.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Ekim 2019 Cumartesi

DEĞİŞİM ZAMANI



Fikret Orman'ın görevi bırakmasıyla Beşiktaş 6 ay geçmeden bir kez daha seçim sürecine girmiş durumda. Mali olarak kapkaranlık bir tablodan söz edilebileceği gibi, kulübün üst üste aldığı başarısız sonuçlar da taraftarın ruh  halini epey bozmuş görünüyor. Seçim kararının bu kadar kısa süre içerisinde alınmış olması finansal tablonun kötülüğü karşısında  pek çok potansiyel adayın da son güne kadar adaylıklarını net bir şekilde açıklayamamasına sebep oldu. EkşiBeşiktaş olarak sizin yeni başkadan beklentinizi ve mevcut adaylara yaklaşımınızı değerlendirebilmek adına küçük bir anket yapmak istedik.


Anketimiz sonuçlandı ve oldukça çarpıcı bir sonuç ortaya çıkardığını söylebiliriz. Ahmet Nur Çebi oy kullananların %86'sının oylarıyla takipçilerimiz tarafından en fazla tercih edilen başkan adayı oldu. İsmail Ünal'a hiç oy çıkmazken, yarışın iddaalı isimlerinden Serdal Adalı'nın, Hürser Tekinoktay'ın arkasında kalmış olması da yine önemli bir done. Listelerin, vaatlerin tam olarak belli olmadığı bu dönemde Çebi isminin bu kadar öne çıkmasının sebepleri büyük oranda finansal gücü, başarılı dönemdeki etkin rolü ve muhtemel listesindeki isimlerin nispeten en kuvvetli listesi gibi görünmesinin önemli etkileri olduğunu düşünüyorum, söz sizde :

15 Yorum:

ideal 11 dedi ki...

kongre üyelik sisteminin değişmesi gerekiyor.benim önerim şu:

5 sezon kombine kartı olanlar otomatik olarak üye olurlar.ve oy kullanırlar

yönetici ve başkan olmak için ise 10 sezon kombine kartı olmak zorunda.(tepeden inme yöneticilik ve başkanlığın önü biraz kesilir)

loca sahiplerinin ise 1 sezon loca sahibi olması yeterli oy kullanmak ve yönetici olmak için (yüksek maddi destek )

bunun mantığı şu:

kombine alan taraftar hem maddi hemde manevi kulübü destekliyor zaten.ayrıca üyelik aidatı yatırması gerekmez.manevi destek olduğu içinde güvenilir üyelik kapsamı içinde yer alır.sadece parayla üyelik olayının tamamen kalkması gerekiyor.

bu sistem daha çok barça sistemine benzer.barça başkanını camp nou yu dolduranlar seçiyor.

bu sistemde tahminim üye sayısı 40-50 binleri bulacaktır.

bu sistemde kötü yöneten bir başkanın sonraki seçimi kazanması oldukça zor.

bu sistemde toplu üye alımı yapılamaz.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi digerlerini bilmem de, tesadufen sabah youtubeda dolasirken Husrer Tekinoktayin tgrt yayinina denk geldim. Usenmedim, fifa atarken taktim kulakliklari yayinin tamamini izledim. Sonuc; inanilmaz bos bir adam. Basa gelirse 3 ay icinde istifa eder birakir kacar.

Mali olarak cok bos ve duz mantik konustu. Borclanmayi yoneticilerin yedigi yemeklerle vs acikladi. Milyar dolardlik borc yonetimin menajerlerle, UEFA yetkilileriyle olusmus. Onun disinda her sene 50 milyonluk bir tortu yapsak 7 senede 350 milyon dolar yaratip borcu sifirlarmisiz. Maksimum geliri belli olan, dag gibi faiz giderleri olan, stat dikmis olan, 3 katina cikmis yabanci kur gibi bir ortam varken nasil 50 milyon dolar senede tortu yapacan onu soyleyen yok.
Milyar dolarlik borclari yonetici yemegiyle aciklayacak kadar bilgisiz, capsiz biri. Bu arada kulubun kasasina kilit vuracakmis vs. Borclari da opucukle odeyecek herhalde.

Sportif olarak fena seyler soylemedi, ama tum soylediklerinin ustune acikladigi teknik kadro Toschack, Rasim Kara, Sergen Yalcin, Yasin Sulun. Herhalde 1995 senesinde kalmis diye dusundum.

Sonuc olarak tamamen bos beles birisi.
Ayriyeten su futbolun icinden gelmis baskan gibi sacma sapan kavramlar konusmasina ve oradaki herkesin tastiklemesine fena guldum.
Ulkede cahillik, aptallik almis basini gidiyor. Siyaset ayri copluk, spor ayri copluk, medya ayri copluk.

beagle dedi ki...

Toshacki teknik direktör olarak beğenen birini konusmaya gerek yok. Meczup.

BurkayJK dedi ki...

@ideal 11

Biraz saçma olur. İstanbul dışındakiler üye olmasın demek gibi bir şey.

Şu anki üyelik ücreti sanıyorum 5 bin TL. Bunu eskisi gibi 1200 TL seviyesine çekebiliriz. 2000 TL ideal bir fiyat. Yıllık aidatlar da bu durumda 200 TL olur ve aktif üye olmak epey kolaylaşır. Sürekli kombine alanlara üyelikte indirim vb. yapacaksan yapabilirsin.

Yönetimler olarak, taraftarı üye olmak konusunda desteklememiz gerekir ama yönetimlerimizin işine gelmiyor nedense.

Murat dedi ki...

@BJK4EVER
@beagle

korkunç derecede cahil ve keko kibiri olan biri bu adam, üç ay demişsiniz ama o koltuk bunu 1 haftada reject eder, ilk basın açıklamsından sonra zaten millet kumaşının ne olduğunu anlar, fulya davasındaki duruşu falan deniyor en çok ama bokuyla bile mahkemelik birinden bahsediyoruz, adam yaşama gucunu sahte muhaliflikten alıyor, inşaat sektörü ile devleti ayakta tutmaya çalışan hükümetler gibi yani bir şekilde..

bu sefer 200 oy fln alır, tabi kongre toplanabilirse,çok büyük ayıp bugün olanlar ama üye değilim olmadım o yüzden eleştirmye çok hakkım yok..

zor günler..

yilmaz dedi ki...

Adayların hiçbirine tam olarak ısınamadım. Ama benim de oy hakkım olmadığı için fazla gocunma hakkım yok.

Adalı bizi bugünlere getiren "mendes bağlantısı"nı ilk kuran adam. Fikret Orman ile yarıştığı dönemde yaşadıklarımızı unutmayız. Adam stad yapımına bile "dolaylı" olarak taş koymak istemişti. Emirates ile sponsorluk anlaşması filan imzalıyordu.

İsmail Ünal'ı söylemeye bile gerek yok. Zaten nasıl aday olabildiğini anlamış da değilim.

Hürser Tekinoktay'ı çok tanımıyordum, ama genelde düzgün bir insan olduğu yazılır, çizilir. Fakat Fikret Orman karşısında verdiği mücadelede, verdiği vaadler çok yetersizdi. Yetersiz olan "Bale" değil tabii ki. Halen daha, bir Real Madrid oyuncusuyla seçim kazanmaya çalışmak yetersizlik olan. Bizim bugünlere niye geldiğimizi çok iyi anlayamamamış gibi.

ANÇ en yakın olduklarımdan biri. Ama takımın çöküşünün başlangıç döneminde kendisinin de etkin bir rolü vardı. Bugünlere gelmemizin sorumlularından biri olduğunu düşünüyorum. Nihayetinde 1, 1.5 sene öncesine kadar yöneticiydi.

Ama her ne olursa olsun, adamlar yürek yemiş. Böyle bir kulübe başkan adayı olmak çok büyük yürek ister. Borçlar çift haneli milyarlara doğru gidiyor. Ortalama bir ülkenin gayri safi milli hasılası kadar borç olan bir kulüp. Önümüzdeki bir kaç yıl ŞL geliri gelmeyeceği neredeyse garanti. Umarım deli cesareti değil, gerçekten vizyonları vardır. Kulübün para ödeyerek, oyuncu satarak borç ödemesi imkansız. Nasıl olacak bilmiyorum, en iyisi adamların birşeyler yapabileceğini umut etmek.

Zaitsev dedi ki...

Adalı, Demirören ile başlayan kötü yönetilen maddi sürecin bir parçası. Çebi ile yarışacak ama geçmiş ayağını kaydıracaktır.

Hürser Tekinoktay alt yapı ile ilgili iyi fikirleri olsa da geçen seçimde aldığı oyun 10da birini alamaz. Tepki oyları yerlerine gidecek. Zaten yaklaşımına göre kendisi de başkan olamaz :) Orman'a kaç kişilik şirket yönetiyorsun ki Beşiktaş'ı iyi yönetebileceksin tarzı bir eleştiri getirmişti. Kendisi holding sahibi sanki.

İsmail Ünal ise sanki Adalı'nın oyları bölecek gibi geliyor.

Cihane dedi ki...

Blok oylarin konusuldugu bir kongre yapisindan besiktasin hayrina bir sonuc cikma sansi yok. Iddia ediyorum, isteseydi Demiroren rahatca kazanabilirdi bu secimi. Kim secilir bilemem ama en iyi ihtimal kisa sure sportif basari arkasi iflas, kotu ihtimal direkt iflas. Besiktas camiasi kisilerden medet umdugu surece bu batakliktan cikamayacak.

Hidayet dedi ki...

ben gerek bir önceki seçim vaadinden (ibrahimoviç vs) gerek sosyal medyada alaylardan önyargı oluşturarak hiç hüsrer tekinoktay'ı dinlemedim desem yeridir . fakat adamı ne zaman dinlesem söylediklerine kalben de inandığı dolu bir adam izlenimi alıyorum . bu konuda hepsinden önde . bu hüsrer adaysız bir boşluk bulacak ve er ya da geç beşiktaş'ın başkanı olacak gibi bir his var içimde . (önümüzdeki yıllarda)

seçimi kazanmasını istediğim çebi biraz fazla karamsar geldi bana . fikretle yılların çekişmesini adaylık döneminde masaya yatırmaya ne gerek var . hala eski defterleri karıştırıyor . adam içine atmış ,konuşmamış fakat içi içini de yemiş . bu tavrı bana şenol güneş'i hatırlattı :) bir de abdullah hoca hakkında burak yılmaz kadar bile olumlu konuşmadı . bence bu tavır da yanlış . sanki abdullah hoca kendi bıraksın der gibi , konu abdullah avcı'ya geldiğinde del bosque!nin tazminatına getiriyor konuyu . bu tavrı hiç sevmedim . sanki kazanacağına inanmıyor gibi ne bileyim . kazanmasa da üzülmem artık.

Hidayet dedi ki...

haber doğruysa adaylardan birisi -en sevmediğim- adaylıktan çekilerek diğeriyle birleşmiş . zaten amacı da oydu . sırf koltuk kapmak için yarışa sokuldu . ben daha hakkındaa olumlu konuşan bir beşiktaşlı görmedim. o çekilen adayın yüzüne bakınca zaten hayattaki amacını anlayabiliyorsun . öyle irrite edici bir kişilik .işte şimdi a .nur çebi seçilemezse üzülürüm.

Basar dedi ki...

Taraftarın istediği aday çok net belli. sadece buradaki ankette değil internet ve twitter ortamındaki her ankette ANÇ %80 üstü alıyor. Lakin kongre yapısını merak ediyorum, bakalım taraftardan kopuk bir kongre yapımız mı var?

Taraftardan kopuk (bakın uzak demiyorum) yönetimin durumu bugün bırakan yönetimden farklı olmaz. Sonuçta taraftar kulübe organik gönül bağı ile bağlı, üstüne de bir tomar para veriyor.

Not: Hürser Bey'in Toschack, Bale, İbrahimovic gibi fikirlerini beğenmesem de zor anda ortaya çıktığı için Beşiktaşlılığını ve cesaretini takdire şayan buluyorum. İki aday birleştiğinde bile Hürsey Bey kadar yönetmeye layık görülmemiş. Sanırım bu çok şeyi anlatıyor.

carlito dedi ki...

Evet taraftardan tamamen kopuk bir kongre yapımız var bence. O nedenle her ankette açık ara fark atan Çebi'nin maalesef ufak bir fark ile Adalı'ya kaybedeceğini tahmin ediyorum. Umarım yanılırım. Adalı'nın başkanlığı zaten uçuruma doğru yuvarlanmakta olan kulübün bu yöndeki hızını arttırır.

Ben de maddi nedenlerden kongre üyesi olamayanlardanım. 2002'den beri çoğu sezon kombine aldım, gücüm o kadarına yetti. Eğer burdaki önerilere uyulur ve benim gibilere kolaylık tanınırsa ilk fırsatta üye olmak en büyük isteklerimden biri.
Aramızda ve okuyanlar arasında oy kullanabilecek olan varsa Çebi seçeneğini lütfen dikkate alsın diyorum. Elbette onun da hataları vardır ama görevdeki son 1 yılında tamamen pasifize edildiği ve en doğru işlerin yapıldığı dönemlerde en aktif yönetici olduğu gerçeği unutulmamalı. Mevcut adaylar içinde en fayda sağlayabilecek kişi şüphesiz Ahmet Nur Çebi...

Zaitsev dedi ki...

@ Hidayet

Hakkı yenilen eski ikinci başkan olarak bilinmek iyi bir imaj. Çebi seçim öncesi eski defterleri açmasaydı iyiydi. O süreçteki sıkıntının mağduru olmaktan tarafı olmaya doğru ilerler bu kafayla. Seçime az kalması iyi onun için.

@ carlito

Taraftardan kopuk bir kongremiz olsa Hürser Tekinoktay 1617 oy alamazdı. İlk 6-7 sandık harici ciddi bir mücadele oldu. Bu seçimde ilk 6-7 sandıkta da bölünme olacaktır.

Hürser T.'nin oylarının çoğunun Çebi'ye gideceğini düşünüyorum ama Orman'ın tüm oyları Adalı'ya gitmez. Homojen bir katılım olursa Çebi seçilir.

Seçim sonrası ise belli. Enkaz aldık. Geçmiş dönemi araştıracağız. Falan filan. Bir de muhtemelen 1-2 kötü sonuç sonrası by by Abdullah Avcı.

beagle dedi ki...

Adali'dan Kasımpaşa yedeği, Bjknin yedigi en büyük kazik için "3 sene daha oynar, Bjkde teknik direktör olur" açıklaması gelmiş. :)) bence türk atciligi da bundan kurtulmali. Düpedüz kafasız bu.

carlito dedi ki...

O kadar kopuk değilmiş, yanıldım :) Beşiktaş'ımıza hayırlı olsun, kötü günler geride kalacak inşallah..

Yorum Gönder

Ara