.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Ağustos 2019 Çarşamba

STSL 03 Beşiktaş - Çaykur Rizespor


Tarih: 31 Ağustos2019 Cumartesi 21.45

Stadyum: 
Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: 
 Yaşar Kemal Uğurlu 

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Burak Yılmaz, Enzo Roco, Atiba Hutchinson, Caner Erkin / Mostapha El Kabir

Cezalı Oyuncular : - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

44 Yorum:

Basar dedi ki...

Bu hafta sanırım Ozzy-Doruk orta sahasını göreceğiz, daha önce bu ikilinin beraber oynadığını hatırlamıyorum. Solda da Rebocho oynayacak. Bu mevkilerin performansını merak ediyorum.

yilmaz dedi ki...

@basar galiba genk deplasmanında oynadılar. O genk maçı, geçen sezonun ikinci yarısında oynayacağımız, "al topu sen oyna" oyununun başlangıcıydı bana göre.

beagle dedi ki...

Hehehehehehehe... Beşiktaş futbol takımı geri döndü. 1 Llorente'ye potadayiz.

Zaitsev dedi ki...

@ yilmaz

Genk deplasmanında Ozzy 10 numaraydı. Hatta Babel forvetti galiba. 6 ve 8 oynadıkları maç Sarpsborg deplasmanıydı. Göbekten epey bir yıpratmışlardı. Ama geçen sene Dorukhan için ayrı bir hikaye olarak değerlendirilmeli.

Rotasyon oyuncusu olarak düşünülmediği bir sezondan, ilk 11 oyuncusu olarak hazırlandığı bir sezona geçiş yaptık. Eğer satılmaz ise oturan oyun sistemiyle değerleneceğini düşünüyorum.

Kabus senaryoyu unutmayalım. Necip ilk 11 çıkıyormuş :))



Hidayet dedi ki...

iki açıdan ilginç maç olur . ilki medel'in yerine kim tercih edilecek ,ikincisi caner'in görevini kim devralacak . göztepe maçında skoru almışken medel -necip yapması bana necip'i düşündürüyor . fakat medel ya da necip'in pek topla oynmasına gerek bırakmayan adam da (caner) yok . ilginç maç olacak.

bu arada thiago maia - elneny .. eğer gerçekse birbirinden farklı 6 numaralar tiplemeleri . ne alaka anlamadım avcı emre'sini arıyor derken , mehmet topal'ını mı alıyoruz ? sertlik açısından böyle adamlara ihtiyaç olsa da 8 de oynayabilen ,derin toplar atabilen , biraz daha ince gören 6 daha iyi değil mi . yönetimin rebocho'dan sonraki bütün transfer hamleleri sivas maçı sonrası planlanmış gibi . ya da planlanamamış..

turgay dedi ki...

elneny'in arsenalde olmamasının sebebi arsenal'in oyununun onun gibi bir oyuncuya uygun olmamasından kaynaklanıyor. adam topla kat edebilen ve bunun neticesinde gol pasını verebilen bir oyuncu değil. ancak bizim ligimiz için bunu da yapabilir. bir kere dinamik bir oyuncu ve bununla beraber topu eveleyip gevelemiyor. uzun ve fizikli olması bizim lig için aranan özellik. arsenal dönemiyle değilde basel dönemiyle ele alınması gerektiğine inanıyorum. bence iyi transfer. ama ben medel'in de iyi transfer olduğunu düşünüyordum. fena yanıldım. umarım elnenyde yanılmam.

bence zor rakip rize. orta sahada bize zorluk çıkaracaklardır. 1 atıp 3 alsak sesim çıkmaz.

Mayor dedi ki...

Takimda yetenekli oyuncular var(lens haric), mucadeleci oyuncular var(lens haric) ama beyin yok. Hicbir plani olmayan su takim karsisinda ne yapacagini bilmeyen acemiler gibiydiler. Liderlik vasfi da olan bir maestro lazim cekip cevirmek icin geri kalanlari.

Hakem oldukca yanliydi. 6 dk uzatma, N'koudu'nun verilmeyen kirmizi karti falan Besiktas kazansin diye herseyi yapti.

turgay dedi ki...

Temel problem bitirememek oldu. Oyun genel manada uzun süredir iç sahada oynadığımız en dominant birkaç maçtan biridir. Yeni oturtulmaya çalışılan sistem için bu ilerleme güzel. Burak dönünce veya bir gol atabilen adam alınırsa bitirememe sıkıntımızı aşarız. Ancak boyd çok maç kadroya giremez yabancı kontenjanından. Ankaragücü performansı hepimizi yanıltmış gibi. Umarım düzelir.

YSY dedi ki...

@Mayor

Katılıyorum. Benim görüşüm biraz sabır lazım. Bu puan kayıplarını belki çoğumuz ön görüyorduk. İlk yarıyı izlemedim ama oyun olarak defanstan çıkarken iyi hoş ama 2 ve 3. bölgelerde kayboluyoruz. O nedenle ne olursa olsun ozzy çıkmamalı, ljajic o anlamda da kayıp.

Bence hakemlik çok bir mevzuda olmadı taraftar niye yükleniyor anlamış değilim.

Armagan dedi ki...

Tamam bitirici yok, tamam akıllı hücum etmiyoruz da hakem iki tarafa da çok kötüydü. Şunu nasıl açıklayacağız:
https://twitter.com/ankaralicelal/status/1167884958246924288?s=21

İyi bir bitirciyle 3 net gol atabileceğimiz maçta, yandan gelen topla 1 golle anca beraberlik geldi o da son dakikada gidiyordu. Burak ne kadar etkili gelir bilmiyorum ama bence 1 forvete ihtiyaç var.

Yapılan paslarla(ceza alanı çevresi hariç) yavaştan 15/16 havası almaya başladım, böyle devam.

Hidayet dedi ki...

bu takıma deplasmanda allah kolaylık versin . bugün tekrar sivasla oynasak yine yeniliriz . ölçü bu . yoksa sen şu rize'yi yenemiyorsan işin bitik demektir .

tyler boyd yetersiz. hoca da gördü zaten . iki iç saha maçında hücum görevini hiç yapamadı . defansif yanı iyiydi . bana hilberti hatırlattı . o da beke evrilmişti . hayat ..

oğuzhan .. adelesi bilmemne olmuş . ben inanmıyorum . herhalde olsa olsa kol adelesidir . çünkü ben hep elini kolunu oynatırken gördüm . yine saklandı sahada . olmayacak ..

dorukhan .. görevi rakibi bozma olunca yıldızlaşıyor . fakat 8'de yok . top kontrolü kötü olduğu için pasları alsa bile alış açısı yanlış olduğu için sonuç üretemiyor .

lens falan yazmaya gerek yok . takıma elneny ile burak da katılsa bu takım şu ortasaha ve hücum oyuncularıyla şampiyon olamaz . beşiktaşın muhakkak bir tane 8 numara bir tane kanat bir tane santrfor'a ihtiyacı var . ya da kanat olynayabilen santrfor da olur , en azından . ortasahaya takviyesiz , kanatları lens - boyd'a emanet beşiktaş yolda kalır . emarelerini de verdi zaten .

Hidayet dedi ki...

nkoudou 'ya gelince lens - boyd'dan sonra insana iyi geliyor . fakat nkoudou da içeri girmeyi pek sevmiyor . o da biraz çizgi oyuncusu . genelde çizgiye inip topu sol ayağıyla içeri kesiyor . beşiktaşta da orada hareketlilik olmayınca hüsran . sağ ayak içinin temiz olduğuna dair bir emare vermiyor . gs'nin geçmiş yıllardaki pırpırlarına pek benzemiyor . mesela onyekuruya.. gol adedi öyle yüksek olacağa benzemiyor . umarım yanılırım.

yilmaz dedi ki...

Valla 40 yıllık (hadi bilemedin 33 yıl) bu oyunda heyecanlanacak umutlanacak hiçbir şey görmüyorum. Pas oyunu oynuyoz ama attığımız goller orta kafa gol.

20 şut atmışız ama en az 10u birine çarpmıştır eminim. Kimseye çarpmazsa bizimkilere çarpıyor.

Bir de anlamadığım Bayern maçı izlerken gol olacak yerde topla hep lewa buluşurken bizde niye Caner buluşuyor?

Şu anda Ruiz dışında beni umutlandıracak tek bir şey yok takımda. Onu da Allah nazardan saklasın, az daha yiyordu kırmızıyı.

Hidayet dedi ki...

@yilmaz

hocam , ilk yarıdaki oyun umut veriyor da bu hücum oyuncularıyla şampiyonluk vadetmiyor . sonra ne oluyor , kiralık oyuncular gidiyor . seneye karius ,elneny , kiralanacak ikinci santrfor ne olacak , satın alınabilmeleri mümkün mü şampiyon olmadan ? gökhan , burak yılmaz, caner ,atiba'nın yaşlarını da hesaba katalım . lens'i de hesaba katalım . hatta belki de hoca'nın beklediği performansı alamadığı ,istemeyeceği oyuncular olursa..hoop 6-7 değişik oyuncuyla tekarar baştan . sonra bir de şampiyon olacak takımın rüzgarı arkasına almasını düşünürsek (özellikle eğer şampiyon olursa fenerbahçe için) .. sürekli bir parçası eksik yapboz gibi . nereyi kaparsan başka yerden açık verecek . bu kadar kiralık oyuncun varsa şampiyon olacaksın . 18 milyon euro'luk 6 numaran , 9 milyon euro'luk kalecin varsa , yıllık 3 milyon euro alan stoperin varsa , ne yapıp edip şampiyon olacaksın . sıkıntı orada.

planck dedi ki...

takımın ne oynmak istediği, oyun planı çok açık ama nasıl gol atılacağına dair hiçbir plan yok..

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi bence nasil gol atacagimiza dair plan var. Pozisyona da giriyoruz, pozisyona girmeden evvelki evreye de sokuyoruz kendimizi, ama net beceri eksikligi ve bir tik uyumsuzluk var. N'Koudou ve Burak takima girince daha iyi olacak, ama hic umudum yok. Kalite olarak standardin ustunde sadece Burak ve Ljajic var maalesef.
N'Koudou iyi oyuncu, ama ust duzey veya komple oyuncu degil. Bir mac 9 oynar, ama diger mac sac-bas yoldurmasi cok muhtemel, sezon ortalamasi kesinlikle 7'nin ustune cikmaz. Guven kendini belli etti bence; sezon basinda dusundugum gibi santrfor yedegi olmaz, anca kenardan girip bircok mevkiyi yedekleyecek rotasyon oyuncusu olur.
Boyd tam bir hayal kirikligi; daha ne kadar potansiyeli var ve iyilesebilecek gorecegiz, ama zor. Lens mental olarak iyi durumda degil, ki iyi durumda olsa bile ideal olarak yedekten girecek kontra atak oyuncusu.

Oynanan umut iyi, takimda bir organizasyon olmasi, dusunce olmasi, taktiksel dusunce olmasini gormek guzel. Son 3 sene goremedigimiz seyler bunlar. Ama olaya biraz da pragmatist olarak yaklasmak gerek. Oynadigimiz lig Ingiltere ligi degil, Turkiye ligi. Burada pas, organizasyon bir yere kadar yardimci olur ama basari getirmez.

Basariyi hakemle kavga ettirip gerekirse kendini attiracak ama takimina o haksiz penaltiyi kazandiracak antrenor getirir. Kenardan gelip kaos ortaminda senede 10 gol atacak yedek forvet getirir. Duran toplarda ekstra 10 puan kazandiracak orta saha getirir.

GS bu hafta bizim kalitede oynadigimiz futbolun 10'da birini oynamadi ve Kayseri gibi zorlu deplasmandan 3 puanla donuyor, biz ise evimizde Rize'ye puan kaybediyoruz. Neden? Cunku onlar Adem Buyuk'u sokup cullandi rakip kaleye, biz ise Umut Nayir'i unuttuk (ki Umut da aslinda yetersiz, ama neyse). Onlarda Emre Mor, Babel gibi adam eksiltip rakibe kart aldiracak oyuncu var, bizde anca Boyd. O zaman olmuyor iste. Istedigin kadar iyi oyna, sonucta tabela sampiyonu belirliyor.

Elneny'le, yedek olacak beklerle bu kadar ugrasacagmiza ust duzey bir kanat ve kaliteli bir yedek forvet getirsek su maci almistik mesela, cok net. Sampiyonu orta sahada ekstra 50 pas yapmak belirlemiyor, yedekten girip gol atacak Cenk Tosun, Webo, Semih, Necati belirliyor.

Son 2 sene eksik olan winner'liliktan uzak eziklik hala devam ediyor. 2 sene evvel 'onlar da puan kaybeder biz daha iyi takimiz kadromuz daha iyi' gibi avuntularla sampiyonlugu GS'ye verdik, tepetaklak gittik. Simdi konusmamiz gereken zaman ama hala susuyoruz. Adamlar bok gibi oynasa bile oyuncu kalitesiyle, hakemlerle isi goturecek, cok belli (Falcao cilegi oldu). Adamlar rakiplerinin 8 kisi kaldigi, penalti attigi mactan sonra hakemi konusuyor catir catir, sen dunku rezil hakem performansindan sonra agzini acmiyorsun. Kulupler Birligi baskanisin diye konusamiyorsan baska birini konustur veya istifa et, ama hakkimizi yedirme! Lig bittikten sonra yapacagin konusmanin anasini sikeyim afedersin. Daha simdiden geriye dustuk, FB Trabzonu yenerse 5 puan geridersin bile. Ilk yarida daha FB, TS deplasmanlarimiz var. Daha Basaksehir, GS maclarimiz duruyor. En kolay maclarda puan kaybediyorken bu maclari kazanip puan farkini kapatacagini dusunmek utopya. Herkeste bir kabullenmislik, eziklik var. Bu buyuk camia reaksiyonunu gostermedikten sonra daha cok eziliriz biz.

YSY dedi ki...

Yalnız şöyle bir konu var, abdullah avcı son senesindeki adebayoru saymazsak hiçte öyle pahalı kalbur üstü oyuncu grubuyla şampiyonluğu zorlamadı. He belki üstünde hiçbir zaman baskı hissetmedi ama taraftar desteğinden de yoksun birtek ortada emreyle az kalsın şampiyon oluyordu, hatta onu bırak sevilla yı eleyip şl ne kalıyordu. O gün o şartlarda kim çıksa sevilla yı o şekilde zorlayamazdı. Demek istediğim burada şampiyon olmak için öyle çok pahalı kadroya gerek yok ligin kalitesi zaten belli. Kadroda kalite diye barındırılan ljajic e verilen para var o belki tartışılır, kagawa mi alınsaydı diye düşünmüyor değilim. Fakat hocanın dün yapmış olduğu 5.2 saniye açıklaması birşeyleri anlatmak içindi adama burada o işler sökmez geç bunları fln vs yükleniyorlar. E abi o zaman şenoldan iyisi şamda kayısıydı bizim için niye gönderdik adamı.

beagle dedi ki...

Gol plani falan yok. Ben topa hakim olayim kadrosu bu. Ilk yari rakibin 3 katindan fazla pas yapip ikili mucadelelerin %65ini kaybettik.

Herşeyi birakip 2. Yari olan sacmaliklari konusmak lazim. Vida şansa itirazdan gecikip santraforda kalmasa gol atamadan bitecekti maç.
Sahada 4 bek 2-3 kanat vardı bir ara. Orta kesip duruyorlardi. Bu bekler maça girerken Muhayer ve Orkan oturuyordu. BJK tarihindeki en saçma Teknik Direktör performanslarindan biridir bu, zavalliliktir. Hakemden falan önce bunu konusmak lazım 4ü bek 6 kanat oyuncusu ile ne yaptin sen hoca?

Sezon boyunca Beşiktaş'ın bütün maçlarına 3.5 gol altı girip paramı katlamayı düşünüyorum. Çok tuhaf bir oyun oynuyoruz. Üç bin pas yapıp Caner'in ortalarıyla gol bulduğumuz sürpriz sonlu bir oyun oynuyoruz.

planck dedi ki...

zamanında biliç'i desteklerken adam "topu 3. bölgeye getiririz sonrası hücum oyuncularının işi" demiş plansızlığını ortaya koyup beni şok etmişti. avcıda da buna benzer birşey gördüm, ceza alanına kadar herşey planlı ama oraya gelince kaos var. burakla falan da çözülebilecekmiş gibi gelmedi. ayrıca yüzbinmilyor korner kullandık, geçen seneki verimliliğin yanından geçemedik.

Hidayet dedi ki...

gs lemina'yı kiralamış bir yıllığına diyorlar . umarım palavradır .

GS çakma imparator kebapzede fatih'in yerine de iyi bir hoca bulsa şampiyonlar Ligi'nde iş yapabilirlerdi. Muhtemelen Avrupa'da nal toplayıp ligi saçma sapan son dakika golleriyle ilk ikide bitirecekler.

beagle dedi ki...

@planck
3 aydir bagirmaktayim, fiziken zayif bir takim oluşuyor, duran/yan toplar büyük zaaf olacak diye. Ilk 11de Vida dışında kafa topu cok zayif. Doruk ve GG de eh işteler. Bu halde mal gibi bir sürü bek sürüp orta yaptık. Bu teknik direktörlük değil. Son gün 2 iyi transfer mucizesi olmazsa rezil bir sezon olacak. Kornerleri direk auta vursak daha iyi, en azindan dönen toptan gol yemeyiz.

dominic molise dedi ki...

3 macta 4 gol attik; caner erkin 1 gol, 2 asist.

Adsız dedi ki...

Takımın oynamaya çalıştığı oyunun mevcut hali Holywood filmlerindeki idealist spor öğretmenlerinin amatör ruhla liselilere takım ruhu ve oyununu aktarmaya çalışmasının tıpatıp aynısı. Farkı, profesyonel ve yarışmacı bir ligde başarıyı benimsemiş milyonlarca taraftarı olan bir kulüpte olması.

Sorun şu ki, benim de gayet beğendiğim bu oyun tarzı ya vardır ya da yoktur. Aslında böyle bir tarz için en ideali hepten sıfırdan gençlerle başlamaktır. Ama madem rakiplerin heyecanlı ama sonu nereye gideceği belli olmayan işleri buna izin vermiyor, o halde en rasyonal iş olan soru sorarak işe başlanması gerekiyordu, biz hangi oyunu oynayacağız, kimlerle oynayacağız ve bunu eldekilerle/alınanlarla başarabilir miyiz. Hidayet çokça yazdı misal, orta alanla kimse ilgilenmedi.

Bu niye mi önemli. Ligimizde alan daraltmayı bilen Anadolu takımı azdır, bilenlerden biri çarptı bizi zaten. Zira bizim yaptığımız kontrolsüz şekilde kısa paslarla, o da ilerde top tutma sıkıntılı ve dolayısıyla sürekliliği eksik ilerlemeye çalışmak. Hadi bu maçları bir şekilde lör topal aldın, peki zirveyi ilgilendiren maçlarda ne olacak.

Her takım oyununun az çok bir akordu olur ve bu düzende beklerle oyun kurulmaz. Bilmem kaç defa paylaşıp suyunu çıkardığım videosunda ne diyor rahmetli Cruyff, bunu yaparsanız sahanın diğer yarısını kaybedersiniz. Çözümü: inisiyatif alacak orta alan. Über yetenekli çalımlı ya da Zidane gibi olması gerekmiyor, oyun görüşü iyi olsun ve takım defansında düşmesin, çünkü orta alan düşerse iş son maçtaki tek ataktaki yediğin gole bakar.

Oğuzhan tek başına oranın adamı değil maalesef. Herkes kısa pasla gazladığında elbette o da gazlıyor, ama akord vasfı zayıf. Hücum zekasıyla takımın hücum balansını yönetmek aynı şey değil. İnisiyatif kısmına hiç girmeyelim zaten. Takım orta alanını elbette ona göre dizayn edebilirsiniz, ama sağını solunu iyi hesaplayarak.

N’Kodou çizgi oyuncusu, pas oynayacaksak niye aldık. Zaten Konoplyanka deniyordu o olmadı kendisini aldık ama transfermarkt da geçen bölgeleri dışında ortak noktaları yok hatta tamamen zıtlar. Bu nasıl bir planlama.

Not: Geçen sezondan bu yana ilerleme olarak artık bir değil iki beki yedekten oyuna alıyoruz.

Adsız dedi ki...

Orta alan için Elneny diyeceklere yazayım, Atiba'ya bayağı benzer, onun genci ve pas yüzdesi 2 tık yüksek olanı. Zaafiyet olarak da aynı, bizim lige göre birebirde çok yırtıcı değil. Aslında bu potansiyeli ile heyecan verici ama bahsettiğimiz hücum işini yapacak oyuncu değil. Keşke az çok oturmuş bir takıma bir yıllık kiralık geleydi.

Basar dedi ki...

Oyun güzel ama 3 tane tehlike var:

1) Forvet sakat, gol atamıyoruz = zor maç kazanıyoruz.
2) Taraftar sabırsız, bir kısmı haklı/haksız önyargılara sahip.
3) Yönetim ipin ucunda, sıkıntıyı hocaya yıkmaya çalışacaktır. Bunun tersi olarak muhalefet aportta bekliyor, her kötü sonuçta baskıyı arttıracaktır. Hoca da baskıdan nasibini alacaktır.

Sonuç olarak, 'Feda' sezonu gibi bir algı yapılmadığından hocanın bir kaç hafta sonra iyi ve gelişmekte olan bir oyun şablonuna lüksü kalmayacak. Bu da a hocanın kellesinin gitmesi b oyunun Şenol hoca gibi saçma bir noktaya gitmesi olarak şekillenecektir. Ya da bir şekilde bir forvet ile gol atmaya başlayacağız.

yilmaz dedi ki...

Performansı dalgalı, taraftarla problemli, sakatlık geçmişi olan Burak'ı alıp 10 15 maç iyi performans gösterince "demek ki geçen sene de alsak şampiyonduk" diyen über öngörüşlü başkan, yönetim, eski td, medya ve çok kıymetli taraftarıma saygılarımı iletirim.

33 yaşındaki forvetle 2.5m€'dan 3 yıllık sözleşmeyi imzalarsan, yedeğine de ancak böyle okaka mokaka bakabilirsin. Önümüzdeki 3 yılın birinci forvetini futbolu bırakma aşamasına gelmiş Burak Yılmaz olarak planlarsan, "Güven gol atsın, n'olur" diye bekleyerek geçirirsin maçlarını. Trabzon 1 buçuk senedir, safralarından arınmış bir şekilde şiir gibi top oynuyor, neden acaba?

Camiadaki herkes ama herkes Burak'ın bu sezon böyle arızaları çok fazla çıkaracağını eşek gibi biliyor. Yoksa 3 maç sonra Burak dönecek sahaya, geçici olarak Güven'le oynamakta sıkıntı yok. Ama yana yakıla forvet aranıyor. Çünkü biliyorlar ki Burak daha çok su koyverecek. E taraftar da haklı, rakipte "Falcao varken bizde Güven oynuyor amg" diyor.

Dördüncü bitirilen sezon sonrası kadronun dağıtılması, teknik direktörün değişmesi ve geçen sezon da adam gibi bir yönetimin gelmesi gerekiyordu.

Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...

geçen ali ece'nin programını izliyorum . 8 numara oğuzhan mı dorukhan mı diye aralarında nebil evren'le soruyorlar . şunda karar kıldılar " 2,5 yıl öncesine dönecekse oğuzhan oynar , dorukhan 8 oynamayı beceremiyor " onu da inanmayarak söylüyorlar . dönemez ama dönerse gibisinden .işte fark burada abicim . 26 yaşında ileri gitmesi gereken bir oyuncunun geçmişteki performansından medet umuyoruz . bundan büyük saçmalık var mı ? hem de 2 yıl başarısızlıktan sonra . rakibin iki yıl şampiyon oluyor ,şampiyon kadronun ortasahasını dağıtıp seri-nzonzi-lemia yapıyor . falcao falan demiyorum daha . falcao cl gelirinin şımarıklığıyla yapılmış transfer .ona diyecek birşey yok . yetmiyor , lens düzelirse diyorlar. ulan lens sakatlıktan mı çıktı takıma yeni mi geldi . üçüncü yılı lan zaten lens'in . neydiki ne olacak . burak sakatlanmazsa, boyd gelişirse ,lens ıslıklanmazsa , oğuzhan geçmiş performansına dönerse , dorukhan sırtı dönük oynamayı öğrenirse... ya olmazsa bunlar ? olmaması olmasından daha ihtimalliyken niye olsun ? yedek sağ bek , sol bek alacağına adam gibi ortasaha kursan , santrfor alsan olmaz mıydı ? başlamadan bitirdi yönetim umudunu . fakat kendileri için zor bir yıl olacak

yilmaz dedi ki...

@Hidayet, GS'nin övdüğün transferlerinin de hepsi kiralık ve alabilecekleri opsiyonları yok. Ve bu, senin bizim takımı eleştirdiğin noktalardan biri. Burada mevzuumuz Beşiktaş, ama bence GS de bir buhrana daha sürükleniyor.

Hidayet dedi ki...

@yilmaz

keşke daha dikkatli okusaydın . kiralık oyuncularla şampiyon olacak kadro kurmak başka . kiralık oyuncularla şampiyon olamayıp kadroyu dağıtıp yeni baştan başlamak başka . beşiktaş'ın hücum hattı ,ortasahası ile birlikte şampiyonluk ihtimalini azaltıyor . ffp varken kiralamak başka , ffp kalkınca kiralamak başka . anlatabildim mi ? madem kiralıyorsun niye kaliteli bir "8 " ve santrfor ekleyip şampiyonluk oranını artırmıyorsun ?

Hidayet dedi ki...

diyelim ki bu yıl şampiyon olamadık . abdullah avcı belirli bir oyunu oturttu fakat şampiyon olamadık . hoca'dan da memnunuz . yeni sezona kaç değişik oyuncuyla gireriz ? benim demek istediğim buydu . kiralık oyuncun çoksa , yüksek bonservisli kaliteli oyuncular kiraladıysan , bari şampiyon ol . o zaman eksik bırakma takımında .

yilmaz dedi ki...

@Hidayet, anladım seni .Söylemek istediğim, şampiyon olacak kadro kurmanın şampiyonluk garantisi yok ki. GS'nin bu yaşlı kadro, temposuz bekler, yedeği olmayan stoper ve hepsinden önemlisi ego manyağı hocasıyla şampiyonluğu kaçırması gayet olası. Bence şu an freni boşalmış kamyon gibi gidiyorlar. Beter olsunlar o ayrı.

fidddas dedi ki...

transferi kapatmisiz.
ortasaha ve forvet almadan kapatmak bize geri donecektir. bir suru ortasaha ve forvetimiz var ama bunlar mevcut hocanin oyun tanimina ne kadar uyuyor. Tam bir soru isareti.
Eldeki malzeme ile hocayi da test etmek mumkun olmayacak.
benim acimdan kim kimi almis onemli degil, ama onceki sezonlarda oldugu gibi tam bir plan olmadan(ama bazilari planli) transfer yapiyoruz. menajerin kucaginda bile olsan en azindan oyun planina en uygun oyuncuyu ya da sana sunulan oyunculardan en uygun oyun planini cikaracak paketi secebilirsin.
bunun icin futbol akli olan bir adami takimin basina getirdik. ortasahada ljajic yanlis parca iken ve golcu icin seceneklerimiz bu kadar darken hoca bu sezonu elindeki alistigi plani ile bitirmez gibi geliyor bana.

yilmaz dedi ki...

bence "çok saçmaladık, burada bırakalım" demişler.

turgay dedi ki...

8 numara ve golcü almayışımız bizi geriye götürecek gibi görünüyor. yönetim de bunun sonuçlarına katlanır umarım.

Unknown dedi ki...

Ljajic niye birden yanlis parca oldu o kismi kacirdim ben. Her yerde bir anda Ljajic e karsi bir gorus hakim.

Huzeyfe dedi ki...

İlk yarıdaki oyunun ışık verdiği kesin. Ama burada Rize'nin duruşunun ciddi bir etkisi var bence. Önde Güven-Boyd-Lens üçlüsünün yaratıcılık eksikliğini görerek mi böyle oynadılar emin değilim ama sonuçta orta sahada Oğuzhan ve Caner'e baskı yapmadılar. Bu da Beşiktaş'ın oyununu olduğundan daha iyi göstermiş olabilir. Hocanın gol planı yok eleştirileri haklı ama noktada katılmıyorum. Boşuna ön alan oyuncularına bu kadar para ödemiyor kulüpler. Orada yaratıcılık olmak zorunda. Malesef kadro o noktada sorunlu. Ljajic sol öne geçse bu sefer N'koudu'dan faydalanamayacağız, adam hep solda oynamış. Önde Güven-Burak sorunlu. Sağda Boyd-Lens yetersiz.
Ayrıca ben ikinci yarıdaki kurguyu anlamadım. Çöpe gitti bence ikinci devre, sahada hiç oyun aklı kalmadı. 30. dakikada 9 şutumuz vardı, maç sonunda 15. Göztepe maçında da aynı şey olmuştu, sonuç olarak Avcı'nın takımı gol atamıyor. Taraftar profilini de göz önünde bulundurursak ön alanda yaratıcılık konusunu çözemezse hocanın işi çok zor.

Armagan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Ljajic tek başına oyun kuracak ya da orta alanda topla kat edecek bir oyuncu değil. Bilic’li dönemde hücumu bozmadan kaliteyi yükseltelim diyorduk, misal Olcay’ın yerine cuk otururdu. Tam bir takım oyuncusu. O dönem oyuncu profili büyük oranda tesadüfen oturmuştu ve orta ya da ceza alanına yan cross pas gerektiğinde Sosa kanata kaçıp bunu yapabiliyordu. Bugün diklemesine gitmekle olan sorunumuzu hücumda kısa ve hızlı paslarla aşmaya çalışıyoruz, rakip savunmayı bu şekilde dengesizleştirip enlemesine de alan kullanarak ileri gitmeye uğraşıyoruz.

Olay şu ki, bunu eldeki oyuncularla (özellikle kanatlarla) ne kadar yapabiliriz tartışmalıyken, önemli bir konu unutuluyor, o da bu pas oyunu işin basic kısmı. Üstüne duruma göre derin paslı, ters koşulu rakip defansı yıpratmalı, şut için alan açmalı ve dahi kanattakileri içeri sokabilecek bek bindirmeli vs organizasyonlar. Ljajic bu formasyonda sol iç olmalıyken halen orta çıtayı dengeleyecek bir 8 ve sağ iç belirsiz. İkincisi için yeni karaoğlan torbadan çıktı ve bu işi yapabilir mi bilinmez.

Tabii tüm bunlar kafamdaki subjektif oyun planına göre. Orta alanı rakip izin verdiği sürece kullanırız, bu paslarla Burak’ı gollük ederiz, bir de her maç çizgiden sallayıp bir gollük pozisyon bulduk mu yeterse hiç gerek yok.

Zaitsev dedi ki...

İlk yarı oynanan oyunu genel olarak beğendim ama 2ci yarı yapılan değişiklikler ve oynanan kaos oyunu yeni bir Şenol hoca dönemi mi geliyor dedirtti.

** Forveti çiftlemek veya değişmek yerine bekleri çiftlemek epey bir fantastik yaklaşım oldu.

** Güven tek forvet oynamaz. Göztepe maçında attığı gol göz boyamadan öteye geçmez. Burak yokken tek forvet ne kadar kötü olursa olsun ki Güvenden şu şartlarda kötü olmaz Umut'tur.

** Ljajic Superman modundan çıkarsa oyunun rengi biraz daha düzelir. Sözleşmesinde gol primi filan mı var acaba?

** Hakemler aynı terana devam. Önce bizi saha içinde öldürüp sonra lehimize hatalar yaparak maçı bitiriyorlar. Maç sonundaki hatalar bize yapıldığı içinde herkes onları konuşuyor. Maç başı olanlar unutuluyor.

hastati dedi ki...

Bir sonraki haftaya bekleyemedigim bir besiktas oldu. Hızlı kanat oyuncularınin transferleri tesadüf degil bence, bekler ve sol stoperimiz de. Yeni kanatlar ve burakla arkaya kosu atanlar artacak, biraz da kilit pas cesareti artarsa değmeyin keyfimize:)
Senol güneş futbolunu birayla izlenmiyordu mesala, azcik dikkat dagilinca (mezeydi felan) top bambaşka yerlerde oluyordu. Avcı'yla kafamız rahat, ohh... tabi bence. defansta toparlandı, karius arkada "Thor" gibi görünüyo:)
ljajic'in creative freedom 20'ye sabitlenmis, atiba 8 oynayabilir belki. boyumuz artar felan. Yok yok geri aldim:)

hastati dedi ki...

Bu arada sıkışık oyunda rakibe hucum pres şansı da pek vermiyoruz.rakip saldırınca mecburen onlarda sıkışıyo kanatlar da boş alan gani gani:) bi nevi cakma man. city:)

Yorum Gönder

Ara