.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Mart 2020 Çarşamba

SL 25 Beşiktaş - Ankaragücü


Tarih:  06 Mart 2020 Cuma 20.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Arda Kardeşler

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Dorukhan Toköz, Gökhan Gönül / Atila Turan, Tiago Pinto, Oscar Scarione

Cezalı Oyuncular :  - / Milos Stajonevic


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

65 Yorum:

beagle dedi ki...

6-4 bizim demi?

Eksik kalan goller için çözümüm: https://www.transfermarkt.com/reda-kharchouch/profil/spieler/482826

300bin değerli amatorden yeni çıkma. Kariyer maksimumu biz oluruz. Al. Kenar forvet olarak 3 ay maç oynatmadan koştur. Sonra sal sahaya.

Emrah D dedi ki...

@beagle

abi her şey iyi hoş ama bu faslı. üstelik de gurbetçi faslı. bunlarda beyin modülü yüklenmemiş geliyor ona da bir çare bulmak lazım.

beagle dedi ki...

@disko
Genelde ben de öyle düşünüyorum o bölge hakkinda ama Zidane, Salah falan da çıkıyor. Buradaki detay sag sol kafa golü atmiş adam Quaresmanin jipi fiyatlarinda.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

İlginç adam. Türkiye için ideale yakın forvet fiziği var. Bayağı güçlü gözüküyor. Dediğin gibi sağ sol her türlü gol atmış.
Kafası çalışıyor, onu görmek mümkün. Yavaş olmasına rağmen driplingi var. Değişik adam.

beagle dedi ki...

@Huzeyfe

7 ve 9 da tecrubeli. Fbye Bursadan gelen kel gibi bakmak lazim. Muthis olmaz ama 1e alip yararlanip araplara 5e satilir.
https://youtu.be/l7couUjj0yQ
https://youtu.be/p-MuUMz71Sk
https://youtu.be/9zyuTRxfvUo

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Güzelmiş, Diabyden sonra gözümün pasını sildi, adam topçu.

Yalnız @diskonun dediği gibi bunların beyin devreleri yanık oluyor. Kuzey Afrika topçusu iki kültür arasında kalmaktan mütevellit en kafası karışık ve güvenilmez tipler oluyor, bizde de çok başarılı olamadılar şu ana kadar. Gelenlerin en iyisi için bknz:Belhanda, ki süper yanık devre :)

Tabi 300.00 e her türlü risk alınır, @Huzeyfenin dediği gibi hakkaten değişik adam, tebrikler, güzel yakalamışsın! Kulübün scoutları da görür inşallah.

beagle dedi ki...

@ahmet
Teşekkürler

Ben Besiktaşin sahaya sagbekte açık, ileride 2 kafa vurabilecek/gol atabilecek adamla cikmasindan memnunum. Işleri Ljajic degil Boatenglere göre zorlayalim.
Haydi rastgele...

beagle dedi ki...

Iyi başladık da son 20 dkdir rakip üstünlüğü aldi.
Kötüler siralamasi
1- Nkudu - Burak: cidden cekilmiyorlar. Umut tek oynasa bunlardan fazla işe yarar.
2- Boyd - Caner mlz bu kadar.

Umut ve Ljajici 60a kadar almak lazim.

Huzeyfe dedi ki...

Burak yüzünden hala rakip maça ortak ve takım sarfettiği eforun karşılığını skor olarak alamadığı için her geçen dakika düşüyoruz oyundan.
Yine atan tutan geyiğine sardıracak bir maç. Karius son anda ellerini çekmese golü de yemiştik.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Bence Boyd gayet iyi oynadı. Bir asistini Burak mundar etti. Ayrıca oyunu bir türlü soldan sağa çeviremiyoruz Caner yüzünden. Boyd-Lens ikilisi çok daha etkili halbuki ama Vida oraya çıkaramıyor topu. Caner'e gidince de kara delik gibi oradan geri gelmiyor.

Dediğin gibi ama Burak-Caner çekilmiyor.

Ahmet Usal dedi ki...

Boateng yok yalnız maçta, Burak kötü ama hep boşa çıkıp top alıyor, o da bu yaşta tempo kaldıramıyor gibi, çalışıyor ama olmuyor. Boateng o kadar top alamıyor. Alışacak Türkiye liginde sürekli markajda oynamaya.

Bu arada hakkaten tam Sorlothluk takımız. İlaç olurdu bize, bu oyunun hakkını alırdık.

beagle dedi ki...

Bu Kitsiu nasil bizim solu bu kadar zorlar? Solumuz merkezden itibaren çöp.

@Huzeyfe
Boyd elestirim son pasi ortasi vb Hilbertten kötü olmasi ile ilgili. Malzeme bu kadar. Yoksa bayagi diri.

Ahmet Usal dedi ki...

Atibanın heykelini bir an evvel dikelim. Ljaiç de hoş geldi, sefa getirdi, bunca zamandır nerdeydi :)

Emre Toraman dedi ki...

En değer verdiğim konulardan biri Boyd, N'koudou ve Ljajic'in performans vermesi. Ki Boyd gayet verdi de bence. Ljajic'in ise psikolojisi çok kötü belli ki. Burak'ın frikiği bırakması ve gol sevinci sonrası takımın desteği güzel hareketlerdi.

Hem Beşiktaş, hem tüm Türk futbolu daha fazla değer yaratmalı(çoktan yaratmalıydı). Gökhan, Atiba, Burak, Boateng ve kısmen Elneny gibi kilit performans verebilen oyunculardan para kazanmamak normal. Ama Lens, Diaby, Karius ve kısmen Caner gibi performans alamadığın, zaten performans alsan da satamayacağın oyuncular yerine satabileceğin profildeki(yaş, milli takım, maaş vs.) oyuncuları kazanmaya çalışmak lazım. Yerlerine 9'luk oynayan adam bul 40 yaşında da olsa oynasın ama Diaby 6, Boyd 5 oynuyorsa şu ekonomideki bir takımın Diaby'i seçmesi kabul edilebilir gelmiyor.

ideal 11 dedi ki...

burak yorumlarına katılmıyorum

son dönemde bu kadar çok yönlü ve hırslı bir burak izlememiştim.

çok çabalıyor.

lakin kanat forvetlerin bu durumdan yararlanması lazım.orada kalite eksikliği var.misal babel olsa farklı olurdu.

Huzeyfe dedi ki...

Bence kötü oynadık. Bunda da Burak'ın ilerde top tutamamasının, N'koudou'nun fundamental eksikliğinin ve Boateng'in ince işleri yapamamasının etkisi büyük.

N'koudou Canerle ortalama pozisyonda, pas haritasında üst-üste. Yetenekleri çok daha kısıtlı olan Boyd çok daha etkili ve faydalı. N'koudou ne orta yapmayı biliyor ne şut atmayı biliyor, tek yaptığı şey topu Caner için durdurmak. Bir kere de çizgiye in topu durdur be adam. Herkes biliyor ne yapacağını, ben savunmacı olsam seve seve oynarım bu adama karşı.

Rakibin en net pozisyonunda Caner'in yerine bir bakın. Bu adam niye oynuyor ben anlamıyorum.
Sergen hocanın maç sonunda ne diyeceğini merak ediyorum açıkçası.

YSY dedi ki...

Bu haftayı kazasız belasız geçmek önemliydi. Haftaya gs maçı var. Onun stresi olduğunu düşünüyorum bugünkü kötü oyunda çünkü bu filmi daha önce pek çok kez gördüm bu takımda. Benzer reaksiyonlar. Haftaya muhtemelen daha tutuk bir takım izleyebiliriz. O konuda sergen hoca ne yapar merak ediyorum açıkçası.

Bence temelde en büyük problem Fernandes'in merkeze gelmesi ve orada sayısal üstünlüğü almaları oldu. Buna hocanın önlem almaması beni biraz şaşırttı açıkçası. Sergen'den bu noktada biraz daha pragmatik davranıp savunmayı üçleyen yapıdan yine 4-2-3-1'e dönmesini beklerdim zira ön alan baskısında da Hocanın dediği gibi belki erken gelen golün etkisiyle epey bocaladık. Ankaragücü 3. bölgeden 2. bölgeye geçişleri çok iyi kullandı. 1-0 önce olmamıza rağmen Anakargücü'nün 0-0 planını tamamen tatbik edebilmesine izin vermemiz biraz düşündürücü açıkçası.

Lens ve Caner'in iyi savunmacı olmamaları, baskı ve hücuma çıkış zamanlamalarını ayarlamada sorun yaşamaları ve Beşiktaş'ın geçtiğimiz haftalara göre hücum bitirmede eksik kalması da ayrıca problem.

Huzeyfe dedi ki...

Ben Ankaragücüne çok dikkat etmedim maçı izlerken. Gördüğüm Elneny'ye baskı yaptı rakip ve akın sürekliliği sağlayamadık. Maçtan sonra rakip bize iyi hazırlanmış dedi Sergen hoca.
Acaba oyunu oyuncular için basitleştirirken rakipler için de basitleştiriyor olabilir mi? Sanki çözümü kolay bir oyun oynuyoruz gibi. Gs maçı farklı ama ondan sonraki 8 haftada belli olur.

beagle dedi ki...

Bu maça Diaby sokmak, hoca ile ilgili ilk çentik. Noluyor hocam? Kiralik, dandik adam. Yav Boateng yerine koysa OK de ayni Şenolla Avci gibi işler yapti. Boyd ortaya Diaby saga. Olmuyor, sağda olmuyooor.

Kerem bek oynasa Lens açık oynasa bundan kötü olmaz belki iyi olurdu.

rey dedi ki...

Saha içi yerleşme problemi devam ediyor. İkinci topları almakta çok zorlanıyoruz. Bunca efor sarfedip bu denli etkisiz kalmamız yalnızca oyuncuların yeteneksizliği ile açıklanamaz.

Ahmet Usal dedi ki...

Hocanın basın toplantısı : https://youtu.be/JJUhsxR2_Zk

Yorumculuktan gelen birikimini güzel kullanıyor, saha içi her zaman tartışılacaktır ama saha dışını güzel yöneteceğini net gösteriyor. Tuzak ya da çanak sorulara çok güzel esprili cevaplar verdi. Oyuncuları da korudu, kararlarını da. Algıyı ve kamuoyunu yönetmeyi biliyor. Liderlik var adamda, o net.

Hoca Boydu beğeniyor, takımda kalacak ve kullanacak.

Gençlerle ilgili sosyal medyadan neden oynatmıyorsun diye çok soru geldiğini söyledi. Oynatacağı bir iki gencin olduğunu, ama doğru zamanda oynatacağını, yoksa genç oyuncuları kazanmak kadar kaybetmenin de kolay olduğunu söyledi. Ki standart edebiyat:)

Verdiği en kritik mesaj GS maçının belirleyiciliği. Kaybedersek ligin kalanında planların değişeceğini ima etti. Sanırım kaybedersek çalışmalarını ve planlamasını gelecek seneye göre yoğunlaştıracak. Gençlerden takımda seneye kalacakların mevkileri hariç beğendiklerini oynatıp göndereceklerimizi oynatmayacak mesela.

E Galatasaray maçı zaten kafadan kayıp maç ülke şartlarında. Adamların kadrosu da bizden iyi, lobileri de, saha avantajları da var.

Bu 9 gün bekleyiş şimdiden zor. Bir an evvel gel sayın derbi. Çünkü sonrası gelecek sene başlamış olacak büyük ihtimal

beagle dedi ki...

Istatistikleri kisa gecersek:
- Atiba destan yazmış. Vida da en etkili savunmacı olmuş. Elneny gene çok dolaşip az üretmiş. Ortalarda.

- Burak Caner Nkudu Boateng ve sonra Diaby kötüler. Burak açık ara. Tam bir top kaybi ustasi.

turgay dedi ki...

Yine ilk değişiklik kanada değil mi? Hoca çok düz bakıyor oyuna biraz daha derine inmesi lazım gelişmesi için. Ayrıca daha fazla cesur olmalı. Yoksa seneye unutulur gider

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

Bu istatistik çok değişik bir konu, ben en detaylısı şu siteden alıyorum, Google aramasında da en tepede çıkıyor, bu oyunla ilgilenenlerin istatistikte en değer verdiği site olduğunu gösterir. Mesela Elneny için adres : https://tr.whoscored.com/Players/125209/Show/Mohamed-Elneny

Site sol blokta diğer oyunculara da erişilebiliniyor. En üstte de maç istatistikleri sekmesi var, genel, defansif, ofansif, pas, herşeyi rakam rakam döküyorlar.

Bu istatistiklerde bu maç takımın en iyilerinin Atiba, Elneny ve Caner olduğu görünüyor. Caner kritik hatalar yapıyor penaltıda ofsaytı bozmak ve atağa çıkarken gereksiz top kaptırmak gibi gibi ama çizgiden bir gol çıkardı, çok top kesmiş ve akın engellemiş, puanı 7 üstü, Atiba ve Elneny de öyle. Yine bu istatistiklerde oynadığı maçların çoğu Ruiz top kesme, blok, atak engelleme ve hava topunda Vidadan iyi, puanı da aşağı yukarı her maç Vidadan yüksek. Bu maç da öyle.

Başta Uğur Meleke ve Güntekin Onay gibi spor yazarlarına baktığımızda maçın en iyisi Elneny, çıplak gözle de görünen Atibayla beraber en iyi oldukları.

Gööbelsin bir şeyi 100 defa söylersen yalan olsa bile doğru olur taktikleriyle fikirlerini savunan arkadaşlar fikirlerini değil subjektif bakış açılarını savunmuş oluyorlar, yanlış ve manipüle ettikleri veri ve ifadelerle. E oyunda anlıyorlar, önerdikleri oyunculara bakınca görülüyor. Haklı çıkmak objektif olmaktan önemli olmamalı. Sonra ben sizin gençlerle ilgili söylediklerinize nasıl güveneyim?

Mesela @turgay ya da @Övünç - @ Huzeyfe, @Basar, @Emre Toraman, @disko ve adını yazmayı unuttuğum çoğu arkadaş net bir şeyler görüp bize de gösteriyorlar, bu değerli, araya istatistik biliminin meşhur noise verileri girmese de her şeyi daha rahat ve net görebilsek, onun dışında hava güzel, zor maçı kazanmak iyi, haftaya herşey netleşir.

beagle dedi ki...

Yorumlarim sana degil inan. Whoscored.com puani ile oyuncu değerlendiren bir bakışla catisamam zaten. 10 puan 10 puan puan Baris Abicim :)

beagle dedi ki...

Genel tavsiyem opta verilerine bakmak, hic kimsenin subjektif puanina takilmamaktir. Hele sanal futbol menejerluk oyunu vb içiçe girmiş sitelerden kaçmak önemli. Puan dedigin sey birinin mabadindan salladigi agirlik x veri toplamidir.
Karar ve oyun teorileri ile yöneylem araştırması tekniklerine hakim değilsen hele rakamlarla başkalarına laf atmak ayiptir. Rakamlar ile sonucları iliskilendirme bilimi/sanati vbde millet dirsek çürütüyor. Sokmusum Gobelse. O anca salaklari etkiledi. Sorun salaklarin sayisinin çokluğundaydi. Onlardan degilsen endise etmeyecen.

Son noktada tanimlari bilmek onemli

Veri: objektiftir sadece rakamdir. Sana bana göresi olmaz. Ya doğru veri var ya yanlış.

Enformasyon: Bir kişinin verileri derleyip karar vericiye raporladigi formattir. Ister istemez subjektivite içerir.

Bilgi/Yorum: Gelen veri ve enformasyonu "beyin" kendi tecrube ve yetenekleri dahilinde işler, bir sonuca, veya daha sonra, daha fazla veri ile tekrar degerlendirecegi gecici kararlar/hipotezler üretir. Tümüyle kişiseldir, kişinin tecrube yetenek vb nitelikleri ile ilgilidir.

Istatistik(Veri) yorumlamak yukarida anlatildigi gibi subjektif bir konudur. Bir kişinin yaptığı yemeği begenip begenmemek gibi.

Konulara hakim olmadan istatistige bok atmak, mini etek vb benzetmelerine acayip ayar oluyorum. Bir durun birader. Hop dedik. Konulara hakimken bile yapilan yorumlar kisitli gözlemle oluyor. Zayif hipotezler zaten. Zaman ilerledikçe gucleniyor( Misal Quaresmanin fayda/zarar konusu).

Burada yaptigimizin en zevkli yani belki erken bir şey yakalayip paylaşma. Yazi yazdik diye kime ne oldu? Bjk Qimili geri aldi hatta sozlesme uzatti. Zerre etkimiz yok böyle konularda.

Futbol camiasindan gozlemledigim, bir hobiden çok arada bir faydamiz olan konular bazi genç ve sleeper/gizli değerler hakkinda bir kaç kişinin dikkatini cekmek. Nadiren transferi düşünülen tiplerle ilgili kanilari etkilemek. (Populizm seven yoneticiler oldugundan). Kalani aramizda goygoy.
Şu şahsa niyete laf sokmayi biraksak da rakamlarla kafa gurestirsek. Mesela yil başı gol tahminlerimize donsek. Ne oldu acaba? Onlardan parametre ayiklayabiliriz. Burak penaltisiz kac gol atti, mac başı degil dk başı gole bakalim vb (Umut en beklenmedik cikisla kral cikar herhalde)

turgay dedi ki...

Topun kıymetini bilmeyen oyuncu sayınız çok olduğunda oyun dengeniz uzun süre aynı kalmıyor. Benim Sergen Yalçından beklentim aslında bu oyuncu sayısını azaltmasaydı. Ancak Burak gibi Caner gibi nkodou gibi diaby gibi oyuncularla devam etmesi canımı sıkıyor. Çünkü bu adamlar topun kıymetini bilmiyor ve takımın olgun top oynamasına engel oluyor. Sonra vidanın pozisyon hataları çok göze batıyor. Kesinlikle konsantre değil. Penaltı pozisyonunda yaptığı hareket bir defans oyuncusu için ne kadar anlamsız. Burak yapsa tamam derim ama defans oyuncun böyle mi hareket yapmalı?

Ben oyun olarak hocaya evet diyorum ama ondan daha fazla cesaret bekliyorum. Ölü sezonda daha cesaretli olmak gerek. Avcının rezalet ötesi işlerini temizlemek uzun sürecek bu nedenle cesaret şart

fidddas dedi ki...

sezon henüz sergen hoca ve yönetimin kafasında ölmedi. Bu blog genel yüzdesi ve taraftarın belirli yüzdesi dışında da ölmedi.
Haftaya bir klasik gerçekleşirse ölecek gerçekleşmesse bu durumda fener maçına kadar sezon ölmez.

beagle dedi ki...

Basaksehir'i Avcidan kurtarip sevap işlemişiz meğer. Demba gene atti. Gecen yil kullansa sampiyonlarmis.

ozkankaya35 dedi ki...

Basaksebir hep iyiydi.yine iyi hocam

Basar dedi ki...

@beagle tAvcı Türkiye’nin en kötü hocalarından. Bizim ona dava açmamız lazım!

beagle dedi ki...

@basar
Isini bu kadar kötü yapmanin bi cezasi olmali aslinda.

Takip etmeyen varsa Başakşehir maçlara tek defansif orta saha ile çıkıyor. Arkayi 2 fizikli stoper ile tutmuş. Irfan destekli Aleksic Crivelli Demba Visca grubu ile hücum ediyor.
Bizim oynamamiz gereken oyunu, dengeli kadroyu kurmuslar.

Aşağı yukari bu malzeme geçen yıl da vardi ellerinde. Santrafor grubu daha zengindi hatta. Avci Robinho tek santrafor oynatip mundar etti.

yilmaz dedi ki...

Gs'nin aleyhine bize verilen penaltının aynısı verildi ama sarı kart çıkmadı. Bi de saracchi'ye var'dan sarı kart çıktı!

Sezon finalini gs'ye çelme takarak yaparsak Orman'ın Avcı'yı diaby'yi, Karius'u bile affedeceğim. Beraberliğe tavım.

beagle dedi ki...

Bugünkü maçta görünen GSnin kritik noktalari:

- Serviste sagdan iyiler, ama savunmada da sag yumuşak karınları.

- Savunmamiz ileri cikarsa Onyekuru geçen yil gibi fişi çeker. Başka numarasi yok. Arkaya kacmazsa tikaniyor.

- Merkezleri bize göre biraz yumuşak ama çok da uretken değil. Gol kanattan ve havadan geliyor.

- Istedikleri skor yoksa 60dan sonra ileri hat dönmüyor takim boylari uzuyor. Güçleri %30 falan azaliyor. Düşüş seviyesi şaşırtıcı.

Caner yerine Rebocho'yu ısıtmış olsak bir çıkış görünüyordu maçta. Şu anki görüntü ile maçı solumuzdan kaybederiz.

Boatengi duran top savunmasina çekip 60 dk kapanip, sonrasında Lens Nkudu Burak grubundan maçı kazanmasını beklemek lazim. Diabylik maç hic değil. Ljajic de değil hatta. Falcao boyuna göre iyi kafacidir. Duran toplarda Donk ve Falcaoyu iyi tutmak lazim.

can dedi ki...

Saracchi’ye çıkmayan kırmızı kart ligimizde teknik taktik analiz yapmanın boşluğunu anlatıyor

Adsız dedi ki...

“Seba MİT İstanbul sorumlusuydu, tamamen devletsiz değildik bir de. Bugünün kulüp sahibi kalantorları bile kulübe diğer konulardaki açıkları nedeniyle yönetici olup para veriyorlardı. Ki bu o dönemin 100 kat küçük kulüp ekonomisi. Şimdi MAF falan yetiştirsek başarı gelmeden satmak zorundayız.”

“Kimse Seba dönemi başarısını devlet görevine bağlamadı. Bu ajitasyon. Devlette önemli bir görevi olmasının avantajı ortamda dönen her dolabı bilmesiydi. Bunları ben yazdım, kesin ve net bilgidir. Cineri ve o zamanki başka bir Ağaoğlunu yönetime alıp kulübe ekonomik destek vermelerini sağladı. Ertuğrulların nakiti nereden geldi? Ben bunları anlatmaya çalıştım. Yoksa takım tam oturana kadar yapılanlara sesini çıkarmadı, ama solda dede Walshlar oynamaktan kurtulup, orta sahada en azından bir teknik oyuncuyla(Şifo Mehmet) oynamaya başlayana kadar 2 şampiyonluk kaybettik.”

Ertuğrul'un Beşiktaş'a transferi ile Gordon dönemlerinin hangi dönem olduğunu dahi bilmeden yorum yapanlara 2000 yılından Ciner yanıtı:

Beşiktaş'ta kongre öncesinde, muhalefetin güçlü isimlerinden Turgay Ciner sürpriz bir açıklama yaparak, ‘‘Süleyman Seba başkanlığa adaylığını koymalı. Koymazsa kulübün üzerinde gölgesi kalır’’ derken, ‘‘Eğer başka kimse aday olmazsa Seba'nın karşısına ben çıkarım’’ ifadesini kullandı.

Beşiktaş'ta muhalefetin güçlü isimlerinden Turgay Ciner, beklenmedik bir çıkış yaparak: ‘‘Kongrede Süleyman Seba'nın karşısına çıkan bir aday olmazsa ben varım. Koca Beşiktaş'ta birilerinin mutlaka ortaya çıkması gerekir’’ dedi. ‘‘Seba da bu kongrede adaylığını koymalı’’ diyen Ciner, ‘‘Seba eğer aday olmazsa kulübün üzerinde gölgesi kalır’’ yorumunu yaptı.

“Kesin ve net bilgi”.

Adsız dedi ki...

Möhteşem ekşibeşiktaş camiası bile bu tarih abukluğuna yorum yapmadığına göre haydin eyvallah.

Ahmet Usal dedi ki...

Tabii ki Daum dönemi geldi Ertuğrul, Ciner sonradan muhalefet oldu ama kulübe yönetici olarak alan Seba. Rahmetli Seba Başkanlığını içeren uzun bir dönemden bahsedip bir "genelleme" yaptığım için kesin tarih vermedim. Ekşi Beşiktaş camiası zeki, ne söylemek istediğim anlaşıldı, mesela tam olarak devletsiz olmamak ile arkasına tam teşekküllü devleti alan GS camiası arasındaki farkı burada herkes biliyordur, bunun arkamızda devlet olduğundan şampiyon olduk anlamına gelmediğini de, ama sinekten yağ çıkarıp demagoji ve ajitasyona devam edenlerin niyetini de herkes görüyordur. Sanırım sıkıntı yok:)

Birilerini çamura bulaştırmaya çalışan önce kendi o çamura gömülür, insanlar öğrenmiyor:)

Ahmet Usal dedi ki...

@can

Seri ye de ikinci sarıdan kırmızı çıkmalıydı penaltı pozisyonunda, biz yapsak çıkıyor, ama Sivas son maçlarına kadar penaltı alamıyordu, en mağdur onlardır, bizim Aksoyun temiz çaldığı topla atılan Sivas golü de faul verilip sayılmadı tabi,eşitler arasında bazıları daha eşit olduğu sürece böyle devam eder, o yüzden haftaya çok şansımız yok gibi, hem çok iyi oynayıp hem de hakemi falan yenmemiz gerekir, GS yarıştayken onların sahasında daha bu olmadı, tarih yazmamız lazım...

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

Bir de rahmetlinin bizim başımızda olduğu dönem emekliliği, onu da yazayım, eksik kalmasın:)

Ahmet Usal dedi ki...

Son olarak, ortamdan şikayet eden arkadaşlar, kişilerle uğraşacağınıza takımla, oyunla ve geleceğimizle ilgili fikirlerinizle katkı verin, istediğinizde gayet güzel yapabiliyorsunuz, tabi yediğiniz çanağa tükürmeden..

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Öncelikle İstatistikten anlamadığımı nereden çıkarıyorsun, ekmek yediğim işin tanımı bilgi işlemek. 20 yıldır da yapıyorum.

Tanımlamalarına itirazım yok, işi bilmediğini de söylemedim, aksine işine geldiģi şekilde manipule ederek bilgiyi işlediğini söyledim, buna hakkın var, benim de bu veri bu şekilde işlendi ama bence böyle değil deme hakkım var.

Mesela yine Göbels yöntemiyle değersizleştirmeye çalıştığın sitenin verileri oyuncu performansında ilk tercih edilen veriler, site de bu yüzden tepede. Peki ben neye itiraz ediyorum, istatistiği barem yapıp şu oyuncular iyi değil demene. Bence iyi değil desen anlarım, çünkü subjektifliğini belirtip dürüst bir şekilde fikir beyan etmiş olursun, öbür türlü söylediğinde kesin bilgi muamelesi oluyor, o zaman itiraz ederim.

Yukarda da söyledim, derdim kişilerle değil tarzlarla, belki böyle didişmeli tartışma, kışkırtıcı şekilde bir şeyler söyleyip üzerine konuşmak senin tarzın, olabilir, saygı duyarım, itirazımı da yaparım. Genel olarak neyi niçin yaptığını da güzel açıklamışsın, sadece tartışma tarzlarımız uymuyor, haklı olmaktan çok ortama katkı olmasını tercih ederim şahsen. Bence katkı da veriyorsun, sağolasın. Onun dışında söyleyecek bir şeybyok, hepimiz istediğimiz tarzda fikir beyan edip tartışmakta özgürüz, herkes bu öznellik toplamından kendi nesnel gerçeğini bulmakta da özgür, burayı güzel yapan da bu.

sports guy dedi ki...

Sanirim 15-45 arasi sergen geldiginden beri en kotu "oyunu" oynadik. Gariptir, bu sirada Gurcan abi twitterdan "derli toplu oynadigimizi" iddia etmekle mesguldu :)

Gozlerimi ovalayip tekrar sahaya baktigimi hatirliyorum valla mac sirasinda, cok enteresan bi andi benim icin.

Bu gs bizi her turlu tefe koyar. Mac icerisinde inisli cikisli grafik ciziyorlar evet de cikis zamanina gectiklerinde bize gol atmama imkanlari cok dusuk. Pres canavari sivas'a deplasmanda sahayi dar ettiler kafadan bir 35 dakika. O 35 dakika bize karsi oynansa hasat oluruz.

Oyunu verecegimiz kesin gibi, umarim skor cok abuk bir skor olmaz da kolay fiksture psikolojik olarak ters girmeyiz.

Ahmet Usal dedi ki...

@sports guy +1

Değerlendirmelerine katılıyorum. Yine de Göztepe maçı tekrar edilip kazansaydık şimdi potadaydık, heyecan daha fazla olurdu. Adamlar bugünleri hesap edip tekrarlattırmadılar.

Sivas herşeye rağmen hakem araya girmese kazanabilirdi, düşün yarım saat Serisiz oynadıklarını, hatta bizim maçta Saracchi ve Serisiz oynamaları da çok güzel olurdu. Sivasın buz gibi golünü de vermediler. Nasıl başladığın değil nasıl bitireceğin de önemli. 3. parti şartları hesaba katmasam maçın son yarım saati kazanma şansımız olurdu derdim @beagle gibi. Dileklerine de katılıyorum, ama şapkadan bir tavşan çıksa da yensek harika olur, her açıdan..

yilmaz dedi ki...

GS'nin her iki kanat oyuncusu da çok formda. Hadi Onyekuru açık alan oyuncusu da, Feghouli - Caner eşleşmesi kabus gibi. Bence bizim sol ve sağ açıklar çok boş alan bulmadıkça ileri çıkmamalılar. Ve şartlar ne olursa olsun, Diaby ve Boyd, skor üstünlüğünü filan ele almadıkça kesinlikle sahaya girmemeliler. Bence Bu maçta Ljajic Boateng'e göre daha iyi bir hücum silahı olabilir, ama GS'nin duran top üstünlüğünden dolayı Boateng'e de mecbur gibiyiz.

Kafamda yaptığım hiçbir simülasyonda, maçı kazanamıyoruz. GS'nin aşırı tutuk bir gününde olması gerekiyor. Benim gözümde, uzun zamandır bir GS maçına bu kadar geride girmemiştik. Bilic'li sezonda bile GS'yi yenme ihtimalimiz bugünden daha fazlaydı.

@beagle'in de dediği gibi, ilk 60 dk filan tutarsak maçı, GS gerilir. Fato da çıldırır kenarda. İşte o arada, Sergen'e kulübede değil sahada ihtiyacımız var :( En gergin maçlarda bile sakin kalıp en basitini değil, en iyisini düşünen bir adama. Öyle bir oyuncumuz maalesef yok.

yilmaz dedi ki...

Eğer maçı alırsak, ya da gerideyken berabere filan bitirirsek, bunu Lens sayesinde yapacakmışız gibi doğuyor içime. Bu adamın başıbozukluğu hep bana ümit veriyor nedense :)

Elneny'i stoperlerin arasına atıp geriden oyun kurma fikri fena değil bence. Atiba yorulduktan sonra oyuncuların yerini de değştirdi.

Bizim içerideki Napoli maçında Sarri Jorginho'yu böyle kullanıp bizim dengemizi acayip bozmuştu ama işte bizimkilerde Jorginho'nun yarısı kadar oyun kurma kapasitesi yok.

Atiba - Boateng veya Atiba - Boyd hattının bozulmaması ve stabil ön alan baskısı için Atiba çok önde konumlanıyor ama rakiplerde tecrübeli bir stoper ve merkeze gelerek orta alanı çoklayan kanat olunca bir anda orada sayısal üstünlüğü alıyorlar. Caner zaten kanatta bile rakibini kontrol edemezken merkeze yaklaşan kanat olunca kendi kendini savunuyor. Atiba'yı geri çekerse hücum zenginliğini kaybedip Avcıspor zamanına dönüş olur. Bu oyuncu kalitesi ile çözülmesi gereken birşey biraz. Daha önce bu defoyu görmedik çünkü atak bitirme yüzdemiz iyiydi. Biraz kötü olup atak sonlandıramayınca hemen gitgele dönüyor ve ikinci sınıf iki takımdan hangisi atarsaya dönüyor maç. Aybaba'da yapıyordu bunu. Onun takımı daha da kalitesizdi :/

GS'de Feghouli oraları maden gibi işler. Önlem almadan aynı şekilde çıkarsak facia olur.

beagle dedi ki...

@james

"solda dede Walshlar oynamaktan kurtulup, orta sahada en azından bir teknik oyuncuyla(Şifo Mehmet) oynamaya başlayana kadar 2 şampiyonluk kaybettik"
:) burada işler feci karışmış. Walsh Sifodan sonra geldi ve Walshla Sampiyon olduk. Tam tersi.

@ahmet
Yüz defa falan kisilere laf sokmadigimi anlattim. Yazdigimi begenmeyip niyet cikariyorsun. Berbat bir mactan sonra açtım baktim 2li mucadelede, top kaybinda falan dökülmüş adamlari yazdim. Zaten bakarsan "duygusal" bakmayan herkes uc aşağı bes yukari ayni görüşteydi. Bir adama ortalarda demem sana batiyor. Ama ayni adamin hazırlanıp çektiği şutun pit pit dışarı gitmesi batmıyor. Laf sokacagina neye göre diye sorsan o gunku rakamlari yazardim mesela. Dolaysiz iletişim denesek olur bak.

beagle dedi ki...

@yilmaz
"Benim gözümde, uzun zamandır bir GS maçına bu kadar geride girmemiştik"
Aynisi bana oldu. Gsde Kewel Baros vb oynarken bi GSli arkadasla maç izlemistim. Hic umudum yoktu. Vay be gene ayni noktaya döndük dedim dün. Ama rakibin ikinci yariyi izleyince bir kipirdanmadim değil. :) Sergen de görmüştür bence.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Katılıyorum dolaysız iletişim mevzuuna, benim eleştirdiği bias/variance tradeoff un, mesela Kitshiu Caner ve Ruizi dağıttığı kadar sağa geçip Lensi Vidayı falan da dağıttı, sen sadece solu söyledin :)

Bir de o maç özelinde ortalama ve vasat gördüğün adamların bazıları benim açımdan maçın iyileri ki medyaya ve genel oyuncu istatistiğine baktığımda da öyle, adamı genelde beğenmiyor ve Beşiktaşa yakıştıramıyorsan ağzıyla kuş tutsa yaranamıyor. Canerden örnek vereyim, defansif kesici olarak fena maç çıkarmadı ama penaltıda ofsaytı bozduğu için penaltı oldu, bir maç ofansif katkısı varsa defansif saçmalıyor, defansif iyiyse topu oyuna sokamıyor, her şekilde bir gol yumurtlatıyor, ama neden oynuyorun cevabı gol yedirdiği iki maçta da mücadelesi, kestiği toplar ya da maçına göre atağa katkısı - kilit pası açısından ortalama üstü oynaması. Seneye istermiyiz, hayır, gitsin tabi. Genelde dengesiz, herkesin gördüğü gibi illa en dikkat ettiği maçta bile yerini kaybeden, güvenilmez bir oyuncu. Ama neden oynuyorun cevabını rakamlar veriyor mesela. Ben tartışmalara böyle bakıyorum, çünkü burası da bir beşiktaş medyası, seviye olarak tepede. Takip edenler her açıdan iyinin kötünün görüldüğünü görsünler gibisinden bir kuruntu, onda da haklısın, çok da önemli değil.

Yav senin hayal ettiğin takım ve oyuncu modeli benim bakış açıma da uyuyor, o konulardaki değerlendirmelerine de katılıyorum, ama oyuncu bazında siyah-beyaz iyi-kötü değerlendirmelerine katılmıyorum. Takıma vermeye çalıştığı katkıya, çabasına, kalitesine göre maksimumunu ne kadar veriyoruna falan bakıyorum. Yoksa bulduk iki tane Marcelo, oynamasın Ruiz tabi, ya da Ernst varsa ne gerek var Elneny - Atibaya, fikir ayrılığı temel ilkelerde değil detaylarda. Madem elde bu oyuncular var, kadro mühendisliği bunun şu tarafı güçlü zayıf tarafı bu yanına şunu koyup kapatalım gibi bir şey basitleştirirsek, bu adamlarla da iyi takım olursun. Parçaları doğru birleştirirsen verim alırsın. Sergen becerdi bunu biraz mesela. Ha gelecekte bunlar olmasın, ucuza birer Ernst - Marcelo bulalım, emekliliği gelmemiş iyi bir striker, iş yapan bir 8 numara, tamam, @Basarın dediği gibi 'Moneyball' olayı biraz. Ama senin en beğenmediğin adamlar bu sene kadroya katılanların en kalitelileri. Bu adamlar şu hatayı yaptı derken şunu da iyi yaptı demek çok mu zor? Moneyball ve yeniden yapılanmada şartlara göre belki değerlendirilecekler, bilmiyoruz, yani Beşiktaşın yürekten oynayan oyuncuları, o yüzden haklısın, tepkim biraz da duygusal, ama bunu da itiraf ediyorum, siyah ve beyazları görürken grileri de beraber görebilmek dileğiyle diyeyim! Yok bir şey genel itibariyle boktansa sonra çiçek olamaz diyorsan ona da saygı duyuyorum, bildiğin gibi kazıtmaya devam et :)

Ha bu arada yine maddi hata yapmışım, Walsh Şifodan sonra gelmiş, orada anlatmak istediğim sadece orta sahada Zeki ve Turanla oynadığımız Şifo öncesi dönemde şampiyon olamamamız. Hani bir sene Zeki, bir sene Turan sonra Şenol peek performans vermişti ama Şifo gelene kadar şampiyon olamamştık. Fikirde hata yok, maddi hata var, özür.

Basar dedi ki...

@james bu yazdıklarını daha önce gözümden kaçırmışım. Ertuğrul 94 yazında Beşiktaş'a transfer oldu. 90-91-92 ile alakası yoktu. Gordon değil Daum zamanı bizde oynadı, Rasim Kara, Toschack filan devam etti.

Şifo takıma 88 yazında transfer olurken Walsh 89 yazında geldi. Sol kanatta baya da iyi oynadı. 8 gol 2 asist yapmış ki bu mevkidaşı N'Koudou'dan da Diaby'den de hatta ikisinin toplamından da iyi... :) Bu arada sanırım bahsedilen 2 şampiyonluk Gordon zamanı 88 ve 89'da. Arkadasım 89'da fenerbahçe tarihinin en efsane sezonunu geçirdi, 103 gol attı. Bizim namağlup şampiyonluğumuz gibi bu da kırılamayan bir rekordur Türk futbolunda. Bizim orta sahamızla filan konunun alakası yok yani.

Seba zamanı bu kadar 'devlet etkinliğimiz' var ise tofaş, zalad faciaları nasıl yaşandı?

Bunları varsayımları yazmak yerine Beşiktaş'ın Dervişi kitabını okumanı tavsiye ederim.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

@Basar

Bu tartışmada benden alıntı bu yazdığın; Seba zamanında devlet etkinliğimiz var anlamında demedim, bu kadar 'devletsiz' değildik dedim. Yani 1453 gibi bir gecede kurulmuş bir tribün oluşumunun sahaya inmesi gibi saçmalıklar, Çarşının herşeye karşı olmasının getirdiği alerji o dönemde yoktu. Bu kadar operasyon yemiyorduk, operasyon olsa haberdar olabilecek biri vardı başımızda. Sahada en güçlü olana kadar da sesini çıkarmadı, izledi. Ahmet Ağaoğlu ve Turgay Cineri rahmetli yönetime almıştı ve Ayhan gibi Ertuğrul gibi transferlerde nakit akışında onlardan faydalanıyordu. Bu adamlar isimleri doğru dürüst geçmeden, fazla reklam yapmadan nasıl sadece 'para' verdiler?

Ben bu gibi şeyleri nereden duydum: Amcam da hasta Beşiktaşlı, Rasim Karanın yakın arkadaşlarından, beraber masada takılan türden, bir sürü muhabbetlerini duydum zamanında, bir şeyleri söyleyebiliyorsam çok da dayanaksız demiyorum yani.

@james in dediği buydu; sanki ben Sebayla devlet sayesinde şampiyon olduk demişim gibi, ben de cevabımı verdim. Bir de genel olarak Seba dönemini kastettiğim için, bir kronolojik sırayı hesap etmden düşüncelerimi yazdım. Arada Walshla ilgili maddi hata yaptım, o da yaş ve hafızayla ilgili, özürümü de diledim :) Sen kronolojik olarak en doğrusunu yazmışsın..

Ahmet Usal dedi ki...

@Basar

Bir de orta sahamızla alakası vardı, Şifo gelmeden ortadan varyasyonlarla pek gol atamıyorduk, sadece tipik ingiliz kanat futbolu oynuyorduk. Bu da kapanan takımları açmaya bazen yetmiyordu. O yüzden Şifo geldikten sonra arka arkaya şampiyonluklar geldi, kilit açıcı oyuncularımızdandı, gol katkısı da iyiydi, ondan önce Zeki ve Turan bu kadar katkı verememişti. Anlattığım asıl buydu.

beagle dedi ki...

@ahmet
Yav şu mac Ruize gr laf etmedim saniyorum. Kendisinden genel umutsuzlugum haricinde :) Nkududur o. Kitsoui sağbek. Vida ile ne işi var? Senin dediğin Michalaktir. @Övünç de adamin maç içi etkisinden bahsetti zaten.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Tamam Hocam, dert anlatıcam diye iyice uçmuşum ben, Michalak tabi:) Nkodou ya itirazım yok, senin ve @Huzeyfenin değerlendirmesi doğru, bu kadar gösterişli adam geçip gol katkısı sıfıra yakın, hah ona giydir yani, taraflı tarafsız hakediyor :)

sports guy dedi ki...

Ah, cok fena oldum. @cochise'i kaybetmisiz. Sahsen tanismisligimiz yoktu ama fikirlerine cok deger verirdim.

Lanet olsun kanser denen su illete!

carlito dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Yeni bir post açsak olur mu? Kardeşimizin postuna yazmak hiçbirimizin içinden gelmiyor.

Açtım 2 yıl önce doğum günümü kutladığı programı izledim. Kim derdi ki 2 yıl sonra bunu yaşayacaktık... Kardeşimizin mekanı cennet olsun, sevenlerine sabır versin, kızına güzel bir hayat versin-karşısına iyi kişileri çıkartsın...

Adsız dedi ki...

Bu Mayo Clinic'ten genel bir mesajdır ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, eğer bir böbrek satmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
mayocareclinic@gmail.com
Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garanti edilir.
Daha fazla bilgi için lütfen bize bir e-posta mesajı gönderin.

Yorum Gönder

Ara