.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Eylül 2018 Cuma

STSL 06 Fenerbahçe - Beşiktaş


Tarih: 24 Eylül 2018 Pazartesi 21.00

Stadyum: Fenerbahçe Ülker Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Fırat Aydınus ( BJK 14G 10B 12M - FB 28G 15B 12M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Adriano / Martin Skrtel , Hasan Ali Kaldırım , Tolga Ciğerci

Cezalı Oyuncular : Gary Medel / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

166 Yorum:

http://bjk.com.tr/tr/haber/74230/

kulüp acıklama yapmıs derbi ile alakalı

dominic molise dedi ki...

beklentim herkesin dusundugunun tersi bir mac olacagi yonunde. bunlardan birincisi kocaman ve josef'in eksikligi; ikincisi ise alper potuk, soldado ve ekici'nin tercih edilmiyor olusu ki umarim oynamazlar.

harun
sener/isla, reyes, neustader, ismail
topal, jailson
eljif
benzia-ayew
slimani

eger dizilisleri boyle olursa yeneriz.

ama volkan demirel, soldado, valbuena, ekici, potuk, hak dirar gibi adamlar oynarsa yine kirmizi+penalti ile kaybederiz.

bu arada kadrosu oturmamis fenerbahce karsisinda ben bizi favori goruyorum. fenerbahceli arkadaslar henuz fark edemediler ama josef, topal, guiliano'dan ibaretti aslinda takimlari. dolayisiyla bu seneki kadrolari gecen seneye gore cok kotu olmasinin yaninda devre arasina dek alisma surecinde zaten sampiyonluktan kopacaklar bence. kabus 11;

demirel,
sener, skrtel (sakat sanirim), neustader, hak (sakat sanirim),
topal, ekici
dirar
potuk, valbuena
soldado

bu takimi besiktas yensin, bir de beni yensin.
ozet: fenerbahce'nin yeni transferleri hem cok fazla, hem cok vasat. bir alisma surecini ekledigimizde ali koc'un gelmis olmasi bence bizim icin olumlu. umarim basaksehir'i gecer 2. oluruz en azindan.


fidddas dedi ki...

pesimist yorum

fenerbahçe maçı öncesi bütün şartlar kadıköyde puan kaybetmemiz üzerine oluşmuş bulunuyor. oyun içerisindeki gerçekler hariç olmak üzere kesin puan kaybı bekliyorum.
1-1 skor ve kırmızı, uzun süre oyuncuya ceza ve takıma ceza olmaması bile kardır bana göre.

skrtel ve slimaniyi hariç bırakırsak kadroları 10. sıranın altına oynar. sene başından beri de hiç ışık vermediler ve verecek gibi görünmüyorlar ama formaları iş yapıyor bu sebeple ligi ilk 5 içerisinde bitirirler gibi.

optimist yorum

fenerbahçeyi kadro kalitesinin ve formun düşüklüğü açısından en iyi zamanında yakaladık. geçen seneki olaylar bizim takımda motivasyon yaratacaktır(hoca fazla motive olmasın,z ararı oluyor.) bizim takımda 9 ve 10 numara değişti kalanı aynı onlarda ise bütün omurga değişti ve oturtamadılar. 1-3 gibi bir galibiyet mümkün görünüyor.



yilmaz dedi ki...

ben klasik fb sendromu yaşayacağımızı ve yine kazanamayacağımızı düşünüyorum. Öncelikli tahminim beraberlik. Dün geceki rezaletten sonra fener beraberliğe razı olacaktır.

turkkant dedi ki...

Benim dizilişim şöyle olur:

----------Karius----------
Gökhan--Pepe-Vida--Caner
-----Adriano---Tolgay------
Q7----Oğuzhan-------Ljajic
---------Babel-------------

Şu anda kendimizden emin çıkacak kadar kaliteli bir oyunumuz yok. Tolgay-Ljajic-Oğuzhan, tempo, baskı derken defansif olarak kolay delinebilecek bir üçlü... Ben kesinlikle önden bir oyuncuyu feda eder, Adriano'yu orta sahaya monte ederim. Daha pas ağırlıklı kapalı, daha muhafazakar başlarım.

Ha, bana kalsa Q7 yerine Lens koyarım sağa ama, hoca Q7 çıkar her halikarda. O yüzden Q7 yazdım.





can dedi ki...

@ dominic molise
Fener camiasinda buyuk baski var, o pisliklerin Besiktas macinda sahada olmasi icin.

@turkkant
Boyle ciksa hocayi topa koyariz, Ljajic tam is yapmaya baslamisken ortada yerini neden degistirdin diye. Ben hoca dizilisle oynamasin, takimi, ve daha once de kendini dogru duzgun psikolojik ve taktik olarak motive etsin, fazlasiyla raziyim.

turgay dedi ki...

Şenol Güneş’in Kadıköy’de sakin kaldığı bir maçı kaleye şut çekmeden ve pozisyon vermeden bitirmiştik. Aslında yapabiliyor ama ben sakin kalacağını düşünmüyorum. Klasik işler olur ve fb potada tutulur bizim kazanabilmemize ihtimal vermiyorum. 1 puan bile büyük iştir

sports guy dedi ki...

Pata kute mac olur 2 0 veya 2 1 biter. 10 kusur yildir ayni seyi izliyoruz zaten.

Tek umit veren sey fener'in savunmasi. Ama bizde de o savunmayi cezalandiracak hucum yok ki anasini satayim.

Neyse, q oynayacak nasilsa. Artik pepe ile bi isler cevirirlerse bi sey cikar.

hastati dedi ki...

medyada karizması dusen takimlar kaybeder, fener kalitesiyle zaten kaybeder, hafta ici 4 yiyen takim kaybeder, cocu kaybeder...
güneş kazanamaz ama fener illaki kaybeder...
aydinus ise umursamaz, dusene vurur, yani fener kaybeder...

turgay dedi ki...

@turkkant

ben oyuncuların kendi bölgelerinde oynaması taraftarıyım. adriano'yu sol bek olarak oynatmamız bence daha çok verim almamıza neden olur. ben hocadan necip hamlesi bekliyorum orta saha için. hatta necip-tolgay bile başlayabilir. lens-ljajic-Q7 3lüsü önlerinde de babel görürsek şaşırmam açıkçası.

turgay dedi ki...

bu arada eklemeyi unutmuşum süper starımızın derbi karnesi=22 derbi 2 gol 4 asist 11 sarı kart 2 kırmızı kart (ekşiden alıntıdır)

İsmail varken daha verimli bir oyun formatı oluşuyor olması tesadüf değil.

Adriano'nun pas oyununa katkısı bir anlam ifade etmiyor.Zira half space kullanımına yardım edecek bp koşuları yeterince atabilecek fiziksel kalitesi yok. Benjamin Mendy çok mu teknik bir oyuncu ? Andre Robertson ? Fizik olarak düşük bekler oyunu çok geri çekiyor :/

fidddas dedi ki...

Ben hocanin lens - babel - q7 ile cikacagini dusunyorum.
Babel larin q7 yapmasinda mumkun ama larin bizim seviyenin oyuncusu degil, bu maclarin oyuncusu hic degil.
Sakar fener defansindan faydalanmak icin ve aktif oyun icin lens babel q7 daha uygun.
Love’in cok pas hatasi yaptigini daha yeni soyledi, uzun zmandir da sure almadi 11 baslamasi bana cok surpriz olur

Gokhan pepe vida caner
Tolgay oguzhan
Ljajic
Q7 babel lens

Macburen baskili oynayacak olan fenerbahce icin kabus yaratabilir.

Tabi o aksam futbol oynanmasina izin verilirse

ozkankaya35 dedi ki...

Arkadaslar kadrodan önce taktik nasıl olmali.nasil imha ederiz çok az yönü güçlü feneri.mesela eldeki santraforlar ile birlikte q7 ile çıkmak plansızlık demek bana göre.rakibi nasıl umutsuzluğa sürükleriz seyirciyi nasıl sustururuz.acemi kalecilerini nasıl tedirgin ederiz.hakemle nasıl oynAriz.

Zaitsev dedi ki...

Forvette Love olursa şaşırmam. Hoca seviyor böyle aksiyonlar. Kerim Frei'ı kulübede çürütürken bir Fener deplasmanında oynatmıştı. Kenara da almamıştı sanırım. Q7 yerine Lens ile çıkarsa da şaşırmam.

Bizi şaşırtmayıp Atiba-Tolgay-Ozzy yaparsa da yapacak bir şey yok. O zaman forvet Babel olsun ki rahat yensin Fener.

Ayrıca bu maçtaki hakem tutumlarının Aziz Yıldırım'ın geri dönüş sinyali olabileceğine dair de değişik düşüncelerim var. Bu maçta hakemler bugüne kadar Saraçoğlunda yaptıklarının aksine Fener'i doğrayıp mağlup ettirirlerse Aziz Başkan Loading yazarım buraya :)

ozkankaya35 dedi ki...

Hakem konusu komplo teorisi degil.işin içine seyirciyide dahil etmek lazim.seyircide Aziz i istemeye meyilli

Adsız dedi ki...

Bir sezon önceki FB ile şu anki arasında büyük fark var. Cocu standart sıcaklık ve basınç ortamında doğru bir seçimken ligimiz için değil. Takım oyunu anlamında çok yumuşadılar ve bunu daha etkin hücum için yaptılar; ama aldıkları adamlarla vs bu halen beyhude bir çaba. Bu anlamda inşallah Jailson'un esas bölgesini unutmaya devam ederler.

En büyük avantajımız bu ana kadar oynadığı oyunla verdiği intibayla “ice man” Ljajic. Kızmıyor darılmıyor temposunu hiç eksiltmiyor, hepsinden önemlisi süre geçse bile oyun görüşü daralmıyor. FB'de ortanın ortası ve defans gayet yavaş ve tek hamlelik. Ljajic ve Oğuzhan iş yaparsa hücumda dağıtırız.

Defans olarak ciddi çekinmemiz gereken tek adam Potuk. Formda olursa hem tempolu hem de oyun alanı asimetrik. Yoksa gol bölgeleri fecaat, gerek Comolli gerek de Cocu Slimani hakkında çok güzel laflar etseler de ellerinden gelse sürekli kulübeye gömecekler o derece. Aslında en ciddi sorunları bunlar değil, toplama takımlarının henüz bir formasyon oynayabilecek hali yok. Bu anlamda Guliano'yu niye gönderdiler bilinmez.

Orta alanda Tolgay-Oğuzhan-Ljajic bence ideal üçlü. Maç bitiş düdüğüne kadar hiç şişirmeye girmeden ayağa hızlı oyun şart. Potuk dışında daha etkisiz şekilde ikincil olabilecek hücum tehditleri kanatları, bu bakımdan beklere yardım anlamında Q7 sonradan oyuna girsin diyeceğim ama ilk 11 olacağını tahmin ediyorum.

Bekler konusuna değinilmiş. Önceki yıllar burada videosunu daha önce iki defa post ettiğim Cruyff'un Hollanda milli takımı için yaptığı eleştirilerden alıntı edeyim:

“... Topa sahip olduğunuzda sahayı mümkün olduğunca geniş tutmalısınız. Topu kaybettiğinizdeyse tersine mümkün olduğunca dar hale getirmelisiniz. Bugün baktığımızda ise (2008) Hollanda milli takımında bu ilkelerin uygulanmadığını görüyorsunuz. İki defansif orta alanla oynuyorlar. Bunun temel anlamı kendi kendilerini engelliyorlar, çünkü marke oluyorlar ve alan yaratamıyorlar. Bu şekilde oyunu beklerinizle kurmak zorunda kalırsınız. Düşünceme göre oyunu asla beklerinizle kurmamalısınız. Beklerinizi sadece ciddi atak girişimlerinizde kullanmalısınız. Zira sahanın bir yanındaki bekle oyun kurmaya çalıştığınızda sahanın diğer tarafı buna dahil olamayacak hale gelir ve atağa katılamazlar. Ama bekler sadece atağa katıldıklarında topu alıp gidebilirler ve gerektiğinde yönünü değiştirebilirler; bu şekilde olunca tüm alana ihtiyacınız kalmaz, çünkü gol bölgesi aslen ortadadır.”

Rahmetli sadece bekleri tarif etmekle kalmamış, bir takımın sabit ve durağan kanat oyuncularıyla atak yapmaya çalışmasındaki kabızlığın teknik analizini de böylece yapmış. Gerçi bizde öyle bekler var ki, bir yanda artık tecrübe ve tevellüt gereği doğru işleri bilen ama ağır bir bek, diğer tarafta yaşı genç sayılabilecek ama tecrübeli olsa da ezbere oynayan diğeri.

Diğer taraftan: Bu maç Caner'e özel mentör yüklemesi lazım, ciddi kırmızı adayı hem de ilk yarım saatte.

can dedi ki...

@turgay
Bu ne yahu? Gol başına 1 kırmızı kart, asist başınaysa nerdeyse 3 sarı kart düşüyor. Psikopat stoper istatistiği.

yilmaz dedi ki...

genelde bizim hocalar fb deplasmanına giderken abuk subuk bir değişiklik yaparlar kadroda. Favori olduğumuz maçları bile bu salakça değişiklik yüzünden kaybederiz. (Denizli'nin ekrem dağ'ı forvet oynatıp bobo'yu yedek bekletmesi)

Ben Şenol hoca'nın sadece önde bir gideceğini düşünüyorum. Adriano iyileşirse bekte adriano, önde caner oynarız. Forvette babel diğer kanatta q7. Bir de FB deplasmanından çekinip Ozzie yerine Tolgay ile başlayabilir. Cezalı medel yerine Necip.

caner babel q7
ljajic
necip tolgay
adriano vida pepe gg
karius

Tahminim bu yönde. Bu kadroyla da bu maçta başarılı olursak devre arasına kadar babel forvette kalır.

Ben de olsam ozzie tolgay ljajic düzlem ortasahası ile oynarım ama biz o bileti kaçırdık. Tolgay ozzie zaten mimli, takım savunması şu aralar yerlerde, yenilen her golü bu oyunculara fatura ederiz. Bir maça böyle başlarsak bu ikisinden biri ilk yarıyı ancak bitirir.

Cartele, bir yazısında ön tarafın babel güven ve lens ile çok daha etkili olabileceğini yazdı. Fakat ben güven'in herhangi bir lig maçında 45 dakika bile süre alabileceğine ihtimal vermiyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Cartalete dahil cogu Besiktas'lida altyapi ve genc fetisizmi var. Sinan Kurumus'u da Ilhan Mansiz'a benzetmisti zaten. O dakikadan sonra bir daha yazilarini okumadim. Altyapidan cikan oyuncular ortalama olarak berbat oluyor, degerlendirmeye almaya gerek yok.

FB macina gelecek olursak; bu maci oldurmeye calisarak basarili olabilirmiyiz emin degilim. Bu sekilde cok derbi oynamaya calistik; gecen sene 0-0 berabere kaldigimiz mac haric FB'ye karsi islemiyor bu. Kisisel hata, duran top, uzaktan sut vs bir sekilde gol atiyorlar bize karsi, yine oyle olur. Sete set oyunda zaten Medel olmadigi icin acigimiz var. Oyunu oldurmek yerine tempoyu arttirip hizli oyunumuzu oynamamiz lazim. FB'nin savunmasi cok fazla kisisel hata yapiyor ve hizli oyunculara karsi cok zayiflar. Babel-Love-Lens ile cikarsak cok acitabiliriz. Belki 1 gol yeriz standart olarak ama 3 tane atabiliriz. Quaresma'yi severim cogu kisinin aksine, ama bu macta bence ona yer yok. Hem agresif yapisi hem agir yapisi nedeniyle topu ayagina degil onune isteyen hizli oyuncularla sonuca gitmemiz lazim.
Tam anlamiyla Love'un maci olur bence. Ama benim istediklerimle hoca'nin yapacagi arasinda cok fark olur muhtemelen.
Babel forvette olmaz, yazilmasina da anlam veremiyorum. Ajax'ta altyapida 9 oynadi, ama A takima cikar cikmaz forvet olmayacagini anlayip sol kanada devsirdiler. Savunma arasinda kolay kayboluyor ve yeterince cabuk degil. Kendisi sol acikta oynamaya devam etsin en iyisi.
Senol hoca'dan 2 hamle bekleyebilirim;
1 Quaresma-Larin-Babel'li bir hucum hatti. Lens ve Love yine mobbing kurbani.
2 Belki Babel'i forvete ceker. Bu durumda mantikli olan Lens'in takima gitmesi. Ama orta alana ekstra olarak Tolgay'i koyup Oguzhan'i klasik olarak 10 numaraya atip Ljajic'i sol aciga koyarsa da hic sasirmam. Tam bir takimin anasini sikecek Senol Gunes hamlesi olur, sartlar da musait. Boylece Lens ve Love mobbingi devam eder, Oguzhan'dan 10 numara yaratma inadina da devam eder ve benim mevkim 10 numara diyen Ljajic'e de dersini vermis olur. Tam bir Senol Gunes takimi olur.

GeceGezgini dedi ki...

Ben Tolgay-Ozzy-Ljajic orta sahasina okeyim. Sampiyon oldugumuz 2016 sezonunda Atiba sakatlandiktan sonra Tolgay-Ozzy ile 5’te 5 yapip yurumustuk. Su siralar çok sevilmese de Tolgay Medel e gore daha bir 6 numara, alan kapatmasini bilen ve oyun kurarken defansa yardimci olabilecek bir adam. O yuzden isimizi gorecektir.

Ancak BJK4EVER in dedigi gibi hocadan Necip ve Ljajic i sol aciga cekmeli, babel i forvete cekmeli,oguzhan i 10 numaraya cekmeli tum takimin saftini kaydiracak hamleler bekleyebiliriz.

eezz dedi ki...

Maç yaklaşıyor. Umarım takımın son Avrupa maçında parça parça izlettirdiği enstantanelerin üzerine koymaya çalıştığımız bir maç olur. Rakibin oldukça dağınık olduğunu düşünüyorum. Kötü halimizle bile kazanma ihtimalimizin olduğu bir maç. Ama oyunu kazanmak üzerine doğrularımızı arttırırsak o zaman rakibin zaaflarından daha kolay yararlandığımız, gardlarını düşürebildiğimiz bir oyun yaratırız. Alanları topsuz geçen, defans-orta saha arasında derin boşluklar bırak, hücum bölgesinde bol ortalı ve doğası gereği gitgelli bir şablonu seçersek ise tempoyu kaldıramama riskimiz oluşur. Takım yaşlı, deplasmandayız, rakip korkunç sezon başının yarattığı havayı dağıtmak için oldukça motive. İş kaotik mücadelelere ve alanların hızlı geçildiği bir oyuna dönerse bu kötü rakibi taraftar, hakem, gerilim ıvır zıvır faktörlerinde işin içinde girmesiyle puanlara ortak ederiz.

Zagreb maçında garip bir kadroyla çıktılar. Diğer maçlara bakacak olursak rakibin en büyük zaafı orta saha kurgusu. Topal defansif yapısına karşın alan dolduramıyor. Elif bölgeyi kaldıracak olgunluğa sahip değil. Jailson ve Benzia görece daha iyi oyuncular ama kurdukları hiç bir üçlü yapı birlikte oynama alışkanlığına sahip olmadığından ve doğru oyuncu profillerine sahip de olmadıklarından organize olamayacaklar. Bu maçta taraftar baskısıyla oyun merkezini daha da öne çıkarmaya çalışacaklarından büyük alanlar oluşacak. Stoperlerinin biri yetersiz diğer ağır. Bekleri orta sahayı kalabalıklaştıracak pozisyon bilgisine sahip değil. Tüm bunları dikkate alarak maç planı hazırlamak gerekiyor. Peki Fb ne yapabilir. Çok koşar, bıraktığı alanları sert oynayarak kapatmaya çalışır, taraftar etkisiyle ekstra pres gücü çıkarmaya uğraşır ve oyun içi gerginlikleri bizi sindirmek için devreye sokabilir. Eğer kale ve defanstan uzun toplarla çıkar, meseleyi dönenleri toplamaya bırakır, hücuma çıkışta rakibin presini kıracak pas istasyonlarını ve pas sürekliliğini yaratmazsak evet Fb bu kötü haliyle maça ortak olur.

Biz daha iyi takımız ve sonucu %51-%49 Fb lehine olacak bu tür bir savaşa girmek zorunda değiliz. Defansın önünde Tolgay-Oğuzhan'ı oynatıp daha önce hem Fb'yi hem Gs'yi 90 dakika abondane edebilmiş bir takımız ki o derbilerde şu an karşılaşacağımız rakipten daha derli toplu kadrolara karşı mücadele ediyorduk.

Anahtar sözcükler, takım boyunun kısalması ve pas kalitesinin artması. Oyunu kazanmaya odaklanmalıyız. Ljajic'le birlikte yaratıcı ayakların sayısı arttı. Hem de hücumda daha nitelikli işler gösterme potansiyeline sahip olduk. Yaşlı takımız ve maç trafiğimiz fazla. Bunu tekrarlamamım nedeni 90 dakika bir kör dövüşüyle uğraşmanın bizi daha çok yıpratacak gibi gözükmesi. Topa sahip olalım. Rakip koşsun, pas kalitesi belli bir oranı geçerse zaten gerileceklerdir. İlk golü atabilirsek zaten gerisi gelir düşüncesindeyim. Kırılmaya çok müsait bir rakiple karşı karşıyayız keza. Tribünler oyunu kontrol etmeyi başarırsak kendi takımının aleyhine de dönebilir bir noktadan sonra.

Atiba'nın kenarda opsiyon olarak durduğu Tolgay-Ozi-Ljajic orta sahası bence doğru seçimdir. Solda Adriano oynamalı. Necip ilk 11 bir tarafa dursun kadroya bile alınmasa iyidir. Sonra her şey iyi giderken girip dengeleri bozabiliyor. Eğer solda Adriano oynarsa hocanın hatrına kenarların birinde Quaresma bile çekilir. Ama ideal plan Lens ve Babel'in kenarlarda olmasıdır. Santrafor bölgesinde eldeki opsiyonlar güvenilir görünmüyorsa, Atiba-Tolgay-Ozi 3'lüsünün önünde Ljajic-Lens-Babel'de denenebilir. Opsiyonlardan biri. Çok kişi dudak bükecek olsa da yazdığım son orta alan 3lüsüyle de en baskın derbi galibiyetlerinden birini kazanmışlığımız var.

Eğer Necip'li dan dunlu birşeyler maça çıkarsak Fb'yi şu haliyle maça favori çıkartırız. Yine de kötüler ve kazanabiliriz ancak o galibiyette Pirus zaferi olur. Geleceğe dair umutları bir kademe daha aşağı çekmek gerekir.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi BJKli gazeteciler hakkimizi koruyamiyor. Medel'in sacma sari kartinda kimse ortaligi ayaga kaldirmadi Turgay Demir haric. Olabilir falan diye gecistirildi pozisyon.
Bu aksam GS macini izledim; verilen ofsayt ve GS'ye verilen penalti kagit uzerinde dogru olabilir.
Ama Antalya bize 2 metre ofsayttan gol attiginda kural degisti savunmadan geldi falan diyen orospu cocuklari simdi buna ofsayt demezse ben de birsey bilmiyorum. Ve bu dendigi an sen ne bicim eyyamcisin diye bu orospu cocuklarina karsilik vermeyecek Besiktas'li gazetecilerin de ABV.
Verilen penalti da iste kagit uzerinde penalti, ama yarin bizim oyuncumuz bu sekilde dusurulsun ve penalti verilsin ben 3. camdan asagi atlarim arkadas. Bakalim bu aksam Besiktas'li gazeteciler agizlarini acip haksizliklari soyleyecek mi.

yilmaz dedi ki...

Bu haftaki skorlar fb galibiyetini çağırıyor.

Bşk 13
Gs 12
Bjk 10
Fb 9

Beinsports bunu beğendi :)

ozkankaya35 dedi ki...

O kadar kolay degil o.

Yigitto dedi ki...

@BJK4EVER,

aynı sebepten gelmişiz. Ağzımı bozduğum için kusura bakılmasın da, bu aq çocuğu AliEce denen göt, Yumlunun orta sahada yaptığı taktik faule dünyanın heryerinde kırmızı verilir diyo. Ağzını yüzünü izanını feriştahını skiym ben bunların. Ortalıkta hasta BJK li diye dolaşan adamlar bunları derse, fenerlisi geselisi daha çok takımın içinden geçer hakemiyle fikstürüyle.

Orospu çocuğu ya gece gece zıvanadan çıkarttı beni.

Herkesten özür diliyorum da olur da bu götleri adam diye takip eden varsa gözden kaçmasın.

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER

Cartalete'nin Güven konusundaki düşünceleri genç oyuncu fetişizmi değil. Zaten burada şöyle bir ayrım da yapmak lazım, özkaynak sistemini desteklemekle genç oyuncuların verimli olabileceği yönünde değerlendirmede bulunmak da aynı şey değil.

Teknik yönetimimiz ne sebepten olduğunu anlayamadığım şekilde Larin konusuna sürekli eğiliyor. Larin berbat bir oyuncu değil ancak 23 yaşında MLS'den gelmiş bir striker'ın kendisini geliştireceği yer Beşiktaş futbol takımının ilk 11'i olmamalı. Diğer taraftan bakalım; alt takımlar ya da ligler dahi olsa Almanya'da yetişmiş ve potansiyeli büyük olan genç bir oyuncu sırf 5 yaş küçük diye MLS'den gelene tercih ediliyor ve bu ex-MLS oyuncusunun zaaflarının sürdüğü bir ortamda ısrarla devam ettiriliyorsa bu basit bir tabirle garip bir durum. Cartalete bunların hiçbirine değinmeden hücum çeşitliliğine yönelik yorumlamış, orta alanda efektif hücum organizasyonu yapabilmenin de ötesinde ileri üçlünün varyasyonları anlamında. Love-Larin-Pektemek üçlüsünün herhangi birinden böyle bir performans beklemek hayalcilik olur. Love zaten kafa olarak bitik halde ve istediğim işler olursa iş yaparım haliyle Q7'den pek de farklı değil. Akıllı adamdır elbette, bu maç ilk 11 çıkar ve hasbelkader 2 tane çakarsa taraftar golcü bölgesine ilk isim olarak hemen onu yazabilir ancak bunlar palyatif işlerden öteye geçmez.

İşte bu şekilde aslında genç oyuncu fetişizmi derken, performansın artabileceği işlerin önüne genç oyuncu ezberiyle engel olunmuş olmuyor mu bir şekilde?

Maçla ilgili eezz'in yazısı gayet açıklayıcı, özellikle 2. paragraf çok güzel bir öngörü. Ljajic'in kanat oynayabilme opsiyonu dışında tamamen katılıyorum. Aslında çok iyi de değil vasatın bir tık üstü bir orta alan performansımız garanti olsa buna da eyvallah. Ancak efektif pas oyununda eksik stoperler ve b-t-b eksikliklerimiz nedeniyle böyle bir riski yüksek görüyorum.

Necip'e başlarsak sarısı garanti, kırmızıya da gidebilir. Caner'in sarısı garanti, kırmızı için üzerine gidebilirler. Q7 ise zaten her türlü saatli bomba.

Kadıköy'de çıktığımız son dört lig maçında 1 golümüz var. Rakibe önlem almayı falan boşverip topumuzla tüfeğimizle saldırmalıyız. Zaten fener ayew, aatif gibi adamlarla kontra atak falan da yapamaz. Oyunu geride kabul edersek Fırat bir yolunu bulup Fener'e verir maçı.

Adsız dedi ki...

Yorumsuz:

https://www.sporx.com/firat-aydinus-emenikeyi-gormedim-SXHBQ451430SXQ

Emenike de bizi görecek mi?

James sneijder

Abi bu Emenike yavşagı bir maçta da sivok'a kafa atmıştı. Cücük sarı vermişti. Bu kadar tinerciyiz güya bu ibneler niye taraftardan korkmuyor hiç?

Adsız dedi ki...

@Mustafa Yıldırım

Çünkü biz tinerci değil Beşiktaşız, efendiyiz ve öyle de kalmalıyız. Rahmetli Büyük Başkan Seba "Sen Beşiktaş'san hakemi de yeneceksin" derken, yine Rahmetli Vedat Kaptan "Hakem sana haksızlık yapıyorsa, öyle bir oynarsın ki hakemi çimlere gömersin" sözünü ederken gerçeklikten ötede ütopyada yaşayan adamlar değillerdi. Tevellütü yetenler hatırlar o zamanlar da böyle abukluklar yaşanırdı, hatta maç hakemi altıpasın içinde durup +80'de rakibin topunu sırtıyla gole çevirmişti ve puan kaybetmiştik, üstelik şimdiki gibi oynatalım lüksü de yoktu. Metin'in bir anısı var, MAF'lı zamanlar oynadıkları bir maçın ilk yarısını hakem katlediyor ve Beşiktaş yenik; ikinci yarı başlama düdüğüne karşın Metin bekliyor. Hakem ne bekliyorsun deyince "kendi tarafına geç de başlayalım" diyerek yarı sahalarında duran hakeme lafı geçiriyor.

Birşey yapılacaksa merci belli, yönetim usulünce yapmalı. 3 yıl önce ben formasını çıkaranı ve saha dışına çıkanı görmedim ya da esas olan maç kitini bozmak diyen uluslararası talimatlara karşın formasını kendi taraftarına çıkardı (aksi halde gol atınca çıkarana da sarı kart verme o zaman) diyen bir hakem varsa yönetim bunu UEFA'ya/FIFA'ya görüntüleriyle sunup olan biteni anlatmalıydı. O zaman yapmadıysa olay kapanır.

Beşiktaş taraftarı haklıyken hakkı yenirken bile korkulacak değil saygı duyulacak bir taraftar oldu ve öyle de kalmalı, kalacak.

https://www.youtube.com/watch?v=W7GfW_NWZNA

Biz böyle büyüğüz.

Bugün de hangi abukluklar olursa olsun sahada oynayıp yenmemiz lazım ve inşallah yeneceğiz de.

Not: Bu videodaki görüntüleri izlettiğim ve anlattığım Hollandalı, İngiliz ve Güney Afrikalı 3 arkadaş o günden bu yana halen sıkı Beşiktaşlı :)

alper dedi ki...

Yine iyisiniz köftehorlar sizi gidi sizi..GS mağlubşyeti sonrası Ş.Güneş'in planları değişti.Gs yenseydi Larin forvet oynayacaktı ama GS yenilince bu akşam Babel forvet oynayacak.Kanatlarda da Q7 ve Lens oynayacak.Bunu istiyordunuz dimi siz?Ama ilk yarıyı 1-0 yenik kapatınca devrede hoca Lens çıkarıp Larin sokacak oyuna.

planck dedi ki...

İstatistiklerine ve fiziğine bakın babel forvet oynar denebilir ama adamın attığı ve özellikle kaçırdığı gollere bakınca forvette skor verimi alamacağımızı düşünüyorum. Talisca gibi babelin de avantajı içerde stoperkeri meşgul eden birinin olması ve daha çok 2. sürpriz adam olarak gol bulması. Fiziği beklere üstün gelse de sırtında iki stoperle oynayabileceğini düşünmüyorum.
Her türlü komplo teorisine açık, hiçbir sonucun (3-0, 0-3) şaşırtmayacağı bir kadıköy derbisi bugünkü maç. 3-5 olsun bizim olsun.

yilmaz dedi ki...

*- Hakem Fırat Aydınus
*- En yakın maçta Fener madara olmuş
*- Üstteki takımların kaybetmesiyle Fener'in lige tutunma şansı belirmiş. Hatta bu son şansı.
*- Maç zaten geçen hafta Medel'in değişik! kırmızısı ile defakto olarak başlamış :)

Şu koşullarda Fener bizi yenemezse, bir daha kimse beni Türk Futbolu'nu saha dışı güçlerin yönettiğine ikna edemez. Normal şartlarda -bizim de bazı zaaflarımız olsa da- zorlanmadan kazanabileceğimiz maçı yukarıdaki etkenler zor duruma sokuyor. Bundan dolayı konya ve zagreb maçlarında fenerin kazanmasını istemiştim.

Basar dedi ki...

Forvette Babel'in oynaması maçı rakibe teslim etmek demek. Umarım hoca böyle bir intihara teşebbüs etmez. Hızlı çıkan 3 adam ile maçı alırız. Hadi forvet Larin olsun, yine alma şansımız var. Ama forvete Babel geçerse bu maçı rakibe teslim ederiz. Sadece 1 değil 2 pozisyondan vazgeçmiş oluruz.

Bunun yanı sıra, hoca umarım bugün bordo-mavi kravat takmaz. O günler geride kaldı, 1'i bu takıma karşı 2 kere şampiyon oldun, geçen sene rakibinin içinden geçtin...

Biraz soğuk kanlılık biraz mantıklı seçim ile en kötü berabere kalırız.

Sneijder

Güzel yazı olmuş. Aradığım cevabı bulmama yardımcı oldu. Genel olarak haksızlıklara maruz kaldığımız için efendiliğimizi korumayı öğrenmişiz. Hem hakemi bile yenebilmenin ayrı bir lezzeti var.

Akşam skrtel oynamazsa bu lezzeti tatma ihtimalimiz biraz daha artacaktır. Fenerbahçe savunmasında tek başına çarpışan bir adam.

carlito dedi ki...

Kırmızı kartsız bir maç olsun, kaos ortamını oluşturamasınlar başka hiçbir şey istemiyorum. Sahada futbol oynanırsa bizi yenemezler.

beagle dedi ki...

Bizi bu batiklara götüren transfer fetisizmi. Dorukhan geldi diye orgazm olanlar dolu internette.
Her vasat oyuncunun yerine altyapıdan en az 2 ikame çıkabilirdi. Yıllar önce sutladigin Kenan Özer Ankaragücü'nde galibiyet golü atiyor. Gol kraliyken oynatmadigin Adem Büyük milli olup, senin bir kanadını felç edebiliyor.
Transfer ya yildiz olacak ya eksik noktaya ya da altyapi seviyesinde yildiz adayi.
Love Larin Akgün Baki Alexis Milosevic vb alirsan sicarsin.

Isin gorunmeyen yonu de takima sahip cikmalari.Sahada altyapi oyuncularindan birkac tane yoksa bir gun bir bakarsın 8 yemissin.

Basar dedi ki...

Hoca mobbinge devam ediyor! Ozzy’e mobbing, Lens’e mobbing! Oğlu ilk 11’de yine!

Yeter ya, gerçekten bıkkınlık geldi!

beagle dedi ki...

22 derbide 2 gol. Yalniz tahminen ilk 20 derbide 0 gollü müthiş bir istatistiği vardı oglunun.

Basar dedi ki...

Oğlunuda al git hoca!

Skywalker dedi ki...

5-0 da yensek fikrim aynı. Bu kadro mantalitesi bu adaletsizlikle sezonu vereceğiz yine. Q’sunu da alıp gitmeden rahat yok bize. Allah kahretsin ya

BJK4EVER dedi ki...

11'i gordum. Hoca yine tahmin ettigim gibi takimin anasini sikmis. Tam 8'de oynayip takima alismaya baslamisken Oguzhan kesiliyor rezil durumdaki Tolgay sahada. Quaresma elbette sahada ve Larin de sahada. Bu da demek oluyor ki hizli hucum falan hak getire. Bol bol pas yap, Quaresma'ya at topu Quaresma orta yapsin olacak.
Nasil gol atacagiz bilmiyorum. Adam orta yaptiginda sadece Babel var. Larin'i zaten adamdan saymiyorum, bombos topcu su anda. Hizli hucum zaten imkansiz. Ljajic alacak da Babel kacacak da 500 metre ilerideki Quaresma ve bes para etmeyen Larin'e vermeyip kendi golu atacak falan filan. Zaten Oguzhan olmadigi icin takim organizasyonu yerlerde olacak.
Siksen gol atamayiz bugun abuk subuk birsey olmadigi surece. 0-0'a baglayabilecegimizi umuyorum en iyi ihtimalle.
Lens ve Love'a da kimse bu saatten sonra laf etmesin. Adamlar bu mobbing'den sonra sahada bagdac kurup otursa hakli. Negredo gitmisken ve Larin bu kadar agir sicmisken herifin belki en cok isimize yarayacagi macta yine baslatmiyorsun. Sikerim formani da kemenceni de dese hakli adam. Bunlarin yerinde olsam antrenmanda 0 hirsla oynarim, dunyanin en yumusak topcusuna donusurum. Alsin manevi ogullarini soksun gotune Senol efendi.

Basar dedi ki...

Bu sefer Mobbing sırası Adem’de!

alper dedi ki...

Boşuna Ş.Güneş dili ve edebiyatı okumadık biz.:)) Beraberlik cepte endişeye mahal yok.

Ekrem35 dedi ki...

1.sınıfta falan bir iki sayfa aynı cümleyi yazardık. Şenol hocam da kendine ödev verse ve oğuzhan 8 numaradır yazsa keşke sayfalarca. Belki o zaman kabul eder bunu.

Pheaglix dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turgay dedi ki...

60dk oyunu tutup ondan sonra hücum etmek istemiş hoca. Ben lensten ne Qdan ne de Babelden vazgeçmem demiş ama çorba yapmış. Yazık oldu yine 45dkya. Q umarım 8maçlık ceza alacak bir kırmızı görür veya uzun süreli sakatlanır. Yoksa manevi oğul asla kesilmez kesilmeyeceği gibi o oynasın diye çorba bile yapılır takımdan

BJK4EVER dedi ki...

Kadroyu gordum daha da kotu olmus. Ljajic yok oguzhan var, larin yok lens var. Tek umudum ljajicti o da yok sahada. Oguzhan yine saka gibi forvet arkasi. Birde yonetimi elestirirsiniz hocanin eline kadro vermiyorlar diye. Serie a'dan tas gibi 10 numara getirdiler derbide yok. Sikerler boyle isi.

fidddas dedi ki...

Hocanin aklinda atiba oguzhan ljajic var.
atiba hazir degil diye olan ljajice olmus, dedigine gore tolgay oguzhan ljajici bu deplasman icin yumusak buluyor.
Ben hep dedim biz tolgay-atiba-medel yerine bir tane saglam adalim diye, misal sevillanin romadan kiraladigi gonalons.
Neyse kismet artik.

Adsız dedi ki...

Anlamadığım bu FB'den bile korkması. Yahu Konya çakıyor Zagrep çakıyor sen hala korkup çekiniyorsun ve iki defansif orta saha ile çıkıyorsun. Hayır sanki orta alanda fiziksel baskı kurunca stoperlerin ileri çıkabilecek adamlar da oyunu rakip sahaya yıkabileceksin. @turgay'ın söylediği 60 dakika yatış sonra bir gol sığdırabilirsem amenna yoksa beraberlik güzel taktiği. Maçı alsak da vereceğim not değişmez. Yazık.

Bu arada bu 60 dakika tutunma garabetinde hakemi dikkate almamak neye yol açacak göreceğiz bakalım. İnşallah multiple kartlar görmeyiz.

Murat dedi ki...

bu kadro pozisyona giremez ilk yarı ya, naaptın Şenol Güneş

Öyle bir kadro çıkarmış ki ya 0-0 biter ya da yeniliriz. Pozisyona girmek bile mucize olur hatta.

Murat dedi ki...

yani pozisyona girmez ve defansif olarak da güvenilir mi yani.. alakası yok, fenerbahcenin insiyatifine kalmıs macın gidişhattı..puuu sana ve tecrübene..

BJK4EVER dedi ki...

Kadro kalitesi bu kadar dusuk daginik bir FByi son 10 sene hatirlamiyorum. Ve bu takima karsi bile ustunluk kuramadik korkak inatci hocamizin sacma kadro tercihleri sayesinde.

Pheaglix dedi ki...

karşımızda anadolu takımından hallice oynayan bir takım var, ama biz de onlardan aşağı kalır durumda değiliz. vida şişiriyor iki üç kişiye çarpıp harun'a gidiyor top, sonra o şişiriyor biz alıyoruz üç beş pas yapıp prpr'ye veriyoruz, sonrası malum. resmen iki gıdım daha fazla beyni olan takım kazanacak, ama biz kafasıyla oynayan adamı kenarda tutuyoruz.

Fener pozisyona girse de karius'u izlesem diye bekliyorum. Bizim adımıza Tek heyecan uyandıran şey şuan.

Pheaglix dedi ki...

ilk kırk dakikada fenere üstünlük kuramadığımız her saniye hocaya yazar, keşke spor basını şu maçla ilgili tek olumsuz laf edemeyecek vasıfsız muhabirlerden ibaret olmasa.

Babel sikerim böyle futbolu dedi adeta.o neydi gız.

Murat dedi ki...

babel ne teknik, ne güç, tek başına attı bu golü herkese karşı, lütfen finish Fener off artık..

BJK4EVER dedi ki...

Begenmeyin ama gol yine uzun toptan geldi hemde pepenin topundan haha. Bok gibiyiz ama kadro kalitesi farki o kadar buyuk ki onlar atamadi biz yoktan var ettik.

Emrah dedi ki...

Babel sen nasıl bir hayvansın!

turgay dedi ki...

Şu rezalet Fener’e böyle bir yetenek golüyle önde olmak şaka gibi. Ceza sahasında vurdurduğumjz yan toplar, direk dönen şut oyunu alamayışımız şaka gibi. Oğuzhan yine yok meydanda topu alınca karar verici adam olması gerekirken toptan kaçıp korkarak oynuyor her zamanki gibi. Atiba yerine mesel olduğunu düşünsenize şu maçta. Atiba gerçekten muazzam biriymiş yokluğunda anladık. Adem-Oğuzhan ve Q-love yaparsak tarihi fark olur ama yapmayız muhtemelen sıkıştırır fener 1 tane

YSY dedi ki...

Ancak böyle gol atabilirdik. Babelinde bunun farkına varıp vurayım bari diye düşündüğünü sanıyorum. Atiba-ljajic değişikliği olsa iyi olur çünkü oyunun kontrolünü ele almamız şart yoksa sürdüremeyiz bunu

Murat dedi ki...

atibanin ayakta duracak hali yok bence..yani uzum sure mac yapmama arti yasliliktan bitik otesi fizik olarak..bkz pas hatalari..ama yaydigi etkiyi gorduyseniz onu bilemem..
oguzhan in hali yine acikli otesi..sanki kafasinda bu taktikle ve takim arkadaslarimla ne yapabilirim ki diyor topsuz oyun sirasinda..ayagina top gelince de kafa gidik oldugundan ayaklari sacmaliyor..

turgay dedi ki...

@murat

Alanını kaybetmiyor ve kafa toplarını alıyor. Baskıyı doğru yapıyor evet top kaybı var ama tehlikeli işi yok

BJK4EVER dedi ki...

Adamlar dagildi sok ljajic ve lovu'u bitir isi iste. Illa 1-1 olacak amina koyayim.

YSY dedi ki...

Gol yiyene kadar oyuncu değişmek yok aq !

BJK4EVER dedi ki...

Tam love icin ideal ortam olustu derken larin giriyor. Aman kontra ataktan gol atariz diye agir larin ve quaresmaya donduk. Offffff

BJK4EVER dedi ki...

Serefsiz laz yine yapti yapacagini. Seni ilk ic saha macinda aglata aglata istifaya cagirmayan taraftarin da allah belasini versin.

Pheaglix dedi ki...

seksen dakikadır fener'e cocu'dan çok faydası dokunuyor şenol güneş'in. yalnız gol bütün planları bozdu. mis gibi şimdi tolgay ya da gg'yi çıkarıp necip' i alacaktı, olmadı.

yilmaz dedi ki...

O Bi puanı al hocam...

Pheaglix dedi ki...

bursa'da da maçı piç etti, şimdi de aynısını yapıyor. takım rakiplerine karşı o kadar üstün ki (ya da rakipler o kadar kötü ki) , manevi oğluyla beraber yazıp oynattıkları boktan oyuna rağmen bir şekilde öne geçiyoruz. ama itinayla maçın kalanının da içine etmeye başarıyor. keşke zamanında kendisinin tolga'ya "kalede kaleci yok ki" demesi gibi birisi çıkıp "kulübede hoca yok ki" diyebilse.

Mayor dedi ki...

Maçı izlemiyorum bilerek ama oyuncu değişikliklerine bakmam yetti sinir olmak için. Yazık çok yazık. Gitsin artık nereye gidecekse bu adam.

Yigitto dedi ki...

Teknik direktörümüz bu maçın da anasını skti bir güzel. Sergen Yalçın yada Yılmaz Vural gelsin de en azından bu adamın oynattığı kadar topu herkesin oynatabileceğini görsün dünya alem. Takımdan soğuttu koca camiayı

Hidayet dedi ki...

şimdi bu iki takımın oyununa bakarsak , hangisinin hocasının topun ağzında olması gerekiyor . hangi takım daha takım . yeter amk , yeter . dere geçerken at değiştirilmez de bu at o derede boğduracak bizi .yüzünden ,kaşlarının ifadesinden belli ,korkak herif .

turgay dedi ki...

Söylenecek çok şey var da sakinleşir öyle yazacağım ama hocaları değiştirsek skor 0-4 olurdu. Bu kadar takımını baltalayan hocayı takımın başında tutmamak lazım

Hidayet dedi ki...

gelecek için bir tane umut veren şey yapmadık . neyi daha iyi yapacaz . şu dökülen oyuncular uefa + lig sarmalından sağ çıkamaz . umarım kendiliğinden bırakır ,defolur gider..

YSY dedi ki...

Yazık yazık hemde çok yazık. Hiç bir maç için bu kadar üzülmemiştim son zamanlarda. Yani ne diyeyim diyecek kelime bulamıyorum. Avcı falan olsaydı bu akşam takımın başında gol şov vardı.

Pheaglix dedi ki...

ne bu takımı böyle oynatan hoca hocadır ne de ligi dördüncü bitirip takımın finans yapısının ağzına sıçan, her hafta üzerine koyarak devam eden hocayı göndermeyen yönetim yönetimdir.

yilmaz dedi ki...

Şenol Güneş'in ciddi ciddi federasyon tarafından rakiplerin potada tutulması amacıyla görevlendirildiğini düşünüyorum.

Bi de 90 dakika niye oyunda kaldığı belli olmayan Quaresma'yı son dakikada çıkartıp Necip'i sokması final oldu.

Fener sana da yazıklar olsun. Bi gol daha atıp şu adamın fişini çekmedin. Yönetim sen de halen daha olağanüstü toplanmadıysan senin de Allah belanı versin.

BJK4EVER dedi ki...

2 senedir bu pislik herif takimin anasini sikiyor, ama hep abuk subuk argumanlarla korundu. Koruyun anasini satayim, koruyun ki 2 sene daha anamizi siksin, Fatih Terim bocek gibi ezsin bu pislik lazi. GS sampiyonluklari izleyelim.
Kadro kalitemiz tas gibi, tas. Su mac 1-1 bitti, ama FB maksimumunda oynadi, kendini asti, antrenorleri tum mantikli hamleleri yapti. Bizim pislik laz da takimini en kotu 11'le cikarip en boktan degisikliklerle sabote etti, buna ragmen 1-1 berabere kaldik. Cunku kalede tas gibi Karius var, defansta tas gibi Pepe var, ileri hucum hattimiz tas gibi.
Resmen yoktan var ettik golu.
Su Ljajic'in yedek kalmasini bile savunan manyaklar var. Neymis Ljajic'i sonradan sokup fisi cekmis. Bak ulan bak hele. Ulan Chelsea-Manchester United macinda Sarri Hazard'i 70 dakika yedek bekletsen ne olur biliyormusun? Sky Sports veya BBC'deki 1 yorumcu mantikli der mi ulan? Adamlar gotuyle guler, ertesi gun kovulur hoca. Ulan Barcelona-Real Madrid macinda Messi'nin 65'te girdigini falan dusunsene? Ertesi gun herifi taslarla sopalarla kovalarlar kulupten.
Bu pislik laz'a cumartesi gunu gerekirse ana avrat kufur edip zorla istifa ettirmeyen kendine Besiktasli falan da demesin. Kimse de kufurden hakaretten falan duyar kasmasin. Bu kadar kisiyi mutsuz etmeye, sinir etmeye kimsenin hakki yok. Alsin parasini siktirsin gitsin Trabzonuna siktigimin lazi.

Ekrem35 dedi ki...

Maşallah. Hocaya siktir çekmeler, fbden 2.golü beklemiş ama görememiş beşiktaşlılar epey güzel olmuş burası. Hocaya sövmeden önce 5 ay sonra sahaya çıkan atibanın, tolgay ve ozzyden daha iyi oynadığını görüp hepinizin hayalindeki tolgay-ozzy ikilisi hakkında da yorum yapsak.

Haftaya v. Love'ı kazanma seansına başlamamız lazım. Larinle olmaz olamaz. Bir de pepe'nin yanına medel koyup atiba-ozzy önlerine adem'i atmak lazım.

Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

1-0 öndesin kontraya çıkıyorsun oyuna Love alırsın, 1-0 geridesin rakibe yığılmışsın Larin’i alırsın.

1-0 ömdeyken quaresma değil Lens ile oynarsın. Kadronda Ljajic varsa onunla oynarsın...

Neyi yazayım. Oğlunu da al git artık! Sevgimiz bitti, saygımızı da tüketiyorsun.

Basar dedi ki...

Bjk4ever yuh!

Bir çok kızan var ama böyle küfür etmiyor! Orası makamdır, böyle küfür kaldırmaz!

Unknown dedi ki...

Neyse haftaya "şenol güneş ve quaresma"diye trübünleri inletiriz.hiçbir zaman hayalimizdeki takımı izleyemeyeceğiz.rezaletin son perdesi.skandal.

yilmaz dedi ki...

@Ekrem35 herşey yolunda diyosun yani?

BJK4EVER dedi ki...

@Mustafa yavsagi,

Hakaret kufur varsa baskasina var. Adam senin manevi baban mi? Anladigima gore manevi baban. O zaman senin de anani sikeyim.

@Basar,

GS-Lokomotif macindan sonra yazmistim neden Fatih Terim'in bu korkagi bocek gibi ezdigini, ezecegini. Adam sadece mantikli hamlelerle aldi maci. Senol Gunes olsa Onyekuru'yla baslayip kontra ataga donmesi gerektigi anda onu cikarip Eren'i sokarak GS'nin de anasini sikerdi.

Mac 55'te Love, Ljajic diye bangir bangir bagiriyordu. Quaresma ve Tolgay cikip Ljajic ve Love girse mac 0-3'e giderdi cok rahat. Ama Senol Gunes sabote etti takimi, Cocu kisitla kadrosuna ragmen yapabilecegim tum mantikli hamleleri yapti ve hic yoktan beraberligi aldi. Karma isleseydi yenilirdik ayrica, ama en azindan berabere kaldik. Bu da sansimiz ve kadro kalitemizle oldu bir yerde.

BJK4EVER dedi ki...

Cumartesi gunu buyuk camia miyiz kucuk muyuz gorecegiz iste. Benim bildigim Besiktaslilar bu adami istifaya falan cagirmaz, hatta bagirina basip tribune cagiran bile olur. Bilic'i de gitar caliyor ve kupesi var diye 2 sene takimin basinda tuttuk bos yere, bunda da aynisi olacak.
Buyuk bir camia bu herifi coktan kovmustu, ama ezikmisiz ki 2 sene sampiyon yapti diye bir 3-4 sene sampiyon olmamayi kaldirabiliyoruz. Gorecegiz bakalim cumartesi gunu.

beagle dedi ki...

Maçın özeti budur. Bu hayvan sahada oldukça Hasan Ali kral biz de 4. oluruz. Artık takim yaşlandı. Götunu kimse toparlayamiyor. Geçen haftaki maçın 42.dksi da akillarda dursun.

https://twitter.com/_bjkolikk2/status/1044321325576269824?s=20

Ekrem35 dedi ki...

@yılmaz

Asla öyle demiyorum ama hocadan önce ben tolgay'a ve ozzy'e kızarım. Hem atibadan daha kötü olmaları yüzünden hem de ilk yarı yapılan top kayıpları yüzünden. İlk yarı 71 top kaybı yapmışız bu hocanın suçu mu? Hocanın 11i ile alakalı mı sence? Yanlış anlama yargılamak için değil fikrini öğrenmek için soruyorum. Tolgay tek başına gol yediriyordu ilk yarı. Ozzy sağ kanatta bomboş q7ye top atamadı kaç kere. Bu hatalar sezon başından beri burda hayali kurulan tolgay-ozzy ikilisinden geliyorsa ben hocaya kızamam ilk önce.

2.yarı başında lens ve babel ile net gol pozisyonları da bulduk atsak maç bitecek ama atamıyorsun sonra larin alınınca (hatalı değişiklik kabul) bütün suçu yıkmayalım hocaya derdim bu.

Murat dedi ki...

yahu yatışın, ben de küfür ettim burada (hakaret etmedim ama) ama çok ilkel işler,

şenolun ardı ardına yenilgiler gelmedikçe kovulma ihtimalinin olmaması çok kötü birşey maalesef,

ozzy ve tolgayın oynadıkları topu sikin mesala, ozzy ile llajic sürekli oynarsa belki ama çok az ihtimal ama yine de belki birşey olur..babeli bu yaşta ileri uca evermek olur mu, büyük çaresizlik var,


lens çok ama çok kötü bir oyuncu aklım alamıyor,caner erkin savunma yapmıyor ve golü yedirdi, adrianun geçmesi lazım beke acilen..sonra düşünüyorum takımın yaş ortalamasını ve içim daralıyor...

yani skik bir yorum olacak ama Feneri Cocu ile devam ettirmek iyi oldu bu akşam iyi sıfatını kullanmak çok istersek birşeyler için.

ama biz şampiyonluk adayı falan olamayız, seyircisi bile bırakmıştı adamları ya..

kısır döngülere açmazlara hoş geldiniz, basakşehir sacma sapan puanlar kaybını aza indirirse bu sene şampiyon olacak potansiyelleri yüksek..

BJK4EVER dedi ki...

Tolgay son haftalarda formsuzluktan yerlerde surunurken onu bitik atiba'nin yanina koyan kim? Oguzhan 10'da oynayamadigini 636464 kere gostermisken oynatan kim? Atiba-oguzhan-ljajic gibi mantikli bir duzen varken bunu yikiyosun. Kim suclu olacak papa mi? Mantikli olan atiba-oguzhan-ljajic yapmak ve macin gidisatina gore diri bir tolgay ne necipi almak. Mantik varken sacma sapan takimin organizasyonunu siken 11le cikan hoca suclu degil de papa mi suclu?

Murat dedi ki...

Tamam da sakin ol be kardeşim, adam misyonunu basarıyla yerine getirdi ama misyonu geçen sene bitmişti, takımı daha da üst seviyeye taşıyacak bir yönetim aklına ihtiyaç vardı, hala var..

bu lig için hala şansı var beşiktaşın ve bu yüzden kovulmayacaktır, ha belki kendisi arı kovanına çomak sokup kovdurtur kendini başkana falan sataşarak.

Fikret Orman ile Şenol Güneş arasındaki saçma sapan doğrudan yapmadıkları diyaloglar, cevap vermeler falan, yani kötü iletişimin Senol ile oyuncuların arasında da kopukluk şeklinde olduğunu tahmin ediyorum,

yilmaz dedi ki...

@Ekrem35 abi mevzu tolgay'ı ozzie'yi quaresma'yı pepe'yi geçti. Şunu anlamamakta niye zorlanıyoruz bilemiyorum? Defalarca anlatıldı burada da, twitter'da da. 50 metre sol-sağ kanat, 50 metre defans-forvet arası. 2500 m2 ediyor. Bu alanda kim oynasa çuvallıyor. Sezon başından beri 10 numara diye ağlıyoruz ama sorun 10 numara değil, 10 numaranın oynayacağı alanı bu kadar geniş tutmak. Eskiden sadece abdullah avcı çözüyordu, şimdi mesut bakkalından, samet aybaba'sına herkes çözüyor.

Attığımız gol bile ne kadar çaresiz olduğumuzu gösteriyor. Defanstan pepe topu uzaklaştırmak için metrelerce yukarı vuruyor, düşen topu Babel güzel kontrol edemiyor aslında ama bir şekilde önünde kalıyor ve çok güzel bir vuruş. Bizim başka türlü bir gol atma ihtimalimiz bile yoktu. Takımın bu kadar geriye gitmesinin sebebi Tolgay ve Ozzie olabilir mi gerçekten? Yani bu kadar kolaysa, takımın en zengin olduğu bu bölgede iki oyuncuyu değiştirecek aklı yok mu bu teknik direktörün?

Küfürlü yorumları tabii ki tasvip etmiyorum ve ilgili şahısla bu küfür mevzuusundan defalarca bu blogda tartışmış biriyim. Ben artık ciddi olarak hocaya saygı duymamaya başladım. Acaba biz Fenerbahçe'yi yenmek için nasıl bir ortam bekliyorduk? Evet hocanın kovulmasını istiyorum ve bunu takımın selameti için istiyorum. Gerçekten kan değişimine ihtiyaç var.

Skywalker dedi ki...

Elinde orijinal 6 orijinal 8 orijinal 10 var. Orijinal 6 8 oynuyo, orijinal 8 10 oynuyo, İtalya liginden gelmiş canavar gibi başlamış orijinal 10 yedek kulübesinde. Hala hocadan önce Ozi Tolgay eleştiririm ben diyorsunuz. Bravo

Adsız dedi ki...

Beyler tepki göstermek kızmak başka şey küfür işleri başka. Lütfen sakin olun.

@Ekrem35

Teknik yönetim eleştirisi konusuna gelirsek. Maça gayet gereksiz bir dizilişle başladıktan sonra bakıyoruz takım 5. dakikadan sonra sinyal veriyor, ligimizin açık ara en kötü top oynayan takımı sürekli kalemize yükleniyor filan. En geç 30. dakikada müdahale gerekirdi. Haydi yapmadın ve Babel tamamen kişisel işleriyle o muhteşem golü yazdı, o halde zaten kötü oynayan ve psikolojik olarak ezilmeye başlayan rakibe karşı ikinci yarıya başlarken değişiklikleri yapıp farkı artıraydın. Bunu da yapmadın, dakika oldu 60-65, FB iyice bitti ve oyundan düştü, yap değişiklikleri çek fişi. Yine yapmadın. Yani illa ki bu kötü takımdan golü yiyeceksin ve yedin de. Buna karşın sahada ne yaptığını bırak niye durduğu meçhul Q7 maç bitene kadar kadroda.

Beşiktaş çok değil birkaç sene önce her birini 500bine,1 milyona aldıklarıyla kurduğu o kısıtlı kadrosuna karşın çok güzel bir futbol oynamıştı ama sonuç alamıyor diye teknik yönetimini değiştirmişti ve bu gayet normal bir işti. O halde bu ne idüğü belirsiz futbol ve puan kayıpları varken fazla olan lüksümüz ne, bilemedim.

Bu arada hepsinden bağımsız olarak; maçın ciddiyetine binaen gerçekten asılan tek kişinin Babel olduğunu (ve Karius ama kaleciler asılmak durumunda zaten) görmek biraz buruk bir görüntü çizdi. Caner'in goygoylarına girmiyorum zira derdim hat hüt yapanlar değil cidden konsantre olup çabalayanlar. Zaten maçtan sonra soyunma odasına yönelmeyip sahaya oturarak heslenen de bir tek o oldu. Bu adamı son birkaç haftadır Flamengo işi nedeniyle sürekli eleştirdim. Ancak şu anki Dutch profesyonelliğine sadece şapka çıkarıyorum. Bravo lem bravo. Utandırdın.

yilmaz dedi ki...

medya yeteri kadar eleştiri yapmadığı için insanlar böyle sivri çıkışlar yapıyor sosyal medyada. Zaten bu ülkedeki herşeyin baş sorumlusu yalaka medya. Bir kişi isterse çilekli sakız sevenler derneği başkanı olsun, medya onu yalamayı çok seviyor. Sezon başından beri 6 forvet fazla diyen adam daha 6. maçta forvetsiz çıkıyor sahaya. Hani hoca çoktu bunlar, Negredo'yu da yedin demiyor. Maçtan sonra biri de sormuyor ki "hocam Beşiktaş sezon başından beri 10 numara eksikliği hissediyor (zerre katılmıyorum), Ljajic'i yine 11'de oynatmadınız, bu tavrınız sizce de tutarsız değil mi" diye.

Şu anda takımda herşey kötü gidiyor. Golleri hep Babel'in atması bile başlı başına bir sorun. Bu Babel tabii 4m€ maaş ister. Babel'in yardırmalarından, şutlarından başka bir planı yok ki takımın.

Hidayet dedi ki...

beşiktaş oyuncu formasyonu değiştirerek iyiye gidecek takım görüntüsü vermiyor . birkaç oyuncu dışında topyekün kötü . atiba -ozzy - ljajic oynayınca sadece ljajic'in kişisel becerisi kadar fark koyarız ortaya . 3 maç üstüste maçı alsa o da zıvanadan çıkar . çünkü beşiktaş bireysel katkı yapanların plansızlıktan dolayı kral olduğu bir takım . takımda alan parselasyonu ,pas opsiyonlarının değerlendirilmesi , atak planları , top kazanma hızı , kompakt savunma ..kim kazandıracak takıma bunları ? bunlara dair umut ışığı var mı ? ben göremiyorum . o zaman bu 6-8-10 meselesi değil . en azından sadece o değil .

misafir dedi ki...

Derdim kimseyle polemiğe girmek değil burda herkes Beşiktaşın iyiliğini istiyor.Ama şenol güneşin takımda kalması rasyonel değil,irrasyonel bir durum. Beşiktaşın bir an önce Şenol güneşle yollarını ayırması lazım,bu saatten sonra kimi bulacağız esprisi artık geçerli değil o eşiği çoktan aştık bu filmin sonu çok kötü bir yere çıkıyor.Ne olacaksa olsun artık, belki çok daha kötü olacağız ama bu karmaşayla hayat devam etmez.Devinim tüm sektörlerde geçerlidir sadece futbolda değil daha iyisini,daha güzelini bulmak yöneticilerin işi yapamıyorlarsa bu onların sorunu!Şenol güneş taraftar arasında kutuplaşmaya sebep olmaya başladı bu saha içi sorunlardan çok daha tehlikeli...Beşiktaş büyük takım refleksi gösterip Şenol hocayla yollarını ayırmalıdır.Kırmadan,dökmeden işler yolunda gitmiyorsa değişim şart ki skorlardan bağımsız oynanan oyun taraftarın büyük kısmını tatmin etmiyor.Kendinize samimiyetle sorun bugün fb değilde rakip başakşehir olsaydı maça dair umudunuz olurmuydu?

Yigitto dedi ki...

skywalker +1. Bu kadar işte ya.

Şu yoruma neredeyse herkesin hemfikir olduğu Q7-Lens tercihini de ekle bitti. E bunların hepsi hoca tercihi daha ne eleştirilecek. Valla küfür edilmese keşke ama insanlar bir hafta BJK maçı bekliyo hayattan biraz kaçıp nefeslenmek için. Ben ederim, edene de niye diyorsun diyemem. Etmeyenlere helal olsun, ciddi söylüyorum büyüklük gösteriyorlar, yada ağızları zaten bozuk değil. Çünkü gsli fbli arkadaşlarla izliyorum, adamlar puan kaybetmemizi istediği halde içten içe, oyuncu değişikliğinde onlar da küfür ediyorlara dayanamayıp:)

ŞG'nin şu takıma katacağı hiçbir şey kalmamış maalesef. Bugün küfür ettiğimiz hataları 1,5 yıldır sürekli yapıyor neredeyse ŞL oynadığımız grup maçları hariç.

Her türlü flood u yapana kasar_yaza tayfası falan otursun bir gün de sadece ama sadece ŞG kadro tercihi ve oyuncu değişikliklerinden kaç maç vermişiz toplasınlar bir tivitte. 6 maçta bursa, fener, bana göre 56. dkda 2-3 e gelen antalya da dahil 3 maç oldu bile bu sene.

Adsız dedi ki...

@hidayet

Gayet doğru tespitler. İşte bu nedenle teknik yönetimin transfer işlerinde yokum demesinin mantıksız olduğunu düşünüyorum ve yazdım da. @yılmaz'ın dediği gibi 6 golcüyle yola çıktık. Olabilir yani hiçbiri senin işlerine uymayabilir. O halde alınan oyuncuların transfer işlerine karışmam deme lüksün var mı? Ha bir de Burak mevzusu var ki o bir şekilde bu duruma istisna oluşturuyor. E kardeşim Q7 ve Burak max +1 sezona futbolu bırakacak ya da performansları gayet düşecek. Ne olacak o zaman.

5 milyonluk ülkenin piyasa değeri 40 milyon avro olan ama aslında bu değer artan takım aklıyla yükselen oyuncu değerlerinden oluşan, yoksa çok daha düşük maliyetli Dinamo Zagreb takır takır futbol gösteriyor. Herkes Hırvat ekolü mü onlar sayılı olanlar, diyenler bu vatandaşların uzaydan gelmediğini kabul ediyorsa bi zahmet ne yapıyorlar bir bakalım. Asla küçümsediğimden değil ama bahsettiğimiz Dinamo Zagreb ahali.

Şunu iyi görmek lazım, yakın dönemimizde telefon kulübesinde çalım atar denilen oyuncularla hasbelkader şampiyonluk aldık ama tesadüf değil devamı gelmedi. Aynı formatta değil ama genel sıçrama bağlamında bizim artık yeni bir MAF'lı işe imza atmamız gerekiyor. İlla tek özkaynak değil illa tek gurbetçi gençler değil illa tek Gomez Aboubakar Demba işleri de değil. Uzun vadeli ve ayağı sağlam basan, hepsinden önemlisi çağa uyumlu bir futbol için hepsinden hesaplı seçili akıllı işler.

Unknown dedi ki...

Gayet umutsuz izlememe rağmen hakem faciası ile karşılaşmamamız sebebiyle 55-60'larda hasbelkader biz bunları yenebilirz pilleri tamamen bitti diye gaza geldim. Memlekette görüp görebileceğiniz en sakin maç izleyen adam benimdir ama çifte değişiklikteki forma numaralarını tabelada gördükten sonra tıka basa FB'li dolu mekanda ayağa kalkıp dayanamayıp Şenol Güneş'e yakası açılmadık küfürleri savurmaya başladım. Sövdüğüm için FB'liler alkışladı hatta :) Ama burada küfür olmaz. Yoksa biz de biliyoruz Şaklaban'ın altyapı hocasından girip Şenol Güneş'in beyninden çıkarken yanında tüm yönetimin yedi ceddini anmayı. Bari burası kalsın! Admin arkadaşlardan da silmelerini rica ediyorum.

Maça dair söylenebilecek bir şey yok bence.

Şenol Güneş istifa!
Umut Güner istifa!
Şafak Bilmembişeyoğlu istifa!
Fiko, kurtuldum sanma, içine ettin kulübün, sen de istifa!
Metin Albayrak istifa!
Şenol Güneş istifa!
Umut Güner istifa!
Demiş miydim; Şenol Güneş istifa!

Ekrem35 dedi ki...

Planı olmayan bir yönetim yüzünden forvete babel'i koymak zorunda kaldı. Yine atiba ile çok geç sözleşme imzalandı kampı kaçırdı ancak bugün sahaya çıkabildi ve en iyi oyuncumuz oldu. Şu atibanın yerine üç aysa kşmseyi bulamadım. Negredoyu 3 ay satamayıp ligin 5. Haftası satıyorsun. Son gün adem geliyor. Her sene bambaşka takımla çıkıyorsun sezona. Şu an 2 puan gerideain ve siktirip gitsin hoca. Ben kimseyi kırmak istemiyorum ama derdim hocadan önce çok aktör var kızılacak. Hocanın hataları çok hatasız demiyorum asla. Geçen sene orta kafa gol oyununu yerden yere vurduk heo beraber. Mesela son 2.5 maçtır fazla orta yapmıyoruz atibamın dönüşüyle iyice yere inecektir bu sene o top. Ama top yere indi diye tolgay ozzy bu haldeyken o oyun düzelmeyecek. Hoca da oyuncular da hatalı ve herkes hatasından ders çıkarmalı.

Varolsun Beşiktaş.

sports guy dedi ki...

Ohoooo bazen burdan uzak kaliyorum ve neden oldugunu hatirladim yine. Su blogun altinda yorum yaparken babalar gibi yazan yazi bu yahu:


"Küfür eden, diğer yorumculara saldırganlık yapan, İnsanlara kişisel saldırıda bulunan, fikre değil, fikir sahibine odaklanan, kavga eden, diğer takımlar ve camialar hakkında bel altı yorumlar yapan ve amacı blogu sabote etmek olanlar kendilerine lütfen başka yer arasınlar. "

E simdi ben ne yazayim ki buraya?

Neyse, kacan iki puan var belki ama kadikoy'de bir puan iyidir yine. Ben anadolu maclarina bakarim. Sen o maclari al da kadikoy eksik kalsin. Iki uc haftaya her seyin akibeti belli olur.

Unknown dedi ki...

@Ekrem35
Hocam ben mi dedim 'Transfere karışmam, sadece oyuncu tarif ederim' diye? Yönetim de tümden komisyon işine dalıp menajer kucağına oturunca aha böyle 30+ beş benzemez adamları eline veriyorlar. Kimse tek başına suçlu değil. Buna şeriklik denir. Yani suça iştirak. Şaklaban, Şenol Güneş'ten; Şenol Güneş de yönetim denilen komisyoncu tayfadan daha az suçlu değil. Suçu şuna bulmam buna bulmam diyemezsin.

Adsız dedi ki...

@Ekrem35

Atiba bugün sahanın en iyi oyuncusu değildi, gayet basit şekilde bu kötü rakibe oyunu hücum olarak kabul ettirme tercihimiz varken geride durduğumuz için Atiba alan bilgisiyle ilk yarı iyi gözüktü ama sabit oynamasının yanı sıra özellikle 60'dan sonra bildiğin düştü. Atiba çok iyi bir DM oyuncusu -idi. Ama artık yaşı kemale erdi. Futbolcu transfer işleriyle uğraşmayan teknik yönetimimiz sayesinde artık yönetimden vizyon sahibi(!) PES/FM oynamayı bilen biri çıkar da yerine yenisini alır hiç telaşlanma. Yani mesele bardağın dolu tarafı ya işte sana dopdolu bardak.

Öte yandan derdimiz topu yerden oynamak ya hani, bunu Atiba'nın yani bir DM oyuncusunun takıma yeniden katılmasıyla sağlayabileceğimize cidden inanıyor musun? Daha da ötesini söyleyeyim o halde, Atiba maçın sonuna kadar kadroda ama topla yerden oynamayla alakası olmayan Q7 de öyle ve hala Caner orta çizgiden ileriye top şişirmeye kalkıyor? Daha daha ötesi, özellikle ilk yarı hem Tolgay hem de Oğuzhan sürekli Q7'ye havadan top indirmeye çalışıyor (ve tutmuyor)? Peki Caner bunu her maç yapıyor mu, evet. O halde?

Bu "sadece" puan farkı hala çok değil meselesi ise beni şahsen bağlamıyor. Yaş 45 o bakımdan.

Murat dedi ki...

@hoca miyadını doldurdu, misyonunu tamamladı, (doğaldır, doğa kanunu işliyor olabilir) yaşlandığı için cesaretini de kaybetmeye başladı, yıprandı, vizyonu olan şık bir yönetim geçen sezon sonunda misyonun sona erdiğini ve Beşiktaş'ın bir sonraki seviyeye başka bir hocayla geçeceğini görmeliydi.

@Hames

Romantizm yapan taraftar, Atiba'yı iyi bulmuş olabilir ama bence ilk yarıda da kötüydü efsane Atiba,pozisyon bilgisi yaşlılıkla erozyona uğramaz ama topu oyuna sokma, koruma ve pas yeteneği körelir. 35 yaş + aylardır maç yapmama boru değil sonuçta..ama işte takımın kadro zaafının kabbbbbbaaaaakk gibi ortaya çıktığı ve artık üretmeyi değil itibar korumayı seçen bir TD'mizin oluşu da buna neden oldu, oluyor ve olacak.

Daha da kötüye gitmeden yollar ayrılmalı. (keşke milli takım İsveç'te kaybetseydi diyorum bazen)

Adsız dedi ki...

@Murat

Onu bunu boşver bak Larin olayını da çözmüşüz:

https://twitter.com/futbolarena/status/1044362221269266433

Yani Babel her şekilde opsiyonlu halde yerden oynamaya başladığımız üst düzey oyunda dönüşümlü gezici forvet. Zaten bu muhteşem taktikle golünü de attı.

Yedeklerden alternatifli bol çeşit geliyoruz ey ahali lütfen laf etmeden önce bunu da görün. Her türlü laf etmeye meyillisiniz maşallah.

Murat dedi ki...

abi işte yerden oynama taktiğini uygulayamıyor bazen çocuklar, biraz da ezikler işte, bazen defanstan ileriye oynamak lazım, ee arada o kadar insan var ne yapsın yerden oynamak için topu 20 metre dikerek yerden oynama taktiğini hafifçe modifiye ediyorlar.

Şenol Güneş oyuncu öğütücüsü mü oluyor, Kanadalı Larin bu sözler üzerine gece Nevzat Demir tesislerinin kapılarını açtırmış ve salonda özel öz güven antremanı yapmış diyolar,

Murat dedi ki...

Haftaya Love'dan da beklediği performansı alamazsa, Wagner da istediğimiz yapamadı sahada müptezel gibi dolaştı der mi Şenol Güneş?

Ya da Wagner antremanda 1.72 ama maçta sahaya çıkınca boyu 1.60 oluyor buna çözüm bulamadık gibibir yorum da yakışır,

Adam Negredo'ya sen aslında yohsun dedi sezon başında,
Adam Larin'e ezik demiş,
Adam Love'a verimsiz demişti yanılmıyorsam geçen..

Yıprandı gerçekten Şenol Hoca, mental sapmalar başladı galiba, hayırlısı

turgay dedi ki...

biraz sakinleştikten sonra yazayım düşüncelerimi.

-oyuna çıkış planını anlamaya çalışıyorum ama rakibin zaaflarını düşününce neden böyle bir planla çıkıldı anlayamıyorum. galatasarayın puan kaybetmesi hocada 1 puan yeter düşüncesi oluşturmuş sanırım. aman ben erken gol yemeyeyim 1 tane atarsak oyunu o gole yıkarım demiş antalya teknik direktörü pardon beşiktaş olacaktı.
-istatistiklere bakamadım ama ilk yarıda bu kadar çok top kaybının sorumlusu bence atiba değildir. muhtemelen oğuzhanın her sert maçta kendini sola saklamasından kaynaklı karar verici olmak istememesidir diye düşünüyorum. çünkü atiba medelin yanına bile yaklaşamadığı alan savunma görevini hiç maç oynamamasına ve eksik olmasına rağmen çok iyi yaptı. tolgay bence oğuzhandan çok önde oyun oynadı. aradı en azından ama oğuzhan kardeşimiz bir sert maçta daha kayboldu.
-adem'in şu maçta oynamama gerekçesi skandaldır. ama kimse eleştirmez hocayı. çünkü o bulunmaz hint kumaşı. kendisi hakkında sürekli eleştiri yaptığım için çok uzatmak istemiyorum ama beşiktaş gömleğini artık çıkarmanın zamanı geldi de geçiyor bence. fikret orman biraz kendini pazarlamadan vazgeçip hocasını çocuk gibi laf sokarak eleştireceğine işine yani başkanlığa konsantre olmalı.
-Q7 hakkında yapılan eleştirileri anlamıyorum. size de böyle özgürlük verilse siz de böyle oynarsınız. dakika farketmeksizin oyundan alınsanız siz de götünüzü başınızı oynatırsınız. çünkü egonuza sesini çıkarmayan bir yönetim ve sizi canı gibi seven hocanız var. sakatlanmadığı ve cezalı olmadığı müddetçe sürekli çizgide göreceğiz onu. allahı var akşam baya içeriye kat etti. o konuda bir şey diyemem. bir de doğru işleri yapsaydı ne güzel olurdu.
-burada babele çok giydirdim. ama adam kaç maçtır sadece işini yapıyor. tebrikler kendisine. işini yapmayan onca adamın olduğu yerde zam istemesi son derece normal.
-vida 3e 5e bakıldığı için gönderilmedi ama zarar vermeye devam ediyor. cocu slimaniyi hava toplarında onun eşleştirirken savunmadan top çıkartıldığında pepeye baskı yaptırıp vidanın kullanmasını sağladı. vida kardeşimiz de sürekli olarak yanlış pas tercihleriyle oyunu ileriye taşıyamamıza neden oldu. bu yüzden oraya medeli almak lazım. zaten ayew'e kafayı vurdurtacaksa vida ihtiyaç yok. tabi sadece o suçlu değil. caner'i unutmyalım
-caner demişken. ismail köybaşı'na razıyım. yeterki gitsin şu takımdan. bu kadar kırmızı görmeye istekli bir adamın yeri yok bu takımda.
-son olarak şenol güneş gönderilmeden bu takımın düzelmesine imkan yok diye düşünüyorum. yani 1 koca sezon daha boşa gidecek demektir bu.

alper dedi ki...

S.A Gençler.Madde madde gidelim her soruya evet yada hayır diye cevap verelim.

1-galibiyete muhtaç olan takım fb idi.Bursa-erzurum deplasmanları bitmişken ve beraberlik halinde kadıköy deplasmanını da atlatmış vaziyette zirveden 2 puan geride kalınacakken beraberlik bizim için iyi sonuçtur maç öncesinde ki planlamalarda.

2-Maç öncesi planlanan sahaya yansıdı mı?

3-Babel forvette önüne düşeni gole çevirdi mi?

4-Negredo-Love-Larin-Pektemek gibi yetersizlere kontrat veren kim?

5-maçın tamamı ölüm kalım maçına çıkmış kendi sahasında oynayan ezeli rakibine net pozisyon verilmiş mi?Hasan Ali nin bir iki şutu hariç.(ayew in pozisyonu saymayın öncesi net fauldü)

6-larin 70 de oyuna girip Slimani'nin yaptığı herhangi bir şeyi yapamadı mı?

7-35-36-33 lük adamlara kontrat veren kim?

8-suşster 55 gitarcı 54 aybaba 55 puan toplamışken 3 sezondur 70+ puan toplamış adam mı gitsin?

9-3 aydır fitbolculara maaş ödemiyorken,talisca gideceği belliyken son dakika adam alanlar mı,forvet almayanlar mı,kaleci satıp şansa kaleci alanlar mı gitsin?

10-Ş.Güneş formsuzdur dersin tercihlerini eleştirirsin vs de gitsin diyenler kovulsun diyenler vs yokuna fitbol izlemesin yazıktır günahtır.Onun gdişi şuanuın değil Mayıs ayının konusudur.Bu sezon sirkin çadırını ayakta tutacak tek kişi odur.

11-öndeyken layiç girdi mi oyuna?Dinçti dinlenikti mesela ne yaptı?şut?dripling?çalım?

turgay dedi ki...

tolgay konusunda yazdıklarımdan sonra tolgay'ı övdüğüm anlaşılmasın. ben onu oğuzhan'la karşılaştırıyorum. yoksa al birini vur ötekine.

Skywalker dedi ki...

Artik su surda oynamaz, su kotu taktik, alan parselleme falan bunlari gectim ben. Cikan kadroyu, oyuncu degisikliklerini gorunce ben televizyonun karsisinda cildiriyorum bu nasil adaletsizlik diye. Futbolcu ne dusunuyodur siz hayal edin. Bu ulke yonetiminden, sirket yonetimine, takim yonetimine kadar boyledir. Adaletin olmadigi yerde kimse isini duzgun yapamaz.

GeceGezgini dedi ki...

6 numarayı 8 numara
8 numarayı 10 numara
Sol açığı 9 numara
Sağ açığı sol açık

oynatırsan maksimum bu kadar oyun çıkardı ortaya. Neden Ljajic neden ilk 11 oynamadı sorusuna hocanın cevabı her şeyi özetliyor zaten; " Atiba ile daha güçlü bir orta saha mı, Ljajic mi ?"

Emrah D dedi ki...

bir kaç yanlışı yok mu var ama hocaya fazla yükleniliyor. sizin beşiktaş gol yesin de hoca gitsin diye beklediğiniz gibi ben de hoca gitsin perişan olalım diye bekliyorum bakalım o zaman ne diyeceksiniz.

kkkam dedi ki...

Hasan Ali'nin maçın adamı olduğu maça hala yorum yazan var.Adem'i çıplak gözle izleyen kadroya ilk onu yazar.

ben de katılıyorum @diskonnektus erektus'a

hoca istifacılar hoca gidince ve takım daha da kötü hale gelince ne diyecekler nasıl telafi edecekler merak ediyorum. aynen harbiden hataları var amaaaa istifa falan nedir ya?

Skywalker dedi ki...

Summe hasa!! ne istifasi ya? 2 sene sampiyon yapti diye takimi 2 senedir sabote etmesinde hic sikinti yok. Omur boyu sozlesme imzalayalim kendisiyle. O olmasa olmazdik.

turgay dedi ki...

-2 yıldır sürekli aynı hataları yapan
-sürekli yanlış yerde oynatıp performans alamadığını bildiği adamları inatla aynı yerde oynatmaya devam eden
-sürekli saha içinde kendi kafasına göre takılan adamları kesmeyip takım oyununun içine eden
-sürekli bir kaç kişisel performans veren oyuncuların posasını çıkarana kadar kullanıp alternatif yaratamayan
-4 senede 1 tane genç oyuncu takıma monte edemeyip gelecek vaat eden adamların önlerinde o pozisyonun oyuncusu olmayan adamları oynatan
-sürekli transferden şikayet edip ben mevkii söylerim karışmam deyip alınan oyuncuya göre değil manevi evladına göre sistem yaratan
-sürekli oyuna müdahalelerde hata yapan, doğru değişiklikleri yapamayan, oyunu okuyaman
-sürekli tek bir planla devam edip alternatif oyun planı oluşturmayan
-geniş kadroya ihtiyacımız var deyip geniş kadro kurulunca geniş kadroyu kullanmayıp oyuncu küstüren vs vs.

bunların hepsini görüp hala kime istifa diyeceğiz? ben fikret orman'ı da şenol güneş'i de beğenmiyorum. kapasitelerini kullanmıyorlar. akılları başka yerlerde. biri spor bakanlığına biri milli takıma oynuyor. olan beşiktaşa oluyor. gözünüzü seveyim hoca gidince takım kötü olacak başkan gidince kulüp batacak demeyin. ikisi de beşiktaşı değil kendilerini düşünüyor.

Emrah D dedi ki...

ya insan bilgisayar oyunu oynarken bile kazanmaya çalışır aklınız kesiyor mu adam niye sabote etsin ne çıkarı var sabote etmekte hatası olabilir her insanın olur bana göre doğru yaptıkları da hatasından çoktur ama yaptığı hatalar da eleştirilir. istifaya davet etmek sabotajdan bahsetmek ne demek? küfür edenleri saymıyorum bile.

demek değil ki kayıtsız şartsız destekliyorum, aksine buradaki eleştirilerin tamamına yakınına katılıyorum. öte yandan yine de artıları eksilerinden fazla diye düşünüyorum (mesela 65/35).

yönetimin eksileri hocadan daha fazla (51/49) ama yine de artıları alternatifler de düşünüldüğünde bir tık ağır basıyor.

ayağının dışı canımın içi filan tayfa var, bir istifa gerekiyorsa bence onların istifa etmesi lazım beşiktaş taraftarlığından.

qwerter dedi ki...

Şenol Güneş kalmalı diyenler eski Şenol Güneş'in döneceğine inanmak dışında bir argüman sunamıyorlar. 2 yıldır Lig yarışında şunu doğru yaptı ve fark yarattı diyemiyorlar. Takım gün ve gün eriyorsa suçu kimde aramak gerekli. Varsa elinizde sihirli bir değnek Şenol güneşi kovup eski Şenol Güneşi getirmeyi ben kabul ediyorum.

Ama kabul edin Eski Şenol hoca öldü. Geri gelmeyecek.

Adsız dedi ki...

Maden (💵) MADEN Bitcoin💰

BitCoin, teknolojide dünya liderlerinin yoksulluğun ortadan kaldırılmasına yardımcı olmak için oluşturulmuş bir Kripto para birimidir.
Bugün olduğu gibi
Bit 1 BitCoin = 💵 USD 6,500

Bu BitCoin, sadece çevrimiçi olarak madencilik yaparak kazanılabilir. Aşağıdaki bağlantı, Bitcoin madenciliğinin nasıl yapıldığına dair size tam bir anlayış sağlar.
https://www.bitcoinmining.com

Madencilik Bitcoin, sadece birkaç hafta içinde milyonları yapabileceğiniz doğru bilgi ve araçlarla birlikte ücretsiz ancak kolay olmayan bir süreçtir.
BIT COIN MINING TECH
BitCoin madenciliğine bireylerin katılımını kolaylaştıracak bir yazılım geliştirdik.
Yazılımımız farklı paketlerde geliyor ve çok uygun.
Daha fazla bilgi için lütfen bize ulaşın:
miningbitcointech@yahoo.com
VEYA
miningbitcointech@gmail.com
Dünyayı yoksulluktan arındırmak istediğimiz şeydir.

Bit coin dur Allah'ını seversen zaten ortalık karışık

eezz dedi ki...

Takımın çıkmaza doğru sürüklendiğini düşünüyorum. Maçtan önce uzun uzun Fb'nin maçın içinde kalmak için tek şansının tempoyu, pres derecesini arttırmak ve oyunu fiziksel mücadeleye dönüştürmek olduğunu anlatmaya çalışmıştım. Bu oyunun bir parçası olmaktan olabildiğince kaçınmamız gerekiyordu. Mücadele topu kontrol etmeye yöneltilmeli, takımın boyu kısaltılmalıydı. Hiç birini yapmadık ve oldukça problemli bir takımı iyi göstermeyi başardık. İyi oynadıkları zannedilen bölümlerde bile orta sahada 3 akılcı pas yaptığımızda hücumcularımızı rakip stoperlerle karşı karşıya bırakabiliyorduk. Ama biz rakibin kopuk göründüğü bölgede etkisini arttırabilecek Ljajic'i kulübeye hapsetmeyi seçtik. Maç boyuncu hiç bir pozitif katkısı olmayan Quaresma'yı maç boyu sahada tutup geometrinin iyiden iyiye bozulmasını izlerken zaten eksik kaldığımız rakip ceza sahasına sızmaya çalışan ender oyunculardan Lens'i çıkartmayı tercih ettik. Bir kontrol oyununun başlıca prensibi defanstan doğru top çıkartma becerisini hiç gösteremedik. Zaten bunu yapacak düzende 4 defans oyuncusunu bile dizmeyi başaramadık. Kadro kalitesi, eldeki seçenekler anlamında çok daha iyi olduğumuz rakiple, hem de öyle aman aman oyun içi gerginliğinin de yaşanmadığı bir ortamda atanın elinde kalacak bir kör dövüşü oynamayı tercih ettik. Hem de kör dövüşünü seçecek olsak yine hiç bir işe yaramayacak oyuncuları sahada tutmaya devam ederek. Deplasmandan alınan bir puan falan diye pozitif yönünden bakamıyorum bu maça. Zaten kaybetmeye de daha yakın taraftık zaten bu tarz bir oyunda maçın %51 Fb'ye yaklaşacağını ön görüyordum. Pozisyon sayısı bakımından öyle de oldu. Rakibin yeterli beceriyi gösterememesi ve Karius'ın güvenli oyunu 1 puanı getirdi diye de bakılabilir. Buradan takım adına çıkarılacak pozitif bir şey gözükmüyor.

Şenol Güneş'le yollar ayrılana kadar boğazın bu yakasında değişen bir şey olmayacak. Bunu iyiden iyiye görüyoruz. Tüm zaaflarına karşın ligin üstünde olmayı sürdüren kadroya da böyle giderse yazık olacağını ekleyeyim.

Biraz geleceği öngörmeye çalışmak gerekiyor. Daha da bozulma potansiyeli olan mali yapı, yaşlanan oyuncular vs derken takım enkaza döndüğünde her şeyin kendisi için oldukça zor olacağı bir dönemde yeni teknik direktörle sözleşme imzalayacağız muhtemelen. Bu öngörüyü yanlışlamanın tek koşulu var. İşlerin o hale gelmesini beklemeden ve halen yerel düzeyde bir çok şey kazanabilecek olan kadroyu daha rasyonel bir teknik ekibe teslim etmek ve tekrar yarışın güçlü adayına dönmeye çalışmak. Etkin oyun oynar ve kazanmayı sürdürürseniz geçiş sürecini de daha doğru ve hasarsız geçirebilirsiniz. Kötü oyun ve kayıplar alışkanlığa dönüşürse bir dönemin oyun ezberlerinden ve prestijinizden de olacaksınız, yeniden kuruluş süreci çok daha zorlu olacak.

Yönetimde söz sahibi olsam şu an tek yapacağım iş kadro yapısını masaya koyup bununla bağlantı içerisinde yeni teknik direktör alternatiflerine yoğunlaşmak ve adım atmak için zaman kaybetmemek olurdu.

Bir rakibimiz evindeki derbi beraberliğine neredeyse kutlamalar yaptı. Diğer rakibimiz Ts deplasmanından 4 Akhisar'dan 3 yedi 1 gol bile atamadı. Onlar bile bu kadar hoca tartışmıyor ama biz Temmuz'da sezonu açıp 3 ön eleme oynayarak başladığımız sezonda Bursa ve Fb deplasmanlarını bitirdik zirveden 2 puan gerideyiz diye mi hocayı kovuyoruz? Hoca şuan en büyük avantajımız, hoca tartışmanın hiçbir faydası yok şuan ve konuşulanlar da kariyerinde 1 kupası olmayan Guti ve Avcı.

Dünkü oyundan herkes gibi ben de memnun değilim fakat Atiba'nın takıma girmesi birçok şeyi değiştirecek. Orta sahamız Atiba Oğuzhan ve Ljajic, artık bunun netleşmesi gerektiğini düşünüyorum Vida yerine de Medel oynamalı. Gelecek konusunda Atiba Ljajic ve Oğuzhan orta sahasının oyunda dominant olacağını ve Quaresma'ya pas atmacağını daha genel bir ifadeyle oyunun Quaresma üzerinden oynanmayacağını düşünüyorum. Devre arasına kadar takım içindeki forvet sorununu çözersek lider bitireceğimizi umuyorum fakat yönetim kara bulutları dağıtmalı, kötü hava hiç iyi değil.

@Can Asal altina imzami atarim. Cok karamsariz cok! hayir hadi alternatif uretin, yok ligi tanimayan Guti, yok loser-sovmen-buyuk takim calistirmamis taraftar tepkisi gormemis-yere yatsanaaaaa Avci, yok altyapidan Yasin, yok basimizda iken derbi kazanamamis-Veli&Atibadan oteye gidemeyip-Cenk&Pektemek farkini anlamamis-westham kariyeri belli-issiz Bilic. Peh. Tamam Senol hoca harbiden hatali ama bu Kadar da asmayin ya.

qwerter dedi ki...

@can, @Müslüm

Kimsenin puan durumuna dediği bir şey yok ki.
Biz sahada biraz olsun futbol görmek istiyoruz.
Dün arkadaşımla maçı izliyorduk. Bir sıfır öndeyiz ama yüzümüzden düşen bin parça.Hanımlar odaya girdi skoru görünce neden sevinmediğimizi anlayamadılar.
Biz mutsuzduk çünkü skoru değil futbolu ve Beşiktaşı seviyoruz.
Ortada ne futbol var ne Beşiktaş. Bu futbolla yensek ne olur yenmesek ne olur.
Bu diyeceğime katılmamakta haklı olabilirsiniz.Ben bu şekilde şampiyon olacaksak Ben olmak istemiyorum. Ben zevk veren, savaşan bir Beşiktaş istiyorum.
Feda sezonundaki Beşiktaşı şu takıma tercih ederim.
Peki size soruyorum oyuncu kalitemiz artmasına rağmen oyun kalitesi düştüyse ve düzeleceği yönünde hiçbir belirti yoksa suçu kimde bulalım?

turgay dedi ki...

allah aşkına fenerin ilk 11inin 7 tane oyuncusu değişmiş buna rağmen hocası tartışılıyor ersun yanal gelsin diye kampanyalar yapılıyor hiç mi takip etmiyorsunuz?
fatih terim bugün galatasaray camiasında başkandan daha etkili. adam galatasaray efsanesi. onunla karşılaştıracaksak şenol güneş'i geçen sene kendi kurmadığı takımla şampiyon oldu fatih terim. emre akbaba dedi gitti aldırdı. gomis gidecek dedi gitti. feghouli'yi kesti. burada fatih terim övdürmeyin rica ediyorum.
ayrıca zirveden 2 puan gerideyiz diye sevinecek miyiz? lige yeni çıkan ankaragücü 3 puan geride, bizim bilmem kaç maç sonra kendi sahamızdaki serimize son veren antalya 3 puan geride. şu rezalet ligde ligden kopmadıysak bu hoca kaynaklı değil lige fazla kadromuzdandır. ben sahada gelecek vaat eden oyun görmüyorum. sahada herkes kendi aleminde takılıyor. sadece akhisar maçının ilk yarısında derli toplu oynadık. sonra yalan dolan.

Skywalker dedi ki...

Şenol hocanın Beşiktaş’a gelmeden önce hangi kupaları vardı bi anlatsanıza, avcı’ya guti’ye kupaları yok diye bok atan arkadaşlar. Biz de bilelim ya

Emrah D dedi ki...

futbolu beğenmeyip de bu aşamada hocaya kızmak da bana çok mantıklı gelmiyor. tabi ki hocanın payı var ama kaç senedir takım ligi açtıktan 4 maç sonra ancak takım toparlanıyor, her seferinde farklı pozisyonlara farklı tip oyuncular geliyor birbirine uyum sinerji duruma bakılmaksızın. şenol hoca şu gelmesin bu gelsin dese sonu makbul menejerler haricinden futbolcu isteyen önder özen veya serkan reçber gibi olacak muhtemelen. hocanın yanlışları tabi ki var ama sosayı talisca gomezi ebubekir ebubekiri negredo (ve larin ve love) gibi hiç biri birbirine benzemeyen futbolcular ile ikame eden, bu takviyeleri de kamp başladıktan 3 maçlar başladıktan 1.5 ay sonra yapan yönetimin hiç mi kabahati yok?

@qwerter katiliyorum sana, hoca gercekten de hatali tamam ama sunu diyorum sadece. cözüm istifa mi?
@Turgay puandan ziyade ben hocanin istifa etmemesi gerektigini dusunuyor, toparlayabilecegi umudunu tasiyorum
@skywalker ben kupa falan demiyorum, onu diyen arkadasa sorabilirsin -lar ekini koymadan. niye sinirleniyor reaksiyon gosteriyor herkes hayirdir? guti gelsin ama simdi degil, olursa sene sonu. kaldi ki 1 sampiyonlugu var Senol hocanin ts'de atlamayalim :D dunya kupasi 3.luk, Bursa vs cabasi.

Emrah D dedi ki...

istediği futbolcunun alınıp istemediğinin gönderilmesi nasıl fatih terimin artı hanesine yazılıyor onu da anlamadım. daha az manevra imkanıyla eşit olmayan koşullarda fatih terimle yarışıyor yani şenol güneş?

yere yatmaları başka çirkeflikleri geçtim kayseri havalimanındaki olaydan sonra halen avcı isteyen var. alameti farikası güzel oturttuğu savunma anlayışı kadar oğuzhan yerine veli cenk yerine pektemek oynatmak olan bilici isteyen var. bunlar geleceğine haketmediği halde gönderdiğimiz rasim kara gelsin, fatih terim denen soytarıyla 20 sene önceki hesabı kapatsın. yasinle guti eşbaşkan olsun derseniz ona varım, kimi konularda şenol hocadan fazla taktiksel esneklik gösterirler muhtemelen ama toplam performans daha iyi olmaz.

fenerin hocasının tartışılıyor olması zaten şenol güneşin kalması için sebep. bu memlekette basın da taraftar da adın (ve testis ağırlığın) şenol güneş fatih terim filan değilse 2 kötü sonuçta tartışır ne kadar iyi hoca olursan ol. yabancı hocanın kralı gelsin, dünyanın en iyisi kimse o gelsin, bir kaç kötü maçın ardından tartışılır. bir kariyerli yabancı hoca bir bizim evladımız döngüsünde her sene 1buçuk hoca değiştirmekten usanmamıştık o günlere dönelim diyorsanız hayhay. istikrar için en az güneş ağırlığında hoca şart, onun da başka bir alternatifi aklıma gelmiyor. kusuruyla musuruyla şenol hocayla yaşamaya bakacağız. yönetim ihtiyar futbolcuları satıp hocaya uygun takviye yapma konusunda biraz irade gösterirse (veya öyle yapmak uygun avanta yaratacaksa) güzel futbol da izleriz merak etmeyin.

şaklonun forma bulmasında da yerine doğru oyuncuyu aramak yerine fener taraftarıyla maksimum dalga geçmeyi sağlayacak transferi yapan yönetimle ayağının dışı canımızın içi beyinsizliğindeki taraftar çoğunluğunun kabahati şenol hocadan daha çok.

alper, müslüm ve can kardeşlerime aklıselim yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum, görüşlerimde yalnızım sanıyordum değilmişim.

turgay dedi ki...

@disko

hangi aşamada kızalım hocaya? kendi adıma 2.şampiyonluk sezonun başakşehir maçından bu yana eleştiriyorum hocayı. çünkü aynı hataları yapıyor. hata tekrarlandığı müddetçe hata olmaktan çıkar. çünkü sen o hatayı doğru olarak görüyorsundur. ama o hatadır. farklı oyuncular konusunda haklısın. oyuncuların geç geldiği konusunda da haklısın. yönetim için zaten eleştiri yapıyoruz. ama bu takımın geçen seneden değişen 3 tane oyuncusu varken rakibinin 7 tane oyuncusu değişti ve senden daha kötü durumda. buna rağmen deliler gibi hocası eleştiriliyor. bugün şenol hocanın 7 tane oyuncusu değişse yeni bir sistem kursa ağzımı açmam. ama elindekileri kullanamıyorsan, aynı hataları tekrar tekrar yapıyorsan eleştirinin zamanı yoktur. yeni bir hoca değil şenol güneş. dün başlamadı göreve.

@müslüm
toparlayabilir. her zaman umut vardır. ama bence toparlayamayacak. benim kendisine o inancım yok. yine tekrarlayayım. aynı hatalar tekrar tekrar yapıyorsa bir insan o hata olmaktan çıkar. o yapılanın doğru olduğuna inanıyordur. ama hatadır. hoca sürekli aynı hataları yapıyor. dikkat ederseniz de sürekli mazeretler bulmaya başladı. bu işaretler bende umudu tüketti.

Emrah D dedi ki...

@turgay

bizim büyük çaresizliğimiz bu dönemde şu ki, anlık kararlara anlık kızmalar hariç geniş açıdan bakınca hocaya kızma, en azından kızsak da gitmesini isteme lüksüne maalesef sahip değiliz. dile getirdiğin cocu eleştiriliyorken şenol güneş niye eleştirilmiyor noktası benim zaten şenol hocanın kalmasını isteme sebebim. iyiyse de kötüyse de eleştirilmeyecek bir adam olsun ki devamlı 6 ayda bir hoca değiştirme döngüsüne düşmeyelim. istikrarlı görev başında olan en kötü hoca bile 6 ayda bir değişen çok iyi hocalardan daha iyidir benim görüşümce, bu yüzden de kalmasını istiyorum.

sports guy dedi ki...

Hocanin su asamada gitmesini ben de istememekle beraber,


@disko

Son 6 yilda iki TDmiz oldu zaten :) yani oradan 6 aya atlamak garip geldi bir an.

fidddas dedi ki...

dün akşam hocaya çok kızdım, il 11'i onun bakış açısından bakınca mantıklı da gördüm (bana kalırsa ljajic 11 başlardı) ama maç içerisinde rakibin bir sıkımlık canı kaldığını göremedi, okuyamadı.

ama hocanın değişmesi gerektiğini düşünmüyorum... tek sebep alternatifsiz olması da değil ki bizim ligin koşullarında alternatifsiz.(yukarıda arkadaşlar detaylarını çok güzel anlatmışlar zaten). ligin kurdu-çakalı fatih terimin karşısından Şenol hocayı alırsanız ellerinizle teslim edersiniz şampiyonluğu. konu bu kadar net ve basit benim açımdan.

eğer bu yönetime hocayı kovup yenisini getirme imkanı verilirse (taraftarın hocanın arkasından çekilmesi ile buna cesaret edebilirler. taraftar her maç hocayı tribüne çağırmasa şimdiye 10 kere kovarlardı zaten.) hem getirecekleri yeni hocanın kalitesi hem de sonrasında hoca değiştirme hızı konusunda büyük sıkıntı yaşarız.

yönetim biraz aklını çalıştırsa aslında kendisinin kişisel bütün inatlarına rağmen Şenol Hoca transfer ve takım kurma konusunda en kolay hocalardan birisi...
adam diyor ben isim söylemem ihtiyaç söylerim diye... beni para işine sokma ama bana ihtiyacım olan oyuncuları al demek oluyor bu. tercümeye muhtaç bir durum değil yani.

e hocan bunu dediyse o zaman koy bir tane sadece transferden sorumlu bir sportif direktör (bunu yaparken hoca ile aynı dili konuşacak adam ara) hoca anlatsın ihtiyacını sen bit bul getir hoca da oynatsın.
(lensi, vidayı, negredoyu oynatmadı konusu uzun konu ama konuşulur gerekirse)

ama yönetimdekiler bunun yerine ;

- adamın elinden geçen sene lig başlamasına 3 gün kala alternatif sağ bekini aldılar, hala yerine birini koymadılar. (dorukhan sağ bek değil)
- adamın sosa ile ortaya koyduğu belli iken önceki yıllarda nasıl orta sahalarla oynadığı belli iken eline talisca verdiler, üstüne de oynat diye zorladılar. zaten oynatmaktan başka alternatifi de pek yoktu.
- negredo alınmadan önce nasıl santrafor istediğini bin kere söylemiş adama gittiler
negredo aldılar ve takımda talisca varken bunu yaptılar. üstüne sene başında hocam bu adamın maaşı yüksek bunu satıcaz dediler sen bundan umut bekleme diye mesaj verdiler. sonra satamayınca, elde kalınca, hoca adamı 11e adapte etti, tuttular sattılar adamı.
- geçen yıl devre arasından 1 ay önce cenkin gideceği belli iken negredonun durumu ortada iken devre arasında bütün dünyayı araştırdılar araştırdılar sonra da gidip terlikle koşuyormuş gibi koşan vagner love aldılar.

hoca taraftarı arkasında görmese şimdiye bin kere istifa ederdi zaten, sizin burada ana avrat küfür etmenize gerek yok... o yüzden basın toplantısında inatla gitmiycem, seneye de gitmiycem diye söylüyor. hele geçen seneki hukuk ve haysiyet garabeti fener maçından sonra herkesten çok taraftar durunca hocanın arkasında bu konuda daha da inat etmiştir :).

dediğim gibi yönetim de hocanın arkasında taraftarın olduğunu bilmese şimdiye bin kere kovardı zaten, zamanında örneği olan sven-eriksson gibi sikimsonik alternatifleri hazırlamışlardır onlar...

fidddas dedi ki...

ek olarak alametler belirmeye başladı :)
malatya maçında oyundan çıktı, sarpsborg maçına 11 başlamadı, fener maçında son zamanda olsa da oyundan çıktı...

isyan çıkarmasın diye hemen kesmeyecektir ama keseceğini işaret ediyor, talisca gittikten sonra artık eskisi kadar ihtiyacı kalmadı ona.

negredo ve love transfer dönemi bitmeden gidebilseydi (bunları göndermek yönetimin işi hocanın değil.) yerlerine taslicanın olmadığı formata uygun forvet alınsaydı babelin forvet oynaması zorunluluğu doğmayacağı için daha rahat edebilirdi kesmek için.

ama kasım gibi takımdan kesilmesini ve devre arasında gitmesini umuyorum. portoya gidip emekli olabilir.

Emrah D dedi ki...

@sports guy

son 6 yılda 3 (veya 5 yılda 2) teknik direktörümüz olmuş olması zaten görece başarılı durumda olmamızın sebebi. bunu kaybetmekten korkuyorum. bunun ilk yarısı (bilic dönemi) parasızlıktan ikinci yarısı (güneş dönemi) de başarıdan ve hocanın ağırlığından kaynaklandı. taraftar baskısına mukavemeti nispeten az olan taraftar gönlünü hoş tutmaya meyilli yönetim (yani kötü niyetli olduklarından da değil, durumların doğası gereği yönetim yönetmeye devam etmek istiyorsa ya ağırlık sahibi olacaklar veya taraftarın suyuna gidecekler) kendileri istifa etmeyeceği, taraftarı sakinleştiremeyeceği ve bütün kadroyu da değiştiremeyeceği için işler kötü gidip takım eleştirildikçe hoca değiştirecek gibi geliyor bana. bunun olmaması için ya feda dönemi gibi sıradışı bir dönem yaşıyor olmamız lazım ya takımın mucizevi şekilde hiç tökezlememesi lazım veya da hocanın şenol güneş fatih terim mustafa denizli gibi nispeten az eleştirilen ağırlık sahibi hoca olması lazım.

tam ben bunları yazarken @fidddas da güzel anlatmış, durum aşağı yukarı bundan ibaret.

Ekrem35 dedi ki...

@diskonnektus erektus

Yalnız değilsin dostum. Dün akşam yazarken ben de kendimi çok yalnız hissetmiştim. Benim dilimin dönmediği konuları da gayet güzel açıklamışsın eline sağlık.

fidddas dedi ki...

bu konuda son olarak şu bakış açısını da ekleyeyim ve susayım...
bence güzel yakalanmış bir nokta,

https://twitter.com/jokond/status/1044574300043431936

GeceGezgini dedi ki...

@fiddas;

Keşke Quaresma konusunda senin kadar iyimser olabilsem. Malatya maçında Medel kırmızı gördüğü için taktik gereği, uefa maçında FB maçını düşündüğü için oynatmadı diye düşünüyorum ben de. FB maçındaki çıkarışının da bir mesaj içerdiğini düşünmüyorum. Quaresma yarın yine instagram a takımı ve hocayı ne kadar çok sevdiğini, kendisi için ikinci bir baba olduğunu söyler ve formayı kapar.

Yönetim yönetim olsa, disiplin cezasını verir ve kadro dışı bırakır, Şenol Güneş' in de eli rahatlar. Maalesef yöneticilik/man management skilleri üst seviyede değil hocanın. Performans ölçmede, durumu okumada rasyonel birisi olmadığını 4 sene içinde ispatladı. Çok duygusal yaklaşıyor olaylara, durumlara vs bu sebeple de Caner, Quaresma gibi isimler kesik yiyemiyor. Anca Caner in aşil tendonu kopacak, Atiba 5 hafta sakatlıktan dolayı oynamayacak, Tolgay çapraz bağları koparacak, Quaresma 5 hafta cezalı olacak ve diğer isimler performans gösterip şampiyon olacağız. Şu anda bu tarz etkiyi bir tek yönetim yapabilir, kadro dışı bırakacaksın ve bitecek. Diğer oyuncuların da performansı artacaktır, hoca da rahatlayacaktır bence.

yilmaz dedi ki...

Sanırım bir yanlış anlama oldu. Ben hocanın istifasını filan istemiyorum. Kovulmasını istiyorum. O konuda yeteri kadar ifade edemedim sanırım kendimi. Geçen sezon Sivas maçında kovulması gerekirdi, koca bir sezon geçti. 3 takımın olduğu ligde dördüncü olduk.

"Şenol Hoca giderse kim gelecek, kılışdar mı" goygoy'una da girmeyeceğim. O'nu da title'ı "Futbol Şube Sorumlusu" olan kişiler düşünsün, bana mı sordular Önder Özen'i, Serkan Reçber'i kovarken? Bulamıyorlar mı, gitsinler sorsunlar Güntekin'e, Ali Ece'ye, Metin Tekin'e, Adnan Aybaba'ya her neyse. Ha bulamazlarsa onları kovacak makam yok, ancak genel kurul.

Ha sizin içinizde Şenol Güneş ile bu ligi ilk 3'te bitireceğimize dair umudunuz varsa, kalmasını istemenizi anlayışla karşılıyorum, ama bence Beşiktaş uzatılmış bir 2004 sonrası sendromu yaşıyor şu anda. O sene Lucescu'nun aşırı muhafazakar tavrı da çöküşü hızlandırmıştı. Yarım sezonda Beşiktaş Chelsea deplasmanı galibiyetinden, Sebatspor'un çantada keklik gördüğü takıma dönüşmüştü.

Sizi bilmiyorum ama ben Beşiktaş'ın böyle bir travma daha yaşamasını istemiyorum. İmzası kurumamış, toplama takımın teknik direktörü Cocu'nun geleceği tartışılıyorsa, Şenol Güneş'in de tartışılmalı. İşte FB'den alınan 1 puan bu tartışmayı engelliyorsa -ki puan durumundan dolayı böyle düşünenler hiç az değil- o bir puanın zararı faydasından çok olur. O bir puanı alacağımıza bizi daha radikal kararlar almaya zorlayacak bir mağlubiyeti tercih ederdim.

planck dedi ki...

Yönetime laf etmeden (ki çebinin gittiği adalının geldiği ve albayrakın kaldığı bir yönetim) hoca gitsin diyen insanların ya maçın heyecanı ile böyle söylediklerini veya overview yoksunu olduklarını düşünüyorum. Takım modern futbol anlamında biliç zamanına kıyasla bile çok daha kötü ama kadro mühendisliği ondan da kötü. Sıkıntılarımız birbiriyle bağlantılı:
Takım boyu uzun çünkü 3.senedeki 8 stoper ikilisi oyun kurmakla ve defans hattını öne çekmekle alakasız bir ikili. Bunu 30 yaşında hala atletik olan atiba gg ve adri ile kapatabilirdik fakat artık elimizde atletik ve futbolu bilen bek ve dmc yok. Top stoperlerdeyken 2si temiz en az 4 opsiyonu olması lazım. Takım boyu uzun olunca gitgellerle ozzynin tolgayın futbol yetenekleri yasin sülün kıvamına düşüyor, ne stoplerle yaklaşıp top alıyorlar ne de kimseyle al ver yapıyorlar. Takım boyu uzun olunca eldeki bu futbolcularla ne pas bağlantısı kurabiliyorsun, ne yardımlaşabiliyorsun, adamlar gitgide daha çok yoruluyorlar iş iyice boka sarıp takım boyu daha da uzuyor. Daha çabuk top kaptırıyor, daha geç top kazanıyorsun. Haliyle tamamen bireysel performanslara kalıyor işimiz. Hocanın aq7 aşkı oyuncu seçimleri vs bu sıkıntıların yanında bence hep minor kalıyor. Ama şuna da inanıyorum ki kendisi takımın başına bu sene geçmiş olsaydı daha esnek ve yaratıcı çözümlerle gelebilirdi, 3 yıl boyunca çok yoruldu ve yıprandı. Yönetim yozlaştı güneş de o eski hırsını kaybetti.
Kıssadan hisse, kadroyu kuranların bu oyundaki suçu hocadan daha az değil. Ama hoca da eski veriminde değil. Şu anda hoca giderse dertler biter şampiyon oluruz diye düşünmek ancak hayalperestlik olur.

Ek: geçen sene medel ortasahada oynamalı diye burda yangın çıkıyordu. kendisi de topu kaptığı anda dikine oynuyor mest ediyordu. Şimdi devamlı yerini kaybetmesiyle ortasahadaki sıkıntının nedeni. Vida yerine defansa geçmesi atibanın geri dönmesi bizi bikaç ay idare edebilir.
Ek2: Biliç zamanında da kaybedilen derbiler sonrası burası aynen böyle oluyordu. O zaman da daha iyi alternatif göremediğimden ve gomez gibi bir adamın geleceğini tahmin edemediğimden konservatif kalıp gitsin diyemiyordum. Yine benzer bir durumda hissediyorum kendimi, umarım beşiktaş için en iyisi olur. Hocasına ve aynı takımı tutan arkadaşına siktir çeken insanlar da yok olur.
Ek3: ulan munited tutan adamlar napsın, "en iyi" hoca deryalar daha bütçe, geçen yıllar ama oyun? Hadi yine iyiyiz xD

turkkant dedi ki...

Ben genelin aksine skordan gayet memnunum. Son 15 Fener iç saha maçında 9 yenilgi almışız, en iyi senemiz 2015/16’da 0-2 yenilmiştik. Keza GS daha beter. Bu iş çocuk oyuncağı sanılıyor. Hiç ev sahibinin 2 farkla yenildiği bir derbi izlediniz mi son senelerde? Her zaman iç saha takımı ne kadar kötü olursa olsun etkilidir. Biz Feda senesinde bile o güdük kadroyla Fener’i yenip GS’yi yalan penaltıyla elimizden kaçırmıştık.

Hoca Ljajic-Larin’le fişi çekmek istedi, olmadı ikisi de istenen performansı veremediler.

Ayrıca sevgili @yilmaz’in yorumuna da tebessüm ettim. 8 derbide 6 yenilgi 0 galibiyet almış iki sene de üçüncü olsun Biliç’e devam etsin demiştin. En iyi derbi yüzdesine sahip 2 kez şampiyon yapmış, Avrupa’da tarihimizin en başarılı hocası Ş. Güneş mi kovulsun? Bu yorumun sebebi mantıksal olamaz, zira rasyonel ve tutarlı bir insan bu iki yorumu yapamaz. Bu olsa olsa duygusaldır, muhtemelen sevgili Yilmaz Biliç’I bir rock yıldızı gibi seviyordu, Ş. Güneş’i ise pek havalı bulmuyor. 

Bu duygusallıklar tabi taraftarlıkla alakalı. Podcast grubu bile –ki gayet beğenim kendilerini, sene başında Babel’i tefe koymuş, paketlemişlerdi.

Ş. Güneş’in de yüzü eskidi. 4 yıl bizim gibi kanlı canlı bir ülke için çok uzun süre. Takımın da yıl yıl ligdeki futbolu geriye gitti. Bence esas faktör hoca olmasa da, hoca hiç suçsuz da diyemiyorum. Şampiyonluk gelmezse kontratı da bitiyor veda edilecektir. Şampiyon olursak 50/50. Sezon sonuna kadar ağlamanın zırlamanın faydası yok, destekleyeceğiz, başarı gelmezse yakın tarihimizin en başarılı hocasını mızmız bebeler gibi değiş Beşiktaş’a yakışır olgunlukta uğurlayacağız.

Takımın gidişatı ile ilgili de ilk 11’de gol tehdidi olan oyuncu sayısını artırmak şart. Bunun yegane yolu şu:
- Devre arasına kadar Love’dan performans almalı
- Oğuzhan-Ljajic ikilisini oturtmalıyız.
- Bu ikisi olursa zaten Q7 kenar süsü (içeride ya da dışarıda) olmaya evrilir.

yilmaz dedi ki...

@turkkant yüz yüze oturup bi yarım saat sohbet etmediğimiz için sanırım benimle ilgili çok yanlış fikirlere kapılmışsın. Tabii ki böyle bir zorunluluğun yok ama elimden geldiğince meramımı anlatmaya çalışayım.

*- Birincisi müzikten hiç anlamam. Kulağa hoş gelirse dinlerim, o kadar.

*- Rock müzikten nefret ederim, rock müzik dinlerken kafama alüminyum tencere geçirip dışarıdan kaşıkla vuruyorlarmış gibi geliyor.

*- Bilic'in müzisyen olduğunu, rock müzikle uğraştığını, küpe taktığını, gitar kullandığını benim dışımda "duygusal olmayan, rasyonel Beşiktaş taraftarı"nın ettiği küfürler sayesinde öğrendim. (Gitar ve küpe ile münasebete girmek isteyen Beşiktaş taraftarı hiç az değil. Daha önce de Tigana'nın kürdanını düdüklüyolardı. Heralde, Şenol Güneş'i böyle bir objesinin olmaması kurtarıyor, bu dünyaya s.kiyle adalet getirmek isteyen taraftarın elinden)

*- Benim etrafımda Hırvat, rock'çı, küpeli, gitarist Bilic'lerden çok, karadenizli, anlık celallenmeler yaşayan, babacan fakat bazen sınırlarını aşan Şenol Güneş'ler daha çok. Bu çevremin çoğunu da ben kendim seçtim. Yani işin özü söylemek istediğin gibi Bilic'e aşık filan değilim. Havalı diye kimseyi de kayırmam, bu lafını hakaret kabul ediyorum ama dediğim gibi benle sohbet etmemiş olmana veriyorum.

*- Bilic'i savunurken niye savunduğumu, Şenol Güneş'in neden kovulması gerektiğini yorumlarımda defalarca belirttim. Sen benim tek cümlelik "Ölümüne Bilic", "Şerol s.tir git" yazdığımı gördün mü? Fikrim neyse sebepleriyle anlatmaya çalıştım. Bir takımda iki oyuncu arasında maç esnasında bir tartışma oluyor ve o tartışmada hoca bir taraf tutuyorsa bu sence de 8 derbide 0 çekmekten daha kötü bir şey değil midir? Yok dersen eyvallah.

*- Bilic'le ilgili tartışmalar ikinci senenin ikinci yarısı ayyuka çıktı. Ve işin ilginci, rasyonel olmamakla suçladığın ben, "derbiye de 3 puan veriyorlar, akhisar'a da. Derbilerde 0 çeksek geriye 90 puan kalıyor, bunun ne kadar alındığı mesele" dedim. Önemli olan sezon sonu derecedir, Bilic takımı şampiyon yapamazsa, değişiklik kaçınılmazdır dedim. Şimdi de sezonu dördüncü bitirmiş bir hoca ile sezona başlanmamalıydı diyorum. Ama sen bana ama iki kez şampiyon yaptı, Fener'i yendik diyosun. Bilic zamanındaki takımla Şenol Güneş zamanındaki takım arasındaki farkı bile dikkate almadan, Vodafone Park'ı dikkate almadan, rakiplerin güçten düşmelerini dikkate almadan... Sence bu rasyonel mi?

*- Podcast'te kim ne söyledi bilmiyorum, ben kendi adıma konuşurum. Babel geçen sene Talisca'nın yaptığını yapmadı mı? Ben bu takımın yıldızıyım, yeni sözleşme isterim, yoksa giderim Flamengo!'ya demedi mi? Yani bunlar olurken, yedekte Lens, Töre ve Orkan varken, "senin paranı biz veremeyiz hacı, var git yoluna" dedik diye mi suçlu oluyoruz? Sence 1.5 sene önce Deportivo'dan 100 küsür bin € maaş alan birinin, 1.5 sene sonra 2.1m€'u beğenmeyip 3.5m€ istemesi normal mi?

Olayı daha fazla diyalog'a dökmek istemiyorum. Galiba zamanında niye dediysem "Bilic gitmesin :(" dedim diye bundan böyle hiç bir Beşiktaş hocasının gitmesini isteyemeyeceğim. @turkkant'a bana doğru yolu gösterdiği için teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

@turkkant

Love'dan performans almak kolay değil, ama mevcut kadroya göre en azından devre arasına kadar alınmalı buna katılıyorum. Ama önce oynaması gerekli.

Oğuzhan-Ljajic ikilisini oturtacağız da yine önce aynı şekilde birlikte oynamaları gerekli.

Q7 kenar süsü olmaz, yukarıdaki iki olay gerçekleşse dahi Q7 yine oynar yine oynar. Orkan gönderildi, Töre mental olarak etkilendi, elde Babel Lens ve Q7 var. Q7 her halukarda ikilinin biri olur, daha doğrusu yapılır.

Güntekin twitter'dan çok doğru tespitlerde bulunmuş. Maçtan önce yazdığı:

"Bence Şenol Hoca beklentilerin dışında bir 11 sürecek sahaya. Atiba’yı oynatması sürpriz olmaz. Babel santrfor, kanatlarda Lens- Quaresma. Orta sahada Atiba-Oğuzhan- Tolgay’ı oynatıp Llajiç’i yedek bırakırsa da şaşırmam."

Maçtan sonra: "Şaşırmadım. Hocayı çok iyi tanıyorum artık."

Yine maçtan sonra:

"2 takımın da ayaklarında pranga var gibiydi. Bu kadar basit top kaybı, bu kadar yavaş bir oyun bu kadar temposuz bir futbol olabilir mi ? İkisi de kazanmayı hak etmedi. Hele Şenol Güneş kazanmamak için herşeyi yaptı."

"Adem Llajiç, Roma-Lazio, Inter-Milan ve Torino-Juventus derbileri oynamış, dünya kupasında oynamış. Şenol hoca ambiansı bilmediği için oynatmadığını söylüyor. Hiç akla yatkın değil."

Bu arada Q7 90'da sahadan alındığı için yine şekil yapmış. Eh yaptıranlar sağolsun. Ama Ricardo çok profesyonel.

Şenol hoca istifa etsin etmesin, eder veya etmez. Ama Kadıköy'deki stad atmosferinden etkilendiği için bunu maça yansıtmış olduğu düşüncesi doğruysa daha sakat. Maça taktik olarak hazırlanmak için bir yığın süre vardı ve sonuçta bahsettiğimiz adını sanını duymadığımız, hiç maçını izlemediğimiz bir Avrupa takımı vs değil sezon başından bu yana dökülen FB. Diyelim bu doğru ve anlaşılabilir. Maç başladı ve durumun öyle olmadığı belli oldu, rakibe yaldır yaldır üzerimize gelme şansını niye veriyoruz, doğru düzgün atak yapamadığımızı niye fark edemiyoruz. Bakın Babel'in golü resmen şans oldu, golle beraber orta seviyedekiler dahil pozisyon sayımız 3 bilemedin 4. Babel gol attı FB düştü, her türlü riski alıp 56'da ve 62'de zaten berbat ötesi olan takım defansını zemin altına çekti. Biz yine iki DM bırakıp Oğuzhan-Ljajic değişikliği yaptık. Neyi bekliyoruz/bekledik. Q7 sahada yürümüyor bile, seyirci mi engel oldu görmeye.

Neyse. Düşüncenize saygı duyarak +1 ekliyorum: Q7 bu takım 2 sezon şampiyon olurken vardı, şimdi kendisini tukaka ederek adamın emeğine saygısızlık etmeyelim. Hem kapı gibi 2020'ye kadar sözleşmesi var ne yapıp edip maksimum verim almaya çalışalım, böyle sürekli eleştirerek bir yere varamayız.

Öte yandan, Bilic takıntılısı değilim, ama en büyük eleştirildiği konu olan "derbi kazanamıyor" konusunu, derbileri kazanmanın öyle kolay olmadığı gerçeğiyle yüzleştiğimiz şu günlerde birlikte değerlendirince insanın kafası karışıveriyor işte.

hastati dedi ki...

Tolgay topun nereye düşeceğini bilmiyor, bu kadar basit sorunumuz aslinda, donen topları hiç toplayamiyor, ve de garanti pasci, mehmet topal daha çok ara pas deniyor(set oyununda tabi), top kapmıyor, hızlı degil, fiziken düşük, 6'da degil 8'de degil, 30 bence:) son yarim saat:) necip gibi, konsantrasyonu 30 dakikalık. Dikine gitmeyi de kesti. Tam Fatih terimlik, gazlik ic saha oyuncusu. Atak yaparken ekranda görünmüyor, kontra atak yerken de görünmüyor...
Bu mactan cikardigim, caner ortalıyorsa arka direkte Kuyt olmalı Q7 degil, Q7 ortalıyorsa ceza sahasında en az 2 oyuncu olmalı(bu kadar da taktik saçmalık olmaz, 1 kisiye orta ac, donen topu da alama). Tolgay super yedek, Atiba olmazsa olmaz, yanina medel-oguzhan olur, vida onde basti, superdi bence kalsın orda, Gökhan gönül son 30 dakka artık, karius gomez'den sonra en çok formasını almak istediğim oyuncu, hoca da ihlamur felan icsin kenarda, içki de olur, rahatlasın, gol gelince rahatlıyor anca.

Adsız dedi ki...

FB takıma bu sene dahil olan Barış'a(21) 3 lig maçında süre verdi, oynatmadığı maçlarda da kadroya alıyor. 19 yaşındaki Eljif de keza süre alıyor.

GS bu sezon A takıma çıkan Ozan'ı(18) 3 lig maçında oynatmış. Yine bu sezon A takıma çıkan Yunus'a(18) 2 maç az da olsa süre vermiş.

TS zaten Abdülkadir'i(19) geçen sezondan beri oynatıyor. Keza Yusuf da 18 yaşından beri oynuyor.

Takımda golcü krizi var. Eldeki 3 golcünün biri müzmin, diğerini hoca istemiyor, Larin oynuyor. Henüz herhangi bir ışığını göremediğimiz Larin yerine Güven'de ısrar edilse daha kötü performans göstereceğini hiç sanmıyorum. 23 yaşındakindense 19 yaşındakinin gelişime daha açık olacağı da aşikar. Almanya altyapısına vs girmiyorum bile.

Yan bilgi: Orkan'a geçen sezonun ilk yarısı ligde verilen süre: 0 maç 0 dk.

Basar dedi ki...

Hoca sevmez genç oyuncuyu, önce mobbing yapacak, quaresmadan icazet aldı mı ki hem? Güven pas oyununa daha yatkın muhtemelen, quaresma kızar sonra...

Açıkcası haftalardır Güven’ın “ezik” Larin’den ne kadar kötü olabileceğini sorguluyorum! Bu arada, son maçta 1 senedir mobbingin kralını yiyen Negredo’nun en azından bir ağırlığı olduğunu gördük.

Neyse yineleyeyim oğlunu da al git hocam! Sevgimiz bitti saygımızı da tüketiyorsun.

turgay dedi ki...

konuyu çok fazla uzatmak istemiyorum. her zaman istikrardan yanayımdır. ancak sürekli aynı hataları yapan bir hocanın da yukarıda saydığım sorunlara çare bulacağını da zannetmiyorum.

can dedi ki...

@mustafa yildirim
Yataktan kahkahayla firlattin beni :))))

can dedi ki...

@planck
Yonetimdeki sorunlar ve sahadaki oyun iliskisi uzerine yazdigin seylerin altina imza. Ellerine saglik!

Basar dedi ki...

Bu arada, eleştirilerimiz sadece hoca özelinde anlaşılmasın. Hoca ne kadar geriye gittiyse yönetim de kendi alanında aynı oranda geriye gitti. Kurduğu mis gibi takımı ve felsefeyi bozarak, günü kurtaran, yaşlı ve menejer eline bakan bir takım yarattı.

planck dedi ki...

@basar, hocam o zaman neden kimse başkan istifa demiyor da laz hoca istifa ediyor? Şimdi üstelik yd döneminin aktörlerinden adalıyı yanına almış menejerci albayrakı tutmak için çebiyi göndermişken gık çıkmadı forumdan. Bana göre yönetim ve başkanın alternatifleri güneşin alternatiflerinden daha çok. ŞL gruptan 1.çıkıp cenkin satışından gelecek paranın 3de1ini vagnere yatırdığımız gün hocanın kredisi başkanın çok çok üstündeydi. Hocanın o takımı ikinci yarı en çok puan toplayan takım oldu. Haziranda hoca sağ bek ve forvet lazım dedi. Kim gitti kim ne zaman geldi belli. Transfer işlerinden çıkan pis kokular da belli. Ama hocaya 100 kere istifa etsin kovulsun deniyorken yönetime 1 defa deniyor. Yönetim değişir de futbol aklı olan bir profesyonel işin başına gelirse hoca o an gidebilir sesimi çıkarmam. Ama şimdi giderse bırak takıma uygun hoca bulmayı menejersiz herhangi bir hoca bulmayı becerebilirler mi ondan bile emin değilim.

Hidayet dedi ki...

şenol güneş'in söylediği tolgay -oğuzhan -ljajic olsaydı ortasahamız çok zayıf olurdu cümlesindeki zayıflık nerde ,kimde ? tolgay'da olsa atiba 'yı oynatır yerine atiba - oğuzhan yapardı . madem atiba-tolgay oynayacak önlerinde neden oğuzhan . özgüvenini kaybetmiş ,yanındaki adama pas atamayan adam neden hala kotaramadığı mevkide ? medel de dönünce mesela gs derbisine kimle çıkacak ? hoca mobbing'i lens'e falan uyguluyor da ljajic'e uygulamıyor mu ? oyuna kimin yerine giriyor ljajic ? hoca'nın oynatmadığı adam için bulduğu bahanelerden biri de atmosferi bilmemek . yani adam kayırdım diye daha açık nasıl söylenebilir ki ?

şurası açık ,iki yıllık cl tecrubesi de gösterdi ki , hoca 8 numarada oğuzhan ve önünde 10 numaralı düzeni zayıflık olarak görüyor . ki bence de haklı (oğuzhan konusunda ) o zaman , yapması gereken oğuzhan'ı bi zahmet kenara çekip forvetle bağlantı kurmak işini ljajic'e ,esas oğlana vermek. oğuzhan (8) ,ljajic (10) 'un zayıflık yaratmayacağı takımlara karşı (içerideki alanyaspor) o formasyona dönebilir . beşiktaş seneye kesinlikle 8 numarasını bulmalı ve bu kanserden de kurtulmalı .

can dedi ki...

@planck
Maalesef yönetim ve başkanın alternatifleri konusunda senin kadar ümitli değilim. Demirören hem tayfası hem mentalitesiyle geri döndü kulübe. Beşiktaş camiası güçsüz, örgütsüz, dağınık... Altınsay vb. gibi insanları bir araya getirecek, demokratik ve tabana dayanan bir oluşum şart. Bence bu tıkanıklıkları açmanın tek yolu o.

beagle dedi ki...

Seneye Henderson ve Sturridge rehaba bize gelir.

Adsız dedi ki...

@beagle

Sturridge vitaminsizini bilemem ama Henderson bize ancak futbolu bıraktıktan sonra premiyer lig deneyimleri konulu seminerlerde konuşmacı olarak ya da yayıncı kuruluşun hardallı yan sos yorumcusu olarak gelir. Ha bir de yazları Marmaris Bodrum yapabilir tabii.

Murat dedi ki...

gökhan pepe vida adriano

atiba medel

llajic

Töre Babel

Love (mavi uzun rasta saç yaptırmalı istiklal'de falan bir yerde ama)



Bu kadronun bir sonraki maçta denenmesi, maçın gidişine göre Oğuzhan'ın Medel yerine alınmasını, veya Medelin defansa çekilerek Vida'nın çıkmasını falan denem lazım..bişey yapmalı yani..

Evet şu anda ister taktik yüzünden ister şahsi performansları yüzünden Tolgay ve Oğuzhan'a katlanılmıyor,

Lens bence bizde oynayacak kalitede bir adam değil, kanat alternatifleri Lens ve Töre ise Q7 soytarısı oynar bu takımda maalesef, ben yine de Töre'nin potansiyeline inanarak 11'e aldım.

Hoca defansta Pepe Vida ile tandem oluşturmak istiyor, o yüzden dokunacağını sanmoyorum, geçen sene Medel'in defansta oynamasına nerdeyse herkes woowww olmaz yae demişti, fena eleştirilmişti hoca o zaman da..

Medel atiba oguzhan llajic omurgası bizi ilk yardım olarak götürebilir belki..önlerinde de Love oynayacak zorunlu olarak ara pası falan alır da yaydan ve yayın hemen içinden kalecinin yanına falan atabilir belki hala? no?





Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

@james
Valla yedekte hep. Yaş oluyor 29. Gelse 3 sene maestroluk yapsa herkes rahatlasa.

görkem dedi ki...

Benim anlamadığım hiçbir artı Şenol hocaya yazmıyor ama bütün eksilerin sebebi o.Maç öncesi Babel'in forvette oynamasının yanlış olacağı konusunda hemfikirdi noldu adam oynattı en iyi de o oynadı bu sefer de babel'in 'ekstra çabası' oldu bu.Lens dediniz adam daha önündeki topa vurmaktan aciz Töre dediniz kamp geçirmeyen 35 yaşındaki Atiba kadar hazır tutamamış kendini.Biz de bayılmıyoruz Quaresmaya ama bu adamların hiçbiri onu kesebilecek kapasitede değil maalesef bunu bi anlayın artık

Geçen sene avrupa maçları öncesi facia olur dediğiniz çoğu kadroyla başarı yakaladı bu adam sizin kadar anlıyordur futboldan merak etmeyin.Adamın eline 35lik kadro vermişler forvet yok iki transfer de lig başladıktan sonra gelmiş yok taş gibi kadroymuş bilmem ne.Bu işler iyi yorum yapabilmekle olsaydı Önder Özen en başarılı teknik direktör olurdu.Nedir bu sar paketle hemen gönderelim yorumları anlayamadım.Hayır B planınız ne onu da bi öğrenelim lütfen herkesi plansızlıkla suçluyorsunuz ya?Aykut kocaman?Ersun yanal?Hayalinizdeki ''winner'' hoca kim??

Merak etmeyin şampiyon yapamazsa zaten sezon sonu yollar ayrılır ben de çok istiyorum zaten bi gitse de şu sezonun sonunu getiremediğimiz ama rakip taraftarlarca çok sempatik(!) bulunduğumuz yıllara geri dönelim!övünecek bişeyimiz olmadığı için taraftarımızın besteleriyle desibeliyle falan övünelim!

Unknown dedi ki...

Merhabalar, iyi akşamlar Beşiktaş savdalıları.

Yorum Gönder

Ara