.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Ocak 2019 Perşembe

STSL18 Akhisarspor - Beşiktaş


Tarih: 18 Ocak 2018 Cuma 20.30

Stadyum: SporToto Akhisar Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Ümit Öztürk

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  -/ Mustafa Yumlu, Hasan Ali Adıgüzel

Cezalı Oyuncular : Adriano(Cezalı) Tolgay Arslan, Gökhan Töre, Vagner Love, Tolga Zengin (Kadro Dışı) / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

75 Yorum:

EC dedi ki...

Eksi Besiktas lilar.. yazmayi da birakmis..

Yenelim.. icimizde yendigimizde uzuleceklere ragmen...

Adsız dedi ki...

@EC

Burada her daim analizler yapıldı ve yapılıyor. Kimseye olumlu ya da olumsuz otomatik yafta yapıştıramam ama bu analizleri yapanların neredeyse tamamı Beşiktaşlı, yani elbette kazanmayı isteyenler.

Bu arada yazmayı bırakmışlar diyorsun ama henüz yarım gün öncesine kadar tonla yorum ve görüş var. İnternette ve sosyal platformlarda onca laylaylaylaaa formatında belirtilen haleti ruhiye varken sırf buradakiler bu yönde yorum yapmadı diye mi bunca dert tasa. Kişisel görüşüm, Beşiktaş hiçbir yerde buradaki kadar sağlıklı bir ortamda tartışılmıyor.

Şöyle de bir konu var; insanlar sonuca değil süreçlere bakarak davranmayı hayatlarının tüm alanlarında az veya çok yapıyor. Çünkü dert hayat elbette ve kendine dokunuyor. İşte evinde, ilişkinde, sosyal hayatında, işinde vs. Beşiktaş konusunda da bunu yapanları sırf laylaylom yazmadılar diye eleştirmek asıl onu hayatında içselleştiren ve bu nedenle bunca yorum yapanları göz ardı etmek olmuyor mu.

Ezberleri bozmak bu kadar mı zor inanın anlayamıyorum. Bir örnek vereyim. Bilic'le ilgili bunun 3 katı yorum varken bu formatta ve bu şekilde gıkınızı çıkarmadınız? O halde quantum dahil fizik kuralları gereği tek gördüğünüz fark 2 şampiyonluk.

yilmaz dedi ki...

@ec yenelim tabi yoksa Akhisar ile aramızda 6 puan kalacak. Ben umutluyum 2-1 Kazanırız.

Erhan dedi ki...

Handikap yaparız. Burak'ın alınmasını hiç istemedim ama geliş sürecinde yaşananların gazıyla yukarıya bakan kırmızı okla çıkar, 2-3 tane de yazar.

beagle dedi ki...

Burak umrumda değil. Güven potansiyeli olduğunu göstermiş ama santrafor için yetersizdi. Açık veya forvet arkasinda olmaliydi. Bakalim mevki kazanabilecek mi?

Qimilsiz bir ortamda Ljajic Güven Doruk arti inş tutar Mirini izleme maçı. Mertcan sakatlanmasa şu ortamda Şenola rağmen yildiz olurdu. Ona da biraz hayiflanacagim. Gençlerin vurduğu gol olsun.

beagle dedi ki...

Haha Qimil 11de güven yok.ŞGAA...

BJK4EVER dedi ki...

Bu tur maclarda Oguzhan veya Tolgay ilk 11'de olmayinca hep sikinti oluyor. 2 defansif orta saha ile oynayinca hep ilk yarilari cope atiyoruz, sonradan hep sikinti oluyor. Alanya macinin kopyasi olmaz umarim. Artik telafisi olmayan maclar oynuyoruz, 9 puan gerideyiz. Beraberlik luksumuz bile yok, hele bu tur maclarda. Bu tur maclarda Oguzhan baslamayacaksa ne zaman baslayacak? Ama bu 11'e de sukur, en azindan stoperde Necip yok ve Atiba yok....

EC dedi ki...

#umititi ne ragmen Gol... devre 0-1 Besiktas icin... Hakem Kirmizi gostermek icin resmen ava cikiyor... Medel bolge kaybediyor.. yerine Atiba girmeli

lagx dedi ki...

Burak Yılmaz'ın ilk yarı peformansını yeni transfer edilen başka bir forvet sergileseydi 2.yarı hemen kenara gelicekti ama Şenol Güneş onu 90 dakika oynatacaktır :) Nasıl olsa Trabzonun çaycısını bile transfer etmek istese siz onun için bile daha iyisi yok aga bulamayız diyeceksınız.

EC dedi ki...

Burak 2.ci yarida gol atar.

Pheaglix dedi ki...

akhisar 13 yabancı ile çıkmış maça. dorukhan'ın iptal olan üçüncü golü oluyor bu.

beagle dedi ki...

@pheaglix
Attigin goller tescil oluyor sanirim. Yani bizim goller sayilip rakibinkiler iptal olup 3den az attiysak skora 3 yaziliyor.

hastati dedi ki...

fm diliyle caner'in marking 1, positioning 5. Alttan yeni çıkan orantısız regen'ler gibi:)

BJK4EVER dedi ki...

Skor sahane ama oyun baya sikintili bence. Bu kadar pasif ve kontrollu oyunla eninde sonunda patlariz. Attigimiz ilk 2 gol ekstra gol, her zaman bulamazsin. Onun disinda cok fazla da uretemedik, defans da (Caner'in kanadi daha cok) guven vermedi. Vida ve Karius'a masallah, Dorukhan kesinlikle macin adami. Ilk 15 dakikadan sonra tam bana mi oyle geliyo yoksa Dorukhan harbiden baya baya saglam mi diye yazacakken sahane golu de atti. Bu cocugu bekte harcamayiz insallah.

Pheaglix dedi ki...

@beagle

sevindim, bu da yazılmasa çocuk oynamayı bırakacaktı :)

@bjk4ever'ın dediği gibi oyun en ufak umut vermiyor. ne takım savunması bir şeye benziyor, ne de savunmadaki dağınıklığı tahammül edilebilir kılacak bir hücumumuz var. sürekli savunmada eksik yakalanıp pozisyon veriyoruz, ama o verdiğimiz pozisyonların birinin bile öncesinde hücumda etkili olamıyoruz. hatta işin daha da ilginç yanı, savunmada eksik yakalanan tarafken hücumda da eksik olan taraf biz oluyoruz. takım hala birbirinden o kadar kopuk ki, mantıken sahanın bir yarısında eksikken öbür yarısında doğru pozisyon aldıysan fazla olman (en azından eksik kalmaman) gerekirken böyle bir durum yok.

bu maç bana portekiz çetesini kurduğumuz sezonun ikinci yarısının ilk maçını hatırlattı. o maçtan önce 17'de 17 yaparız havası oluşmuştu taraftarda, üstüne (yanlış hatırlamıyorsam) türbülent'in lige çıkar çıkmaz ne idüğü belirsiz transferlerle içine ettiği buca'ya beş atmıştık. ama öyle ahım şahım bir oyunla değil, rakibin zayıflığından kaynaklanan bir skordu. sonraki maçta da belalımız 17'de 17 hayallerimizi erkenden bitirmişti. şimdi de o zaman olduğu gibi hiçbir şey oynamadan, görünürde iyi bir skorla galip geldik.

sports guy dedi ki...

Valla benim yazacaklarim yazilmis. Baya aldatici bi skor bu. Her mac kilidi 25 metreden dorukhan acacaksa zaten tamamiz :)

Adem ozzy ikilisini rotasyon dusunen hocadan cacik olmaz be abi. Hala daha adam oguzhan'i 10 dusunuyo haaaaala. Oeh be abi ya yuh.

4.luk mukemmel sonuc olur. Isin QRAL kismina girmiyorum, cunku belli ki ortada manevi evlatlik bi durum var. Tek aciklamam bu.

Basar dedi ki...

Müptezel anlaşılan ligin ikinci yarısında Güven’e mobbing yapacak.

met1903 dedi ki...

Çok merak ediyorum, acaba benim gibi kaç kişi Burak gelirse Beşiktaş'ı izlemeyi bırakırım diyip gerçekten maçları izlemeyi bıraktı?

diope dedi ki...

canerin kanadı çok boş bıraktı. zaten en tehlikeli atakları ordan yedik.
yine orta saha forvet arasında bir boşluk vardı, pas bağlantılarında. burak çok top kaybetti. bir laf var, şemsiye açılmaz diye, bu saatten sonra burak "BEN DAHİL İSTEMESEKTE" Beşiktaşımızın topçusu, yuhalamayı bırakıp çekmek zorundayız. seçimle beraber yeni yönetim gelirse zaten belki bir değişiklik olur. birisi medele iyi top oynadığını fakat oynaması gereken bölgeden dışarı çıkmaması gerektiğini anlatsa çok iyi olur. topu geri değilde ileri doğru oynamasını. dorukhan ise epeydir görmek istediğimiz hırs ile oynuyor. dün golü atınca gidip formasını alasım geldi :)

Hidayet dedi ki...

şenol güneş klasiği .. yeni katılan oyuncuların takımı değiştirdiği kadar değişeceğiz . ben artık beşiktaş'ın takım olarak yapamadığı/kötü yaptığı şeyleri çalışarak düzeltmesinden umudumu kestim . onun için şenol güneş bizimleyken takımda aksaklık olursa transfer düzeltir . başka çözüm yolu yoktur . milli takım arası ,kamp falan hikaye . vida'yı çok beğendim bir de dorukhan . başka da kayda değer birşey yok .

eğer görüyorsa ,şenol güneş'in oğuzhan'ı ljajic'in alternatifi olarak görmesinin sebebi oğuzhan'ın kendisi . şenol güneş , 8'de oğuzhan önünde ljajic'in olduğu ortasahayla deplasmandan çıkamayacağını düşünüyor, ben de aynen öyle düşünüyorum . dorukhan da hiç öyle bizim alıştığımız kısır 6'ya benzemiyor . yani oğuzhan gibi işini yapmayan 8 dense dorukhan gibi 6'yı tercih ederim .

Hidayet dedi ki...

bir de burak yılmaz iki ay maç yapmadan beşiktaş'a geldi ve ilk resmi maçta hemen ilk 11'de yerini buldu . etkisizliğine rağmen 45'te falan da çıkmadı . ya da 87'de girmedi oyuna . aboubakar ,negredo konusunda eleştirince hocamızın prensibi diyen hoca'cı arkadaşlara selam ederim..

beagle dedi ki...

@met1903
Yakindan tanidigim 2 kisi dün izlemedi. Ben açıkçası vurduğu girmedikce uzulemedim, benim için yok hükmünde. Mac skoru da umrumda değildi. Kendi namima bahsettigim soğuma budur. Sahadaki takimi değil gelecekte buluşmaya dair umutlarim olan Doruku Mirini Ljajici hatta Larini tuttum.

Bu arada maç sonu postunda yazismak lazim, çok yalan bir galibiyet oldu. Oyunumuz kuvvetli değil, fiziği daha iyi birkaç adam ekledigimizden kazandik.

Barreto dedi ki...

Artık sezon sonuna kadar her mac "formsuz hoca ve transfer edilmemeliydi burak" konusmak beyhude. Bir oyuncu transferi yüzünden takımdan vaz geçmek - tamamı aziz ve erdemli entelektüellerden oluşan - Beşiktaş taraftarına yakışır.

Herkes yorumuna selamlama cümlesi olarak "öncelikle hoca gitmeli burak gönderilmeli" diye kisa bir cümleyle başlayıp asıl değerlendirmesini öyle yapabilir. Kendi adıma bıktım aynı değerlendirmelerden ve yorumlardan.

Hedef olarak takimdan Avrupa kupalarina gitmesini, Karius, Adem, Dorukhan, Mirin ve artı 2 oyuncunun takım iskeletine tam olarak eklenmesini bekliyorum. Takımı bu yönden takip ediyorum.

Maça gelince takım oyunu bakımından vasat bir performans vardı. Bireysel açıdan Dorukhan, Karius, ve Adem iyi iş çıkardılar. Ayrica Larin ve Mirin de iyi sinyal verdi bence. Bence takim oyunu pek iyi olmasa da istek ve mücadele anlamında görüntü fena değildi.

carlito dedi ki...

Dorukhan'dan bahsedilirken 6 numara gibi, defansif orta saha pozisyonundaymış gibi söz ediliyor. Ancak ben onun Oğuzhan'ın yerine 8 numarayı kaptığını düşünüyorum, zaten hücumda da müthiş etkili, oynadığı oyun bildiğiniz 8 numara oyunu.. Yanında da 6 numarada Medel, Atiba, Necip (affedilirse Tolgay) gibi alternatifleri değişerek kullanacak hoca.. Oğuzhan'ın maçına göre Dorukhan ile yan yana oynayabileceğini ben de düşünüyorum ama anlaşılan hoca yakın zamanda 11'de düşünmüyor onu.. 10 numarada Ljajic'e bir alternatifimiz olmadığı için ihtiyaç duyulursa orada seçenek olabilmesi için uğraşıyor, ama kendisi bile bunun ile yarayacağına inanıyor mudur emin değilim..

Karius, Vida, Mirin, Ljajic iyiydi, Dorukhan mükemmeldi.. Diğerleri idare ettiler, ama takım olarak yetersizdik, çok pozisyon verdik.. Caner'in bölgesi her rakip hücumunda koridor oldu, sonunda ofsaytı da bozdığu bir pozisyonda ordan yedik golü. Berbat bir sol bek ama çok etkili bir sol ön oyuncusu Caner.. O bölgede sağlam oldukça Adriano oynamalı (bence sözleşmesi de 1 sezon uzatılmalı)
Quaresma illa 11de başlayacaksa solda oynayıp son yarım saat Caner ile değişebilir, zaten aynı işi görüyorlar.. Sağda ise Lens ve Güven kullanılabilir.. Güven'i ilerde nereye koysak fayda sağlayacağına eminim..
Larin'i ise santrafor tipi olarak Burak'a en yakın isim olarak gördüğü için olsa gerek, henüz umudu kesmek istemiyor hoca sanırım.. Ancak güzel bir gol atmış olsa da bana halen gelecek vaadettiğini söyleyemem...

hastati dedi ki...

medel yerine tolgay dorukan daha saglam olur gibi. medel iyi hos ama arkasına adam lazım, çok saldırgan, tolgay en azından sabit kaliyo o bölgede, atiba çakması birisi şart, yoksa ortadan-göbekten veririz şampiyonluğu
Bira icmeden mac izlemeye başladım bu aralar, bu Caner hep boylemiydi? rakibe 3 metre mesafe veren bek olur mu? Aradaki mesafe kısa ise bilerek açıyor, pas vermicek adamı da tetikliyor. hiç boyle sol bek görmedim ben sanırım. Bi Caner postu acilsin bişey olsun, hırsımı alamıyorum:)

Murat dedi ki...

Tolgay dorukhan ortasahası denemeye denenirdi, medel bence bu takımın jokeri olup gerektiğinde defansa gerektiğinde ortasahya gerektiğinde de sağ beke destek olsun,çünkü adam taktiksel olarak işe yaramaz ama mücadele yeteneği ile iş yapar,

Dorukhan'ın yanına öncelik sırasıyla Tolgay-Atiba-Oğuzhan-Medel koyarım yani

ben lens ve qımıl açıklarıyla kanser olurum yahu.. şu anda vasat bir fulbolcu olduğunu düüşündüğüm (o da sarpsborg maçındaki çok iyi oyununun etkisiyle) lensi sağ açığa sol açığa da deneme yanılma usuluyle güveni yamamaya çalışırım, ama çoktan teşekkür edilip siktirin çekilmesi gereken Şenol Güneş Q7 hıyarına forma vermeye devam edecektir.

Larin'in pozisyona girme bulma konusunda sıkıntısı yok, kiralık verilerek gelişim bekleme yapılabilir(di), katılıyor musunuz?

BJK4EVER dedi ki...

Larin bence kesinlikle kiralik gitmeliydi. Vagner Love cok daha golcu vasiflarina sahip. Ama Burak'la cok benzedigi icin belki Larin alternatif olarak daha dogru bulundu. Larin su an icin cok yetersiz, ama son vuruslarini ve sogukkanliligini gelistirirse cok daha iyi olur. Sanki senede 25-30 kafasi rahat sekilde mac oynayabilecegi bir takimda iyi gelisim gosterebilir gibi geliyor, ama bizde zor o.

Dorukhan bana gore hala bir 6 numara, tipki Tolgay gibi. Buyuk takimlar boyle oynar. Hucumu kesinlikle fena degil, ama iyi bir Oguzhan'in verebilecegini hucumda veremez.

planck dedi ki...

Dorukhan bence ne 6 olabilmek için yeterli pozisyon bilgisine sahip ne de 8 olabilmek için yeterli saha görüşüne. Tolgayın daha fizikli, enerjik ve yapabileceklerinin bilincinde olan hali. Takımın acil gerçek 6ya ihtiyacı var, ortadan hem pasla hem driplingle çok kolay deliniyoruz. Üstelik gerçek 6 sahada olursa diğerleri nerede duracaklarını da bilirler, takım boyu kısalabilir ve yer kaybetmeleri azaltırız. Caner bile çekilebilir hale gelir .

Hidayet dedi ki...

larin'in hiç zararı olmasa , güven'in önünü kesmesi var . larin'den ne olur yani ,olsa olsa enaramo olur .hatta o kadar da olmaz .yine sezon arası ne oldu da larin öne geçti anlamadım . şu güven'e bari hayrı dokusun kazandırmadı bir tane genç 4 yılda.

turgay dedi ki...

Haftalardır medel 6 numara mı yoksa stoper mi yoksa sol bek mi yoksa sağ bek mi diye tartışıyorsak vay halimize. Bu adamın 6 numara olmadığı ligin ilk 5 maçında zaten belliydi. İyi bir antrenör grubu olsa bu oyuncudan verim alınamayacağını görüp sözde olan teklifler sonucunda gitmesi gerektiğini bildirmeleri gerekiyordu. Ancak bizimkiler hala medeli orta sahada değerlendirmeye devam ediyor. Demek orta sahada oluşan devasa boşluktan memnunlar. Bence medel sadece stoper oynayabilir bizim ligimizde ve varsa teklif hemen satılmalı.

Maçla ilgili olarak zaten söylenen söylenmiş. Q7nin kaptan, lensin sol açık, medelin 6 numara, Caner’in sol bek oynadığı bir takım ne kadar oynarsa o kadar oynadık. Akhisar becerikli oyunculara sahip olsaydı öne geçer biz de skoru alabilmek adına yırtınır dururduk. İlk yarıdaki takımın oyun olarak ilerisinde bir takım ben göremedim. Sadece mirin geriden çıkışları olumlu görünse de özellikle paslarını doğru verememeye devam ederse başımıza bela açabilir. Ancak takım arkadaşlarını tanıdıkça bunun gelişeceğini umuyorum. Kariusun miami tatili verimli geçmiş. Ben larinden umutlu olanlardanım. Farklı bir hocayla ve farklı bir oyun yapısında daha başarılı olacağına inanıyorum. Bu takımın hocası değişmedikçe ne mevcut oyuncuların kabuklarını kırabileceğini ne de doğru bir oyun planının kurulup kırılganlıktan kurtulabileceğimizi inanmıyorum.

Xavier dedi ki...

Fener maçına kadar dörtte dört, Fener maçıyla beşte beş yaparsak ikincilik için şansımız iyi bir noktaya gelir. Başka türlü zor.

Neden ikinciliğe vurgu yaptığıma gelince, bana göre zaten iyi kötü kazanma alışkanlığı edinmiş olan Başakşehir bir de Serdar Taşçı ve Robinho gibi nokta eklemelerle nerdeyse şampiyon oldu gibi.

Muhtemel ikincilik adayları arasında ön elemeden Şampiyonlar Ligi'ne kalabilecek tek takım biziz (ulan o gruptan nasıl çıkamazsınız ya yazıklar olsun!) UEFA puanımız itibariyle. Bu fırsatı kesinlikle kaçırmamamız gerekli. İkincilik de bir nevi şampiyonluk gibi sayılır mevcut koşullar itibariyle bizim için.

yilmaz dedi ki...

Ben Burak'ın gelmesini hiç istemeyenlerdenim, ve transferi tam bir skandal olarak görüyorum.

Ama taraftarın da artık bi silkinip takıma şekil verme hevesinden vazgeçmesi lazım. Burak'ın sözleşmesi devam ettiği sürece her maç ıslıklanamayacak hepimiz biliyoruz. Hatta belki bir sonraki hafta iki gol atacak ve deli gibi sahiplenilecek. Şimdiden daha sonra "tornistan yaptılar" demesinler diye bile şu ıslık muhabbetinden vazgeçilmeli. Adam buradan kalkmış Beşiktaş'ı izlemeye Manisa'ya gitmiş Burak'ı ıslıklıyor. İçine sinmiyorsa izleme o takımı. O takımın yöneticileri aldı bu takıma onu. Burak para vermedi takımda oynamak için. Tam tersine yıllık 2.5m€'ya "ikna oldu". Geçiniz bu işleri lütfen. Bana kalsa Burak yanlışından bir an önce dönülüp sezon sonu vedalaşılmalı ama bu öyle 500km yol gidip oyuncu ıslıklamakla olmaz.

Bu akıllı yönetim de hem Burak'ı, hem takımı nasıl bir ateşin içine attığını da görmüştür umarım. Dünyada taraftara rağmen oyuncu alan başka bir takım var mıdır, bilmiyorum.

hastati dedi ki...

yahu biz topu niye tutamıyoruz, pas verecek/pas alacak adamlar neden yok oluveriyor, bölgelerine gore yeterli mi oyuncularımız. bunları anlatacağına...takitik makitik yokitik:) bam gum diyor hocamız
yok öyle demek istemedim, felan diyor hocamız. 1000'inci defa.
yurtdisinda ingilizce konuşuyor sanki! mağdur felan, ama türkce bu, geyik yapsak felan tmm. Ama ters fatih terim edebiyatı...magdur, o degil bu, aslında şöyle, şey yani...



hastati dedi ki...

kaç defa "onu demek istemedim" "yanlış anladınız" der bir insan?
geçtik hani taktik maktik.

Basar dedi ki...

Medel-Dorukhan ile 6-8 değil 2 tane box to box ile oynuyoruz gibi geliyor. Hayalini kurduğumuz Atiba-Ozzy-Sosa tarzı oyun defteri bir daha açılmayacak şekilde kapandı.

Basar dedi ki...

2 box2box oynamamızın muhtemel 2 sebebi var diye düşünüyorum.


1) Oğuzhan'ı Atiba ile tamamlıyordu. Ne zaman ki Atiba fiziken düştü, 8 numarada Oğuzhan'dan da vazgeçti. Atiba zekası, pozisyon bilgisi ve enerjisi ile Ozzy'nin düşük direncini örtbas ediyordu. (Gerçekte Ozzy fizikli değil ama zekası ile iyi pozisyon alan bir adam) Aslına bakarsanız Tolgayla da oldukça iyi ikili oldular -ikisi de zeki oyuncular- ama bu hocanın dünya görüşünde pek olmayan, zorunluluktan yan yana gelen bir ikiliydi. Mevcut durumda ise sezon başını da kaçıran Atiba fiziken bitik Tolgay'da dürüm yemekten malulen emekli olduğu için aslında aklında hiç olmayan ve diğer niceleri gibi senelerce çürüteceği Dorukhan'a fırsat verdi. Dorukhan kötü giden sezonda kahraman çıkarma ihtiyacı duyan Beşiktaş taraftarına ilaç gibi geldi. Onun da beğenilmeyeceği, burun kıvırılacağı zamanlar gelecektir ama buna daha 1,5 sezon var.

2) 2 box2box ile oynamanın 2. amacı ise Sanıyorum ki kanat ağırlıklı oynamak yani bol bol orta kesmek. Elde Caner ve quaresma bey varken pas yapan değil koşan bir orta sahayı tercih ediyor hoca. Üstelik "olum hocaya bak, bu çıkardığı kaçıncı genç topçu" övgüsünü de üzerinde toplayacak. bu da egosu şişkin mobbingci müptezel için bulunmaz bir nimet. Aslında Dorukhan'ın ilk 11'e nasıl girdiğini hepimiz biliyoruz. Medel-Dorukhan + kanatlardan hücum kombinasyonunun topçusu burak Yılmaz mıdır ondan çok emin değilim. burak'ın sanki Ozzy-Tolgay-Ljajic tarzı pas yapıp araya top atan adamlara ihtiyacı var.

beagle dedi ki...

Dün Alanya hucumlarini izlerken Şenol'un muhteşem idaresi sonrasinda geldigimiz durumun vehametini hissettim. Biz bu hoca ve oynattığı futbolla bu ligde 4-7 arasina oynayacak bir takimiz. Beşiktaşı Kasimpaşa yapti...

@Basar

Oğuzhan'ın direncinin düşük olduğuna hiç katılmıyorum. Bizim defansif olarak zayıf olmamız çok fazla enerjisi düşük oyuncu barındırmamız ile birlikte sahaya yerleşim ezberimizin tamamen bozulmuş olmasından kaynaklanıyor. Takım saha içinde uyumlu hareket etmiyor. Kim kimin nerede ne yapacağını kestiremiyor. Biliç'in 2 senede oturttuğu structured yapıdan eser kalmadı.

Beşiktaş belki topu bırakmalı diyoruz topu bıraktığında da aynı şekilde perişan oluyor rakibi kaşılarken. Baya acziyet halinde şu an.

4-3-3 oynasa bilmem ne yapsa diye boşa atıp tutuyoruz. Adam 35 senedir oynattığı taktiği bile doğru düzgün kurgulayamaz hale gelmiş ... Taktik değiştirse rolleri nasıl dağıtacak bu kafayla ?

Basar dedi ki...

Övünç,

Ben de senden çok farklı düşünmüyorum. '(Gerçekte Ozzy fizikli değil ama zekası ile iyi pozisyon alan bir adam)' yazdım. Ozzy evet fizik olarak çok güçlü değil (ki olmaması da lazım) ama hem zeka olarak zaten kapatması gereken alanı kapatıyor hem de koşu mesafesi olarak da gerekli mesafeyi kat ediyor. Ben hocanın düşüncesini kendimce yazmaya çalışıyorum.

Senin yazdığın, benim 2. maddemi tamamlıyor aslında.

Dur bakalım, quaresma gidecek söylentileri var. Giderse uzun süredir Beşiktaş adına güzel bir haber almış olacağız. Direnç düşüklüğünün en büyük sebeplerindendir quaresma. Hem koşusu - geri dönüşü az hem de kaptırdığı bir tomar top ani atak olarak kalemize geri dönüyor. Yabana atma, burada takımın attığı her geri sprint zaten zayıf olan direnci biraz daha düşürüyor.

Xavier dedi ki...

https://twitter.com/OptaCan/status/1087292217277009920

beagle dedi ki...

Gene dehşet içinde bir transfer dönemi.
Konoplyanka olursa yeni bir bela gelir. 3 5 maç iyi oynayacak diye bela almamak lazim. Bkz Feghouli belasi.

Öte yandan Pjaca gelirse ihtiyacimiz olan fiziksel iyileşme biraz başlar iyi olur.
Nkodou mu neyse ondan da umutlu değilim.

Sagbek diye Simic gelirse gene bela. Altyapi stoperlerimizden kötü bir stoper. Sagbek hiç değil.

Ama Polonyalı (Bereznets her neyse) veya Karsdorp gelse bir anda biraz daha duzeliriz.

Love gitmiş Qımıl gidişi de ciddileşmiş. Nolur problemli pislik herifler almayin kulübe.

Basar dedi ki...

Şenol Güneş büyük bir mobbingci ve muazzam bir genç futbolcu düşmanıdır. Şu Umut Nayır ve Güven ile ile yılı geçirirdik. Wagner Love ve Pektemek’ten daha çok katkı verirlerdi.

yilmaz dedi ki...

@Basar bugün açıklanan finansal tabloya göre, yorumlardan anladığım kadarıyla (finans uzmanı olmayı bırak, 3'ten fazla sıfırı olan rakamları bile zor toplarım) gökhan süzen loading...

Merak etme, Nayır da Orkan da seve seve oynayacak, oynatacaklar. Geçen sene Bayern'le eşleşiyoz, forvetimiz yok diye 33 yaşındaki Love'u bonservisiyle alan yönetim de yediği nanelerin hesabını vermeden vınn yapacak gibi.

Emrah D dedi ki...

şenol güneş hataları olan bir futbol insanı ama sırf şenol güneş gömmüş olmak için şenol güneş gömmek iyice revaçta bu ara. bir nevi spor.

Xavier dedi ki...

Son 6 aylık dönemde;

Biz 156 milyon lira zarar
Fener 54 milyon lira zarar
Galatasaray 2 milyon lira kâr

açıkladı.

Bravo başkan aynen devam. STAD YAPTIK!!!

Emrah D dedi ki...

medele şu kadar teklif bekleniyormuş bu kadar gelmiş filan yok adam yılda 2300000 euro alıyor teklif kaçsa ona sat gitsin. zaten kadroda şu mevkinin as adamı (2-3-4-5-6-8) diyebileceğim hiç bir mevki yok bana sorarsanız normal maçlarda bek kapanan takımlara karşı stoper oyuncusu, maalesef ötesi değil.

toplam maaş yükümüz 40 milyon. Kontratı biteceklerinki (2si kadro dışı; tolga, pideci, pektemek, adriano) bunun 7buçuğunu oluşturuyor. teklif olduğu veya bir şekilde gideceği söylenen medel, q7, tolgay ve love (sonuncuya para vererek göndermek gerekebilir ama neyse) 8 milyon alıyor.

maaşı kazık gibi kalbime oturan lens 2,250 milyon larin 1,6 milyon alıyor ve bunlara bir talip de yok gibi. lens belki ingilterede oynamışlığı var diye bir yerlere çakılabilir ama larinin kazık kadar boyuyla çakıldığı tek yer mabadımız.

kimseyle kontrat uzatmayıp (karius ve ljajic mecburi opsiyon diye biliyorum, karius öyle değilse bile 1.4 maaşla bence kesin tutulması gerekiyor) larin hariç lens dahil gidebilecekleri de satarsak maaş bütçemiz 22 milyon (güven dorukhan dahil 13 as seviyesinde, 5 altyapı seviyesinde toplam 18 oyuncu + 4 kiradan dönen).

karius - yenisolbek mirin vida gökhanıncesedi - dorukhan oğuzhan - caner ljajic güven - hırhız

yedekler: roco necip larin orkan sedat aras???? umut alpay mertcan muhayer utku ersin

olmayan yedekler: necip hariç herhangi bek, necip hariç herhangi orta saha

eklenebilecek altyapı oyuncuları (seneye U21 ligi iptal oluyor, yaşı U19u kurtarmayanlar ya A takıma gelecek ya serbest bırakılacak): 2 stoper 2 orta saha 2 açık/ofansif orta saha.

bunlara ek olarak seneye yaşı U19 kurtaran iki bek bir stoper bir santrfor var gelecek vaadeden onları eklemiyorum.

eksikler: 1 as solbek 1 hem bekleri hem orta sahayı yedekleyecek necip hariç kişi. bana sorarsanız eskişehirden feyziyle cemaliyi alıp kapatabiliriz ama solbek illa afilli yabancı olsun derseniz o da olur.

toplam kadro yıllık maaş maliyeti de 25-28 milyon arasında kalır. kulübü kurtarmaz ama fena da katkı olmaz.

Emrah D dedi ki...

tüm bunlara (agresif satış, az alış) ek olarak, nasılsa alttan bir dolu gelen stoper var diyerek vidayı güzel müşteri çıkarsa satıp hem kasaya para koyar hem maaş yükünden (3 milyon) çıkarsak her şeye (CL olmaması, kurun coşması, faiz giderlerinin artması vs vs vs) rağmen bu yılı da artıda kapatıp 4 yıl üst üste operasyonel kar 3 yıl üst üste de finansal gider dahil kar ile yolumuza devam ediyor olabiliriz.

(cümleye gel)

kaan dedi ki...

''Yazmayayım dedim ama kendimi tutamıyorum!

Umut Nayır 25 yaşında yani artık genç yetenek statüsünden olmuş statusune geçmiş yaşta. Bu güne kadar ikinci ligde oynamış. Orada çok gol atsa sorun değil, hep 3 gol filan atmış. Adamın pazarladıkları özellikleri hukuk okuması ve Beşiktaşlı olması... Ha bir de adamın adı güzel.

Bunun yanı sıra kadronda zaten 4 forvetin var, mıh gibi takıma çakılmışlar. İkinci ligden 5. Forvet almanın anlamı nedir? Sonra burada borç hesabı yapıyoruz. Adamın maaş için 10000 forma satman lazım, bir forma %50 kar bıraksa 20000!

Serkan Rençberden umutluydum ama bu transfer beni umutsuzluğa sürükledi.''

Acaba bunu hangi muptezel demis?

kaan dedi ki...

Diğer konu ile ilgili; 25 yaşına kadar super lig görmemiş topçunun Beşiktaş’ta işi olmamalı. 5. Forvet olacaksa alt yapıdan alsınlar daha iyi.

Bunu da ayni muptezel soylemis.

Basar dedi ki...

@disco
Ben geçen seneden beri hocayı da yönetimi de gömdüğüm için eleştirini üstüne almıyorum.

Sadece sevmeyip saygı duyuyorken nefret etme seviyesine yükseldim.

Basar dedi ki...

@kaan

Gayet güzel yakalamışsın ama fikirlerimde değişiklik yok. Transfer edilmemesi gerekirdi. fakat...

Love 3 milyon, Pektemek 1,7 (oldu sanırım) Umut Nayır+Güven onlar kadar oynardı 400bine. Yıl zaten Negredo’yu satınca kayıp oldu...Ha diyorsan bunlar (Umut-Güven) Beşiktaş’ın forveti değil ne mobbingi, o zaman Negredo’yu konuşalım... Hoca benim için neresinden tutarsan tut elde kalıyor, kusuruma bakma. İnsanın bağı kopunca, karşısındakinin her yaptığı batıyor.

Emrah D dedi ki...

@Basar

hocam benim eleştirim sana özel değil blogun genel yönelimine karşıydı, bir çok kararını eleştiriyorum ben de hocanın ama artık hoca süt beyaz dese yok siyah denilecek hale gelindi.

beagle dedi ki...

Bu Umut Nayir konusu nereye kadar uzaniyor bilemiyorum ama genç oyuncu oynasin yanlisi ben @Başar'ın yazdiklarinda sikinti gormedim.

Bjk gibi takimlar 25 yaşında hala kendini kanitlamamis adam almamali. Gomülmesi 1 maç alir. Basın zaten linç için halatla bekliyor.
Dorukhana 2. maçında gelen elestiriler yaşı 26 olsa, ipini çektirirdi.

Bu sene 2.lig topcusu istedim ben mesela, Terodde. 17 maç 22 golle oynuyordu. En az 3 sezon da yüksek yuzdeli gol atmıştı. Zafer Biryol, Taner, Mehmet Yildiz falan bulmuyorsan alma. Altyapidan illa ki Mehmet Guven, Umut Nayir, Gokhan Suzen,Fahri Tatan kadar oynayan adam cikar.

Umut Nayir salginina ben kapilmadim. Adamda çok birşey yok. Iyi sezonu 10-12 gollük forvet işte. Illa çok kötü olmak gerekmiyor bizde iş yapmaz olmak için. Orkan da gereken fiziki aşamayı yapmaya niyetli değil. Ona da bay bay.

Güven bizde santrafor olmaz ama iyi driblingi var. 1.80 kenar forvete uygun fizik. Umarim bir an önce görevi alır yapar yerleşir.

Önce detoks. Love Babel artı Q ve Şenol ile temizleniriz epey. Altyapida 2 iyi yaş kategori takimimiz var.

@Xavier
Atlanmamasi gereken konu. Doğru dürüst Bonservis odemezken 6 ayda 30M Euro üzeri zarar var. Bu döneme AL gelirleri var dersek durum oldukça tehlikeli. Büyük borçla Stad yaparsan batarsin... Tabi politikacilar serumu baglamazsa.



sports guy dedi ki...

Yonetimle de aramin iyi oldugu soylenemez de bu zarar gayet normal. Zaten CLde oynarken 5 milyon tl civari kar anca aciklamistik. GS de anca 3 aciklayabildi. CL gormeyen takim tepetaklak oluyor boyle.

Maaslar baya eritildi zaten negredo ve pepe'nin gidisiyle, sonraki 6 ay bilancosu daha saglikli gelir diye dusunuyorum.

Ha burak beylere 4 falan veriyosak onu bilemem tabi :)

Basar dedi ki...

@beagle
Umut transferi yapıldığında eleştirmiştim. 4 forveti olan takımın 5.ye ihtiyacı yoktu, hala da aynı fikirdeyim. Şimdi ise Güven ile birlikte Love-Pektemek kadar oynarlar ama hocanın genç futbolcu düşmanlığı ile bu opsiyon mümkün değil diye yazdım. Bu yüzden bir tezat var gibi gözüküyor.

Senin yazdığın detoksun gerçekleşeceğini sanmıyorum.

@disco
Evet hocanın her yaptığı batıyor artık. İlk fırsatta Güven'i kesti ve hazır olmayan Burak'ı oynattı (Negredo'ya yaptığı hala aklımda) Tolgay'ı gözden düşürmesi, Oğuzhan'ı yuhalatması (hala 10 numara düşünmesi), Quaresma'ya aldığı kırmızıdan sonra fütursuzca hemen forma vermesi, Orkan hakkında söyledikleri, Fatih'e hafif yollu kapıyı göstermesi, Burak'a kefil olması, Şener'e selam çakması, Serdar'a zamanında almak istemiştim demesi (daha önceki beyanatında sizin kaptanınız bana gelmek için yalvardı demişti), Fabri'yi isterim demesi (Karius ile 1,5 yıl daha sözleşme var...)

Hocayı sevmiyorum ve istemiyorum. Beşiktaş'a zarar veriyor artık. Kaldı ki kulüp öyle ya da böyle zor dönemlerden geçiyor. Hocada bunu toparlayacak, takımı ayağa kaldıracak ışığı göremiyorum.

Bence de Umut'un üst sınırı maksimum Mehmet Batdal olur. Başakşehir'in eli para görünce ilk değiştirdiği parça :)

@disko

Şenol Güneş'in durumu "Kendim ettim kendim buldum".

beagle dedi ki...

@Sports
Tabloyu dün gördüm. Hala 40m Euro maaş bütçesi. Üstelik 2 3 6 7 11 bence 9a da sezon sonu transfer gerekli.

Uzun süre önce yazdim 1M Euroya Bjk forması giymeyecek herkes gidebilir. Sadece çok formda/milliler ve W.Class adamlar için 20 üzerine ekleme olmali. Biz sezona göre 20-30 bandinda olmazsak batariz. Gelirimiz ona musait.

Yeni baskan adayi da saklaban çıktı. Zlatan diyor. Formadan cikar diyor.Altina da 3 sene oynar yazan mal var. Formani 30 Euroya satsan cirodan yillik 6M Euro için 200.000 forma eder.
Ama cironun konu ile pek de ilgisi yok. Kartal Yuvasi net karlilik %2.5 falandi. Hadi %5 olsun.
3.2Milyon forma satman lazim çıkması için. Zaten 509 satiyordun.
3.5 -4 milyon forma satamayani taksimde gelen geçen ... mi?
Kimi kandiriyorsunuz?

beagle dedi ki...

Önce 5m a göre hesaplanistim. 3.5 vergisiz olur. Ayaginiz alişşın.

sports guy dedi ki...

@beagle

40 milyon pepe negredo ve babel'i iceriyor mu? Sirf onlardan zaten 12 civari maas tasarrufu var. 50lere dayandigimizi da sanmiyorum ya o kadar alan adam yok takimda, dedigim gibi burak'a ne veriyoruz bilmiyorum da.

Gerci zaten 60 da olabilir anasini satayim kap'a maas bile bildirmiyoruz ki artik neyi nasil hesaplayacagimi sasirdim.

beagle dedi ki...

@Sports
29 topcu var. Liste
https://www.transfermarkt.com/besiktas-jk/kader/verein/114/saison_id/2018/plus/1

Tek tek toplayinca 40-45M Euro arasi görünüyor.

Vagner Larin Roco Pekto Tolga Tolgay desem, kullanmadiklarimiz bu paraysa nasıl 40ı buluyoruz anlarsin...

fidddas dedi ki...

Arkadaslar 5 ay icin guney amerikadayim. Buenos Airesten gezmeye basladim. Arjantin, sili, bolivya, peru, ekvador, kolombiya, meksika ve kubada olacagim.
Hazir takimin butcesinin battigi aciklanmisken, burada biraz oyuncu izleyeyim:). Nasil olsa tanidik menajerden degil diye almazlar ama belki futbol ulkelerinden gelen bi santrafor, bi kanat forvet, bi ortasaha ve bi sag/sol bek islerini gorur :).
Saka bi yana maas butcesini 20m euroya dusurmezlerse durum vahim.

EC dedi ki...

haftaya Sili deyim bende

sports guy dedi ki...

@beagle

Abi tek tek toplamak zor is iste cunku maasini bilmedigimiz adam sayisi fazla :)

Mesela roco'nun maasi belli mi? Hayir maalesef.

Mirin burak vb bunlar da belli degil. Ha belli olanlardan 45 cikiyosa zaten aman aman, onu oturup hesaplamadim da sen oyle diyosan oyledir elbet.

beagle dedi ki...

Sakat anlaşmalar hariç (Burak gibi) maaşı bilinmeyen pek yok. Roco bonservissiz 1.5 maaş grubundan.


https://www.google.com/url?sa=i&source=web&cd=&ved=2ahUKEwj89O7X6oTgAhVMC-wKHdQIB4QQzPwBegQIARAC&url=https%3A%2F%2Fwww.mynet.com%2Fbesiktas-in-yeni-transferi-enzo-roco-nun-maliyeti-belli-oldu-165877-myspor&psig=AOvVaw3woR5z5Ss_moYgjjFrhJoo&ust=1548364849298798

yilmaz dedi ki...

@fidddas, @EC sağ beksiz gelmeyin lütfen :)

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

Bu maaşlarla ilgili bir derleme yapmıştım sezon başı. Giden oyuncuların yarı maaşlarını çıkararak ve gelen oyuncuların yarı maaşları ekleyerek güncellemeye çalıştım. Belli olmayan 1-2 parametre var. Bazı oyuncuların maç başı ücretleri var. Pektemek ve Töre gibi(Atiba da olabilir). Bazı oyuncularında puan başı ücretleri var. Ayrıca gençlerin maaşları da net değil. Utku ve Fatih için 200 bin avro yazdım. Şenol Güneş ve ekibine de 3,5-4 milyon avro yazabiliriz ayrıca.

Primler ve gençler için 1-1.5 milyon avro daha eklenebilir.yaklaşık 2018-19 için 44 milyon avro + gelir vergileri gibi bir maaş ödememiz var. Vergi oranı nedir bakmadım ama %15 bile olsa 51 milyon avro ediyor.

sports guy dedi ki...

Valla mynet uzerinden adamin maasini ben teyit edemem. Ha muhtemelen o civarda aliyordur zaten o acidan bakarsak tamam, ama ortada resmi bir aciklama var mi? Yok.

Medel de aciklanmadi mesela bildigim kadariyla. Cok var daha boyle. Yakin donemde alip da maasini acikladigimiz kac oyuncu var hatta bence bu daha dogru bir soru olacaktir :)

Larin? Adem? Love? Medel? Mirin?

Gazeteler ortaya figur atti bu adamlarla ilgili, ama bildigim kadariyla resmi aciklama hic yapilmadi. Yaniliyorsam duzelt.

Zaitsev dedi ki...

2 sene önce Umut Nayır alınsın diyen birisi olarak bende o mevzuya dalayım. Topla ilişkisi fena değil. Vuruşları vasatın üstünde. Hareketli bir oyuncu. Gol lazımken at ön tarafa bassın, ortalığı karıştırsın. Eli belinde takılmaz.

1 ve 2ci forvetimiz olamaz. Ancak 3cü forvetimiz olur. Pektemek'in yaptığı işi 6da 1 maliyetine yapar. Sürekli oynatırsan da 15 golü bulur. Ama o ihtimal yok.

@ kaan'ın dediği gibi 3 gol atan birisi değil. Son 2 sezonda 32 gol atmış.

@ beagle'ın dediği gibi iyi sezonu 10-12 gol belki biraz daha fazlasını atar ama buna 6 penaltı eklersek Cenk Tosun istatistiği olur :))

beagle dedi ki...

Ben de resmi anlaşmalardan/açıklamaları maaşları finansal teyit edemem. Bir sürü elden ödeme komisyon vb oluyor bu ülkede.

Neyse 12M gidip Burak gelince hala 40M üzeri bir maaş yükündeyiz. En önemli problem oynatmadigin, şüpheli oyunculara bu paraları vermek. Hatta Demirören sendromuna da girdi Fiko. Altyapidan cikardiklari , oynayan oynamayan gençlere yillik 250 bin Euro dan yapmış anlaşmaları. Necipin maaşını Milyon Euro ligine cikarmasindan, daha A takim yüzü göremeyen Oguzhan Aydoğanla ilgili 600 bin Euro gibi maaş dedikodusundan durumun vehameti bellidir.

Fikret Orman Beşiktaşın parasini harcarken ölçek duygusunu kaybetmiş, elestirenlere de dayak kötek küfüre dönmüştür. Artık Beşiktaş'a zararlıdır.

Hesaba dönersek Vagner ve Qimildan kurtuluş 5M eder. Gelecek kanat oyuncusunu çok iyi seçsen 1-1.5luk birini getirsen vb... Hiç umudum yok. Izquerdo diye enfes fizikli, müthiş golcü bir pigme bulmuşlar gene paraları gömecek...

Zaitsev dedi ki...

Giden 12 milyon nereden çıkıyor bu arada. Pepe/2 = 2.4 milyon, Babel/2 = 1.05 milyon, Negredo = 4.25 milyon. Toplasan 8 milyon avro etmiyor.

Vagner giderse bu yıl için 1 milyon avro da ondan tasarruf olur. Q7 giderse 1 milyon da ondan.

Kanat oyuncusu yerine bek alalım. Sol bek alıp Caner'i sol açık kullanalım. Hem ön tarafa ekstra hareket gelir hem de defansif zaafiyet azalır.

Şenol hocamız da biz Michael Lang'ı alacaktık o yüzden Zeki'yi istemedik demiş. 6 yaş büyük adamı tercih ediyormuşuz yine. Sonra tercihler değişmiş. Helal olsun.

Emrah D dedi ki...

@Zaitsev

ben izledim. "ben esas zekiyi istedim bonservisi 2 milyondu bütçemiz 1buçuktu o yüzden daha ucuz 1buçukluk langa yöneldik, sonra o da olmadı almanyaya gitti o para da zaten başka transferde harcandı gitti" mealinde bir şeyler dedi

Basar dedi ki...

Valla SS feda tarzı maaş-futbolcu-yönetim modelinden başka çıkış yolumuz yok. Bunlara Gomez tarzı bir kaç topçu ekleyebilirsin en fazla.

Kısaca SS hocanın sırt döndüğü altyapı, hocanın sırt döndüğü genç oyuncular, hocanın sırt döndüğü gurbetçiler ile devam etmek zorundasın. En fazla Abu-Talisca tarzı kiralama yapanları takıma eklersin.

Bu model için bu hoca uygun değil yine Samet-Biliç tarzı hocaya ihtiyacın var.(beğen beğenme) Bunun dışında, böyle bir yönetime de ihtiyaç yok. Arkadaşlar maaş yükünü boşuna yükseltmediler herhalde!

kaan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

@Zaitsev
Sportsun belirttigi 12 yillik bütçe cinsinden. Benim söylediğim 5 de. Pepe belki alacaklarini bırakmıştır. Malum oynamadi ödeme alamayinca.

Vagner ve Qnun 1.5 yil daha kontratlari var. Dedikodu Vagnerin 900bin E alip s.ktir olacağı yönünde.

Buna video yapip Negredoyu kestirten Kral diyen herkesi de bu vesile ile andik. U-19dan Oguzhan Akgünü ayni miktar maç oynatsak, daha fazla atar şimdi de 20M bonservis yapardi. Habire çime takilip düşmezdi. 7-8M euro cebinde kalirdi.

Yorum Gönder

Ara