.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Ekim 2018 Pazartesi

UEL I GRUBU 2.MAÇ Malmö - Beşiktaş


Tarih:  04 Ekim 2018 Perşembe 22.00

Stadyum: Malmö New Stadium

Hakem Hakkında Bilgi: Aleksandar Stavrev (MKD)

Eksik Oyuncular:  Atiba Hutchinson,Adriano / - 

Cezalı Oyuncular : - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

49 Yorum:

Basar dedi ki...

Gençler bilmez, Valerenga’dan önce Malmö faciamız vardı. İlk maç deplasmanda 3-2 bitmiş, İnönü’de ilk yarı 2-0 ezmişiz. Tabi maç 2-2 bitti. Ulan az çile çekmedik, çocukluğumuzu gençliğimizi bitirdiniz be :) yine de çok sevdik hep...

İlk maç Takoz Recep kendi kalemize sezonun golünü atmıştı :) açın izleyin. Bir de Feyyaz’ın bu konu ile ilgili yorumunu izleyin :))

Emrah dedi ki...

Kasar yaza'nın video analizini izleyince gaza geldim. Bayağı umut verici oynamışız. Deplasmanda güzel futbolla galibiyet bekliyorum. Şampiyonluk matematiği ilk devre sonuna kadar 5 puan kaybı hakkımız kaldığını söylüyor. Başakşehir deplasmanında 3 gider kalır yek beraberlik hakkı. Konya ve Göztepe deplasmanlarından 6 puan bizi havaya sokar.

qwerter dedi ki...

Tek dileğim üzerine koyduğumuz bir maç olması.

beagle dedi ki...

@Basar
Skammelsrud... bu ismi hala unutamadim. Engin de kumbaraydi bizde hani.

ozkankaya35 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turgay dedi ki...

Sakatlık olmayan bir maç olur umarım.

Basar dedi ki...

@beagle bugün Gürcan da twitterda yazmış. Çocukluğumuzun depresyonudur, 45'de 2-0 yapmışsın güle oynaya devre arası geçirmişsin.

Gençliğimizin depresyonu da Valerenga'dır, büyük faciadır!

Bugünkü gençler çocuklar çok şanslı. Bir kere şampiyon olan takımın Avrupa maçlarında da başarısı var (MAF dönemi muazzam olmamıza rağmen Avrupa'da başarılı olamadık) ayrıca Benfica'ya 0-3'ten maçı döndürdük.

Onlar umarım bizim yaşadığımız travmayı yaşamadan büyüyecekler (tabi Kadıköy'de 1-5 galibiyetleri de göremeyecekler, yemin ederim elimizden kaçırdık.)

fidddas dedi ki...

Hesap kapatilsib diye kazanmamizi isterim ama pazar konya maci bu macyan cok cok daha onemli. 15 gunluk araya lider girmek var isin ucunda.
Beraberlige de fitim, oyun olarak ise hic beklentim yok onemli olan konya macindaki oyun ve skor

carlito dedi ki...

ya arkadaşlar sürekli bir Malmö'den intikam muhabbeti dönüyor da, biz zaten o hesabı kapatmamış mıydık, şu maçı benden başka hatırlayan yok mu!
https://www.youtube.com/watch?v=4lpTA9zWqnk
hem de 2005/06'nın leş kadrosuyla, Youla'nın iki golüyle deplasmanda 4 atarak almıştık intikamımızı, daha nasıl alalım :)

Basar dedi ki...

Forvet morali yerindeyken Love olsun, ilk yarı sonunda Konya maçı için yerine Güven girsin. Kanatlarda Töre ile quaresma oynasın (gönlünce çalım basabilir bu maç) Lens ve Babel dinlensin.

Atiba zaten dinleniyor, ortada Tolgay oynasın Necip oynasın. Solda Caner oynasın, 20 dk Adriano ısınsın. Sağdan GG oynamasın dinlensin.

can dedi ki...

@carlito
O hesap kapanmaz. Çocukluk neşemizi çaldı hain Malmö.

beagle dedi ki...

Ben de Canla Başarla aynı durumdayım. Mesela Liverpoolu eleyince rahatladim. O travma geçti. Malmö ise bizden MAFla Avrupa'da başarıyı çaldı.

Şunu çok net söyleyeyim, MAF artı Şifo Gökhan grubuna Karius Pepe Adriano Gomez gibi oyuncular eklenmiş olsa Uefa alır, CL'de yarı final namzeti olurlardı. O kalecilerle solbeklerle yedeklerle Romariolu Psvyi hakem elimizden aldı, Dortmund, Inter, Ajax gibi takımları bayağı sarstılar.

Adsız dedi ki...

@beagle

+1.

O dönemler ilginçti. Sadece Beşiktaş değil her lig takımımızın ve dahi milli takımımızın durumu İskandinav takımları karşısında iyi değildi. Hem bizim takımlar çok daha az fiziksel halde sadece eldeki teknik becerilere dayanıyordu hem de bu malum bölgedeki rakipler daha fazla fiziğe dayalı oynuyordu. İşin trajik tarafıysa MAF'lı zamanların Beşiktaş'ı nispeten uzun bir süre için memleketteki bu çıtkırıldım futbol döneminde yine en tempolu oynayan takımdı. Artık nasıl bir kaderse Takoz Recep'in Avrupa'da haftanın golleri arasında seçilen şutu (ona şut diyelim artık :) gibi kendimize attığımız gol benzeri talihsizliklerle elendik de kahrolduk.

O maç zamanında Ankara'da gençliğe henüz adım atmıştım. Zorunlu nedenlerle maça yetişememiştim ve içim içimi yiyerek belediye otobüsüyle eve varmaya çalışıyordum, hani o hala ufak kağıt biletlerin kutuya atıldığı zamanlar. Tesadüf şoför de Beşiktaşlı çıktı, hemen yanındaki radyodan mütevellit dip dibe konuşlanmış maçı dinliyoruz. Recep bizim kaleye takınca adam sağa çekip kapıyı açtı ve dışarı fırlayıp bir sigara yaktı, boşluğa bakarak derin derin içiyor :) İçeride 15 kişi ya var ya yoktu; Beşiktaşlılar efkardan diğerleri de saygıdan olduğu belli şekilde içerideki kimse bir şey söylemedi, yaşlı bir kadıncağız "oğlum benzin mi bitti" dediğinde tüm otobüs sinirle karışık bayağı gülmüştük.

O maçla ilgili efsane yorumuysa internetten -sanırım ekşiden- okumuştum. Eleman maça full konsantre heyecanla izliyor ama hepimizin başına geldiği üzere misafirliğe gelen komşunun küçük oğlu da yanına embedded oluveriyor. Ufaklık Fenerli ama Avrupa maçı olaraktan Beşiktaş'ı destekliyor. Recep o golü atınca çocuk nereden bilsin garibim formaya bakıp attık diye gollll diye bağırıveriyor ve bizimki o ruh haliyle zavallıyı çok kötü pataklayarak aile krizine yol açıyor :) Okuyunca aklıma Trainspotting'deki Begbie'nin bilardo oynarken arka planda cips yemekte olan nörd tip nedeniyle en kritik atışı sırasında çuhayı yırtması ve devamında vatandaşı dövmesi geldi :)

Malmö kendi liginde kötü durumda. Bu bizim için hem iyi hem de kötü. Durum nedeniyle maça asılmak isteyecekler ve bu tür ülkelerin takımlarının profesyonelliği malum. Öte yandan kötülerse kötüler demektir sonuçta :) Mevcut kadro ve oyun tercihleriyle fiziksel olarak baş edemeyiz, etmeyelim de zaten. Teknik oynayacak bir kadro lazım.

can dedi ki...

@ceymis snejder
Ben senin anekdotunu eksidekinden daha cok sevdim. Adam o küçük kırmızı biletleri tomar yapıp yese yeriydi. Bugün 2-2lik maçı stadda izleyen bir arkadaşın maç sonrası Çarşı’nın halini betimlemesini dinledim de yok abi bu Malmö’ye 8-10 atmadan geçmez benim hırsım.

@beagle
Bence o kadro bugün bile iş yapar Avrupa’da. Hakikatten üst düzey ve daha da önemlisi birbirini tanıyan ve tamamlayan oyunculardı saydıkların

yilmaz dedi ki...

Ben de hayal meyal hatırlıyorum maçı. Sadece adamlar 2-2'yi yakaladıktan sonra bir pozisyonda az daha kendi kalelerine atıyorlardı, (Ne kadar ciddi bir pozisyondu hatırlamıyorum, belki de herif riske girmeden ceza sahasından kornere vurdu) biz de birden heyecan yaptık. "Onlar da kendi kalelerine atsın, ödeşelim" demiştik abimle.

Bir de ertesi gün (ya da günlerde) "madem 2'den sonra yememeyi başarıyosun, onu da yemesene" diye takıma sövmüşlüğüm vardı. Yıllar sonra bizim takım bu "müthiş" başarıyı inönü'nün çimlerine gömüp, ilk yarısı 3-0 biten maçta "sadece elenmesine yetecek kadar golü(3)" yemeyi de başardı gerçi, o ayrı.


Basar dedi ki...

Arkadaşlar durun yahu, amma tetikledim sizi :) Biz bu adamlar ile 3. kez eşleşiyoruz. Bu zibidilere kendi sahalarında 4 attık.

https://www.youtube.com/watch?v=MRkaLGZH3SA

quaresma oynamayacak muhtemelen. sürelerinin azalmasi cok iyi.

beagle dedi ki...

80lerin ortasi bir sene. Usk-Beşiktaş vapurunda bir abi benle sohbet etmek istedi.
Sen hangi takimlisin? BJKliyim. Biliyor musun ben de Bjkde oynadim. Şeklinde muhabbet giderken Avrupa kupaları son dakikalarda yedigimiz goller vb devam etti. Hafif üzüntü haliyle biliyor musun daha beteri var dedi. Romanya'da biz derken Stogul Roştu maçı dimi dedim? Adamın gözler açıldı. Sen nerden biliyorsun? Ben oynadim o maçta...
Adam okumayı soktugunden beri her gazetede buldugu bjk yazılarını 3 5 defa okuyan bir velet olduğumu nerden bilsin :) İslam Cupi veya Atilla Gökçe'den okumuştum tahminen o maçın hikayesini.
Sonuç mu? BJK altyapı antrenörü imiş. Top oynuyor musun dedi? Evet deyince Seçmeler olmadan beni takıma alacağına dair yazılı imzalı kağıt verdi.O yillarda bjk seçmeleri simdiki kpss gibiydi. Piyango gibi birşey yani...

carlito dedi ki...

@beagle sonra ne oldu, kimdi o adam?

beagle dedi ki...

Sonra ne olacak evde kaziklandim. Anadolu lisesi sinavini atlat gondericez dediler. Kazandim, daha uzağa taşındık. Buradan kendin gidip gelemezsin dediler vb vb. Muhendis olduk :)
Yıllar sonra internet vb çıkınca kimdi diye fotolara baktım. Herhalde Lütfü Hoca idi konustugum.

Emrah D dedi ki...

@beagle

ben de neredeyse birebir aynı şekilde kandırılarak müzisyen olacakken mühendis oldum. keşke olmasaydım.

hastati dedi ki...

benimde mahallede senede 200 golum vardi, mühendis oldum :)

beagle dedi ki...

Mahallede 200 yetmez ama. Sadece Japon kalede daha fazla atanlar biliyorum. Bunun Alman kalesi var, mahalle maçı var, teketeki var ooo.

hastati dedi ki...

@beagle
200 gol büyüklerle mahalle maçı. ahahah
alman kalesinde kaleye gecmisligim yok. bunu da boyle bil:)
oooo tek vuruş vardi birde. kaleler uzak,top kauçuk, hava rüzgarlı...

beagle dedi ki...

O plastik topun rüzgarli havada çizdiği zigzaglar ne efsaneleri başlamadan bitirdi be. Beşik yiyen utanctan manastıra kapanırdı.

fidddas dedi ki...

kadro tam 0-1 olsun bizim olsun olmuyorsa beraberlik yeter haftasonu konya maçı var kadrosu olmuş. normal

BJK4EVER dedi ki...

G.Gonul cok cok kotu ya. Kayseri macinda Bilal'e cok gecit vermisti, ama top bizdeyken sacmalamiyordu. Bu macta her yonuyle cok berbat bir goruntude. Takimda herkes vasat veya vasati asti, ama G.Gonul takim performansinin 5 gomlek altinda. Sanki Necip sagbeke gecse ve orta sahaya yaratici bir adam eklesek iyi olacak. Skor 0-0 ama rakip defansta berbat resmen. Huucmda biraz ciddi olsak, dogru tercihleri yapsak aninda 2-3 gol atacakmisiz goruntusu var macta.

Hidayet dedi ki...

iki kötü var . g.gönül , v .love . göhan gönül defanstan çıkarken sol çaprazındaki adama pas atamıyor . bu yıl bu saydığım en az 4-5 olmuştur . ve kaptırdığı bu toplar bariz gol tehlikesi . bir gözünde problem mi var nedir adam mesafeyi ölçemiyor . love ise malesef sırtı dönük her topu veriyor . rakip stoperler için u21 oyuncusuyla oynamak kadar kolay . alıveriyorlar topu . top önündeyken de sürekli yavaş ,sürekli bir hamle geride. hoca larin yerine aynı süreyi love'a verseydi olup olmayacağını şimdiye çoktan idrak eder , babel'e teslim ederdik o bölgeyi . şimdi ne yardan geçebiliyor , ne serden . bu arada necip'e maçın başında sövüyordum ama sonra haksızlık ettiğimi farkettim . adam tek topunu baya geliştirmiş . valla helal olsun . ama tabi saatli bomba bir yanı da var . adem ljajic de vasat göründü.

turgay dedi ki...

-Eleştirince neden eleştirdiniz diyorsunuz allah aşkına saçma sapan bir golle geriye düşmüşüz oyundan 2 tane aynı işi yapmaya çalışan adamdan biri değil de farklı düşünen adamı alıp hayvan gibi fizikleri olan ama içlerinden geçsin diye Q7yi almak saçmalık değil mi?
-Caner ve Gökhan’ın arkalarını toplamak için merkez defans oyuncuları 2kişilij oynamak zorunda kalıyor. Hala Necip sağ bek oynuyor. Bir tane genç oyuncu koysak bu kadar zamanda paramız ve zamanımız boşa harcanmazdı. Ne yönetim ne de hoca yapmadılar bunu

Bu yaşlı kadroyla Avrupa'da iş yapmamız zor. Çok kasmadan gidebileceğemiz yere kadar gidip lige asılmamız lazım.

yilmaz dedi ki...

Artık sinirlenmek yok. Alıştırdım kendimi. Bu sezon kör topal bitecek işte. Yeni sezon yeni umutlar.

turgay dedi ki...

-allah aşkına pepenin,Gökhan’ın hatta loveın posasını çıkarana sakatlayana kadar oynatmak yerine rocoyu,dorukhanı,larini oynatmak çok mu zor? Konya maçı şu maçtan zilyon kez daha önemli. Kariusu bile oynatma ben olsam götürmem bile. Yaş ortalamamız Avrupa’nın en yüksek ortalamalarından biriyken hala Avrupa ligini hangi akla hizmet önemsiyoruz anlamıyorum. Bir de Bakü yolu diye Videolar yapıyorlar ya senin neyine Bakü sevdası arkadaş ya? Rahmetli Özhan Canaydın yapıyordu bunları patlıyordu her defasında Bakü yolu de kendi liginde pas pas ol kime faydası var?

Huzeyfe dedi ki...

Karius'un nesini beğeniyorsunuz anlamıyorum. Hemen her maç hatalı gol yedi. Hem kötü tercihleri hem de garip konsantrasyon bozuklukları var. Bence Fabri'den çok da iyi değil.

Töre, Gönül, Caner, Love ve Lens'i bırakmış futbol. Biz de bırakalım artık, zulüm gibi çünkü izlemek.

Atina-Oğuzhan ikilisinden Merek-Necip ikilisine Şenol Güneş.. Beşiktaş kariyerinin özeti gibi.

Hayatımda izlediğim en kötü Beşiktaş takımlarından biri bu. Hiç bu kadar umutsuz olduğumu da hatırlamıyorum. Yönetiminden teknik direktöründen oyuncularına kadar umutsuz bir veya birsürü sezon bizi bekliyor.

Ben şahsen beyzbola sardım. Dün Yankees kazandı. Playofflar eğlenceli olacak. Ondan sonra da NFL, NBA derken umarım kendimi Beşiktaş'tan uzak tutmayı becerebilirim. Gerçekten ızdırap gibi çünkü. Dayanılmıyor.

Murat dedi ki...

Yankees'e 1 beyizbola 2 de,

bu maçın kaybını önemsememek lazım, Lens büyük kazık, oynasın tabi töre lens enzo necip larin falan bu uefa kupasında, kasmayın ya..

ayagını yorganına göre uzatacan, ne baküsü ya hımını kıskıs...sikko Türkiye Kupası da yokken odaklanacaksın şampiyonluğa, hala gökhan vida pepe yoruyorsun olmuyor,

bir de gerizekalı gibi hedef koymalar falan..

Hidayet dedi ki...

karius böyle goller yerse karikatür olur .kimse şunu da çıkardıydı demez . sıçtı maçın içine .bu tip temaslı takımları biz zor yeneriz . deplasman karnemiz boşuna kötü değil . içeride aceba mı deriz , bir hafta sonra deplasmanda havamızı alırlar , böyle gider . bütün gün , biz porto'yu geçen sene deplasmanda yendiydik dersen ,malmö'yü de yenemezsen ,karikatür olursun böyle.

yilmaz dedi ki...

Her elendiğimiz kupaya da bok atmanın anlamı yok. Avrupa'da iki kupa var topu topu.

Adsız dedi ki...

Tüm sezon değil ama böyle futbol izleyince kendimi hemen geçici olaraktan birkaç gün multiplayer oyunlara veriyorum bayağı rahatlıyorum. Tavsiye edilir.

Zaten görünen kadrodaki oyuncuların tamamı Avrupa Ligini kafalarında bitirmişler biz ne dersek boş. İstisnası Vodafone Park maçları olur tabii, orada seyirci karşısında bu mod yürümez. Bence yine de fark etmez, gruptan çıksak da sonra elenirler bir şekilde.

Bu arada ne çok müyendiz varmış blogda. +1 diyorum. Benim hikayede de başka daldan geçip sonradan pişman oldum ama geçiş kendi kararımdı. Hacılar bu birikim boşa gitmesin ortaya hemen bi korelasyon filan dökelim. Bernolisi Paskal salyangozu filan işe yaramaz belki ama bu kadar istatistik olan bir sporda design of experiments yürümez demeyin litfen. Ama termodinamik kanunları mevcut durumu açıklamak bakımından kesinlikle Beşiktaş teknik yönetimine hatırlatılmalı:

- Enerji yoktan var edilemez var olan enerji de yok edilemez. Sadece dönüşür.
- Bir süreç içinde gerekli toplam enerji sabit kaldığı halde, sürtünme ve benzeri temaslar yüzünden kullanılabilir enerji azalır ve bunun sonucu olarak tam verimle çalışan bir makine yapılamaz.
- Sıcaklık mutlak sıfıra yaklaştıkça bütün hareketler de sıfıra yaklaşır.

Neticede Vodafone'da İsveçlileri üzeriz boşverin.

alper dedi ki...

-----Llajic soru işareti dedim açıklayım.Topçu değil ile kötü topçu arasında soru işareti.Bir 90 dak daha izlemeye ihtiyacım var.Ama hiç öyle iyi ,süper, yıldız vs topçu değil onu kesinkes aklınıza yazın.---------

Bu yorumu Kayseri maçından sonra yapmış ve o posta yazmıştım.Kararımı verdim bu maçtan sonra artık.BJK için Belhanda gibi olacaktır.Hiç bir boka yaramayan bir topçu.Vasat oğlu vasat.Transfer olduğunda da adını bilmiyordum izleyip göreyim düşüncesindeydim izledim karar verdim.5 asist 3 gol yapsın boğaz köprüsünde tanga giyerim,kulaklarımdan köprüye asarım kendimi.Kendi adıma değil ama çoğu arkadaş için büyük hayal kırıklığı olacak demedi demeyin.

Maç için 3 puan iyi olurdu ama yenilmeyi dert etmedim.Konya maçı daha mühim.Bu gruptan çıkacağımızı düşünüyorum zaten .


yilmaz dedi ki...

onca maç oynandı, halen daha oyuncu üzerinden eleştiri yapılması bana aşırı garip geliyor.

Dün maç 1-0 olduktan sonra Ljajic'in çıkması hocanın bu pozisyonu ne kadar gereksiz gördüğünün bir işareti. Ljajic gelirken de hiç bir umudum yoktu takımın düzeleceğine dair. Sadece Oğuzhan'ın merkeze dönecek olması bir kazanım olur diyordum, maşallah kendisi çoktan kontak kapatmış, o da yalan oldu.

Eğer bir kaç maç daha Ljajic böyle giderse, Hoca 45'te de çıkartabilir. Nedense bu adamda oyundan alındığı bir maçta arıza çıkartacak bir hava görüyorum.

Nispeten beğenilen Kayseri maçından sonra da yazdığım gibi, Beşiktaş'ın problemi o girsin bu çıksın'ı çoktan aşmış. Bence artık müdahelelerle düzeltilecek seviyede değil. 2004 ikinci yarı Beşiktaş'ı canlanıyor gözümde.

günaydın blog ahalisi,

nedense bu blogda cok cok cok cok cok karamsar görüşler var ve hatta bunlar ya normal hayatlarımızı etkiliyor ya da normal hayatlarımızdaki karamsarlık yorumlara yansımıs.

maç başında herkes kadroya genel olarak iyi diyor, rotasyon yapmayınca "şenoooorrr rotasyon yap" (şenol hocaya böyle hitapları sevmiyorum, o ayrı. her kim olursa olsun bu hitap biçimleri bana göre cok saygısız) diyenler, neden necip oynadı, neden oğuzhan baslamadı, neden şu bu diyor.

geçen hafta "en iyi forvetimiz love" naraları, maç sonu love niye oynadı larin oynasına bırakıyor. larin oynuyor, batırıyor, güven oynasın deniyor. sürekli hep birşeyler hatalı, kimsenin hata yapma lüksü yokmuş gibi, sanki biz mükemmeliz gibi sadece kötüleme var.

iki hafta önce tüm kadrolarda sağa töre sola lens yazanlar, şimdi niye töre oynadı diyor, töreye küfrediyor.

Atiba neden uefa kadroda değil deniyor, sene basında kadrolar yazılınca "ligde kullanalım, aynen cok iyi" diyordu.

ilk yarıdaki oyundan sonra kaç tane yorum gördüm bu iştah gayet iyi; sinyaller iyi, bir şekilde kazanırız hissi orta yapmaktan iyi deniyor, 1 şutla 2-0 yenilince hoca kötü, kadro kötü, oyun kötü, "şenor" istifa. l

iki golde de caner hatası var evet ama söyleyin adriano haftalardır sakat. popülist konuşup rıdvan oynasın deniyor. çocuk hem sakat, hem ufacık hatasında başarısızlığında gömecek kitle zaten aynı kitle. rıdvanı hepten kaybetmeyi düşünme hiç yok (bkz larin)

ljajic neden cıkmış, necip niye oynamış. falan filan. e aynı takım ilk yarı gayet iyiydi. keza töre kötüydü, ljajic cok mu iyi oynadı? hoca son 20 dk kanattan gidelim hele 4-4-2 oynayayım düşünmüş olamaz mı? düşünemez mi? hem farklı formasyonlar denemiyor diye eleştirilir. hem 4-3-3 oynatınca kötü, 4-2-3-1 kötü, 4-4-2 kötü.

amaç sadece bağcıyı dövmek halini almış. her yorum tamamen karamsar olamaz böyle ya. yapmayın hayat bu kadar karamsarlık için uzun değil. azıcık anın tadını çıkaralım ya. sırf bu karamsarlık nedeniyle bu blog yorumlarını takip etmeyeceğim artık bu denli.

herkese selamlar

ek: pepe oynayınca niye pepe oynuyor, dinlendirelim; yerine roco oynayınca e roco cok kötü. çok tezatlı.
e fatih oynasın alpay oynasın falan filan. iki hatada onlar da tu kaka (bkz larin)

lafa geince sabır, altyapı, genç yetişsin, çiçek, böcek, cıvıltı, kuş sesleri
pratikte gram sabır yok.

Basar dedi ki...

Dün akşama kızmıyorum, telafisi var. Önemli olan önümüzdeki 2 deplasman maçı.

Basar dedi ki...

Yahu ne kadar çok mühendis +1 ve çocukluk travması varmış. :)

Bu sene Avrupa gerçekçi bir hedef değil.

İlk yarı gayet iyiydik. Tempolarına gayet iyi cevap verdik, nitekim pozisyonlar da bulduk Lens'in karşı karşıya pozisyonu var atsaydı maç çok değişirdi. Ben olsa/ölse şeklinde konuşmayı hiç sevmem ama deplasmanda hele kuzey avrupa deplasmanında ilk golü atmak çok önemli.

İkinci yarı da pek kötü başlamadık, Love'ın arkası dönükken çıkardığı şut vardı, bir şekilde pozisyon bulmaya devam ediyorduk sonra saçma sapan yediğimiz bir golden sonra maç bitti. Yediğimiz golden sonra rakip kapandı ve süpürerek top getirmemizi engellediler. Ljajic kendi akordunda birini bulamadı, Necip ve Medel ikilisi 3.bölgeye desteğe gelmediler bu da Ljajic'in etkinliğini bitirdi. Hoca Necip/Medel'den birini alıp Oğuzhan'ı koymak yerine Ljajic'i alıp Quaresma soktu. Kenardan yaptığı hamleler hiçbir fayda sağlamadı, ilk golü yedikten sonra takım hiçbir reaksiyon vermedi. Kenardan yapılan hamleler (?) hiçbir fayda sağlamadı.

Kırılma noktası yediğimiz ilk goldü. Kuzey deplasmanları dolayısıyla Malmö deplasmanı hiç kolay maçlar değiller, sonuç olarak çok büyük bir kayıp olarak görmüyorum.

Endişem şu hocayla takım arasında kopukluk görüyorum, hoca takımın konsantre olmadığını oynamak istenilen ile sahada olanın farklı olduğunu söylüyor. Takımda iniş ve çıkışlar çok, bireysel olarak herhalde Atiba, Medel dışında standart performans sergileyen yok. Sahaya çıkan 11'in kötü olduğunu düşünmüyorum, rotasyon doğruydu rotasyondaki oyuncular forma için çabalamadı. Lens'in Gökhan'ın vs neden yedek olduğuna şaşırmıyorum. Forvet konusunda kim oynasa beğenilmeyecek, Love'ın fiziği bizim seviye futbolu kaldırmıyor, arkada oynayıp boğuşursa top tutup pas yapmaya çalışırsa kötü bir görüntü sergiliyor çünkü kafasında yapmak istediğini vücut artık yapamıyor ama hala gol sezgileri yüksek koşması ve durması gerektiği yerleri biliyor, garip şekilde hava topu da alıyor geçen maç 3 bu maç 2 hava topu aldı.

Elimizdeki forvetlere bakarsak çok pozisyon bulabildiği için ben Love oynamalı diye düşünüyorum, çok bulur az atar, top tutamaz ama bir şekilde o pozisyonu buluyor. Larin ise kapalı savunmada 0, geride pas yapar duvar olur ama gol bölgesine rakipten önce koşu yapamaz. Devre arasına kadar bir şekilde idare etmemiz gerekiyor bu bölgeyi.

fidddas dedi ki...

Ya bu muhendisler (+1 bu arada) hep baska bisey olacakken (ben dahil) muhendis oluyor. Demek ki muhendislik bizim ulkede cocukluk hayali olan bisey degil :)

Mac icin ; konyadan 3 puan alinirsa bu macin bi degeri kalmaz. Grup liderligi icin 10 puan yeter gibi duruyor.

İki sezondur forvetsiz oynuyoruz. Love da Negredo gibi bitik. Sürekli yerde.

qwerter dedi ki...

+1, Mühendis olmak hep hayalimdi. Hayalimdeki mesleği yapısamda keske doktorların sosyal statüsünü ve kazançlarını kıskanmıyor değilim. Ha bu arada futbol blog'unda neden mi bunları konuşuyorum. Çünkü futbol adına konuşulacak çokta bir şey yok... Ben renklilerin güzel futbol izlemek için Beşiktaş'ın maçlarını beklediği günleri özledim.

ozkankaya35 dedi ki...

+1.gıda mühendisliği hayalimdi,geleceğin mesleği diyorlardı.gelecek gelemedi bi türlü.arkadaslar hocaya zamaninda yeterli desteği verdik ama Tamer Tuna sonrasirakip analiz kadro seçimi alan paylasimi oyuna yerinde zamaninda müdahale konularinda ciddi zaaflar var.sonra Fener maçındaki tiyatrosu beni rahatsız etti.günümüzün degefli argumanlarindan kollektif akıla inanmiyor olmasi vs vs sebeplerle bence bize zarar veriyor.en az 30 senedir alici gözle maç izliyorum.hiçmi birsey bilmiyorum

planck dedi ki...

+10 mühendis çünkü fizikçi :P zorla elektroniğe göndereceklerdi inatla fizikçi oldum. Kullanıcı adımın hakkını verebilmek için de barcelonadan münihe taşındım, max planck kuantum optik'teyim gelen olursa beklerim :)
bu sezonun özeti atiba olacak. Ne kadar atiba o kadar köfte.

Yorum Gönder

Ara