etti bugun, artik hangisi olur bilemem.

Gs CLye gidemeyecegi icin simdiden maas eritme operasyonunu dusunuyodur yonetim yavastan.

Bu anlamda cok avantajliyiz aslinda, uzun sureli milyon eurolar gomdugumuz oyuncu sayisi az. Bunu avantaja cevirip simdiden komple genclere yonelmek yonetimin elinde. Yoksa cok gec kaliriz.

Ljajic, Lens ve Nkoudou kalacak tamam onlarin sozlesmeler uzun. Kalanini genc dinamik adamlardan kur yuru iste. Seneye ikinci bi 2012 sezonu izleyelim. Cok fayda yaratir iki sene sonrasina.

yilmaz dedi ki...

@BJK4EVER

Oyuncu ile ilgili kişisel değerlendirmene saygı duyuyorum. Oyuncuyu izlemişsin, bir fikir edinmişsin. Yıllardır blog'da yazıyorsun, az çok senin futboldan, futbolculardan, Teknik Direktör'lerden talebinin ne olduğunu çözebiliyorum. Dolayısıyla bununla ilgili yorum yapmayacağım.

Açıkçası ben de altyapı aşığı meraklısı değilim. Fakat senle bakış açımız şurada farklı. Sen diyorsun ki "iyi oyuncu" diye bir etiket oyuncuda doğuştan gelir. Ben ise takımın bir oyuncuyu iyi yapacağını düşünürüm. Bir oyuncunun bireysel gelişimi, kendisine bırakılacak bir kadar basit bir şey değildir.

Rıdvan iyi oyuncu olur mu bilemem. Ama verdiğin örnekteki futbolcular, zaten yüzlerce futbolcu arasından ismi duyulabilen tek tük oyuncular. Aslında senin tezini değil benim tezimi destekliyor onlar. Yani bu adamlar aslında kaliteli, çünkü diğerlerinin arasından sivrilmiş. Ama düzenli oynamayınca, takım onun üzerine titremedikçe, hata yapmaktan korktukça bir şey olamıyorlar.

Necip meselesi de iyice sakız oldu herkesin ağzına. Necip'in kariyeri gerçekten iyi başlamıştı. Lampard değil Türkiye'nin Lampard'ı olacaktı. Çünkü Türkiye'de Lampard'ın mevkiisini tanımlayabilecek yerli oyuncu yoktu. Futbol dünyası bunun gibi milyon tane hikayeyle dolu. Bize özgü ya da bizim taraftara özgü bir şey değil yani.

yilmaz dedi ki...

Bu arada, GS'nin ŞL'ye gidememesi konusunda çok iyimser değilim. TS'nin cezası var. İlk iki başakcity ile TS olur. GS halen daha üçüncü. Sivas'ın ise Rıza hocanın hey heylerinin gelmesi ve GS'nin iki yerli oyuncusu ile ön mukavele yapması neticesinde çuvallayacağını düşünüyorum. Bence gs 3. olur ve ŞL ön elemesinde balık bir kura için Derin GS'yi devreye sokar :D

GS'nin ŞL ön elemesine katılmasını isterim şahsen. Çünkü "bi ihtimal" diye pahalı kadrolarını korumaya hatta geliştirmeye çalışırlar. E artık orada da karşılarına Lokomotiv Moskova gelirse yapacak bir şey yok tabii ki.

Ben bizim öküzspor'un Avrupa hedefinden bu kadar erken kopmasını kabullenmiyorum. AL'de adabıyla gruptan çıkan takım 8-12 m€ gelir elde ediyor. Cem Yılmaz'ın SMS'ine muhtaç olmuş takım için süper para. 5. sıradaki takım AL için topu ısırması lazım benim gözümde bu dönemde. Nesini beğenmiyoruz anlamıyorum.

Huzeyfe dedi ki...

Genç oyuncular ilk maçlarını hatta ilk sezonlarını her zaman iyi oynarlar. Şaşmaz bu. Bir kere bilinmeyen oyuncu olduğun için rakibi her yaptığın şaşırtır. İkinci maçtan itibaren bu artık işe yaramaz, kafası çalışan repertuvarını genişletir. Çalışmayan Necip olur. A takıma ilk girdiğinde orta sahada omuzu vurup durduruyordu rakibini. Bir ManU maçı hatırlıyorum ben, Rooney hayata küsmüştü Necip yüzünden. Ama artık herkes ne yapacağını ezbere bildiği için hep ilk hamlesi sarı kart oluyor. Özetle bu oyuncunun abartılması değil, sophomore regression. NBA’de filan da yeni oyunculara hep temkinli yaklaşılır. Bilinen hatta beklenen birşey.
Bilinmeyen şu, ikinci seneden sonra bu çocuk çantadan yeni numaralar çıkarabilecek mi yoksa Necip gibi hipotalamustan mı oynayacak?
Bunları keşfetmek için bu çocukların oynaması lazım. Rıdvan’ın mesela ne olduğu az çok belli. Fişek gibi, topla topsuz koşusu var. Son çizgiye inip doğru pası verebilirse ilk 11 oyuncusu olur. Böyle bir ihtimal var. Yaptığı ortalar hep üstten dışarı gidecekse olmayabilir. Önce görmemiz lazım.
Ayrıca bu maçta Rıdvan geri dörtlüde en çok araya giren, ikili müdahale kazanan, kontra atak engelleyen oyuncuydu. Yerine Caner mi oynasın? 4lük olurduk. Bence Caner filan oynamasın, hatta bacakları gitmeyen Gökhan’a da her maç 90 dk süre verilmesin. Adam maç ritmiyle oynuyor, 10.haftada iyi oynamaya başlar 15.haftada sakatlanır. O da “hayal ettiriyor” kategorisinden forma bulanlardan.
Onun haricinde katılıyorum. Olmuyorsa olmuyor, hiç problem değil bir sonraki jenerasyona bakarız. Yeter ki bakalım artık. Milyonlar verip vasat altı performans almaktansa vermeden aynı performansı alalım, batmayız en azından. Aslolan 3 maksimum 4 tane değerli transfer. 6-7 tane standardı olan düz oyuncu 3 ekstra oyuncu şampiyon yapar.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Hocam +1, bi senedir ne demek istediğini, ne anlattığını nihayet anladım. Bizde bir sistem, düzen olmadığında kaos futboluyla şampiyon olma imkanını sistem zaten tanımıyor. Daima belli bir seviyede olursak yarışa yarışa iki sene olmadıysa en kötü üçüncüde şampiyonluğu koparabiliyoruz. Bu 81 deki şampiyonluktan beri, Gordondan da bile öncesi böyle, hep böyleydi. Tek istisnası Denizli şampiyonluğudur ki Sivasla yarıştıydık, hepsi kötüyken. Luceyi saymıyorum, O yüzüncü yıl, Hoca, Sergen, çok ekstra bir sezondu. Sonraki daha iyi olduğumuz sezonda bile yedirmediler.

@yilmaz

Hocamü çüncülüğü öpüp başıma koyardım, AL konusunda da başından beri sana katılıyorum ama olacaksa zaten 4 genç oynatarak da olur ilk 11 de. Eldekiler o kadar kötü. @BJK4EVER ın dediği gibi Atiba-Elneny deneyeceğine kes ikisini de, emin ol daha kötü olmaz. Forveti de çiftle. Bunlar doğru. Ama GS nin 12. ve 13. adamını da hesaba kat. Ümit Öztürk penaltımızı verse belki maçı kazandıydık, buz gibi penaltıyı vermedi İmparatordan imza isteyen Fanı. Yediğimiz golde Atibaya yapılanı da çalabilirdi, GS olsa çalardı, Elneny ona itiraz ettiydi mesela orada. 13. adamları da medya, kabzımal golümüze ofsayft nasıl görmezsiniz diye hemen yaygarayı yaptı, ki buz gibi gol. FT de böyle zamanların adamı, zorlukla motive olup motive eden türden, böyle zamanlarda psikolojik savaşı da hakeme baskıyı da en iyi yapan adam, kulübü de kapalı kapılar ardından bunu en iyi yapan kulüp. O kadar sakatlıktan ekstra mağdurlar diye kalan maçlarda her türlü hakem-medya desteğini de göreceklerdir. Dua et ilk ikiye giremesinler. TS nin hoca zaafı net mesela. Bi de senin bahsettiğin ihtimaller bence yüzdeyüz devreye girer. 4. lük çıkarabilsek başarı, onu da 5 oyuncu değiştirilebilen seyircisiz ortamda gençlerin hırsı ve enerjisiyle yapmnak eldeki tümülüs öküzleriyle yapmaktan daha kolay görünüyor gözüme.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam teknik olarak haklısın, ben sakatlığa değil cana üzüldüm, kulüp ayrı oyuncu ayrı. Ayağı kırılmış sonuçta, hayatta hiçbirimizin yaşamak istemeyeceği bir durum. Buna beddua benim hayat tecrübeme göre kötü karma. Ama başlarına gelmesi de takdir-i ilahi - karma olabilir. Bir şey diyemem. Çok hak yediler, dünya adaleti yetmiyor, yukarılara da bakmak zorunda hissediyor insan. Bu anlamda ne biçim beddua etmişin, tırstım senden:) Yine de kötü karmaya dikkat :)

Ahmet Usal dedi ki...

Bir de Yönetimin yarattığı bir psikolojik ortam var, en son araştırmaya göre bu sene marka değerimiz %42 düşmüş. Biz düştüğümüzde bu sistem bizi yarıştırmaz, bir sille de onlar vurur. FO Döneminin en büyük kazanımı "Eziktaş" olmaktan çıkmaktı, o da gitti.

En azından eldeki genç oyuncularımız bu sistemi, hakemleri falan yaşayarak öğrensin, hani Cem Karacanın şarkısındaki gibi, bunlar ekmeğine kan doğrayanlar, tanı bunları hikayesi...

Huzeyfe dedi ki...

@Ahmet Usal

Burada birçok farklı bakış açısı var. Hatta sahadaki oyun anlamında da çok farklı beklentileri olan insanlar var. Hep birlikte aşağı yukarı aynı noktaya geldik. Senin de bu tartışmalara çok katkın olmuştur.
Burada isyan etsem de, bu takımdan olmaz desem ben de her maçı kazanalım diye izledim. Hayal kurmadıktan sonra Beşiktaşlı olmanın ne anlamı var?

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Hocam eyvallah, sağolasın. Teknik olarak burada oyundan en az anlayanlardanım. Ne öğrendiysem yine sizlerden öğrendim-öğreniyorum. Ama buranın güzelliği takımdaşlık-duygudaşlık. Kulüp kültürünü yaşatan ortamlardan biri, bence bizi renklilerden ayıran da sahip olduğumuz bu kültür. Hayalgücümü canlandırdığınız için teşekkür edeyim:) Bir katkım olduysa ne mutlu bana...

turgay dedi ki...

adam takımının formasına yıldız ekledi o kadar değerli rakip için sakatlanıp uzun süre oynamaması bizim için çok değerli. bizim yıllardır tonla oyuncumuz bağ kopardı 1 sene top oynamadılar ben bu kadar rakip takım taraftarlarının üzüldüğünü görmedim. muslera sinsi bir oyuncu. tıpkı mehmet topal gibi. bu adamlar ülke insanını çözmüşler. bir iki iyilik yap sonra koy ver gitsin. 3 ay önce bu adam değilmiydi rakip oyuncuları galeyana getirip ligi bitirmek isteyen? neyse allah sağlık versin herkese çok konuşmak istemiyorum.

genel anlamda cas'tan trabzonun cezasının döneceğine inanmadığımdan 3.lük çok önemli. sivas'ın en değerli 2 oyuncusu bu akşam sallamazsa bunun nedeni seneye oynayacakları takım 3.olsun istekleridir. bu nedenle antalya maçını kaybetmemeliydik. ve bu nedenle sezon sonu göndereceğin adamların yerine kendini kanıtlaması gereken ciğerlerini sahada bırakacak oyunculara yönelmenin tam sırası. önümüzde geçilemeyecek bir fikstür yok. ancak birileri ahmet nur çebi'yi susturup sergen hoca ve ekibini motive etmeli. para lazım arkadaşlar. tişört satarak, sms toplayarak olmaz bu işler. taraftarın takıma destek olması için maç kazanılması gerek.

yilmaz dedi ki...

En nihayetinde bir oyuncunun bacağı kırılmış, bir diğerinin de bağları kopmuş. Ben gerçekten üzüldüm. GS camiasından hiç hazzetmesem de bunun sebebi Muslera ya da Andone değil.

Fakat başarıyı bu kadar kutsallaştırmış, bunun için yedikleri her herzeyi iliklerine kadar içselleştirmiş, sürekli rakiplerinin başarısızlıkları ile dalga geçen bir taraftar kitlesinin, kalkıp "sana birşey olmasaydı da şampiyon olmasaydık, skmişim şampiyonluğu" gibi laflar kullanmasını aşırı derecede komik buluyorum.

Şimdi de Muslera'nın bacağının kırıldığı pozisyonun başlangıcındaki ofsayta takmışlar. Ofsayt kaldırılsa bu pozisyon olmazmış. İnternette çok organizeler ve hakikaten insanları böyle saçma sapan argümanlarla galeyana getirebiliyorlar. GS taraftarı hakikaten zirve yaptı son 5-10 yılda.

Twitter'ım temiz, sadece bir iki GS taraftarı arkadaşımı takip ediyorum, orada sorun yok da, böyle mevzuular olduğunda ekşisözlük'e giremiyorum hakikaten. Okunmuyor valla. Bu kadar organize olan bir grup, belki aktrolllerdir, o kadar.

BJK4EVER dedi ki...

Muslera'ya insani acidan uzuldum, ama cok da uzulmedim. Sakatligi duydugumda yuzumden kocaman bir gulumseme olustu, iyi ki actim som agzimi dedim.
Dunden beri olan bu tantana bu gulusumun tescili zaten. Kac oyuncu sakatlandi bu kadar tantana edilmedi. Yok efendi falan, gecin bunlari. Nesi efendi bu herifin? Ne yapti da efendi oldu? Takiminin aleyhine 40 yilda 1 karar verilince kalesinden 40 metre davar gibi depar atip itiraz eden bir tip. Korona donemindeki davranislarini da hepimiz gorduk. Pislik herifin teki. Saha icinde Fabri mi daha sakin, mulayim, saygili yoksa Muslera mi? Neden Fabri'ye efendi denmiyor da Muslera dunyanin en efendisi sanki? Renkli medyanin pompalamasi iste. Ayni seyi Alex'te de yaptilar. Yenilince sinirlerine hakim olamayip rakiplerinin bilegine basan adami efendi yaptilar gozluk takiyor diye. Her Volkan Demirel, Emre Belozoglu olmayan efendi olmuyor maalesef. Efendi denince aklima gelen ilk ve son oyuncu Ergun Penbe, gerisi bos.

Onun disinda bu pislikler toplumca ahlaksiz, serefsiz, haysiyetsiz insanlar. Muslera soz konusu olunca humanist olurlar, ama bir de Ahmet Calik basligina girin okuyon. Olse uzulmem yazmis biri, bak bak. Ici pis bunlarin. Muslera'ya uzulmuyorlar, sadece en onemli oyuncumuz sakatlandi boku yedik diye uzuluyorlar. Bunlara 2 oyuncunuzun ayagi kirilacak ama sampiyon olacaksin deseniz gule oynaya kabul ederler bu serefsizler. Bir de hakeme suc bulmuslar, kurali uyguladi diye. Gecen sene de Rize'li oyuncu topa vurmak istedi diye rakibe yuklendiler, bir de kirmizi kart aldirip sonra gelen uydurma penaltiyla haram sampiyonluklarina bir tane daha eklediler. Alayi serefsiz bunlarin.

Insallah sakatligi uzun surer ve dondugu ilk macta ayni yerinden bir daha kirilir.

sports guy dedi ki...

@yilmaz

Yok hocam CL ML bu GSye artik. Muslera'ya guvenerek oynamaya alisan bi takim onu kaybettikten sonra toparlanamaz daha.

Bu oyle stoper orta saha sakatliklarina benzemez. O takim yillardir Muslera'ya guvenerek oynamaya alismis. Kaleyi goren vurmaya baslar artik, kaldi ki stoper rotasyonu da yerlerde adamlarin.

Bir de gs yasli takim zaten, bu tarz takimlar gec form tutar. Da form tutana kadar zaten lig bitecek bu sefer.

Taraftar olsa yine o gazla antep'i ittire kaktira yenip tutunabilirlerdi belki ama antep de iyi takim bence, ve kok sokturur taraftarsiz gs'ye haftaya. Hadi bi mucize oldu ve onu kazandilar, sonraki fiksturler basak ve trabzon zaten.

Oradan 2de 2 cikarsin gs kapatirim bu hesabi daha da yorum yazmam buraya :)

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam işte kulüp kültürü diye anlatmaya çalıştığım şey bu. Alex de Muslera da bizde olsa efendi adamın kralı olurlar. At sahibine göre kişner. Bunlar bu tavırlarla sonuç aldıklarını bildikleri için kulüpçe, futbolcusuyla taraftarıyla buna bilenip oynuyorlar bu oyunu.

Bizim sorunumuz çürüyüp bunlara uyup çakmaları mı olacağız, yoksa edebimizi mi koruyarak farklı bir yol mu üreteceğiz. Çok bilinmeyenli denklem benim için. Efendilikten vurup kafamıza alıyorlar ekmeğimizi senelerdir. Öte yandan Metin Tekinin "Hocam karşı tarafa geç de oyuna başlayayım" tavrı aklıma geliyor, bunlarla çamur olmaktansa kazımayıp işine bakmak daha iyi görünüyor o zaman. O şerefli kupa laflarımız boşuna değil. Ya da şerefinle - hakkınla kazan! Ruhumuz bu, zamanın ruhu bunu kaybettirmesin bize, çünkü taraftar olarak fazlamız da artımızda bu ruh ve getirdiği kültür. İşte içi boşalacak diye korktuğum değerler bunlar. Tüpçü zaten dibine kadar erozyona uğrattı, endüstriyel futbol üstüne kibrit suyu ekledi. Bunu da kaybedersek farkımız kalmayacak, o zaman niye bizi tutsun insanlar, aynı karakterin daha çok kazananını-kupası olanını, sonuç alıp daha mutlu edenini tutar, bileğinin hakkıyla kazanmak değerini yitirir, ki zaten yitirdi, korumaya çalışan kalan sayılı kurumlardanız.

@yilmaz

Hocam organize işler diye anlatmaya çalıştığım dediklerin, o yüzden üçüncülük hayal geliyor, verilmeyen penaltımızdan bir beşiktaşlı medya mensubu bile bahsetmedi, nizami golümüz ofsayt diye hepsinin diline düştü. Tehlikeyi biliyorlar, önlemlerini alıp yolunu yapıyorlar, hep böyleydiler. İşte gördükçe bunları ondan miğdesi bulanıyor insanın. Nefret kuvvetli bir duygu, ama karşındakini kendin için de onun için de daha çok vareden bir duygu, biriktikçe komplekse de dönüşüyor. O yüzden ikili ilişkilerde en iyisi muhatap olmamak, değer vermemek, nefret bile bir değer ölçüsü çünkü. Ama futbol sosyolojisine bu nasıl oturur, oturuyor mu dersen olmuyor ki hala yazıyorum. Bıktım bu karşı kabile şımarıklıklarından. Baksan aslında bu tarz taraftar kitlesi hayatta neden mutlu değilse takımıyla en azından bir şekilde kazanıyorum, mutlu oluyorum, hayat adil değil, takımım niye adil olsun diye düşünüp öyle güçlü hissediyor.

İşte bu karakter meselesi, bunun çözümü yok,uzadı, ufkumu kaybettim, hükümsüzdür, susuyorum :)

Ahmet Usal dedi ki...

@sports guy

İnsan kalbine göre iyi niyet dilekleriyle düşünüyor biraz da. Haksız da çıksan kapatma hesabını, güzel fikirlerinden istifade etmeye devam edelim. Bir farklı bakış açısı bir artı fazladan daha göz demektir, hani mok yoluna gitmesin, o açıdan :)

yilmaz dedi ki...

@Ahmet Usal organize işlerden bağımsız bizim bu kadro ile herhangi bir hedef belirlememiz mümkün değil. Yani TFF elimizden tutsa da bizi üçüncü yapamaz şu şartlarda.

Benim için hedefler:
1. TS'nin ilk ikide olup bizim üçüncülüğümüz (erişilmez buluyorum. ÖYS'de Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği yazmak gibi :))

2. TS'nin kupayı alıp ligi ilk ikide bitirmesi ve bizim de dördüncü olmamız (AL'ye direkt katılım)

3. Herhangi bir şekilde AL'ye katılım. (TS'nin kupayı alması halinde en yakın ihtimal bu gözüküyor. Bu durumda lig altıncısı 3 ön eleme ile AL'ye gidiyor)

4. Ligi Fener'in üstünde bitirmek.

5. En azından Fener'i yenebilmek.

6. Hiç değilse ligde kalmak.

Ben Avrupa katılımını çok önemsiyorum. ŞL olursa ne ala, olmazsa AL. Hiç farketmez. Avrupa sahnesine tutunmamız şart. Göğüs sponsoru bile TL ile ödeme yapıyor ve euro karşılığı 2 küsür m€. Bu durumda AL'den gelecek 8-10 m€ çok değerli.

Emrah D dedi ki...

bizim takım ok ışık vermiyor ama gs bence ligi kesin altımızda tamamlayacak, sivas kontak kapatmış olabilir, trabzon başakşehir ilk ikide biz üçüncü bitirirsek, küçük ihtimal olmasına rağmen, yine de şaşırmam. öte yandan 2.lik kontenjanından giden için CL ön elemesi çok sert oluyor, iki üç sene önceki takımımız olsa güvenirdim ama bu halimizle oradan çıkmamız pek kolay değil.

yilmaz dedi ki...

@diskonnektus erektus valla ağzın bal yesin ama, arada 6 puan var. Bu da iki maç demek. 7 maçta 2 galibiyetlik fark yapmak çok zor bence.

GS'nin maçları daha zor, ama iki maç kazansalar bizim 7'de 4 yapmamız lazım. Şu şartlarda Kayseri'nin filan bizi gözüne kestirdiğine eminim.

Şimdi cumartesi günkü maçta 25 şutta 6 isabet bulan, karşı karşıya en az 3 net pozisyon kaçıran kale sahasındaki topa vurmayıp birbirlerine bırakan sevgili oyuncularımıza da sevgilerimizi iletme vakti.


sports guy dedi ki...

Bu arada ben bizim takimin isik vermemesi kismina da pek katilmiyorum aslinda ya. Covid sureci mi cok iyimser yapti beni bilmiyorum ama, saha yerlesimini falan cok begendim ben takimin. Tabii bitiricilik eksikligi ister istemez goze carpiyor, ama en azindan sahada futbol oynamaya calisan bir takim var. Mac boyu seyircisiz olmasina ragmen gayet heyecanliydim.

Adem diri kalmis, lens sasirtici derecede iyi bakmis kendine. Iki tik iyi bir forvetimiz olsa cok keyifli maclar izletebilir bu takim bana gore.

Bir de atiba bu gidisle zorla heykelini diktirecek sanirim :)

BJK4EVER dedi ki...

1-2 takviye ve pragmatist, cesur bir hocayla cok rahat sampiyonluga oynariz diye dusunmemin nedeni bugunku havada da sakli biraz.
Bu halde bile 3. hesaplari yapiyoruz, ki Antalya'yi yensek Sivas'in galibiyeti halinde 5 puan fark var. Bizim tek zorlu macimiz icerideki FB maci, 7'de 7 veya en kotu 6 yapman uzak ihtimal degil. Ama sen kendi sahanda Antalya'yi yenemiyorsun. Bu Antalyaspor'u yenmek icin bizim takir takir top oynayan muthis bir takima, Gomez'e, Talisca'ya falan ihtiyac yok. Cesur ve taktiksel olarak pragmatist bir hoca yetiyor aslinda.

Ki Trabzon ve Basaksehir maclarindan hak ettigimizi alsak belki sampiyonluk, ilk 2 ihtimalimiz bile konusulurdu. GS, Basaksehir, TS hepsi birbiriyle oynayacak ve en kolay fikstur bizde.

Ama winner camia olmak biraz da bununla alakali. Simdi kafamizi taslara vuruyoruz, ama 3 gun evvel herkes isimiz bitti gencleri gorelim bari kafasindaydi. Bu maca oyuncular ve hoca ciddi bir motivasyonla ciksaydi alirdik bu maci ve farkli seyler konusurduk. Winner ve loser camia boyle olunuyor maalesef.

BJK4EVER dedi ki...

Avrupa liginden gelecek gelir onemli de, orada oynayacagimiz 6, belki 8, belki 10 mac ekstra lige yansiyor. Normalde yansimamasi lazim, ama ulkemizdeki futbol profesyonellesmedigi icin, takimlarimiz kaliteli genis kadro kuramadigi icin, 2 kulvari mental olarak kaldiramadigi icin yansiyor. 6 mac oncesi ve sonrasiyla 12 maca yansiyacak demek, ligin 3'te biri. Seneye iki kulvari kaldiracak capta kadro kurabileceksek eyvallah, ama su an icin Avrupa ligi fazla bize. Tek kulvarda ligde mucadele etmeyi tercih ederim. Asil buyuk para cunku CL'de ve sampiyonlukta.

fidddas dedi ki...

beşiktaşlılık virüsü yine online :)
bu akşam sivas puan kaybederse haftaya cumartesiye kadar nasıl 3. oluruz planlarını konuşuruz...
taraftarlığın en sevdiğim yanı bu zaten :)

şu ortamda kazar berabere falan kalmadık iyi ki.. diaby, güven, boyd bi daha 11 göremez...

BJK4EVER dedi ki...

@sportsguy

Allah askina Atiba ne yapti yahu?
Harbiden merak ediyorum. 1 pozisyonda adam eksiltti diye Besiktas'in 8 numarasi bu kadar yuceltilmemeli. Besiktas Atiba'nin heykele dikmeye kalkacak kadar vasatligi kabul ettigi icin bu halde zaten.

Benim saydigim 1 tane cikarken klasik top kaybi ki Jahovic kacirdi, yoksa Sorloth reloaded oluyordu. Yine 1 tane ikili mucadele sacma sapan yere dusup top kaybi yapma, Elneny faul yapmasa belki golu yiyecektik, stoper geri kosmasa belki 10 kisi kalacaktik, Bayern reloaded olacakti.

Yine rakipler vizir vizir dripling yapti, ceza sahamizin onunde dunyanin en rahat oyununu oynadi. Ofansta yine 0 gol, 0 asist, 0 on asist, hucum pasi desen neredeyse yok. Yine bos bos kosma, mucadele eder gibi gozukme, bol bol yanpas. Ama efektiflik tamamen sifir.

Adamin profesyonelligine lafim yok, ama saha icinde harbiden cok cok kotu adam. Digerlerinin kotu olmasi bu adami iyi yapmiyor. Niye bu kadar ilahlastiriyoruz anlamiyorum. Bana ne yasindan, profesyonelliginden. Gitsin yaslilara fitness dersi versin o zaman, hayat koclugu yapsin.

Gecen sene de yazmistim, bu sene tekrar yaziyorum. Atiba bu takimda ilk 11 oynadigi surece bu takim iflah olmaz. 38 yasinda Atiba'nin ilk 11 oynadigi bir takimdan bir bok olmaz arkadaslar.

Tek sorun elbette Atiba degil, ama benim icin gosterge Atiba'dir.

Huzeyfe dedi ki...

Bence biz ligin berbat halini görüp heyecanlanıyoruz, Beşiktaş’ı görünce gerçekle yüzleşiyoruz.
En çok umut bağladığımız oyuncu Lens. Ligde 4 senede 4 golü 4 asisti filan vardır. Beşiktaş bu oyuncularla 3. olamaz, çünkü geride. Rakipler kontak kapatınca Vida, Ruiz, Caner, Elneny, Burak gibi adamlar maçlara asılacak mı sanıyorsunuz? Onlar da tatile çıkarlar eminim. Motivasyonu gençlerde bulma şansı var en azından. Sene başından beri aynı kalitesiz yeteneksiz oyunculardan farklı bir sonuç bekliyoruz.

Zaitsev dedi ki...

Beşiktaş'ın yediği 2 golü de izleyelim. 6 ve 8 oynayan 2 arkadaşa niye ihtiyacımız yok anlarız.
İlk golde Elneny ve Boateng topla giden adama eşlik ediyorlar. Atiba ekrana top ortalanırken giriyor.
İkinci golde rakip frikik kullanıyor. Boyd-Atiba-Elneny-Boateng ve Diaby aynı hizada izliyorlar. Bizim bu tarz bir dizilimimiz yok. Jahovic'in topu verdiği adam Elneny-Atiba'nın 5 metre ilerisinden geliyor.
***********************

Necip tek başına Aitba-Elneny'nin sağladığının 5 katı sertlik sağlar. Ama adamı gençlerden korkan eski teknik direktörlerimiz bitirdi. Necip topu da ayağında çok tutmaz. Zaten Atiba kadar garanti pas atsa farklı bir topçu olurdu.
******************
Rıdvan ve Ersin'i tek maçla ne yukarı çıkartmalıyız ne de aşağı çekmeliyiz. Ersin 2 tane karşı karşıya çıkardı. Vasat bir Avrupalı kaleciye para verilmemesi gerektirdiğini gösterdi.

Rıdvan ise sol bek için vasat üstü performans gösterdi. Bindirme yaptı, kademeye girdi. Boş koşularını yaptı. Kolay kolay yıkılmadı. Adam çelimsiz ama çözülmeyecek bir sorun değil. Caner'e göre kat kat iyiydi.

Lens ise seyirci yok diye iyi oynadı :)

ERKUT dedi ki...

Özellikle Göztepe, Sivas ve Trabzonspor karşılaşmalarında ortaya koyduğu oyunun karşılığı puanları alamayan Beşiktaş zirveden uzak kalmıştı. Beşiktaş için yeni sezona hazırlık aşamasının yanında bir umut matematiksel olasılıklara sığınarak Şampiyonluk hesaplarını gizliden gizliye yapıyordu. Antalyaspor karşısında izlediğimiz takım ara öncesine göre performans olarak çok geri gitmiş durumda. 90 dakika boyunca defans hattında sık sık adam kaçıran ve pozisyon hatası yapan savunma hattı, verimsiz, topu geveleyen ama üretkenlikten uzak ora alana ve Antalya defansı arasında yok hükmündeki hücum hattı ile Beşiktaş, hiç bir hayale müsaade edecek görüntüde değil.
Antalyaspor hücum hattında yer alan Sinan Gümüş , Podolski Amilton üçlüsü performans , beceri, etkinlik ve klas olarak Beşiktaş forması giyen emsalleri Boyd, Diaby , Güven üçlüsünden fersah fersah öndeydi. Antalyaspor mağlubiyetinde savunma hattının gafletinin kurban olan kaleci Ersin ise fazlaca sırıtmadı. Bu tarz geçiş dönemlerinde şans verilen Güven , Cenk gibi isimlerden daha iyi göründü.

sports guy dedi ki...

@BJK4ever

10/14 ikili mucadele kazanma, 4 tehlikeli pas(sut pasi), 67 pas ve yuzde 91lik isabet.

Atiba'nin bu takimi frenledigini dusundugum zamanlar benim de vardi, ama dunku mac ozelinde "Atiba ne yapti yea" demek bana biraz onyargi uzerinden gommek gibi geliyor.

Fikir ayriligi diyelim.

beagle dedi ki...

@Sports 2 defa da başarılı, dribling koşu yapti. Sarı aldirip frikik kazandirdi. 8 oynadığı için defansif olarak Atibalik çok birşey diyemeyiz.
Alpay Erdogan Fatih grubunun kat kat etkili savunma yapacağına eminim. Ama ayaklari oynayanlar kadar iyi değil be abii. 650 yerine 500 pas yapar ölürüz mazallah.

BJK4EVER dedi ki...

@sports guy

67'de sadece 4 tane key pass bir 8 numara icin korkunc bir istatistik. Sadece yan pas yaparsan yuzde 91'lik isabet olusur tabii.

Yanlis anlasilmis olabilirim, duzelteyim o zaman. Dun Atiba hicbirsey yapmadi, takimin en kotusuydu vs demiyorum. Ama mactan sonra heykeli dikilsin, muthis adam vs denecek hicbirsey yapmadi. Vasat hatta bence vasat alti bir 8 numara performansi izledik bence. Mac icerisinde 2 kere rakibi gecti diye Besiktas oyuncusunu ilah yaptigimiz icin bu haldeyiz zaten.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev +1

Lens seyirci yoktu diye iyi oynaıya çok güldüm:)))

sports guy dedi ki...

@BJK4ever

Heykel muhabbetini isin esprisine yaptim ben. Sonucta adam 38 yasinda ve hala sahada en cok isiran adam konumunda. Yoksa bu mactaki performansi uzerinden adami ilah ilan etme gibi bir cabam yok. Benimki kumulatif bir tepki.

Dun Atiba'nin ortaya koydugu eforu Guven Boyd falan koysa zaten su an 4-2lik galibiyeti kutluyorduk belki de.

Bu arada aklima gelmisken,

@Zaitsev'in Lens seyirci yorumuna ben de guldum. Hatta icimden keske Ozzy su an takimda olsa bile dedim sonrasinda :)

beagle dedi ki...

@4ever
Birşey karıştı galiba. Keypassda iyi istatistik 2 civarindadir. 4 muazzam performans. 4 Keypass sonucu 4 şut buluyorsun ki çoğu isabetli oluyor ve 1-2 gol bekleniyor.

Besiktaşin Oguzhanli/Sosali dakikalarda daha etkili olmasinin ana sebebi buydu.

Atiba 8de tek ihtimalse, bu takimi kuran başkan ve hoca salaktır, yada yolsuzluk peşinde kötü niyetlidir.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Ya dram bu bahsettiğin. Şimdi düşününce dikkat ettim, aşağı yukarı A takıma alınan gençlerden her mevkiye alternatif var, 8 e yok. Altyapıdan hem boğuup hem dikine oynayabilen bir 8 yok mu yahu, yani Rıdvanın 8 hali falanda mı yok. Bu 8 numara işi ne kansermiş ya, senelerdir çözülmedi.

Zaitsev dedi ki...

@ Ahmet Usal

Oynatalım Kartal'ı hocam. Niye alternatifi olmasın 8 numaranın. Niyet edersen bulursun :) Oynatmadan kimseyi bulamayız, çıkaramayız. Kimse de oturarak gelişmez. Necip kimlerle o kulübede oturdu yan yana, kimlerle idman yaptı. Gram gelişti mi?

Selçuk İnan ve Atiba. Son zamanlarda Türkiye'de yetişen ve yetişecek 6 ve 8 numaraların katilleridir. Yana pas, garanti pas, sıfır risk ile kısır olan o bölgeyi iyicene öldürdüler. 2 tane yanlış rol modele tav oldu antrenörlerimiz.

fidddas dedi ki...

bizim aradığımız 8 en çok akıl gerektiren mevki. @zaitsevin dediği gibi oynandığında adı 8 oluyor ama işlevini görmüyor. hem önünü hem arkasını hem rakibi hem kendi takımını gözeterek konsantrasyon kaybı yaşamadan oyun içinde olacak birinden bahsediyoruz...

bir arkadaşım lise yıllarında balıkesir amatörde hallalcasporda sağlıklı yaşam rutininde oynuyordu, bir gün konuşurken hoca orta sahanın ortasında oynatıyor, top ayağımdayken gelen ayağını sokuyor giden ayağını sokuyor yerden kalkamıyorum ben de kendimi 10 numaraya atıyorum çaktırmadan demişti.
çok zor bir mevki, oyunda saklanmak çok zor. saklanırsan hemen belli oluyor.

BJK4EVER dedi ki...

Alternatif bence var. Boateng'i oynatirsin. Kariyerinde o mevkide oynamis, ikili mucadeleden kacmayan, top teknigi iyi bir oyuncu. Tabii ki prime Oguzhan olmaz, o oyun zekasi yok, ama Atiba'dan kat kat iyidir. Hem oyun kurma hem defansif olarak. Ljajic'i bile deneyebilirsin, yapisina ters olsa bile. Elneny-Atiba defalarca olmamisken israr edecegine bu tur denemelere girersin. Altyapi'dan birinin denenmesi de olabilir. Kartal mesela Wolves macinda gordugum kadariyla gayet sert, tipik bir 6 numara oyuncusu. Oynat o zaman hocam. Madem ki havluyu attik ve en yeteneksiz hucum hattiyla cikiyoruz falan. Seneye takimda olmayacak Elneny ve 40 yasindaki Atiba yerine Kartal oynasin, en azindan kumasini goruruz.

dominic molise dedi ki...

bence besiktas'in bu sezonki hedefi 90 dakika mac yapmak olmali ahhahahahaha. .o(((((
ben basaksehir'i merakla izleyecegim sanirim, en azindan ozetlerini. trabzonspor, fenerbahce ile kupa maclari sonrasinda kafayi tirlatir. tek avantaj seyirci olmamasi ama bu bile kurtarmaz bence. birbirlerini keser bunlar, hele fener hedefsizken. ve sampiyon basaksehir. ister miyim? hayir. istemez miyim? gs olmasin da...

maalesef senol gunes doneminde hocanin yaptiklari "bence" kucuk goruldu. alistik yani bir sure sonra.
eskiden takim iyi gorunur, oyuncularin bazilarinin performansini elestirirdik ya da hocanin tercihlerini. taktik yanlis, degisiklikler zamansiz, oyuncu kotu diyorduk, kismen hakliydi da.
geldigimiz nokta maalesef herkesi yolla, yenileri gelsin oldu.

takimda seneye gormek istediginiz oyuncu var mi sizin gercekten? zorlastirayim soruyu; takimda seneye ilk 11'de kimi gormek istersiniz bu seneki kadrodan veya kiralik gonderilenlerden biri var mi? teknik kadro ve yoneticilerden? buyrun size kadromuz (altyapi oyunculari soru disi birakilmistir)

diaby, boyd, elneny, atiba, caner, gokhan, burak, umut, vida, ruiz, roco, douglas, necip, rebocho, dorukhan (kontrat sorunu oldugu soyleniyor), fatih (besiktas macinda giydirdi herkes) ljajic, boateng, nkoudou, lens, guven.

usenmedim tek tek transfermarkt'tan yazdim. buyrun soz sizde.



Hasta ti dedi ki...

elneny ve atiba kalsin.
gobegi bozmayalim, onun etrafına takim kurulur elbet:)

Ahmet Usal dedi ki...

@Hasta ti :)))

Göbeği izlemekten göbeğimiz yarıldı, lütfen, artık şakası bile!!!

@Zaitsev +1

Kartal hakkaten iki el frenimizden de dikine oynayabiliyor. Hoca öğretsin 8 i işte, belki olur, denemeye değer. Yoksa @fidddas ın dediği gibi zor mevki, altyapıdan bile çıkmıyosa kanıtı bu zaten.

Atiba Selçuk değerlendirmen de süper olmuş, hakkaten bu sinamekiliği koca lige bulaştıran onlar. Bence biz Avcının da kurbanı olduk, Ruiz ve Elneny ile defanstan ve orta sahadan iyi top çıkarıp Ljaici 8 hayal edip Burağa da 35 inden sonra press yaptırıp Nkodou ve Boyd Diaby ile de hareketli kanatlarla hızlı top çevirip topa da hep hakim olup öylke defans yaparım diye kurguladı kadroyu, e gelen Hoca da kim olsa elinde bu kadar garanti topa sahip oluıp tutan adam varsa oynatayım, top bendeyken daha az gol yeme ihtimali olur kafasında olur bu adamlarla. Sanırım ligde en çok topa sahip olan takımız istatistiklerde de, çünkü eldeki kadro başka türlüsünü kolay oynayamaz. Kanat ve hücum vasat olup gerçek bir 8 de olmayınca dön baba dönelim oyununa dönüyor, hastirin artık noktasına getirdi beni hakkaten.

@BJK4EVER +1

Tabii ki denenmeli Boateng, ama seyircisiz çok gazı kaçmış gördüm onu, bir de parada anlaşamayıp gidici olduğu belli oldu, bu adam ekstra motivasyonu olmazsa orta saha-hücumda mevkisiz, her işi yarım yapan tarz bir adam. Taraftar ekstra motivasyonu vermişti, para sorunu kafasına vurulmamıştı, o zaman verdi biraz performans. Ama oynasa bile çok umutlu değilim, yine de dön baba dönelime tercih ederim.

@dominic molise

Hoşgeldin,

Ben de bana bunları bi sene boyunca kafama vura vura anlatmaya çalışan arkadaşlar gibi düşünüyorum artık, özleyeceğim hiç bir oyuncu yok, Dorukhandan çıkardığı arızadan soğudum, Aksoy standart Çalımbay hırsıyla davrandı, gelir, özürünü diler, babalar gibi oynar ki dilediydi özürünü. Rıza Hoca ona alan ve markaj oyununu iyi öğretmiş, Sivasın en iyilerinden biri. Bence seneye 6 sorunu olmaz, tek başına yeter, yeter ki bir Mert Hakan bulunsun ya da yetiştirilsin.

Son sözüm, lütfen artık bir sekiz gibi 8 imiz olsun, Bu işi en kötü transferde de çözemezlerse 8 duasına çıkacağım yağmur duası gibi, sosyal medyada da kitlesel eylem organize edeceğim, herkesi beklerim...

yilmaz dedi ki...

Fatih'e Dorukhan'a böyle sudan sebepler yüzünden sırt çevirmemeliyiz.

Fatih'in olayı basit bir top vermeme meselesi. Adam ne hakaret etti, ne taraftara hareket yaptı. Beşiktaş taraftarı a"dam Sivas'ta oynuyor", diye "bize karşı nasıl iyi oynar" diye taktı kafayı. İncir çekirdeğini bile doldurmayacak bi mevzu.

Dorukhan da istediği kadar mırın kırın yapsın. Patron sensin. "Zam mam yok, maaşın bu kadar, biz zaten diğerlerinin maaşını da aşağı çekmeye çalışıyoruz, bu maaşa oyna, sözleşmen bitince seni bekleyen Real Madrid'e, City'e bedavaya git" de, olsun bitsin.

Bunlar çok kolay çözülebilecek hatta çözülmesi bile gerekmeyen mevzuular.

Asıl mesele yüksek maaşlardan kurtulmak. Onlarda da Ljajic dışında tüm futbolcular aldıkları maaşın yarısını bile başka bir takımda alamayacaklarını bildiklerinden, indirim yapacaklarını tahmin ediyorum. Ljajic'in maaşını verebilecek İtalyan (başta milan gerizekalısı olmak üzere) ve Rus takımları olabilir. O bizi biraz yorar. O da bonservisini getirirse ne ala.

beagle dedi ki...

@Ahmet
Orada sorun altyapidan gelen adamdan çok 8den ne beklendigi. Üst kadroda Şifo Mehmet'ten beri uzun sure oynayan 8 var mi? Donem dönem Karhan Ernst Tümer Oguzhan biraz işi kotardi ise de 2 sene sonunda kesilmeyen yok. Oguzhan yetenekli ve 11km koşuyordu. Onu kesip, 10 oynatip taraftara kurban eden Senol gerizekalisi ve qimilspor taraftarlari sonucu bu oldu.
Beşiktaş 8den ne bekledigini bir toparlamak zorunda. Santrafor 10 ve kanatlar gol özürlüyken dönüp dönüp en çok kosanlari infaz ettik.
Erdem ve Kartalda 8 yetenegi var. Bedava verdigimiz Anil Gondericde de vardi. Ozan köprülünun yokettigi Batuhan hatta alttan gelen Emirhan Ilkhan da 8 olabilir. Ama sorun gençlerde degil kiyma makinesi sistemde.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Ben de İlkay ve Mertcan’ı merak ediyordum. İkisi de kenar oyuncusu mu?

BJK4EVER dedi ki...

@dominic molise,

Cok fazla ayriligin olmayacagini varsayarak, butun samimiyetimle soyluyorum;
bence 3-4 saglam transferle bu kadro cok rahat sampiyonluga oynar.
Bunu da kadro super vs dusuncesiyle soylemiyorum. Ligimiz cok boktan, standartlar cok dusuk. Pragmatist, cesur bir hoca ile elimizdeki kadroyla ligde gayet basarili olabiliriz.
Cozumu taktiksel olarak degil de oyuncu kalitesi uzerinden aradigimiz surece bu kisir dondu devam eder. Karius'a kufur ederiz, Caner'e ederiz, Vida'ya ederiz, Diaby suclu olur vs, onlar gider yenileri gelir bu sefer onlara kufur ederiz.

Boateng-Ljajic-Oguzhan-N'Koudou-Lens-Burak-Guven-Umut

Kimse bana bu ustteki oyuncularla sampiyonluga oynanmaz dedirtemez.
Elalem 40 yasindaki Ba ve Crivelli ile sampiyonluga oynuyor, orta sahasinda 2 tane dunku bebeyle yarisa tutunuyor, biz hala o kotu bu kotu dalgasindayiz.




beagle dedi ki...

Mertcan cok daha yetenekli. Sezon olcumlerinde 35 km/h depar hizi vardi sakatlik oncesi. O da 2 kere üstüste sakatlandi ama açıkta 10 gibi yetenekli golu asisti driblingi olan biri.

Ilkay klasik türk topcusu. 1.70 topla fena degil, ceviklik fena degil. En onemlisi, mucadele gücü iyi. Millide de skor yapti.

Ben Mertcani 11, ilkayi rotasyon oyuncusu olarak düşünür, bir iki sene sonra vasat kalani satardim.

beagle dedi ki...

Asil cevabi vermemisim. Evet ikisi de sag kanat oynuyor. Mertcan daha ofansif etkili.

BJK4EVER dedi ki...

@beagle,

Bak yazinca aklima geldi, o gunah kecilerinden biri de Oguzhan iste.
Vitaminsizdi, celimsizdi falan, gidince cok daha iyi olacaktik, ne oldu? Hicbirsey degismedi. Simdi de gunah kecisi Vida. Vida yerine Marcelo gelsin haftaya oynasin, 1% etkisi olursa top olayim.
Korona oncesi istenmeyen adam olan Lens icin simdi de bari o oynasin deniyor. Halbuki adamin iyi oynamasinin kendi kalitesiyle veya bizim takimimizla alakasi yok, tamamen adamlarin geri cekilmesi ve bizim cullanmamiz neticesiyle tehlikeli bolgede top kullanma firsati buldu, hepsi o kadar.
Bize lazim olan antrenor Lens'in o etkinligini 1. dakikadan gostermesini saglayacak oyunu oynatacak takima, cesareti asilayacak antrenor.
Bu sahadaki gordugumuz sey (oyun demeye dilim varmadi) oyuncu kalitesiyle veya isteksizlikle, ruhsuzlukla aciklanacak sey degil. Takimimiz o kadar kalitesiz degil, isteksiz de degil. Ki bence cumartesi gunu Caner ve belki Guven ve Diaby haric isteksiz oyuncumuz kesinlikle yoktu sahada. Herkes gayet istekliydi.
Bizim sikintimiz orta saha ve formasyona bagli olarak hucum plani, oyun mentalitesi.
Bu 2 vasifsiz orta saha oyuncusu ve aman Ali Riza bey tadimiz bozulmasin kafasinda sunepe futbolu oynadigimiz surece duzelmeyiz, sucu stoperde, kanat oyuncularinin kisisel becerisinde vs duymaya devam ederiz.

beagle dedi ki...

@Bjk4ever
Marcelo severlerdenim. Bugün Vida-Marcelo değiştirip gelecek yila baslarsan 10 haftada 3 kere en az 3 gollu yenilgi alirsin.

Sistem bir bütün, kimin neye yaramadigini, etkilesimi çözmek lazim. Marcelo aldiysan yanina minimum Vida hizinda biri koyacaksin. Ruiz geldiyse, geçmiş olsun 3lü merkezle 532 oynarsin ancak.
6 Elneny ise 6 gibi savunma yapsin diye birini daha koyacaksin, hücum etkinligini unutacaksin. Bu kadar net.

Bunlara asil işini yapamayan, bir yönüyle büyük zaaf katan adamlar diyebiliriz. Ikililerde kombinle kurtulsa da tek mevkilerde affi yok.

Takim planlarken/genç degerlendirirken bu önemli.
O.Akgün Almos ve Mertcan u19 da skor yaratmış, Alpay, Erdogan, Atamer, Kerem,Kartal mevkisel etkinlik kanitlamis adamlar. Bunlara öncelikle şans vermek gerek, hele gol atan/attiranlara.

can dedi ki...

@ beagle
Şu çocukların menajerleri bile senin kadar aktif olarak desteklemiyordur. Umarım yüzünü kara çıkarmazlar da şu içinde olduğumuz boktan durumda bir ışık olur.

yilmaz dedi ki...

bu feneri bilmem kaç milyon yıldır evinde yenememe rekoru da bize geçti ya la sessiz sedasız :)

Bu güzel rekor için,

*- Türk Futbolu'nun katili çok şerefli Türk Hakemleri'ne,

*- takımın en iyi dönemlerinde bile bu deplasmanda çekinik oynayan Şenol Güneş'e,

*- 3-2 önde tamamladığı, ve rakibin 1 kişi eksik oynadığı maçta vurucu hamleyi yapamayan Bilic'e,

*- Oluk oluk transfer ücretleri harcanırken derme çatma kadrolar kuran, 3 liralık adama 30 lira veren Demirören'e

sevgilerimi iletirim.

beagle dedi ki...

@Can
inonude mactan once PAF izleyenler, islam cupi ve atilla gokceden yeni oyunculari ogrenmeye calisanlar bu konuda iflah olmaz :)
Ama once Besiktasliyim. ise yaramayacagini veya A kadroda zayiflik yaratacagini dusunduklerimi pek desteklemiyorum. Ornegin Ridvan, Ilkay gibi oyunculara supheli yaklasiyorum.

Huzeyfe dedi ki...

@BJK4EVER

Açıkçası Başakşehir’in kadrosuna baktım da, Beşiktaş’tan o takıma koyacağım tek futbolcu Ljajic olurdu, ona da sahada yer yok.
Kalecisi hatta yedek kalecisi bizimkilerden iyi, stoper tandemi iyi, bekleri iyi, net 8 numarası net 6 numarası var. Sağda 9 gol 12 asistle oynayan Visca, forvette ayakları gitmese de şut kabiliyeti olan Ba, hedef santrfor oynayıp topu içeri atabilen Crivelli var. Bunların hepsi bizim oyunculardan daha iyi. İstersen tek tek tartışalım.

İlla ki mevcut kadroyla oynatacaksak, hem Ljajic’e hem de önde iki forvete ihtiyaç var. Bunu yapmanın yegane yolu geriyi 3lemek bence. Zaten ikili tandem olarak Vida-Ruiz berbat. Açıkçası Ruiz’i beğensem de yanına onu tamamlayacak defans oyuncusu yok. Geride Gökhan-Vida-Roco; ortada Necip/Dorukhan-Atiba/Elneny, Ljajic; ilerde de Umut-Burak/Güven olursa ceza sahasında kalabalık olur. Ljajic kenara yaklaşırsa ancak birebir yakalarsın rakibi. Sola Rıdvan’ı koy ileri geri koşsun, sağda da Lens/Boyd/N’koudou değişmeli oynasınlar. 5 oyuncu değiştirme hakkı var, ruhunu verene kadar koşsun bu herifler başka bir işe yaradıkları yok.
Gökhan geri dönemeyebilir, o zaman Ruiz’le oynar, 3 stoperden belki 2 stoper performansı alırız. Mevcut kadroyla başka yolu yok bence.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe +1

Hocam ben @BJK4EVER ın 10 değerlendirmesi varsa dokuzuna katılmışımdır. Ama bu konuda farklı düşünüyorum. Senin yaptığın karşılaştırmayı TS ve Sivas üzerinden de yaparsak, kaleci, forvet ve ortasahada ikisi de bariz bize açık ara üstün. Bu istatistiki olarak da böyle.

Hatta Alanyanın bile 8 numarası ve kanatlar dahil forvet hattındaki 4-5 oyuncu, + iki stoperi bizimkilerden iyi.

Biz bu puanı alabildiysek onu da cümlemizin beğenmediği adamlar sayesinde aldık. Örnek vereyim, Ruiz ve Elneny beğenilmiyor, onlar ve Atiba sayesinde ligde en çok topa sahip olan takımız. Kaptırdığımız an gol yiyoruz. En son Antalya maçı. Peki en çok kim top kaptırıyor kritik: Caner, Vida, Diaby, Atiba. Son maç yenen gollerden ilki Vidanın attığı yanlış pasla kontrada yakalanmamız, ikincisi de Atibanın kaptırdığı topla aynısı.

Takımın son maç hücum istatistiği en iyi oyuncusu kim : Atiba

Bu sene istatistiğiyle 8 performansı veren kim : Atiba, itirazı olan Transfermark a bakabilir, yazmayım şimdi.

Yani mücadelesini beğenmediğimiz adamlarla oyunu tutuyoruz, el freni ve artık işi bitmiş dediğimiz adamlarla da hücum istatistiği yapıyoruz. Mesela Burak 11 gol 4 asist.

Boateng-Ljajic-Oguzhan-N'Koudou-Lens-Burak-Guven-Umut Bu adamlardan bir tek Burağnın istatistiği iyi.

Kalecimiz yok.

İyi bir 8 imiz yok.

Tek başına yeterli bir altımız yok.

Stoperlerimiz rakiplerimizden zayıf.

Kanat beklerimiz yaşlı ya da defansif açıdan patlak.

Forvette işe yarar bir tane adamımız var, o da 35 inde, ligin yarısı verimsiz.

Kanat forvetlerimiz, açıklarımız istatistiki olarak ligin en kötüleri.

Ve paramız yok.

Bu tablodan kendi adıma 2 -3 ya da 3-4 transferle şampiyonluk olacak bir takım kendi adıma kuramıyorum. Bu benim düşüncem, aksine de beni kimse inandıramaz. Çünkü sene boyunca bunu hayal edip bunun üstüne düşündüydüm, her defasında diğer arkadaşların gösterdiği eksikler suratıma çarptı.

Bu iddiası dışında @BJK4EVER ın tüm değerlendirmelerini doğru buluyorum. Ama Bu iddia kapsamında Boateng, Ljaic, Güven ve Nkodou dan beklentilerini ben bekleyemiyorum, istatistiki olarak da beklememek gerektiği görülüyor.

Kusura bakma Hocam, TS gibi şapkadan bir kaç genç tavşan çıkaramazsak önümüzdeki iki senede, scoutingle iyi transfer yapıp eldekilerden kurtulsak bile şampiyonluk bana mümkün görünmüyor. Sen olabilir diyorsan saygı duyarım, ama bence böyle..

BJK4EVER dedi ki...

@Huzeyfe,

Ben de soyle soyleyim;

- Irfancan bize gelseydi 8 numara yaratmazdik kendisinden ve bu sicramayi yapmazdi. Cunku bizde 8 numarada mutlaka fiziksel olarak guclu gozuken (olmayan, gozuken), istatistik yapmayan bir oyuncu oynardi. Irfancan'dan 10 numara yaratmaya calisirdik, kaldiramazdi, sonra celimsiz vitaminsiz diye kufur edip yollardik.

- Visca bizde asla o kadar etkili olmazdi. Kendisine top atacak Mossoro, Aleksic, Irfancan, Emre olmadigindan, o toplari Elneny ve Atiba'dan bekleyecegine gore bol bol geri gelmek zorunda kalirdi. Calim yetenegi olmadigi icin bol bol kufur yerdi, Lens v2 olurdu.

- Demba Ba ve Crivelli productive olacaklari cift forvette beraber oynamazlardi. Bunlar Buragin yedegi olurdu. Anadolu takimlarini acamadigimiz maclarda oyuna girerdi, bu maclarda da asla birlikte oynamazlardi. Mucize yaratamadiklari icin Demba Ba yasli dede siktirsin gitsin diye hakaret yerdi, Crivelli ile de bu kazma nereden alindi 6 senede 25 gol atan forvet mi olur diye dalga gecilirdi.

BJK4EVER dedi ki...

@Ahmet,

Kesinlikle katilmiyorum. Bak, bizim hucum hattimiz super demiyorum. Diger takimlarinki kadar iyi de demiyorum. Ama aradaki oynanan futbolu, puan tablosunu aciklayacak kadar bir fark yok diyorum.

Sorum su; biz gelecek sene N'Koudou, Ljajic, Lens, Boyd'u gonderelim. Sol acigimiz Junior Fernandes, sag acigimiz Sinan Gumus, forvet arkasi Bakasetas olsun. Lig siralamamiz, puanimiz degisir mi? Size gore degisir, cunku elimizdekiler tirt, ama bunlar super. Oyle degil iste.
Alakasi yok.

Trabzon'u ovmussun hakli olarak. Yetenekli oyuncular. Ama fark ne biliyor musun? Onlar Goztepe deplasmanina orta sahanin ortasinda Abdulkadir Omur ve Parmak'la cikiyor. Ikisi de 10 numara orijinli orta saha. Adamlar 8 numara bile kullanmiyor, boyle bir deplasmana 2 tane 10 numara, onlerinde Ekuban-Gulherme-N'wakaeme ile cikiyor. Ondan sonra niye hucum hatti costu. Cosar tabii, top geliyor ondan.
Besiktas'ta bir antrenor en son hangi zorlu Anadolu deplasmanina orta sahada 2 tane 10 numara ile cikti? 3 demiyor, 2 tane. Goztepe deplasmanina sen Oguzhan-Ljajic-Boateng uclusunu dusunebiliyormusun? Dusunemiyorsun bile, o hale geldik cunku bu sinameki ve sunepe antrenorler sayesinde.

Dun Fenerbahce'yi follos ettiler. Orta sahada N'Diaye (GS'de 8'e evrilse de Osmanlispor'un 10 numarasi) ve 2 Abdulkadir yine. Sen en guclu doneminde bile korkudan Kadikoy deplasmanina Necip'li falan 3 onliberolu sacma takimlarla ciktin. Yenildin tabii, en guclu doneminde bile.

Bu Trabzonspor'a koy Atiba-Elneny ikilisini son 7 macta sence ne olur? Sampiyon olurlar mi? Bence ilk 3'e giremezler. N'wakaeme falan futbola kuser, Sosa isyan cikarir.

Crivelli-Ba ikilisi bu sene toplam 20 gol atti. Crivelli bu ana kadar Fransa 1. liginde 123 macta 23 gol atmis bir eleman, son senesinde sadece 6 golu var. Ba desen bizde oynadiginda 3. forvetti, prime donemi bizde 5 sene evveldi. Ki o zaman bile winner degildi, Gomez geldi winner gorduk. Adamlar boyle bir forvet hattina 20 gol atti, hala bana kalite diyorsun.

Olayin kaliteyle falan alakasi yok. Cesaretle ve sistemle alakasi var. Senin antrenorlerin korkak, sunepe, rakiplerininki cesur. Trabzon'un stoperlerine bir bak bakalim, cok mu kaliteli adamlar? Isini yapar gozukuyorlar, cunku sistem koruyor. Orta saha topu ayaginda tutunca, kollektif defans bilinci olusunca idare ediyorlar. Ama sende dunya kupasinda Griezmann, Giroud, Aguero, Kane'i falan basariyla tutmus Vida bile kotu gozukur. Sen de kendini futbolcu kalitesi falan diye kandirirsin.

Huzeyfe dedi ki...

@BJK4EVER

Anlıyorum söylemek istediğini, biz kendi oyuncularımızı hiç görmedik cesur bir düzende. Her halükarda elmalarla armutları karşılaştırıyoruz. Tersini düşünelim, Boyd Başakşehir’de ters kanatta oynasa sezonu 6-7 golle bitirirdi örneğin.
Yine de bence N’koudou ile Visca arasında, Umut’la Crivelli arasında, İrfancan ile Atiba arasında, Mert’le Karius/Ersin arasında ciddi fark var. Bizde kariyeri boyunca Visca’nın yaptığı istatistiği yapan kenar oyuncusu yok.

Ligi çözmek konusunda haklısın. Benim düşüncem taktiksel olarak doğru kurgulanmış olsak belki ligi 6. değil de 3. bitirirdik. Sen şampiyon olabileceğini düşünüyorsun. Orada sana katılmıyorum.

Huzeyfe dedi ki...

Vallahi kaliteyle çok alakası var. Trabzon Göztepe deplasmanını pozisyona girmeden kazandı. Sörloth aldırdığı penaltıda yaptığı asistle iki tane defans oyuncusunu sırtına alıp götürdü. İki tane 10 numaranın önüne Burak’ı koyarsan bir bok olmaz. Uğurdan yerine Karius gibi bir kalecin olsa Beşiktaş deplasmanından 2-2 ile değil 4-2 ile dönersin. Kaliteyle çok alakası var.
Yine söyleyeyim, oyun konusunda haklısın. Ama tek başına yetmez.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam cesaret konusunda haklısın. İlk cümlenle başlayım, o dediğin değişikliklerle kesinlikle daha fazla skor alırız, hani çok klişe laf var ya iyi futbol iyi oyuncuyla oynanır. ŞG dönemi kadrolarımız hatırla. 4. olduğumuz sene bile GS yi ilk devre sürklase etmiş, eze eze tarihi fark kaçırıp yenmiştik. ŞG nin beğenmediği Negredo şu an elde olsa göt atarız, Adriano, Babel, Pepe, Quaresma, Negredo, Cenk Tosun, Talisca, - herseyi diyebilirsin bu oyuncular hakkında peki kalitesiz diyebilir misin? Önceki seneyi saymıyorum bile. E iyi oyuncular çok olunca GG ile Caner de iki sene daha genç olunca ŞL den lider de çıkarsın, GS yi de ezersin ki bu en kötü sonucu alıp 4. olduğumuz sene.

Vida ile ilgili iddiam büyük takım stoperi olmadığı yönünde, kimse kötü markajcı demedi, ama oyun bilgisi, çevre kontrolü, tekniği vasat, yanında Pepe ile iyi görünür tabi, ya da Milli Takımda. Hırvatistan Biliç ne oynatıyorsa hala onu oynuyor, gördün mü hiç ya Allah diye saldırdıklarını ya da kontrada yakalandıklarını, sistem takımında beraber oynamaya alışıp iyi dişli olursun, ama 10 sene Hırvat Milli Takımında oynayıp Rus ligi ötesini görmediysen demek ki çok iyi oyuncu değilsin, 4 milyon maaşlık oyuncu hele hiç. Hatırla ŞG başta hiç ısınamadı çünkü forvete önde basıp top aldırmayacağına topu almasına izin verip öyle basıyordu, tarzı o. Orada çabukluğuna güveniyor çünkü, ama kaçırdığında ya da forvet daha çabuk oldumu yedin golü. Önde oynayan bir takımsan o topu aldırmayacaksın, Marcelo, Pepe, Tosiç, hatta Mitroviç bile bunu yapabiliyordu. Vida geldiğinde yapamıyordu, Kievde nasıl oynuyorsa öyle oynuyordu. Bence bizim ligde Anadolu Takımlarının süper stoperi olur, ama mesela GS de olsa yaptığı hatalar yüzünden sopayla kovalarlar. Bence tabi.

Başakşehir değerlendirmelerine hele hiç katılmıyorum, bana zorlama göründü, oyuncu kalitesi olarak neredeyse her mevkide üstünler, oradaki doğru değerlendirmen hücum oynamaları, küçük maçlarda tabi, derbilerde yine Çanakkale geçilmezi oynuyorlar, taktik ve planları bu sene bu.

TS ile ilgili değerklendirmelerin doğru, Hocam zaten çoğu değerlendirmene katılıyorum, ama sadece cesaret ya da iki üç iyi transferle kalitesizlik sorununun çözüleceğine inanmıyorum, ve kesinlikle kendimi kandırdığımı düşünmüyorum, tam aksine, bütün sene bunlardan zorlarsak bir iki eklersek olur diye inanmak kendimi kandırmaktı, artık uyandım. Takımda Ljaic dışında ilk beşteki takımlarla yaş ve form itibariyle yarışacak kalitede oyuncumuz yok. Forvet hattımız en az ligdeki 10 takımdan da daha kötü. Kaleci zaten yok. Gençler dışında hiç bir şeyimiz yok, onlar da ne kadar var daha göreceğiz, bir Fatih Aksoy var garanti benim gözümde...

Sonuçta bu bakış açısı, kendini kandırıp kandırmamak meselesi değil, hepimiz aynı şeyleri görüp düşünmek zorunda da değiliz, olayın güzelliği de bu. Aramızda hangimiz haklı maçı da oynamıyoruz, ya da eğer öyleyse birimiz kendini kandırıyor demektir :)

Huzeyfe dedi ki...

Yeri gelmişken söyleyeyim, burada dünya kupası oynanırken yazdığımı hatırlıyorum. Sahaya çıkan 28 futbolcunun içinde Hırvatistan’ın kalecisinden sonra en kötü oyuncuydu Vida. Bana inanmıyorsanız yeniden izleyin.

yilmaz dedi ki...

Ben de bir paralel evren paragrafı anlatayım:

Diaby AL'de gruplarda karşılaştığımız eli ayağı düzgün bir takımın kanat forveti olsa, 4-5 kez bizim savunmanın arkasına sarkar, çoğu kez beceriksizlikten atamaz, ama en sonunda ya bi gol atar, ya bi kırmızı aldırttırır ve biz maçtan sonra "yav biz niye böyle adamlar bulamıyoruz" deriz. Aslında oyuncu kalitesiz, maçı kopartmalarını en az 60 dk geciktirdi. Ama sürekli aynı şeyi sabırla denedikleri için bir pozisyonda bizi gafil avladı.

Bizde çok ciddi organizasyon sıkıntıları var. Antalya maçı için "iyi bi forvet olsa" diye yorumlar yapılıyor da, forvetin kaçırdığı gol yok ki! Belki Boyd'a diyebiliriz fovet diye. Golleri kaçıranlar Rıdvan, Boyd, Gönül, Vida, N'Koudu. Ne Umut ne Güven ne Diaby pozisyona bile giremediler. Hadi Burak olsa Güven'in bön bön baktığı pozisyonlarda ayağı kafayı sokar diyelim, belki o kadar.

Yani çıldırmış gibi saldıran, rakip ceza sahasında rekor sayıda topla buluşan takımın son vuruş işi hep forvet harici adamlara kalmış. Bu Anelka'nın golünde topa en son yetişip ayağını koymaya çalışanın Ailton olması kadar saçma bir durum. Bu takım da, en az o takım kadar saçma.

beagle dedi ki...

@Ahmet
Ben de 4ever ile epey celisirim ama bu konuda +1 :)

yukarida yazdim Sifodan beri herkes mi yetersizdi? Bakin Delgado bu takimda tepki gordü 7 8 10 hepsini belli oranda oynayabilen muthis sag ayak. ama adam winner degildi. olmasin kardesim, herkes kavgaci sakin golcu olamaz. cift forvet oynatsaydik Delgadodan bol bol yararlanirdik.
delgadoyu isliklayanlar topa 2 metre vuramayan Ricardinhodan medet umdu. Bjk bu futbolcudan anlamak yerine etikete bakan manyaklar yuzunden batti. Dentinho, Sezer falan nedir ya? Arasi yillarca niye oynatmadik da Orkani aldik?

Top kaybetme sampiyonumuz Burak ve bu sene attigi penalti golu 6. yani savunmasi olmayan problem bir adam olarak akan oyunda 5 gol. oyunda Dk basi golu Umuttan 3-5 kat dusuktur bu sene.

@Bjk4ever in dedigi gibi rakiplerdeki adamlar super degil, daha iyi kullaniliyor. Avci aptali Adebayor ve Ba yerine Robinho oynatinca ne oldugunu da gorduk. Biz ayni hatayi yillardir yapiyoruz. Love bjk de tek santrafor nasil oynardi ki?

genclerden kadrolar yazarken ciddiyim. maclarda ne yapabildiklerine bakiyorum. 20M Euro maliyetle getirdigimiz, Nihat Kahveciyi yetistiren de bizdik. Tek yapman gereken fizigi/potansiyeli iyi olanlari oynatmak.

Son yillarda sahada nispeten fazla gorebildiklerimiz: Utku, Kartal(6), Ridvan, Erdem(8), Guven, Doruk(8)

oynamasi gerekenler ve yerler: Doruk(2), Ersin, Alpay, Mertcan(7), O.Akgun(9/10), Almos(11), Ahmet(3), Erdem(7), Kartal(8)

Secimler, roller/mevkiler hep yanliş. Buyuk bir ilgisizlik, korluk, 4231e saplanma var. Sorun oyunculardan cok TDlerin korkulari, menejer iliskileri ve istatistigi yetersiz transferler. Transfer gelen, batik yatirimi kurtarmak icin tekrar tekrar denenirken, en iyi genç bile yatip curuyor. maca 3 kaleci getirip gencleri dusunmeyen tum hocalarin abv.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz, @beagle +1000 :))

@yilmaz, şahane tesbitler olmuş!

@beagle, Delgado örneği harika olmuş, Sergenden sonra o yıllardaki birikimimle bana hep çok yetersiz göründüydü ama şimdi Ljaic e falan bakınca yok ya süper adammış gibi hissediyorum, ha diğer örnekler ve bağladığın sonuç da güzel, hakkını yemeyeyim.

İki sorun var, burada çoğunuz hep yazdınız: Sistemsizlik ve korkaklık, 4-2-3-1 e @Huzeyfenin dediği kolaycılıkla saplanıp kalmış korkak Türk Futbolu. Korkaklığa menejerlerin kucağında yaşayan kulüplerin gençleri oynatmadaki korkaklığını da eklemeli, ondan sonra adam yetiştiremiyoruz tabi.

Normalde de sene başından beri katılırdım, ama Biliç dönemiyle ŞG nin son iki senesinin travmaları zihnimi felç etmiş, tek derdim Banka Borçlarının tekrar yapılandırılıp kulübün satılma tehlikesinden kurtulması, ne kadar başarılıysak o kadar organize ve sosyal baskıda - kamuoyu yaratmada etkili olacağımızı düşünüyordum. Tabi GS nin de başarısız olması önemli yapılandırma için, onlar lobisi en kuvvetli takım. Bu uğurda sonuç alalım da nasıl olursa olsun diye düşüne düşüne geçti bir sene, her defasında takım ve hocaları yüzüme vurdu gerçeği, e üstüne o kadar anlattınız, jeton nihayet düştü. TS gençler ve iyi scoutingle yapıyorsa, biz zaten kendimizi bildik bileli hep böyle başarılı olduysak bana en mantıklı yol olarak artık söylediğiniz yol görünüyor.

Ha @BJK4EVER burada ligi, oyunu belki en iyi yorumlayan arkadaş. Hayal ettiği şeyleri deneyen Hoca da olmayınca düşündükleri yapılsa yarışır şampiyon oluruz diye hissetmesi de normal, kendince haklı, çünkü söyledikleri denenip yapılmadı, korkaklığa isyanında da milyon kere haklı. Ama ben de bütün sene olur mu diye hayal ederken eldeki kadroyu ve oyuncuları izleye izleye umudumu kaybettim, sizlerin de anlattığı gerçekleri ilave edince zaman kaybetmeden bu kadrodan mümkün olduğunca kurtulup Aybaba-Karaman kafasıyla-cesaretiyle bir an önce bir şeyler yapmamız en doğru yol olarak göründü. Sonuçta dediğim gibi bakış açısı. Katıldığım katılmadığım her görüş için de hepinize cümleten teşekkür ederim. Bu fikirler çatıştığı için döne düşüne insan kendi doğrusunu buluyor, tartışmasaydık bu noktaya gelemezdim, sizlerden ve @BJK4EVER dan öğrendiklerimi öğrenemezdim, ki çoğu zaman başta @BJK4EVER burada hislerime tercüman oldunuz, onu yaşamanın ve paylaşmanın keyfi için de ayrıca teşekkürler.

BJK4EVER dedi ki...

@Huzeyfe,

Abi kalite farki konusunda haklisin, o kalite farki bence de var, ozellikle hucum hattinda. Ama bence bahsedildigi kadar buyuk degil. Ki bence hem Basaksehir hem Trabzon'un stoperleri bence bizim stoperlerimizin kalitesinde degil. Ben aradaki puan ve oyun farkini kalite farkiyla aciklayamam, aciklamayi dogru bulmuyorum. Biz 3. konumuna gelsek sampiyon da oluruz. Diger takimlardan daha tecrubeliyiz ve buyuk bir camiayiz.
Sampiyon oluruz olmayiz bilemem, ama bence bu boktan lig duzeninde son haftaya kadar yarisin icinde kalmaliyiz. Bence Basaksehir ve Trabzon'dan eksik kalir yanimiz yok.

@Ahmet

Bence duygusal bakiyorsun. Forvet hattimiz ligdeki 10 takimdan daha kotu falan degil be abi. Hadi GS tamam, Trabzon tamam, Fenerbahce tartisilir en azindan derinlik anlaminda, ama diger takimlardan kotu degiliz.
Burak-Umut Nayir-Guven'den maksimum verim alacak oyunu oynatirsan sen ligde 5. olmazsin hocam. Bu oyuncular Anadolu takiminda olsa agzin acik izlersin, ozellikle Guven'i bence. Tipki gecen sene Ankaragucu'nde izledigin Boyd gibi. Ama senin sunepe sacma sisteminde sinerler, yerin dibine sokarsin.

Gaziantep Yılmaz Kurumsal Danışmanlık Şirketi 2010 Yılından İtibaren Gaziantep’te ve Bölge İllerde Firma Durum Fizibilitesi Aylık-Yıllık, Yönetici Personel Departman Eğitimleri, Finans – Bankacılık Danışmanlığı, Mali Denetim Danışmanlığı, Yatırım Teşvik Belgesi, Dahilde İşleme İzin Belgesi, Yeni Şirket Kurulumu, İthalat İhracat Danışmanlığı, Kurumsal Kimlik Danışmanlığı, Yatırım Danışmanlığı – Yurtiçi-Yurtdışı, alanlarında yönetim danışmanlığı ve eğitim hizmeti veren en saygın kuruluşlardan biridir.

Yorum Gönder

Ara