.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Eylül 2019 Pazartesi

2019/20 EkşiBeşiktaş İlk 11 Anketi V01

Transfer Dönemi geçti ve artık kadromuz netleşti. TFF'De kayıtlı bütün oyuncularımızın bulunduğu anketi tekrardan aktif hale getirdim. Kadro derinliği olarak bazı noktalarda sıkışıklık göze çarparken yıllardır en derin bölge olan stoperdeki sıkıntı dikkat çekici. Buyrun beyler buyurun Abdullah Avcı Sofrasına :






58 Yorum:

Emrah D dedi ki...

stopere atiba yazma seçeneği koyulmamasını esefle kınıyorum övünç :)

Bu yorum yazar tarafından silindi.

Oraya bir Pedro rebocho eklemenizi rica ediciim.

fidddas dedi ki...

Hep dedim yine diyorum Roma’dan Gonalonsu alalim, medeli satalim necipi de kiraya verelim.
Rotasyon gonalons, oguzhan, atiba, dorukhan, erdem, muhayer ve ljajic olur.
3 pozisyona 7 oyuncu 2si genc.

Armagan dedi ki...

Santi minayı kaçırmışız geçen ay, içim acıdı.

Adsız dedi ki...

Bunca yoklukta Oğuzhan Akgün'e bir tek maç bile asıl yerinde süre verilmemesi yeterli sanırım.

turgay dedi ki...

@fidddas

Gonalons rennes'in sağlık kontrollerinden geçemeyip transferin son günü granadaya imza attı. ben de çok istiyordum kendisini ama sağlıklı değil anlaşılan.

benim sezon bittiğinde düşüncem Q7, medel, vida(maaşı nedeniyle), lens, mirin ve roconun kesin gitmesi, sağ ve sol bek, 2 tane stoper, bir tane 6, 1 tane 8 numara, 1 skorer sağ açık, 1 skorer sol açık, burak'ın yanına veya arkasına da 1 tane skorer forvet alınması gerektiğiydi. bunları yaparsak ilk 2 şansımızın olduğu yapmazsak eğer 3-4 arasında gideriz düşüncem vardı.

baktığımda;
-Q7, medel ve mirin gitmiş, vida ve roco kalmış. stopere tek takviye yapmışız bu nedenle.
-sağ ve sol bek gelmiş. hem de kalbur üstü 2si de.
-kalite vaat eden bir 6 numara alınmış. ama hocanın kadrosunda elzem olan yaratıcı 8 numara alınmamış
-kanatlara 3 tane oyuncu almışız. 3ünden 10+ gol 10+ asist katkısı alabilir miyiz bilemiyorum.
-burak gibi sürekli sakatlanan ve artık yaş itibari ile 3 kulvarı kurtaramayacak bir oyuncumuz varken skorer bir santrfor alamamışız.


sağlamasını yaparsak;
-defans transferleri son yılların en iyisi.
-orta sahamız maalesef hem sayısal hem de kalite olarak eksik. artık muhayer ve erdem'in bir şekilde oralarda oynatılmalarını ve performans vermelerini bekleyeceğiz.
-hücum hattının kanatları sayısal olarak yeterli ama kalite olarak ne verecekler büyük soru işareti. forvetimiz ise kendini geliştirmesini beklediğimiz (özellikle son vuruş ve topu zamanında ayaktan çıkarma) güven ve alt sıra takımların golcüsü umut nayir'e emanet.

sonuç olarak;

gelişen oyuna net bir golcü ve net bir sekiz numara almamamız bizi rakiplerimizin gerisine itecek gibi. artık onların takım olamama ve özelikle defansif olarak eksik olmalarından kaynaklı puan kayıplarını bekleyeceğiz. tabi bizim de gol atma sorunumuzu çözmemiz gerekiyor.

fiko yine yaptı yapacağını ve takımı forvetsiz bıraktı. 35lik Burak sakatlıktan geriye canavar gibi dönmezse ilk beşe bile giremeyiz.

Basar dedi ki...

Bu sene fiyat/kalite olarak fena bir transfer sezonu olmadı ama mevki olarak sanki dağılım yine çok saçma oldu.

Quaresma gitti yerine 3 kanat oyuncusu geldi. E elde Lens, Orkan, Güven hatta hatta Ljajic vardı. Buna mukabil gol kralımız genç golcümüzü İstanbulspor'a verdik ve sezona sakat 35'lik Burak ile başladık. Güven santrafor değil, Umut'u çok beğenmiyoruz.

Ben sorunu orta sahada değil topu içeri depecek adamda görüyorum. Şu anda deyim yerindeyse 3-7-0 oynuyoruz. Kanata bu kadar transfer yaptık ama aralarında gole dönük oynayabilecek Boyd ve Güven var. Boyd genel kanı olarak Beşiktaş'ın kalibresinde değil. Güven oynayacaksa N'koudou alınmazdı...Yedek golcülerimiz (Güven-Umut) Cenk gibi A.Hassan gibi sonradan girip 8-10 gol atacak oyuncular değil. Orta sahada Ozzy (1 yıl hariç), Elneny, Doruk yine golcü değiller. Ljajic nedense beğenilmiyor.

Peki topu içeri kim dürtecek arkadaşım? Güzel transferler ve iyi bir oyun planı da topu kim içeri tepecek?? Benim transfer dönemi ile ilgili eleştirim budur.

Bunun dışında, transfer sezonunun en büyük artısı giden oyuncular için yazar. Senelerdir sırta kambur olan Aras, Pektemek, Kımıl zararlısı, Tolga ile yollar ayrıldı. Bu seviyenin oyuncusu olmayan Larin ve Mirin takımdan gitti. Maaş bütçesi (Vida ve Lens hariç) makul seviyelere indi.

Basar dedi ki...

Bu arada, şirketeki Mısırlı bir arkadaşım moralimi bozdu. Elneny için büyük bidon dedi, resmen Necip muamelesi yaptı. Umarım yanılıyordur.

yilmaz dedi ki...

Geçen sene devre arasında Burak alınınca "Beşiktaş büyük iş yaptı", "forvette sıkıntı yok" diyenler, şimdilerde Beşiktaş forvetsiz kaldı diyor. Çünkü 3 maçta Güven oynadı. Hayır, 34 yaşında Burak alınırken, 34 maçta da oynamasını mı bekliyorlardı?

Beşiktaş'ın kadro mühendisliği yerlerde; ama medyanın da Burak goygoyu, Türkiye'de futbolun ne kadar kötü yorumlandığının da göstergesi. Adam 3 maç sonra gelecek, ne bu tantana? Mis gibi "kral" forvetimiz var. Falcao da Burak ile aynı sayıda maç kaçırdı sonuçta.

Geçen sene Beşiktaş forvet ararken, "34 yaşında Burak mı alınır, adam zaten sakatlık geçmişi olan biri, ayrıca bazen formsuz dönemleri de oluyor, kendi takımı tarafından kadro dışı bırakılmış. Bu adama 2.5m€ yıllık maaş verilmez. Hadi veriyorsanız da 1 yıllık sözleşme yapın, 3 yıl kambur olur sırtınızda" demiş gibi, şimdi Beşiktaş niye forvet almadı eleştirilerini yapıyorlar.

Kedi canını senin.

beagle dedi ki...

Transfer donemi bitti. Kadro kuruldu. Turkiye Ligi sampiyonluk formülü basittir 2-1 ortalamayi tutturan sampiyon olur genelde. Garanti 2.1-2.2 at 0.9 ye civarinda. Yani 68-75 atip 30-35 yersen sampiyon olursun.
Burak yilmazin geçen 2 sene 20li sayida maç oynadigini ve bu seneye sakat başladığını düşünerek buyrun Beşiktaş kadrosundan 70 lig golünü oluşturun.
Ben elimi kafami yoramayacagim mevcut kadronun beklenen gol sayisi 50yi zor bulur.

sports guy dedi ki...

@basar

Elneny arsenal icin necip olabilir, bizim icin olmasi cok zor. Sebepleri:

1) elneny hucum aksiyonlarinda kendini hissettiren bir topcu. Zaten ideal mevkiisi 6 numara da degil, 6.5tan 6 olur olsa olsa.

2) ummadik zamanda ince pas atma ozelligi var yerden.

3) ve en onemli ozelligi tempo oyuncusu olmasi. Gider gelir mac boyu, ve bunu ayaginda top varken de yapabilir.

Ha neciple ortak ozellikleri var mi var, o da sakar oyuncu olmalari. Elneny'nin hatasindan gol yiyebiliriz mesela mumkun bu, arkasinda oynayan adamlarin dikkatli olmasi sart o yonden.

Ben ilk 6 disinda PLnin diger takimlarinda da oynayabilecek bir oyuncu oldugunu dusunuyorum. Bu ligde gol de atar, temiz ayagi var. Eger kendini tekrar ispatlamaya geliyorsa giderken uzuluruz arkasindan bana sorarsaniz.

Basar dedi ki...

@sports guy
Sadece vatandaşının yorumunu aktardım. Ben çok fazla tanımıyorum, bana Atiba'nın genci olacakmış hissi veriyor. Bu da yetip artar. Bu arada konusu gelmişken Atiba'yı bu sene sonunda yardımcı hoca olarak görmek istiyorum.

beagle dedi ki...

Ne yrd. hocasi? Ben Atibayi başkan olarak görmek istiyorum :)

fidddas dedi ki...


artik transfer kapandigina gore bazi bolgeleri sismis bazi bolgeleri eksik kalmis kadromuzu hocaya teslim edip hocanin oyun plani ve zekasi ile bize biseyler vermesini bekleyecegiz.
gecen yil robinho basaksehire geldikten sonraki duruma donduk. net bir golcusu olmayan kadro yapisi. basaksehirin bir donem butun maclari 1-0 a baglanmisti. bunu tecrube etti sanirim cozumunu de biliyordur.

zaten elimizde iki secenek var
1. hoca guven, diaby, ljajic ve nkodoudan skor uretmelerini mevcut sistem icerisinde bekleyecek ve orta saha gol katkisini arttiracak.
2. ilk 3 mactaki sisteminden bir miktar taviz verecek ve ileride bolca bulunan pirpir forvetlerden hareketli bir yapi kuracak. yani net bir forveti olmayan ve surekli alan degistiren bir yapi. bu cok fazla calisma gerekir ama burak en erken 8. hafta falan doner gibi daha erken donerse kesin devreyi kapar.

deplasmanlar sorun degil. 1-0 yapar devam eder ve isterse golu 90da bulur. (bu duran top kafa golu demek ama bunun icin vida ve dorukhan disinda personel yok)
Ancak Inonude seyirci buna kac hafta sabreder belli degil.

bir yandan transfer gelmemesi iyi oldu. butun simsekler yonetime cevrildi. hoca icin 10 haftaya yakin kredi demek bu. cunku olasi kotu sonuclarda ilk suclanan kendisi olmayacak, yeterki ic sahada istahli bir oyun oynatsin.

galatasaray derbisine kadar Gazisehir(D), Basaksehir, Trabzon(D), Alanya, Ankaragucu(D)
bu 5liden 11 puan alirsak takima guven gelir. ama 10 puan altina dusersek takim galatasaray macina guvensiz cikar.

@turgay
gonalons gecen sene sevillaya kiralik gittigi gibi ciddi sakatlandi, ilk devreyi tamamen kacirdi diye biliyorum. ancak ikinci devrede sure almaya baslamisti. yani o sakatlik ne kadar etkili oldu bilmiyorum ama sanirim biz sakatliktan dolayi degil oyuncuyu ikna edemedigimiz icin o is olmadi.

aslinda benim gizli gizli totem yaparak adini hic anmadigim PSGde Jese vardi. hem acik hem merkez forvet oynayabiliyor. sporting diabyi bize verince hemen onu kiralamis :) Ispanyol olmasi disinda dezavantaji da yoktu:)



fidddas dedi ki...

bu arada klasik transfer donemi sonrasi transfermarkt hareketlerini inceleme isimi bitridim. yakinda yine paylayacagim lig siralamasi paylasirim :)
ama ondan once hizlica turkiye ligleri tespitlerim,
- U21 liginin dagitilmasindan sonra dort buyuklerin ortada kalan U21leri 3.lige dagilmis. yani bir alt lig degil onun alti da degil en alt profosyonel lige gidebilmisler. ulke futbol kulturu sorunlu ama bu U21 ve U19 islerinde de butun kulupler baya buyuk hata yapiyor demektir bu. 4 buyuk kulubun 2 alt lige bile sinirli sayida oyuncu vermesi biraz garip
- bizim U21lerden Marlon ve Ege Atlam 2. lige gitmis, digerleri 3. lige dagilmis. Oguzhan Aydogan nasil bir izlenim biraktiysa transfer bile yapamamis. ama asil sorun olan zaten elinde bir suru forveti olan Istanbulspora Oguzhani vermemiz oldu. Fenerbahcenin Allahyari oraya kiralamsiyla 3. secenek oldu. Istnabulspor temelde dogru takim ama bu isin planlamasi yanlis yapilmis. Bunun yaninda @beagle'in bahsettigi Berkeyi Portekize vermisiz %50 hakkiyla. Melih cikti ya biz de aynisini yapacagiz.
- forvet konusu sorunluyken Oguzhan ve Berke(1.93 boyunda bir adam kendisi) niye A Takimda tutulmaz, anlasilir degil. denenmedi bile boyle bisey. Umut Nayir her turlu Balikesirspora verilirdi, onun yerine bu ikisini kadroda tutmak bize hicbirsey kaybettirmezdi.
- Adanaspor ilginc. Baskanlari neye kizdi bilmiyorum ama butun transferleri gurbetcilerden yapmislar.
- Zuper ligin yenileri basta olmak uzere nerdeyse butun takimlar ilk 11 in %75 ini degistirmisler. harekette bereket var demek ki :)
- @disco AdanaDemirsporda Umit Ozat 30 kisilik 13-14 yabancili kadro ile yeni biseyler deneyecek galiba :)
- Sadece Zuper Lig degil alt liglerde de transfer yasagi olmayan kuluplerin %90 i kadrolarini %75-80 degistirmisler.
- hele transfer yasagi kalkanlar piyasada ne kadar mimli adam varsa toplamislar.
- karagumruk yeni kasimpasa olmaya aday. sahi bunlar bizim kardes kulup degil miydi? Lensi bunlara versek olurdu aslinda :)

Gençler Mobilde bizim tasarımı değiştirdim daha sadeye döndüm. Sıkıntı yaşayanlar bir bakabilir mi ?

Övünç

Bu yeni tasarım daha iyi olmuş. Ne güzel hepsi alt alta eskilere gitmek daha kolay. Eline sağlık.

fidddas dedi ki...

Anketlerde yorumların altta kalma sorunu da giderilmiş, eline sağlık.

beagle dedi ki...

@Fiddas
Berke ne yazik ki dev gibi olmasina ragmen pek iyi oynayamadi. Fizik transferi. Akgün ise bugün 11 oynardi. Kiralikta oynamamasi beni baglamaz mesela. Eldeki Buraktan sonra tek gol istatistigi olan adamdi. Büyük malliktir oynatmamak.

Güven kisa driblingde iyi miyi de ne halt olduğu belli değil, ne olmadigi nelli, golcü değil.
Yillar önce bir sürü b.ktan oyuncu toplar az sivrilenleri sisirirdik. Ayni o noktadayiz. Güvene güvenenler var, Dorukhani Modric sananlar, Nkoduyu firtina, 1.73luk sinek siklet Diabyi santrafor sananlar var. Önemli kismi twitter fenomeni (bir kismi belli ki odenekli)

Yukarida yazdigim gibi 70 gol lazim. Uzun yazacak bişey yok 2 haftaya transferleri sahada görünce netleştir ama büyük olasilikla nizden bi halt olmaz bu sene. En çok bonservis ödeyen takimiz bu arada :)))

yilmaz dedi ki...

@beagle
Fazla fazla yazıyorum:

Burak 15
Güven 8
Nayır 3

Boyd, Lens, NKoudu, Diaby 12

Dorukhan, Oğuzhan, Elneny, Necip, Atiba 6

Ljajic, Orkan, Muhayer 10

stoperler, bekler, kk etc. 6

60 gol oldu. Hadi hayırlı olsun :)



Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Güven konusunda katılıyorum. Güven ancak yanında bir forvet daha olduğu zaman gol atar. Yoksa Caner'in geçen hafta attırdığı gol gibi top gelirse atar ki onu bu forumdaki herkes atar. Onun dışında başka da bir halt olmaz. Ayrıca bir havalanma modu var. Birisi kazara para verirse bir dakika takımda tutulmaması lazım.

En çok bonservisi net olarak ödeyen takımız belki ama imza parası altında bonservis ödeyen 2 takım var piyasada. İmza paralarını da koyarsak durum o kadar kötü değildir :)

Zaitsev dedi ki...

Bu arada oyunun oturması da önemli bir husus. İlk 3 maçta topu kim alacaktı diye takımın durduğu anlar var. Bu da hızlı çıkma konusunda sorun yaratıyor. Oyun hızımız arttıkça gole daha rahat ulaşacağımızı düşünüyorum.

Bunu sağlayacak kişi de Rıza hoca olacak. İlk maç bize baskı yapıldığında sorun yaratılacağını herkese gösterdi. Bu ezber sezon sonuna kadar gider. Oyunu oturtutsak eğer bu bizim işimize yarar :)

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Net bir şampiyonluk hesabı bu aslında. Önce işin matematiğinin makul olması lazım. Ama bir düşün, 15/16 sezonunda Gomez'in 26, Oğuzhan'ın 9, Cenk'in 8 gol atacağını hesap eder miydik?
Doğru oyunu oynarsan, oyuncularını max verimde oynatırsan gol matematiği beklentinin üstüne çıkar. Tersi de mümkün. Ben Avcı'nın oyununun olmayacağını düşünüyordum ama Medel-Quaresma'nın takımdan çıkması bir umut oldu, Rize maçının ilk yarısını da göz önünde bulundurunca. Bence gol sayıları için 10 hafta filan beklemek lazım, bir örnek hacmi oluşması açısından.

Transferler berbat değil. Bence C+ yada 6/10 gibi. Esas kadro kurulumu nasıl olacak? Dorukhan-Oğuzhan-Elneny, Diaby-Burak-Ljajic ile 4-3-3 oynarsak hücumdaki 3-4-3 geçişi (sol bek-oyun kurucu Rebocho ile) üretkenlik sağlayabilir.

beagle dedi ki...

Huzeyfe
Herşey tamam da Gomez 40 da atsa normaldi bence. 29 Yaşında Gomezdi o :) Dünya'nın en iyi oyuncularindan fantezi takım kursam koyuyordum adamı.

Diğer konu adamin yedeği Cenkti. Ideal bir kulübeden katki oyuncusu. Yani Santrafor mevkisinden rahatlıkla 30 beklerdim.
O takimin zayif noktasi Sosa'nin 10 için az olan skor katkisi, Olcayin kalite limitiydi. FFP belasi olmasa Qimil zararlisini getirmeseler Töre gibi hem yaratici hem geri kosan oyuncusunu kaybetmeyip Babel, Podolski tarzi bir ekleme ile çok guclenebilirdik.

turgay dedi ki...

Bence o takımın ana özelliği birlikte oynama pratiğiydi. Tek eksiğin bitirici bir adam olduğu açıktı. Topu ceza sahasına kadar getirip hugonun bitiremediği çok maç varken gomez kilidi açan adam oluyordu. Güvenin kaçırdığı net pozisyonda gomezin olduğunu düşünelim o top sağ alttan goldü. Bu da bize oyunda büyük avantaj getirecekti çünkü göztepe maçında öne geçince takımın nasıl aktığını gördük. Gomezin takımı da böyleydi. Gomez kilidi açınca oyun akıyordu. Burada işte net bir şekilde bitiricimizin olmaması acaba dedirtiyor. Bu nedenle golcü ve 8 numara şarttı. Yapamadık bu transferleri

Huzeyfe dedi ki...

Ne alacağımızı az çok bildiklerimiz üzerinden transferlerden ne almamız gerektiğine bakabiliriz.
Burak 15
Guven 5
Lens 2
Boyd 3
Ljajic 7
Dorukhan 5
Oguzhan 3
Atiba 2
Caner 3
Rebocho 2
Gökhan 1
Douglas 1
Vida 3
Ruiz 1

Diaby-N'Koudou-Elneny toplam 16 gol atarsa tamam :))

beagle dedi ki...

Necipi atlamissin kral 3 tane yazar :)

Problem bu adamlarin bir kisminin gol atacak süre bulamayacak olmasi. Lensle Boydun 5 atmasi için bayagi süre gerek. Ya da Solbekten 5 gol gelmeyecegine göre Caner epey sol açık oynayacak ve diğer kenar adamlardan bekledigin 20 gole zaman kalmayacak.

yillardir olan bu. "Beklenen Deger-Expected Value" hesabindan çok uzak kadro mühendisliği yapiyor, patliyoruz.

Mesela Pepe'ye yatirim yaptin. Maliyeti Eleştirdik falan da az yedik o sene. Negredo ve Love yerine ne alacagin belli vasat üstü bir Alman Hollandali vb koysan Sampiyondun. Negredoyu gördün kötü oyuncu değil, golu eksik. Qimil zararlisi yerine 8 10 gol atan makul birini koysan gene şampiyonduk. Yazik ya.
Bu sene:
1. duran top ortalarinda berbat olacagiz (Vida amin)
2. Burak saglam 25-30 maç oynamazsa sampiyonlukta yokuz.

yilmaz dedi ki...

@beagle, Burak konusunda katılıyorum sana. Bu sene bu paşamızın gönlünü etmemiz şart. Penaltıysa penaltı, frikikse frikik. Hazır q7 de yokken, ne bulursak bu elemana vermeliyiz ki, adam küsmesin. Napcan, böyle kadro kurarsan böyle naz çekmeye mahkumsun.

Şu anki oyunda kanatların gol atması imkansıza yakın gözüküyor, ama ilerleyen dönemde kanat oyuncularını geriden ceza sahasına hızlı sokacak bir formata evrileceğimizi tahmin ediyorum (ya da umut fakirin ekmeği işte). İkinci golcü oyuncumuz bir kanat oyuncusu olursa şaşırmam.

Ben geçen seneki pozisyon uzaklaştıramama hastalığının devam ettiğini görüyorum. Avcı'nın o çok güvendiği "az yiyen takım" hüviyetini kazanamayacağız gibi geliyor. Oradan şampiyonluğa yürümek de zor.

Unknown dedi ki...

Diaby'i tanımayanlar için geçen yıl sporting'in bütün maçlarını izlemiş biri olarak söylüyorum bu ligde en az onyekuru,rodrigues kadar gol atacaktır. N'Koudo,lens,boyd üçgenin toplamından da onun kadar gol gelirse, burak kariyer ortalaması olan 0.6'yı tuttursa, güven sonradan girip cenk katkısı verirse bu iş olur gibi.
Diaby 15
N'Koudo,lens,boyd 15
Burak 20
Ljajic 10
Takımın geri kalanı 10

beagle dedi ki...

Nickin çıkmamış. Bir kontrol et istersen sorunu.
Yazdığın hesapta 2 kenar forvet pozisyonu 30 atti.
Geriye kalan 31 maçta 0.6 atsa Burak 18.6 eder. Daha oynamamiş Diaby de 0.5le oynayacak diyorsun. Adam Belcika'da 0.3 kalan yerlerde 0.2 ile oynuyor. En son Belcika liginden sisirilen NDoye burada çimleri yiyordu.

Bu hesap değil wishful thinking oluyor. O serbest. Ben de Nartallo, Şükür'ün dominasyonuna son verecek diye çok sevinmistim cok gençken. Hey gidi :)

Basar dedi ki...

Mobile versiyon çok güzel olmuş, eline sağlık lakin ben hala cep telefonumdan yorum yazamıyorum. Ortalaması lisans üstü olan bu blogda biride kalkıp demiyor ki hacı şunu şunu yap düzelir sorunun :)

Sosyal medyada yeni gündem '3lüyü' kim buldu! Boş boş konu başlıkları ile taraftarı oyalayıp forvetsizliği unutturuyorlar.

İlaveten kebapçı, amigo ve son olarak köşe yazarı olan abimiz hocamıza saydırmaya başlamış. Yazısında 4 kere "quarejma" geçiyor. Sanıyorum maçları izlemediğinden hala "Oğuzhan'daki düşüşten" bahsediyor, cümleyi okuyunca zaten çocuğun üzerini çizmiş olduğu anlaşılıyor. 5,2 saniyeyi de eleştirmiş. Hocanın başakcity'deki gol kısırlığını eleştirirken takıma yapılmayan forvet transferinin kıyısından bile geçmemiş. Yazısındaki tek güzel yer, yazının sonundaki N'koudou'nun tekmesini eleştirmesi. %100 katılmakla birlikte acaba aynı cümleleri quarejma için zamanında yazıp yazmadığını merak ediyor insan.

Bu kadar girişten sonra bağlayayım. Bir tribün liderinin yeri tribündür, böyle yazı yazınca çok sayıda insan (130 k takipçisi var) bundan etkileniyor. Oğuzhan'a negatif algı yaratıyor, hocaya sabırsızlık yaratıyor, quaresmaya gereksiz bir ağıt yakılıyor. Yönetimi pas geçip topu direk hoca-topçu eksenine kaydırmış.

Buradan şunu çıkarıyorum, kimsenin sistem-uzun vade filan taktığı yok. Uzun süredir yapılan taktik-takım dizilişi hatalarının ve bunun takıma verdiği zararın da farkında değil. Bu senenin bir geçiş senesi olduğunun da kimse farkında değil, zaten böyle bir iletişim de yapılmadı. Maalesef takıma düzgün bir golcü alınmadığı için önümüzdeki maçlarda da benzer sonuçlar almaya devam edeceğiz. Bu mantalite ile hocanın yarı sezonu tamamlaması sürpriz olur.

Umarım hoca gol yollarına geçici bir çözüm bulur (burada en büyük hatası Oğuzhan Akgün'ü kiraya göndermesi) taraftar da biraz sakin ve metanetli olur. Yoksa uzun yıllar sürecek senede birkaç hoca değiştiren girdaba geri döneceğiz. Umarım tribün liderimiz sorular başlığı altında kendi kendine bunu da soruyordur.

Beşiktaş maçlarını Denizli gibi habire kafamda oynayıp gol atamıyorum arkadaşlar. Kaldı ki ben yıllardır uyuyamayan bir insanım. Golün hayalini bile kuramazken hiç uyuyamıyorum. Lütfen şuraya Caner'in alevli ortaları dışında birkaç gol senaryosu bırakın. Uykusuzluktan zombi gibi geziyorum kaç gündür.

yilmaz dedi ki...

@Ordabirköyfakanyok

1) Ruiz sol'dan sağ'a diagonal uzun bir pasla Boyd'u kaçırıyor, Boyd kale sahası çizgisi hizasına kadar topu sürüp, kendine eşlik eden defans oyuncusunun yanından topu bırakıyor. Güven ya da Burak vuruyor, top illaki birine çarpıyor (mesela kaleci) sonra Ljajic'in önüne düşüyor. O da plaseyle boş kaleye yuvarlıyor. (Dk. 23)

2) Geride iç bunaltan paslaşmalar sonrasında rakibin sinirleri bozuluyor accik öne çıkıyorlar, tam bu arada Oğuzhan defansın arkasına Diaby'i kaçırıyor. Diaby de topun altına girerek takımımızı iki farklı üstünlüğe taşıyor. (Dk. 56)

3) N'koudu 37 adet başarısız dripling sonunda topu taç çizgisinden içeri sert kesiyor. Aslında taca gidecek topa rakip müdahale edip kalecisini pazara gönderiyor. Skor 3-0 Dk. 75

Başka bir yorumda da yiyeceğimiz golleri yazarım :)





Emre Toraman dedi ki...

Telefonundaki default browser i kullaniyorsan chrome veya firefox indirerek bir de oradan dene istersen. Sorun bu blogda mi diye gormek icin baska bir blogspot sitesine de yorum yazmayi deneyebilirsin.

Ceza sahasına yerden geri doğru çıkarılan paslardan goller buluruz gibi görünüyor. Duran toptan da daha iyi yüzdeyle gol buluruz bundan sonrasında.

Guardiola'nın City'si oyunsal üstünlüğünü skor üstünlüğüne dönüştürürmek için fazlasıyla yetenekten faydalanıyor özellikle De Bruyne'nin yoktan var ettiği çok gol var. O noktada sıkıntı yaşayacağımız aşikar. Rize maçındaki gibi saçma sapan goller yemediğimiz sürece bir şekilde işi götürürüz.

Basar dedi ki...

Ve Gol! :)

Teşekkür ederim Emre!

@yilmaz

Abi daha üçüncü golü okuyamadan tatlı bir uyku bastırdı. Lens yerine Boyd yazman da isabet olmuş. Lens ancak tatlı bir uykunun karabasanı olur ruhsuz herif : (

yilmaz dedi ki...

@Ordabirköyfakanyok

umut düyası işte bizimkisi :)

fidddas dedi ki...

elimizde sezon boyunca sahada olacağını bildiğimiz bir golcü ve ljajic yerine hocanın oyununa uygun ve oğuzhandan skor olarak daha üretken bir ortasahamız olsa aslında tam underdog olarak sezonu trollemelik takım olduk :)

ozkankaya35 dedi ki...

Denizli ile sampiyon olan kadroyu dusundugumuzde elimizde hersey var.bu kadroya hoca ve baskan takviyesi gerekir belki .hoca gorevini yapacak bence,ligin en iyisi

sports guy dedi ki...

Denizli ile sampuan olan kadro ile ligin kalan kadrolari arasindaki fark baya minimumdu yalniz.

Bu kadro bu hocayla ligi falan alamaz. Benim istedigim sey derli toplu top izlemek. Asil beklentim seneye.

O zamana kadar da sabredilecek artik.

Bu kadro 65 puan toplarsa helal olsun ne şampiyonluğu. vasat üstü forvet ve 8 numara lazımdı. Bu iki mevkideki boşluk kara delik gibi her maç daha da büyüyecektir. Hiç Oğuzhan demeyin bana komik olursunuz.

fidddas dedi ki...

Douglası 8de denemis yine. Bakalım olacak mı?

Basar dedi ki...

Zeminimiz ne kadar kôtü! Bu zeminde mi pas oyunu oynayacağız? Forvetten önce çim transfer edilmeli!

BurkayJK dedi ki...

Zemin şu haldeyken maç neden bizim stada verildi anlayamıyorum. Sosyal medyada da bu konuyla ilgili bir serzeniş göremedim. Alemin kerizi biziz.

3 haftalık boşlukta çimlere bakım yapılmalıydı. Mümkünse hibrit ekimi de olabilirdi. SIS firması ile çalışmayı bıraktığımız için mi, yoksa konserden dolayı mı böyle oldu; hala net bir bilgi yok.

can dedi ki...

@Burkay
Kavalcı açıklama yaptı ya, nemdenmiş. Bu adamlar keriz mi yoksa bizi mi keriz zannediyorlar hiç çözemedim. Belki ikisi de birden.

can dedi ki...

Ben hesaplayınca gol sorunu yaşamıyoruz:

Burak 17
Ljajiç 11
Diaby 8
Güven 7
Umut 5
Boyd 5
N’Kodou 4
Vida 4
Caner 4
Dorukhan 4
Rebocho 3
Elneny 3
Douglas 3
Oğuzhan 2
Atiba 2
Ruiz 2
Gökhan 1

can dedi ki...

Şu yazdıklarımdan bir tek Umut ve Boyd soru işareti. Ama 2-3 gol yazdığım adamların hepsi rahat 5’er gol atabilecek kapasitedeler. Dorukhan da daha fazla atabilir. Bence en önemli soru hocanın kağıt üstünde zengin görünen Elneny-Ljajiç-Dorukhan/Atiba/Oğuzhan ortasahasından verimli bir üçlü çıkarıp çıkaramayacağı.

beagle dedi ki...

Can 10 pozisyon var 17 adam. Ornegin Umut 5 golü ancak 15 20 mac 90 dk oynarsa falan atar. O zaman Burak 10 12 mac oynar 8 10 atar. Atiba Turkiye liginde 15 maçta 1 atıyor. Geriye kalan 31 maçta 30 oynaması lazim. Yazdiklarinin %25 30 aşağısıni bekliyorum ben.

Burak 12-14
Ljajiç 7-8
Diaby 4-5
Güven 5-7
Umut 1-3
Boyd 4-5
N’Kodou 3-4
Vida 3-4
Caner 1-3
Dorukhan 3-6
Rebocho 0-1
Elneny 1-2
Douglas 0-1
Oğuzhan 2-4
Atiba 1-2
Ruiz 1-2
Gökhan 0-1

Kötü ve İyi Beklentilerim bu şekilde. Lens Hasic Roco ve devre arasi katkisi gelirse iyi olabilir ama gerçekci olarak 55-65 atar,atilan/yenilen sampiyonluk icin gerekli 2-2.1 yerine 1.5-1.7 arasi kalir 3.-5. arasi bir pozisyon aliriz ligde.

can dedi ki...

@ beagle
Umut, Güven, ve Boyd’un yedek ağırlıklı, Rebocho, Douglas ve Atiba’nın rotasyonda kullanıldığını varsayarak yazdım bunları. Güven ve Boyd zaten kontraatak oyuncuları, oyunun ikerleyen dakikalarında atarlar gollerini; Umut’un ise Burak’ın yedeği olarak forma aldığını varsaydım. Ama tabi ölesiye iyimserlik yapmışsın dersen, eh can çıkıyor Beşiktaşlılık çıkmıyor.

beagle dedi ki...

Umut 284 dkda 1 atiyor süper ligde. 1420 dk alır mı yoksa iyimser misin sen karar ver :) Oğuzhan Akgün ve Larin Umuttan daha çok beklenti yaratirdi bende.

İşin bir de Burak'in 2 defa adele sakatlığı geçirip 10-15 Maç daha kaçırması senaryosu var ki of of.

Geçen yılki şampiyonluk kaciris ile bu seneki tercihleri, Avcidan da giderek az beklenti yaratıyor bende. Boyd'u veya Güven'i 2.forvet gibi kullanmadigimiz hiçbir senaryodan beklentim yok. Diaby vitaminsizinin gelişi de bu beklentimi bitirdi.

Huzeyfe dedi ki...

Çoğu zaman gollerin atılış sırası oyunu tanımladığı için yedekler şu kadar gol atar demek kolay değil. Gomez'li Beşiktaş mutlaka ilk golü atar diyebiliyorduk ama mevcut kadroyla bunu söylemek çok zor. Ayrıca 2019-2020 Beşiktaş'ının 1-0 geriye düşünce öne geçmek için temiz 60 dk'ya ihtiyacı var. Yalnız Avcı'nın takımı 60 golle de şampiyon olabilir. En azından bir sure bekleyip görmek lazım. 100.yılda da tek farkla kazandığımız çok maç olmuştu. Belki böyle bir süreç geçirirsek özgüvenle daha farklı skorlar alabiliriz ligin sonlarında. Pozitif olmak adına söylüyorum tabi. Bence bu sezon çöp. Bir oyun otursa ve birkaç genç oyuncu takıma girse ben ona da razıyım.

can dedi ki...

@beagle
Tamam da Umut’un oyun tarzı belli, oynadığı takımlar belli. O kadar atması bile iyi :) Umut iyi filan da demiyorum özel olarak. Daha ziyade eğer Avcı istediği oyunu oturtabilirse Umut bile bu gol katkısını verebilir diyorum. E iyimserlik elbette, yoksa takımın şu ana kadarki performansına bakınca gol atmamızın kendisi doğaüstü bir olay :) Ama Başak’ın oynadığı oyunu Beşiktaş oynarsa kendime bile 2-3 gol yazarım, mesele o.

Adsız dedi ki...

Avcı konusunda evvelki gördüklerimle beklentim, futbolun gereklerini daha iyi görmesi. Eldeki yokluktan Douglas’ı ortanın ortası deniyor ki elemanın daha evvel Brezilya’da iken kısa sürede burada oynamışlığı var. Safkan olmasa da tutarsa amenna. Diaby konusunda ise genel yani universal futbol değerlendirmesini bir kenara bırakırsak ligimizde bayağı yararlı olacağı düşüncesindeyim. Şahsi görüşümdür, at fava.

Gaziantep temizlik firması olan Ceren Temizlik kuruluş 2008 yılından itibaren Gaziantep Temizlik konusunda çeşitli mahalle ve semtlerde Ceren Temizlik şirketi olarak profesyonel Ev temizliği İş yeri temizliği Büro temizliği Villa temizliği, Okul temizliği, Fabrika temizliği, İnşaat sonrası temizliği, Bina Temizliği, merdiven temizliği, Restaurant temizliği Kafe temizliği gibi Temizlik ihtiyaçlarınızda %100 Memnuniyet garantisi veren firmamız uzman uzman kadrosu ile Gaziantep temizlik şirketi olarak hizmet vermeye devam ediyoruz.

Yorum Gönder

Ara