.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Ağustos 2019 Çarşamba

STSL01 Demir Grup Sivasspor - Beşiktaş



Tarih: 17 Ağustos 2019 Cumartesi 21.45

Stadyum: Yeni 4 Eylül Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Mustafa Öğretmenoğlu

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Burak Yılmaz, Loris Karius, Enzo Roco / -

Cezalı Oyuncular :  Jeremain Lens / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

56 Yorum:

fidddas dedi ki...

Sezonun ilk kadrosunu ben yazayim :)

Ersin
Gg vida ruiz rebocho
Dorukhan oguzhan
Boyd ljajic orkan
Guven

Bu saatten sonra gelecek transfer 11e girmez zaten.

dominic molise dedi ki...

cezalilar cok tatlilar, opesim geldi.

Emre Toraman dedi ki...

Quaresma ligde cezali mi? Transfermarkt'da Avrupa cezasi gorunuyor.

carlito dedi ki...

Quaresma cezalı değil. Maalesef.
Lens cezalı sadece, o da olumlu. Rebocho'nun yetişmesini isterdim ama 11'de olacağını sanmıyorum, yine Caner'in sol bekte oynatılmasını ve otobana dönen kanadını izlememiz muhtemel:(
Eldeki hazır isimlerle çıkmamızı istediğim 11:

Ersin
Gönül Vida Ruiz Rebocho(Rıdvan)
Boyd Dorukhan Ljajic Oğuzhan Caner
Güven

Muhtemelen çıkacak 11:
Utku
Gönül Vida Ruiz Caner
Dorukhan Oğuzhan
Boyd Ljajic Quaresma
Güven

fidddas dedi ki...

Erdogani kadroya almamis, vida ve ruizden biri sakatlansa ya medel ya necip defansta demek.

turgay dedi ki...

ağustos ortası geldi hala elimizden mirin-roco-medel-lens gibi oyuncuları çıkaramadık. vida halen takımın en fazla kazanan oyuncusu. bence bu 5 oyuncuyu şimdiye kadar göndermemiz gerekiyordu. vida hocanın oyun yapısına uymayan topla ilişkileri zayıf oyuncu. ve en çok para kazanan oyuncumuz. vida gibi bir oyuncuya 3milyon civarında para vermemeliyiz.önceden yönetimin vizyonunun parlak olduğuna inanınırdım ancak ahmet bulut ile çalışmayı bırakınca aslında vizyonun çalıştığın menajerler kadar olduğunu gördüm. bu bizim gibi teknik iflas durumunda olan bir takım için kabul edilebilir değil. elimizde stoper yok genç takımdan milli adamı almak yerine yamalarla zaman kaybediyoruz. bizden olmaz gerçekten.

Murat dedi ki...

Mirin kazması da kalmış hakikaten :(

Hidayet dedi ki...

"bu puan kayıplarının telafisi var " safsatasına hiç inanmam . üç puan birinci haftada da , on beşinci haftada da üç puandır . hele rakibin puan kaybettiği haftada kazanmak ,lige moralli başlamak gibisi yoktur . lige yeni başlıyormuş gibi değil de sanki sezonun ikinci yarısını oynuyor gibi başlamalı . yani , artık puan kaybına tahammülümüz yok , haftaları gibi .

maçla ilgili de ortasaha kurgusu daha doğrusu zaten yetersiz oyuncuların performansı çok önemli diyorum . avcı'ya güveniyorum bu konuda . şenol güneş'le son üç yıl gittili-geldili oynadığımız için çok çabuk geçilirdik . belki artık top bizde daha fazla kalacağı için o sorunları da daha az görürüz .kısmet..

beagle dedi ki...

Caner Medel Q 11 diyorlar. Öyleyse kapatin altyapıyı da kulübü de.

turgay dedi ki...

Ya Allah aşkına geldiğin takımı TVde saatlerce analiz ediyorsun oh ne güzel diyoruz sonra o analizi sanki kuzenin yapmış gibi kadro çıkarıyorsun. Şimdi hangisi gerçek Abdullah Avcı ben anlayamadım. Medel, Q7, Caner gibi oyuncularla 11 çıkan hocanın benim planım var demesine ben inanmıyorum. Çünkü bu oyuncular ile bir plan dahilinde top oynanmadığını daha önce çok kez yaşadık. Ayrıca vida ile de senin istediğin pas oyununun da olmadığı aşikar. Sonuç olarak daha çok yolumuz var.

Hidayet dedi ki...

hoca'nın haftaya iki bekini birden hazır etmesi lazım . gökhan gönül süreç içinde düzelse de caner bu . ikincisi medel oynadığı bölgeyi vasat altı bile oynamıyor ki orada en iyi atiba oynar o da vasat oynar . beşiktaş'ın acil en az bir tane çok iyi ortasaha oyuncusuna ihtiyacı var . şenol hoca'nın kulakları çınlasın ileride messi-suarez olsa beşiktaşın elindeki ortasaha oyuncularıyla avcı'nın istediği oyun oynanmaz. beşiktaş sezonu kaybeder ortasahaya adam almazsa ya da belki denizli dönemi gibi 60'nın biraz üstü puan alıp şampiyon oluruz belki .

YSY dedi ki...

Bu sene şenlik var şenlik

Armagan dedi ki...

Kanser has come, başakşehir maçına kadar bye.

fidddas dedi ki...

Hala sol tarafa adam bakiliyor, orta-gobek kapatilmadan takimin iyi olmasi beklenemez!
Ortasahamizda toplam 6 adam var ama 2 adam etmiyorlar. Oraya tam mevkisi adam alinmadikca bizden bi halt olmaz.
Gecen senede sorun buydu, hala sorun devam ediyor. Atibanin beton yetmeyen karakteri bize mac kazandirmaz. 180 uzeri, pas yapabilen, top kesen adam olursa biseyler olur.
Bu arada rakiplerimizin de sorunu ayni.

ideal 11 dedi ki...

kadro mühendisliği ve futbolcu yaşı olayında ciddi hatalar yapıldı.

öncelikle kadronun yaşlandığını ve oyuncuların heyecanını kaybettiğini söyleyebiliriz.

avrupa futbolunda da benzer durumlar vardır.jenerasyon değişikliği 3 ila 5 yıl arasında yapılır.avrupadaki takımlara baktığımızda 5 yıl öncesinin kadrosundan çok az isimler kaldığını görebiliriz takımlarda.real madrid misal.miadını dolduran bir kadrosu oldu.yeni ve genç isimler transfer etmek mantıklı idi.yapmadılar.özellikle merkez orta saha üçlüsüne.casemiro kroos modriç.o devir kapandı.

gelelim kadro mühendisliğine.

bi kere yaşlı ve yüksek maaşlı oyuncuyu yedek soyundurmak maddi manevi zarardır.
daglıs ve reboço alındı.yüksek maaşlı ve yaşlı caner gönül yedek mi olacaklar.böyle kadro mühendisliği olmaz.daglıs ve reboço yu taze kan olarak ilk 11 için alırsın.yedek olarakta potansiyelli genç oyuncu keşfine çıkarsın.20-21 yaşlarında.

ikincisi miadı dolmuş oyuncularla yollarını ayıracaksın hocam.kü7 lens medel başta olmak üzere.buna sezon başında karar vereceksin ve hazırlık kampına almayacaksın.yani net kararlar verip bu oyunculara kulüp bulacaksın managerlerine söyleyip.bonservis alma zaten.

kolej havası yaratabilmek için maaş dengesine dikkat edeceksin.

4 yıllık şenol güneş döneminden sonra radikal kadro mühendisliğine gitmek gerekiyordu.o dönem bitti.

teknik adam konusunda doğru tercihlerde bulunmak gerekiyordu.bence avcı yanlış tercih idi.oyuncularla duygusal iletişime gecebilen teknik adamlar tercih edilmeli idi.avcı biraz mekanik dir.

okan buruk yada sergen yalçın tercihi daha doğru olurdu.ama bunlarında fikret orman ile anlaşması zordu.çünkü ormanda avcı gibi mekaniktir.

bu arada reboço ve daglısı alıp ilk 11 e koydun.yedek olarakta ancak vasat gençler bulabildin.olsun sorun değil.bazı aksaklıklar takım içi enerji ve huzur ortamı ilede çözülebilir.önemli olan kolej havasını yaratabilmek.

miadını dolduran isimlere gelirsek:
medel (miadı doldu)
mirin (tutmadı)
roco (tutmadı)
caner (miadı doldu)
gönül (miadı doldu)
necip (miadı doldu)
lens (tutmadı+miadı doldu)
kü7 (miadı doldu)

yapacağın iş basit
stoperde ilk 11 de ruiz ve vida var.gayet güzel.alternatifini genç isimlerden oluştur.düşük maaşlı ayrıca

roboça caner ile gönül daglıs mühendisliğinde kolej havası yaratamazsın hocam.huzur olmaz.

ideal 11 dedi ki...

bu arada yeni atiba bulmak hiç kolay değil.atiba mevkisinin özel oyuncularından biri.

haliyle atiba sonrası için oraya garanti oyuncu bakmak gerekiyordu.yani vereceğin misal 2 milyon avro maaşı yeni atibaya ayırman gerekirdi.

transfer sezonu ve scouting bunun için işler.

atiba nın yerine kimse alınmadı.bu akıl alır gibi değil.atiba 36 yaşına geldi.
1 yıl daha oynar .orası ayrı.ama şimdiden atibanın dakikalarını azaltmak gerekiyordu.kaldıki atiba 29 temmuzda sakatlığı nedeniyle kamptan ayrılmış.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi ben o kadar karamsar degilim. Oyun tarzimizi vs elestirenler bile olmus. Geriden pasla cikmaya calisiyoruz, hucumda sisirecegimize verkaclarla, pas yaparak sabirli bir sekilde oynuyoruz diye hoca'yi elestirmem. Dogru futbolu oynatmaya calisiyor, ama yanlis oyuncularla. Bir tane pas ozurlusu bile bu sistemi baltalayabilecekken biz orta alanda medel-dorukhan ikilisiyle oynuyoruz. Bu sekilde oyun da kuramazsin, hucum oyuncularini da dogru yerde yeterli sayida topla bulusturamazsin. Bu orta sahanin oyunu; topu rakibe birak, defans yap, gol yeme, kontrayla duran topla 1 tane sikistirip 1-0 kazan. Bu orta alanda orkan-oguzhan-ljajic uclusuyle geri cekilip defans yapmak gibi birsey. Ama ben gayet umutluyum. Zaman zaman hucumda guzel isler de yaptik. Oguzhan-ljajic-orkan-guven-boyd-burak gayet guzel bir chemistry yakalayabilir bence, o sinyaller vardi. Ama bu chemistry'i bozacak oyuncular takimdan kesilmeli. Orta sahada medel, atiba, necip gibi oyunculara yer yok. Hucumda quaresma iyi bir yedek silah olur, ama bu tur oyunun parcasi olamaz. Hoca'nin dogru degisikikleri yapmasi bana umut verdi. Umarim inat etmez ve degisiklikleri ilk 11'de yapar haftaya.

Hidayet dedi ki...

bu takımın şenol güneş'in takımıyla alakası yok diyorlar . hiç görmemiş beşiktaş bu skoru ! kasımpaşa maçı falan neydi aceba . fakat şenol güneş şu ortasahaya pas yaptırmaya çalışmazdı . beşiktaş'ın tüm ortasaha oyuncuları top rakipdeyken baskı yapmaya odaklı oyuncular ,oğuzhan hariç . o hiçbir şey yapamıyor zaten. oğuzhan girdikten sonra bakıyorum , ulan yarım sezon oynamadın . hiç mi hırs yapmadın . kendine gelen topu tekrar victor ruiz'e veriyor . bakıyorum ne yapacak diye . boş alana hareketlenir tekrar top ister diyorum . adam görevini bitirmiş gibi başını eğip kayboluyor . topu stopere geri verdi ve görevi bitti . top kayıpları zaten normali oldu . nedir bu birader be

pas yaparak çıkmaya çalışıyoruz fakat stoperden beke ,bekten stopere , sonra biraz vida'ya baskı ,vida uzun . araya girecek ne bir ortasaha var ,ne kendini boşa çıkaran sırtını rakibe dönüp top alacak 6-8 numaralar var. rakiplere çok iştahlı önde basma arzusu veriyoruz bunu geri çevirmeyeceklerdir . deplasmanda beşiktaş'ın ortasahası ile defans ve hücum hatlarının bağlantısını kesemeyecek takım zor bulunur .

yönetimin de suyu ısındı iyice . babanın şirketini yönetmiyorsunun . bu bir görsel şov . ya kaynak yaratacaksın ya da yaratamıyorum , transfer yapamıyorum diye itiraf edip ,özür dileyip gideceksin . fikret orman , beşiktaş sensiz de dördüncü olur . kendini çok önemseme . elindeki satamadığın oyuncuları taraftar almadı . gitmiyorlarsa paralarını verip göndereceksin. uefa transfer yasağı koymadıysa transfer yapacaksın seve seve . aboubakar falan bizi oyalama . hiç yapamıyorsan sivas kadar ol da yatabare bul . konoply... bilmemne olmadıysa başka oyuncu al . gs gibi kirala ortasahaya iki adam . ama sabrını çok zorluyorsun taraftarın . iki yıldır sezonların ilk yarılarını kaybettiren sensin . sıktın , yeter .

YSY dedi ki...

Normal şartlar altında avcı bu işi kotarırda adamda bir motivasyon eksikliği görüyorum sanki. Yönetimin etkisinin olduğunu düşünüyorum.

fidddas dedi ki...

Ortasahaya bir transfer yeter saniyordum ama sanirim sampiyonluk icin iki tane tartismasiz 11 oyuncusu ortasaha gerekiyor...

turgay dedi ki...

Çok acil şekilde 3e5e bakmadan vida ve medelden kurtulmamız gerek. Ağustos bitiyor mirin-roco-vida-medel-lens hala kadroda. Bu oyuncuların sadece maaşlarından tasarruf etsek 10milyon euro ediyor neredeyse. Bu sene tasarruf senesi olmalıydı ama pırlanta başkanımız ve pırlanta yönetimi maalesef rezalet bile değiller. Beşiktaş dibe doğru çok hızlı şekilde ilerliyor. Gerekli takviyeler yapılması için kadrodaki fazlalıklardan kurtulmak gerekliydi ama pırlantalarımız hiçbişey yapmadılar. Çile bize kaldı yine

beagle dedi ki...

Eski zamanlarda hafta içi as takim yedek takım maç yapar, hocalar ona göre formda oyuncu seçerdi. Kardeşim bu takim bir sürü hazırlık maçı yapti, takimi biraz olsun işleten tek adam Kartaldı. Sonuçta o macta 2 gol de bulduk. Bunlarda da Erdem, Lens ve Orkanin parmağı vardi. Ligin ilk macina bütün bu oyuncular kesik cikmak nasil bir beyinsizliktir?
Şu an en iyi takim kim? Trabzon. Ilk 11de 4 altyapi oyuncusu var, Yusufu da 20ma sattilar. Daha ne göreceğiz kokuşmuş futbolculardan kurtulmak için.
Çok isteniyorsa Ljajic ve Boydu verin gençlere, a takimla maç yapsinlar bakalim ne oluyor.

Huzeyfe dedi ki...

Avcı milli takım tecrübesinden yanlış dersler çıkarmış gibi geliyor bana. Büyük takımdayım, etliye sütlüye dokunmayayım, Quaresma-Medel-Caner oynasın sorun çıkarmasınlar, ilk haftadan gerginlik olmasın, yenilersek de sorumlusu ben olamayayım kafası kendisine en fazla 3-4 hafta kazandırır. 5 mac yerine 10 maç sonra kovulur.
Avcı hedefi büyük takım çalıştırmak olan bir "Anadolu" hocası gibi düşünürse sadece bu hedefine ulaşır. Bence kafasında tilkiler var. Yoksa geriden ayağa pasla çıkmak isteyen bir takımın Medel, Caner ve Quaresma gibi oyuncularla sahada olmasının absurtlugunu kendisi de biliyordur.

Mayor dedi ki...

bu ilk hafta caner, medel, gg ve quaresma'yi ifsa etmesi haftasi oldu diye umuyorum. hem ergen mizacli taraftara, hem yonetime.
2. hafta da bu oyuncularla maca cikarsa o zaman kendisinin avci degil korkak bir tavsan olduguna kanaat getirecegim.

Hidayet dedi ki...

beşiktaşın en yüksek "pas yüzdeli" ilk dört adamı sırasıyla;

orkan , vida , v. ruiz , r. quaresma .. evet r. quaresma yanlış okumadınız .

şimdi quaresma ile pas oyunu oynanır mı oynanmaz mı , diye mi abdullah hoca hatalı , yoksa quaresma etkisizdi diye mi ? peki kim etkiliydi beşiktaş'ta ?

şimdi quaresma , caner , medel .. olayına gelelim . caner -quaresma pas oyunu oynayamadılar diyelim . demek ki g. gönül -t .boyd kanadı uçtu . onlarla pas oyunu oynanabileceği için (!) maç içerisinde o kanadın beşiktaş'ın yeni oyun planı üzerinden bizim gözlerimizi şenlendirmesi gerekirdi .en azında bize ,bak diğer tarafta olmayanlar oyuncudan kaynaklanıyor biz burayı otobana çevirdik , demeleri gerekmez miydi ? var mı öyle birşey ? tabiki de yok . hatırlayalım, 15/16 sezonunda hücum pas organizasyonu genelde sol kanat üzerinden yürürdü . nerede gökhan -dorukhan -boyd paslaşmaları ? yok. onlarla da oynanmaz mı ? aceba takım olarak tümden yetersz olabilir miyiz bu konuda ?

caner'i oynatmasına gelince . biz istiyoruz ki hoca caner'e seni kadromda düşünmüyorum çeksin . tüm yaz birlikte geçirdiği caner'i bıraksın üç gün önce gelen rebocho'yu hiç tanımadığı defans bloğuna soksun yönetimimiz fransa'da küme düşen takımdan oyuncuyu alamıyor ,kiralıyor abicim . caner bu yıl bizimle olmayacaksa ,beşiktaş caner'e para vermeyecekse , satıp yerine bir tane daha bek alabilecekse haklısın valla ben caner'i beğenmem ama , özellikle ikinci yarı oyun kurulumuna gökhan'dan çok daha fazla yardım etti.

bence quaresma ,medel , gökhan gönül ,caner , oğuzhan .. bunlar bu sezon beşiktaş'ta olmaması gereken adamlar . fakat aramızdalar . beşiktaş o yüksek pas yüzdeli adamlarının arasına iki ortasaha oyuncusu sokamadıça (ki yukarıda görülüyor) pas ile hücum etme şeklindeki oyunu oynayamaz. abdullah avcı'nın en büyük hatası beşiktaş'ın ortasaha problemini zamanında görememesi . aslında hazırlık kampı boyunca 6'da oynattığı oğuzhan'ı sivas deplasmanında oynatmayarak görmüş de bu sefer de medel'i görememiş .

Basar dedi ki...

Cepten yazdım msjlar gitmedi, bir de bilgisayar ortamını deneyeyim.

Basar dedi ki...

Caner, q7 ve Medel iyi oynayacaktıysak neden hoca değiştirdik ben anlayamadım. Bu oyuncularla olsaydı zaten son 2 yılda olurdu... 2 yeni bek oyuncusu aldık, ikisi de oynamadı neden anlayamadım. Hazırlık maçlarında Muayer dahil gençler filan oynadı, bu çocuklar nerede anlayamadım. Hoca korktu diyeceğim, ne faydası var Sivas 3'ü bastı geçti. Bakmayın, baya ağır yenilgidir bu.

Hoca bu yapıdaysa BJK TV'ye yorumcu olsun. Süper analizleri var, bizler dinleyip kendimizi geliştiririz.

YSY dedi ki...

Bence hocanın kafasında tecrübelilerle çıkıp iyi kötü ilk haftaları kazasız belasız geçmek vardı ki fikstürde buna müsait ama gelgelelim öyle olmadı. Gençlerle başlama riskini alamadı.

Çok basit bir soru var ortada :

Fizik olarak fark yaratan bir Beşiktaş oyuncusu var mıydı ? 2'li mücadeleler kaybedilmiş, hava topları kaybedilmiş, dribling başarı yüzdesi %40'ın altında.

Büyük takımlar yetenekleri ile fark yaratır ama önce fizik olarak rakiple baş edebiliyor olman lazım. Beşiktaş'ta ister motivasyon kaynaklı olsun, ister sakatlıktan dönüş olsun takım fizik olarak iyi durumda değil. Buna ek olarak taktiksel dönüşüm sancıları da gelince ortaya çıkan şey büyük hayal kırıklığı oldu.

Abdullah Avcı'nın uzatmadan neşteri vurması lazım. Bizim için Medel+Quaresma+Lens+Vida+Gökhan G+Caner gibi adamlara verdiğimiz para her durumda çöpe gidecek. Keseceksin abi. 35 yaşında adamlarla fark yaratılacak olsa Robben'e futbolu bıraktırmazlardı ...

Zaitsev dedi ki...

@ Övünç Şentürk +1

Benim hayırlı mağlubiyet dediğim olay gerçekleşti. Bugünlere bu tip maçlarda şansla balla zıplayarak geldik. Bu yenilgilerden kurtuldukça gereksiz oyunculara yapıştık. Gerekli reformları bir türlü yapamadık.

Bu maç ile Abdullah hoca da sahanın diğer tarafında olmak nasıl bir şey anlamış oldu diye düşünüyorum. İBB'de yaptıkları ona yapıldı. Bunu farklı düşünerek çözmesi lazım.

Olmaması gereken oyuncular hakkında konuşuldu. Arada kaynayan diğer mevzularda var.

Mesela Caner ve GG ile oynarken açık oyuncuları yer değiştirmemeli. Bu da ayrı bir defansif zaafiyet yaratıyor. Boyd sağda olsa muhtemelen ilk golü yemezdik.

Güven kesinlikle tek forvet oynamaz. Kanat oynamaz. Forvet arkası veya çift forvet harici yedek olarak değerlendirilmeli.

Oğuzhan'dan ümidi kesmeliyiz. Sosa ve Ljajic ile beraber oynadı. Onların saha içi koşularını, mücadeleleri hepimiz gördük ve görüyoruz. Sakatlıktan yeni çıkmış Ljajic bir şey üretemese de ne kadar koşturdu, mücadele etti Sivas maçında. Bu adamlarla beraber oynayıp hala mücadeleden kaçarak oynaması, sahada takılmaya devam etmesi futbolu kafada bitirdiğini gösterir.

Utku'yu beğendim. Israr edilmeli. Belki 3cüyü kurtarırdı ama zor toptu. Yüksek geldi ve yön değiştirdi.

@ Basar

Benimde telefondan mesajlar gitmiyor :))

Emrah D dedi ki...

bir yıldan uzun süredir her hangi bir transfer yapılmadan önce en az 7 kişi filan gönderilmeli diye sayıklayıp duruyorum. kimseyi almadan şimdi sürekli sayılan kaşarlar gönderilmiş olsa yerine sadece elde kim varsa onları oynatsak bundan iyi olurdu. son hazırlık maçındaki gençlerin, kiraya giden sedat/fatih/alpayın caner/gg/lens/q7/medel hatta performans/fiyat düşünülürse roco/mirin/vidadan ne eksiği var?

şu takımda 89lu ve daha küçükler vidayı da abilerine verip yine de 88li ve daha büyükleri yenebilirler. beagle'ın dediği gibi hatta son hazırlık maçı kadrosu ljajicle boydu alsa sırf dinamizmleriyle bu yüksek maaşlı kaşar tayfayla top diye oynar.

hadi gg abilik yapsın filan diye kalabilir ama özellikle yüksek maaşlı yabancıların hepsini zararına mararına bakmadan dehlememiz lazım, ve bunu 1buçuk senedir söylüyorum.

neşter değil balta vurması lazım abdullah avcının ama bakalım güç onun elinde mi değil mi. başakşehirin başındayken bizi nasıl yendiğini analizli oralizli anlatan adamın çıkartacağı kadro değil, geçen seneki kadro da 15/16 oyununu oynatan şenol güneşin çıkartacağı kadro değildi, acaba bu kadroyu hocalar değil de başkaları mı belirliyor?

BJK4EVER dedi ki...

Oyun olarak bu kadar kotu bir performans solbekle, forvetle falan aciklanamaz. Takimin omurgasi orta sahadir ve orta sahada yanlis yaptik. Caner ve quaresma ayrica takimi falan baltalamadi. Aksine bence stillerini baya degistirmisler. Nerede gecen seneki rakip yari alana gecer gecmez orta yapan caner? Surekli orta alana yaklasip kisa paslarla oyun kurdu. Nerede gecen seneki topu alip son cizgiye yaldir yaldir kosup orta yapan quaresma? Sag yerine sol kanat oynamasinin da etkisi vardir, ama adam oyunun icine sicmadi. Ha, bu oyun sisteminde rebocho ve orkan oynasa daha iyi olur belki, ama o da buyuk fark yaratmaz. Orta sahada medel ve dorukhanla pas yapmaya calisirsan rezil olursun iste. Vida'ya da takti taraftar. Vida'nin maasi yuksek, ama ligimizin en kaliteli en degerli stoperi. Maasi yuksek cunku serbestti. Bu arkadas serbest olmasa gotunu satsan alamazsin, bak ekurisi lovren icin liverpool 15 milyon euro istiyor. Defansinda 1 tane pasor yerine kesici stoper var diye cokmezsin, city ve barcelona bu oyunu puyol ve otamendiyle de oynayabildi. Vida'ya gelene kadar once bir kalk 6 ve 8 numarana bak. Pas menzili 5 metre bile olmayan adamlarla oynamaya calisiyorsun.
Genclerden kurulu takimla oynamak gayet utopik bir dusunce. O genclerin krali dorukhan ve guven de dokuldu iste. Sikik bir hazirlik macinda berabere kalmayi basardilar diye o gencler top talent olmuyor maalesef, keske oyle olsa. Rotasyonda 1-2 tanesi belki biraz sans bulur o kadar, dogrusu da bu zaten.

Emrah D dedi ki...

bence ruiz, ljajic, dorukhan, güven ve oğuzhan gayet iyiydi. boyd da sarsıntı geçirip 11 numaranın şanı kafa sargısını takana kadar iyiydi. q7 de sağa gelmesi zinhar yasaklanırsa sağda olduğu kadar zarar verici olmaz. medeli kesip yerine oğuzhanı koyup q7yi sola hapsedip oynarsak transfer gerekmeden takım biraz kendine gelir.

yine de son tahlilde yüksek maaşlı 30+ oyuncuların özellikle de yabancı olanların ne kadarı temizlense kardır.

Hidayet dedi ki...

şimdi antrenör değişimi iki türlü olabilirdi . birincisi geçen yılın sezon ortasında getirirsin , x-y-z seneye bizimle değil dersin . hoca da ona göre kadroyu şekillendirir . bir de sezon başı değişim var bizde olduğu gibi .

hoca şöyle sormuştur diye düşünüyorum ;

ey yönetim x-y-z bizimle mi ,bunları satabiliyor ,yerine adam alabiliyor muyuz ? büyük bir ihtimalle hayır hocam . sezon sonuna kadar bizimleler .üstelik senden birde şampiyonluk bekliyoruz hocam . yerlerine alacağımız transferler de anadolu klüplerinden rekabetçi oyuncular ,tutarsa ne ala ,paramız yok hocam !

şimdi bu durumda caner-medel-quaresma - (ısrarla) oğuzhan .. sktrngdn amğym... diyemez abi . bu beşiktaş 72 gol attı geçen sene 'deki 72 golde burak ,ljajic ,quaresma, caner ,gökhan var .hatta lens var . kötü yanlarında varlar da iyide de varlar .özellikle sezonun ikinci yarısında bunlar var . o zaman yanlış adamı getirdik . samet'i getirip olcayı denizlinin elinden :) kapacaktık . quresma ile medel uygunsuz pozisyonda yakalandı , caner'de orhan ak'ın üzerine işedi dedik mi , bitti gittiydi.

bu arada vida'nın beşiktaş'tan bir buçuk yılda aldığı para helali hoş olsun. oğuzhan iki yılda 5 aldıysa , vida ailesiyle güle güle harcasın yıllık 3 milyon euroyu . ljijic kaç alıyor bilmiyorum fakat oğuzhan'dan düşük ya da aynı alıyorsa kavga çıkartsın , desteklerim.



Basar dedi ki...

Ben Ozzy'de çok büyük sorun görmedim. Aksine Medel-Doruk orta sahası çok daha sorunluydu. İyi paslar çıkarttı, zaten o girene kadar Medel harakiriyi yapmıştı. Yanına adam gibi 6 ile düzgün iş çıkaracağına inanıyorum.

Basar dedi ki...

Gençler ile ilgili yoruma da katılmıyorum. Kimse süper yıldız çıksın beklemiyor. Geçen yıl işler iyi gitse asla oynamayacak Doruk ve Güven gayet iyi çıktı. Biri milli oldu, diğeri iki kere hat trick yaptı (evet forvet değil ama kanat forveti becerebiliyor ve daha 20 yaşında)

Ben eminim bu sene de formayı kapabilecek gençler var, yeter ki biraz cesaret olsun. İlla işlerin kötü gitmesini beklemeyelim. Sivas'tab 3 yedik, daha kötü ne olabilir?

sports guy dedi ki...

geçen seneden beri bunun tartışması dönüyor buralarda, ben tekrardan vermiş olayım zehiri :)

dorukhan'dan ideal beşiktaş 8 numarası ol-maz.

ne olur? bence zehir gibi bek olur. ver topu bassın gitsin. ama gerçekten saha görüşü zayıf çocuğun, 8 oynatmak adama ihanet. en verimli özelliklerini istediği gibi kullanamıyor o pozisyonda.

ha yanına kendisi gibi bir adam daha alın takımın kalanı da full atletizm diye bağırsın, maç boyu gelir gider defoları da daha az gözükür o ayrı.

set oyunu oynanacaksa dorukhan daha çook sırıtır bu takımda.

medel'e falan hiç girmiyorum, aman abi.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi Oguzhan'i ikili mucadeleler uzerinden elestirmek komik geliyor. Herif zaten atletik olsa, isin o yonunu de becerebilse bizde isi ne. Ligimizde tum parametrelerde 10 uzerinden 7lik puan olan oyuncu mu var? En baba adamlarin bile eksikligi var. Muslera yan toplarda sifir, ayagi zayif. Feghouli tank gibi agir, adam eksiltemiyor. Talisca iyun icerinde kayboluyordu, top rakipteyken hic yok. Babel sezon icerisinde istikrarsiz, Ljajic ikili mucadelelerde zayif.
Oguzhan'i biraz yapabildikleri uzerinden degerlendirmek gerek. Ikinci yari girdi de biraz hucum ettik pozisyona girdik, kendi ceza sahamizin onu haric baska bir bolgede 3-5 pas yaptik. Sampiyon oldugumuz sene full oynarken de Oguzhan boyleydi zaten. Sanki o donem dana gibi gucluydu de simdi zayif. Ha, fark ne. O donem cok daha fazla ofansif ve korkusuz bir takim vardi; rakiplere onlem aldirtip zaaflarimizdan yararlanma firsati vermiyorduk. Ve gidip-gelen maclarda rakip kacirirken Gomez her pozisyonu gol yapip maci kopartiyordu.

BJK4EVER dedi ki...

@Basar,

Super yetenek olmasinlar da, yukarida tamamen gencler+ljajic boydlu kadro ciksin falan deniyor, o yorum uzerinden konusuyorum.
Yoksa elbette rotasyona girecek genc var. Ljajic yerine muhayer dakika bulabilir sezon icerisinde mesela. Ona lafim tabii yok. Ama 8-9 genc oynasin falan gecin bunlari. Bunlar oynamaz, elimizdekilere alternatif falan da olamaz. Ornek gosterilen Trabzonda kac genc oynuyor. Abdulkadir omur ve yusuf ki onlar top talent seviyesinde. Onun disinda zorunluluktan kaleci ve onazi sakatlandigi icin parmak.

Emrah D dedi ki...

@BJK4EVER

beagle da benzer bir şey söyledi ben de, kastımı anlatayım gençler + ljajic + boyd çıksın oynasın bu da ana planım demedim gençler + ljajic + boyd da en fazla bu kadar kötü oynayıp en çok 3-0 yenilirdi ve de gençler + ljajic + boyd bu haftasonu oynayan 11imizi yenebilirdi diyorum. bu, şu anki ana planımızın ve kadromuzun ne kadar berbat olduğunu göze sokmak için verilen abartılı bir örnek.

beklerin yerine transfer geldi, medelin yerine oğuzhan oynayabilir gençlerden de bir iki isim eklenebilir işte.

Adsız dedi ki...

Birkir Bjarnasson boşta. Orta alan için Ljajic'in yanında düşük maliyetle ihtiyacı tam olarak giderebilir. Hücumda kafa toplarındaki über becerisi ekstrası.

Adsız dedi ki...

Bu arada Oğuzhan Akgün'ü en az 3 SL maçında oyuna almadan golcü aramak neyin hesabı. Tekniğini geçtim Güven'den çok daha güçlü ve nokta işine uygun odaklı bir çocuk. Hepsinden önemlisi Sivas maçındaki ruhsuzlardan daha fazla ruh katacağı kesin.

Huzeyfe dedi ki...

Bu yönetimde akıl almaz bir kibir var. O da körlük yapmış belli ki. Bazen çok kötü gözüken bir takımı bir oyuncu birden değiştirebilir. Yüz yıl öncesinin oyuncusu Medel yerine Atiba muadili, topsuz oyunu bilen, topu kullanmayı bilen modern bir orta saha oyuncusu Oğuzhan'ı da sezonu da kurtarabilir. Bu illa ki transfer olmak zorunda da değil.
Burada bütün yaz bangır bangır yazıldı konuşuldu, Dorukhan değil bu takımın ihtiyacı olan oyuncu. Elimizdeki saçma sapan kontratlardan çıkamadığımız gibi gelire dönüşecek oyuncu da satamadık. 3 senedir birbirinin tekrarı transfer dönemleri yaşıyoruz. Yine son dakika transferiyle aptalca bir kontrata gireriz muhtemelen. Ondan sonra dolar/tl yükseldi, sadece biz mi battık, vs. anlatır yine. Pis bir kısır döngüdeyiz. Bu kafayla işler değişmez.

Hidayet dedi ki...

neredeyse 15!16 'dan beri düşük enerjiyle başlıyoruz lige. yönetim ,t.direktör ,oyuncular . herhalde fener'in geçen yıl düştüğü rezil durum ,ali koç'un tecrübesizliği falan gevşetmiş bizimkileri . bu hafta öyle olmadığını anlamışlardır umarım . eksikleri kapatmak lüks değil olsa olsa ihtiyaçtır.

bu arada

"Emre Belözoğlu, 1 gol atıp 1 asist yaptığı Gazişehir maçında; %93,7 başarıyla pas yapıp 2 tane şut pası verdi ve 5 tane de ikili mücadele kazandı "

iyi oynadı dediğimiz zaman böyle birşeyi kastediyoruz . ortasaha performansı diyince bunu kastediyoruz . 3-0 yenilen takımda olsa olsa iyi niyetli olan oyuncu vardır . gençlik , o gençliğin getirdiği dinamizmi kullanıyorsan önemlidir . 36'lık emre'yi ,26 'lık oğuzhan'a tercih ederim .

turgay dedi ki...

buradaki temel problem yeni gelen hocanın aynı oyuncular üzerinden farklı bir oyun yapısı ortaya koymak istemesi. bunun nedeni de hocaya yeterli oyuncunun verilmemesi ve hocanın da elindeki kadrodan tüm hazırlık dönemi dahil bir takım çıkaramamasıdır. oyunculara türk-yabancı veya genç-tecrübeli diye bakmaktansa mevcut sisteme uyumlu mu değil mi diye bakmak daha yararlı olacaktır. 9 genç+yahiç+boyd denirken (bence victoru da eklemek lazım) sisteme uyumluluktan bahsediliyor. hocanın tvde veya maç yorumlarında anlattığı (hatta liverpool-chelsea maç yorumu goal.com global sitesinde en çok okunan haber olmuş) ile ortaya konan arasında büyük fark var. bunun nedeni de oyuncu profilleri. yönetim hocaya onun istediği oyunu oynayacak kadro verememiştir. atiba sakatlanmamış olsa 6 numara alınmayacağı gün gibi ortada. ama bu takıma 2 senedir 6 ve 8 numara alınması gerekliliği de gün gibi ortadaydı. yönetimin beceriksizliği veya umursamazlığı bizi geriye götürmüştür. ben hocanın 6 numara istemediğine inanmak istemiyorum. eğer istememiş ise biz başka bir avcı tanımışız derim. hocanın kredisi şu aşamada orhan ak mevzusuna rağmen fazladır. ancak transfer dönemi kapandığında elimizde hala 6 ve 8 numarada direk katkı verecek oyuncular yoksa bu seneden umuduzu çok rahat kesebiliriz.

vida bedavaya yüksek kontratla alınmış olabilir ama bu sistemde başarılı olamayacağı ortada. ben onun kötü oyuncu olduğunu söylemiyorum. ama avcı sisteminde vida gibi topu kullanamayan bir oyuncuya yer yok. ayrıca bizim gibi borç içinde olan bir takımın defans oyuncusuna senelik 3 küsür milyon euro vermesi saçmalıktır. bu nedenle zamanında 10 küsür milyon teklif edildiğinde satılmalıydı. bugün 5-8 arası veriliyorsa satılmalıdır. hatta bence daha da azına satılmalıdır. bu tamamen takımın ekonomik durumuyla alakalı bir gerçektir. şu ekonomik ortamda 2,5tan hatta 2den fazla kim alıyorsa hepsi gitmelidir. ama bunu mayıs ayında planlamak gerekiyordu. ağustos sonunda değil. siz elinizde 13 yabancı varken halen en az 4 transfere ihtiyaç duyuyorsanız hiç plan yapamamışsınız demektir.

Basar dedi ki...

@BJK4EVER Ben zaten 8-9 genç ile oynayalım demiyorum. Bunu zamanın Toshack denemişti, TSYD'de bize 6 atıp tavlayı kolumuzun altına yerleştirmişlerdi.

Benim söylemek istediğim, genç oyuncu oynatmak için ligden kopmayı beklemeyelim. Misal bu forvetsizlikte Oğuzhan Akgün ileri uçta denenemez mi?

ideal 11 dedi ki...

sanırım genç oyuncu olayı yanlış anlaşılmış

kadro mühendisliğinde alternatif oyuncu genç olur hocam

ilk 11 oynat gençleri denilmiyor

huzur ve kolej havası yaratabilmek için önemli detaylardan biri.

diğeri teknik adam

bir değeride yönetim (maaşların zamanında yatırılması)

genç oyuncu olayına tekrar dönersek.daglıs gönül sağbek mühendisliği büyük hata.maddi manevi hata
caner roboça mühendisliğide hatadır.

25 yaşındaki oyuncu kariyer olarak oynamak ister.en verimli çağına girmiştir ve yükselmek ister.

nba de bu olayı gayet güzel yapıyorlar.ilk 5 bellidir hocam

misal nba de yedek ve veteran maaşlı oyuncular var.
caner ve gönül bu maaşlarla ilk 11 oyuncuları olur mantık olarak.
o zaman kariyerlerinin en verimli çağlarında (yaş olarak) olan daglıs ve reboçayı yedek olarak mı aldın.bu olmaz.

nba mantığı ile 2 tür yedek oyuncu olur.

1-yaş çok gençtir.20-21 yaşlarındadır oyuncu.az süre vererek pişmesi sağlanır.yavaş yavaş.vede tabiki düşük maaşlıdır

2-nba de olduğu gibi yaşlı ama veteran maaşı alan tecrübeli oyuncu.bu olay biraz tecrübeli yedek kaleciye benzer.yaşlı+düşük maaşlı+yedek

caner ve gönülde bu durum yok.yüksek maaş var

Hidayet dedi ki...

konoplyanka gelmiş herhalde. ben bu adam konusunda negatife yakın nötrüm fakat bu dakikadan sonra da başka türlü pek olamazdı . beni bunun yerine satın alma opsiyonlu kiralanacak 22-24 yaşa arası genç bir oyuncu daha çok heyecanlandırırdı . fiyatı /kontrat süresi falan... hepimiz iktisatçı olduk ,bize ne diyip ,seyir zevkine odaklanalım .

lens ve quaresmanın mümkünse her ikisi de bir şekilde gönderilmeli . özellikle quaresma için hiç olmadı alacağı para ödenerek bile gönderilmeli . temizlik geçen yıl sezon ortasından başlamalıydı , geç kaldık . sıra en az bir ortasaha oyuncusunda . okan ,güven falan rahat rahat idare ederler yedek olarak .

yilmaz dedi ki...

Bi karikatür vardı ya, perdeyi açıp "bu ne amk, dünün aynısı" diyen bi dayı vardı. Bu maç da bana aynı tepkiyi verdirtti. Bi ara kusucam sandım.

Bilmem kaç gündür takımı çalıştırıp ilk hafta bu rezaleti izlettirmesi, Avcı'ya olan minimum güvenimi de tüketti. Bu takımın "ligi bilmeyen" bir teknik direktöre ihtiyacı vardı. Biz aynısının lacivertini getirdik.

Hiç dinlenmemişler, motive olmamışlar. Sanki kasımpaşa maçından 3 gün sonra maça çıkmışız gibi.

beagle dedi ki...

Bu hafta çıkan 11i satışa cikarsak Dorukhanin bonservisi kaçıncı sirada olur? Vida Ljajic Doruk para eder. Doruk 3. Olmaz 1 veya 2 olur. Gecen sene bu zaman? Daha pisecek gençti. 3 maç ilk 11 topu topu aradaki fark sonra simdiki abartilan Doruk(bence vasat oyuncu). Uyanin artik.

O skk hazirlik maclarindan 4 tane oynadi kasarlar hepsinde yenildiler. Futbolun gerçeği ortada ayaklar gitmezse futbol oynanmiyor. Ovuncun Diskonun hepimizin söylediği bu. Yoksa Pafla cikalim sampiyon olalim demiyoruz. Ama Quaresma sigirinin futbolcu olmadigini 5 senede anlatamadik, bunu da anlatamamak normal.

Açık açık yaziyorum: Hazırlık maclarini izleyip bir basit kazanim cikaramayan hoca neye yarar? Elimizdeki belki fiziken en dezavantajli genç Kartal, şu anda savunmadan topu cikarabilen, takima üçgenleri kurdurabilen tek oyuncu. Atiba yoksa o oynayacak, Medel salagini koyarsan böyle tecavüz ederler.

Başka olaylar da var. Ersinin ayaklari çok iyi, kalan her ozelligi de Utku ile yarışır. O hakediyordu oynamayi. Eski topcu cocugu degil.
Ridvan tamam hoş ama Ahmet diye 2003lü bir solbek geldi boylu poslu teknigi oyun görüşü iyi. Önünde Almos ile felç ediyorlar rakibi. Senin elinde hazir sol kanat ikilisi var. Sen ridvan güven orkan deniyorsun, santrafor Akgünü sol acik koyuyorsun. Deli misin birader? Al oynat bu ikiliyi 3 maç, sonra Agaoglu gibi baslarsin döviz kuru seçmeye. Oynatmazsan bi b.k olmaz. 3 sene top oynamamis çırpı Nkodu için amelelerin salyası akar.

Adsız dedi ki...

@beagle

İmza.

NKodou vs tiplemeler gibi saçma işleri ben en kötü yönetilen sezonlarda dahi hatırlamıyorum. Kendi özkaynaklarına bu kadar düşman olmak niye. Bakın mesele yanlış işlerin de ötesine geçip rasyonalitenin dışına çıkmaya başladı ve bana göre en tehlikelisi de bu.

Tonla borcun var ve hatta bu yüzden bankalarla garip anlaşmalara gidiyorsun. Kimse yeniden yapılandırma laflarına itibar etmiyor, bunun aslı yeniden borçlanmadır. Feda sezonundan çok daha beter bir haldeyken illa ismi taraftarda heyecan yaratacak transfer merakı nedir kardeşim. İsmi, çünkü ortalıkta dolananların başka vasfı yok.

Ha mesele teknik yönetimin talepleriyse bir zahmet onları da bu duruma göre seçersin. Bizde tüm olay ya teknik yönetime full müdahale ya da tamamen ne diyorsa o durumu iken, yani süreç yönetimi anlayışımız görev paylaşımlarıyla sürekli doğruyu aramak değilken, o halde baştan buna uygun adamı getirirsin. Avcı uygun değil demiyorum, ama bu ana kadar yansıyanlar aksini henüz göstermedi maalesef.

Şahsen tek olmasını istediğim transfer yazdığım Bjarnason, oyun şekli olarak eksiklere bayağı katkı yapacağını düşündüğümden ve über düşük maliyetinden. Onun dışında ne eksik varsa gençler pls. Şimdi değilse ne zaman.

Huzeyfe dedi ki...

Aras'a 2.25 milyon avro fesh bedeli ödeyecekmiş Beşiktaş. Hala futbolcu kiralamak için para ödeme planı yapan, 30luk oyunculara 4 yıllık benzer kontratlar vermeye çalışan bir yönetim var. Bu yönetim haketmiyor genç futbolcuları. Oynamasınlar. Bu yönetim, Avcı filan defolup gitmeden o çocuklar taraftarın önüne atılmasınlar.

Basar dedi ki...

Arkadaşlar cepten yorum yazılamıyor. Bu, genel bir sorun mu? Bir ayar mı değiştirildi?

Basar dedi ki...

@James özkaynak para getirmiyor, transfer yaptığında akçeli işlere giriyorsun...

Neyse uzatmayayım, kestirmeden yazayım...

Yönetim İstifa!

beagle dedi ki...

Başar ben telefondan yaziyorum. Bir browser guncellemesi falan olabilir sorun.

fidddas dedi ki...

Ben de uzun süredir telefondan yazıyorum, bir sorun yaşamadım.

Arasın sözleşme feshindeki detaylar ve rakamlar doğruysa yönetimin normal şartlarda istifa etmesi gerekir ama etmeyecekler.
Şu şartlarda aynı Şenol Hoca örneğinde olduğu gibi Avcıya da kızamıyorsun. Aralarındaki tek fark Şenol Hocanın daha pragramatik davranması olabilir, Avcı kendini red etmemek için başarısız olmayı göze alabilecek mi bakalım.

Alpaydan sonra Oğuzhan Akgün de kiralanmış. En azından gittiği takım Istanbulspor, genç oyuncuları oynatmayı seven bir takım.

Yorum Gönder

Ara