.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Ocak 2019 Pazar

2018-2019 Sezonu Devre Arası Transfer Dönemi

Hiçbirimizin Beşiktaş konuşmak istemediği bu dönemde biz yine üzerimize düşeni yapmak istedik. En azından fikirlerimizi paylaşmaya, bir nevi stres atmaya burada devam edebiliriz.

Bir klasik olan "alevli top" esşliğinde transfer başlığını hizmetinize sunuyorum sevgili EkşiBeşiktaş Ailesi, buyursunlar :



Gelenler :  Burak Yılmaz, Nicolas Isimat Marin
Gidenler :  Fatih Aksoy, Ryan Babel

Gitmesi Muhtemel Olanlar : Vagner Love, Gökhan Töre, Tolgay Arslan, Tolga Zengin

Genel itibariyle gelenler-gidenler tartışmasını yorumlara bırakmak istiyorum ama Burak Yılmaz özelinde söylenecek bazı sözlerim var.

Bütün bu ahlaki tantanayı bir kenara koyarsak, zaten yaşlılıktan beli bükülmüş takıma, 33.5 yaşında 9 defa kasık sakatlığı yaşamış, son 1.5 sezonda 26 resmi maç kaçırmış, kulübüyle kavgalı ve kadro dışı bir oyuncu üstüne üstlük canlı yayına çıkan bir yöneticinin " daha iyisini bulamadık" açıklaması eşliğinde, "bonservis" ödenerek transfer edilir ?  İşte medeniyet dediğin şey bunun hesap sorulabilirliği olmalı sanırım. Zira bu bildiğin nitelikli dolandırıcılık usulü suç. Tıpkı Larin, Vagner Love transferlerinde olduğu gibi.

80 Yorum:

beagle dedi ki...

An itibariyle beklenen kadro:

Gg Medel Vida Adriano
Atiba Doruk
Q ljajic Babel
Burak
34 31 29 34
36 22
35 27 32
33

Dorukhan'a rağmen kaleci hariç ortalama 31.3

Müthiş futbol aklimiz iş başında. Yazın mecburen genclestirecegin kadroyu, bitmiş sezonda niye olusturmaz da Burak alirsin? Ligi 5. 6. bitirecegimize 10. olalim ve bu yönetimden kurtulalim umudundayim.

Adsız dedi ki...

@Övünç

İmza. Hayat boyunca işbilmezlerle karşılaşabilirsiniz. Ama onların dahi farklı versiyonları var. Senin elinde FEDA diyerek 500bin-1 milyon avrolarla alınıp da Premier Lig ekiplerine hem içeride hem de deplasmanda kök söktüren kadro örnekleri mevcut. O kadrodakilerin hepsi şimdi tukaka oldu, kısım kısım ve zamanla. Ama o zamanlar nasıl başarılı oldular: “takım olarak”.

Bugün sonuç odaklı ergen taraftarın yönetim mi yoksa teknik yönetim mi ikilemi beni ilgilendirmiyor, çünkü bana göre her ikisi de çuvalladı. Zaten “normal” işleyen bir futbol ortamında birinin getirdikleriyle diğerinin başarısızlığının “işte naapsın yönetim aldırdı” söylemiyle açıklanması mümkün mü. Öte yandan onca yıla karşın 33 yaşında da olsa ben isterem formatındaki oyuncu alınıyorsa zaten bu tartışma gereksiz demektir.

Diğer yandan kabullenenlere de laf eden yanlış yapar. Dert, ne olduğumuzu ve ne yöne gittiğimizi bilelim de biz de ona göre dinozor halinde takılalım. Yoksa yok öyle hem Beşiktaş değerleri hem de bu işler. Keşke dürüst olup Burak, Ozan Tufan, Serdar Aziz, Şener ve bilimum vatandaşla sözleşme yapılması imkanı olanların hepsini alsalardı. Burada dahi hipokrasi var.

Herşeyi geçelim, Diagne mevzusu örneğinde bile demek ki Başakşehir gibi bir kulüp yönetimi Beşiktaş kulüp yönetimden çok daha vizyonlu. “Daha iyisini bulamadık”. O halde niye Serkan Reçber'i gönderdiniz? Yalan yok tutarlılar, hem Altınsay hem de Reçber 2 ayda paketlenip gönderildi.

Adsız dedi ki...

Diagne konusunda Kasımpaşa yerine Başakşehir yazmışım özür dileriz.

Mayor dedi ki...

Mac sonrasi buraya gelip, hamile karisini bebegi dusursun diye doven bir adamin iyi ya da kotu performansini okumak icimden hic gelmiyor. Sevmedigin adamlarla ayni is yerinde calismak zorunda kalmak gibi, sevmedigim insanlarin sevdigim takimi temsil etmesini hazzedemiyorum.

Gelecek sezon daha iyi gunlerde gorusmek uzere.

can dedi ki...

Acaba bu geyik doğru mu? Çünkü doğruysa kafadan gene karavana.
https://mobile.twitter.com/sarginteksal/status/1081544148270923777?s=19

yilmaz dedi ki...

Burak'tan daha iyisini bulamadık diyen yönetimin halen daha transfer yapıyor olması skandaldır. Hele hele bir de Töre Tolgay gibi 26-27 yaşlarında oyuncuları gönderme planları filan yapmaları. Bu yönetim ve teknik direktör değişmeden Qauresma, Love, Tolga bile gitmemeli bence. Şu anda yönetim ve teknik direktör meşruiyetlerini kaybetmişlerdir benim gözümde. Teşbihte hata olmaz, şu anda Beşiktaş'ın yönetim ve teknik heyetinin yapacağı transferler, "akli dengesini yitirdiği belgelerle sabit olan birinin mahkemede şahitlik yapmasına" benziyor. Burak'tan daha iyisini bulamadık diyen biri "Töre kötü futbolcu", "Tolgay kötü futbolcu" diyemez. Der ama -en azından benim gözümde- hükümsüzdür.

Hidayet dedi ki...

neredeyse son 3 yıldır bizzat başkan'ın burak açıklamalarına bakılacak olursa o da bizi bu sonuca götürür . ben bu yaşıma kadar hiçbir beşiktaş başkanının bir oyuncu hakkında bu kadar uzun süre böyle açıklamalar yaptığına şahit olmadım . bazı arkadaşlar gibi ,bak yönetim hoca'nın dırdırından kurtulmak ve aptal taraftarı hoca ile başbaşa bırakmak için aldı ,görüşüne katılmıyorum . doğru olduğunu farzetsek bile bu adamların beşiktaş'ı yönetmeye ehil olmadığının göstergesi olur .

ben beşiktaş'ın maddi durumunun da sadece cl gelirlerini bu yıl alamamaktan kaynaklandığa inanmıyorum . pahalı takım kurduk diye anakronizm yapıyorlar . oysa maaşları geçen yıldan beri ödeyemiyorlar . beşiktaş'ın gelirleri arttıkça elleri ovuşturdular ve içeriyi boşaltmaya başladılar . çünkü klüp sahipsiz ve muhalefetsiz . benim asıl hayalkırıklığım taraftar kitlesinin basiretsizliği oldu . hiç akıllanmamışız demirören'den bu yana . demirören beceriksizdi falan ama , hırsızdı diyemem , anlatabildim mi..

Beruke dedi ki...

olan olmuş burak gelmiş görmeden negatif konuşmaktansa görüp negatif konuşmak daha mantıklı, gol atan oyuncumuz yok, fenerde de yok gs de de yok, bulamıyorlar da, para yok oyuncu yok, ben burağı sevmesem bile içimde burağa karşı bir güven var, atarsa ne ala, şampiyonluk umutlarım yeniden yeşerir, atamazsa kimse atamaz, şampiyonluk yine yalan olur, burak dart tahtamın ortasında yer alır.

beagle dedi ki...

Futbol konuşmayı bırakalı çok olduysa da şu anki sorunumuz gol atmaktan çok yememek. Oyun hakimiyeti kurmak.

Ligin en az koşan 3 takimi arasindayken bunlar çok zor tabi...

Burağı istememekteki ilk sebebim gol atsa bile gelecek sene iyi oynayacak bir takimin parçası olarak gorememek. Her topu ortalayıp asist kralı diye geçinen şaklonun yanında Burak oldukça umutsuz bir bileşim oldu.

Yakın tarihi bile unutuyoruz, düzelme savunma, enerji, yerleşim ve disiplinle oluyor. Topa vurarak olsa Guti Simao Q bir arada oynarken olurdu. Bir cacik olmadi.

ozkankaya35 dedi ki...

Berkay hocam,sen bu satırları yazarken üst düzey ve sürdürülebilir bir organizasyondan bahsediyorsun.benim bu konulardan umudu keseli cok oldu.bu sene kotunun iyisi sampiyon olacak,olamazsak ikincilik de önemli.burak bu konuda umarim katki saglar.mevcut hoca varken Besiktasli bir futbolcuya kin tutacak halim yok.vurdugu gol olsun.o bizi anladi geregini yapacaktir...sakatlik vs de ayri konu.cok handikap var ama şans diye birseyde var.işimiz şansa kaldı işte yapacak şey destek olmak sadece

beagle dedi ki...

30 puan üzerinde olsak belki ikinci yarı pragmatik çözümlerle bir şey olur derdim ama 26 puanlı açık ara geride, yaşlı bir takımdan bahsediyoruz. Yapılacak en doğru şey yeniden yapılanmaya hemen başlamak olurdu.

Dorukhan ve Güven görülünce anlaşılmış olmalı ki Barca, Real, Inter kariyerleri falan hoş da futbol önce güçle oynanıyor. Güç de gençlikle ilişkili bir konu.

Beşiktaş Altyapı ve Scout organizasyonlarını yıllardır küçümser, kötü şekilde kullanıyor. Sürekli de buralarda değişim yaşanıyor. Bilmeyenler vardır, altyapıda ciddi şekilde transfer dönüyor. Yani bu 18 altı transfer sıkıntıları genelde yurtdışında geçerli.


Beşiktaş altyapı organizasyonu yıllardır, topladığı ve yetiştirdiği gençlerle 16 ve üstü liglerde en az 2 kategoride şampiyonluğa oynuyor ve en az 1 şampiyonluğu alıyor. U21 de çok uzun süre bekletip bayatlattığımız oyuncular da sonraları profesyonel olup çeşitli takımlarda yer buluyor.
Şu anda U15 kadrosu ünlendi (Avtandil falan), u19 kadrosu çok sağlam, u21de ise bu sene kadro çok parlak olmasa da çok iyi takım ve maç yöneten Yasin Hoca var.

Milli oluyor muyuz? Evet. Başarımızla orantılı mı? Hayır. 2 bariyer var. Mantıklı olanı, gurbetçi oyuncuları iyice görmek, denemek ve milli takıma kazandırmak için büyük çaba var. O yüzden onlara büyük kontenjan ayırılıyor. Sonrasında ise genç milli takımlar futboldaki GS mafyavari yuvalanmasının elinde. Vedat gibi ahlaksız ve kafasızlıkla ünlü adam genç millide antrenör, oradan düşünün.

Neyse de Beşiktaş altyapı oyuncuları, 10 yıl önceye göre fizik olarak daha iyi seçilmiş şekilde U19 ve U21'e kadar geliyor. Sonrasında ise 4 yıldır önlerinde Şenol Güneş denen aşılmaz bariyer var.

Beşiktaş'ın bir daha asla futbol patronluğunu camia dışından bir adama emanet etmemesi gereklidir. Teknik direktör başkası olabilir ancak güçlü, teknik direktörü kovacak kadar yetkili bir Beşiktaş futbol aklı menejer yapılıp, bu tip katliamların önüne geçmelidir. Ali Gültiken'i çok başarılı olduğu bir dönemde gönderdik. Rasim Kara'dan ve Metin Tekin'den pek yararlanmadık. Rasim hoca yaşlandı dersek, Ali, Feyyaz ve Metin yazdığım sıra ile menejer adaylarımdır. Şifo ise teknik direktör adayım. BJK özkaynak düzenini acilen yeniden çalıştırmalıdır. Burakmış, Şenolmuş, Şenermiş, Tolgaymış umrumda değiller artık. Bunlar batmış bir israf modelinin son çırpınışları.

ozkankaya35 dedi ki...

Kisa vadeli çözüm var mi

beagle dedi ki...

Gecti artik ama Sifoyu getirip Atiba Vida etrafina genç kadro kurardim kisa vadede. Iletide Alman 2.ligden Teroddeyi alirdim 3Ma.
Adriano GG kontratlari bitene kadar tut. Ozzy Ljajic Dorukhani kullan.

Karius
GG (Kerem) Fatih Vida Rıdvan (Adri)
Doruk (Kartal)- Ozzy(Atiba)
Erdem (Mertcan) Ljajic(O.Aydogan) Oguzhan Akgün(Marlon B., Alihan)
Terodde (Güven)

Oynatirdim. Mevcut Bjkden şimdi çok iyi olmasa seneye Alpay ve Mertcan da iyileşince acayip kadro olurdu.

Burak parasindan ucuza hallolur,sattiklarindan da acayip para girer maaşlar 20M bütçe altina inerdi.

Pheaglix dedi ki...

eğer kadro dışı kalmış adama 1m euro vermeseydik, muhtemelen bugün onur ile birlikte sözleşmesi feshedilecekti. ve maalesef "üç gün sonra kadro dışı kalacak adama bu yoklukta neden 1m euro verdin" diye soracak tek bir muhabir bile yok. burak transferi ile ilgili scoutinginden tut maaşına, yaşı ve sakatlık geçmişinden tut verilen bonservisine konuşulacak ve tek başına yönetimi göndermeye yetecek bir ton konu var, ama spor yorumcularının tek yapabildikleri "burak beşiktaş'a faydalı olur" diyebilmek, muhabirlerin tek yaptıkları antrenman videosu paylaşıp "domino etkisi" diye ortalıkta dolaşmak. sağda solda üç beş kişi transferdeki bazı detaylara benzer şeylere dikkat çekince de kulübü bölmeye çalışan pusucu ilan ediliyor.

şu burak transferini makro ölçeğe yayınca bir ülkenin durumunu hatırlattı.

ozkankaya35 dedi ki...

Beşiktaş, Trabzonspor'a Burak Yılmaz için 8 milyon 429 bin 708 TL ödeyecek.kap a bildirilen rakam bu.önce bonservis sorununu cozsun gelsin dediler sonra 950 bin euro oldu sonra iş bittikten sonra duydukki 8.429.708 tl.garip işler oluyor,bence aptallik değil bu

yilmaz dedi ki...

Arkadaşlar, kesin bileniniz vardır, merak ettiğim bir konu var:

Beşiktaş'ta (ya da diğer takımlarda) bir futbolcu fiziksel olarak yetersiz olduğunda eleştiri hep "x kendine bakmıyor, o kadar para kazanıyor halen böyle" şeklinde oluyor. Genelde de fizik kondisyon olarak, kendi ligimizdeki takımlarla baş edebilsek bile, gidip avrupada vasat bile denilemeyecek takımları yetenek olarak ezsek bile fizik olarak hep yeniliyoruz. Burada hep futbolcunun bireysel çalışmasından dem vuruluyor. Burada bir yanlışlık yok mu? Güven kendini fizik açıdan geliştirse, zıpkın gibi bir futbolcu olsa süper olur. hem kişisel kariyeri, hem bizim açımızdan. Ama geliştirmeyince ne oluyor? Güven iyi oyuncu olamıyor. Peki Beşiktaş? 20'li yaşlarda bir oyuncuyu daha kaybetmiş oluyoruz. Gidip yenisini arıyoruz.

Avrupa ülkelerinde de bu böyle midir? Kulüpler milyon eurolar yatırım yaptıları oyuncuların fiziksel gelişimini kendi inisiyatifine mi bırakırlar? Gerçekten çok merak ediyorum.

Zaitsev dedi ki...

@ ozkankaya35

Bonservis bedellerinde normalde KDV hariç tutarı söylüyorlardı. TS, KDV dahil tutarı TL cinsinden açıklamış. Yaklaşık 1.1-1.2 milyon avro + KDV gibi bir ödeme yapmış oluyoruz. İlk rakamın 200 bin avro üstüne çıkmış durumdayız.

@ Pheaglix

Trabzonda 3.5 milyon avro + bonus kazanan bir oyuncu nasıl bizde 2.5 milyon avroya imza atar? Trabzonda önümüzdeki 1.5 senede kazanacağı ücrete karşılık bizde 2.5 senelik imza atıyor. Sözleşmesini fesh edip bonservisi eline alsa o para bizden farklı isimler altında yine çıkacaktı.
Tahminim o bonservisin bir kısmı Burak'ın alacaklarının taksiti olmuştur.

@ beagle

2 ligden bir takım bulup herkesi oraya oynama garantisi ile kiralamalıyız. Bu çocuklar ancak öyle oynarlar :(

@yılmaz

Avurpa'da oyuncular profesyonel çünkü kontratları öyle olmalarını gerektiriyor. Pek çok kulübün oyuncunun fitlik durumu ile ilgili bağlayıcı sözleşme maddeleri var. Bizdeki gibi tatilden 35 kilo fazlayla gelen adamı sadece takımdan ayrı çalıştırmıyorlar. Hem maaşını kesiyorlar hem de oynayacak durumda olmadığı her gün için para cezası veriyorlar. Oyuncular da buna kendi kişisel gelişimi gözüyle bakabilecek olgunluk seviyesine sahipler.

Bir bakıma oyuncu ve kulübün ortak endişesi olmalı bu konu. Oradaki adamlarda yiyip, içip, eğleniyorlar ama bizimkiler gibi ayakta duramayacak halleri olmuyor.

Antrenman yönteminden, sıklık derecesine kadar dikkat edilmesi gereken hususlar.

BJK4EVER dedi ki...

@yilmaz

Kendim futbolla iliskimi kesmeden once Ajax'in secmelerine davet edilmistim. O zamanlar 10-11 yaslarindaydim. 3 aylik bir deneme surecine tabii tutulmustuk.

A'dan Z'ye kadar ilgileniyorlar. Sadece yas kategorisine gore degil, kaliteye gore de siraliyorlar. A'dan F'ye kadar yas kategorilerini belirliyorlar ve numaralarla da kalitelerini.

Altyapi genis oldugu icin ayni yas kategorisinde bircok oyuncu var ve bunlari oyuncunun mevcut ve yetenegine gore ayiriyorlar, ki oyuncular ayni seviyeden oyuncularla calisip rekabet artsin diye. Niye bu kadar cok takim var dersen; o yaslardaki cogu cocukta yetenek sonradan da ortaya cikabiliyor ve calismaya bagli sicramalar da oldugu icin takim sayisini fazla tutuyorlar.

Her takimin ayri bir antrenoru ve ayri bir 'menajeri' var. Oyuncularin kisisel isleriyle ilgilenen, takim havasini olusturan. Deneme kampi suresinde bile oyuncuyu ozel otobusle vs okuldan aliyorlar, antrenman oncesi sonrasi yemegini veriyorlar. Bize ozel bir diet vermemislerdi, ama takima daimi katilanlara veriyorlarmis (anne babayla paylasmak uzere).

Oyle tatilden kilolu falan gelmene zaten imkan ihtimal yok. Tabii sporcu oldugun icin kilo almaya musaitsin ve tatilde ister istemez aliyorsun, ama tatil donusu oyle bir antrenman yaptiriyorlar ki hemen veriyorsun. Zaten sporcu fizigi kolay kilo almaya da, vermeye de musait. Bir oyuncu tatil donusu kilolarini 2-3 haftada atamadiysa once antrenmana bakarim ben, oyuncuya degil.

Onun disinda bizimki kadar fizik guce asiri onem vermiyorlar. Tabii Iskandinav veya Balkan ulkelerinde farkli olabilir, ama burada hersey teknik ve taktik uzerine kurulu. Orta alanda fiziksel olarak zayif oldugun icin ikili mucadele kaybedersen sana kizmazlar, ama onlibero olarak gereksiz topla oynayip topu kaptirdigin an zilgitini yersin, haslanirsin. Oyuncularin eksikliginden ziyade oyuncunun yeteneklerine bakip onu en uygun sekilde nasil kullanirima bakiyorlar. Sen kanat oyuncusu profilini sahipsen asla fiziksel guce yuklenmezler. Top teknigi ve oyun gorusune yuklenirler mesela. Mesele biz Oguzhan'a daha cok fiziksel olarak zayif oldugu icin, kosmadigi icin vs yukleniyoruz. Ajax'ta yetismis olsa bunlarin hicbirine bakmazlar. Ama neden savunmadan top alip oyun kurmuyorsun, neden eskisi kadar sut denemiyorsun, neden mac basi kilit pas sayin az diye agir haslanir.
Mesela Malmo macindan ornek vereyim; bizi belki fiziksel olarak ezdiler, ama ana mesele bu degil. Ana mesele neden 80. dakikaya kadar oyun kontrolu bizde ve biz tek pozisyona giremedik. Istedikleri kadar fiziksel olarak ustun olsunlar, sen o takimdan 3 kat pahali ve yetenekliysen pas yaparak, adam eksilterek bayiltirsin rakibi, o ikili mucadeleye girmezsin bile.
Ama adamlarin futbol mentalitesi bu tabii ve degismiyor. Yillardir 3 buyuklerden hicbiri 4-3-3'ten sasmadi. Hizli kanat oyuncularindan asla sasmiyorlar. Orta sahada siksen 2 tane 6 ile oynamazlar, mumkun degil. Mesela Ajax su an Schone, Ziyech, Tadic gibi 3 tane 10 numarayi adapte etti takima. Tabii inatcilik dersin, bunun zarari da oluyordur, ama mentalite boyle.

BJK4EVER dedi ki...

Burak konusunda baya agir elestiriler var. Acikcasi herkesin taraftarligi kendine. Ben hicbir zaman kusmedim, takip etmeyi birakmadim, yine birakmayacagim. Son 2 senedir baya sogudum, ama Besiktas aski agir basiyor. Besiktas tek bir kisi yuzunden sevilecek veya birakilacak kadar kucuk degil, ama bu benim gorusum tabii.

Buraga yoneltilen elestiriler bana garip ve abartili geliyor. Sanki romantik taraftarin basarisizligi ortmek ve kendini ayristirmak icin uydurdugu efendilik, seref kavramini yasatmak icin abartili bir tepki bence.
O meshur pozisyonda Burak penaltiya gitti, ama kendine mudahale var sonuc olarak. Penaltiyi istedi, ama ligimizde ve dunyada bunu tek yapan Burak da degil. Mesela Veli de buna benzer bir pozisyonda kendini atip penalti alti. Yasin'in Ali Aydin'in hakemligi biraktigi macta kendini yere atmasi normal mi? Evet, Burak tembel, hantal, kurnaz, ama bunu elestirmek baska sey, emek hirsizi demek baska sey.

Rakibe yumruk atan Pascal Nouma efendilik kavramina uyuyor mu mesela? Cenk Tosun hic mi kendini kolay birakmadi? Pepe'nin rakibinin ayagina basip onu sakatlayip mac basi paralarini gasp etmesi emek hirsizligi degil mi? Caner efendilik abidesi, fair play'in krali mi mesela? Niye kabul goruyor? Simdi Burak'tan 10 kat fazla kendini yere birakip tiyatro yapan, rakibi ustelik isiran Suarez'e birsey demeyen Barcelona taraftari ve camiasi serefsiz mi mesela? Cik yabanci birine soyle bunu gotuyle guler adama.

Burak konusundaki vicik vicik romantizm midemi bulandiriyor. Adami sportif olarak isteme saygi duyarim, adamin karakterini tipin vs sevme saygi duyarim. Ama bu emek hirsizi, Besiktasliliga uymuyor vs demek bana komik geliyor beyler.

Basar dedi ki...

@BJK4EVER

Burak'ın tek hadisesi o değil ki. Kafa hep hileye çalıştı. Sadece saha içinde değil saha dışında da problemli, karısını ve belediye otobüs şöförünü dövdü.

Bunlar yetmedi 34 yaşındaki adama bonservis ödüyoruz, yetmiyor maaş ödeyemezken senede 2,5 milyon € ödüyoruz. Tam bir iş bilmezlik, tam bir parayı çarçur etme (veya ne yapıyorlarsa)

Şu anda takım 7., zaten sezondan cacık olmayacak. Koy Güven'i Dorukhan'ı, Mertcan'ı, Fatih'i kullan. Bari ileriye dönük 1-2 adam kazanırsın. Biz hala 35lik şaklaban ortalayacak 34lük emek hırsızı gol atacak diye uyutuluyoruz. Adamın oyun tarzı bile bu değil. Artık bu artık futbolculardan kurtulmamız gerekiyor. (yazmayayım dedim yine adamı dürtüyorsunuz)

met1903 dedi ki...

Caner 22.3,q7 maç başına 19.6 top kaybıyla oynamış ilk yarıda, asist kralı q7, 75 isabetsiz ortayla bu alanda da birinciliği kimseye bırakmamış.Süper Lig'de en fazla şut pası atan oyuncu 42 pasla q7 olmuş yine.2014-2015'ten beri %74 ile en iyi kurtarış yüzdesine sahip kaleci Fabri olmuş. Bu sezon Süper Lig'de hücum bölgesinde en fazla isabetli pas atan (1935) ve rakip ceza sahasında topla en fazla buluşan takım Beşiktaş olmuş (472). Süper Lig'in son beş sezonunda en fazla gol katkısı yapan yerli oyuncu hırsız Burak olmuş (62; 53 gol & 9 asist).
Süper Lig'in son beş sezonun puan tablosu ise şöyle oluşmuş.
Beşiktaş - 322
Fenerbahçe - 300
Başakşehir - 298
Galatasaray - 296
Trabzonspor -232

yilmaz dedi ki...

@övünç, @BJK4EVER yorumlarınız için teşekkürler. Ben takımlarımızın özellikle de Beşiktaş'ın oyuncuların yeteri kadar suyunu sıkıp posasını kullandıklarını düşünmüyorum. Ne Tolgay'ın ne Oğuzhan'ın vaad ettikleri bu kadardı.

planck dedi ki...

Erol bulutun röportajından:

Aynı röportajda şöyle de diyorsunuz: “Genç takımdan oyuncu çağırıyorum. Taktik olarak dünyadan haberi yok. Türkiye'nin sorunu bu.” Bu sorunu nasıl aşacağız?

Altyapı antrenörlerinin, genç oyuncuları doğru hazırlamaları lâzım. Ben Almanya’da taktik anlayışı 11-12 yaşında öğrendim. Türkiye’deyse altyapıdan aldığım 20 yaşında bir oyuncu, sahada nerede duracağını bilmiyor. O zaman ben ne yapacağım? “Neden altyapıdan oyuncu alınmıyor?” deniyor. Alayım da, neyini alacağım? Oyuncunun kalitesi çok yüksek olmayabilir. Ama nerede duracağını, baskı yaparken rakibi nereye yönlendireceğini bilmesi lâzım.

Alttan bu şekilde gelmiş oyuncuya çok fazla bilgi yüklemeye çalıştığınız zaman da oyuncu dağılıyor. Her antrenmanda bu sıkıntıyı yaşıyorum. Sadece topa vurmakla, pas atmakla futbolcu olunmuyor ki. Pasın ardından nereye hareketlenilecek, neresi kapatılacak, bunları bilmek gerek.

Altyapılarda doğru çalışılmıyor. Hiçbir yerde çalışılmıyor. Altınordu’yu ve birkaç kulübün altyapısını ayrı tutuyorum. Dolayısıyla bu bir antrenör sorunu. Futbolculara altyapılarda verilen bilgi çok eksik. Sadece 5’e 2 ve çift kale maçla futbolcu yetiştirilemez.

Aslında Burak Yılmaz mevzusundan yola çıkarak yönetime transfer üzerinden uzun uzun giydiren bir yazı yazacaktım da yani düşünüyorum, yarım saat-bir saat ayırmaya değer göremedim henüz. Belki bir ara görürüm.

Övünç güzel özetlemiş zaten ağzına sağlık.

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

@planck

Bunu Feldkamp o dönemki milli takım yıldızları olan isimler için söylemişti varın gerisini siz hesap edin.

Bu mecrada farklı zamanlarda birkaç defa yazdım. Ya çok zor değil ki. Misal defans konusuysa getirirsin Bergomi'yi 2 ay genç takım oyuncularına, aslında en mühimi altyapı antrenörlerine anlatır. Yani her halukarda kebapçıdan ağızda kürdanla çıkarken yapılan genç takım kadrolarından daha iyidir öyle değil mi. Niye 359 derece dönüyoruz da hala ısrar ediyoruz. Hayır yani 360 derece olsa başladığın yere geri dönersin de bahsettiğimiz sürekli geriye gidilmesi.

Futbol aklı için hasbelkader getirilip birkaç ayda paketlenen adamlar futbol yönetimi anlamında gelinen durumu çok öncesinden görüyor ve anlatıyordu zaten. Anladığım FEDA sadece palyatif bir olaymış. Heyhat.

Adsız dedi ki...

Bir de ilk ağızdan basına açık açık Tolgay konuşulması gına getirdi resmen. Halen sözleşmeli oyuncun.

can dedi ki...

Daha ağır konuşmamak için hafif terimler kullanacağım. Şenol hocanın kafası belli ki çok karışık, kendisi ile amansızca çelişiyor .larin sene başında kötü, Güven iyiydi diyor. Kime oynattığına bakıyorsun söylediğinin tam tersi. Başka takımların oyuncularını övüyor, kendi oyuncularını dövüyor. Tutar tarafı kalmadı bu işin.

Hidayet dedi ki...

yazdım yazdım sildim ama insan birşeyler söylemeden de edemiyor . sinirlerimi bozuyor bu adam artık . normal değil kafası . burak yılmaz'dan falan daha tehlikeli varlığı . adam "kendi" oyuncuları dışında herkesi gömüyor . inatçılığı falan hastalık seviyesinde . yani adem frikiği atamayınca sevinmiyorsa ben de birşey bilmiyorum . dediğim gibi kendisi sezon sonu gitsin yeter ki ben burak yılmaz'ı 3 yıl izlemeye razıyım . negredo neden 87 'de oyuna giriyordu anladık mı ? şenol hoca'nın namütenahi hikmeti falan değildi yani .inat ,buğz ,kibir. .. hepsi bu.

BJK4EVER dedi ki...

@Basar,

Saha disinda da neler gorduk hocam. Sakatken koltuk degnekleriyle gece kulubune gideni de, kulupten cikip 5 escort/manken kizla minibuse bineni de, alkollu arac kullanip kaza yapani da.
Ne bileyim, tepkiler abarti geliyor. Sportif olarak istememeyi anlarim tabii. Sonucta yasli ve sistemimize uyacak mi tartisilir.
Bu arada hava toplari konusunda tum forvetlerimizden ustun. Larin'in bitirici vurusu, pozisyon almasi ve timingi berbat maalesef, Love desen zaten yan toplarda 0. Burak hepsinde bu konuda ustun.
Ama Burak'i optimal kullanmak istiyorsak savunma arkasina kacirmaliyiz. O toplari atacak 8, hatta 6 numara yoksa at cope bana gore. Kariyerinde gordugu gol sayisina zor ulasir. Ki kucumsemeyelim de, bu herif elestirildigi son doneminde bile hep mac basi 1 gol ortalamasina yaklasmis bir adam. Ama orta sahada Atiba, Medel oynayacaksa olmaz o is. Quaresma 40 macta 1 kafasina konduracak da, Ljajic ara pasi atacak da, zor o is. Koyacaksin 8'e Oguzhan'i, hatta 6'ta Tolgay'i, ama aciklamalardan anliyoruz ki 2. yari yine Oguzhan yedek, kabiz bir takim ve bol bol orta bizi bekliyor.

BJK4EVER dedi ki...

Senol Gunes hakkinda artik benim yazasim da gelmiyor maalesef. 1. ve 2. sampiyonluk yuzunden sicak bakanlar hala var, ama ben bu sampiyonluklari da artik kendisine yazmiyorum. Rakipsizlik, Gomez, Talisca, Quaresma ve Aboubakar'a yaziyorum acikcasi.
Oguzhan'i orta sahaya koyup takimi ofansif bir makine haline getirmek bu adamin muhtesem fikri degil maalesef. Tamamen Lucas'in gelmemesi, Veli'nin sakatlanmasi ile sansimizin tutmasi. Yoksa bu adam Oguzhan ve Ljajic ayni anda olmaz demez maalesef. Dogrulari tesadufen bulmus demek ki.
Ki got kurtaracak Talisca ve Gomez olmayinca neler oldugunu gecen sene gorduk zaten. Cok gec kalindi maalesef. Ikinci sampiyonlukta berbattik ve o rakipsiz haldeyken bile Atiba sakatlanmasa muhtemelen sampiyonluk Basaksehir'e gidecekti. Hadi onun hatrina tuttuk. Ucuncu senemizdeki o muhtesem kadroyla devreyi 7 puan geride tamamlamak kovulma sebebidir, hele ki skandal Sivas ve Kayseri maclarindan sonra. Hadi CL'deki basari hatrina kovmadin, o zaman sampiyonluk macina takimi hazirlamayip ligi 4. bitirirken kovman lazimdi. Artik da kovmuyorsan takimin ekonomik ve sportif olarak tamamen cokusunu izlersin iste.
Hep dedim, bu adam inatci, dik kafali. Oyunculara mobbing yapiyor. Yok efendim Negredo kotu transfermis yetersizmis, Medel kiloluymus, Lens isteksizmis falan. Bir arkadas sozluk'te Negredo'nun aldigi dakikalari guzelce yazmis:
4-6-18-71-21-32-58-45-16-11-2-65-33-2-10.
Dusun, takima gelmissin as santrfor olarak, dunya para aliyorsun, ama hocan sahada penaltilar disinda yok olan, fiziksel olarak ezilen ve gol atamayan forveti israrla oynatiyor. Sana kufur eder gibi 10 dakika falan sure veriyor, ilk seni oyundan aliyor. Ikinci yari as forvet satildiktan sonra catir catir oynuyorsun, takim acik ara 2. yarinin en cok puan toplayani, ama yeni sezonda daha ilk basin toplantisinda kampa alinmayacak bizimle olmayacak deniyor. Zorla oynatiliyorsun, Avrupa'da son dakikada kurtariyorsun gotunu, sonra yine yedek falan. Arabistan'a kacacak seviyeye geldi sonunda. Lens'in isteksiz halinin de sebebi bu adam, Ljajic'in sahadaki halinin nedeni de bu. Ljajic bile elestirildi ulan, sanki adamin Serie A performansini gormuyormusuz gibi. Adamin frikikleri icin ne olacak ki savunmaya carpip direkten dondu falan dedi ya. Harbiden utanc. Fabri aciklamalari ayri rezalet. Fabri sorulduysa su an gundemimizde yok kalecimiz var dersin biter gider. Karius'u seneye alamayabiliriz, 8 milyon euro'dan 5'e inseler bile cok gelebilir, olabilir. Ama bu herif bizim kalecimiz ve 17 mac oynayacak. Sen bu takimin kalecisi olsan ve hocan eski kaleci icin 'keske gelse severim' dese moralin ne olur, ne kadar ozguvenle durursun kalede? Tolgay'in psikolojik durumu da, Oguzhan'inki de hersey bu adamin yuzunden. Yakinda bekte curuyecek Dorukhan da isyan eder. Ben artik konusmak istemiyorum, bu adami 2 senedir zorla istifaya zorlamayan taraftar seyretsin bu rezaleti iste. Benim taraftar olarak vicdanim rahat.

Basar dedi ki...

@bjk4ever
Ilk yıl ozzy-sosa ikinci yıl ise tolgay-ozzy tamamen tesadüfmüş. Zaten 3. Yılında bu formülü hiç kullanmadı. Bu yıl da keza. muhtemelen ozzy-ljajic olunca takım ona yumusak geliyor. Normaldir çünkü manevi oğlu rolünü yerine getirmiyor.

Bu adamın miyadı dolmuştur. Fikirleri çağdaş değil, Beşiktaş’ı paramparça etti. Bu kafayla giderse sezon sonunu fenerin arkasında bitiririz.

Manevi iki evladını da al git hoca. Sana sevgimiz bitmişti, saygımız da kalmadı.

@başar

Ben taktiksel olarak en azından mantıksız bulmuyorum. Ljajic-Babel-Quaresma-Gökhan Gönül- Adriano gibi bir 5'liyi barındrabilmenin tek yolu 2 defansif oyuncu oynatmaktan geçiyor. Bu adamların fiziksel durumu ve takımın rakibi karşılamasına yeterli derecede yardım etmiyorlar. Elimizdeki oyuncu tiplerine bakıyorsun Atiba 35 yaşında ve sezon başı kampına katılmadı, Medel ise bu rolün oyuncusu değil.

Biliç dönemindeki structured yapıyı da kaybettiğimiz ve detay olarak hiç bir hazırlığımız olmadığından sonuç bu oluyor.

Pheaglix dedi ki...

anladığım kadarıyla babel yaklaşık 2m euroya gidiyor, ama kiralık durumunda. bu durumda bizim kazancımız 2m - babel'in kalan alacakları. işin basına yüksek miktar söyleyip taraftarın gazını alma ve babel'in birikmiş alacakları boyutlarını da göz önüne alırsak, tek kuruş kar etmeden gönderdik babel'i de. sorana sözleşmesi biten adamı o kadar paraya gönderdik, transfer başarısı dersin.

yerine de başkasını bakmıyormuşuz, q lens ve orkan varmış orada oynayan :) iş artık tamamen taraftarla dalga geçmeye döndü. ve tabi ki biri çıkıp da "o dediklerinden ikisi solda pektemek kadar bile oynayamıyor, orkan'ı da üç yıllık sözleşme önerdiğin hocan oynatmayacağını dolaylı yoldan açıkladı" demeyecek tabi.

hastati dedi ki...

yoneticimiz diyor ki; babel'i 6 aylik kiralık yollamisiz.Ahahahah
Demek ki sene sonunda bizimle 0 yıllık sözleşmesi olacak. demek ki bizim olmayan ve kontrati 6 ay kalmış her oyuncu bizim o zaman. ama 0 yilligina. ahahahahah

Basar dedi ki...

@Övünç

Aslında hemen hemen aynı yere parmak basıyoruz. quaresma ileri geri yapan bir oyuncu değil, kaptırdığı bir çok top ciddi atak olarak bize geri dönüyor. Ljajic-Ozzy ikilisini direk baltalıyor. Oğuzhan tamam sert değil ama koşu mesafesi ve pozisyon alması o pozisyon için yeterli.

Kanat beklerinin temposuzluğu ikincil derecede sıkıntı, esasen orta 5'linin daha tempolu olması gerekiyor. Benim izlediğim Babel'in (küsmeden önce) bu yönü fena değil.

6-6-10 yerine 6-8-8 oyunu büyük takım için daha ideal.

Hidayet dedi ki...

oğuzhan kesinlikle kendi kötü performansından kendisi sorumlu . şenol güneş de oğuzhan hakkındaki söyleminde haklı . fakat ben yine de bunu medya önünde paylaşmasına karşıyım . her oyuncu için geçerli bu . fakat oğuzhan'ın berbat performansını öndeki oyunculara falan bağlamak yanlış . öyle değil ama hadi diyelim ki defansif performansının kötülüğü bunlara bağlı ,peki top bizdeyken rakip oyuncuların arkasına saklanıp kendini gizlemesi , top almaktan korkması . bundan kim sorumlu ? oğuzhan konusunda şenol güneş'i eleştireceğim nokta , transfer dönemlerinde "8" numara istememesi , oğzuhan'ın bu çöküşünü görmesine rağmen ortasahayı dizayn edememesi . kaptan olması ,bir dönem parlaması olmasa , tolgay'dan önce gönderilecek adam olduğunda şüphe yok . oğuzhan için düşündüğümüz şeyi başka oyuncular için de düşündük mü ? pepe uzun oynuyor ya ,derken oğuzhan da adama hiç yardım etmiyor ,yaklaşıp , sırtını rakibe yaslayıp topu alıp dönmüyor ,o yüzden uzun oynuyor ,dedik mi ? pepe'nin vasat lig performansının sorumluluğunu takımda bu işleri yapması gereken oğuzhan'a da pay ettik mi ?

yilmaz dedi ki...

@hidayet, Hiçbir şey sebepsiz değildir.

Top kaptırınca kendisini 30. dakikada oyundan alan teknik direktörü ve tribünde kendisine "oç" diye bağıran 40b taraftar olunca saklanır tabi. Sanki Oğuzhan'ı bilmesek böyle bir oyuncu olduğuna inanacağız. Samet Aybaba zamanındaki Oğuzhan'a bak bir de şimdiki Oğuzhan'a. Yapmak istedikleri hep aynı. Ama artık top kaptırınca kendisine moral veren, alkışlayan taraftar gitti, yerine "oç" diyen 40b taraftar geldi. Sürekli yana geriye oynayan oyuncular da baştacı oluyor. O da bunu görmüş işte. Hocasının ve taraftarının istediği oyuncu oldu. Formsuzluğunu kendisinde arayabilirsin ama oyun stilindeki değişikliğin ve geriye gidişin baş müsebbibi hocası ve taraftar. Bu konu "bence" tartışmaya bile kapalı.

Ha ben Oğuzhan olsam "ben ne gidicem, onlar gidicek" der ve iki katı hırslı oynarım, sirk topçularını taraftarın gözüne sokarım o ayrı. Ljajic'in Quaresma'yı taraftarın önüne atması gibi. İşte o hırs da Oğuzhan'da yok, kabul.

Şu andaki oyun planımızda Quaresma ve Babel'e gönderilmeyen her top, sahibi için 10dk daha erken alınma sebebi. Bunu ben cahil aklımla görüyorsam, Oğuzhan da gayet iyi görüyordur.

Ve ayrıca, takımın tüm iç ortasaha oyuncularının formsuz/verimsiz olması, hep futbolcuların suçu mudur? Hadi Oğuzhan geçen seneyi 0 gol 2 asist gibi rezalet bir istatistikle bitirdi, Oğuzhan, Tolgay, Atiba, Necip, Medel'in sezonu toplam 2 golle bitirmesi de mi (ki biri Atiba'nın kıçına çarpıp giren gol) oyuncuların bireysel performansı ile alakalı?

Zaitsev dedi ki...

Yine yumurta-tavuk konularına geri dönüyoruz :)

@ hasta ti
Video açıklama var mı hocam? Bu basının yazdığı haberlere itibar etmeyi bıraktım. Canlı izlersen inanıyorum artık :)

@ yilmaz

Ayağa oynayan bir takım uzun top atan bir takıma dönüyorsa bunun sorumlusu göbek oyuncularıdır. Uzun atan takım defanstan top çıkaramayan takımdır. Elinde Ozzy, Tolgay varken uzun oynuyorsan bu direk bu oyunculara yazar.

2 senedir aynı kötü oyunu oynarsan, sorumluluk almazsan, gölgelerde saklanırsan; Messi bile olsan sonunda o ıslığı vb. yersin. 3cü sene de bu oluyor Oğuzhan'a. Taraftar profili diyerek mevzuyu karıştırmayalım.

Islıklama ile biri hayata küsse Necip küserdi. Biliç sağ bek yaptı taraftarın önüne attı, Güneş stoper yaptı taraftarın önüne attı. Ama bakıyorsun adam topu alınca yeteneği çerçevesinde hala iş yapmaya çalışıyor.

Ayrıca Ozzy her maç sorumluluk aldı, topu alınca sürekli dikine topla çıkıp hatalı pas verdi de taraftar onu ıslıkladı. Yapmayın Allah aşkına.

Defanstan topu alacaksın, dikine ve hızlı oynayacaksın. Oyunun prensibi bu.

Açık oyuncusu topu aldığında önünde bir tek bek oyuncusu olmalı. Bizim açıklar topu aldığında rakibin bek, açık ve orta saha oyuncusu etrafında oluyor. Sorun genel olarak bu zaten.

Bu oyunu da Babel veya Q7 sağlamayacak. 6-8-10 yapacak bu işi. Biz orta sahası işlemeyen bir takımda hazır elde günah keçisi var diyerek yatanları es geçiyoruz.

Q7, Babel ve kanat oyuncuları maşadır. Ozzy bu maşayı tutan el olmaya karar vermedikçe bize faydası olmaz.

Hidayet dedi ki...

@yilmaz

bir yerden ikinci şampiyon olduğumuz yıl başakşehirle oynadığımız , bizi 15 dk'da 3'lük yaptığımız maçı bul ve oğzuhan'ı izle sadece . henüz maestro olduğu zamanlardı . benim en erken tesbit edebildiğm saklanmayı göreceksin . daha tararftar tepkisi falan yok ortada . hem de deplasmanda . dediğin doğru olsaydı oğuzhan deplasmanda uçardı . yok öyle birşey . taraftarın tepkisi bardağın taştığının resmidir . sebep değil ,sonuçtur . oğzuhan iki yıl şampiyonlar liginde ne olduğunu ,pardon , "ne olmadığını " gösterdi zaten . tartışmaya değecek bir oyuncu değil benim gözümde .

Basar dedi ki...

Vay be Oğuzhan'ı forum bile bitirmiş kafasında. Hakikaten inşallah gider... Bizdeki mantalite olduktan sonra Modric takıma gelse tu kaka olur.

3 senedir saha içinde quaresma terörü yaşanırken göbek oyuncularını suçlamak anlaşılır gibi değil. O zaman hiç hocayı eleştirmeyin bence zira aynen onun gibi düşünüyorsunuz.

yilmaz dedi ki...

@hidayet, @zaitsev Burada kalkıp şu anda form durumu yerlerde sürünen bir oyuncuyu savunmak istemiyorum ama, sorun Oğuzhan ve Tolgay'sa iki senedir kangren olmuş sorunu niye çözmedi hoca? 4 tane transfer dönemi geçirdik. Medel dışında doğru dürüst oyuncu bile alınmadı iç ortasahaya. Ayrıca kendisi Quaresma'nın ortalarına dayalı futbolu konusunda hiç rahatsız olmadığını defalarca söyledi. Ve maç her sıkıştığında Oğuzhan ve/veya Tolgay kim varsa çıktı oyundan. Hatta bi maçta 1-0 olunca Oğuzhan, 2-0 olunca Tolgay'ı çıkarttı. Bu oyuncuların mevkiilerini lüzumsuz görüyor çünkü.

Töre, Olcay, Kerim, Holosko'nun kanatlarda oynadığı Beşiktaş'la, Babel, Quaresma, Caner'in oynadığı Beşiktaş'ın ikisinde de oynamadı mı Oğuzhan? Bu iki takım arasında gündüz ile gece kadar fark olmasının sebebi tek bir oyuncunun formsuzluğu mu? Sadece öyleyse bile Oğuzhan'ın pamuklara sarılması icab etmez mi?

Ve hatta, Oğuzhan 10 numara oynamaz, 10 numarayı kaldıramıyor diye sene başında herkes ağız birliği etmişçesine oraya transfer yapılması gerektiğine hükmetti. Oğuzhan 8'de daha iyi diye. Sonra 10 numaraya Ljajic geldi. Yine 1 asist, biri penaltı 2 gol. Oğuzhan da "daha iyi" dedikleri 8 numaraya geri döndü. Yine hüsran.

Bu bölge (8-10), birinci şampiyonluğun ertesi sezonundan beri, Beşiktaş'ın bermuda şeytan üçgeni. Oraya giren oyuncu kayboluyor. Kim kaybolmuyor, Talisca. İşte ona da 20m€ istiyorlar, veremiyoruz.

Oğuzhan 10 numarada da güzel oynar, 8'de de. Her iki bölgede de neler yaptığının kayıtları mevcuttur. Yanına az çok futbol zekası olan, top ondayken taç çizgisine doğru değil, ceza sahasına doğru hareketlenen oyuncularla neler yaptığını biliyoruz. İki senedir Babel ve Quaresmanın arasındaki mesafe sahanın genişliği kadarsa, bunu Oğuzhan çözemez, hoca çözer. Hoca çözemezse, o topu o iki oyuncuya atamayan her futbolcu önünde sonunda "oç" olur, mesela 2 hafta sonra Ljajic, 1 ay sonra Dorukhan.

Zaitsev dedi ki...

Modriç'te stoperden aldığı topu sürekli geri ve yana verirse veya top almak için yanaşmazsa o da 2ci sene ıslıklanır. İlk sene şarkılar türküler tabi ki :)

Bir takım sağ açığı orta açacak diye defanstan uzun topla çıkmaz. Taktiğin sağdan orta yapmaksa bile topu sağ kanada hızlı taşıman lazım. O topun oraya hızlı taşınmaması da direk orta yapana yazmaz.

Geçen sene oyun planımız. Babel merkezde, çevresinde Talisca-Cenk yerleşimi. Pepe'den Babel'e uzun top. Dönen topu al. Hızlı kaleye gidebilirsen git. Gidemezsen sağa dön. Cenk ön direk, Talisca orta, Babel arka direk koşarlar, gelene vurmaya çalış.

Bu tarz bir oyuna sağ açığın iyi orta açıyor diye girmezsin. Topla çıkamadığın için oyunun buna doğru evrilir. Bunun sebebi ya oyuncuların formsuzluğudur ya da çözüm üretemeyen antrenördür.

Ben sorunların ağırlıklı olarak antrenör kaynaklı olduğuna inanıyorum. Ama oyuncu kaynaklı sorunları da görmezden gelemeyiz.

Ayrıca Ozzy ile Tolgay'ın durumu da aynı değil. Tolgay neredeyse Şenol hoca geldiğinden beri kızakta. İlk çıkan genelde oydu. Ozzy aynı duruma son 1 senedir düşmeye başladı. Alman disiplini almış bir oyuncuyu devre arasında yemek yedirecek seviyeye getiren teknik yönetimde sorgulanmalı :)

Daha önce de yazmıştım. Ozzy 10 numara oynar, yeteneği var ama isteği yok. 10 numara daha fazla arkası dönük oynayacak, daha fazla temasa girecek, daha dar alanda kalacak. Ozzy bunları sevmiyor. İyi zamanında da sevmiyordu, yapmıyordu. Lokal olarak 10-20 dakika oynar ama bir sezon oynamaz.

Son olarak MANU'yu incelemek lazım. Mourinho gitti Solksjaer geldi. 17 maç 26 puan bir anda 22 maç 41 puan oldu. Rakipler zayıftı belki ama zayıf rakipleri yenemediği maçları var MANU'nun. Bazen büyük-tecrübeli antrenöre ihtiyacın olmuyor. Oyuncuların inancını kazanan tecrübesiz birisi de başarılı olabiliyor. Biz bu virajı dönemedik. İşimiz zor.

Tek umudum. Sırf Burak'a kefil oldu diye bazı şeyleri düzeltmeye çalışabilir Şenol hoca. Burak'ın suyu yüzü hürmetine düzelen bir oyun görebiliriz. Açıkçası bu olursa şaşırmam.

Basar dedi ki...

Twitterdan istatistik: geçen sene kaybettiğimiz 4 maçın 3ünde bu sene 5 maçın 4ünde Tolgay oynamamış. Bu sene Ozzy’nin 8 oynadığı 4 maçın 3ü galibiyet.

Müptezel Mobbingci! Kefil olduğun oyuncularını ve manevi oğlunu da al git, Beşiktaş’ı mahfettin.

BJK4EVER dedi ki...

Biraz karisik post olacak, ama baglamaya calisacagim konulari.
Acikcasi dinamizm sorunumuz asikar. Ama bence sorun ve cozumu yanlis yerde ariyoruz. 8 numaramiz dinamik degil diye cikaralim demek bence Xavi, Pirlo ve Modric ile tas gibi oyun oynamis takimlara hakaret.
Dinamizm katacaksak takima bek ve onlibero'dan baslamak lazim. Ististnalar haric takimin en iyi kondisyona sahip, atletlik oyunculari bu mevkilerde oynar. Tabii pas manyagi takimsan solbekin Delph, onlibero Busquets olur, ama istisnalar haric. Atiba ve Adriano olunca olmuyor iste. Adriano iyi hos, ama artik kaldirmiyor. Caner de defansif olarak bir o kadar kotu, ama en azindan koridor yapiyor sol tarafi. Sag tarafta Gokhan da sakatliklardan cekiyor, ama oynayinca 70'te pili bitene kadar gidip geliyor en azindan, kendisiyle rotasyona girecek vasat bir back ile rahat goturur. Atiba ise buyuk sikinti.
Tamam, hicbir zaman fizigiyle oynayan oyuncu olmadi. Hep uzun bacaklari, sezgileri ve oyun zekasi onu ozel kildi, ama son 2 sene fiziksel olarak tamamen dustu. En son Atiba ne zaman omuz koyarak top aldi? Veya 20 metre sprint atip, rakibin onune gecip top kazandigini hatirliyormusunuz? Adamin sprint atmasini bile goz onune getiremiyorum ben. Ve bu adam onlibero.
Dinamiz solbek ve onlibero'dan baslamali.
Ben Oguzhan'dan hic fiziksel olarak birsey beklemedim. Kendisi ne Kante gibi pitbull gibi 90 dakika kosabilir ne de Matic gibi onune geleni yikar. Olmaz yani. En fazla Modric, Pirlo kadarini beklersin; yani dogru pozisyon al top rakipteyken, ara sira pas arasi yap, en azindan 10 km kos her mac (daha cok top bizdeyken, ama neyse). Ben bunlari beklerim. Ki Oguzhan'in sikintisini yilmaz gayet guzel aciklamis. Adamin sorunu fiziksel degil, zira hicbir zaman fiziksel olarak iyi olmadi, peak yaptigi 15/16 sezonunda bile. Sorunu teknik de olamaz; acin 15/16 sezonundaki ozetleri izleyin. Adamin altipasta rakibe calim atip bos kaleye gol atmisligi var, bunu yapacak oyun zekasi ve top teknigine sahip. Simdi bu adam bu kadar saklanarak oynuyorsa bu sorun mentaldir. Ve bu mental sorunu gideremeyen, aksine korukleyen hocanin BJKda isi yoktur. Oguzhan'in son 2 seneki mac algoritmasi:
Birinci mac 8 numarada oyna, 50'de oyundan cik. Ikinci mac yedek bekle. Ucuncu mac 10 numarada basla, 60'ta oyundan cik. Dorduncu mac son 20 dakika oyuna gir 10 numara olarak. Besinci mac yedek bekle.
Bunun gibi birsey iste ortalama olarak, ne yapsin adam? Stoperler kadar onemlidir 8 numaranin takimla uyumu; takimi yoneten, oynatan, takimi tanimasi gereken oyuncu. Bosuna regista (yonetmek) demiyorlar. Nasil yapsin herif bunu? 10 numara oynaya oynaya iyice toptan kacan, sorumluluk almayan oyuncuya donustu. Ki Oguzhan'i degerli kilan neydi? Catir catir takimi oynatmasi ve ileri cikip top teknigi ve oyun zekasiyla skor katkisi yapmasi. Ama sen once bu adama ozguveni ver yahu. Oguzhan'a soyle; " Sen bu takim 8 numarasisin, onumuzdeki 5 mac 8 numarada 90 dakika forma senin. Defansi dusunme, Medel sana yardim edecek. Onunde Ljajic oynayacak, bol bol verkac yap. Takimi yonet, istedigin kadar top kaybi yap, ama cik ne oldugunu goster. Istedigin kadar ileri cik, kafandakini yap. Oyundan cikmayacaksin hicbir sekilde." Bunu bir antrenor desin, ondan sonra gorelim kim neymis.
Ama yarim yamalak bu sekilde olmaz yahu, olmayacak da.
Ha, Oguzhan'in yaninda kim oynamali ayri bir konu. Medel'den umudum vardi, ama uyusmadilar. Benim kafamdaki 6 numara orta sahayi dolduran, 1.90'lik zenci bir onlibero. Atiba'nin aygir gibi olani yani. Tek basina 6 numarada takimi toplayip Oguzhan ve digerlerine ozgurluk taniyan oyuncu. Medel daha ziyade kosup-basan yari box-to-box tarzinda oynuyor. Aslinda acacaksin FM 2019'u, filtreden soyismi Diarra, Sissoko ve Toure olan tum Afrika'lilari bulacaksin. Zaten bunlar yuzde 90 olarak onlibero olarak karsina cikacak. Potential Ability'si en yuksek birkacindan birini alip koyacaksin orta sahaya.

BJK4EVER dedi ki...

@yilmaz,

Oguzhan ve Ljajic sence kac mac biri 8 digeri 10 numara iken ayni anda sahada bulundu? Cidden merak ediyorum bunu. Bunlar takimin as oyunculari ise ve ikisinden biri 60'ta cikmissa asagi yukari oynadigimiz 20 maca gore bir 1200 dakika olmasi gerekir. Bence reel'de 200'den fazla degildir bu dakika.
Basar yazmis zaten, adamin 8 oynadigi 4 macin 3'u galibiyet. Hala yok efendim 10 numara da oynar, fiziksel olarak zayif vs.
Dunya futbolu degisiyor beyler. Eskiden oyun kuran 10 numaralar 8 numaraya donustu, gunumuz futbolunda 6'ya kayanlar var. Artik Modric onlibero, Pogba 10 numara oldu.
Defanstan topu kaliteli cikartamiyorsan, oyun kuramiyorsan bitiksin. Oguzhan'in 8 numarada oynadigi sezon en iyi sezonumuz. Burayla oynadigimizdan beri (kah Tolga rotasyona girdi, kah cift 6 numarayla oynadik) oyun olarak dipleri gorduk. Hala israrla antrenorumuz Oguzhan ileriye yeterince gitmiyor, sorumluluk almiyor, sirti donuk yerine onu acikken top alip rahat rahat oyun kurmak kolay geliyor kafasinda. Ne gunah isledik de hala bu cagdisi futbol kafasiyla ugrasiyoruz bilmiyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Babel'in gitmesi ile onumuzde guzel bir firsat var. Quaresma da seneye olmayacaksa kanatlari iptal edip yeni bir sistem herkes icin hayirli olabilir. Kanatlarda birtek verimli Babel ve Quaresma var zaten, Babel'in yerine adam gelmeyecek.
Elimizdeki diger kanat opsiyonlari da devsirilebilir; Lens cift forvetten biri olabilir, Tore (kalirsa) 10 numara olabilir, Orkan zaten 10'dan bozma kanat.
Ligimizde son yillarda en rahat sampiyonlugu yasamis 3 takimin 3u de tek kanatla sampiyon oldu. 5-2-3 ile 100. yilda Besiktas, Ersun Yanalin 3 forvetli 4-3-3'uyle Caner ve Gokhan'in kariyer sezonunu yasadigi senede Fenerbahce ve 4 orta sahali, kanatlarda Eboue-Riera ve cift forvetle Galatasaray.
Kanatlari iptal edip 5li veya baklavali oynamak mantikli. Ya liberoyu defansa koyarsin, ya da M.Topal style defansa gomulen onlibero kullanirsin. Ki bu rol icin bicilmis kaftan Medel var mesela. Boylece Medel-Dorukan arasinda secim yapmana da gerek kalmaz. Dorukhan son maclarda gordugumuz kadariyla hucumda baya iyi, onu 6ya hapsetmek haksizlik olabilir.
Orta sahayi Tolgay ve Oguzhanla birlikte goturur. Ljajic de arkasinda ve onunde 2 adamla rahatlar. Rakibi fiziksel olarak 0 rahatsiz eden Burak'la oynamak zorunda da kalmazsin, yanina aygir gibi Afrikali forvet alarak onu da rahatlatabilirsin.
Sag kanat icin de Iskandinav ulkelerinden veya Afrikadan atletik bir wingback bulursun.
Eger Quaresma da olmayacaksa bu formul kafama asiri yatti. Ligimizde orta sahayi alan ve ileride cogalan sampiyon olur. Cok ince bir futbol oynamasan bile Anadolu takimlarini catir catir yeniyorsun. Sirf bu formulle Ersun Yanal FByi nisanda sampiyon yapti.

Berk kartal dedi ki...

Marcelo nerdesin? Sen gittin böyle oldu.ah Atiba sen eskiden ne güzeldin, yaşlandın böyle oldu. Biri gitti ,biri bitti. geçiş oyunu oynayamaz olduk.

Berk kartal dedi ki...

Arkanda marcelo yok, atiba eski atiba değil, önünde sosa ve Gomez yok. Oğuzhan ne yapsın Şenol ne yapsın

ideal 11 dedi ki...

kadro mühendisliğindeki en büyük hata şenol güneşinde söylediği gibi kadroda sayıca fazlalık ve bu fazlalığın yüksek maliyetli oyunculardan oluşması.

misal.

kü7 ve babel in olduğu kanatlarda lens transfer ediliyor.hem maaş hemde bonservisle.yaşıda var.yani ilk 11 oyuncusu profil olarak.yetiştirmek için alınmadı herhalde 30 yaşında.yada kulübede bekletmek için.sonuç ne oldu?lens yedek kalıp milyon avrolar uçtu.

benzer durum forvet mevkisinde de oluştu.

kadro mühendisliğinde as oyuncuların yedeği genelde genç ve ucuz maliyetli olmalı.
godomanların fazla olduğu yerde kolej havası yakalamak oldukça zor.yönetemezsin.ayrıca maddi kayıpta yaşarsın.vede arkadan gelen genç kadro da oluşmaz.haliyle yaş ortalaman bir anda 30 lara çıkar.

şenol güneş genelde 14-15 oyuncu ile çalışır sezon boyu.kendisininde söylediği gibi 11 in dışarısında kalan 4 oyuncu hücum oyuncusu olur.defans 4 lüsünü ve önündeki ön liberoyu değiştirmez.

özetle son senesinde yönetim şenol güneşe arızalı bir kadro mühendisliği sundu ve istikrar sağlanamadı.

misal babel kü7 nin alternatifi orkan çınar olabilirdi.

orta sahaya bakın.2 yer için 6 oyuncu var.necip dorukhan medel tolgay oğuzhan atiba

kanat açıkların babel kü7 lens töre. hepside maaş bakımından godoman diyebiliriz.sadece töre biraz genç.diğer üçü hem godoman hemde maaşlı.

forvete bakın. tek forvetle oynayan takımın 5 forveti var.burak love pektemek maaş ve yaş yüksek.hatta larin bile yüksek maaşlı denilebilir.1.6 milyon avro alan gelecek vaat eden genç.çoh enteresan.
sadece güvenin maaş yükü yok.

özetle tam bi kaynak israfı.net

ideal 11 dedi ki...

bjk4ever

olayı teknik yönden analiz yapmışsın.lakin bence beşiktaştaki sorun teknik falan değil.dizilişte değil.

ben olayın tamamen kadro mühendisliği hatası olduğunu düşünüyorum.yani hatalı kadro mühendisliği sonucu kolej havası yaratılamaması ve bunun neticesinde ilk 11 istikrarsızlığı.bazen kısıtlı kadrolar daha verimli oluyor.ki şenol güneş genelde kısıtlı kadrolarla çalışır.

beşiktaştaki fazlalıkları(problem nitelik değil nicelik) yolla yani sayıca azalt.sonra azalanların yerine genç ve maliyetsiz oyuncuları koy.herşey değişir.

kadro kuruyoruz burda misal.o oynasın bu oynasın diyoruz birçok oyuncu dışarıda kalıyor aga.huzuru sağlayamazsın hocam.

ideal 11 dedi ki...

problemin nedeninin şenol güneş olmadığını şuradan anlıyoruz.

https://www.transfermarkt.de/besiktas-istanbul/startseite/verein/114/saison_id/2018

şuraya bakın.top 5 skor üreten oyuncular.sırayla 5 gol 4 gol 3 gol 3 gol 2 gol.bu akıl alır gibi değil.

şenol güneş yıllarca trabzonsporda bursasporda ve beşiktaşta golcü takımlar yarattı ve gol kralları bu sayede şenol güneşin takımlarından çıktı.hücum futbolu teknik direktörünün yukarıdaki top 5 sıralaması bence yönetimin eseri.

hoca defansı tam oturttum derken tosic marcelo satıldı.
hocanın en önemli özelliği nedir?pas oyunu.bunun için ne olması lazım.istikrarlı 11. ezbere pas yapacaksın aga.nicelik olarak fazla sayıda oyuncu olduğu içinde bu istikrar yakalanamadı.her olumsuz sonuçtan sonra şu oyuncuyuda deneyelime döndü olay.hocaya 15 oyuncu vereceksin yüksek maaşlı.diğerleri genç ve düşük maaşlı olacak.

turgay dedi ki...

sorun kadro mühendisliğinde denip üstüne suç şenol güneş'te değil derken kast edilen aslında kadroyu kuran şenol güneş değil de yönetim denmek istiyor sanırım. o zaman aklıma bir kaç soru takılıyor benim.
-peki bu takımın hocası bu kadro mühendisliğinin neresinde?
-yani kadroyu tasarlayan mühendis şenol güneş olması gerekirken mühendisin görevini yapan patron mu sorumlu bu durumdan?
-patron mühendisliği yapacaksa şenol güneş'e neden gerek duyuyoruz?
-kendi mühendisliğini yapmadığı bir kadronun başında neden şenol güneş var?
-bu kadronun mühendisliğini yapmayıp üstüne eline verilen kadrodan şikayet eden şenol güneş değil mi?
-şampiyonlar ligi-lig-kupa var elimde geniş kadro olması gerek derken eline verilen kadrodan verim alamayan kim?
-kendi adamlarına sürekli oyuncularım değişiyor dedirten ama alternatif üretemeyen kim?
-eline verilen kadroyu kullanamayıp alternatif planlar geliştiremeyen üstüne sürekli mazeret bulan kim?
-başkanını eleştiren, oyuncusunu eleştiren ama kendisi eleştirilince sinirlenen kim?
-talisca'nın gideceğini biliyorum deyip onun oyunda olmadığı bir alternatif üretemeyen kim?
-sağ bek istiyorum ama gökhan iyi çalışıyor kesemem diyen ama ne hikmetse 3 senedir sağ bek isteyen kim?
-tolga kenarda oturup sırf kadroya girdiği için maç başına para alıyorken hem de boru gibi kontratı varken onun kadro dışı bırakılmasına üzüldüm diyen kim?
-4 senede 1 tane alt yapı oyuncusunu inatla, ısrarla takıma monte etmeyen ama kendi adamlarından fayda sağlayamayınca genç oyuncuya sarılan kim?
-lens'ten sol açık, oğuzhan'dan 10, tolgay'dan 8-10, love'dan bu takımın forveti olmayacağını bile bile bu oyuncuları heba eden kim?
-negredo'yu sözde satılacak diye sezon başı kadrosuna almayıp itin götüne sokan babel'i bu form ve psikolojik durumuyla her yere götüren kim?
-medel'in orta sahada yapamadığını, atiba'nın posası çıkana kadar kullanılamayacağını göremeyen kim?
-elinde karius varken bu adamın zaten olayının psikolojik olduğu ortadaylen fabri gelebilir diyen kim?
-adem derbi atmosferi bilmiyor diyen tarihin en kötü fenerbahçesini evire çevire yenebilecekken her kadıköy derbilerinde sinen korkan ve takımına bu ruh halini yansıtan kim?
-geçen sene en kritik maç öncesi maça sıfır konsantre ile çıkan kim?
-4 senede 1 başakşehir maçı kazanan, sana çözüm üretene karşı bir alternatifi olmayan kim?
-4 senede elinde sağ bek pozisyonu hariç tarihin en geniş kadrosu varken ligde ancak 4.olabilen kim?

Zaitsev dedi ki...

@ turgay + 1

@ ideal 11

* Şenol hoca transfere karışmıyor söylemini yanlış anlamışsın. Hoca mevkiyi söylüyor. Oraya alınacak oyuncuya karışmıyor. Bu şekilde ben o oyuncuyu alın demedim diyebiliyor. Love transferinde olduğu gibi. Adam forvet istedi, Love'ı istedim demedi ki :)

* Şenol hocanın eski öğrencileri haricinde de şu oyuncuyu alın dediğini düşünmüyorum. Burak gibi. Şener gibi.

* Yönetim durduk yere gidip oyuncu almaz. Canımız sıkıldı gidip bir sol stoper arayalım mı diyor bu adamlar 4 senedir? Ata sporumuz oldu sol stoper aramak.

* Lens alınmışsa hoca tecrübeli, hızlı bir kanat oyuncusu istediği için alınmıştır. Alın Q7ye alternatif. Güvensin Şenol hoca. Sürekli oynatsın. Çok daha faydalı olur. 45te çıkartırsan adamı çökertirsin. Adamı yan gel yat, al maaşı noktasına getirirsin.

* 4 seneye baktığımızda takımda sürekli forma bulabilen 25 yaş altı 3 oyuncu var. Ozzy, Töre ve Talisca. Onların 2si de artık 25 üstü hali hazırda. Genç isen Beşiktaş'ta oynayamazsın.

* Mitroviç, Miloseviç, Kerim Frei gibi transferler doğru belli oynamadan gittiler. Eslem, Sedat, Orkan ve en son Fatih oynama şansı bulamadan yollandılar veya kiralandılar. Utku ve Larin hala oturuyorlar.

* Son dönemde oynattığımız Güven ve Dorukhan ile Bursa'ya giden Umut Nayır transferlerini yönetim yerli ve ucuz oyuncu niyetiyle kendisi yapmıştır. Pektemek yerine Umut kalsa daha iyi olmaz mıydı? Kalsaydı Pektemek kadar oynayabilir miydi?

Zaitsev dedi ki...

@ ideal 11

* 2016-17 ilk 11'i Marcelo-Aboubakar harici 9 kişi 2017-18e taşındı. Aboubakar 2ci yarı kadroya girebildi. O da ayrı mesele. Marcelo yerine de Pepe geldi.
** Aynı kadroyla 2017-18de pas oyunu oynayabildik mi?
** İlk yarı 30 puanda kaldı mı kalmadı mı o takım?

* Tosiç ve Marcelo gidip yerlerine Vida ve Pepe gelince mi pas oyunu bitti? Vida ve Pepe teknikleri kötü oyuncular o yüzden oynadıkları takımlar senelerdir uzun topla oynayan takımlar(Real Madrid, Hırvatistan filan). Geldikleri gibi empoze ettiler oyunlarını.

turgay dedi ki...

u-21 milli takımından 3. oyuncumuzu transfer ediyoruz. orkun kökçü peşinden koşuyoruz. bosna hersek u-19un takım kaptanının peşinden koşuyoruz. belçikalı scouting firması ile anlaşma yapıyoruz. fatih aksoy'u 15-20 maç sanırım garanti oynamalı kiralıyoruz. bunlar güzel işler. ancak yönetimin mühendislik yaptığı ortamda hocamız ne düşünüyor bunlar hakkında? mesela muhayer oktay transferinin neresinde hoca? hasic transferinin neresinde? bu oyuncular hakkında ne biliyor? bu oyuncuları sözleşmesini uzatırsa eğer hangi zaman diliminde kullanmayı düşünüyor? kadro mühendisliği diyorsunuz ya hani şenol güneş'in suçsuz günahsız olduğu kötü oyunun nedeni olan kadro mühendisliği işte neresinde bu işlerin hoca ben bunu sorguluyorum. eğer bu işlerden haberi yoksa hocanın neden o koltukta? oynatmayacağı, altyapıya göndereceği oyuncuyu neden aldırıyor? bu oyuncu hakkında düşüncesi ne?

bir takımda hoca transferi yapmıyor hasbelkader parayı bulmuş yönetici başkan olmuş adama bırakıyorsa transferi ben yönetimi eleştiremem. ben yönetimi neden daha faydalı ve ucuz adam varken 32+ oyuncuya paraya gömdün eşek yüküyle kontrat yaptın diye eleştiririm. bu adamı aldınız hoca verim alamadı diye eleştirmem. çünkü hoca işine karıştırmayıp listesini verip alternatiflerini belirleyip buna göre kadro kurmalı.

bakın 4 sene sonunda burak'ı aldırdı. yarın serdar aziz'i de aldırabilir şener'i de belki ozan tufan'ı hatta bir takımda oynasa volkan şen'i. bu oyunculardan verim alacağına inanıyor ve aldırabiliyorsa bu hocanın bir planı olduğunun ve bu plan doğrultusunda istediği oyuncuları aldırıyor izlenimi verecektir. burak olayında yaptığı gibi ben kefilim diyecektir. bunların hepsine saygı duyuyorum. ancak yarım ağızla alın demekle inat edip aldırmak arasında fark var. bugün klopp van dijk'ı nasıl ısrarla istediğini veya sarri'nin jorginho'yu nasıl istediğini biliyoruz. neden çünkü bu adamların kendi sistemlerinde ciddi katkıları olacağını biliyorlar. sen şenol güneş olarak bu arkadaşları istiyor musun kardeşim aldıracaksın o zaman. senin kadronu yönetim yapmayacak sen yapacaksın. mühendis, mimar veya usta sen olacaksın. isterim ama değil istiyorum diyeceksin. yarım ağızla isteyince, taraftar tepkisinden korkup almayınca ben onu istedim siz gittiniz başkasını aldınız ben de oynatmıyorum demeyeceksin. şimdi yok mu tepki burak yılmaz'a? geçeceksiniz bu işleri. şenol güneş zoru görmediği sürece asla radikal karar almaz. 4 senedir zoru görmediği sürece oyun planında ve oyuncu seçiminde değişiklik yapmayan hocamız var. 4 senedir alamadığı adamı herşeye rağmen alabiliyor. hem de bonservis vererek. geçelim bu mühendis ayaklarını. böyle ben kulübün elemanıyım ayakları yapıp herşeyden sıyrılabileceğini düşünüyor. başarısızlık da yönetim %49 hoca %51'dir.

Oyun Rehberin dedi ki...

Ejderhalar Prensi (The Dragon Prince) 2. Sezon


https://oyun-rehberin.blogspot.com/2018/12/ejderhalar-prensi-dragon-prince.html

ideal 11 dedi ki...

zaitsev+turgay

şenol güneşin transferde isim vermediğini zaten biliyoruz.sadece buraka kefil oldum dedi şu ana kadar.

arkadaşlar dünyanın her yerinde kadro mühendisliğini yönetimler yapar.bunu hocaya sorarak yaparlar.

peki neden defans değişti?hocaya sordular.marcelo tosic gitsin mi?hoca ne dedi?gitmesin.peki yönetim ne dedi?kulüp para kazanacak göndereceğiz.sonuç ne oldu?pepe vida gibi yüksek maaşlı oyuncularla para mı kazandın?birçok stoper aldın başka.hocayı dinlemedin.hoca defans dörtlüsü + ön libero + kaleci değişmesin diyor.yönetim satıyor.bu olmaz aga.

geniş kadro ile şişirilmiş kadroyu karıştırmamak lazım.beşiktaşta şişirilmiş bir kadro var.tek forvet oynayan takımın 5 forveti olur mu aga?

''4 senede 1 başakşehir maçı kazanan, sana çözüm üretene karşı bir alternatifi olmayan kim?''

enteresan bir yorum.buna karşılık ise 3,5 senede 2 şampiyonluk ve 1 kezde cl grubunu namağlup bitirmekte neyin nesi.
insan unutkandır.çabuk unutur.

bence yönetim para kazanacağız diye (ki para kazandıklarıda soru işareti)sürekli şenol hocanın oturttuğu verim aldığı kadroyla oynadılar.şenol güneş bunlarlada savaştı bence.buna rağmen ilk 3 yıl başarılı oldu.bu sezonun ilk yarısında ise tekerlek patladı

gomez demba ba cenk tosun . birini almadın (gomez) birini sattın(demba ba) tosunuda elinde tutamadın.

ya arkadaş hocanın verim aldığı bir oyuncuyuda tut.yönetim zannettiki biz ne alırsak hoca verim alıyor sat gitsin diye düşündüler.gomez wolsburga düşük bonservisle fiorentinadan gitti.demba ba çine gitti.tosun evertona gitti.fabri fulhama gitti.

şu olsaydı bu ilk yarının 26 puanın sorumlusu şenol güneş derdim.hoca biz senin verim aldıklarını takımda tuttuk iş sende artık.böyle bişey olmadı.

özetle yönetim hocanın verim aldığı oyuncuların kıymetini bilmedi.ve bu sezonun en düşük performansı ortaya çıktı.yönetim çaresiz kalınca burak yılmaz ı transfer ettiler şenol güneşin isteği ile.şenol güneşin kalsın dediğini sattın şimdiye kadar.takım çökünce biz nerede hata yaptık dediler herhalde.

planck dedi ki...

Geçen sene yçnetimi eleştirdim hocayı korudum zira ozzynin etrafında kurulan bir pas oyunu için sosa vari bir amc nin alınması gerektiğini düşünüyordum. Şimdi anlıyorum ki ozzyyi kullanmak için sadece sosa değil olcay ve atiba da lazım üstelik sol bekin de caner olmaması lazım. Sol stoperin ayağı düzgün olsa yeter, sol bekin de yerini kaybetmeden merkeze desteğe gelse kafi. Fakat sol açık, 10 ve 6 numaranın oyun içinde devamlı bloklar arasında deplase olup pas isteyen, duvar olup tek pas yapabilen, yapabilmenin üstüne buna odaklanan tipte oyuncular olmaları lazım. Babel ve talisca skor getirecek bireysel hamlelere odaklı oyunculardı. Atiba artık eski atiba değil, medel de ikamesi değil. Adem ise kağıt üstünde bunları yapabilir görünse de pratikte o ışığı vermedi. Haliyle pas oyununu ve ozzy etrafına takım kurulmadıkça ozzyi unutun beyler.

beagle dedi ki...

@ideal11
Şu "2 sene şampiyonluk kazandi" olayı bizi yakıyor. Bu eleman geldiğinde gençleşmiş, Avrupali devlerlere sorun cikaran eleyen (totenham, liverpool) bir takim oluşmuş en öne de 20leri bitmemiş Gomez konmuştu. Gomez dediğin adam "kariyer ve yaş" açısından tarihimizdeki en büyük transferdir büyük olasilikla.
Sosa Gomez falan gitti adama Ljajic Negredo verdiler o Volkan Şen ve Burak istedi.

Polemigin yüzlerce satırını atlayarak 2. seneden sonra yaptıkları itibariyle Şenolla değil Şenola rağmen sampiyon olmuş bir takimiz. Gençleri ve pahali kariyerli transferleri bu kadar çarçur eden, basinla rakiplerle ilişkisi bu kadar sorunlu, kötü maç yöneten, adaletsiz forma dağıtan bir hicaya herhangi bir şükran duymamak hakkimiz olmalı.

Bilicin tek başına TD olmamasi gerektigini düşünüyorum ama adamın yaptıkları ortada. Bir yerden aldı daha iyi bir yere getirdi.(taktiksel ve oyuncu formu olarak) Şenol iyi bir yerden aldı çok kötü bir hale getirdi. Durum bu kadar basit.

Bu tip yazılara çokça sikayet ettiğim, mesnetsiz cevaplarin yaygın ana fikri "hic mi birşey yapmadi/beceremedi?"
Senol güneş Rotasyon gerekmeyen, kriz stres ortami olmayan durumlarda "işe yarar" bir hoca. Quaresmayi bin sene idare edebildiği gibi bu tip kadrolarda 11i muhafaza edip, şirin/babacan görünüp ortami idare edebiliyor. Ertugrul Saglam da bu ekoldür mesela. Kriz yoksa takim iyiyse düzgün 11 cikarir bu 2 hoca.

An itibariyle dolmuş yabanci kontenjani, sismis maaslar, tribunle takimla kopmus parlatilip satilmasi gereken tecrubeli oyuncular, seneye uefa parasi olmayacagindan da umit millileri afam etmek zorunda bir takimiz. Bizim ihtiyacimiz kesinlikle başka bir tip hoca. Şenolla gelecek sezon olmaz.

Bunlarin çoğunu yukarida maddeler halinde ifade eden tüm arkadaşlara katilir, selam ederim.

ideal 11 dedi ki...

@beagle

bir musibet bin nasihattan iyidir demişler.bu cümleye katılmasamda maalesef durum bunu gösteriyor.çünkü dibi görmedi takım.

fenerbahçenin durumu malum.aykut kocaman sonrası gelinen nokta.onlar zannettiki aykut kocamana rağmen bu takım buralarda.haliyle onu kovarsak daha yukarılara çıkacağız.

şenol güneş dönemini zaten böyle başarılar kazanacaktık demeye getiriyorsunuz.hadi süper ligde tesadüf falan dediniz.ya avrupa macerası?

pas yapan gol atan bir takımın başarısı tesadüf değildir aga.

şenol güneş ve her teknik adam kötü yönetimler nedeniyle sendeler.bu kötü yönetimlere rağmen şenol güneş bir yolunu bulup başarıyı yakaladı.

büyük kulüp dediğimiz kulüpler başarılı olmuş kadroyu korur hocam.beşiktaşın sürekli al satlarıda neyin nesi?onlarca stoper geldi gitti .niye marcelo ve tosici tutmadın.?o zaman hocadan hedefe ulaşmasını beklemeyeceksin.hoca bu alsatlara rağmen başarılı oldu.yani beşiktaş bonservis olarak artıya geçti aynı zamanda cl de gruplardan namağlup çıktı.boru değil.

özetle ruh durumunuzu tıpkı fenerbahçe taraftarının sezon başındaki ruh durumuna benzettim.bize başka hoca lazım.cocu mesela :)

Adsız dedi ki...

Savunmak için onca şeyi yazmışınız da, halen sözleşmeli oyuncuları hakkında basına verdiği açıklamaları yazmamışsınız "nedense". Misal henüz geçtiğimiz yaz kampında Tolgay hakkında söylenenler. Peki bunları nereye koyacağız?

Benim de Şenol Güneş ile ilgili düşüncelerim epey pamuk ipliğine bağlıydı, Orkan'a alenen gerizekalı dedikten sonra o ip koptu.

Bazı insanlar sorumluluk almak için öne çıkar, bazı insanlar da sorumluluk verilince o sorumluluktan çok daha fazlasını yapabileceğini göstermektir.

Sen zaten bir teknik direktör olarak teknik hiçbirşey katmıyorsun takıma. 2 senedir savunmadan dandun ile çıkmaya çalışan, bütün hücum opsiyonu Quaresma olmuş, şans eseri forma bulup iyi performans veren adamların oynama şansı bulabildiği, orta saha oyuncularının gol atamadığı, bütün stoperlerin ceza sahasında top sektirdiği, 35 yaşında sezon başı kampı yememiş ön liberonun takımın en iyisi olduğu maçlar izliyorsak bari personel yönetimini doğru yap be hocam. Ha ben onu bildiğim adamlarla yapabiliyorum diyip o yüzden Şener'i, Volkan'ı filan istiyorsan komple 95-96 Trabzon'u da alalım ...

Hidayet dedi ki...

yaw bu 3 sezonda 2 , 3,5 sezonda 2 istatistiklerini 7-8 sezonda 2 oluncaya kadar sürdürmek zorundamıyız. sonra ne olacak zaten 8 sezonda 2 ortalamamız vardı , elde var sıfır deyip çekip gidecek mi zaten buradaydık deyip kabullenecekmiyiz ? 4'te 4 yapmak varken ve mümkünken bir büyük takım taraftarı nasıl bu kadar kolay kabullenir durumu ? şenol güneş her çalıştırdığı takımda 3'te 2 oranı yakaladıysa bilelim . işte o zaman takımdan bağımsız teknik direktörlük kalitesini sorgulayamayız .

geçen yıl cl'de gruptan çıkmak şenol'un başarısı da bu yıl neredeyse uefa'da gruplara kalamamak , son anda katıldığı gruplardan (negredo'nun köy takımına son dakika golü) çıkamamak kimin başarısızlığı ? niye ilki pepe'nin , cenk'in ,medel'in ,babael'in ,quaresma'nın ,talisca'nın ve cenk'in olağanüstü katkıları değil de şenol güneş'in olsun ?

stadımız bile olmadan ilk şampiyonluk için, her ne kadar biliç ve biliç'in takımına son derece kaliteli takviyeler olsa da şenol güneş'e teşekkür edelim . fakat ,beşiktaş'ı geçmişte bir yıl şampiyon yapmış teknik direktörleri düşünün . daum ,lucescu , m.denizli .. ve bunların eline şenol güneş'in ikinci yılının kadrosunu verin . hangisi şampiyon yapamaz o takımı ?

şenol güneş beşiktaş'a ilk şampiyonluğunu kazandırmadı fakat beşiktaş şenol güneş'e kariyerinin ilk şampiyonluğunu kazandırdı . şunu bir kabul edelim önce . öğrenilmiş çaresizlik mi ,yenilgiyi kabullenme mi, kendini engelleme mi , her neyse şunu aşalım .

beşiktaş büyüktür şenol güneş. başarı talep etmek vefasızlık değildir . başarı bir ölçme-değerlendirmedir . ya başarılı olacaksın ya başarıya gidilen yolda ilerlediğini delillendireceksin ya da tasını tarağını toplayıp gideceksin . klübün teknik direktörüne/oyuncusuna vefası maaşını ödemek kötü gününde yanında olmaktır bunların inişe geçen grafiğine klübü uydurursanız kaybedersiniz .

met1903 dedi ki...

İdeal 11= Theo volume 2.0
Beslemeyin şu amk trollünü!

Basar dedi ki...

@ideal 11

Bir ara örnekler hep gs'den geliyordu, nasıl oldu ise şimdi fener'e dönmüşsün.

Olabilir senin görüşün de konunun Aykut ve fb ile ne alakası var? Bu durumda, polemik yaratmak için ben de sana şunu söylerim: Aykut'tan önce Pareria'yı neden gönderdiler?

Hoca başarılı olduğu için (bende de açıklamalarından hasbel kader olduğu izlenimi yaratıyor artık) ömür boyu onu mu tutalım. Evet yönetim hatalı ama hocanın zırvalıkları artık tavan yaptı.
1) Mobbingcinin kralı (beğenmediğini 85' oyuna alır, 45'de çıkarır, oynatmaz, o pozisyona alakasız pozisyondan adam çeker),
2) oyuncularını basının önüne atar (hakaret bile eder),
3) oyuncularını taraftarın önüne atar,
4) oynayan oyuncusunun duyacağı şekilde başka oyuncu ismi zikreder (Fabri örneği)
5) kendi oyuncu grubu var - onlara kefil olur, onları över, onları karakterli bulur,
6) gücünün yetmeyeceğini düşündüğü oyuncuyu (quaresma) manevi evlat yapar her türlü şımarıklığına takımı yanlız bırakmasına her topu kullanmasına, oyunun ırzına geçmesine ses çıkarmaz,
7) genç oyuncu bitirir.

geçmişi bırakalım (kendi başarısı veya şans veya her neyse) günümüze dönelim. Hoca bu stili ile bu takımda artık dikiş tutturamaz. İddia ediyorum (uzun süredir de yazıyorum) şimdi onu seven taraftar sezon sonu onu küfür kıyamet gönderecek.

Açıkçası ben artık bu hocadan nefret ediyorum. Müptezel mobbingciden başka bir şey değil. Tekniğini, taktiğini, kıt futbolcu vizyonunu geçtim artık Beşiktaş'a zarar veriyor.

Berk kartal dedi ki...

Oğuzhan, Adem, Burak iyi şeyler vaad ediyor. Genç bir Atiba, sağda lens solda pjelca ileri tamam. Geride mirin in hızlı olduğu söyleniyor,yanına marcelo gibi ayağı düzgün bir stoper olursa tekrar eski günlere dönebiliriz.

Berk kartal dedi ki...

Bu durumda Q7, Atiba, medel ve Vida ile vedalaşılabilinir

beagle dedi ki...

Berk problem şu ki Fatih ayağı düzgün stoperdi. Vidayi iyi tamamlardı. Bir kere bile bu sekilde izlemedik.

Haberlerde Stoper-Bek istediği geciyor. Manyak misin kardeşim? Fatihi niye gonderdin. Kanat yetenekleri az olacak bindiremeyecek adam büyük takıma istenir mi?
Ben uzun süredir bunak olduğunu düşünüyorum. Onceki yazida alternatif yazmamisim yazayim. Yetki ile/kulubede taktik belirkeme dahil Ali Gultiken menejer, Edin Terzic TD istiyorum. Olmazsa Ali-Sifo veya Ali ile iyi ve 45 ustu 60 alti bir yabancı.

Pheaglix dedi ki...

babel'den kazandığımız parayı yazan herhangi bir resmi kaynak var mı? kap açıklaması yapılmamış. sadece web sitemizde "bonservis bedeliyle transferi konusunda anlaşma sağlandı" yazıyor. bu ne demek ya?

diope dedi ki...

@Pheaglix
transfermarktta 2milyon euro yazıyor. fulhamın sitesinde de bir rakam yok.

yilmaz dedi ki...

@Pheaglix herşey gibi kap bildirimleri konusunda da taş devrine doğru gidiyoruz.

Adsız dedi ki...

Töre ile ilgili olarak teknik yönetim kulüp yönetimine bu bölgede kadroda Lens, Q7 ve Pektemek'in olduğunu söylemiş ve tekrar takıma kazandırılması yönünde bir talepte bulunmamış.

Transfermarkt verilerine göre bu sezon ligde 12 maçta oynayabilecek durumdayken 2 maçta 35 dakika süre verilen Töre, ki bunun bir maçı 1 dakika olduğu için dikkate almadan toplamda 1 maç diyelim, sadece tek maç 34 dakika oynatılarak paketlendi. Buna karşın 3 kanat oyuncusundan biri olarak sunulan isim ise Pektemek.

Öte yandan @beagle'ın Fatih hakkında yazdığına ekleme. Bu sezon ligde 2 maçta toplamda 95 dakika süre alabilen Fatih asıl görev bölgesi olan stoperde hiç oynatılmamış, 50 dakika sağbek, 45 dakika solbek görev bölgelerinde oynamış. Solbek olayı önemli zira Fatih sağ ayaklı bir stoper. O maç hangi maç? 4-1'lik Kasımpaşa mağlubiyeti. Öte yandan sağbek oynatıldığı Ankaragücü maçında oyuna girme nedeni Gökhan Gönül'ün sakatlanması. Sürpriz, Kasımpaşa maçında oyuna girme nedeni de Adriano'nun sakatlığı. 90 ve 45 dakika olarak iki maç oynadığı Avrupa Ligi elemelerindeki B36 maçlarında gol yememişiz. Avrupa Ligi maçlarında Sarpsborg deplasmanındaki 2-3'lük galibiyette maç 2-2 iken son 12 dakika oyuna dahil olmuş ve maçı 2-3 kazanmışız, ki bu maçta da sağbek olarak oyuna girmiş. İstanbul'daki 0-1'lik Malmö maçında da son 12 dakika, bu defa nihayet yenilen golden sonra stoper olarak oyuna girmiş.

Genç oyuncuları çok sevip parlatmasıyla bilinen teknik yönetime teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdi menajerler eşliğinde mehter marşıyla yeni stoper bulma zamanı. Bu konuda da bitap düştüğümüz zaman Serdar Aziz'ler alınabilir.

ideal 11 dedi ki...

hem oyuncu satacaksın yani hocanın verim aldığı oyuncuları satacaksın hemde hocaya hedefe doğru yürü diyeceksin.

yok öyle üç kuruşa beş köfte .

arsenal yıllarca arsene wengeri niye takımda tuttu.oyuncu satıyordu.kulüp kar elde ediyordu ve hocadan ilk planda şampiyonluk beklenilmedi.

şenol güneş ise oyuncu satılmalarına rağmen gayet başarılı oldu.2 şampiyonluk 3. yılında cl de gruplardan çıkma.

yönetim büyük takım yönetme refleksi göstermedi.çekirgenin her zaman sıçrayacağını hesap ettiler şenol güneşe güvenerek.dembaba tuttu sat.gomez tuttu sat.tosun tuttu sat.tosic tuttu sat.marcelo tuttu sat.

son olarak babel tuttu sat.oyuncu yönetimi ve büyük kulüp refleksi bu değil aga.eğer oyuncuda bir arıza varsa bunu düzeltmek yönetimin işi.hedef koymak yönetimin işi.oyuncu küme düşmeye oynayan fulhama gidiyorsa sana eksi yazar bu.ben beşiktaşta oynamak istiyorum dedirteceksin futbolcuya hocam.maaşı verme oyuncuya mobing yap gitmesi için.sonra hedefe ulaşamayınca teknik adam sorumlu olsun.buna kim inanır?

ben başkam olsam her zaman şenol güneş ile çalışırdım.çünkü oyuncuyu yükselten bir hoca.şenol hoca nın istemediği hangi oyuncu başka takımlarda harikalar yaratmış?şenol güneş bir oyuncuyu tutuyorsa ondan verim aldığı içindir.

özetle şu kadro mühendisliğine bakıp yönetimin bu yıl doğru planlama yapamadığını söyleyebiliriz.diğer yıllarda da yanlışlar yapıldı ama güneş bunu telafi edebildi.

leblebi gibi goller atan talisca 19 milyon avroya çine gitti.senin kalabalık çoğu yedekte bekleyen forvetlerine verdiğin maaşı hesapla.sonra sürekli yüksek maaşlı stoper transferlerini hesapla.genç talisca yı büyük kulüp refleksi alırdı hocam.sonrada 30 a 40 a satardın.ama sen naptın ?takıma forvet doldurdun.gomez fiorentinadan wolsburga 1 milyon avroya gitmiş.hadi hülle var.wolsburgdan da stutgarta 3 milyon avroya transfer olmuş.sen naptın?negredoya yıllık 4,5 milyon avro maaş verdin.kıssadan hisse:hocanın verim aldığı oyuncuya değer vereceksin .hoca da sana başarılar kazandıracak.net
hem sat hem başarı bekle.yok öyle bir sistem

Adsız dedi ki...

@theo, pardon @ideal 11

Hepsini geçtim de o profil resmini çok mu aradın cidden "aga".

sports guy dedi ki...

Evet aga adam samayacan. Mesela uefa senin onune ffp kriteri koymus mu koymamis mi onemli degil. Verecen 20 milyonu taliscaya tutacan. Tosun'u 27 verseler bile satmayacan ayrica, buyuk takim oyuncusunu o paraya satmaz 40a satar.

Bak mesela gs ve fb de buyuk takim olduklarini unuttular. Gs gitti sampiyonluk getiren as forvetini satti, o seneki en iyi kanadini satti. Simdi de altyapidan cikan daha 10 yil hizmet edebilecek oyuncusunu satti. Satmayacaklar aga buyuk takim adam mi satar oyle.

Fener de taliscanin bi tik alti seviyesindeki giulianoyu satti. Satmayacakti aga, oyle buyuk takim yonetilmez.

Uc buyuk takim da buyuk olduklarini tekrar hatirlamali aga. Gerekirse gidersin uefa ile randevu alirsin dersin "biz buyuk takimlariz turk halkinin bize ihtiyaci var", adamlar da oturur seni dinler. Buyuk takim refleksi budur.

Bak GS 2016da gitti delikanli gibi savunma yapti Suriyeli gocmenlerden dolayi tutturamadik ffpyi diye. Buyuk takim refleksi budur aga. Tamam bu savunmadan sonra bir yil avrupa cezasi almis olabilirler ama gosterdiler o refleksi hocam.

Buyuk takim olmak onemli onemli.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ ideal 11

İşine gelene vurgu yapıp, işine gelmeyeni görmezden gelmek olmaz. Manipülatif hareketler bunlar.

GG'nin yedeği yok. Kadro mühendisliği bu noktada hatalı. Onun dışında alternatifli kadromuz var.

Şampiyonlar liginde başarı diyorsun ama aynı dönemde yani ligin ilk yarısı 30 puanda kalıp şampiyonluk şansının içine edildiğini görmezden geliyorsun. Aynı kadro, aynı hoca.

** 2016-17 kadrosundan Marcelo gitti. Aboubakar kiralıktı zaten nazlanarak oynatılıyordu. Pepe dahil edildi kadroya. Marcelo-Pepe değişimi olan korunmuş bu kadro ligde niye patladı?

Wenger örneği verdin. Bir de Mourinho örneği ver. Kaç CL kupası, kaç şampiyonluk kupası var adamın. Real ölene kadar niye tutmadı Mourinho'yu? MANU niye sepetleyip yerine Solksjaer'i getirdi? Mazisi kupalar ile dolu bir antrenöre 10 sene şans verilmeli senin mantığına göre?

Oyuncular hakkında da atıp tutuyorsun.

Marcelo satılmış. Lyon Beşiktaş'a resmi teklif getirdiyse zaten Marcelo ile anlaşmış demektir. Bütün transferler böyledir. Zorla mı satıldı adam? Ayrıca kim oynamaya başlamış Marcelo yerine? Pepe.

Tosiç gitmiş. Negredo'nun maaşını problem ediyorsun. Tosiç kalsın diye 2.5-3 milyon avro mu vereceksin adama? o da para kazanmaya gitti Çin'e.

Gomez'i almamışlar?? Şampiyonlar ligi için iyi kadro kurulursa kalırım diyen Gomez UEFA kupasına katılamayan takıma gitti. Bunun farkında mısın? Bundan bir çıkarım yap. Ezberini boz. Adam Almanya'dan gelen ilk teklifin üstüne atladı.

Demba Ba kiralık dönemi hariç Şenol hocanın kadrosunda hiç olmadı.

Talisca'nın kalmayacağı 2017-18'in başından belliydi. Hala Talisca'yı almaktan bahsediyorsun. Adam M. United ihtimalinden sebep kampa geç katıldı. Fiyatı da toplamda 25 milyon avro. Madem 30-40 potansiyeli var adamın niye Avrupa'dan kimse sezon başı almaya niyetlenmedi?

İstatistiğe bakarsan Cenk büyük golcü. o yüzden Everton ona kıyamıyor ve 85te oyuna sokuyor. Gollerinin %30-40 arasını penaltıdan atan, kapanan defansların arasında kaybolan bir adamın varlığı mı kurtaracak bizi?

Bu kadro antrenörsüz sahaya çıksa 30 puan alır. Hala kadro geyiği yapmayın.

Yorum Gönder

Ara