.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Ağustos 2019 Çarşamba

STSL02 Beşiktaş - Göztepe





Tarih: 23 Ağustos 2019 Cuma 20.30

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Ali Palabıyık

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Burak Yılmaz, Atiba Hutchinson, Enzo Roco / Kerem Atakan Kesgin

Cezalı Oyuncular :  - / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

72 Yorum:

sports guy dedi ki...

Göztepe'nin şu anki kadro dizilimi tam kendi sahasında baskı kurmayı beceremeyen ama deplasmanda büyük takımları sallayacak nitelikte.

Serdar, Poko gibi adamlar yıldızlaşacaktır bu maç diye tahmin ediyorum.

Bizimkiler "oynamak isterlerse" alabilirler maçı, o kadar anca. Umarım da isterler, en azından saha açılışını iyi yapmış olalım.

Hidayet dedi ki...

sanırım beşiktaş yine transferi amigdalayla yapmaya başlamış . bu da gösteriyor ki bu yapılanlar planlama dışı. ilk maç hezimet olmasaydı transfer falan yapmayacaklardı . trabzon'u falan görünce insanlar sorguluyor . fikret orman vodafone'da zor maç seyreder bu yıl .

Göz kanatan bir maç olma ihtimali çok yüksek. Göztepe favori görünüyor maalesef.

yilmaz dedi ki...

Bir mağlubiyete daha fitim, yeterki adam gibi bir oyun oynarlar.

Adsız dedi ki...

Maalesef takımın durumu nedeniyle üç ihtimalli maç. Geçen hafta Sivas öyle çok fazla kapanmadığı halde yaşananları düşününce haliyle kapanacak rakip karşısında nasıl hücum edeceğiz bilinmez. Sosa'dan sonra iki yönlü orta saha gerçeğinin ve ihtiyacının ne olduğunun hala anlaşılamamış olunmasının şöyle bir olayı da var, biz zaten Sosa'yı o anlamda transfer etmemiştik ama adam öyle çıktı, oynadı ve hem kendisi hem de takım fark yarattı.

Öte yandan biz genç oynatın dedikçe gençleri kiraya veriyorlar. Transferde kumar oynayacak halimiz yok dedikçe bu genç yaşında çok az süre almış adamlara sözleşme ücreti verip transfer yapıyorlar. Belki de tutar bilinmez ama bu riske değer mi. Risk alacaksanız bakınız: Sturridge (TS makul maliyete bitirmiş bu arada).

Orta alana hala transfer lazım. Daha önce yazdığım isim bana göre lig için yeterli. Hala Avrupa'dan umudu olan varsa zaten bu umudunu bıraksın derim.

Özetle, biraz eskiler Youla transferini hatırlar, onun bile kendi içinde bir mantığı vardı.

Adsız dedi ki...

8 numaranın önemi şöyle, rakip orta alan baskısıyla geldiğinde ya da hücum ederken topu orta alanda kaptırdığınızda, eksikliğinde eğer hücum oyuncuları anlamında alan daraltan Sarri ve kadrosu seviyesinde değilseniz 3. bölge oyun dışı kalıyor ve olay tamamen defansif orta alan ve safkan defans oyuncularınızın üzerine biniyor. Futbolda izleyiciler sahayı hep uzunlamasına görme eğilimindedir, oysa orta alan söz konusu olduğunda eni daha önem kazanır. Rakip hücumu başladığında pasif haldeyseniz eni kontrol etmek gittikçe daha da zorlaşır zira. Öte yandan iyi bir 8 hücumda topu asla kat etmeden pas yapmaz. İster 2 ister 20 metre, kat ettiği her mesafe rakibin alan yönetimini gittikçe daha fazla bozar, ezberlerini yıkar. Bir de hızı varsa kanatlara oldukça iyi fırsatlar çıkarır. O kadar ki, bana göre tek gol ya da asist üretmese dahi iyi bir 8 her daim yararlıdır.

Emrah D dedi ki...

bjarnason bence de makul bir kontratla gelir ve bir giunti etkisi yaratabilir. ondan once ise kartali muhayeri erdemi filan en azindan birini bir resmi macta gorsek keske oguzhanla dorukhanin yaninda orta uclude.

Basar dedi ki...

Ne kadar acı, 2 sene önce 5 attığımız takıma kendi sahamızda 3 ihtimal veriyoruz! Beşiktaş'ın geldiği nokta maalesef bu... Transfer olayı ayrı kepazelik, bir gün x geliyor ertesi gün y kiralanıyor. Yine birbirinden apayrı adamlar. E yine sezon başladı neredeyse Eylül oldu (Beşiktaş'ta transfer bitmez..) 1. forvetimiz sakat, 2. forvetimiz kanattan bozma veya 2. forvet seviyesindeyken biz kalkıp genç takımın gol kralını kiralıyoruz...

Bıkkınlık geldi vallahi.

Sabah bir arkadaşım söyledi, analizin babası aslında. "Ben kombine aldım, digitürkü iptal ettim. Böyle sezonlarda tribünler daha eğlenceli oluyor." Takımın değil tribünlerin ön plana çıktığı; yeni marşların ortaya çıktığı bol goy goylu, bol arabeskli, başkanın bol bol istifaya davet edildiği bir sezon bizi bekliyor.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

james +1 // 8 numara konusunu 6 numara ile de genişletebiliriz. Biz senelerdir 6-8-10 konusunu çözmeden iş yapmaya çalışıyoruz.

Bize topu aldığı zaman sürekli stoperlere ve beklere oynamayan topla kat edebilen 6 ve 8 numaralar lazım. Bizim ilk sorunumuz bu. Bunu çözmeden ilerleyemeyiz.
** Medel bu adam değil. Ancak tek top hızlı oynar. Ayağında tutunca nasıl patladığını gördük.
** Ozzy'de uzun süredir bu kapsama girmiyor. O da topla kat etmiyor. iyi pas yapması yeterli değil. İyicene Selçuk İnan'a dönüştü.
** Dorukhan deniyor ama o da yanındaki adam ne kadar iyiyse o kadar iyi. İş ona düştü mü denerken top kaybı yapıyor.

Her antrenör biliyor ki biz ortada hızlı değiliz. Rıza göbekten baskı yaptırdı, bütün sistemi çökertti. Göbekte patlayan bir takımın kanatlarından zaten hayır gelmez. Q7 gibi statik adamlarla oynarsan felç olursun. Son 2-3 senenin özeti budur.

Mevcut formatta, Ljajic'te geri gelip top almazsa, yarı sahayı ancak uzun topla çıkabiliriz. Göztepe maçında da özüm üretmezsek aynı durum olacak.

Erdem-Muhayer ile çıkarsak en azından ezber bozarız. Kötü oynasak bile rakibi kafada bozarız. Avcı bunu deneyecek mi yoksa ezberden oynayacak mı yarın göreceğiz?

Bir de Güven yerine forvette Umut oynamalı. Hızlı oynayamıyorsak ileride bir kule olmalı. Hem hızlı oynayamayıp hem de uzun topları indiremezsek baskı yemekten başka şansımız kalmaz.

beagle dedi ki...

Takimin problemi itibariyle 11e ilk yazilacak adam Kartal Kayra Yilmaz. Yoksa merkezden topla cikamayiz. Tek umut yeni beklerin baskıyı kırmasi olur.

beagle dedi ki...

Bi de Umut yerine ben bile oynasam gol ihtimali daha fazla. Beşiktaşı bu vasatliklara mahkum edene bin bela diler, genc veya A takimlarda iyi gol gecmisi olan birini hasretle beklerim.

BJK4EVER dedi ki...

Orta saha tabii ki onemli de, abartmiyormuyuz? Ligde 2 senedir zirveye oynayan takimin orta sahasinda 40 yasindaki Emre ve Mossoro ve alti istu Irfan Can var. GS 2 senedir Kasimpasanin vasat onliberosu, ligin yarisinda ortalikta gozukmeyen Belhandayla sampiyon oluyor. Dorukhan-Oguzhan-Ljajic bence ligin dinamiklerine uygun, yeterli bir orta saha. Ha, Avrupada tempo ve mucadeleyi kaldiramayabilir, ama sokmusum Avrupasina. Bana lig lazim bu sene oncelikle.

Oguzhana guvenen tek ben kaldim herhalde. Takimin futbol oynamadigi, gerideyken oyuna girip 25 dakika oynadigi mactan sonra bile bundan birsey olmaz vs deniyor. Oguzhan konusu artik cozulmeli, et mi balik mi belli olmali. Bu da gidim gidim oynatip gunah kecisi yapmakla olmuyor. Catir catir oynamali ne olursa olsun. Elimizdeki en iyi 8 numara bu. Atiba, medel, necip gibi takimin oyun kalitesini ve oyun aklini bitiren, ligimize ters abuk subuk cozumler yerine Oguzhana formayi vermeliyiz. Kotarirsa eyvallah, kotarmazsa devre arasinda alirsin bir 8 numara. Ama boyle olmuyor.

Yarin antrenor yine baya secim yapacak. Caner/rebocho, gokhan/douglas, guven/umut secenekleri maca o kadar etki etmeyecek. Ilk 11de bakacagim tek sey orta saha; dorukhan-oguzhan-ljajic orta sahasindan herhangi bir sapma bence kotu oyun ve sikinti getirecek. Diger tercihler ne olursa olsun.

BJK4EVER dedi ki...

N'koudou pek sinmedi icime. Elimizde pirpir olarak boyd var, lens de kontra atak oyuncusu. Onun yerine ceza sahasina girecek fizikli bir kanatforvet veya top teknigi ve yaraticiligi yuksek, gomulu rakipleri acacak feghouli tipinde bir oyuncu, mesela konoplyanka daha iyi olurdu sanki. Konoplyanka niye tercih edilmedi anlamadim zaten. Soylenen maliyeti asiri degildi ve n'koudoudan cok daha yuksek profilli ve kaliteli bir oyuncu.
Hucum hattimiz gorunuse gore burak-ljajic-n'koudou-boyd olacak. Tamamen reaktif, gomulen takimlari acmakta buyuk sikinti yasayacak, skor gucu dusuk bir hucum hatti.

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER

Oğuzhan bir box-to-box değil orası kesin, ama bir "regista" mı o da gayet tartışılır. Elbette kendisinden bir Pirlo performansı beklemiyoruz ancak atak ve defans özellikleri birlikte vasatın üzerinde değilse en azından takımın tüm hücumunda inisiyatif alıp pas konusunu çok iyi yapması beklenir.

Oğuzhan'ın en iyi petformans gösterdiği sezonlar Veli-Atiba ve Sosa-Atiba'lı zamanlar. Her iki çiftin de etkisi defansif olarak arkasını ve belki de daha önemlisi sağını solunu kolladığı adamlar olması. Ayrıca o dönemler farklı tarzlarda da olsa sürekli alan değiştirip önünde bir set oluşmasına izin vermeyen hücum organizasyonları ya da içeri penetre eden hareketli golcüler vardı.

Kısacası orta alan ve hücumda desteğe ihtiyaç duyan Oğuzhan için bu imkanlar halen pek fazla değil. Ljajic bir Sosa değil, Dorukhan'ın 6 numara performansı da tartışmalı zaten. Misal, önerdiğim Bjarnason gibi iki adamın ortasına Oğuzhan'ı koy, önlerinde Ljajic'in sol iç olduğu 4-3-3 olsa muhteşem olabilirdi. Ama eldekilerle pas oyunu oynayacaksak, öncelikle bir safkan box-to-box bulup Oğuzhan'ın yerini daha sonra tartışmamız gerekli diye düşünmekteyim. Zira mevcut halde hem ofansta hem de defansta orta alan direnci yerlerde ve Oğuzhan olmasa da bu böyle.

Zaitsev dedi ki...

@ BJKEVER

Hocam GS ve İBB'nin oyuncu profilinden ziyade oyuncuların ne yaptıkları önemli. Bu 2 takımda da topu alan adam dikine hızlı bir şekilde kat etmeyi düşünüyor, fırsatını bulunca da yapıyor.

Türkiye'de dikine hızlı çıkarsan şampiyon olursun. 15-20 metre dikine git ver topu bindirene. 2 tane de hızlı ve biraz yetenekli kanadın varsa işlem tamam. Bu ligin sistemi bu. Hatta futbolun genel sistemi bu.

Biz bu oyunun ilk adımını bile oynayamıyoruz 2 senedir.

Dorukhan, Ozzy'den yetenekli mi? Değil. Ama bu oyunu oynamaya çalışıyor. O yüzden geçen sene bu kadar öne çıktı.

Ozzy'nin mücadelesinden, defansından vazgeçtim artık, en azından ileriye doğru etkili olsun. Ama Ozzy kesinlikle dribling düşünmüyor. Defansı rahatlatacak pas yapması iyi ama yetmez. Topu ileri taşıyacaksın.

Oğuzhan sürekli saklanarak oynayan pısırık bir oyuncu. Temastan korkan adam büyük futbolcu olamaz. Hollanda liginde falan ancak iş yapar. Orta sahaya ve forvete takviye yapılmadıkça bu takım ilk beşe zor girer.

can dedi ki...

Oğuzhan’ın durumu oyun(cu) tarzı veya fizik kapasitesi ile açıklanamaz, bu kesin. Bu sene başka bir hüviyete bürüneceğimi düşünüyordum, gene sıfırları oynadı. 2,5 milyon euroluk kontratı ile önümüzde ciddi bir engele dönüştü kendisi. Keşke Tolgay gibi kendisiyle de vedalaşabilsek.

Hidayet dedi ki...

oğuzhan en iyi dönemindeyken bile şampiyonlar ligi ve uefa seviyesinde oynamakta zorlandı . hatta oynatılmadı . ligde oğuzhan'a tercih edilmeyen tolgay biranda cl'de ilk 11 buldu kendini . şenol güneş geçen yıl akletti deplasmanda oynatmamaya başladı . bu sefer içeride de taraftar protestoya başlayınca kenarda oturtmakta buldu çareyi.

beşiktaş'ta 8 numara oynayacak adam her maça çıkabilecek kapasitede olacak . yok öyle iki buçuk milyona .bir diğeri ,oğuzhan'ı kazanmanın beşiktaş'a maliyeti nedir ? ısrarla oyuncu transfer edilmeyen bölgesi ve muhtemel başarısızlıkta klübün uğrayacağı büyük maddi zarar. mevkisine transfer yapılmazsa bu sefer de oğuzhan'sız olmuyor diyeceğiz .yerine adam almazsan olmaz tabi . hala umudun varsa kendisinden ,göndermeye kıyamıyorsan ,paran bolsa ,yaparsın bölgesine transfer , rekabet et koçum göster kendini dersin .

bir de şunun düşünülmesi gerek . oğuzhan , kendiyle ilgili vehmedilen futbolcu özelliklerine gerçekten sahip olduğuna kendisi inanıyorsa , iki yıldır geriye gittiği ve neredeyse son bir yıl yedek oturduğu takımda neden kalmak ister ?

1 Loris Karius
4 Victor Ruiz
6 Gary Medel
24 Domagoj Vida
77 Gökhan Gönül
88 Caner Erkin
10 Oğuzhan Özyakup
22 Adem Ljajic
27 Jeremain Lens
9 Güven Yalçın
11 Tyler Boyd
Avcı da kanser hücresi çıktı.

Huzeyfe dedi ki...

Aslında 3-4-3 denenebilecek kadro var. Taze kan bekleri rotasyonla oynayabilirsin. Gençler de iyi gözükmüştü Pana maçında. Ljajic'i öne atıp ortada oyunu +1 oyuncu ile alabilirsin. Medel de Oğuzhan da iyi gözükür.

fidddas dedi ki...

Kadroyu Senol Hoca yapmis :)).

Adsız dedi ki...

Acentelerimiz arasındaki geleneksel halı saha turnuvasında bu akşamki maç biraz sert geçiyor.

Adsız dedi ki...

Eğer ilerisi için daha iyi olacağının sinyaliyse ikinci yarıdaki oyun iyiydi. Bunun dışında Boyd pas oyununda über etkisiz, geçen hafta burada yazıldığı gibi Caner pas işine bayağı sarılmış, ki ben olsam bu tarzda Portekizliyi bek yapıp onu kanatta denerdim. Göztepe'de orta alan direnci sıfıra yakın olduğu için eksikliklerle Oğuzhan'ı çare olarak serbest oynattı ve bu şekilde ikinci yarı bir miktar verim de almış oldu (maç öncesi eldeki kadroya göre oynatacağım demiş zayen). Ama ciddi bir mücadele için orta hala sorunlu.

N'Kodou hızlı ve fuleli ama tipik kanat görüntüsü verdi. Yaşına istinaden içeri girmesi sağlanabilir mi görürüz.

Hidayet dedi ki...

geçen hafta da dediğim gib , caner ,beşiktaş'ın geriden oyununu kuran adam . hatta caner olmasa beşiktaş'ın rakip kaleye zor gideceğini söyleyebilirim . tabi bunun böyle olması mı gerekiyor bilemiyorum . yakın zamanda rebocho formayı alamaz caner'den . avcı'nın kafasında bu böyle .

tam tersi oyuna hücum yönüyle katkısı olmayan , garip pas hataları yapan taraf gökhan gönül tarafı . kredisi olduğu için göze batmıyor .

tyler boyd için iki maçlık izlenimlerim beşiktaş için vasat olduğu yönünde . bütün kazandığı topları bekine geri verince modern kanat oyuncusu mu oluyor . beşiktaş'ta çizgide oynamak zordur . çok zorlanacak.

oğuzhan biraz kıpırdadı gibi . fakat taraftar geçen seneden mimlemiş , tavrı devam ediyor . üzerine koyması lazım . bu performans çok yetersiz . oyun görüşü geniş ,6 gibi 6 bulması şart beşiktaş'ın . oğuzhan da 8 için yarışır .

ljajic benim gördüğüm 10 numaralar içinde aklını en az kullananı . futbol aklı oğuzhan'ın iki tık altında . kendi başına oynuyor . bugün en çok sinirlendiğim oyuncu .

güven de öyle hiç solunu (nkoudou) görmüyor . oyun görüşü kötü . gelişecek falan ama beşiktaş'ta 11 oynayamaz .

beşiktaş'ın iyi bir 6 numaraya , iyi bir santrfora ve hatta bir tane de kanat oyuncusuna hala ihtiyacı var . tyler boyd'un alternatif olacağı as kanat oyuncusu kastım .lens -quaresma giderse tabi . bence ikisi de gitmeliler.


Huzeyfe dedi ki...

N'Kodou Dentinho'nun hızlısı gibi değil mi? Tam 30 maç 1 gol 2 asist kanat oyuncusu. Çok güzel youtube videosu malzemesi verir ama. Hadi yine iyisiniz kuvarejmacilar.

Murat dedi ki...

Abdullah Avcı'nın geçen sezonun sonlarında şampiyonluğu verdiği Başakşehir futbolunu izliyoruz, bu galibiyet de hayırsız galibiyet sanki :(

3-0 sonrası Caner'in kanat karaköy kerhanesi gibiydi yine, ama Caner'den önce kesilmesi gereken tonla adam var, Qımıl ilk sıradaydı, Gönül bence 2. sırada, Lens'in sorunu kötü topçu olması üstüne bir de ruhsuz ya da berbat oynadıkça daha da bocalıyor ama bir herife 3 sezon dayanmaz hiçbir büyük takım,

Ligin ilk 135 dakikasında vallahi kümede kalmaya oynar potansiyeli gördüm

turgay dedi ki...

3 şans golüyle maç kazanmak neresinden bakarsanız bakın futbol tanrılarının bir hediyesidir. takım bas bas orta saha diye bağırıyor. bu kadar yavaş top oynadığınız sürece diri ve sert orta sahası olan her takıma puan kaybedersiniz. göztepe geçen sene son maç kümede kalan takıma sadece 3 oyuncu eklemiş. halbuki 3ten fazla oyuncuya ihtiyaçları vardı. hal böyle olunca geçen sene ortada olan sorunları aynen devam ediyor. bizimse caner dışında isteyen topu ileriye taşıyan 1 tane daha oyuncumuz yoktu. oyunun tamamen canere kalması avcının çözmesi gereken büyük sorun. hele ki caner gibi iki yarı alanda topu farklı kullanan bir oyuncu için bu kadar büyük sorumluluk bence ciddi sıkıntı. caner sol ön olsa bence de çok daha fazla katkı verir. bu nedenle bu kdar sorumlulukla donatılan bir oyuncunun takıma nerede daha fazla katkı verebileceğini hocanın iyi çalışması gerek diye düşünüyorum.

2 maçtır dikkat ettiğim bir konu da yahiç ve güvenin aşırı zorlamaları. yahiç topu 3 kere çekmeden ayağından çıkarmıyor. hatta çekince de çıkarmıyor. bu nedenle en az 3 tane kontra atak rezil oldu. güven geçen sene baya baya tek pas yapan topu ayağında bekletmeyen bir oyuncuydu. sanırım fazla özgüven verilmiş olacak ki topu ayağından çıkarma zamanı çok uzamış. bununla birlikte 2-3 kişi arasına girmeye çalışmaları da var. bu 2 oyuncuyu acilinden uyarmak lazım. sorumluluk almak güzel ama zaten kısıtlı olan atak organizasyonlarını piç etmenin de manası yok.

lens gerçekten bitmiş. şu psv işi olsa da hem kontratından hem de kendisnin bu bitik görüntüsünden kurtulsak. ne topu taşıyabiliyor ne pası dopru verebiliyor. inanılmaz gerçekten.

gökhan takım hücuma çıktığında 3. stoper gibi oynuyor. çok alışık olduğu bir mevkii değil. ikinci yarı neredeyse hiç ileriye gitmeden oynadı ki bu gökhandan gördüğümüz birşey değil. hoca onun pozisyon bilgisinden sanırım savunmada yararlanmak istiyor ki bence çok kritik 3 pozisyonu sırf doğru yerde durduğu için kesti. artık 34 yaşında ve haliyle eskisi gibi olmasını bekleyemeyiz. bence sağ stoper olarak bile kullanılabilir. çünkü gerek adam markajı gerekse de pozisyon bilgisi buna müsait. tabi topu daha iyi kullanması gerekecek.

necip tercihini anlayamadım. her gelen hoca en az 20 maç necipi oynatacak falan mı yazıyor kontratlarda bilemiyorum. o girdikten sonra sahipsiz topların hepsini göztepe aldı. ikinci yarıdaki o ön alan baskısı tamamen bitti. bu kadar pozisyon bilgisi kötü adamın senelerdir bizde oynaması muazzam iş. artık necip değil başka oyuncular denenmeli.

n'koudou hızlı ama akılsız biri olarak görünüyor. o fiziğe rağmen iyi top saklıyor. yukarıda da yazılmış 30 maç 1 gol 2 asist istatistiklerinden daha fazlasına ihtiyacımız var şu kanat rotasyonuna bakınca. ya da lens ve Q7yi gönderip 2 tane daha skorer adam alınacak.

toparlamak gerekirse oyun olarak umut vermeyen ama nelerin yapılmaması veya nelerin düzeltilmesi gerektiği konusunda iyi bir maç oldu. ilk galibiyetimiz hayırlı olsun.

Hidayet dedi ki...

beşiktaş'ın ilk yıl kiraladığı oyunculardan bonservisiyle ala ala lens'i alması nasıl bir trajediyse , herhalde para sıkıntısı çektiği sezonda ljajic'e 6.5 e 'yu çat diye masaya koyması da öyle olacak . ljajic mahalle futbolcusu gibi davranıyor . güven zaten çocuk akıllı . şımarık ,dağınık , aklı olmayan bir hücum hattı . abdullah avcı'nın acile bu şımarıklığa son vermesi ve özellikle ljajic'i uyarması gerekiyor . geçen yıl da bu emareleri verdiği için ben korkuyorum .

carlito dedi ki...

Şaklaban gidiyor.. Bugün bayramıdır Beşiktaşlıların!

beagle dedi ki...

@Huzeyfe
Süper tespit. 30 maç 3 gol katkisi 3000 top kaybi gibi görünüyor adam. 13 Milyon Euro maliyeti var arti %50. Umarim bi oligarkin şeyhin falan kizina dalar da o vesileyle paramiz batmadan kurtuluruz.

Huzeyfe dedi ki...

Avcı'dan pek umudum yok. Klopp geçen hafta bir haftalık boşluğumuz var, çalışma fırsatı bulduk, Arsenal'e karşı hazır olacağız demişti. İlginç birşey ama söylediği doğru. Lig başladıktan sonra yeni bir oyun oturmaz. O çalışmayı ancak geniş bir aralıkta yapabilirsin. 3 senedir aynı sistemi oynayan bir adam bunu söylüyorsa bizim düşünmemiz lazım. 135 dk Avcı futbolu oynadık, küme düşmeyiz belki. Dünkü maçta golleri Şenol Güneş'in Beşiktaş'ı attı. Iki ihtimal var. Ya Avcı'nin takımı sahada olacak, ligi 10-15 aralığında bitiririz. Yada geçen senelerdeki Beşiktaş. O da bizi 3-5 aralığından yukarı taşımaz. Özetle, yine çöpe atılmış bir sezon.

Adsız dedi ki...

@carlito

Bakalım objekif futbol piyasasında nereye gidecek. Bana göre futbolu bırakır, ki çoktan yapmalıydı.

Adsız dedi ki...

Son podcastle ilgili,

Takımın defansif ya da ofansif halini ligdeki iki rakibin hali aynıymış gibi değerlendirmek fecaat olmuş. Bağlantılı şekildd Oğuzhan'ın Göztepe maçının ikinci yarısındaki olumlu hali de hem rakipten hem de teknik yönetimin rakibin olmayan orta alan direncini görüp neredeyse hücumdaki orta alan oyuncularının tamamını serbest oynatmasından. Bir sondaki ciddi orta alanlı rakipte tekrar değerlendirmek üzere.

BJK4EVER dedi ki...

Eksi suratin verdigi zararlari simdi tekrar anliyoruz. Organize olmak, set hucumu yapmak, haldir huldur hucum etmek yerine dogru paslarla savunmadan cikmak o kadar da garip bir taktik degil. Dominant olmak isteyen bir takim icin gayet olagan bir futbol prensibi. Ama son uc sene o kadar futbolun temel prensiplerinden uzak, haldur huldur kaos futbolu oynadik ki, takimin tamamen safti kayiyor, garipsiyorlar vs.
Allah antrenorumuze sabir versin ne diyelim.

yilmaz dedi ki...

Ne oynattığı belli olmayan hoca gitti, oynattığı oyun bi halta benzemeyen hoca geldi. 10 15 yıl önce Barcelona'nın Xavi Inıesta ile oynadığı oyunu oynamaya çalışırsanız, Oğuzhan da, Ljajic de, Vida da yetersiz gözükür.

Geçen yıldan bir farkımız olmadığı attığımız gollerden belli. biri karambol, biri orta yapılan topun inisiyatif alıp kaleye yönelmesi biri de bireysel beceri + rakip kaleci yumurtlaması. 3-0'dan sonra onca genç ve yeni transfer varken, Necip'in skoru koruma amaçlı sahaya sürülmesi de, takımın taraftarın taleplerinden ne kadar uzak olduğunun bir göstergesi. 3-0'dan sonra da şov yapmak yerine yan pas yapması da harikaydı. Bravo çok pas yaptınız.

@james

Hangi kısımdan bahsettiğini anlayamadım açıkçası ?

Beşiktaş bence net bir oyun oynuyor. Roller belli, oyunculardan beklenen belli. Geriden çıkış planı, hücum planı, rakibi karşılama planını net olarak görebiliyorsunuz sahada.

Ne kadar uygulanabiliyor şu an soru işareti. Ne kadar gelişir bence bu da soru işareti ama sahada bir strateji görebiliyor olmak da beniö için önemli bir done. Mevcut durumda hoca oyunculardan kendi sistemine uymalarını bekliyor, oyuncularda buna bir reaksiyon veriyor. Rollere uyan adamlar var, uymayan adamlar var ama bir süre böyle sancılı gideceği kesin.

Bir kere neşteri vuruyor olması bile bence kredi vermek için yeterli sebep.

Hidayet dedi ki...

beşiktaş'ın oynamaya çalıştığı şey için umutluyum fakat pas hızı çok yavaş . bir de rakip yarıalanın tehlikeli bölgelerinde paslaşma ,topu orada tutmamız da az . böyle olunca , buralarda pas yapıyoruz da ne oluyor , gibi geliyor . bunun en büyük sebebinin de ortasaha oyuncularının yetersizliği/formsuzluğu olduğunu düşünüyorum . ben 6-8 numaralar diye düşünürken son maçta ljajc'in de artık bunda payı olduğu görüldü . ljajic'in ortasaha'ya katkısı yok , sadece hücuma katkısı var . çözüm önerim ljajic'i solda kullanmak , kanat oyuncusu yerine bir 6 ,bir 8 numara transferi .

hastati dedi ki...

ljajic'in yaraticiligi 2 tik indirmek lazım, fm hesaaaaaaabi:)
ama iyi gidiyoruz bence, sahada bisiler görmek muazzam. skor garantiyken genc oyuncu bile girdi, daha ne olsun.

Hidayet dedi ki...

bir de tyler boyd'u gördükten sonra insan douglas ,rebocho falan bi görmek istiyor . ucuza büyük iş yaptık ,maaş yükünü azalttık , ali naibi büyük iş yaptı derken ..!

yilmaz dedi ki...

@hastati ironi mi yapıyorsan sazanlığımı affet de, skor garantiyken Necip girdi oyuna. Evet sahada ne oynadığını bilen bir takım var ama oynadığı oyun yavan, tatsız, tuzsuz bişey.

Basar dedi ki...

cepten yazı yazamama durumu devam ediyor. Başka telefondan da denedim maalesef sıkıntıyı aşamadım...

Bu hafta Göztepe ile oynamayı şans görüyorum, daha taşlar yerine oturmamışken nispeten zayıf rakiple oynamayı bazı arkadaşlarımız yanıltıcı bulmuş ben daha ziyade şans olarak görüyorum.

Hoca bir şeyler oynatmaya çalışıyor ama takım ilk 11'den 9 kişi geçen yılın kadrosundaydı. Ya 9 rakamı 5-6'ya inecek ya da zaman geçecek. Quaresma, Medel ve Lens ile ilgili haberler geliyor. Bunlar yapılması gereken hareketlerdi. 6 numara sorunu sanırım net bir şekilde masaya konmuş, bu da doğru bir teşhis. Hele Lemina gelirse (Wanyama-Gonalos da harika) Lemina + Ruiz takım çehresinin değişmesi için çok doğru iki seçim. Umarım şansımız yaver gider ama her halükarda bir 6 no problemimiz olduğu ve çözümü için nispeten çift yönlü bir oyuncu arandığı çok belli. Bu haftaki oyunu ile Oğuzhan'ın da böyle ikiliye katılacağını düşünüyorum.

Bunları alt alta koyunca naif bir şekilde kendimi haksız çıkartarak ilk hafta verdiğim tepkiyi fazla buldum. Bir önceki hocanın yarattığı ortam ve 2 senedir izlenen takıma değil kendime fayda transfer politikası bir günde düzelmeyecektir.

Maça gelirsek 3 golün ikisi kaleci hatasından, ilk yarı oldukça kötü ikinci yarı ise istekli oynadık. Uzun süredir görmediğimiz şekilde 2 tane uzaktan şut denedik ve ikisi de direkte patladı. Oyuncuları daha hareketli ve pas opsiyonu ararken gördüm. Caner enteresan şekilde ortaya çok girdi, bu rolü farklı bir bek yapsa daha da fazla verim alabiliriz. Ozzy geçen yıl oynamamıştı, bu maçta oynadı ama benim farklı olarak gördüğüm, eskiden sola yaklaşırken bu maçta sağa yanaşmasıydı. (hatta orta yapmasıydı) Bunlar oyun içerisinde geçen yıldan farklı olarak yaptığımız işlerdi.

Ljajic'e eleştiriler başlamış. Oyuncuya biraz Taliscavari bir rol adledilmiş. Ben buna çok katılmıyorum. Bence oyun içinde ara ara 83e gelebilir, arar ara kanat adamı ile yer değiştirebilir.
Bendeki soru işareti Ozzy, Doruk'u mu ikame etti yoksa sakat olmasa yine Medel-Doruk mu oynayacaktık.. Ozzy tercihi ve bahsi geçen 6 numaralar bizi tekrardan etkin bir takım haline getirecektir.

Basar dedi ki...

Şunu da yazmayı unuttum. Oyuna Necip girmiş olabilir, zamanla hoca İnönü'de kopardığı maçta bunu yapamayacaktır.

yilmaz dedi ki...

@Basar Necip konusunda katılmıyorum. Hiç bir oyuncu için ön yargılı değilim. Belki Necip'e uygun bir rol bulunur ilerde takımda, o zaman 11 de oynar gıkım çıkmaz. Ama 3-0'a gelen ve rakibin sindiği maçta o kadar genç oyuncu ve yeni transfer varken Necip girmemeli oyuna. Oyuncu taraftarla problemli, Allah'ı var, çocuk bir kez bile tepkilere karşılık vermedi ama, taraftar adamın her hareketini ıslıklıyor. Necip s.çsa da küfür etsem diye bekliyor. Eminim Şenol Güneş'in Beşiktaş taraftarındaki (tribün taraftarından bahsediyorum) kredisini tüketen de Necip tercihi oldu.

beagle dedi ki...

Bu Medel Qımıl falan tercihleri oynatip gonderelim amaçlı finansal kararsa bilemiyorum da hazirlik maclarindan taktik hicbir çözüm cikmamasi gayet kötü hocalik.

Öte yandan bu maçta Oguzhanin 8e cikmasi oyunu bayağı değiştirdi ikinci yarı. Bunu görüp devam ettirecek mi bakacağız.

Yillarca Trabzonu dagitan leş taraftar kitlesinden bizde de olmaya başladı. Sezon başı Lens ve Oguzgani isliklamak nedir? Mi
Başlamışlar Boyd kötü diye. Herif italyanlara 40 m top sürüp gollük şut çekti lan gormediniz mi? Boyd sürekli kaleyi dusunmesi ile en kritik kanat oyuncusu. 13M maliyetle gelen paytak paytak toplari harcayan Nkoduya herkes hasta Boyd kötü. Afferim, aynen devam. Boyd gitsin Quagejma da kalsin. Hatta Nkodu Qyu sirtinda tasiyarak oynasinlar.

Mayor dedi ki...

daha once de yazilmis.
pas oyununu boyle yavas oynayacaksan hic oynama.
lemina denilen adam bildigin manuel fernandes, ayaginda fazladan 5 saniye topu tutan bir adam.
Henuz oynamamis transferleri bilemem ama su an hizli pas oyununu etrafinda uygun adam varsa oynayacak tek kisi oguzhan. ljajic de bunu oynayamadigini gosterdi, keske bir olcayimiz olsa.

BJK4EVER dedi ki...

6 numara konusu hala benim kafami karistiriyor. Evet, Dorukhan pas ve oyun gorusu konusunda eksik. Ama elimizde potansiyel olarak 15 milyon euro ustune satabilecegin bir oyuncu varken bu kadar silmek ne kadar dogru bilmiyorum. Sundan eminim ki; yeni 6 numara gelip Dorukhan kulubeye gecerse Oguzhan'a olan kendisine olur ve seneye kara listeye gecer. Sivas macinda cok net olmayan, ama Goztepe macinda cok net olan birsey vardi: Caner tamamen orta sahayi 6'layan oyun kurucu bek, G.Gonul 3. stoper olmustu. G.Gonul bitik, Douglas bu role uygun degilken orada denenebilir, ama bence 6 numaradaki cikisi ve verimi olmaz. Orayi anca Necipvari idare eder.
Bir 6 numara gelecekse bu oyuncu top teknigi, tecrubesi, genel kalitesiyle net Dorukhan'in ustunde, Gonalons, Khedira vs olmali. Oraya Lemina, Lille'in yedek onliberosu falan gelecekse hem Dorukhan'a hem odeyecegimiz paralara yazik olur.

Basar dedi ki...

@yilmaz

Necip konusunda farklı düşünmüyoruz. Benim ifade etmeye çalıştığım şuydu; hoca ilerleyen dönemde farkı açtığı maçlarda İnönü'de skoru tutmaya yönelik oyuncu oynatamayacaktır. Senelerce seyirci baskısı olmayan bir takım çalıştırdı, ileride o da stadın ritmine uyum sağlayacaktır.

Basar dedi ki...

@Mayor & BJK4EVER

Lemina'yı neden takıma uygun bulmuyorsunuz?

Ben futbol görüşü sizin gibi makul olan başka insanlardan çok farklı olumlu yorumlar okudum. Siz böyle yazınca şaşırdım. Takip eden yorum yapabilecek olan var mı?

BJK4EVER dedi ki...

Lemina bence kalite ve yetenek olarak doyurur, ama aradigimiz tarzda oyuncu degil. Kendisi pogba, manuel fernandes, renato sanches tipinde bir flamboyant midfielder. Aslinda amc olacakmis ama fizigi iyi oldugu icin 8e evrilenler familyasindan. Oguzhanla iyi ikili olmaz. Bize lazim olan tecrubesi, fizigi, akli ile o 6 numarayi defansif anlamda doldurup stoperleri rahatlatip oguzhani ileri itecek ve top bizdeyken en azindan vasat ustu pas yapacak bir adam. Mehmet topalin 3, atibanin 5 yas genc hali. Bu da kesinlikle lemina degil.
Ha, dorukhanin yerine degil de oguzhanin yerine aliniyorsa sikinti daha da buyuk. Pas futbolu oynayacaksa bu takim tahtaya yazilacak ilk oyuncu ruiz, ikinci oyuncu oguzhan.
Dorukhan-lemina tempolu kos-kos futbolu orta sahasi, sabirli pas oyunu orta sahasi degil.
Ha, tamamen 4-3-3e donup dorukhan-lemina-oguzhan yapip ljajic sola atilacaksa tartisma degisir. Ligimize ve takima uygunlugunu kenara birakiyorum; o zaman nkoudou'ya niye 4 milyon euro gibi bizim icin muazzam bir rakam verildi? Hem kendisini hem ljajic'i sag kanada da atamazsin, orada oynama aliskanliklari yok. Velhasilkelam; benim tamam diyecegin olan khedira, o xl gelirse gonalons. Ihtiyacimiza uymayacak veya kalitesi vasat olacak bir 6 numara almak parayi cope atmaktan ve dorukhan'in onune tas koymaktan baska birsey olmaz.

BJK4EVER dedi ki...

Bu arada Abdullah Avcinin hem lemina hem oguzhanla oynayim; hem dribbling hem pasla cikan yaratici, ofansif anlamda durdurulamaz bir takim kurayim dusuncesinde oldugunu hic zannetmiyorum. Lemina ve oguzhanin her top kaybi aninda tehlike demek, ikisi de defansif olarak guvenilir degil. Ki basaksehirdeki oyuncularina bakarsan ya mahmut, attamah gibi top teknigi vasatustu klasik 6 kullanmis ya da soner, irfancan, emre gibi net pasor. Yaratici driblingci hic kullanmamis. Holmen buna biraz istisna, ama o da eski tarzinda kullandigi bir oyuncuydu (ustelik 3lunun en ofansifi), yoksa basaksehire rahat aldirirdi. Abdullah avci gibi defensive minded bir antrenor boyle bir orta alan kurmaz. Ki butce arttikca ve futbol degistikce basaksehirin oyun tarzini degistirdi; topu rakibe birakarak savunma yapmak yerine topu ayaginda tutarak savunma yaptirdi. Ama topu ayaginda hep birincil olarak savunma yapmak icin tutmak istedi, hucum yapmak icin degil.

nkonrat dedi ki...

Avcı'nın sisteminde Llajic açık oynamaz. Rakip defansı kenarlara doğru açmak için kanatta hızlı ve çabuk oyuncular kullanıyor ve onların da set hücumunda içeri kat etmesini istemiyor.

GeceGezgini dedi ki...

Bizim 6 numara icin aradigimiz adam gecen sene rakibe kaptirdigimiz Tolgay, veya son sampiyon oldugumuz senenin son 5 haftasindaki Tolgay.

Dorukhan in 6 numarada degerlendirme fikrine de katilmiyorum acikcasi. Maalesef teknigi, topu saklamasi , arkasi donup top alip yuzunu donup top dagitmasi gibi isleri yapma potansiyeli olmayan bir adam Dorukhan.

8 numara icin daha uygun, ancak orada da Oguzhan i tercih ederim her turlu. Ha eger 6 numara + iki adet 8 numara (Oguzhan ve Dorukhan ) oynayacaksak o zaman olabilir , ancak bu sefer de gol atamadan maclari bitirme ihtimalimiz var su anki kadro ile. Cok saglam kanat forvetlerimiz olmasi lazim bu sistem icin.


Neyse sozun ozu, Doruk'tan 6 numara olmaz, Oguzhan'dan 8 numara olabilir ama 8'de yaptigi ince isleri yapamaz ve mevcut kadroya transfer takviyesi yapilmazsa maalesef 4-3-3 olmaz.

Maia, Beşiktaş ne oynarsa oynasın bize uygun profil bir oyuncu değil. Hazır oyuncu olmaması bir yana bu seviyede savunma özellikleri konusunda iyi bir sınav verdiği söylenemez. Son 3 sezon defansif istatistikleri içinde etkileyici hiç birşey yok.

Lemina hazır oyuncu ve Ljajiç - Ozzy ikilisine daha rahat eklemlenebilecek bir isim. Hem savunma yeterlilikleri açısından, hem de teknik kabiliyeti açısından Dorukhan'ın dönüşmesini istediğimiz oyuncu profili aslında.

Burada mevzu Abdullah Hoca'nın Ljajiç'e nasıl bir rol biçeceği. Bunu kafasında kurguladıysa transfer edilecek oyuncunun ona göre seçilmesi lazım. Ljajiç'in orta 3'lüde olması ile solda olması arasında kurgusal olarak büyük farklar var. Hele hele ana hedef olarak pas oyunu ve topu geri kazanma hızını arttırmaktan bahsediyorsan bambaşka problemler ortaya çıkıyor. Şenol Hoca gibi pragmatik yaklaşmasını istemiyorum şahsen. Bu bağlamda Ljajiç'in sola geçişi bence bizim için en sağlıklı olanı lakin n'koudou'nun gelişi de hocanın planının farklı olduğunu gösteriyor.

Lemina-Ozzy-Ljajiç orta sahası atletizmi daha iyi beklerle iş görebilir ama 22 yaşındaki Maia'yı oraya koymak sezonu net şekilde riske atmak oluyor bence.

Bence Maia gibi bonsersivisine 14 milyon euro ödenmiş bir oyuncu denenebilir. Sonuçta yeni bir hocayla yeni bir maceraya atıldık. Medel, Quaresma gibi miadını doldurmuş oyuncuların gidişi de olumlu.

ideal 11 dedi ki...

yönetimden geç kalınmış hamleler

transfer sezonunun bitmesine 1 hafta kala kü7 ye kulüp bul deniliyor.

arkadaş bunu haziran ayında söylesene kü 7 ye

medele talip olan olmasa elde kalacak.

lens e haziran ayında kulüp bul dense belkide kendisine kulüp bulunacak.

kesin ve net kararlar vermek gerekiyordu kadro mühendisliğinde.

ideal 11 dedi ki...

bu arada avcı nın sisteminin adını doğru koymak lazım.pas oyunu tanımlaması doğru değil.

doğrusu düşük tempolu pas oyunudur.seyirciyi uyutur biraz.

bu oyunun tek avantajı top sende kaldığı için aynı zamanda defansta yapmış oluyorsun.başakşehirin az gol yemesinin nedenlerinden biri budur.

az gol atmasının nedeni nedir peki? o da pas oyununun düşük tempolu olmasıdır.

BJK4EVER dedi ki...

@nkonrat

Avci Arda'yi da israrla istedi ve Elia'yi kesip oynatti. O da hizli oyuncu degil, Ljajic'e yakin bir oyuncu.

@gecegezgini

Dorukhan'dan 6 olmayacagini gormek icin biraz veri lazim. Dorukhan'la ilgili herkes asiri negatif nedense. Isim yazmasa bahsedilen oyuncu Necip zannedecegim; yeteneksiz, yetersiz vs.
En yuksek teklifi almis oyuncumuz, kadroyu bosaltsak yuksek bonservis bedeline satacagimiz 3-4 oyuncudan biri, ama ne hikmetse Serie A takimlari falan bu isten anlamiyor, takimin en zayif halkasi ve acilen yerine adam lazim. Dorukhan'a gelene kadar yedek forvet ve ilk 11'e ust duzey kanat oyuncusu lazim bu takima.

@oradabirkoyfalanyok

Denemek mi? Scout edersin, adamdan eminsen alirsin, degilsen almazsin. Denemeyle bu isi yapacaksak elin kiralik yabancisi yerine oz cocugumuzu denemeyi tercih ederim.

Zaitsev dedi ki...

@ ideal 11

Kadro oturmadan, oyuncular görevlerini tam olarak anlamadan pas oyunu hızlı olamaz. Yavaş pas oyunu bizim son 2 senedir oynadığımız oyundur. Topu gezdirip gezdirip uzun pas atmak zorunda kalıyorsan o oyun yavaştır. Geçen seneki gibi uzun top atmadığımıza göre o kadar da yavaş bir pas oyunumuz yok.

Bu oyuncuların yollanması olayına da çok takılıyoruz. Önce yenisi gelir sonra eskisi gider. Yenisi gelmeden eskisini de yollarsan ortada kalma durumunda ortaya çıkar.

Yeni antrenör gelmesi olaylarına filan girmiyorum. Avcı kampa görmek istedi belki de herkesi. Neyse..

Hadi yolladık Lens ve Q7yi. Kanat almak için mecburcusun artık. Oyuncu getirirken vereceğin bütün paraları 2 ile çarp o dakikadan sonra.

Huzeyfe dedi ki...

@Övünç
Daha önce de söylenmiş ama Lemina M.Fernandes gibi, iki çalım atmadan topu ayağından çıkaran bir oyuncu değil. Orta üçlüde zaten böyle oynayan Ljajic varken nasıl bir pas oyunu oynanabilir?
Bize Atiba muadili kısa-tek pas yapabilen, topsuz oyunda hareketli oyuncu lazım. Bence Lemina kesinlikle bu oyuna katkıda bulunmaz. Zaten ön alana geçemiyoruz ki biz, geride oyunu yavaşlatan bir 6 numaranın hiç pas opsiyonu kalmaz. Southampton gibi geriye yaslanan bir takım değil Beşiktaş. Bu adam deli gibi top kaybıyla oynar Beşiktaş'ta. Ayrıca kazandığı toplara filan bakınca da hep topa yapılan presi ikilediği gözüküyor bu da alanını kaybettiğini gösterir. Onu Dorukhan da yapıyor. Ben hiç tutmadım bu adamı.

Son olarak Göztepe maçı onbirini görünce direk 3-4-3 oynayacak takım demiştim. Avcı da bunu denedi top bizdeyken ama bence oyuncu tercihleri çok sakat. Caner'den oyun kurucu bek nasıl olacak? Rakip bunu çözüp oraya baskı yaptığında kim pas opsiyonu oluşturacak? Keza Rebocho bunu yapabilecek mi? En kötüsü de üst-üste puan kayıpları olursa Avcı prensiplerinden vazgeçip pragmatik çözümler üretmeyecek mi? Bileiyorum. Sanki çöpe gidecek bu sezon da.

yilmaz dedi ki...

Al işte, maia'yı beğenmediniz, fernandes dayıyı çaktılar bize :)

Huzeyfe dedi ki...

Yedi portekizliler ve pamuk Guti zamanında bir Karabük maçı oynamıştık İnönü'de, hiç unutmam. Emenike o maçtaki Manuel Fernandes sayesinde canavar gibi gözükmüştü. Neyse, umarım ben yanılırım ve Oğuzhan'la Fernandes mükemmel anlaşır, Maia iyi topçu çıkar ve Ljajic sol öne geçer.

beagle dedi ki...

Eveet minibüsle karı götürmeyi gençleşen kadroya ogretecek biri lazimdi. Nasilsa futbol olarak bi b.k olmayacak. Magazin manşetler bizimdir.

Mayor dedi ki...

Fernandes'e benziyor diye Lemina'ya ekşiyorduk adamlar Fernandes'i getiriyor.

ben hızlı pas oyunu oynayacak bir takım kuruluyor zannediyordum meğerse ideal 11'in dediği gibi ne hızlı, ne de pas oyunu planlanıyormuş.

herkese iyi uykular bu sezon.

yilmaz dedi ki...

Forvet de arıyoruz. Akılma biri geliyor. Aman diyim :)

İlk duyduğumda ben de çok tepki vermiştim ama Wyscout ve CIES verilerine göre Ferdi geçen seneyi sol kanatta geçirmiş Lokomotiv'de ve performansı hiç fena değil. Merkezde oynadığı maçlarda da muazzama yakın bir regista performansı var. Emre'nin rolüne adam düşünülüyorsa şuanki haliyle cuk oturabilir oraya.

Ferdi - Ozzy - Ljajiç kağıt üstünde kalite olarak İrfan - Mossoro - Emre(38)'den daha fazla şey vaadediyor ama kağıt üstündekiler her zaman sahaya yansımıyor. Ferdi ve Ljajiç ayriyetten yönetilmesi kolay oyuncular değil. Sahaya belli bir taktik disiplin içinde çıkmaları kolay görünmüyor.

Hayırlısı ...

Basar dedi ki...

Yahu daha yeni ben bi durup bekleyeceğim, hemen celalleniyorum sanki doğru adımlar atılıyor yazdım... Umuyorum haberler menejer bozuntularının köpürttüğü haberlerdir. Öyle değilse:

Fernandes yakışır valla. 20'li, yaşlarında olmamıştı bir de 30'larını deneyelim. Hem abilik yapar (bakınız @beagle) hem 6 oynar hem de 8 oynar! Quaresma da 30larında ne kadar iyiydi, kıymetini bilemedik!! Portekiz çetesi kırmızı çizgimizdir, Almeida da geri getirilmelidir...!Sırtı dönük top tutar, bizim oyun sistemine çok iyi uyar.

Bu arada, hala quaresmayı Fernandes'i göklere çıkartan taraftarımız var. Allah akıl fikir versin. Geçen kim yazmıştı ama harika ama eksi bir tespit, Trabzon'u baltalayan taraftar kitlesi bizde de oluştu. Buna ilaveten, sistemden filan düşünmeyen yıldız/isim budalası bir kitle de oluştu.

carlito dedi ki...

Fernandes rezilliğine inanmak istemiyorum. Bence olmayacak o iş, yem falan atıyorlardır. Öyle olmalı!

Zaitsev dedi ki...

Trabzon'u baltalayan taraftar kitlesi denilen oluşum bizde senelerdir var. Yeni oluşan bir durum değil. Bizimkilerin farkı; birilerinin gazıyla ve desteğiyle başkan götürüyorlar.

Seba'yı taraftar götürdü. Bilgili'yi taraftar götürdü. Ne hikmetse Demirören'e taraftar dokunmadı. Orman'ı da götüreceklerdi ama aday çıkmadı çünkü eski üye sandıklarını ikna edemediler. Bu sene sahada işler ortadan giderse taraftar oyuncu ıslıklama, saha kapatma gibi aksiyonlarla bu seneye devam edecekler tahminim.

Huzeyfe dedi ki...

Abi yapmayın etmeyin Fernandes düz veri okuyarak analiz edilecek bir oyuncu değil. O sayıları 2-3 maçta yaptığına eminim. Geri kalan 50 maçta el freni olmuştur takıma. Beşiktaş'tayken de böyleydi, paşa keyfi isteyince oynar Fernandes.

Gaziantep temizlik şirketleri; ofis temizliği, inşaat sonrası temizlik, dış cephe cam temizliği, apartman temizliği konusunda Gaziantep genelinde en profesyonel temizlik hizmeti sunmaktadır. Karper temizlik Firması Güçlü referanslar ve kurumsal yaklaşımlar ile çözüm ortağınız olmaya hazırız.

Yorum Gönder

Ara