.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Şubat 2020 Cuma

SL 24 Aytemiz Alanyaspor - Beşiktaş


Tarih:  28 Şubat 2020 Cuma 20.00

Stadyum: Bahçeşehir Okulları Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Halis Özkahya

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Dorukhan Toköz / Djalma Campos, Salih Uçan, Juanfran

Cezalı Oyuncular :  -l / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

101 Yorum:

Ahmet Usal dedi ki...

Böyle acı bir zamanda futbol konuşmak ve yazmak zor. Ama futbol bir yönüyle hayat, en güzel tepki bu gün tribünlerden gelecektir.

@beagle a bir soruyla başlayım, gazete haberi : Beşiktaş’ta altyapıda önemli adımlar atılmaya devam ediyor. Genç oyuncular Emre Yıldız, Emirhan Delibaş ve Ahmet Gülay'ın ardından Atamer Bilgin, Halil Duman ve Serdar Saatçı ile de profesyonel sözleşme imzalandı.

Bu oyuncularla ilgili bilgi verebilir misin? Mevkileri, fizik teknik kaliteleri, yaşları, ne aşamadalar vb.

Maçla ilgili tek diyeceğim kesinlikle şahane maç olacaktır. Ligin an itibariyle en iyi oynayan iki takımı, mevcut kadroyu iyisiyle kötüsüyle değerlendirme açısından sınırları zorlayıcı ve bilgirendirici bir maç bekliyorum.

beagle dedi ki...

@Ahmet
Tam Cana cevap Atameri yazmistim kopyalayayim:

Evet, saglam bir çocuk. Daha gençken sol stoper de oynuyordu, ayağı hizi iyi, omzu vurunca hissettiriyor. Boyu 1.78 falanda kaldi. Önlibero ve sagbeke döndü. Çok ideal bir bek değil(fule vb yok) ama çok saglam sag iç. Bu sene patladi, defansif olmasina ragmen bayağı gol atti, uzun paslar nokta isabetli. Düzenli milli olup u19da da as oyunculardan oldu. 
Şöyle anlatayim, Atamer sahadaysa rakip oralarda rahat top yapamaz. Epey yerleri legal şekilde çürür.

Ahmet Gülay 1.80 üzeri solbek/sol açık. Bu sene bile A takimda denemek lazimdi. Daha çok genç 16-17. En önemli özelliği oyun kurucu yeteneği var solbekte. Ayak görüş çok iyi. Sert maclarda görmeden defansif özelliğe yorum yapamiyorum. Ama fizik ve yetenek acisindan zor bulunur bir bek.

Halil Duman epey uzun boylu sol stoper. Milli de oluyor düzenli oynuyor. Biraz ağır. Olur da olmaz da diyemem daha.

Emre Yildiz kuşağında tutulan kisa boylu 10. Dar alandan gol vb cikariyor hatta milli takimda da atti. Ama az atiyor. Benim tipim değil :) Bence Muhayerin az daha yeteneklisi. Futbolcu olur ama bizde zor.

Emirhanin bazi spektaküler golleri var ama o da istatistik yapmiyor. Fiziği Emreden iyi solak 10. Ben Emre'ye tercih ederdim.

Serdari pek bilmiyorum. Yorum yok.

Ozetle Atamer ve Ahmet A takimda olabilir/denenmeli. Ahmet hatta büyük yıldız olabilir.

Halil ve Batuhan da fiziken olabilirler. Emre Zor.




Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Eyvallah, sağolasın, bu çocukları izleme şansı bulduğumuzda rehberimiz ilk bu verdiğin bilgiler olacak, teşekkürler...

beagle dedi ki...

Sonda Emirhan yerine Batuhan yazmışım. Kusura bakmayin :)

Emrah D dedi ki...

@beagle

adı benzesin de aklı benzemesin batuhana :)

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Genç takımların maçlarını canlı mı takip ediyorsun? Yoksa biryerlerde yayınlanıyor mu maçlar?

Atamer 19 yaşındaymış ama 29 deseler şaşırmam.

beagle dedi ki...

@Huzeyfe
Firsat yani sifre buldukca instat, wyscout, eskiden bjk tv, yeni durumda youtube. Ancak çok güzel havada bir iki canli vb. Yani oncelikle merakli olup tirmalamak gerekiyor. Bir iki menejer tanimak da faydali oluyor.

@Disko
Yok, hiç öyle değil. Medel çıkar bundan :)

Oguzhan Akgün ve Almos attılar bugün de. Yazik bu yillara.

Zaitsev dedi ki...

Boyd 10 numarada olmamış. Sakatlık/hastalık yoksa fantastik bir deneme olmuş. Atiba, Burak ve Karius takımın altını kazmaya devam ediyor. Atiba yine arkası dönük top kaptırdı. Burak yine en kötü şutu ve pası seçmeye devam ediyor. İşimiz zor.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Boyd zayıf kaldı 10 numara olarak doğru, yine de devre sonu GG ye al da at diye verdiği pas var, kaçırdı Gönül.

Hücum istatistiklerinde öndeyiz, 3 net iki yarım pozisyonumuz var, Alanya’nın gole kadar pozisyonu yok, golden hemen sonra iki pozisyonumuz oldu üstelik. Takımı genel anlamda beğendim ama Alanya atınca iyice zor yiyecek türden bir takım. Zor bir ikinci devre yolda..

Huzeyfe dedi ki...

Sergen'in futbolu bildiğinden şüphem yoktu ama bu kadar yerinde taktiksel kurgu tercihleri olacağını tahmin etmemiştim. Attığımız ilk gol en geriden başlayan, yerleşik savunmaya yapılan iyi bir organizasyonla geldi. Bir ara sadece Ruiz'i geride bırakıp Vida'yı sağ bek gibi kullandık gibi geldi bana. O asimetri Alanya'nın savunma dengesini bozdu. Zaten gol de oradan geldi. Yanılıyor olabilirim ama sanırım bilinçli birşeydi.

Ahmet Usal dedi ki...

İkinci yarı harikaydı. Başakşehir ve Trabzon’dan sonra yine ilgin en gösterişli topunu oynayan atletik takımlarından birini daha fizik ve teknik olarak ezdik. Alanya’nın meşhur hücum presini patates ettik, sağolsun Ruiz ve Elneny. @Huzeyfenin bahsettiği asimetriden 2. golden sonra 3 pasta gole gittik, kaçırdık. Üstelik tüm bunları bireysel olarak uçmayan kanatlarla ve 10 numarayla yaptık. Alanya’yı kitledik, biz oynadık. Fernandesten yediğimiz golü GG nin boy dezavantajından yedik. Bariz kalite sorununa rağmen bu oyun güzel. Takım daha da ileri gitmiş. Ziyadesiyle memnunum:)

Bu ligde Alanya’yı daha hiç bir büyüğüm geçinen takım böyle rahat yenemedi, oyun olarak falan da ezip. Acaba daha ne kadar daha iyi olabiliriz ve ne kadar böyle devam edebiliriz? Şu an tek merak ettiğim bu..

YSY dedi ki...

Total 11 yorum var. Demekki işler yolunda :))

Basar dedi ki...

Her hafta Caner’in kanadından hol yiyoruz...

Huzeyfe dedi ki...

@Basar

Geri koştuğu bir pozisyon vardı maçın sonunda, sesli güldürdü beni. Halısahada ayda yılda bir oynayan 40'lık dayılar gibi.

beagle dedi ki...

Sergen Avcı ve Şenol üzerine çok iyi geldi. Maçı ara ara telefondan izledim ama Boydu oraya koymak pesinen yenilmek yerine birşey denemek demekti. Lensi kullanmak gerektiğini de hemen çözdü. Futbolun artilari artinca lehine karar da geliyor.

Basar dedi ki...

Öncelikle hepimizin başı sağolsun!

Bu takım Avcı ile kendine hakikaten harakiri yapmış! Ciddi ciddi büyük kötü td. Sergen geldiğinden beri baya ciddi hücum ediyoruz. Bu motivasyonla filan açıklanacak bir şey değil. Geçen hafta puan kaybetmesek yarışta bile olurmuşuz.

Zaitsev dedi ki...

@ Ahmet Usal

Bugün yediğimiz golü GG zamanı Fener bolca yerdi. Hatta GG transfer olunca oradan çok gol yeriz demiştim ama bugüne kadar belki 1 tane daha yemişizdir aynı golü. Bu golde GG'nin boyunun pek önemi yok. iyi orta arkadan koşarak gelen adam. Bu kombinasyon genelde gol olur.

Boyd geçen hafta oyuna girdikten sonra 10 numarada fena işler yapmadı ama o anlarda TS skor olarak gerideydi. Boateng sakat, Ljajic'te hastalıktan yeni çıkınca buna güvenip Boyd denemesi yaptık ama pek tutmadı. İlk yarı önü ve arkası gol yeyinceye kadar epey döküldüler. Bunun da etkisi olabilir bu performansta.

Ruiz ve Elneny iyi görünmeye başladılar sahada. Gözüme daha az batıyorlar :)

Avcı bir projeydi ama tutmayacağı 8de 7 yaparken bile belliydi. Tribün ve oyuncular dahil kimse arkasında değildi. Son maçta gördüğümüz iştahın 10da birini GS maçı hariç hiçbir maçta göremedik. Yeni yönetim de bu kopukluğu fark etmedi veya işlerine gelmedi. Sergen ile bir devre arası hazırlık süreci geçirsek bizimde 45-46 puanımız olurdu diye düşünüyorum.

Garip bir lig ve fikstürümüz var. GS maçı haricinde şu oyunla rahat rahat 8de 7 yaparız. O zaman çarşı karışır.

turgay dedi ki...

Güçlü oyunumuzun sebebi güçlü kondisyon. Bu takım 35dk da dökülğyordu şimdi 80lere kadar çıktı kondisyon gücü. Bu çok önemli. Ayrıca iştah muazzam. Alanya bu kadar rezil oynamadı bu sezon ayrıca fizik kondisyonu çok iyi olan takımı ezdik resmen. Bunlar güzel işler.

Gelelim kötülere. Mesela hocanın oyun okuması hiç yok. Ezber kanat değişiklikleri Alanya teknik direktörlüğünden beri devam ediyor. Sürekli kanat oyuncusu değiştirmek bana doğru gelmiyor. Ayrıca Canerle ön direk sevdası filmini her maç seyrettirmesi bir başka kötü görüntü. Burak 2 gol attı ama maçın son 10dksına kadar oyunda yok. Oyununu tutmamız gereken dakika da koca götlü güvenle oyuna müdahale bence yanlış. Hala karius ısrarı bence yanlış. Hala ligin içinde kalmış olmamız radikal karar almayı engelliyor diye düşünmek istiyorum

Basar dedi ki...

@turgay bence Sergenin de genç oyuncu oynatmaya pek niyeti yok. Biz kendi kendimize çocuksu hayaller kuruyoruz.

Takımda kanattan bol adam olmadığı için pekte seçeneği yok gibi geliyor. Orta saha değiştirse Necip var, defansta Roco var...

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe Canerin geri koşuşuna yaptığın yoruma +1, bu kadar iyi teşbih olur, ben de sesli güldüydüm, paparayı yemiş Hocadan geçen haftadan sonra :)

@Basar Canerin kanadından yine gol yedik ama hiç olmazsa orta yapılırken yerindeydi mi diyelim :) Ne zaman solda orta yapacak adama çalım yiyecek diye korkmadan dalan bir solbekimiz olacak acaba? Ya bir de ortayı karşılayacaksın madem, fizik ve atletizm de önemli, Malatyanın solbeki Sakıp Bilal yaptırmıyordu öyle ortaları bu kadar kolay mesela. Avcı yorumunda da haklısın.

@beagle, sen de güzel değerlendirmişsin ama kadere bak, Elnenynin ve Ruizin belki en iyi oldukları maçı kaçırmışsın, şiir gibi tek pasla Alanya presini kırıp hızlıca çıkardılar bizi, orta saha ve ilerde aynı teknik kalitede oyuncularımız olsa her maç fark olur. @Övünçün bahsettiği link-up ın kralını yaptılar dün gece, aralarında en çok ikisi paslaştılar, resmen oyun kurucularımızdılar. Şöyle anlatayım, ağır prese karşı bu seviye geriden oyun kurmayı ligde ikinci devre itibariyle bir tek Donk, Lemina ve Seri üçgeniyle GS yapabiliyor, o yüzden onlarla maçımız çok ilginç olacak.

@Zaitsev, sen de haklısın, devre arası yapılması gerekirken şimdi yapılan bu yüklemeyle daha iyi olduk, erken gelseymiş Hoca 45 - 46 puan olurduk. Ama Malatya da dikkatli takip ettiydim, son maçlar düştüydüler, Sivas maçından sonra özellikle, ve Sivasa karşı da çok çaresiz kaldıydılar, çözemediydi Sivası o zaman. Bu yüklemenin de son 5 maç patlayacağını düşünüyorum ama inşallah yanılırım.

@turgay, iyiyken ve kazanılırken negatif noktalar bu kadar görülür, yazdıklarını hiç bir köşe yazarı yazmayacak mesela, oyun okuması hiç yok ağır olur ama ezber kanat değişiklikleri tesbitin doğru, Malatyada da sürekli yapıyordu, mantığı muhtemelen kanada dinç adam sokup maçın sonlarında takımlar düşmüşken taze kuvvet kanatla verimli akın yapıp, yorgunluk kaynaklı beceriksizliği engelleyip gol atmak ve savunmaya da daha diri kanatlarla destek olmak. Ama takımın başka tarafı iyi mi kötü mü demeden ezber yapıyor bu değişikliği, o konuda haklısın.

Yine de Boatengi almasının bir mantığı vardı, ama Lensi çıkaracağına bir kere de Atibayı çıkarıp Boatengi 8 de değerlendirseydi mesela, sanki daha iyi olur gibi. Nkodou da çok yorulmuştu ama ölüsü Güvenden daha yararlıydı, geriye koşup rakibi karşılama dahil. Hakkaten poposunu kaldıramıyor, tahammülü zor.

Kanat rotasyonunda bu kadar herşeyi yarım yapan çok adam olması da hangi hoca gelse aklını karıştırır. İşin kötüsü oynamaları da gerek. Seneye yapılanırken 2.1 milyon garanti kontratlı Lensi nasıl gazlayacağız, ya da Nkodou ile Boydu satacaksak nasıl satacağız, oynamaları lazım.

Ligin içinde kaldığımız için radikal kararların şimdilik alınmadığı doğru, basın toplantılarında bunun ipuçlarını veriyor Hoca, ama yine takip ettiğim kadarıyla benim anladığım güvendiği bir scout ekibi var, ucuza iş görecek kaliteli nokta transferleri kafalarında var, sene sonu oynayanların performansları, aldıkları maaş ve yaşları gönderilme kararlarında etkili olacak, bu arada oynayıp kendilerini gösterebildikleri kadar gösterecekler. Burağa sözleşmesinde indirim için Yönetim baskı yapmaya başlamış mesela, tüm boyalı spor basınında çıktı. Bence Burak stresli, hem bu yaşta it gibi koşmak zorunda, hem maaşından indirim bekleniyor, hem de işini iyi yapmalı. Bu üçünden biri eksik olduğu an gönderilecek. Ya da her şekilde gönderilecek, altyapısı hazırlanıyor ki bence öyle, olması gereken de bu.

Karius ısrarı eldeki genç kalecilerin baya yetersiz olduğunu gösteriyor. Utkuyu gördük, öyle, ama Milli Takıma kadar gidfen Ersin de mi öyle, bilmiyorum. Ersinle ilgili Avcı da kendini geliştirmek için yeterince çalışmıyor yorumunu yapmıştı.

beagle dedi ki...

@Ahmet
Yeterki güzel oynasinlar ama sorun bizim baskin ileride oynadığımız maçlarda defo çıkması.

Atamer hissettiriyor demiştim ya. Rrsmi çıkmış: https://twitter.com/atamerbilgiin/status/1233055830376886273?s=20
Çocuk bildigin pehlivan gibi. Omzu koyduğu ışığı görüp geliyor :)

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Bende Atamerin fotosunu boyalı basında gördüm, çocuk maşallah koç gibi, takımda yerini bulsun inşallah.

Bu arada, işte kaçırmışsın maçı edebiyatım ondandı, tüm maçı ileride baskın oynadık, hem de Alanyaya karşı, ikisi de geldiklerinden beri oynadıkları en iyi topu oynadılar. Elneny maçın yıldızıydı, defansta ofansta herşeyi yaptı, heryerde vardı, ve kalitesi çok barizdi. Her maç böyle oynasa ligde yerinin en iyisi olur. İstatistik bile yazmadım bak :)

sports guy dedi ki...

Valla avcinin haksiz yere kovuldugunu dusunmustum ama rahatlikla soyleyebilirim ki g.t oldum evet :)

Bu kadrodan bu oyunu cikarmak gercekten cok buyuk is, skorlardan bagimsiz olarak tekrardan mac gunu yaklasirken heyecanlanmaya basladim. Baya uzun zamandir bu hissiyati yasamiyordum.

Umarim bu sadece bir "balayi donemi" degildir, su an tek endisem o. Sanirsam sergen'in kariyerinde tek takimla 12 ay tamamladigi sezon yok :) bunun bir sebebi anadolu takimlarindaki yonetimsel sacmaliklardir elbet, ama bir sebebinin de kendisi oldugunu dusunuyorum.

Bu konuda da g.t olursam onu baya acik gibi duruyor, sistemsel olarak bu kadroya yaptirabildikleri gercekten cok buyuk is cunku. Helal olsun.

fidddas dedi ki...

sergen bütün camiayı şaşırttı, bu kadar kısa sürede bu kadar etki göstermesini ben de beklemiyordum. (Etki edeceğine emindim) daha heyecanlı ve dinamik olacağımız belliydi ama fizik olarak bunu süreye yaymasını beklemiyordum.

sergenin sıkılacağını yada su koyvereceğini düşünmüyorum. asıl sınavı, seneye takımı yeniden kurarken verecek.
Kolay fikstüre geçince gençlere biraz daha şans vermesini bekliyorum. Bir de kariusu oynatmamasını.



beagle dedi ki...

@Ahmet
Savunma istatistiklerinde Vida Ruiz en iyiler, Lens en mücadeleci gorunuyor. Elneny gene pek yok.

Atiba yoklari oynamis, Boyd ve Burak da dokulmus.

Hucum ve Pasa bakinca Burak Atiba toparliyor, Elneny %94 pas ve 1 asistle iyi, ruiz ve vida da 80e yakin pas ve yüksek isabetliler.

Rakamlardan görünen en zayif halkalar Caner ve Boyd olmuş. %13 isabetle 15 adet orta yapan Canere ne diyelim ki...

beagle dedi ki...

Dünya yıldızı Quagejma da Kasımpaşada gaspettigi penaltilar dışında attigi tami tamina 1 adet gol ile takimini küme düşme yolunda emin adimlarla ilerletiyor.

Dönerse seneye kesin sampiyonuz.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Hakkaten istatistik nereye çekersen oraya, mesela Canerin defansif istatistiği gayet iyi, 3 top kesme 4 top uzaklaştırma, Elneny bir top kesip bir uzaklaştırma ve bir faulle sana zayıf görünmüş ama hep oralardaydı, alanını hep kapadı, üstüne oyunu kurdu, ileride geride sahanın her bölgesinde dolaşıp başarılı uzun toplar ve paslarla takımın beyni oldu. Kimin ihtiyacı olduysa ona pas açısı oldu, aldı verdi habire, ve çoğunlukla dikine yaptı bunları. Yıldız performansıydı, maçın en iyisiydi.

Boyd da ilginç, 1 top çalma 1 top kesme 2 faul, 2 de top uzaklaştırma, bir kilit pası ve bir de şutu var üstüne. Dağınık oynayıp top kaptırdığı için kötü görünüyor ama o da her işi yapmaya çalışan 10 numara oynadı, defansif kısmı daha başarılı, o da sahanın her yerindeydi, rakamlar yanıltmasın iyilerdendi ama yetenek hakkaten kısıtlı işte.

Zaten bu adamlarla Alanya gibi takıma böyle baskın ve etkili oynayabilmek şaşırtıcı, dökülen Burak oyundan alınacak diye son 10 dakika bile deli gibi koştu, o haliyle 2 gol de attı.Futbol ilginç oyun..

beagle dedi ki...

@Ahmet
Ikili mucadele sayisina öncelik veriyorum. Yorum farki oradan. Atiba 5de 0, Boyd 12 de 2, Elneny 7de 3 gibiydi. Caneri hatırlamıyorum ama dökülmüştür.
Rakamların bütünü acisindan Lens ve Nkudu yeterli/iyi oynamışlar mesela.

BJK4EVER dedi ki...

Yogun donem oldugu icin yazi yazacak vakit bulamadim, ama maclari surekli seyrediyorum ve toptan dalacagim. :)

Oncelikle defans meselesine gelecek olursak; Ruiz'i degerlendirirken bence takimin genel durumunu ve bunun defansa etkisini de hesaba katmaliyiz. Mesela bu adamin solunda ligin defansif anlaminda zayif solbeklerinden biri oynuyor, arkasinda cok vasat performans gosteren bir kaleci. Onunde 2 onlibero olmasina ragmen, ikisi de sert degil, frene basacak oyuncular degil. Mesela sampiyonluk senesinde defans hattimizda Ismail, Alexis Delgado/Ersan ve Tolga Zengin vardi. Ama sampiyon olduk o defansla. Neden?
8 numaramiz abuk subuk pas hatasi yapan, surekli topu stoperlere beklere atip onlarin yukunu iyice arttiran Atiba degildi, Oguzhan'di.
Takimin forveti cogunlukla ilk, olmadi ikinci pozisyonda mutlaka golu atip rakibin direncini kiran bir Gomez'di, penalti krali Burak degil. Mesela yedekten girip surekli maci 2 farka tasiyan bir Kerim Frei vardi, defansin aciklarini kapatiyordu. Diaby o golu atsa mac 3-1 bitecek, bitiremedi.

Bu tur faktorleri goz onunde bulundurmadan gol yedik Ruiz boktan vs gibi degerlendirmeler dogru gelmiyor. Ruiz ust duzey stoper olmayabilir, sert olmayabilir, bunlara katilirim. Ama bizim sonsuz bir butcemiz yok, ve oynadigimiz lig Premier Lig degil. Boktan Turkiye ligi iste. Defansi degerlendireceksek bence su soruya cevap vermeliyiz: Ruiz-Vida ikilisi rakiplerimize gore ne durumda, ve bu ikiliyle sampiyon olabilirmiyiz? Bence kokune kadar evet.

Oyuncunun karakteri tartisilir. Kimisi iki stoper de sert olsun ister, kimisi en azindan biri ayakla cikabilen stoper olsun ister. Sizin istediginiz gibi hepsini iyi yapan adam bize zaten gelmiyor, gelse bile 10 senede 1 adam gelir. Artik kolay kolay Zago, Lugano, Song, Ujfalusi falan bulunmaz, bulunmuyor da. Ve Ruiz sizin elestirdiginiz kadar cop bir oyuncu da asla degil.

Benim kanaatim.

BJK4EVER dedi ki...

Takimin genel durumuna gelecek olursak; bence cok iyi durumdayiz. Sergen geldiginden beri 5 macta 3 galibiyet aldik, 1 beraberlik, 1 yenilgi. Ama en onemlisi; ilk Rize maci haric diger tum maclarda rakiplere cok net bir oyun ve pozisyon ustunlugu kurduk.
Ve bu ustunlugu kurdugumuz takimlar Basaksehir, Alanya ve Trabzonspor. Ligin belki de en iyi futbol oynayan 3 takimi. Biz kimilerine gore 10 transferle anca duzelecek, kume dusme seviyesinde takimla yapiyoruz bunu nasilsa artik!

Bence artik takimi yerin dibine sokmaktan vazgecip optimist bir bakis acisina gecmek lazim. Bu takim lig liderini, ligin en iyi oynayan takimini perisan ediyorsa o kadar kotu olamaz. Ha, elbette kalitesi son anda yetmeyebilir vs, eyvallah.
Ama seneye oyle 10 transfer falan olmaz, Allah korusun da. Transfer sayisi ne kadar artarsa butce o kadar cok oyuncuya paylasilacak ve ister istemez kalite ve basari orani dusecek. Seneye yapacagimiz 10 transferin 7'sinin iyi cikmasi gibi birsey yok, gecin o ruyalari.
Ama 4 saglam transfer yaparsak 3 tanesinin cok iyi cikma ihtimali yuksek.
O yuzden sacma sapan sekilde transfer istemek yerine Trabzon, Basaksehir, Alanya gibi takimlara net ustunluk kurmus bu kadroda neler eksik, nerelere transfer elzem ona bakmak lazim.
Ve elimizdeki oyunculari cop olarak gormemek lazim.
Harbiden cop olanlar var. Mesela Karius, Diaby asla olmaz, gitmeliler.
Ama Caner, Atiba ve Gokhan'la kesinlikle sozlesme yenilenmeli.
Elneny takimda tutulabiliyorsa tutulmali 1 sene daha. Boateng 1 sene daha kalacak zaten. Onun disinda iyi teklif varsa Vida, Ljajic, Lens gidebilir, ama anca iyi teklifte. Gercekten zarar veren kotu oyuncular disinda oyuncular bu kadar kolay elden cikarilmamali. Transferlere gelecek olursak;

1 Karius yerine vasat ustu, iyi bir kaleci.
2 Elneny giderse ve Dorukhan muhtesem donmezse (ki zor), bir 6 numara.
3 Oguzhan cok motive ve formda donmezse ve Sergen guvenmezse, bir 8 numara.
4 Buragin yerine bir 9 numara.
5 Bir sag acik.

Bence bu transferlerden baska transfer sart degil. Elneny kalirsa 6 numara da gerekmez bence.
Caner'le sozlesme yenilemeyip bir solbek almak sacma. Alacagin solbekin toplam katkisi Caner'den iyi olmayacak. Ayni sekilde Ruiz'in maliyeti, maasi belli. Onu gondermek bir maliyet, eziyet, ugras, onun yerine birini bulmak ayri dert. Butce belirli bir seviyede anca oldugu icin o paralara ondan iyisini bulmak ayri bir dert, onun takima alismasi ayri bir dert vs.
Ha, mesela hoca Caner'i yedeklemek, bazen Caner'i one atmak veya zor maclarda kullanmak icin fizikli defansif bir solbek isteyebilir. Ornegini verdigim bonservissiz bir N'Sakala olur mesela. Bu tur firsat transferlerinden 1-2 tane olur, ama takima ana transfer en fazla 5 ile sinirlanmali ve bunlar takima net etki yapacak, kritik mevkilerde olmali. Elimizde zaten rakiplerden geri kalmayan, hatta ileride olan 2 stoper varken o hatti bozmak sacmalik. Ayni sey bence 2 bekimiz icin de gecerli.

Huzeyfe dedi ki...

@BJK4EVER

Iki yorumuna da büyük ölçüde katılıyorum. Sene başından beri burda tartışılan birkaç konu var. Az çok konsensüs oluşmuş durumda.
1.Kadro muhteşem değil ama Avcı döneminde gördüğümüz kadar da kötü oynamamalı takım.
2.Basit ifadesiyle atan-tutan ekstra oyuncular olmadıkça şampiyon olmak imkansız. Muslera-Mario Gomez gibi örnekleri var.
3.Daha fazla genç oyuncu kullanmalıyız. Bir oyuncu yetiştirme planımız olmalı. Vasat transfer asla yapılmamalı.

Klişe ama her kriz gerçekten de bir fırsat. Buradan çıkabiliriz. Yeter ki yönetim Beşiktaş'ın menfaatlerini öncelesin.

Huzeyfe dedi ki...

@Ahmet

Bence Malatya'da başka bir problem var. Son 7 maçın 6sını kaybettiler. Bu tarz takımlara sampiyonluk hedefi koymazsan ligin ikinci yarısında düşmeleri kaçınılmaz. Bunun için devre arası takviyesi gerekir. Malatya bir de üstüne Guillerme'yi kaybetti. Sergen'in 12 ay bir takımda kalamaması biraz eyvallahı olmamasından.
Bizim açımızdan söylenecek tek şey, maşallah. Nazar değmesin yani. Böyle devam.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe +1

Hocam güzel değerlendirmişsin. Malatya sadece Guilermeyi değil Jahovici de kaybetti, Antalya'ya gitti. Ben de gelecekle ilgili haklı çıkmanı dilerim, ne kadar başarı, o kadar para, o kadar gelecek, o kadar umut.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Genelde katılıyorum, tabi hepimizin farklı nüansları olacak, benimkileri sıralayım:

Öncelikle, takip edebildiğim kadarıyla Sergen Hocanın gayet güvendiği bir scout ekibi var, transferler tahminimizin çok dışında olacaktır gibi geliyor, bu şerh en başta düşülmeli.

- @Huzeyfe'nin tüm değerlendirmelerine katılıyorum. Atan-tutan iyi olmalı ki bu senin de ilk değerlendirmen. Genç oyuncu yetiştirme konusunda bir planımız olmalı ve buna uymalıyız. Mevcut ekonomiyle adam yetiştiremezsek bu para kavgası savaş ortamında düze çıkamayız. Transfer sıcağına kar dayanmaz. Vasat transfer yapılmamalı, senin de dediğin gibi en az 2 - 3 nokta transfer yapılmalı, yedeklemede ve idare edebileceğimiz mevkilerde eldeki gençlerin oynaması her açıdan daha iyi. İdare edemeyeceğimiz mevkiler kaleci, santrafor, 8 numara.

- Elneny giderse yerini Fatih Aksoy doldursun, ayrıca yedek olarak Kartal var, kalan zamanlarda mesela Atibanın kötü olduğu maçlarda ve seneye belki şans bulur değerlendirir. Aksoyu biliyorum sen beğenmiyorsun ama bence yapar, etti -1 transfer. Bir de Atameri profesyonel yaptık, çok övülen bir kardeş, sağ kanat, sağ iç, bek bile oynayabiliyormuş Dorukhan dönecek, o da gerekirse sağbek oynayabiliyor, bu adamlar ve Fatih Aksoy ortasaha rotasyonuna yeter.

- Nskala gibi bir fırsat transferi olursa Canere güle güle. İstatistiklerini verip görünüşte en çok savunan biri olarak diyorum, sürekli orta kafa gol pragmatizmi bitmeli ki kolaycılığa kaçmadan akan bir oyunumuz olsun. Canerin fabrika ayarları belli, bir maç iyi bir maç kötü, defansta da illa yumurtlayacak. @beagle iki genç yetiştiğini söylüyor, Rıdvanla Ahmet, kazanabiliyorsak birini kazanalım, en kötü birinci yedeğimiz olsunlar, ya da ben başka bir fırsat transferi söyleyim, Malatyanın sol beki yine bonservissizse. Ama muhtemelen Hocanın scout ekibinin bir çözümü vardır.

Kişisel tahminimi söyleyim, seneye Burağın da Canerin de kalacağını düşünmüyorum. Papaz oyuncular, bir yerde patlayacaktır. Burağın maaşı çok yüksek, çok fedakarlık yaparsa belki, çok zayıf ihtimal, kalabilir.

Eğer kalan maçlarda Ljaic şapkadan tavşan çıkarmazsa satılmalı, aldığımızdan düşüğe de olur. Bana Ljaic olmayacak gibi geliyor. Ayrıca iyi teklif olmasa da Vidayı ve Lensi göndersinler isterim. Yerlerine aynı işi belki daha da iyi yapıp çok daha az paraya oynayacak oyuncular bulunmalı, altyapı, scouting, başarılı transfer, nasıl oluyorsa. Bu anormal maaş yüklerinden kurtulmalıyız, ödeyemiyoruz. ŞL olmadan da bu seviye maaş ödeyemeyiz.

Bunların dışında katılıyorum, gayet net değerlendirmişsin, ne kadar yarışıp ne kadar başarılı olabilirsek o kadar iyi, bekleyip izleyip göreceğiz.

YSY dedi ki...

Kariusu oynatma sebebi sözleşmeden kaynaklanıyor diye birşey duydum. Eğer sene sonu alınmayacaksa kalan maçlarda oynar gibi bir madde konulmuş, ne derece doğru bilmiyorum.

can dedi ki...

@YSY
Öyle bir söylenti bir süredir var ama aslı astarı yok zannedersem. O muhabbet, forumlarda, TVde vs yapılan “utku ve ersin bundan kötü olamaz, bu adamın oynatılmasının arkasında başka bir neden var” geyiğinden doğdu, millet söyleye söyleye, başkasından duya duya kendi inandı. Bu kadar ortada olan muhabbeti haberleştirip gazetecilik primini alırdı biri.

Hasta ti dedi ki...

Karius evde felan gözlük takiyo bence

yilmaz dedi ki...

Bence federasyona bi sormak lazım kaleci yerine bi oyuncu daha oynatabiliyor muyuz diye. Nasıl olsa kalecimizin aut atışları dışında topa eli pek değmiyor.

can dedi ki...

@YSY
Ok, Türkiye gazetesinde çıktı en fazla 4 maç oynatılmaz haberi. (Ama şüphe çekici biçimde imzasız)

beagle dedi ki...

Bugün Beşiktaşa 3M maaşla 1.67lik onlibero isteyen gördüm. Beşiktaş taraftarinda talep ve sorun tespiti gelişmeli.

1.84luk biri sicrayamayan iki stoperin var. Seneye sezon bitmeden 38 doldurup 39dan gün alacak tek kafa savunması yapan onliberon. Digeri zaten gidici.

Burada emek sarfedip 1.84luk hava özürlü stoperden memnuniyet belirtirken TS ve GSnin 1.91lik stoperleri 2 haftada 3 kafa golü atip puanlari cukkakadilar. Tipki Marcelo'nun bize puan getirdiği maçlar gibi.

Bunu anlamayan Ersun da Jailson Serdar Aziz tandemi ile şampiyonluğa bay bay dedi.

Bu 3 maçta 3 golun şöyle bir de anlami var, Ruizin 3 gol atmasi için yaklasik 150 maç gerekiyor. Hani savunma ozelliklerini kenara birakip pas atsin istiyor ya herkes, ben de gol atsın istiyorum arkadaş. Gol yoksa puan da yok.

3e 5e Roco, Ruiz ve Vidayi çakıp Marcelo+X tandemi ile baslariz seneye umarim.

can dedi ki...

@beagle
Abi taktın adama resmen. Stoperin gol atması iyidir de stoperin gol meziyetinin boyla hatta havadan savunma yetileriyle doğrudan ilişkisi yok. Bkz. Vida: Hava toplarında defansta zayıf ama gol atmaya gelince canavar. Bkz. Ön direkte Toraman.

beagle dedi ki...

@can
So what? :) Savunmasi, hava topu, doğal olarak gol sayisi makul stoper ve onlibero gerekli diyorum. Kritere karşı cikmayip bana niye karşı ciktiginizi zerre çözemedim. Politik bilimden hiç anlamam cevap orada gizli.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Ruizi sana yedirmem:)) Zıplayamıyor falan değil, her türlü savunma istatistiği Vidadan iyi(hava topu karşılama dahil), kötü maçları adamın sakatlıktan döndüğü maçlar, bir Marcelo Rodolpho değil, ama onlardan sonra bizde son 10 yılda transfer edilen en iyi stoper, oyun bilgisi, becerisi ve kademesi, kesicilği, markajı, önde basmayı bilmesi, topu en hızlı ve verimli şekilde kullanması bir yana oyuna onunla başlıyoruz, bundan daha iyi oyun kuran bir stoperimiz de olmadı, yanına bir atlet boylu havadan iyi stoperle hiç hava sorunumuz kalmaz, seneye de bulunur o.

Son maçlarda bu kadar akıcı top oynuyorsak bu en başta beğenmediğin Ruiz ve Elneny sayesinde. Koşacak dana her zaman bulunur, bunlar topçu, senin anlattığın hiç bir genç de bunlar kadar topçu değil, sayelerinde gözümüzün pasını silen top oynuyoruz, sen oyunu sadece boğuşma sanmaya devam et...

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Bir de artık net bir şekilde anladım, derdin başka, kiralık ya da altyapıdan profesyonel sözleşme imzalayan gençler stoper ve önlibero mevkiilerine yığılmış durumda, onlar şans bulsun diye aylardır bu adamlara taktın, yemeye çalışıyorsun, e burada olduğum sürece yedirmeyeceğim, takımın menfaati benim için iki tutup tutmayacağı belirsiz gencin oynamasından daha önemli, iyiyseler keserler Ruizi Elneny yi, bize en çok gol yedirenler Caner, Karius ve Vida, takımda da bir sürü beceriksiz kalibresiz oyuncu var, sen bula bula bu senenin en iyi iki transferine taktın, senin savunduğunu savunan yok, aksini tüm spor basını söylüyor. İki hoca ile sezonu geçirdik, geçiriyoruz, kimsenin aklına daha Ruiz ile Elneny yi kesmek gelmedi. Yeter artık yani, çünkü yaptığın algı operasyonu, sen yazdıkça adam bir hata yapsa üç görünüyor, sonra millet çöp sanıyor, diğerleri 10 hata yapıyor, tartışılamıyor, güme gidiyor. Oysa bu adamlar eldeki kadronun en iyi 5 oyuncusundan ikisi, ve ileriki maçlarda daha da iyi görülecek, oyunumuz da bunlar üzerine kurulu, Avcı da böyle yaptı, şimdi Sergen de böyle yapıyor. Demek oyunun bazı sabit doğruları var.

@Övünç Şentürk ve @Huzeyfe teknik nedenleri yeterince açıkladı, görmüyorsan yukarda yazdığım nedenden görmüyorsun. Buna hakkın var, benim de bunu başkalarına gösterme hakkım.

beagle dedi ki...

@Ahmet
Ben de sizi geçici başarı körlüğü ile suçluyorum :) Samet dönemindeki kontrolsüz oyunda, Avci 5 6 maç kazandiginda hep olan ayni problem. Yalanci bir bahari korumaya calisiyorsunuz, aksinin soylenmesi hosunuza gitmiyor. Sanki ben adami gondertebilirmişim gibi bir de tepki.

Bense yillardir dediklerimi diyorum. Omurga saglam olacak, fizik iyi olacak. Golcü gol istatistikli biri olacak. Fizik dezavantajli ise de kalan yapi ona göre kurulacak.

Marcelo ve Fernando gibi oyuncular istiyorum. Sadece bu sene başi 13M Euro harcadik. Mümkün bu.

beagle dedi ki...

Bi de keşke Vida Atiba olmadan orta zorlukta bir maç oynasak da görsek ;)

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Senin beğendiğin GS stoperlerinin GS ye maliyeti 13 milyon, yani bizim tüm transfer harcamamız, geçici başarı kulüp batık ve kayyuma giderken en çok ihtiyacımız olan şey, en son proje 4 senede meyve verdi, bizim maksimum bir buçuk senemiz kaldı kayyımlık olmamıza. O yüzden, Genç yetiştirmeye plana programa evet, yapılanmaya da, ama elde çok daha kalibresiz 10 oyuncu varken iyilerini kötü göstermeye hayır, çünkü bir başarı getirip kulübü kısa vadede ekonomik olarak rahatlatacak oyuncular en başta eldeki iyi oyuncular. Yeni takım kurarken de omurga iyi oyuncular üzerine kurulur. Beğenmediklerin bu sene bizim omurgamız olan oyuncular, en iyilerimizden. O zaman başka niyet aranır.

beagle dedi ki...

Bu niyet ithamini begenmedim. Ters bi cevap verebilirim cok sürdürürsen.

Ahmet Usal dedi ki...

Gördüğümü yazdım yukarıya zaten, bu oyuncuların mevkilerinde altyapıdan gelen ve kiralık genç şişkinliği var, Kayseri’ye gönderdiğimiz sakatlanan Alpay Çelebi, şimdi sözleşme imzalatılan Halil, Erdoğan, Kartal, Atamer, Sivas da kiralık Aksoy. Bunları kazanalım istiyorsun, kendi oyun görüşüne göre zayıf halka olarak Elneny ile Ruizi gördün, sene başından beri demediğini bırakmadın. Ama bunlar bu senenin omurgası oyuncular, seneye de demişti dersin Elneny yi tekrar kiralık almak için kulüp herşeyi yapacak, muhtemelen yine omurga olacaklar, çünkü oynadığımız oyun bu adamlara dayanıyor.

Oynadıkları mevkiindeki renkli karşılıklarının da yarı parasına oynuyorlar, bizdeki aynı kalibredeki stoperin de yarı parasına. Yani bu adamları göndermek kulüp menfaati için hiç iyi görünmüyor, sen sene başından beri aksini savunuyorsun, çöp muamelesi yapıyorsun adamlara. Eğer ekonomik sorunları çözeceksek sadece oyuncu yetiştirerek değil, başarılı olarak da çözeceğiz. Kayyum ödemesi geldiğinde sosyal baskı oluşturabilmemiz için bile başarı gerekli, çünkü gündemde kalmış oluyoruz. Bu da iyi oyuncularla olur, bunlarda evdekilerin iyileri, en son değişecek türden parçalar, hem maliyet hem kalite açısından en iyi oyuncularımız.

Bu yüzden sana tepkiliyim, yazdıklarım da bundandır.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Ha bu arada yanlış anlama da olmasın, en son yazdığım gibi tepkim duygusal, kimseyi kıracak şekilde konuşup yazmayı da sevmem, istemem de, bu konuda sürekli yazdıklarına doldum biraz, haddimi aştıysam kusura bakma..

Ve tabii ki bu sadece benim bakış açım, kendimce takım için ne iyi oluru düşündüğümde vardığım sonuç, senin için sadece genç yetiştirmektir, saygı duyarım, ama sen bu adamlarla ilgili sinekten yağ çıkardıkça ben de o yağı ateşleyeceğim, ona da kusur bakma...

beagle dedi ki...

"Kulüp menfaati icin iyi görünmüyor" senin görüşün. Niyet ithami ise hic sik olmadi. Biraz ben de eldiveni cikarayim o zaman:

Benim nazarimda istatistikte ne önemli cozemiyorsun. Veri ve Sonuca direk etki eden faktörlerin farkini daha iyi gormelisin.

Futbolda cok normal bir durum olan mac kacirma durumunda, tandemden hangisi daha kritik sorusunu basitce sordum. Vidasiz Ruizli tandemler ne olur sorusunda sıkışıp 40 katir 40 satir gibi alakasiz bir hisse giriyorsun. Bu senin çok opsiyonlu düşünme reddinden kaynaklaniyor. Kendi fikrin ideal olmayan bir durumda sana korkunc görünüyor.
Son maclardaki bazi enstantenelere takilip 300 400 maçlık kariyerleri atlayip Ruuz Vida'dan çok iyi ruh haline girdin. Ama Vidasiz eldeki kimseyle maça cikamiyorsun. Kabus geliyor. Demek ki kardesim kisa vadeli gaza geliyorsun. Sen seneye 10 kafa golü yendikten sonra durumu anlayacaksin diye ben bugün niye susayim.
Kulübün bence menfaati taraftarinin "çok daha iyi" oyuncular ve özellikler talep etmesinde yatiyor. Vasat Sevicilik bizim en büyük belamiz.
Bu konuyu gençlerle bagdastirman çok alakasiz oldu. Biliyorsun uzun zaman önce "Fizik ve Gol satin alinmali" demiştim. Hala diyorum. 3m bonservisle Ruiz, 3m maasla Vida, %50si 4M olan Nkudu falan çok yanlış işler.

Elneny gidici olduğundan ayri bir boyutta. Maçları çok sahiplenmesi vb sempatimi kazandi. Ama gol atmadığından Oguzhan'ı infaz eden bir kulübün hayatinda Oguzhanin 1 senesi kadar gol atmamıs, tek başına 6 oynamasi mümkün olmayan bir adama bu kadar farkli davranmasi büyük riyakarlik. Sistematik olarak da çok kisitlayici. Seneye Dorukhan Elneny ikilisi gerekli yaratıcılığı saglar mi? Zor gibi. Ama Elnenyden iyisini bulmak Ruizden iyisini bulmaktan çok daha zor.

beagle dedi ki...

@Ahmet
Ek mesajini yazdiktan sonra gördüm. Yukaridaki dil farkini gör diye yazdim aslinda. Örnekleme kabul et, sonraki yazilarda ithamsiz tartışma üslubuna geri döneceğim.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

İki ağır stoperle oynanmaz, biri biraz daha hızlı olmalı. O yüzden 40 katır mı 40 satır mı. Vida 3.5, Ruiz 1.7 alıyor, Ruiz i de 3 e değil 2.5 milyona aldık, transfermarkt değeri 4 milyon. 2sinden biri gidecekse Vida gider, hem havadan daha iyi değil, hem de maaşı iki misli, oyun da kuramıyor, Vida gibisini yarı maaşına buluruz ama Ruiz kadar en temel savunma işlerini bilip beceren hem de takımı oynatan bir stoper kolay bulamayız. Sivok da sürekli gol atıyordu değil mi?

Havadan belki en az gol yiyen takımız, şu ana kadar bir sorun yaratmadı. Son maçın tamamını ilerde oynadık, Ruiz en çok o zaman işe yaradı, çünkü hızlı karşılayıp hızlı oyun başlattı. Bu eksik zekadır, 10 stoperi 9 unda yok, iyi oyun iyi oyuncularla oynanır, bul yanına bir Wellington Mina hiç endişen kalmasın. Takım denge işi, senin ön liberonla stoperin teknikse ve ayağı iyiyse presten çıkıp çok daha kolay gol atabiliyorsun, kalanları daha fizikli yapıp çözersin. Aldıkları paraya herşeyi yapanı bulamazsın. Bir de sorunlu adamlar değil, iyi, örnek profesyoneller.

Sanırım cevapladım:)

beagle dedi ki...

Baş Sivok düşmanıydım ben yalniz :) Golu batsın onun. Stoper olarak tac cizgisine vb gider, gol kadrajinda hiç olmazdi. Ondan hep başkasına kalirdi ihale. Bi de top sürenle beraber geri geri koşuşu efsaneydi.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

E tabi rakibe yapışmayı bilmeyen stoper olarak senelerce oynadı, havadan da çok iyiydi değil mi)

Onunla ve Ferrariyle bile şampiyon olduk, ki o Ferrari de kağnı gibi ağırdı, sonraki sene patladı, üstelik o da astronomik maaş alıyordu. Bir de eşek yüküyle tazminat ödedik gönderdikten sonra.

beagle dedi ki...

Ferrariyi Rhodolfoyu Ronaldoyu falan kullanabilirsin. Sistemle, partnerle vb. Ama Sivok Diatta gibi gedikleri kapatamazsin. Kısa, sıska adamla kafa topu savunamayiz. Sivok kornerde rakibe kafa vurdururdu mesela. Rhodolfo Marcelo Pepe derken biz nasil geldik bu noktaya ya? Ne alakasiz planlamadir.

Emrah D dedi ki...

Madem stoper konuşuluyor çok alakasız bir açıdan bir hissimi yazayım. Bu ne bir araştırma ne bir duyum sonucu, sadece hissiyat, seneye stoperde Roco-Vida-Ruiz'in 3ü de bence olmayacak, Mirin olma ihtimali de çok düşük ama bunlardan yine fazla. En az 1, ama bence 2 tane hiç adını sanını duymadığımız ama iyi randıman alacağımız Brezilyalı (genel olarak Güney Amerika diyeceğim ama direk Brezilya) gelecek gibi geliyor. Niye öyle geliyor bilmiyorum ama niyeyse baya sanki geleceği görmüş de gelmiş gibi emin bir his var içimde. Eğer 2 değil 1 Brezilyalı gelirse 1 tane de bir soğuk iklim ülkesinden gelir. Eğer toplamda 1 değil 2 kişi gelirse biri stoper diye gelip sonradan ön liberoya evrilir.

Manyak etti Nostradamus etti bu Beşiktaş insanı

can dedi ki...

@disko
Bence ideali o olur. Ben de @Ahmet gibi Ruiz’in iyi bir stoper olduğunu düşünüyorum. Ama @beagle gibi ben de Ruiz’i idealimdeki stoper tandemine almazdım fiziksel özellikleri nedeniyle. Vida mı Ruiz mi gitsin diye bir seçim yapsam net Vida gitsin derim. Vasat bir stopere 3,5 milyon euro vermek enayilik resmen- ama tam da o nedenle gitmesi imkansız gibi. Ruiz ise para kaybetmeden İspanya’ya satılabilir belki. İkisi birden satılıverse 1 milyon maaşlı birbirini tamamlayan iki tane iyi stoper bulmak hiç zor olmasa gerek. Yürü be diskonun kehaneti, yürü be Sergen’in scout ekibi!

Huzeyfe dedi ki...

Geçmişe döneceksek, Marcelo cidden elimizden kaçırdığımız çok çok önemli bir oyuncuymuş. Ben bunu anladım. Lyon'da 3.senesini bitirecek. 100'den fazla maça çıktı. Biz 100 tane daha stoper denedik.
Genel prensip olarak Beşiktaş'ın oyuncu satmama lüksü yok ama bazı temel taşlara da ihtiyacı var. Marcelo, Gomez bulunmuşken kaybedilmemesi gereken adamlar. Çünkü bunlar fırsat transferi. Kâr edip satsan bile 5 senede bir denk gelecek transferler. Yıllarca yerini doldurmak mümkün olmayabiliyor.
2017 Yaz transfer döneminde burada @beagle'ın çıldırdığını hatırlıyorum.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe, @can +1

Tüm değerlendirmelerinize katılıyorum.

Ben de Marcelonun satıldığına çok üzülmüştüm, daha ucuza daha dengeli savunma hattına da karşı değilim, sadece örnek yanlış, Ruiz bir Diatta, Sivok, Toraman, Pedro falan değil, onlardan çok daha yararlı, ne oynadığını bilen bir oyuncu, ligde diğer stoperlerin hepsinden fazla bir artısı da var, tekniği ve oyun aklı. Pekala @beagle ın Ferrariyle ilgili verdiği son örnekteki gibi yanına iyi bir partner ve sistemle sırıtmadan oynar, vasat oyuncu değil.

Ha lige uygun daha atlet boğuşmacı iki sert stoper daha ucuza buldun, tabi o stoperlerin biri de kazma olmasın, top ayağına yakışsın, sat tabi o zaman, ama satacaksan da önceliğin Vida, o para kariyeri boyunca küçük takım stoperi gibi oynamış bir stopere verilmez, Tosiç bile Vidadan iyi stoper, istatistik de gösteriyor zaten. Gömülen Ruizin de istatistiği Vidadan az da olsa daha iyi, Boy ve Hava topu farkları yok, Vida gol atıyorsa öbürü oyunu geriden düzgün başlatıyor, defansta yerini de kaybetmiyor, çevre kontrolü, kademesi ve kesiciliği daha iyi, ve de yarı parasına. Gelsin seneye yanına Marcelo yine sevdiğimiz bir stoper hattımız olur.

Bir de değişim diyorsak takımda yerinin iyisi olmayan vasat verimsiz dolu adam var, maaş dengesinde de kulübü batıran, defansta da çok daha gol yediren, biz eldeki takımın ortalama üstü ve verimli adamlarını tartışıyoruz, o koyuyor.

Basar dedi ki...

Marcelo'yu 7'ye satıp akabinde 5,5/seneden Pepe'yi üstüne de 3/seneden Vida'yı almak büyük yanlış. Sattın da ne işe yaradı? Marcelo'yu satıyorsan yine satabileceğin o paralara oynayan adam lazım. Pepe güzel ama eline geçen parayı kısa vadeli mirasyedi gibi harcamak gibi bir şey... yukarıdaki işleri yapınca batışa doğru gidiyorsun, oyuncu satmanın bir amacı olması lazım!

Hasta ti dedi ki...

Pepe'den aklımda kalan topu şişirmesiydi, öyle ya da boyle

Marcelo aideyiti yüksek bir oyuncuydu ama ben kalmak isteyeceğine kesinlikle inanmıyorum. Oyuncu belli bir seviyede kendini ispatladıysa zaten her durumda bu ligden gider.

Çok nadir örnekler var kalanlardan Alex, Muslera gibi. Bizde zaten yok öyle efsane statüsünde üst klas oyuncu olup senelerini burada geçiren.

Her oyuncu satılır abi. Altı üstü sikindirik Türkiye liginde yarışıyorsun. Elbette aynı ayarda oyuncu bulamayacaksın. Elbette gelişimin sekteye uğrayacak. Elbette yarışmakta zorlanacaksın. Geçen sene CL'yi sallayan Ajax noldu ? İlk 16'da bile yok bu sene. Bu işin raconu bu. Senin futbol dünyasında yerin belli birader. Kendi konumunun farkında değil misin ?

Senelik 150m € sabit gelirin varsa satma zaten kimseyi ama yok. Öyle bir para üretebilecek bir konumun da yok, liginin ederi de yok, ülkenin parası da yok. Maksimum 450 bin forma satmışsın tarihinde ama 15 milyon taraftarım var diye caka satıyorsun. Nerede olm o taraftar ? Senelik 250 tl verip forma alacak 1 milyon taraftarın bile yokken kimlere kafa tutup ben oyuncu satmıyorum diyebilirsin ?

Oyuncuyu satacaksın ama o parayı gerizekalı gibi, görmemiş gibi hak etmediğin bir lükse, hesaplamadan harcarsan bugün bize olan şeyler oluyor doğal olarak.

Ne akla hizmet 35 yaşında 1 senelik sakatlıktan dönen oyuncuya senelik 5m € veriyorsun ? Ne akla hizmet Vida gibi vasat bir oyuncuyu Avrupa'nın en fazla kazanan stoperlerinden biri yapıyorsun ? Ne bok yemeye 25m€ transfer bedeliyle oyuncu kiralıyorsun ? Bunlar hep "ya hallederizcilik" işte. Tam olarak Türk olmanın tanımı bu oldu zaten. Neyse konudan saptık baya :)

Bu çok ciddi programlama işidir. Doğru eğitimcileri bulmak, antrenörleri eğitmek ve doğru oyuncuyu doğru zamanda bulmak gerekiyor. En az 5 senelik bir makro yönetimden bahsediyoruz. Bizim ülkede ise herşey şu dakikaya eksenli olduğundan makro diye bir konu zaten yok. Herşey mikro onu da beceremiyoruz.

yilmaz dedi ki...

Marcelo'yu çok severim. Zaten Beşiktaş forması giyip de sevmediğim bir oyuncu yok gibidir genelde. Ama Marcelo'yu torpilli severim :)

Ama Pepe-Marcelo kıyasını ben biraz "asimetrik" buluyorum. Yıllarca Real Madrid'in savunmasında "birinci tercih olarak" oynamış bir oyuncunun herhangi bir özelliğinin -yaşı ve buna bağlı olarak dinamizmi hariç- Marcelo'dan geri olabileceğine ikna olamıyorum. Bu Pepe'nin oynadığı takımın içler acısı hali ile, Marcelo'nun oynadığı takımın coşkusu arasındaki fark yüzünden oluşan bir illüzyon gibi geliyor bana.

Marcelo'nun çocukları bile yakında çoluk çocuk'a karışacakken, biz hala ondan daha iyisini bulamıyorsak da o da bizim yöneticilerin "yeteneği" olsun.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

Pepe bizde ŞL maçları ve derbiler dışında kendini hiç sıkmadan oynadı, bir Marcelo verimi alamadık ondan, o yüzden hatırladığımız güzel maçları var ve lan oğlum bizde Pepe de oynadı diyebiliyoruz ama asla bir Rodolpho, Marcelo ve Tosiç anısı bırakmadı.

@Basar, @Övünç Şentürk

Hocam güzel anlatmışsınız, hepsinde haklısınız, maalesef durum bu...

Huzeyfe dedi ki...

@Övünç

Kesinlikle katılmıyorum. Muslera'ya son 10 yılda daha üst seviye bir ligden teklif gelmemiş olmasına imkan var mı? O niye gitmedi? Marcelo'nun da maksimum gittiği yer Fransa ligi.
Bazı oyuncuları satmayacaksın. Muslera'yı çıkar, rakibinin ambleminden bir yıldız eksilir. Sahada takımı üzerine kurguladığın 2-3 tane oyuncun olur. Yoksa geçici takım olursun. Ajax son 16'ya kalamadı, iyi güzel de şampiyonlar liginde gruplarda son maça kadar yarışmacı kaldı. Ligi 5. bitirmedi. Bu sene de ligde zirvede, seneye yine şampiyonlar liginde olacak. Marcelo tamamen bir şans transferi. Devre arasında takım arkadaşına yumruk attığı için alabildik. Adamın gelip Beşiktaş'ta da arkadaşlarını yumruklayabilirdi ama öyle bir oyunu değilmiş. Bir daha 10 sene daha bulamazsın. Ancak yetiştirirsen belki öyle bir oyuncun olur.

Emrah D dedi ki...

GSde aldığı net maaşı musleraya kimse vermedi, vermez. o tarz paraları harcayınca emlak konuta arsanı satıp sonra geri alacak filan derin bağlantıların yoksa bizim gibi batarsın

beagle dedi ki...

Pepe bizim için Sampiyonlar Ligi rekor performansi demek olmali. Marcelo'dan daha çevik olduğundan o mecrada çok iyiydi.

Onu da öyle paketleyip koymak lazim anilara. Pislik olsa fazladan bir 2-3 milyonumuzu götürürdü.

Huzeyfe dedi ki...

@disko

Abi o oyuncu beni her sene şampiyonlar ligine taşıyorsa 3-5 hiç problem değil. O her sene sadece menajerlere ödediğimiz para zaten.

Arda'sı, Telles'i, Bruma'sı gidiyor Muslera niye gitmiyor? Bir tane spesifik örnekten genelleme yapılamaz. Bu tip oyuncuların %90'ı gidiyor hocam. Gomis yapmadı mı GS'yi şampiyon, N'diaye yapmadı mı ? Sadece Muslera mı yaptı ? Gomis'i niye satıyorsun 3-5 için ?

Zaten iş şans transferine dönmesin diyorum ben. Antrenör ekibinin eğitiminden bahsederken scouting'i es geçmemek lazım.

De ligt gitti şimdi var mı alt yapıdan gelen stoper ? Yok. Gittiler Edson Alvarez'i, Lisandro Martinez'i 6-7m€' verip aldılar. Şimdi ikisinin de piyasa değeri 20m€ . Seneye ikisi de 30 olacak en az. Bu kadar. Gidecek adam belli, yerine gelecek adam belli. Gitmezse oynasın zaten.

Huzeyfe dedi ki...

@Övünç

Muslera sadece bir örnek değil, the örnek. Abi biz her sene şampiyonlar ligine gitmek zorundayız. Dediğin gibi formadan filan para kazanmıyoruz. En sağlam gelir kaynağı bu. Ne yapıp ne edip CL parasını almak zorundayız. En azından ilk 2 demek bu. Çok berbat top oynadığımız dönemlerde skor olarak idare edecek oyunculara mutlaka muhtacız. Bu da ekstra performans veren kaleci-forvet demek. Belki bir defans oyuncusu.

Marcelo örneğine takılmak belki doğru değil ama bu tarz bir-iki oyuncu olmadan sürekli potada kalmak imkansız. Ne kadar iyi scouting ekibin olursa olsun transferde %50 başarılı olursan baya iyi.
Podcastte bu konuyu çok sık konuşan sizsiniz abi, futbol nonlineer oyun, vs. İşte, hücumda düşük xg'den gol, savunmada yüksek xg'den kurtarış çıkarırsan şampiyon oluyorsun. Oyun olarak üstün olduğun maçlar zaten Anadolu takımlarına karşı. Orada kalite olarak üstünsün. (Biz bu sene orada bile kalite olarak üstün değiliz, ayrı mesele)
Ancak 5 senede bir elden çıkarabileceğimiz 2-3 oyuncumuz olmalı. Marcelo'yu 7 milyona satıp 100 milyonluk CL gelirinden olmak saçma bence. GS deplasmanlarında 2 şampiyonluk kaybettik. Birini net olarak atan-tutan kalitesinden kaybettik. Pepe-Negredo yapamadı. Marcelo-Gomez yapmıştı.

Ahmet Usal dedi ki...

@Övünç Şentürk

Muslera hava toplarında mükemmel değil, ayağı da düzgün kaleci değil ki son yılların tercih sebebi ŞL büyüklerinde. Gidebileceği takımlar Avrupa’nın başaltı AL seviyesi takımları, burada verilen kemiksizi de alamaz, bence bu nedenlerle gitmiyor.

Delight örneğinde anlattığına katılıyorum, o işleri büyüğüm geçinen hiç bir Türk kulübü henüz yapamadı.

@beagle

Pepe yorumuna +1

Emrah D dedi ki...

@Huzeyfe

demeye çalıştığımın bir ayağı da şu hocam, biz bir muslera bulup o parayı versek bu bizi şampiyonlar ligine kesin götürür artık diyemeyiz çünkü ligi manipüle etme açısından gsnin derin bağlantıları yine bizde yok.

ha ama şu var hep önerim. şampiyonlar ligine gidilmediği zaman normal şekilde ekonomi dönebilecek maaşlar ama bunun üzerine avrupa gelirinden futbolcusuna göre %1-%10 arası bonus ile kontrat yapacaksın. yani CLde iş yaparsak fahiş bir miktardan bile fazla kazanacak ama gidemezsek de ekonomimiz batmayacak. hem futbolcuya acayip bir motivasyon kaynağı, hem parasını vaktinde almasının garantisi (UEFA yatırır yatırmaz futbolculara dağıtılacak).

mesela normalde 4.5-5 vereceğin adama 1.5 + avrupa gelirinin %10u vereceksin, son gittiğimizdeki gibi 45 milyon gelir elde edersek o sene 6 kazanacak ama avrupaya hiç gidemezsek 1.5, geçen seneki gibi zayıf bir UEFA performansı sergilersek 2küsür filan kazanacak.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Hocam sen de haklısın, bahsedilen planlama bizde olmadığından adam gitmek için ısrarcı değilse satma, bir daha bulamıyorsun @Övünç idealini söylüyor ama bizde ideali yapılmadığından gidenin yeri dolmuyor.

Huzeyfe dedi ki...

@disko

Ligi manipüle etme kabiliyeti güçten geliyor. O da en net sahada ortaya konan birşey. 15-16'da ligin ağası bizdik. Oyunla oldu bu, statsız, eze eze şampiyon olduk. 16-17'de rakibinin sırtına tekme atan Quaresma'yı atamadılar. 17-18'de nefes aldı attılar. Çünkü güçlü değildik sahada.
Mario Gomez 2şer 2şer atarken rakibini çekerek gol atar-aleyhine faul çalınmaz, Muslera Wakabayashi gibi oynarken penaltı yapar verilmez, 3 maçta bir hat-trick yapan Alex rakibinin ayağına basar, atılmaz. Biz doğulu milletiz, güce tapılır bu topraklarda. Konuyu çarpıtmak istemiyorum ama bu işler böyle. Sen deplasmana sinerek çıkarsan asla derbi kazanamazsın. Hakem ezer seni.

Onun haricinde maaşlar direkt Avrupa'ya katılmaya endeksli olmalı. Yüzde yüz katılıyorum.

beagle dedi ki...

Futbolda genel olarak bu maaş işi duzenlenmeli. %50si performansa hatta takdire bağlı olmali. Dünyada hangi meslekte bu derece yatip para alabilirsin? (Bkz Qımıl zararlisi Uefa maçı, bkz Aras, Sezer, Ferrari vb?

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Hocam genel olarak doğru, güce tapan milletiz ve genelde dediğin gibi de yürüyor işler ama 17-18 de güçsüzmüydük? Ezmiştik GS yi Vodafone da, ya da GS güçlümüydü o kadar?

O sene batıkken 50 milyon harcayıp kadro yenilediler, Tudor olmayınca Terim, Albayrak geldi, Federsayonda da Ali Dürüst 2. Başkandı, ki en sessiz derinden adam. Eğer şampiyon olamayıp ŞL ye gidemeselerdi çok daha batıktılar, ama ne zaman ihtiyaçları olsa oluyor, Terim ve Albayrak oradayken daha şampiyonluk kaybetmişlikleri yok, @diskonun dediği her türden destek geliyor, iki devre arası bizim son 5 yılda transfere harcadığımızın 2-3 mislini harcayıp o 50 milyona yenilenen kadroyu iki defa daha yeniliyorlar, neye güveniyorlar, ŞL ye gidemezlerse batıklar, Terim varken ihtiyaçları olduğunda giremedikleri oldu mu? Bu sene gidemezlerse haklısın diyeceğim ama kesin gidecekler, kalite farkını da açıyorlar, dominasyon geliyor.

O anlattığınız Terimli Albayraklı GS dışı takımlar ve zamanlar için geçerli, başka bir şey var bu işlerde ama ömrümüz yeter de açığa çıkar mı bilmiyorum. Maalesef tek yapabileceğimiz de işimize bakmak ve işimizi iyi yapmak, onda haklısınız

Huzeyfe dedi ki...

@Ahmet

Ben prensip olarak masa başı işleri konuşmayı reddediyorum. Ayrıca bu kadar göz önünde oynanan bir oyunda eninde sonunda doğruları yapmakta ısrar eden takımların hakettiklerinin karşılığını alacağına inanıyorum. Zaten inanmasam oturup Türkiye Süper Ligini izlemem. Herşeye rağmen, bence esas olan sahadaki oyun ve oyuncular. Gerisi beni ilgilendirmiyor.

Zaitsev dedi ki...

Bu Marcelo’nun gitme olayında sürekli bir döngüye giriyoruz.

Bir oyuncu için kulübe teklif geliyorsa o oyuncunun menajeri ile yeni takımı genel anlamda anlaşmıştır. Marcelo zorla satılmış gibi anlatılması bana ilginç geliyor. Gitmek isteyen oyuncuyu tutmanın da faydasını göreceğimizi sanmıyorum. Ben bunun faydasını gören takımda görmedim.

Muslera’nın Avrupa maaşı 11-12 milyon avroya geliyordur. Bu parayı verecek kulüpler belli. Onlardan teklif gelirse de Muslera kimseyi tanımaz. Onun haricinde burada kahraman olmak daha iyi ve kolay bir tercih.

Zaitsev dedi ki...

@ Ahmet

2017-2018de gibi bir sürü saçma sapan puan kaybedersen bir noktadan sonra gücünü de kaybetmeye başlarsın. Daha önce de yazdım. Oyuncu tercihleri ve oyun okuyamama bize en az 11-12 puan kaybettirdi. Penaltı kazandığımız rakibin eksik kaldığı maçları bile kazanamadık. Sen elindeki şansları mundar edersen Gs veya Fb deplasmanında şansın yok. Zaten 31-32ci haftada deplasman derbisine 3 puan yazan antrenör ve taraftar da bu ligi bilmiyordur.

turgay dedi ki...

Hangi takımın muhteşem scoutları var da Beşiktaş yanlış yapılandı diyebiliyoruz? Senin çalıştığın menajer diaby nkodou rebocho boyd getirirken adamın menajeri, seri, lemina, Falcao getiriyor onyekuruyu geri alabiliyor sarachi gibi bir adamı getirebiliyor. Bu işlere Türkiye de menajerler karar veriyor tıpkı boatengin transferi gibi. Burada sadece bizim yapılanmamız bir anlam ifade etmez. Sürekli yarış içinde kalmak istiyorsak para da harcamalıyz. Yoksa o istenilen scouting olayına ulaşana kadar 3-6 arasında sıkışırız. Bu da bize ne kazandırır soru işareti

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Hocam biliyorum daha önce konuştuk, ne sana ne @Huzeyfeye itirazım yok, önce kendi göbeğimizi keseceğiz, işimizi iyi yapacağız, o konuda haklısınız.

Yalnız farkındalık da iyi bir şeydir, son 10 yılın hikayesi GS ve diğerleri şeklindedir. Öncesindeki tüm başarılı dönemlerine boşuna Fetösaray denilmiyor, en efsane oyuncuları kaçak, A.B.D de, ama bunlara kir bulaşmıyor.

Bu, daha evvelde anlattım, para transferidir, haksız rekabettir. GS dışındaki tüm takımlar en iyi hallerinde olmak zorunda, onlar arkalarında tüm hakem kardeşlerinin fotoğraf çektirmek için kuyruğa girdiği, yanaklarından makas alınan bir güruhla ve devletten ekonomik her türlü desteği alarak yarışıyorlar, Terim ve Albayrak oradaysa kaybetmiyorlar da. Eşitler arasında daha eşitler. Neden transferleri defalarca yaptılar? Hata yaptıklarında tekrar düzeltebilme şansları olduğu için. FO ya kızıyoruz ama hatalı transferi Terimin 5 te biri kadardır, ve biz battık.

Tabii ki işimize bakalım, kulüp en iyi şekilde yönetilsin, bize yakışan şekilde var olalım, ama cahil olmayalım, farkında olalım, tek dediğim bu.

Ahmet Usal dedi ki...

Birde yine yanlış anlaşılmasın, fikirlerinize ve bu konulara girmek istemeyişinize saygı duyuyorum. Tartışılsın diye de yazmadım, sadece kendi fikrimi bir kere daha not olarak düştüm, o kadar..

Ahmet Usal dedi ki...

@turgay +1

Güzel ve derin değerlendirmişsin, dediğin gibi olursa sonuç belli, satılmak. Sergen’in Scout ekibi iyiymiş diyorlar, Altınsay da bir ara danışmandı ama bıraktı diye biliyorum, her şey yeni sezonda netlik kazanacak, bakalım, göreceğiz...

beagle dedi ki...

@turgay
Acaba menejerler ayni oyuncuları öneriyor da senin hocan Diaby seçiyor olabilir mi? Da Costa, Donk gibi adamlar bedava dolaşırken Vida, Ruiz ikilisine dedikodulara göre 20M Euro gömdük.
Stopere Onliberoya para yetmedigine hic katilamiyorum. Bu mevkilerde en iyi transferlerimizi 0-2M araliginda yaptik. Johnsen, Karhan, Sverisson, Yankov, Cisse, Ernst, Marcelo, Zago, Egemen vb. Boşta kim varsa, küçük takimda kimin kontrati bitiyorsa doğru seçeceksin.
Golcü, 8 ve kaleci bulmak zor. Ama Stoperi vb bulamiyorsan sorun Futbol aklinda.

turgay dedi ki...

Altınsay Oğuzhanı getirip Van gaal peşinde koşarken dönemin futbol şube sorumlusu eriksonn kovalıyordu. Bu nedenle futbol aklı konusunda haklısın @beagle. Ancak piyasayı yöneten menajerler ile de çalışmazsan yükselemiyorsun. Burada futbol aklı kadar ekonomik akıl da önemli. Ekonomi yeterli değilse sana diaby geliyor. Bu nedenle kahrolsun canerin ön direk sevdası.

ozkankaya35 dedi ki...

Bir arkadas ferrari ile şampiyon olduk demiş.ben mi yanliş okudum,olduk mu yada

ozkankaya35 dedi ki...

Besiktas gelecek yil Ruiz ile uefa yari finalde yapabilir Ruiz ile grup tan da cikamayabilir.bence ne öldürür ne güldürür.yada belli olmaz.burada hosgorulu bir ortam olmasi hosuma gidiyor .

Ahmet Usal dedi ki...

@ozkankaya35

Mustafa Denizli Hoca ilken kazandığımız 2009 şampiyonluğu, Ferrariyi getiren de Denizlidir.

Huzeyfe dedi ki...

Ferrari şampiyonluktan sonraki sezon geldi diye hatırlıyorum ben. Stoperde Sivok, Gokhan Zan, Zapotocny, Toraman dörtlüsüyle şampiyon olduk.
Bir oyuncuyu değerlendirirken beklenti-kabiliyet-performans bağlamında bakmak lazım olaya biraz. Ferrari çok ağır stoperdi ama güçlüydü. Denizli'nin 2.senesinde iyi maçlar çıkardı, Schuster'in takımında rezil olduğu çok maç oldu. Ruiz ve Vida için de benzer şeyler söz konusu bence. Aslında en büyük problem yukarıda da bahsedildiği şekilde plansızlık. Ama orada kimin hangi kararları verdiğini bilmediğimiz icin mecburen sahada gördüklerimiz üzerinden konuşuyoruz.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Hocam şimdi transfermarktan kontrol ettim, haklısın, yaş 46, bazen karışıyor, maddi hata yapmışım. @ozkankaya35 sen doğru hatırlıyormuşun, ben herhalde 2009 da geldiğinden karıştırdım, yani şampiyonluk yılı gelmiş ama Temmuzda:) Kusuruma bakmayasın..

Bir de bu kadar tartışıldıktan sonra en iyi serinkanlı değerlendirmeyi yapmışsın, onda da haklısın, üstüne denebilecek bir şey yok, hepsine katılırım. Oyuncu bazında takılıp kalındığında gözden kaçabiliyor. Mesele zaten bu devirde cılkı çıkıp amiyane hale gelmiş deyimle “Büyük Resmî” görebilmek. Yani ne olacağız, nereye gidiyoruz, eldeki verilerle yapmak zor dediğiniz gibi..

beagle dedi ki...

Bu planlama işinde altyapi veya uzun mesafeli scouting konusuyoruz da en büyük eksik, iç pazari izlemek, bir oyuncuyu büyüklere karşı patlamadan, transfer borsasina dusmeden kapmak.

Mert Günok, J. Fernandes, Hakan Aslan, Caner O., Mustafa Yumlu, Musa Cagiran, Karabuklu Furkan, Sagbek Erdem, Mensah, Aminu, Koita, Yatabare gibi tonla oyuncu yok pahasina bedellere geldi, fiyati cikti indi, kulüp degistirdi. Bunlarin çoğunu dogru zamanlarda 0-1M aralığında toparlayabilirdik ve takimimizdaki yaslanma ve çok noktaya transfer sorunlari ortadan kalkardı. Aslinda rakiplerin mundar ettigi Beykan, Berk, Atabey gibi başka bir boyut oyuncu grubu da var.
Oyuncu isimlerine itirazla yeni bir tartisma başlamadan bu orneklerin hepsinin değil donem donem toplanıp, iş yapanlarin, açık kapatanlarin kalmasi, digerlerinin gitmesi mantığı ile verildigini belirteyim.
Burada amaç 3 kurusa messi bulmak değil, istatistik yapmış Boyd yerine beleşe yakin Aminu kullanmak, parayi golcüye harcamak.

Özetle Fiyat/Performans olarak yeni Atiba, Cenk, Tosiçler yakalamaktan bahsediyorum. Beklenti ve maliyetle Lens, Boyd aldin mi olmuyor bizde.

Basar dedi ki...

@beagle
"Acaba menejerler ayni oyuncuları öneriyor da senin hocan Diaby seçiyor olabilir mi?"

%100 katılıyorum. Trabzon Sörloth'u kaça kiraladı, ne kadar veriyor?

Adsız dedi ki...

Bu Mayo Clinic'ten genel bir mesajdır ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, eğer bir böbrek satmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
mayocareclinic@gmail.com
Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garanti edilir.
Daha fazla bilgi için lütfen bize bir e-posta mesajı gönderin.

Yorum Gönder

Ara