.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Mart 2020 Perşembe

SL 26 Galatasaray - Beşiktaş


Tarih:  15 Mart 2020 Pazar 19.00

Stadyum: Türk Telekom Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Abdülkadir Bitigen

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Dorukhan Toköz, Douglas / -

Cezalı Oyuncular:  - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

247 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   1 – 200 / 247   Yeni›   En yeni»
fidddas dedi ki...

gg vida ruiz rebocho
elneny atiba
lens boyd nkoudu
boateng

yilmaz dedi ki...

Bence UEFA'nın toplantısından, Avrupa Kupası'nın iptal kararı çıkarsa, maçlar ertelenebilir.

Yalnız, gün içinde seyircisiz oynama ile ilgili taleplere resmi twitter hesabından "algı" diyen Cengiz'in, RTE'nin kararından sonra pek sesinin çıkmaması müthiş dayanılmaz bir keyif.

Bilmedikleri, uzmanı olmadıkları konuda atıp tutanların, ota boka "algı" diyenlerin, böyle şörölöp olmasından aldığım hazzı, Negredo'nun iki GS'liyi kafa kafaya çarptırmasından almıştım en son :)

fidddas dedi ki...

ya şu galatasaray camiası kadar kansız camia görmedim. Gündüz seyircisiz oynansın yada ertelensin deyince hepsi korktunuz mu falan yazdılar, akşam devlet seyircisiz kararı alınca şimdi ertelensin diye bi yerlerini yırtıyorlar...

sports guy dedi ki...

Bu carsi kendi kendini feshetmeli. Etmiyorsa da ettirilmeli. Gercekten bu kadar akil yoksunu bir insan toplulugu olamaz.

https://twitter.com/forzabesiktas/status/1238153446597054467?s=19

Bu ne abi ya? Sunu akil eden 1000+ iqlu adam kim olabilir? Dunya capinda deprem etkisi yaratan bir virusten bahsediyoruz, gs baskani sabah "seyircisiz oynanmasini isteyenler provokatordur" gibi iddiali laflar ediyor hukumet lafi agzina tikayip seyircisiz mac ilan ediyor, pasalar DESTEK TOPLANTISI DUZENLIYOR.

Gercekten beyinsizlik bu. Dagitin sunlari hapse falan atin.

BurkayJK dedi ki...

Çarşı denen oluşuma epeydir aidiyet hissetmiyorum. Yaptıkları veya yapmadıkları şeyler açısından temsilcim olarak da görmüyorum. Hatta iddia ediyorum, onlardan daha iyi Beşiktaşlı'yım. Gerizekalılar kulübü zor duruma sokup, rakiplere koz vermekten başka bir boka yaramıyorlar. Forumlarına üyeyim, en sonunda sağlam şekilde sövüp kovdurtacağım kendimi.

Aşağılık camiaya değinmiyorum. Buradaki herkes ne mal olduklarını biliyor.

Basar dedi ki...

Dün Çağdaş Hoca ile kısa sohbet ettim. Hoca son derece sorumluluklarının, zorlukların farkında. Bana konuşması güven verdi.

gs maçı ile de ilgili umutsuz konuşmadı ama verdiği en önemli mesaj şuydu sizlerin geçen yılki maça, hakeme takılmaması vb. lazım. Bu yaklaşım doğru değil dedi.

fidddas dedi ki...

büyük ihtimalle maçlar başlamadan ligi durduracaklar ki bence dün vermeleri gereken karar da oydu zaten...
yönetimin son açıklaması ise çok iyi oldu. büyük ihtimalle mesut bakkal oradaki itiraflarını sulandıracak ama olsun.
bu nefret objesi takımın şu futbolsuz günlerde tartışılmasını sağlasak bile yeridir ki tam zamanı olur.

Ahmet Usal dedi ki...

@fidddas +1

Harfiyen katılıyorum. Ben görürmüyüm bilmiyorum ama bir gün mevzubahis camianın son iki şampiyonluğunun arkasının da aralanacağını umuyorum. Hatta son 20 - 25 yılı kapsayan derin bir soruşturma yapılsa en az 5 şampiyonlukları ellerinden alınır.

Adaletin bir gün tecelli etmesi dileğiyle...

Pheaglix dedi ki...

yine saçma sapan bir yere çekiliyoruz. mesut bakkal'ın itirafından hiçbir şey çıkmayacak olsa da itirazımız yerinde, ama üstünde durmamız gereken şey at dopingiyken teşviğe odaklanıyoruz. daha doğrusu medya ve uyanık gs taraftarı tartışmayı teşvik eksenine çekiyor ve pişkin ama haklı olarak "o dönem yasak değildi" diyorlar. lan şampiyonluk maçında rakibin at dopingi alıp at gibi koşmuş, üstüne itiraf gelmiş, yüklensene dönemin federasyon yönetimine nerede sizin doping kontrolleriniz diye. doping de mi yasak değildi o dönem. ama yok, bu rakiplerimizin çok iyi bildiği ve manipüle ettiği "şerefli" alt kimliği yüzünden tutturduk teşvik de teşvik.

bu maçı da aslanlar gibi kaybeder ligi bitiririz. gs zaten bizden daha iyi takım, sıfır dış müdehale ile oynansa yine kazanma olasılıkları bizden çok daha yüksek. üstüne madur durumdalar şu an (başkanlarının efsane u dönüşüne rağmen). maç şimdi de sonra da oynansa hakem kararları daha da onlardan yana olur.

beagle dedi ki...

https://mobile.twitter.com/Zeki_kaptanBjk/status/1238545851116634112/photo/1

Savunmaci böyle olacak kardeşim :)

turgay dedi ki...

seyircisiz oynama kararı bence olumlu. liglerin ertelenmesi ise virüsün ülkedeki etkisini düşünce abartılı olur. seyirci baskısından çok derin yapılanmanın baskısını hisseden hakemlerin çok etkileneceğini düşünmüyorum. yalnız ali palabıyık'ın hücrelerine kadar fenerli olması avantajımız olabilir.adam 20 küsür sene sonra gelen kadıköy galibiyetinin acısını çıkartabilir bu maç. burak yılmaz biraz alışılmışın dışında performans verirse belki 1 puan alırız. bence bu maçın en önemli adamı bizim adımıza burak. eline geçen kısıtlı fırsatları gole çevirmesi lazım.

Ahmet Usal dedi ki...

@Pheaglix +1

Her satırına yıdızlı pekiyi:) Bu kararla üç derbiyi de içerde seyircisiz oynama mağduriyetinden durumdan vazife çıkaracak gerçek 12. adamlarıyla çıkacaklardır. O yüzden ben @turgay gibi iyimser değilim, ayrıca kadro kalitesi ve oyunla ilgili değerlendirmen de geçerli.

Bu hakem kardeşlerimiz Serdar Ali’nin dediği gibi Ayçiçeği gibiler, güneş neredeyse yüzlerini oraya dönerler, başka türlü nasıl maç almaya devam edecekler. Zaten biz daha iyi oynasak bile adamlar bizden kaliteli, bir iki küçük dokunuş yetecektir.

Her olumsuz etkeni aşıp tarih yazarsak da rakibin mazereti olacak. Bir açıdan kazanma zamanı, tuhaf paradox. Kaybetsek de önümüze bakar, seneyi kurgulamaya başlarız, ama vukuatlı kaybedersek önümüze bakarken tepkimizi koymayı ihmal etmeden.

BJK4EVER dedi ki...

Medyada muthis bir algi operasyonu var yine. Yorumlari dinleyen sanki BJK 3. lig takimi, GS'yi de Liverpool zanneder. Besiktas'in sansi yuzde 5 diyen bile duydum. Surekli son maclar konusulur, ama o maclardaki hakem hatalari, astirilan dudukler konusulmaz.
GS inanilmaz bir futbol oynuyor algisi yapilir. Alt tarafi her takimin kolay gectigi fikstur bolumunu iyi gectiler, ikinci zor maclarinda cakildilar. Duysan o macta muhtesem futbol oynadilar zannedersin, ama basa bas bir macta 9 kisi kalmalari gereken maci 11 kisi bitirip 2-2 berabere kaldilar, ama yorumlari dinleen 0-3 kazandilar dersin. Ayni kisiler 2-2 biten Sivas macini ballandira ballandira anlatiyor, ama bizim Trabzon ve Alanya maclarindaki futbolumuzu hic konusmuyorlar nedense.

GS tabii iyi takim, ama o kadar da iyi futbol oynamiyor. Avrupa'da C class seviyesindeki takimlarin rahatlikla tokat manyagi yaptigi bir takim iste. FB macinda GS'nin yaptigi gibi algilara aldiris etmeyip iyi konsantre olup sonuna kadar kendi oyunumuzu onlemleri de alarak oynayacagiz, bu kadar basit.

Tabii ki etkili noktalari var. Onyekuru'nun savunma arkasi kosulari, Falcao'nun ceza sahasindaki etkinligi, Feghouli'nin uzaktan sutlari vs onemli. Ama biz de 3. lig takimi degiliz herhalde. Boateng'in top teknigi, kendisinden 10 kat agir Mariano karsisindaki N'Koudou'nin hizi, Burak'in savunma arkasi kosulari, bunlar sanki silah degil. Zaten duran top konusunda agir ustunlugumuz var, adamlarda kafa vuran, uzun oyuncu sayisi 1-2 (Donk, biraz Falcao ve Lemina), bizde 4-5 (Atiba, Gokhan, Vida, Roco, Burak).
Cikip korkmadan catir catir oynayalim; bunlari sampiyonluktan etmenin hazzi zira anlatilmaz, yasanir!

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER +1

Algı kısmı doğru, ama havadan bizden iyiler. Donk, Lemina, Marcao, Falcao, Emre, Adem Büyük(iyi kafacı). Bir de buna çalışıyorlar, son maç Sivas’a attıkları ilk golü biz de yeriz. Ama genel itibariyle doğru, maçın geneli çok müthiş oynamıyorlar, ama bir yarım saat net iyi oynayabiliyorlar.

Benim çekindiğim Başakşehir ve TS maçı gibi olması, yakalasak da bitirme yüzdemiz iyi değil, geldiklerinde buyur diyecek bir kalecimiz var, O maçları aşmamız lazım, ve diğer etkenleri, o algılar boşuna yapılmıyor, hakem hatalarıyla kaybedersen zaten GS daha iyiydi, bir şekilde kazanırdı derler, yolunu yapıyorlar. İşte ondan algı yönetimi, kendi medyanın olması ve uyanık olman önemli, bunlarla yarışmaya devam edeceksek.

Basar dedi ki...

Bizi ne çok gömen olmuş! Arkadaş oynanmamış maç kaybedilmez! Biz aynı takımla ilk yarıda galip gelmedik mi?

Hasta ti dedi ki...

Umutlanmak istiyorum ama, bizim kale "Pinball" oyunu gibi, top donuyor dolasiyo, bisekilde giriyo.

Zaitsev dedi ki...

Bu maçın formülü ilk maçta yatıyor. O maçın da favorisi biz değildik. ve o maçı mücadele etmekten vazgeçmeyerek maçı kazanmıştık. Önde Umut Nayır ile başlayan bir direnç hattı kurmuştuk. Umut adamların 2 stoperini de epey bozmuştu, yıpratmıştı.

Ben deplasman derbilerine 3 puan yazmam ama eğer bu maçı alırsak şampiyon adaylarından biri oluruz. Avcı'nın 7de 7 yaptığı yerde bir tulum daha çıkartabiliriz.

Mesut Bakkal ortalığı perişan etti. Bunun artçı şokları nasıl olacak göreceğiz. Buna çok bel bağlamamak gerekli. Geçmişe dönük bir aksiyon olması zor olmakla beraber bazı doğramalar olabilir bu sezon içi.

Karius
GG-Vida-Ruiz-Caner
Atiba-Elneny
Boyd- Boateng- Nkodou
Burak

turgay dedi ki...

Rakibin yükselişe geçtiği döneminde en önemli özelliği hareketli orta sahasıydı. Ömer ve emrenin hareketli olması fegulinin ve marianonun yaratıcılığı ile birleşince arka arkaya gslibiyetler geldi. Lemina-seri-belhanda orta sahasını seri-Ömer-emre orta sahasına tercih ederim. Isırmayan statik duran adamlar bunlar. Son verilen kadrolara göre en azından ortada bir maç olabilir. Rakibin bize çalışmadığını gösteriyor bu durum bence. Seri-Ömer-emre gibi ısıran orta saha çıkmış olsaydı ilk yarı 3 olurdu

Bizim en önemli sorunumuz bitiremememiz. Bu nedenle Burak önemli dedim. O bitirebilirse farklı bir maç izleriz. Ben mesela boateng ile başlardım ileride. Adam en azından bitirebiliyor ayrıca tahmin edilebilir bir son vuruşu yok. Şu konjonktürde beklemek yerine Sivas gibi önde basıp hücum oynamak en mantıklısı. Tekrar ediyorum orta hakem değil ama varda ali palabıyık bize yardımcı olur.

beagle dedi ki...

Bu berbat haftada söyleyecek tek şey var:
Gündoğdu hep uyandik stadlara dayandik!

beagle dedi ki...

Lan ne diye ilerde basiyosunuz? Delik desik oluruz.

turgay dedi ki...

Tam beklediğim gibi oynuyor Galatasaray statik koşmayan sürekli ayağa top isteyen orta saha ile. Bunu değerlendiremedik çünkü hem acele ediyoruz hem yetenek fakiriyim hem de boateng çok ağır kalıyor orta sahada. Bence Burak-boateng fazla geliyor takıma. Hızlı düşünen orta sahalara ve daha sakin oynamaya ihtiyaç var. Ömer ve Emre girene kadar gol atmamız lazım. Defansları çok önde ama çok yavaş düşündüğümüzden adam kaçıramadık. Çok çekingen oyun var ortada. Sergen hocanın vaat ettiği bu değildi. Bu nedenle şaşkınım

beagle dedi ki...

@turgay
Presten başka numaramiz yok simdilik.
Ama 60dan sonrasi bizim. Lens Ljajic vb alabiliriz. 15 dk daha dayanirsak.

Ahmet Usal dedi ki...

Her iki hoca da zaaflarına göre plan yapmış. Bizimki maç dengede gitsin GS yorulunca(var böyle bir zaafları) Ljaici falan alır hücum ederim diye düşünmüş, öbürü ikinci devre düşecek tempolarına çözüm için Emre ve Ömer’i kenara almış, ya ikinci devre başı ya da 60 da sokacak. Bence zorluyoruz ama kalitemiz yetmiyor. GS da presi rahat aşabilecek kalitede bir defans ve orta saha var. Bu kalite farkı, biz de onlar da ligde topa en çok sahip olan takımlarız. FT topu seyircisiz maçta vermeyim, psikolojik avantajım olsun gibi düşünmüş. Tabi bizim önde basan tarzda olduğumuzu biliyor, bu şekilde maç başı yaptığımız presi de rahat aştı. Zaten araya bi tane sıkıştırsa yetecek.

Maç bizde görünmüyor. 2. Devre oyuncular silkinip anormal basıp oynamazlarsa. Bir de hakkaten Ljaiçin girip geçen haftaki gibi şapkadan tavşan çıkarması lazım. İşimiz zor.

beagle dedi ki...

Boyd disari Tahtabacak sağa Ljajic iceri. Hadi be hoca

sports guy dedi ki...

1 puana her turlu fitim, iyi sonuc. Artik erteleyebilirler ligi :)

Ahmet Usal dedi ki...

BS-TS Maçının berabere bitmesi bu maçı etkiledi. İki hoca da önce kaybetmemeye oynadılar. FT daha çok korktu kaybetmekten. Kötü değil, en azından onların sahasında ŞL yolunda onları çelmeleyip bu sene de yenilmemiş olduk. Hem de daha kalitesiz yarı bedelinde kadroyla. Mesut Bakkal olayı, önceki maçtaki beraberlik ve seyircisiz maç hakemin işini de kolaylaştırdı, bazı şeyleri kaçırdı, Serinin kırmızı bile olabilecek sarı bile verilmeyen Elneny ye yaptığı faul gibi. Faul bile vermedi, taçla devam ettirdi.

Önümüzdeki maçlara bakıcaz, yenilmemek güzel..

Pheaglix dedi ki...

- beinsports'un istatistikleri ile ilgili bir sorumv ar. ilk yarida caner'in ortaladigi atiba'nin kafa vurdugu auta giden top sut degil mi? hayir ilk yari gs daha baskindi ama biz de hicbir sey yapmadik degil. medyaya baksan, sifir sut istatistigine dayanip sanki butun devre bizim ceza sahasinda gecti gibi konusuyorlar.

- lens'in sari karti ile ilgili de bir sorum var. sari kart normal sartlarda dogru, yalniz pozisyon sirasinda hakem mudehaleyi gormedi ve avantaj oynatmadi. yardimci hakemden de uyari geldigini gormedim. o sari karti neye dayanarak verdi? eger var'dan uyari geldiyse var'in protokol disi kullanimi olmuyor mu bu?

- binde bir olan sampiyonluk sansimiz milyonda bire indi. artik gelecek sene planlamasina gecis yapariz umarim.

- gokhan, burak, ruiz, nkoudou, boateng. bes tane injury prone ile sahadayiz ve boateng haric bunlarin hepsi kilit oyuncu. maca baslamadan oyuncu degisikliklerinin birini kafadan kaybediyoruz. bugun de ikisini sirf sakatliga harcadik.

- gs bizden iyi takim. bu yillar bizim hegemonyamiz ile gececekken federasyon, senol gunes, taraftar ve fikret orman is birligi ile gs'nin yillari olmak uzereler. tekrar tesekkurler.

- bu macin oynanmasi buyuk sacmalik. seyircisiz mac isimize gelmesi ligin ertelenmemesinin sacmalik oldugu gercegini degistirmiyor. yarim yamalak onlem almakta yurdum politikacilari ustune yok.

- seneye kulup adina birkac tane loto kazanmazsak isimiz zor. sol bek, sag bek (gokhan iyi ama sakatliklari kotu), 8 numara, muhtemelen 6 numara, gol atabilme yetisine sahip kanat ve maclarin ikinci yarilarini yuruyerek gecirmeyen dogru duzgun bir forvet almamiz gerekiyor. ha bir de kaleci var.

fidddas dedi ki...

bu lanet takımı şampiyonluktan uzaklaştırmak bu maç için yeterli. Kalan maçları, eğer oynanırsa, kazanırız ve 68 puanla ligi bitiririz. ama büyüj ihtimalle ligi durdururlar.

beagle dedi ki...

Sonunda Buraksiz bir maç geliyor. Yeniden 11 kisilik bir futbol takimi olacagiz.

turgay dedi ki...

1 puan bizim için iyidir. geçen haftalarda söylediğim gibi ölü sezonda bu kadar fazla yaşlı, bu kadar fazla verimsiz oyuncu ile oynamak yerine artık genç oyuncuları görmemiz lazım. bugün maça orta sahada kartal ile başlasak ne kaybedecektik? veya lens sağ bek olacağına neden kerem olmadı? veya caner denen savunma özürlü sol bek yerine rıdvan oynasa daha iyi olmaz mıydı? vida gibi eşek yüküyle para kazanıp duracağı yeri bilmeyen stoper yerine gelecek vaat eden erdoğan olsaydı sevinmez miydik?

fatih terim konsantre bir şekilde maça çıkmadığını statik oyuncular tercih etmesinden gösterdi. ömer'in ikinci yarıda ne kadar oyuna etki ettiğini gördünüz. onyekuru lens'i pas pas ederken oyundan çıkarmak saçmalık. ama ayarları bozuk olunca oyunu göremiyor. belhanda'ya hala süre verip götünü kaldıramayan lemina ile oynamaya devam etmesi acayip. ama gelin görünki adamlar antrenörlerine toz kondurmuyor. şu maça seri-emre-ömer ile çıksa ilk yarıda perişan olurduk. hele hele 7 dkda 2 tane net savunma hatası yapan vida gibi birini bulmuşken veya kafa topu özürlü ruiz kardeşimiz oradayken, üzerine biraz oynanınca ayarları bozulan caner varken ve gökhan gibi tek bacakla sadece savunmada kalan yarım adamla bu kadar statik kalıp üzerimize gelememesi rezalettir. böyle mi şampiyon olacak galatasaray? beter olsunlar.

biz ise artık değişime başlamalıyız. ama o ışığı göremiyorum. umarım yanılırım. bazı oyuncularla artık devam etmememiz gerektiğini açıklamak lazım. geleceği dizayn etmeye başlamak lazım. 19 yaş civarı 10 tane milli oyuncumuz cvar bu madeni işlemek lazım. umarım popülist işlere girilmez.

YSY dedi ki...

@turgay

Şuan lig her ihtimale gebe, hocada gelir gelmez o kadar kötü bir kadromuz yok dedi. Belki motive etmek için demiştir ama şuan sizlerle artık devam etmeyeceğiz gibi birşey söylemek hata olur. Zaten az çok herkes hissediyordur takım içinde kim gidecek kim kalacak diye. O yüzden daha can çıkmadan kimseye sen yoksun diyeceklerini sanmıyorum.

Maça gelirsek izlemediğim için pek yorum yapamayacağım, sadece özet izledim. Görünen maçı gs alırmış bizim nkoudu nün haricinde pozisyon yok. 1 puan o sebeple iyi ama böyle daha fazla pozisyona girmiş gs yi bunaltmış bir beşiktaş görmek isterdim, sergen den beklentim o yönde.

beagle dedi ki...

Bugün Kai Havertzi izledim. Geçen sene bir sürü eksiği varken, 1 senede gelişim muazzam. 100M konuşuluyor.

Beşiktaşı kurtaracak olan 3-5 puan fazla almak, 2 dolar karla 500 bin gorma satmak değil, genç millileri profesyonel yapmak, maliyetli transferi sadece Gol ve Fizik almaya kullanmaktir. Almos, Mertcan ve Oguzhan Akgün yerine Nkudu, Boyd, Diaby oynatmak zorunda degiliz.

Basar dedi ki...

Bu maç bize Ljajic ve Burak bu takımda neden oynamaz net gösteren bir maç oldu.bunlara Caner’i de eklerim!

Sergen papazlarda neden gala israr ediyor anlayamıyorum. Ljajic bu takımda hiçbir formasyonda oynayacak bir oyuncu değil.

Zaitsev dedi ki...

Seyircisiz amaçsız bir maç oldu. Anlık kıvılcımların olduğu golün bireysel hata veya duran topla olabileceği kötü bir maç izledik.

Biz maça gol yemeyelim belki 1 tane atarız mottosuyla çıktık ama adrenalin seviyesi sebebiyle beynine yeterli oksijen gitmeyenler yüzünden atamadık. GS neden çekindi anlamadım. Ömer Bayramla beraber Emre Akbaba'da girseydi maçı alırlardı. Emre Akbaba girerken Onyekuru'nun çıkması da bize yaradı.

Burak, Atiba ve Nkodou Sergen sonrası dönemin en kötüleri. Burak sözleşmesindeki uzatma şartını sağladıktan sonra yatışa geçti. Sadece yürüyor ve ofsayta düşüyor. Çok kötü. Atiba bariz el freni. Ayrıca arkası dönükken ona atılan her pasa pres var ve sürekli top kaybetmenin kenarından dönüyoruz çünkü 5 kere topa dokunmamız gerekiyor. İlk yarı Donk'un kafa pozisyonunda Donk'un önünde çekilmesi ve yer açması da muazzam.
Nkodou'yu da hemen sağa almak lazım. En azından düz gidip orta keser. Nasılsa soldan bitiremiyor. Adam ilk yarı maçın en güzel çalımını atıp sonra berbat bir orta kesti. Kaleye vurmayı dene de dışarı gitsin.

Bu ters ayaklı kanat oyuncusunu literatüre kim soktuysa ona selam olsun. Şut çekmeyen adamlarla bir halta yaramayan bir tercih. Hem şut çekemiyorsun hem de orta yapamıyorsun. Tamamen zarar.

@ Pheaglix

Hocam bence de o pozisyonda Atiba topu kontrol etmeye çalışıyordu. Ayak içiyle almaya çalıştı topu da beceremedi. Top dışarı gidince şut izlenimi verdi:)
************

Ruiz Falcao'ya vurdurduğu kafa harici fena değildi. Bu adamı sanırım Abdullah hoca ilk yarı tam iyileşemeden oynattığı için olduğundan kötü bir izlenim verdi. Yeterli mi bizim için. Tartışılır. Paramız yoksa devam edeceğiz artık veya Erdoğan kadroya girecek.

Huzeyfe dedi ki...

Öncelikle, hayat çok değerli ve bir o kadar da kırılgan. Düşüncelerimi ve Beşiktaş'a ilgimi paylaşabildiğim için hepinize minnettarım.

Maç konusunda @Pheaglix ve @turgay'a katılıyorum.
Benzer şeyler söylemeye gelmiştim. Sergen hocanın beinsports röportajı ve son iki-üç maç biraz hayal kırıklığı oldu benim için. Böyle giderse uzun soluklu bir Beşiktaş olacağını veya Beşiktaş'ı krizden çıkaracağını sanmıyorum.
Söylediklerimin skorlarla ilgisi yok. Oyuncu tercihleri, söylemleriyle ilgili daha çok. Özellikle genç oyuncu ve oyuncuların gelişimi gibi konularda bizi hayal kırıklığına uğratacak gibi konuşuyor. Genç oyuncuyu doğru yerde oynatmazsak kaybederiz gibi ifadeler altı boş ve klişe söylemler. Neresi bu doğru yer? Hazırlık maçları mı? Liverpool'un 20-22 yaşlarında iki beki var, muhtemelen bizim beklerden az net maaş alıyorlar. Birinin bunları Sergen Yalçın'a anlatması lazım. Düşük bütçeli kadro böyle kurulur.

Huzeyfe dedi ki...

Bu arada söylemesem olmaz. N'koudou kadar verimsiz ön alan oyuncusu hatırlamıyorum ben son 20 yılda.

can dedi ki...

@ huzeyfe
Ben hatırlıyorum: Diaby, Boyd, Lens... Hatta bunlarla kıyaslandığında iyi bile kalıyor.

beagle dedi ki...

Bu maç oynanirken Boatengi çıkar diyen twitterdaki kardeşler, gördünüz mü ne oldu sonra? GS bizi domine etti, çünkü merkezdeki fizik mucadelenin çoğunu o yapiyordu. Avci-Sergen performans farkinin %51i Boatengmiş.

Ljajic oynamadi/sallamadi diyenler var. El insaf Vida ilerde kaldiginda bir geri kosusu var, adam maci istedi.takima top yaptirmak için yaptigi al verlere bakin. Ama adamin etrafı Nkudu Burak Boyd... Ljajicten önce digerleri gitmezse, iyi futbol cok bekleriz.

Atiba çok gömülüyor, ayip. Adam 8de bu kadar. Takim için 37 yaşında yeni mevki oynuyor. Varsa başkası buyursun. 6da zaten birincilik hala Atiba'nin.

Basaksehirin 442 ile hakettigi bir sampiyonluk olacak gibi görünüyor. Büyükler tek santrafor-cift onliberoda kivranirken neyi yanlış yaptiklarini iyi düşünmeli.

Huzeyfe dedi ki...

Verimsiz: Asist-gol/topla buluşma sayısı.
Belki söylediğin oyunculardan daha hızlı, teknik, vs olabilir. Ama hepsinden daha verimsiz.

can dedi ki...

Bu verimsizliğin bir tanımı. Saygı duyarım. Ama en iyi tanımı mı bilmiyorum. Çünkü bu hesapla maç boyunca toptan saklanan, sorumluluk almayan, denemeyen adam hasbelkader bir asist yapsa çok verimli sayılacak. Ben bu veriyi dışlamayan ama daha bütüncül bir şekilde bakan bir yaklaşımdan yanayım. Ve benim baktığım yerden bu diğerleri daha verimsiz gözüküyor.

yilmaz dedi ki...

Geçen hafta beraberliğe fittim aslında. Ama maçın seyircisiz oynanması ve maç içindeki gelişmeler, trabzon-başakşehir maçının berabere bitmesi gibi etkenleri üst üste koyunca hiçbir işimize yaramayan bir puan oldu. Üstelik rakibe de çelme takmış sayılmayız. ts-başak maçının berabere bitmesi sonucu, GS'nin mutlak kazanma zorunluluğu ortadan kalkmıştı.

Ve maçın son 15 dakikasından net bir şekilde utandım. Yahu maçı beraberliğe bağlamayı anlarım da, pozisyon bulunca top çevirmek nedir arkadaş? Son dakikada son top bize geldi. Yüklenmek yerine taç çizgisinde bitirdik maçı. Bu bir puan bize "GS'ye yenilmedik" demekten başka bi b.ka yaramadı. Ha yine yaramasaydı da GS'ye avantaj kaybettirseydik, ona da ok. Benim için, Sergen, mergen, hikmet farketmez. Türk teknik direktörlerin hiçbirinde vizyon göremiyorum. Beşiktaş lige tutunması için son şansı olan maçta eveleyip geveleyerek tabuta son çiviyi çaktı. Üstelik Sivas şu anda bile 5 puan önde. Kazanırsa dördüncü ile aramızda 6 puan fark olacak. Bu da Trabzonspor kupayı kazanıp ŞL potasında ligi bitirmezse Avrupa'ya gidememek demek oluyor ki onun için bile beşinci olmamız lazım.

Mustafa Denizli'nin futbol teknik taktik bilgisi konusunda pek olumlu konuşamam. Ama dün akşamki bu fırsatı kaçırmayacağına %100 eminim. İşte sırf bu yüzden bile, sezon sıralaması planlamasını teknik direktör'e bırakmayacak bir futbol aklına çok ama çok ihtiyacımız var.

yilmaz dedi ki...

@beagle'a katılmıyorum. Evet Ljajic boateng'in yerine oyuna girdiğinde iyice ezildik ama birşey yapmak gerekiyordu. Boateng üst üste 4-5 kez yan topu bile olumlu kullanamadı. Hele 3'e bir pozisyonda N'Koudu'ya aktaramadığı bir top var, Ljajic yapsa, stat çıkışı boğardı taraftar. Ljajic de derman olamadı, ona katılıyorum.

N'Koudu için yeni Quaresma'mız demiştim, daha da beteri sanırsam. Futbol zekası Diaby'nin, geçmişlerden Edu'nun, Almeida'nın bile altında. En çok da kaçırdığı pozisyon Muslera'ya kurtarış yazılmasına yanıyorum. Boş kaleye bile gol kaçırma yeteği olan bir takımız, adam kalecinin kapattığı köşeye vuruyor topu. İçerideki adama pas atmayı geçtim, bi feyk alsa penaltı alıp Muslera'yı soyunma odasına bile göndertebilirdi.

beagle dedi ki...

@yilmaz
Benim önerim Boyd disari, Nkudu sağa Ljajic sola idi. Buna katılmıyorsan tamam :)

yilmaz dedi ki...

@beagle evet, Boyd da kötüydü. NKoudu'nun da topa vurmayı becerebildiği ayağının olduğu kanada geçmesi iyi olabilirdi.

beagle dedi ki...

@yılmaz
Bir de kural değişti. Penaltida kalecinin kirmizi görmesi çok ekstrem haller hariç kalkti. Sadece calim yedikten sonra arkadan çekerse falan görür.

Huzeyfe dedi ki...

Topla buluşma sayısı az olduğunda örneklem hacmi de az olur, haliyle o istatistik biraz şüpheyle değerlendirilir. Ama haklısın, verim bütüncül bir değerlendirme değil. Öte yandan hızına ve tekniğine rağmen hemen hiçbir pozisyonu bitiremeyen bir oyuncu N'koudou. Ligde 20 maçta 1 asisti var.

Ahmet Usal dedi ki...

Nkodou ile ilgili söylenenlerin hepsi doğru tesbitler, son yılların en büyük kazıklarından biri olmaya doğru gidiyor. Antrenörler için de zor bir seçenek oluyor; şöyleki :

- Defansa yardıma geliyor, alanını kapatıyor, güçsüz değil, çabukluğuyla topta kapıyor, rakibi de bozabiliyor.
- Yakaladığında takımı hızlı çıkarıyor.
- Bu yüzden rakip takım hocaları geriyi çok boşaltmaya çekinebiliyor. Son maç FT nin Emreyi 87 ye kadar bekletmesi gibi, Nkodou çıktıktan sonra aldı.

Bir de oyun harici takım ve kulüp için pozitif bir-iki tarafını söyleyeyim:

- Karakter düzgün, takımın neşe kaynağı, saha dışı problemsiz.
- Çok anormal bir maaş vermiyoruz, 1.5 milyon Euroydu yanlış hatırlamıyorsam. Ama o paraya yılda 8 - 10 gol atanı bulmak mümkün, ya da yetiştirmek.

Yani madem elde var, daha skorer bir açığın olmadığı sürece elin mahkum, oynatacaksın. Şahsen Holoskonun çok ahını almışız diye düşünüyorum; eldekilerin hepsinden iyiydi, çok iyi bir uzak forvetti, bunlar hep Holosko + bir miktar para ahından geliyor başımıza :)

turgay dedi ki...

Nkodou 1,5 milyona gelmiş olsaydı kimsenin sesi çıkmazdı. derdik zaten ucuz oyuncu beklenti yapmazdık. siz bonservisinin yarısına 4 milyon para verdiğiniz adamdan 10 gol 10 asist almanız lazım. burası beşiktaş uçan kuşa borcu var. boyd mesela akşam inanılmaz emek koydu mücadele olarak ama bu kadar işte. diaby zaten kafadan 7-8 puan kaybettirmiştir. bu 3 oyuncunun bonservis bedeli 7,5-8 civarında. bu adamlardan aldıklarımız da ortada. bunları kim aldıysa kovulmalı. beşiktaş bu kadar parayı çöpe atacak kadar zengin değil. bu oyuncuları satmaya kalksan kim alacak?

fidddas dedi ki...

alan kişi kovuldu:)

beagle dedi ki...

Tam bu noktada, herkesin umudu kestiği 3 adami her maçta kullanmak yerine Almos, Mertcan ve Oguzhani niye birinin yerine 15er dk bile kullanmayiz diyor insan?

Kai Havertz yaş 20 fiyat 100M niye? 19 yasinda oturmadi oynadi çünkü.

Zaitsev dedi ki...

Ali Naibi meselesi de ilginç bir mevzu. Transferi bitirmesi için yollanan adam suçlu mudur? Yoksa o oyuncuyu isteyen antrenör ve teknik ekip mi?

Ali Naibi oyuncuları açık etmeden bütün transferleri bitirdi. Karar verme aşamasına dahil değilse kovulması hataydı. Onun yaptığı işi muhtemelen Erdal Torunoğulları yapacağı veya yöneteceği için kovuldu.

can dedi ki...

N’koudou’nun feci beceriksiz olduğu konusuna yüzde bin katılıyorum. 10 kere hızı ve çevikliği ile savunmacıyı geçip bomboş çizgiye iniyor veya ceza alanına giriyor, normalde gol pozisyonu diye ayağa kalkarım, kılım kıpırdamıyor. Burak da hava toplarında etkisiz olduğu gibi boşa da kaçamıyor bu pozisyonları değerlendirmek için.

Zaitsev dedi ki...

@ can

Nkodou'nun kazmalığının yanısıra diğer bir sorun ise forvet ve kanat oyuncuları arası uyumsuzluk. Kim nereye kesecek, kim nereye koşacak? Bu konuda bariz sorunlar var. Sezon başında tutmayan uyum sezon ortasında gelişmiyor.

Ayrıca kanatların ters ayaklı olmaları ve Burak'ın da santrfor olmaması da ayrı bir sorun. Bu oyun Burak'tan ziyade Umut'un oyunu. Derbiye Umut ile başlayıp Burak ile devam etsek farklı bir senaryo görebilirdik.

@ beagle

Gençler konusunda katılıyorum. Belki hoca da sürekli birileri sakatlanmasa en azından 3cü değişiklik olarak sokacak birisini ama sürekli 2 değişikliği çöpe atıyoruz. Bir sonraki puan kaybı sonrası Rıdvan ve Kartal'ı rotasyonda görmeye başlarız gibi geliyor. Sanmıyorum ama 8de 8 yaparsak ayrı mevzu :))

Emrah D dedi ki...

yazın kontratı bitecek olan (50bin euro civarı yetiştirme bedeli çıkar) 1.88 boyunda 2001li gurbetçi kanat forvet Eren (https://www.transfermarkt.com/eren-dinkci/profil/spieler/645774) sene başından beri dikkatimi çekiyor.

sağ sol kafa set hücumu kontra hücumu her türlü gol atma becerisine sahip, attığı gol kadar asisti de var. babelin gençliği havası var kimi açılardan (ki 15 sene öncesinin piyasasında 17 milyona gitmişti) hatta hem boyu hem atletizmi daha iyi.

https://tv.dfb.de/page/a-junioren-bundesliga/308/1/#filter buradan haftalık maç özetlerinde takımını bulup (genelde 15. dk sonrasında oluyor) gol ve asist izleyebilirsiniz

Adsız dedi ki...

Bu Mayo Clinic'ten genel bir mesajdır ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, eğer bir böbrek satmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
mayocareclinic@gmail.com
Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garanti edilir.
Daha fazla bilgi için lütfen bize bir e-posta mesajı gönderin.

beagle dedi ki...

@mayocareclinic
Elimizde böbrek yok ama Atiba'nın sol billur var, 27 tonluk transmikserle teslim ediyoruz. Ilgileniyorsaniz aa@gmail.com

Basar dedi ki...

@turgay hep diyorum ya Avcı ve Naabi'yi kulübün dava etmesi gerekir! Kulübü muazzam (maddi/manevi) zarara soktular.

yilmaz dedi ki...

@basar, önce yönetim(ler) kulübü ne kadar zarara uğrattıklarını hesaplamalılar. Avcı'ya 3 sene takımın başındasın, kadronu kur demişler, o da çere çöpe vermiş parayı. Ama 3 sene mukavelesini tamamlamadan göndermişsin. Belki de adam "mukavelemi doldursaydım ŞL şampiyonu olacaktık" diyecek. Bunun yanlışlığını ispatlayacak bi makam yok ki.

Türkiye teknik direktör yetiştiriciliği konusunda seviye atlamadığı sürece yabancı hocadan şaşmamalı. Yoksa emin olun -bitirebilirse- seneye Sergen Hoca için de aynı şeyleri söyleyeceğiz.

can dedi ki...

Heh, ligler de ertelendi! Hastalıktan değil sıkıntıdan ölecek millet.

turgay dedi ki...

ben play off sistemi bekliyorum açıkçası. işimize yarayabilir bu durum

yilmaz dedi ki...

GS camiasına ağlama fırsatı verecek hiç bir karar çıksın istemem. Adamlar bu virüsü de kendilerini durdurmak isteyen güçlerin ürettiğini düşünebilirler. Hatta bence ne karar alınacaksa GS başkanına danışsınlar.

fidddas dedi ki...

iyi bir karantina uygulansa bile 1 aydan önce başlayamaz ligler. Şu durumda en iyi ihtimalle 2 ay sonra seyircisiz başlayıp 3 günde 1 maç oynayarak 1 ayda paketleyebilirler. Tabi bu işlerin iyiye yönelmesi durumunda olur gibi.
Aksi durumda ne yapılsa biri memnun olmaz.
Ama yılmaz+1.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz, @fidddas :)

+111

BJK4EVER dedi ki...

Yazi falan unutun. Hollanda'da hayat durdu, buna ragmen exponential growth var.
Turkiye gibi cahil ve inatcilarla dolu bir ulkede, hele Istanbul gibi kalabalik ve dusuk population density'li sehirlerde bu virus kisa vadede mumkun degil kontrol altina alinmaz.
Allah herkesin yardimcisi olsun.
Bol bol PS4 ve Netflix'li gunler bizi bekliyor. Allah'tan evden calisabiliyorum.

can dedi ki...

Arkadaşlar nerde ikamet ediyorsunuz? Ben Los Angeles’tayım, burda hükümet sıçtı resmen. Bir haftadır hastaydık ama test olmadığı için sıradan grip miyiz covid19 muyuz bilemedik

beagle dedi ki...

@can
Istanbulda gecenlerde 28 yasinda bariz Corona hastasi test edilmeden gencsin git yat diye eve gonderildi. Millet corona ile ugrasirken biz dronela savaş isindeydik. Bizim kadar kötü yönetim zor bulursun.

Neyse olay şu: çoğumuz bu virüsü kapıp atlatacak. Yeterki yaşlı ve hastaları koruyalim. 40 üstü olarak risk grubuna yaklassam da realite bu. Tam sokağa cikma yasağı yerine, hizmetlerin, ekonomik faaliyetlerin biraz sürdüğü durum en ideali. Virüs bir süre hiç bulasmasa ne olacak? Bağışıklık yok. Gene gelip duman edecek ortalığı. Muhendislik çözümü saglik sistemi kapasitesini asmadan makul hizda dolaşması gibi gorunuyor.

can dedi ki...

@beagle
ABD, “gelişmiş” ülkeler arasında sağlık sistemi açık ara en kötü olandır ama bu sefer hakikatten fena sıçtı. Ülkede test yok. Net covid19 olan insanlara ve yakınlarına bile test uygulanamıyor. Ortalık tam bir keşmekeş.

Türkiye’de de AKP iktidarı dostlar alışverişte görsün maksat PR olsun politikasını sürdürüyor. Sadece 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı kadar abuk bir uygulama olamaz.

Virüsün geniş kitlelere hemen bulaşmamasının pek çok avantajı var- sağlık sisteminin kapasitesinden, virüsün ölümcüllüğünü giderek kaybetmesine, ilaç denemelerinin sonuçlanmasına kadar. O yüzden geciktirmek iyi bir fikir.

fidddas dedi ki...

güney kore gibi herkese test ile pozitiflerin karantinaya alınması bana uygun yöntem gibi geliyor. Onlar baya kontrol altına aldılar. Ülkeyi tamamen kapatmak mümkün görünmüyor.

can dedi ki...

@fidddas
Yerli ve milli kit ürettik diye içerde PR yapıp test gerekince “aaa biz, bize gerekmiyor diye 500,000 test kitini yurtdışına sattık” deyince Güney Kore yöntemini izleyemiyorsun tabii. Kore ve Almanya test konusunda ekstrem örnekler de Türkiye’ye bu kadar geç vurmuşken en azından sağlık çalışanlarının maske ihtiyacı filan karşılansaydı bari. İlgilenenlere biyolog Emrah Altındiş’in iyi bir röportajı: https://www.gazeteduvar.com.tr/yazarlar/2020/03/21/emrah-altindis-turkiye-italya-yolunda/?fbclid=IwAR197o7Z4O0ALaI36DKpk5jS1V0fFGSWaA3fGslYG4cPJHWa5t3rExQu-tM

turgay dedi ki...

Ülkenin çinden ne farkı var saklama konusunda? Eski kara kuvvetleri komutanı ölmese sayı bile vermeyecekler üstüne süreci iyi yönetiyor diye sağlık bakanı övüyüyoruz. Adam inşaatçılara paket yapıyor uçak seyahatlerinde vergi düşürüyor şaka gibi. Ülkeyi istesek de kapatamyız çünkü insanımız geri zekalı. Dün evden çıkamıyoruz bari 1,5 yaşındaki kızım biraz hava alsın diye mahallede gwzdireyim dedim dışarısı ana baba günü. Kasaplarda sıralar marketlerde sıralar sokaklarda trafik. Metro markete gittim adamlar ketçap reyonunu taşan etmiş 1 kavanoz mayonez kalmış sadece koca markette inanılmaz. Bizim insanımız başına gelmediği müddetçe asla önlem almaz. İşimiz zor gerçekten. Berberleri kapattılar dün saçları da kestiremedim ona üzülüyorum şuan :)

Mayor dedi ki...

1 milyon kişi başına yapılan test rakamları.
https://i.imgur.com/67FEsST.jpg
Bizde şu an 250 civarı. Evet ABD kadar kötü değiliz ama niye en kötüyü örnek alalım. Yunanistan bir çok önlemi bizden çok önce aldı mesela. Onların kafa da bizim halka yakın ama hükümetleri en azından ağırdan almıyor.
Bizde PR yapıldı dışarıya test veriyoruz diye ama bize test yok. Kardeşim geçen gün test olmak için Haseki'ye gitmiş yüzlerce kişi bekliyor diye geri döndü.

can dedi ki...

Bir kaç saat sonra covid testine giriyorum. Hadi be covid, yap bi güzellik de böyle hafif atlatmış olalım

Huzeyfe dedi ki...

@can

Geçmiş olsun.

Herkese geçmiş olsun. Kendinize dikkat edin. #evdekalın #flattenthecurve

BJK4EVER dedi ki...

Ne kadar pis yagci bir medyamiz var. Fatih Terim'in hicbir belirtisi yokken neye gore test yapiliyor? Dunyada ve TR'de test kiti sayisi bu kadar dusukken ve vatandasa, son raddeye kadar test yapilmiyorken bu herife neye gore test yapiliyor? Zenginin cani daha mi kiymetli?

A.Albayrak denen cahil yilisilik herif de atesliyken bizim maca gelmis, yoneticilerimizin yanina vs oturmus. Kimse de bu cahil salak ne yapiyor diye agzini acamiyor medyada.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER +1

İşte biz buna laf arasında --'GS Lobisi'-- diyoruz...

can dedi ki...

@bjk4ever
Hiçbir sorunları yokken bütün Beşiktaş takımı ve yöneticilerine test yapılmış olmasına ne diyeceksin?

Ahmet Usal dedi ki...

@can

Tedbir amaçlı ve oyuncuları psikolojik olarak rahatlatmaya yönelik yönetimin aldığı bir tedbirmiş basından takip ettiğim kadarıyla. Pozitif çıkan sonuç yok, tüm takım temiz :) Bizde imparatorlar olmadığından hastalık bile bulaşmıyor, o kadar alnı ak kulübüz diye bakalım bence :) Yukardan bile korunuyoruz, en tepeden torpilliyiz :)

Huzeyfe dedi ki...

@can

Test kitleri hastanelere gitmeden varlıklı insanların eline geçiyor. Distopiayı yaşıyoruz.

Senin test sonucu belli oldu mu?

can dedi ki...

@ huzeyfe

Sağol sorduğun için. Yok, daha olmadı, burada 3-5 gün minimum sürüyor. Ama influenza (grip) testim negatif çıktı, bence bu net bir işaret.

Sağlık alanındaki eşitsizliklerin test sürecinde de yaşanmaması beklenemezdi burada Santa Monica da bir çocuk doktoru hastalarına mesaj atıp tanesini 250 $’dan yapacağı 100 tane testini pazarlıyor mesela.

Yalnız Fatih terim konusunda gösterilen tepkiye katılmıyorum. Ben de Fatih terim’le aynı durumdayım, hafif öksürük dışında bir semptom yok. Eşimin doktoru test için uygun kriterleri yerine getirmediğimizi düşündü ama benim doktorum yapmak istedi, ben sadece kendisini bilgilendirmek için mesaj attığım halde.

Bir yanıyla distopyayı yaşadığımız söylenebilir ama öte yanıyla aslında şu anki durum sadece normal zamanlarda fark etmediğimiz korkunçlukları gözler önüne seriyor. O anlamda belki de ütopyaya açılan bir kapıdır yaşadığımız an.

Pheaglix dedi ki...

fatih terim'e test yapilmasi kadar normal birsey yok. (muhtemelen) semptomlari olmasina ragmen umursamadan topluluk icinde dolasmaya devam eden, kulucka suresinde ve sonrasinda fatih terim ile yakin temasa gecmis olan (albayrak'in kisiliginden hareketle bunun kesin oldugunu soyleyebiliriz) birisinin testi pozitif ciktiktan sonra yakin temasta bulundugu herkesin test yaptirmasi gayet mesru. turkiye'nin sikintisi test yapilmasi gerekmeyen kisilere test yapilmasi degil, test yapilmasi gereken kisilere yapilmamasi. topluma yayilip herkesi (zengin-fakir, yandas-fetocu, terorist-"selam ve dua ile") etkileyebilecek bir viruste bile adam kayirmak cikabilecegimiz en ust noktalardan birisiydi.


@can umarim testin negatif cikar ve en yakin zamanda sagligina kavusursun.

can dedi ki...

@pheaglix
Dileğin için sağol, ama aslında ben pozitif çıksın istiyorum. Şu an 12. gün, olduğu olacağı bu, böyle hafif atlatmış olalım. Üstüne en kötümser tahminle dönemsel bağışıklık da bonus olacak. Bir hafta önce panik atak modundaydık ama şimdi bu kafadayım.

turgay dedi ki...

@can geçmiş olsun. korkusu bile insanı geriyor.

fatih terim konusundaki sıkıntı kızlarının inanılmaz derecede insanları suçlaması ve germesi. bizim de anamız babamız kıymetli ama bu kadar kendilerini insanlardan soyutlayan tepeden bakan olmak ne kadar doğru? ayrıca tam olarak tanı da konmamışken bu kadar ortalığı yakıp yıkmak ne bileyim bana fazlaca sonradan görmüşlük gibi geliyor.

can dedi ki...

@turgay
Haklısın kesinlikle, benim vurgulamak istediğim şu ama: Fatih Terim’in kızlarının tavırları da Terim’e gösterilen tavırda da nasıl nefret ve düşmanlık dolu bir toplum olduğumuzu gösteriyor. Az çok bildiğim hiç bir toplumda bu koşullarda bu sözlerin söylenebileceğini düşünemiyorum.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

@can

Öncelikle geçmiş olsun, bir an evvel arzuladığın bağışıklığı kazanman ve iyi olman dileğiyle...

Anlattığın koşullar aşağı yukarı ortadoğu ve kuzey afrikayı kapsayan şark bölgesinin tamamında geçerli.

Güçten başı dönenler ile o gücün getirdiği haksız kazançlar nedeniyle onlardan nefret edenlerin bölgesi burası, zıtların birliği, doğal sonuç.

Yoksa hasta olan birine sadece geçmiş olsun, acil şifalar denir. Hasta olan da teşekkür eder, daha fazla ortamı kirletip gündemde kalmaz. Ama bizde kraldan çok kralcılar güç sahiplerini gündemde tutar. E birileri bu kadar yüce ve el değemez konumda olursa neyi yönetiyorlarsa o da o konumda olur.

Benim rahatsızlığım ve itirazım zaten bu kültlere, o kültler etkin ve devrede olduğu sürece başarı tuttuğumuz takım için hayal. Hiç bir kaliteli yabancı teknik direktör ve organizasyon bizi bu şartlarda tekrar şampiyon yapamaz. Başarıda süreklilik ve devamlılık sağlanamaz. Tek çaremiz o külte karşı kendi kültümüzü geliştirmek olur, Sergen, Rıza gibi. O zaman da sınıf atlayamayız. Bir şeyler değişmez. Bir daha da Gordonlar Daumlar mümkün olmaz.

yilmaz dedi ki...

@can çok geçmiş olsun. İnşallah sıkıntısız bir şekilde atlatırsın.

Fatih Terim'in bu virüsü kapması da kötü oldu. Yaş itibariyle risk grubuna giriyor. İnşallah kötü bir durum olmaz.

Benim de bu olayda en çok rahatsız olduğum konu, Fatih Terim umurlarında bile olmayan, twitter'da çok organize olan GS taraftarı ve ona yaranmaya çalışan "sözde" spor yorumcularının, Fatih Terim'in ailesini de kendi tuzaklarına düşürmüş olmaları. Kızları Fatih Terim'in virüs kapmasına Federasyonun sebep olduğuna kesin kes inanmış vaziyette. Hatta Federasyon da kesmiyor. Topumuzun Allah Belasını vermesini istiyor. Çünkü günlerdir "GS'nin şampiyonluğunu engellemek için bu maçı seyircisiz oynattılar" fikri dolaştı GS camiasında. Bu da canı yanan çocuğun, babası hasta olunca böyle bir tepki vermesine yol açtı.

Şu durumda alenen adamlar bizi hastalığın müsebbibi olarak görüyorlar. Halbuki erteleme de, seyircisiz oynama da federasyonun tek başına almayı maçası yemeyecek kararlar.

Ve bi tane Cengiz, halen daha "algı" kelimesini kullanıyor. Ne dediği, ne zaman dediği, kimleri neyle itham ettiği gün gibi ortada. Halen daha ben seyircili oynansın demedim diyor. "Bilmediğim bir konu hakkında boyumdan büyük bir laf ettim, olayların buraya geleceğini tahmin edemezdim" de demiyor. Halen daha aynı zırvalar.

Neyse, rakibimiz de olsa inşallah kimseye birşey olmaz. Bunlar sporcu ve iyi bakılan insanlar. İlla ki mümkün olan en iyi tedavi uygulanacaktır. Bu lanet salgında fazla uzamadan biter inşallah.

Huzeyfe dedi ki...

@can

Haklısın. Eşitsizlikler günlük hayatta derinden hissettiğimiz şeyler değildi. Şu anda çok net hissediyoruz.

Tekrardan geçmiş olsun. Umarım atlatmışsındır.

sports guy dedi ki...

@can acil sifa diliyorum oncelikle hocam. Baska bir kronik durum yoktur umarim hastalik oncesinde?

Bende bir sikinti yok su an ama en buyuk endisem yakalanirsam ne bok yiyecegimi bilmiyor olusum, cunku bagisiklik sistemim yok gibi bir sey, hangi viral salgin ciktiysa ucundan girdim isin icine(2009 influenza, 2019 influenza, arada atlattigim iki hafta suren bir atipik pnomonim de oldu).

Patron benim durumu bildigi icin isler ciddilesmeden eve yolladi beni 10 gun once, bu herif kesin kapar tum ofise de yayar diye dusundu herhal :)

12 gundur karantinadayim, ofis de 3 mayisa kadar kepenk indirdi malum icra burosuyuz ve islemler komple iptal. O zamana kadar umarim dunyaca toparlama surecine gireriz de isimizin basina doneriz, gta serisini bastan bitiriyorum su an ve vice citye geldim bile anasini satayim.

can dedi ki...

@sportsguy
Sağol dostum, yok başka bir şeyim şükür ki. Yazdığın kadarıyla sen de koç gibisin. Influenza geçirmiş olman son derece normal. Benim domuz gribi salgını döneminde ciğerlerim bildiğin klarnet gibi ötüyordu. Bir ara her sene halüsinasyonlara dalacak kadar yüksek ateşli basemcik enfeksiyonları geçiriyordum. Sıkıntıya fazla takılma. Benim iki yaşındaki ve haftaya başlayan derslerimle nefes alacak vaktim gece yatmadan 1 saat. Valla 3 ay gta oyna deseler hayır demem :)))

can dedi ki...

Bu arada @Ahmet, @Yılmaz, @Huzeyfe, teşekkürler dostlar. Bugün test sonucu için aradım, hastane sikindirik bir eyalet tatilİ bedeniyle kapalıymış, Pazartesine kaldı. Üstüne 14 saat elektrik kesik evde oturduk, stok mtok kalmadı dolapta. Birinci dünyada üçüncü dünya yaşıyoruz.

can dedi ki...

Negatif çıktım. Hem rahatladım, hem üzüldüm doğrusu. Neyse kalın sağlıcakla arkadaşlar.

beagle dedi ki...

@can
:) belki atlatmissindir. Evde kal. Eski dunya kupalarini izlemek icin iyi zaman. 90lara göre büyük yildizlar hariç oyuncu kalitesinde büyük düşme var galiba.
Belki de şu voleybol topundan vazgeçmek lazim artik. Futbol topu biraz ağır olmali.

can dedi ki...

@beagle
Ev dışında yer kalmadı ki. Burada en son parkları, plajları, dağ yollarını filan da kapattılar. Kapalı kamusal alanlar zaten kapalı. Dünya kupası izlemek ilginç fikir. Çok vaktim yok bakıcımıza izin verdiğimiz için ama gece yatmadan en azından özetlere bakabilirim. Sağol öneri için.

can dedi ki...

Blogda da sokağa çıkma yasağı mı var yahu? Umarım siz ve sevdikleriniz iyisinizdir.

Huzeyfe dedi ki...

Ben hergun geliyorum ama ne diyeceğimi bilemiyorum. Sağlık afiyet diliyorum herkese.

can dedi ki...

Ben de hergun geliyorum. Spor da dahil haberlere fazla bakamadigim icin bari burdan can bulurum dlyerek. Bugun dunyanin su halinde bile hiz kesmeyen yok Dorukhan’in menajeriyle, yok yonetimle eski yonetim arasinda gerceklesen kayikci kavgalarini gordum de icim bulandi. Mevcut futbol ekonomisi, yonetisimi cokse de bu karabasanin bir faydasi olsa.

yilmaz dedi ki...

@can bence Dorukhan'ın benzeri haberlere çok rastgeliriz. Feda döneminde Egemen ve Ernst krizleri gibi krizler çok olası. Fakat bir fark var, bu kez egemen'e istediği parayı verecek aziz abisi de yok artık. 3 büyüklerde 100b€'ya ilk 11 oynayan çok oyuncu olacak bence. O yüzden Dorukhan'ın menajeri gibi simsarlar pozisyon almaya çalışıyor.

Ben 1.5 - 2 m€ maaşlı oyuncuların ligin yıldızı olduğu bir döneme gireceğimizi düşünüyorum. Açıkçası çok da heyecanlıyım. Sonuçta Bratislava, Partizan, Vardar, Östersunds, LASK, Malmö bizim takımları yendiği yetmediği gibi futbol dersi de verdi yakın dönemde. Bunların biraz daha irileri Gent, Brugge, Braga'yı filan saymıyorum daha. İlk gruptaki takımların Malatyaspor'dan hallice bir kadro değer var.

Ronaldinho'nun 20m€ değerde olduğu o güzel günlere dönmek dileğiyle.

Gaziantep Halı Yıkama Welcome to Gaziantep Miraç Carpet Washing Factory Official Website. Our policy; It provides the cleanest, hygienic, fastest and safest and quality service. Your carpets washed in fully automatic machines at Miraç Carpet Washing Factory are hygienic, healthy and clean as in the first day.
https://www.mirachaliyikama.com/

BurkayJK dedi ki...

https://twitter.com/SanBassMedia/status/1248197292655509504?s=19

blog yükleeen :)

BJK4EVER dedi ki...

Futbolcularin igrencligi, karaktersizligi her seferinde beni sasirtmayi basariyor.
Dorukhan'i bana 6 ay evvel sorsan sunu derdim; helal olsun cocuga, inanilmaz ozverili, istekli, tam bize yakisan bir oyuncu. Catir catir oynuyor, gorunusu itibariyle akilli, modern ornek bir Turk genci gibi duruyor. Tam bizde uzun seneler oynayacak, belki kaptanliga yukselecek, taraftarin sevgilisi olacak birisi dersin.
Bir de simdi olanlara bak. Hadi menajerin para kopartmaya calisiyor, eyvallah. O konusabilir. Ulan sen niye BJK fotograflarini siliyorsun, abuk subuk story atiyorsun? Sen bilmiyormusun menajerinin kontratinin bitmek uzere oldugunu, kuluple daha 1.5 senelik anlasman oldugunu, cok agir bir sakatliktan cikmak uzere oldugunu? Ustelik butun dunya cani pesinde kosuyorken cikip bunu mesele haline getirmek, kulubu ve taraftari karsina almak nasil sacma bir davranis? Hadi kendin dusunemedin, onundeki Tolgay ornegini de mi gormuyon? Bu karakterle sen baska kulupte iflah olabilirmisin? Ulan menajeri kandirdi diyeceksin de, koskocaman herifler be abi. 22 yasinda adam bu ortami analiz edemiyorsa, sacma bir menajerin lafiyla hareket ediyorsa o zekayla zaten kalmasin bizde siktirsin gitsin. Ha, kendisi paragozse ve Besiktas'in kendi hakkini vermeyecegini dusunecek kadar bu kulubun buyuklugunu anlamadiysa da siktirsin gitsin.

Uc buyukler kendi aralarinda gentlemen's agreement yapip net maas limitleri koymali bu tur oyuncularin oyuncagi olmamak icin, ama rekabet duygusu yine agir basacak ve olmayacak. Besiktas belki Dorukhan'a Avrupa'da kazanabileceginin 2, belki 3 katini verecek, ama FB ve GS belki ustune de cikacak. Hele GS CL gelirlerini de alirsa tam bu serefsizligi yapacak kalitede bir kulup. Abdurrahim Albayrak yavsagi ve Fatih Terim pisligi Ersan'a da nasil sacla olmustu.

Lanet olsun su Turk futbolculara ve duzene.

Zaitsev dedi ki...

Teklif geldi mi satacaksın Türk topçusunu. Hiç beklemeyeceksin daha fazla para kazandırmasını veya seni ileri taşımasını. Cart diye keseceksin. Kim satılmadı ise elimizde patladı.

Dorukhan, Sergen'in oyununda etkili bir parça olabilir ama menajerin aklına uymaya devam ederse ilk teklife satılmalı.

Beşiktaş, FB ve TS başkanları ile bir maaş anlaşması yapılabilir ama GS başkanı ve yönetiminin bu kafada olduğunu düşünmüyorum.

BurkayJK dedi ki...

https://twitter.com/SanBassMedia/status/1250004547084451851?s=19

blog yükleeen :)

BJK4EVER dedi ki...

Hey gidi Bobo hey. Kayseri, Alanya derken Fox TV dizilerine kadar dusmus maalesef.

https://i.imgur.com/Bd5qIrN.png

can dedi ki...

@bjk4ever
Ne oluyor diye baktım hakikaten. :))) Bu arada Bobo 35 yaşında ve Hindistan’da Haydarabad da oynuyor muş, hala da gol atıyor. Beşiktaş’ın geleceğini kurtaracak yeni Bobolar olacaktır.

can dedi ki...

Karius’la ayrılma biçimimiz Demirören döneminin icraatlerini hatırlatıyor. Sonumuz hayır olsun.

yilmaz dedi ki...

Bu salgından sonra çok şenlikli bir lig bizi bekliyor. 6 aydır sakat olan Dorukhan bile takıma hareket çekebiliyor. Sanırım Feda sezonunu bile mumla arayacağımız bir döneme giriyoruz. Başkan da zaten "isteyen FIFA'ya gidebilir, sıkıntı yok" moduna girmiş.

Valla keşke şöyle "benim maaş limitim 1m€'dur, bunu da en fazla 2-3 oyuncuya verebilirim" diyebilen bir yönetimimiz olsa.

Bir düşüncem konusunda da yorumlarınızı beklerim. Sizce bu kriz, avrupa'da bölgesel turnuvaları ortaya çıkarabilir mi? Mesela balkan ülkeleri, kuzey avrupa ülkeleri gibi. Yakın bir zamanda, Kuzey Avrupa ülkelerinin maç takvimi konusunda sıkıntı yaşayıp bir de Avrupa kupalarında sürekli ön eleme oynamak zorunda kaldıkları için turnuvalardan çekilme konusunu konuştuklarını okumuştum.

BurkayJK dedi ki...

https://twitter.com/SanBassMedia/status/1251459047733239808?s=19

kartal gol gol gol! :)

Ahmet Usal dedi ki...

Hadi ortalığı biraz şenlendirelim. Erdal Torunoğullarının aşağı yukarı herşey hakkında yaptığı güncel açıklamaları buraya döküyorum. Kısım 1 :
Kaynak : https://ortacizgi.com/canli-erdal-torunogullari-aciklamalarda-bulunuyor

Beşiktaş Kulübü Futbol Transfer, Scouting ve Futbol Yapılanması Sorumlusu, Futbol A.Ş Başkanı Erdal Torunoğulları, Murat Özen'in Instagram canlı yayınında açıklamalarda bulundu. İşte açıklamalar :

-Abdurrahim Albayrak'a işin bu tarafında katılıyorum-

"Ligin tescil edilip edilmemesi TFF'nin vereceği karar. Oynayarak hak edilmesi daha anlamlı olur. Tabi sağlık sebepleri ortada. İnşallah bu sorun kısa sürede biter. Ancak Abdurrahim Albayrak'ın dediği gibi amatör şubelerin birçoğunun kapatılmasına katılıyorum. Ego ve komplekslerimizi bir kenara bırakalım. FIFA ve TFF şimdiye kadar hep futboldan yana tavır aldı. Kendi açılarından haklı olabilir. Bu saatten sonra kulüpler korunmalı. Artık tavır kulüpten yana olmak zorunda. Bunu bilerek hareket etmek zorundayız. Abdurrahim Albayrak'a işin bu tarafında katılıyorum."

-Hoca çağırırsa hepsi geri gelecek-

"Federasyon 5. ayda karar versin, 6. ayda ligin başlaması gerekiyor. Bu kadar uzun süre ara verildiği zaman ‘gitmek isteyene gidebilirsiniz’ dedik, sıkıntı yaratmadık. En azından ailesiyle beraber olması psikolojileri açısından iyi olacağı için gönderdik. Şimdi hoca çağırırsa hepsi geri gelecekler."

-Karius, sözleşmesini feshetmek için FIFA’ya gitti-

"Karius bize sıkıntı yarattı. Alacakları ve sözleşmesini feshetmek için FIFA’ya gitti. Hak etmediği alacaklarını da istedi. Oynanmayan ayların parasını da istedi. Sonuçta top oynanmadı. FIFA tarafından belirlenemeyen bir şey. Gitmek istiyor, doğrudur. Kendi bileceği iş. Haksız bir ödeme yapmak istemiyoruz"

-Dorukhan Toköz konusu-

"Dorukhan bizim oyuncumuz. Son derece talihsiz bir sakatlık geçirdi. Toparlanma sürecinde. Tek başına Ümraniye'de çalışıyor ve kendisini tebrik ediyorum. İnşallah uzun yıllar Beşiktaş ve Türk futboluna büyük katkısı olur. Biz Dorukhan'ı böyle bir polemiğin içine çekmek istemiyoruz. Çıkan haberleri maksatlı görüyorum. Benim tanıdığım Ogan Tarhan’dır. Kendisiyle Ocak ayında görüştük. Görüşmeden sonra Dorukhan Almanya’ya tedaviye gitti. Sonra da bu çok kötü Koronavirüs süreci başladı. Diğer arkadaşı bilmiyorum. Benimle görüştüğünü iddia ediyor. Eski yönetici de iddia etti. Fotoğraf da varmış. Bu kadar detaylı bildiğine göre o menajerle nasıl bir bağlantısı var, merak ediyorum. Ogan Tarhan ile görüşmüşümdür, doğrudur."

-Necip, 'Kulübüm için her şeyi yaparım’ dedi-

"Oyuncularla maaş görüşmesi yapılıyor. Herkes hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını biliyor. Oyuncuları kırmadan bu işe bir çözüm bulmaya çalışıyoruz. Futbol ailesinin çok radikal kararlar alması gerekiyor. Risk almalıyız. Aksi halde yönetecek kulüp bulamayız. 4 aydır hiçbir kulübe 1 lira giriş yok. Bu gerçekleri oyunculara anlatıyoruz. Olumsuz cevap veren olmadı. Süreci bekliyorlar. Bize yardımcı olacaklar. Görüştüğümüz oyunculardan Necip Uysal, ‘nasıl biliyorsanız öyle yapın. Kulübüm için her şeyi yaparım’ dedi."

-Gökhan, Caner ve Atiba bizim için önemlidir-

"Gökhan, Caner, Atiba ile devre arasında o şartlarda görüştük. Değerli oyuncularımızdır, sözleşmeleri bitiyor. Bugünlerde bir şey konuşamadık. Mutlaka çözümleriz, onların da Beşiktaş'tan ayrılacağını düşünmüyorum. Bir araya henüzgelemiyoruz. Gökhan da, Caner de, Atiba da bizim için önemlidir. Bu ailenin bir parçasıdır."

Ahmet Usal dedi ki...

Kısım 2 :

-Fabri'yi kadromuza katmamız imkansız-

"Seneye mutlaka kaleci almamız gerekiyor. Fabri son transferimdi benim. Kendisi çok iyi bir profesyonel. Yürekten bağlıydı bize, satışından para kazandırdı. Gittiğinden beri iyi oynayamadı. 3 yıldır doğru dürüst oynayamadı. Sağlık problemleri vardı. Kadromuza katmamız imkansız. Umarım ileride farklı bir şekilde de olsa Beşiktaş'a hizmet eder, kapılarımız açık."

-Nurullah Aslan ile ilgileniyoruz-

"Samsunspor'un kalecisi Nurullah Aslan ile ilgileniyoruz. Oranın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam çok yakın arkadaşımız. Bu kalecinin 5 yıllık sözleşmesi var. Başkan görüşmüşse kendi tasarrufur."

-Lucescu'ya karşı çıkmam mümkün değil-

"Lucescu, çok büyük saygı duyduğum, çok emeği olan bire bir görüştüğümüz değerli hocamdır. Ama hoca olarak bir şey deme şansım yok. Görüşmeler olmuştu ama sportif direktör olarak değil. Karşı çıkmam mümkün değil. Breida’ya karşı çıktım, yaşından dolayı karşı çıktım. 74 yaşında olması gerekiyor ve uzun yıllar görev almadı."

-Hocanın Elneny’yi istediği ortadadır-

"Hocanın Elneny’yi istediği ve beğendiği ortadır ama maaşı da ortadadır. Şu anda istediği mevut durumu görmek. Kimler kalacak, kimler gidecek? Dünyada oyuncu da bitmez. Alternatiflerimiz mevcut. Hoca nereye transfer isterse sıralamaya göre karar verip transferi yaparız. Şu anda da görüştüğümüz oyuncular var."

-Talisca ile görüştük-

"Talisca çok büyük bir yetenek. Kim istemez ki. Beşiktaş'a da çok büyük katkısı oldu. Ancak taraftarımızı şunu kendine sorsun. Talisca, Çin’e neden gitti? Para için gitti. Bu çok normal, 8 milyon Euro net para alıyor. Beşiktaş’ın 3 milyon Euro dahi verecek durumu olmaz. Bu gerçeği göz ardı etmememiz gerekiyor. Kendisiyle de görüştük. 8 milyon Euro varsa seve seve gelir. Bütün eski oyuncularımızla görüşüyoruz. Keşke olabilse”

-Oğuzhan'ın düşüncesini öğreneceğim-

"Oğuzhan ile bugünlerde görüşeceğim. Oğuzhan'ın durumunu öğrenmemiz gerekiyor. Beşiktaş'ın o bölgede ihtiyacı var. Eski Oğuzhan'ı tabii ki geri isteriz. Onun yerine birini alacağıma Oğuzhan'ı isterim. Feyenoord'dan başka birini istemedik."

-Larin'in opsiyonunu kullanmayacaklar-

"Larin’in 2,5 milyon Euro satın alma opsiyonu var. Haziran'a kadar oranın futbolcusu. Bu opsiyonu kulanacaklarına inanmıyorum. Çünkü oradaki kulüplerin de durumu kötü. Kullanmadıkları zaman da oyuncumuza sahip çıkacağız. Gelir takımda devam eder. 2 yıl daha sözleşmesi var. Kullanmayacakları kesin, bilgimiz var."

-Mensah ve Nsakala, listemize girdi-

"Mensah’ın Kayserispor ile sözleşmesi var. Listemizde yer alıyordu. Nsakala da listemize girmiştir. Hocamızın eski oyuncusu. Herhangi bir kulüple sözleşme imzalamamışsa oturur konuşuruz. Bu oyuncular listemizde vardı."

-Boateng'in kulübü ile görüşeceğiz-

"Boateng iyi bir oyuncu. Uygun bir fiyata getirdik ve nokta transfer oldu. Verim de sağladı. Fakat şu anda alacağı ücret konusunda kulübü ile görüşeceğiz. Yardımcı olursa oyuncu kalacak. Oyuncu da Türkiye'yi seviyor"

-Aboubakar'ın ciddi sakatlıkları var-

"Aboubakar'ın ciddi sakatlıkları var. Beşiktaş'ta da verimliydi. Sakatlıkları olmasa bu oyuncuları kadromuza katardık."

-Emre Kılınç ile ilgilenmedik-

"Emre Kılınç ile ilgilenmedik. Bir ara Sivasspor Kulübü Başkanı'da bizi suçladı. Biz Sivassporlu oyuncularla ilgilenmedik"

-Kaç aydır yayıncı kuruluş bile ödeme yapmıyor-

"Biz elimizden gelenin en iyisini yapacağız Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bugünkü gerçeği, bugünkü durumu taraftarlarımız da kabullenmeli. Durum gerçekten vahim. Bu süreç herkesi etkiliyor. Büyük bir mali kayıp var. Kaç aydır yayıncı kuruluş bile ödeme yapmıyor. Kimlerin ne yapacağını kestiremiyoruz. Bütçemizi belirleyebilirsek en iyisini yapacağız. Bu konuda başkanımız arkamızdadır. Yetki vermiştir. Yönetim kurulumuz ile hep beraber iyi şeyler yapmak istiyoruz. Büyük isimler artık çok zor."

can dedi ki...

Abi anliyorum gundem yok, herkesin keyfi de kacik ama her gun giriyorum su siteye, bari nasilsiniz iyi misiniz onu yazin. Bir de covid postu acilsin, GS postunu gormekten gina geldi.

Koronafinans savaslarinda ilk cephe Karius'la yasandi. Neyse ki sene sonu sozlesmesi biten kiralik oyuncu, yoksa sonu Ferrari gibi olabilirdi. Umarim maas indirimi konusunda ilerleme saglanabilir. Saglanamazsa, ne yalan soyleyeyim illa da kalsin diyecegim bir tane oyuncu yok, belki bir sene daha Atiba. Onun disindaki butun oyuncular gidebilirler, ama tabii bu maaslarla talipleri cikmayacagi icin hayal bunlar.

beagle dedi ki...

@Can
Ses verelim o zaman. @burkayla beraber San Bass da rakiplere göz açtırmıyoruz. Finaldeyiz.

Yıllardır bir "vizyonsuz" olarak Beşiktaş'ın ilk 11i için 1 World Class, 2-3 de çok özel adam dışında 1M tavanla oynaması taraftarı olan biri olarak çok eğlenmekteyim. Ödenemeyen paraları sanki cebinden verenlerden pek ses yok.

Bir kere şu tespiti yapmak lazım: Bu fırtınaya en düşük maaş bütçesi ve en iyi yerli/genç kadro ile yakalananlar en şanslılar. Tabi Fransızların yargıtaydaki aslanlarla falan hep potada olacağı malum. Türk futbolu renklileri küme düşürmedikçe adam olmaz. Biri bırakıyor diğeri başlıyor şikeye.

Neyse olaya dönersek hele bir de corona gazıyla yüksek maaşlı çöplerden de kurtulsak tadından yenmez. Kaçınılmaz durumlar var:
1- Larin döner
2- GG, Boyd Kalır
3- Ljajic, Oguzhan, Elneny çok zor.
4- Buraktan bi halt olmaz. 2.5M Maaşla yatar. Lanet olası Fiko.

iyimser olaylar:
5- Karius şut. Kalan maçlarda Ersin oynayacak
6- Diaby, Rebocho denklemden çıkarlar.
7- Lens, Roco büyük ihtimal giderler.

- Canerin kalması veya Nsakala olacak gibi. Nötrüm ama solda 3 genç var. denemeden Caner kalmasa keşke.
- Vida satılır mı maaş indirir mi bilinmez. Alpay-Ruiz gelecek yılın olası tandemi.

Sonuçta önümüzde zorunlu olarak büyük şans var. Ersin, Alpay, Erdoğan Mertcan, Ahmet, Almos, Atamer gibi bir sürü fiziken de sırıtmayacak oyuncu havuzumuz var. Bunlara kısa ama milli Oğuzhan Akgün, İlkay İşler, Kerem Kalafat eklersek gelecek yıla 20-25M maaşla rahat girebiliriz.

2020-1 Kadromuz
1- Ersin, Doğukan, Olası Transfer (Toplam 1,5M)
2- GG, Kerem, Dorukhan (2-2.5 M)
3- Nsakala, Ahmet, Rıdvan (1.5M)
4- Alpay, Erdoğan, Transfer/Vida (2-4 M)
5- Ruiz, Roco, Necip (4M)
6- Atiba, Kartal, Atamer (1.5M)
7- Boyd, Mertcan, Transfer (Oğulcan) (1.5M)
8- Transfer, Oğuzhan Öz(?) (2-3M )
9- Transfer, Umut, Larin/Burak (3-5M)
10- Boateng/Transfer, Oğuzhan Akgün (1.5 M)
11- Tahtabacak/Transfer, Almos (2M)

Olasılıklara göre 22-27M arası 10-12si altyapıdan olmak üzere 26-30 kişi arası bir kadro kurulabilir. Altyapıdan gençler 250 bin Euro ile imzalıyorlardı bu seneye kadar. Oynayan fazla alsa oynamayan az alsa yaklaşık öyle bir ortalama olur. Diğer maaşlar ise oyuncuların mevcut maaşları ve az indirimlerle hesaplandı.

Vida ve Ljajic gider Burak/Larin ikilisinden en az birinden kurtulursak varsayımı ile vasat maaşlı 4 ve 6, tecrübeli yedek kaleci ile ucuza kadroyu doldurup 2-4M maaşla golcü veya bir golcü 9, bir etkili kanat alabiliriz. Ne olur bir keriz de çıkıp tahtabacağı alsın.

yilmaz dedi ki...

@can ben de günde 4-5 kez geliyorum blog'a :)

bende de oyuncu maaşlarının düşeceğinden dolayı pis bi mutluluk var. Bir kaç sene öncesine kadar ütopya olarak hayalini kurduğum şey gerçek olacak gibi. Çok düşük maaşla (alt yapı ya da transfer) birbirlerinin dilinden anlayan oyunculardan kurulu, tek sorunu yetenek eksikliği olan bir kadro.

Ama benzer hataları yapmaya ısrarla devam ediyoruz. Açıkçası N'Sakala'nın transferinden çok memnun değilim. Defalarca deneyip başarısız olduğumuz ligden transfer hamlesi. Üstelik 30 yaşında. Ve maalesef Sergen Yalçın'ın eski takımlarından birinden geliyor olması, hocanın başka tercihlere pek bakmadığını gösteriyor. Muhtemelen maaşı da 1m€'nun altında olmayacaktır. İnşallah yanılırım.

Ljajic, Vida ve Lens'in satış ve/veya fesihi ile bir maaş bütçesi yapılabilir.

Burak ve GG'den indirim talep edilebilir. (Ben her ikisinin de indirim yapacağını tahmin ediyorum)

Eğer Avrupa'ya gitmezsek Ersin, Erdoğan, Kartal, Fatih, Hasic gibi oyunculardan bir kaçı takımın as oyuncuları olur ve çok ciddi bir tasarruf yapılabilir. Yerlerine alınacak oyuncular'ın direkt şampiyon yapacak oyuncular olmadığı takdirde bu hiç de romantiklik olmaz.

beagle dedi ki...

Bir de yaşlı oyuncularin (Atiba hariç) bu dönemde büyük form kaybedip hızla dökülmesi ihtimali olur. PS oynayip duruyorlarmis. Ilk deparda alirlar lifi rllerine.

can dedi ki...

Oh be, hoşgeldiniz @beagle ve @yılmaz. Boş bırakmayalım tesisi böyle, teo yuvalanır sonra.

@beagle
Kurduğun kadro konusunda seninle büyük oranda hemfikirim. Aslında gerçek bir yönetim ve scouting ekibimiz olsa başka stratejilere de yönelenebilir, 1 milyon ve altı maaşlı pek çok iyi oyuncuyu kadroya katabilirdik. Bu yönetimle bu çok mümkün gözükmüyor ama. Bu durumda 1-2 fırsat transferine yer bırakabilecek şekilde kadroyu akılcı kurmak en iyi olasılık. Önümüzdeki en büyük zorluk Vida, Lens, Ljajiç başta olmak üzere (Oğuzhan’ı dahil edebiliriz) yüksek maaşlılardan kurtulmak. Diaby, Karius, Rebocho, Elneny de gidiyor. Bu temizliği yapabilsek, maaşları da makul seviyeye çekebilsek bu vesileyle geleceği kurtarabiliriz.

can dedi ki...

@Yılmaz
Nsakala’yı hiç tanımıyorum ama bana da gereksiz bir transfer gibi geldi, hele ki 1 milyon euroya filan gelecekse. İspanya ve İtalya’dan koronavirüsün ekonomik ve sosyal etkisi sonrası 1 milyona (oradaki maaş karşılığı 1,7 milyon civarı) çok daha nitelikli adam alınabilir gibi geliyor. Tabi tanımadığım için söylüyorum, belki ki benim düşündüğümdan daha iyidir ama üç yıl önce yaptığı dört asist dışında senede bir asist ortalamasıyla oynayan bir bebek için 1 milyon Euro bana çok fazla geliyor

can dedi ki...

Bebek değil bek olacak

beagle dedi ki...

Bugun Fabri haberi gördüm. Bjkden sonra 2 takimda çıktığı toplam maç sayisi 6 :) Qimil Kasimpasayi küme düşürüyor. Bobo Avustralya'da anca oynadi. Bjk taraftarinin önemli kismina sorsan bunlar yildiz. Hatta geri dönsünler.

Vasat performans seviyoruz, sevmeyelim. Yilda 10 gol zor atan santrafor, 2 gol atan sağ açık olmaz. 1.80lik kaleci devri bitti.

Ilk 11de koyduğun pozisyonda yetersiz özelliği olan kimse almayalım. Iyisi yoksa tonla genç var elde. En gelişmeyen Necip bile Medel'den, Khelestov'dan, Sivok'tan Ruiz'den Diaby'den falan iyi oynadi nereye koysan. Bjkyi yabanci ve transfer çöplüğü olmaktan kurtaralim. Bir transfer sezonunda 4-5 oyuncudan fazla aldigimizda genelde çok kötü oluyoruz. Olcayi Oguzhani falan sahada yuhaladinmi, sonraki yillari da kaybediyorsun.

Yeniden yapilanmaya en çok biz haziriz. Bjk tipi yapilanalim. Ozkaynaklar, gencler, sadakat, az ve öz transferle Sifolar Walshlar Gomezler Atibalar bulalim.


can dedi ki...

@beagle
Bobo konusunda bir not düşeceğim. Bobo Brezilya u21 santraforu olarak oldukça ucuza geldi, hiç fena da bir performans sergilemedi başlarda. Beklenen gelişimi gösteremediğinde yolları ayırmak gerekiyor tabii ama içinde bulunduğumuz döneme uygun ruhlu bir transferdi sanki.

Emrah D dedi ki...

Bobo'yu menejeriyle karısı yaktı. Bizle sözleşme uzatmadı sonra bizim önerdiğimiz (kendi iki katını istediği) paranın neredeyse yarısına ancak kontrat bulabildi ve berbat bir kariyer yönetimiyle bayır aşağı gitti. Ha Avustralya kariyer olarak değil ama yaşam açısından güzel yer o ayrı :)

can dedi ki...

@disko
Hindistan’da Haydarabad’da şimdi. Beşiktaş’tan bonservissiz ayrılıp doğru düzgün dikiş tutturabilen futbolcu hatırlamıyorum.

Emrah D dedi ki...

@can

Haydarabad hiç olmamış :D ben dikiş tutturabildi manasında dememiştim zaten, ama kötü futbolcu olduğu için değil kötü kariyer yönetimi yüzünden dikiş tutturamadı. Kafasını çalıştırsa bizden 4 büyük ligin birine gidebilirdi. Demirören dönemi forvetlerimiz içinde bence en iyilerden biriydi.

Bizden bonservissiz gidenin daha yüksek seviyeye bir daha çıkamaması bir gerçek yalnız. Düşününce aklıma ancak eski takımına geri dönebilen Delgado veya Marsilya'da oynayan Cisse geliyor pek örnek yok genelde perişanlığa, amatör kümelere veya adı sanı duyulmadık liglere yolculuk olmuş. Şimdi biraz baktım bir de Myhre (herkes Asper'i daha çok severdi, ben niyeyse Myhre'ye ısınmıştım) bizden sonra Premier lig yapmış.

fidddas dedi ki...

ben de bloğa günlük 2-3 kez uğruyordum ama içimden yazmak gelmiyordu.
hem işlerimin yoğunluğu hem de zorunlu eve kapanmanın bunalımı yazmaya engel oldu(işe gitmek zorunda olanlar için evde kalıp bunalmak daha uygun gelmiş olabilir, haklılar)

pandemi sonucu futbolda beklenen ekonomik çöküş yeni yönetimin avantajına oldu. (böyle bir pandemi de avantajlardan söz edilmez ama şu anda beşiktaş tarafına bakıyorum sadece. )
- eldeki imkan ile seyirciyi memnun edebilecek bir transfer politikası izleyemezdi
- zaten ekonomisi çöktüğü için maaş yüklerinden kurtulması imkansızdı, şimdi en kötü indirim ile devam etme şansı var. 1 milyona burada oynayacağıma 750 bine ülkeme dönerim diyecek oyuncu çıkabilir (lens mesela)
- aynı anda herkesin ekonomisi çöktü. ekonomik olarak eşitlenmesek bile yakın konumlara geliriz.
- diğer liglerin de ekonomisinin ağır darbe alması, küçük takımlardaki yetenekli oyuncuların bizi daha kolay tercih etmesine sebep olabilir. belçika, hollanda ve fransa liglerinin küçük takımlarında işimizi görecek oyuncular bulunabilir.
- sonunda ve mecburen kendi yetiştirtiğimiz oyuncuları kerhen değil ama mecburiyetten takımda görme imkanımız var.

maaş bütçesi 20-25 milyon arasına indirilebilirse ve kemik kadro 13-14 oyuncu üstüne genç oyuncu yapılabilirse 2-3 yıl içerisinde daha uygun bir yapıyla ortaya çıkabiliriz.
futbol ekonomisinin küçülecek olması bizim için yeniden yapılanmanın fırsatı olarak görülüp devam edilmeli.
şu döneme bir de yetiştirici bir alman ile girseydik iyi olurdu ama en azında bu dönemde bir futbol aklı bulunup o şekilde yapılanma olsa bile iyidir derim.

beagle dedi ki...

@Can
Ben U21 milli genç bulunca az paraya alinmasin demiyorum, aman :) Ama adam sezon ortasinda anca forma girip 5 mac sonra sakatlanip yillarca ligde 10 golde takilinca, gerçeği görmek gerekir. Profesyonel lig topçusu değildi Bobo. Ama arkasinda markajci varken topla dönüp dribling yapip gol atma gibi çok özel bir mahareti vardi. Keşke istikrarli da olsaydi.

Brezilya'da milli takimlar pazarlama amaciyla da kullaniliyor denir. Her ortalama topcuyu 1-2 kere bir milliye alip cv guclendiriyorlardi satış icin eskilerde. Simdiki durumu bilmiyorum. Ben acayip soğudum brezilyalilara. Uğraşılmaz. Fransiz zenci, Alman Isvecli Norvecli falan alacaksin. Hicbiri yoksa Yugo.

BJK4EVER dedi ki...

Ben beagle'i anliyorum ve hakli buluyorum. Buradaki verdigi orneklerin dogrulugu onemli degil. Sonuc olarak anlamamiz gereken su; vasatlik ve genis bir kadro bize hicbirsey katmiyor.
Turkiye ligindeki son sampiyon kadrolara bakarsaniz asla genis, 17-18 kisinin kullanildigi kadrolar goremezsin. Kemik bir 11, yedekten gelip katki veren 3, bilemedin 4 oyuncuyla gelen sampiyonluklar var hep.
Ne kadar cok birbirine yakin vasat oyuncu kurarsan kadronda, o kadar dogru yolu bulamiyorsun ve ne istikrar sagliyorsun, ne sahada kaliteli futbol gorebiliyorsun.
Bu sene bir 4-5 sag acik oynatmisizdir herhalde. Benim hatirladigim Diaby, Boyd, Lens, bir ara N'Koudou da oynamisti galiba.
Sag aciga 1 tane saglam adam yerine 3 tane vasat adam alirsan boyle oluyor.

Yapmamiz gereken sey gayet basit; yapacagimiz transfer sayisi 6 ise, burayi 6 tane birbirine yakin maaliyetli, vasat (not olarak 6, max 7 diyelim) adam almayacaksin. 2 tane cok ust duzey, 8-9'luk adam alip digerlerini ucuz maliyetle sececeksin ve bunlardan 2 tanesinin bir Atiba, Marcelo, Olcay, Onyekuru cikmasini bekleyeceksin. Baska caresi yok.

Aldigin saglam oyuncular performans sergilerse o vasat oyuncularin acigini da kapatiyor. Senin forvetinde Gomez, orta sahanda Sosa vs olunca senin solbeki Ismail de olsa, kalede Tolga da olsa isin icinden cikiyorsun. Ama forvetinde bir Gomez degil de onun 2 tik alti olunca, solbekin Ismail yerine Caner de olsa yetmiyor iste.

Bir yere kadar geliyorsun, tutunuyorsun lige, ama sampiyon olamiyorsun. Cunku rakibinin kalesinde Muslera, orta sahasinda Feghouli, Fernando var ve kritik anda sahneye cikiyorlar. Vasat kadroyla ilk 3-5 siraya yerlesiyorsun, o acidan sikinti yok. Ama o sampiyonluk esigini atlayamiyorsun. Trabzon, Basaksehir, Sivas guzel ornekler iste. Getirdiler bir yere kadar, sonra yetmedi. Bu sene de yetmeyecekti buyuk ihtimalle.

Bence de bu yolu izlemeliyiz.
Seneye transfer ve maas butcemizin 75%ini 1 kaleci ve 1 santrfora harcamaliyiz, oradaki oyuncular tartisilmaz olmali. Gerisini scouting network'un buldugu ucuz veya bonservissiz yabancilar, genc oyuncularla vs kapanir. Bir sekilde 11 tamamlaniyor zaten, kadromuz cok da dar degil. Risk tabii var, aldigin pahali santrfor bir an sakatlanir 6 ay oynamaz vs. Bu sekilde risk alip sampiyon olmaliyiz. Benim acimdan 2.lik ve 5.lik arasinda hicbir fark var. Maddi olarak 1. olan takim arayi her turlu aciyor zaten. CL on elemesi faktor olabilir, ama kolay kolay o qualifying turlarini gecemiyorsun. Avrupa liginde gelen para, prestij vs de bes para etmiyor, hatta lig performansini olumsuz etkiliyor.

Ben garanti ilk 3 yerine risk alip 1. olacak takim kurmayi tercih ederim. Sampiyon olamazsak da 7. olalim cok da onemli sanki.

can dedi ki...

@BJK4EVER
Sayica cok ama vasat transfer yapmanin sacmaligi konusunda hepimiz hemfikiriz. Kaldi ki gecen sene transfer edilen adamlarin cogu (Boyd, Diaby, Rebocho vs.) vasat filan da degil, dupeduz kotu oyuncular. Ama bunun maliyet hesabiyla ilgili oldugunu dusunmuyorum. Ornek: Bonservisinin yarisina 4 kusur milyon euro verdigimiz N'Koudou.

@fidddas
Umarim "krizi firsata cevirme" konusunda sundugun su cerceveyi yonetim de gercekten dusunuyordur. Besiktas tarihinde gordugum en pasif ve tuhaf derecede atil yonetimlerden biri olarak goruyorum bu yonetimi. Ve krizi daha buyuk krize cevirmelerinden endiseliyim.

Huzeyfe dedi ki...

Bobo aslinda tam Turkiye ligi forvetiydi, baldiri kuvvetli, vurunca yikilmayan tipti. Ama sezon basinda 10 kilo fazlasiyla gelir, ilk golunu 10. haftada atar, 25. haftada sakatlanir, senede 20 mac oynayip 12 golu gecemezdi. Cok severdim ama Brezilyali steryotipine cuk oturuyordu. Bu arada Ronaldinho Paraguay'da hapse dusmus. Aklima geldi. Her yonuyle sayko bir yil yasiyoruz.

Malesef Turk futbolcularda da benzer bir durum var. Altyapidan ciksinlar, oynasinlar ama hangi ekolu, ornegi takip edip kendilerini gelistirecekler?
Jurgen Klopp genc oyuncularini uyarmisti bu sene, kiralik gitmek icin acele etmeyin filan diye. Biz daha razi edip gonderemiyoruz cocuklari. Gittikleri yerde de oynayayim, edeyim diye kendini zorlayan cok nadir var. Benim gordugum Fatih tek.
Boyle sebeplerden ben hem umutluyum hem de biraz cekingenim.
Zamaninda Aydin Karabulut, Serdar Ozkan, Batuhan filan Inonu'ye cikacak diye cok heyecanlanirdim. Hepsi hayal kirikligi oldu. Necip de dahil, altyapidan ilk ciktiginda cok daha iyi futbolcuydu.

@BJK4EVER

Aynen. Kaleci ve forvet para harcanacak iki mevki. Bunlar olunca kurulan kadro uyumsuz olsa, hatta diger butun transferler patlasa bile devre arasina girene kadar potadan kopmuyorsun. Sonrasinda kervani yolda duzmek mumkun. Ne yapip ne edip ekstra kaleci ve forvet bulmamiz lazim. Ornek olarak, Trabzon var aslinda. Berbat top oynamalarina ragmen kaleci-forvet performansiyla potada kaldilar.

BJK4EVER dedi ki...

@can

Vallahi katilamiyorum pek. Cok iyi bir scouting olursa belki dedigin isler, ama genel olarak oyle olmuyor.
Biz 1 milyon euro maasli 5 oyuncu alsak, bunlarin 3'u cok kotu cikar, 1'i vasat cikar idare eder, belki 1 tanesi iyi cikar.
Ama 3 milyon euro maasli 5 oyuncu alsan 1 tanesi kotu var, 2 tanesi vasat olur, 1 tanesi iyi cikar, 1 tanesi sana sampiyonluk getirir.

Bu riske girmemiz gerekiyor. Adamlar 1 Muslera'yla kac tane sampiyonluk kazandi mesela. Adama 9.5 milyon euro bonservis, yillik 4.5 milyon euro maas gomduler. Bizde ne zaman boyle bir transfer yapacak, afedersiniz got oldu? Hep vasatliga alistik, hep romantiklige kactik. 1.5 milyonluk kaleci alalim ama Muslera performansina sahip olsun kafasindaydik.

Evet, istisnalar vardir tabii. Fabri, Marcelo, Atiba vs. Ama sunu da dusunmek gerekir; Marcelo'yu bulana kadar kac tane vasat stoper geldi gecti, onlara kac para gomduk ve bu bize kac sampiyonluga patladi?
Ve sunu da belirteyim; cok net bir cost bias var oyuncu degerlendirirken. Bazi oyuncular iyi performans sergilediginde bile maasi veya maliyeti yuksek diye begenilmiyor, yerin dibine sokuluyor. Bence Negredo, Vida guzel ornekler.

Bazi oyuncular da beklenti veya maliyet dusuk oldugu icin pohpohlaniyor. Mesela Marcelo. Bizim taraftar kendisini Van Dijk gibi hatirliyor, ama iyi performans veren vasat oyuncu'dan fazlasi degildi. Avrupa'da onun da vasatligi sayesinde esik atlayamadik, CL'de bir Pepe performansi vermedi, veremezdi de. Atiba keza oyle. Yasi ve maliyetinden dolayi beklenti 0 oldugu icin kaleyi bulan sut cekse bile tanri ilan edildi, ama her derbide Fernando ve Luis Gustavo kendisini sahada ezince kimsenin sesi cikmadi.

Sozun ozu; evet, maliyetin transfer basarisina, kalitesine net etkisi vardir. Bu etki belki bizim yoneticilerimiz, scouting networkumuz bok gibi oldugundan belki olmasi gerekenden daha dusuktur, ama vardir.

Ve sadece vasatlikla bir yere varamazsin. Bir yere kadar gidersin, tikanirsin. Mutlaka 2 veya 3 tane cok ust duzey, pahali oyuncu almaliyiz. Ucuza Turkiye'ye gelecek ust duzey oyuncu yoktur, geciniz. Ha, istisnalar tabii vardir. Vasat performans gostermis pahali/ust duzey oyuncu da var, cok iyi performans gostermis ucuz oyuncu da vardir. Ama bunlar istisna olur ve istisna kaideyi bozmaz.

yilmaz dedi ki...

@BJK4EVER

GS Muslera'ya parayı gömdü diye tek doğru yol bu değil. GS'de Muslera varken biz Tolga'yla da şampiyon olduk mesela.

Ayrıca GS kazandığı onca şampiyonluğa ve ŞL'den senelerdir tek başına cukkaladığı onca milyon €'lara, üstelik stadını terkedip arazilerini satmasına rağmen, hemen hemen bizimle aynı durumda. Aradaki sportif başarının bir sabun köpüğünden ibaret olduğunu ortalama bir avrupa takımıyla maç yaptıklarında görebiliyoruz zaten.

Başarıyı sadece tek bir parametreye endeksleyip piyasadaki en iyi kaleciyi, en iyi forveti alalım şampiyon olalım mantığının ters teptiğini defalarca gördük.

İyi kaleciye lafım yok, ama kalecinin iyisi demek 5m€ maaşlı kaleci demek değildir. Karius Liverpool'da final maçında o hatalı golleri yemese zaten hayal bile edemezdik de, o maça çıkmasa ve Liverpool ıskartaya çıkarsa ve almak istesek en az 4m€ maaş verecektik. Ama o kadar etmediğini gördük.

İyi bir takımın, iyi bir teknik direktörün ve oyun planının Karius'u bile ŞL finaline taşıdığını gördük.

Cenk'in kalede, Necip'in stoperde oynadığı takımın toplam 60 70 dk pozisyon vermeden Liverpool'u elemesini de gördük.

Ben mevki farketmeksizin yatırım yapılması gerektiğini düşünüyorum. 10m€ bütçe varsa, eksikleri değerlendirip dengeli bir dağılımla transfer yapılmalı. Çünkü 5-6m€ bonservisle kaleci alıp, kalan parayla da iyi bir takım kuracak vaziyette değil takımımız, neredeyse tüm futbolcularımız dökülüyor.

Huzeyfe dedi ki...

@yilmaz

Tarif ettiğin takım, ligde 3-5 aralığında takılacak türden.
Biz zaten son 10 yılın 6-7sinde böyleydik.
Ne olmak istiyoruz önce ona karar verelim.

Muslera konusunda fikrimi önce de söylemiştim. O takımın formasında bir yıldız eksik olurdu kalesinde Muslera olmasa.
Biz Muslera'ya karşı M.Gomez olduğu için şampiyon olduk. Atan-tutan ekstra olmadan şampiyonluk imkansız. Olduktan sonra vasat oyunla bile ligi götürmek mümkün. Bu da ikinci şampiyonluğumuz, Talisca-Fabri.
Altyapıdan Feyyaz geliyorsa problem değil, dengeli takım kurulsun. Ama sanmıyorum.
O yüzden 2 transfer yapıp geri kalan pozisyonları altyapı oyuncularıyla tamamlamak daha mantıklı bence. 15 kişilik as kadro içinde 2-3 oyuncunun maaşının outlier olması problem değil bemce.

yilmaz dedi ki...

Ben de iyi bir takım kurulması gerektiğini düşünüyorum. Ama iki futbolcuya tüm bütçeyi gömerek değil. Kaleye oblak'ı getirip orta saha yine atiba necip olursa en fazla 0 0 takımı oluruz, yanlış mıyım?

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

Öncelikle @can, @diskonnektus erektus, @beagle, @yilmaz, @Huzeyfe, @BJK4EVER, hepinize çok teşekkürler. Ölü dönemi güzel canlandırmışsınız. Tartışma ve tesbitler kaliteli olmuş, gözlerimin pası silindi :)

Ben de atan - tutana parayı gömüp gerisini eldeki düşük maliyetliler - gençlerle tamamlama taraftarıyım. Çok güzel örnekler verilmiş, ek olarak bu sene için TS yi söyleyebilirim. Hiç de aman aman bir top oynamıyorlar ama Uğurcanla Sorloth fark yaratıyor, bizde olsalardı şampiyonduk. TS de yüksek maaşlı bir tek Sosa kaldı, oyun kuracak yetenekli bir oyuncuya da iyi para verilebilir, kalanların maaşları 1 milyon seviyesinde olmalı, takım bu oyuncularla kazandıkça oyuncular dahil herkes durumu tolere eder.

@yilmaz

Biz Liverpoola kafa tuttuk ama Drogba-Snejder-Muslera-Meloya tutamadık, @Huzeyfe'nin dediği gibi, anca her derbi atabilen, yoktan gol çıkarabilen Gomez ve sonrasında Aboubakar-Talisca larla şampiyon olabildik. Winner oyunculur sadece mental olarak bile büyük fark yaratır, vazgeçmezler, üretirler. Bizim özelimizde en son geçen sene ikinci devreki Burak performansı üçüncülüğü getirmişti, en az 4 maç aldı o dönem. Maçların 0-0 bitmemesini sağlayacak olan da bu tür adamlar. Bknz: son TS maçında Sorloth ve Uğurcanın bizi dize getirişi.

@BJK4EVER a herşeyde katılıyorum ama Marceloda katılmıyorum. Marcelo bence Pepeden iyiydi, havadan da daha iyiydi, daha iyi oyun kuruyordu, yerden de iyiydi. Lyon maçlarında yaptığı hatalardan çok engelledikleriyle oyunu tutabilmiştik ki o maçlarda patlayan asıl Atibaydı, orta sahayı hızlı geçip gelen Lyona Marcelo neredeyse tek başına iyi dayanmıştı, hata yapması da bu yüzden doğal. Benim için Zagodan falan da iyidir. Zaten o maçlardaki performansı sonrası Lyon transfer etti, ve 3 senedir de takım arkadaşlarıyla ve seyirciyle sorun yaşamasına rağmen banko oynuyor, geç keşfedilen birinci sınıf stoperdir, bize gelene kadar arızalı sabıkası nedeniyle gerekli patlkamayı daha evvel yapamamış, Johhnsen den sonra bize gelen en iyi stoperdir.

Ahmet Usal dedi ki...

Bu arada kulübün mali durumunu ve Bankalar Birliğiyle yapılan anlaşmanın bize ne kaybettirdiğini, neden yeniden yapılanması gerektiğini anlatan Gökhan Tiryaki'nin harika analizini de buraya ekleyelim :

https://ajansspor.com/haber/bu-anlasma-degismezse-besiktas-iflas-eder-364303

yilmaz dedi ki...

@Ahmet

Gomez her sene daha ileriye giden ve birbirleri ile uyumu yakalamış, iyi kötü bazı eşikleri aşmış, bazılarını aşamamış bir takımın üzerine bitirici olarak geldi.

Gomez bir Talisca değildi mesela. Talisca gibi olmadık yerden gol atan bir oyuncu değildi. Zaten Cenk'in hattrick yaptığı Mersin maçına girerken bile adamın suratında "benlik bi durum yok ki aq" ifadesi vardı. Gomez olmasa o sezon şampiyon olamayabilirdik kabul, ama Gomez'e bu ortamı sağlayan -bence- harika bir takım vardı.

Şu anki ortam öyle değil. Liverpool'u iki maçta elemekle şampiyon olunmayacağını ben de biliyorum ama o bir eşik maçıydı. O eşiği aştığımızda ben bir sonraki sezon için umutluydum mesela. Teknik direktör değişimi oldu ve Gomez, Beck devre arasında Marcelo transferleriyle de şampiyon olduk.

Şimdiki takımın çekirdeğini koruyarak, üzerine -atıyorum- Diego Costa gelse aynı şey olmayacak, onu söylemeye çalışıyorum. Benim Necip'le şampiyon oluruz gibi bir iddiam yok, tam aksine takımının yeniden yapılanması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de para harcamak da yetmiyor, doğru ve dengeli bir şekilde harcamak gerekiyor.

Vida Lens ve Ljajic için başkan anca giderler diyor, Atiba, Caner Gökhan için bile %50 indirim isteniyor. Takımın en banko adamı Elneny, gidiyor, Diaby öyle. Fatih Aksoy taraftarın lincine uğramış, gelip gelmeyeceği belli değil, Dorukhan'da bile şüphe var. Elde üzerine kadro kurulabilecek bir iki oyuncu kalmış. Dolayısıyla bi atan bi tutan alarak çözemeyeceğimiz kadar derin sorunlarımız var.

yilmaz dedi ki...

@Ahmet Usal Lyon maçı için de yorum yapmadan geçemeyeceğim.

Bence o maçta patlayan ne Fabri, ne Atiba, ne de Marcelo'du. Lyon ikinci yarı dalga dalga gelirken seyreden Teknik direktördü. Lyon gibi 100m€ luk forvet hattı olan takım sana güle oynaya maç mı verir?

Sahada gezinen Talisca'yı, üstelik de skor avantajımız varken, belki bi frikik yakalarım diye 90 dk sahada tuttu. Lyon kalemizi dövdü de dövdü. Zaten güvenmeyerek o maçta oynattığı mitrovic'i çıkarıp Necip'i aldı, Oğuzhan'ı çıkarıp Tolgay'ı aldı. Böylece hem boy avantajını kaybettik, hem pas yapma şansımız kalmadı. En son işte saçmaladı birisi.

fidddas dedi ki...

trabzon sadece iki oyuncu ile çözmüyor olayı. orada ek olarak sosa var. galatasaray da öyle çözmedi. ortasaha 3 lüsünün birinin doğuştan oyun aklı olmalı, kalan 2sinin ise dinamizmi. diğer parçalar o zaman daha kolay uyum sağlar ve performansları yukarıya çıkar.

uzun lafın kısası futbolda çalışmak ile üst seviyeye çıkılmayacak 3 ana mevki var. kaleci, maestro ortasaha ve golcü.

denklemi kaleci, ortasaha ve forvet olarak değiştirirsek daha uygun olur bence.

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

@yilmaz

Mesele illa kaleciye para gomelim meselesi degil ki. Mesele 2-3 tane ust duzey oyuncun olacak, mumkunse atan veya tutanin. Adamlar Muslera'ya para gomduk ve kac sampiyonluk kazandi. Biz o GS karsisinda sampiyonlugu Gomez'le kazandik. Gomez olmayinca, onun bir alti Demba Ba olunca ne oldugu gorduk iste, 3. oluyorsun. Ertesi sene de Talisca-Aboubakar getirdi sampiyonlugu.
Talisca'nin kisisel performansi olmasa o takimin sampiyon olacagini mi zannediyorsun? Senin gibi 'takim uyumlu olsun dogru futbol olsun'cular Talisca'yi elestirdi pas oyununa katilmiyor, top rakipteyken 10 kisi birakiyor takimi diye. Talisca ayrilinca gorduk o takim oyununu, yuzyilin antrenoru Senol Gunes iki sene ust uste ilk 3'e bile sokamadi. Alex sonrasi Fenerbahce'ye donduk.

Evet, iyi bir kaleci, oyun plani seni CL finaline tasir. Ama sen Liverpool'san yetmez, ligde de sampiyon olamazsin. Curuk elmalari siktir edersin, vasatlarin yerine van Dijk ve Alison'u alirsin parayi basip ve ertesi sene hem CL'yi alirsin hem rekor puanla sampiyon olursun. Bu is boyle yuruyor. Senin dedigin takim oyunuyla Liverpool bir yere kadar getirdi, sonra tikandi. Senin kafanda devam etselerdi bir 5 sene daha sampiyon olamazdi, romantik romantik takilirlardi. Tipki bizim 30. haftaya kadar getirip bir anda kendimizi bir anda 3. veya 4. sirada bulmamiz gibi.

Takim oyunu, hoca farki bir yere kadar getirir, bir yerden sonra kalite konusur. Takim oyunuysa Trabzon maci en guzel ornek. 5-0 bitecek mac kaleci-forvet farki yuzunden 2-2 bitti. Ha, ama Trabzon'a a da yetmeyecek, cunku el el'den ustundur. Muhtemelen onlar Turk Telekom Arena'ya gidince de onlar GS'den iyi oynayacak, ama Muslera her topu cikarip Falcao ilk pozisyonu gole cevirecek ve maci kopartacaklar. Son 2 sene yaptiklari gibi.

Allah askina, hala takim oyunu, dogru transfer gibi basit cumleler kurmayin yahu. Bu yola surekli girdik, giriyoruz ve bize vasatliktan, basarisizliktan birsey getirmedi, getirmiyor, getirmez. Kalite ve winner'lik olmadigi surece olmuyor.

BJK4EVER dedi ki...

@yilmaz,

Sen herkesin gidecegini var sayiyorsun, ama bence cogu oyuncu bir sekilde kalacak. Caner, Atiba ve Gokhan kalir, cunku onlara bu saatten sonra kimse iyi maas vermez. Bir ihtimal Fener Caner'e salca olur, ama zannetmem. O gitse bile yerine N'Sakala falan alinir, idare ederiz.
Vida ve Ljajic bu maaslarla gitmez, gitse bile en fazla 1'i gider, buyuk kayip olmaz.

Elneny bizde iyi oynadi, ama yuksek profilli takimlari pesinden kosturacak iyi oynamadi, o kalitede oyuncu degil zaten. 1 sene daha kiralanmasi cok da imkansiz bir olay degil.

Boateng 1 sene daha kiralik zaten. Hem Ljajic giderse 10 numara, hem 8 numarada kullanilabilir.

Ben acikcasi 9-10 oyuncunun ayrilacagini hic sanmiyorum. Sadece biz bu durumda degiliz, herkes maddi olarak cokmus olacak. Ozellikle yerli ve yasi gecmis oyuncular sike sike bazi seyleri kabul edecek bence.

-------------------Kaleci-----------------

Gokhan------transfer----Ruiz-------Caner

Boyd--------Boateng----Dorukhan-----N'Koudou

------------Burak------Transfer---------------

Bak, ekstrem sartlarda kadroyu kurdum. Diyelim Ljajic ve Vida bir sekilde gitti, gerekirse bonservislerini bedavaya verdik, ki oyle birsey olmaz, ama neyse. Caner ve Gokhan kaldi, Elneny'i de tutamadik mesela. Yine yukaridaki gibi bir takim cikiyor, ki kaleci ve forvet yeterince kaliteli olursa her turlu sampiyon olur bu takim.

Takim isteyince ve ozgur birakilinca nasil oynuyor gorduk son haftalarda. O kadar da kotu takim degiliz. Ama bir yerden sonra tikaniyoruz, hem kolay gol yiyoruz hem hucumda gol atmakta sikinti yasiyoruz. Bitirici bir forvet ve mac kazandirabilen bir kaleciyle bu takim catir catir sampiyon olur. Yeter ki 10 oyuncu gonderip yerlerine idare edecek, esik atlatamaycakc 10 oyuncu almayalim.
Mevcut yapiyi fazla bozmadan, curuk elmalari ve pahali oyunculari zarar etmeden gonderip yerlerine az ama oz transfer yapip 14-15 kisilik kadroyla sampiyonluga oynamak en dogru yol olacak su anda.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

Lyon maçlarına yaptığın yoruma hak vererek başlayım, ama Hocayı da Taliscayı neden tuttu diye suçlayamam, adam yoktan gol var edebiliyor, sadece serbest vuruştan değil, kalanlara katılırım. Talisca ile ilgili problem buydu zaten, mevkisiz ileri uç oyuncusu, gol atmak dışındaki işleri yarım yamalak, o yüzden Benficada olmadı bizde oldu, Çinde oldu.

Atibanın atletizminin yetmediğini çıplak gözle görüp hissettiğim maçlar da Lyon maçlarıdır. @BJK4EVER ın dediği gibi iyi bir Melo ya da Gustavo da yiyiyor Atibayı. Efsanemiz ama gerçek de bence bu.

Gomez yorumuna da tam katılamıyorum, Derbilerde attığı gollerin hepsi şapkadan tavşan çıkaran türdendi benim için. Günayın hatasından sonra ceza sahası dışından Musleraya attığı gol, Fenere uçarak kafayla attığı gol aklıma ilk gelenler. Basit görünen zor golleri atmanın ustasıydı ki golcü dediğin tam da budur. Cenk Tosun her sorulduğunda ondan çok şey öğrendim diyor, boşuna değil. Ha günümüzün hem kanat hem forvet herşeyi yapan oyuncusu değildi ama eski santrafor günlerinin kalan son muhteşem santraforlarındandı, Jardel gibi. Takım kötü de olsa tek başına yine çok maç alırdı, o yüzden de yeni kurulacak takıma iyi santrafor duasındayız.

Takip ettiğim kadarıyla Fatih Aksoy kesin bizde, ben beğeniyorum, bence banko 11 oynayacak, formayı kapacak. Basına özür tarzında açıklamalar da yaptı, gelince yine yapar, sorun çözülür. Dorukhan için de aynısını düşünüyorum. Renkli basın büyütüyor başımıza dert çıkarmak için. Kulübün medya yönetimi senelerdir belli bir seviyenin üstünde, Hoca da böyle krizleri yönetmeyi bilen türden. İkisi de olacaklardır.

Yine Hocanın son röportajlarından anladığım gençlerden Kartal, Rıdvan, Erdoğan, Ersin kadroda olacak ve forma için savaşacaklar. Göze girmişler. Bu tarz oyuncularla, düşük maliyetli ve genç ağırlıklı bir kadromuz olduğunda kaleci ve golcü daha önemli olacak, derbilerde rezil olmamak ve yarışta kalmak için. Kaleci ve golcüyle sezonu tutarsın, GS ve TS nin böyle bir sürü sezonu var, diğer eksikleri de yavaş yavaş scouting - iyi transfer - altyapıdan genç kazandırarak, düşük maliyetle zaman içinde çözersin. Daha mantıklı geliyor, taraftarı da tribünde tutar, en kötü maçlarda bile kaleci ve golcü nedeniyle sonuç alma umudu olur, gençlerin yapacağı hataların üstünü örter, Kaleci Günayın hatasını Gomezin örttüğü gibi...

Yani scoutingle tutup tutmayacağı belli olmayan 7-8 genç bulduk kadro yeniledik diyelim, tutmadığında ve başarısız sonuçlar geldiğinde Hoca da kalmaz, Yönetim de. Başarısız sonuçları azaltacak ilk yatırım Kaleci ve Golcü, gençleri de kötü sonuçlarla kaybetmemek için bile önemli. Marka isimlerin getireceği tribün ve forma satışı, medyatik reklamı, marka değerimize katkısı, kötüyken bile babalara "come to beşiktaş" diyebilmek(Boatengin Balotelliye, Vidanın Modriçe dediği gibi:)) falan da cabası. Kulüp ekonomisi için de iyi çözüm.

Şahsen bir daha Biliç dönemindeki gibi süper oynayıp kaybettiğimiz derbiler görmek istemiyorum. Hatta trüm beşiktaş tarihi bu tür derbilerle dolu, belki Beşiktaş tarihçemin acı hatıralarının etkisiyle diyorumdur, ama bence öncelikli kaleci ve golcü, başka türlü düşünenlere de hak veririm ve saygı duyarım, ama bu konuda duygusalım :)

Ahmet Usal dedi ki...

@fidddas, @BJK4EVER +1

Ben yazana kadar benden daha güzel mevzuyu açıklamışınız, iyi bir oyun kurucu da en az atan ve tutan kadar önemli, doğru, para bunlara verilir!

BJK4EVER dedi ki...

@Ahmet Uysal,

Guzel ornekler verdin. Ben bunu bilir bunu soylerim; 3-2 aldigimiz FB macinda veya 0-1 geriye dustugumuz GS macinda Gomez degil de Demba Ba olsaydi 2 maci da alamazdik. Demba Ba fena degildi, ama derbilerde hayaletti. Kritik anlarda ortalikta gorunmezdi. Iyi golcuyle klas golcu arasinda fark bu zaten. Sen iyi oynayabilirsin, ama derbide 0-1 geriye dusunce olmadik is yapacak bir adam lazim. Muslera falan dinlemedi 25 metreden alay eder gibi takti koseye, atesi yakti. O atesi yakacak golcun olmayinca Bilic donemindeki gibi senin dedigin sekilde derbilerde 4'te 0 cekip iyi oynuyorum diye kendini kandirip sene sonunda 3.lukte buluyorsun kendini bir anda. Sonra sudan cikmis balik gibi saskin saskin etrafinda bakip GS'nin bir kupa daha kaldirmasini seyrediyorsun.

BJK4EVER dedi ki...

@Ahmet Uysal,

Atiba seneye ilk 11'de kesinlikle olmamali. Bu sezonun gidisatina direkt olarak belirtleyecek unsurlardan biri benim icin.

Atiba'daki atletizm gideli 3 sene oluyor zaten. Atiba hicbir zaman hucum olarak vasat bile olamadi, sert bir onlibero da olmadi, ama 5 sene evvelki Atiba en azindan gidip geliyordu, ikili mucadeleye giriyordu, diger oyunculari rahatlatiyordu. Simdiki gibi rakip forvet omzu koyunca bok cuvali gibi dusup iyi oynadigimiz macta 0-1 geriye dusmemizi saglamiyordu. Veya kontra ataklarda geri donemeyip takimi her pozisyonda 1 kisi eksik birakmiyordu.

Sadece oyun akli var diye, pozisyon aliyor diye, arada sirada interception yapiyor diye bir oyuncu oynatilmaz.
Sakin istatistiklerle gelmeyin. Adamin asistlerinin yarisindan fazlasi 9 kisi kalmis Genclerbirligi'ne karsi, gollerinin tamami duran top. Adam ceza sahasi onunde topla bulusunca bombos pozisyonda ya pas atan ya da daglara taslara vuran oyuncu yahu. Atiba'nin normal insan sutuyla gol attigini goreniniz oldu mu? Ben vallahi hatirlamiyorum.

Ha, sen hucum olarak tamamen sifir olabilirisn (duran toplar haric), eyvallah. Ama o zaman defansif olarak oyle bir saglam olacaksin ki, takimin tek 6 numarasi olacaksin, o yuku tek basina cekeceksin ve orta sahaya 2 tane tamamen ofansif 8 ve 10 koyup o ofans eksikligini kapatacagiz.

Ama sen fiziksel olarak bitiksin, sertlik desen yok, atletizm yok. E babacim sen 6'yi tek basina idare edemiyorsun diye hep senin yanina 8 gibi gorunen ama 6 olan bir adam daha koyuyoruz, takimin ofansif gucu iyice bitiyor. Ne oyun kurma goruyoruz, ne orta sahadan gol katkisi aliyoruz. Nasil olacak bu is?

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam ne diyim ilk yorumunda hislerime tercüman olmuşsun. Her satırına +1. Demba Ba yorumun da son derece doğru, adam kariyerinin bize gelmeden önceki son 3-4 senesini yedek golcü olarak geçirdiydi, tüm sezonu ve zor maçları kaldıramadıydı. Hakkaten Gomez olmasaydı yine üçüncü falandık o sene.

Burada aşağı yukarı hepiniz yazdınız, takımın genel sorunu Sosadan beri doğru düzgün bir 8 numarasının olmaması ki ideali iki 8 aslında, eğer top oynayan bir takım istiyorsak. Atiba istatistiki olarak bu sene baya iyi, bitik maçları oldu ama sezon geneli performansı bundan önceki son iki senesinden iyiydi, yine de katılıyorum, gelecek planlamasından çıkarmalı, en azından ilk 11 den, kulüp içinde kalsın, uygun bir görevle katkı vermeye devam etsin. Sonuçta iki 6 numarayla oynamaya son vermeliyiz. Tek 6 ile oynayacaksak Dorukhan ve Fatih Aksoy orayı doldurur, iyi 8 bulmamız lazım. Elneny maaşa takılır gibi geliyor. Bence tahmin edildiğinden daha fazla küçüleceğiz. Başkan da Hoca da açıkça söylüyor seneye 30 Milyon maaş bütçesi diye. Kimi gönderebiliyorlarsa göndereceklerdir. Bu kıyımdan iyi bir kaleci, golcü ve oyun kurucu ortasahaya yer ve para ayırmayı başarırlarsa yönetimi başarılı bulacağım.

yilmaz dedi ki...

@BJK4EVER

"Talisca'nin kisisel performansi olmasa o takimin sampiyon olacagini mi zannediyorsun? Senin gibi 'takim uyumlu olsun dogru futbol olsun'cular Talisca'yi elestirdi pas oyununa katilmiyor, top rakipteyken 10 kisi birakiyor takimi diye. Talisca ayrilinca gorduk o takim oyununu, yuzyilin antrenoru Senol Gunes iki sene ust uste ilk 3'e bile sokamadi. Alex sonrasi Fenerbahce'ye donduk."

Normalde şu üslupla yazılan bir yoruma cevap yazmam ama ben de çok özledim blogu o yüzden yazayım.

Öncelikle "Talisca'nın kişisel performansı" ile dördüncü olduğumuzu hatırlatırım. Üstelik Pepe, Adriano, Vida, Medel, Gönül, Caner, Tolgay Atiba Oğuzhan Babel Quaresma Negredo... Hepsi varken.

Hatta ve hatta, Babel, Talisca ve Quaresma yakın dönem kariyerlerinin en iyi gol asist rakamlarına ulaştı o sene. Ama dördüncü olduk. Demek ki takım kötü olursa, ya da kötü oynuyorsa onlar da kurtarmıyor seni.

İkinci şampiyonluğumuzdaki gibi ligin en iyi kadrosunu kurarsın, Barcelona'dan transfer ettiğin sol bekin 90+4'te son topta golü atar ve şampiyon olursun. Ya da ilk şampiyonluktaki gibi, takımın iyi bir oyun planı vardır. Olcay Töre Quaresma yok napcaz şimdi dersin, Kerim Frei girer iki asistle sana maç kazandırır.

Ben şu an ikisinden de çok uzak olduğumuzu söylüyorum. Ben de takıma takviye yapılmalı, bu kadroyla olmaz diyorum, ama beni şuncu buncu diye eleştiriyorsun. Aklım almıyor, ne diyim şimdi, gördüğümün tersini mi söyleyim seni memnun etmek için. Sen Erdoğan, Kartal Rıdvan'la doğru dürüst bir oyun pratiği bile kazanmadan Gomez tarzı bir ya da bir kaç transferle başarılı olabileceğimize gerçekten inanıyor musun? Olcay, Töre Cenk, Oğuzhan arasındaki uyum bir senede mi oluştu? Ya da Oğuzhan'ın düşüşünün ekürilerinin takımdan ayrıldığı döneme denk gelmesi tesadüf mü?

Burayı bold yazmam gerekecek sanırım. Ben vasat kadro istemiyorum. Tam tersine şu andaki kadromuz o kadar vasat ki, bunun üzerine bir kaleci alayım, bi forvet alayımla filan en fazla 5. oluruz. O da Anadolu takımlarının ekseriyetle düşük vizyonlu olması sebebiyle. Adam gibi bir kaynak yaratmalı; iyi bir araştırmayla, oynama devamlılığı olan, mümkünse üst düzey liglerden, uyum sorunu yaşamayacak, mevkisel ihtiyaçlar doğrultusunda oyuncular bulunmalı.

Arz ederim :)

BJK4EVER dedi ki...

"Öncelikle "Talisca'nın kişisel performansı" ile dördüncü olduğumuzu hatırlatırım. Üstelik Pepe, Adriano, Vida, Medel, Gönül, Caner, Tolgay Atiba Oğuzhan Babel Quaresma Negredo... Hepsi varken.

Hatta ve hatta, Babel, Talisca ve Quaresma yakın dönem kariyerlerinin en iyi gol asist rakamlarına ulaştı o sene. Ama dördüncü olduk. Demek ki takım kötü olursa, ya da kötü oynuyorsa onlar da kurtarmıyor seni."






Bir takim ilk yariyi 29, ikinci yariyi 42 puanla kapatiyorsa orada artik kotu oyun, kotu takim vs diyemezsin. Ustelik devre arasinda forvetini 25 milyon euro'ya satmasina ragmen 42 puan topluyorsa. O takimin 4. olmasinin nedeni ilk yarida sacma bir CL macerasi ugruna takimi lige konsantre edemeyen, belki etmek istemeyen bir hoca ve yonetimdi. O takim ikinci yari 42 puan toplamisti. GS 75 puanla sampiyon oldu.

Su anki kadromuz vasat olabilir, ama sampiyon olamayacak veya icinden sampiyon cikartilmayacak bir kadro degil. Ligin en iyi top oynayan takimi Trabzon'u iceride oyunla paramparca ettik. Basaksehir'den kagit uzerinde asagi kalir eksik kadromuz yok. Galatasaray gibi sampiyon olacak takimdan 4 puan kopardik. Bu halimizle bile 7 maclik galibiyet serisi oyle veya boyle yakaladik. Sergen Yalcin geldiginden beri 7 macta 4 galibiyet, 2 beraberlik, 1 maglubiyet aldik. Ki o beraberlikler GS deplasmani ve kazanmayi hak ettigimiz Trabzon maci.
7 macta 14 puan ortalamasinu ligin basindan beri yakalamis olsak su an liderdik.
Ben kadromuz super, hatta iyi demiyorum. 100. yil kadrosunu da gorduk biz. Ama rakiplerimiz de berbat durumda ve kuculecekler, buna GS de dahil. Basaksehir gibi bitik dedeler takimi bile bir sekilde kendini ust siralara atiyorsa karalar baglamaya, sacma sapan yeniden yapilanmaya gitmeye gerek yok.
Bizim kadromuzdan 2-3 akilli takviyeyle bence net sampiyon bir takim cikar. Bu da ligin kalitesizligiyle, rakiplerin durumuyla da alakali, ama icinde oldugumuz sartlar boyle. Genc bir takimla sacma sapan bir kadro kurarsak hic sansimiz olmaz ve buna taraftar sabir gostermez bence. Ne Sergen kalir ne yonetim. Bence net bir sampiyon cikarma sansimiz var ve sonuna kadar zorlamaliyiz bunu.

yilmaz dedi ki...

@BJK4EVER e oraya geliyoruz işte, biz oyuncuların bireysel yeteneklerinin sırtına bindik gittik o sene. İkinci yarıdaki 42 puan da Avcı'nın üstüste 6 galibiyetinden halliceydi.

BJK4EVER dedi ki...

Bir oyuncunun kisisel yeteneginiyle sampiyon olmak kotu birsey mi, gunah mi? Messi olmayinca Barcelona, Ronaldo olmayinca Real ne hale dusuyor goruyoruz. Kupalarini geri mi versinler? Alex, Muslera kac tane sampiyonlugu neredeyse tek basina aldi, sonuc? O sampiyonluklar haneye yazilmadi mi, sampiyonluk geliri, CL ayakbasti parasi alinmadi mi?

6 maclik seriyle 17 maclik bir periyodu karsilastirmak fazla zorlama olmus bence. Birkac mac ark arkaya hasbelkader kazanirsin, hakem ve mac sansi yaninda olur, oyuncular ekstra performans gosterir vs, ama 17 macta 42 puan sansa veya tesaduf olmaz.

7-8 tane ucuz oyuncu aliriz, bunlari birbirine muthis alisir, takir takir top oynariz ve sampiyon oluruz fazlaca romantik ve utopik bir dusunce, olacak birsey de degil.
Istemesek de, kapitalist futbol duzenine realist bir sekilde bakip gercekleri soylememiz, idrak etmemiz gerekir.
Ligimizin capi belli, gercekleri belli. Takir takir top oynasan bile yetmiyor, olmuyor, dagiliyorsun. Trabzon ve Basaksehir kac senedir gayet iyi bir yapilanmaya sahip, bizim aklimizdaki yapilanmanin fersah fersah otesindeler. Sonuc? 2 GS sampiyonlugu gorduler, bu sene 3.sunu de gorecekler. Ligimizin baslica bazi dinamikleri var.
Duran top kullanimi, mac kazandiran bir kaleci, senede 25 gol atip kucuk maclari kazandiracak ve cozecek ekstra bir 9/9.5 numara, yedekten gelip mac kazandiracak yedek/pivot golcu, kart almaktan korkmayacak, rakibi yildiracak bir stoper/onlibero, derbilerde takimi ayakta tutacak winner, tecrubeli 2/3 oyuncu. Basli basina dinamikler bunlar, bunlari goz ardi edemezsin, etmemelisin. Bunlari dusunerek takim kurmaliyiz. Bunlari kabul edip ona gore hareket edersen gayet 1 sene catir catir sampiyon olacak bir takim kurarsin. Ha, bu duzenle Avrupa'da follos olursun, ama kim takar Avrupa'yi zaten.

can dedi ki...

Tartışmayı zevkle izliyorum, bloğa can geldi resmen, ama tartışmada kurulan bazı karşıtlıklara katılmıyorum. İyi takım kurmak için 5,5 milyon euro maaşla Gomez almak gerekmiyor. Gomez’in yaptığını Sörloth da yapıyor işte, hem de beşte biri fiyatına. Ben Sörloth’u tercih ederim şahsen. Üstelik bilinmeyen bir yerden de gelmiş değil, arayan buluyor işte. Kaldı ki Trabzon gibi yapayım, iki pahalı adam alayım (ki onlar da Sturridge vs gibi tutmayan pahalı transferler de yaptılar) şampiyonluğa oynarım diyecek bir durumumuz yok. Trabzon’da yakın tarihin en iyi altyapı jenerasyonu vardı ilk maçtan itibaren parlayan, bizde böyle bir ışık yok. Artı biz santrafora para gömmüş durumdayız zaten. Burak’ı unuttunuz mu? Benim önceliğim takımdaki yüksek maaş düşük verimli (Ljajiç, Vida, Oğuzhan, Lens, Burak) adamlardan veya maaşlarının yarısından kurtulmak. Ona göre transfer netleşir.

Ahmet Usal dedi ki...

@can

Hocam haklısın, ben ideali, kulübün mali durumundan kaynaklanan ihtiyaçlarını gözönüne alarak yaptım yorumlarımı,seneye maaş bütçesi 30 milyon, şu an 56 milyon falan maaş bütçemiz. Gerçekçi olmak gerekirse yüksek maaşlı oyuncuların kapı gibi sözleşmeleri var, indirim yapmazlarsa zaten transferi bırak adam satmamız gerekir. O zaman Gökhan Gönül ve Caner dışında maaş yükünden kurtulacağımız adam yok,Burak, GG falan belki bir nebze yapar indirim ama kalan hiçbiri öyle yüzde 50 falan yapmaz, yüzde 10 - 20 falan olur anca indirimler. Vida ve Lens zaten gitmek istemiyor, bir Ljaic o maaşa yakın maaşla Avrupada kendine kulüp bulabilir.

Bu yüzden Elneny yeniden kiralanmaz, işte kiralıkları ve Caneri gönderip Ljaici de satarsak, hadi diyelim Oğuzhandan da kurtulursak(2.5 milyon maaş) bir 10 milyon(iyimser ve yuvarlak rakam) oradan düşülebilir.İndirimlerden de 2 - 3 milyon gelse yine 10 milyon kapı gibi açık var. Belki Ruiz İspanya ligine dönmeye falan ikna edilir, bonservissiz ya da düşük bonservisle kurtulunabilir. Ama ben mesela Vida ile Lens ve Rocoya ihtimal vermiyorum, çünkü basından ve sosyal medyadan takip ediyorum, biliyorlar o paraları başka yerlerden alamayacaklarını, gitmeyecekler. Bu durumda yönetim gitmek isteyebilecekleri gönderir ancak, pek de bir bonservis falan alamadan.

Tabi takım kalitesi düşecek, o durumda senin dediğin gibi bir Sorloth bir de kaleci falan bulamazsak zaten renklilerin şamar oğlanı olmamak için şapkadan Sergen ne kadar tavşan çıkarır diye bakacağız. Bir de iyi orta saha - altyapı ya da scouting - bulmamız lazım ki zor günleri en hafif hasarla idare edebilelim.

Bu arada, Atiba %50 indirim yapmış diye haber vardı, zaten 1 milyondan düşüktü bu seneki kontratı, hadi kurtulalım Atiba'dan ama bu şartlarda nasıl:) Zaten bu karakter yüzünden efsane işte...

Kısacası, kadroyu yönetimden çok mevcut oyuncular belirleyecek gibi görünüyor. Transfer fantazisi yaparken ilk dikkate alınacak gerçek bu. Tüpçü gibi hepsini gönderip senelerce FİFAlık olmayı ve Avrupa Kupalarına katılmamayı göze almadıkça. O zaman başka bir şey konuşuruz, gerçek yapılanma, diyelim Ajax modeli, iyi altyapı yatırımı, herşeyi zamana ve nadasa bırakma falan. Yapılacaksa o şartlarda yapılır Türkiyede...

beagle dedi ki...

Arkadaşlar avrupada ciddi liglerin 1. liglerinde istikrarla gol atan herkes bizim süper ligde atar. Geçen yil yazdigim bir alman vardi Terodde, bonservisi 2-3 m maaşı 1.5 a rahat alirdin. Adam Bundesligada yapamiyor. Tam bizlikti. Hala olur.

Bunun gibi bizim alt liglerdeki oyunculari takip edip menejerleri ile goruseceksin. Kontrat uzatmadan alacaksin. Yoksa toplan değeri 3M olan Samsun bize 1 oyuncu için 6 çeker.

Bir ara takip edip yazmıştım Mert Günok gibi çok oyuncu 0-1 M bonservis bandinda dolandı. Mal gibi Vagner Love a 8-10M yatiracagina bunlardan her yil 3-4 tane topla dene. Karabuklu Furkan, Mustafa Yumlu, Caner Osmanpasa, Musa Çağıran, Sagbek Erdem vb alayi bizde iş yapardi.

BurkayJK dedi ki...

https://twitter.com/SanBassMedia/status/1254069309355237379?s=19

yükleeenn

Emrah D dedi ki...

"Dev maaşa bir kaleci bir santrfor alalım atan-tutan önemli" mantığı bir yandan kötü bir mantık değil ama bir yandan da büyük kumar. Gomez olsun diye tek atımlık kurşununu attığın forvet Kezman/Ailton/Falcao çıkınca ne yapacaksın? Tutturunca çok iyi ama ya tutturamazsan?

Bir de, aynı futbolcu farklı ortamlarda farklı performanslar verebiliyor. Tolga'yla şampiyon olduğumuz tarz bir kadroya Karius gelseydi kulüp efsanesi olması ihtimali yüzde kaçtı? Bence az değildi. Karius çok iyi kaleci Muslera'mız olurdu demiyorum burada, ama bir futbolcuyu nasıl hatırladığımız veya nasıl performans aldığımız içinde olduğu ortamla çok değişiyor.

Bu arada klişe örnekten gitmek gerekirse bu konuşmalarımız biraz İstanbul surları dövülürken meleklerin cinsiyetini tartışmak gibi. Maddi açıdan zaten aşırı batmış durumdaydık. Öyle böyle batmış değildik yani, her şey gerçekdışı derecede iyi gitse belimizi doğrultmamız 10 sene alacak gibi batmıştık. Şimdi giderlerde pek değişiklik olmayarak (hadi FIFA UEFA araya girdi futbolcu maaşları indirildi/geciktirildi, banka/faktöringci FIFA MIFA dinlemez söke söke alır) gelirler neredeyse sıfırlandı. Daha önceki batmış halimizden beagle'in önerdiği gibi Terodde tarzı transfer yaparak çıkabilirdik, bu yeni batışta o tarz transfere bile paramız yetecek mi emin değilim.

Eskiden mesela düşük bonservis / yüksek maaş yerine orta bonservis / düşük maaş transferleri yapmamız gerek filan diyorduk. Şimdi düşük bonservis / düşük maaş harici hiç bir şansımız kalmadı bence. Bu bağlamda henüz profesyonel kontrat imzalamamış gençler (Eljif Elmas, Hasic?), kontratı biten yetenekli olan ama adını duyuramayanlar (Atiba), enteresan fırsat transferleri (Sosa), alt liglerden bir anda çıkış yakalayacak olanlar (Vardy, İbrahim Akın, Dorukhan), altyapısında oynadığı takımlardan sinsice koparılabilecek gurbetçiler (Oğuzhan, Güven), içlerinde bulundukları takım özelinde başarısız görünen ama aslında bizde performans verebilecekler (Marcelo), çok adı duyulmadık küçük lig oyuncuları (Pancu) filan bence bizim yeni hedef kitlemiz olmalı transferde. Bunlar içerisinde atan-tutan ikilisine önem vererek transfer yapılması mantıklı tabi.

Altyapıya net eğilmemiz gerektiğini söylememe gerek bile yok, ayrıca 14-18 yaş arası transferleri de yoğunlaştırmamız lazım. Bir amatör takıma bir takım forma vererek alınacak sayısız çocuktan bir düzgün topçu çıksa inanılmaz karlı bir iş olur mesela. Burada önemli olan o çocukları seçebilmek. Nihayetinde 100 takım forma vermekte bir şey yok da her yaş grubunda gerçekçi olarak zaman verebileceğimiz çocuk sayısı kısıtlı.

Gaziantep temizlik şirketleri, Ev Temizliği Gaziantep, Antep Ofis Temizliği, Gaziantep Dış Cephe Temizliği, İnşaat Sonrası ve İnşaat Temizliği, Büro Temizlik Hizmeti, Ofis Temizliği, Gaziantep Villa Temizlik Hizmetleri, Gaziantep Havuz Temizliğini Başarıyla Gerçekleştirdiğini Gururla Söylemek İsteriz.

Gaziantep temizlik şirketleri, Ev Temizliği Gaziantep, Antep Ofis Temizliği, Gaziantep Dış Cephe Temizliği, İnşaat Sonrası ve İnşaat Temizliği, Büro Temizlik Hizmeti, Ofis Temizliği, Gaziantep Villa Temizlik Hizmetleri, Gaziantep Havuz Temizliğini Başarıyla Gerçekleştirdiğini Gururla Söylemek İsteriz.

can dedi ki...

Sosyal izolasyon yüzünden kabus ve garip rüyalar görme sıklığı çok artmış. Ben de türlü türlü tuhaflıklar görürüyorum ama şu son gördüğümü paylaşmadan geçemeyeceğim: Necip’i Real Madrid kiralık istiyor ve ben de gördünüz mü Necip’i beğenmeyenler, şimdi ne diyeceksiniz diye coşuyorum. Bu ne ki şimdi!

Zaitsev dedi ki...

Forumun canlanması güzel. Transfer konusunda iyi tutan, iyi atan mantığı kullanılabilir ama topu ileri taşıyamadıktan sonra iyi kaleciye sahip olmanın bir anlamı yok.

Biz topu ileri ve ceza sahasına taşıyamayacak durumdayken atan ve tutan peşine takılıyoruz.

Bizim eğer elimizde atacak barutumuz varsa öncelikle 6-8 bölgesine en az 1 oyuncu almamız gerekiyor. Atiba zamanında muazzam katkı verdi ama maziye takılmamak gerekli. Elneny'de kalmaz. Dorukhan ve Kartal kalıyor elimizde.

Daha sonra ne yaptığını bilen bir kanat oyuncusuna ihtiyacımız var. Sergen hoca eldekiler ile forvetler arasında bir bağ kurabilirse hazırlık kamplarında o ayrı mesele.

Burak haricinde santrfor oynamayı bilen ve pozisyon almaları fena olmayan 2 oyuncumuz daha var(Umut + Larin). Buraya para harcayamasak bile seneye bu grup iş görebilir.

Kaleci ise benim açımdan en son transfer. Gol atamadıktan, pozisyon bulamadıktan sonra kalecin yılda 6 milyon avro kazanan bir panter olsa ne yazar.

Zaitsev dedi ki...

Deplasmandaki Lyon maçının saha dizilimi bile felaketti. Şenol hocamız baskı yemek için sahaya çıkmıştı. Babel golü atınca baskı farklı bir seviyeye taşındı.

Fabri
GG-Mitroviç-Marcelo-Tosiç
Atiba-Ozzy
Babel-Talisca-Adriano
Cenk

Tosiç, Babel ve Adriano yerlerinde oynamıyorlar. Rakip Talisca-Atiba-Ozzy'yi paramparça etti. Çünkü Talisca ve Cenk önde jogging yapıp pres yapmadıkları için bütün yük mücadele gücü sıfır olan Atiba-Ozzy'ye kaldı.

Şenol hoca bunu Adriano ve Tosiç'i eski yerlerine almaya çalışarak çözmeye çalıştı. Böyle olunca Ozzy 10, Mitroviç 6 ve Talisca açık oynamaya başladı. Ortadan baskıyı kırdık ama bu seferde adamlar kanattan gelmeye başladılar. Çünkü ortayı kapatıp kanadı açtık.

Maçın sonunda ise Atiba'nın kaleciye doğru koşan adamlara rağmen verdiği saçma sapan geri pas, Fabri'nin muhtemelen arkadan gelen adamı görmeden attığı çalım sonucu golü yedik.

Ayrıca o maç Marcelo'nun Beşiktaş kariyerindeki en kötü maçıdır.

Zaitsev dedi ki...

@ Ahmet Usal

Hocam bu sene için verdiğin 56 milyon avro rakamı biraz fazla. Vergileri bile katsak maaş yükümüz o kadar olmamalı. 56 milyon avro ancak federasyonun belirlediği maaş + bonservis rakamıdır.

*************************************

Atiba, Türkiye harici bir yerde yılda 100 bin dolar alamaz. O yüzden geçen senede İstanbulda oturdu bekledi yeni sözleşmeyi. %50 indirim yapacaktır. 500 bin avro da iyi para.

GG'de bu civarda yıllık bir sözleşme ile kalabilir. 1 milyona yaklaşan bir para verilmemeli.

Caner'in defansif hataları Sergen hoca ile beraber azaldı. Kalır mı gider mi? Hocanın kararı olacak ama yaşı itibariyle büyük bir indirim gelmez. Son kontratını yapacak.

Boateng hariç kiralıklar gider.

Vida, İngiltereye giderse burada aldığı parayı düşmeye oynayan takımlardan bile alır ki oradan talipleri var. Vida tarzı sert hamleli stoperleri sever İngilizler. Aldığı parayı bulur oralarda.

Elimizde sıkıntılı maaş olarak Lens, Ozzy ve Roco'yu görüyorum. Roco'yu bu sezon başı bedava gönderebiliriz. Sözleşmesinin son senesi. Bonservis almadan isteyen bir takım olursa gönderilebilir ama diğer ikisi zor.

Ljajic ise Sergen ile bir orta yol bulacak ve faydalı olacaktır. Oyun isteği açısından bence sorunu yok ama ilk yarıdan gelen bir kondisyon düşüklüğü ve isteksizlik var. Ozzy gibi toptan kaçmadı oynadığı maçlarda. Bu önemli bir detay. Kafada bizi silse tek topa döner, topu başkasının başına yıkar.

En az 3-4 genci ilk 18 rotasyonuna aktif olarak sokmalıyız. Vida'nın yanına bir stoper ile buna başlanabilir. Fatih Aksoy 6 olarak değerlendirebilir. Erdem veya Hasiç açık olarak kanatların birinde oynatılabilir.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Hocam her zamanki gibi sağduyulu ve güzel değerlendirmeler olmuş. Küçük bir teknik detay - Atibanın geçen sezon anlaştığı maaş google da aratıldığında 850.000 Euro olarak çıkıyor, tabi yarısı da iyi para, başka yerde alamaz, haklısın.

Maaş bütçesi mevzuunda da haklı olabilirsin, ben bir yerden bu rakamı okumuştum, öyle aklımda kalmış, şimdi aratınca 40 milyon gibi görünüyor.

Kaleci konusuna katılmıyorum. Nedenlerini üst postlarda yeterince açıkladım. Kısaca tutan demek zor yenilmek ya da yenilmemek demek. Mental ve moral açısından iyi bir şey, takım bir uyum sağlayıp zaman içinde daha iyi olacaksa kötü olduğu maçları kurtaran atan tutan iyidir. Bknz- son TS maçımız - Uğurcan - Sorloth. Tabii ki 8 numara konusunda haklısın, onda tüm blog hemfikir ama 6 numarayı Dorukhan, Fatih Aksoy ve Kartalla rahat bir şekilde doldururuz. Ekstra Necip gibi bir jokerimiz bile var :)

Lyon maçı yorumun da harika olmuş, Marcelo hariç katılıyorum, o kalıptan beklenmedik çabuklukla defansta ortadan yaldır yaldır hızlı gelen Lyon'ın çok atağını kesti son hamlelerle. Bence iki Lyon maçında da takımın en iyilerindendi. O sıcağa kar dayanmaz temposunda gelen ataklarla dünyanın en iyi stoperleri de karşı karşıya kalsa hata yapıp saçmalarlardı. Orta saha yoktu yav:) Teşhisi Lyon kulübü de destekliyor, o maçlardan sonra beğenip aldılar, üç yıldır da oynuyor orada.

Oğuzhanı oynasın diye Hoca da yönetimde istiyor çıkan haberlere göre, ama ne kadar indirim yapar, bilinmiyor. Ayrıca Feyoonord da istiyormuş devam etmesini diye haber yaptılar ama menejer kızıştırması da olabilir. Daha da tam kendini bulamadı, ama ailesi de Hollanda da olduğu ve ortam her açıdan daha rahat olduğu için orada mutlu, kalmak isteyebilir. Bu durumda maaşının az da olsa bir kısmını Feyoonordun karşılaması iyi, ne diyeyim.

Roco yu bedava göndersek de gitmez gibi, o maaşın anca yarısına takım bulabilir, bir sene daha kalıp alır gibi geliyor maaşını, çünkü basına verdiği beyanlar o şekilde.

Vida konusunda biraz farklı düşünüyorum. Havadan çok iyi bir stoper değil Vida, bakma attığı gollere, boy 1.84 ve öyle aman aman zıplaması yok, Ruiz kafa topu istatistiklerinde ondan iyi mesela aynı boyda(Genel istatistiklerde de önde). Premier Ligde havadan yeterince iyi olmayan bir stoperin oynayacağını düşünemiyorum. Bunca sene Hırvat Milli Takımında oynayıp Rus ligleri ötesine gidememiş bir oyuncu. Bence overrated. O maaşa iki kaliteli ve havadan daha iyi stoper bulup oynatabiliriz.

Bence de GG imzalar, Canerin alternatifi NSkala ile 750 - 850 maaş bandında anlaşıldığı söyleniyor. Nskala daha iyi savunmacı tabi. Caner daha azına imza atarsa kalır gibi. Herhalde ikisini birden tutmazlar, Rıdvan Yılmaz var.

Kalan mevzularda katılıyorum. Ama o maaş bütçesi 30 milyon olsa bile hiç para yok, kulüp batık ötesi batık. Hakkaten @diskonnektus erektusun dediği gibi meleklerin cinsiyetini tartışıyoruz hissiyatındayım. Sonumuz hayır olsun!

rey dedi ki...


@Ahmet Usal

Yazmaya üşendiğim "teşhisi" yazmışsın. Eline sağlık.

Zaitsev dedi ki...

@ Ahmet Usal

Uğurcan Trabzon'da bir zorunluluktan çıktı ortaya ve geldiği nokta ortada.Bu kadar parlamasının diğer sebebi de kurtarışların görsellerinin iyi olması. üstüne gelen topları bile çok havalı çıkartıyor adam. Vay be ne kurtarış yaptı diyorsun.

Neyse gol atamadıktan sonra Muslera almana gerek yok. Yine yumurta tavuk hikayesine döner. Topu ileri taşıyamazken forvet-kanatları eleştirmek gibi bir durum. Koyarsın kaleye Ersin'i olur biter.

Lyon gibi takımlar tek maça göre değil sürece göre transfer yaparlar. Marcelo bizde kaliteli 1.5 sene geçirdi. Bu süreçte onu Lyon'a götürdü. 2ci Lyon maçında iyiydi ama ilk maçta cidden çok kötüydü ama sahada o kadar kötü adam vardı ki :)

Ruiz'in istatistiğinin iyi olmasının sebebi ortaların onun olduğu bölgeye doğru kesilmesi olabilir mi? Rakipler zayıf bölgeye hücum eder, oraya topu indirir. Ruiz kafa istatistiği yapıyorsa hedef olduğu içindir.

Roco sözleşmesinin son senesi olmasa gitmez ama artık yolun sonu. 3-4 senelik bir kontrat kapması için oynaması lazım. O yüzden en azından kiralık olarak bile bir yerlere gidecektir.

Unknown dedi ki...

Ben mi yanlış hatırlıyorum. Marcelo ikinci Lyon maçında oynamadı. Biz Lyon'a altletizmden kaybettik. Takımda yer alan 2 atley oyunculardan Aboubakar 2 maçta da oynamadı, Marcelo da ikinci Lyon maçında oynamadı. Marcelo ilk Lyon maçında hayatının maçını oynadı. yerden çok önemli müdaheleri oldu. Havadan da rakiplerini ezdi. Her duran topta tehlike yarattı. Bilemiyorum yaş ilerledi, ben mi yanlış hatırlıyorum

Hasta ti dedi ki...

Karius 10 cm daha uzun olsaydi belki azıcık üzüntü verirdi, ama hiç birşey hissetmiyorum:) Ekrem Dag'in verdigi kadar bile bir his yok, kocaman bir boşluk.

Ahmet Usal dedi ki...

@Falanca

Eyvallah, sağolasın..

@Unknown

Ben de tam senin hatırladığın gibi hatırlıyorum, maçta o kadar ezilmiştik ki Marcelo olmasa fark yerdik. Ama herkes kendi hissiyatına göre izliyor ya da hatırlıyor, yapabileceğimiz sadece paylaşmak. Maçla ilgili tüm tesbitlerine de katılırım. Aboubakar olsa alırdık o turu, çok özel bir forvetti, en iyi tarafı da gücü ve hızı yanında tahmin edilemezliğiydi. Tam Lyonın ilacıydı, oynasaydı kesin yazardı, orta sahasız gel-git oyununda en çok ihtiyacımız olan adamdı. O maçlara çok üzülürüm, çünkü tam kadro çıkabilseydik belki sonraki aşamalarda bir UEFA kupamız olabilirdi. Hayal fakirin ekmeği..

@Zaitsev

Hocam Ruizle ilgili o tesbiti daha önce de yapmıştın, doğru olabilir, ama tabi Canerle de ilgisi var, onun üzerine oynuyor rakip çünkü, ortalar da o kanattan geliyordu doğal olarak.

Rocoyla ilgili olarak da argümanın mantıklı, inşallah tahmin ettiğin gibi olur...

yilmaz dedi ki...

@Hasta Ti, inşallah yönetimin istediği gibi bir ayrılık olmuştur.

Beşiktaş sezon başında mı geçen sene mi ne Orkun Kökçü ile ilgileniyordu. Galiba ilgisi bir yönetici tarafından da açıklanmıştı. 1.5m€ istemişlerdi bizimkiler de çok bulmuştu. Biz 4.2m€ N'Koudu'ya vermeyi tercih ettik. Ya da bonservissiz Elneny. "Yatırım yapılması gerekiyor" dan kastım bu işte. 1.5m€ evet kendini ispatlamamış bir oyuncu için çok görülebilir ama görüyoruz işte adam şu anda 20+m€ civarında piyasası. Bizde olsa 20 olmaz 10 olur, 5 olur. Ama muhakkak aldığımızdan fazlasına satardık.

Ama biz 3 senede 3 maça çıkmış N'Koudu'ya gömdük parayı. Çünkü o Tottenham oyuncusu. Onu oraya getirenin "bir bildiği" vardır. İşte kendi bilgimiz olmayınca, başkalarının bilgilerine inanmak zorunda kalıyoruz. Neyse.

Zaitsev dedi ki...

@ Unknown

Düzeltme için sağol. Çokta emin değildim yazarken. Muhtemelen Tosiç ile karıştırmış olabilirim 2ci maç özelinde. Açıp bakmaya üşendim yazmadan önce. @ Ahmet 2 maçın en iyilerinden yazınca da emin oldum :)

Bakış açıları farklı olabilir. Benim açımdan o maç Marcelonun Beşiktaştaki en kötü maçı. Bu biraz daha farklı bir tanım. Size göre daha iyi olabilir. Takım komple kötüydü. Epeyde pas hatası yapmıştı diye hatırlıyorum. Açıp maçı izlemek lazım.

İlk maç ceza sahası içi en az 15 şutu vardır Lyonun. Biraz şansımızda yanımızdaydı.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Hala hatırlamıyorum iki maçta da oynadı mı diye:) ama ilk maç ezilirken bana göre @Unknownun dediği nedenlerden iyiydi, haklısın, çok pas hatası da yapmıştı ama o da orta sahanın ezilip yok olmasındandı bana göre, savunmada çok beğendiydim. Yaş 47, kafa gelgeç benim biraz malumunuz ama duygusal olarak etkileyen olayları iyi hatırlarım, hafızam da kafam da öyle çalışır, o maç Marcelo tek başına direndiydi gibi hatırlama sebebim verdiği mücadelenin beni heyecanlandırıp mutlu etmesi, pas hatalarını da o nedenle görmezden gelmişimdir:)

Şans mevzuunda da haklısın...

@yilmaz

Süper teşhisler, o çocuk bizi çok istediydi de, basında çok haberi çıkmıştı. Bile bile lades, yazılanlardan çok belliydi patlama yapacağı, bu transfer dönemi böyle hatalar yapmasınlar diye umalım...

Ahmet Usal dedi ki...

Şimdi hatırladım, ikinci maç Mitroviç oynamıştı Marcelo yerine, hatta ağır diye korkmuştum ama Mitroviçin bizde belki en iyi maçıdır, bir de penaltıyı kaçırmasaydı! Bence iyi stoperdi, çok ağırdı ama oyun bilgisi, markajı, hava topu, kademesi yaşına göre çok iyiydi, ayağı da çok düzgündü. F.O boşuna eleştirildi 4 milyon verdi diye, aynı paraya Brugge aldı işte, şu an bizde banko oynardı, Vidanın yarı maaşına...

beagle dedi ki...

Yav dostlar, futbolcu tutmayıp, takımı tutalım. 30 küsür senedir izlediğim Beşiktaş'ta Gökhan Keskin ve Mehmet Ozdilek dışında hemen her oyuncunun çokça eksiginden bahsedebilirim, kaldi ki onlarin da az bir eksiği vardı. Yani benim futbolcum iyi seninki kötü falan değil derdimiz. Takım daha iyi olsun.

Beşiktaşa gereken kaleci öncelikle güvenilir olmali. Yani yenmeyecek gol yemeyecek. Bu seviye 500-750 bin maaşa orta tecrübede çok adam bulunur. Runje Mrmiç Fabri seviyesi.
Ama hemen maç kurtarsin takima seviye atlatsin istiyorsan uzun süre izleyip Mondragon, Muslera falan bulup 10-15M gozden cikaracaksin.
Peki Casillas, Valdes, Volkan Demirel, Mert Günok yetiştirecek zamanimiz yok mu? Zaten en olumlumuzun ilk 11den seneye kalsin diyecegi 5 tane, 3 sene kalsin diyecegi 3 tane oyuncu yok elde. Fiziksel eksiği olmayan en az 3 kaleci deneyebilecegin bir sezon var önümüzde. Ersin ve Dogukanin en kötü seviyesinin bize Fevziyi,Kariusu falan arattirma şansı yok zaten.

Gelelim Vida Ruiz olayina. Hemen geçelim aslinda: Vida çok pahali, Ruiz ise bizde oynamaz. Mümkünse ikisi de gitsin. Fatih Alpay Erdoğan Roco Necip grubu ile aynı işi yapariz, belki fazlasini. 5M maaş 15M toplam maliyetli savunma merkez tandemi böyle dandik olamaz.

Stoperlerde "temasli, mudaheleli oyun, fiziki caydiricilik " atlanmamasi gereken bir konu. Orasi yumuşak kalirsa 8 numara oynatmayi unutun. Bir de biraz kafadan kirik stoper iyidir. Sonuçta tekmeye kafa atma pozisyonu. Stoper kravat taksa plazada siritmayacak adamlarin yeri değil.

BJK4EVER dedi ki...

Arkadaslar abartmiyormusunuz biraz? Tamam, Ruiz daha ziyade teknik stoper, yeterince yirtici degil diyebilirsin. Vida maasina gore yetersiz kaliyor, fazla kazaniyor falan diyebilirsin de; Ruiz-Vida ikilisinin isini ciddi ciddi Roco-Necip yapar nasil dersiniz yahu? Goz var izan var, yapmayin beyler.
Tamam kuculecegiz falan da abartmayin yahu. Gecen sene FB'nin dustugu duruma mi duselim? Orta siralarin takimi mi olalim? Cunku gelecek sene as kaleci Ersin, as stoper Necip falan olsa bunun karsiligi 12-18 arasi bir yerdir, ustu olmaz, kusura bakmayin.
Tamam, maaslar dusmeli, gerekirse Vida-Ljajic-Burak falan gitsin, eyvallah da, Besiktas asla yarismaci takim olmaktan vazgecemez, kusura bakmayin.
Karius gitmis, zaten misyonunu tamamlamisti. Asil canimi sikan Boateng haberleri oldu; mutlaka kalmasi gereken 3-5 adamdan biri kesinlikle Boateng. Maasi ucuk degil, tecrubeli, takimi ve seyirciyi atesler, hayvani fizigiyle ligimizde siritmaz, top teknigi ve oyun zekasi net ligin ustunde. Birkac mevkide oynayabiliyor ve geldigi birkac macta Ljajic'in yapamadigi katkiyi aninda yapti. Boateng de pahali geliyorsa harbiden kapatalim kulubu.

beagle dedi ki...

@Forever
Vida Ruiz bi savunma ikilisi degil. Ruiz benim nazarımda vasat bile değil savunma 1 çeyreği onlar. O sebeple konu Vidaya kalıyor. Vida arada dagilsa, gol ikram etse de takımdaki tek ciddi savunmaci ama maaşının adami değil.
Maaş işini geçersek Vida Alpay başta olmak üzere bugünden daha iyi performans aliriz.

Bi de şu illüzyon bırakmak lazım, u20ler topçu değil, Rocolar transferler büyük topcu sanki. 2 onlibero ile maç başına 1.3lerde gol yiyordu bu takim. Sergen havasi ve Boatengin piyango etkisi ile biraz düştü o kadar. Hepsini aynı anda sahaya sürmeyin isita isita kullanırsak gelecek sezon 2-3 transfer az yaparız.

Yeri dolmayan adamlar Marcelo ve Gomeze bakmak transfer yönetimi için yeter. Fizik ve gole para vereceksin o kadar.

can dedi ki...

Valla bu takımdan ilk göndereceğim adam Vida olur. O maaşla bu kadar vasatlık, üzerine de tonla bireysel hata olacak iş değil. Ruiz de fiziksel olarak toparlanamıyorsa gidebilir. Necip, Erdoğan, Fatih vs. bu stoperlerin şu an verdiği performansı verirler bence. Üstelik aidiyet duyguları çok daha yüksek olur. Mirin de dönecek. Roco’yu stoperden saymıyorum ama o da maaşı bırakıp bir yere gitmez. 3 kuruş paramızı ekstrası olmayan adamlara kaptırmanın anlamı yok.

beagle dedi ki...

Bu Vida'nın maaş meselesi Negredo gibi olmak üzere. Tamam fazla, çok fazla. Ama Mirin Ruiz hattı ile 2 maç sonra Vidaaa diye aglariz.
Ruiz keşke 6 oynayabilse de görsek. Belki orada ayağı işe yarar. Defansif zaaflari da arka taraf toparlar.

Ahmet Usal dedi ki...

@can

@Ben @BJK4EVER a isim bazında değil ama teoride katılıyorum. @beagle a da fizik ve gole para vereceksin kısmında hak veriyorum. Stoper rotasyonunun vasatlaşması bizi çok kolay gol yer bir takım haline getirir. Mirin Rocodan iyi değil, daha kötüsü ki zamanında @beagle la Ruizi falan tartıştığımız yorumlarda detaylıca değerlendirdiydim. Vida-Ruiz eldekilerin en iyisi, ama millet ucuza Wellington-Mina, adını hatırlamadığım Sivasın stoperi falan - buluyor, ki bunlar bizim isimli kariyerli stoperlerimizden iyi. Fiyat-performans anlamında hakkaten yedeklerle 15 milyon gömdüğümüz yerden 5 milyonluk verim alamıyoruz @beagle ın dediği gibi. Fatih stoperde olacak olsaydı Rıza hoca oynatırdı, Erdoğan daha acemi, Alpay Çelebi sakatlıktan tüm sezon Kayseride oynamadı, fizik iyi ama o da ağır, Süper Lig tecrübesi yok, Necip zaten her yerde saatli bomba, yani öyle güvenilir bir halleri yok bana göre.O yüzden yukarıya Mitroviçi bile arıyoruz anlamında yorum yazdıydım.

Yine hepimiz farkındayız ekonomik açmazın, o yüzden yönetim planlamayı ne kadar becerir eldeki imkanlarla, bilmiyorum. Yaptığım sadece durum tesbiti. Bence maaş yükünden kurtulabilecekleri herkesi gönderecekler. Hocanın onay verdiği makul fiyatlı alabileceklerini de alacaklar, sonra Sergene al bundan yemek yap diyecekler. Hatta şampiyonluğa oynamayı da bekleyecekler, en azından yarışmayı, @BJK4EVERın dediği nedenlerden. Başarı olmazsa para hiç gelmeyecek, başarı için para harcamak lazım, 40 katır mı kırk satır mı?

Tam Türk işi, burada zaten bu kafayla bişiler çözülmez, Seba zamanı gibi özkaynağa dönelim, iyi bir proje takımı halinde rekabet edelim fikriyatının ağırlığı bu yüzden vardı, kulüp kültüründe var çünkü, parayla başarıyı sadece Orman satın alabildi, o bile bu başarıyı yakalayana kadar yeniden yapılanma projesiyle başladı, sonra bastı parayı, başarı gelmeyince iyice battık. GS bu durumlardan arkasına devleti alarak çıkar, kötü dönemleri en fazla iki sene sürer. Parasını aldıkları araziyi tekrar devlete kiralarlar falan. Mesela şimdiden yerli oyuncu yatırımlarını - havuzlarını genişletiyorlar, çünkü imparatorları biliyor yabancı sınırlaması gelecek.Tabi GS hazır olduğunda. Biz en iyi yerli oyuncu havuzuna sahipken yabancı kuralının esnetilmesine gıkımızı çıkaramadık, projemizi elimizde patlattılar. Şimdi çekim noktası olmaktan da çıkıyoruz ağlak yönetimle, hangi yerliyi alacağız, iyileri GS topluyor. Misal bir Taylan Antalyalı bizde banko oynardı, ya da Emre Akbaba, seneye anlaştıkları Mert Hakan da, tam ilacımız olacak tarz oyuncular. Biz yerli bulamazsak yabancı alternatif arayacağız 8 numaraya. İyi scouting en acil ihtiyacımız, Orkan Çınarları falan kaçırmamak en acil ihtiyacımız, ama ne kadar yapabiliyoruz, yapabileceğiz belirsiz.

Yukarda bu ligin dinamiklerini @BJK4EVER yazdı, bizim ya bu dinamiklere göre kadro oluşturup yarışmamız, ya da bir proje üretip sabredip beklememiz lazım, ama iki şekilde de batığız, ona çözüm görünmüyor. Yukarda Gökhan Tiryakinin yazısının linkini paylaştıydım, Bankalar Birliği ödemeleri başladığı an topu atacağız, tüm gelirlerimiz temlikli, an itibariyle gelir yok, ve anca ŞL geliri olursa bir fark olur.

Şahsen kafam karışık, o yüzden aklıma gelenleri döküyorum...

BJK4EVER dedi ki...

Ne Mirin'i yahu? Ben mi yanlis hatirliyorum; bu adami tasla sopayla kovmadik mi biz? Vida'dan Mirin'e dusus kabul edilecek birsey degil.
Mirin'de zaten az birsey isik olsa o dusuk maasla bir sekilde 3. stoper olarak kalirdi takimda, ama ona bile yetmedi. Ha, elimizde Roco, Fatih vs olmasa seneye 3. stoper olarak kalsin derim, ama bu sartlarda gerek yok. As stoper falan olmaz Mirin'den.

Ayrica bu Vida size ne etti gardasim? Tamam, adamin aldigi maas performans ve kalitesine gore fazla, eyvallah. Ama acik ara en istikrarli, performansli stoperimiz ve ligin en iyi stoperi bana gore. Besiktas olarak D.Kiev ve Hirvatistan milli takiminin her mac oynayan as stoperini bonservissiz aliyorsan da o maasi vermek zorundasin, bu adam bize 1.5 milyon euro maasla gelmezdi. Tabii ideali bu adami D.Zagbeb'ten 1 milyon euro maasla alip gelistirmek, ama onu yapabilsek zaten bu durumda olmazdik. Alacagimiz her ucuz stoperin bir Marcelo cikmasini ummak da utopik olur. Marcelo yerine bir Mitrovic, Milosevic, Escude, Franco, A. Delgado cikma sansi daha yuksek. Gercekci olmak lazim.

Vida gidecekse de bir mantik cercevesinde gitmeli. Astronomik bir maas aliyor, eyvallah, ama gonderecegiz diye abuk subuk islere girmemek lazim. Mesela cuzi bir bonservis bedeli karsiliginda maasindan komple kurtulabileceksek buyursun gitsin. Ama atiyorum, kendisiyle sozlesme fesih karsiliginda 4.5 milyonluk maasinin 2 milyonunu her sene odemeye devak edeceksek, ve yerine alinacak 1.5 milyon euro maasli adami da hesaba katip senelik 1 milyon euro kar edeceksek gitmesin daha iyi. Sonucta kendisi oynayan istikrarli bir oyuncu.

BJK4EVER dedi ki...

@Ahmet

Hocam Anadolu baska buyuk takimlar baska. Inan Welliton bizde olsa Mirin v2 olurdu, Vida Sivas'ta olsa agzimizin suyunu akitirdi.
Dany Nounkeu, Bilica vs hakkindaki yorumlar hala aklimda. Dany Sergio Ramos, Bilica yeni Lucio idi, gorduk iste.
Ayrica Anadolu takimlarinin basarisini da dogru matematikle degerlendirmek lazim. 4 buyukler ve Basaksehir disinda 13 takim var ligde. Hadi 5 tanesi cok dusuk butceli desen, 8 tanesini degerlendirmeye alirsin. 3 stoperden 24 oyuncu demek. 24 taneden kotu cikanlari vs degerlendirmeye almiyoruz sanki onlar transfer edilmemis gibi, 2-3 parlayan oyuncuya bakarak yorum yapiyoruz. 24'te 3 iyi bir oran degil. Zaten Anadolu takimlari bu kadar basarili transfer yapsa 4 buyukler bu kadar berbat haldeyken sampiyon cikarirdi. Ilk 5'in arasina bile giremiyorlar.
Ki karsilarinda Sergen, Zago, Giunti'li Besiktas, Anelka, Appiah, Lugano'lu FB, Drogba, Sneijder, Melo'lu GS yok. 3 buyuklerin en kotu takimlari var.

Biz Welliton falan tabii ki buluruz, bizim Welliton'umuz Mirin iste. O seviyede oyuncularla oynayinca da ligde 6. falan oluyorsun iste.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam haklı olabilirsin, gelince patlak da çıkabilirler, ama bu sene çok küçük takım maçı izledim, yabancı kuralını iyi değerlendirmişler, büyüklerle aradaki fark kapandı kalite olarak. O yüzden yeniden Milli Takım bahanesiyle yabancıyı sınırlandıracaklar, ki iyi yerli oyuncu havuzuna sahip büyük takımlarımız aradaki farkı tekrar açabilsin.

Şahsen ben saydığım üç ismin bizimkilerden daha iyi olduğunu düşünüyorum, daha atlet, çabuk ve sert stoperler, kazma da değiller, izlediğim maçlarda beğendim. Malatyanın Minası mesela Ekvator Milli, adam hem havadan hem yerden duvar gibi. Boy - pos-atletizm, markaj, kademe, havadan kuş uçurtmama, her şey var. Kızı ülkesinde balkondan düşüp bir kaza geçirmişti, bir dönem dönmüştü ülkesine, geri geldiğinde de sallandı, kiloluydu ama ligin ilk devresi bayılmıştım kendi adıma. İyi scoutingle böyle adamlar bulunuyor, bulabilmemiz lazım, Mirin scoutingle falan bulunacak adam değil, Hollanda ligi de bizim lig için kötü ölçü, yumuşak lig.

Vidayla ilgili ilk sıkıntım maaşı, çünkü maaşı birinci sınıf stoper maaşı, bence birinci sınıf stoper değil. Ne çok uzun, ne havadan çok iyi, ne çok çabuk, ne çok atlet, ne ayağı düzgün, dalıp kademe hatası da yapar. Taraftarın gözüne hoş gelmesinin nedeni işte GS maçındaki zeybek havası gibi son müdahelelerdeki başarısı, ama ilk geldiğinde rakip forvete oynayacak zaman tanıyordu, hızlı basmıyordu. Şenol Hoca biraz düzeltti bunu ama bir yere kadar. Adam Hırvat Milli Takımında da, Kievde de öyle oynamaya alışmış. Oyun tarzı rakip ne yapacak diye bekleyip sonra doğru hamleyi yapmak. Küçük takım stoperi mantalitesi yani. Marcelo - Tosiç o işleri başlamadan bitiriyordu. Tosiç ondan en az bir gömlek iyi stoperdi mesela. Aynı boy, aynı çabukluk, ama ilk müdahele, kademe ve markaj daha iyiydi Tosiçte. Vida mesela markaja aldığı adamı döndürebiliyor, Marcelo - Tosiç döndürmezdi, yani oran olarak çok daha az döndürürlerdi diyeyim daha iyi anlaşılsın.

Temcit pilavı gibi ekleyim; aldığı maaş Kjaer maaşı, Kjaer de birinci sınıf stoper değildi ama onun hemen altında, ve muhtemelen Vidadan iyi olduğuna hemfikirizdir, ve Kjaer de Türkiye dışında o maaşı bulamadı. Vida karakter olarak düzgün, iyi profesyonel, sempatik adam ama stoperliğini Kievdeyken de beğenmezdim. Ha Hırvat Milli Takımında yanında sürekli bir birinci sınıf stoperle oynuyor, iyi bir tamamlayıcı yardımcı stoper, ilk müdaheleden kurtulan rakibi güzel süpürür. İdeal stoperin olması gerektiği kadar da golcü, Marcelo ya da Pepeyle oynasaydı gözüme batmazdı o kadar. Ama maaşı nedeniyle takığım işte :) Ayrıca iki 1.84 lük stoperle defans kurulmaz, o mevzuda da @beagle haklı bence. Bizim asil göbek 1.84 . Planlama yapılırken stoperlerin biri daha çabuk, biri de havadan kuş uçurtmaz daha boylusu falan idealidir fikrimce. Kötü planlama...

Sonuç olarak evet eldeki en iyi iki stoperimizden biri ama ancak 1.5 - 1.7 milyon bareminde oynayacak kalitede, 3.5 milyona değil. Biz Roco ya 1.5, Ruize 1.7 veriyoruz. Tabii bunlar benim fikrim, gönderilme şartları konusundaki değerlendirmelerine de katılıyorum.

beagle dedi ki...

Fatih genç kariyerini oyun kurucu stoper olarak geçirdi. Bizde de bir iki maç oynadi. Ruiz yerine benzer performansi 5de 1 maliyetle verebilir. Ama boy kisa kaldigindan formayi 5 sene vermez diyemem. Alpay çok şanssız olmasa şimdi A milliydi. Hepsinden ayirmak lazim. Fizik, sertlik, kafa topu, kafanin içerisi hepsi var. Şenol denen akilsiz yüzünden mundar oldu yılları.
Erdoğan Fatih'ten daha uzun. Bariz bir eksisi yok, akilli ve savunmaciya göre ayağı da iyi.
Yani kritik adam Alpay. Fiziken toparlandiysa tandemi onun üzerine kurmaliyiz. 1 sene sonra belki Erdoğan da 3-4 kg alip genişleyip aklimiza yatabilir.

Huzeyfe dedi ki...

Vida rakibi sırtı dönükken savunmayı iyi bilse de orta sahaya çıktığı an saçmalamaya başlıyor. Çünkü altıpas savunmacısı. Aldığı kırmızı kartlardan, yaptığı hatalardan bunu görmek kolay. Kötü oyuncu değil bence, Dinamo Kiev’de, milli takımda iyi gözükebilir. Beşiktaş için doğru tercih değil. Zaten en iyi gözüktüğü dönem Burak’ın geldiği ikinci devreydi. Geriye yaslanıp oynuyorduk. Bence yine biz ne olmak istediğimize karar vermeliyiz önce, oyuncuları sonra tartışırız.
Topa hakim olup önde oynayacaksak açık alan savunabilen stoper lazım, geriden topla çıkmak herşeyden önemliyse Ruiz lazım. Ama yanındaki oyuncu Vida olacaksa bir anlamı kalmıyor. Kim çıkıp vuracak hava topuna? 1.85 stoper kalmadı dünyada, en azından bir defans oyuncusunun hava hakimiyeti olması lazım. Birbirini tamamlayan oyuncular bulursak ikisi de iyi gözükür. Tosic örneğin, Anadolu takımlarında sol beklen Beşiktaş’ta stoperde faydalı oldu. Marcelo-Tosic birbirini olduğundan daha iyi gösteren ikiliydi.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe +1

Hocam yine benim anlatmak istediğimi benden çok daha güzel açıklamışsın. Ne oynayacağımız belli, büyük takım futbolu, mümkün olduğunca hücum. Hocanın oynatmak istediği bu, ama şartlar değişir de Avcı gibi daha pragmatik yollar dener mi, bilmiyorum.

@beagle

Anlattığın gibi olmasını çok dilerim. Sıkıntı bu adamları Süper Ligde Fatih dışında görmedik, onu da 6 numarada gördük ki bence bizde orada oynar. Senin anlattığın ideal şartlar. Bu adamları mı yetiştireceğiz, yoksa yarışacağız mı? Bakalım Hoca - Yönetim nasıl değerlendirecek...

beagle dedi ki...

@Ahmet
Ben yarışmayalım demiyorum. Israrla oyuncu yetistirmeyi, yarismamak olarak algilamayalim. 5-8 tecrubesiz genç ayni anda olmaz.

Cok önemli bir konu var. Besiktaş en son "güçlü yarişmacı" olduğunda yil 99du. Rasim Kara vardı herhalde. 21 senede sadece 1 kere 2006 da 2.ligimiz var onda da 9 puan farkla gerideyiz!!!

Biz maliyetli transfer doldurunca yarışamiyoruz. Ya düşük profil toplayacagiz, Sifolar MAFlar Oguzhanlar bulacaksin, elde bu zamanki gibi bir düzine genç milli varsa da bir zahmet süre vereceksin. Bizim tek çalışan modelimiz bu.

Tartışmaya açık tek konu Beşiktaşta transfer agirlikli/havali kadrolar niye başarılı olmuyor olabilir. Yoksa bizim yarismada kaldigimiz tek model yetistiricilik.

beagle dedi ki...

Iyi yazamamışım tespiti. Tekrarlayayim:
Son 20 senede sadece 1 kere onda da 9 puan farkla 2. olduk.
Ayni 20 sene Beşiktaş tarihinin en çok pahali transfer yapip, maaş verdigi dönemdir. Hatta baskanlarin kulübü batırdığı dönem olarak da tanimlanabilir.

can dedi ki...

Kendimi çok iyi ifade edememişim, toparlayayım. Her takımın belirli bir bütçesi vardır, o bütçeden en yüksek payı özel bireysel yetenekler gerektiren santrafor, ofansif orta saha, kanat, kaleci pozisyonlarına harcarsın, kalan paranın durumuna göre de takım kurarsın. Dünyada şampiyonluk hedefi olup da en yüksek maaşını stoperin aldığı takım yoktur eminim ki. Bizse Pepe-Vida döneminde bu haldeyiz. Dolayısıyla bütçenin daralması gereken bu dönemde ilk göndereceğim adam Vida olur. Hiç bir üst düzey meziyeti olmayan bir stopere TC şartlarıyla 1. sınıf santrafor maaşı vermemiz kabul edilebilir şey değil.

Mirin, Roco hayranı değilim, ikisinin de çöp olduğunu düşünüyorum, ana gerçekçiyim. Maaşları yüzünden bu adamları gönderemiyoruz. Bu durumda ben Vida’ya 3,5 vereceğime bu çöpleri oynatır, arkalarına iyi bir kaleci, ya da önlerine sağlam bir orta saha veya forvet koyar, Vida’nın parasını öyle harcarım.

Zaitsev dedi ki...

Stoperleri değerlendirirken takım olarak değerlendirmek lazım. Marcelo-Tosiç zamanı ön tarafımız iyi top tutan hücum aksiyonları kuvvetli bir takımdık. Oyun defansa yıkılmıyordu. Takım iyiyse stoper de iyidir.

Pepe-Vida zamanı bu iş azalarak bitti. Önde top tutamazsan, stoperin geriye yaslanır ki defansın arkasına daha az top atılsın. Ayrıca Pepe kariyerinin toplamında attığı kadar uzun topu 1.5 senede bizde oynarken atmıştır.

Ruiz'i biraz daha izlemek gerekir diye düşünüyorum. Ruiz'in ilk yarı hep sakat veya form tutamadan oynadığına dair bir inancım var. Çok farkeder mi bilmem :)

@ beagle Fatih'in boyu 1.90 civarı olmalı.

@ Ahmet Usal

Genç oyuncunu acemi diye oynatmazsan kulübede Necip olur. Erdoğan acemi olabilir ama potansiyelli gençler oynatılarak gelişir. Bakınız Ozan Kabak. Her maç yumurtladı ama 6 ayda 11 milyon avro getirdi.

***********************
Son olarak Anadolu'dan yabancı stoper alacağıma gider U21'den 2 stoper oynatırım defansta. Hem ucuz olur hem birbirlerini tanırlar. 2-3 maç zorluk çekeriz.

Zaitsev dedi ki...

Bu adam gönderme işi kolay bir mevzu değil. Git deyince kimse gitmiyor. Teklif gelecek, anlaşılacak da gidecekler.

Vida'ya talip çıkma ihtimali olabilir. Mirin'de Hollanda ve Fransa ligine uygun bir topçu. O da oralara kiralanacaktır muhtemelen.
Bir tek Roco'nun sözleşmenin son senesi olduğu için al yarı paranı git denebilir veya isteyen olursa bonservisi eline verilir. o da imza parası alır gittiği yerden. Dengelenir.

Ama şu an elimizde Vida, Ruiz, Roco ve Mirin var. Vida kalırsa da oynar. Onun piyasasını düşürme şansımız yok. Bu 4lü arasında tek talibi olan adamdır şu an bile.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev, @beagle

Genç oyuncu argümanlarınız yanlış demedim zaten, ama bu işleri iyi planlayıp taraftara iyi anlatarak yapmaları lazım. Çünkü ben de @BJK4EVER gibi düşünüyorum, bu sene başarılı olup ŞL yapma şansımız varsa denemeliyiz, zaten batığız, ya bunu deneyeceğiz ya da uzun vadeli proje. Anadoludan o stoperleri alalım da demedim, 3 maliyetli stoper ordan bize 10 a gelecek, ne anladım o işten. O zaman genç milliler oynasın tabi. Scoutingle bulundu bu adamlar, niye biz de bulmayalım. Teknik değerlendirmeleriniz de doğru, stoperden alacağımız verim ne oynadığımızla da alakalı.

@can ın Vidayla ilgili söylediği olayın özüdür. Uçup kaçmayan, sadece iyi bir stopere şampiyon yapan santrafor maaşı veriyoruz, sıkıntı bu. Maaşı Ljaiçten, Buraktan, Boatengten falan fazla, takımın en çok kazananı. ŞL ye gidicez diye yapılan bir transfer, o da Pepeyle beraber oynarlar niyetiyle. E o zaman olurdu zaten, ama gidemedik ŞL ye.

Ruiz Sergenden sonra daha iyi hale geldi, daha ilk toplara basan ve sert savunan bir oyuncu oldu, belki lige anca uyum sağladı, ağır ama doğru zamanda doğru yerde, doğru basıyor, zıplayadabiliyor. Adam La Ligada senelerce tüm sezonu sakatlanmadan oynarken burada 3 defa ağır sakatlandı. Avcı da her geçirdiği sakatlıktan sonra daha hazır olmadan ilk 11 e koydu, bazı maçlarda da döküldü, göze battı. Süper stoper falan değil ama iyi bir takım oyuncusu, çok teknik ve ligin en iyi oyun kuran, ayrıca uzun top atabilen stoperi, yanına atlet havadan iyi ve ağır olmayan bir stoperle baya dengeli ve defanstan diğer takımlardan daha iyi çıkan bir takım haline getirir bizi, ama stopere 1.7 maaş çok, hızlı, atlet ve boylu-havadan ekstra iyi stoperimiz de yok, olanlar da ağır, işte en çabuk stoperimiz Vida, o olmazsa iki ağır stoperle zor oynanır büyük takım oyunu. İspanyaya dönmeye ikna edilirse orada kariyeri var, rahat müşteri bulunur. Sonuçta Vida gitmezse bir yerlerden kesecekler, Vidayla beraber kalacaksa zaten yine beraber oynarlar, zaaflarına rağmen şu halde en iyi alternatifler, gençler ekstra bir performans vermedikçe.

Huzeyfe dedi ki...

Örnek üzerinden gidersek, Karius 26 gol beklentisinden 29 gol yemiş, lifsek bütün kaleciler içinde 13. sırada. Muslera 27 gol beklentisinden 19 gol yemiş. Açık ara birinci. İkinci de Uğurcan.
Benzer şekilde düşük gol beklentisinden yüksek gol sayısı çıkaran Sorlöth ile Trabzon lider. Orta sahasında Sosa gibi de bir oyuncu da var evet ama 90 dk izlerseniz berbat bir oyun oynadıklarını tartışmayız.
Bu ne demek, futbol maçları 27-35 gibi skorlarla bitmediği sürece bu iki mevki oyuna direk etki ettiği için ekstra performansa ihtiyaç var demek.

Tabi ki oyun önemli, topu öne taşımak önemli. Defans oyuncularının performansı tabi ki sahadaki oyuna bağlı. Amacım yumurta-tavuk tartışması yapmak değil. Ama Marcelo-Oğuzhan arasındaki organik ilişkiyi 15-16’da göremediyseniz Pepe karşılaştırması havada kalıyor biraz. Ayağı düzgün stoper demek pas yollarını görebilen ve rakibin blokları arasında 6-8 numarasını topla buluşturabilen stoper demek. Pepe kariyerinde hiçbir zaman o stoper olmadı.

Toparlayayım, “önemli noktalara para harcayalım” mantığının takıldığı yer “ya transfer tutmazsa” oluyor. Ki çoğu zaman tutmuyor. Örneği çok.

Altyapıdan gelelim, orada da yapısal sorunlar var. Çocuklarda yetenek eksikliğinden çok mental tutukluk var. Formayı almak için savaşan, kart gören, sorumluluk alan genç yok. Abi mantığıyla çocuklar eziliyor gibi geliyor bana. Burak abi, Caner abi, vs. Bu çocuklar daha takım içinde bayrağı alamıyorken nasıl çıkıp Kadıköy’de top oynayacaklar?
Bize Serpil Hamdi Tüzün lazım gençleri profesyonelleştirmek için.

Neticede iki ucu pis değnek. Belki arada bir yol bulmak gerek. Ama herşeyden önce temizlik lazım. Mevcut şişkin kadroyla hiçbirşey yapılmaz.

Huzeyfe dedi ki...

Ben şahsen Mirin, Roco, Vida, Caner, N’koudou, Boateng, Boyd, Burak gibi oyuncuların hiçbirini tutmamız gerektiğini düşünmüyorum. Önce bu çöplükten kurtulmamız gerek. Hepsi olmasa da en azından bir kısmını elden çıkarmalıyız mutlaka.

Hasta ti dedi ki...

Rhodolfo' da iyiydi aslında, kimse bahsetmiyor ama

BurkayJK dedi ki...

Çok fazla mesaj var, hepsini okuyamadım. Kiralıklar hariç gitmesi gerekenler;

Gönül*
Vida*
Ruiz*
Caner
Atiba
Lens
Ljajic
Burak

İşaretli olanlar ciddi bir indirim yaparlarsa kalabilirler. Kiralık isimlerden sadece Boateng'in kalmasını isterim. O da uygun bir maaşla tabiki.

can dedi ki...

@burkay
O listeye daha 1 düzine adam eklenebilir. Açıkçası takımda illa kalsın diyeceğim tek adam Atiba- o da alternatif olarak. Ama gerçekçi baktığımda Dorukhan ve maaşlarında ciddi revizyon yapılmış Burak, GG, Oğuzhan, ve Necip’in kalması gerektiğini düşünüyorum. Ruiz de kalabilir biraz maaş indirimi ile. Uygun bir maaşla olursa Elneny de olabilir Sergen istiyorsa. Boateng beni tatmin edecek bir şey oynamadı açıkçası. Geri kalan futbolcularda satabildiğimiz varsa hiç durmayalım.

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Fatih U21deyken 1.82-84 civariydi. Nadiren 18-20 yaşlarda uzayanlar oluyor. Bana daha çok menejerinin eli uzunmuş gibi geldi. İnternete 1.89 diye salmışlar rakamı :)

beagle dedi ki...

Cidden Fatih o boydaysa oyun kurucu ve sağ stoper iyi oynar da geç yaşta o kadar uzamayi hiç sanmıyorum.

Şenol guneşle yanyana:
https://images.app.goo.gl/x8usKFkg29oHjejQA

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle +1

Ben de daha önce baktığımda 1.82 falan gördüydüm diye hatırlıyorum. Çok da maçını izledim bu sene hiç de o kadar uzun görünmediydi gözüme. Haklısın bişi var orda.

@Huzeyfe

Hocam +1 , çok dengeli değerlendirmişin.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi ben o kadar ciddi bir revizyon istemem, beklemem. Acikcasi 2 nedeni var;

1 Revizyon yapacaksan transfer edecegin oyuncular hazir olmali. Sergen ve mecvut yonetim+scouting departmani ne kadar listeye sahip emin degilim. Bir Ibrahim Altinsay, Onder Ozen, Bilic, Samet Aybaba portfoyu olmayabilir. Serkan Rencber kalsaydi farkli olurdu, ama 10 oyuncu gittigi takdirde yerlerine dogru, scout edilmis oyuncular bulabilecegimizi hic sanmiyorum. Yonetimi su ana kadar tek transferi Boateng iyi cikmis olsa bile klasik menajer transferi. Menajer transferleriyle yapi kurulmuyor, yurumuyor.

2 Feda sezonunda kontratlarin altindan cikabiliyorduk. Ama simdi Egemen'in imza atacagi bir FB, Ernst'in gidecegi Kasimpasa, atiyorum Simao'nun gidecegi La Liga takimi yok. Herkes krizde olacak, hem yurt disinda hem yurt icinde. Kontratlardan bu kadar kolay cikamazsin acikcasi. Davalik olup o parayi dava masraflari dahil odeyecegime oyunculari tutarim daha iyi.

3 Bence kadromuz sanildigi kadar kotu degil. Ligde zaman zaman, hatta bizim ustumuzdeki rakiplere karsi catir catir top da oynadik. Ama ideal oyun duzenini bulmamiz zaman aldi, atan-tutan performansimiz cok kotuydu ve bazi mevkilerde net kalite eksikligi vardi. Kadromuz bence agir revizyon gerektirecek kadar kotu bir kadro degil. Revizyonu mali nedenlerden dolayi isteyebiliriz, ama 2. maddede dedigim gibi kontratlarin altinda mantikli bir sekilde cikabiliyorsak olur. Oyle bir ortam maalesef yok. Bence kadronun buyuk bir bolumunu koruyup, kisisel, belki kollektif bir indirimle mevcut sekilde devam etmek daha mantikli. Teklif gelirse satilamayacak oyuncu yok, ama oyunculara ne kadar makul teklifler gelir belirsiz. Ljajic ve belki Dorukhan disinda kolay kolay teklif gelecegini sanmam. Belki de Lens, Oguzhan, Mirin icin Hollanda kulupleri talip olur, ama o ligle de arada maas ucurumu var maalesef.
Benim geldigim nokta:


Ciddi indirim yapmasi gerekenler:
Vida
Burak
Ljajic


Indirim yapmasi gerekenler:
Caner
G.Gonul
Atiba
Lens
Oguzhan


Kalmasi/sozlesme uzatmasi gerekenler:
Caner
G.Gonul
Atiba
Elneny
Boateng
Dorukhan


Gitmesi gerekenler:
Karius (gitti bile sanirim)
Diaby


Su gitsin bu gitsin diye yazmak kolay, ama realist sekilde baktigim zaman kolay kolay agir kontratlarin altindan cikabilecegimizi sanmam. Kadroyu buyuk olcude koruyup kollektif indirimi zorlamak, cikabilecegimiz kontratlarin altindan cikmak ve yarismaci bir takimla seneye sampiyonlugu zorlamak bana dogrusu geliyor. Takimi komple degistirelim, altyapi ve scouting'le cok iyi bir omurga kuralim ve onumuzdeki 5 seneye ambargo koyalim kafasi ligimizde calismiyor maalesef, defalarca gorduk. Nedenlerini saymaya gerek yok, ligimizin dinamiklerini herkes biliyor zaten.

«En Eski ‹Eski   1 – 200 / 247   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara