.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Ekim 2019 Çarşamba

SL08 MKE Ankaragücü - Beşiktaş




Tarih:  19 Ekim 2019 Cumartesi 20.00

Stadyum: Eryaman Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Ali Şansalan

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Victor Ruiz,Oğuzhan Özyakup, Kevin N'koudou, Dorukhan Toköz, Gökhan Gönül / Cebrail Karayel

Cezalı Oyuncular :  - / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

34 Yorum:

fidddas dedi ki...

seçim gündemi maçın önüne geçmiş olsa da bi kadro yazmak gerekir. Çok sakat var ama ankaragücünü deplasmanda yenemessek kimseyi yenemeyiz zaten.
Douglas vida erdoğan rebocho
Atiba muhayer
Lens ljajic caner
Burak

Güven, diaby maçın gidişine göre girebilir. Bu kadro darlığında hocanın ljajici keserek başına bir bela daha almak isteyeceğini düşünmem ancak ljajic de oynasın artık biraz.
Seçim oyuncular üstünde umarım nasıl olsa bu hoca gider etkisi yapmaz.
Hoca açısından ise maceraya girmeyeyim 4-2-3-1 ile maç kazanayım düşüncesi hakim olur gibi geliyor.

Zaitsev dedi ki...

@ fidddas

Alternatif olsun.

Douglas vida Necip rebocho
Atiba caner
Lens Diaby ljajic
Burak

cemekici dedi ki...

Kanser reloading:

Douglas vida Necip rebocho
Atiba elneny
Diaby ljajic caner
Burak

Huzeyfe dedi ki...

Gokhan Vida Ruiz
Douglas Atiba Elneny Rebocho
Ljajic
Diaby Burak

carlito dedi ki...

@Huzeyfe, Ruiz sakat oynamıyor.

Zaitsev'in yazdığı 11'i çıkartır, yalnız Rebocho'nun yerinde Caner oynar, Atiba'nın yanında Elneny yer alır bence.
Tabii gönül ister ki stoperde Erdoğan oynasın, Necip'ten stoper yaratma saçmalıklarını görmeyelim. Ama kazın ayağı öyle olmuyor ne yazık ki...

Huzeyfe dedi ki...

Ben daha ziyade dizilisi düşünerek yazmıştım. Gökhan da sakatmis, önemli değil. 3-4-1-2, 3-4-3, 4-4-2 hepsi olur. Ama Ljajic'ten katkı alacaksak orta sahadan çıkarmak zorundayız.

Zaitsev dedi ki...

@ carlito

Bu maça da Atiba-Elneny çıkarsa kovulmadan istifa etsin bir zahmet. Şenol hocanın, 2017-2018'i bizim için başlamadan bitiren Tolgay-Atiba'sından sonra yeni bir beceriksiz 2limiz olmasın lütfen.

carlito dedi ki...

Ljajic dışında kadroyu tutturmuşuz. Güven sürpriz oldu. Bakalım nasıl sonuç verecek...

beagle dedi ki...

Ben 4 oyuncu/yer e katilmiyorum
Douglas Vida Erdogan Rebocho
Atiba Ljajic
Lens Diaby Caner
Burak
Cikmaliydik.

Zaitsev dedi ki...

Duran top harici birşey üretemez bu kadro. Kornerleri de Lens kullanırsa duran toplarda yalan olur.

Pheaglix dedi ki...

bir ankaralı olarak şu ankaragücü denen şeyden nefret ediyorum. taraftarının rezilliğini geçtim, en azından oyuncularının sempatik olduğu tek bir dönem yok. keşke gecekondusunu da alıp başka şehre (mümkünse ülkeye) iteleyebilsek.

beagle dedi ki...

Kanatta berbat olan Diaby, forvet arkasinda bambaska portre ciziyor yalniz. Hizlica kaleye yonelmeler umut verici.

Güvenden ve Elneniden kurtulursak birseyler olur.

Hidayet dedi ki...

milli ara falan derken .. artık iyice açığa çıktı ki şu kadro ilk 5'e kesinlikle giremez . hak etmiyor ,girerse sürpriz olur . biraz diaby , caner, burak dışında "0" oyun aklı olan , aptal ,ne yaptığını bilmez bir takım . şansa , bireysel performansla bulursa bulur golü . deplasman performansı kötü ile hezimet arası gider . başka da birşey olmaz . fikret'in gitmeden önceki hediyesi beşiktaş'a . allah seni bildiği gibi yapsın . aptal douglas ,hem çelimsiz ,hem aptal ,hem suratsız.. insanın moralini bozmaktan başka bir işe yaramıyor bu takım.

Basar dedi ki...

ANÇ seçilirse br tane talebim var. Bu takıma bu kötü transferleri yapan ne kadar sorumlu varsa hepsini kovsun. Direk mazbatayı alır almaz!

Basar dedi ki...

Hatta kovmaklada kalmayın scout filan Beşiktaş’ı zarara soktuğu için mahkemeye gidin!

Ne olur futbol şubesinin başına Ali Gültiken, Önder Özen tarzı düzgün ve işi layığı ile yapacak bir insan getirin.

Bu hocanın da uzun vadede faydalı olabileceğine inanmıyorum. Bu kadar kötü transfere nasıl itiraz etmez? Nasıl kazan kaldırmaz/ gerekiyorsa istifa etmez? Ya da muazzam hayalperest bir insan, takıma 2. Lig seviyesinde bir takım olduğunun farkında değil. Her türlü durum çok kötü. 8 maçta 9 puan (son 3 puan ittire kaktıra) muazzam büyük bir başarısızlık. Bu kadro ile istersen Kloop ile Guardiolayı beraber getir yine bir şey yapamaz. Bu rezalet içersinde nasıl 1 tane altyapı oyuncusu oynatmaz?

yilmaz dedi ki...

O golü kaçıran takımın maç kazanması haksızlık olurdu. Diaby takımın en iyisiydi, onun da kaçırdığı golü gördük.

Bu maçta stoperlere hiç iş düşmedi, ama gs maçı böyle geçmez.

Valla iki haneli puanları hedef olarak koymak çok acı ve çok komik.

beagle dedi ki...

Ikinci yariya Elneni ve Güven yerine Ljajic ve Rebocho ile çıksa teknik direktör olurdu. Gazoz oldu.

Sene başında b.ktan oyuncularla doldurdugunu soylemistik. Surpriz degil de yazik. Koskoca Beşiktaş bir dolu transfer yaptigi sezon sürünüyor. Musebbibi gerizekali, binim hocaliim sorgulanamaaaz havasinda. Hastir ordan. Küme dusurunce mi sorgulayacagiz. 30 40 senenin en kötüsüsün daha ne olacak?

Zaitsev dedi ki...

Maçın tek iyisi hakemdi. Çok iyi maç yönetti. Avantaj oynattı. Kendini ezdirmedi. Oyunculara prim vermedi. Bence kararları da genelde doğruydu. İnşallah bozmaz kendini.

2ci yarı başlangıcı konusunda @ beagle +1. Abdullah hoca Şenol hocanın kötü bir replikası çıktı. Ne kadar kötü yanı varsa hepsi var. Genç oyuncu yok, devşirme oyuncu çok. Oyun okuyamama ve kötü kadro kurma aynen devam.

Yarın hocayı kovacağım diyen seçimi kazanır :) Kadro iyi değil ama konuşulan kadar kötü de değil. Ligin durumu ortada. Biraz kadro kurmayı bilen cesur bir adam ile şampiyonluğa gider bu takım. Yoksa sonuç ortada.

Abdullah hocanın net tercih sorunları var. Yönettiği takımın Beşiktaş olduğunu anlamama sorunu var. Gölgesinden korkma sorunu var. Bugün çıkan kadro tam anlamıyla beraberlik kadrosu.

Oyuncuların taktikle ve birbirleriyle sorunları var. Caner harici sahada oyuna isyan eden oyuncu yok. Ona da atılan paslar itinayla geç atıldı. Belki yarım porsiyon da Diaby. O da sıvadı.

Mesela hoca bir açıklasın. Güven ne yaptı da 90 dakika sahada kalabildi? Atiba ve Elneny ile pas yapmadan çıkan bir takıma karşı nasıl bir önlem alıyoruz? Duran topları Caner varken niye Lens kullanıyor?

Bir de Abdullah hoca ile Şenol hoca basın açıklamalarında birbirine çaktıktan sonra hafta içi oynanan tiyatro neydi?

beagle dedi ki...

Içinde bulundugumuz durum tecrübesiz veya parasiz veya akilsiz bir başkanı kaldirmazdi. Tek makul seçeneğin gelişini hoşnutluk ve umutla karsiliyorum. Devre arasindan önce teknik direktörümüzü bulup yeniden yapilanmak dileğiyle.

fidddas dedi ki...

mevcutlar içerisinde en makul seçenek oldu. kasımdaki milli aradan sonra Şenol Hocanın da döneceğini tahmin ediyorum. ANÇ den sonra Avcı rahat olamaz ve daha çok hata yapacaktır. Hem ANÇ hem Şenol Hoca yarım bıraktıkları süreci tamamlamak isteyecektir.
Beşiktaş için en iyisi olsun, isimler geçiçi.

Basar dedi ki...

Uzun süre sonra içimde biraz umut var.

Hidayet dedi ki...

erkete ismail … öldü

ganyan serdal …öldü

pırlanta fikret…öldü

tüpçü yıldırım …öldü

biz burda racon kesmiyoruz ,kafa kesiyoruz :)

Hidayet dedi ki...

bu seçim gösterdi ki beşiktaş'ın sahibi taraftarlarıdır . ne kadar genel kuruldan seçilirsen seçil , taraftarın gözünden düştün mü tenis topu gibi taraftar seni genel kurula yollar da yollar . skertirler böyle fiko'm . havanı alırlar bir de üstüne rencide ederler.

planck dedi ki...

anç hayırlı olsun. bloombergdeki konuşmasında borçlar faiz hariç 8 senede faizlerle beraber 12 senede biter demiş. adalıdan iyi olacağı kesin ama köklü değişiklikler beklememek lazım. orman gibi yumuşak olmayacağı kesin, personelden taraftara herkes fırça yemeye hazırlıklı olsun.

Basar dedi ki...

Fikret Orman'a Feda dönemi, stadyum, sponsorluklar ve CL'de namağlup üst tur için teşekkür ederim.

Başladığı yoldan bambaşka bir yola saptığı, kulübü daha da borçlu hale getirdiği, çok yanlış kişileri yönetime aldığı, başkan olup 3 ay sonra bıraktığı için teessüf ederim.

Fikret Orman başa geldiğinde kendisinde çok umutluyduk. Uzunca süre umutlarımızı boşa çıkarmadı fakat son 2-2,5 yılında farklı bir yola yöneldi. Ne diyelim, keşke böyle bitmeseydi...

Ahmet Nur Çebi! Sizden de umutluyuz, Allah utandırmasın. Umarım bıraktığınızda son 3 başkan gibi değil farklı şekilde hatırlanırsınız.

yilmaz dedi ki...

Ben şu anda, mezaran kalkıp gelse Atatürk'ün bile kulübü kurtaramayacağını düşündüğüm için, başkan kim olmuş çok farklı değil benim için. Ama profil olarak en azından daha usturuplu bir aday seçildiği için mutluyum.

beagle dedi ki...

Ilk sandiklarla son sandiklar arasindaki fark çok ilginç. Resmen "satılık" utanmaz insanlar dolu ilk sandiklar ve bilet parasini zor denklestiren Besiktaslilar akin akin gelip, satiliklari boğdu.
Hürser'e oy vereni anlarim da bu durumda Adaliya oy vermek, Ismail denen maskaranin kongre oyunlarina imza vermek falan anlaşılmaz. Çebi de bu zor zaferi kazandiranlari üzmemeli. Şenolla hatta Sergenle falan uğraşmayıp yeniden yapilanma yapabilecek birini bulmali.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ yilmaz

Enseyi o kadar karartmamak lazım.

Orman geldiğinde; bu kulübün doğru belli tribün geliri yoktu. Stad ismi sponsorluğu yoktu. Tribün sponsoru yoktu. Elde para edecek oyuncu yoktu. İleriye dönük alacakları da kırdırılmıştı. Genel olarak gelir yoktu işin doğrusu. Ayrıca maç yayını anlaşmaları da dolar bazında düşüktü. 300 milyon dolar civarı borç vardı(50 milyon dolar Demirören dahil). Şimdi ise her türlü sponsorluğumuz var. Kombine ve tribün gelirimiz var.

Beşiktaş o günlerden bugünlere bir de stad yaparak gelebildiyse iyi bir yönetim ile her türlü kuyudan çıkar. Mesele sahada skor almak bu dakikadan sonra. Başkan devre arasına kadar Abdullah hocaya süre verdi. Hoca da kendini toplar inşallah.

BurkayJK dedi ki...

Yönetim konusunda @yilmaz ile aynı pencereden bakıyorum.

Kulübe sıcak para sokacak bir şeyler düşünülmeli ama bu "feda" değil. Beşiktaşlı zenginleri hedefleyen bir şeyler düşünülebilir.

yilmaz dedi ki...

@Zaitsev, stadın yapılması takıma ve camiaya 2-3 yıl kenetlenme ve idareli bir politika izleme şansı verdi. Şimdi hangi projeyle camia kenetlenecek? Yok ki birşey. Özkaynak da özkaynak. Hepsinin ağzında bu. E bu özkaynak dediğin şey, şimdi başlasan en erken 10 sene sonra meyve veriyor. Hiçbir adayın somut bir projesi, camiayı silkindirecek bir ufku yok. En fazla Avcı'yı gönderip Şenol'u getirir yeni başkan. Başka ne yapacak? Açıkladığı ve benim atladığım somut bir projesi varsa, lafımı afiyetle yerim.

Bir de Fikret Orman'ın başkanlık döneminden farklı olarak, sponsor bulmak 5 kat zorlu hale geldi. Eldeki har vurup harman savurmuş bir takım, imajı, prestiji yerlerde, rakipler daha cazip, ülke ekonomisi her yıl logaritmik olarak kötüye gidiyor. Bu şartlarda kulübe sponsorla filan para sokmak mümkün değil. Mümkün olsa da en fazla kaç para aldığını bilmediğimiz Vida'nın maaşını ödeyebilecek bir sponsor ancak buluruz.

Zaitsev dedi ki...

@ yilmaz

Ben halihazırda sponsorların var demek istiyorum. Benim yaptığım bir karşılaştırma. Zaten forma, stad ismi, bazı tribün isimleri gibi ana kalem sponsorluklarımız dolu.

Orman geldiğinde bir tek forma sponsorumuz vardı. Tribün geliri az olan, loca geliri ve stad ismi geliri olmayan, Avrupa geliri ise az olan bir takımdık. O zamanlar kapıya kilit vurulmadıysa şimdi de vurulmaz.

Özkaynak işi uzun süreli bir süreç ama genelde Avrupaya stoper satan bir ülkeyiz ki Ozan Kabak gibi bir el bombası üretmek için 10 seneye gerek yok. Elinde potansiyelli stoper varsa oynatacaksın. Vasatın üzerindeyse yolunu bulur.

fidddas dedi ki...

yeni yönetim devre arasında ilk olarak pahalı oyunculardan kurtulacaktır. 1.5 milyon euro gibi bir tavan belirleyebilirler.
bu tavana uymayan ve yeni sözleşmeye yanaşmayacak olan oyuncuları da elden çıkaracaklardır. (bu süreç lig maçları devam ederken olacağı için takım performansı da olumsuz etkilenebilir. )

hoca meselesi avcının performansına bağlı ama ben hocanın bu baskı altında hata sayısının artacağını öngörüyorum. ANÇ hocaya çok çok fazla tolerans göstermeyecektir.

devre arasında bizim takımda büyük bir oyuncu sirkülasyonu olabilir.

bütün bunları yapmadan önce bu işin iletişimini yaparlar sanırım, dolayısıyla zaten başarısız olacağımız sezondan erken vazgeçmeleri çok tepki çekmeyebilir.
aslında bunların hepsinin en geç bu sezon başında daha iyisi 1 sezon önce yapılması gerekiyordu.

bakalım nasıl yönetecekler bu sıkışıklığı ve kaosu.

sezon sonunda 5-7 arası bir yerde bitiririz gibi.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi millet neye dayanarak umutlu, seviniyor falan anlamiyorum. ANC'yi mesih olarak goruyorlar ve Yildirim Demiroren doneminin asbaskani secilmedi diye seviniyorlar. Ama yerin dibine soktuklari F.Orman doneminin asbaskani geldi diye seviniyorlar. Erdal Torunogullari geldi diye kurtulacagiz sananlar var; bunun icin tek arguman Mario Gomez transferi. Ama kendi agzindan cikana bakarsak bunu gerceklestiren o transfer icin israr eden kisi yine yerin dibine soktuklari F.Orman mesela.
Bilemiyorum acikcasi.
Yilmaz'in projeler konusunda soyledikleri dogru. Surekli bir proje lafi donuyor, ama ortada somut birsey yok.
En 2 klise laf altyapiya onem vermek ve uye sayisini arttirmak. Ikincisi finansal acidan bir boka yaramaz, idari acidan olabilir. Ilkini de hicbir sekilde somutlastirmiyorlar. Altyapida ne degisecek ve hangi donemde nasil bir sey getirecek bize soyleyen yok.
Mesela ANC Bloomberg'te borc (faiz haric) 8 senede kapanir demis, ama nasil olacak diye aciklayan yok. Borcun bir kismi ertelenmis gelir olsa ve 2 milyar tl'den hesaplasak, bu senede 250 milyon tl demek. Biz CL'ye katilirken bile anca gelir/gider dengesini tutturuyorduk, ama para arttiramiyorduk. Nasil yapacaksin bunu diye soran yok?
Dun kongre konusmalarindaki somut proje Toshack ve Rasim Kara'nin bilgi bankasini kullanip 30 milyon dolara 100 milyon dolarlik takim kuracagiz lafi (kiciyla gulerler adama), onun disinda bos.
Ki Turk futbolu ve ozellikle biz hangi projelerle nasil kurtulacagiz ayri bir mesele. Turk kuluplerinin capi belli zaten; yurt disinda hicbir albenin yok. Kiytirik bir Cin takimiyla hazirlik maci yapinca Cin pazarina acilmis olmuyorsun. Falcao'ya senelik 5 milyon euro verince yurt disindaki kulupler sana hayranlikla falan bakmiyorlar, Katar kulubu diye gulup geciyorlar. Takimlarimizin capi bu. Maksimum satacagimiz bilet, sponsorluklar vs belli. Gelir arttirici 'projeler' belli; ya elindeki mulku sat ya da CL'ye katil, o kadar. Baska yok. Turk takimlarinin asil projesi gelir kisminda degil gider kisminda olmali, cunku sorun giderlerden kaynaklaniyor. Basari yakalamak adina zivanadan cikan transfer harcamalari, dag gibi borclar ve faiz yuku ve futbol kalitesinin, camialarin capinin kat kat ustundeki rekabet ortami. Ama kongrede cikip giderler dusecek transfer harcamalarini kesecegim kalite dusecek demeye kimsenin gotu yemedigi icin denmiyor tabii.
Ama bu bir ulusal problem, Besiktas'in problemi degil. Bu saatten sonra borclar nasil doner bilemiyorum. Gelir potansiyelimiz belli, giderlerimiz belli. Ozellikle dag gibi faiz giderleri varken nasil dondurulecek kulup bilmiyorum. Anca CL'ye giden kulubu dondurur, ki bu da 2 tanesinin her sene siki tutmasi anlamina geliyor. Ki bunun ulusal bir problem oldugu zaten borc rakamlarindan belli.
Bizim borc 2012/2013'te 490 milyon tl iken simdi 2.4 milyar tl.
GS'ninki 2012/2013'te 500 milyon tl iken simdi 1.6 milyar tl. Bu arada bu dusuk borc Riva satisindan dolayi bu seviyede, yoksa 2018 sonunda 2.9 milyar tl idi.
FB'ninki ise 2012/2013'te 150 milyon tl iken (Aziz Yildirim rakamlari) simdi 3.5 milyar tl (Ali Koc'a ragmen).
Tek cikis yolu federasyonun kuluplerinin giderlerini maksimuma baglamasi ve 3 buyuklerin kendi aralarinda centilmenlik anlasmasi yaparak transfer ve maas giderlerini maksimuma baglamasi. Yoksa bu rekabet ortaminda futursuzca harcamalar oldugu surece bu sapkinligi karsilayacak bir gelir mumkun degil.

Yorum Gönder

Ara