.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Aralık 2018 Perşembe

STSL 17 Kasımpaşa - Beşiktaş


Tarih: 22 Aralık 2018 Cumartesi 19.00

Stadyum: Recep Tayyip Erdoğan Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Cüneyt Çakır

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Enzo Roco/ İlhan Depe, Abdul Khalili

Cezalı Oyuncular : Tolgay Arslan(Kadro Dışı), Caner Erkin / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

169 Yorum:

carlito dedi ki...

Kasımpaşa ligin hem en çok gol atan, hem de en çok gol yiyen takımıymış!
aynı zamanda rakip ceza sahasına en çok giren takım Beşiktaş iken, 2. sırada da Kasımpaşa yer alıyor.. dolayısıyla gol düellosu şeklinde geçecek bir maç olması sürpriz olmaz.. zaten bizim gol yemeden tamamlayabildiğimiz maç çok nadir, önemli olan yediğinden fazlasını atabilmekte.. bu sezon en büyük sıkıntımız gol yükünü çekecek hücumcularımızın netleşmemesi oldu.. Babel'den şu an kadar yeterince verim alamamamız bu konuda en çok zarar veren noktaydı, zira eldeki santraforların hepsini toplasan (Güven'i hariç tutuyorum) bir Negredo bile edemediği için Talisca da gittikten sonra gol yükünü çekebilecek yegane isim Babel'di, ondan da sakatlık ve disiplin sorunlarıgibi çeşitli sebeplerden haftalardır yararlanamadık.. yarınki maçta oynayabilmesi mümkün deniliyor, umarım 11'de başlayıp formda bir oyun sergiler, çok ihtiyacımız var buna..
takımın kanseri Q efendi bu kez yedek başlarsa şaşırtıcı olmaz, haftaiçi idman eksiği de olmuş duyduğuma göre..

beklediğim 11;

Karius
G.Gönül Medel Vida Adriano
Atiba Dorukhan
Lens Ljajic Babel
Güven

Kasımpaşa'da Trezeguet'nin kadro dışı kalması da bir avantaj, umarım bunu değerlendirebiliriz.. zaten bu maçı şampiyonluk yarışında var olup olamayacağımız hususunda son noktayı koyacak belirleyici maç olarak görebiliriz.. yenersek (olası bir Başakşehir puan kaybı da olabilir) yarışa dört elle tutunmuş olacağız ve devre arası transfer/kamp döneminin ardından elimizde kalan tek kulvar olan lige daha güçlenmiş, herkesten daha istekli şekilde başlama şansına sahip olabileceğiz..
kaybedersek de en azından artık şampiyon olamayacağımızı kabullenecek ve boş umutlar beslemekten kurtulacağız, devre arası transfer dönemini buna göre şekillendirip, ağırlıklı olarak yeni sezonu planlayacak şekilde hareket edeceğiz...

sinek savar dedi ki...

setenistler gelmeden yazayim.

4-6 aliriz. Attigin gol, yedigin ofsayt olsun.

not: Su yasima geldim, anasina soveni, allahina soveni, bacisina soveni gordum ama bir tane "Laz" diyen besiktasli gormedim.
O belli bir guruh tarafindan kullanilan bir terim.

turgay dedi ki...

bahis oynayacaklara tavsiyem babel gol atara oynasınlar. en az 2 gol atar kırmızı kafa

Pheaglix dedi ki...

- stoperde necip ya da medel ile çıkarsak (ki fatih ile çıkmayacağımıza göre ikisinden biri oynayacak) diagne maç boyunca sıkıntı yaratır. eduok ve trezeguet (affedilmiş) de bizim garip bir şekilde iyi görünen ama aslında rezalet savunmamıza çok ters gelebilecek oyuncular. necip ile birebir kalmaları durumunda necip'in haftalardır beklediğimiz takımı yakması durumu yaşanabilir. duran toplar ve ceza sahasına yakın yüzleri kaleye dönük aldıkları her top bizim için sıkıntı. olur da geçen sene porto'nun bize karşı kendi evinde oynadığı sürekli sıfıra inme üzerine olan oyun tarzı bir şey oynarlarsa 90 dakika kalp krizinin eşiğinde geçer maçı izleyenler için.

- kasımpaşa'nın hücum hattı dikine gidip, spektaküler hareketler yapabilen ve yay civarından beklenmedik şutlar çıkarabilen oyunculardan oluşsa da bitiricilikleri çok da iyi değil. karius'un vasat bitiriciler ile birebirde şu ana kadar gayet etkili olduğunu ve uzaktan şutlarda da fena bir performans göstermediğini (hatalı sayılabilecek goller hariç) düşünürsek bu açıdan çok sıkıntı yaşamayız (tabi ki bireysel hata yapmadığımız sürece.)

- kasımpaşa savunması bizden daha beter. son maçlarda biraz başarabildiğimiz hareketli hücum ile mutlaka gol buluruz. hele babel istekli bir şekilde dönerse ve forma adaleti devreye girmeyip quaresma ilk 11 başlamazsa ankaragücü maçının tekrarını yaşayabiliriz. yalnız hücum hattımızın fazlasıyla istekli olması önemli. rakip savunma hataya epey meyilli. eğer love ve q gibi çok da fazla zorlamayan oyuncular ile oynarsak rakibi rahat bırakıp zayıf savunmalarından yararlanamayız. benim bu maç için ideal üçlüm güven-lens-babel. dorukhan'ın da mutlaka oynaması lazım, ceza sahasına giren orta saha oyuncusuna ihtiyacımız var. eğer babel beklenen performansı veremeyecek gibi bir ilk devre çıkarırsa ikinci devre (maalesef) pektemek girebilir. eğer hala gol bulamazsak da q 70'ten sonra b planı olarak iş yapabilir. ama kasımpaşa'nın zayıf karnına hücum edebilmemiz için statik oyundan kaçmamız şart.

- kasımpaşa'nın dengesiz savunması aynı zamanda onları 0-1'i çok kötü oynayan bir takım yapıyor, ki geriye düştükleri maçlarda biraz düzgün hücum yapabilen takımlara karşı ciddi sıkıntı çekiyorlar. ancak üç yıldır korkunç bir kontra atak hücumumuz olduğundan dolayı bu bizim pek işimize yaramayacak. sırf 1-0 performansımız bile 15-16 sezonunu özlemek için yeterli.

özetle @carlito'nun söylediği gibi karşılıklı bol gollü bir maç izlememiz olası. kasımpaşa bulduğu her duran top ile tehlike yaratır, aynı zamanda eduok ve trezeguet'nin yaptığı her dribbling bizim için potansiyel faul. öbür tarafta da akan oyunda bizden daha kötü savunma yapan rakibe karşı bir anda maçı bitirme noktasına gelebiliriz. dışarıdan izleyen birisi için epey eğlenceli maç olacak, ama tabi ki biz yine ömrümüzden birkaç gün daha kaybedeceğiz.

bu maçı kazansak bile 17 maçın 9'unda puan kaybederek devreyi tamamlamış oluyoruz. aynı zamanda avrupa ligi'nden de elendik, yani geçen seneki gibi "ama şl'de lider çıktık" gibi bir savunmamız da yok. türkiye kupası fikstürü de haliyle herhangi bir sıkışıklığa neden olmuyor. bu ilk yarı performansının kesinlikle izahı yok. üç sene arka arkaya şampiyon olduktan sonra yaşansa bir nebze kabul edilebilir, ama dördüncü olunan bir sezonun ardından yaşanması takımda köklü değişiklikler yapılması için yeterli bir sebep. ama biz tabi ki bunu yapmak yerine aynı teknik kadro ile devam edip, belki 1-2 oyuncuyu gönderip, 29-30 ocak civarında da ikinci devre boyunca 3-4 maç oynayacak bir oyuncu kiralayıp işleri düzeltmeyi umacağız. ikinci devre boyunca da bir grup taraftar takımın kurtuluşunun (hala) şenol güneş'in arkasında durmaktan geçtiğini söylemeye, öbür taraftan başkan "benim tek suçum şampiyon olmak istemekti" diye saçmalamaya devam eder.

hastati dedi ki...

basketbol takimi gibi 11 kurmuşuz :) pivot,kisa forvet, guard :)

Pheaglix dedi ki...

şenol güneş ve yedi ön liberolar olarak çıkıyoruz sahaya. maça dair en ufak umudum yok şu saatten sonra. hoca'yı savunanlar bu onbiri nasıl savunacaklar çok merak ediyorum. gerçi onlar da takım üç haftada bir maç kazanınca ortaya çıkıyorlar sadece.

Pheaglix dedi ki...

bu sezonla ilgili elimizde olumlu hepi topu iki şey vardı, onlardan birisini muhtemelen birkaç aylığına kaybettik. diğeri de forma adaleti gereği yedek oturuyor bu maç. iş artık iyice karanlık mizaha döndü. çocuğun da arka arkaya attığı iki gol de var'a takılmış oldu. ikisinin de lens'in yaptığı kural ihlalleri yüzünden olmaları da kötü bir tesadüf.

bu arada maça kendince maça özel kadro çıkartan hocamız ilk dakikada presçi orta sahamız sakatlanınca yerine babel'i aldı :) babel'in oynaması gerekiyordu bu maçta orası tamam da, bari daha ilk dakikadan aslında ne yaptığın konusunda hiçbir fikrin olmadığını belli etmeseydin.

Murat dedi ki...

teşekkürler Senol Güneş artık git istersen

met1903 dedi ki...

Top Atiba'ya geldiğinde futboldan tiksinen bir ben miyim? Sırf sadakat için artık futbolla hiç bir alakası kalmamış bir adamı oynatmak da zaten bizim gibi romantik takımlara yakışır.Necip'i ısrarla stoperde oynatan sevimli Trabzonlu da bu maçtan sonra vazgeçer artık bu huyundan,tabi hala takımın başında kalabilirse.

Murat dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Murat dedi ki...

2. golü ne zaman yeriz diye keriz gibi seyrediyor Besiktaş taraftarı, ayıp yahu...lütfen domalarak yenilelim birşeyler değişecekse yeter hımını kıs kıs..

yilmaz dedi ki...

Meraklanmayın beyler hoca birazdan lens quaresma değişikliği ile maçı koparacak

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

Beşiktaş bu takım. Bu kadar defansif kadro ile sahaya çıkma lüksü yok.

Şenol hoca, menüde yeni bir deneme yapmaya çalışan şeflere döndü.

Bu berbat kadro'da vasat üstü oynayacak 2 adam sakatlanması işin tuzu biberi oldu.

Atiba maça üst oynamış gibi oynuyor sahada. Biz gol atamayacağımıza göre yememiz lazım. Epey uğraşıyor.

Allah Fatih'e güç, kuvvet ve şans versin. Maçın skorunu geçtim. Şu çocuk kendini göstersin.

Son oyuncu değişikliği olarak Ljajic'i çıkarıp tüy dikmesini bekliyorum hocanın.

BJK4EVER dedi ki...

@carlito,

Yazini cuma gunu okudugumda beni acayip bir gulme tuttu kardesim. Uzunca bir cevap yazacaktim da degmez dedim. Hala sampiyonluk umudu tasiyacak kadar safsin. Hatta su mactan sonra bile tasirsin, cunku nasilsa puan farki sadece 9. Hemde Kasimpasa deplasmani zor (!), herkes puan kaybedebilir. Neye istiyorsan inan, ama sampiyon olacak takim bunu catir catir belli eder. Derbi galibiyetinden sonra Alanya deplasmaninda 1 puan icin degil, 3 puan icin catir catir oynar, 60 dakikayi cope atmaz! Basaksehir-GS macinin berabere bitip 2 rakibinin de puan kaybettigi mac sonrasi ic saha macinda oyuncularini oyle gazlar ki, rakibi sahaya gomup alirsin 3 puani. Onu da yapamiyorsun. Bak, Basaksehir yine puan kaybetmis durumda ve puan farkini 6'ya indirme sansin varken yine 3 onliberoyla cikiyorsun maca, 1 puana razisin, Kasimpasa'dan korkuyorsun. Bu zorlu donemde kazandigimiz tek mac GS maci, onu da bala gote kazandik. Futbolun adaleti olsa icimizdeki sinsinin maci sabote eden oyuncu degisikliklerinden sonra GS golu atip berabere bitirirdi, ama plani islemedi ve hasbelkader kazandik. Ama bu mac mesela sinsi hamsinin plani tutuyor, tam istedigi gibi.

met1903 dedi ki...

Odin lütfen 5 olsun şu maç da belki haysiyetsiz Trabzonlu bırakır ya da kovulur.

yilmaz dedi ki...

İstifa nöbetindeyiz bu akşam.

hastati dedi ki...

Senol Gunes : "toplumsal barisin daimi olduğu, insanların barış içerisinde yasadiklari, muasır medeniyetler seviyesinde ..." :)

met1903 dedi ki...

Şenol Hoca omnipotentçiler nerede sesiniz çıkmıyor!

yilmaz dedi ki...

İstifa mistifa yok beyler, dağılın

sports guy dedi ki...

Hocanin Negredo yorumunu gordukten sonra alenen dalga gectigine kanaat getirdim ben artik.

Gecmis icin tesekkurler hocam eyvallah da bari bizi aptal yerine koyma, hic gerek yok boyle seylere valla bak.

Zaitsev dedi ki...

yilmaz +1

Şenol hoca kovulmazsa istifa etmeyecek. Çok net. Seneye Avrupa'ya bile gitmek mucize.

Bu dakikadan sonra hoca kalacaksa devre arası transfer filan yapılmamalı. Boşuna masraf ve eldeki değerleri çarçur etmekten başka bir halta yaramaz. Tolgay'ı verip Şener + Ozan gibi bir fanteziden uzak durmak lazım.

Çakır rezil bir penaltı yarattı. Resmen pozisyonun başını görmezden gelerek penaltıyı verdi. Fatih yerine Vida olsaydı vermezdi belki. Ama yine de teşekkür ediyorum. Onu vermeseydi kazara 2-2 olabilirdi maç. Kasımpaşa iyicene dağılmıştı. Şenol hocamız yine kahraman komutan olacaktı.

Yok mu U21de bir sol bek?

beagle dedi ki...

Bugün de geçen maçın faturayı Güven'e kesmis bunak hoca. Bu kadar genç sevmez hoca Lucescuydu diyeceğim ama Şenol bir çığır açtı.

Benim için renkler oyunculardan önce gelir. Rıza ya bile kusmussem, Oguzhanin kulak showlu aptalligindan dolayı soğudum. Ama kişiye sogumak demek futbol yorumu yapmamayi gerektirmez. Sergen evlat olsa sevilmez ama iyi topcuydu.

Neyse de konu şu. Önceki yillarki kargaşa futboldan akilli topa geçişte merkez faktörler Oguzhan ve Sosa idi. Ikisinin de eksikleri olsa da bize sınıf atlatmislardi. Bence iyi bir 10 olduğu bike şüpheli Sosa'nın bıraktığı oyun zekası ve karakter eksigini dolduramamisken bunak hoca 10 israri ile Oguzhani yedi. Her istatistik bu çocuk 8de oynarken daha iyi oldugumuzu gösterirken 10 da p.ç etti. Özgüvenini tribün destegini bitirdi.

Bugünkü özgüven katliamı Guven'deydi. Bakalım gorevde kalirsa bugünün suçlusu olarak Fatihi mi ipe çekecek.

Bu mobbinci, inadı aklinin çok önünde. , tibbi olarak bunak olduğunu düşündüğüm adamdan bir an önce kurtulmaliyiz. Burak Volkan Onur vb aldirir da yuvalanirsa 2 feda daha bizi toparlayamaz.

Yönetim mi? O çoktan degissin mümkünse. Görmek istedigim Başkan adaylarım Ahmet Nur Çebi veya Ali Gultikendir.

Hidayet dedi ki...

şu sonucu kasımpaşa'nın hocası bize karşı alsa ,gitmişti , ki gitti de . ama işte türkiye'de bu adamdan başka işini kaybetmekten korkmayan hoca yok . fatih terim dahil . sadece negredo konusundaki açıklaması bile şu adamı kovmak için yeterli fakat basiretli yönetimden de taraftardan da mahrumuz . hatta iddia ediyorum , aynı adam şu anda trabzon'da çalışsaydı yine kapının önündeydi .ama işte ah o iki sene şampiyonluk var ya ,bizi şampiyon yaptı ya . çünkü beşiktaş'ın şampiyonluğu şahıslara bağlıdır ,onlar yoksa yoktur . zaten zor şampiyon oluyoruz ..işte ekseri beşiktaşlı aklı . buldu gönüllü eşeği vuruyor semeri . şimdi bir de istediği adamları alın dördüncü olabilmesi için hocamıza . bir de fener ya da gs stadında kafasına birşey atılırsa, seneye de bizde demektir.

Hidayet dedi ki...

peki bu kadar değer verilen ,şişirilen adamın hiç olmazsa , " takıma faydalı olamadığımı düşünyorum , yönetimle de görüşüp her türlü kararı almaya ve beşiktaş'a kolaylaştırmaya hazırım " gibi bir cümle sarfetmesi gerekmez mi ? nedir bize vaadettiğin hocam ? neden görevinin başındasın ? ilk iki umudun var mı ? eğer ilk iki umudun yoksa seneye de kalacak mısın ? seneye kalmayacaksan şimdiden beşiktaş'ın önünü açman daha faydalı olmaz mı ? malesef basiretli yönetimimiz olmadığından bunu hoca'dan umuyoruz .umut işte .

yönetimin yılbaşı tatilinden önce bütün oyuncularla tek tek takımının durumunu ve takım ve hoca için görüşlerini almak üzere konuşması elzemdir . takım bu haldeyken en yetersiz bulduğum oyuncunun bile beşiktaş'tan ayrılmasını istemem . takım her mevkide dökülürken eldeki kıymetler yitirilmeden önce kötü performansın sorumlusu sorgulanmalı .

dün şafak malatya takımın sabote edildiğini söyledi twitter'dan . yahu sen uefa'da gruplara kalamıyordun negredo olmasa . deplasmanda hangi maçı kazandın da kasımpaşa'yı yeneceksin . ne sabotesi ? türk hoca gelir, türkçüler ölümüne sahiplenir , sosyalist hoca gelir , sosyalistler toz kondurmaz . ne zaman başarı isteyen takım olacak beşiktaş .? ne zaman yıllık 10+ milyon para verdiği adamlardan başarısızlığın hesabını soracak ? şenol güneş beşiktaş'ın doğal bir uzantısı mı ? dört yıl önce beşiktaş tarihinde olmayan bir adam
ne zaman beşiktaş'ın sahibi oldu ? bizi takımın beş yememesine üzülecek seviyeye getirdiler . gönderin lan şunu !

Basar dedi ki...

Şenol istifa!
Yönetim istifa!

turkkant dedi ki...

Değişim şart. Bu sene bitti, bari önümüzdeki seneyi kaybetmeyelim.

Bana en mantıklı senaryo, Şenol Güneş'in gitmesi, hoca almadan Guti ile devam etmek geliyor bu noktadan sonra. Seneye fayda sağlamayacak Quaresma, Adriano, Love gibi 33+ oyuncularla, Vida-Medel gibi fayda-maliyet açısından verimsiz oyuncularla olabildiğince vedalaşıp önümüzdeki senenin hazırlığını yapmalıyız.

Yapılacak en yanlış şey öfkeyle kalkıp zararla oturmak olur. Örnek, alelacele bir hocayla anlaşıp seneyi de mahvetmek (örnek, Del Bosque-Rıza Çalımbay vakası). Örnek, Tolgay gibi, Oğuzhan gibi ikamesi zor 30 altı oyuncuları yok yere elden çıkarmak. Dorukhan mesela fena oyuncu değil, ama Tolgay bence temel yetenekleri daha üst düzey bir oyuncu.

Şenol Hoca gitmeli artık, çünkü bir silkinme, yenileme, resetleme lazım. Hocanın son 2 senedir aldığı idare-i maslahatçı hal ile, kalıplaşmışlığı ile bu değişimi gerçekleştirmek zor.

Ben Karius'un da Ljajic'in de iyi oyunculardan olduğunu, ama mevcut keşmekeşte performans veremediklerini düşünüyorum. Takım toparlanırsa verim alırız. Seneye ne yapıp edip Abdullah Avcı yapacağız artık, gözüken o. O nedenle, Oğuzhan-Tolgay gibi Avcı'nın pas futboluna uyan oyuncuları yok yere elden çıkartmayız umarım.

yilmaz dedi ki...

Ben de seçim öncesi yeni bir hocanın saçmalık olacağını düşünüyorum. En iyisi guti ya da ilhanla devam etmek. Bu saatten sonra hedef koymak bile yersiz. Yeni hocayı da yeni yönetim belirlesin artık.

met1903 dedi ki...

Liverpool maçından beri şut çekmeyen,sadece kıytırık eleme maçında bir gol atabilmiş Tolgay mı Dorukhan'dan iyi oyuncu.Defansif bir orta sahada ne gibi özellikler ararsınız? Alan kapatmasını,pres yapmasını,top kapmasını, dönen topları toplamasını,topu ayağından hızlı çıkarmasını, pas arası yapmasını veya arada bir de şut çekmesini falan değil mi, peki bu özelliklerden kaç tanesine sahip Tolgay. Dorukhan ise daha takıma gireli birkaç maç olmasına rağmen bu özelliklerden birçoğuna sahip olduğunu daha şimdiden gösterdi, yaşı da genç olduğu için gelişime açık. Yıllardır yerinde sayan Tolgay, verilen sorumluluğun altında ezilen Oğuzhanla yeterince zaman kaybettik zaten, taraftarlarla takışan oyuncudan verim beklemek için de biraz fazlaca iyimser olmak lazım. Ha bir de yeni feda dönemi için bir an önce Avrupa'da yeni Oğuzhanlar avına çıkmamız lazım.

BJK4EVER dedi ki...

Trabzon'u gipta ile izliyorum. Gercekten muthis bir antrenor takimi olmus. Sahaya maksimum yetenek surmek adina Sosa'yi geriye cektiler. Mesela gecen hafta derbi deplasmani vs diyebilirlerdi, ama kendi prensiplerinden vazgecmediler. Cikip catir catir oynadilar, kulubelerinde 1-2 saglam adam olsa yenmislerdi bizi de.
Bu hafta mesela Sosa yok. Ilk akla gelen Kucka'yi oynatmak, ama Unal Karaman Yusuf'u geri cekip forveti ciftledi. Kendi sahanda BJK ve Basksehir puan kaybetmisken boyle cikarsin arkadas. Bu kadro 'ben sampiyon olmak istiyorum' kadrosu. Bizim dun ciktigimiz 3 onliberolu kadro 'verin tazminatimi defolup gideyim' kadrosu.

Senol Gunes neyi dogru yaptiysa su son 2 seneki performansi tamamini zan altinda birakiyor. Bir zamanlar takimlarini 2 sekiz 1 on numaradan kuran adam diye anilirken elinde imkan olunca 3 onliberoyla cikiyor masallah. Atiba-Oguzhan orta sahasini sahaya surmesiyle ovuldu, ama o anda takimda Veli'nin sakat oldugu, Lucas'in gelmedigi, tek alternatifin Necip oldugu unutuldu. Ikinci sampiyonlugumuzda son 4-5 hafta bize sampiyonluk getiren Tolgay-Oguzhan orta sahasi Atiba'nin sakatligindan sonra tesadufen ortaya ciktigi, bir daha da hic goremedik nedense.

Oyuncularin kisisel yaraticiligini ve oyun zevkini maksimum seviyeye cekiyor denilirken ver beke sisirsin taktiginden baska hicbirsey bilmeyen takima donduk. Umarim Trabzon sampiyon olur bari bu futbolla.

BJK4EVER dedi ki...

@met1903

6/8 numarayi gol sayisina gore degerlendirmek de guzelmis. Tolgay serbest kaldigi an aninda kapisinda Basksehir, Trabzon, GS, FB yatar, bunu hepimiz adimiz gibi biliyoruz. Bu da yeterince aciklayici zaten.

Mevcut performansa bakip Tolgay cop demek ahmaklik, ayni sey Oguzhan icin gecerli. Bu oyuncularin neler yapabildigini hepimiz gorduk, biliyoruz. Takim bu kadar boktan bir haldeyken, herkes tel tel dokuluyorken herseyi oyuncu kalitesi uzerinden degerlendirmek sacmalik. FB'yi tek basina tasiyan Lens cop. Negredo cop. Alanya'da her mac gol atan Love cop. Real Madrid'den gelen Pepe cop. Vida cop. Gecen sene Serie A'da 27 maca cikip 6 gol 10 asist yapmis Ljajic cop. Herkes cop anasini satayim, ama bir Senol Gunes muhtesem, feylosooffff yeaaah.

Rodallega ve Love arasinda pek fark yok, hatta Love Alanya'ya daha cok sey verdi. Ama takim oturunca, dogru sekilde oynayinca forvet performansi nasil oluyor goruyoruz. Rodallega ve Love yer degistirse ne olurdu? Rodallega bizi tasirdi, Love Trabzon'u bitirirdi diyebilir misin? Diyemezsin.

O bunak, egoist, sinsi takimdan gittiginde ve oyuncular gercek performanslarina ulastiginda saglikli bir degerlendirme yapilir. Ama Besiktas'in geleceginde Adriano, Atiba yok. Oguzhan, Tolgay, Dorukhan, Guven var. Ben bunu bilir bunu soylerim.

Basar dedi ki...

Biz yazyoruz ama bence hoca da gitmeye oynuyor. Artık mobbinglerini başka takımda yapsın!

Hocadan sonra Matıs ayında yönetim de değişir umarım.

yilmaz dedi ki...

Bjk4ever, bak burada herkes Beşiktaş'lı, herkes üzgün, neredeyse herkes hocadan şikayetçi, fakat sen işi hakarete götürüyorsun. Yeterince canımız sıkkın, Bi de burayı kişisel hakaretler edilebilecek bir platform haline getirmenin bir gereği yok diye düşünüyorum.

met1903 dedi ki...

Hocanın gitmeye oynadığı falan yok,adam defalarca kovmazsanız gitmem dedi. Ligi 4. bitirdi, bütün stad ayakta alkışladı,çünkü Beşiktaş bir Anadolu takımı ve bu Beşiktaş için dördüncülük büyük bir başarı. Bu kadar gerzekçe sevilen bir adam neden istifa etsin ki. Emin olun bu maçı alsaydık,ıslak hayallerine kaldıkları yerden devam edeceklerdi. İşin en vahim tarafıysa kulübü yönetenlerin tamamının bu kafada olması. Maç 5 olsaydı belki bir ihtimal bu rüyadan uyanabilirlerdi ama artık çok geç. Bu saatten sonra Orman'ın FB maçına çıkmama kararı gibi bir twistle hocayı kovarak stop loss yapmasından başka hiçbir şey kurtaramaz bizi.

YSY dedi ki...

Şenol güneş i savunmuyorum fakat ondan önce yönetimin değişmesi lazım. Başladığımız noktaya bak gelinen noktaya bak. Fikret orman aynaya dönüp bakmalı, etrafında bir tane iş bilen insan yok ama işin enteresanı kendisi böyle düşünmüyor çünkü nimeti kendinden biliyor. O yüzden önce yönetim sonra hoca değişmeli. Aksi takdirde yeni aziz yıldırım türk futboluna hayırlı olsun diyelim.

Ayrıca bu dakikada hoca değişikliğini mantıklı bulmuyorum. Zaten ilk ikiye giremedikten sonra ligi nerede bitirirsen bitir farketmiyor. Bari seneyi bitirsin ona göre bakılır. Hani böyle planlı programlı ne yaptığını bilen bir yönetimin olduğunu bilsem hemen devre arası değişimi yapıp gelecek seneye şimdiden hazırlanmalı derdim ama işte maalesef öyle bir idaremiz yok.

Bu arada bazı arkadaşlar avcı falan demişlerde, o adam bize zor gelir bana kalırsa. Muhtemelen seneye direk şl ne gidecek ve elinde borcu harcı olmayan, eldeki başarılarla deli gelir elde edecek olan ve arkasında hükümet desteğinin bulunduğu bir klubü bırakıp bir sürü sorunu sıkıntısı olan bir klübe gelir mi ? Bence gelmez gibime geliyor. Gelirse beni şaşırtır. Adamın 3 büyüklerin hali böyleyken ligi forse etme fırsatı var. Gelmezse de çok önemli değil.

beagle dedi ki...

Kısa yazılarda ifade etmesi zor olan 3 yillik bir kötüye gidişin diplerine geldik. Kendi çapında yorum yapan insanlara acayip ithamlar, yakistirmalar yapmak, en azindan ne dedi hatirlamayi gerektirir. Yoksa o yakisiksizliklar kolye olur dizilir sahibine.

Kendi hesabımı ben vereyim:

2014 Biliç- mesafeleri iyi kisaltti, disiplinli dinamik bir takim yarattı ancak 2 onliberodan vazgecemeyerek Beşiktaşı hedeflerinden ve potansiyelinden uzak tuttu.

2015- ŞG ile meşk yılı. Oyun çok guzelleşse de her şey toz pembe değildi. Ceza alanina az kişi ile girme sorunumuz vardi. Oguzhan'in kariyer senesi ve Gomezin ekstraları ile güzel bitti. Marcelo'nun katilimi ve Q'nun borusunum otmedigi bir yıldı. Sosa bir sürü artı katmış ama Gomezi de epey talniz bırakmıştı.

2016 Güzel biten sıkıntılı sene. Takim oyunu net kötüye giderken iyileşen bek pozisyonları, Talisca, Babel gibi faktörler ve Abu'nun afrika kupasindan moralli dönüşü birleşti. 2 tam olmayan santraforu olunca ŞG en azindan 2 santrafor nitelikli oyuncuyu bir arada kullanarak birşeyler yaptı. Son düzlükte Tolgay Oguzhan'a mecbur kalıp sampiyon oldu. Bursa maçında kirmizi görsek gidecekti cinsinden pamuk ipliğine bağlı bir sonuç elde ettik.

2017 Fikret Orman başta çöküşe hazirlik senesi. Takımı menejerlerin eline birakip populist transferlerle karman çorman bir kadro kuruldu. Üzerine Şenol Güneş acayiplikleri geldi. Qyu manevi oğlu yapıp Negredo Lens Vida gibi katkı verebilecek transferleri çürüttü. Bir önceki sezonu kurtaran merkez orta sahayı bozarak çok zayıf analiz ve adalet yetenekleri oldugunu gösterdi. Basin önündeki acayiplikleri ile oyuncuları iyice kaybetti. Bireysel kariyerleri için ŞL maclarina motive olan oyuncular underdog-favori olmama pozisyonunu iyi kullanip Grup maçları başarısı ile bir uyuşturucu sağladi.
Skandal bir sezon bitişi yaşandı.
3. Sezon sonunda genç oyuncu yetistirir mythinin yalan olduğu ayyuka çıktı ve altyapiya onem verenler Şenol Güneş kör çukurundan çıktı. Gelecek için hiç umut vermiyordu. Yönetim dar ve net kadro verirse, basın kredisi sebebi ile iş görebilir beklentisi hala vardı.

2018 Dibe vuruş. Daha beter bir transfer sezonu, maaş dengesizligine ek odeme güçlükleri ile yönetim solo yaparken, Şenol meydanı bırakmadi. Eldeki tek idare eden santraforu basın toplantisinda gönderdi. Kampa almadi. Hala kafasinda Love'ı Negredo'dan iyi saniyordu herhalde. Berbat 11ler ve değişiklikler ile yaşlı da olsa bir sürü kariyerli oyuncu olan kadroyu berbat duruma düşürdü. Israrla yapamadığı işe zorladigi kaptanimiz ve tek Türk milli oyuncumuzu sahamizda yuhalatacak ortami hazirladi. Üstelik bu oyuncu 15 ve 16daki sampiyonluklarda anahtar pozisyondaydi. Gözünün önündekinı görmemek ileri derecede zararlı bir inatcilik gostergesi idi.
Oynatmadan gönderdiği gençlere kisa süre ihtiyaç duyması, eldeki kadroya biraz nefes aldiran Güveni 1 maçta kesmesi ise vasat bile değil, berbat bir teknik direktörlük performansı idi.

An itibariyle kendi gerekçeleriyle hocanın devamını isteyen olabilir. Ancak her yaptığına karşı cikiyorsun gibi laflar boş. Bir iki düzeltme ile ligi domine edecek hale gelmiş kadroyu rakipler finansal çöküsteyken bu hale getirmek büyük basarisizlik, ongorusuzluk, simariklik eseridir.
Bu gidişatı görmeyenin de kendi derdidir...

Zaitsev dedi ki...

Tolgay başka bir hocayla farklı oynayabilecek bir oyuncu. Oyunu dikine düşünebilen bir adam. Topla dikine çıkma potansiyeli var. Ama geldiğinden beri sürekli ilk çıkan oyuncu olması onu daha temkinli birisi haline getirdi ve oyununu bozdu.

Modriç geçen sene 2 gol atmış. Kimse az gol atıyor diye onu tartışıyor mu? Bizde oynasa gol atmayan orta saha mı olur deriz :) Adamın işi oyunu hızlandırmak. Topu ileri taşımak. Birileri de bizde göbekte topu hızlı ileri götürsün de gol atmasın. Zaten hızlı çıkınca asist de yapıyorsun. İstatistik oluyor, gol oluyor.

@ beagle

Genel olarak katılmakla beraber populist olsun olmasın, 2017 kadrosunun sağ bek rotasyonu sorunu olmasına rağmen ligi rahat süpürmesi gereken bir kadro olduğuna inanıyorum. 2018 kadrosu da vasat bir antrenörle bile şu lig şartlarında İBB ile aynı puanda olurdu.

2017 yılında hocanın orta saha ve forvet hattındaki kadro hakkaniyeti adı altındaki zorlamaları ilk yarı bizi bitirdi. Sezonun ilk yarısı Pepe ve Caner harici doğru belli oynayabilen yeni transferde yok zaten. Caner değil Canerinho alsaydık o da oynamazdı :) Öteki de Pepe. Oynatmamak için bahane bulursan hoca değilsin :)

Yönetimin en büyük hatası 2017-2018 sonunda Güneş'i kovmamaktır. Yönetimsel hatalar var mı? Var. Ama son 2 sene ilk yarı puanları 30 ve 26. Bunu yönetime yıkamayız.

Şenol hoca hangi genç oyuncuyu parlatmış ben hatırlayamıyorum. Bir tek Ozan var herhalde. Ben başka bulamıyorum. Nasıl mit olmuş ilginç. 25 yaş üstü paslanmış/öne çıkamamış yetenekleri iyi kullanıyor ama ötesi yok.

Antrenörünüz genç oyuncu oynatmıyor. Olanları da gitsinler diye çekirdekçi yapıyor. Bu şartlarda yönetimin genç değil kaşarlanmış oyuncu peşinde koşması gayet doğal. Nerede benim sol stoperim :)

Ünal Karaman'a helal olsun. Esteban varken Uğurcan'a şans vermeye başladı. Sonra da Esteban kaçtı zaten. Biz Utku'yu attık kulübeye. Unuttuk. Oynayanları da hemen çıkarmak için hata kolluyoruz.

Şenol hoca 3-4 genci beraber sahaya sürse 60da kalp krizi filan geçirir herhalde :)

YSY dedi ki...

Bu arada böyle bir flood geldi karşıma. Paylaşmak istedim. Fikirlerinizi merak ediyorum.

https://twitter.com/polat_akmn/status/1076787779085000705?s=19

Adsız dedi ki...

@YSY

Beşiktaş yönetiminde sıkıntı olduğu aşikar. Ancak bu herşeye karşın teknik yönetimin yaptığı yanlışları örtmüyor. Negredo yüksek maaşlı bir oyuncu olabilir, sonuçta birinci golcü olarak alındı. Kaç hafta kesik yediğini hepimiz biliyoruz. Bakın kendisi ne demiş:

https://www.haberturk.com/alvaro-negredo-senol-gunes-beni-istemeyince-sasirdim-2221795-spor

Kaldı ki dert para konusuysa devre arası alınan Love'ın bonservisi+maaşı ne iş? Gazoz kapağıyla ödeme yapmadık sonuçta. Kadroda olan bir oyuncusunu kampa götürmeyip istenmediğini medyaya açıklayan, başarılı olma ihtimalini sıfır görsem de bir başkasına ezik kaldı diyen ve hala son açıklamasında ben aslında Negredo'yu istiyordum ama o gitti gitmesi gerekenler kaldı diyerek halen kadroda olanları topun önüne atan bir teknik yönetimin bana göre tutarlı bir yanı yoktur olamaz da kimse kusura bakmasın.

Öte yandan taraftarın yüzde 90'ından fazlasının zaten istemediği ve kendisinin de Beşiktaş'ı düşünmediğini yakın zaman önce açıkladığı bir zat-ı muhterem hala transfer haberi olabiliyorsa ve yönetimin de açıkladığı gibi ortada böyle bir durum yoksa, kadrolu oyuncuları hakkında kolaylıkla açıklama yapabilen teknik yönetim, eğer öyle bir niyeti yoksa bir zahmet bu konuda bir talebi olmadığını da kamuoyuna açıklasın. Elindeki oyuncular hakkında çok netsin ama transfer dedikodusu olayında tıs. Ne alaka?

Basar dedi ki...

Şenol'un Negredo demeci için iki olasılık vardır. Ya kovulmaya oynuyordur ya da bunamıştır.

beagle dedi ki...

@Ysy
Belirttigim gibi yonetim de gayet problemli. Ama bu yetersiz orneklemeli floodlar sakat. Vagner Love'u Falcao yapmışlardı geçen yıl video flood ile.
Örnek Negredo transfer görüşmeleri var diye kampa alınmamış... Lan Fabri neredeyse maçtan gitti.O gorusmedi mi?

Yukaridaki tarihce yorumum dönem içinde itiraz ettigim seylerin ozetiydi. Uzerine az once Zaitsevin yorumu güzel oldu. Sorunlar var ama bu hale getirdigin kadroya da bak. Ornek Karius Gg Pepe Vida Adriano savunma hatti mumkundu mesela. Bu forumdan bu Beşiktaş'a 26 puan'dan fazla aldiracak seçici bir sürü çıkar.

yilmaz dedi ki...

@YSY yönetimin savunulacak bi tarafı yok, zaten bu kadar çöküşten yönetimin sorumlu olmaması diye birşey olamaz. Hiçbir konuda suçu olmasa bile, bu kadar uzun süren çöküş için hiçbir şey yapmaması bile kabahatlerin en büyüğüdür zaten.

Gönderdiğin flood'daki tüm tweet'ler bir kişinin yorumları üzerine dayalı. Kalkıp burada Metin Albayrak'ı ya da Umut Güner'i savunacak değiliz tabii ki de. Fakat Şenol Güneş defalarca ve defalarca kez kamera karşısına geçti. Alenen isim verseydi, taraftar da arkasında, kapı gibi de sözleşmesi var, o cerahatlar anında temizlenirdi. Ya herşeyden önce, daha 1-2 ay öncesinde yönetim değişti. Orada bile göstermelik istifa etse, kulüp kabul etmezdi muhtemelen ve yine kozlar elinde olurdu.

Negredo mevzuundan o kadar kolay yırtamaz. Geçen sezonun başından beri aynı şeyleri papağan gibi söylüyorum kusura bakmayın ama, 4.5m€ maaşlı yedek forvet OLMAZ. Bu kadar basit. Bu Negredo'ya değil Cenk'e, Larin'e, hatta Love'a haksızlık. 4.5€ maaş alan adam oynamalı ve puan kaybından birinci derecede sorumlu olmalı. Bu adam daha ligin ilk yarısının sonunda kontağı kapatıp antremana bile gelmeden sabit maaşı cebe indirebilirdi. Yapmadı, 5 dk, 10 dk hoca ne kadar süre verdiyse oynadı, gol attı, asist yaptı. Hoca bir kere bile adamın performansını ödüllendirmedi ki. Geçen sene Sivas maçında takımın iki oyuncusu (Negredo ve Quaresma) maç içinde tartıştı, hoca alenen taraf tuttu. Negredo'yu çıkartıp, Quaresma'yı takımda tuttu. Maç sonunda da Quaresma'nın ortalarını övdü. Üstelik o maç ligin ilk yarısının son maçıydı ve Cenk Everton'a gitmişti. Hocanın hayali Burak gelmezse, Negredo as forvet olacaktı ligin geri kalanında!

Herşeyi boşverin, Beşiktaş Bayern Münich deplasmanında Negredo'yu oynatmadı. Düşünebiliyor musunuz lüksü? Beşiktaş'ın görüp görebileceği en yüksek seviyeli maçta, Takımın en çok kazananı, transferini şova dönüştürdüğü, en çok tanınan adamı sakatlığı ve cezası olmamasına rağmen süre almadı. Yönetim bunun bile hesabını sormadı hocadan. Çünkü onlar da kendi koltuklarının derdinde. Şenol Güneş'i zaten "eleştirilemez" kılmış bir futbol ortamı var, o Negredo yerine Love'u tercih ediyorsa vardır bi bildiği diyen bir medya, yönetime de soramıyor haliyle "Bayern maçında bile oynatmayacağınız adama niye 4.5m€ maaş veriyonuz" diye. İşte kaderin cilvesi, o bayern'i de Beşiktaş maçına çıkaran olay, yönetiminin ilk ŞL yenilgisi sonrası, futbolcular tarafından sevilmeyen Ancelotti'yi kovup, geçici olarak Heyckens'i getirmesi.

Ali Ece dün yönetim, teknik direktör, futbolcular hepsi değişmeli dedi maç sonunda. Bir tek taraftar kalmalı diye. Bence eksik söylemiş, taraftar da değişmeli. Yönetimi canavar haline dönüştürenler de onlar değil mi? Hiç bir stoperi beğenmeyip en sonunda Pepe alınınca "hah işte bu" diyen, sonra da Pepe'nin maaşını ödeyemeyince "Paralar nerde fikret" diyen taraftar mı Beşiktaş'ı ayağa kaldıracak? Taraftar "formanın hakkını veren oyuncu isterük" deyip, Babel'in bir kaç maçlık iyi performansını gördükten sonra, hazırlık maçında Olcay'ı ıslıklayarak, ağlatarak gönderen başka taraftar mı?

turgay dedi ki...

beagle,yılmaz +1

elinize sağlık güzel yazmışsınız. en önemli sorunumuz yönetim,antrenör ve taraftar olarak güç zehirlenmesi yaşamamız.

-burada defalarca kez yazdık. eş, dost, akraba ile maça gidip ben futboldan anlıyorum havasında oyuncu izliyorum ayağına transfer yapmak hatadır diye. başkan arkadaşlarıyla maça gidip oyuncu beğenip bunu da sözde gazeteciler üzerinden pazarlamaya çalışmasıyla başladı süreç. başkan kendisinin övülmesini çok seven bir insanmış. sonradan anladık bunu ama geç oldu. sürekli ben yaptım ben karar verdim ben başardım diye diye yanlışı göremeyecek kadar zehirlendi. şimdi panzehiri bile bulamadan çürüyor. gidip avukat yöneticiye belediye başkanlığı ayarlamaya çalışıyor, 1.60 boyundaki yöneticiyi voleybol kontenjanından yönetici yapıyor, şeffaflık deyip ihalelerde üstü kapalı işlere giriyor, açıklamasına kimse inanmıyor kısacası inandırıcılığını kaybediyor. bu takım 4. olamaz deyip hocasını kovamıyor çünkü taraftar ve medya baskısından korkuyor. korkuyor çünkü üzerine gelecekler ve helva gibi dağılacak biliyor. şuan ne yapsa patlayacak. çünkü zamanında alması gereken kararları alamadı. maddi olarak feda döneminden bile kötü durumdayız. büyük kontratları sezon başı road to bakü diyerek takımda tuttu ama sonunu düşünmedi. kur farkı mazeretini kullanıyor ama planlamayı yapamadık hatalıyız diyemiyor. başkan eriyor. mayısta da ortadan kaybolacak.

-hoca 2 sene üst üste kazanılan şampiyonluğun ve avrupa başarısının verdiği güç zehirlenmesi ile ipin ucunu kaçırdığının farkında değil. hep söyledim sürekli alarak yapamayız. yetiştirmeliyiz diye. o ne dedi? genç oyuncular yetersiz. ne yaptı peki bu durumda ilgilenmedi bile onların durumuyla. mecbur kalmadıkça değişiklik yapmadı. 10 numara inadına oğuzhanı yedi(kendisinin de hatası var), Q7 uğruna diğer oyuncuları küstürdü, medelden orta saha olmayacağı belliyken inatla orada oynattı şimdi de gitmesine izin vermiyormuş, talisca sonrası oyun düzenini değiştirmeyi aklına getirmedi, takım baskılı pyunlarda erirken çözümü bulamadı, elindeki oyunculardan verim almak yerine farklı taktikler geliştirmek yerine aynı oyunu oynatmaya devam etti ve maalesef deniz bitti. büyük camialar geleceği görüp buna göre manevra kabiliyeti olan camialardır. ancak biz büyük camia olamadık. yanlışın arkasında durup ondan doğru bekledik. ama bariz yanlış olandan doğru çıkamayacağını göremedik. bunu da yönetime yazarım. çünkü yönetim kendini kurtarmak peşinde. ama bu hocanın hatalarını örtmemeli. tekrar söyleyeyim sürekli aynı yanlışları yapandan doğru beklemek hatadır. hoca sürekli yanlış yaptı mecburiyet dışında oyun planında ve oyuncu değişimine gitmedi. koltuğu bırakma zamanını bilemedi. sezon başı ayrılmış olsa kimse bu kadar hocadan şikayet etmeyecekti.

-taraftar büyük takım taraftarı değil. istiyorlar ki hep acı çekelim hep şerefli 2. olalım. genlere işlemiş bu durum. maalesef taraftarda güç zehirlenmesine girdi. yönetimin ve hocanın yanlışlarına görmeden come to beşiktaş'a katılıp hesap sormayı unuttu. bizim kulübün en önemli muhalefeti taraftarken muhalefet yapmayı değil güçlüyü övmeyi seçti. şimdi de yanlış konumlanmanın cezasını çekiyoruz. şunu demeliyiz önce hoca sonra kendini düzeltmezse yönetim gitmeli. paraların hesabı şimdi değil sezon başında sorulmalıydı. amatör branşlar rezalet durumdayken kimsenin sesi çıkmadı, oyuncular dövülürken kimsenin sesi çıkmadı, hakemler ve mhk tarafından rezil edilirken kimsenin sesi çıkmadı, 90+ gruplara kalırken kimsenin sesi çıkmadı, sezon başlamış forvet gönderilir mi derken kimsenin sesi çıkmadı, yahu biz 4.olduk başarız olduk hesap vermeyecek misiniz ey yönetim ey hoca denilmedi. bunlar için daha yüksek sesle bağırmalıydık. yapmadık. şimdi sonuçlarına katlanmak durumundayız.

ben yönetimin hocayı göndereceğini düşünmüyorum. daha da dibe batıp sezon bitince ortada enkaz bırakıp gidecekler. olan yine bizim gibi derdi beşiktaş olanlara olacak.

Hidayet dedi ki...

şenol güneş'ten önce yönetim gitmez arkadaş . yönetimi beşiktaş kongre üyeleri seçer . şenol güneş ise beşiktaş'ın maaşlı bir çalışanıdır . beşiktaşın çalşanı olmaktan başka da beşiktaş ile hiçbir bağı yoktur . isterse eline 11 tane baki mercimek versin , başarı çıtasını yönetim koyar , memnun olmazsa hoca'yı kapının önüne koyar .gs-fatih terim ilişkisinde bile bu böyledir ki oradaki bağ ,şenol-beşiktaş arasında yok . yönetimi beğenmiyorsanız seçimde değiştirirsiniz. yönetimi beğenmeyen biri olarak söylüyorum . beşiktaşlılara yalan söylediklerini ,maddi olarak klübü 5 yıl önceki durumuna döndürdüklerini söyleyen biri olarak söylüyorum şenol güneş geçen yıl takımı ligde dördüncü yapmış ,bu yıl da görünen o ki dördüncülüğe demirleyecek , başarısız bir hoca'dır . isterse kalsın . kalırsa da zaten rakipleri , f.terim ,ersun yanal ,mustafa denizli, abdullah avcı ve gümbür gümbür gelen trabzon olacak . bunlara şifo'ya yaptığın muameleyi yapamazsın

Görkem dedi ki...

Her maç kim oynamazsa sarı saçlı badem gözlü oluyor:)çıkardığı kadro zaten hep eleştiriliyor da sizin rüya 11 leri de alsaydık keşke:)Oğuzhan oynar hala bu adamı harcamak için oynatıyor oynamaz e Ljajic bu adamsız verimli olmuyor q oynar manevi oğlu oynamaz o olmadan verimli olamıyoruz Medel oynar bu adamdan orta saha olmaz anlamadın mı defans oynar bu adam bu boyla orda oynar mı genç isterler Fatih oynar bu adam her pozisyonda faul yapıyor bi cacık olmaz etc. Tolgay güzellemesi de gördü ya bu gözler daha ne isterim.Şu 70de oyuna girip yerden kalkamadığı için gol yediren her maç küfürle oyundan çıkan dürümcü Tolgay değil mi bu bahsettiğiniz?Gerçi onun da sorumlusu hoca çünkü oyundan alıyor:((

Bakın arkadaşlar futbol yorumlayabilirsiniz ki bu çok zor bişey değil herkes yapıyor ama analiz yapabilmek başka bir mesele.Sen oyunculara gidip biz hocayı göndericez zaten merak etme dersen, hatta bir yöneticin instagramda hocaya yapılan hakaretleri daha sene başında alenen beğenirse,medyada maşalarına sürekli hocayla ilgili algı haberleri yaptırırsan,üstüne oyuncularının hatta hocanın maaşlarını da ödemezsen bu ortamda pardon ne başarısı bekliyorsunuz anlayamadım. Matematik denklemi değil bu Kasımpaşa’nın defans oyuncusunun değeri şu kadar beşiktaşınki bu kadar diyesin onu Sercan dikme gibi maşalar yapsın.O zaman rodellagaya da söyleyin gol atmasın bir zahmet 800 bin euroluk bonservisiyle haddini bilsin

Takıma babalık yapan transferden anlayan yöneticileri gönderip tek derdi kendi prını yapmak olan siyasi uzantılı asalakları bu klübe getirir klübün dinamikleriyle oynarsan sonuç işte bu olur ve ben de bu adamlar gitmeden hocanın hiç bir yere gitmesini istemiyorum.Hadi linçleyin şimdi

Zaitsev dedi ki...

@ Görkem

Bizim kadromuzda kötü oyuncu sorunu yok. Doğru oynatılmayan oyuncu sorunu var. Küstürülen oyuncu sorunu var. Kötü kadro tercihi sorunu var.

Beşiktaş'ta ödemeler senelerdir haftasında ödeniyor da bu sene gecikmeye başlamadı. Para bizde Bilgili döneminden beri hep sorun. Para almadığı için birisi form düşüklüğü gösteriyorsa o da Şenol hocadır. Ayrıca Şenol hoca niye sürekli para konuşuyor? Kendi mağduriyeti üzerinden prim mi yapmaya çalışıyor?

Hangi büyük takımın antrenörü başkana sallayabiliyor? Hangi büyük takımın eski yöneticileri göstere göstere kuyu kazıyor?

Hem GS hem de FB geçen senenin üzerine bu seneyi yaşasaydı 10cu hafta gelmeden kovmuşlardı antrenörlerini.

Transferden anlayan yönetici kim? Torunoğulları mı? Başkan Gomez'e o kadar maaş veremeyiz deseydi Torunoğulları'nın esamesi okunacak mıydı?

Ozzy'lerin geldiği sezon harici senelerdir 27-28 yaş üstü adam getiriyoruz takıma. Transferden anlayan yönetici 20 yaş civarı yetenek getirir. Var mı öyle bir oyuncu?

Beşiktaş'ın saha içi enerjisi düşük. Bu kadar enerjisi düşük bir takımın her hangi bir oyun planıyla maç kazanması mümkün değil.

Bu bir tavuk yumurta ilişkisi aslında. Oyuncular mevkilerinden, maddiyattan, hocadan memnun olmayabilirler, hoca da oyuncuların iş ahlakından, ortaya koydukları düşük enerjiden ve verdiğin rolün hakkını verememelerinden memnun olmayabilir.

2 tarafta bunu birbirine karşı sık sık dile getirir durumda zaten. İşin bu noktaya gelmesinde de en büyük sorumlu yönetimdir. Ortaya çıkan bu durumu çok çok kötü okudular maalesef.

Koskoca Man Utd bile zilyon dolar bütçesiyle daha geçen yaz sözleşme yenilediği ve güven oyu verdiği Mourinho'yu oyunculara feda etmişken, Beşiktaş'ın hiç böyle bir risk alabilecek pozisyonu yok. Vardı, bu taraftar bir kez daha yerdi Fedayı sene başında. Derdin ki kardeşim ülkede başarılmayanı başardk, CL'den namağlup lider çıktık ama Şampiyonluk kaçtı gelirler azaldı, biraz daha yapılanmaya gitmemiz gerek. Adam gibi Negredo, Adriano, Quaresma, Pepe, Gökhan Gönül, Vagner Love ile vedalaşırdın, İlhan'a - Guti'ye para vermeden Atiba'yı oyuncu-antrenör yapardın, kurtardığın parayla eldeki kadronun maaşını çıkarsan Beşiktaş zaten bundan kötü olamazdı.

Sen ne yaptın hem oyuncuları kaybettin, hem enerjiyi düşürdün, hem hocanın başını yedin hem de kendi kredini bitirdin. Bu kadar üstün yeteneksizlikte birisi de çıkıp sorumluluk almadı aksine kulübün nispeten aklı başında tek oluşumu taraftara haddini bil çekildi.

Bu kulübün düzlüğe çıkışı 3 sene sürmüştü, herkes çok emek verdi. Sefasını da 3 sene sürebildik. Umarım yine 3 yılda toparlanabiliriz ama bu kez atı alan üsküdarı geçer ...

fidddas dedi ki...

@zaitsev

Sordun diye cevap olsun. Fatih terim ortalama 10 gunde bir yonetime salliyor. Yonetimde crvap veriyor ama orada bizdeki iki yildir kopan firtinalar kopmadi.

Bu olan bitenin hepsini hocaya fatura etmek ve sanki kendisi bu konuda tr liginde biricik olumusz örnek gibiymis sunmak hoca konusunda sizi daha hakli hale getirmiyor.
Hoca zaten yönetimin bu politikalarinda zamaninda tepki vermeyerek asil buyuk hatasini yapti. O gun tepki verse ve olan biteni acik acik konussa taraftar arkasinda durur isler bu noktaya gelmezdi. Taraftar dedigin topluluk bir sevginin arkasindan gidiyor, onu ister yildiz oyuncuyla tatmin et ister iyi oyun vaadiyle. Sen neye inandirmayi becerebilirsen o yone giderler.
( ornekse dortmund 2000lerin basinda iflas etmesine sebep olan transferler sonrasinda sari duvar tribunu bos kalmamistir. Battiginda ozumuze donuyoruz dediginde de bos kalmamistir)

Sozum sana degil ama hoca her seyin sorumlusu yonetim piru-pak ( yapmasi gerekeni yapti o gruptan baska turlu lider cikilmazdi) demek en hafif tabirle art niyetliliktir.

2017-2018 sezon basina milli takim meselesinde cozulmeyen sorunlar bugun basimiza her acidan dert oluyor. Dertleri erteleyince dertler yok olmuyor.

fidddas dedi ki...

Bunu daha once de soylemistim ama tekrar edeyim.
Hocan sana ben isim vermem, mevki be ihtiyac soylerim. Buna uygun alin demis. Ilk iki yil bunu test etmissin, adam neyle basirili oluyor ne oynatiyor biliyorsun. Bu yontemle hasbelkader basarili olmussun. Futbdan iyi anladigini da iddia ediyorsun. Hocan transferde isim konusunda seni rahat birakmis.
Yani ortada belirsiz bir durum yok ama buna uyum saglamayi beceremeyip birbirine benzemez adamlari transfer ediyorsun.
Eger futboldan anliyorsan duruma uyum saglayip ona gore transfer yapmak beklenmez mi?
Hoca besiktasa geldiginde mi soyledi ben isim soylemem lafini. 10 senedir bilinen gercek bu zaten.
2010-2011 trabzonunda 2014-2015 bursasinda oynattigi oyun, ihtiyaci olan topcu belli. Elindeki imkanla uyum saglayacsksin.
Eger futboldan iyi anliyorsan alacagim oyuncu tipi bellidir. Onu alirsin hoca oynatamazsa da gonderirsin. Ama bizde bu is boyle yurumedi.

Dun podcastte de soylendi. Taraftar simardi diye. Haklilik payi var ama asil simaran yonetim. Oyuna, paraya veya herhangi bir parametreye bakmadan gelen her premier lig gormus oyuncudan nasil olsa hoca verim alir diye transfer yaptilar.
Hoca da gelen oyuncuya gore degil aklindakine gore devam etti. Sonuc bu oldu.

Adsız dedi ki...

@fidddas

Yönetimin çuvallamasını tartışmam o zaten ayan beyan. Amma velakin şöyle de bir durum var:

https://www.kartalbakisi.com/gundem/senol-gunes-ten-transfer-sozleri-h23593.html

“Negredo, Beşiktaş’ın oyuncusu ama eğer kulüp bulursa gidebilir. Geçen sezon en pahalı oyuncuları aldık ama beklediğimizin altında katkı yaptılar. Kulübe külfet oldu. Negredo şu an takımda en yüksek parayı alıyor. Oynamadığı zaman kendisi bile bunun altında ezilir. Pahalı bir oyuncuyu yedek tutmaktansa, gitsin kulüp bulsun. Onun yerine oynayan futbolcu ya da iyi oynayan oyuncu, transfer dönemi geldiğinde o paraları isteyebilir. Bunlar tartışma konusu olur, huzuru bozabilir. Parası kulüpte bekleyen oyuncu varsa, sen de gidip büyük paralar verip bir oyuncu alırsan ister istemez huzursuzluk olabiliyor.”

Burada temel olarak sezon başı kampında Negredo'nun ilk 11 olmayacağı ve bu nedenle süre alamayacağı açıkça vurgulanmış.

Kasımpaşa maçından sonraki açıklama:

https://www.sporx.com/senol-gunes-gorevimin-basindayim-SXHBQ752929SXQ

“Sezon başında gitmesi gereken oyuncular vardı, kaldılar. Negredo elimizdeydi, gitmesi gereken başka oyuncular vardı, o gitti”.

Herhalde açıklamaya konu olan isim Love. Zira o zaman henüz Larin ortada yoktu. Tekrar yine bu sezon başı kampına dönersek:

https://www.fotomac.com.tr/besiktas/2018/06/30/senol-gunes-negredo-ve-love-gidecek

Hem Negredo hem de Love gitmeli denilmiş. Gomez söylentisi hakkında da performansı düştü yorumu yapılarak, Abubakar da çok maliyetli tespitinde bulunulmuş. İdeal olanı kimdi ki ?

Oyuncu yönetimi derken oyuncular hakkında bu açıklamalar bazılarına normal gelebilir ama kadroda bulunan oyuncular hakkında medyaya bu tarz beyanatlar yapılmasının doğru bir konu olduğuna inanmıyorum.

Öte yandan illa oyuncular hakkında medyaya açıklama yapılacaksa, kadroda bulunan oyuncular hakkında medyaya konuşmak mı, henüz transfer edilmeyen oyuncular hakkında görüşünü belirtmek mi. Bir taraftar olarak ikisini de tercih etmem ama kadro için fayda anlamında illaki biri olacaksa?

emruli dedi ki...

Günaydın;

Çoğumuz muhtemelen bir yerlerde calisiyoruz. İcinde bulundugunuz organizasyonda büyük bir başarısızlık oldugunda icranin tepesindeki kisi icin "onun da suçu var ama esas sorun üretim/satis/proje müdüründe" diyor musunuz? Eğer sorunun o müdürde oldugunu düşünüyorsan gonderir daha iyisini getirirsin ama önce o kisiye uygun sartlari sagladigina emin olmak zorundasin. Bir yerde basarisizlik varsa ilk sorumlusu tepe yonetimdir.

Yerine daha iyisini koyamayacagimizi dusunmekle birlikte bence geçen senenin sonunda hoca gitmeliydi. Bu lafi hic sevmem ama wenger, ferguson gibi istisnalari bir kenara koyarsan dünyanın hicbir yerinde teknik direktorler bu kadar uzun vadede basariyi koruyamiyor. İyi yonetildigini bildigimiz bayern'den juve'ye kadar boyle. Egolarin tavan yaptigi Turkiye'de ise bu iyice imkansiz. Organizasyon teorisi cercevesinde yazılacak çok şey var da simdilik burada kalsın bu kisim.

Ben hocanın yansıtmaya çalıştığı karakter kadar iyi niyetli olduğunu dusunmuyorum. Kameraya yansiyan kufurleri, sifo'ya, kjaer'e yaptığı hareketler, oyuncularla ilgili yorumları vb. Su ana kadar calistigi kuluplerin cogundan kötü ayrildi. Ayrildiktan sonra da açıkça birilerini sucladi. Öte yandan, arkadaşım, akrabam değil, iyi niyetli olmasi gibi beklentim de yok. Çok dogru zamanda, cok dogru bir ortama geldi, bence cok da başarılı oldu.

Gelelim yonetime. Maaslar odenmiyor. Dogru, daha once de odenmedi. Ama ismail, tolga, tosic, olcay vb.'ye odememekle pepe, adriano, negredo, medel'e odememek arasında fark var biraz. Zamaninda Gomez'i veya Ba'yi istisna tutabiliyordun. Bütçe buna bir sekilde izin veriyordu ama sen madem bandi 2M'nin uzerine cikartacak oyuncular almaya başladın, o zaman bir zahmet finansal yönetimi de becereceksin. Ovunc'un yazdiklarina katiliyorum. şampiyonlar ligine katilamamışken, bu sene başında o donusum yapilmaliydi, hicbir sey yapilmadi.

Yonetim icinde hocanin arkasindan is ceviren yoneticiler var. Takimin icerisinde cok bariz sabotaj var. Bir kısmı hoca kaynakli olmak üzere, yapılan transferlerde verim alma oranı iyice düştü. En bastan beri söz verilen şeffaflığın ucundan kiyisindan gecemiyoruz...

Aklıma iki alternatif geliyor. Hocayla yollar ayrılır (bence sene sonu Abdullah Avcı dışında net bir çözüm yok, onun da taraftar, medya, yönetim baskısı önünde ne yapacağı mechul), kalan her sey sabitken sorunun tespiti doğru yapılmış mi görülür. Veya birkac yönetici ve oyuncu ile yollar ayrilir, hoca ile sözleşme uzatılır. İdeali hibrit çözüm :) Hoca, birkaç yönetici, oyuncu ile yollar ayrilir, yeniden yapilanmaya gidilir. Bu da başkanın son şansı olur.

emruli dedi ki...

Juve örneği biraz talihsiz oldu :) Allegri'nin bu sene beşinci senesiymiş. Zaman ne çabuk geçiyor. Ama onun dışında, son 30 senede üç yılı geçebilen bir de Lippi olabilmiş (4.5 yıl).

fidddas dedi ki...

@james

birinci demecinin sonuçlarını ağustos sonu babel ve love ile aralık başında da pepe ile bizzat yaşadık zaten.
ihtimal ki hocaya negredo ve love gidecek dendi o da açıklama yaptı. ama medya iletişimi zayıf olduğu için (zaten açık açık konuşmamasını eleştiriyorum) ve kendini hep alt metinlerle ifade etmeye çalıştığı için içeride kazan kaynadığını biz ağustos sonunda ancak öğrendik.
Sonradan negredoyu oynatması hocaya yazmaz çünkü herkes arap yarımadasına 5-10'a oyuncu çakarken bizim yönetim bunu beceremedi ve transfer dönemi kapanışından sonra bedavaya verdi.

ancak zaten son 1 aydır ben de hocanın artık bütün bu olanı bitenin altında kaldığını ve süreci yönetemediğini söylüyorum. kasımpaşa maçı sonrası açıklamaları da bu durumla örtüşüyor zaten.

ancak benim yazdıklarım blogda veya başka mecralarda yorum yapanların hocaya biraz fazla desteksiz salladıklarını düşündüğüm için fazla hocanın tarafına doğru kayıyor. yapılan yorumlar ve hocadan şikayet edilen bütün konular bağlamından tamamen kopmuş durumda. özellikle diğer camialarda bunlar olmuyor olsa şöyle oluyor falan denince hocaya haksızlık yapıldığını düşünüyorum. bu sebeple olayların yönetim tarafının hocadan çok daha fazla olduğunu tekrar tekrar belirtmek gereği duyuyorum.

bunun yanında hocaya yapılan en büyük haksızlık mobbingçi demek. fatih terim geçen senenin defansif gol kralı maiconu bu sene rotasyonda delirtti. üstüne adam özel hayatı sebebiyle intihar eşiğine geldi lafları çıktı, arabistana satmak için yapmadıklarını bırakmadılar ama fatih terim mobbingçi değil.
bir büyük takımın 3 stoperle 3 lü defans oynaması modern futbolda kabul görmez ama adam bunu yapınca dahi ya da çözüm arıyor oluyor. ama cezaların hepsi bitince yine 4 lüye döndü.
geçen senenin en formda adamı marianoyu uzun süre oynatmadı ama mobbingçi olmadı.

abdullah avcı geçen senenin yıldız stoperi attamahı (24-25 yaşında) kesti yerine maneul da costa oynattı(32-33 yaşında) ama genç sevmez ya da mobbingçi olmuyor. şimdi iki kule stoperle uzun oynayıp viscayı topla buluşturuyor , ortalama gol sayısı 1.2 falan ama oyunu iyi okuyor oluyor. biz de aynı şeyi oynatsa topa koyarız.

4 yıldır bu yönetim oğuzhanın yedeğini almadı. onun yerine 6 numaraya 4 tane adam dizdi. @ovuncun hep dediği gibi bu 4 ü toplamda ihtiyacımız olan bir adam etmedi. 2 yıldır sağ bek rotasyonu yok. gittik pepe aldık falan filan.

benim bütün bunlar içerisinde hoca da bulduğum kusur bu yükün altında kalacağını bile bile bu duruma itiraz etmemesi olur.

Zaitsev dedi ki...

@ fidddas

Formsuz, sürünen, isteksiz Maicon'u kesmek ile elindeki en iyi forveti her fırsatta kesmek aynı şey mi?

Kariyeri ön libero-stoper arasında gidip gelmiş Attamah'ın yerine daha uzun orijinal stoper tercih etmek ve ayrıca 10 gol az yemek aynı şey değil. Yedikleri gollere de bakalım attıklarıyla beraber.

Mariano 17 maçın 16sında oynamış. Oynamadığı maçta da sarı kart cezalısı.

45te, 60da hep aynı oyuncuları çıkarmak, aynı oyuncuları sürekli 89da vakit geçirmek için oyuna sokmak ise ayrı bir durum. Muadil oyuncular kullanıp mevkinin adamlarını kullanmamakta buna eklenebilir.

Lens, Negredo, Tolgay. İlk 11de çıkacak oyuncular bunlardı.

Terim üzerinden konuşmayı da sevmiyorum. Yönetim transfer yapamadıysa alt yapın var senin. Sağ beke transfer yapılmıyor. Oynatmasını geçtim, çıkarsın Şenol hocam alt yapıdan bir sağ bek alsın 18e. Yapıyor mu? Adam Donk'u stopere koymayı bilmiyor mu da Ozan ile oynuyor.

Adamlar 89da Mustafa Kapı'yı oyuna sokuyor, biz ise Negredo'yu.

Kasımpaşa maçında stoper, sol bek oynuyor. Defansif orta saha, stoper oynuyor. Açık oyuncusu Mustafa, forvet oynuyor. Dorukhan ve Ljajic ne oynuyorlar belli olamadan Dorukhan sakatlandı. Dorukhan sağ açık mı 10 numara mı oynayacak belli değil? Şenol hoca kulübede FM oynuyor resmen.

Zaitsev dedi ki...

Bir de maaş bütçesi arttı olayımız var. Ödenen maaşlar büyüdü ama eş zamanlı sponsorluk ve tribün gelirleri de büyüdü. Birini görüp öteki görmemek olmaz. Geçen sene CL'ye kalamamak fişi çekti.

2017-18 başında yönetim bu rakipler varken kesin şampiyon oluruz diye yola çıktı. Kadro buna müsaitti. Ama olmadı. Üzerine de kriz vurdu. Gereksiz aksiyonlar elimizde patladı.

Ayağını düzgün uzatmayan, 2016-17den garip aksiyonlar yapacağının sinyalini veren antrenörünü çözemeyip ona güvenen ve ekstra kontrat yüküne giren yönetim suçludur. Şenol hocayı takımın başında tuttukları her günde bu suç artacaktır.

Yabancı oyunculara gelirsek; Bu takıma önce Q7 sonra diğerleri geldi. Her gelecek olan Q7ye veya menajerine sormamış mıdır kulübün durumunu. Ödemeleri vb. Ödemeleri kafaya takacak adamlar zaten gelmezler. Zaten senelerdir sorunluyuz para konusunda. Yeni bir mevzu değil. 21 yaşında ilk büyük kontratını kapmış, ilk Ferrarisini alıp herkese şov yapacak adamlar değil bunlar. Beşiktaş'ta birisinin parası kaldı mı? Kalmadı.

Parasını alamayan adam her zaman elini kuvvetlendirmek için ihtarını çeker. Hep çekmiştir. Orası ayrı mevzu. Eğer sorun konuşulduğu kadar büyükse fesh eder sözleşmesini basar gider. Sözleşmeden hakkı olan her parayı da sonuna kadar alır.

emruli dedi ki...

@Zaitsev

Tam da bu dediğin olmuyor mu? Negredo mobbing'den değil (haklısın ağır mobbing vardı) parası ödenemeyecek olduğu için gitti. Pepe bu sene hiçbir şey oynamadan parası ödenemediği için gitti. Muhtemelen sırada Adriano ve Medel var. Bir de hocanın yerine koysak kendimizi. Dünya Kupası sonrası nasıl olsa satarız diye aldığımız stoperden başka stoperimiz yok. Sağ bekimiz iki maç yarı sağlam, bir maç yok. Sol bek her an 6 maç ceza alabilir ve aslında bek özellikli değil, öteki muhtemelen gidecek ve Pepe gibi tanımlanamayan sakatlıklar yaşıyor sürekli (belki onunkiler gerçektir). As forvetin yok... Üzerimizdeki 6 takımın kadrosu bizden iyi demiyorum elbette ama büyük takımların büyük beklentileri ve daha da büyük hayal kırıklıkları olur. Karşılaştırmamak gerekir.

Gelir konusunda da haklısın, keşke o gelirler saha içi harcamalara gidebilse. Muhtemelen hepsi borçların faizine gidiyor.

yilmaz dedi ki...

Hocayla ilgili eleştirilerden biri de süpermenlik yapmaya çalışması zaten.

Mesela Negredo'nun maaşı konusu. Bir teknik direktör niye giriyor ki bu toplara? Maaş problemi yönetimin problemi, eğer huzursuzluk yapan olursa, yönetime rapor edersin, yönetim karar verir, gidecek mi, diğer oyunculara da zam mı yapılacak, ya da Negredo'nun maaşı indirilecek mi? O da senin oyuncun değil mi, niye diğer oyuncuların hakkını koruma adına adamı basın önüne atıyorsun? İstediğin oyuncular alınmıyorsa, niye rest çekmiyorsun ben bu adamlarla oynamam diye? Niye güvenmediğin kadroyla lige başlıyorsun?

Mustafa Denizli feda sezonunda çalışmayı kabul etti mi? Etmedi çünkü inanmıyordu kadroya. Sen de öyle yapsaydın. Kaldı ki senin Beşiktaş ile ilişkin topu topu 2-3 yıl. Samet, Rıza, Feyyaz, Metin, Şifo değilsin sen. Kimsenin senden zor durumda "elini taşın altına koy" beklentisi de yok. Hatta iyilik ederdin bize, menajer kucağına düşmüş yöneticilerin kurduğu kadroyu kabul etmeyerek.

Zaitsev dedi ki...

@ yilmaz +1

Bu kadro tam Denizli kadrosuydu ama sezon başı o treni kaçırdık. Tecrübeli oyuncu. Denizli'nin en sevdiği :)

@ emruli

İngiltere'de ,İspanya'da üst düzey top oynamışsın. Antrenörün sana U21 topçusu muamelesi yapıyor. "Negredo oynamadan kalırsa maaşı problem yaratır" tarzı bir cümlesi var hocanın. Kalsa da oynatmayacak. Negredo, Şenol hocanın onun maaşıyla yatıp kalkmasından dolayı gitti. Bu süreçte ya Negredo RVP'ye bağlayıp yatacaktı ya da gidecekti. Adam karakterli çıktı. Bastı gitti.

Pepe'de gecikmeleri bahane etmiş olabilir ama takımın haline bakalım. Ligde patlamışsın, Avrupa'da gruptan çıkamadın. Sportif başarı ihtimali %1 bile yok. Ödemeler rötarlı. Büyük bir ligden teklif varsa "Ben ayrılayım sizde rahatlayın" diyerek mekanı terketmesi gayet normal. Adam kariyerine buradaki olası kötü sezon sonucunu eklemeden sıvışıyor. Parasını her türlü alır ve almış zaten.

fidddas dedi ki...

@zaitsev

öncelikle marianonun ligde oynadıkları konusunda haklısın. şampiyonlar liginde 4 maçta kesmiş. ben onu genel yazdım, hafızam beni yanıltmış.

attamah konusunda katılmıyorum çünkü tam da anlatmak istediğim buydu. geçen yıl boyunca vay be adamı adana demirspordan aldı hem de stoper yarattı diye övgü düzüldü bu sene çat diye kesti adamı. yediği ne olursa olsun 1.29 gol ortalaması şampiyonluğa oynayan bir takım için savunulmaz bence.

alt yapıda takımda oynayacak seviyede sağ bek yok. dorukhan niye oynamadı eleştiri getirsen anlardım. yazdıktan sonra onu farkettim çünkü. mustafa kapı olayıysa tamamen show. çünkü bu haftaki yedeklerini kontrol ettim galatasarayın U21 den kimse yok. cezalar bitince normal olarak 1.5-2 milyon alan herkes kadroya alınmış hemen.

maaşlar konusunda ise yukarıda örnek verilmiş elinde 3-4 tane 2 milyon euro üzeri adam olsa bir şekilde idare edersin. öncelik verirsin falan ama sayı çok artınca o işler öyle yürümüyor belli oldu. ihtar çekmek göstermelik olsa eyvallah da adamlar sözleşme feshi ile sorunlarını çözmeye başladılar.



sinek savar dedi ki...

Setenistlere verim mujdeyi (biliyorlardir gerci ama);

Burak Yilmaz tamam.

Senol Gunes sezon sonu yolcu!

Yillarin kombinesini de ben sahsen yaktim bugun. Sizin icin Mutlu son!

Fatih Terim cok yasa! Bu ulkede neden yasanmaz sorularina bir cevaptir aslinda bu! Anlayana tabi.

Zaitsev dedi ki...

@ fidddas

Mustafa işi şov tabi ki. Ama genç oyunculara böyle ümit verirsin. 5 dakika-10 dakika. Bir tane as takıma atarsın. U21 hareketlenir. Bizde o çocuk ısınmaya bile çıkamaz. Ayrıca kendimden şüphe ettirdin. Adam bu hafta oynamış:) Kulübedeki tek alt yapı. Belki yedek kaleci de öyledir.

İBB Emre ve Adebayor'u az kullanma kaynaklı az gol atıyor. Zaten 22 golün 5ini de Epruanu ve Da Costa atmış. Ön taraf o kadar berbat durumda. Emre'yi ikame edemiyorlar bir türlü. Ayrıca defans harici sürekli oynayan bir tek Visca var. İBB'nin ön tarafının çökmesinin Attamah ile ilişkilendirmeyelim. Arka taraf iyi durduğu için liderler.

Neyse ya göreceğiz bakalım neler olacak. Mümkünse kadroyu biraz daraltacağımız bir devre arası olur. 2-3 stoper alacağız demiş başkan. Uzun süredir sol stoper aramamıştık :) Saçma sapan takaslara girmeyiz umarım. Burak-Love takası gibi gariplikler olmaz inş.

Adsız dedi ki...

Söylenti doğruysa teknik yönetimin istememesine ve bunu defalarca dile getirmesine karşın(!) yönetimin Burak'ı aldığı söyleniyor. Yuf artık bu nasıl iş. Oysa gitmesi gerekenler gitmeli ve Negredo kalmalıydı.

Görkem dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Görkem dedi ki...

Yorum telin azizliğine uğradı

@ fiddas+1
harfiyen katılıyorum söylediklerine

@zaitsev
Yani iyi transfer tanımın kulağa çok hoş geliyor gerçekten ama adamın döneminde yapılan transferlerin üçü bonservis rekorlarında ilk beşteyse ben başarılı buluyorum evet.Siz daha iyilerine layıksınız elbette.Hele ki bunlar menajerleri devre dışı bırakıp kulübün parasını çarçur etmeden yapılıyorsa.30 milyon dolarla şampiyon kadroyu kurduklarını söylemişti.Madem öyle büyük başkanınız adam gittikten sonra o paralarla genç oyuncular alsaymış niye almamış? Gomezin bonservis parasının peşinde bile bu adam koştu yoksa klube 1milyon 750 bin verip kapatacaklardı.Başkan resmen Ahmet b’u bu adama tercih etti.Tabi sen bozuk düzenin çarkına çomak sokarsın bedelini böyle ödetirler sana işte

Gelelim hoca kovma meselesine.Yazarken bile gülesim geliyor kusura bakmayın ama Beşiktaş son 27 yılda Şenol Güneş dönemini saymazasak iki defa şampiyon olmuş şampiyon olamadığı yıllarda da yamulmuyorsam ya üçüncü ya dördüncü hatta bi de beşincilik hatırlıyorum.Senin topu topu üç senedir Beşiktaş’ta dediğin adam daha şimdiden tarihe geçmiş zaten.İki şampiyonluk, şampiyonluk ilginde grup rekoru,Avrupa liginde yarı final kapısından penaltılarla dönen bi Beşiktaş var.Geçen sene de düzgün bi forvet yokluğu ve kupa maçı demoralizasyonu olmasa muhtemelen şampiyonduk.Şimdi bu adamın bir sene daha kredisinin olması çok mu anormal de buna inanan taraftarı gerizekalılıkla suçluyorsunuz.

Demek size avantacı yöneticiler,BENİM yaratttığım ekonomiyle beni eleştirmeye kalkıyorlar diyen başkanlar layık

Bir de Burak Yılmaz’ı eleştirir emek hırsızı der ama yere yatsana Abdullah Avcı’nın hayalini kurarsınız...

met1903 dedi ki...

Mayıs'ta seçim var diye sözleşmesini 2019'a kadar uzattım diyip 1 gün sonra adama yeni sözleşme teklif etmek... Yavaş dön başkan yetişemiyoruz.

Basar dedi ki...

Şenol Güneş tamam sırada Volkan ve Burak var inşallah...

YÖNETİM İSTİFA!

BJK4EVER dedi ki...

Tam da Gorkem gibi taraftarlarin yuzunden hicbir zaman Turkiye'nin en buyugu, basarili kulubu olamayacagiz. Ezik buzuk somut olmayan seylerle ovunen, basaridan degil basarisizliktan zevk alan sacma sapan sado-mazo kitleye hizmet eden sacma sapan bir camia'ya donduk iyice.
Sozlesme yetmez, kulubu ustune yapalim. Iki sene sampiyon oldu, artik bildigin adamin usagi olalim.

dominic molise dedi ki...

transfer sezonu acilmadi ama ersan adem gulum'un sozlesmesi uc gun sonra bitiyor. bence ilk transferimiz kendisi olacak. forvete de cenk tosun bekliyorum ben acikcasi. bu da sorunlar cozulurse babel'i yeni transfer yapar derim. hatta dorukhan destekli ljajic de yeni transferimiz olacak. kiminiz kizsa da buna oguzhan'i da dahil edecegim. hele bir de kaptanligi cenk alirsa bence oguzhan iyice rahatlar.

adriano, babel ve tore ile sozlesme imzalanirsa umudum var, imzalanmazsa lutfen kalabalik yapmasinlar. besiktas'in en buyuk transferi bu uclunun sozlesmelerini cozmek demistim yaz transfer sezonunda, sonuc maalesef malum. tekrar ayni seyi yazmis olayim.

bir de genis kadronun hocayi ve takim ahengini cok etkiledigini, bir sadelestirmeye gidilmesi gerektigini soylemistim. sanirim gec de olsa zamani geliyor.

karius
gg-roco-ersan-adriano
dorukhan-oguzhan
tore-ljajic-babel
cenk.

tolga, fatih, caner, atiba, guven, pektemek, q7,

bu devirde bundan fazlasi olmaz zaten.
e bir de tek kulvarda yarisiyoruz, yedeklere de cok fazla is dusmeyecek.

medel, lens, vida, tolgay, love sanirim net gidiciler.
larin kiralik gider bedavaya anca lig sonuncusuna, q7 ne yapar bilemiyorum ama gitmez gibi.

bir de surpriz transfer konusuluyor ozan tufan. ikinci yari faydasi olmaz bence ama kotu futbolcu degil. seneye senol gunes kalacak olursa ilk adini yazacagim adamlardan biri olur.

seneye pektemek, tolga, atiba da gidiyor.

Adsız dedi ki...

Artık şaşırmayacağım konu: yıl 2025 ve kulislerde boşta olan Burak Yılmaz, Ozan Tufan ve Volkan Şen'in ismi geçiyor.

Hidayet dedi ki...

yönetim hoca'ya sahip çıkıyor gibi gözüküyor , öyle de yapıypr ,fakat bir taşla iki kuş . hem suçlu olarak futbolcuları gösterdiler hem de futbolcuları göndererek aslında klübü maddi yönden getirdikleri çıkmazı , yeniden satamayacakları "feda" yerine böyle bir yolla normal göstermeye çalışacaklar.

"hımmm ,aldım neşteri elime çok futbolcu gönderecem .. " siktir ... şuna , "maddi olarak bokun içindeyim ,sezon sonunu bile bekleyemeyecem , seçim var ,yeniden yapılanıyor gibi gözüküp elimden geldiği kadar oyuncu göndermeliyim . hem de yeniden yapılanıyorum diyip ,başarısızlığı normal gösteririm" desene .

bakın bu geçen yıl şampiyon olmuş , bu yıl şampiyonluğun en büyük adayı , gs'ın başkanı , bakın ne demiş

Cengiz: "Galatasaray'da bir hata, bir yanlış, eksik varsa ve biz yönetimdeysek, bizim kusurumuz olsa da olmasa da sorumlu olan biziz. Yanlış, hata, başarısızlık varsa o ne teknik heyetin ne de taraftarındır. O tümüyle bizim yönetimimize aittir. Onları temsilen de bana aittir."

bu adam nerede , bizim kibirli ,eğlence düşkünü , yaz gelsede , teknede ... düşüncesinde adamlar nerede . bu adam nerede , sattıysam ben sattım , benim yarattığım ekonomi sayesinde bana karşı gelinmez diyen adamlar nerede .

peki bunun suçlusu kim ? bunun suçlusu , başarısızlığı normal , başarıyı anormal gören , en ufak başarı göstereni ilahlaştıran , onun terim'i varsa benim de şenolum olsun kafasından sıyrılamayan beşiktaş camiası . onun için büyükler arsında başına bir bela musallat olsa ondan en geç kurtulacak olan beşiktaş'tır. en az başarı , en uzun dönem başarısızlık , hakkının yenilmesi vb . bunlar beşiktaş'ın kaderidir . beşiktaş'ın olaylar karşısında aldığı/alamadığı tutumların yol açtığı kader.

beyler , eğer kuyruğunuzu kıstırıp defolup gittiğinizi göreceksem , başarısızlık yakanızı bırakmasın . rüzgar hep karşınızdan essin . zihniyetinizi s..

Hidayet dedi ki...

nasıl çalışıyor kafaları anlamak güç . bir klüp düşünelim , türkiye'nin en büyük üç klubünden birisi . şampiyonlukları hatta üç yıl üstüste şampiyonluğu bile var . nağmalup şampiyon olmuş ,rekorları sayılamaycak kadar çok . müzesi kupa dolu . bir de hoca var ,beşiktaş'a gelmeden "sıfır" şampiyonluğu var değil şampiyon olmak ,üç büyüklerin zor zamanlarında bile tercih edilmemiş . şimdi bu adam bu büyük takıma hoca oluyor ve bu takım şampiyonluğunun yegane müsebbibi oluyor . en fazla denebilir ki o dönem için başarılı olmuş bir hoca . eyvallah .. fakat adam onsuz beşiktaş'ı hiç görüyor . peki o müzedekiler ne ? benim yaşadığım üç yıl üstüste şampiyonluk ne ?

şampiyonluklar şenol'a , başarısızlık yönetime . cl'de gruptan lider çıkmak şenol'a , uefa'da gruplardan çıkamamak yönetime . hatta o beğenmediği negredo olmasa gruplara bile kalamayacaktı . köy takımlarını yenemiyordu büyük hoca . ne güzeldi talisca 30 m'den köşeye taktığı zamanlar . quaresma'nın 5 maçta 4 asist yaptığı cl maçları ne güzeldi . hepsi hocaya yazıyor . fakat ligde aynı kadroyla dördüncülük ? işte o yönetime.

şenol madem bu kadar büyük hoca trabzon'un şampiyonluk özlemine son verse ya . kendisi oranın efsanesi ne de olsa . biz 6-7 yılda bir- iki sıkıştırırız da , trabzon'da hiç siftah yok . oralara gitse ya . neyse ünal pişirsin bir kadroyu . abdulkadir, yusuf falan satmazlarsa gider belki . sever hazır kodroyu , oyun şablonu oturtulmuş , sağlam kadroyu bir-iki yıl bozmadan yönetir. sonra hemşehrileri bile beşiktaş kadar tahammül etmez zaten . tecrube etti daha önce defalarca.

Basar dedi ki...

@Görkem

Genelde BJK4EVER'ın yorumlarını fazla sivri buluyorum ama ilk defa ciddi anlamda yazdıkları beni düşündürdü.

İlk önce şuradan başlayayım, ŞG burada 2. şampiyonluktan beri eleştiriliyor. Geçen yıl kaçan şampiyonlukta 1. numaralı sorumludur. Kendisine yapılan saldırıdan dolayı önceliğimizi değiştirdik ama hatırlarsan fenerbahçe kupa maçı başladığında burada birçok kişi kendisine tepki göstermişti.

1) İşe yaramaz bir kupa maçında egosunu tatmin etmek için tam kadro ile maça çıktı, halbuki konsantrasyonumuz lig dolayısı ile gs ile oynanacak derbi olmalıydı (düzenli CL katılımı ve lig şampiyonluğu çok ciddi gelir kaynağı)
2) Kadıköy'de maçlar her zaman ağır tahrik, provokasyon ve yanlı hakem kararları ile geçer. Şampiyonluk yarışındaki takımı/camiayı önceliklendirme yapmadan kendi egosu için bu ortama sokması direk teknik direktör hatasıdır (bu yaşta ve deneyimde bunu çok net biliyor olmalı)
3) Elinde bu hafta özlediği Negredo vardı ama yıl boyu mobbing yapmayı tercih ettiği için forvet problemi yaşadık.
4) Kupa maçından sonra profesyonelliğini gösteremedi ve takım gs maçı ile başlayarak ligin kalanında dağıldı.

Kısaca geçen yıl kaçan şampiyonluğun neredeyse tüm sorumluluğu Şenol Güneş'indir. Dolayısı ile camianın CL gelirinden olması ve gelirlerinin düşmesi de onun sorumluluğundadır. (paranın çok kötü kullanılması ve yönetsel sorunlar ayrı bir yazının konusu...)

Aslında bu rezaletten sonra geçen yıl kovulması gerekirdi ama hadi senin dediğin doneler ile 1 yıl daha devam kararı alındı. e bu yıl takım daha da kötüye gidiyor. Aslına bakarsan, takım 4 yıldır istikrarlı bir şekilde geriye gidiyor. Daha ne kadar başarısız olması gerekiyor ki hoca değişsin? Ayrıca geçmişte 4.-5. olmak ile bugünümüzün ne alakası var? Biz Kaldı ki bu gidişle 4.5. bile olamayacağız. Ayrıca, son 27 yılda (niye son 27 yıl anlamadım) ŞG dönemini saymazsak (niye saymıyoruz anlamadım ama) 3 şampiyonluğumuz var.

Bu dönemi başarısız sayıyorsun anladığım ama bu dönemde sadece td bazlı başarısız olmadık. Mesela taraftarın dilinden düşmeyen Vahap Beyaz-Ahmet Çakar bu dönemde, Van'da gözüne kar suyu kaçtığı için golü iptal eden hakem bu dönemde, bugün terör örgütü sayılan bir kitlenin bir takıma desteği bu dönemde, kimine göre başkanın mafyatik ilişkilerinden dolayı efsane giderken operasyon çekilen 2004 yılı bu dönemde, efsane (!) yıldırım demirören yönetimi bu dönemde yaşandı.

Bizim şu anki sıkıntımız, başarının sürekliliğinin sağlanamaması. Bunda hem yönetim hem de hoca suçlu. İkisinin de değişmesi gerekiyor. Yönetim belki kendi içinde değişiklikler ile işi kotarabilir ama hocanın Beşiktaş'a vereceği bir şey kalmadı. Yarın öbür gün Oğuzhan'a yapılanları yaşayacağına saygınlığı yukarıdayken gitmesi çok daha iyi olur.

Basar dedi ki...

Şenol uyuma kadro dışı kalan tüm eskilerine sahip çık! Bak Serdar Aziz'de gözden çıkartılmış. Belki mobbing yaptığın Oğuzhan ile takasa girersiniz. Tolgay'ı da Burak ile takas edin...!

Allah tepenizden baksın hem yönetim hem hoca!

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Bak dominic molise yazmis iste. Saf, tipik bir BJK taraftari iste. Canim benim, kiyamam. Ne guzel yazmissin oyle.
Ama olmayacak lan, olmayacak.
Dorukhan'i yazmissin, ama olmayacak arkadasim. Dorukhan'a 6 numara senin kocum, Oguzhan'la iyi bir ikili ol ve bizi 5 sene tasi denmeyecek. Bir sagbek olacak, bir 10 numara olacak (sinyalini aldik), bir yedek kalacak, ama o guven verilmeyecek. Orada Atiba olacak ve kaplumbaga gibi hizi, sikik top kayiplari ile bizi kanser edecek.
Oguzhan'i yazmissin, olmayacak arkadasim. Bir 10 numara oynayacak, sonraki mac alakasiz takim tertibinde 8 numara oynayacak, biraz vasat oldugunda 60'ta cikip ertesi mac yedek olacak. Kor-topal gidecek, dogru takim tertibinde kendini toparlayana kadar olmayacak.
G.Tore'yi yazmissin oraya. Takim o kadar boktan haldeyken yarim saat oynamadi adam, yine oynamayacak. Sag kanat Quaresma'nin. Sahanin ortasina donunu siyirip sicip kirmizi kart gorse bile onun arkadasim! Kesilmeyecek. Ve en acisi; takim o kadar organize degil ki Quaresma'nin kisisel becerisi ve form durumu bizim hucum etkinligini tek basina belirleyecek. O yuzden hayal kurma!
O Ljajic'in de 10 numara olmayacak. Bir yedek, bir sol acik derken iyice pic olacak arkadasim. Olmayacak yani, o da olmayacak.
Bak ben sana daha gercekci, guzel bir 11 yazayim:

--------------Tolga/Onur----------------

Gokhan----Necip-----S.Aziz-------Caner

---------Ozan Tufan--Atiba-----------

Quaresma--------Dorukhan------Ljajic

---------------Burak----------------

Bunu konus bence.

BJK4EVER dedi ki...

Sagda solda hala bu adami koruyan cok kisi var, hic anlamiyorum yahu. FB, GS'yi falan gectim, biz kendimizi Turkiye'nin 3 buyugunden biri, her yil sampiyonluga oynamasi gereken takim olarak gormuyor muyuz? Bizim muadilimiz Inter, Barcelona, Dortmund, Chelsea, PSV gibi kulupler.
Gecen seneyi 4. bitirdik, bu sene devre arasi itibariyle liderin 9 puan gerisinde 7. siradayiz. Bu sartlarda yukaridaki takimlardan hangisi antrenorunu kovmayip yeni sozlesme teklif ederdi? Bir tane soyleyin yahu? Birtek Arsenal var bu kadar takintili olan, onlarin da 20 senedir sampiyon olamayip bir bok yapamamalari da tesaduf degil zaten.
Yahu United Mourinho'yu kovdu yahu. Adamlar sonucta 2. yapti, UEFA kupasi, lig kupasi falan geldi diye kendini kandirabilirdi, kandirmadilar. Takim her gecen gun geriye gidiyor ve puan tablosunda kabul edilemez yerdeler. Onlar oyuncuyu elestiremez mi? Pogba disiplinsiz ve bilerek oynamiyor, kov gitsin. Martial'e 85 milyon verdik 5 gol atamiyor, kadro disi birak. Lindelof'e 50 milyon verdik ama kendini gram elestirmedi, hoca ne yapsin? Alexis Sanchez hep sakat zaten. Yonetim bok gibi transfer yapti, dunya para harcayip vasatlari aldi. Daha gider bu. Yapamazlar mi? Yapmadilar iste.
O kadar sacma bahanelerle bu adami koruyup yonetimi elestiriyorlar ki;
Neymis paralar odenmiyormus. Ulan sanki TR'de her sey gulluk gulistanlik, birtek bizde sorun var. GS gecen sene N'Diaye'yi satti maaslari odemek icin, adamlar ligden mi koptu, ezilip buzuldu mu? Trabzon kac tane oyuncuyu gonderdi kadro disi birakti, bir sikayet eden oldu mu? Antalyaspor'da adamlar kac ay maas almiyor ama bizim ustumuzdeler! Ulan hadi bu sene bu sekilde oldu, gecen sene de mi maaslar odenmedi lan? Tarihimizin en iyi, genis kadrosuyla 4. olduk lan. O katilamadigimiz CL ve alamadigimiz gelirler yuzunden perisaniz, o da mi yonetim yuzunden oldu lan?
Neymis, kadro yetersizmis. Ulan bu takimin ustunde olan takimlar Kasimpasa, Yeni Malatya, Antalya, bir onlarin kadrosuna baksana lan? Basaksehir stoperde Mahmut, forvette Bajic'le sana 9 puan fark atti lan, neyin ezikligi bu?
UEFA'dan elenirken rakiplerimizin kadro degeri transfermarkt'a gore:
BJK 90 mio
Malmo 17 mio
Genk 98 mio
Sarpsborg 8 mio
Hani lan kadro kalitesizligi? Hani aq hani?
Kendi sahanda yenilip elendigin takimin kadro degeri senin 5 katin kadar az lan, ne kadrosu? Kaldi ki o son maca kadar gelmeni saglayan da senin zerre siklemedigin Negredo ve Lens sayesinde oldu ulan!
Senol Gunes'e de cok agir konusmak istemiyorum, ama olmuyor iste lan. Bir sekilde adam motive degil, konsantre degil, olmuyor iste. Artik o enerji yok, ve bu oyuncualara da yoneticilere de yansiyor. Taraftara bile yansiyor; burada yorum yazan bile yok, cunku herkes bir umutsuz, bikkin, sikilmis durumda. Motivasyonu neden kayboldu bilmiyorum, hakli gerekceleri de olabilir.
Belki kariyerinde Anadolu takimlari ve 3 ayda bir mac yaptigi Milli takim disinda birsey olmayan biri olarak 3 sene BJK yormus olabilir. Belki tek rakip boktan Basaksehir olmayip adam gibi takimlar olunca psikolojik olarak cokmus olabilir. Belki bok gibi oyunu kapatacak bir Gomez, Talisca olmamasi yormus olabilir. Belki 14 kisilik kadro yerine 19-20 kisilik kadroyu idare etmek zor gelmis olabilir. Belki FB macinda ve sonrasinda yasananlar kendisini ulke futbolundan, hatta futboldan sogutmus olabilir. Hersey olabilir, ama anlasilan o ki bu herif paragozun teki ve istifa etmeyecek. Kovun gitsin ulan iste neyin inadi bu? Neyin inadi lan. Bilic'e manifestorlar yazdiniz sacma sekilde, herifin aylardir West Ham'la gorustugu belli olup bir an gidince got gibi kaldin ortada. Illa got gibi kalman mi lazim yani? Illa adamin milli takimla anlasmasi mi lazim? Kafaca bitmis iste, bikkinlik yuzunden okunuyor. Heryere yansiyor, birak ulan su inadi iste. Bu sacma antrenore biat, istikrar inadi yuzunden cok sey kaybettik. Bilic doneminde 2.lik, sampiyonluk, gecen sene olasi bir 2. lik veya sampiyonluk gitti. Hatta bu sene bile sampiyonluk bundan sonra mucizelere kaldi? Daha ne kaybedecegiz ulan?

beagle dedi ki...

Bence "eleştiri kültürü" konusu cozulmedikce forum dahil her yer sorunlu olacak.
Ortalik eleştirene laf yetistirmekle uğraşan akılsız dolu. Bir eleştiriye katilmiyorsan gerekçeli karşı tez sunacaksin. Herkesi sustur, baskan büyük, hoca büyük eee ne oldu? Kasımpaşa üzerinden rahatça geçti.

Zaitsev dedi ki...

Örneklemelerde sorunlar var. Oyuncu formu kaynaklı oynatılmama ile keyfi tercih edilmeme birbirine karıştırılıyor.

GS'de Belhanda ve Feghouli sezon başında bariz şekilde kötü oynuyorlardı. Belhanda hala da kötü oynuyor. Alternatif olsa Rodrigues bile kesik yer.

Elinde Negredo, Love ve Larin var. İyidir kötüdür tartışmadan bakalım. Bu 3 oyuncu arasında en isteklisi Negredo. Takım oyununa en çok katkı vereni Negredo. Kanat oyununa en elverişlisi Negredo. Ama her fırsatta yedek kulübesine çekilen de Negredo. Aldığı para sürekli sorun yapılan Negredo.

Şenol hocanın durumu ile ilgili tartışmanın sebebi de kadro tercihleri, oyuncu değişiklikleri ve mevki zorlamalarından kaynaklanıyor.

* Kasımpaşa kadrosunun açıklanabilir bir tarafı yoktur.
* GS maçında 45te Atiba'yı sokmasının teknik taktikle alakası yok. Tamamen korkaklık. Rıza'yı biz niye kovduk? Korkak top oynatıp başarısız olduğu için. Youla ile kontra atak :)
* Olmadığını gördüğü ama vazgeçmediği denemeler. Oğuzhan 10 numara, Necip-Medel stoper, Necip-Fatih sağ bek, Mustafa sol açık, Babel forvet denemeleri.
* Yeni oyuncu ile maça başlayıp 45te panik yapıp adamları çıkarması. Bazı oyuncuları kötü oynasalar bile çıkarmaması.
* Hızlı ayağa oynayan Genk maçında sakatlanan Tolgay yerine gidip Roco'yu sokmak. Genel bir oyun okuyamama sorunu bu aslında.


Bu liste uzayabilir. 2 kere şampiyon olduk diye bunları da görmezden gelinecek değil. Hoca da genel bir düşüş var. Cesur davranmıyor. Zorunluluk harici yeni oyuncu denemek yerine ikame oyuncu zorlamaları yapıyor. Hem yenileri küstürüyor hem eskileri yıpratıyor bu şekilde.

Kenarda düşen bir hoca varken takımın verimli oynamasını beklemek hayalcilik olur. O zamanda 26 puan gibi saçma bir puanda kalırsın. 2ci yarı herkes kendini toparlar inşallah. Tolgay'da affedilmiş. iyi olur umarım.

dominic molise dedi ki...

@bjk4ever, yazdiklarinda hakli olabilirsin.
ancak "kiyamam, saf besiktasli" gibi kisisel "asagilamalar" besiktas'i ileri goturmeyecegi gibi beni de yaralar.

ben senol gunes'in bir sene daha basarisizlik hakki oldugunu dusunuyorum bu seneden sonra. bu sene de net basarisizdir, evet.
ama yonetimin bir sene daha transferlerde sicma luksu bence yok.
seneye birileri gidecekse o yonetim olmali, o yuzden de hocanin arkasinda duruyorum.

Basar dedi ki...

@Görkem

Tezine anti tez asmadan kesmeden sadece fikirlerimi yazdım. Fikir yazmaya devam...

Pheaglix dedi ki...

@sinek savar

"şenol güneş'e algı kasılıyor" dedikten sonra "55 ayrı futbolcu ile oynadı" diyerek algı kasmaya çalışmak biraz ironik olmuş. o haberin içeriğine de baksaydın keşke. bak o 55 futbolcunun bir kısmını yazıyorum:

günay, boyko, utku, motta, alexis, pedro franco, milosevic, mitrovic, atınç, roco, fatih, veli, gökhan inler, orkan, frei, aras, pektemek, ömer şişmanoğlu, demba ba, larin

bunlar hoca'nın kadroda pek de düşünmediği ve şans vermediği oyuncular (bazıları haklı, bazıları haksız.) da katılırsa liste daha da genişler.

kaldı ki, ligde bizim üzerimizde yer alan takımlar da dört senede 18 kişilik kadrolarını korumuş değiller. geçen sene lig sonunda ve bu sene devre arasında (ki bu epey uzun bir liste) bizim üzerimizdeki takımlara bakıp aynı listeleri çıkarsak nasıl sonuçlar elde ederiz acaba? mesela yeni malatyaspor dört senedir 20 farklı oyuncu ile oynamıyordur bence.

burada şenol güneş hakkında yapılabilecek tonla eleştiri var. bulduğu doğruları tesadüfen bulmasından tut (oğuzhan-atiba ikilisi, oğuzhan-tolgay ikilisi, fabri, dorukhan, güven, vs.) "forma adaletine" (negredo bir devre yedek bekledikten sonra love'ın geldiği gibi onbire girmesi, quaresma'nın kırmızının elli tonunu görene kadar onbir başlayacak olması, ljajic'in ilk devrenin kritik maçlarının yarısında "atmosfere yabancı" diye yedek oturması, vs.) kadar. ama ne yaptığımız eleştiriler dikkate alınıyor (normal olarak), ne de yeni bir şey söyleyebiliyoruz. bu takım üç yıldır o veya bu sebepten geri gidiyor ve bu konuda yapılan herhangi bir hamle yok. sadece bu çöküşün devamlılığını sağlayacak hareketler yapıyoruz.

bu arada, "camia birleşmesine" gelince... fikstüre karşı birleştik, başkan çıktı biz beraber yapıyoruz fikstürü dedi. hakemlere karşı birleştik, başkan çıktı "yusuf abi iyi niyetli" dedi. hocamıza algı yapılıyor diye medyaya karşı birleştik, güneş gitti ertesi gün algıyı yapan adamla güle oynaya poz verdi. bu takımda ne yönetimin ne de hoca'nın camia birleşmiyor deme hakkı yok. biz ne zaman birleşsek bizi ortadan ikiye ayıran kendileri. hem hocanın hem de yönetimin gitmesi gerekiyor, ama doğal olarak temizliğe alt kademelerden, yani hocadan, başlanması lazım.

beagle dedi ki...

@görkem
Elestirelim derken bir sikinti yadamadigim birine laf soksam aynisi olurdu.

Twitter, forumlar vb her yerde FO ve SG eleştirileri yillardir ağır laflarla baskilaniyor.

4. Sezon bütün takim dokulunce genç oynatan bir hoca yillarca yetistirici diye geçti. Altyapi maçlarını izleyenler için bu kabus bir durum.

BJK4EVER dedi ki...

Hocayi her durumda kovmazsin. Ilerleme goruyorsan tutarsin. Liverpool Klopp'la 2 senedir sampiyon olamadi, kupa alamadi, ama takimin gozle gorulur yukselisi vardi. Soyle iyi bir stoper, onlibero, kaleciyle cosarlar dusuncesi herkeste hakimdi. Bunu adam elbette bir yere kadar cozer, gerisine nefesi yetmez. Ama takim ilerleme kaydeder, sen de sabir edersin.
Besiktas 2 senedir geriye gidiyor. Surekli ayni hatalar yapiliyor. Surayi iyi yapiyoruz ama surasi eksik, orasi duzelince tas gibi takim oluruz diyenin alnini karislarim. Nereden tutsan elinde kalir takim. Bak Bilic ilk sene takimi 3. yapar devam edersin. Kadrosu yetersizdir, bir transfer donemi daha sans verirsin. Ikinci senesinde tum derbileri gol atamadan korkakca kaybediyorsa kadrosunun basabas mucadele yapacak seviyede olmasina ragmen orada artik kovarsin arkadasim. Her hoca'nin bir zamani vardir ve gercekler vardir. Takimda hicbir isik yoksa, takim 7. siradaysa ve cozum adina sahada hicbirsey gorulmuyorsa neyine sabir edeceksin yahu? Biraz mantik be.....

BJK4EVER dedi ki...

Negredo tartismasi bir garip olmus, alginin bu kadarina pes! Negredo taraftari falan bolmemisti. Evet, Besiktas'in 9 numarasi mi tartisildi, 4 milyon euro hak eder mi tartisildi, ama bu adamin ligde oynamasi gerektigini kimse tartismadi, herkes gayet hemfikirdi. Basimizdaki mobbing'ci haric.
CL'de Cenk oynayabilir. Orada rakipler farkli, hakemler farkli, Besiktas'in oyunu farkli. Agir olsun, gol atamasin, ama ligde 2 stoper arasinda ezilmeyen ve arkasindaki Babel ve Talisca'ya alan acan bir forvet her zaman daha makbuldur.
Ama senin inatci mobbing'ci hocan 'Senol Gunes yine yerli forveti parlatti ne buyuk adam yaeeee' dedirtebilmek icin takima zarar verdigini gore gore, Cenk'in morali bozulmasin form tutsun diye zorla oynatti adami. Ve Cenk'li takim ilk yariyi 30 puanda bitirip Negredo'lu takim ikinci yari 41 puan topladi, Babel ve Talisca'nin da cosmasi sayesinde. Ha, ama hala algi kasmak icin Cenk'i satip sampiyonlugu satti yonetim diyen hamsiseverler var. Onlara gulup geciniz.
Bu yapilan sey dupeduz mobbing. Medel'e yapilan dupeduz mobbing. Geldikten sonra 4-5 hafta neredeyse hic oynamayip ondan sonra tum maclarda 90 dakika oynayan oyuncu olmaz. Kimse form durumu hazir degildi falan demesin, bizde yedekken gidip Sili milli takiminda catir catir oynuyordu.
Yapilan dupeduz mobbing. Ha, illa ki kotu niyetli olmayabilir de. Belki yerlilere daha yakin hissediyor kendini. Belki eski oyunculara karsi asiri vefa duygusu var. Belki aklinca kendi istedigi Serdar Aziz, Yusuf Erdogan, Burak Yilmaz, Volkan Sen'i almayan yonetimi alinan oyunculari oynatmayarak protesto ediyor. Bilemeyiz, ama bu dupeduz forma adaletsizliginin daniskasi, mobbing'in daniskasi. Bu oyuncularin moralinin sifir olmasi, gitmek istemeleri vs tamamen dogal.

BJK4EVER dedi ki...

@dominic molise,

Merak ettigim icin 3 soru;

1 Gecen sene bu takim 4. oldu. Aslan payi sence hocada miydi yoksa yonetimde miydi ve neden?
2 Yonetim bu kadar berbatsa, saha icine yansiyacak nasil hatalarda bulundu? Mesela hangi oyuncu satislari yanlisti, hangi oyuncu alimlari yanlisti? FFP gercegi varken al-sat dengesi nasil tutturulmaliydi?
3 Bu sene bile hala hersey yonetime yikiliyorken, nasil hatalar yaptilar? Mesela kadro mu fazla degisti (ana elestiri). Halbuki ilk 11'in tamami Karius ve Ljajic haric gecen sene takimdaydi. Gelen adamlar da Karius ve Ljajic, random bir kaleci ve forvet arkasi degil. Hata bu mu? Yoksa Pepe'nin ayrilmasi mi? Pepe varken takim neredeydi bir bak istersen? Paralarin odenmemesi mi? Gecen sene neden 4. olduk rezil futbolla peki? Kadro yetersizligi mi? Ustumuzdeki takimlara bak istersen, ligdeki rakiplerimiz City, Bayern falan mi da ben bilmiyorum?
Yonetimin hic kredi olmamasi, Senol Gunes'in 1 sene daha hak etmesini saglayacak ne gibi bir hatalar yapti yonetim?

carlito dedi ki...

@sineksavar eline koluna sağlık.. ben dahil birçok kişiyi blogtan yavaş yavaş uzaklaştırıp, buranın birkaç çok bilmişin at oynattıkları bir yer olmasına sebep olan şeyleri çok iyi anlatmışsın.. mesele bir tek şenol güneş meselesi de değil..

geöen sene 4. bu sene 7. diye diye sürekli algı kasanların da samimiyetine tüküreyim! bilmeyen de sanır ki Beşiktaş geçen seneden beri yarışa bike giremiyor, açık ara fark yiyor rakiplerinden! bu algıcılar geçen sezon sadece son gs derbisini kazansak şampiyon olacağımızı, o ayılıp bayıldıkları terim'in 4. olacağını da yazsalar ya! o kıçımın imparatorunun herşeyi namoğlu'na borçlu olduğunu, normalde o maça iddiası bile kalmadan çıkması gerektiğini çok iyi biliyorsunuz, ama Şenol hocayı 4. oldu diye yerin dibine sokma fırsatını kaçırmamak için bunları da görmezden geliyorsunuz!

7.yiz 7.yiz diye sayıkladığınız takım son maçını alsa 5. sıradaki gs'nin önünde 2. bitirecekti ilk yarıyı.. o zaman başarılıyız diyecek miydiniz?

can dedi ki...

@carlito
Abi bari sen yapma! Neye eline koluna sağlık diyorsun? Forumdaşlara “fetöcü göt” denmesine mi? Valla theo’yu aratır hale geldi ortam.

Şenol Güneş eleştirisi de karşı-eleştirisi de olacaktır. İki tarafta da farklı oranlarda katıldığım, katılmadığım, eleştirdiğim noktalar var. Ama bu üsluplarla tartışma olmaz ya! Şenol Güneş’e de, birbirimize de hakaret etmeden insan gibi konuşalım. Yeter yani!

yilmaz dedi ki...

Bi Şenol Güneş'i eleştirenlerin FETÖ'cü olmadığı kalmıştı, o da oldu. Eleştiri yapmaya korkuyor insan. Tamamdır bro, en büyük Şenol Güneş. Beşiktaş da kimmiş?

yilmaz dedi ki...

Sadece Beşiktaş'lı taraftarların olduğu bir platformda Beşiktaş kelimesinden çok algı kelimesinin olması da ayrı bir sorun. Zaten blog'un esas yazarları da ufaktan terkediyor, her postta ancak bir iki yorum yapıyor. Am Sik Göt su gibi akıyor. Gerçekten de gitme vakti geliyor galiba. İyice inci sözlük'e döndü burası.

Hidayet dedi ki...

eğer eleştiri istemiyorsan hoca'ya ,yönetime git forza'da yaz birader . bir zamanlar demirören eleştirisi yapanlar şutlanıyordu . sürekli aynı kafadasın , burası senin medya organın , gazeten ,dergin değil . madem soğudun neden gelip takip ediyorsun . aralık 2018'de hesap açtırmışın küfrünü , fetöcü yakıştırmasını alkışlayacak kadar vahim mi durumun ,üzüldüm doğrusu . burada hoca'nın 1 yıl daha kalmasını isteyen insanlar var ,katılmıyorum fakat ne yazmasınlar derim , ne burasının kalitesi düştü derim . niye diyim , salakmıyım ?

sevin işte , yönetim hocayla devam ediyor , artı bir yıl da sözleşme önermiş . yönetim bizim gibi düşünmüyor , hocan ile 1,5 yıl daha birliktesin .ne güzel işte . bir de forumun kurucu kadrosuna selam çakmalar yok mu ? izle bakalım podcast'leri onlar nasıl yerden yere vuruyorlar hoca'nı . izle bakalım gürcan'ı , takip et twitter hesaplarını. burada şenol hoca'nın beşiktaş'a verecek birşeylerinin olmadığıı düşünen kişi sayısı az değil ,bilakis çok . bu senin parmakları ısırmana sebep oluyorsa gelme buraya .

Hidayet dedi ki...

sen geçen yıl ne zaman yarışta öne geçtin de son maçı kazanacaktın . geçen yıl sezon başında "gs ilk ikiye giremez , ihtimal bile vermiyorum " diyen sen değilmiydin ? sürekli onu alsak şampiyonduk , bunu alsak gs'nin üstündeydik . o maçı alamadın da cl'ye mi gittin . ligi dördüncü bitirip uefa'ya gittin . uefa'da gruplara zor kaldın . ya malmöyle berabere kalsaydık , gruptan çıkmıştık ? sürekli böyle düşünürsen kafanda her yılı şampiyon bitirirsin , ne güzel kafa !

bu arada yönetim uyuma ! insanlara laz demek hakaret , küfür etmek mübah mı ? yukarıdaki sineksiklet için gerekeni yapın ..

sports guy dedi ki...

Buraya yazanlari gsli olmakla itham eden cikar mi cikar. Memlekette dunyanin duz olduguna inanan da var anasini satayim.

Ama carlito gibi bir adamin bu sahsa "eline saglik" demesi hakkaten gelebilecegimiz son nokta sanirim. Vay canina.

@ Herkese

Podcast oluşumuna girdikten sonra kendimizi orada daha rahat ifade edebildiğimiz için biraz burayı boşladık doğrudur ama yazılanları artık benim de aklım almıyor. Ülkedeki genel tahammülsüzlük, sığlık psikolojisinin buraya yansıması tabi olacaktı da bu kadar ben de beklemiyordum.

Kendini nefret kusmadan ifade edemeyen insanlar yazmasınlar rica ediyorum, bu da son uyarım.

can dedi ki...

@Övünç
Podcastleri zevkle dinliyorum, yanlış anlaşılmasın, ama burayla aynı şey değil (bir kere demokratik bir platform diil, siz söylüyonuz, biz dinliyoruz), burayı bu kadar boşlamayın.

yilmaz dedi ki...

Transfer haberlerini okudukça afakanlar basıyor. Porto'da 4 maç oynamış stoperden Mustafa akbaş'a, biricik aşkımız büyük Beşiktaş'lı Burak Yılmaz' dan, Onur Kıvrak'a...

Şampiyonluk, iyi futbol filan hepsini unuttuk da, bari Beşiktaş'tan soğumasak.

Hidayet dedi ki...

@yilmaz

boşver hocam , böylesi daha hayırlı olur gibime geliyor . tjk (trabzon jimnastik klübü) nü kurarız inşallah . hocamızın eski öğrencileriyle çalışmak hakkı diyorlar . oysa 2 sene şampiyonlukta tolga zengin hariç eski öğrencisi yoktu . eski öğrencilerinin iyilerini gs vaktinde alıp , suyunu sıktı posasını çöpe attı . bursa'dan eski öğrencileri ise hiçbir başarı elde edemediler . ama vizyon bu , kafa bu ,çap bu , anlıyorum .

BJK4EVER dedi ki...

Transfer haberlerini gectim, kamp kadrosu da dehsete dusuruyor.

Tolga Zengin'e diyecek birsey yok, kayip olmaz.
Quaresma'ya sevinen cok kisi olacaktir, ama saha icinde kendisini cok arayacagiz. Quaresma takimdan cikinca top kullanma dagilimi super olacak, super bir tiki taka oynayacagiz vs cok dile getirildi, ama olmadigi zamanlarda yaraticiligi tamamen sifira inen, iyice kabiz bir takim gorduk. Yine o sekilde olacak bence. Ama bence asil mesela kadro disi kalma gerekcesi. Keske disiplinsiz davranislarindan, kirmizi kartlarindan dolayi kadro disi kalsaydi, hakki olan parayi isteyip kulube ihtarname cektigi icin degil.

Love ve Larin yetersiz gibi gozukuyordu, ama dogru antrenorle bence Love'dan verim alinir, Larin de simdi cok yetersiz olsa da ileride faydali olabilirdi. Keske kiralik gitseydi bari, ki Larin'in ayrica uzun sureli kontrati vardi galiba.

Tolgay ve Tore icin kafamizi cok taslara vuracagiz. Senol Gunes eninde sonunda gidecek ve kurtulacagiz, ama Tore ve Tolgay'i da gotururse basimizi cok taslara vururuz. 25-26 yaslarinda, milli takima kadar yukselmis, potansiyelini kanitlanmis yerli oyunculari bu kadar kolay silecek bir pozisyonda degiliz. Kisa donemde biraz olsun basari hedefliyorsak bu tur oyunculari tekrar parlatip verim almaliyiz. Mevcut antrenorle olmayacagi malum, ama gelecekteki antrenorun de elini kolunu bagliyoruz. Adriano, Atiba gibi kulube gelecekte hicbirsey katmayacak olanlar kalirken Tore, Tolgay gibileri gidiyor. Allah sonumuzu hayir etsin. Bugunumuzu cop ettik, yarinimizi da cop ediyoruz.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

Muhtemelen liste doğrudur ama kamp kadrosu ortada yokken gitmeyenlerin isimleri ortada.

* Love görünüşe göre satıldı. Corintians, Flamengo havalarda uçuşuyor. Tolga'nın götürülmemesi ilginç. Zaten 6 ayı kalmış. Onu da bedava yolladılar mı bir yere acaba?
* Töre'nin Malmö maçındaki umursamazlığını gördükten ya Beşiktaş'ı ya da Şenol hocayı kafasında bitirdiğini düşünüyorum.
* Q7'nin varlığı ve yokluğu ayrı sorun. Varsa teklif gitsin. Sahada olduğu sürece takım ve Şenol hoca kolaya kaçıp oyunu ona yıkıyor. Pepe'nin gitmesi, yuhalanması derken yolu yarılamış olabilir.

* Larin işleyen bir takımın forveti olabilir. Malmö maçında 3 pozisyon kaçırdı ama oyuna girdikten sonra takımın maç başından beri girdiğinden fazla pozisyon yarattı. Topla daha az temas edeceği bir düzende oynaması gerekli.

* Tolgay'a Şenol hoca güvenmediği sürece verim alamayız. Kiralık yollanıp kadroda tutulmalı.

** Transferden anlayan yöneticimiz Torunoğulları'nın da menajer muhabbetleri çıkmaya başladı. Gomez için 3 menajere para verilmiş. Demek ki menajersiz transfer olmuyormuş.

yilmaz dedi ki...

35'liklere ve Tolga'ya diyecek sözüm yok da, Töre ve Tolgay'ın gitmemesi gerekiyordu. Biri 26 biri 28 yaşında iki yerli oyuncu. Potansiyelleri belli. Ufukta küçülme var, onu geçtim, yabancı sınırlaması kokuları da geliyor. Umarım daha bir sene önce sözleşme uzattığımız bir oyuncuyu, bizi fifaya şikayet ettin diye 300b€'ya boluspor'a göndermeyiz. Töre için ise sözleşmesi sezon sonu bittiği için hiç ihtimal vermiyorum bizde kalacağına. Biz salak gibi elimizdeki potansiyel oyuncuları teknik direktörün oyun sistemine uymadı diye yollarız, başakspor'u, fb'si, gs'si toplar bunları yararlanır. Biz de yeni Cyle Larin'lerle Malmö'den beraberlik almayı umarız.

Cyle Larin, Tabata'dan bile büyük bir skandal transfer. Biz bu oyuncu için transfer yasağı cezası almayı göze alıyorduk neredeyse. Çünkü "Atiba önerdi". Atiba'ya sorduklarında da "ben Beşiktaş'a oyuncu önerecek bir yetkinlikte değilim" cevabını veriyordu. Yönetimin Cyle Larin transferini şeffaf bir şekilde niye alındı, kaça alındı, kim önerdi net bir şekilde açıklaması gerkiyor. Bu açıklamaları görmeden ibra edilirlerse de, o kongrenin de artık başkan ve yönetime ses çıkaracak yüzü olmayacak.

Bu arada, sezon başı Güven yerine Larin'in Avrupa listesine yazılması da başka birinin hesap vermesi gereken bir konu. Larin'i 6 ay sonra kamp kadrosuna almayan birinin. Sadece 6 ayda böyle bir değişim normal mi?

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

Türk basınının yapacağı haber bu kadar olur :)

Haber 1903'e göre Q7, Larin kamp kadrosunda...

carlito dedi ki...

son yazdığımdan sonra ortalık karışmış biraz, uzun süredir giremediğim için şimdi okuyabildim.. öncelikle bir özür borçluyum, çünkü yazdıklarına katıldığımı söylediğim "sinek savar" isimli arkadaşın yazısını o zamanki can sıkkınlığım etkisiyle sanırım biraz hızlı ve dikkatsizce okumuşum.. normalde yapmadığım bir şeydir, ama alelacele okuduğum için bir kesim taraftarı sırf hocayı eleştiriyor diye fetöcü ilan etmesi vs. o kısımlar dikkatimden kaçmış.. (silinmiş zaten diğer yorumlardan anlayabildim)
fark etmiş olsaydım elbette aynen katıldığımı falan söylemezdim.. o yazıda desteklediğim bazı düşünceler de olduğu için o şekilde bir yorum yapmıştım, saçmaladığı kısımları desteklemişim gibi izlenim verdiğim için kusura bakmayın..

kamp dönemi başlarken transfer haberlerini gördükçe canım daha çok sıkılıyor.. gördüğüm kadarıyla tolga, töre ve love'ın gidişi haricinde olumlu hiçbir gelişme yok.. sadece gelmesi sözkonusu bazı isimler gelecek açısından umut verici (orkun kökçü, ajdin hasic gibi) ama onların da gerçekleşebileceğinden emin değilim..
burak yılmaz konusu zaten beni hayattan soğuttu 1,5 senedir, daha bir yorum yapmak istemiyorum onunla ilgili..

Beşiktaşımız maalesef o kadar kötü yönetiliyor ki, o kadar belirsiz ki herşey, bu şartlar altında Kloop gelse başarılı olması zor.. güya belirsizlikleri çözmek amacıyla hocayla sözleşme uzatılacaktı ama o konuda da hala somut bir şey yok, bugünkü Quaresma mevzusu gibi o da yalan olursa hiç şaşırmam.. bu derece dün ne yaptığını unutan, yarın ne yapacağını kendi de bilmeyen bir yönetim anlayışıyla yakın dönemdeki parlak günlerimize dönebilmemiz maalesef çok zor görünüyor...

Hidayet dedi ki...

yaw kasımpaşa kadar heyecanlandırmıyor şu takım beni . baktığımız oyuncular burak kadar kaliteli değilmiş ! öyle ya , diagne bulacak halimiz yok ya . yeter be ! 3 yıldır burak aşağı ,burak yukarı . yazıklar olsun lan size.

Hidayet dedi ki...

açıkçası quaresmanın gitmesine/satımasına çok sevinirim . ligde sanırım 10 asist , 2 golü var. beşiktaş'ın /şenol güneş'in k.. kurtaran adam , tüm olumsuzluklarına rağmen . ben quaresmanın gitme kararını (eğer alındıysa) şenol g .'in değil yönetimin verdiğini düşünüyorum . hem ödenmeyen parası , ihtar çekmesi, yönetimin paraya dönüştürmek istemesi .. yoksa şenol güneş düşünüyordur , burak ne vurur yan ortalara diye. inşallah gider de hocamız -burak ve taraftar başbaşa kalır .göstersin bakalım maharetini , yok öyle kenardan kafaya kondurmaca .

YSY dedi ki...

By17 h.o

O artık gönlümüzün hırsızı :))

Not: Şaka yapıyorum he ondan sonra afaroz etmeyin burada. Sonra yok öyleydi böyleydi uğraşmayayım :)

beagle dedi ki...

Biri hesaplamış Burak için 55-60M Tllik sözleşme imzalamis Fiko.Toschak döneminde bırakmıştım takımı dert etmeyi. Haberler doğru çıkarsa 2. dönem yolda. PLe falan odaklanip bol bol da genç izlerim. 6 aya Şenolu önce sözleşme uzatıp sonra gönderir Fiko. Kulübü de tüpçüden aldığı borcun 2-3 katiyla...

yilmaz dedi ki...

Biraz uzun olacak, özür dilerim.

Hakikaten ne yaptılar ettiler adamı aldılar. Dünyada eşi görülmemiş bir transfer hikayesi. Taraftar grubunun alenen istemiyoruz dediği bir oyuncuyu transfer eden başka bir futbol kulübü var mıdır bilmiyorum. Şimdi bu taraftara maçlara gelin, lisanslı ürün alın, takımınıza sahip çıkın derler.

Tolgay parasını euro olarak istedi diye kadro dışı bırakılırken, yıllık 2.5m€ maaşla ofsaytların şahını getirdik. Burak sadece Beşiktaş maçlarındaki mevzuularından dolayı değil, Beşiktaş'ta oynarken elle attığı gol için bile taraftarın tepkisini çekmiş bir oyuncu. Neyin inadı, neyin diyeti, neyin çabası hakikaten anlamıyorum.

Gerçekten Takımda Dorukhan ve Güven'den başka gol attığında sevineceğim adam kalmadı yaa. Niye yapıyorsunuz bunu? Adam çıkmış pişkin pişkin ilgilendiğimiz oyuncuların hiçbiri Burak'tan kaliteli değil diyor yaa. Hakikaten sinirden ağlamamak için zor tutuyorum kendimi. Geçen sene de Love öyleydi dimi? Bizi içeride dışarıda yenen Malmö'de de Burak mı vardı Lewandowski mi?

Bu şeyettiğimin Bein Sports'u Türkiye ligi dışında bi ton ligin maçını da veriyor. Şey ettiğimin kumandasını kullanmayı mı bilmiyorusunuz başka liglerin maçlarını da açsanıza? Nasıl bir kalite anlayışınız var? Burak kadro dışı bırakıldığından beri Trabzonspor'un nasıl oynadığını da mı görmüyorsunuz? Opta vermiyor mu size Burak varken ve yokkenki istatistikleri?

5 yaşımdan beri tuttuğum takımdan soğuttunuz beni yaa. Tam maçlara ara verildi, biraz özleriz belki dedik, o arayı da Burak kanseriyle geçirdik. Şu Gökhan Töre, ve Tolgay kadro dışı kalmayı hakedecek ne yaptı Burak'ın Trabzon'da yaptıklarına bakarak?

İlk yarıyı 26 puanla bitirmiş takım bırak Burak'ı Suarez'le bile şampiyonluktan, ikincilikten bahsedemez. Kimi kandırıyorsunuz? Gelecek yıl 33 yaşına girmiş, taraftar tarafından sevilmeyen, sezonu 4 golle bitirmiş Burak Yılmaz'la avrupa ligi ön eleme ikinci turunda ismini bir daha hatırlamayacağımız takımlarla karşılaşacağız haberin var mı? Bi hayal etsenize. Kadro dışı bıraktığınız Love'un hikayesinden farklı mı bu durum?

Bi kaç lafımda Burak'a. E be kardeşim, bunca hır gür arasında, bu kadar istenmediğin bir yere niye "ben gelmiyorum" demiyorsun? Allah daha çok versin ama, bildiğimiz kadarıyla zaten yıllardır 2.5m€ ve üzeri bir yıllık kazanç ortalamasıyla oynuyorsun. Bu saatten sonra 2 ile 3 m€ sana marjinal bir fayda sağlamaz. Trabzon'un istediği 950b€'yu veremeyecek anadolu kulübü yok. Git Sivas'a, Konya'ya, Malatya'ya, Antalya'ya. kariyerini bitir orada. Beni istemeyeni ben de istemem de. Ben sinirli bi adamım, bi maçta işler ters gider, taraftar zaten bana tahammülsüz, ıslıklarlarlar, cevap veririm "çarşı karışır" desene. Geçmiyor mu bunlar aklından?

Benim takıntım Burak değil. Ben bazen Burak'ın yerine de koymaya çalışıyorum kendimi. GS'den Çin'e, oradan da TS'ye gidişi mahvetti adamı. GS'den gitmeyi kendisi seçmedi, ama ses çıkarmadı, tutunamadı TS gibi haftanın yedi gününün sekizini kaosla geçiren bir takıma geldi. Herşey kötü gitti onun için. Başarılı olmasını isterim, ben buyum demesini isterim ama benim sorunum hiç başka bir futbolcu yokmuş gibi, ısrarla taraftarın istemediğini, maraz çıkaracağı belli bir oyuncuda diretmesi. Bugün de pişkin pişkin biz Burak'tan başka forvet bilmiyoruz demeleri. Biz Şenol Güneş, yönetim filan dedik de, galiba kulübün de sonu gelmiş artık.

Pheaglix dedi ki...

daha dört ay önce kulübe alenen siktir çeken oyuncunun kapısında yatıp alınmasını isteyen td'de yönetim de en iyi haliyle ahmaktır, normal haliyle bunamış ve iş bilmezdir, biraz kötü haliyle de kulübün sportif başarısından başka motifleri vardır. ilk adı geçtiği zamanlar burak belki faydalı olabilirdi, ama artık o iş çoktan geçti. negredo'nun parasına laf eden filozofumuz (kendi oyuncusunun maaşı hakkında konuşan, sahadaki anlaşmazlıklarda açık şekilde taraf td de herhalde bir tek bizde var) burak'ın alacağı muhtemel paraya herhangi bir şey söyleyecek mi merak ediyorum. ya da larin'in piyangodan aldığı milyon eurolara yakın zamanda bir şey düşünüyor mu acaba. bir de şu ljajic'e, lens'e, negredo'ya uygulanan forma adaleti qıral'a işleyecek mi, o konuda da şenol güneş'i savunan büyük resimciler bir aydınlatabilirlerse güzel olacak.

takımda iyiye giden hiçbir şey yok şu an itibarıyla. sene sonunda elimizde muhtemelen hala ozan tufan-volkan şen-serdar aziz üçlüsünü isteyen (belki araya bir mustafa yumlu falan da girer) bir td ile, ljajic ve karius'un bonservislerini alamadan (bu gidişle ljajic sözleşme maddesi devreye girmesin diye sene sonunda kadroya alınmaz), elimizde q(7+ıral)'ın ikişer milyon euroluk sözleşmeleriyle, tolgay ve töre'yi fiilen, oğuzhan'ı zihnen kaybetmiş olarak kalacağız. o saatten sonra da yeni fedaya bile giremeyiz.

iyi seyirler, bu beşiktaş'ı takımı ve hocayı haketmediği halde alkışlayarak siz yarattınız.

Hidayet dedi ki...

şenol'cu beşiktaş kitlesinin bizi getirdiği sonuç . takımın/camianın asıl kanserleri . şimdi şu adama etmedik küfür bırakmamak gerekiyor fakat burası yeri değil . takımın rezilleri oynadığı dönemde koltuklarını kaybetmekten titremesi gerekenler bunu yapabiliyor . bunu ali koç fener taraftarına yapamaz, fatih terim gs taraftarına yapamaz . fakat şenol beşiktaş'a 33 lük burak yılmaz'ı getirtir . beşiktaş'ın nefret ettiği burak yılmaz . emeklilik garantili . şenol gitse de o'nun yeri garanti. ha pepe çok alıyor . real madrid'li pepe . bu burak yedek oturmayı falan da sevmez . el -kol yapar ,gider yapar . 2,5 yıl izleriz bunu .

sports guy dedi ki...

Meh. Burak Yilmazli Besiktas'i izlemem diyemem, Emre denen olusum bile gelse yine izlerim ben bu takimi, yapacak bir sey yok.

Ama ne buralarda yorum yazarim, ne de baska yerlerde. "Online taraftarligi" donduruyorum ben Burak gidene kadar.

Kalin selametle.

YSY dedi ki...

Haberi verdik bari bende bir yorum yapayım. Bu klüp böyle yönetilecekse bari sermayeye satılsın. Hani değer falan kalmayacaksa bari en azından adam gibi kadro kuralım. Yani şerefinle oyna halkınla kazan falan kaldıralım bunları rafa sadece başarıya odaklanalım ve bu yolda ne gerekiyorsa yapılaması gereken kırıp geçip yapalım ama en azından bilelim kendimizi tamam diyelim o eski naraları bıraktık o eski Beşiktaş artık yok işler böyle yürüyor ona göre bilelim kendimizi daha iyi olur bence.

Basar dedi ki...

Arkadaşlar burayı ve sizlerle yazışmayı çok seviyorum fakat artık Beşiktaş adına yazacak bir şey kalmadığına inanıyorum.

Burak'tan başka vizyonu olmayan bir teknik direktör ve futbol aklını yönetim kurulunun dışına itmiş, menejerliğe dönüp 33,5 yaşında kadro dışı kalmış oyuncuya milyon eurolar yağdıran bir yönetim ile karşı karşıyayız. Aldığımız adamın rol yaparak penaltı almaktan karısını otobüs şöförü dövmeye bir sürü vukaati var.

Düşünün ki Trabzonspor camiası bu hizip oyuncuyu kadro dışı bırakınca yükselişe geçmiş, biz muazzam hocamızın vizyonu dahilinde bu adamı transfer ediyoruz! Hem de Love-Larin vakalarının henüz ateşi sönmemişken...

Güncelde bunlar olurken burada futbol, oyun, teknik taktik konuşmak-yazmak-okumak imkansız hale geliyor.

Bu vesile ile hoş geldin (!) Burak Yılmaz demek istiyorum. İnşallah camiamıza kendini yere atmak vasıtası ile bir sürü penaltı (!) alırsın! Tolgay ve Oğuzhan'a maaş vereceğimize onların maaşını sana yatırırlar inşallah! İkisi de işe yaramaz(!) topçular...

Sevgili yönetim Serdar Aziz ve Ozan Tufan affedilmeden elimizi çabuk tutup onları da alalım. Bir de Volkan uzun zamandır futbol oynamıyor. Çocuğa yazık, ona da sahip çıkın. Serdar'a 2,5, Ozan ve Volkan'a 1,5 versek menejerimiz pardon bütçemiz rahatlar...!

Herkesi sevgiyle selamlarım, sanırım uzun süre yazacağım bir şey kalmadı. Maçları da izlemeyi düşünmüyorum.

turgay dedi ki...

insanın içinde beşiktaş'a dair güzel şeyleri karartan bir transferdir burak yılmaz. yeryüzünde başka forvet kalmasa bile alınmayacak bir adamı zorla gözümüze soka soka aldılar. bir süre takip seviyemi sadece skor üzerinden yapmaya karar verdim. herkese mutlu güzel bir yıl diliyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi ben de tam yonetime sovecektim, ama dusununce hak veriyorum. Tabii, Pepe gibi stoperin 4 milyon euroluk maasi cok geliyorken ve iyi-kotu hedefler varken gonderiliyorken, Tolgay parasi odenmedigi ve sikayet ettigi icin kadro disi kaliyorken 33 yasindaki forvete 2.5 milyon euro maas vermek buyuk skandal.
Harbiden sacma.

Ama dusunun; adamlar butceye uygun yabanci forvet alsa ne olacakti? Senol Gunes'in egosunu tatmin etmek icin parlatacagi bir yerli forvet olmadigi icin, veya manevi evlatlarindan biri olmadigi icin mobbing uygulanacakti. Muhtemelen M.Pektemek'in arkasinda yedek falan bekleyecekti, 85'te sokulup ilk 11 oynadiginda 46'da cikacakti falan. Aptal romantik gerizekali Besiktas taraftari da hesabi antrenorden degil yonetimden soracakti. O yuzden Allahinizdan bulun alin size sevgili antrenorunuzun islak ruyalarini susleyen forvet ne bok yerseniz yiyin dediler ve gunah onlardan bitti bence. Bir Lens, Love, Negredo daha olmasin diye aldilar iste sevgili hocanizin ruyalarindaki forveti.

Besiktas taraftarinin cogu Senol Gunes'i tanri seviyesine cikartti, egosunu tavan yaptirdi, iki sene sampiyon olduk diye takimin gelmisini gecmisini mahvetmesini ona hak gordu. O kitlenin Burak transferine tek laf etmeye hakki yok. Nasil ki Senol Gunes'e tapiyorsunuz, cicekler veriyorsunuz, aynisini Burak'a yapin. Burak'i serefsizlikle, sahtekarlikla vs itham ediyorsunuz, asil sizin yaptiginiz ikiyuzluluk beyler.

Zaitsev dedi ki...

Madem Şenol hoca ile yola devam ediliyor. Ona güven verildi. @ BJKEVER'in dediği gibi yabancı bir forvet alıp yedekte mundar etme ihtimalimiz %99.99 olduğu için Burak transferi hayırlı olsun diyerek önümüze bakacağız.

Hocanın, Burak'ı mundar etmemek uğruna ona uygun bir oyun oynatmak için uğraşacağını düşünüyorum. Bu da burada uzun süredir istenen, arzulanan hızlı ve dikine oyun olmalı.

İlk yarı 26 puanda kaldığımız ve her maç 3-4 tane net gol pozisyonu verdiğimiz gerçeklerinden yola çıkarak, "atın ölümü arpadan olsun" mantığı ile ofansif bir 6-8-10 3lüsü korkmadan kurulmalı. Dorukhan-Ozzy-Ljajic mi olur. Dorukhan sağ beke alınıp Medel mi koyulur oraya bilmiyorum ama lütfen Atiba olmasın.

Her mevkide o mevkinin oyuncusunun oynaması da diğer bir şart olmalı. Muadil adamlar bize zarar.

met1903 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

İyi de kardeşim daha birkaç gün önce burada küfürle yazan birileri yüzünden blog yönetimi gayet nazikçe uyarı yapmadı mı? Neden hala düşüncelerinizi doğru dürüst kelime ve cümlelerle ifade edemiyorsunuz anlamak gerçekten güç. Mesele eleştiri değil üslup. Kolayı var, önce yazdıklarınızı word gibi bir platforma yazın ve sonra tekrar okuyun, blog kurallarına uygunsa kes yapıştır yapın bu kadar basit.

Bana göre de çok garabet işler yapılıyor. Önce Mustafa Akbaş söylentisi, ki kendisinin boşta olması tek başına bir kriter değil çünkü bildiğin kötü bir stoper. Ondan vazgeçildiği söylendi ama yıllardır gündem olan Burak Yılmaz bir şekilde alındı. Sırada boşta olan Serdar Aziz'in olduğu söyleniyor. Tolgay ve Töre de kesin olarak gözden çıkarılmış. Tolgay'la ilgili olarak akla geçen Haziran'da kamp dönemindeki yorumlar akla geliyor elbette:

https://www.fanatik.com.tr/senol-gunes-ne-babasi-video-1381016

Daha önceki örnekleriyle birlikte yine ve yeniden, niye kadrodaki bir oyuncu hakkında basına öyle bir beyanatta bulunulur bilinmez. Gerçi 6 ay sonra gitmesi gerekenler gitmedi Tolgay gitti denilirse şaşıracak mıyız.

Ali Ece yönetimin halini çok güzel özetlemiş:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=31&v=42mgboVgA60

Gelelim şu olaya. Beşiktaş yönetiminin Tolgay'ı alacakları nedeniyle oraya buraya gitti diye kadro dışı bıraktığı yazıldı çizildi. Bir ara affedildi denildi ama nedense yine de Antalya kampına götürülmedi ve gözden çıkarıldığı belli oldu. Peki aynı durumda TS yönetimiyle papaz olan bir oyuncuyu koşarak alma derdine neden düşülüyor? Yani mesele bir oyuncunun sözleşme şartlarının yerine getirilmesiyle ilgili işlem başlatması mı yoksa bunu size yapması mı. İlaveten aynı şeyi Q7 yaptı ama şu oldu bu oldu sonrasında Antalya'ya gitmesine karar verildi.

Sonra bakıyoruz taze yönetim açıklamasına, derdimiz alacaklar nedeniyle resmi başvuru yapılması değilmiş, hocamız istemediği için kadro dışı bırakılmışlar. Yani hepsi medya safsatasıymış. Elbette bunu baz alacağız açıklama ilk ağızlardan. O halde Ali Ece'nin dediğine geliyoruz. Sen bir oyuncunun kadroda olmamasına karar vermişsen ve neden kesinlikle futbol dışı konular değilse bunu kadro dışına iterek mi yaparsın? Öyle ya özellikle Töre ve Tolgay gibi isimler hala önemli piyasası bulunan oyuncular çünkü.

Ortaya atılan isimlerin hepsinin alınmasını bekliyorum. En azından oyuncular hakkında medya önünde bu tarz konuşmalar biter diye ümit ederek.

Sağlıcakla.

sinek savar dedi ki...

Ya kardesim bu adam fikirlerini neden kufurle yazdi?

Hani sosyolojik yaklasimlar yapiyorsunuz ya; Ulke, kutuplasma, tahamul falan. Illa onlara gireceksiniz de aklinizi alirim. Severim sosyoloji ama boyle klise degil gercek sosyoloji :)

Nefret kusuyormusum bir de. Bak sen! Benim dimi "Laz" diyen, benim dimi GS'nin Fatihini BJK'de bulamadik diyen... bu tur ilkokul tarzi whataboutism islerine sokmayin beni. Halep ordaysa arsin burda!

Gunde 2-3 kere paragraflarca analiz adi altinda yonetim, gs, ve fatih terim guzellemesi yapmak icin ya issiz ya da bunu is icin yapiyor olmak lazim!

1 senedir burada kusulan nefretin haddi hesabi yok. Gote got dedim diye ben mi sucluyum simdi?

Alti ustu gote got dedim ya! Hala da diyorum. Birak hangi uslup ile dedigimi, dedigimin icerigine bak. Sosyoloji kastigin kadar mantik kassan keske!

Ben kombine sahibi bir adamim, Istanbul'da bile yasamiyorum. Harcadigim paranin haddi hesabi yok, benim eglencem lan bu! Eglence icin harcadigim para karsiliginda aldigim sey de bu! Yok ya!
Parayi ben harcicam sonra kaymagini yonetim yiyecek. Sukredin ayipli mal diye tuketici mahkemesine gitmiyorum.

Maclara gidiyorum canli gozle izliyorum, bagiriyorum cagiriyorum, destek veriyorum. Kufredenle dalasiyorum, etme eyleme diye, sonra eve geliyorum.

Burayi aciyorum ki tv'den izleyen ya da canli izleyen kisilerin yorumlarini analizlerini okuyayim, gormedigim, duymadigim seyleri bilim.
Tek gordugum galatasaray ve fatih terim guzellemesi. E ben onu tvde zaten goruyorum. Tum fetocular TV'de zaten. Erman var, Ahmet var, setenist Serdar,var Demirkol var... Var oglu var.

Benim elestirildigim ve silinen entry'den sonra neler yazilmis bir bakin.

Demokratik olacam diye salak olmaya gerek yok. Bizim orada Gote Got denir ve ben bunu dedim.

25 Aralik'ta yazdim buraya Burak hayirli olsun, setenistlere mujde diye. Simdi de yaziyorum 02:30'da kampa katilacak.
Soyledigi gibi oyle Senol Gunes ile de bir basin toplantisi planlanmiyor. Olursa bilmem ama benim bildigim yok. Olursa supriz ya da zorlama olur su durumda.

Hep Senol istedi uzerine donuyor muhabbet. Duyumlar istedigi yonunde ama kesin bir bilgi yok.Gercekten istedi mi acaba?
2 sene once istedi ama simdi istedi mi? Daha sezon basida bu hirsiz tweet atti tesekkur etti besiktasa, ts baskani cikti Burak'i alacak para daha icat edilmedi dedi.
E ne oldu da simdi bu adam Besiktasa geldi? Mantikli dusunun biraz. Mertcan Cam'a ne oldu mesela?

Ama su bir gercek yonetimin taraftar neznide baska turlu elini guclendirme sansi yok! Cunku Besiktasli(!) goruyor neyin ne oldugunu.
Senol cok guclu taraftar nezninde. Evet Senol Gunes'in elestirilecek cok seyi var ama, hakaret, kufur, assalanacak hic bir seyi yok. Neye benziyor bu biliyor musunuz? Karizmasi yok, sac trasi, takim elbisesi diye elestirildigi zamana...

Bugun, 4 Ocak Cuma sat 2:30'da Burak kampta olacak. Yarin gorecegiz bakalim Senol ile basin toplantisi yapacak mi?

Buradaki setenist arkadaslara(!) soralim bakalim hoca mi istemis yoksa yonetim hocayi yemek icin mi 34 yasinda adama bu kadar para vermis...

Hala GS orneklemesi, ft guzellemesi devam ediyor insanlarin yazdiklarini iyi okuyun, bildiginiz kelimelerle kufretmiyor diye, kendini ifade ediyor sanmayin!


@carlito

Ben hocayi elestirenlere fetocu demedim. Cok net kime dedigim ortada, sen de okudun, herkes okudu sonra tepki oldu(!) ve silindi. Ben yazdiklarimin hala arkasindayim.

sports guy dedi ki...

Aciyoruz Burak Yilmaz'in aciklamasina.

"Benim yeniden Besiktas formasini giymemi saglayan basta Senol Hocama"

Kismini goruyoruz. Sonra yukaridaki "uslubumu bosverin yea" diyen arkadasin yorumunu bir guzel cope atiyoruz.

Kendisi de hala daha "alt tarafi gote got dedim ya" diyerek siyrilma cabasinda.

Valla yazik billa yazik, ne diyeyim.

Adsız dedi ki...

@sinek savar

Gerçekten istedi mi acaba demişsin de, kendi açıklaması:

https://www.instagram.com/p/BsMCNxVAiMP/

sinek savar dedi ki...

Ben yazdiklarimi anca duzenleyip, toparlayip 01:00'da gonderebilmisim, NTVSPOR ise 1:02'de. Neticede Burak Yilmaz 02:30 itibari ile kampta.

Yonetimin ipini oynattigi sozde besiktasli yorumculara ve setenistlere iyi geceler! Akliniz alirim. Haddinizi bileceksiniz! BURASI BESIKTAS!

Basari icin her yol mubah diyip sampiyonluk saiyisi icin takim tutucak olsaydik Galatasarayli olurduk!

Gote got diyebildigmiz icin besiktasliyiz!

https://eksiup.com/a8ae1babe277

sinek savar dedi ki...

@james sneijder

Dogrudur, ama goremedim.

https://eksiup.com/3e3a7fb88559


@sports guy

Neyi cope atiyorsun aga ya? Cidden neyi cope atiyorsun? "Duyumlar istedigi yonunde ama kesin bir bilgi yok" demis miyim ben? E bu adama hirsiz demis misin sen?

Su anda taraftarin %99 guven oyuna sahip bir adami arkasina almaya calismayacak bir politik potansiyele sahip bir adamdan mi bahsediyoruz?

At abi benim yorularimi cope sikinti degil, ben senin yorumlarini hakkini vererek okuyorum.

Yani bu adam bunu dedi diye, Senol hoca da bu adami istedi diye benim dediklerim cop ise, sen okuma yazma kursuna geri git baba, ne diyim!

Tek tek cevap vermek gibi bir luksum yok, ileride gelecek yorular icin bilgi olsun. Cevap vermezsem yanlis anlasilamsin.


sinek savar dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
sports guy dedi ki...

Benim bir sey aciklamaya ihtiyacim yok da bu yukaridaki agzi bozuk arkadasin yorumlari silinecektir diye umuyorum.

Sunu da imza olarak atayim:

"Küfür eden, diğer yorumculara saldırganlık yapan, İnsanlara kişisel saldırıda bulunan, fikre değil, fikir sahibine odaklanan, kavga eden, diğer takımlar ve camialar hakkında bel altı yorumlar yapan ve amacı blogu sabote etmek olanlar kendilerine lütfen başka yer arasınlar.

Burası onun yeri değil.

Burası Ekşi Beşiktaş."

Adsız dedi ki...

Burak Yılmaz kesinleştiğine göre zaten herhangi bir başka takımın maçını takip etmediğim ligde Beşiktaşımızın maçlarını izlemeye mecalim olmadığımı belirterek, takıma ve kadroya başarılar diliyorum.

Saygılar sevgiler.

sinek savar dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
sinek savar dedi ki...

Silinen bu yorumu dikkatli okuyun! Sonra yapilan oyurmlari da okuyun!

sports guy dedi ki...

Bir insan bu kadar yuzsuz olabilir. Sapka cikariyorum. Su rezalet yorumu bile tekrar buraya yazacak kadar utanmaz arlanmaz bir adam.

Nelerle sinaniyoruz ya, aman aman.

sinek savar dedi ki...

o kadar ustune alinacak adam varken senin alinip tepki vermen cok ilginc! Bir damara dokundum heralde!

sports guy dedi ki...

Bilmeyenler icin soyleyeyim, gozlerinizi acin!

Dunya duz!

Illuminati her hareketimizden haberdar!

CIA facebook fotograflarimizi inceliyor!

Eksibesiktas grubunda gizli fetoculer var! Bunlar inanilmaz bir topluluk. Kendi halinde bir besiktas sayfasini ele gecirmisler.

Ele baslari gurcan ulusoy denen adam. Takimi icten yikmak icin harekete gecmis, I NA NI LIR GI BI DE GIL!

Ve bu buyuk oyunu goren, her seyi zink diye cozen ulu bir adam var.. o aslinda hepimizin aradigi ama bulamadigi, hak etmedigimiz ama bize bahsedilen dusunur..

Evet evet.. o bir hasere kovucu. Saga sola sallanirken garip sesler cikariyor belki ama, tam bir buyuk oyun bozucu, bir ustat.

Onunde saygiyla egiliyor, on uzerinden on veriyoruz..

sinek savar dedi ki...

Sacmaladigina gore, belli ki gercekten bir damara dokunmusum!

Hele bi sakin ola anlat bakim derdin ne? Biz bizeyiz burada! Sonucta burasi EKSI BESIKTAS!

Ha gercekten yazmiyorum diye okumuyorum burayi falan sandin di mi? Forumdaslara, besiktaslilara fetocu dedim diye algi kasmaya ugrasiyorsun di mi?
Yazdigim cok net acik ve ortada kimseye oyle bir sey demedim.

Ulusoyu ornek vermen cok ilginc olmus. Nerden vuracagini iyi biliyorsun, ama Mehmet agari atladin be guzelim :)

"Meh burak yilmazli besiktasi izlemem diyemem"

Hakkindir boyle bir fikire sahip olmak da neden bu siddet bu celal?

Ben kimseye fetocu demedim, ama ustune alinan cok oldu!

Oyun zaten buyuk, buyuk olmasa ne isimiz var besiktas safinda!

Belli ki tarih ve galatasaray bilgin var aciklasana bana '97 sampiyonlugunu! Rasim kara gercekten merak ediyor soyleyeceklerini!

Silin bu yukarida yazan kufurbazi!!!! :)))

sports guy dedi ki...

Ha tamam ya adam trollmus, ben gurcan diyorum adam haluk ulusoy mehmet agar falan anliyor :) lan aksam aksam gulecegim yoktu :)

Hadi kardes devam et sen, actim misirimi okuyorum eglenceli oluyor.

sinek savar dedi ki...

Burada kimi savunuyorsun ve muhabbetin yonunu degistirmeye calisiyorsun?

hastati dedi ki...

o degilde, bu ileri 4'lunun arkasına roy keane + patrick viera lazim

sinek savar dedi ki...

Troll degilim. Dediklerim cok net ve anlasilir. Senin anlayacagin dilden yazim; Irony yok! Troll yok! I aint fooling with anyone!

Yazdiklarim net, tek yapman gereken 1 senelik yorumlari okuman! Okumak zor is tabi, okumak onemli.

Tek anlamadigim nokta, neden benim yazdiklarimi kisilestirdin ve odak noktasini degistimrye calistin?

Seni ne rahatsiz etti? ya da kim durttu?

sports guy dedi ki...

Ben buraya damdan duser gibi gelip "bu blogu fetoculerden temizleyin" gibi absurt iddialarda bulunan ve agzindan kufur eksik olmayan adamlarla dalgami geciyorum.

Ayrica ulusoy bence cok kaliteli bi otobus firmasiydi, neden konkordato ilan etti onu da anlayabilmis degilim.

sinek savar dedi ki...

@hasta ti

o is yas

http://www.youtube.com/watch?v=xlAtGSzp7Zk

:)))

sinek savar dedi ki...

@sports guy

Ha soyle cikar agzindaki baklayi da bilelim gercekleri amk. Sabahtan beri kivirip duruyorsun.

Ha burasi senin gibilere exclusive bir yer yani? Okumak, anlamak ve saygi gormek icin uye olmamiz ve hatta o da yetmez senin istedigin sekilde yorum yamamiz gerekiyor yani?

Benim soylediklerim cok acik ve net. Sen onu kendine uygun sekilde yorumluyorsun ona benim diyecek bir seyim yok!

sinek savar dedi ki...

Besiktasin Kulturunde "elitism" yok. Once buradan basla bence!

sinek savar dedi ki...

Borgesleri, flying dutchmanleri okurken buldum burayi,ve inan su an lanet ettim burayi bulduguma.
3 sene once ki durum ile su anki durumu akli selim bir adam karsilastirir umarim!

Ne haliniz varsa gorun amk. Mantikli bir elestiriye bile tahamulunuz kalmamis ama bana sosyoloji, edeb kasiyorsunuz.
Iflah olmaz bir ortadogulusunuz!

Beni taslayin eger mutlu olacaksaniz artik ne diyim. Tek istedigim yazdiklarimi "OKUYUN" baska bir sey demiyorum.

Bu blog ne badireler atlattı ama burada çoğunlukla bir saygı çerçevesinde yürüdü diyaloglar.

Kimse kimseye ithamda bulunamaz, göt falan diyemez efendiler. Kimse kimseye hitaben nefret söyleminde bulunamaz.

Sabrım taşıyor. Taşırmayın.

Bu saçmalık devam ederse yorumları kapatacağım.

Saygı çerçevesini koruyan ve olan bitene dair haberdar eden arkadaşlara teşekkür ederim.

sinek savar dedi ki...

@shelby

"Bu blog ne badireler atlattı ama burada çoğunlukla bir saygı çerçevesinde yürüdü diyaloglar. " Silinen yorumumda bundan bahsetmistim.

"Kimse kimseye ithamda bulunamaz, göt falan diyemez efendiler." bu laf banaysa, ki bana, neden direkt soylemiyosun burda sov yapiyorsun?

Direkt sil/banla beni hic ugrasma! Ben gote got derim. Eger oyle silme imkani falan yoksa msj at bana daha da yazmam buraya. Ama bana diger camialar hakkinda guzelleme yaparak besiktasi yeren seyler yazan insanlari sutlayacaginin da garantisini ver bir besiktasli olarak!

Olan biteni haberdar eden "arkadaslar" neler yazilmis okumusmu yoksa "elitistlik" mi yapiyor?

Sen 1 senedir Senol Gunes'e ve Besiktas'a edilen kufurleri gorme, biri bunu cikip soyleyince, birileri sikayet etsin, sen de vay efendim ben yorumlari kapatirim, vay efendim kimse boyle diyemez vs.

wtf dude?

1 senedir nerdeydiniz? Biz sinir olurken nerdeydiniz?

Ben kufur edince mi birileri "tesekkurler" durttu sizi? Senola kufur edilirken nerdeydiniz?

Besktasi 3. buyuk yau diye gosterirken her yorum nerdeydiniz?

Bunlar ifade ozgurlugu ise bu da ifade ozgurlugu!

Okuyun bi okuyun!!! Cildiracam artik ayni seyi yazmaktan!

sinek savar dedi ki...

sports guy ister yorum silinir!

This is democracy my friends! :)) democracy with benefits :)


https://eksiup.com/5f048057e616

sinek savar dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
sinek savar dedi ki...

Ha bu arada ben de podcasti dinliyorum hatta icinizden birinin de hali sahalarda dokturdugunu biliyorum.
Daha nasil troll olmadigimi ve gercekten sacmaladiginizi anlatmam gerekiyor? bi kendinize gelin amk ya. bi okuyun yazdiklarimi silmek yerine!

Hidayet dedi ki...

burak yılmaz'a ve asıl o'nu getiren zihniyete karşı olan biri olarak ; madem artık takıma katıldı , sahada yuhalamayı ,küfretmeyi falan da yanlış bulurum . tabi ,protesto edip maçlara gitmemek ,izlememek dileyenin hakkı .ben şahsen izlerim fakat başta şenol ve bu adamların gitmesini sağlayacaksa çok "kasmadan" izlerim . maddi olarak destek de olmam klübe . zaten şenol güneş'in de yönetimin de son şansı.

fakat ,burak isterse yarım sezonda 15 gol atsın ,isterse şampiyonluk getirsin . taraftarın gözünün içine baka baka bu adamı getirdiniz ya . öyle bir anda tepkiyle karşılaşacak ki yönetim "ya bu tarfatar bizden niye bu kadar nefret ediyor "diyecekler . çünkü insanlar size bileniyor ve kin dolduruyor . artık desteğiniz yok . tıpkı "paralar nerde" tepkisine şaşırdığınız gibi . işler iyiye gitse bile diyorum . çünkü başkan'a olan tepkiler taraftarın işler iyiye giderken bile yapılan çiğlikleri bir kenara yazdığını gösteriyor . bunu da bir kenara yazdılar. bence geri dönüşü imkansız bir yola girdiler . bu rüzgar hem yönetimi süpürür hem hoca'yı .

@sinek savar

Valla trollemiyorum diyorsan kendini fazla ciddiye alıyorsun, burada senin komplocu kafanla dalga geçip ortamı yumuşatmaya çalışan insanları da yanlış anlıyorsun. Biri sana "Gürcan Ulusoy" diyor, sen Mehmet Ağar falan diyorsun cevap olarak. Yok GS lobisiymiş falan. Yuh.

Yazdım okuduklarını ve de iki yorumunu silmeye değer gördüm, çünkü bu blogda üstüne basa basa bahsettiğim standartlarla bağdaşmıyor.

1. İnsanlara dayanaksız, suç teşkil edecek ithamlarda bulunamazsın. (Bunun hangi itham olduğunu anlamışsındır)
2. Galiz ve kışkırtıcı küfür edemezsin. (bu biraz subjektif olabiliyor maalesef ama az biraz herkesin sağduyusu vardır)

"Geçmişte onu silmediniz bunu silmediniz" diye şov yapacağına önceki postlara bir bak bakalım hangi yorumlar silinmiş, ne uyarılarda bulunmuşum.

Daha da şov yapıp insanları bezdireceksen yorumları moderasyona sokarım, tatsız olur ama olacak olan olur.

Bu konuda diyeceğim son şey de budur. Bundan sonrası eyleme dökülecek.

can dedi ki...

Hayatında bloğa tek yorum yazmamış hesap açar açmaz girip bu yorumları yazması anlaşılır şey değil. Belli ki kendisi kripto-Fetöcü bir troll ve sağı solu Fetöcü diye suçlayarak futbol üzerinden toplumda kamplaşma ve nefret tohumları ekerek ülkeyi bölmeyi amaçlıyor!!! (Bu tip saçmalıklar yazılmasın diye ironi yapıyorum. Eğer makul mantıklı konuşacaksan hoşgeldin sineksavar, yoksa boş yere vakit harcamayalım.) Shelbyl sen de aman diyim pireye kızıp yorgan yakma. Ben bu bloğu seviyorum; eski kafalı ve vakitsiz olduğum için Twitterla filan da uğraşamam, aç açıkta kalmayalım. :))

Hidayet dedi ki...

blog/yorum devam beyler . yorumlara kapatmak falan ne demek . istenilen de o belki . bi yazdığımız ,deşarj olduğumuz şurası var zaten .

yilmaz dedi ki...

Arkadaşlar, Mustafa Akbaş mı, Serdar Aziz mi? Ben Akbaş'ın fazla maçını izlemedim. Serdar Aziz'i hem milli takımdan hem GS'den biliyorum. Çok sakatlanıyor. Vida ile ikisi biraz fazla riskli olur. Karta yakın bir arkadaş. Bu arada, Şener'e karşı Tolgay takası da gündemdeymiş. Bek eksikliğimizi de hocanın eski öğrencisi, tanıdığı bildiği bir oyuncuyla çözmüş oluruz.

Karius
şener/gg serdar vida caner
medel atiba
q7 ljajic pektemek/babel
Burak

İkinci yarı bu kadro ile ligi koyarız her türlü.

Yeni Beşiktaş'a hoşgeldiniz.

Hidayet dedi ki...

hocamızın eski öğrencileri gelsin hep . futbolu bırakanlar varsa yeniden başlasınlar ... ne başarı elde etti hocamzın eski öğrencileri . volkan -şener -ozan -harun -fernandao-serdar aziz .. ya bu adam hasta abi ,yemin -billah bu adam bu oyuncuları gerçekten istiyorsa , tazminat ödemeden takımdan gönderilebilir . akli melekelerini yitiridi dersin ,para pul ödemezsin . tolgay-şener takası yapacak adam , kim olursa olsun ,ya beşiktaş'a ihanet eden haindir , ya akıl hastasıdır . umarım yalan haberdir ya da gerçekleşmez.

yilmaz dedi ki...

@hidayet nurügengi yine de basının haberlerinin çok büyük bir bölümünün yalan olduğunu unutmamak lazım. Gerçi Akbaş'a teklif götürülmüş menajerinin dediğine göre.

beagle dedi ki...

Forumda başka bir durum dönüyor da, hayatımda hiç Beşiktaş'a bugünkü kadar uzak hissetmemiştim. 8de bile.
Tüm sebep olanların gani gani belasını diliyorum. Sezon sonunu göremeyin emi.
Beşiktaş 1461...

can dedi ki...

@ beagle

Paylaşıyoruz o ruh halini de, neden bu kadar bitik oldu ruh halimiz, onu biraz kurcalıyorum ben. Teorilerim:

1- Travma konusunda çalışan bazı teorisyenler kötü bir deneyimi travmatik yapan şeyin onun tekrar yaşanması olduğunu ve orjinal travmanın kendini tekrar etmeye meyıllı olduğunu iddia ederler. Biz de Demirören döneminin travmasını daha şiddetli yaşıyoruz yeniden deneyimleyerek.

2- Beşiktaş "madde" gibi, kafa bir kere çok iyi olunca, sonra düşüşü de ağır oluyor.

Pheaglix dedi ki...

bir ideal onbir de ben yapayım:

-------------onur-------------
şener--serdar---m.yumlu--caner
---------ozan---necip---------
------------s.inan------------
quaresma-----------------v.şen
------------burak-------------

ricardo yabancı olmasa iyiydi. hem hocamızın milli takım hayalini de kısmen gerçekleştirmiş olurduk.

bu arada burak yılmaz'ı bu saatten sonra pek istemeyen biri olarak (karakterinden çok yaşı ve kontratı gereği), q'ya her fırsatta destek çıkan garabet taraftar grubunun burak'a "karakter" ve "beşiktaş değerleri" üzerinden tepki koymasını eleştirmesek mi? hani nizami top kaybettiğinde geri koşup topu çalan adama çift dalan, senede en az 3-5 maç kırmızı kart cezası yüzünden kaçıran, işin çirkeflik boyutunda melogiller kadar olmasa da rakibinin ayağına basmaktan çok da kaçınmayan birini "ayağının dışı, canımızın içi" yaparken, başka birini bence daha hafif sebeplerden dolayı daha gelmeden afaroz etmek ikiyüzlülük değil de nedir?

Zaitsev dedi ki...

Burak alınmadan önce tepkiler olabilir ama alındı artık. Hayırlı olsun. Ben Burak'a GS forması giyerken bize karşı kendini yere attığı için değil ilk Beşiktaş'a geldiğinde başka işlerle uğraşıp yeteneğine ihanet ettiği için kızıyorum.

Bence Burak'ın geçmişinde yaptıklarına ve konuştuklarına takılmamak gerekli. Belli ki babadan dolayı bize bir sempatisi olmakla beraber esas olarak o an giydiği formaya aidiyet duyan bir yapısı var. Burak sahaya çıkınca kazanmak için mücadele eder mi? Benim için önemli soru bu.

Esas meselemiz. Burak'ı forvete koyunca sorunlar çözülecek mi? Gol atıp galip gelmeye mi başlayacağız? Hızlı, dikine ve ayağa oynayabilecek miyiz?

Yavaş oynayan bir takımız. Buna çözüm bulduğumuzda forvetimiz için hayat kolay olacak. Şenol hocanın artık bunu çözmesi gerekli. 1.5 senedir bu soruna kalıcı bir çözüm üretemedik.

Geçen sene ilk yarıyı 30 puanla kapatmamıza rağmen hasbelkader şampiyonluğun ayağımıza gelmesi belki hocayı yanıltmış olabilir ama artık radikal uygulamalar ve değişiklikler yapması gerekiyor. Bu sene yaşanan sorunlar geçen senenin devamı.

Bu ligde 3 büyük takım var. Örneklemelerin de bunlar üzerinden yapılması normal. Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım hiçbir antrenörün kendinin ve takımın önüne geçmesine izin vermediği için Fatih Terim örneklemesi de çok olacaktır. Bende rezil oynayan Maicon yerine Ozan Kabak'ın oynatılması gibi örnekler verdim. Bu insanları başka takım sempatizanı yapmaz.

Çok garip işler oluyor ya. İnsanlar birbirlerine birşeyler dayatmaktan sıkılmadılar bir türlü. Herkesin Beşiktaş taraftarlığı kendine kardeşim. Ya Beşiktaş dediğin olgu hepimize aynı şeyi ifade etmek zorunda mı ben bunu anlamıyorum vallahi. Kimisi Süleyman Seba görüyor, kimisi Yıldırım Demirören. Bu ikisi aynı camianın eski başkanları. İsteyen askıya alsın, isteyen tribüne gitsin ? Salak saçma adamların algı kasmasından bıktım her ortamda.

Geldim sinirimi buraya kustum gibi oldu ama kusura bakmayın :)

"1- Travma konusunda çalışan bazı teorisyenler kötü bir deneyimi travmatik yapan şeyin onun tekrar yaşanması olduğunu ve orjinal travmanın kendini tekrar etmeye meyıllı olduğunu iddia ederler. Biz de Demirören döneminin travmasını daha şiddetli yaşıyoruz yeniden deneyimleyerek."

Benim için bu son derece geçerli Can. Demirören döneminde bu blog olarak epey uğraşmıştık o adamdan kurtulmak için. O dönemde de insanlar "haksızlık ediyorsunuz, sabote etmeyin UEFA'ya gidelim, neticede Beşiktaş'ın başkanı" falan diyorlardı. Sonra herkes gördü kulübü ne hâle getirmiş. Bir kişi bile özeleştiri verdi mi? Yoo.

Hah şimdi de aynı şey oluyor ve çaresizlik hissi bastı gene, ama bu sefer taraftarın yarısı yönetime, yarısı hocaya taptığı için daha da garip bir şeye dönüştü.

sports guy dedi ki...

@yilmaz

Bu arada gs rodrigues'i de satiyor, gecen hafta ffp konusunda konusmustuk seninle.

Adamlarin yolu bizimkine paralel sekilde gidiyor baya. Biz FFPye girmeden -15 civari bonservis yazmistik tabelaya, GS sanirim 20 civari yazdi.

Hemen ertesi sene satislara baslayip artida kaldik, GS de ndiaye, gomis ve rodrigues'i satarak kaldi. Hatta n diayeyi geri kiralik almalari ve yine kiralik onyekuru almalari bile bize benziyor :)

Yani kisacasi FFP herkesi vurmaya devam ediyor, GSnin de sampiyonlugunun ana unsurlarindan ikisi gitti bile. Simdi onlar icin de "akilli transfer" zamanlari basliyor, ve daha anlasmanin ilk senesindeler.

Cok degil bi sene sonra falan gs taraftari mevcut yonetimlerini istifaya davet edecektir, terim dokunulmaz kalirken. Bu senaryo da bi yerden tanidik geliyor zaten, bakalim gorelim :)

beagle dedi ki...

@Can

Abi travma kesin. Bu derece şoklar bende Toshack ve tüpçü. Ama bunda bir sinsilik var. Fiko kulübe büyük zarar verirken hala kahraman sanan var. 2 yil önce stad harcaması fazlaymış bile diyemiyorduk. Acayip bir sosyal baskı var.

Madde 2 daha güzel. Bazen bir mesleki isi 2 hafta,evdeki bir tadilati ise aylarca erteleyebilirken, her gün deli öpmüş gibi BJknin pesindeyiz. Mantıklı hicbir açıklaması yok. Bir tür madde kesin.

hastati dedi ki...

burak transferinin iyi tarafı, artık gol atınca tribune koşacak oyuncumuz olacak. Bıktım arkadaşına koşanlardan, dans edenlerden, yuzugunu openlerden, parmağıyla tribünde 1 kisi gösterenlerden... o kadar adam toplanmış oraya, tribune koşmamak nasıl bir kisiselliktir anlayamiyorum. Saksi degiliz biz, en çok bize kosacaksiniz hesaaaaabi :)

yilmaz dedi ki...

@hasta ti, abi gol atmıyoruz ki, o yüzden koşan olmuyor :)

fidddas dedi ki...

3 büyüklerin girdiği krizin boyutları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. sanırım aynı zamanda yabancı sınırı konusunda da bazı gelişmeler olacak ki saçma sapan haberleri her takımdan duymaya başladık.

normalde mali olarak bu kadar zor duruma düşen büyük takımların başarı hedefleri kalmadığı için sportif stresleri azalır ve takım kurma konusunda daha mantıklı davranmaları beklenir. nitekim biz bunu feda döneminde çok iyi olmasa da iyi derecede başardık ve makul bir vadede sonuç alabildik.

sonradan girdiğimiz yol ise başarı ve sükse odaklı olduğu için takım kimyası,kadro mühendisliği falan kalmadı. yönetim ve hoca el birliği ile maddi ve manevi sermayeyi tükettiler.
burak transferinden adı geçen diğer herkese bakınca ortada ciddi bir panik olduğu ve son 1-2 yılın devamı olarak transferde ıska sayısının artacağı ortada.
başarısızlık ortak ancak bunun ihale edilmesi gerekecek. ihale kime kalacak hep beraber göreceğiz.
burak transferi sonrası takımı eskisi kadar yakından takip etmem pek mümkün değil. ama asıl sorun bu transferden öte tosiçin geri dönmesinden onura kanca atılmasına kadar bir çok herhangi bir mantıkla açıklanamayacak transfer stratejileri benim açımdan.
mevcut duruma müdahale etmek için büyük bir panik var ya da yönetim ve hocanın çapı bu kadar. her ikisi de kötü senaryolar.

sadık fenerbahçeye gittiğine göre serdar ya bize ya başakşehire gidecek. bize gelirse tolgay veya töre galatasaraya gidecek. vida da gidecek.dışarıdan bir stoper daha alınacak gibi.

sonuçta beşiktaş açısından artık oyun konuşmak pek kolay değil gibi.
bir de sadece bir oyun hakkında konuşuyoruz ve takımı hepimiz seviyoruz, her bir taraf için olayı bu kadar kişiselleştirmek ve bu kadar gergin olmak bana pek mantıklı gelmiyor.

herkese hayırlı forumlar :)

Hidayet dedi ki...

şenol güneş ; "quaresma'yı gönderirsek ,burak'a kim orta açacak " :))

ozkankaya35 dedi ki...

Ortayi acacakta bulunur golü atacakta

Huzeyfe dedi ki...

Bir takım her sene şampiyon olamayabilir. Sonuçta transfer riskli birşey ama her sene doğru tercihler yapabilir. Bazen düşeş gelir bazen gelmez. Her daim muazzam futbol da oynamayabilir ama kendi içinde bir tutarlılığı olmasını beklemek hakkımız. Sene 2019. Biz hala kamuya açık ve milyonlarca destekçisi olan bir organizasyonun, üç beş şark kurnazı tipin menfaatleri yerine gayet standart ve şeffaf metotlarla yönetilmesine insanları ikna edemiyoruz.
İlaç bağımlıları gibi ilk travmada eski alışkanlıklara döndük. Üstelik taraftar olarak biz bu haldeyiz sadece yönetim değil. Sanki Beşiktaşlı herkes gereksiz yere romantik, dramatik, saplantılı olmak zorundaymış gibi bir anlayış dikte ediliyor. Ben aptal yerine konmak istemiyorum kardeşim. İşini doğru dürüst yapamayan, beceriksiz, menfaatperest adamların Beşiktaşlılık goygoylarını yemiyorum. İzlemiyorum maçınızı, bombok ve saçma sapan futbol ligimizi zaten Beşiktaş için izliyordum. Biz taraftar/izleyici olarak futbol konuşamıyorsak bu takımın yöneticisi, teknik direktörü, oyuncusu yerinde olsa ne olur olmasa ne?!
Bu blogu ve buraya aklını enerjisini veren sizleri seviyorum ve takip ediyorum. Ama bu takımla işim yok yakın gelecekte.

sinek savar dedi ki...

@semioticus (shelbyl)

Vay pasam aklin sira moderatorluk yaptin, aciklama yaptin. Cok net turkce bilenler icin aklin sira tehtit ettin!

Giris ve sonuc icin yazdiklarina siktir cekiyorum.

Bir onceki mesajinda oldugu gibi bunda da tehtit ettin, ama aklin sira moderatorsun.

Gelismede yazdigin maddelere ve aciklamana OK diyorum.

Sov yapma! Tehtit etme!

Yorum Gönder

Ara