.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Şubat 2020 Çarşamba

SL 23 Beşiktaş - Trabzonspor


Tarih:  22 Şubat 2020 Cumartesi 20.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Fırat Aydınus

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Dorukhan Toköz / Abdulkadri Ömür, Majid Hosseini, Yusuf Sarı

Cezalı Oyuncular :  - / John Obi Mikel

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

117 Yorum:

yilmaz dedi ki...

Hafta içi şampiyonlar ligi maçımız olduğu için bu başlık fazla ilgi görmemiş henüz :)

Belki lidere karşı oynuyor olma psikolojisi bir işe yarayabilir. Yenilmeyeceğimizi düşünmüyorum (Sivas maçında da düşünmüştüm :) )

fidddas dedi ki...

@yilmaz
Ben bu totemi başakşehir maçında denedim, tutmadı.

can dedi ki...

Trabzon’u sahaya gömüp, tarihe geçecek bir galibiyet alacağız. Bu da burda dursun.

can dedi ki...

Kim koklattı lan bana o tineri!

Emrah D dedi ki...

DAMATI GELİN YAPACAĞIZ ULAN

ozkankaya35 dedi ki...

Gelin yada damat ne fark ederki

Hasta ti dedi ki...

amannn hayat boş

Valla uzun süredir bu kadar maça gidesim gelmemişti. Herşeyden bağımsız ortam acayip güzel oluyor böyle zamanlarda.

1-2 oyuncu ekstra verse çok rahat kazanırdık bu maçı da bizdekiler negatif ekstra veriyor maalesef :/

Ahmet Usal dedi ki...

Instagramda habire eski maçları paylaşıyorlar, şahane maçlarımız var TS ye karşı, en son maçlardan bir örnek vereyim, hani 3-4 lük olan;Talisca, Aboubakar, Cenk, Adriano falan şapkadan tavşan çıkarmış, direk kalite sayesinde atılan goller, şimdiki kadroya bakınca sadece hüzünleniyorum, üstelik bahsettiğim kalite TS de var bu defa, güzel maç olur, ama ne yaparız çok şüpheli! Çok umutlu değilim..

Emrah D dedi ki...

Bende iz bırakan TS maçları:

Çocukluğumda açık kanalda izlediğim Nartallo'ya hayran olduğum 7-1'lik maç
Khlestov'un (çok severdim) beklenmedik golüyle 5lik olunca tribünlerin sahaya enteresan cisimler (kocaman pembe yatak yastığı gözümün önünden gitmiyor, maça niye onla geldin be adam) atarak tatil ettiği maç
Pancu'nun Trabzon defansından bir avelle resmen verkaç yapıp sonra uzaktan gol attığı 1 puanı kurtardığımız ve kötü gidişe girmekten kurtulduğumuz maç. O maçı kaybetseydik o sezon şampiyonluk da giderdi diye düşünmüşümdür hep
Atibanın arşa yükselerek kafa vurup galibiyeti getirdiği manyak maç

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Bendekiler:
- TS deplasmanda Gokhan'in golü ile sampiyonluk maçı(sokaklarda kutladigim ilk sampiyonluk)

- TSye 3 atarken Senolun yerde yattığı, tsnin artik cok da bişey olmadigini anladigimiz maç

- Tabiki 7lik maç

- Bi de Hamiden yedigimiz frikik :)

carlito dedi ki...

Daum ile şampiyon olduğumuz 95 senesinde İnönü'de 4-0 yendiğimiz (Metin 2 tane atmıştı) maç ve 2003'te yine içerde 5-0 kazandığımız (o gün de İlhan Mansız 2 tane attı) maç da benim canlı izlediğim için unutmadığım Ts maçları...

Pancu'nun son dakika golüyle 1-1 biten maçın ben de yeri ayrı ya. İlginç birşekilde Kadıköy'de salaş bir meyhanede izliyorduk maçı ama içerisi full Trabzonlu biz 3 kişi Beşiktaşlıyız. Maç boyu nasıl ana avrat sövdüler anlatamam. Tabi bizim sesimiz çıkmıyor. Son dakikada Pancu bir koydu doksana "Gol bee, gtünüze girsin bu gol" diye istemsizce bağırmış bulundum. Adamlar bir anda sustu, bir şoklama oldu herhalde, çıt çıkmıyor meyhanede.

Garsonlar geldi "abi siz siktir olun gidin başımızı belata sokmayın" dedilerdi. Sonra linç çığı gibi gelirken garsonlar bizi arka kapıdan çıkardılardı. Ulan nasıl koştuğumuzu hatırlamıyorum otobüs durağına kadar :D

Basar dedi ki...

Ben ilk hamsi maçına 92 yılında İzmir Atatürk stadında gitmiştim. Trabzon cezalıydı... Öncesinde Büyük Altay- Karşıyaka maçı vardı. Altay-BJK, TS-KSK aynı tribünleri paylaşmıştı. Acayip sıkıcı bir maçtı 0-0 bitmişti. Halbuki iki takımın da kadrosu efsaneydi; bizde Metin-Feyyaz-Madida, onlarda Hami-Ünal-Ogün filan vardı.

Onun dışında 7 attığımız, 5 attığımız maçları ve son olarakta Sunset'in nezih ortamında 4. golü attığımızda (yeni stadında 3-4 biten maç) goool diye bağırdığım maçı unutmam.

Şu Sorloth olayı ile tüm sempatimi kaybettim, inşallah cumartesi hamsi buğulama yaparız. Bu vesile ile bilet almayı 1 gün geciktiren kafamı dikeyim!

Emrah D dedi ki...

@övünç

çok benzer hikayeyi ronaldonun 2 golüyle kazandığımız fener maçında yaşamıştım :D

beagle dedi ki...

Almanyada paso GSli dolu bir mekanda Talisca'nin golü ve devamında bol bol kesildim. Ama carsilidir manyaktir herhalde diye elleşmediler. Cool durunca bişeye guveniyon saniyorlar. Bütün Kreuzberg mi cinconlu anlamadim bu arada.

Emrah D dedi ki...

gurbetçilerde malesef gs yoğunluğu çok fazla

GeceGezgini dedi ki...

Berlin’de maci izlemek isteyen varsa ses etsin, yapabiliriz bu arada:)

Serkbal dedi ki...

İzmirde kupa finalinde Trabzonu feyyaz ve şifonun kafa golleriyle 2-1 yendiğimiz maçta staddaydım, bir de tv de seyrettiğim gökhan keskinin golüyle yenip şampiyon olduğumuz maçı unutamam

BJK4EVER dedi ki...

Karius ne kadar takimin kanseriyse atiba da o kadardir. Ne zaman sakatlandiysa sampiyon olduk, takimda oynadigi surece orta alanin anasini sikiyor. Yine sayesinde yedik golu derbide. Bununla seneye sozlesme yenileyenin abv.

Zaitsev dedi ki...

Atiba ile Burak Sergeni bitirecekler.

Barreto dedi ki...

Takım böyle oynasın yenilsin hiç sorun değil. Sergen'e üzüldüm. Hoca olarak galibiyeti hatta farklı galibiyeti hakeden bir oyun oynattı. Fakat rakibin kalecisi ve golcüsü mükemmel oynarken seninkiler tam tersi, takım ite kaka yırtına yırtına ancak gol atabiliyor. Hatta Boateng alınmamış olsa gol de atamayacak takım. Mükemmel maçtı. Sergen hocaya ve taraftara Allah sabır versin. Şu sezon bir bitseydi.

Basar dedi ki...

Takımımla gurur duyuyorum! Helal olsun sizlere, canlarınız sağ olsun!

GeceGezgini dedi ki...

2-1 ondeyiz, dakika 90 ve Necip oyuna girerken Nkoudu'ya autun oradan disari cik diyor. Bu adam bu takimda 10 yildir futbolcu diyor oynuyor.

Gercekten cok yazik oldu su maca, hala inanamiyorum.

can dedi ki...

29 şut, 14 korner ve sayısız gol pozisyonu. Ama senin kalende Karius, forvetinde Burak, TSnin ise Uğurcan ve Sörloth’u var, 10-0 bitecek maçı berabere bitirmelerini sağlayan.

Ahmet Usal dedi ki...

Sezonun en iyi maçını oynadık, kaçırdıklarımıza bakınca kalite sorunumuzu bir kere daha gördük.

Yine de mutluyum, sıkıntı yok, bu kadro bu kadar oynar, Uğurcan olmasa 3 ekstra golümüz vardı, Sorloth olmasa gol yemezdik :)

turgay dedi ki...

Çok keyif aldım takımdan. Helal olsun çok iyi top oynadık. Avcı ile geçen zamana yazık gerçekten. 2 haftadır güzel top oynuyoruz rakiplerimizle. Kalite sorunu olmasa belki 6 puan alacaktık ama 1 puanla çıkıyoruz. Gelecek sene nasıl oyuncu türleri tercih edilmeli daha açık görülmüştür.

yilmaz dedi ki...

2003 teki 1-1 lik maçı hanginiz çağırdı bakim?

Basar dedi ki...

İddiamız kalmadığına göre kaleye Ersin’i geçirelim artık (oddiamız olsa bile iyi fikir gibi)

Basar dedi ki...

İsdiamız kalmadığına göre Diaby filan yerine de gençleri oynatabiliriz. U-19’umuz umut vadediyor... zaten diaby’de kötü olamazlar. Oğuzhan’ı gilan izleyelim onun yerine

Huzeyfe dedi ki...

Sergen geldiğinden beri takımla ilgili futbol anlamındaki tek eleştiri avamca ifadesiyle "atan-tutan" üzerinden yapılabilir. Karius-Burak'la sampiyon olunmaz. Bu ikiliden en az biri ortalama üstü oynamalı, ekstra katkı vermeli puan tablosunda önde olmak için.
Vida gibi vasat bir adama 3-4 milyon euro maaş verme saçmalığı da var, ayrı mesele.
Sergen'e bir eleştirim var.
Rize maçından beri neredeyse bir aydır bu takımı izliyorsun sahada. Abi Caner'i sahaya sürmenin mantığı nedir? 90. dakikada orta sahada dolaşıyordu adam, soldan yedik golü.
Niye bu ısrar? Daha cesur olmalı bence Sergen.
Onun haricinde iyi futbol oynuyoruz. Tam gençleri kazanacak ortam var. Takımda enerji yüksek, herkes motive. Sonuç beklentisi düşük. Baskı minimum. Tam zamanı bence, Rıdvan'ı, Kartal'ı, Oğuzhan Akgün'ü denemek lazım. Atiba, Burak, Caner, Necip filan bu adamlarla nereye kadar?

Ahmet Usal dedi ki...

Neden Caner oynuıyor, cevap basit, eldeki kadroda üstüne oyun kurulan oyunculardan biri, istatistikleri: https://tr.whoscored.com/Players/32010/MatchStatistics/Caner-Erkin

Defansif 2 top çalma 1 uzaklaştırma 6 çalım yeme
Ofansif 6 kilit pas 1 adam geçme 1 faul alma
Pas ve orta istatistiği - 10 başarılı orta 3 başarılı uzun top
Genel puanı bu maç için 10 üzerinden 7.62

@turgayın kulağı çınlasın, bu maç ortaları da iyiydi.

Bu istatistikte oynadığı sürece keserse Hoca medyaya meze olur.

Hala yarışıyoruz, Hoca bitirebileceğimiz en iyi yerde bitirmeye çalışacağız diyor. Taraftar da bunu bekliyor, Yönetim de, ekonomimiz de. Ne kadar başarılı olursa bu kadroyla o kadar çok kredisi olacak. Seneye yapacakları için arkası çok daha sağlam olacak. Basın toplantısında yine yapılanmayı seneye yapacağımnızı söyledi. Bu sene kadrodakiler oynayacak, verimsizler kendilerini gösterebildikleri kadar gösterecekler, böylelikle elden çıkarmak içinm daha çok şansımız olacak. Yüksek maaşlı verimsiz oyuncuılarımız da var okutmamız gereken.

AL hedefimiz var. Kiralıklardan da maksimum yararlanacak, maaş veriyoruz.

Böyle oynamaya devam edip farklı öne geçeceğimiz maçlarda gençler de değerlendirilecektir.

Aynı şeyler söylendikçe ben de aynı cevapları bıkmadan yazacağım. Gerekirse çok daha detaylandırarak.

beagle dedi ki...

@Huzeyfe
Ilk golü sagdan yedik de senle genelde ayni fikirdeyim. Caner nedir? Diaby niye giriyor hala?

Bugün U19 da Almos, Oguzhan ve Mertcan gol atti. Yanlarında Boateng ile sür işte sahaya. Diaby, Burak, Nkudu grubundan kötü en fazla 30 dk oynarlar. Sonra heyecan geçer nereye kadar gelişirler görürüz.

Rekabetin olacak maksimumu bu idi. Kendi namima Vida Boyd ve Buraktan bu sezon daha fazla verim bekliyordum. Elneny Caner Nkudu Diaby'den bi halt olmayacağı malumumdu. Bitti işte.

8 tane U-19 milli arti Macar milli Almos var elde. Arti bir yas büyük Kartal.

Karius, Diaby, Caner ve Rebocho'nun şu andan sonra 1 dk almasi israf demek.
Necip, Douglas, Boyd da kurtulamasan da israf.

Vida Ruiz Burak Nkudu Lens'i satabilecek kadar oynat. Kalani U19lar arti GG Atiba Boateng oynat sezonu bitir.

Ahmet Usal dedi ki...

Bu arada istatistiki olarak bu maçın en iyileri sırasıyla Boateng, Gökhan Gönül, Caner, Nkodou ve Vida; en çok klilit pas veren oyuncularımız da 6 kilit pasla GG ve Caner.

Yediğimiz golde de Atibaya net bir şekilde faul var, Sorloth topu kapmış göründü ama üstten sağlam itti, hakem ayağa baktı, açısı da zordu, süzemedi. İyi oynarken 1 - 0 yenik duruma düştük.

Karius da net bir şekilde yine yumurtladı.

Genel rakamlarda da TS yi ezmişiz, tek üstün oldukları istatistik ikili mücadele, biz 3.02 gol beklentisinden 2 gol, onlar 1.02 gol beklentisinden 2 gol çıkarmış.

YSY dedi ki...

Yazık oldu gerçekten. Defans hattı son dakika yenilen golde sörloth un attığı çapraz deparı nasıl sezemediler şaşırdım.

Takımın yine maksimumu verdiğini düşünüyorum ama kalite bu kadar yapacak birşey yok. Nkoudu da ufakta olsa bir gelişim seziyorum, içeri kat etti baya hırpaladı oraları. Çaprazında ayak uyduran bir 10 numara olsa daha iyi olacak gibi.

BJK4EVER dedi ki...

Caner'in oynamasi gayet mantikli. O oynamasa Rebocho oynacak ve 20 maca ulasirsa bonservisine 2.5 milyon euro vermek zorunda kalacagiz. Bundan kacinmak icin oynuyor. Kaldi ki hucum katkisi iyi, yine iyi oynuyor.
Aam defansif sikintilari hep var, ki 2. golde yine cikti meydana.
Alanya'daki Nsakala'nin bonservisi eline geciyorsa alinmali, hem alternatif olur hem onlu arkali oynarlar.
Ama hem Caner hem Gokhan takimda kalacaktir, kalmali da.
Elneny'e basta hic sicak bakmamistim, ama son birkac mactir 6 numarada parliyor bence. Ve inanilmaz ozverilir oynuyor; aynisi Boateng icin gecerli. Kadromuzda kalite hissettiren nadir oyunculardan 2'si, seneye kalabilirlerse kalmalilar.
Bu mac tekrar gosterdi ki, bu ligde atanin ve tutanin iyise tutunuyorsun bir sekilde. Kadromuz sanildigi kadar boktan degil, ki o kadar boktan olsa ligin en iyi oynayan takimini boyle patates edemezsin. Ama seneye 7-8 vasat adam almak yerine 3 tane iyi adam alinmali. Golcu tartisilmayacak capta bir adam olmali, kaleci net vasat ustu.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Bence de Nskala çok iyi, Wellington da bizimkilerden iyi stoper, ama artık Alanya dan alamayız, çok para isterler. Bir de limite takılmasaydı FB deistiyordu ikisini de diye biliyorum. Bizim scoutingle Nskala ve Wellingtonlar bulmamız lazım.

İleri ucumuz Boateng dışında baya vasat, kanat oyuncularının hiçbiri golcu değil, eskisinin yarı performasında emekliliği gelmiş pahalı kontratlı bir santraforumuz var. Kanat ve forvet oyuncularımızın ortak özelliği 'kazma' olmaları. Top istop edemiyorlar, ve bu küçük bir sorun değil, Lens, Burak, Nkododu ve Diaby böyle baya top kaybedip atak öldürmüşler bu maç. Hepsinin savunmaya katkısı hücuma katkılarından daha çok, yılda 2 - 4 gol ortalamalı (bazıları daha bile düşük) oyuncular. Asist yapmada da zayıflar, takımın asist yükünü GG ile Caner sırtlıyor, GG 35, Caner 31.

Takım Hoca gazıyla bu kadar oynuyor, yarıştan koptukça daha düşecektir. 3 iyi oyuncu bizi kurtarmaz, iyi santrafor bulduk diyelim, Ekubanın Sorlotha attığı pası atabilecek kanat-forvetimiz yok yahu. Kaleci zaten nereden bulacağız Muslera - Uğurcan seviyesi. Ekonomik krizde iyice zor.

Takımın en çok maaş alan oyuncuları en verimsizleri; Ljaic, Lens, verimli ya da az verimliler astronomik maaşlı, Burak, Vida.

O yüzden, bir şekilde yapılanmamız ve temizlenmemiz lazım. Derecesi, gelecek gidecek sayısı sezon sonuna kadar takımın yapacaklarıyla şekillenecek.

Zaitsev dedi ki...

Bu sezon izlediğim en iyi maçtı. Sergen hoca 4 haftada Avcı'dan kat ve kat iyi iş yaptı.

Lens'in karşı karşıya gol kaçırdığı ve peşinden gol yiyip 2-2 biten maç aklıma geldi Diaby ve Nkodou pozisyonları mundar ederken. Aklıma gelen başımıza geldi.

Hücumda hala başı kesik tavuk gibiyiz. Ne zaman şut ne zaman pas atılacak belli değil. Boateng, GG ve Elneny harici kafasıyla oynayan oyuncumuz yok.

Atiba ve Burak ile maça başlamamalıyız. Keza Lens ile de. Hücumda 8, savunmada ise 9-10 kişi oynuyoruz.

Yediğimiz ilk gol Burak ve Atiba'nın gevşekliğinden geldi. Sonrasında Vida ve Karius. 2ci gol öncesi orta sahada hava topu var. Atiba dışarıdan geliyor pozisyona. Arkadaş niye sektiriyorsun topu? Çık vur. Geçen hafta altı pasta sektirdi bu hafta ceza sahasında. O topu kaptırdıktan sonra defans hattında kimsenin yapabileceği bir şey yok. Tekme atmaya bile fırsat kalmadan yedik golü.

Uğurcan iyi kaleci, iyi açı kapıyor, pozisyon kapıyor ama bir yandan da kurtardıklarını iyi satıyor. Boateng'in şutu harici kol mesafesi dışına gelen top yok.

@ GeceGezgini Nkodou'yu olduğu yerden yarı sahaya kadar yürütmezler. Oradan gelmeye çalışsa sarı kart yiyerek aynı yerden çıkardı.

beagle dedi ki...

Sivok yillarca gol kadrajina girmeyen halle paramizi alip takimin içine etti.
91. Dk ondeyken solbek niye orta sahada, Sol stoperin niye kule santrafordan 10metre geride kaliyor?

Elneny ve Vida pozisyondayken yedik ama onlarin en azindan çabası var. Ruizin ağırlığı, Canerin saçmalığını burada bile öne cikaramiyorsak çok çekeriz daha.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Uzaklaştırılmaya çalışılırken rakipten dönen top Ekubana pas oluyor, Caner hariç kalan herkes pozisyonda doğru yerinde, Ekubanın pası çok iyi, VanDjk falan değilsen müdahele edilemeyecek bir top atıyor, ha Vidayı yeterince takip etmedi Sorlothu diye düşünebilirsin ama Vida Sorlothu top atılırken kontrol etti, Sorloth iyi kaçtı, pas da tam en iyi vuracağı yere müdahele edilemeyecek şekilde gitti, kaliteli gol. Ruizi suçlayacak hiç bir şey yok burada, bakış açısı farkı... Kariusu suçlayabilirsin, o açıdan kale direğinin dibinde bekleyeceğine biraz daha ortada olsa yetişebilirdi belki.

Huzeyfe dedi ki...

Yok abi o 2. gol yenmez. Bu tarz golleri iyi oynayan küçük takımlar yer, kötü oynarken maç kazanan büyük takımlar atar.
Pozisyonda Ruiz, Vida, Karius'un ekstra oyuncular olmadığını görüyoruz. Caner'in de sol bek olmak-alan parselasyonu, takım savunması gibi konularda zerre kadar bilgisi olmadığını görüyoruz. İstediği kadar pas atsın, daha futbolun en temel prensiplerine haiz değil adam. Avrupa takımlarında antrenmana çıkarmazlar böyle oyuncuları. Rol oyuncusu olur Caner. Doldur boşalt övünüyorsan Caner'i 15-20 dakika oynatırsın. En fazla budur.
Burak'ta acayip bir fiziksel düşüş var. Çabalıyor filan ama topa vuracak gücü yok adamın.
N'koudou için hızlı Dentinho demiştim 6 ay önce. 1 gol 2 asist bekliyordum, şaşırtmadı sağolsun. Faydasız. Bitirmeyi öğrenememiş. Karar+icra ikilisi aynı anda çalışmıyor adamda.

Sene başında 70 gol hesabı yapmıştık beraber, bir türlü olmuyordu. Olmadı. Bazı şeyler are not rocket science abi. Bu oyuncu grubuyla şampiyon olunamayacağı çok net belliydi. Hala niye genç oyuncuları denemiyoruz ben onu anlayamıyorum.

beagle dedi ki...

@Ahmet
Tosiç ve Ersan coktan one kosmuş o topu kayar dışarı atardi. Ruizin kayabilmesi için mavi taksi ile yetismesi lazim. 91 de Canerin ve Ruizin yerlerinin hiçbir açıklaması yok.

GG Karius'tan daha suçlu da deriz 2. Golde de gerek yok. Golü soldan yedik sagdan değil. Sol makul olsa Ekuban da "Bend it like Beckham" yapmadi. Yakın yapti ama it :)

beagle dedi ki...

@Huzeyfe
Hah senmissin o. Biri dedi de.istim Nkuduyu. Tebrikler. Ben azicik daha iyi bekliyordum.

Portekizi izliyorum. Diaby 15-20 tane atacak diyen bir arkadaş vardı. O da tersten tutturdu. Hepimize oluyor bazen.

beagle dedi ki...

Bjk 2021 e başlayalim

1. Transfer-Ersin-Dogukan
2. Gg-Kerem
3. Ridvan Ahmet Transfer
4. Transfer(Marcelo)- Erdogan-Alpay
5. Vida-Halil
6. Transfer-Atiba-Dorukhan
7. Lens-Mertcan-Ilkay
8. Transfer-Kartal
9. Transfer- Oguzhan- Umut
10. Ljajic-Boateng
11. Transfer-Almos

Lens, Vida ve Ljajici tutsak bile ilk 11e 7 isabetli transfer gerekiyor. Bu gençleri denemeye ne kadar mecbur oldugumuzun özeti.

Ruiz Roco ve Nkudu 3-5 kuruşa satilir belki. Burak'dan da kurtulmak lazim.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Beni de Ljajic yanılttı. Toplamda 20 gol katkısı bekliyordum. Burak geçen senenin ikinci yarısında ekstra goller atmıştı. Bu sene lig ortalamasının altında.
Abi bir kere izleseydik Oğuzhan, Almos, Mertcan'ı.
Bu maçta da Necip yerine Kartal girseydi keşke. Rize maçının sonunu gayet iyi oynamıştı.

Basar dedi ki...

@beagle
Vida kalmasın. Hatta Ruiz kalsın Vida yerine adam alalım daha iyi

Basar dedi ki...

Feda zamanı 500’e Ozzy, 900’e Olcay almıştık. Sonrasında 3’e Töre, 4,2’ye Sosa’yı bulmuştuk. Yine benzer işler yapmak gerekiyor.

Moneyball olayı!

Bilare bizdeki davulları aldıran ekibin allah bin belasını versin! O adamlara dava açmak, süründürmek lazım Beşiktaş’ı maddi-manevi zarar vermekten.

turgay dedi ki...

Geçen hafta Caner bu hafta 2 defa vida topa bakıp yanlarındaki adamları kaçırdılar. Savunma konusunda bu kadar salak adamlarla yine iyi oyun oynuyoruz. Ayrıca artan kondisyon seviyesi de ortada marrone etkisi diyebiliriz. Avcının takımı rezil durumdayken Sergen hocanın takımı bu kadar tempo yapabilmesi 1 ayda inanılmaz. Ayrıca dikine top oynayan takıma kurban olayım. Bıktık yan pastan. Son ekleme Trabzon bu hocasıyla çok puan kaybeder. Hakem ittirmeleri de bir yere kadar bu işin erbabı Galatasaray ile yarışırlarsa işleri zor

BJK4EVER dedi ki...

Vida'nin ne sucu var anlamadim. Ekuban kesilmesi imkansiz muhtesem bir top atti, Sorloth mukemmel zamanlamayla muthis bir kosu yapti. Burada stopere suc falan bulamazsin.
Sorgulanmasi gereken sey su; nasil Ekuban bu kadar kritik bir macta biz ondeyken son dakikada orada o kadar bos kalabiliyor? Bunun sorumlusu Caner.
Ikincisi, nasil oluyor da biz 85-94 arasi tempoyu dusurup zaman geciremiyoruz? Hepsi su iyi futbol, efendilik merakindan. Ugurcan 2-1'e kadar rahat bir 5 dakika calmistir, ama bizde 1 oyuncu haric 85'ten sonra yatan olmadi. Bu macta yata yata o son dakikalari bitireceksin. Biz hala 93'te tempo yapmaya calisiyoruz. Taci 1 dakikada kullan, gerekirse sari kart gor, rakibi ger, zaman gecsin arkadas. Anadolu takimlari bize bunun tillahini yaparken birazcik da mi feyz almiyorsunuz?

beagle dedi ki...

@Basar

Vidaya sinirini anlamakla beraber elde 2 tane stoper var:
biri mudaheleci/mucadeleci, hava topu fena değil, stopere göre golcü, vasat hizda ama arada kafa gidiyor. Diğeri çok agir, sicrayamiyor, alt lig topçuları üzerinden her topa vuruyor, savunmada yerini hep kaybediyor, ayağı iyi(!).

Idealde biri daha çevik iki tane 1.90lik lazim bana da. Stoper de 1.5milyona rahat oynamali.

Unknown dedi ki...

@beagle Portekiz'i izleyen bendim, Diaby forvet arkası veya uzak forvet oynaması koşuluyla söylemiştim onu, oynadığı maçlarda gördük zaten nasıl karıştırdığını oraları.

turgay dedi ki...

@4ever

Sörlot nereden koşup o topa vurdu onu da değerlendirmeni isterim. Onu takip edecek olan sen ben değil ona en yakın olan stoperdir. Caner'in kanadı boş ama elneny ekubana girmiyor bile orta yapmasını bekliyor vida arkasından koşup gelen Sörlota değil topa bakıyor. Bir defans oyuncusunun alan kontrolü bu kadar zayıfsa orada hatayı kimde aramak lazım? Hem de 2 defa aynı hatayı yaptı vida 1 defa da değil

beagle dedi ki...

Nickin kasten Unknowm mu, yoksa sorundan dolayi cikmiyor?

Forvet arkasi olarak daha iyi oynadığı kesin de sorun sürekli sağ acik mevkisinde oynatilip kendini ve takimi kitlemesi. Sagacik alindigini biliyorduk yalniz.
Bitiricilik de vasat alti kalinca hiçbir yerde olmadi. Diğer mevkiler duzelirse seneye Boatengin de uretiminin sayisal yetersizliği konuşulabilir.
En çok oara harcadigimiz Stoper ve Forvet mevkilerindeki bu isabetsizlik akil almaz.

Huzeyfe dedi ki...

@turgay

Ayni fikirdeyim senle. Topa bakması sorun değil bence, ama topa da gitmedi. İzledi sadece. Sonuçta 1-2 saniyelik bir olay, haksızlık etmek de istemiyorum ama 3 kusur kemiksiz kazanan oyuncudan daha iyisini bekliyor insan.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Attığımız ilk gole dikkatini çekmek istiyorum, rakibe basıp topu kazanan, anında takımı atağa çıkarıp ayağa oynayan Ruiz. Stoperin ayağı iyi olunca defans ofansa dönüşüyor abi. Eğer oyunu bu kadar önde oynayacaksak bence stoperlerin biri böyle olmalı.

Hasta ti dedi ki...

o degilde, ondeyken boş alanlar icin tyler boyd'u aldi hocamiz. Kontrayi dusundu hocamız. beni en çok sevindiren buydu
sag on o kadar rezilki insan düşünmeden edemiyor, hoca quaresma'yi da oynatabilirmiydi diye:)
n'koudou saga gecsin acilen, iceriye katedip kalecinin tam üstüne vurmak nedir ya. sagda dümdüz takılır, topu açıp koşar, basitleşir yapacağı isler

Unknown dedi ki...

@beagle sorundan çıkmıyor herhalde, uzun zamandır yazamıyordum Avcı truva atı nedeniyle, neyse ki kurtulduk da Sergen sayesinde en azından ruhsuzluk ortadan kalktı, dünkü maçta uzun bir aradan sonra ilk defa gollere bağırarak tepki verdim, en son Cenk'in Cadillas'a attı gole bu kadar sevinmiştim, tam ölü toprağını attık artık şampiyonluk yarışındayız derken son dakikalarda gelen gol bütün umutlarımı tüketti bu seneye dair ama lig o kadar boktan ki "dünya" derbisinden çıkacak bir beraberlik bizi yarışta tutmaya yeter.

beagle dedi ki...

Tamam nicki toparlarsan iyi olurdu, eskilerden tanidik misin ondan sordum.

@Huzeyfe
Iyi ayağa karşı değilim. Ama kisa, ağır olmasın. Danny ve Pedro'nun da ayakları iyiydi mesela.
Pedrodan Gokhan Keskin çıkacak diye ne umutluydum ah ah.

beagle dedi ki...

Bu el spastico da hep berbat futbol oluyor ama sonrası çok keyifli. Yalı oğlanı sümsüğe niyetlenmiş. Tribünden birilerine atlamış:))) korumalar gelmesin de bi göreyim.
Neyse tam ortam işte. 11 puani kapayamayiz ama bu arada nefis revizyon yapılır. Bu dakikadan sonra puan hesabi vb kalmadı. 4 takım koptu.

turgay dedi ki...

ben fenerin trabzon serisinde hem trabzonu hem de kendilerini bitireceklerine inanıyordum genelin düşündüğü gibi ama dün akşam itibariyle kendilerini bitirdiler. hakem kadıköy normalinin dışında bir maç yönetince ortaya bu tablo çıktı. normal kadıköy maçında falcao ve donk atılır onyekurunun penaltısı çalınmazdı ama tam tersi oldu. gs artık ciddi şampiyonluk adayı ki bırakmazlar diye düşünüyorum buradan. açık konuşmak gerekirse vizyon diyerek gelen adamın tribünden atlayarak hayatına devam etmesi çok hoşuma gitti. tam bir türkiye gerçeği.

Huzeyfe dedi ki...

Ben üzüldüm açıkçası. Başkanlık bir durum yok bence o takımda. Fenerbahçe kulüp olarak 9 yıldır bir travmayı atlatamadı. Herkes çıldırmış. Ne oluyor abi?

can dedi ki...

Ali Koç’un durumu Türkiye’nin aynası resmen. Fener uzun süre toparlayamayacağı bir sürece girdi. Bizim de durumumuz düşünüldüğünde eğer bu sene şampiyon olursa yeni bir GS hegemonyası gelebilir. Gerçi burası Türkiye! Bunları konulurken biz, yarın bakarsın hoop her şey değişmiş.

YSY dedi ki...

Erol bulutu getirirlerse bir nebze ateşi düşebilir ortalığın.

Şampiyonluk yarışında trabzon pek sağlam durmuyor gibi geldi, hoş gs de uçmuyor ama bu yollardan çok geçtikleri için psikolojileri rahat. Trabzon için tek avantaj zor maçlarının bir kısmını bitirdiler. Başakşehir alanya ve gs ile kaldı.

fidddas dedi ki...

ben bu sene fenerbahçenin yılı olur diyordum ama ersun yanalı hesaba katmamışım. o da artık tam anlamıyla kaşarlaşmış hocalar sınıfına girdi, buradan geri dönmez kariyeri. aslında ali koç üstüne düşeni tam beklediğim gibi yaptı(işin medya ve tartışma kısmında kendini hiç geri çekmedi hep ataktaydı ama bu atağı yapacak kadar takım yoktu arkasında)

galatasaray için ise zor fikstür dönemi başlıyor maçlarının kalanının neredeyse yarısı ilk 7 takımıyla, kadıköy deplasmanı psikolojisini attılar ama artık takımlarda çok yabancı var, oyuncularda taraftarlarındaki kadar rahatlama olmamıştır.

tarbzon içinse alanya deplasmanına kadar erteleme maçıyla birlikte 6 maçın 4ü deplasmanda ve fener kupa maçının ilk ayağı var. bu dönemi de atlatırlarsa şampiyon olurlar. ama teknik direktörleri bu işin altından kalkabilecek birisi değil, biraz desteğe ihtiyaç duyuyorlar onu da alıyorlar zaten.

bizim içinse sergen hoca tam beklediğim gibi bir etki verdi. hatta beklentiden fazlasını bile verdi. taraftara ve takıma en azından heyecan verdi. basın toplantılarında falan gayet düzgün demeçler veriyor ve enerji katıyor. 6 ay üzerimizde resmen ölü toprağı vardı, galip gelince bile bir çoşku oluşamıyordu. her giysi her bedene oturmuyor, abdullah avcı bize heyecan olarak dar geldi. ilk 7 maçlarından çıkmak üzereyiz, sonrasında nispeten mücadelesi daha düşük maçlarda bir kaç puan kaybından sonra beklediğimiz altyapı oyuncularının da dahil olmasını ve seneye yapılan hazırlıkları göreceğiz gibi geliyor. ben seneye trabzon kadar bir takım kurabileceğimizi düşünüyorum. 14-15 kişilik as kadro yeter. 1-6-8-9-10 numaraları doğru parçalarla kurarsak diğer parçalar buna uyum sağlar ve seneye yine yarışmanın içinde oluruz. umarım şimdiden bu mevkilerin adamlarına bakılıyordur da temmuz başında kampta hepsi olur. ağustos sonunu beklersek bu iş olmuyor.

yilmaz dedi ki...

Açıkçası GS'nin kazanması hiç iyi olmadı. Bu gazla şampiyon olur bu kefereler. Trabzon'a çelme takarak biz de adamlara moral verdik.

Bizim maç ile ilgili olumsuz bir şey yazmayacağım. Sezon başından beri, hatta 2-3 sezondur o kadar rezil oynuyoruz ki, bu maç bataklıkta bir gül gibiydi. O gülün de dikenine katlanacağız.

Sörloth'un ikinci golünde evet zincirleme bir hatası var takımın ama, Sörloth ve Ekuban'ın becerisine de önce bi saygı göstermek lazım. Sörloth'un neredeyse 30 - 40 metre çapraz koşusu ve topla buluşması bana Gomez'in gollerini hatırlattı. Çok güzel bir santrfor golüydü. Ben burada hataya odaklanmam açıkçası.

Abi Ruiz yorumlarına hiç katılmıyorum ya. Adamın bariz tek eksiği ağır olması ki bu zaten alındığında da biliniyordu.

Bence duracağı yeri iyi biliyor ama takım savunması o kadar kötü ve tonlarca bitirilemeyen hücumda birebir kalıyor ki benim diyen stoper dağılır böyle bir durumda. Yahu Sol tarafta Caner diye bir kanserli hücre, her pozisyonda hata yapan adam varken sol stopere laf söylemek büyük saçmalık.

Rakibin forveti ile birebir oynaması gereken adam Vida çünkü asıl işi kesicilik olan adam o ama bütün rakipler Beşiktaş'ın solunun zayıf olduğunu bildiğinden sürekli oradan yükleniyor. Nitekim yediğimiz iki gol milyonuncu kez sol kanattan geldi.

Adam Caner'in üzerine bir de Vida'nın arkasını toplamaya uğraşıyor çünkü Vida'nın çevre kontrolü diye bir şeyi yok. Bunun üstüne bir de teması sevmediği için faul bile yapamayan 2 önlibero ekliyorsun gümbür gümbür savunma oluyor. Karius'u zaten artık saymıyorum. Adama maçtan önce kokain mi çektiriyorlar napıyorlar kimse bu kadar düşük konstantrasyonla oynayamaz.

Neyse ben Sergen'in müthiş bir iş çıkardığını düşünüyorum. Bu kadar yetersiz bir takımdan maksimum verim alıyor. Ama o maksimum verim bile bize maç kazandırmaya yetmiyor çünkü yetenek sorunu çok ama çok derin. Sörloth'un attığı gole bak, Oğulcan'ın, Bifuma'nın bize attığı gollere bakın abi. Yani insan gibi de atmıyorlar ama biz kazma uzak forvetin neredeyse her maç karşı karşıya kaçırdığı yerde dünya kadar puan kaybettik.

Diaby, Karius hatta Elneny'nin bundan sonra alacağı her dakika bize kaybettiğimiz puanlardan daha büyük eksi yazar.

Ahmet Usal dedi ki...

Geçen haftadan Kanaryanın kaybedip yarış dışı kalacağını maçlarını izledikten sonra anlamıştım. Hatta burada da yazdım. Çok Yanal meselesi de değil, kadroları GS-TS-BS ye oranla zayıf, defansları patlak, orjinal son iki yılında düzenli oynamış bir stoperleri var, yedek sol bekleri de yok. Muric dışında etkili hücumcuları da. Hatta daha ileri gideyim, Gustavo, Ozan ve Muriç dışında birinci sınıf oyuncuları da yok, bizden halliceler. Bu kadar gittikleri de Koç gazıyla, zaten bizden yukarda güçler arkalarında değil, belliydi buraya geleceği. Senelerdir tüm başarısızlıklarında verilen tek emzik Kadıköy lobileriydi, artık öyle bir güçleri olmadığını dün akşam gördük. 20 senedir o sahada bu kadar 'tarafsız' maç yöneten bir hakem gördünüz mü? Zamanın ruhu diye anlattığım şey bu işte.

Trabzon yürütemeyeceğini kazandığı maçlarda bile gösterdi. Yeni Hocaları çaylak, gol attığı gibi çanakkale geçilmez oynatıyor, bu gitmez, olağanüstü kaleci ve golcüye rağmen Hocasına da dayanan lobisi, yarışmayı tüm takımlardan daha iyi bilmeleri ve genel kalitesi daha üstün GS ile yarışamazlar.

Benim tahminim GS şampiyon, TS ikinci, Başakcity üçüncü olacak. Kalan yerler için Sivas, Alanya ve FB ile kapışacağız.

Ülke futbolunun ekonomik yıkım sürecinden tepeden gelen maddi - lobi desteğiyle GS ile TS yi kurtaracaklar. GS kimseden iyi değilken ve aman aman oynamazken iki sene şampiyon yapıldı. ŞL deki başarısızlıklarına rağmen adamlar yine iki senedir devre araları neredeyse yarı yarıya kadrolarını yenilediler, kaliteli oyuncular aldılar, arayı açmaya başladılar. Şu an her takımdan kalite olarak bir misli öndeler. Mucize olmazsa, mesela Kanarya - Kartal kitlesi organize olup TFF ye falan yürümezse senelerce sürecek GS dominasyonunun önü açıldı. Bundan sonra bu ekonomiyle yapılandığımızda bile daha senelerce şampiyonluk ve ŞL göremeyeceğiz. AL ve Braga seviyesi gerçekçilik.

Bu sene kritikti, Koç da daha diğer kuşun başındayken daha bilinçli ve birlik olup mücadele etmeliydik. Herşeyde, faiz indirimi, borçların uzun vadeye yayılması, hakemler, yapılan tüm haksızlıklar. Geçti artık. Ama yine de mücadele lazım, ne kadar susarsan, tepkisiz olup 'işine bakarsan' o kadar daha tepene çıkarlar. Sonra da eziklikten Biliç seviyesi organize olsan bile üçüncülük üstünü göremezsin. Bu filmi gördük. Yaşandı. Biliyoruz. Bu defa sonu kayyım ve Arap sermayesine satılış.

beagle dedi ki...

Renklilerle ilgili çocukluktan bi tezahurat hatirlarim: Beter ol beter... Ne zaman üzülsem, insani duygular vb hep pişman ettiler.

Şampiyonluk iki kademeli el değiştirdi. Ersunun Stoper seçimleri ve takimi boydan boya onlibero doldurmasi ilk aşamaydı. O bunlari yapinca Fetosaray kan kokusunu aldı, mhk kartini oynayıp devre arasi gene anlaşılmaz paralar harcadi. Bir garanti almadan yapmazlardı. Damatla fetosaray ilk iki için penaltı çekişirler.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle +1

Yine biriniz durumu benden çok daha iyi özetledi. Mahçup olduğuma memnun olduğum sayılı yerlerden burası:)

Basar dedi ki...

@yilmaz ben de aynen Gomez'i gördüm. Bence Trabzon'un kadrosu çok iyi. Bize bu kadar ezildikleri maçta 2. golü atmaları büyük takım refleksi. Hocası hariç benim 1 numaralı şampiyonluk adayım.

fenerin bu kadar düşmesine şaşırdım. Takımda Beşiktaş sendromu görüyorum. Konsantrasyonu iyice hakem/mhk/federasyon eksenine kaydırdılar. Oyuna değil bunlara şartlanmak takımı net olarak düşürüyor. Taraftarın da dengesini bozuyor. Biz uzun yıllar bu psikolojideydik. Daha yeni yeni toparlandık. Genel olarak bu yorumu yazmışken dünkü hakemin aynı bizim maçtaki hakem gibi skora net etki ettiğini yazmalıyım. Bizim ilk golden ve dünkü gs penaltısından sonra hakemlerin VAR tarafından çağırılmamaları büyük fiyasko.

Sergen sadece motivasyon anlamında değil oyun ve kondüsyon olarak da takıma iyi geldi. Yazın doğru transfer/ U19'dan gerçekten düşündüğümüz gibi bir kaç potansiyel çıkarsa sene bizi yarışmacı yapar. Gerçek anlamda hocalığı (ve yöneticiliği) yaz döneminde belli olacak. Ben Avcı'dan da onun başımızada olmasından son derece memnunum. Bu ultra kazma takıma kazanacak seviyede top oynatıyor 4 haftadır.

yilmaz dedi ki...

Belki biraz terbiyesizce bir fikir olarak gelebilir ama, seneye Sergen ile başlasak bile, kadroyu ona kurdurmamalı ve bir teknik direktörle sürekli temas halinde kalmalı. Sergen Hoca'nın gevşek bir tarafı olduğunu biliyoruz, devre arası apışıp kalmamak için Sergen Yalçın'dan sonraki teknik direktörü belirlemek lazım bence.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

Sergen Hoca her gittiği takıma ilk 6 maç seviye atlattı, kelime anlamıyla coşturdu, sonra da düşüş yaşadı, oyun olarak da. Ekibinde getirdiği (ilk Denizli çalışmıştı o İtalyanla) kondisyoneri takıma aşırı yükleme yaptı, kaç maç sonra acısı çıkmaya başlar bilmem ama yarısı yaşlı bir kadro, sezonun son 5 maçında baya düşüş yaşarız diye tahmin ediyorum. Daha iki sezon boyunca at gibi koşturabildiği bir takım çalıştırma tecrübesi bile yok. Uzun vadede oyunculara sözünü ne kadar dinletebilecek, ne kadar bu verimi almaya devam edebilecek soru işareti.

Bu yaşanan olağanüstü düşüşten sonra tam zamanında mevcut özelliklerinin takıma ilaç gibi gelmesidir. Yoksa çok abartılacak bir şey yok. Sürekli bu tempoda oynayamayız, oynayabilmemiz için en az 3 yaş daha genç bir kadromuz olması lazım. Ve bu yüklemelerin de devre arası yapılmış olması.

Sergen her türlü etkiyi düşünürsek yaşanması gereken bir deneyim. Ne kadar süreceğini zaman gösterir. Daha önce yaptıklarının üstüne çıkması, @Huzeyfe'nin dediği gibi 'seviye atlaması' gerekir. Bir şeyden eminim: Mevcut futbol ikliminin ruhunu çok iyi biliyor, futbol dışındaki şeyleri de çok iyi yönetecek. Taraftarın sevme ve isteme nedenlerinin en önemlisi bizim 'Terim' figürümüz olması. Daha olmadıysa da olsun isteniyor. Ülke futbolu bu, kültür bu, seviye bu. Bunları yabancı hocacı yapılanmacı arkadaşlar için özellikle yazıyorum. Sergen denenmeden, aşırı başarısız olmadan diğer seçeneklerin hiç şansı yok. Başarırsa zaten bizim 'Fergusonumuz' olsa güzel olurdu, ama seviye olarak ancak Terimimiz olur, daha relax ve kabadayı olmayan, kulüp kültürüne daha uygun karakteriyle. 'Ferguson' adayım Çalımbaydır, eğer tekrar takımın başına geçmeyi başarırsa. Buradan bunu desteklediğim anlamı çıkmasın, ben de Terzic ya da Villas Boas gibi adamları bir Avrupa ülkesi olsaydık tercih ederdim, ya da futbolumuz temizlenmiş ve değişmiş olsaydı. Bugünün şartlarında öyle biriyle başarı ya da seviye atlamak çok zor, çünkü eşik atlatacak psikolojik sınavlarda ülke gerçeklerine takılır, sonuç alamaz, kaybeder, gönderilir. Hani evvelden gördüğümüz film.

beagle dedi ki...

@Övünç
Ruiz kafa topu savunmasinda yeterli mi?

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Pedrodan iyi, 4 santim boyu uzun, sakatlıktan döndüğü maçlarda hiç zıplamadı ama son üç maçtır zıplıyor, sen nasıl negatif yönlerine takıksan ben de özellikle iyi yönlerini izlerken beğenmediğin yönlerine ekstra bakıyorum. Erzurum maçları dışında hiç bir zaman seviyesi aşırı düşmedi. Yer tutmayı bilmesi, doğru zamanda doğru yerde olup ilk müdaheleyi genelde yapabilmesi ya da yapamıyorsa bile boş bırakmaması, zaaflarını bilip o zaaflar doğmadan sorunu çözmeye çalışan zekada olması ve de oyunu iyi kurması nedeniyle artıları eksilerinden fazla. GG ile beraber defansın en dengeli adamı. Burda başka arkadaşlar yazdı, katılıyorum, yanına bir Marcelo bulabilsek, ya da Malatyadan Mina - Alanyadan Wellington gibi bir adam o zaman kaya gibi bir defans haline geliriz. Solbeke de Nsaka seviyesi olursa tabi.

Ahmet Usal dedi ki...

Hatta Sivoktan falan da iyi, defansta yerini de en az kaybeden adam, en yanlış yazdığın şey bu!

beagle dedi ki...

:) tek tek gelin de. Hep soldan yiyoruz Ahmet bu bir. Lazım olduğunda yerinde hiç görmüyorum bu da iki.

Sivok dediğin elek için de çok kavga ettiydim.Kotu dedikce milli topçu sen mi biliyon diye. Şimdi herkes arkasindan salliyor.

2 onlibero ile oynayip dunyanin golünü yiyoruz. Onliberolar iyi, stoperler iyi hepsini Caner ortaliyor Karius mu attiyor allasen? Alt ligin yedek forveti Ruizin üzerinden kalkmadi. Şimdi sicriyor diyosun, herifin sezon basi gol beklentisi 0.8. Ayni boydaki Vida'nın 4.

Pedro 1.83 Ruiz 84. Ruiz 90 kg civarlari belki daha fazla. Italya Ispanya gormesi de ondan, gürbüz diye. Bize hiç uygun degil. Avci herseyde s.cti Ruiz'de mi hakli?
Neyse gelecek sezona başlar zaten. 3M bonservisi hicbir salak odemez buna artik.

Inşallah Vidasiz, Ruiz Roco 2 3 mac izleriz hanyayi konyayi görürüz.

Çok iyi değil hava toplarında ortalamanın gerisinde ama link up'ı lig ortalamasının çok üzerinde. Zaten onu değerli yapan da bu.

Basar dedi ki...

Bir türlü Marcelo-Tosic üzerine çıkamamış olmak üzüntü verici.

Bu arada Elneny'i son maçta beğendim (anti-beagle :) İlk defa bu kadar ileriyi düşünerek pozitif top oynadı.

yilmaz dedi ki...

@Basar o kafayı vuraydı, iyiydi.

Ahmet Usal dedi ki...

@Basar

Mevcut kadroda oyun aklı, tekniği ve zekası en yüksek oyuncularımız Boateng, Ljaic, Gökhan Gönül, Elneny, Ruiz. Lig istatistiklerinde en çok topa sahip olan ve en çok pas yapan takımız. Bu Avcı tarafından planlandı, Elneny ve Ruiz transferlerinin birinci nedeni bu konulardaki becerileri ve başarıları. Tabi hızlı yapamadığında bunları habire yana geriye dönmek zorunda kaldıklarından oyun kabız oluyordu, Sergenin en önemli farkı bu oldu, Elneny yi resmen daha hızlı, öne ve dikine oynasın diye dürtüyor her maç, onun da etkinliği artıyor yavaş yavaş.

Bu adamların eksiklerini @beagle yeterince yazdı, ben de eksik olmayayım, artılarını yeterince yazayım, ilk 11 in kaliteli 5 oyuncusu varsa ikisi bunlar. Evet bizim lig ya da Seri A için yumuşak adamlar, Avcı dışında planlama yapan biri almazdı bunları, biri zaten kiralık, Mısır Milli, gayet iyi Basel kariyeri ve PL de Arsenal de banko oynadığı bir sezon olan oyuncu, diğeri piyasa değeri 4 milyon Euro olup 2.5 milyona alınan ve her zaman satılabilecek bir oyuncu. Son 10 yılı La Liganın başaltı takımlarında düzenli oynayarak geçmiş, o ligin Barcelona ve Real Madrid stoperlerinden sonra istatistiki olarak topu en iyi oyuna sokan 3. oyuncusu olan bir topçu. Çöp değiller! En büyük derdimiz değiller. Eldeki kadronun iyi parçalarılar, Ruiz Vidanın maaşının yarısını alıyor, Elneny de, adanmış da oynuyorlar, kalitelerine ve aldıkları paraya göre yararlılar. Onlardan çok daha verimsiz Diaby, Boyd, Nkodou, Ljaic, Lens, defans problemi nedeniyle Caner, Burak, Güven, Umut, Karius gibi (unuttuğum varsa tamamlayın) oyuncularımızın yanında bu kadar tartışılmaları bile abes. Sadec @beagle takık diye :)

Ruiz'in en kötü geçirgen maçları sakatlıktan döndüğü maçlar, Erzurum maçları öyle, takım düşükken takım kurtaracak oyuncu modeli değil bunlar, ki en çok eleştirilen maçları takım düşükken, ama takım bütünlüğü varsa herkesten faydalı olabilecek oyuncular, bir oyunun ve sistemin oynandığı liglerden gelmişler, alışkanlıkları bu. Bizdeki savurganlıktaki hiç bir takımda ya da ligde oynamamışlar.

Caner solda oldukça herkes soldan saldıracak, doğa kanunu gibi bir şey. Sonuçta subjektiflik de insan doğası, benim baktığım yerden çöp ya da kalitesiz değiller, takımın acil ilk sorunu da değiller, onlardan verimsiz ve beter en az 7 - 8 oyuncumuz var, yarıştığımız sürece faydalılar, abartılı şekilde itham edildikleri için her tartışmadan sonra normalde bu kadar olmayacak sempatim daha da artıyor bu arkadaşlara karşı. Kötü oynayacakları gün de olacak elbet, madem başka kötü oyuncumuz ve derdimiz yok, tartışırız, elim sağlam :)

Emrah D dedi ki...

bizim U19 maç özeti değilse de tüm maçlar youtubeda filan oluyordu eskiden şimdi o da yok. bildiğiniz bir yer var mı özetleri veren?

Ahmet Usal dedi ki...

@diskonnektus erektus

Bazılarının özetleri burada ama çok az : https://www.youtube.com/playlist?list=PL9cHUNBybga7S4YEEjeg1hVbRYJnVftHT

YSY dedi ki...

Sergenin oyunu genel olarak beğeni görüyor. Mr. Ego da dün 5 kere bizim maçtan bahsetti, arkadaş takibe almış şimdiden.

Fakat tabi daha geçmesi gereken sınavların olduğunu düşünüyorum. Oyunu dengede götürmek gerektiğinde nasıl davranacak yada çok güçlü bir rakibe karşı defansif zaafiyetler gösterecek mi ? Çünkü biliç gibi yada daha da eski lucescu gibi dengeli bir oyun tarzı yok arkada boşlukları oluşması doğal, buna zamanla bir çözüm bulması gerekecektir diye düşünüyorum. Bakalım zaman gösterecek. Umarım sürekli oyununu geliştirmek ile ilgili dürtüleri bulunuyordur sergenin. Tek korktuğum yan orası.

beagle dedi ki...

Tamam o zaman şuraya geliyoruz: ağır ve hava savunmasi zayif, 1.84luk stoper benim için oncelikli sorun.

Şöyle gelistireyim, 2 onlibero sistemlerine inanmadigimdan, Besiktasa yakistiramadigimdan Ruiz ve Elneny bence uygun degil hatta zararlilar. Bu fi tarihinde Tayfur Havutcu, Ibrahim Toraman vb bizde 5 6 sene oynayan, bir yer kaparken başka eksiklik yaratan oyuncular için duydugum aynı his. Onlar dogal olarak, hakederek diğerlerini kestiler, ama Bjk ideal bir yöne gitmedi.

Yoksa Elnenyn'in düşük top kaybi, alan kapama gayreti vb ortada. Ama abi buz Oguzhani niye yuhaladik? Atiba-Elneny oynamak için mi?

An itibariyle Ruiz gidip Baki gelsin demiyorum da seneye kendisine güvenmiyorum. Tek onliberoya inersek, Volkan Babacan gibi bir kaleci gelirse, kafa ile hat trick yeriz.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Takımda gerçek verimli bir 8 numara yok, bu sistemi felaket başlangıçtan sonra Avcı buldu, Sergen Elneny yi 6, Atibayı 8 -10 karışık bir şey yaptı, Elneny de yavaş yavaş hücuma daha çok katkı vermeye başladı, 8 yokluğundan iki doğal pozisyonu 6 numaradan hibrid bişiler yapmaya çalışıyor, düzelirse Ljaic ve Boatengden daha çok yararlanıp 6 lardan birini kesebilir.

Oyun bilen stoper iyidir yanına atlet hava topu canavarı daha çabuk bir kesici bulduğunda. Hatırlarsın ben de senin gib en başta şikayetçiydim bu konulardan ama takım savunması, iyi yerleşim ve oyun bilgisiyle bir yere kadar çözülüyor. Ruiz kariyer olarak da kalite olarak da Sivok, Pedro, Toraman falan gillerden iyi, kalitesiz ya da verimsiz en az 9 oyuncumuz var, onlar daha büyük sorun, ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. En başta atanımızla tutanımız kolpa.

Emrah D dedi ki...

Ruiz'in mesela hava toplarında iyi olanı ama oyun kurması o kadar iyi olmayanı Ronaldo'ydu, onun da ağırlığını gizlemek için 3lü defansa dönmemiz gerekti hazırlık maçında AEK bizi 5leyince. Lucescu milli takım dönemi çok aşırı kötüydü ama 100. yılda harika pragmatik hocaydı. Bir şeyin işe yaramayacağını bir hazırlık maçında görüp plan değiştiriyordu umarım (ve öyle tahmin ediyorum ki) Sergen hoca da Lucescu kadar olmasa da aynı tarz.

O değil de, biz Zago gibi adamı bedavaya nasıl aldık halen bunu aklım almıyor. Modern dönemimizin en iyi stoperi o muydu acaba?

Ahmet Usal dedi ki...

@diskonnektus erektus +1

Modern dönemde bize gelen en iyi stoper bence Marceloydu. Benim tanık olduğum Beşiktaş tarihindeki en iyi stoperde Daumun ilk döneminde gelen ve bir sene oynayıp giden Norveçli Johnsen di. Hani sonra Manuya gidip senelerce oynadı. 1.95 boya korkunç bir atletlik, hız ve çabukluk, markaj, oyun bilgisi, ayağı düzgün olma ki dönem dönem hem bizde hem de Manu da Önliberoyla da oynadı.

Bir de Les Ferdinand var öyle bir senelik efsane, sonrası şahane PL kariyerli.

İlhan Mansız ve Gomez kadar iyi striker da izlemedim bizde. Feyyazı sayamam, çok kibardı, döneminde ondan iyi Tanju ve Aykut vardı.

beagle dedi ki...

Begendigimiz çoğu adam aslinda ekurileriyle iyi. Zago da Ronaldodan çok hizli değildi üstelik oyun kurucu da değildi. Yanlarinda Ahmet ile iyi oldular.

Marcelo benim en sevdiğim. Gol atmasi, ayağı, boy pos vb. Ama Cengiz etrafinda pir döndü mesela. Yaninda Ersan/Tosic ile Marcelonun tadindan yenmez.

Egemen de benim için 3 Ruiz eder. Ama Sivokla falan olmadi. Marcelo ile olurdu.

@Ahmet
Tanju gibi 9 dünyada az izledim. Ama Feyyaz kibarsa Aykut nonostu. 87-92 Santraforlara bakarsak Tanju, Ali, Feyyaz, hatta 1 sezon Hasan Vezir Aykuttan çok daha etkililer.
Aykutla, Hamiyi kiyaslamak olabilir. Iki çok acayip gol atabilen ama 9 olmayan forvet.

Emrah D dedi ki...

Johnsen'le ilgili şöyle saçma bir anım var, 2014 kışında bir mallık edip tam karın soğuğun içinde Oslo'ya gitmiştik gezmeye, orada barın birinde bir adamla muhabbete başladık nerelisin dedi Türküm dedim futbol muhabbeti oldu hangi takımlısın dedi Beşiktaşlıyım dedim adam dedi ki Ronny Johnssen'i hatırlıyor musun dedim ki hatırlamaz mıyım meğer bunun abisi Johnssen'in en yakın arkadaşıymış telefonla aradı çağırdı gel iki kadeh bir şey içelim diye ama müsait değilmiş gelmedi :D

Hakkaten çok iyi stoperdi ama o gelip de ağza bir parmak bal çalıp giden tayfadan olduğu için gönül rahatlığıyla yazamadım Zago sanki daha bir bizden olmuştu.

Zago Ronaldo'dan biraz daha hızlıydı ama ortalamaya göre ortalama belki de altı olabilir. Biri yavaş biri ortalama hızda olunca maçına göre ya Emre Aşık ya Ahmet Yıldırım ile desteklemek gerekiyordu.

Öte yandan Zago'nun tekniği sol açık oynasa oynayacak kadardı sanki veya da bana öyle geliyordu. :)

Yahu biz de adam Van dijk demiyoruz zaten defoları var tabi ama o dönemde aranan özellikler belliydi ve adam bunların hepsine cevap verebiliyordu. Bence bizim seviyemizde bir takım için çok çok iyi oyuncu ama o defoları kapatabilecek bir sol bek, geleni içeri almayan bir kaleci ve aklı futbolda olan ve maaşı 3m€ olmayan bir partner lazım. Adam ligin açık ara en iyi link up yapan stoperi. Adam gibi orta sahamız olsa Victor yıldız muamelesi görür burada. Bu arada hava topu yüzdesi Epureanu'ya baya yakın mesela.

beagle dedi ki...

Hocam link up dediğin ver-kaç, geniş tanimi ile ver boşa kaç/pas opsiyonu ol. Yav Elneny de onu yapiyor.Atiba da. Oynarsa Kartal da. Stoperim yapmasin zaten.

Ruiz şu ana kadarki az Bjk geçmişinde en az 3 defa pası rakibin göbeğine atti, top sekti, atiba vb girdi kurtuldu. Bu yüzden de zaten yerinde değilken gol yiyoruz.

Bir oyuncu önce mevkisinin görevini çok iyi yapacak, diğer artisi sonra. Nkudu tay gibi koşuyor maşallah ama gol asist yok. Napim ben onu, yedekte kossun o zaman.

Basar dedi ki...

@Övünç podcast yok mu?

Huzeyfe dedi ki...

@disko

Gittiğin yer Norveç olmasa seni yemişler diyecektim ama öyle gebeş bir Norveç'li hayal edemedim.

@övünç

Abi ne istatistikliklerle geldim ben, adam yanaşmıyor abi. Ruiz kafayı takacak en son adam bence de.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Tanju, Feyyaz ve Hami ile ilgili çok güzel bir anım var, her denk geldiğinde anlatırım, 89 ya da 90 yılı, Ankara’da yatılı okuyorum, Tınaz Tırpan Milli Takımın başında, efsanevi bir kadro var o dönem için, elemelerde iki kez Rusya’ya yenilip şampiyonaya gidemeyen ama hepsi yıldız.

Milli Takımın antremanı var 19 Mayıs stadında, herkese açık, okul da hemen stadın dibi denecek kadar yakın. Tanju, Feyyaz ve Hami gol çalışıyorlar, ama nasıl: Sağdan Rıza, soldan Ünal ceza sahası önünden orta açıyorlar, Tanju, Feyyaz, Hami gelişine vuruyor.

Hami en çok kaçıran, 10 ortadan 4 - 5 ini atıyor ama nasıl, sağ vole, sol vole, kafa vuruşu. Feyyaz 6 - 7 sini atıyor, yine voleler ve kafayla.

Tanju hepsini attı, üstelik en gösterişli vuruşlarla. Volenin ve kafanın her türlüsü(uçarak) ama en güzeli iki golü uçarak havadan topukla(sağ ve sol topuk) attı. Akrobasiyi hayal et. Ben hayatımda böyle bir şey görmedim, şu kadar diyeyim, artık öyle santraforlar yetişmiyor, Tanjunun döneminde onun kalibresinde Van Basten ve Papin vardı. Şu an ceza sahasını ve gol vuruşunun her türlüsünü ezbere bilip yapan santrafor yok, biz dönem olarak şanslıydık, bu adamları izledik.

Son olarak, istatistiklere bak, bilgilisin o konuda, ligde havadan ve duran toptan en az gol yiyen takımlardanız, en başarılı duran top kullanan takımız aynı zamanda, en çok golü öyle attık. Avcının güçlü tarafıydı duran top, yerleşim. Takımın Avcıyla filminin koptuğu ve Ruizin sakatlıktan döndüğü alt lig maçları ölçü olamaz, Erdoğan da döküldü o maçlarda.

beagle dedi ki...

@Ahmet,Huzeyfe
Istatistikte örnek sayisi önemli. Ruiz bu sene kaç maç oynadı 15 mi? 4 5inde çok kotuyse bunu temizlemek için 20 tane iyi oynasin bakariz.Daha çok yolu var.

Adamin boy kilo oraninin berbat oldugunu, Pedro boyunda oldugunu, kafa vuramadigindan kariyerinde 40 macta 1 golle oynadigini (Vidanin 5de 1i, Epureanu'nun 4de 1), bu sene 2 onlibero ile oynarken ligde maç basi 1.5 yedigimizi falan daha ne yazayim da siz ikna olun? Bence olmaniza gerek de yok, gorecegiz zamanla. Geçen yil da Mirin için döndü ayni muhabbet. :) twitterda çakma Bielsa var. Havaya girmis denyo, Mirin iyi adam hicbisey bilmiyonuz yazdi benle bir gence. 2 hazirlik maçı sonrasi Mirin yolcu olunca gitmeli demistik diye başladı dansoz.
Bunlar defolu topçu. Nkudu Elneny Ruiz Diaby hepsinin iyi yonleri var, hepsi de mevkisinin asıl işinde yetersiz, ya Madida, Kaan Dobra gibi başka bişeye evrilir ya da giderler. Durum bu kadar basit. Misal Nkudu sag kanat, Diaby 2.forvet oynarsa başka birşey konuşuyor olabiliriz.

Abi podcast'e adam bulamıyorum ya. Bıkkınlık geldi milleti kovalamaktan, o yüzden biraz nadasa bıraktım.

@beagle

Hocam senin mantığına göre bir takımın 1.5 gol yiyor olmasının tek sorumlusu sol stoper o zaman. Link up dediğim şey takımın 1., 2., 3. bölgelerinin birbirilye bağlantısı demek oluyor. Bu illa orta saha oyuncularının yapacağı bir iş değil. Defans ile orta sahayı bağlamak da link up'dır, defanstan hücuma geçiş de link up'dır. Adamın bölgeler arası geçişe sağladığı katkı ligin açık ara en yükseği ki çok çok kritik bir özellik. Diğerleri daha kaliteli oyuncularla çözülebilir ama bu çözülemez. Spesifik yeteneği var adamın. KAfayı diğerlerine yorman lazım.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Mirin örneği güzel, aslında benim anlatmaya çalıştıklarıma da uyar, neden mi? Mirini beğenen niye beğeniyordu, çabuktu, hızlıydı, atletik ve çevik görünüyordu, zıplayadabiliyordu değil mi? Boy da 1.87, kısa değil. Peki ne eksikti patladı, düşün bakalım!

Ruizde fazla ne varsa onlar eksikti, ondan patladı. Yer tutmayı bilmez, kademe bilmez, adam kaçırır, markaj ve ilk müdaheleler başarısız, havadan o boyla geçirgen çünkü zıplama zamanlaması berbat, defansta yerleşimde sürekli hata yapar, bu temel konulardaki zaafları nedeniyle takım önde basarken zamanında basamaz, kolay çalım yer, tüm bunlar kağıt üstündeki üstünlüklerine rağmen böyle, yani baktığında aha zenci atlet oyuncu yapar diyorsun, ve yapamıyordu!

Ruiz de tam tersi, o dediğin fiziksel zaafların hepsi var, ama üstün oyun zekası ve top tekniği var, üst düzey savunmacı değil, bir Tosic kadar iyi de değil(onun kadar sakar da değil), ligde de daha iyi bir en az 3 yabancı stoper var Anadolu takımlarında, ama gömdüğün kadar kötü ve zararlı oyuncu değil. Verdiğin paraya göre değersiz de değil. Mitrovice Vidaya daha fazla verdik. Hatta Zapo ve Sivoka verilen paraları hatırla. Maaşı da Vidanın yarısı.

Neden bu kadar savunuyorum, takımın asseti olarak gördüğümden. Seneye öyle bir sürü oyuncu alıp tüm takımı değiştirecek kadar zengin değiliz, takımın ekonomik sıkıntısı ve yükleri de belli. İstatistik olarak oynadıkları maçlarda Vida Ruize göre kötü, hadi takıma katkı olarak aynı seviye diyelim, ama iki misli kazanıyor. Satış potansiyeli olan oyuncu üstelik ama gitmiyor. Bence bir şekilde Vida, Ljaic, Burak ve Lens gibi 2 üstü alan oyuncuların hepsi gönderilmeli(Bonuslarla Lens dışındakiler 3.5 ğu buluyor, minimum 2), senin de dediğin iyi bir para vereceksek kaliteli bir forvete 3 -3.5 verilebilir, kalanları için böyle bir lüksümüz yok.

Takım yenilenecekse ve planlama bu şekilde yapılırsa Vidayı sat, yerine iyi scoutingle Wellington - Mina seviyesinde havadan yerden ve markajda iyi, çabuk güçlü atlet bir oyuncu bul, solbek de aynı şekilde. Yedekleri de gençler olsun. Vidanın bonservisi ve açılan maaş bütçesiyle en az 3 - 4 iyi adam alırsın. O zaman Ruiz değerli olur, artıları bizi daha iyi takım haline getirir, artıları ligde başka stoperde ondaki seviyede yok.

Takıma hoca etkisi böyle kötü kadro mühendisliğinde ortaya çıkar. Hoca Nkodou yu geliştirmenin ve verim almanın yolunu bulursa mesela. Diaby ve Elneny yi yazmıyorum, seneye yoklar. Boydu da anadolu takımlarından birine gazla, yani yani gerçek verimsizlerden kurtul önce.

Kısacası kaynaklar kısıtlı, imkanlar sınırlı, öncelikli eksiklerimizi tesbit edip hamleleri doğru yapmamız lazım. Bence harcayacağımız adamlar bunlar. Ruiz sözleşmesi biter ya da sonraki seneye ararsın daha iyisini. Önce daha zararlılardan kurtulalım!

beagle dedi ki...

@Ovunc
Boyle soyleyince bunda sıkıntı yok, ve kabul etmiyor degilim. Bir noktada futbol tercihi zaten. Ben 1 tane Lugano,Zago 1 Tane Gökhan Keskin,Marcelo ile ideal tandemi kuruyorum kafamda, sen topla ciksin istersin sorun yok. Yeterki "sacmalama" vb demeyelim. Karşı fikir olmasa zaten forumun da tadı tuzu kalmaz.

Kendi namima tahriksiz sivri dili sadece oyuncuya hocaya vb kullanirim ki bu doğal eyyor hakkim. Ruiz vasitasi ile bu beklentimi belirteyim. Tartışalım hatta iki gün önce konuştuğumuz gibi tutturamadiklarimizi da konuşmak keyif. Herşeyi önden bilenimiz olsa ya 3-5 m Euro maaşla TD olurdu ya da Dan Bilzerianla Karayiplerde.

Ahmet Usal dedi ki...

Tabi bir de kaleci bulmamız lazım, o da öyle genç yetenek kontenjanından kolay bulunacak bir şey değil, ona da para lazım. Eksik kalmasın diye yazdım :)

beagle dedi ki...

@Ahmet

Şunda anlasir miyiz:

Ruiz kart gorse Vida-Roco birkac mac idare eder. Vida yoksa Roco-Ruiz, Necip Ruiz, Erdoğan Ruiz çok daha riskli.

Bunda anlaşıyorsak benim seçim kriterim bu. Tüm eksiklerine rağmen Vida belli miktar yipratma, hava savunmasi, markaj, hatta göreceli hiz vaat ediyor. Ruizde bunu bulamiyor ve güvenemiyorum.

Yok bence çok bariz kriterde anlaşmıyorsak savunma merkezine çok farkli bakiyoruz demek. O da kabul:)

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Senin de ortan yok be arkadaş, kırk katır mı kırk satır mı? Roconun da iyi özellikleri Ruizle benzer, Şili Milli Takım oyuncusu, Bielsa tedrisatından geçmiş, anormal fizik dezavantajına(müthiş ağırlık-Ruizden de ağır - o kalıpla bel hiç dönmüyor!)rağmen ben izlediğim maçlarda kademesini, taktik bilgisini beğendim. Hatta başta pas yapamayacak kadar kazma sandıydım ama o konuda da yeterince gördük, Ruizden sonra en iyisi, onun da artıları Vidanın eksileri, öyle diyeyim. Yani Roco Mirinden falan iyi mesela.

Yani Vida Ruiz, Vida Roco birbirini tamamlar, ama Roco ile Ruiz aşırı ağır bir defans olur, yürümez. Neciple hiç bir defansı hayal edemem, Erdoğanla da bir maç oynadı Ruiz, 3 yedik Erzurumda ama takımın kafaca en kötü zamanıydı Avcıyla, ne kadar ölçü bilemiyorum. Erdoğan biraz daha gelişirse belki.

Benim ölçülerim de sana benzer aslında, en beğendiğim ve bence son yılların en iyi defansı sakatlanmadan önceki Rodolpho - Marcelo defansıydı, içim çok rahattı onları izlerken(Bence Marcelo - Tosic ten iyiydiler). Defansif özelliklerinin yanında ayakları da düzgündü, kazma değillerdi. Ama kriterim o değil, yukarda yazdım. Ekonomi - verim ortalamasında takıma en faydalı kadro mühendisliği önemli bence. Yani düşük maliyete iki tane hem defansı iyi hem de ayağı düzgün stoper bulup alacaklarsa tamam, GS stoper ikilisine 13 milyon euro harcadı, kolay bulunmuyor. Bu yüzden yükte ve verimde pahalı Vidadan kurtulmak, yerine ucuza daha iyisini bulup Ruizle devam etmek daha mantıklı geliyor. Benim fikrim bu mevcut şartlar için!

beagle dedi ki...

@Ahmet
Ruizi bir kenara koyalim. Seneye Alpay Erdoğan Halil Necip kalirsa Roco var elde. Vida gitti diyelim. Kaç üst kalite stoper gerekecek yarismaci kalmak için?

Bu gençlerin hicbirisi Lugano, Vida tarzi değil. Yıpratici tek stoper adayi 1.78de kaldi, onlibero sagbek oynuyor artik(Atamer).

Diattadan beri denge stoperine kılım. Kapı gibi adam gelmiyorsa Necip oynasin.

Basar dedi ki...

Ben biraz farklı düşünüyorum. Ne yapıp edip kendi Merih'imizi, Uğurcan'ımızı (belki de elimizde ama farkında değiliz) bulacağız.

Yeni Ozzyler, Olcaylar, Töreler bulacağız. Atiba-Marcello nasıl geçmişte bulduysak yine bulacağız. Trabzon yeni Gomez Sorloth (bana 2. golü nedense Gomez'i hatırlattı) bulabiliyorsa sen de bulabilirsin. İlla çok para da harcamaya gerek yok. Yeter ki işi bilenler ve helal süt emenler bu konuları yönetsin. Niyet iyiyse bu camianın yapamaması gibi bir durum yok.

İddiamız yokken Antep maçına gittik, iddiamız yokken Trabzon maçını doldurduk, taraftar da üzerine düşeni yapmaya hazır yeter ki yönetim eskisi gibi yapmasın! İstenirse bu camia yapar, geçmişte kaç kere yaptı bundan sonra da yapmaya devam eder.

yilmaz dedi ki...

@Basar

yeni yönetim taraftarın büyük teveccühü sonucu "transfer sihirbazı" ünvanlı bir yöneticiyle seçildi. Bu adam da gomez, talisca, aboubakar derken "kendince" transfer profili oluşturdu. Saydığın adamlar onun transfer profiline uygun değil. O yüzden ben açıkçası önümüzdeki dönemde de bol bol Boateng göreceğimizi düşünüyorum.

5 büyük lig ve Portekiz, Hollanda vb başaltı liglerde 1m€ bonservis vererek alacağın oyuncu en fazla Diaby kadar olur. Ama Polonya'da, Slovenya'da, Avusturya'da 1m€ ile daha yetenekli ve potansiyelli adamlar bulabilirsin. Taraftarın da biraz bu liglere ve bu oyunculara burun kıvırmaması gerekiyor.

Gelecek iki sene içinde şampiyon olmamızın tek yolu, transferde 0 hata yapmaktan geçiyor. Öyle araya bir tane bile Rebocho, Diaby, Boyd girerse yandı gülüm keten helva.

22-26 yaş grubundan tabanca gibi 6-7 tane direkt 11 oyuncusu transfer etmemiz gerekiyor. Hadi bakalım.

Basar dedi ki...

@yilmaz sorun şu bu yıl transferi Avcı ve Naibi yaptı.

Kiralık oyuncular fırsat transferidir. Geçmişte Marcello, Abu, Talisca, Gomez, Töre hep bu yöntem ile geldi. Trabzondaki Sörloth’da keza aynı. Kısaca iyi liglerden De bize uyacak adamlar var, yeterki bulmasını bilen olsun.

FO bu işleri gayet iyi yapıyordu fakat son iki sene fena bozuldu. Zaten bozulmasa efsane olma yolunda giderdi (unutmayalım ki en cafcaflı zamanda stadyum olayını bir şekilde çözdü.)

yilmaz dedi ki...

@Basar evet ama kiralık ve bonservissiz oyuncular hazırladı bi bakıma da sonumuzu. Herkesin burun kıvırdığı Mitrovic transferi en azından maliyetini çıkardı, ama Abu ve Talisca'da verilen maaşlar, kiralık ücretleri, onlar gittiğinde yerine bakılan oyuncuların tutmaması filan derken "Fikret Orman Paralar Nerede?" seviyesine geldik.

Adsız dedi ki...

CL'ye odaklanan FB diyenler, 3 transferle yarışmacı oluruz diyenler, yeni bir sihirbaz transferi bekleyenler, aynı hüsranla karşılaşacaklar. İstediğiniz kadar şu faktör bu faktör var diyerek günü kurtarın, büyük başkan bunlara bakmamıştı; ki Seba'nın dönemindeki başarısını devlet görevine dahi bağlayanlar da oldu (o görev Malatya maçındaki tofaşları ve vitamin iğnelerini fark edememiş demek ki, bu özel başarıya az biraz saygınız olsun, rahmetli bu işi yapacak son adam). Velhasılı kelam, ligin geldiği su saçma sapan ortamda sadece farklı olan, ki bu topyekün değişim gerektiriyor, uzun vadeli başarılı işlere imza atanlar olacak. Bu blog vakti zamanında olması gereken idealleri konuşurdu, gelinen aşamada iddaa oynamadan önce atılan yorumlar formatına doğru evrilmiş.

Burak'la sözleşme yenilenmiş, ruhunu çok sevsem de artık yeter dediğim GG ile yeni sözleşme planları yapan ve Atiba ile Caner'in de sözleşmesini uzatmayı düşünen bu anlayışla "yarışmacı olalım". Avrupa Ligi'nde çeyrek finalden bahsetmiş biri de. Umut fakirin ekmeği. Kimse kusura bakmasın, bu anlayış Küyedinin kalması gerekli demeliydi, günah keçisi oldu adam.

can dedi ki...

Altyapıdan Atamert Bilgin ile sözleşme imzalanmış. Defansif orta saha, sağ bek filan oynamış. Var mı tanıyan? @beagle?

Ahmet Usal dedi ki...

@james

Kimse Seba dönemi başarısını devlet görevine bağlamadı. Bu ajitasyon. Devlette önemli bir görevi olmasının avantajı ortamda dönen her dolabı bilmesiydi. Bunları ben yazdım, kesin ve net bilgidir. Cineri ve o zamanki başka bir Ağaoğlunu yönetime alıp kulübe ekonomik destek vermelerini sağladı. Ertuğrulların nakiti nereden geldi? Ben bunları anlatmaya çalıştım. Yoksa takım tam oturana kadar yapılanlara sesini çıkarmadı, ama solda dede Walshlar oynamaktan kurtulup, orta sahada en azından bir teknik oyuncuyla(Şifo Mehmet) oynamaya başlayana kadar 2 şampiyonluk kaybettik. Bugünkü GS o şampiyonlukları da alırdı mesela. Ama rahmetli Bilgilinin kaybettiği 101. Yıl şampiyonluk mücadelesinde başta olsaydı o operasyonlar yapılamazdı mesela. Peki neden gitti? Futbol değişmeye, ekonomik boyutu daha ön plana çıkmaya başladı. Sen bir iki eksik mevkine transfer için gelecek seneleri bekleyip şampiyonluk kaybettiğinde gelecek büyük para ve gelirlerden oluyorsun artık. Devir o devir değil, değişmeyen tek şey değişim, nehirde aynı suyla iki defa yıkanılmaz, bu dönemin ölçüleri farklı.

Kimse bu blogda ideallerin konuşulmasına karşı değil, benim izlediğim kadarıyla konuşuluyorda. Bu kadar insanın fikirlerini ve duygularını paylaştığı bir ortamda iddiaa tartışmaları seviyesi değerlendirmesi burada yazan herkese saygısızlıktır, haddini bilmemektedir, rumuzunun arkasına saklanmaktır, elitizmin sıradan faşizmidir! Eğer bir değişim olduysa bu sadece gelecek konuşanların değil zamanı ve futbola etki eden tüm diğer olguları da insanların konuşup yazmaya başlamasıdır. Ve bu iyi bir şeydir. Eski güzel günleri özleyenler sadece eski güzel günlerde daha önemli ve değerli olduklarını düşünenlerdir. Burada değerli ve önemli olma kavgası vermeyenler, sadece fikir paylaşıp beraber daha çok olmayı, öğrenmeyi ve öğretmeyi düşünenlerin böyle dertleri olmaz.

Herşeyden önce insan olun, kibrinizi nezih tartışma ortamlarına getirmeyin! Özellikle insanlar sizinle yüzyüze değilken ve gazel okumak kolayken yapmayın! Ki ortam zehirlenmesin, kalben bağlı olduğumuz takımın bugünü ve geleceğiyle ilgili herşeyini doya doya konuşup, tartışabilelim!

beagle dedi ki...

@can
Evet, saglam bir çocuk. Daha gençken sol stoper de oynuyordu, ayağı hizi iyi, omzu vurunca hissettiriyor. Boyu 1.78 falanda kaldi. Önlibero ve sagbeke döndü. Çok ideal bir bek değil(fule vb yok) ama çok saglam sag iç. Bu sene patladi, defansif olmasina ragmen bayağı gol atti, uzun paslar nokta isabetli. Düzenli milli olup u19da da as oyunculardan oldu.
Şöyle anlatayim, Atamer sahadaysa rakip oralarda rahat top yapamaz. Epey yerleri legal şekilde çürür.

Adsız dedi ki...

Bu Mayo Clinic'ten genel bir mesajdır ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, eğer bir böbrek satmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
mayocareclinic@gmail.com
Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garanti edilir.
Daha fazla bilgi için lütfen bize bir e-posta mesajı gönderin.

PlutoTrust dedi ki...

İyi günler ! kredi talep eden tüm değerli müşterilerimize hızlı bir bildirimde bulunmaktayız, şu anda uygun bir kredi faiz oranına sahip bir kredi planındayız.
İletişim:

creditcentercorp.usa@gmail.com
whatsapp: +1 (847) 453 9904

Yorum Gönder

Ara