.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Ağustos 2019 Pazartesi

2019/20 Yaz Transfer Dönemi Gelenler/Gidenler Volume 2




GELENLER :

Abdullah Avcı
Ajdin Hasiç
Tyler Boyd
Douglas
Victor Ruiz

GİDENLER :

Şenol Güneş
Shinji Kagawa
Cyle Larin(Kiralık)


SÖZLEŞMESİ BİTENLER :

Adriano
Mustafa Pektemek
Tolga Zengin
Gökhan Töre

DEDİKODULAR :

Olcay Şahan⛔
Edin Visca⛔
Charles Kabore
Andre Schurrle⛔
Ertaç Özbir
Mert Çetin
Altay Bayındır⛔
Doğan Erdoğan⛔
Arda Turan
Ljubomir Fejsa
Kerim Alıcı⛔
Lokman Gür⛔
Meriç Müldür
Taylan Antalyalı
Daniel Sinkraven⛔
Nataniel
Emre Mor⛔
Jonathan Cafu
Ertaç Özbir
John Obi Mikel⛔
Duhan Aksu
Jean Armel Kana Bıyık⛔
Georg Margreitter
Ömer Toprak
Tyler Boyd👌
Ozan Tufan⛔
Umut Meraş
Douglas👌
Mehmet Topal
Leonel Di Placido⛔
Sergio Reguilon⛔
Kevin Prince Boateng⛔
Ollie Wilkens (Allah Akıl Fikir Versin)
Lewis Holtby
Vitor Hugo⛔
Mert Yılmaz
Timothee Kolodziejczak⛔
Riza Durmisi
Miguel Trauco
Mehmet Özcan
Atınç Nukan
Yevhen Konoplyanka
Mahmut Tekdemir
Eliaquim Mangala
Omar Colley
Bruno Martins Indi⛔
Pedrao
Bongani Zungu
Victor Ruiz👌
Vincent Aboubakar

19 Yorum:

Mayor dedi ki...

Sol ayakli yeni stoperimiz hayirli ugurlu olsun.
Ispanya ligi yımışak diyorlar. Ama bence bu adam Marcelo'dan yumusak degil.
FM statleri daha bile iyi.

Transferi umarım Avcı yapmıştır. Yönetim stoper seçme özürlü.

BurkayJK dedi ki...

Ruiz, hocanın istediği bir transfer. Hakkındaki yorumlar ve bilgiler oldukça umut verici. Sahada nasıl olacak göreceğiz.

Transferler gecikiyor. Bunun sıkıntısını yine ilk yarıdaki puan kayıplarıyla yaşarız. Sol bek ve orta saha lazım ancak orta sahadan birinin gitmesi şart. (Medel, Dorukhan ya da her ikisi) Hücumda 35lik Burak'a güvenemeyiz. Arkasına birisi şart. Kanatlardan giden olmadıkça oraya da transfer yapamayız.

carlito dedi ki...

Sol bek kesin gelecektir. Bunun dışında bir orta saha, bir sol açık, bir forvet ve bir yedek kaleci lazım. Hepsinin alınacağından hiç umudum yok. Belki bir de kaleci alınır ucuza bir yerli bulunursa.

Sol açık+forveti beraber oynayabilecek Onyekuru tarzı hızlı bir adam iki mevkideki eksiği tek hamlede çözmemizi sağlayabilir.
Geriye kalan son hamle de en hayati yer olan orta saha olur. Medel elden çıkartılabilirse Ndiaye'nin ayakları daha düzgün olanı, güçlü ve topla alan katedebilen bir oyuncu takımın çehresini değiştirir. Tabii Dorukhan ve Oğuzhan'ın beraber oynamasını ve sorunları çözmelerini istiyor gönül, ama ne buna uygun bir sistem var ortada henüz, ne de bu oyuncular şimdilik istediğimiz seviyede.

Gelecek oyuncular kadar kritik olan bir konu da tabii gitmesi gerekenler..

- Kaleden Utku
- Stoperden Roco veya Mirin ikilisinden biri (Bence Roco)
- Orta sahadan Medel (Para ettiği için)
- Kanatlardan Quaresma veya Lens ikilisinden biri (mümkün olsa ikisi birden)
- Forvetten Umut Nayır

Ve diğer mevkilerden şans bulma şansı pek olmayan Orkan, Aras gibi isimlerle yollar ayrılabilmeli ki bu istediğimiz transferler yapılabilsin.

Bu beklentilerimin yarısının bile gerçekleşeceğinden umudum yok ama yazıyoruz işte...

drblackeagle dedi ki...

Hazırlık maçlarında ben Muhayeri beğendim. Topla hızlı düşünmesi tek pası iyi bir 8 numara olacak izlenimi verdi. Sizlerin bu konudaki düşünceleri nedir acaba?

can dedi ki...

Niye herkes sol kanat istiyor Boyd ve yedeği Güven ve Caner varken? Asıl sağ kanatta faydası zararından fazla kimse yok.

carlito dedi ki...

@can
Çünkü Boyd sağda oynamalı diye düşünüyorum. Skorer kanat oyuncusu illa kanadına göre ters ayaklı olmak zorunda değil. Visca da solak değildi ve hep sağda oynadı (belki sol ayağını da bu sayede geliştirdi, tıpkı Feghuoli gibi) sağıyla açtığı yerden ortalarla yığınla gol buluyordu Başakşehir. Hazırlık maçlarında Boyd'un da benzer işler yaptığını gördük. Onun yapacağı asistlerle Burak'ın, Ljajic'in ve sol kanada alınacak Babel gibi bolca içeri giren bir oyuncunun çok gol bulacağını düşünüyorum. Bu sene takım içindeki asist kralı adayım Boyd.
Ha eğer sola koyarsan orada da sırıtmaz ama sağdaki kangrenlerden kurtulmamız için Boyd'un sağda göstereceği Visca performansı hayati önem taşıyor.

Bu arada Konoplyanka haberleri bayağı ciddiye bindi, ne dersiniz?

dominic molise dedi ki...

sol bek gelmis arkadaslar, takimi officiel olarak duyurdu.
pedro rebocho. izledigim vidyodan gordugum kadariyla teknigi, sogukkanliligi, ortalari ve atletizm/surati ile on plana cikiyor.

su andan itibaren hic kimse gelmese de olur, bence kadronun eksikten cok fazlasi var. 2 sezondur yazdigim seyi tekrar yazayim;

"en buyuk eksikligimiz fazlaliklarimiz"

bu sene basi mirin (1.2), aras (1.4) ve lens (2.2) cekiyor ve elbette q7 (1.8)
jokerler medel (2.3), roco (1.2), vida(3)

bir de su an -11.4ml eurodayiz. bu sene anlasmamiz sonra ermis miydi yoksa en az 11.4 ml satis yapmak zorunda miyiz?





turgay dedi ki...

anlaşmamız sona erdi diye biliyorum. bence medel, vida ve mirin 3lüsünden 2si kesin gidecek. zaten yabanıc sayısı olarak da sınırdayız. yeni adam alabilmek için elimizdekileri çıkarmamız gerekiyor. sol stoper ve sol bek için alınan oyuncular umarım iyi çıkar. kendileri hiç izlemedim. bu nedenle benim için kapalı kutu 2side.

yilmaz dedi ki...

Oh, sol bek almışız. Hem de Fransa Ligue 1'den. Son iki transfer biraz umutlandırdı beni. Şimdi bir kaç ayrılık haberi iyi gider.

fidddas dedi ki...

Ortasahaya adam almadan huzur yok bana. Onu bekliyorum. Ama o is satis yapilmasina bagli gibi duruyor.

Hidayet dedi ki...

messi 'siz , suarez'siz ,atarsız- gidersiz , yönetime inceden giydirmesiz bir basın açıklaması izledik çok şükür.

yilmaz dedi ki...

@Hidayet süper yorum, +1

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
fidddas dedi ki...

Eger biz 4-3-3 oynayacaksak ljajic ne olacak? 8 oynar mi sizce? Hadi oynamadi 4-3-3 icin sil tarafta faydasi olur mu?
Hadi Ljajici hallettik, elimizde 4-3-3 oynayacak ortasaha personeli var mi? Ilk 11 icin yeterli personel varsa bile, sezon icinde yedekleyecek kadar adam var mi?

carlito dedi ki...

Avcı basın toplantısında belli bir sisteme kendini şartlayıp, oyuncu grubu buna uygun mu bakmadan kafasının dikine gidecek bir adam olmadığı mesajı verdi. Rakibe göre, duruma göre esneyebilen farklı farklı oyun planları ve buna uygun dizilişler oluşturmaya çalışıyor.
Transferlerden daha çok sevindiğim de bu, artık 2 sezondur süregelen kaos futbolundan kurtuluyoruz. En kötü plan, plansızlıktan iyidir...

drblackeagle dedi ki...

Grupta bir boşvermişlik var galiba. Hazırlık maçından sonra bir tane yorum yok. Aldığımız sol bek listede yok. Anladığım kadarıyla daha sene başında kimsenin takımdan umudu yok.

beagle dedi ki...

A takimin 4 maç gol atamamasindan sonra gençler iyi oynayinca telefona tebrik mesajları geldi :) gençlere guvenmek o kadar zor değil de Senoldan kurtulmak zordu.

Bugün zaten yetistigini bildigimiz Erdemin rotasyona girmesi tartisilmaz hale gelmiştir. Erdem herseyden biraz olan bir oyuncuydu. Yani altyapinin en özel mahsulu değil ama en kolay ustyapiya monte ediliriydi. Teşbihte hata olmaz, biraz Necipvaridir.
Altyapidan yararlanmak sadece bu fiziken daha hazırları kullanmak olamaz. Bazı 2lileri özel yetenekleri bulup yararlanmaliyiz. Mesela maç sonu sagbeke giren Ahmet 2003lü solbek ve çok olgun bir oyun yapisi var. Önünde ise Almos Kaan hem top tasiyor hem de 1.80 uzeri boyla iceri girip kafa golu vb atiyor. Yani yaş ortalamasi 17 olan ideal bir sol kanat ikilimiz var. Arti Ridvan. tahminen Ahmet Almos kanadini bir 90 dk goremeden biri kiralanir/satilir.
Son yillarda yetistirdigimiz tek "golcü"yu santraforda izlemeden kampi kapattik. O.Akgünü Solaçık denemek marifet degil. Gol özürlü Umut yerine koyacaksin 3 maça belli olur uyum saglayip sağlayamayacağı. Mesela Kerem kalafatin ortalari/paslari ile gecen sene 5 6 mac üstüste gol attilar. Biz GG Necip Caner gibi oyunculari denerken bunlari göremedik.

Sonuç tezim şu Erdem zaten şu yada bu şekilde oynardi. Kartal Kerem ve Ridvanin boy dezavantajlari var. Erdoğan O.Akgun Ahmet Ersin ve Almosu kazanmamiz lazim asil. Umarim bu maç bakış açımızı degistirmistir. Vidale 25-30M tl maaş verip seneye de 500M zarar aciklamayiz.

turgay dedi ki...

Maalesef rakibimizin nzonzi transferi arayı açtı. Biz 2 senedir orta sahada 6-8 numaralara oyuncu alamamışken rakip tam da ihtiyacı olan bölgelere A sınıfı 2 oyuncu ekledi hem de mali açıdan onları zorlayacak bir durum oluşmadan. Hakemler de yanlarında olursa ki olacaktır o zaman bu mali durumda bizi çok daha zorlu bir dönem bekliyor demektir.

Hidayet dedi ki...

iki yıl üstüste şampiyon olan takım ortasahasını yenilerken biz hala atiba -oğuzhan-medel'den medet umuyoruz . dorukhan'ı gelişmekte olan bir oyuncu olduğu için ve ljajic 'i de dışarıda bırakırsak beşiktaş ortasahasının hepsi beşiktaş seviyesinin (tr'de şampiyonluk seviyesi) altında oyuncular . biz seneye hala atiba'nın betondan heykelini dikmenin geyiğini yaparız . cl'de gruptan lider çıkıp ligi dördüncü bitirdiğimiz yıl iddia etmiştim , eğer şenol güneş talisca'nın arkasını iyi dizayn etseydi (bir tek transferle) beşiktaş şampiyon olurdu diye . çok geç kaldık hala da kalıyoruz . livepool chelsea maçını izliyorum , oyunu ortasahalar oynuyor . bizde top beklerle kanat oyuncuları tarafından oynanıyor . çünkü ortasaha felç . amk gs'ı uzun boylu uzun bacaklı atletik adamlarla doldurdu ortasahayı . biz 3 yıldır hiçbir şey yapmayan adamlardan medet umuyoruz

Yorum Gönder

Ara